Foton Technik Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 183 ocen.

Foton Technik Sp. z o.o.
3 183 6 1

Opinie o Foton Technik Sp. z o.o.

Ewa

Super zgrany zespół managerski!

Anja
@Ewa 21.04.2018 10:33

zgadzam się, bardzo fajna ekipa

Marta k.
@Anja 02.08.2018 12:35

Bardzo pozytywni ludzie, którzy chcą się uczyć i być częścią czegoś fajnego, przyszłościowego. Ja osobiście polecam

Egipt
@Ewa 21.04.2018 10:33

Pozdrowionka z pomorza! :)

Andrew

Duże ciśnienie na wynik, organizacja sprzedażowa, dobry produkt, coraz więcej ludzi, dobrze się na to patrzy! Trzymam kciuki!

Adam
@Andrew 28.08.2018 21:15

Po 2 tygodniach wdrożeniowych jestem trochę zakręcony - bardzo duża ilość wiedzy, a nie jestem w branży. Podoba mi się podejście, atmosfera i produkt. W przyszłym tygodniu jadę na montaż :)

Adela
@Adam 02.09.2018 09:35

fajne miejsce, dużo nowych tematów, branża na wznoszącej.

Ela
@Andrew 28.08.2018 21:15

zgadza się

Monika S.

Podchodziłam ostrożnie, bo to dla mnie zupełnie nowa branża i nowy typ firmy, ale powiem tak, jeszcze nigdy nie widziałam tak zaangażowanych managerów i samego prezesa, m.in. w proces sprzedaży, motywację doradców, ludzi z biura. Szacun. Z takimi ludźmi chce się pracować.

Majka
@Monika S. 24.06.2018 22:09

zdecydowanie zgadzam się! ludzie są świetni i fajny, luźny klimat bez korporacyjnych bzdetów.

Marek S
@Majka 27.06.2018 10:51

i teraz ciężko będzie się dostać, dzwoniłem i u mnie, na Dolnym Śląsku mają już komplet ludzi :/

Marcin K. - północ
@Marek S 28.06.2018 13:45

super fajna firma, z dużym potencjałem, stawiająca na jakość.

mamba
@Marcin K. - północ 09.07.2018 13:01

jestem zadowolona z pracy tutaj, co prawda jest dużo zadań, o różnych godzinach, ale na koncie kwota się zgadza :)

Maćkowski
@mamba 17.07.2018 08:31

ja polecam.

Tomasz Z
@Monika S. 24.06.2018 22:09

zdecydowanie praca tu na +

Jim

Nie polecam, bardzo duża rotacja, a tym bardziej teraz na jesień i zimę. Klient powie gdzie słońce jak po 17:00 robi się ciemno. Powodzenia

Z.k.

Jestem pozytywnie zaskoczona, już 2 miesiąc za mną, kasa na czas, produkt genialny, ekipa zgrana! Jestem zadowolona, ale też jestem osobą, która nie usiedzi w miejscu, więc praca nie dla każdego

Eryk
@Z.k. 09.04.2018 20:43

Pozdrawiam! Również zadowolony, choć widzę, że częściej wypowiadają się tu ogony rankingów ;)

Lipiec
@Eryk 10.04.2018 10:54

Mega firmy, super ludzie!

Kazik
@Lipiec 16.04.2018 14:00

ja też jestem super zadowolony. słoneczko świeci, spotkania w ogródku, sprzedaż idzie :) polecam

Artur
@Kazik 20.04.2018 15:04

Polecam!

sss
@Artur 22.08.2018 23:04

a ja nie polecam!

Kazio
@Z.k. 09.04.2018 20:43

dla mnie też jest ok, :)

Szukam pracy
@Kazio 07.09.2018 10:48

A dla mnie nie... szukam nowej roboty ....:( Atmosfera nienajlepsza - wszyscy gonią swój ogon....

Elwira
@Szukam pracy 08.09.2018 19:19

i nic nie da się z tym zrobić? może pogadaj z managerem? ja też na początku miałam takie wrażenie, że tempo pracy mnie przerasta i chciałam się zawinąć, ale po takiej uczciwej gadce z manago udało się ustalić zasady i nie żałuje, że zostałam. Oczywiście nie jest to firma dla każdego, dla niektórych za bardzo angażująca robota, bo wieczorami spotkania, klienci dzwonią. Zależy co komu pasuje.

zainteresowany

Ile trwa szkolenie w Warszawie? I czemu firma nie oganizuje takowych np w 3-mieście?

Pracownik DTH
@zainteresowany 30.08.2018 17:59

2 dni. Są w Warszawie w centrali, żebyś mógł poznać firmę, ludzi, podpisać umowę. Szkolenie jest dla ludzi z całej Polski, więc centralnie. Dodatkowo jest prowadzone przez dyrektorów pionów, którzy stacjonują w Wawie.

Marek W.

pierwszy raz pracuję w firmie, w której faktycznie umawiane są spotkania zgodnie z tym, co było mówione na rekrutacji. Większość spotkań mam umówionych ok. 3 dziennie i są to klienci realnie zainteresowani. dla mnie bomba!

Anita L.
@Marek W. 11.06.2018 11:30

zgadzam się, mało jest takich firmy. Z tego co wiem w innych miejscach call centre umawia max 30% spotkań, a resztę trzeba wychodzić z buta.

Maciej z południa
@Anita L. 12.06.2018 08:55

Potwierdzam, stają na wysokości zadania!

Nina
@Maciej z południa 25.07.2018 18:28

polecam pracę w FT

naiwna
@Marek W. 11.06.2018 11:30

a ja jestem klientem i nie polecam. S a niesłowni nie odpowiadają na telefony. Coś beznadziejnego.

Mirek
@naiwna 20.08.2018 14:33

jestem również klientem i muszę potwierdzić, że komunikacja jest słaba, choć jak się drąży temat, to potrafią temat załatwić. Produkt jest ok, natomiast firma za szybko się rozwija i nie daje sobie rady z obsługą wielu nowych klientów, bo ma po prostu zbyt mało personelu. Infolinia- niestety wielki minus- nic nie można załatwić, na szczęście pion menadżerski stara się stanąć na wysokości zadania, czyli po prostu załatwić sprawę. Terminy pozostawiają wiele do życzenia, ale tak niestety wygląda obsługa klienta w bardzo wielu nowych firmach, zwłaszcza tych, gdzie produkt jest stosunkowo nowy, ale dobry i broni się mniej, czy więcej sam . Jak zainwestują w personel, powinno być ok, bo panele dają radę. Po 10 latach (czas spłaty kredytu) zaczną przynosić oszczędności (prawie 400 PLN / miesiąc)- do tego czasu koszt kredytu i rachunek za prąd jest taki sam , jak był wcześniej , więc nic się nie traci- przynajmniej z założenia (więcej będę mógł napisać po pełnym roku i przebytej zimie, kiedy to produkcja prądu będzie z pewnością niższa).

Kandydat

Witam, zostałem zaproszony na spotkanie rekrutacyjne do Warszawy. Bardzo proszę o wypowiedź czy podane informacje w ogłoszeniu są faktycznie prawdziwe a dokładnie chodzi o " samochód służbowy" " wynagrodzenie podstawowe " jeśli tak to jakie? Z góry dziękuje

Proszę
@Kandydat 28.08.2018 19:05

Tak, dostajesz samochód od Fotonu i podstawa też jest od 3 do 5k + Prowizje

Adrian

Nowoczesna, fajna firma, prowadzona z pomysłem. Polecam

B. Kowalski

Mistrzowie ostatnio byłem na rozmowie o pracę na stanowisku PH w zakresie fotowoltaiki i dostałem prowizję (usunięte przez administratora)% za 1 kWp. Próbujcie w małych, lokalnych firmach.

Opinia

Brak kultury i szacunku już na poziomie rekrutacji, nie polecam!

WhitePonny

Nie polecam!!!

solar
@WhitePonny 09.08.2018 20:08

Ale napisz czemu nie polecasz :)

Nauczyciel

Totalna rotacja i poszukiwanie nowych kandydatów praktycznie non stop ( co 1-2 m-ce na pracuj.pl). Nie polecam, zero stabilizacji. Praca w godzinach popołudniowych często 50-100 km od miejsca zamieszkania. Przed podpisaniem umowy ,, włączcie myślenie,, Pozdrawiam

Dooopa
@Nauczyciel 10.06.2018 22:08

I jeszcze kasa za paliwo :) wychodzi ze oddają 2/3 albo połowę. Spotkania Ci umowa żeby zapchac czas. Polecam gorąco poszukać pracy w innych firmach z branży.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Nauczyciel 10.06.2018 22:08

Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i autentyczność wpisów. To bardzo poważny zarzut, który nie jest zgody z prawdą. Nasze ogłoszenie jest opublikowane na portalu pracuj.pl, ponieważ zatrudnianie najlepszych wymaga ciągłych poszukiwań. Zgadza się, spotkania często odbywają się w godzinach popołudniowych, ponieważ pracujemy z Klientami Indywidualnymi, o czym każdy nowy pracownik wie i ten fakt akceptuje. Pracujemy na obszarze własnego województwa, więc praca wymaga odbywania spotkań z Klientami nie tylko w miejscu zamieszkania. Każdy pracownik przed podpisaniem umowy otrzymuje jej wzór, aby mieć możliwość zapoznania się z zapisami.

Nauczyciel
@Foton Technik Sp. z o.o. 11.06.2018 09:02

Napiszcie proszę jak wygląda rozliczanie paliwa z pracownikiem. Na przykład w sytuacji kiedy wydał 2000zł na paliwo, miał zrobiony limit spotkań. Jeździł według tego co mu umówili z DWS. Bo podobno: Dajecie 1000zł a DWS umówi 3 spotkania tak że trzeba zrobić 300km. No to jak to jest?

Miki
@Nauczyciel 12.06.2018 06:57

Zwrot za paliwo dla Doradcy to 1 000 zł, jeśli masz min. 3 spotkań dziennie. Z DWS jesteś w stałym kontakcie, więc jeśli dałeś sobie umówić tak spotkania i dodatkowo jeździsz jak kretyn po 300 km to masz problem. Ja mam zawsze spotkania umawiana w promieniu max. 20-30 km od siebie i na wache mi starcza. Zamiast jęczeć - zacznij działać, a nie rozkładasz ręce. Krew mnie zalewa jak czytam takie komentarze. Tacy ludzie nie powinny tu pracować.

NICK
@Nauczyciel 10.06.2018 22:08

Potwierdzam, totalna rotacja, zero wsparcia dla nowych, nie polecam, praca dla singla od 7:00 do 21:00 a potem jeszcze uzupełnianie raportów do 23ciej i tak w kółko, zero życia prywatnego, marne szanse prowizyjne na starcie....

Andrzej
@NICK 01.08.2018 16:10

słabo sprawny jesteś, jak 3 spotkania robisz 14 godzin. jak zwykle żale wylewają Ci którym się nie udało, a Ci, którzy zarabiają w tej firmie i nie są w ogornie - mają wyj.... na ten gowork i te bzdety. wracaj do pracy przy biureczku. żal..

ANdrew

Bardzo dobra atmosfera, duża samodzielność, zaufanie ze strony managerów. Klienci mocno zainteresowani produktem. Ja polecam. Pracuję w FT od lutego 2018.

Konrad
@ANdrew 12.06.2018 09:08

potwierdzam

Kasia Z
@Konrad 09.07.2018 13:01

ja również, duża, fajna ekipa!

Jeny Katastrofa

To jakiś żart,(usunięte przez administratora), Ogłoszenia non-stop, ktoś oddzwania, wypytuje Cię o kompetencje i mówi, że zadzwoni, a potem cisza............................................................. od 7 m-cy. Taka firma

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Jeny Katastrofa 15.07.2018 01:50

Dziękujemy za Pani/Pana opinię, jest to dla nas szczególnie ważna informacja. Zawsze staramy się traktować kandydata z należytym szacunkiem i dotrzymywać obietnicy informacji zwrotnej. Jeśli jednak zdarzyło się nam przeoczyć termin kontaktu z Panią/ Panem, uprzejmie za to przepraszamy. Informacja została przekazana odpowiednim osobom, by uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Jeśli jest coś jeszcze, co według Pani/ Pana moglibyśmy zmienić w procesie rekrutacyjnym, uprzejmie prosimy o wiadomość pod adresem e-mail: hr@fotontechnik.pl. Pozdrawiamy, Zespół Foton Technik

Maciej J.

to nie jest korpo! więc nie oczekujcie, że wszystko będzie zajeb...e poukładane. firma mocno start-upowa, można zarobić mega kasę, ale nie za siedzenie i pierdzenie na goworku. tylko dla poważnych ludzi, którzy oczekują wysokich prowizji, ale też nie będą jęczeć, że za długo, za daleko, za mało z cc!

Karo
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

Zdecydowanie zgadzam się

Kicia
@Karo 10.05.2018 07:34

fajna firma, życzliwi ludzie, super klimat, dobre zarobki

Konrad
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

no i mądrze ktoś napisał :) dziś 4 spotkania i jest energia :) słonko świeci, jedziemy!

Elloo
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

jest zapierdziel, ale jest też duża pomoc managerów, dużo dni wspólnych w terenie, w wynik zrobiłem w 2 miesiącu :)

Kazik
@Elloo 28.05.2018 11:41

cała prawda.

Ella
@Kazik 12.06.2018 09:13

polecam!

Majki
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

fajna firma, z dużą perspektywą rozwoju wewnątrz.

Olga
@Majki 17.06.2018 21:59

czuje, że jestem w dobrym miejscu i czasie. branża rozwija się w tempie światła.

Ania K.
@Olga 28.06.2018 13:54

Jestem dumna, że tu pracuję :)

nowy

Kto sie pochwali że odszedł w tym roku? Ja obstawiam że od stycznia to już ze 30 doradców sobie odpuściło. A teraz od nowa polska ludowa, szukać następnych. :)

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@nowy 11.06.2018 07:27

To bardzo poważny zarzut, który nie jest zgody z prawdą. Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i autentyczność wpisów. Zespół sprzedażowy Foton Technik na większości regionów mamy już skompletowany. Poszukujemy ostatnich 10 osób – najlepszych z rynku. Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu hr@fotontechnik.pl

Analityk
@nowy 11.06.2018 07:27

Ja w styczniu. A żałuje że ogóle bylem w tej firmie. Obecnie jestem w konkurencji. Sprzedajemy to samo mega taniej. Szok ile foton chce zarobić na kwp.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Analityk 27.06.2018 22:04

Dziękujemy za Pana komentarz. Sprowadzamy materiały najwyższej jakości, co często generuje wysokie koszty. Jednak zawsze gwarantujemy naszym klientom niewygórowane ceny, adekwatne do jakości i wykonanej pracy. Naszym priorytetem jest trwałość wykonywanych przez nas instalacji. Dzięki temu klient ma pewność, że raz opłacona usługa nie będzie generowała dodatkowych kosztów, co potwierdzają pozytywne opinie na temat naszej działalności Dziękujemy za dotychczasową współpracę i życzymy sukcesów zawodowych w nowym miejscu pracy. Jeśli jest coś, co według Pana należałoby zmienić w funkcjonowaniu naszej firmy, uprzejmie prosimy o kontakt pod adresem e-mail: hr@fotontechnik.pl. Odpowiedź zwrotna zarówno od obecnych, jak i byłych pracowników jest dla nas szczególnie cenna, bo tylko dzięki takim informacjom możemy nieustannie zmieniać się na lepsze. Pozdrawiamy Zespół Foton Technik

Nazin
@Analityk 27.06.2018 22:04

Daj namiar na siebie napisze priv tez tam robie i chetnie zmienie firme

BEST

beznadzieja, nie polecam

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@BEST 10.06.2018 21:52

To jest opinia, która może mieć negatywny wpływ na wizerunek firmy. Proszę o szczegółową i konkretną informację do której będziemy mogli się konkretnie odnieść.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Foton Technik Sp. z o.o. 11.06.2018 08:54

prosimy o wiadomość, nasz adres e-mail: hr@fotontechnik.pl

kozako
@Foton Technik Sp. z o.o. 11.06.2018 08:54

ja również odradzam. szkoda czasu. jest zdecydowanie wiecej firm z pracy z lepsza oferta. jesli ktos lubi sprzedawac bardzo drogo cos co mozna dostac o wiele taniej to do fotonu bedzie pasowal

Ewa ze śląska
@kozako 17.06.2018 14:02

jeśli ktoś chce sprzedawać za darmochę chińskie g...., to faktycznie, może lepiej z dala od nas. Za jakość się płaci kolego.

Analityk
@Ewa ze śląska 17.06.2018 21:58

Owszem placi ale nie przeplaca. Konkutencja ma wiele taniej to co oferujecie.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Analityk 27.06.2018 22:00

Dziękujemy za Pana komentarz. Sprowadzamy materiały najwyższej jakości, co często generuje wysokie koszty. Jednak zawsze gwarantujemy naszym klientom niewygórowane ceny, adekwatne do jakości i wykonanej pracy. Naszym priorytetem jest trwałość wykonywanych przez nas instalacji. Dzięki temu klient ma pewność, że raz opłacona usługa nie będzie generowała dodatkowych kosztów, co potwierdzają pozytywne opinie na temat naszej działalności. Jeśli jest coś, co według Pana należałoby zmienić w funkcjonowaniu naszej firmy, uprzejmie prosimy o kontakt pod adresem e-mail: hr@fotontechnik.pl Pozdrawiamy Zespół Foton Technik

No właśnie

Dużo gadania. Jaka prowizja?

Kazik
@No właśnie 23.06.2018 00:32

4k to minimum, 8k średnio, dla najlepszych 15-20k

Ania z Warszawy
@Kazik 24.06.2018 22:06

potwierdzam

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
Szanowni Państwo,

miło nam powitać wszystkich Użytkowników serwisu GoWork.pl, poszukujących informacji o firmie Foton Technik Sp. z o.o.

Serdecznie dziękujemy za Państwa opinie. Do tej pory jedynie wnikliwie przyglądaliśmy się treściom opublikowanym na forum. Chcemy jednak pełniej wykorzystać nową płaszczyznę komunikacji, by odpowiedzieć na nurtujące Państwa pytania.

Naszym celem jest przedstawienie Państwu kompleksowego obrazu pracy w naszej firmie, z uwzględnieniem warunków zatrudnienia, bo wiemy, jak ważne są to informacje dla przyszłych pracowników.

Jako pionier branży fotowoltaicznej uruchamiamy i nadzorujemy instalacje produkujące prąd ze Słońca. Specjalizujemy się w dostarczaniu nowoczesnych i ekologicznych systemów, które korzystnie obniżają koszty energii elektrycznej, chroniąc jednocześnie środowisko naturalne. W swojej działalności od początku skupiamy się na potrzebach klientów, jednocześnie mając na uwadze dobro i bezpieczeństwo naszych pracowników, którym staramy się zaoferować stabilne i atrakcyjne warunki zatrudnienia.

Pragniemy wciąż się rozwijać, dlatego jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę z której wyciągamy wnioski. Nie o wszystkim możemy rozmawiać na forum, w związku z tym prosimy o opisywanie trudnych sytuacji i przesłanie ich pod adres:hr@fotontechnik.pl.

Serdecznie pozdrawiamy
Foton Technik Sp. z o.o.
   
anonim

(usunięte przez administratora)

Kapitan

Zostawcie Tytanika... Zarówno potencjalni klienci jak i pracownicy.

no i nie ma
@Kapitan 02.04.2018 21:52

napisz konkretnie o co chodzi....

zainteresowany

Coś wiecej na ten temat. Może zacytujesz tą treść umowy?

Ela Z.
@no i nie ma 02.04.2018 22:03

nie ma konkretów, bo hejterzy zawsze są super ogólni. Macie jakieś konkrety to dajcie, bo takie pitolenie jest bez sensu.

zaintersowany
@Ela Z. 03.04.2018 14:08

Zgadzam się, opublikujcie umowę to się okaże kto ma racje.

Foton Technik Sp. z o.o.

informacja przez Pana podana nie jest prawdziwa. Jeśli chciałbyś/chciałabyś podzielić się swoja opinia z nami nieanonimowo zapraszam do kontaktu hr@fotontechnik.pl odpowiemy na wszelkie wątpliwosci.

zainteresowany
@Foton Technik Sp. z o.o. 05.04.2018 13:31

To może HR opublikuje umowę. Bo jeżeli nie to znaczy że jednak jest cos czego się "wstydzicie".

Zenek
@zainteresowany 06.04.2018 21:20

Chyba kpisz, że ktoś z HRu opublikuje ci tutaj umowę, to są zapisy, których nie ujawnia się całemu światu. Przejdź rekrutacje to się dowiesz co piszą w umowie, bo wtedy mają obowiązek pokazać ci draft

Zainteresowany
@Zenek 09.04.2018 20:47

Wstydzicie się zapisów w umowie?

Sie wie
@Zenek 09.04.2018 20:47

Jakby hr ujawnil zapisy przed rekrutacja to nikt by nie marnowal czasu na spotkanie

Magnus
@Sie wie 15.04.2018 21:28

potwierdzam, to co jest na rozmowie na rekrutacji, jest zgoła inne niż w dokumentach i harmonogramie pracy

Magnus

O ile branża i praca są dość interesujące, z perspektywy chociażby innowacyjności produktu tak podejście, biuro i warunki pracy już nie koniecznie. O ile rozmowa kwalifikacyjna jest dość interesująca i w miarę standardowa tak już warunki na umowie zgoła inne od tych przedstawionych na rozmowie. (usunięte przez administratora) do tego jakieś filmiki sprzedażowe, brak własnej floty- auta z wypożyczalni, na sprzęt trzeba czekać nie wiadomo ile(usunięte przez administratora) Z pracy zrezygnowałem bardzo szybko niestety ponieważ nie miałem życia prywatnego, bardzo dużo szkoleń od samego rana i ciągłe wyjazdy.(usunięte przez administratora) Praca dla singla, który nie ma czasu na rodzinę i wypoczynek a czy osiągnie zakładane cele ... w Polsce- wątpię, zwłaszcza, że nie ma dofinansowań.

Weronika

@Ello, może rozwiniesz swoją wypowiedź? Czy oprócz prowizji od osiągniętych wyników pracownik może liczyć na dodatkowe profity na przykład dofinansowanie do karty sportowej? @Ania Z, a jak oceniasz warunki zatrudnienia? Na jakim typie umowy jesteś zatrudniona? Czy wynagrodzenie jest dla Ciebie satysfakcjonujące?

Elloo
@Weronika 04.06.2018 11:28

@Weronika, jest stałka + prowizja, nie ma multisportu, ale z tego co wiem od lipca ma być opieka medyczna. innych benefitów chyba nie ma

Sisi

Ja chciałabym się zatrudnić w dziale kadr i plac i czytam teraz opinie . Czy wiecie jak pracuje się w biurze?czy pensja na czas? czy sa szkolenia? jaka ogólnie atmosfera? Odpowiedzcie prosze ,jesli mozecie.

Ania Z
@Sisi 21.05.2018 22:59

ja pracuje w biurze w Warszawie, jestem zadowolona z atmosfery, fajni ludzie, życzliwi, pomocni, ale tempo pracy jest szybkie, wszystko na wczoraj.

Bodo

Kasowanie opinii wynika z ucieczka przedstawicieli z pracy?

Keno
@Bodo 21.05.2018 15:03

Hej, czy mógłbyś napisać coś więcej na temat pracy przedstawiciela w tej firmie? Byłym wdzięczny za maila: yes@openmailbox.org

Bobo byly

Wie ktoś ilu przybyło nowych Byłych doradców w fotonie? :) Bo jak ktoś mądry to nie posiedzitam długo.

Władek
@Bobo byly 18.05.2018 08:55

Zgadzam się nie warto, strata czasu

Adi z Północy
@Władek 18.05.2018 22:15

A ja się totalnie nie zgadzam. Pracuje tu już pół roku i czytam te głupoty leniwych durni, którzy nie potrafią sprzedawać i ręce mi opadają. Wszystko zależy od oczekiwań. Jak nie chce Ci się pracować, bo „w życiu swoje zrobiłeś”, a teraz chcesz leżeć i pachnieć, to nie zawracaj gitary i nie przychodź tu!

Bodo
@Adi z Północy 19.05.2018 07:46

Napisz ile do paliwa dołożyłem a ile kw sprzedałeś w kwietniu

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

W dużej części masz racje. nie ma szkolenia na poczatku g... wiesz o tym i zwykly klient sie moze zagiac na prostych pytaniach. Jak chcesz to daja samochod, ale potem tylko 1000 na paliwo a wydasz 2tys. Zalatwianie kredytu już nie jest takie złe.

Zik

Może ktoś z pracujących powiedzieć z jakim opóźnieniem wypłacana jest prowizja ? Czy w koljenym miesiącu liczonym od podpisania umowy z klientem czy jakos inaczej ? Będę wdzięczny za informacje.

pracownik ft
@Zik 08.05.2018 16:01

prowizja jest wypłacana w kolejnym miesiącu. Jeżeli podpisałeś umowę w maju to wypłatę prowizji dostaniesz do 15 czerwca.

Sie wie
@pracownik ft 09.05.2018 14:07

Realnie napisz, procentowo ile umow jest z zakonczonym procesowaniem do wyplaty prowizji? I po jakim czasie?( jezeli sie uda to ile miesiecy) czy jedt szansa ze bedziesz jeszcze pracowal czy zostaniesz zwolniony i mimo pozutywnego przeprocesowania kasy nie dostaniesz?

pracownik ft
@Sie wie 09.05.2018 22:06

teraz jes tatk ze jesli klient ma szanse na to zeby dostac finansowanie to zalatwiasz go w 1 max 2 dni.

forrest gump

Dramat jest z Wami ludzie internetu :) nie jestem w zarządzie/kierownictwie itp. tej firmy więc mogę mieć śmiało w (usunięte przez administratora) (i mam) to co tu piszecie . Dowiedziałem się jakiś miesiąc temu od jednego z moich klientów że takie opinie o nas chodzą na goworku. Po prostu cyrk, ściana płaczu, zazdrości i żalu. Uwierzcie mi że przez 14 miesięcy mojej pracy nie spotkałem się z sytuacjami o których piszecie . 1) "nie płacą na czas" ---- może raz była sytuacja kiedy dostałem pensję z opoznieniem (1 dniowym!!!!) . w FT swoje wady ma ale kasę płacą regularnie 2) "zwlaniają bez powodu" - nikt nie został wykopany bez powodu. word ! Ludzie!!FT to jest na Boga firma handlowa ! Nie robisz wyniku to sory byk ale lecisz . Jestes kosztem dla firmy. PS:nie bede oszukiwal, - bez zaangażowania tutaj planu nie zrobisz :/ Są kozaki którzy pracują 8-16 i plan robią ale są to osoby meeega zorganizowane. 3) "słabe prowizje " --- dżentelmeni o kasie podobno nie rozmawiaja :) ale dla was głąby zrobię wyjątek. jest ok . :) 4) last but not least "już w trakcie rekrutacji śmierdzi amatorszczyzną" ---- nie wiem kolego/-żanko kto Cie rekrutował więc się nie odniosę. Mogę sie tylko domyślać (prowadzi / - ła 90% rekrutacji w FT) to jest to jedna z najbardziej odpowiedzialnych, profesjonalnych i słownych osób jakie w życiu poznałem. co prawda wymaga od pracowników (usunięte przez administratora) duzo ......, ale od siebie też więc myślę że uczicwie. PS: bez siostry ratched towarzystwo też by się rozeszło :)hehe . W mojej opini najbardziej potrzebna osoba w firmie. I nie zaczynajcie mi tu zaraz je..ać że zarzad albo inny HR mi kazal pisać . Nie - nie kazał . mi sie nie da kazać, mnie można co najwyżej poprosić :D . Ale też nie prosili :( . A jak chcesz pracować 7-15 z 3 przerwami na kawę, 5 na fajkę i 10 na kupę to przedwczoraj byłem wyjaśnić temat w ZUSie , spróbuj tam, nadasz się idealnie. No pain no gain !

Zyga
@forrest gump 23.04.2018 00:46

zgadzam się w 100%!

Ella
@forrest gump 23.04.2018 00:46

no w końcu ktoś mądrze napisał...

dobry miś
@forrest gump 23.04.2018 00:46

A jak chcesz pracować 7-15 z 3 przerwami na kawę, 5 na fajkę i 10 na kupę to przedwczoraj byłem wyjaśnić temat w ZUSie , spróbuj tam, nadasz się idealnie. No pain no gain ! - Dobre! :)

Ella
@forrest gump 23.04.2018 00:46

brawo! zdecydowanie prawda

PiP
@forrest gump 23.04.2018 00:46

Nie tylko handlowcy sa w firmie, tez inni i sa bardzo zle traktowani

Forrest
@forrest gump 23.04.2018 00:46

Forrest podaj swoje dane jak jestes taki wiarygodny, przeciez to nie wstyd pracowac w fotonie

cwaniak
@Forrest 09.05.2018 07:26

a może Ty się przedstawisz?

Czarny

Swietny produkt, najlepszy na rynku, ale zarzadzanie ludzmi to jak zyje nie widzialem takiego niskiego poziomu, szkolenia po lebkach,(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Foton Technik Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.