MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Jarek mały

26.10.2025 13:22

Czołem brygada przypominam że za wczorajsza pracę przy zmianie czasu, pracownikowi przysługuje dodatkowe wynagrodzenie (godzina nadliczbową) jeśli to pracodawca wychodzi z wnioskiem że masz odebrać te godzinę to należy się 1,5 godziny do odebrania,
    Benny bennassk

08.10.2025 18:37

Dzisiaj otrzymałem ofertę jednak rozmowa zakończyła się już na etapie telefonu W skrócie umowa na agencję przedłużana przez 18 miesięcy miesiąc w miesiąc Wydało mi się to podejrzane i zakończyłem rekrutację na etapie telefonu
    Szczery

05.09.2025 20:58

Witam, widze ze jest dużo zaoytan o pracę w mahle. LUDZIE... Przyjdziecie, dostaniecie śmieciową umowę bez prawa do premii, bonów na swieta itd... Przez lata mozecie pomarzyć o umowie na czas nieokreślony, będą was przerzucać z firmy zewnetrznej z jednej do drugiej i to jak was nie wyrzucą po 3 albo 5 miesiącach, bo jak jest produkcja to jest praca jak jej nie ma wypad. Oraca na nockach i ciagle 6 dni w tygodniu.. Po nockach nawet nie dojdziecie do siebie a juz zaczynacie na rano... Weekendy praca, swieta praca a pieniadze to sa normalne na nasz powiat.. Juz nie wspomne o przełożonych którzy odbieraja premie za pierodly typu podwiniete spodnie gdy jest gorąco albo odebranie telefonu od dziecka ze szkoly w pracy... Odradzam!
    wat

04.10.2025 08:40

Ale, że admin nie usunął. Czas komuś innemu z biurowych tą fuchę dać bo kolega leniwy sie robi.
    Krzysiek

27.09.2025 17:18

Cześć. Kochani. Mahle jest dla desperatów, wyrzuconych gości z woja i karierowiczów bez mózgu - bynajmniej w biurach. Jesli idzie o pracę na najniższym szczeblu - nie polecam, to tylko bardzo delikatne określenia próby zniechęcenia was do tej firmy. Układ na układzie podpierany układem a na końcu i tak mimo starań dostajesz takiego kopa w . . . wiadomo co, że aż dech zapiera. Bez Mahle świat staje się naprawdę piękniejszy - uwierzcie.
    polonista za 2300

01.10.2025 17:29

polecam sprawdzić co oznacza słowo "bynajmniej" i jak się go używa 😉
    Ktos

30.09.2025 17:59

Przedmówca ma rację świat jest piękniejszy bez Mahle,układ na układzie i winni ludzie którzy pracują na samym dole ,jednych się zwalnia drugich zatrudnia i narzeka się na braki kadrowe

13.09.2025 18:07

Pracuje przez agencję niecałe dwa tygodnie, mam 3 dyniowe wypowiedzenie. Co się stanie jak nie pójdę przez te 3 dni do pracy?

14.09.2025 19:03

To jest zlecenie nie umowa o prace

14.09.2025 19:40

To umowa zlecenie agencyjna nie umowa o prace
    nowy

03.09.2025 17:28

Cześć będę zaczynać tu pracę, czy karty Edenred zasilane są co miesiąc na jakąś określoną kwotę? Ile obecnie płaci się za Multisporta plus?

04.09.2025 17:03

Dobry żart co miesiąc. Na Wielkanoc, na dzień metalowca w czerwcu, na wakacje i na Boże Narodzenie. Taki przywilej tylko dla tych co mają umowę na Mahle.

08.09.2025 18:30

Zależy od dochodu. Np w tym roku pierwszy próg dochodu Wielkanoc 700 zł, święto metalowca 400 zł, wakacje 1500zl, na Boże Narodzenie też ok 800 zł

15.08.2025 14:31

Reni

20.08.2025 19:58

Ale to wszyscy rozumieją a najbardziej pracownicy i tu nie chodzi o tą kwestię tylko o to jak ktoś tych pracowników traktuje...nazywając ich nie normalnymi za to, że tego 15 przychodzą do pracy. Takie określenie nie powinno nigdy paść zwłaszcza z tych ust których padło
    aka

22.08.2025 18:12

To kto jest nienormalny? Ci co pracują, czy ci co mają wolne? Rzeczy należy nazywać po imieniu.

MAHLE Krotoszyn

18.08.2025 11:06

Miło, że tu jesteś!

Chcemy poznać Twoją opinię o naszej firmie – każde doświadczenie jest dla nas cenne. Zachęcamy do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami, ale prosimy o przestrzeganie kilku zasad:

• pisz prawdę i opieraj się na własnych doświadczeniach,

• szanuj innych – unikaj obraźliwych słów i wulgaryzmów,

• staraj się przekazywać swoje opinie w sposób konstruktywny.

Treści obraźliwe lub niezgodne z regulaminem serwisu mogą zostać usunięte przez administratora.
    Dzięki Twojemu komentarzowi możemy się rozwijać i tworzyć lepsze miejsce pracy!
    Dario1989

03.07.2025 20:37

Chciałbym się zatrudnić na Odlewni którą polecacie?. Chodzi mi najwieksze zarobki ciężkiej pracy się nie boję słyszałem że na przygotowaniu metalu na Aluminium są dobre pieniądze, słyszałem o egzaminach na stawki ale mnie interesuje strikte ten największy wspołczynik i wyplata netto proszę o merytoryczne odpowiedzi.
    Jarek mały

06.07.2025 15:27

Daj se spokój z odlewnia,stawki się zrównały na całym zakładzie podobne podstawy
    Czarny

29.06.2025 22:31

Ile na kartę na wakacje i do kiedy ktoś coś????
    Wieloletnia pracownica

25.06.2025 12:29

Witam, mam pytanie - jak wygląda praca w laboratorium na zaworach? Rozważam przeniesienie z wałków produkcji.
    Wieloletnia pracownica

27.06.2025 17:45

Nie ma czegoś takiego jak zarezerwowane. Na oficjalnej stronie MAHLE widnieją dwa wakaty od 2 msc. a moje pytanie było o warunki pracy. Pozdrawiam.
    Roksana

12.06.2025 22:05

Czy to prawda ze szukaja do pracy w aftermarkecie?
    gf

18.06.2025 12:56

kto by tam chcial pracowac...samo kolesialstwo tam
    carter

18.06.2025 12:46

zlikwidowac program polecen, czysty nepotyzm z tego wychodzi.
    Xxx

20.05.2025 15:08

Przymusowe nadgodziny na tulejach trzeba powiadomić PIP najpierw zwalniają jak jest robota to przyjmują ale nikt nie chce przyjść to teraz ci co zostali mają robić więcej i jeszcze te podwyżki 1.5 % łał ludzie nie będą wiedzieć co z tymi pieniędzmi zrobić
    Kama

12.06.2025 01:10

Fakt, to miejsce nie jest odpowiednie do pracy z wielu względów. Jednak nie znając sytuacji życiowej w jakiej ktoś zostaje postawiony nie powinno się oceniać. Nigdy nie pokusiłam się o to żeby oceniać drugiego człowieka nie znając go, nie wiedząc z czym się mierzy lub musiał się mierzyć. Ale! Każdy jest inny, każdy został inaczej wychowany. Tutaj da się zaobserwować łatwość w ocenie czy osoby czy też sytuacji. Czasem sytuacja w życiu zmienia się tak nagle i niespodziewanie, że z braku wyboru podejmuje się decyzje o których by się nie pomyślało i znajduje się w miejscu o którym się nawet nie słyszało ( tak było w moim przypadku, nie jestem z Krotoszyna). Bycie bezrobotnym w dzisiejszych czasach jest malokorzystne mając na uwadze chociażby dzieci i ich potrzeby. Życie nie zawsze pisze kolorowe scenariusze i czasem trzeba dostosować się do sytuacji a później do miejsca. Napisałeś, że kobieta która się szanuje nie szuka pracy w takim miejscu...cóż szanuję swoją rodzinę, dzieci i siebie również. Lepszego życia uparcie życzę i lepszego spojrzenia na drugiego człowieka 💪😊
    Kama

16.06.2025 17:38

Dziękuję za ocenę w postaci (usunięte przez administratora), niestety nie podzielam Twojego zdania, jestem jaka jestem ale z pewnością nie (usunięte przez administratora)🤷 To nie było obgadanie kobiet w pierwszym poście tylko włączenie się do dyskusji i wyrażenie swojego zdania, myślę, że każdy z nas ma prawo do wypowiadania się w każdym temacie mając mniej lub więcej racji. Pracuję tutaj, obserwuje i uczestniczę w tym "firmowym życiu" od jakiegoś czasu stąd wnioski o tym, że z kobietami czasami ciężko współpracować i często owe panie intensywnie zajmują się nie sobą i nie swoim życiem 🤷 Widzę, że usilnie szukasz w każdym moim zdaniu zaczepki 🙂 proszę bardzo.. miłej zabawy 😉

13.06.2025 10:30

Norbert

15.06.2025 05:17

O czopek się odezwał. Chcesz to ludzie się dowiedzą kim jesteś. Pamiętaj że w necie nie jesteś aż tak anonimowym jak ci się wydaje.
    Ty

15.06.2025 13:36

Niech zwolni. Bedzie musial robic sam hahaha
    Mann

13.06.2025 23:59

A co powiecie o Dziale Filtry? Dostałem ofertę pracy tam (Nie na produkcji)?
    Karolinka

12.06.2025 10:24

Hej wiecie może po ile mają być bony i kiedy na dzień pracownika?

08.06.2025 19:21

pipipi

10.06.2025 15:37

chodzi o krotoszyn czy co całe mahle?
    Elon

10.06.2025 23:24

Tak sprzedali to firmie SpaceX będziemy produkować spowalniacze przyspieszaczy do star linków. Filtry się przebranżowią i będą robić do nich filtry promieni gamma, RTG i UV. Tak było mowie ci.
    ten

10.06.2025 11:45

kto kupił mahle?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branże: Maszyny i urządzenia
    Jan

09.06.2025 19:27

Czy mahle zerwie w końcu umowę z tymi zlodziejskim agencjami,co okradają z kasy pracowników ? Jak można do tego dopuścić żeby pracownicy zatrudnieni z agencji pracują tyle samo co pracownicy mahle i niedostawaja żadnej kasy na święta ,żadnej premi,żadnych dodatków. Agencje zabierają prawie połowę wyplaty
    Ciekawy

07.06.2025 15:32

Witam , wiecie kiedy Bony na dzień pracownika?
    Koń

08.06.2025 09:53

Cześć teraz w tym tygodniu będzie przelew na dzień pracownika przeważnie był w tym samym dniu co wypłata Pozdrawiam
    Odlewnik

08.06.2025 20:42

w czerwcu :)
    radosna

06.06.2025 14:19

auta służbowe, Home Office, na co to komu, po co to komu ;)
    Martens

06.06.2025 09:53

Witam dzisiaj również chciałem Dyrektorowi Tłoków przypomnieć że pracownicy są ludźmi a nie jak to kiedyś Pan określił numerami. Co Pan robi na tym stanowisku jeszcze to ja serio nie wiem! Trzeba w końcu zawiadomić Stuttgart bo ile można sobie dawać pluć w twarz
    michalina

05.06.2025 10:24

auta sluzbowe kierownikow: po co? oszczednosc dla firmy gdyby ich nie było i przykld dla pracownikow ze kazdy jest rowny
    Aoaka

05.06.2025 20:22

Żeby żony kierowników miały czym jeździć po mieście i nie tylko....bo pensje kierowników też cienkie i na paliwo w aucie prywatnym brakuje PLN.
    Artas

05.06.2025 07:35

Przypominam Dyrektorowi Tłoków ze jesteśmy ludźmi, tak aby żebyś nie zapomniał bo często ci się to zdarza Królu mobbbbingu
    jaś

02.06.2025 11:02

parę mcy temu pisano że firma w kryzysie...że będą tnąć koszty na czym sie da, a teraz ledwo pare tyg temu wyskoczyli że będzie zmiana kart pracowniczych, aktrualizacjz zdjęć na kartach itp itd. Na to jest koszt...eh a przecież starym kartom że tak powiem nic nie dolegało
    Norman

02.06.2025 22:50

Zmiana systemu bezpieczeństwa w Mahle na całym świecie. Rozkaz z góry że tak powiem
    Anonimowo

22.05.2025 14:32

Czy ktoś się orientuję jakie wykształcenie jest potrzebne do pracy na produkcji?

28.05.2025 09:19

Każde dobre. Przyjmują wszystkich od zawodówki po studia.

05.05.2025 16:29

22.05.2025 11:30

Czy Tuleje i Tłoki to ten sam zakład i ten sam dyrektor ?

15.05.2025 06:44

Podwyżka

17.05.2025 20:29

Co roku podwyżka inflacyjna jest niższa niż inflacja, więc pracownicy zarabiają z każdym rokiem coraz mniej.
    Isa

21.05.2025 12:16

Ale prawda też jest taka że podwyżka równa dla wszystkich a nie biura inaczej a fizyczni inaczej , a aneksy do umów nikt nic nie wie , brawo związki .
    Maria

12.05.2025 14:43

Czy jeżeli ktoś nie ma doświadczenia w pracy na produkcji może podjąć pracę w Mahle? Widziałam ogłoszenia przez agencje pracy

13.05.2025 09:36

Tu mało kto ma doświadczenie więc biorą wszystkich.
    Brrbrrbrb

16.05.2025 12:47

Nie zatrudniaj sie przez agencje , w ogóle szukaj innej pracy
    Zyze

16.05.2025 11:49

Związki powinny być natychmiastowo usunięte ze stanowiska za działanie na szkodę pracownika , aneksy do umów dali do podpisania ale nic w tym nie ma podane , a ogólnie wszystko pozbierane podwyżki brak , i wszystkie podpunkty na szkodę pracownika co to za związki , zero godności jak zwykle pracownicy fizyczni najgorzej wyszli na tym a związkowców nie widać .
    Agata

12.05.2025 15:05

Czy z miejscowości Biadki jest dojazd do pracy?
    Agata

14.05.2025 11:37

Czy pracownicy agencyjni też mogą zabierać się tym autobusem? Kontaktowałam się wczoraj z babką z Manpower i powiedziała, że nie ma żadnego dojazdu z Biadek. Powiedziałam jej dokładnie to samo, co Ty mi, że przecież jedzie autobus z Ostrowa, a ona w dalszym ciągu, że nie, nie ma dojazdu xd

14.05.2025 18:12

No bardzo dziwne. Te panie z agencji chyba mało wiedzą. Przecież to logiczne że jak jedzie z Ostrowa to chyba przez Biadki. No chyba że się mylę. Pracownicy z agencji też mają prawo do autobusu. Właśnie tym zachęcają nowych pracowników.

01.05.2025 16:49

Black jack

05.05.2025 13:03

Magazyn na wałkach to wzór do naśladowania ład i porządek ludzie tam w porządku.Pracowalem tak kiedyś ludzie spoko,wiedzą co I jak .Ogólnie zgrany zespół.Przestań die żalić i obgadywać ludzi pewnie słaby byłeś ,tam trzeba ludzi śmigających wozkami a nie ciapy.Pozdrawiam
    Fridriś

25.02.2025 18:47

Tuleje najlepszy dział

13.04.2025 13:13

Każdy pracownik jest sam sobie winny. Dajecie sobie wejść na głowę innemu robolowi i tak jest!!! Bardzo boicie się drugiej osoby, boicie się coś zmienić w życiu i tak jest!!!
    Chłodnik

04.05.2025 01:08

Nie. To najlepszy dział na MP? Pracują tam tylko najlepsi? Słabi odpadają?
    Robert

02.05.2025 09:26

Czy na wakacje bedzie jakieś zasilenie karty edenred?
    Proszę

23.04.2025 05:37

Praca w święta: Pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikowi dzień wolny za pracę w święto, w terminie 6 dni przed lub po tym dniu, lub w zamian za pracę w święto udzielić dodatkowego wynagrodzenia, zgodnie z Kodeksem Pracy. Dni wolne: Jeśli pracownikowi przypada praca w święto, pracodawca musi zapewnić mu dzień wolny w ciągu 6 dni poprzedzających lub następujących po święcie, lub w zamian za pracę w święto musi udzielić dodatkowego wynagrodzenia, zgodnie z art. 147 Kodeksu Pracy. Dodatkowe wynagrodzenie: Za pracę w święto pracownikowi przysługuje dodatek do wynagrodzenia, który wynosi 100% stawki godzinowej za każdą godzinę pracy w święto.

30.04.2025 03:56

Na początku musisz dokładnie sie do dowiedzieć jaki zakład ma system rozliczeniowy np miesięczny, kwartalny lub półroczny, I wtedy będziesz wiedzieć kiedy ma Ci oddać to wolne za pracę w święta ;)
    No tak

30.04.2025 20:30

Tak związki to biuro podróży a jak chcesz się zapisać na taką wycieczkę to ciągle już zajęte i ciągle te same osoby za darmo zwiedzają Polskę
    Ktos

09.04.2025 21:27

Powiedzcie mi kto wymyślił ta aplikacje urlopową. To jest jakaś masakra. Jeśli takich ma Mahle informatyków co potrafią stworzyć taki bubel to życzę im samych sukcesów.......
    Ciekawska

30.03.2025 18:21

Witam moi drodzy czy wiecie kiedy Bony świąteczne? Proszę bez hejtu b
    Grubaska

06.04.2025 21:39

Jak już to 700
    Ciekawska

08.04.2025 07:40

A kiedy ?
    Ona

06.12.2023 15:58

Czy na produkcję filtrów zatrudniają kobiety ? Jaka panuje atmosfera ? Jakie są zmiany ?
    ojoj

26.03.2025 22:57

A czy są oferty pracy nie na 4 brygady?
    Hey

01.04.2025 13:14

Nie wiem.. tam cały czas wszystko się zmienia, nigdy nic nie wiadomo, nikt nic nie wie, bądź wie, ale nie powie.. ???? najlepiej zapytać przy rekrutacji, która zapewne też nic nie wie. Trzeba brać poprawkę,ze zawsze mogą 4brygady wprowadzić czasowo..

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn