Foton Technik Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 162 ocen.

Foton Technik Sp. z o.o.
3 162

Opinie o Foton Technik Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.

Monika S.

Podchodziłam ostrożnie, bo to dla mnie zupełnie nowa branża i nowy typ firmy, ale powiem tak, jeszcze nigdy nie widziałam tak zaangażowanych managerów i samego prezesa, m.in. w proces sprzedaży, motywację doradców, ludzi z biura. Szacun. Z takimi ludźmi chce się pracować.

No właśnie

Dużo gadania. Jaka prowizja?

Kazik
@No właśnie 23.06.2018 00:32

4k to minimum, 8k średnio, dla najlepszych 15-20k

Maciej J.

to nie jest korpo! więc nie oczekujcie, że wszystko będzie zajeb...e poukładane. firma mocno start-upowa, można zarobić mega kasę, ale nie za siedzenie i pierdzenie na goworku. tylko dla poważnych ludzi, którzy oczekują wysokich prowizji, ale też nie będą jęczeć, że za długo, za daleko, za mało z cc!

Majki
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

fajna firma, z dużą perspektywą rozwoju wewnątrz.

BEST

beznadzieja, nie polecam

Ewa ze śląska
@kozako 17.06.2018 14:02

jeśli ktoś chce sprzedawać za darmochę chińskie g...., to faktycznie, może lepiej z dala od nas. Za jakość się płaci kolego.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo,

miło nam powitać wszystkich Użytkowników serwisu GoWork.pl, poszukujących informacji o firmie Foton Technik Sp. z o.o.

Serdecznie dziękujemy za Państwa opinie. Do tej pory jedynie wnikliwie przyglądaliśmy się treściom opublikowanym na forum. Chcemy jednak pełniej wykorzystać nową płaszczyznę komunikacji, by odpowiedzieć na nurtujące Państwa pytania.

Naszym celem jest przedstawienie Państwu kompleksowego obrazu pracy w naszej firmie, z uwzględnieniem warunków zatrudnienia, bo wiemy, jak ważne są to informacje dla przyszłych pracowników.

Jako pionier branży fotowoltaicznej uruchamiamy i nadzorujemy instalacje produkujące prąd ze Słońca. Specjalizujemy się w dostarczaniu nowoczesnych i ekologicznych systemów, które korzystnie obniżają koszty energii elektrycznej, chroniąc jednocześnie środowisko naturalne. W swojej działalności od początku skupiamy się na potrzebach klientów, jednocześnie mając na uwadze dobro i bezpieczeństwo naszych pracowników, którym staramy się zaoferować stabilne i atrakcyjne warunki zatrudnienia.

Pragniemy wciąż się rozwijać, dlatego jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę z której wyciągamy wnioski. Nie o wszystkim możemy rozmawiać na forum, w związku z tym prosimy o opisywanie trudnych sytuacji i przesłanie ich pod adres:[email protected]

Serdecznie pozdrawiamy
Foton Technik Sp. z o.o.

   
ANdrew

Bardzo dobra atmosfera, duża samodzielność, zaufanie ze strony managerów. Klienci mocno zainteresowani produktem. Ja polecam. Pracuję w FT od lutego 2018.

nowy

Kto sie pochwali że odszedł w tym roku? Ja obstawiam że od stycznia to już ze 30 doradców sobie odpuściło. A teraz od nowa polska ludowa, szukać następnych. :)

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@nowy 11.06.2018 07:27

To bardzo poważny zarzut, który nie jest zgody z prawdą. Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i autentyczność wpisów. Zespół sprzedażowy Foton Technik na większości regionów mamy już skompletowany. Poszukujemy ostatnich 10 osób – najlepszych z rynku. Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu [email protected]

Marek W.

pierwszy raz pracuję w firmie, w której faktycznie umawiane są spotkania zgodnie z tym, co było mówione na rekrutacji. Większość spotkań mam umówionych ok. 3 dziennie i są to klienci realnie zainteresowani. dla mnie bomba!

Anita L.
@Marek W. 11.06.2018 11:30

zgadzam się, mało jest takich firmy. Z tego co wiem w innych miejscach call centre umawia max 30% spotkań, a resztę trzeba wychodzić z buta.

Nauczyciel

Totalna rotacja i poszukiwanie nowych kandydatów praktycznie non stop ( co 1-2 m-ce na pracuj.pl). Nie polecam, zero stabilizacji. Praca w godzinach popołudniowych często 50-100 km od miejsca zamieszkania. Przed podpisaniem umowy ,, włączcie myślenie,, Pozdrawiam

Miki
@Nauczyciel 12.06.2018 06:57

Zwrot za paliwo dla Doradcy to 1 000 zł, jeśli masz min. 3 spotkań dziennie. Z DWS jesteś w stałym kontakcie, więc jeśli dałeś sobie umówić tak spotkania i dodatkowo jeździsz jak kretyn po 300 km to masz problem. Ja mam zawsze spotkania umawiana w promieniu max. 20-30 km od siebie i na wache mi starcza. Zamiast jęczeć - zacznij działać, a nie rozkładasz ręce. Krew mnie zalewa jak czytam takie komentarze. Tacy ludzie nie powinny tu pracować.

anonim

(usunięte przez administratora)

Magnus
@Sie wie 15.04.2018 21:28

potwierdzam, to co jest na rozmowie na rekrutacji, jest zgoła inne niż w dokumentach i harmonogramie pracy

Magnus

O ile branża i praca są dość interesujące, z perspektywy chociażby innowacyjności produktu tak podejście, biuro i warunki pracy już nie koniecznie. O ile rozmowa kwalifikacyjna jest dość interesująca i w miarę standardowa tak już warunki na umowie zgoła inne od tych przedstawionych na rozmowie. (usunięte przez administratora) do tego jakieś filmiki sprzedażowe, brak własnej floty- auta z wypożyczalni, na sprzęt trzeba czekać nie wiadomo ile(usunięte przez administratora) Z pracy zrezygnowałem bardzo szybko niestety ponieważ nie miałem życia prywatnego, bardzo dużo szkoleń od samego rana i ciągłe wyjazdy.(usunięte przez administratora) Praca dla singla, który nie ma czasu na rodzinę i wypoczynek a czy osiągnie zakładane cele ... w Polsce- wątpię, zwłaszcza, że nie ma dofinansowań.

Weronika

@Ello, może rozwiniesz swoją wypowiedź? Czy oprócz prowizji od osiągniętych wyników pracownik może liczyć na dodatkowe profity na przykład dofinansowanie do karty sportowej? @Ania Z, a jak oceniasz warunki zatrudnienia? Na jakim typie umowy jesteś zatrudniona? Czy wynagrodzenie jest dla Ciebie satysfakcjonujące?

Elloo
@Weronika 04.06.2018 11:28

@Weronika, jest stałka + prowizja, nie ma multisportu, ale z tego co wiem od lipca ma być opieka medyczna. innych benefitów chyba nie ma

Sisi

Ja chciałabym się zatrudnić w dziale kadr i plac i czytam teraz opinie . Czy wiecie jak pracuje się w biurze?czy pensja na czas? czy sa szkolenia? jaka ogólnie atmosfera? Odpowiedzcie prosze ,jesli mozecie.

Ania Z
@Sisi 21.05.2018 22:59

ja pracuje w biurze w Warszawie, jestem zadowolona z atmosfery, fajni ludzie, życzliwi, pomocni, ale tempo pracy jest szybkie, wszystko na wczoraj.

Bodo

Kasowanie opinii wynika z ucieczka przedstawicieli z pracy?

Keno
@Bodo 21.05.2018 15:03

Hej, czy mógłbyś napisać coś więcej na temat pracy przedstawiciela w tej firmie? Byłym wdzięczny za maila: [email protected]

Bobo byly

Wie ktoś ilu przybyło nowych Byłych doradców w fotonie? :) Bo jak ktoś mądry to nie posiedzitam długo.

Bodo
@Adi z Północy 19.05.2018 07:46

Napisz ile do paliwa dołożyłem a ile kw sprzedałeś w kwietniu

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

W dużej części masz racje. nie ma szkolenia na poczatku g... wiesz o tym i zwykly klient sie moze zagiac na prostych pytaniach. Jak chcesz to daja samochod, ale potem tylko 1000 na paliwo a wydasz 2tys. Zalatwianie kredytu już nie jest takie złe.

Zik

Może ktoś z pracujących powiedzieć z jakim opóźnieniem wypłacana jest prowizja ? Czy w koljenym miesiącu liczonym od podpisania umowy z klientem czy jakos inaczej ? Będę wdzięczny za informacje.

pracownik ft
@Sie wie 09.05.2018 22:06

teraz jes tatk ze jesli klient ma szanse na to zeby dostac finansowanie to zalatwiasz go w 1 max 2 dni.

forrest gump

Dramat jest z Wami ludzie internetu :) nie jestem w zarządzie/kierownictwie itp. tej firmy więc mogę mieć śmiało w (usunięte przez administratora) (i mam) to co tu piszecie . Dowiedziałem się jakiś miesiąc temu od jednego z moich klientów że takie opinie o nas chodzą na goworku. Po prostu cyrk, ściana płaczu, zazdrości i żalu. Uwierzcie mi że przez 14 miesięcy mojej pracy nie spotkałem się z sytuacjami o których piszecie . 1) "nie płacą na czas" ---- może raz była sytuacja kiedy dostałem pensję z opoznieniem (1 dniowym!!!!) . w FT swoje wady ma ale kasę płacą regularnie 2) "zwlaniają bez powodu" - nikt nie został wykopany bez powodu. word ! Ludzie!!FT to jest na Boga firma handlowa ! Nie robisz wyniku to sory byk ale lecisz . Jestes kosztem dla firmy. PS:nie bede oszukiwal, - bez zaangażowania tutaj planu nie zrobisz :/ Są kozaki którzy pracują 8-16 i plan robią ale są to osoby meeega zorganizowane. 3) "słabe prowizje " --- dżentelmeni o kasie podobno nie rozmawiaja :) ale dla was głąby zrobię wyjątek. jest ok . :) 4) last but not least "już w trakcie rekrutacji śmierdzi amatorszczyzną" ---- nie wiem kolego/-żanko kto Cie rekrutował więc się nie odniosę. Mogę sie tylko domyślać (prowadzi / - ła 90% rekrutacji w FT) to jest to jedna z najbardziej odpowiedzialnych, profesjonalnych i słownych osób jakie w życiu poznałem. co prawda wymaga od pracowników (usunięte przez administratora) duzo ......, ale od siebie też więc myślę że uczicwie. PS: bez siostry ratched towarzystwo też by się rozeszło :)hehe . W mojej opini najbardziej potrzebna osoba w firmie. I nie zaczynajcie mi tu zaraz je..ać że zarzad albo inny HR mi kazal pisać . Nie - nie kazał . mi sie nie da kazać, mnie można co najwyżej poprosić :D . Ale też nie prosili :( . A jak chcesz pracować 7-15 z 3 przerwami na kawę, 5 na fajkę i 10 na kupę to przedwczoraj byłem wyjaśnić temat w ZUSie , spróbuj tam, nadasz się idealnie. No pain no gain !

cwaniak
@Forrest 09.05.2018 07:26

a może Ty się przedstawisz?

Czarny

Swietny produkt, najlepszy na rynku, ale zarzadzanie ludzmi to jak zyje nie widzialem takiego niskiego poziomu, szkolenia po lebkach,(usunięte przez administratora)

Slavko

Witam, proszę o informację, czy w przypadku stanowiska Manager Regionu jest umowa o pracę czy umowa cywilno-prawna? Czy wynagrodzenie składa się z części stałej i prowizji, czy tylko prowizji? Proszę o rzetelne i uczciwe wypowiedzi.

Słońce Peru
@Slavko 27.04.2018 23:04

Słavko, Firma katastrofa, rekrutacja na poziomie lat 90-tych. Pamiętamy ,, Chłopaki nie płaczą". Zadzwonimy do Pana, ale ja przecież nie mam telefonu. OK.OK. Miałem to samo w zeszłym roku, po złożeniu aplikacji usłyszałem, że ktoś do mnie oddzwoni i zaprosi na rozmowę. Czekałem jak głupek dwa tygodnie na telefon i się nie doczekałem. Na szczęście od roku załapałem się do pracy w zawodzie wyuczonym i dałem sobie spokój ,, z abonamentem na słońce". Pozdrawiam Pozdro.

Katrina

Świetna firma! jestem bardzo zadowolona.

Tadek
@Katrina 26.04.2018 11:28

Firma dla samodzielnych, ambitnych osób, które nie boją się pracy w terenie. Ja szczerze polecam. Miałem dość siedzenia w biurze, tu sam decyduje co i kiedy robię, ważny jest wynik.

OMEGA

Nie polecam, lepiej próbujcie w mniejszych bardziej profesjonalnych firmach.

Może przyszły pracownik

Ile można zarobić prowizji.? Tzn ile zarabiają np najlepsi w tej chwili ? ile umów muszę podpisać min w miesiącu? Czy Państwo proponujecie umowę o pracę?

Ewa

Super zgrany zespół managerski!

Z.k.

Jestem pozytywnie zaskoczona, już 2 miesiąc za mną, kasa na czas, produkt genialny, ekipa zgrana! Jestem zadowolona, ale też jestem osobą, która nie usiedzi w miejscu, więc praca nie dla każdego

Kazik
@Lipiec 16.04.2018 14:00

ja też jestem super zadowolony. słoneczko świeci, spotkania w ogródku, sprzedaż idzie :) polecam

bylyfotoniarz

tragedia , odradzam !

anonim

(usunięte przez administratora)

trybek

a czym się tam zajmujesz?

Benny

UWAGA!

Harry
@Benny 11.04.2018 00:39

Na co?

anonim

(usunięte przez administratora)

Foton Technik Sp. z o.o.

Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i autentyczność wpisów. To jest opinia, która może mieć negatywny wpływ na wizerunek firmy. Prosimy o szczegółowe informacje lub kontakt na [email protected]

Lekarz

Brak wynagrodzeń na czas

Foton Technik Sp. z o.o.
@Lekarz 10.04.2018 10:02

Wynagrodzenia w naszej firmie zawsze wychodzą na czas. Prosimy nie wprowadzać w błąd. Jeśli chciałbyś/chciałabyś podzielić się swoja opinia z nami nieanonimowo zapraszam do kontaktu [email protected] odpowiemy na wszelkie wątpliwosci.

Zostaw opinię o Foton Technik Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.