Foton Technik Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 105 ocen.

Opinie o Foton Technik Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.

Kwasu

Ja pracowałem w Fotonie i pomimo że mnie zwolnili to uważam że trzymają się umów z pracownikami. W końcu praca to umowa pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. A samą firmę to można oceniać jak cokolwiek o niej wiemy. A więc jakie posiada środki trwałe. Okres działania itd Czym mam większy majątek własny to teoretycznie powinna istnieć dłużej Poniżej oceniam trzymanie się zasad a nie samą pirmę

Kwasu

Ja pracowałem w Fotonie i pomimo że mnie zwolnili to uważam że trzymają się umów z pracownikami. W końcu praca to umowa pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. A samą firmę to można oceniać jak cokolwiek o niej wiemy. A więc jakie posiada środki trwałe. Okres działania itd Czym mam większy majątek własny to teoretycznie powinna istnieć dłużej Poniżej oceniam trzymanie się zasad a nie samą pirmę

Klasyfikator
użytkownik zarejestrowany

Wszędzie zdarzaja się jakieś problemy. Nie ma chyba firmy, która miałaby wszystko z górki. Pracuje mi się tu dobrze i z pewnością nie zamieniłbym pracy na inną.

Asystent
użytkownik zarejestrowany

Czytałem opinie o Foton Technik Sp. z o.o. i odnoszę wrażenie, że ludzie są zadowoleni z pracy. Ja szukając pracy też słyszałem sporo dobrego o nich!!

Foton Technik Sp. z o.o.
@Pracownik 2 tygodnie temu
Mi się wydaje, że im więcej komentarzy tutaj tym gorszy pracodawca. Bez względu na rodzaj. Człowiek zaczyna czytać i pisać kome...

Nie można usuwać opinii, tylko niezgodne z prawem i robi to admin Gowork a nie FT. Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i autentyczność wpisów. Proszę się podpisać pod opinią imieniem i nazwiskiem. Zapraszam także do kontaktu do HR 665 655 233.

Pracownik
@Foton Technik Sp. z o.o. 2 tygodnie temu
Nie można usuwać opinii, tylko niezgodne z prawem i robi to admin Gowork a nie FT. Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i...

W jakim celu mam się kontaktować z HR? Nie szukam u Państwa pracy. Nie widzę też sensu podpisywania się pod opinią, wszystkie tutaj są anonimowe i na tym polega ten portal. Podpisanie się może przynieść dużo negatywnych konsekwencji w późniejszej mojej karierze. Cieszę się, że firma się rozwija i mam nadzieję, mimo usuwania negatywnych komentarzy, że zarząd wyciąga wnioski czytają takie opinie. Pozdrawiam i wszystkim pracownikom obecnym i przyszłym życzę przede wszystkim zadowolenia z pracy.

ewf

Foton Technik Sp. z o.o. otworzyliscie dzial techniczny? brawo klienci sie na pewno uciesza jak bedziecie im te wyliczenia dawac... oczywiscie na papierze i z informacja jak je policzyliscie :) pozdrawiam

Foton Technik Sp. z o.o.
@ewf 3 tygodnie temu
Foton Technik Sp. z o.o. otworzyliscie dzial techniczny? brawo klienci sie na pewno uciesza jak bedziecie im te wyliczenia da...

Dział Techniczny jest od początku FT, prosze o kontakt, udzielimy wszelkich informacji.

Foton Technik Sp. z o.o.
@Ja 2 tygodnie temu
A mi się obiło o uszy, że dział techniczny zostaję zlikwidowany, bo nie jest potrzebny

Nie jestem pewna czy mówimy o Foton Technik Sp. z o.o., dział techniczny rozbudowuje się o kolejne stanowiska.

Dominika

Uruchomiona została rekrutacja asystentów sprzedaży. Zapraszamy do wysyłania CV na adres hr@fotontechnik.pl lub aplikacje za pośrednictwem portalu pracuj.pl https://www.pracuj.pl/praca/stazysta-platny-staz-warszawa%2Coferta%2C5538956

Luka
użytkownik zarejestrowany

Czy może mi ktoś podpowiedzieć w kwestii prowadzenia klienta. Czy pracownicy przygotowują całą dokumentację w celu pozyskania dofinansowania instalacji? W sumie jak widzę potrzebujecie różnych fachowców.

Foton Technik Sp. z o.o.
@Luka 12.09.2017, 11:26
Czy może mi ktoś podpowiedzieć w kwestii prowadzenia klienta. Czy pracownicy przygotowują całą dokumentację w celu pozyskania d...

@Luka zapraszamy do kontaktu do naszego HR hr@fotontechnik.pl

Kaśka
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem że Foton Technik to dobry pracodawca ale na forum macie trochę podzielone zdanie o firmie.

Kuba
@Kaśka 25.08.2017, 22:20
Słyszałem że Foton Technik to dobry pracodawca ale na forum macie trochę podzielone zdanie o firmie.

Dziekuje! Nigdy tak duzo nie nauczylem sie w 4 miesiace, mam mega motywacje, bardzo fajny szef! Szukaja do pracy, firma rosnie bardzo dynamicznie, warto zglosic sie do HRów, tak ja tu trafiłem!

Tymon
użytkownik zarejestrowany

Czy jesteście pewni, że nie można napisać na tym wątku coś dobrego o firmie? Rozumiem, że firma dla was nie jest idealna , ale ideałów nie ma. Może warto pomyśleć o sobie, może to każdy z nas ma coś za skórą i dlatego jest takie niezadowoleni z firmy?

ewf

Poproś ich o kalkulacje to wylicza ci w głowie labo na kartce :) ... bez komentarza

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@ewf 19.08.2017, 18:07
Poproś ich o kalkulacje to wylicza ci w głowie labo na kartce :) ... bez komentarza

Dzień Dobry, bardzo dziękujemy za informacje, wszystkie kalkulacje są wykonywane przez dział techniczny na podstawie danych otrzymanych od klienta, chętnie porozmawiamy nieanonimowo i wyjaśnimy wszelkie wątpliwości, proszę o kontakt z Dyrektorem Sprzedaży tel bezp. 604 839 230.

Karol
użytkownik zarejestrowany

Foton to firma przyszłości, oszczędności w energetyce są bardzo potrzebne. Myślę, że jeśli ktoś nie czuje się tu dobrze to powinien szukać innej firmy. Foton nawet nie ma ofert pracy, jest pełen skład.

Karol
użytkownik zarejestrowany

Foton dla mnie jest również super firmą, chce mi się pracować!

Dominika

Firma daje ogromne możliwości, jeśli chodzi o rozwój umiejętności pracowników. Branża również jest ciekawa i wymaga zaangażowania, a atmosfera jest sprzyjająca i bardzo ją sobie chwalę. Możliwe rozwinięcie wiedzy o OZE, a produkt jest jeszcze dość "świeży", zatem nie można narzekać nudę i trzeba się szkolić. Płaca bardzo w porządku i zawsze terminowo :)

Karol
użytkownik zarejestrowany

Fajna firma , szkoda tylko że nie mają ofert pracy.

Zbigniew

Firma rozwija się bardzo dynamicznie, rotacja jest na takim poziomie jak w wiekszosci spolek handlowych, takze raczej spoko, polecam

Lola
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem ,że Foton szykuje jakąś niespodziankę. Może nowe oferty pracy są związane z tym projektem? Jak w firmie coś się dzieje to tylko dobrze o nich świadczy, jest rozwój i perspektywa dalszej pracy. Może nie zawsze jest idealnie jak czytam ale ideałów nie ma.

Druzynowy

Jestem tu i dobrze zarabiam. Budzety realizowalne i premie bardzo spoko!

Henry
użytkownik zarejestrowany

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego firma ma tak dużo ofert pracy? Czy to z powodu jakiegoś nowego dużego projektu?

Amigo
@Pracownik 24.07.2017, 18:07
Nie, po prostu ciągle ludzie odchodzą :)

Zwłaszcza, jak oferują umowę zlecenie na start.

Ktoś
@Amigo 26.07.2017, 13:00
Zwłaszcza, jak oferują umowę zlecenie na start.

Nie rozumiem czy się z tego cieszysz czy nie...

Justyna

Rozmowa rekrutacyjna bardzo profesjonalna i przyjemna. Niestety całkowity brak feedback po rozmowie, pomimo zapewnień (niezależnie od rezultatu rozmowy). Nie polecam.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Justyna 18.07.2017, 17:06
Rozmowa rekrutacyjna bardzo profesjonalna i przyjemna. Niestety całkowity brak feedback po rozmowie, pomimo zapewnień (niezależ...

Dzień Dobry Pani Justyno, dziękuję za feedback, kontaktujemy się w pierwszej kolejności z kandydatami, którzy przeszli pozytywnie rozmowę rekrutacyjną i zapraszamy ich do dalszych etapów. Na koniec procesu rekrutacyjnego wszyscy kandydaci otrzymują informację zwrotną. Jesteśmy do dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań hr@fotontechnik.pl

Justyna
@Foton Technik Sp. z o.o. 19.07.2017, 09:06
Dzień Dobry Pani Justyno, dziękuję za feedback, kontaktujemy się w pierwszej kolejności z kandydatami, którzy przeszli pozytywn...

Witam. Dziękuję za wyjaśnienie sprawy. Prosiłabym jednak na przyszłość nie wyznaczać terminów typu "za dwa dni maksymalnie skontaktujemy się z Panią". Niemniej,dziękuję za odpowiedź na moje pytanie. Pozdrawiam.

Laryska
użytkownik zarejestrowany

@Paulina Może zamiast szukać pracy powinnaś zostać detektywem? Po co pisać takie banialuki? Nie odpowiada firma Foton to jest wiele innych i zupełnie zbytecznie marnujesz swój cenny czas. Pracuję tu i jest ok.

Natalia

Lubię tu pracować

EWA

Super

Adrian

Dziekuje za sprawna i profesjonalna rekrutacje, uklony p. Aniu, najlepsza profesjonalistka jaka mialem okazje w ciagu 15 lat pracy poznac.

Ochotnik
użytkownik zarejestrowany

Czy Foton Technik nie ma aktualnie nowych ofert pracy?

Lukasz M

Generalnie OK, wiarygodni i znaja sie na rzeczy.

Paweł

Polecam, otrzymałem dofinansowanie dzieki swietnej obsludze doradcy, ktory u mnie byl i wsparciu merytorycznym, musialem dostarczyc dokumenty i reszta zajeli sie, bardzo dziekuje p. Kasi, polecam !

ergg

unikac jak ognia

Foton Technik Sp. z o.o.
@ergg 30.06.2017, 13:47
unikac jak ognia

Jesli chcialbys/chcialabys podzielic sie swoja opinia z nami nieanonimowo zapraszam do kontaktu hr@fotontechnik.pl odpowiemy na wszelkie watpliwosci.

Foton Technik Sp. z o.o.
@ergg 30.06.2017, 13:47
unikac jak ognia

Jesli chcialbys/chcialabys podzielic sie swoja opinia z nami nieanonimowo zapraszam do kontaktu hr@fotontechnik.pl odpowiemy na wszelkie watpliwosci.

TOMEK

Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu firmy.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Pracownik

No sprzedał i teraz każda decyzja musi być akceptowana przez inny. Również wydatki :D

Lokus
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem, że firma Foton to dobry pracodawca ale po lekturze opinii na forum jestem zaskoczony. Wszędzie bywają okresy lepsze i gorsze , może właśnie tak się dzieje w firmie? Czasami trzeba pomóc firmie większym zaangażowaniem, żeby przy okazji nie stracić pracy?

oszukani z podlasia

dzoker gratulacje z awansu na dyrektora teaz bedzie ok gratuluje

Daniel
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem, że Foton Technik prowadzi szkolenia edukacyjne w celu podnoszenie świadomości w wykorzystaniu energii słonecznej. Czy jest faktem, że firma to ekspert w realizacji elektrowni słonecznych?

Ktoś
@Daniel 21.05.2017, 20:51
Słyszałem, że Foton Technik prowadzi szkolenia edukacyjne w celu podnoszenie świadomości w wykorzystaniu energii słonecznej. Cz...

Nie

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@Kubek według Ciebie firma jest mało poważna. Co masz konkretnie na myśli? Co według Ciebie to oznacza? Czekamy na Twoją opinię.

Pracownik
użytkownik zarejestrowany

Foton Technik to spółka doradztwa energetycznego oraz sprzedaży energii z wykorzystaniem odnawialnych źródeł. Mają wykonane 2,5 tys. instalacji nadachowych. To eksperci w zakresie elektrowni słonecznych.Wpisy mówią co innego!

Kubek

Pracowałem i polecam tylko po to, aby sobie dorobić (bo stawka nie jest zła), ale nie polecam na dłuższą współpracę. Moim zdaniem firma mało poważna - zarówno do pracowników, jak i do klientów.

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@Yonasz, powiesz coś więcej? Jakie pozytywne strony znalazłeś w pracy?

Yonasz

The bestciaki!

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@Marcjanna, czy Foton Technik Sp. z o.o. stosuje rekrutacje wewnętrzne?

REKRUTACJA
@Weronika 29.03.2017, 15:03
@Marcjanna, czy Foton Technik Sp. z o.o. stosuje rekrutacje wewnętrzne?

TAK

Marcjanna

Pracuję od stycznia, dobre warunki, duzo sie ucze, duzo pracy, ale jest swietnie

Karol
użytkownik zarejestrowany

Foton Technik Sp. z o.o. jest fajną firma na pewno z perspektywami rozwoju. Może to nie dla wszystkich jest praca?

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@Piotr kontaktowałeś się z firmą w tej sprawie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Piotr

Ja po wpłacie czekałam 2 mies i mam instalacje. Sa OK.

ADG

Dzień Dobry, proszę o kontakt na maila adg@fotontechnik.pl. Kazdy klient jest na biezaco obslugiwany. Przepraszamy za niedogodnosci.

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@automatyk może w takim wypadku spróbuj się skontaktować z firmą drogą e-mailową?

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@g4rh, dlaczego wątpisz, że jest jakakolwiek zadowolona firma?

Weronika
użytkownik zarejestrowany

Dlaczego warto wybrać Foton Technik Sp. z o.o.? Sprawdź zakładkę http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,1001685,0,0,dlaczego_my! Pomocna?

g4rh
@Weronika 28.02.2017, 15:22
Dlaczego warto wybrać Foton Technik Sp. z o.o.? Sprawdź zakładkę http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,1001685,0,0,dlaczego_my! P...

"Konkret" i "Nikodem" To moze sie pochwalcie z jakiej firmy jestescie? Jaka firma wspopracuje z Fotonem i jest zadowolona? Jest taka?

Korekt
użytkownik zarejestrowany

Współpracuję z Fotonem od dawna i jest to bardzo dobra praca. Nawet jak sa jakieś rozbieżności zawsze znajdziemy porozumienie, być może zależy to od ludzi z Fotonu. Gdybym trafił na oszołoma pewnie bym nie wspominał firmy dobrze. Pracujemy dalej i nie czytamy wpisów.

Koleś
użytkownik zarejestrowany

Foton znam i wiem , że to super firma a jak ktos wyleciał z pracy to pisze.

Nikodem
użytkownik zarejestrowany

Jestem partnerem handlowym z firmą Foton i stwierdzam, że nasza współpraca jest bardzo dobra. Wszystkie uzgodnione tematy są realizowane bez problemu. Merytoryczna współpraca jest na medal, cóż można więcej dodać ?

FOTON ZESPOL
@Nikodem 24.01.2017, 09:42
Jestem partnerem handlowym z firmą Foton i stwierdzam, że nasza współpraca jest bardzo dobra. Wszystkie uzgodnione tematy są re...

Dziekujemy za bardzo pozytywna opinie.

erg

dobra firma foton... dobre :D

refg

nowy daj sobie spokoj

Zostaw opinię o Foton Technik Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.