LPP S.A.

Adres: Łąkowa 39/44, 80-769 Gdańsk

NIP: 5831014898 REGON: 190852164 KRS: 0000000778

LPP S.A.
3 62 5 1

Opinie o LPP S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Wypalona zawodowo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

LPP jest dobrą firmą na start. Można wyrobić sobie takie tempo pracy, że każda kolejna praca to będzie bułka z masłem. Niestety nie na dłużej. Moja kilkuletnia przygoda z LPP zakończyła się ciężką depresją, stanami lękowymi, koszmarami w nocy, rozwalonym żołądkiem, zepsuciem relacji z przyjaciółmi i do tej pory mam wstręt na samą myśl, że tam zostawiłam kawał swojego życia, przekazanych umiejętności i projektów, za które firma zarobiła kupę kasy. Zarobki owszem po pewnym czasie są niezłe, ale nic nie zrewanżuje uszczerbku na zdrowiu i relacjach, jakie ta firma po sobie zostawiła. Najgorsze jest to uczucie wypalenia zawodowego - obecnie nie mam nawet ochoty siadać i robić te rzeczy, które tak uwielbiałam jeszcze od dziecka. Problemem jest mobbing i wyzysk. Za nadgodziny nie dostaje się żadnej kasy zakrywając się informacją o zadaniowym czasie pracy w umowie. Na sygnały o zbyt małej ilości rąk do pracy reaguje się dopiero po fakcie, kiedy wszystko wychodzi spóżnione. Działy między sobą nie współpracują, każdy zwala swoje obowiązki na kogoś innego kiedy tylko ma taką możliwość, bo każdy ma ich za wiele. Niektórych rzeczy nawet nikt nie wie kto ma robić i jeśli znajdzie się "ofiara", która w temacie pomoże, zostaje już z danym zadaniem na zawsze. Zamiast pomocy otrzymuje się tzw. plany naprawcze - czyli opinię przełożonych co robisz nie tak i co trzeba poprawić z zupełnie niewymiernymi wytycznymi. Ów plan blokuje też przy okazji możliwość przeniesienia do innego działu. Jeśli komuś się zalazło pod skórę, to już nie ma odwrotu. I nie chcę tu generalizować, ale w firmie, gdzie 80% pracowników stanowią kobiety - bardzo łatwo jest o sprzeczki i plotki. O tym jak źle się coś zrobiło słyszy się codziennie, personalnie, indywidualnie - często bezpośrednio przez lub przy przełożonych na spotkaniach. Za to jak dobrze coś się zrobiło, chwali się cały dział, bez wymieniania kto co i jak. Dziewczyny po urlopach macierzyńskich często już nie wracają. Najciężej moim zdaniem pracują wszyscy graficy, asystenci projektantów i asystenci kupców. Im wyższe stanowisko - tu już więcej marudzenia i zrzucania roboty na podwładnych. Jeśli interesuje Cię któreś z tych stanowisk - odradzam. Jak ktoś chce 3k na rękę to lepiej do Lidla. Czas pracy ten sam a odpowiedzialność żadna.

Pomocna?
Tak9Nie
ante
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wypalona zawodowo 15.05.2019 23:28

współczuje, miałam podobną sytuację. Po roku(!) od końca pracy doszłam do siebie. W między czasie podałam ich do sądu. Dostałam odszkodowanie podczas mediacji. Tyle dobrze, że miałam na psychologa. Teraz jest już lepiej. Z dala od tej firmy. Katastrofa.

Pomocna?
Tak1Nie
Wypalona zawodowo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ante 16.05.2019 13:53

Też bym chętnie podała do sądu. Czy to gra warta świeczki? Może masz zaufanego prawnika? Mam nadzieję, że czujesz się już dobrze i nie będzie żadnych nawrotów. Zdrówka!

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia
@Wypalona zawodowo 15.05.2019 23:28

Twój post bardzo nas zaniepokoił, bowiem wyłania się z niego negatywny obraz firmy LPP jako pracodawcy. Wspominasz o mobbingu, a przecież mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej. Może zatem warto byłoby zgłosić to wyżej postawionym instytucjom. Czy w ogóle podjęłaś jakieś kroki w celu poprawy tej sytuacji?

Pomocna?
TakNie
Wypalona zawodowo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Karolina 19.05.2019 14:00

Zgłosić mogę, tylko podejrzewam, że niewiele się da w temacie zdziałać. Poza swoimi potwierdzonymi lekarsko problemami zdrowotnymi i może kilkoma mailami, nie mam żadnych fizycznych dowodów. Tylko słowo przeciwko słowu. I choć jest sporo osób, które mogłyby potwierdzić różne sytuacje (i wiem, że stanęłyby za mną murem), nie wiem czy to by wystarczyło do wyciągnięcia konsekwencji. Dowiedziałam się nawet niedawno, że jedna z tych osób, które mobbingowały szczególnie mocno, dostała ostatnio awans(!) - mimo, że w dziale HR były zgłoszone co najmniej dwie poważne sprawy typowo mobbingowe dotyczące tej osoby. Co to mówi o LPP? Na pewno nic dobrego. Poza zgłoszeniem wewnętrznie w firmie moich problemów i moim komentarzem tutaj, nie działałam jeszcze nic. Póki co chcę wrócić do pełni sprawności fizycznej i psychicznej. Nie mogę podjąć odpowiednich kroków tak dobrze jakbym chciała w obecnym stanie. Ale na pewno nie zostawię tak tej sprawy.

Pomocna?
TakNie
Kaśka
 Opinia

Hej , Moglby mi ktos powiedziec o co chodzi, otoz to wysylam cv do LPP, spelniam wszystkie wymogi i...ani razu nie zostalam zaproszona na rozmowe. Serio nie wiem o co chodzi? Tylko po znajomosci tam mozna sie dostac czy jak?

Pomocna?
Tak3Nie
Karola
 Opinia
@Kaśka 14.03.2019 13:29

Mam to samo. Kilka razy wyslane cv i zero odzewu

Pomocna?
TakNie
Paweł
 Opinia
@Kaśka 14.03.2019 13:29

Jesli chcesz to mogę Ci pomóc/pokierować bo pracuję w LPP 795096214 najlepiej sms po 15

Pomocna?
TakNie
Michau
 Opinia
@Kaśka 14.03.2019 13:29

Myślę, że z taką marką mają tak wielu kandydatów spełniających wszystkie wymogi, że po prostu trafia się ktoś lepszy. Ja tak sobie myślę czasem, że to nie ze mną jest coś nie tak, tylko jest ktoś z jakimś jednym certyfikatem więcej, albo dodatkowym rokiem doświadczenia na lepszym stanowisku.

Pomocna?
TakNie
Ela
 Opinia

Jesli chodzi o pracę w LPP, to polecam. Firma ( przynajmniej Dział, w kórym ja pracowałam) ceni pracowitośc i kreatywnośc, można zdobyć tam duzą wiedzę i na pewno się rozwinąć- jest często zapierdziel, ale są tez luźniejsze dni. W moim przypadku chciałam iśc też w IT, ale innym kierunku, w LPP niestety nie miałabym takiej mozliwości, głownie ze względu na moją jeszcze niewystarczająca wiedzę w temacie, który mnie interesuje i brak w tym jeszcze doświadczenia. Dlatego też pracuję już w innej firmie, gdzie mam nadzieję rozwinę się w tym kierunku, w którym chcę iśc. Natomiast atmosfera i przede wszystkim ekipa z którą pracowałam, była super, bardzo ciężko było mi stamtąd odchodzić. Natomiast chcę zaznaczyć, że wypowiadam się za Dział IT i ta jego częśc, w której pracowałam, także moja opinia nie dotyczy całej firmy. Z mojej strony jedynie moge polecić pracę w LPP, akurat dla mnie to była fajna przygoda ;)

Pomocna?
Tak1Nie
Buyer
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Koordynator ds. Zakupow w Gdanskiej centrali, jakieś opinie, atmosfera, zarobki? Duża rotacja?

Pomocna?
TakNie
Oleńka
 Opinia

Jak pracuje się w LPP w Pruszczu Gdańskim. Stanowisko spec. ds kosztów procesu

Pomocna?
Tak1Nie
Rekrutant
 Opinia

Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko menadżerskie - na bardzo niskim poziomie. Chyba nie miałem w swojej karierze tak dziwnej rozmowy. Najpierw HR nie mogli znaleźć sali, potem było znów jakieś zamieszanie. Na wstępie usłyszałem, że mają dla mnie nie więcej niż godzinę, bo się śpieszą (?? - to po co mnie zapraszali?). CV było nie przeczytane. Widać było, że ten kierownik dopiero 1 raz je czyta na rozmowie. Rozmowa w stylu: "czego to my nie robimy, ale wszystko to w sumie pryszcz, robimy to przez sen". Pytania typu: "Jakie wartości wprowadzi Pan/Pani do naszej firmy". Generalnie pytania były takie jakie nasunęły się akurat. Widać było jedynie ukierunkowanie na logistykę na podstawie jednego pytania. Pierwszy raz na rozmowie czułem się na zasadzie "Po co w ogóle Pani/Pan tu przyszedł". Nie padły pytania o narzędzia (co jest kluczowe). Kierownik przedstawił firmę na zasadzie: "Każdy menadżer robi co chce i pracuje na czym chce, a i tak prezesi podejmują decyzje nie zawsze podyktowane logiką ekonomiczną". Nie znam firmy ale obraz po charakterystyce Pana Kierownika: bałagan i nieład. Kierownik wykazał się kilkukrotnie niekompetencją w zakresie wiedzy o zarządzaniu projektami i nieznajomością zagadnienia. Kultura przerywania w trakcie wypowiedzi bardzo irytująca. Pan Kierownik usilnie chciał wypaść chyba na tej rozmowie na super profesjonalnego i obytego w zagadnieniu. Wyszło z mojej strony to bardzo słabo i komicznie. Pierwszy raz wyszedłem z rozmowy z przekonaniem, że nie chciałbym tam pracować Ogólnie: nie za bardzo się dowiedziałem jakie są projekty. Do jakich projektów szukają. Jaki jest w ogóle pomysł na to stanowisko. Zdarzyło mi się to pierwszy raz. Bywam na rozmowach w startupach i nie zdarza mi się widzieć kogoś na kierowniczym stanowisku kto na krześle praktycznie... leży? Chyba miało być na luzie ale wyszło niechlujnie. Moje sugestie dla LPP S.A.: Zmiana procesu rekrutacji. Poważniejsze podejście do rozmów z kandydatami.

Pomocna?
Tak10Nie
trh
 Opinia
@Rekrutant 01.11.2018 10:11

I feedback choćby mailem też by się przydał. Najpierw na rozmowie udają wielkich profesjonalistów a potem zero odpowiedzi. Kiepsko.

Pomocna?
Tak5Nie
Łuk
 Opinia
@trh 14.11.2018 09:11

A na jakie stanowisko aplikowałeś?

Pomocna?
TakNie
M.
 Opinia
@Rekrutant 01.11.2018 10:11

Ja np usłyszałem, z ironicznym uśmieszkiem, że nie mam jeszcze studiów ukończonych. Co tam ponad 2 lata doświadczenia w pracy na podobnym stanowisku, nie pasuję do profilu. Mało profesjonalnie...

Pomocna?
TakNie
nicki
 Opinia

Czy to prawda, że zarobki w centrali to minimalna krajowa lub trochę więcej? Często pojawiają się ogłoszenia, zastanawiam się warto przeprowadzać się do Gdanska dla pracy w lpp czy raczej za taką pensje nie da rady się utrzymac w miescie jak Gdansk?

Pomocna?
TakNie
Darek
 Opinia
@nicki 13.01.2019 12:58

inne komentarze to potwierdzają - zarobki nie są z wyższej pólłki

Pomocna?
Tak1Nie
Ruda
 Opinia

Witam wszystkich na tym jak że ciekawym forum :) Planuję aplikować do Centrali LPP w Gdańsku na stanowisko ASYSTENT PROJEKTANTA ODZIEŻY czy ktoś mógłby mi trochę przybliżyć temat i pytanie, które już padło tu wielokrotnie..... czy warto..? ....jakie zarobki...? itp. Co do ofert pracy to akurat to wydało mi się ciekawe, a może polecilibyście jeszcze jakieś fajne stanowiska z LPP ale nie sklepy tylko centrala Gdańsk.

Pomocna?
TakNie
ilona
 Opinia
@Ruda 27.11.2018 20:00

Zarobki na stanowisku asystenta projektanta przeciętne, nie ma płatnych nadgodzin, a niestety dość często trzeba było zostawać dłużej, bo pracy jest od groma i jeszcze więcej. Ogromna rotacja. Atmosfera średnia.

Pomocna?
Tak2Nie
MS
 Opinia
@Ruda 27.11.2018 20:00

Zdecydowanie nie polecam za takie grosze... asystent projektanta zarabia 2200zl na rękę.

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia
@MS 05.01.2019 18:23

A czy istnieje możliwość wypracowania premii zadaniowej w firmie LPP na stanowisku asystenta projektanta, o którym wspominacie? Interesująca wydaje się kwestia, czy pracodawca oferuje jedynie samą podstawę wynagrodzenia, czy może są realne szanse dorobienia sobie w jakiś dodatkowy sposób? A może firma oferuje ciekawy pakiet benefitów pozapłacowych, które choć w minimalnym stopniu mogą zrekompensować niski poziom wynagrodzenia? Jak to wygląda w praktyce?

Pomocna?
TakNie
Ala
 Opinia

Czy ktoś wie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na praktykanta w dziale it konkretnie helpdesk?

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia
@Ala 29.11.2018 10:48

Na rozmowie są dwie osoby - HR i Leader Help-desku. Pytania są o Twoje poprzednie zajęcia/wykształcenie. Jakie zadania lubisz, co Cię interesuje. Nic strasznego. Do tego 2 testy: z angielskiego i z wiedzy ogólnej o obszarze IT.

Pomocna?
Tak3Nie
Łuk
 Opinia
@Adam 05.12.2018 10:40

A ten angielski to rzeczywiście jest potrzebny w tej firmie czy tak sobie to sprawdzają?

Pomocna?
TakNie
Daria
 Opinia

Nie pracuje tam od roku (centrala - Łąkowa) ze względu na zakłamanie tej firmy. Ciuchy powstają w katastrofalnych warunkach, ale LPP 'szczyci się', ze kazdy dostawca musi podpisać specjalny kodeks dobrego traktowania pracownika (koń by się uśmiał):) 'jakość' ubrań (jeśli w ogóle można to tak nazwać) wynika ze zwykłego zaciskania pasa firmy i (dosłownie) walki o 1-2 centy na sztuce mniej u producenta z Chin, Indii etc stąd tak duże niezadowolenie klientów odnośnie jakości i wykonania. Kwestia kolejna, to klimat... pracowałam w wielu korporacjach, ale takiego podejścia w stosunku do pracownika nie zaznałam nigdzie: szkolenie nowego pracownika... przez innego, nowego pracownika czy uświadamianie słowne/ niewerbalne, ze nie nadajesz się do tej roboty. Co do pieniędzy- tak sobie, napewno nie polecam grafikom, designerom - zero możliwości własnej inwencji, wykonujesz założenia head'a i kasa bardzo słaba.

Pomocna?
Tak20Nie
Nick-olas
 Opinia
@Daria 27.03.2018 03:23

"kasa bardzo słaba" - a konkretnie, dla grafika, designera, to co oznacza ta "bardzo słaba" kasa? Dobrze by było wiedzieć, czego się można spodziewać, żeby w razie czego nie marnować czasu :)

Pomocna?
TakNie
Netkaaaa
 Opinia

Napisze krótko i na temat. Są po prostu śmieszni :) W ogłoszeniu o prace jest napisane Wymiar etatu zależy od Ciebie a jak przychodzisz na rozmowę to proponują tylko pół etatu ????

Pomocna?
Tak3Nie
Karolina
 Opinia
@Netkaaaa 05.10.2018 08:11

Tobie zaproponowano tylko pół etatu? Skąd więc taka dysproporcja, że w ogłoszeniu do firmy LPP napisane jest, że to pracownicy decydują na jaki etat chcą pracować, po czym okazuje się, że można tylko na pół? Czy ktokolwiek na tym forum zna na to odpowiedź?

Pomocna?
TakNie
Me
 Opinia
@Karolina 04.11.2018 22:11

Tak, jako pracownik funkcyjny mam taką wiedzę - firma tnie godziny gdzie się tylko da, a masz robić za trzech przy minimalnym nakładzie. Każą dawać szablonowe ogłoszenia, a rzeczywistość wygląda inaczej. Najwięcej godzin dostaje Reserved, reszta marek to tak z doskoku. Ja pracuję w Sinsayu, jako salon topowy mamy 1100 godzin, co jest żałosne, więc nie od kierowników to zależy

Pomocna?
Tak2Nie
Karolina
 Opinia
@Me 07.11.2018 23:55

Piszesz, że ilość godzin przepracowanych przez swoich pracownikach w sieci sklepów LPP z Gdańska nie jest ustalana przez kierowników firmy. A więc przez kogo konkretnie? Jesteś pracownikiem funkcyjnym firmy, więc pewnie znasz odpowiedź i na to pytanie. Jak to wygląda w praktyce?

Pomocna?
TakNie
Me
 Opinia
@Karolina 27.11.2018 00:04

Nie przez kierowników salonów, o to mi chodziło :) Oni mają wstawiać jak najmniej pracowników, jechać na matrycy minimalnej, im mniej wykorzystanych godzin tym lepiej, żeby produktywność pracy się zgadzała (mimo wzrostu utargów). Gdy kierownik otwiera system i widzi że na następny miesiąc jest przyznanych dla jego salonu mniej i mniej godzin, to i on sam ma ochotę się zwolnić, bo to on świeci oczami przed całą ekipą. Grunt, żeby firmie pieniądze się zgadzały, po prostu maksymalizacja zysków minimalnymi nakładami.

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
Bawół
 Opinia

Centrala: Multisport (doplacasz ok 100zl) prywatna opieka (tez doplacasz zalezy co wybierzesz) i talony na tansze zakupy - BRAK MIESIECZNYCH PREMII

Pomocna?
Tak7Nie
Ola
 Opinia
@Bawół 03.10.2017 12:34

Multisport to cena 68zł, premie są różne w zależności od działu, raz roczne, raz półroczne.

Pomocna?
TakNie
Noname

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Wypowiem sie o Reserved w Bytomiu. Pracowalam jako dekorator. Kierowniczka to chyba sfrustrowana 30tka, ktora traktuje ludzi, ktorzy maja swoje zdanie i nie roznosza przymierzalni , jak swoich wrogow. Po L4, ktore mialam ze wzgledu na problemy rodzinne i zdrowotne, na ktorym bylam napastowana smsami, ze ona nie jest dektoratorem tylko ja, przynioslam wypowiedzenie. Rowniez uslyszalam nieprzyjemne slowa. Robila mi problemy z kontaktem z kadrami, kazala jechac sobie do Gdanska skoro cos chce, bo nie da mi numeru, poza tym nie jestem jej pracownikiem i nie bedzie zalatwiac moich spraw. A same kadry? Smiechu warte. Kiedy juz sie z nimi skontaktowalam, 4 razy bylo wystawiane zaswiadczenie o zarobkach na 3 rozne adresy, mimo ze w emailu pisalam dokladny adres w celu unikniecia takiej sytuacji. Do dzis, a minelo poltora miesiaca od zwolnienia, nie dostalam swiadectwa pracy, bo ponoc wyslali na obcy mi adres (to w ogole legalne?). Dodatkowo zastepca kierownika to wywyzszajaca sie lalunia, ktora pomiata pracownikami i mowi do nich jak do dzieci. Na porzadku dziennym obgadywanie i podburzanie ludzi przeciwko sobie, oskarzenia o kradzieze i tym podobne, jesli ktos dostaje awans. A po co? Niewiadomo, bo premii od sprzedazy brak! Zarobki smieszne! Jako dekorator robilam za sprzedawce, sprzataczke, doradzce klienta i speca od kosmosu, a potem pretensje, ze nie wyrobilam sie z robota. Nie raz bylam sama na departamencie, a przeciez obsluga kasy to nie bylo moje zajecie. Porazka!!! Oczywiscie, Państwowa Inspekcja Pracy jest poinformowana.

Pomocna?
Tak7Nie
An
 Opinia

Czy ktoś wie jak z działem PR/marketing/komunikacja w Gdańsku? Jak atmosfera i warunki pracy? Myślę czy tam nie aplikować, ale słyszałam bardzo różne opinie. Może mógłby się wypowiedzieć jakiś copywriter albo PRowiec firmy?

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia
@An 15.10.2018 15:17

Niestety nie umiem odpowiedzieć Tobie na to pytanie chociaż też mnie ono interesuje. Kiedy zamierzasz aplikować do LPP z Gdańska? Piszesz, że słyszałaś różne opinie o tej firmie, co konkretnie? Możesz to opisać?

Pomocna?
TakNie
An
 Opinia
@Karolina 17.10.2018 12:07

Znam kilka osób na żywo, które tam pracowały i były zadowolone. Słyszałam, że po prostu firma zapewnia dobre warunki - nie ma problemów z chorobowym, dają umowę o pracę, urlop się należy i koniec bez kręcenia itd. Z drugiej strony czytałam w różnych miejscach, że jest tam niedobra atmosfera i dużo przymusowych nadgodzin. Aplikować zamierzam w przeciągu najbliższego miesiąca, może dwóch.

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia
@An 25.10.2018 14:50

Dziękuje za Twoją odpowiedź. Myśle, że w tym przypadku najlepiej będzie jak sama sprawdzisz jaka jest ta firma i ocenisz jak Ty osobiście ją odbierasz. Czy będziesz tak miła i po rozmowie rekrutacyjnej do LPP wrócisz tu na forum i napiszesz swoje spostrzeżenia?

Pomocna?
TakNie
Malas
 Opinia
@An 25.10.2018 14:50

To skoro znasz osoby, które tam pracowały i były zadowolone to myślę, że to bardziej wiarygodna ocena niż anonimowa opinia osoby z internetu i w tym przypadku kierowałbym się zdaniem osób, które znam.

Pomocna?
Tak3Nie
Ryszard
 Opinia

Może w danym momencie tylko taka była oferta? Czasami trzeba zastanowić się zanim powiemy o kimś źle.

Pomocna?
Tak2Nie
Karolina
 Opinia
@Ryszard 05.10.2018 09:32

Ryszard, pracujesz w LPP, iż nie zgadzasz się z opiniami osoby, która mówi negatywnie na temat firmy? Może w takim razie Ty napiszesz o pracy w tej firmie coś dobrego? Jakie widzisz pozytywy w pracy w LPP?

Pomocna?
TakNie
LPP UWAZAJCIE
 Opinia

Podobno przychodzi się do pracy a odchodzi od szefa. Jest w tym dużo prawdy. LPP niestety, mimo ze z dużym potencjalem, rozmachem i dająca możliwosci, ma swoje niezaprzeczalne minusy. Jednym z nich jest dyrektor HR w centrali. Osoba pozbawiona wszelkich ludzkich odruchòw, empatii, głębszego wejrzenia w tendencje i kierunki rozwoju obszaru HR, człowiek leniwy i kròtkowzroczny, ceniący sobie ludzi, ktòrzy "nie dyskutują". To dział, ktory ma w firmie bardzo dużą wladzę i pozycję, ktorą, jak mi się czasami zdaje, wykorzystuje przeciwko pracownikom, nie zaś w ich sprawie i trosce o ich dobro. RKSi to wierzchołek góry lodowej, w centrali roi sie od dyrektorów I managerów, którzy w swojej pracy i relacji z pracownikami, przekraczają dozwolone granice. Te opinie i skargi, które zbiera forum, niejednokrotnie wypływały wewnątrz firmy. I chociaż częsc z nich, całkowicie zasadna, zasługiwała na natychmiastowa interwencje, wewnątrz takie kwestie zamiatane były pod dywan i gaszone pośpiesznie. Nawet tysiąc publikacji i wywiadów nie przykryje tego syfu. Praca w LPP jest z założenia stabilna. Ale LPP nie uczy, nie wspiera ono oczekuje. Rezultaty, tu i teraz. Wpiszesz się w tą konwencję i bedziesz zasuwać jak inni lub nie i wypadasz z karuzeli. Uwazaj tylko, żeby spotkania z LPP nie pożalować. Doświadczenie doświadczeniem, zdrowie ma sie jedno.

Pomocna?
Tak79Nie
anonymous
 Opinia
@LPP UWAZAJCIE 11.12.2017 22:54

Znam tą historię. Niedawno zostałam zwolniona bo poszłam po pomoc do działu HR... Zamiast pomocy dostałam wypowiedzenie.. Z dnia na dzień, bez jakiejkolwiek mediacji, spotkań, rozmowy z przełożonym. Można pożałować spotkania z LPP.

Pomocna?
Tak14Nie
Karolina
 Opinia

@Anita, tak samo jak napisała poniżej @Kasia, wszelkie oferty związane z rekrutacją są na stronie internetowej firmy LPP. Będę wdzięczna jeśli opiszesz swój przebieg rekrutacji tu na forum poświęconym tej firmie. Będzie to bardzo przydatna informacja dla wielu użytkowników tego wątku. @Ewa, dziękuję za Twoją merytoryczną wypowiedź na temat Grupy LPP. To dobrze, gdy dzielimy się z innymi użytkownikami forum na temat pracodawcy.

Pomocna?
TakNie
Anita
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Pomocna?
TakNie
Kasia
 Opinia
@Anita 01.06.2018 19:13

Najlepiej sprawdzać sobie na bieżąco na tej stronie https://www.lppsa.com/career tam masz wszystkie oferty pracy z LPP

Pomocna?
Tak1Nie
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w LPP S.A.?

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia
@Administrator 23.05.2018 09:54

Pracowałam w sumie w aż 3 różnych lokalizacjach w Reserved oraz Mohito i w każdym salonie dobrze się dogadywałam ze wszystkimi. Może to kwestia mojej osobowości, bo raczej jestem bezkonfliktową osobą, a może na stanowiska kierowników są wybierane osoby z odpowiednimi cechami charakteru, które potem kompletują zespół z fajnych ludzi. Tak czy siak w 3 różnych salonach miałam fajną atmosferę, więc to chyba nie przypadek.

Pomocna?
TakNie
Wiki
 Opinia

Jak komuś nie udało się w firmie utrzymać to w jakim celu teraz oczernia firmę?

Pomocna?
Tak4Nie
Olek
 Opinia

Szkoda, że nie potrafimy doceniać tego co już mamy.

Pomocna?
TakNie
MonKa
 Opinia
@Olek 19.03.2018 11:01

tez nie doceniłam i mam za swoje :(

Pomocna?
TakNie
mrrtttm
 Opinia

Dobra praca na start. Jeśli się wcześniej nigdzie nie pracowało to w salonie można wyrobić sobie dobre nawyki, które zaowocują w dalszej karierze.

Pomocna?
Tak14Nie
Miecio
 Opinia

Jak komuś nie udało się z pracą w firmie teraz pisze jakieś bzdury?

Pomocna?
Tak1Nie
carmel
 Opinia
@Miecio 09.01.2018 20:43

Ludzie lubią powylewać żale, a nikt nie może sprawdzić jakimi byli pracownikami, także nigdy nie wiadomo na jak rzetelną opinię się trafi.

Pomocna?
Tak19Nie
Magda
 Opinia

Jak dlugo czekaliście na odpowiedź po wysłaniu CV ( na ogłoszenie pracy w centrali w Gdańsku, dział e-commerce )?

Pomocna?
TakNie
Magda
 Opinia

Właśnie, czy ktoś wie jakie są zarobki w centrali w Gdańsku, aplikuje na spec ds obsługi klienta

Pomocna?
Tak6Nie
poszukiwacz
 Opinia

Czy może mi ktoś napisać jakie zarobki w centrali LPP na łąkowej? Aplikuje na specjaliste ds obsługi klienta

Pomocna?
TakNie
anna winna
 Opinia

Czy ktoś wie ile zarabia grafik? Opłaca się do nich startować?

Pomocna?
Tak6Nie
kacper
 Opinia
@anna winna 29.05.2017 10:24

A za ile się Tobie opłaca pracować? To dość indywidualna kwestia. Taka firma to pewnie grafiką mało nie płaci, ale konkurencja pewnie duża, jak szukali projektantów to była masa zgłoszeń.

Pomocna?
Tak2Nie1
totem hanki
 Opinia
@anna winna 29.05.2017 10:24

Pensja jest zalosna, zwlaszcza na początku, pózniej w zasadzie też...chyba ze potrafisz sie przebic przez bandę dupkow i dupowłazów..albo lata siedzisz, nie narzekasz iczekasz na moment by zablysnac geniuszem, zwykle czyims kosztem. wowczas moze cie dostrzega I awansuja. Bedziesz mogl dolaczyc do reszty cwaniakow i zapychac sie burakami z kozim serem i musztarda dijon do konca zycia, sprzedac swoj watpliwy talent wielkiemu korpo na tani przemiał.

Pomocna?
Tak12Nie1
Stardust
 Opinia
@anna winna 29.05.2017 10:24

Placa minimalna

Pomocna?
Tak8Nie
imo
 Opinia
@anna winna 29.05.2017 10:24

Zawsze się opłaca bo nabierzesz doświadczenia o ile jesteś początkująca. Jak zarobki Ci nie będą odpowiadać to pracę można zmienić, a w cv będzie dobrze wyglądało.

Pomocna?
Tak11Nie
młoda
 Opinia

pracowałam w lpp 10 miesięcy. praca tam miała sporo plusów i minusów, w każdej tak dużej firmie bywają spinki między działami i to jest generalnie przykre, ale to, że nie szanują ludzi, to się nie zgodzę. chociaż to podobno zależy od działu. ja pracowałam z bardzo fajnymi Panami, którzy zawsze brali moją stronę w każdej sprawie bo "my" to "zespół", a ewentualnie potem był pogadanka co było źle, dlaczego i jak działać w przyszłości by to się nie powtórzyło. pracowałam tam krótko, bo chciałam spróbować sił w branży, w której się kształciłam, ale bywają dni, że żałuję tej zmiany.

Pomocna?
Tak13Nie
Tony s.
 Opinia
@młoda 21.03.2012 13:37

W zespole???"Pracowalas z Panami"?? Co za agencja PR pisze te komentarze???? To sie kupy nie trzyma.

Pomocna?
Tak8Nie
triniti
 Opinia

Jeśli ktoś jest studentem, a chciałby się dostać do centrali to najlepiej czekać na oferty stażu. Po nim łatwiej się dostać, a nawet jeśli się nie uda to dobrze wygląda w cv i przede wszystkim można się sporo nauczyć, dostaje się konkretne zadania, dzięki czemu czas na stażu nie jest zmarnowany jak w niektórych firmach.

Pomocna?
Tak8Nie
marta23
 Opinia

Pracowałam w kilku siecówkach odzieżowych i w Reserved przez cały okres pracy grafik był najlepiej dopasowany do moich potrzeb, a trochę zajęć w tygodniu mam i nie musiałam z niczego rezygnować.

Pomocna?
Tak12Nie
1

Zostaw opinię o LPP S.A. - Gdańsk

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LPP S.A.

  • LPP S.A.
  • Łąkowa 39/44
    80-769 Gdańsk

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny