LPP S.A.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 56 ocen.

LPP S.A.
3 56 6 1

Opinie o LPP S.A.

Rekrutant

Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko menadżerskie - na bardzo niskim poziomie. Chyba nie miałem w swojej karierze tak dziwnej rozmowy. Najpierw HR nie mogli znaleźć sali, potem było znów jakieś zamieszanie. Na wstępie usłyszałem, że mają dla mnie nie więcej niż godzinę, bo się śpieszą (?? - to po co mnie zapraszali?). CV było nie przeczytane. Widać było, że ten kierownik dopiero 1 raz je czyta na rozmowie. Rozmowa w stylu: "czego to my nie robimy, ale wszystko to w sumie pryszcz, robimy to przez sen". Pytania typu: "Jakie wartości wprowadzi Pan/Pani do naszej firmy". Generalnie pytania były takie jakie nasunęły się akurat. Widać było jedynie ukierunkowanie na logistykę na podstawie jednego pytania. Pierwszy raz na rozmowie czułem się na zasadzie "Po co w ogóle Pani/Pan tu przyszedł". Nie padły pytania o narzędzia (co jest kluczowe). Kierownik przedstawił firmę na zasadzie: "Każdy menadżer robi co chce i pracuje na czym chce, a i tak prezesi podejmują decyzje nie zawsze podyktowane logiką ekonomiczną". Nie znam firmy ale obraz po charakterystyce Pana Kierownika: bałagan i nieład. Kierownik wykazał się kilkukrotnie niekompetencją w zakresie wiedzy o zarządzaniu projektami i nieznajomością zagadnienia. Kultura przerywania w trakcie wypowiedzi bardzo irytująca. Pan Kierownik usilnie chciał wypaść chyba na tej rozmowie na super profesjonalnego i obytego w zagadnieniu. Wyszło z mojej strony to bardzo słabo i komicznie. Pierwszy raz wyszedłem z rozmowy z przekonaniem, że nie chciałbym tam pracować Ogólnie: nie za bardzo się dowiedziałem jakie są projekty. Do jakich projektów szukają. Jaki jest w ogóle pomysł na to stanowisko. Zdarzyło mi się to pierwszy raz. Bywam na rozmowach w startupach i nie zdarza mi się widzieć kogoś na kierowniczym stanowisku kto na krześle praktycznie... leży? Chyba miało być na luzie ale wyszło niechlujnie. Moje sugestie dla LPP S.A.: Zmiana procesu rekrutacji. Poważniejsze podejście do rozmów z kandydatami.

trh
@Rekrutant 01.11.2018 10:11

I feedback choćby mailem też by się przydał. Najpierw na rozmowie udają wielkich profesjonalistów a potem zero odpowiedzi. Kiepsko.

Netkaaaa

Napisze krótko i na temat. Są po prostu śmieszni :) W ogłoszeniu o prace jest napisane Wymiar etatu zależy od Ciebie a jak przychodzisz na rozmowę to proponują tylko pół etatu ????

Karolina
@Netkaaaa 05.10.2018 08:11

Tobie zaproponowano tylko pół etatu? Skąd więc taka dysproporcja, że w ogłoszeniu do firmy LPP napisane jest, że to pracownicy decydują na jaki etat chcą pracować, po czym okazuje się, że można tylko na pół? Czy ktokolwiek na tym forum zna na to odpowiedź?

Me
@Karolina 04.11.2018 22:11

Tak, jako pracownik funkcyjny mam taką wiedzę - firma tnie godziny gdzie się tylko da, a masz robić za trzech przy minimalnym nakładzie. Każą dawać szablonowe ogłoszenia, a rzeczywistość wygląda inaczej. Najwięcej godzin dostaje Reserved, reszta marek to tak z doskoku. Ja pracuję w Sinsayu, jako salon topowy mamy 1100 godzin, co jest żałosne, więc nie od kierowników to zależy

An

Czy ktoś wie jak z działem PR/marketing/komunikacja w Gdańsku? Jak atmosfera i warunki pracy? Myślę czy tam nie aplikować, ale słyszałam bardzo różne opinie. Może mógłby się wypowiedzieć jakiś copywriter albo PRowiec firmy?

Karolina
@An 15.10.2018 15:17

Niestety nie umiem odpowiedzieć Tobie na to pytanie chociaż też mnie ono interesuje. Kiedy zamierzasz aplikować do LPP z Gdańska? Piszesz, że słyszałaś różne opinie o tej firmie, co konkretnie? Możesz to opisać?

An
@Karolina 17.10.2018 12:07

Znam kilka osób na żywo, które tam pracowały i były zadowolone. Słyszałam, że po prostu firma zapewnia dobre warunki - nie ma problemów z chorobowym, dają umowę o pracę, urlop się należy i koniec bez kręcenia itd. Z drugiej strony czytałam w różnych miejscach, że jest tam niedobra atmosfera i dużo przymusowych nadgodzin. Aplikować zamierzam w przeciągu najbliższego miesiąca, może dwóch.

Karolina
@An 25.10.2018 14:50

Dziękuje za Twoją odpowiedź. Myśle, że w tym przypadku najlepiej będzie jak sama sprawdzisz jaka jest ta firma i ocenisz jak Ty osobiście ją odbierasz. Czy będziesz tak miła i po rozmowie rekrutacyjnej do LPP wrócisz tu na forum i napiszesz swoje spostrzeżenia?

Malas
@An 25.10.2018 14:50

To skoro znasz osoby, które tam pracowały i były zadowolone to myślę, że to bardziej wiarygodna ocena niż anonimowa opinia osoby z internetu i w tym przypadku kierowałbym się zdaniem osób, które znam.

Ryszard

Może w danym momencie tylko taka była oferta? Czasami trzeba zastanowić się zanim powiemy o kimś źle.

Karolina
@Ryszard 05.10.2018 09:32

Ryszard, pracujesz w LPP, iż nie zgadzasz się z opiniami osoby, która mówi negatywnie na temat firmy? Może w takim razie Ty napiszesz o pracy w tej firmie coś dobrego? Jakie widzisz pozytywy w pracy w LPP?

LPP UWAZAJCIE

Podobno przychodzi się do pracy a odchodzi od szefa. Jest w tym dużo prawdy. LPP niestety, mimo ze z dużym potencjalem, rozmachem i dająca możliwosci, ma swoje niezaprzeczalne minusy. Jednym z nich jest dyrektor HR w centrali. Osoba pozbawiona wszelkich ludzkich odruchòw, empatii, głębszego wejrzenia w tendencje i kierunki rozwoju obszaru HR, człowiek leniwy i kròtkowzroczny, ceniący sobie ludzi, ktòrzy "nie dyskutują". To dział, ktory ma w firmie bardzo dużą wladzę i pozycję, ktorą, jak mi się czasami zdaje, wykorzystuje przeciwko pracownikom, nie zaś w ich sprawie i trosce o ich dobro. RKSi to wierzchołek góry lodowej, w centrali roi sie od dyrektorów I managerów, którzy w swojej pracy i relacji z pracownikami, przekraczają dozwolone granice. Te opinie i skargi, które zbiera forum, niejednokrotnie wypływały wewnątrz firmy. I chociaż częsc z nich, całkowicie zasadna, zasługiwała na natychmiastowa interwencje, wewnątrz takie kwestie zamiatane były pod dywan i gaszone pośpiesznie. Nawet tysiąc publikacji i wywiadów nie przykryje tego syfu. Praca w LPP jest z założenia stabilna. Ale LPP nie uczy, nie wspiera ono oczekuje. Rezultaty, tu i teraz. Wpiszesz się w tą konwencję i bedziesz zasuwać jak inni lub nie i wypadasz z karuzeli. Uwazaj tylko, żeby spotkania z LPP nie pożalować. Doświadczenie doświadczeniem, zdrowie ma sie jedno.

anonymous
@LPP UWAZAJCIE 11.12.2017 22:54

Znam tą historię. Niedawno zostałam zwolniona bo poszłam po pomoc do działu HR... Zamiast pomocy dostałam wypowiedzenie.. Z dnia na dzień, bez jakiejkolwiek mediacji, spotkań, rozmowy z przełożonym. Można pożałować spotkania z LPP.

Karolina

@Anita, tak samo jak napisała poniżej @Kasia, wszelkie oferty związane z rekrutacją są na stronie internetowej firmy LPP. Będę wdzięczna jeśli opiszesz swój przebieg rekrutacji tu na forum poświęconym tej firmie. Będzie to bardzo przydatna informacja dla wielu użytkowników tego wątku. @Ewa, dziękuję za Twoją merytoryczną wypowiedź na temat Grupy LPP. To dobrze, gdy dzielimy się z innymi użytkownikami forum na temat pracodawcy.

Anita

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Kasia
@Anita 01.06.2018 19:13

Najlepiej sprawdzać sobie na bieżąco na tej stronie https://www.lppsa.com/career tam masz wszystkie oferty pracy z LPP

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w LPP S.A.?

Ewa
@Administrator 23.05.2018 09:54

Pracowałam w sumie w aż 3 różnych lokalizacjach w Reserved oraz Mohito i w każdym salonie dobrze się dogadywałam ze wszystkimi. Może to kwestia mojej osobowości, bo raczej jestem bezkonfliktową osobą, a może na stanowiska kierowników są wybierane osoby z odpowiednimi cechami charakteru, które potem kompletują zespół z fajnych ludzi. Tak czy siak w 3 różnych salonach miałam fajną atmosferę, więc to chyba nie przypadek.

Wiki

Jak komuś nie udało się w firmie utrzymać to w jakim celu teraz oczernia firmę?

Daria

Nie pracuje tam od roku (centrala - Łąkowa) ze względu na zakłamanie tej firmy. Ciuchy powstają w katastrofalnych warunkach, ale LPP 'szczyci się', ze kazdy dostawca musi podpisać specjalny kodeks dobrego traktowania pracownika (koń by się uśmiał):) 'jakość' ubrań (jeśli w ogóle można to tak nazwać) wynika ze zwykłego zaciskania pasa firmy i (dosłownie) walki o 1-2 centy na sztuce mniej u producenta z Chin, Indii etc stąd tak duże niezadowolenie klientów odnośnie jakości i wykonania. Kwestia kolejna, to klimat... pracowałam w wielu korporacjach, ale takiego podejścia w stosunku do pracownika nie zaznałam nigdzie: szkolenie nowego pracownika... przez innego, nowego pracownika czy uświadamianie słowne/ niewerbalne, ze nie nadajesz się do tej roboty. Co do pieniędzy- tak sobie, napewno nie polecam grafikom, designerom - zero możliwości własnej inwencji, wykonujesz założenia head'a i kasa bardzo słaba.

Olek

Szkoda, że nie potrafimy doceniać tego co już mamy.

MonKa
@Olek 19.03.2018 11:01

tez nie doceniłam i mam za swoje :(

mrrtttm

Dobra praca na start. Jeśli się wcześniej nigdzie nie pracowało to w salonie można wyrobić sobie dobre nawyki, które zaowocują w dalszej karierze.

Miecio

Jak komuś nie udało się z pracą w firmie teraz pisze jakieś bzdury?

carmel
@Miecio 09.01.2018 20:43

Ludzie lubią powylewać żale, a nikt nie może sprawdzić jakimi byli pracownikami, także nigdy nie wiadomo na jak rzetelną opinię się trafi.

Magda

Jak dlugo czekaliście na odpowiedź po wysłaniu CV ( na ogłoszenie pracy w centrali w Gdańsku, dział e-commerce )?

Magda

Właśnie, czy ktoś wie jakie są zarobki w centrali w Gdańsku, aplikuje na spec ds obsługi klienta

poszukiwacz

Czy może mi ktoś napisać jakie zarobki w centrali LPP na łąkowej? Aplikuje na specjaliste ds obsługi klienta

anna winna

Czy ktoś wie ile zarabia grafik? Opłaca się do nich startować?

kacper
@anna winna 29.05.2017 10:24

A za ile się Tobie opłaca pracować? To dość indywidualna kwestia. Taka firma to pewnie grafiką mało nie płaci, ale konkurencja pewnie duża, jak szukali projektantów to była masa zgłoszeń.

totem hanki
@anna winna 29.05.2017 10:24

Pensja jest zalosna, zwlaszcza na początku, pózniej w zasadzie też...chyba ze potrafisz sie przebic przez bandę dupkow i dupowłazów..albo lata siedzisz, nie narzekasz iczekasz na moment by zablysnac geniuszem, zwykle czyims kosztem. wowczas moze cie dostrzega I awansuja. Bedziesz mogl dolaczyc do reszty cwaniakow i zapychac sie burakami z kozim serem i musztarda dijon do konca zycia, sprzedac swoj watpliwy talent wielkiemu korpo na tani przemiał.

Stardust
@anna winna 29.05.2017 10:24

Placa minimalna

imo
@anna winna 29.05.2017 10:24

Zawsze się opłaca bo nabierzesz doświadczenia o ile jesteś początkująca. Jak zarobki Ci nie będą odpowiadać to pracę można zmienić, a w cv będzie dobrze wyglądało.

młoda

pracowałam w lpp 10 miesięcy. praca tam miała sporo plusów i minusów, w każdej tak dużej firmie bywają spinki między działami i to jest generalnie przykre, ale to, że nie szanują ludzi, to się nie zgodzę. chociaż to podobno zależy od działu. ja pracowałam z bardzo fajnymi Panami, którzy zawsze brali moją stronę w każdej sprawie bo "my" to "zespół", a ewentualnie potem był pogadanka co było źle, dlaczego i jak działać w przyszłości by to się nie powtórzyło. pracowałam tam krótko, bo chciałam spróbować sił w branży, w której się kształciłam, ale bywają dni, że żałuję tej zmiany.

Tony s.
@młoda 21.03.2012 13:37

W zespole???"Pracowalas z Panami"?? Co za agencja PR pisze te komentarze???? To sie kupy nie trzyma.

triniti

Jeśli ktoś jest studentem, a chciałby się dostać do centrali to najlepiej czekać na oferty stażu. Po nim łatwiej się dostać, a nawet jeśli się nie uda to dobrze wygląda w cv i przede wszystkim można się sporo nauczyć, dostaje się konkretne zadania, dzięki czemu czas na stażu nie jest zmarnowany jak w niektórych firmach.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bawół

Centrala: Multisport (doplacasz ok 100zl) prywatna opieka (tez doplacasz zalezy co wybierzesz) i talony na tansze zakupy - BRAK MIESIECZNYCH PREMII

marta23

Pracowałam w kilku siecówkach odzieżowych i w Reserved przez cały okres pracy grafik był najlepiej dopasowany do moich potrzeb, a trochę zajęć w tygodniu mam i nie musiałam z niczego rezygnować.

Sławo

Pracowałem w centrali LPP na ulicy Łąkowej. NIE POLECAM! cały czas rotacja, wymagania nie na miarę zarobków i cały czas pretensje o wszystko. Dowodem na powyzsze świadczy fakt, że z Reserved odchodzi samodzielnie lub tak samo w dużej mierze zwalniana jest duża część kadry, którzy są świetni. Nie tak dawno ja odszedłem by cieszyć się pracą w normalnej i wartościowej firmie. NIGDY WIĘCEJ LPP !

m. o.

U mnie w Reserved początki pracy wyglądały tak, że chyba dzieliło się to na 3 fazy w każdej uczyłam się nowych rzeczy. Nie przez szkolenia tylko podczas wykonywania tych zadań i gdy już wszystko wiedziałam z danej fazy to dochodziły mi nowe informacje z kolejnej. Też na koniec każdej kierowniczka pytała czy wszystko już wiem, z resztą jakieś braki wiedzy jeśli się pojawiały to wychodziły w takcie pracy i bez problemu wtedy ktoś mi pomagał. Pracownicy są początkowo zatrudnianiu w oparciu o umowę zlecenie, później można mieć umowę o pracę, ale też nie wszyscy chcą, niektórzy wolą pozostać na umowie zlecenie.

domka

Ja od siebie mogę dodać, że w reserved jest bardzo dobry system wdrożenia do pracy, łatwo się potem we wszystkim odnaleźć, elastyczny grafik nie jest fikcją tylko faktycznie można go połączyć z innymi obowiązkami, ogólna organizacja pracy jest na wysokim poziomie.

bielu

Jeśli chodzi o pracę w siecówce jako sprzedawca to ma ona swoje plusy i minusy, a najważniejsi są ludzie, z którymi się pracuje. Niemniej jednak w swoim życiu pracowałem dla wielu marek, a w tych LPP zawsze panowała dobra atmosfera, a pracowałem w 3 różnych lokalizacjach.

NICK

Czy ktoś jest w stanie się wypowiedzieć o salonie Sinsay w Jaworznie ? jak wyglada tam praca, jaka atmosfera i zarobki ? :)

Amanda

W środę mam rozmowę kwalifikacyjna na stanowiska kierownika sklepu, słyszałam ze bedzie jakis test matematyczni logiczny . Czy ktoś juz miał taki test? Jakie były pytania? Pomocy proszę

ex-planer

dość regularnie widuje ogłoszenia dot. specjalisty ds. planowania może ktoś nakreślić w kilku słowach jak przedstawia się aktualna sytuacja w firmie? wiem, ze firma ma problem bo nie trafiła z kolekcja i nie wiem czy częste ogłoszenia wynikają z decyzji personalnych czy może z charakteru pracy - znam sytuacje sprzed mniej więcej 5 lat kiedy bo pracowało tam kilku znajomych ale już nie pracują ....... jak atmosfera, zarobki?

patsiiii

Ktoś coś o stażu w dziale księgowości LPP? Jakie pytania na rozmowie kwalifikacyjnej przed stazem?

tomas

Jeśli ktoś szuka zatrudnienia w dobrze prosperującej, stale rozwijającej się, globalnej firmie to dobrze trafił. Niewiele jest Polskich firm o takim zasięgu na skalę światową

Zostaw opinię o LPP S.A. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LPP S.A.