BOMA Bogdan Nowak

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 158 ocen.

Opinie o BOMA Bogdan Nowak

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOMA Bogdan Nowak

dasdsa

Byłem zainteresowany pracą w tej firmie, i od nie jednej osoby słyszałem że to (usunięte przez administratora).

Edyta

Czy są na forum aktualni pracownicy? Jak wygląda sytuacja w firmie w tym momencie? Firma BOMA Bogdan Nowak poszukuje pracowników: http://www.gowork.pl/praca/boma-bogdan-nowak;pr, dlatego na forum zaglądają osoby zainteresowane pracą w poszukiwaniu świeżych informacji o firmie. Są tu osoby, które mogą się wypowiedzieć na temat tych stanowisk?

Loco
@Edyta 03.10.2017 12:53
Czy są na forum aktualni pracownicy? Jak wygląda sytuacja w firmie w tym momencie? Firma BOMA Bogdan Nowak poszukuje pracownikó...

Nie polecam tą firmą jest dramat wykonujesz więcej obowiązków niż powinno się praca 8godz Marzenie 10 12 standard kodeks pracy to tylko teoria pieniądze marne naprawdę podaj maila prywatnego to ci napisze jak to wygląda pozdrawiam

Edyta

@Bodzio dziękuje za informację i rady. A powiedz mi oprócz ciężkiej pracy masz jeszcze jakieś minusy? Atmosfera czy brak benefitów? Coś jeszcze składa się na Twoją opinię?

Edyta

@Myślący ... ale czemu nie jest niegodna polecenia? Co to jest równoważny system pracy? Mógłbyś wytłumaczyć wszystkim użytkownikom zainteresowanym pracą w BOMA Bogdan Nowak. Własnie szukają kasjera (http://www.gowork.pl/praca/sprzedaz;b/katowice;l?oferta_opinie=gratka.pl3835353). Jak wygląda ta praca? Pracowaliście na tym stanowisku?

Bodzio
@Edyta 11.09.2017 12:43
@Myślący ... ale czemu nie jest niegodna polecenia? Co to jest równoważny system pracy? Mógłbyś wytłumaczyć wszystkim użytkowni...

Nie chcę się wdawać w dyskusję, ale miałam do czynienia z firmą Boma. Edyta, jeśli szanujesz swoje zdrowie i siebie to zaufaj mi, praca na stanowisku kasjerki w tej firmie nie jest najlepszym wyborem. W okresie szczytu sprzedaży, tj. w okolicach od końca listopada do stycznia oraz od maja do czerwca musisz liczyć się z tym, że będziesz maksymalnie eksploatowana. Z tego co wiem to rotacja wśród kasjerek w Bomie ma chyba najwyższy wskaźnik. Jest taka jedna, która co prawda się tam trzyma od lat. Swego czasu zastanawiałam się czy to może ta osoba nie potrafi skutecznie przekazać wiedzy, czy rzeczywiście ta praca jest taka trudna, ale tak czy inaczej, praca na kasie w bomie to nie najlepszy pomysł, jeśli się szanujesz.

Edyta

Aktualnie w firmie BOMA Bogdan Nowak poszukują osób na stanowisko kierowcy - więcej informacji na stronie gowork: http://www.gowork.pl/praca/inne;b/katowice;l?oferta_opinie=gratka.pl3804771. Czy ktoś obecnie pracuje, na tym stanowisku i może się wypowiedzieć na temat pracy/ warunków zatrudnienia? Warto aplikować? Myślę, że mogą tu zajrzeć zainteresowani właśnie po takie wskazówki.

iwi

no dobra w takim razie na jakich stanowiskach w tej firmie jest oferowana umowa o pracę i ewentualnie jak ją zdobyć konkretnie? z tego co piszesz wnioskuję że się jednak da

ktoś tam

Ostrzegam - nie dajcie się 'wkręcać' w umowę zlecenie w tej firmie, jeżeli już chcecie tam pracować to dobrze radzę -tylko i wyłącznie UMOWA O PRACĘ.

anonim

(usunięte przez administratora)

NaprawdeKrótkiJacek

Wiemy. Teraz sezon oponiarski. Nie bedzie czasu na rekrutacje i szkolenia. Jestes naprawde dobry? Podrzuc CV do kogos z kierownictwa. Bankowo sie odezwa. Cenia tu Ludzi madrych, pracowitych, wyksztalcenie tez nie bez znaczenia. O terminowosci wyplat bylo tyle razy w tym watku ze zal sie powtarzac. Firma na rynku oponiarskim znana. Doswiadczenie zawsze jest cenne.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Tak, jest oferta pracy dla magazynierów i pomocników mechanika.

Robi

Szukam pracy magazyniera, mam uprawnienia na wózki, mogę pracować w soboty. Czy poszukują jeszcze magazynierów?

rozczarowany

może i wypłacą Ci kasę na czas, ale jaką kasę, śmiech na sali,nie adekwatna do wykonanej pracy, wręcz jałmużna; jesteś zatrudniony na jednym stanowisku, a wykonujesz pracę wszystkich innych; nie płatne soboty, praca czasami na akord, charytatywnie, bo możesz łaskawie sobie wziąć dzień wolny; kamer to chyba jeszcze tylko w kiblach nie ma, chociaż nie wiem jak jest teraz; za każdą pierdołę, mogą Ci uciąć premię, lub dostaniesz naganę, może teraz jest tak, że za podrapanie się po nosie dostaniesz karę pieniężną ;/ całe szczęście, że już tam nie pracuję, bo obecnie w mojej korporacji lepiej traktują pracownika, niż w Bomie; lepiej płacą, nie oglądają mnie przez kamery czy pracuje, czy nie, nie dostaję kar pieniężnych za podrapanie się po nosie; może i jestem kolejnym korposzczurem, ale przynajmniej z perspektywami na rozwój, czego próżno było szukać wcześniej; jak ktoś wyżej napisał, kto mądrzejszy i robotny, to stamtąd odchodzi; ze swojego doświadczenia powiem tyle, że w ogóle nie polecam tego pracodawcy !

Osoba
@rozczarowany 08.10.2016 15:22
Widocznie jesteś jednym z lizusów szefa. To dobrze, bo za niedługo będzie wspólnie przekładać opony i naprawiać auta. Rozmawiał...

Najlepsi i pracowici zawsze sobie poradzą i przetrwają. Umieją się dostosować, a potem tylko zbierają wysokie plony. Ci co tu narzekają mają chyba problem głównie z sobą i szukają pociechy wśród nawzajem nieznanych sobie osób kryjących się pod różnymi nickami. Najwyraźniej nie mają się komu wyżalić z swej żałosnej egzystencji. Życie to nieustanna walka o przetrwanie. Ci co narzekają niech pociechy szukają w PiS-ie :)

XYZ
@rozczarowany 08.10.2016 15:22
Widocznie jesteś jednym z lizusów szefa. To dobrze, bo za niedługo będzie wspólnie przekładać opony i naprawiać auta. Rozmawiał...

To takie normalne w naszym kraju, narzekać a najlepiej w sposób bezimienny kogoś obrażać. Oczywiście jeśli ktoś odezwie się w sposób pozytywny to jest lizusem lub karierowiczem no bo przecież wolno tylko narzekać. Czy wziąłeś pod uwagę, że w tej tak znienawidzonej przez ciebie Firmie pracuje od kilkudziesięciu lat ok. 100 osób. Mamy rodziny i żyjemy wcale nie na najniższym poziomie. Może zabrakło Ci wytrwałości aby dojść do wielokrotności Twoich początkowych zarobków, a może po prostu byłeś za słaby i Cię wywalili. Gdybyś był inteligentniejszy to wiedziałbyś, że biznes oponiarski jest sezonowy i na całym świecie korzysta się w nim z pracowników sezonowych. Ci wyróżniający się zostają i gwarantuję Ci że nie pracują za najniższą krajową, ale Ty niestety przez to sito chyba nie przebrnąłeś i chyba słusznie.

****

" Przepraszam wlasciciela firmy BOMA Bogdana Nowaka za nieprawdziwe, krzywdzace go i obrazliwe stwierdzenia zawarte we wpisie umieszczonym przeze mnie w dziale " Opinie o BOMA Bogdan Nowak" w dniu 2 maja 2014 roku o godzinie 13:03:43 pod nickiem Gall Anonim. Kamil Czarnecki".

gall anonim
@**** 07.06.2016 09:47
" Przepraszam wlasciciela firmy BOMA Bogdana Nowaka za nieprawdziwe, krzywdzace go i obrazliwe stwierdzenia zawarte we wpi...

hahahahhahaha tylko ze to ja pisałem a nie kamil boma dalej tylko bzdury wypisuje

dobrze poinformowany
@gall anonim 17.11.2016 21:18
hahahahhahaha tylko ze to ja pisałem a nie kamil boma dalej tylko bzdury wypisuje

z tego co wiem to Kamila policja wyłowiła, chyba miał nawet w sądzie sprawę o zniesławienie.

magazynier

Przyjmują nadal magazynierów?

wik
@magazynier 21.01.2016 20:47
Przyjmują nadal magazynierów?

Musisz zapytać na miejscu,szczególnie jeśli masz uprawnienia na wózki.Przed sezonem zawsze przyjmują dodatkowych magazynierów.

madzia

Będąc na L-4 zawsze tracisz bo dostajesz tylko 80% średniej z 12-stu miesięcy, no chyba że miałeś wypadek w pracy wtedy masz 100%.

pikus

Kasia wal z tym do PIP-u jak możesz pracować 5-6 sobót w miesiącu skoro są przeważnie 4, no a żeby Ci nie płacili premii za L-4 to już jest skandal!!!

kasia

Witam, no to chłopcy ja wam powiem jak jest w tej firmie.. nie bede sie rozpisywala bo nie ma sensu kilka prawdziwych faktów: 1. za nadgodziny nie płacą (oddaja w wolnym) 2. za soboty nie placa (oddaja w wolnym) 3. w sezonie jazda od 8 do 19-20 po 30-40 punktów 4. w sezonie w soboty "musisz" przyjsc i to przewaznie robi sie po 5-6 sobot. 5. na umowie wypisza ci stała kwote a tak naprawde twoja wyplata jest uzalezniona od premi. czyli ile rozwiozles i jak dlugo jezdziles. 6. jak za wczesnie skonczysz to musisz sie kryc po stacjach benzynowych bo kierownik i szef zaraz sie doczepia. 7. o zalatwieniu wlasnych spraw tzn pojscie do dentysty czy do urzedu ZAPOMNIJCIE. 8. Pojdziecie na L4 zapomnijcie o premi czyli wyplaty jakies 1500zl dostaniecie jak nie mniej. ( usunięte przez administratora ) 10. Jesli cie okradna lub napadna rowniez ty odpowiadasz za pieniadze.

basia
@kasia 15.01.2016 15:52
Witam, no to chłopcy ja wam powiem jak jest w tej firmie.. nie bede sie rozpisywala bo nie ma sensu kilka prawdziwych faktów:...

Ty Kasia ale jeśli masz wolne za nadgodziny i soboty to dlaczego wtedy nie idziesz do dentysty czy urzędu? no i nie pisz głupot o kryciu się po stacjach bo jeszcze dyrekcja w to uwierzy, przecież w autach są gps-y i ciągle nas obserwują, oczywiście dla naszego bezpieczeństwa. HA,HA...

anonim

(usunięte przez administratora)

Ludwik

Jestem z Katowic i za mniej jak dychę to bym się z domu nie ruszył.

trutulek

Witam a jakie są przedzialy zarobkowe?

Wyderka

Najlepsi pracownicy i co mądrzejsi pracownicy odchodzą sami z tej firmy, nieroby są zwalniane. Szef ma na wszystko oko, ale już nie jest w stanie sam nad tym zapanować i o wielu rzeczach nie wie co się dzieje mimo wszelkiego monitoringu i nagrywania rozmów. Często jego decyzje są spowodowane wyrwaniem z kontekstu pewnych sytuacji, nie zawsze sprawiedliwie ocenianych. Kasa naprawdę niewielka na ilość pracy i stres jaki się z tym wiąże, ale zawsze na czas. Za soboty są dni wolne i za nadgodziny też (może oprócz magazynu). Ogólna nerwówka. Niestety jeden z dyrektorów chwycił by się pracy, bo nie robi nic i na niczym się nie zna, wprowadza chaos, drugi tak na dobrą sprawę wszystko trzyma w ryzach jeśli chodzi o dostawców. Właściciel ma "łeb na karku", ale już go to chyba przerasta. Szkolenia od czasu do czasu są i wyjazdowe (do tych trzeba lojalki podpisywać), i wewnętrzne. Umowy w zależności od stanowiska są różne, ale nie nazwałbym ich śmieciowymi - są adekwatne do stanowiska i zapotrzebowania w danym momencie (z uwagi na sezon). Jak widzę wypowiedzi typu "gdzie się firma znajduje, w której części Katowic, bo nie wiem jak z dojazdem" to od razu Ci mówię - miejsca tam nie zagrzejesz - tam trzeba myśleć, a jakbyś pomyślał i wbił w interneta kilka danych firmy to Ci się i strona otworzy z adresem, mapy Googla i inne, więc jeśli sobie nie radzisz z tak prozaicznymi przypadkami to nie szukaj pracy w tej firmie - może Cię jako górnika to podupadających kopalń przyjmą - tam nie trzeba za dużo myśleć. Ogólnie pracownicy są OK, ale w każdym stadzie kilka czarnych owiec się znajdzie, są pracownicy, którzy wyżej sr_ją niż mogą, np. kierownik hurtu oraz przyszły kierownik detalu (nie piszę tego z zawiści). Osobiście szukam czegoś lepszego, lepiej płatnego i mniej stresującego, jak znajdę, to co do odejścia zastanawiać się nie będę. W końcu trzeba czasem zaryzykować. Ogólnie firmę można polecić, ale ze świadomością, że wiele nie wymagasz, a wiele dajesz. Wiele też można nabyć wiedzy o ile ktoś nie jest na nią odporny.

klient

Z tego co widzę to jeden tam awansował i jest teraz moim przedstawicielem. Wcześniej jeździł do mnie jako kierowca z towarem, teraz jeździ jako przedstawiciel handlowy. Fajny, miły i kulturalny chłopak, a do tego słowny. Także chyba się da awansować, bo z tego co mi opowiadał jest zadowolny i nikt go nie rzucił na głęboką wodę. Miał wsparcie i szkolenia.

klient

Z tego co widzę to jeden tam awansował i jest teraz moim przedstawicielem. Wcześniej jeździł do mnie jako kierowca z towarem, teraz jeździ jako przedstawiciel handlowy. Fajny, miły i kulturalny chłopak, a do tego słowny. Także chyba się da awansować, bo z tego co mi opowiadał jest zadowolny i nikt go nie rzucił na głęboką wodę. Miał wsparcie i szkolenia.

Pl

Dzięki Łuki , niestety tam gdzie są przyjęcia to zawsze daleko ode mnie ;/ chodzi mi tylko jaka to część Katowic jest to będe wiedział nie więcej na czym stoję ; p

Pl

Witajcie jestem z Rudy Śląskiej może mi ktoś napisać jaki jest najbliższy przystanek by tam dojechać ? chciałbym aplikowac ale nie wiem czy do jade pracy się nie boję pozdrawiam .

chesio

wiem że ogłaszali się na portalu gratka i w biurze pracy co do warunków to zależy na jakie stanowisko co do atmosfery trzeba się przekonać samemu podkreślam to zależy na jakie stanowisko

chesio

sorki Franuś cofam pytanie źle przeczytałem

chesio

heh panie F to już tam nie pracujesz (tak wnioskuje po twoim nicku ) co do fałszywych ludzi z hurtu to bym się zastanowił bo nie ocenia się całej grupy na 100% i ktoś tam piszę że pozostają tylko najlepsi tylko kolega zapomniał dodać że Ci najlepsi sami się pozwalniali także nie wypisujcie głupot miejskie choć trochę godności i odwagi to o czym piszecie a nie udajecie że jest miozdio (jedynie z czym się z godzę że dla obiboków nie ma tam miejsca )

gość

Szkoda czasu na czytanie tych bzdur.

mechanik

Robimy i zapraszamy.

driver

Mam pytanie,czy robicie doważanie na samochodzie?

były magazynier

Witam. Na wstępie od razu powiem że faktem jest że wypłata jest na czas i tu nie ma sie co kłócić. Ale schody zaczynają sie co do przepracowanych godzin!!! Masakra nie ogarnięta firma strasznie, z zewnątrz firma fajna ale w środku?? Ludzie walą takie nadgodziny że głowa boli, a jak przychodzi do wypłaty to dają ci podstawę a nadgodziny możesz sobie wybrać poza sezonem czyli w zimie. Wiadomo są karierowicze w tej firmie nie będe mówił po nazwiskach bo każdy kto tam pracuje wie o kogo chodzi, no chyba że te osoby sie zmieniły w co wątpie!! gość pracuje tam pare lat i wysługuje sie pracownikami bo udało mu sie coś osiągnąć w tej firmie tak zwanym podlizywaniem się, a drugi po znajomości. Ma podstawowe wykształcenie a robi z siebie boga. Stres bardzo duży, praca ciężka i męcząca jak na kase którą ci dają ;/ rotacja jest duża bo nikt nie wytrzymuje, i nie nastawiajcie sie że możecie sie umówić z kimś po pracy bo raczej nie będziecie wiedzieć o której skończycie bo po 8h to sie tam nie pracuje!!

Magazynier
@były magazynier 29.06.2015 11:04
Witam. Na wstępie od razu powiem że faktem jest że wypłata jest na czas i tu nie ma sie co kłócić. Ale schody zaczynają sie co...

Moze i mam wyksztalcenie podstawowe ale wiem co to jest rownowazny system pracy.

Myślący ...
@Magazynier 30.06.2015 08:18
Moze i mam wyksztalcenie podstawowe ale wiem co to jest rownowazny system pracy.

Równoważny system pracy został wprowadzony podobno na czas kryzysu. Został wprowadzony przez nieuczciwych pracodawców, którzy nie zamierzają zapłacić za uczciwą pracę po godzinach. Stąd wiem, że praca w firmie Boma jest niegodna polecenia.

riko

Nabór robią. Byłem na rozmowie, ale się nie załapałem.

ccc

Nierobom mówimy stanowcze - NIE!

aaa

To prawda na hurcie ludzie są fałszywi też tam kiedyś pracowałem

bbb
@aaa 10.06.2015 14:34
To prawda na hurcie ludzie są fałszywi też tam kiedyś pracowałem

Bzdura ja tu pracuję i nie jestem fałszywy.Ludzie wokół mnie to fajna ekipa. Pozdrawiam wszystkich z Bomy.

Były pracownik

słaba firma, umowy śmieciowe, na hurcie ludzie fałszywi, trzeba się pilnować

pracownik hurtu
@Były pracownik 26.05.2015 13:33
słaba firma, umowy śmieciowe, na hurcie ludzie fałszywi, trzeba się pilnować

Jaki pracownik taka umowa. Musiałeś być cieniutki skoro nie miałeś stałej umowy. Zresztą Twój wpis mówi wszystko o Tobie, wiele nie masz do powiedzenia po odejściu. Cóż pozostała Ci tylko frustracja, że się nie sprawdziłeś, bo warunki przyjęcia na okres próbny chyba znałeś.

Franek

Złodziejom ręce łamać a nie z roboty zwalniać.

tiger

Wypuszczasz, czy jesteś z zewnątrz, nie wiesz że opony ginęły a już nie giną. Co by nie powiedzieć wykrywacz zadziałał. Teraz lepiej się pracuje jeśli nikt nikogo nie podejrzewa. Bez paru " starych " jest o wiele lepsza atmosfera.

Najemnik

Przypuszczam, że podobnie było na magazynie.

Najemnik

A o której czystce mowa? Za mojej(2 letniej kadencji)było ich kilka; wykrywacz kłamstw, itp. i dzięki temu wydajność, morale drastycznie spadły. Czyżby pozbyto się kolegów B. ze studiów, rodzinki i znajomych szefowej? ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Franciszek

Napisz coś więcej o sobie. W jakiej branży jesteś fachowcem, jakie masz doświadczenie i jakie są Twoje oczekiwania.

pracownik

Nierobów na bruk. Najlepsi zostają. POLECAM ! Została super ekipa.

ex pracownik

Praca w sezonie - w tygodniu i soboty do oporu ! Potem wyczerpanego wyrobnika na bruk. Do tego umowy śmieciowe. NIE POLECAM ! Toksyczne miejsce ...

pracownik

Potwierdzam. Nierobów już na magazynie nie ma. I jakoś spokojniej się pracuje.

tiger

Od kiedy zrobiono czystkę na magazynie pracuje się o wiele lepiej. Ekipa całkiem fajna. Zarobki mogłyby być większe.

krzysztof

to prawda co pisza szukaja tylko mięsa armatniego , dlaczego tak Was boli prawda o tej firmie ? myslicie ze jestescie jednyni co płacicie ? przestancie straszyc ludzie coraz wiecej zatrudniajcie na chwile to sie nie dziwcie ze ludzie maja takie zdanie o waszej BOMIE zenada NIE POLECAM

Marek
@krzysztof 13.03.2015 21:36
to prawda co pisza szukaja tylko mięsa armatniego , dlaczego tak Was boli prawda o tej firmie ? myslicie ze jestescie jednyni...

Jeśli ktoś jest obibokiem,omija pracę szerokim łukiem to miejsca w Bomie nie zagrzeje. Ci którym chce się pracować i coś sobą reprezentują zostają. Po prostu brutalny kapitalizm przetrwają tylko najlepsi.

Malwina
@krzysztof 13.03.2015 21:36
to prawda co pisza szukaja tylko mięsa armatniego , dlaczego tak Was boli prawda o tej firmie ? myslicie ze jestescie jednyni...

Nas prawda nie boli, tylko to ze takie gnojki jak ty Krzychu sie wypowiadaja. My jestesmy dumni z firmy w ktorej pracujemy i ktora tworzymy.

misiu

nuda, ale nuda!!!!!!

Najemnik

Nawet opinie neutralne są usuwane :) Pic na wodę z tymi komentarzami-oko Bogdana nie mruga i wszystko dojrzy :)

Zyga
@Walduś 07.03.2015 08:12
Najemniku, bohaterze na ciebie czekają na innym froncie. Nigdzie cię już nie chcieli i tu się musisz tak męczyć, Biedaczysko. R...

Oj Walduś widać ,że jesteś zakochany w firmie. Ja może nie aż tak jak ty ale jestem ZADOWOLONY i też płacą mi na czas.POLECAM

zolda
@Walduś 07.03.2015 08:12
Najemniku, bohaterze na ciebie czekają na innym froncie. Nigdzie cię już nie chcieli i tu się musisz tak męczyć, Biedaczysko. R...

POPIERAM !!!!!!!

judyta

ODRADZAM prace w tej firmie zapomnijcie o rozwoju i podwyżkach aha i umowie na stałe rózniez , brak szacunku do pracownika wkoło fałsz i obłuda .

ambitny

Frajerzy jak chcecie udawać ,że pracujecie to nie w firmie gdzie szef jest na miejscu.

Kibic

Proponuję przejść na wpisy typu RUCH KING niebieskie Katowice to ciekawsze a poziom podobny.

rozczarowana

absolutnie nie polecam pracy w tej firmie , płaci na czas ale co do norm czasowych i płacy za soboty prosze zapomniec , pracownicy sezonowi wykorzystywani na maxa . zastraszanie widoczne przez zarzad na porzadku dziennym stosuja metody z filmu wykrywacze kłamstw - TAK TO PRAWDA a sami gubia sie w tym co robia . Ci co niby pisza dobrze o BOMA to kierownicwo które ostro monitoruje strone i niewsmak im takie opinie. TAK JAK PRZEDMÓWCY ODRADZAM !!

Zostaw opinię o BOMA Bogdan Nowak - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOMA Bogdan Nowak