Foton Technik Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 111 ocen.

Opinie o Foton Technik Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.

tom

Po rozmowach rekrutacyjnych mimo obietnic nie oddzwaniają ......

Miki

Każdy tu znajdzie miejsce dla siebie, z call center dostałem awans do działu projektów, szkolenia praktyczne i super atmosfera.

Tomo
@Miki 19.01.2018 18:35

widze ze HR dziala, atmosfera tragedia, brak szans na awans, dziewczyny na sluchawkach siedza do oporu, obrywaja za zle spotkania

Zainteresowany

Menager regionu Jakie obowiązki, jakie auto i jakie realne zarobki (jaka podstawa i premia)

Wojtech

Super profesjonalny proces rekrutacji, dziekuje za szczery feedback, pierwszy raz tak mnie potraktowano, mimo, że wybrano kogoś innego.

Prezes
@Wojtech 19.01.2018 18:34

Wojtechu nie zatrudnili Cię, a mimo to chwalisz zarobki i atmosferę w pracy (wcześniejszy wpis)? Ściemiasz?

Wojtech

Produkt, atmosfera i kasa powyżej 10k+ podoba mi się i mogę polecić z czystym sumieniem.

nielubieponiedzialku
@Wojtech 19.01.2018 18:33

Kasa powyzej 10? na jakis stanowisku? jaki plan trzeba zrobic zeby tyle dostac?

Klema

Pracuję w dziale wsparcia sprzedaży, świetny produkt, kameralna atmosfera i stanowisko bez obciachu...

Jedna wielka pomyłka

Byłam na rozmowie na stanowisko Asystent menadżera projektu brzmi dobrze i wyglądało na to że jest to pracą w dziale technicznym jednak okazało się inaczej... To zwykle call canter a nawet biednej bo nawet systemu CRM nie maja, więc nie dajcie się nabrać na ładną nazwę stanowiska, bo nie ma nic wspólnego z tą pracą :/ Co do płacy to nie jest źle jednak jeśli ktoś jest bardziej ambitniejszy i szanuje swoje umiejętności to nie zostanie tam długo.

Kandydat do pracy

Rekrutacje chyba wstrzymane w okresie noworocznym, bo jeszcze przed świętami ktoś do mnie dzwonił i informował, że zaraz po NR Foton Technik zaprosi mnie na rozmowę. Niestety do tej pory cisza. Dostałem ofertę od konkurencji i jestem tam już po jednej rozmowie. Trudno.... życie.

Andrzej K

Dla mnie bardzo dobry produkt, z którym mentalnie się zgadzam. Nie wciska się tu ludziom kitu, tylko daje to, czego potrzebują i najczęściej czego chcą. Polecam pracę jako doradca.

ergg

unikac jak ognia

Foton Technik Sp. z o.o.
@ergg 30.06.2017 13:47

Jesli chcialbys/chcialabys podzielic sie swoja opinia z nami nieanonimowo zapraszam do kontaktu hr@fotontechnik.pl odpowiemy na wszelkie watpliwosci.

ergg
@Foton Technik Sp. z o.o. 05.09.2017 16:09

Nie dla was jest ta opinia a dla ofiar rekrutacji. pozdrawiam

Ktoś

Właściciele Caldoris mają cos wspólnego z Foton Technik? Jeśli tak to moge napisać tylko jedno - nie polecam:)

TajemniczyPan

Jako były pracownik dobrze wspominam pracę tutaj. Biuro trochę ciasnawe, ale za to bardzo dobra i luźna atmosfera. Każdy chętnie pomaga osobie nowej, początkującej. Polecam.

Michal w

Jak dowiecie się co w trawie pisze zmarszczek przybędzie i ból głowy dla zarzadu

Michal w

Pani klasyfikator czas podzielić los caldorisu wy następni stało się do zobaczenia

Kwasu

Ja pracowałem w Fotonie i pomimo że mnie zwolnili to uważam że trzymają się umów z pracownikami. W końcu praca to umowa pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. A samą firmę to można oceniać jak cokolwiek o niej wiemy. A więc jakie posiada środki trwałe. Okres działania itd Czym mam większy majątek własny to teoretycznie powinna istnieć dłużej Poniżej oceniam trzymanie się zasad a nie samą pirmę

Kwasu

Ja pracowałem w Fotonie i pomimo że mnie zwolnili to uważam że trzymają się umów z pracownikami. W końcu praca to umowa pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. A samą firmę to można oceniać jak cokolwiek o niej wiemy. A więc jakie posiada środki trwałe. Okres działania itd Czym mam większy majątek własny to teoretycznie powinna istnieć dłużej Poniżej oceniam trzymanie się zasad a nie samą pirmę

Klasyfikator

Wszędzie zdarzaja się jakieś problemy. Nie ma chyba firmy, która miałaby wszystko z górki. Pracuje mi się tu dobrze i z pewnością nie zamieniłbym pracy na inną.

Asystent

Czytałem opinie o Foton Technik Sp. z o.o. i odnoszę wrażenie, że ludzie są zadowoleni z pracy. Ja szukając pracy też słyszałem sporo dobrego o nich!!

Foton Technik Sp. z o.o.
@Pracownik 04.10.2017 22:31

Nie można usuwać opinii, tylko niezgodne z prawem i robi to admin Gowork a nie FT. Pisanie anonimowe zmniejsza wiarygodność i autentyczność wpisów. Proszę się podpisać pod opinią imieniem i nazwiskiem. Zapraszam także do kontaktu do HR 665 655 233.

Pracownik
@Foton Technik Sp. z o.o. 05.10.2017 09:36

W jakim celu mam się kontaktować z HR? Nie szukam u Państwa pracy. Nie widzę też sensu podpisywania się pod opinią, wszystkie tutaj są anonimowe i na tym polega ten portal. Podpisanie się może przynieść dużo negatywnych konsekwencji w późniejszej mojej karierze. Cieszę się, że firma się rozwija i mam nadzieję, mimo usuwania negatywnych komentarzy, że zarząd wyciąga wnioski czytają takie opinie. Pozdrawiam i wszystkim pracownikom obecnym i przyszłym życzę przede wszystkim zadowolenia z pracy.

ewf

Foton Technik Sp. z o.o. otworzyliscie dzial techniczny? brawo klienci sie na pewno uciesza jak bedziecie im te wyliczenia dawac... oczywiscie na papierze i z informacja jak je policzyliscie :) pozdrawiam

Foton Technik Sp. z o.o.
@ewf 30.09.2017 17:28

Dział Techniczny jest od początku FT, prosze o kontakt, udzielimy wszelkich informacji.

Foton Technik Sp. z o.o.
@Ja 04.10.2017 11:22

Nie jestem pewna czy mówimy o Foton Technik Sp. z o.o., dział techniczny rozbudowuje się o kolejne stanowiska.

Dominika

Uruchomiona została rekrutacja asystentów sprzedaży. Zapraszamy do wysyłania CV na adres hr@fotontechnik.pl lub aplikacje za pośrednictwem portalu pracuj.pl https://www.pracuj.pl/praca/stazysta-platny-staz-warszawa%2Coferta%2C5538956

Luka

Czy może mi ktoś podpowiedzieć w kwestii prowadzenia klienta. Czy pracownicy przygotowują całą dokumentację w celu pozyskania dofinansowania instalacji? W sumie jak widzę potrzebujecie różnych fachowców.

Foton Technik Sp. z o.o.
@Luka 12.09.2017 11:26

@Luka zapraszamy do kontaktu do naszego HR hr@fotontechnik.pl

Kaśka

Słyszałem że Foton Technik to dobry pracodawca ale na forum macie trochę podzielone zdanie o firmie.

Kuba
@Kaśka 25.08.2017 22:20

Dziekuje! Nigdy tak duzo nie nauczylem sie w 4 miesiace, mam mega motywacje, bardzo fajny szef! Szukaja do pracy, firma rosnie bardzo dynamicznie, warto zglosic sie do HRów, tak ja tu trafiłem!

Tymon

Czy jesteście pewni, że nie można napisać na tym wątku coś dobrego o firmie? Rozumiem, że firma dla was nie jest idealna , ale ideałów nie ma. Może warto pomyśleć o sobie, może to każdy z nas ma coś za skórą i dlatego jest takie niezadowoleni z firmy?

ewf

Poproś ich o kalkulacje to wylicza ci w głowie labo na kartce :) ... bez komentarza

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@ewf 19.08.2017 18:07

Dzień Dobry, bardzo dziękujemy za informacje, wszystkie kalkulacje są wykonywane przez dział techniczny na podstawie danych otrzymanych od klienta, chętnie porozmawiamy nieanonimowo i wyjaśnimy wszelkie wątpliwości, proszę o kontakt z Dyrektorem Sprzedaży tel bezp. 604 839 230.

Karol

Foton to firma przyszłości, oszczędności w energetyce są bardzo potrzebne. Myślę, że jeśli ktoś nie czuje się tu dobrze to powinien szukać innej firmy. Foton nawet nie ma ofert pracy, jest pełen skład.

Karol

Foton dla mnie jest również super firmą, chce mi się pracować!

Dominika

Firma daje ogromne możliwości, jeśli chodzi o rozwój umiejętności pracowników. Branża również jest ciekawa i wymaga zaangażowania, a atmosfera jest sprzyjająca i bardzo ją sobie chwalę. Możliwe rozwinięcie wiedzy o OZE, a produkt jest jeszcze dość "świeży", zatem nie można narzekać nudę i trzeba się szkolić. Płaca bardzo w porządku i zawsze terminowo :)

Karol

Fajna firma , szkoda tylko że nie mają ofert pracy.

Zbigniew

Firma rozwija się bardzo dynamicznie, rotacja jest na takim poziomie jak w wiekszosci spolek handlowych, takze raczej spoko, polecam

Lola

Słyszałem ,że Foton szykuje jakąś niespodziankę. Może nowe oferty pracy są związane z tym projektem? Jak w firmie coś się dzieje to tylko dobrze o nich świadczy, jest rozwój i perspektywa dalszej pracy. Może nie zawsze jest idealnie jak czytam ale ideałów nie ma.

Druzynowy

Jestem tu i dobrze zarabiam. Budzety realizowalne i premie bardzo spoko!

Henry

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego firma ma tak dużo ofert pracy? Czy to z powodu jakiegoś nowego dużego projektu?

Amigo
@Pracownik 24.07.2017 18:07

Zwłaszcza, jak oferują umowę zlecenie na start.

Ktoś
@Amigo 26.07.2017 13:00

Nie rozumiem czy się z tego cieszysz czy nie...

Justyna

Rozmowa rekrutacyjna bardzo profesjonalna i przyjemna. Niestety całkowity brak feedback po rozmowie, pomimo zapewnień (niezależnie od rezultatu rozmowy). Nie polecam.

Foton Technik Sp. z o.o.
pracodawca
@Justyna 18.07.2017 17:06

Dzień Dobry Pani Justyno, dziękuję za feedback, kontaktujemy się w pierwszej kolejności z kandydatami, którzy przeszli pozytywnie rozmowę rekrutacyjną i zapraszamy ich do dalszych etapów. Na koniec procesu rekrutacyjnego wszyscy kandydaci otrzymują informację zwrotną. Jesteśmy do dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań hr@fotontechnik.pl

Justyna
@Foton Technik Sp. z o.o. 19.07.2017 09:06

Witam. Dziękuję za wyjaśnienie sprawy. Prosiłabym jednak na przyszłość nie wyznaczać terminów typu "za dwa dni maksymalnie skontaktujemy się z Panią". Niemniej,dziękuję za odpowiedź na moje pytanie. Pozdrawiam.

Laryska

@Paulina Może zamiast szukać pracy powinnaś zostać detektywem? Po co pisać takie banialuki? Nie odpowiada firma Foton to jest wiele innych i zupełnie zbytecznie marnujesz swój cenny czas. Pracuję tu i jest ok.

Natalia

Lubię tu pracować

EWA

Super

Adrian

Dziekuje za sprawna i profesjonalna rekrutacje, uklony p. Aniu, najlepsza profesjonalistka jaka mialem okazje w ciagu 15 lat pracy poznac.

Ochotnik

Czy Foton Technik nie ma aktualnie nowych ofert pracy?

Lukasz M

Generalnie OK, wiarygodni i znaja sie na rzeczy.

Paweł

Polecam, otrzymałem dofinansowanie dzieki swietnej obsludze doradcy, ktory u mnie byl i wsparciu merytorycznym, musialem dostarczyc dokumenty i reszta zajeli sie, bardzo dziekuje p. Kasi, polecam !

TOMEK

Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

No sprzedał i teraz każda decyzja musi być akceptowana przez inny. Również wydatki :D

Lokus

Słyszałem, że firma Foton to dobry pracodawca ale po lekturze opinii na forum jestem zaskoczony. Wszędzie bywają okresy lepsze i gorsze , może właśnie tak się dzieje w firmie? Czasami trzeba pomóc firmie większym zaangażowaniem, żeby przy okazji nie stracić pracy?

oszukani z podlasia

dzoker gratulacje z awansu na dyrektora teaz bedzie ok gratuluje

Daniel

Słyszałem, że Foton Technik prowadzi szkolenia edukacyjne w celu podnoszenie świadomości w wykorzystaniu energii słonecznej. Czy jest faktem, że firma to ekspert w realizacji elektrowni słonecznych?

Ktoś
@Daniel 21.05.2017 20:51

Nie

Weronika

@Kubek według Ciebie firma jest mało poważna. Co masz konkretnie na myśli? Co według Ciebie to oznacza? Czekamy na Twoją opinię.

Pracownik

Foton Technik to spółka doradztwa energetycznego oraz sprzedaży energii z wykorzystaniem odnawialnych źródeł. Mają wykonane 2,5 tys. instalacji nadachowych. To eksperci w zakresie elektrowni słonecznych.Wpisy mówią co innego!

Kubek

Pracowałem i polecam tylko po to, aby sobie dorobić (bo stawka nie jest zła), ale nie polecam na dłuższą współpracę. Moim zdaniem firma mało poważna - zarówno do pracowników, jak i do klientów.

Weronika

@Yonasz, powiesz coś więcej? Jakie pozytywne strony znalazłeś w pracy?

Yonasz

The bestciaki!

Zostaw opinię o Foton Technik Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foton Technik Sp. z o.o.