Inter Cars

Nagrody

Oferty pracy

Social Media

• Ciechanów
Gorzów Wielkopolski - INTERCARS S.A.
Kajetany - INTER CARS S.A.
Komorniki - INTER CARS S.A.
Łódź - INTERCARS
Opole - Inter Cars
Pruszcz Gdański - InterCars S.A.
Rzeszów - INTER CARS (MTD)
Słupsk - INTER CARS
Sosnowiec - Intercars
Warszawa - Inter Cars S.A.
Wrocław - Inter Cars S.A.

5. Opinie o Inter Cars S.A.

Opinie o Inter Cars Warszawa

Nie przegap nowości o Inter Cars S.A.!

Iii

12.11.2019 11:17

Ja jestem zadowolony. Zawsze warto spróbować.
    tiko

25.08.2015 02:47

Firma jak najbardziej warta polecenia. Warunki zapewnione przez szefostwo mi odpowiadają. Narzekają Ci którzy oczekują więcej niż się powinno na ich stanowiskach. Zresztą widać to po ostatnim wpisie chociażby. W inter Cars rzeczywiście praca jest ciężka, ale nie płacą już za nią takich groszy o jakich mówicie
    tiko

28.02.2015 20:10

Inter Cars SA to największy dystrybutor części zamiennych do samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych w Europie Środkowo – Wschodniej. Wystarczy dodatkowo wspomnieć że potrafili wejść na naszą rodzimą giełdę papierów wartościowych czego nie robią firmy niepewne swej pozycji na rynku w danej branży

sampek

07.06.2026 11:03

Można się do was zatrudnić na pół etatu albo 3/4 etatu, czy raczej tylko pełny etat wchodzi w grę? Bo mam inne obowiązki i nie wiem, czy jest w ogóle sens aplikować. Jak ktoś pracuje w niepełnym wymiarze, to niech da znać, jak to wygląda

rój

08.06.2026 01:00

Wydaje się, że warto od razu pytać o to przy rekrutacji, bo firma może trochę na to patrzy indywidualnie

Emberpath

09.06.2026 01:21

W mojej ekipie sporo osób ma mniej niż pełny etat i nie ma z tym problemu, ważne żeby od razu ustalić godziny z przełożonym. Faktycznie lepiej wcześniej pytać, bo inaczej moze być niespodzianka przy podpisywaniu umowy
    wigor

06.06.2026 11:32

Gdzie mogę znaleźć maila albo nr tel do firmy ? Pozdrawiam
    Cichnięty

07.06.2026 02:24

Dla mnie najłatwiej szukać kontaktów na oficjalnej stronie firmy, tam zazwyczaj jest wszystko poukladane i aktualne

Rozsin

07.06.2026 22:37

Pytanie też po co ci tak kontakt, bo jak odpowiadasz na ofertę pracy to przecież cv wysyła się automatem
    Quartz

03.06.2026 12:28

Hej, wiecie może jak wygląda teraz sprawa z przyjęciami do pracy?
    eliasz

04.06.2026 07:27

nie kojarzę czy obecnie są jakieś przyjęcia, nie było większych rotacji (to w sumie dobrze), ale warto obczaić oferty pracy na pewno
    Windfaint

02.06.2026 12:31

Czy do firmy można zatrudniać się też poprzez agencję pracy? Bo widziałem kilka ofert podpisanych przez różne agencje. Ciekawi mnie, jak to wygląda w praktyce.
    falałez

04.06.2026 07:15

u nas większość osób pracuje jednak na umowe o prace, ale tez nie rozmawiam z każdym po kolei
    zamglik

24.04.2026 13:10

Jest ktoś do pomocy na początku pracy w razie w?
    Quietfalling

22.04.2026 12:08

W jakim systemie pracujecie? Czy praca jest zmianowa? Pytam, bo nie ukrywam – nie jestem fanem nocy. Ale jak trzeba, to trzeba.
    softfall

24.04.2026 09:05

W naszej firmie przeważnie funkcjonują standardowe godziny pracy, ale elastyczność to istotny element.
    przymróźka

24.04.2026 10:30

Szczerze mówiąc, nie mam pełnego wglądu w system pracy. Dobrze byłoby dowiedzieć się więcej na ten temat.
    trzask

20.04.2026 12:30

Pracuję tu od 4 miesięcy,w porównaniu z poprzednią firmą... Jest o niebo lepiej😃 Plus dla pracodawcy za spoko warunki
    Zmróz

15.04.2026 09:56

Ile zazwyczaj przysługuje przerwy???
    półpłomyk

16.04.2026 08:55

Zazwyczaj przysługuje krótka przerwa w trakcie zmiany. Warto pytać bezpośrednio w dziale, bo różnice mogą się zdarzać
    Moonhush

13.04.2026 12:08

Na rozmowę o pracę powinienem mieć ze sobą coś szczególnego? Np. poświadczenie z poprzedniej firmy czy coś? Nie chcę wyjść nieprzygotowany. Lepiej mieć wszystko pod ręką niż potem żałować.
    półszarówka

15.04.2026 08:37

Rozmowa to fajna okazja, żeby pokazać siebie z jak najlepszej strony. A w co takiego się pakujesz, jeśli można wiedzieć
    Driftling

15.04.2026 09:06

Czy myślałeś o tym, żeby zabrać jakieś konkretne przykłady swoich osiągnięć z poprzednich robót?
    SpokojnyTon

25.03.2026 08:47

Trzeba mieć do was jakiekolwiek doświadczenie, czy biorą od razu po szkole? Zastanawiam się, czy warto próbować od razu po technikum. Może ktoś zaczynał podobnie i coś doradzi?
    Breezeling

26.03.2026 11:08

w sumie nie trzeba mieć doświadczenia, są osoby po szkole, które zaczynały i sobie radzą. w praktyce liczy się chęć do pracy.
    Sennik

23.03.2026 15:15

ja już pracuję tu od dłuższego czasu i i nie mam powodu do narzekania Pewnie, ze trzeba się napracować, ale na spokojnie można liczyć u nich na spoko zarobki wystarczy dobrze pracować a nie obijać się to zarobisz
    półdźwiękek

25.03.2026 08:14

jak dla mnie w porządku, a zarobki zależą od zaangażowania, więc nic tylko się wziąć do roboty.
    Pulsex

25.03.2026 08:37

czyli rozumiem, że jak się postaram, to można naprawdę coś zarobić? To brzmi nieźle.
    Slowtremble

23.03.2026 08:10

Pracuje tu ktoś na pół etatu? Albo jakakolwiek część etatu mniejsza niż cały? Zastanawiam się, czy w ogóle takie opcje istnieją. Czasem to idealne rozwiązanie dla studentów albo rodziców.
    Nimbus

18.03.2026 13:03

Praca na poziomie, mogę polecić nowym i szukającym stabilnego miejsca
    przycicha

20.03.2026 09:08

czy możesz powiedzieć coś więcej o atmosferze? chętnie bym się dowiedział jak to wygląda na co dzień.
    Krzyś

19.03.2026 11:15

Piszecie w komentarzach że zamyka się grupa Warszawa Południe. O co chodzi. Intercars się zamyka?
    Starfieldy

16.03.2026 12:54

Kiedy mogę się spodziewać telefonu, jeśli bym dziś wysłał CV? Zdarzało się komuś, że szybko oddzwaniali? Bo nie wiem, czy już się szykować na rozmowę, czy czekać spokojnie.
    zorznik

17.03.2026 08:18

Zazwyczaj dzwonią w ciągu tygodnia, ale różnie bywa. Lepiej być gotowym na rozmowę
    Roco

14.03.2026 19:40

Ta firma to tragedia bo to jest franczyza w wawie wywalili kolejnego gościa tj grupa południe się zamyka i szukają kolejnego frajera

12.03.2026 13:18

Zastój

13.03.2026 08:26

są jakieś drobne premie, ale to różnie bywa. zależy od wyników na końcu miesiąca.
    Tuman

14.03.2026 12:03

a jak z tymi premiami? bo chętnie bym wiedział, czy coś tam w ogóle jest.

10.03.2026 10:45

PoMojejStronie

11.03.2026 09:53

fajnie, że ci się podoba. atmosfera jest rzeczywiście luźna, a ludzie w porządku
    Mistwovenly

11.03.2026 12:59

jakie stanowisko masz na myśli? też myślę o aplikacji, więc chętnie posłucham więcej.
    kotar

01.03.2026 13:21

W poprzedniej firmie nie udało mi się przetrzymać zbyt długo. Mam nadzieje , że tu będzie inaczej. Widzę , ze kilka osób jest niezadowolonych z pracy tutaj, ale to dobrze, bo widać , że jest rozróżnienie na lepszych i gorszych i doceniają tych lepiej pracujących.
    Rozsyp

02.03.2026 12:00

fajnie, że masz nadzieję na lepsze jutro. fakt, niektórym tutaj nie pasuje, ale zawsze się znajdzie jakaś różnica i dobrze, że ci lepsi są doceniani.
    CichyProfil

02.03.2026 17:11

rozumiem, jak to działa. jak masz obawy to spróbuj, a jak nie wyjdzie, to szukaj dalej. w końcu nic się nie straci.
    fala

28.02.2026 23:31

Jak u was z przerwą na papieroska jakiegoś? Bo bez tego to nawet nie mam po co się do roboty zgłaszać, a głupio tak przy składaniu cv pytać, jeszcze mnie za nałogi skreślą hehe.
    Rozłóg

02.03.2026 07:58

no spoko, fajna sprawa jak można trochę odciąć się w pracy. tylko trzeba by zapytać bezpośrednio, żeby nie było zaskoczenia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Inter Cars?

Kontakt - Inter Cars S.A.

Powsińska 64 02-903 Warszawa

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe
    trzask

27.02.2026 15:35

Nie szukacie kogoś do prowadzenia waszej strony internetowej? Nieskromnie powiem, że znam się na tym. Dajcie znać.
    HAZE

28.02.2026 23:43

nie wiem, czy akurat szukają kogoś do tej roboty, ale zawsze możesz wysłać CV i się zapytać. może akurat wezmą pod uwagę
    las

01.03.2026 00:36

spoko pomysł, ale jak to wygląda w praktyce? może lepiej najpierw zapytaj bezpośrednio ich o możliwość współpracy
    półwyłom

26.02.2026 14:30

Czy są jakieś szkolenia wprowadzające w stanowisko?
    półdrzem

27.02.2026 11:37

tak, są szkolenia wprowadzające, zależnie od stanowiska. na początku dostajesz wsparcie, żeby ogarnąć wszystko
    PoCichuTutaj

28.02.2026 23:00

a jakieś konkretne tematy tych szkoleń? bo nie wiem, czy wszystko będzie mi potrzebne
    Wojtek

28.02.2026 17:12

Dzień dobry. Szukam opinii na temat pracy jako sprzedawca. Chętnie się dowiem coś o Lublinie jako miejscu pracy . Czy ktoś z dużym doświadczeniem w branży może się szybko zaadoptować w IC. Jak dużo może być akwizycji przez telefon ? Czy po prostu jest na tyle dużo klientów że dobrze buduje się relacje 😉
    #Sprzedawca
    Kandydat handlowiec

15.02.2026 21:36

Jakiś czas temu brałem udział w rekrutacji na stanowisko przedstawiciela handlowego w rejonie północno zachodniej polski. Dwie rozmowy rekrutacyjne przebiegły w sympatycznej atmosferze. Dużo informacji o funkcjonowaniu firmy i samej pracy. Niestety, dużym minusem okazała się informacja, że firma w okresie próbnym oferuje wyłącznie zatrudnienie w oparciu o umowę zlecenie. Szkoda, że taka informacja nie została podana na początku rekrutacji, ani najlepiej w ogłoszeniu o pracę. Przynajmniej nie straciłbym czasu na udział w dwóch rekrutacjach i urywania się z pracy na taką rozmowę. Po drugiej rozmowie przestałem tracić swój czas na rozmowy z panami prowadzącymi ze mną oba spotkania nie odbierając od nich telefonów z informacją zwrotną. Na przyszłość zawierajcie takie informacje w ogłoszeniu. Na marginesie, to chyba kodeks pracy nie pozwala na zatrudnienie pracownika w takiej formie na pełen etat, z określonym stanowiskiem i zakresem obowiązków. Słabo, jak na firmę będącą/aspirującą do bycia liderem w branży.
    Cichobrzeg

29.01.2026 08:26

Jak najlepiej prowadzić rozmowę? Odpowiadać tylko na pytania czy rozwijać jak najwięcej? Wiem, że różni rekruterzy mają różne podejścia. Nie chciałbym wyjść na zbyt gadatliwego albo zbyt zamkniętego.
    zamgławiony

30.01.2026 08:11

ja bym starał się odpowiadać na pytania, ale jak coś ciekawego przyjdzie do głowy to można rozwinąć temat. najważniejsze to nie przesadzić z gadulstwem.
    Blaze

30.01.2026 12:10

myślę, że najlepiej trzymać złoty środek. jak rekruter zapyta o coś szczególnego, to warto dodać więcej info, ale bez przesady. nie chcesz wyglądać na zbyt wylewnego.
    zorznik

28.01.2026 09:43

Jakie podejście do nowych pracowników mają pozostali? Czy pomagają na starcie, czy raczej każdy pilnuje swojego? To dużo mówi o atmosferze.
    Zajaskr

29.01.2026 08:08

ogólnie to zależy od ludzi, z niektórymi się fajnie współpracuje i pomagają, ale są też tacy, co wolą siedzieć w swoim kącie. atmosfera różna.
    Cichawka

29.01.2026 14:12

ciekawe pytanie, jak to wygląda? myślałem, że będą bardziej otwarci na nowych, ale może jest różnie w zależności od zespołu?
    CośOdSiebie

27.01.2026 13:55

Mam takie pytanie, ile zajmuje mniej więcej wdrożenie się w obowiązki?
    Kamys

28.01.2026 09:35

wdrożenie zazwyczaj trwa kilka tygodni, ale zależy od stanowiska. jak masz już jakieś doświadczenie, to pewnie szybciej ogarniesz sprawy
    zamrok

29.01.2026 08:04

a jak wygląda to wdrożenie w praktyce? są jakieś szkolenia czy raczej będę musiał sam wszystko odkrywać?
    półślad

26.01.2026 17:08

Jak atmosfera w zespole? Ludzie się dogadują? Wiadomo, to zawsze najważniejsze. Fajny klimat w pracy potrafi zdziałać cuda.
    Zadrg

27.01.2026 08:09

atmosfera w zespole jest spoko, większość ludzi się dogaduje. czasem są różnice zdań, ale to normalne
    oparlik

28.01.2026 08:16

a jak wygląda ta atmosfera? myślę, że dobry klimat to klucz do pracy. może ktoś coś więcej powie
    calmripple

25.01.2026 19:44

Pierwszą umową jest umowa o pracę? długo zajmuje nowemu pracownikowi poznanie nowych obowiązków itd ?
    roztajał

26.01.2026 17:00

no tak, to jest umowa o pracę na początku. poznanie obowiązków zależy od stanowiska, ale zazwyczaj kilka tygodni to wystarczy
    dimcresting

26.01.2026 17:12

a jak wygląda ten okres wdrożeniowy? są jakieś szkolenia czy samemu trzeba ogarniać
    NeutralnyWpis

24.01.2026 23:29

Są teraz jakieś otwarte wakaty? Na stronie nic nie ma, ale może coś nowego się szykuje. Chciałbym wiedzieć, zanim wyślę CV w ciemno.
    Storm

25.01.2026 19:31

nie wiem, ale jak coś się pojawi to na pewno wrzucą info, więc może warto obserwować stronę
    przymróźnik

25.01.2026 19:47

nie słyszałem o żadnych nowych ofertach, ale lepiej spróbować, może coś się zmieniło.
    Subtle Shift

26.12.2025 13:33

Na czym tak właściwie dokładnie polega wasza praca, co trzeba umieć, żeby mieć szansę na zatrudnienie? Nie chcę wysyłać CV w ciemno. Może ktoś opowie, jak wygląda dzień pracy i jakie są główne obowiązki.
    KtośTuNaPoważnie

28.12.2025 14:09

Praca w Inter Card polega głównie na obsłudze klientów oraz sprzedaży części i akcesoriów samochodowych. Ważne jest, by mieć podstawową wiedzę z zakresu motoryzacji i umiejętność pracy w zespole. Dzień roboczy zazwyczaj obejmuje kontakty z klientami, przyjmowanie zamówień oraz doradztwo.
    Tonik

28.12.2025 14:16

Chciałbym wiedzieć, jakie umiejętności są kluczowe do zatrudnienia w tej firmie. Czy możecie opisać typowy dzień pracy i główne obowiązki? To pomoże mi zdecydować, czy warto aplikować.
    KtośZNetu

25.12.2025 11:13

Jaka jest opieka medyczna? Pytam, bo w poprzedniej pracy było z tym kiepsko, a teraz chciałbym mieć wszystko dopięte na spokojnie. Dajcie znać, czy warto dopłacać do jakiegoś pakietu czy standard wystarcza?
    Depth

26.12.2025 13:16

Opieka medyczna w firmie jest na dobrym poziomie, ale warto zwrócić uwagę na szczegóły pakietu. Osobiście polecam rozważyć dopłatę do dodatkowego pakietu, jeśli zależy ci na bardziej kompleksowej ochronie.
    Odpowiadam

26.12.2025 13:49

Dzięki za informację, dla mnie opieka medyczna to ważny temat. Czy mógłbyś powiedzieć, jakie są różnice między standardowym a rozszerzonym pakietem?
    KtośUważny

24.12.2025 14:32

Bardzo duże wymagania stawiają kandydatom? Chodzi mi o ten okres świeżo po zatrudnieniu. Nie boję się pracy, ale czasem firmy trochę przesadzają na starcie. Jak tu to wygląda?
    KtośNiedookreślony

25.12.2025 17:08

To zależy od stanowiska, ale zazwyczaj nie są to wymagania ekstremalne. Ważne jest, aby pokazać chęć do nauki i zaangażowanie w pracę.
    NiewyraźnyProfil

22.12.2025 13:22

Doceniam firmę za podejście do pracowników. Swoje tam przepracowałam raz było trudniej, raz łatwiej, ale ogólnie bardzo na plus. Ludzka atmosfera jest i zarobki normalne.
    ZerkamPoCich

19.12.2025 12:14

Pracujecie po 8h, czy zdarzają się czasami dłuższe zmiany? Nie lubię niespodzianek, więc wolę wiedzieć z góry aa. Bywa, że trzeba zostać po godzinach?
    TylkoNaChwilkę

21.12.2025 15:44

Pracujemy głównie po 8 godzin, ale zdarzają się sytuacje, gdy trzeba zostać dłużej, zwłaszcza w okresach większego ruchu. Lepiej być przygotowanym na ewentualne nadgodziny.
    Dim

21.12.2025 16:39

Ciekawe pytanie, bo to na pewno istotne podczas pracy. Warto zapytać podczas rozmowy rekrutacyjnej, żeby mieć jasność co do oczekiwań.
    Calm

18.12.2025 11:06

fajna praca, raczej spokojna na codzień i w dość dobrej atmosferze. na ogół polecam
    Fold

19.12.2025 08:49

Cieszę się, że atmosfera jest dobra. To ważne, żeby w pracy panowała spokój i przyjazne relacje. Dobrze wiedzieć, że można tam liczyć na pozytywne doświadczenia.
    Jasny

19.12.2025 12:10

Spokojna praca brzmi zachęcająco. Chciałbym się dowiedzieć więcej o codziennych zadaniach i wyzwaniach, które mogą się pojawić. Atmosfera w zespole to istotny czynnik dla mnie.
    TuZerkam

17.12.2025 15:31

Gdzie mieści się główna siedziba firmy? Jest gdzie zaparkować? Pytam, bo nie ukrywam, że dojazd to dla mnie spora kwestia. Czasem miejsca niby są, ale w praktyce trzeba parkować kilometr dalej.
    Niepoznany

18.12.2025 09:21

Główna siedziba firmy znajduje się w Warszawie, a co do parkingu, to zazwyczaj są miejsca, ale w godzinach szczytu bywa różnie.
    Mglisty

19.12.2025 08:23

Dojazd to ważna kwestia, więc rozumiem Twoje obawy. Z tego co słyszałem, parking jest dostępny, ale czasem może być trudno znaleźć wolne miejsce.
    Nikt

03.12.2025 08:43

Najgorsza firma ze sprzętem do aut. Kupiłem od nich filtr oleju, który miał rozwalony gwint. Przy pierwszej próbie wkręcenia filtru odrazu po jednym obrocie poczułem ze nie idzie dalej. Nie skręcałem na siłę ani nic. Oddałem na reklamacje ze filtr jest niesprawny ponieważ ma wyrobiony zły gwint. odstałem odpowiedz ze to ja stoję za rozwaleniem gwintu. ( dodam tylko ze nie było to brak gwintu lecz jego nadmiar, pomiedzy gwintem były dorobione gwinty więc nawet gdybym chciał wkręcać na siłę to chyba gwint by się usunął a nie dodał)
    wrap

01.09.2025 14:15

mam takie nietypowe pytanie, ale może wie ktoś z was jaka jest średnia wieku osób z tej firmy ?
    Pox

24.11.2025 11:53

No nietypowe, po co ci ta informacja, jakąś wtyką z urzędu danych statystycznych jesteś, czy co?
    flow

02.12.2025 08:22

Czasami warto znać szczegóły dotyczące warunków zatrudnienia, żeby lepiej zrozumieć, jak wygląda sytuacja w firmie..
    granka

01.10.2025 13:21

czy firma oferuje jakieś szkolenia pracownikom ?
    Pox

24.11.2025 11:54

A nie przypadkiem po to jest to forum, żeby pytać o tak podstawowe rzeczy?
    swiatlo

01.12.2025 10:58

Tak, to forum służy do zadawania pytań w różnych kwestiach związanych z firmą... ale niektórzy tego nie rozumieją

Zostaw merytoryczną opinię o Inter Cars S.A.