Mahle Thermal And Fluid Systems Poland

• Kołątajew
  • Jelitów
  • Wysocko Wielkie

3. Opinie o pracodawcach Ostrów Wielkopolski
  5. Opinie o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.

Opinie o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Ostrów Wielkopolski UL. WODNA 15

WebsiteIconMAHLE Krotoszyn

Nie przegap nowości o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.!

09.02.2024 19:32

Janek

10.02.2024 07:36

Aktualnie na umowie 4070 brutto+ teraz premi było 290zł.
    Lucek

10.02.2024 05:06

Dlaczego pozwalniali dobrych pracowników z Man Power?
    Zdenerwowany

03.02.2024 12:11

Ciekawe co teraz zrobia pracownicy którym zabrano możliwość parkowania na dosyc duzym terenie na ulicy Spichrzowej, i tak juz był problem z parkowaniem to teraz bedzie totalna masakra, zakład nie zapewnił odpowiedniej ilości miejsc parkingowych, byl duzy pusty teren do kupienia na Spichrzowej to dyrektor twierdził ze on nie wie kto jest właścicielem i nic nie mogą zrobic, po czym kupila sobie prywatna firma i dała kilka dni na usuniecie wszystkich aut pracownikow z terenu... Masakra jakas, zakład nie zrobil nic w tej sprawie, teraz rozkłada rece i co? Życie, robole mają sobie poradzić! Problem był zawsze z parkowaniem dla osób które przyjeżdżały na 2 zmiane, teraz na zadnej zmianie nie bedzie miejsca...
    Marko

03.02.2024 18:43

Problem jest i to duży tak jak w całym zakładzie kończąc na parkingu ale nie przejmuj się pracodawca szybko rozwiąże ten problem jak wszystkie trudne sprawy po prostu usunie twój wpis i po problemie
    Kałmuk

28.01.2024 09:52

Liczymy na skuteczną pracę związkowców przy negocjacjach płacowych. Interesuje nas... pracowników... podwyżka 1000 złotych brutto. Dacie radę? Wątpię.
    N

28.01.2024 16:14

Ciekawe co teraz będzie z osobami które zarabiają poniżej najniższej krajowej. Czy będzie kolejne złamanie kodeksu pracy. A co nato kochane związki.
    Moro

26.01.2024 20:12

Gdybyś czytała dokładnie to wiedziałbyś że nikt nie ma pretensji do firmy o wypłaty premie czyli cały pakiet socjalny tylko o atmosferę jaka panuje w zakładzie o układy i ukladziki jedni muszą (usunięte przez administratora) a inni jeżdżą kolejkami lub łażą z telefonami nie wykonując swojej pracy bo mają plecy u liderów większość zgłaszanych problemów nie jest rozwiązywa bo każdy ma to gdzieś
    Igii

26.01.2024 08:26

Ja pracuje tutaj prawie 10 lat i również jestem zadowolona. Nie narzekam bo mam porównanie z poprzedniej pracy u prywatnej osoby. Tutaj wypłata zawsze na czas, jesteś zarejestrowany wszędzie jak przepisy nakazują, wleci jakaś premia motywacyjna, świąteczna, jest coś też na wakacje. Ile ludzi tyle opinii. Dużo też zależy od naszego podejścia
    Yogi

22.01.2024 21:05

Czy pracodawca może odnieść się do zarzutów jakie wymienił ,,zaba'' czy po prostu usunie wpis żeby pozbyć się problemu

23.01.2024 09:15

Szanowni Państwo, chcemy odnieść się do kilku kwestii, które zostały poruszone na forum w ostatnich dniach. Po pierwsze – insynuacje jakoby zachowania niepożądane w miejscu pracy były przez nas bagatelizowane. Każda ZGŁOSZONA sprawa dot. niewłaściwego zachowania jest przez nas analizowana, przeprowadzamy rozmowy z pracownikami oraz kierownictwem zgodnie z obowiązującą procedurą. Trudno odnieść się do spraw, które są zgłaszane tylko na tym portalu i do tego anonimowo. Po drugie – nie akceptujemy żadnych zachowań mających na celu wykluczenie jakiejkolwiek narodowości z naszego środowiska pracy. Każdy pracownik, niezależenie od pochodzenia czy wiary jest oceniany wyłączenie po kompetencjach. Nie akceptujemy tutaj mowy nienawiści i obrażania kogokolwiek, dlatego takie wpisy są usuwane. Odnosząc się do łamania prawa tj. kodeksu pracy oraz kodeksu karnego; jako pracodawca jesteśmy zobligowani do przestrzegania prawa, co wielokrotnie było kontrolowane przez różne Instytucje Państwowe oraz Sąd i żadna kontrola nie wykazała nieprawidłowości. Kolejny zarzut, do którego chcemy się odnieść to tzw. usuwanie komentarzy. Państwa opinie są weryfikowane pod kątem zgodności z regulaminem, dlatego wpisy obrażające innych, ujawniające dane wrażliwe pracodawcy czy pracowników oraz informacje nt. firmy, które są po prostu nieprawdziwe i krzywdzące, a co za tym idzie, wprowadzają w błąd, mogą zostać usunięte. Jeśli są sytuacje, w których zostali Państwo poszkodowani, źle potraktowani, widzą nieprawidłowe zachowania itp., prosimy o zgłoszenie tego do nas, abyśmy mieli możliwość realnej reakcji, wyjaśnienia czy odniesienia się do zarzutów.
    Marko

23.01.2024 20:54

Jeśli chodzi o zgłaszanie złych zachowań to pracownicy boją się tego robić bo obraca się to przeciwko nim sam odczułem to na własnej skórze jeśli zgłasza się problem odnośnie pracy do kierownika to poprawa jest chwilowa potem jest to samo jeśli idziesz do lidera to zazwyczaj jest tak o co ci chodzi ja rozumiem ale radź sobie sam kolejna sprawa nie spotkałem się tu z dyskryminacją Ukraińców więc proszę podać ile zwolnionych osób to Polacy a ile z Ukrainy.Nastepna sprawa to usówanie wpisów jakie pojawiają się nie spotkałem się żeby były tu ujawniane dane osobowe albo ktoś był w raźący sposób obrażany gdyby pracodawca bardziej wsłuchał się bardziej w głos pracowników nie miałby tak złej opinie o atmosferze jaka panuje w zakładzie

01.11.2023 09:05

Czy pracodawca MAHLE Ostrów Wielkopolski motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
    Zdzichu Spawacz

10.11.2023 01:32

Najlepsza firma w Ostrowie. A jeśli każdy robi wszystko co trzeba to nie jest karany tylko nagrodzony, skąd wgl te pomówienia?
    ciao

21.01.2024 20:38

Tak, motywuje cię poprzez (usunięte przez administratora) dyskryminacje, brak kompetencji kierowników. Jak się zmotywujesz do pracy w takiej atmosferze, to będę pod dużym wrażeniem.
    Ludek

25.12.2023 16:54

Yupi. W końcu są nowe przyjęcia na produkcję na Nowy Rok. Już nie mogę się doczekać. Jakiś czas temu pracowałem. Dział był fajny, przełożeni OK i ludzie w porządku. Mam nadzieję, że teraz też trafię na jakiś fajny dział.

16.01.2024 10:37

Yogi

17.01.2024 12:04

Taka atmosfera jest na większości działów Ci co trzymają sztamę z liderami technikami to mają luzy i przywileje nic nie możesz powiedzieć ani onic zapytać bo jak będziesz miał swoje zdanie to jesteś nie dobry jednym słowem dziadostwo

16.01.2024 10:34

Czy są przewidziane jakieś podwyżki w tym roku ?
    lolek

03.12.2023 18:04

Ja chce dodać jeszcze jeden komentarz o HR. Podczas mojej kilkuletniej pracy dało się zauważyć kilka przykładów, gdzie ludzie byli poddawani testom wytrzymałości psychicznej, które najczęściej kończyły się zwolnieniami L4. W przypadku tych sytuacji cały HR, mimo iż jest poinformowany o sytuacji siedzi w bezruchu i nic nie robi- patrzy, jak znęcają się nad pracownikiem. To wy jesteście tam po to zatrudniani, aby pomagać i chronić pracowników od takich nieszczęść, a nie robicie NIC - powinno być wam wstyd. Według mnie powinni wreszcie, wymieć cały dział.
    @ssas

14.01.2024 22:18

Nie dziwie się, że Mahle dba o to, aby kandydaci nie dowiedzieli się, jak wygląda praca od środka. Nikt by do was nie przyszedł, jakby wiedział to wcześniej!!! I to nie jest prawda, że są to "roszczeniowi zwolnieni pracownicy" , ci pracownicy podlegali pod firmę, gdy opisywane sytuacje miały miejsce, a wy i tak nic z tym nie robiliście.

15.01.2024 08:34

Jakie różne "sytuacje" mają Państwo konkretnie na myśli? Cały czas padają ogólniki i oskarżenia więc warto to wyjaśnić.
    kandydat

02.01.2024 22:50

Rekrutacja w tej firmie czeski film. Po złożeniu aplikacji był telefon, nie mogłem odebrać więc oddzwoniłem nie wiedząc nawet kto dzwonił, niestety nikt nie odbiera. Po ponownym złożeniu aplikacji bezpośrednio na stronie, która jest nieczytelna i trzeba trochę pogrzebać, aby ją rzeczywiście złożyć :) dostaję telefon, tym razem odebrałem, kilkunastominutowa rozmowa i pan rekruter mówi, że jest duża szansa na zatrudnienie i w przeciągu dwóch tygodni zadzwoni umówić się na rozmowę w siedzibie z wizytacją z centrali. Niestety telefon nigdy nie nastąpił. W międzyczasie pojawiły się pytanie i chciałem dopytać o pewne rzeczy, niestety nikt nie odbiera - tylko informacja o tym, że niedługo oddzwonią no i uwaga, nikt nie oddzwania. Dziwi mnie to ponieważ to duża i rozpoznawalna firma, a nie da się z Nimi normalnie skontaktować.
    ???

30.12.2023 11:59

Myślę o złożeniu CV w MAHLE. Ciekawa jednak jestem nie tyle jaka atmosfera panuje w pracy co jak wyglądają zarobki. Prawdę mówiąc tyle ile mamy osób tyle będzie opinii o atmosferze w pracy zapominamy ze my tez zatrudniając się gdzieś kreujemy dana atmosferę . Mam kilkuletnie doświadczenie w firmie logistycznej . Pracowałam przy systemach SAP, znam jezyki obce . Wykształcenie wyższe.

02.01.2024 08:38

Dzień dobry :) Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony z ofertami pracy i złożenia CV: https://www.jobs.mahle.com/poland/pl/

11.07.2023 14:38

Czy ten dodatek 1000 zł to jest kwota netto czy brutto i wyjdzie 700 zł na konto ? Druga sprawa czy u nas w Mahle w Ostrowie też jest przewidziany dodatek 300 zł na dziecko w miesiącu sierpniu tak jak w Mahle w Krotoszynie ?
    Mahle

02.12.2023 11:03

W mahle Krotoszyn nie ma żadnego dodatku na dziecka
    Maciek

24.06.2023 16:32

Ile daja osobie w trakcie studiow na start i jak wyglada perspektywa rozwoju, sa szkolenia itd?
    Bez NIKu

30.11.2023 10:27

@były pracownik Jak długo wytrzymałeś/aś u nich? Pomogłoby mi też, o jakim dziale mówisz, bo pojawiają się oferty co chwila, ale jeśli tak jest to raczej nie jest dobrym wyznacznikiem tego miejsca.
    Ewka zalewka

23.01.2024 21:57

Czym spowodowany jest powtarzający się nabór na dział łańcucha dostaw i logistyki? Rozwój czy jednak ocean wymogów i podcinanie skrzydeł?
    Helga

21.10.2023 22:51

Ten zakładu to (usunięte przez administratora). Prosząc kierowniow o pomoc słyszę tylko 3 odpowiedzi 1. Co ja Ci poradzę 2. Dasz sobie radę 3. Nie ma kogo Ci dać do pomocy A po 4. Byłem w piątek świadkiem bardzo nie przyjemniej sytuacji na lini BMW 35up i UKL.. Oby dwie linie ścigały się chyba. Natomiast (szanuję go) ]Pan który wtedy jeździł na wózku mimo starań nie był w stanie nic zrobić. A jego kierownik stojąc przy Lini tylko się śmiał tego
    Zxcvb

25.10.2023 16:45

Dodaj do tego przywileje dla wybranych, jak przymykanie oka na zachowanie tych osób, czy robienie problemu z urlopami Gdyby ktoś usłyszał co mówią też przełożeni i nie tylko, to już wchodzi w łamanie kodeksu pracy

15.09.2023 08:53

No to od stycznia najniższa krajowa na rękę 3220 zł...jaki procent pracowników Mahle będzie pracować za najniższą krajową ? Ja obstawiam 80 %...tragedia
    Pablo

19.08.2023 17:45

Dzien dobry, jako obecny pracownik Mahle chcialbym podzielić się opinią na temat pracy w firmie. Kiedy w tym roku zaczynałem swoją pracę byłem nastawiony bardzo pozytywnie, niestety rzeczywistość szybko to zreflektowala. Zacznijmy od początku, jeśli chodzi o pensję- ile sobie wynegocjujesz tyle będziesz mieć. Pensję w zespołach między pracownikami mogą się bardzo różnić. O szkoleniach na linkedinie itp nie warto chyba wspominać bo to już standard, dla mnie żaden realny benefit. Żadnych innych dodatków. Sposób zarządzania firmą i podejmowania decyzji, które potem wpływają na resztę jest fatalny. Co mądrzejsi uciekają z firmy, nikt nawet nie próbuje ich zatrzymac ( stąd tak ogromna rotacja i ciągle ogloszenia nie tylko zwiazane z rozwojem firmy). Sam mam zamiar szukać nowej pracy i odradzam zatrudnianie się tu! A jeśli chodzi o o ewentualne podwyżki już po zatrudnieniu to teraz jest nowy system, gdzie bedziesz oceniać się sam plus Twoi przełożeni i oni decydować czy i ile Ci się należy. Firma nawet nie wie czy poda widelki takich podwyżek ( bardzo transparentny system!!). Więc niewiadomo na ile i czy można na coś liczyć.
    Ewa S.

21.08.2023 16:48

@Pablo Mogę wiedzieć, na jakim dziale jesteś? Zacznę się rozglądać za jakiś czas, a i z Mahle kilka ogłoszeń co jakiś czas się pojawia.

19.08.2023 17:48

Jeżeli zależy ci na rozwoju i pracy w komfortowych warunkach to unikaj tej firmy. O podwyżkach nie ma mowy - są uzależnione od "rozmów rocznych". Po miesiącu pracy w MAHLE na rozmowie rocznej otrzymałem same niskie oceny, bo NIE MOŻNA MI DAĆ WIĘCEJ, JEŚLI PRACUJE TUTAJ TAK KRÓTKO. Bałagan w procedurach. A jeśli są gdzieś spisane to już są dawno nieaktualne.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mahle Thermal And Fluid Systems Poland?

Kontakt - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.

UL. WODNA 15 63-400 Ostrów Wielkopolski

MAHLE Krotoszyn
    Branże: Części i akcesoria samochodowe
    Jan

04.08.2023 15:26

Jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna jak sie jest w trakcie studiow i chce sie pracowac? Ile placa?
    Pan

07.08.2023 10:20

Rozmowa zalezy od stanowiska. Placa 5 tys. Na reke dla nowych
    Ismena_ManPower

26.05.2023 20:08

Znowu wyrzucili większość pracowników z Man Power. Już tam nie wracam. 3 miesiące pracowałam, 6 miesięcy przestoju i tak na okrągło. Za co teraz mam się utrzymać? Nikt w tym ustrojstwie nie przejmuje się pracownikami ;(

30.05.2023 11:00

Dlaczego zwalniają ? Co nie ma pracy, zamówienie spadły ?
    p08

15.07.2023 14:14

Dostałaś wypowiedzenie umowy czy najzwyczajniej w świecie jako pracownikowi tymczasowemu nie przedłużono umowy?
    Pawełek

10.07.2023 11:19

Dzień dobry, znalazłem ogłoszenie operator maszyn odlewniczych. Jak wygląda praca na tym stanowisku i jakich zarobków można się spodziewać? Pozdrawiam
    on

14.06.2023 10:11

Witam mam pytanie do jakiego wieku dziecka Mahle daje przywilej matkom pracować tylko na jedną zmianę ? Uważam, że w stosunku co do niektórych osób jest to prawo naciągane. Dziecko szkolne a matka chodzi tylko na jedną zmianę, gdzie tu sprawiedliwość ja się pytam ?
    Jola

29.06.2023 10:37

Z Kodeksu wynika.że pracownik opiekujący się dzieckiem do ukończenia przez nie 8 roku życia nie wolno bez jego zgody zatrudniać: *w godzinach nadliczbowych, *w porze nocnej, *w systemie przerywanego czasu pracy, jak również * delegować poza stałe miejsce pracy. Zatem jeśli dziecko szkolne to praktycznie od 2 klasy rodzic nie ma już takiego przywileju, ale u nas w Mahle wszystko możliwe. Pójdziesz popłaczesz i dostaniesz tak to już jest i w tym wypadku też pewnie taka sytuacja zaistniała.
    UKWL

09.07.2023 05:47

Nawet wiem kogo masz na myśli, "koleżankę " z mojego działu. Ta to lubi ofiarę z siebie robić, pewnie do 18 roku życia swojej córki będzie ciągnąć tylko jedna zmianę.
    izi

30.06.2023 14:31

Cześć, Chciałam złożyć CV na dział spedycji w Krotoszynie czy jest tu ktoś kto mógłby powiedzieć coś więcej o pracy ?
    filterek

29.06.2023 13:46

Czy jak się zatrudnię na filtry w Krotoszynie to będę mogła zwiedzać inne kraje tak jak to jest na chwilę obecna koleżanka mówiła jak była ostatnio ile to ona niezwiedziła austria niemcy cały weekend jeździła i nie musiała się przejmować tankowaniem bo karte na paliwo dostała.
    Przemek

17.04.2023 16:46

Hej. Mam pytanie. Chciałbym złożyć dokumenty na operatora maszyn. Jakie stawki są w agencji pracy na godzinę? Jakie typowo w nagle? Jest jakaś różnica? No ile na miesiąc bez nadgodzin można wyjść na rękę? Skończe studia związane z budową maszyn. Chciałbym zacząć od podstaw. Później może jakiś lider czy w dziale inżynieryjnym. Proszę o rzetelne info i ile może wyciągnąć lider na produkcji.
    xx

19.04.2023 14:53

Zaczniesz od produkcji to ciężko będzie przejść do inżynieringu, zastanów się nad tym, jeśli faktycznie studiujesz
    Operator

20.04.2023 01:47

Różnica jest taka że agencja daje miesięczne umowy a w mahle masz na 3 lata potem na nieokreślony co do stawek np lidera technika są za to dodatki do pensji koło 400 netto w górę
    Ela

16.05.2023 09:44

WItam ile mogę zarobić na rękę bez nocek na produkcji ?
    Kondzio

18.06.2023 07:05

4100 brutto to i tak śmieszne pieniądze ( niecałe 3200 zł na rękę) . Od przyszłego roku 4300 zł najnisza krajowa. Wychodzi na to, że mahle musiałoby dać przeszło 5000 zł brutto by utrzymać różnice procentową od najnizszej krajowej. Już to widzę....
    Jolka

18.06.2023 23:44

Pracownik z dziesięcioletnim stażem ma brutto 4070zł na rękę wychodzi ok3400zł z premią i godz nocnymi uważasz że to są duże pieniądze za pracę .Przyjdź popracować na piece to zobaczymy jakie masz ręce dwie lewe czy prawe???

02.06.2023 20:03

L....

07.06.2023 13:20

To prawda jedna firma a każdy dział rządzi się innymi prawami jak można ustalać grafiki pod ludzi co chwilę zmieniają ludziom zmiany nie można się umówić do lekarzy dentystę i nawet załatwić swoich spraw ponieważ nie wiesz jaka będziesz miał zmianę a grafik wywieszany jest w piątek o godz 14 Gdzie są te niby panie od HR które tak dbają o pracowników
    Bagietka

27.05.2023 09:41

Bo w tym zakładzie tak jest , niepewność i traktowanie przez przełożonych a zwłaszcza techników jakbyśmy byli pracownikami trzeciej kategorii a wpisy na tej stronie jeśli są nie wygodne dla Mahle są szybko usuwane lub wogóle nie dopuszczane ????
    Paweł

24.05.2023 16:14

Witam. Ile zmian jest na stanowisku technik produkcji i ile można zarobić?
    Xxx

19.05.2023 02:41

Witam wszystkich chciałbym kandydować na dyrektora tego zakładu czy ktoś może mnie uświadomić ile dostanę na rękę beż nocek, weekendów w pracy i systemu czterobrygadowego ??
    Al Rahim

18.05.2023 13:17

Witam. Mam pytanie, chciałbym się dowiedzieć jakie są zarobki jako inżynier konstruktor ?
    Al Rahim

18.05.2023 12:49

Witam. Mam pytanie odnośnie warunków pracy i wynagrodzenia na stanowisku Inżynier Konstruktor w Ostrowie Wielkopolskim? Ile można otrzymać na wyżej wymienionym stanowisku?
    dawid

26.04.2023 12:59

Witam, powiedzcie mi jak wyglada praca na wozku widlowym w mahle? Ciezko czy w miare? Przez telefon mi babka mowila ze 4750brutto jak sie nie myle, bo nie wiem czy skladac papiery czy nie
    dawid

07.05.2023 18:48

a gdzie nie jest? jak placa to spoko grunt ze 8h i do domu.
    Magazynier

08.05.2023 10:15

musisz wiedzieć praca też jest w soboty i niedziele, albo trafisz na system 4 brygady. Jeśli pasuje tobie kasa i system pracy . To składaj papiery od razu

27.04.2023 13:19

Od 2024 najniższa krajowa 4254 zł brutto, coś czuje, że Mahle będzie miało ciężki orzech do zgryzienia.

24.04.2023 11:35

(usunięte przez administratora) Co chwile przypiernicza się ktoś bo nie wyrabiasz normy lub nie ogarniasz maszyny na poziomie inżyniera. Na Technika trzeba czekać bo zazwyczaj idzie sobie gdzieś. Normy w firmie są takie że stawka powinna być co najmniej 3 krotnie większa w obecnych czasach... (usunięte przez administratora) Współczuje ludziom, którzy muszą tam pracować, ale niestety w Ostrowie same takie oferty pracy więc też rozumiem. (usunięte przez administratora) Ubrania robocze niedopasowane i obcierające, o butach to już nie mówię...
    ex op

24.04.2023 20:03

najlepsze że za ciuch się płaciło a i tak go trzeba zdać przy podjęciu tej zdroworozsądkowej decyzji,oj tyle tysięcy się przewinęło to zarobią i w taki sposób .
    Antygona Wiśniewska

14.04.2023 21:21

Czy ta zmiana ubezpieczyciela (od strony praktycznej, więc formularz, spotkanie, itp) jest konieczna dla każdego pracownika Mahle?

12.04.2023 16:08

Firma zatrudnia osoby na kluczowych stanowiskach bez odpowiedniej weryfikacji
    adarasda

30.03.2023 14:44

Witam dostałem telefon o rozmowie na odlewni i 2 innych stanowiskach, jakie są wasze doświadczenia na temat tej firmy oraz tych stanowisk>?
    Pan pracownik

08.04.2023 21:36

Odlewnia to w Krotoszynie nie w Ostrowie

Zostaw merytoryczną opinię o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.