Foton Technik Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 202 ocen.

Foton Technik Sp. z o.o.
3 202 6 1

Opinie o Foton Technik Sp. z o.o.

Anka

Pracuję w biurze już od 5 miesięcy i nie zamierzam zmieniać pracy. Jestem bardzo zadowolona, przez te okres FT dużo się nauczyłam, jest dużo pracy, to prawda to dla mnie to na plus. Zamiast siedzieć przy biurku i pić kawkę, cały czas się rozwijam i pnę do góry. Dodatkowo bardzo fany młody zespół, który tworzy świetna atmosferę, POLECAM

lato

Byłem w tym tygodniu na spotkaniu rekrutacyjnym w Warszawie, poznałem Foton i wszystkim polecam.

Iza

Polecam w 100%

Maciej
@Iza 02.11.2018 17:10

Zgadzam się, firma ze świetna energią. Pozdrawiam Wszystkich z terenu :)

tubrzoza

Od kilku miesięcy rotuje ogłoszenie na koordynatora biura w Warszawie. Dlaczego?? za mało płacą, za duże wymagania? Chciałam tam pracować, ale zastanawiam się co jest nie tak ...

Crash

Proszę o informacje rzeczowe jak praca na stanowisku managera - ogłoszenie o pracę mało mówi. Jaki system pracy, weryfikacja wyników oraz raportowanie. Jakie narzędzia, szkolenia, auto wynagrodzenie. Proszę o konkretne info. Gdzie kierowana jest sprzedaż, do indywidualnych domów, przemysłu, rolnictwa? Dodam że mam kilkunastoletnie doświadczenie we współpracy z przedsiębiorstwami rolnymi, gdzie rynek na dzisiaj jest praktycznie pusty. Jeśli ktoś chce info może iść na priv. ramzes5@wp.pl

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Crash 28.10.2018 10:19

Dziękujemy za zainteresowanie nasza ofertą. Jeśli chciałby Pan porozmawiać o szczegółach zachęcamy do kontaktu po przez stronę internetową lub przez e-mail: hr@fotontechnik.pl Pozdrawiamy

m

Nie polecam

Techniczny
@m 20.10.2018 23:09

Również nie polecam

Marcin

Świetna firma z duża energią

Szczesliwy Były pracownik ))
@Marcin 22.10.2018 08:18

Chyba tam nie pracowałeś

Paweł
@Marcin 22.10.2018 08:18

Zgadzam się w 100 %. Pracuje w FT od 6 miesięcy i mogę powiedzieć, że jest to super firma. Dużo energii i dzięki temu jest power do działania.

Maska
@Marcin 22.10.2018 08:18

Polecam

Andrew

Duże ciśnienie na wynik, organizacja sprzedażowa, dobry produkt, coraz więcej ludzi, dobrze się na to patrzy! Trzymam kciuki!

Adam
@Andrew 28.08.2018 21:15

Po 2 tygodniach wdrożeniowych jestem trochę zakręcony - bardzo duża ilość wiedzy, a nie jestem w branży. Podoba mi się podejście, atmosfera i produkt. W przyszłym tygodniu jadę na montaż :)

Adela
@Adam 02.09.2018 09:35

fajne miejsce, dużo nowych tematów, branża na wznoszącej.

Ela
@Andrew 28.08.2018 21:15

zgadza się

Adam K.
@Ela 17.09.2018 10:59

słuchajcie ja pracuję w fotonie dokładnie od połowy lutego br. początki nie ukrywam, nie były lekkie. dużo tematów do przyswojenia, przez pierwszy miesiąc nic nie sprzedałem, później w kolejnym poszły 3 umowy. Generalnie rozkręcałem się 4 msc, od czerwca widzę na koncie prowizje z 4 zerami. Nie żałuję. Nadal jest zapierdziel, bo z nieba nic nie skapnie. Typowa sprzedaż, tyle że produkt nowy na rynku, nie wstyd przed ryśkiem. polecam, ale tylko wytrwałym graczom.

Kazik
@Adam K. 24.09.2018 10:06

100% zgadzam się Adam

Olo
@Kazik 04.10.2018 12:39

Również polecam! pracuje tu od 5 miesięcy i jestem mega zadowolony

Michał
@Olo 04.10.2018 15:48

Polecam!

Kot
@Michał 12.10.2018 09:54

Wszystkie szkolenia za mną, teraz tylko w teren i sprzedaż sama się robi.

Anna
@Kot 14.10.2018 16:31

Powodzenia! super produkt, ogromny potencjał na rynku, można zarobić dożo kasy.

mical

Jest to okropna firma. zakupiłam u nich panele fotowoltaiczne. Niestety nie polecam. Same problemy. Lepiej omijać ją szerokim łukiem.

Klient
@mical 11.10.2018 12:12

Niestety prawda

Janusz

Mój znajomy pracuje w FT od ponad pół roku i jest bardzo zadowolony. Dużo pracy ale za to jeszcze więcej kasy. Tez chciałem do nich dołączyć ale nie mam doświadczenia w sprzedaży.

Antonio

Jakieś opinie o stanowisku Specjalista ds. Relacji z klientami? Jaka umowa? Jaka podstawa? Jak wygląda praca na tym stanowisku?

Chwedzia
@Antonio 26.09.2018 15:15

ja też poproszę o opinie

zadowolony

ale piękne lato w tym roku :) od kwietnia do teraz produkcja idzie pełną parą!!

Izabella
@zadowolony 24.09.2018 10:01

i nadal świeci! :D

Paweł

Manager regionu Czy ktos może powiedzieć coś więcej na temat stanowiska? Na jaka podstawę można liczyć Jakie auto sluzbowe?

Ja wiem
@Paweł 24.09.2018 10:44

To jest osoba, która zarządza regionem Doradców (najczęściej 1-3 województwa). Podstawa i narzędzia do wynegocjowania z Dyrektorem Sprzedaży, w zależności od doświadczenia i umiejętności. Ale generalnie u nich zarabia się na prowizji.

Kazik
@Ja wiem 25.09.2018 07:46

potwierdzam

Monika S.

Podchodziłam ostrożnie, bo to dla mnie zupełnie nowa branża i nowy typ firmy, ale powiem tak, jeszcze nigdy nie widziałam tak zaangażowanych managerów i samego prezesa, m.in. w proces sprzedaży, motywację doradców, ludzi z biura. Szacun. Z takimi ludźmi chce się pracować.

Majka
@Monika S. 24.06.2018 22:09

zdecydowanie zgadzam się! ludzie są świetni i fajny, luźny klimat bez korporacyjnych bzdetów.

Marek S
@Majka 27.06.2018 10:51

i teraz ciężko będzie się dostać, dzwoniłem i u mnie, na Dolnym Śląsku mają już komplet ludzi :/

Marcin K. - północ
@Marek S 28.06.2018 13:45

super fajna firma, z dużym potencjałem, stawiająca na jakość.

mamba
@Marcin K. - północ 09.07.2018 13:01

jestem zadowolona z pracy tutaj, co prawda jest dużo zadań, o różnych godzinach, ale na koncie kwota się zgadza :)

Maćkowski
@mamba 17.07.2018 08:31

ja polecam.

Tomasz Z
@Monika S. 24.06.2018 22:09

zdecydowanie praca tu na +

Ola
@Maćkowski 10.09.2018 09:22

Szukają teraz na stanowisko Specjalista ds. Dotacji, warto uderzać? Jest rotacja na tym stanowisku?

Ada
@Ola 25.09.2018 17:34

nowe stanowisko, w nowym obszarze firmy, robota papierkowa.

Tobiasz

ja się tu świetnie bawię :) i jeszcze lepiej zarabiam. polecam

WhitePonny

Nie polecam!!!

solar
@WhitePonny 09.08.2018 20:08

Ale napisz czemu nie polecasz :)

Jarala
@solar 11.08.2018 14:32

Od maja nie mogą skończyć prostej roboty. Brak słów

Rita
@Jarala 21.09.2018 10:50

Ja również nie polecam tej firmy

GP

Co powiem po rekrutacji...? Firma z dużym potencjałem! Moc pani Dyrektor Super dziewczyny z HR Never Give Up. Wrócę dwa razy mocniejszy. Powodzenia chłopaki.

Maciej J.

to nie jest korpo! więc nie oczekujcie, że wszystko będzie zajeb...e poukładane. firma mocno start-upowa, można zarobić mega kasę, ale nie za siedzenie i pierdzenie na goworku. tylko dla poważnych ludzi, którzy oczekują wysokich prowizji, ale też nie będą jęczeć, że za długo, za daleko, za mało z cc!

Karo
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

Zdecydowanie zgadzam się

Kicia
@Karo 10.05.2018 07:34

fajna firma, życzliwi ludzie, super klimat, dobre zarobki

Konrad
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

no i mądrze ktoś napisał :) dziś 4 spotkania i jest energia :) słonko świeci, jedziemy!

Elloo
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

jest zapierdziel, ale jest też duża pomoc managerów, dużo dni wspólnych w terenie, w wynik zrobiłem w 2 miesiącu :)

Kazik
@Elloo 28.05.2018 11:41

cała prawda.

Ella
@Kazik 12.06.2018 09:13

polecam!

Majki
@Maciej J. 09.05.2018 14:14

fajna firma, z dużą perspektywą rozwoju wewnątrz.

Olga
@Majki 17.06.2018 21:59

czuje, że jestem w dobrym miejscu i czasie. branża rozwija się w tempie światła.

Ania K.
@Olga 28.06.2018 13:54

Jestem dumna, że tu pracuję :)

Kinia
@Ania K. 09.07.2018 13:00

Dobra energia! :)

Ewa

Super zgrany zespół managerski!

Anja
@Ewa 21.04.2018 10:33

zgadzam się, bardzo fajna ekipa

Marta k.
@Anja 02.08.2018 12:35

Bardzo pozytywni ludzie, którzy chcą się uczyć i być częścią czegoś fajnego, przyszłościowego. Ja osobiście polecam

Egipt
@Ewa 21.04.2018 10:33

Pozdrowionka z pomorza! :)

Smok
@Egipt 17.09.2018 10:59

hejka! pozdro z Krakowa :)

Jim

Nie polecam, bardzo duża rotacja, a tym bardziej teraz na jesień i zimę. Klient powie gdzie słońce jak po 17:00 robi się ciemno. Powodzenia

Z.k.

Jestem pozytywnie zaskoczona, już 2 miesiąc za mną, kasa na czas, produkt genialny, ekipa zgrana! Jestem zadowolona, ale też jestem osobą, która nie usiedzi w miejscu, więc praca nie dla każdego

Eryk
@Z.k. 09.04.2018 20:43

Pozdrawiam! Również zadowolony, choć widzę, że częściej wypowiadają się tu ogony rankingów ;)

Lipiec
@Eryk 10.04.2018 10:54

Mega firmy, super ludzie!

Kazik
@Lipiec 16.04.2018 14:00

ja też jestem super zadowolony. słoneczko świeci, spotkania w ogródku, sprzedaż idzie :) polecam

Artur
@Kazik 20.04.2018 15:04

Polecam!

sss
@Artur 22.08.2018 23:04

a ja nie polecam!

Kazio
@Z.k. 09.04.2018 20:43

dla mnie też jest ok, :)

Szukam pracy
@Kazio 07.09.2018 10:48

A dla mnie nie... szukam nowej roboty ....:( Atmosfera nienajlepsza - wszyscy gonią swój ogon....

Elwira
@Szukam pracy 08.09.2018 19:19

i nic nie da się z tym zrobić? może pogadaj z managerem? ja też na początku miałam takie wrażenie, że tempo pracy mnie przerasta i chciałam się zawinąć, ale po takiej uczciwej gadce z manago udało się ustalić zasady i nie żałuje, że zostałam. Oczywiście nie jest to firma dla każdego, dla niektórych za bardzo angażująca robota, bo wieczorami spotkania, klienci dzwonią. Zależy co komu pasuje.

zainteresowany

Ile trwa szkolenie w Warszawie? I czemu firma nie oganizuje takowych np w 3-mieście?

Pracownik DTH
@zainteresowany 30.08.2018 17:59

2 dni. Są w Warszawie w centrali, żebyś mógł poznać firmę, ludzi, podpisać umowę. Szkolenie jest dla ludzi z całej Polski, więc centralnie. Dodatkowo jest prowadzone przez dyrektorów pionów, którzy stacjonują w Wawie.

Marek W.

pierwszy raz pracuję w firmie, w której faktycznie umawiane są spotkania zgodnie z tym, co było mówione na rekrutacji. Większość spotkań mam umówionych ok. 3 dziennie i są to klienci realnie zainteresowani. dla mnie bomba!

Anita L.
@Marek W. 11.06.2018 11:30

zgadzam się, mało jest takich firmy. Z tego co wiem w innych miejscach call centre umawia max 30% spotkań, a resztę trzeba wychodzić z buta.

Maciej z południa
@Anita L. 12.06.2018 08:55

Potwierdzam, stają na wysokości zadania!

Nina
@Maciej z południa 25.07.2018 18:28

polecam pracę w FT

naiwna
@Marek W. 11.06.2018 11:30

a ja jestem klientem i nie polecam. S a niesłowni nie odpowiadają na telefony. Coś beznadziejnego.

Mirek
@naiwna 20.08.2018 14:33

jestem również klientem i muszę potwierdzić, że komunikacja jest słaba, choć jak się drąży temat, to potrafią temat załatwić. Produkt jest ok, natomiast firma za szybko się rozwija i nie daje sobie rady z obsługą wielu nowych klientów, bo ma po prostu zbyt mało personelu. Infolinia- niestety wielki minus- nic nie można załatwić, na szczęście pion menadżerski stara się stanąć na wysokości zadania, czyli po prostu załatwić sprawę. Terminy pozostawiają wiele do życzenia, ale tak niestety wygląda obsługa klienta w bardzo wielu nowych firmach, zwłaszcza tych, gdzie produkt jest stosunkowo nowy, ale dobry i broni się mniej, czy więcej sam . Jak zainwestują w personel, powinno być ok, bo panele dają radę. Po 10 latach (czas spłaty kredytu) zaczną przynosić oszczędności (prawie 400 PLN / miesiąc)- do tego czasu koszt kredytu i rachunek za prąd jest taki sam , jak był wcześniej , więc nic się nie traci- przynajmniej z założenia (więcej będę mógł napisać po pełnym roku i przebytej zimie, kiedy to produkcja prądu będzie z pewnością niższa).

Kandydat

Witam, zostałem zaproszony na spotkanie rekrutacyjne do Warszawy. Bardzo proszę o wypowiedź czy podane informacje w ogłoszeniu są faktycznie prawdziwe a dokładnie chodzi o " samochód służbowy" " wynagrodzenie podstawowe " jeśli tak to jakie? Z góry dziękuje

Proszę
@Kandydat 28.08.2018 19:05

Tak, dostajesz samochód od Fotonu i podstawa też jest od 3 do 5k + Prowizje

Adrian

Nowoczesna, fajna firma, prowadzona z pomysłem. Polecam

B. Kowalski

Mistrzowie ostatnio byłem na rozmowie o pracę na stanowisku PH w zakresie fotowoltaiki i dostałem prowizję (usunięte przez administratora)% za 1 kWp. Próbujcie w małych, lokalnych firmach.

Opinia

Brak kultury i szacunku już na poziomie rekrutacji, nie polecam!

Nauczyciel

Totalna rotacja i poszukiwanie nowych kandydatów praktycznie non stop ( co 1-2 m-ce na pracuj.pl). Nie polecam, zero stabilizacji. Praca w godzinach popołudniowych często 50-100 km od miejsca zamieszkania. Przed podpisaniem umowy ,, włączcie myślenie,, Pozdrawiam

Dooopa
@Nauczyciel 10.06.2018 22:08

I jeszcze kasa za paliwo :) wychodzi ze oddają 2/3 albo połowę. Spotkania Ci umowa żeby zapchac czas. Polecam gorąco poszukać pracy w innych firmach z branży.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Nauczyciel 10.06.2018 22:08

Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i autentyczność wpisów. To bardzo poważny zarzut, który nie jest zgody z prawdą. Nasze ogłoszenie jest opublikowane na portalu pracuj.pl, ponieważ zatrudnianie najlepszych wymaga ciągłych poszukiwań. Zgadza się, spotkania często odbywają się w godzinach popołudniowych, ponieważ pracujemy z Klientami Indywidualnymi, o czym każdy nowy pracownik wie i ten fakt akceptuje. Pracujemy na obszarze własnego województwa, więc praca wymaga odbywania spotkań z Klientami nie tylko w miejscu zamieszkania. Każdy pracownik przed podpisaniem umowy otrzymuje jej wzór, aby mieć możliwość zapoznania się z zapisami.

Nauczyciel
@Foton Technik Sp. z o.o. 11.06.2018 09:02

Napiszcie proszę jak wygląda rozliczanie paliwa z pracownikiem. Na przykład w sytuacji kiedy wydał 2000zł na paliwo, miał zrobiony limit spotkań. Jeździł według tego co mu umówili z DWS. Bo podobno: Dajecie 1000zł a DWS umówi 3 spotkania tak że trzeba zrobić 300km. No to jak to jest?

Miki
@Nauczyciel 12.06.2018 06:57

Zwrot za paliwo dla Doradcy to 1 000 zł, jeśli masz min. 3 spotkań dziennie. Z DWS jesteś w stałym kontakcie, więc jeśli dałeś sobie umówić tak spotkania i dodatkowo jeździsz jak kretyn po 300 km to masz problem. Ja mam zawsze spotkania umawiana w promieniu max. 20-30 km od siebie i na wache mi starcza. Zamiast jęczeć - zacznij działać, a nie rozkładasz ręce. Krew mnie zalewa jak czytam takie komentarze. Tacy ludzie nie powinny tu pracować.

NICK
@Nauczyciel 10.06.2018 22:08

Potwierdzam, totalna rotacja, zero wsparcia dla nowych, nie polecam, praca dla singla od 7:00 do 21:00 a potem jeszcze uzupełnianie raportów do 23ciej i tak w kółko, zero życia prywatnego, marne szanse prowizyjne na starcie....

Andrzej
@NICK 01.08.2018 16:10

słabo sprawny jesteś, jak 3 spotkania robisz 14 godzin. jak zwykle żale wylewają Ci którym się nie udało, a Ci, którzy zarabiają w tej firmie i nie są w ogornie - mają wyj.... na ten gowork i te bzdety. wracaj do pracy przy biureczku. żal..

ANdrew

Bardzo dobra atmosfera, duża samodzielność, zaufanie ze strony managerów. Klienci mocno zainteresowani produktem. Ja polecam. Pracuję w FT od lutego 2018.

Konrad
@ANdrew 12.06.2018 09:08

potwierdzam

Kasia Z
@Konrad 09.07.2018 13:01

ja również, duża, fajna ekipa!

Jeny Katastrofa

To jakiś żart,(usunięte przez administratora), Ogłoszenia non-stop, ktoś oddzwania, wypytuje Cię o kompetencje i mówi, że zadzwoni, a potem cisza............................................................. od 7 m-cy. Taka firma

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Jeny Katastrofa 15.07.2018 01:50

Dziękujemy za Pani/Pana opinię, jest to dla nas szczególnie ważna informacja. Zawsze staramy się traktować kandydata z należytym szacunkiem i dotrzymywać obietnicy informacji zwrotnej. Jeśli jednak zdarzyło się nam przeoczyć termin kontaktu z Panią/ Panem, uprzejmie za to przepraszamy. Informacja została przekazana odpowiednim osobom, by uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Jeśli jest coś jeszcze, co według Pani/ Pana moglibyśmy zmienić w procesie rekrutacyjnym, uprzejmie prosimy o wiadomość pod adresem e-mail: hr@fotontechnik.pl. Pozdrawiamy, Zespół Foton Technik

Zostaw opinię o Foton Technik Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.