Würth Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 333 ocen.

Opinie o Würth Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Würth Polska Sp. z o.o.

Mart.

A jak w biurze sie pracuje? Slyszalem złe opinie.

Marcin

Nowi uznajcie to za przestrogę. Pracuję w Wurth 5 rok. Nie ma prakrycznie tygodnia aby firma nie odwaliła jakiegoś nr za który ja jako handlowiec muszę świecić oczami przed klientami. Braki art wchodzace w zegłości które nie policzą sie do realizacji planu, pro lemy z wysyłką faktur, logistyka praktycznie nie istnieje. Najlepiej jak sprzedajesz palety zmywacza, odrdzewiacza, i hhsa. Musisz rozwijać klienta i wprowadzać nowe art robisz to a klient ich nie dostaje bo są ciągłe braki. Wymiotować się chce na taką współpracę. Osobiście odradzam jestem w trakcie szukania nowej pracy. Mam nadzieję, że pomogłem chciaż jednej osobie uniknąć szamba.

Sandokan.
@Marcin 01.12.2017 00:56
Nowi uznajcie to za przestrogę. Pracuję w Wurth 5 rok. Nie ma prakrycznie tygodnia aby firma nie odwaliła jakiegoś nr za który...

Życie, nigdzie nie jest kolorowo.

wuurth

akwizycja, akwizycja i jeszcze raz akwizycja praca jako ph w tej firmie nie ma nic wspólnego z prawdziwym obrazem pracy ph

zainteresowany

Cześć, Aktualnie poszukuję pracy i zastanawiam się nad złożeniem aplikacji na stanowisko Ph na teren Dąbrowa Górnicza, Sosnowiec, Siewierz etc. do dywizji Auto. Na jaką podstawę mogę liczyć czy podstawa jest jedna dla wszystkich PH ? Czy dostaję bazę klientów ? Jakie są realne premie na tym stanowisku? Czy jest możliwość korzystania z samochodu prywatnie ? I jaki jest to samochód ? Jak czesto są szkolenia dla PH? Dzięki bardzo za pomoc :)

Nano

Pracuje w WURTH już jakiś czas. Prawda jest taka ze na forach wypowiadają sie nieudaczniki których zwolniono bo nie potrafili sprzedawać. Dlatego jest tak moło dobrych opini. Ja pracuje 3 lata w ks2 i nie pamiętam kiedy dostałem mniejsza wypłatę niż 5000zl netto. Dywizja drewno. Wiec przestańcie pier..... ze sie nie da. Pierwszy rok ciężko pracowałem zeby wyjść na ten poziom a teraz już jest spokój.

Oon
@232 27.11.2017 03:10
Ja pracuje 4 lata i k... nie pisz bzdur człowieku, bo 3500 to jest Max co można...

Nie moge dac Ci +, choc temu u gory moglem.????

Kht
@232 27.11.2017 03:10
Ja pracuje 4 lata i k... nie pisz bzdur człowieku, bo 3500 to jest Max co można...

Dokładnie. Masz rację. Widać jak rks poprawiają opinie. Do chętnych na stanowisko ph max to 3500 zł i to jeszcze jak trafisz średni rejon bo jak lipny to zapomnij o premii i przygotuj się na 1800 zł minus 100 zł za użytkowanie samochodu.

Speed

Pracuję w firmie Würth Polska Sp. z o.o. już dość długo i mogę powiedzieć, że to najlepsza firma jka mi się trafiła. Polecam ludziom którzy lubia pracować a kas również będzie dobra. Ceni się w firmie pracowitych ludzi. Narzekają zawsze lenie i obiboki!

232
@Speed 19.10.2017 19:55
Pracuję w firmie Würth Polska Sp. z o.o. już dość długo i mogę powiedzieć, że to najlepsza firma jka mi się trafiła. Polecam l...

A takie farmazony pisze RKS, którego boli prawda

Chętny do pracy

Witam Jak wygląda sytuacja PH w Dywizji Cargo w Krakowie ??

Bla bla bla
@Chętny do pracy 02.08.2017 17:11
Witam Jak wygląda sytuacja PH w Dywizji Cargo w Krakowie ??

Jeżeli jest tam wolny etat to warto. RKS to super pozytywnie zakręcony gość.

232
@Bla bla bla 02.08.2017 22:02
Jeżeli jest tam wolny etat to warto. RKS to super pozytywnie zakręcony gość.

Połowa na tym forum, to Rks Wurth i biurowi poprawiaja opinie.

Zuzanna

@Janusz wspomniałeś o szkoleniach dla handlowców, które według Ciebie wyróżniają się znacznie na tle tych oferowanych przez konkurencję. Mógłbyś powiedzieć co sprawia, że są aż tak dobre? Masz tu na myśli szkolenia wstępne, czy też jest również możliwość odbycia dodatkowych szkoleń już po wdrożeniu się w pracę?

Janusz

Witam chciał bym nowym pracownikom oraz przyszłym pracownikom przybliżyć na co powinni zwracać uwagę i czym powinni się sugerować. A więc po pierwsze kwestia tego po jakim handlowcu przejmujesz region a druga sprawa czy wszystkie firmy ci przepiszą po tym handlowcu, kolesiostwo jest na wysokim poziomie więc często kierownicy przepisują lepsze firmy swoim pupilom. Następną rzeczą jest pod jakiego kierownika się przyjmujesz jeżeli jest typowym walczakiem to jest dobrze bo będzie walczył o firmy lecz jeśli trafisz pod takiego co wyznaje spychologie tzn zwala wszystko na handlowca to też lipa. Kolejną sprawą jest konkurencja wewnętrzna tzn ilu handlowców masz na swoim regionie z którymi będziesz musiał walczyć o firmy, nie każdy wie ale konkurencja wewnętrzna jest nie kiedy gorsza niż konkurencja z innych firm. Kolejna sprawa nazwa dywizji np Budownictwo, Drewno, Auto, Cargo, Metal to tylko nazwy które nic nie wnoszą nie ma praktycznie podziałów na dzień dzisiejszy. Z tego co mi wiadomo to dużo osób przyjmują na multiplikacje tzn. Że otwierasz region jakiejś dywizji i nie dają Ci żadnego kupującego klienta ale oczywiście na tym regionie handlowcy z innych dywizji też są więc łatwo pozyskiwać klientów nie będzie. Chciał bym jeszcze dodać że najgorsze co jest to gdy twój poprzednik zmienił barwy na konkurencyjne i jeździ po twoich klientach. Co do warunków pracy moim zdaniem są bardzo dobre jedynie podstawa mogła by być większa,no i oczywiście bardzo duża liczba obowiązków z którymi nie zawsze można sobie poradzić w godzinach pracy. Szkolenia są bardzo fajne prawie żadna firma konkurencyjna nie robi szkoleń na takim poziomie. Dodam jeszcze że dobre opinie w większości są ludzi którzy dostali dobry rejon bez większego nakładu pracy. Tyle z mojej strony mam nadzieję że trochę pomogłem

Janusz
@wp 31.10.2017 05:42
Jeśli masz stały dochód na poziomie 3tys nie uzależniony od różnych czynników daj sobie spokój z Wurth-em. Obszar, który został...

No właśnie nie chciałem wprost tego pisać he he ładnie to odpisałeś

Adam
@wp 31.10.2017 05:42
Jeśli masz stały dochód na poziomie 3tys nie uzależniony od różnych czynników daj sobie spokój z Wurth-em. Obszar, który został...

Pracuje też w handlu też są plany, tyle że poniżej 3 nie schodze, sek w tym że zmienilbym poprostu pracę. CV wyślę zobacz jak będzie na rozmowie jeżeli mnie zaprosza.

Do Janusz

A co to jest multiplikacja?

D

Janusz przedstawileś sytuację idealnie. Lepiej bym tego nie naświetlił. Dzięki

Ona

Widzę forum w końcu ożyło. Może przyszli pracownicy dowiedzą się jak jest na prawdę. Ja również myślałam, że to taki miód a okazało się w trakcie. Wasz wybór ja odradzam z pełną odpowiedzialnością.

G

Logistyka w tej firmie jest na poziomie miernym. Robisz zamówienia a połowa zostaje w zaleglosciach a plan musisz zrobic tylko czym.... niepolecam!!!!!!

Turbo

To chyba wcześniej pracowAłeś fizycznie skoro to dla Ciebie taka super praca.

ben

omijać szerokim łukiem szkoda czasu i nerwów

Stefan

Niektórzy zachowują się jak zła tańcownica. Doszukują się wszędzie różnych kombinacji a to teren bogatych klientów a to układy w firmie. Weźcie się ludzie za pracę a i wy zarobicie dobrą kasę. Pozdrawiam

Były

Nie mam pojęcia nigdy nie pytam o takie rzeczy.

Były

To odrębny dział. Chłopaki robią swoje. Nie ma z nimi problemów przynajmniej ja nie miałem.

Piokuk
@Były 11.10.2017 14:30
To odrębny dział. Chłopaki robią swoje. Nie ma z nimi problemów przynajmniej ja nie miałem.

A jak kasa, atmosfera w zabudowach?

Do Nano

Chrzanisz głupoty dostałeś gotowca i cwaniakujesz

anonim

(usunięte przez administratora)

Piokuk

A co powiesz o dziale zabudowy samochodowej?

Gregor

Czy jesteście przekonani, że Würth Polska mógłby płacić znacznie wyższe wynagrodzenia? Sądzę, że młodzi pracownicy powinni popracować na niskich płacach.

L

AS masz rację. Chętnie bym zatrudnił się w firmie w której pracujesz.

Zuzanna

@Pracujący w W rzeczywiście, bardzo ważne jest wyjaśnianie zamieszczanych przez innych użytkowników informacji, które nie są zgodne z prawdą. Co jeszcze możesz powiedzieć o pracy w Würth Polska? Od jak dawna jesteś pracownikiem firmy? Poleciłbyś tą pracę innym?

Gminek

Czy Würth potrzebuje do firmy przedstawiciela handlowego? Podoba mi się perspektywa pracy w firmie, mam nadzieję, że praca będzie również ciekawa.??

Nick

Witam, Panowie ukazało się ogłoszenie na PH Wlkp. Mam pytanie po rynku krąży informacja ze zatrudnienie na 1/16 etatu. Może to ktoś potwierdzić. Z góry dzięki.

Pracujący w W
@Nick 11.09.2017 01:16
Witam, Panowie ukazało się ogłoszenie na PH Wlkp. Mam pytanie po rynku krąży informacja ze zatrudnienie na 1/16 etatu. Moż...

To jakaś totalna bzdura. WURTH zatrudnia na umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin.

Zuzanna

@niezdecydowany zdecydowałeś się na aplikację? Jeśli tak, to chętnie dowiem się więcej o Twoich wrażeniach z procesu rekrutacyjnego. Dla osób, które na swoją rozmowę kwalifikacyjną jeszcze czekają mogą być pomocne informacje zawarte w tej zakładce: http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,2196,1,1

Sofii

Wszyscy pytają jak się pracuje w Würth Polska a na forum nie ma informacji od pracowników. Pewnie jest na tyle dobrze, że nikomu nie chce się pisać?

niezdecydowany

A jak aktualnie sytuacja wyglada na PH?? Rynek pracy sie zmienia, wurth tez czy stoi w miejscu i dalej tak slabo ?? Jakies aktualne informacje moze ktos posiada

Zuzanna

@Piotrwidzę, że jesteś zainteresowany pracą w Würth Polska. Pytasz o wymagania jakie pracodawca stawia nowym pracownikom. Pewnie dużo tu zależy od stanowiska na jakie się aplikuje. Może jeśli sprecyzujesz o jaką konkretnie pozycję Ci chodzi, łatwiej będzie osobom aktualnie w firmie zatrudnionym odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Piotr

Czym spowodowany jest taki wysyp ofert pracy? Wiem, że jest lato i teraz jest sezon w firmach ale mimo wszystko jest ich bardzo dużo. Jaki wymagania stawia Würth nowym?

K

Ogólnie branża auto cargo to porażka, bardziej bym celował w drewno metal ewentualnie budownicwo. Auto Kraków ok.

mariano
@K 05.08.2017 09:08
Ogólnie branża auto cargo to porażka, bardziej bym celował w drewno metal ewentualnie budownicwo. Auto Kraków ok....

Czy Jesteś w stanie napisać jak wygląda "dzień próbny" z kierownikiem ? Czy Masz od razu zachęcać klientów do zakupu nieznanego Ci jeszcze towaru?

mariano

a w KR na dywizji auto jak jest? Może coś słyszałeś?

K

Odradzam pracę w cargo Katowice ( południowo zachodnia ćwiartka Polski w tym KRK Częstochowa ) Kierownik to najzwyklejszy cwaniak i krętacz, który tylko czeka żeby znaleść haka na ciebie. Gdy robisz dużo to zawsze nie spełnisz jego z wielu kryteriów, a gdy ci coś nie wyjdzie to dostajesz taka opier..l że nie chce ci się pracować ...

mariano

Witam, jak wygląda praca w Krakowie na stanowisku PH w dywizji auto? Warto?

Olala

Czyli jak ktoś pracuje dobrze to może dobrze w firmie zarobić!

Maniek

Czy znacie powód tak dużej oferty pracy jaką ma Würth Industrie?

Nano

Pracuje w WURTH już jakiś czas. Prawda jest taka ze na forach wypowiadają sie nieudaczniki których zwolniono bo nie potrafili sprzedawać. Dlatego jest tak moło dobrych opini. Ja pracuje 3 lata w ks2 i nie pamiętam kiedy dostałem mniejsza wypłatę niż 5000zl netto. Dywizja drewno. Wiec przestańcie pier..... ze sie nie da. Pierwszy rok ciężko pracowałem zeby wyjść na ten poziom a teraz już jest spokój.

Speed

Czy jesteście pewni, że nie da się napisać coś dobrego o firmie? Słyszałam sporo dobrych wieści i jestem zaskoczona tym co piszecie. Wszędzie może zdarzyć się gorszy czas i pewnie trzeba przyłożyć się do pracy.

Speed

Czy coś nowego dzieje się w firmie? Würth Industrie Service GmbH & Co. KG to potęga, w takiej firmie ludzie mają bezpieczną przyszłość. Takie kolosy trzymają pewne standardy i to jest metoda na dyscyplinę.

Pracownik

Würth Industrie Service GmbH & Co. KG to wielokrotnie nagradzana firma za innowacyjność, dobrze jest o takich sprawach pamiętać.

Zuzanna

@Stefimoże powiesz coś więcej na temat aktualnej sytuacji w firmie. Piszesz, że firma zasługuje na więcej pozytywnych opinii. Chętnie usłyszymy dlaczego. @były pracownik opisał jak wyglądała praca z jego perspektywy, gdy on pracował w firmie. Czy w ostatnim czasie coś uległo zmianie?

helmut

może teraz coś się zmieniło

Stefi

Würth Industrie Service GmbH & Co. KG zasługuje na więcej pozytywnych opinii.

Nicki
@Stefi 25.04.2017 13:25
Würth Industrie Service GmbH & Co. KG zasługuje na więcej pozytywnych opinii.

Większość pisze o Wurth Polska. Wurth Industrie to inny pracodawca.

Zuzanna

@Spinka mógłbyś opisać co dokładnie cenisz sobie w pracy w firmie? @zawiedziona ostatnio pojawiło się wiele ofert pracy. Może teraz znajdziesz jakąś, która Cię zainteresuje?

były pracownik
@Zuzanna 01.03.2017 08:45
@Spinka mógłbyś opisać co dokładnie cenisz sobie w pracy w firmie? @zawiedziona ostatnio pojawiło się wiele ofert pracy. Moż...

Płacą jakieś marne grosze, więc nie dziwne, że rotacja spora i co chwilę ktoś odchodzi. Chcą sprzedawać markę premium, a wsparcia sprzedaży nie ma. Niektórym dobrze się wiedzie w firmie, ale mają swoich odbiorców przywiązanych od lat. Reszta popracuje rok czasu mamiona obietnicami rozwoju i wielkiej kasy, a odchodzą zawiedzeni i rozczarowani. W Polsce jak w lesie, nie jak w chlewie obsranym g... Dopóki nowi będą się zgadzać na śmieciowe warunki, dopóty korporacje będą dymać pracowników. I co najlepsze, praca ph zaczyna się o 8 jak wkładam kluczyk do stacyjki i kończy o 16 jak jestem pod domem. Dojazd do klienta też się liczy jako czas pracy. A w tej firmie o 8 to jesteś u pierwszego klienta, nie ważne że masz go 50km od domu a o 16 wychodzisz od ostatniego. Dramat. a to wszystko za marne 2k netto podstawy.

były pracownik
@Zuzanna 01.03.2017 08:45
@Spinka mógłbyś opisać co dokładnie cenisz sobie w pracy w firmie? @zawiedziona ostatnio pojawiło się wiele ofert pracy. Moż...

Płacą jakieś marne grosze, więc nie dziwne, że rotacja spora i co chwilę ktoś odchodzi. Chcą sprzedawać markę premium, a wsparcia sprzedaży nie ma. Niektórym dobrze się wiedzie w firmie, ale mają swoich odbiorców przywiązanych od lat. Reszta popracuje rok czasu mamiona obietnicami rozwoju i wielkiej kasy, a odchodzą zawiedzeni i rozczarowani. W Polsce jak w lesie, nie jak w chlewie obsranym g... Dopóki nowi będą się zgadzać na śmieciowe warunki, dopóty korporacje będą dymać pracowników. I co najlepsze, praca ph zaczyna się o 8 jak wkładam kluczyk do stacyjki i kończy o 16 jak jestem pod domem. Dojazd do klienta też się liczy jako czas pracy. A w tej firmie o 8 to jesteś u pierwszego klienta, nie ważne że masz go 50km od domu a o 16 wychodzisz od ostatniego. Dramat. a to wszystko za marne 2k netto podstawy.

Spinka

Szkoda czasu na czytanie tych wpisów. Pracuję dla firmy od kilku lat i jestem bardzo zadowolony ze wszystkiego.

olka

masz rację dobry pracodawca a opinie ludzi którzy tam pracowali są złe , wymyślanie dziwnych konkursów przy rekrutacji jest trochę poniżej pasa i realizacja niespełnionych ambicji osób rekrutujących.

Skrobak

Dobry pracodawca dba o ludzi ale też wymaga zaangażowania.

jeronimo

Cześć wszystkim , u nich rekrutacja to jedna wielka porażka najpierw rozmowa standard , potem odwiedziny u klientów i jakieś scenki .K...a ludzie to jakiś teatr , kino . Przecież wykładnikiem będzie to potrafisz sprzedać czy nie a nie jakieś fiki miki. Kolega ( jeszcze tam pracuje jest w trakcie zmiany) opowiadał że traktują cię gorzej jak źle .

Zawiedziona

Nie widzę wcale nowych ofert pracy, martwi mnie to ponieważ wiem, że to fajna firma!. Jeśli ktoś ma namiar na pracę u nich bardzo proszę o informacje!!

wwww
@Zawiedziona 01.02.2017 11:40
Nie widzę wcale nowych ofert pracy, martwi mnie to ponieważ wiem, że to fajna firma!. Jeśli ktoś ma namiar na pracę u nich bard...

Ciekawe bo obecnie jest 5 ofert .

marko

Witam , czy może ktoś powiedzieć jak przedstawiają się zarobki RKS w warszawie no i jakie są też warunki pracy . Z góry dzięki. Pozdrawiam

Zostaw opinię o Würth Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Würth Polska Sp. z o.o.