Były pracownik biura Poznań 28.11.2021 10:06
Niestety myślałem, ze dołączam do firmy, która faktycznie chce się rozwinąć, jednak ewidentnie nie każdy dział tego chce. Jeśli ktoś chce iść tak pracować dla prestiżu pracy w globalnej firmie to tak, ale jeśli chce się tam czegoś tam nauczyć to gorzej, ponieważ firma pracuje na wielu zewnętrznych systemach, nad którymi nie panuje.
Regulamin pracy jest w 95% przepisany z fabryki poznańskiej wiec pracuje się 8 godzin i 15 minut, pol godzinna przerwa w trakcie, nie powinno się raczej słuchać muzyki w pracy i takie typowo fabryczne tematy, wiec jeśli ktoś szuka SSC z prawdziwego zdarzeni to niech szuka dalej, bo tutaj to nie ma sensu po prostu.
W moim przypadku niestety stosowano otwarty (usunięte przez administratora) co sprawiło, ze odszedłem z tej jakże globalnej organizacji na rzecz komfortu psychicznego. Chciał ktoś z działu wziąć urlop - ok ale przełożona kazała coś zrobić na urlopie lub się łączyć na spotkania. Dostało się opiekę na dziecko - ok, ale przełożona dzwoniła z pytaniem „jak się dogadamy!” -> czyli przeważnie chciała żeby ten ktoś pracował zaraz po tym jak dziecko pójdzie spac, itp. Ciagle straszenie nie przedłużeniem umowy o prace czy rozwiązaniem umowy dyscyplinarnie było na porządku dziennym. Leader, który nie ma żadnych miękkich kompetencji, a oczekuje tego od innych na każdym kroku. Szczytem wszystkiego był telefon przełożonej, żebym nie szedł do lekarza gdyż w danym momencie najważniejsza powinna byla być dla mnie praca a nie moje zdrowie…
Jeśli chodzi o pensje to różnie bywa. Młodsi specjaliści nie maja co liczyć na kokosy, raczej są wrzucani na najniższe możliwe wynagrodzenie, wiec są SSC w Poznaniu które zapalać więcej za wasze chęci, ambicje i wiedzę. Specjaliści mogą już lepiej tutaj zarabiać, widełki są dość rozłożyste i faktycznie można negocjować fajne zarobki jak na poznan.
Nie ma co myśleć o tej firmie jako o takiej gdzie spokojnie zdobędziecie wiedzę i popracujecie, od tego są o wiele lepsze SSC w Poznaniu lub duże firmy produkcyjne wokół Poznania i wiem co mówię bo pracowałem w różnych SSC oraz fabrykach poznańskich i pod poznaniem, wiec znane mi jest to środowisko.
Lepiej zastanowić się 10 razy nad praca w SSC bridgestone w Poznaniu, bo czasami lepiej wyjdzie praca za 500 zł brutto mniej ale w miejscu które po prostu będzie szanować pracownika i jego czas oraz będzie chciało inwestować w niego.
Benefity w bridgestone są słabe w porównaniu z tym co oferują inne firmy. Półroczny bonus może hyc wypłacony lub nie, to zależy od przełożonego. Podwyżki raz w roku procentowe, przeważnie niższe lub na równi z inflacja.