Wix - Filtron Sp. z o.o.

Gostyń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 272 ocen.

Wix - Filtron Sp. z o.o.
2 272 6 1

Opinie o Wix - Filtron Sp. z o.o.

Ono

Heyo lista na miesko wigilijne juz leciii

Nowy

Witam. Dostałem ofertę pracy na Magazyn surowców , z tego co się już zorientowałem dzieli się on na surowce ogólne i kartoniki . Czy był by ktoś w stanie napisać coś o tych drugich ?

Otren
@Nowy 05.11.2018 10:35

Człowieku nawet nie myśl żeby tam iść. Raz że nie zarobisz. Dwa to będziesz po kilku miesiacach na tabletkach psycho...

Mimi
@Nowy 05.11.2018 10:35

Idź. Praca jak każda inna.

Teros
@Nowy 05.11.2018 10:35

Kasa jak wszędzie. Na produkcji 50gr więcej. Czy warto się o to bić? Myślę, że nie. Na magazynie luźniej. Ale po kilku latach psychiatra raz w miesiącu obowiazkowo hahaha wiem bo sam już korzystam

kolo
@Nowy 05.11.2018 10:35

Ciechocinek

Kartonik
@kolo 06.11.2018 22:25

Ciechocinek ? Kur.. człowieku idź tam i porób z chłopakami trochę .. Byłem tam kiedyś do pomocy i od tego czasu mam mega szacunek do nich bo mają najgorszą robotę w całej firmie !

on
@Kartonik 09.11.2018 00:37

Mie byłeś na wszystkich stanowiskach w firmie to nie pisz że maja najgorszą.

Ave
@Otren 05.11.2018 17:05

Nigdzie na początku nie jest łatwo, pierwszy tydzień będziesz przerażony jak każdy. A po tym czasie sam stwierdzisz że źle nie jest

Ave
@on 09.11.2018 09:54

On. A skąd ty możesz wiedzieć czy mają najgorszą czy nie. Byłeś tam wogule

on
@Ave 09.11.2018 17:16

Ave- no byłem i mam z nimi dużo do czynienia i widze jak robią ( przez 17 lat )

on
@Ave 09.11.2018 17:16

a tak poza tym to pisze się ''w ogóle''

Były Pracownik
@Nowy 05.11.2018 10:35

Witam.Odradzam pracę w tej firmie.Pracowałem w niej kilka lat i ludzie się boją tam wszystkiego.Widać to na szkoleniach nawet jak na cała salkę znajdę się 2-3 osoby reszta boi się odezwać.Firma zbudowana na układach.Mobbing jest na początku dziennym.Masa lizusów,donosicieli.Stawka zależy od tego czy lubi Cię pseudo brygadzista. Pieniądze to śmiech na sali.4 tyś by proponowali też bym nie wrócił. Pozdro

Pracownik
@Były Pracownik 11.11.2018 17:20

Gdzie ta firma o której piszesz bo pracuje i nie zauważyłem takich rzeczy. Dlaczego piszesz nieprawdę . Cieszę się ze nie pracujesz już . Jednego(usunięte przez administratora) mniej. Firma super. Polecam.

Były pracownik
@Pracownik 12.11.2018 19:19

Super firma widać należysz do grona tych co do kibla nie chodzą bo się boją. To co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłoga. Zarabiam sobie 7 tys teraz i wali mnie Twoje zdanie. Rób tam do śmierci jak tak fajnie. Ja wiem swoje i tyle. Bajo

Qwe
@Były pracownik 12.11.2018 20:43

Co to za firma gdzie można tyle zarobić i to jeszcze w naszym powiecie???...

Mnich
@Były Pracownik 11.11.2018 17:20

Bzdura

Były pracownik
@Mnich 13.11.2018 11:47

Nic nie muszę udowadniać po prostu jest tak i taka prawda. Ktoś co broni tej firmy powinien się leczyć. Nigdy nie będziecie zarabiać godnie. 4 brygady, 17 zmian, zmuszanie do pracy ile kobiet leczy się na nerwy. Na koniec dla tych co chcą zmienić swoje życie proponuję zaryzykować, chociaż filtron płaci tak fatalnie więc co to za ryzyko. Dla tych fanatyków tej dziury powiem tak ja wydaje więcej na samego siebie niż zarabiacie i drugie tyle mi zostaje. Żegnam

Pracownik
@Były pracownik 12.11.2018 20:43

Taki cwaniak co wszystko ma brawo ty. Ciekawe za Co Ci tyle zapłacili ? Pochwal się co robisz ? Powodzenia Dla mówiących nieprawdę :))) haha

Pracownik
@Były pracownik 13.11.2018 22:48

Dbaj o urodę ...i zarabiaj 10 tys. Jesteś najlepszy .

Były pracownik
@Pracownik 13.11.2018 23:20

Co robię moja sprawa i nikomu źle nie życzę. Trzeba mieć charakter i dążyć do celu. Gostyń co nie cały świat wystarczy trochę dojechać i można zarobić ale trzeba chcieć. Tylko po co te głupoty, że fajna firma ludzie po 20 lat pracowali i odeszli.(usunięte przez administratora), brak szacunku do człowieka i to jest super. Powodzenia dla tych co mają jakieś aspiracje i chęć zmiany. Żegnam

Mnich
@Były pracownik 13.11.2018 22:48

Ja nie mówię że nie zarobisz Napisałem że bzdura to co piszesz o brygadzistach. Ze dostaje ten co wchodzi w tyłek. Dla mnie bzdura

Tyna1234
@Nowy 05.11.2018 10:35

Mam pytanie odnośnie magazynu. Co tam się dokładnie robi?:D bo nie wiem, czy chodzi o kompletację towaru czy jak, może ktoś opisać? Z góry dzięki. ;)

pablooo
@Nowy 05.11.2018 10:35

Idź może skorzystasz za darmo z usług Pani M wytynkowanej ????

Terkos

Czy ludzie wiecie że premie mają być kwartalne. Że jeśli zachorujesz to przez 3 miesiące bez premi. Jaja sobie robią na całego. Na wiosnę już nie będzie mnie w tej firmie!!!!

Figher
@Terkos 14.11.2018 13:54

No z tego co wiem to na wiosnę się zrobią pustki na produkcji. Dużo ludzi tylko chce przezimowac i do widzenia

Hehehe
@Figher 14.11.2018 17:12

No to zobaczymy cwaniaki.

Kondens
@Figher 14.11.2018 17:12

No i dobrze. Nie idą na rękę to nara.

Darex
@Terkos 14.11.2018 13:54

Kto ci powiedział że kwartale?

Wojtek
@Terkos 14.11.2018 13:54

Info z dooopy ! Nic takiego nie było mówione !

Mlody

Stazowi pracownicy odchodza. Nie zalezy im zeby zostac. Niskie zarobki, na wakacje nic i podobno na swieta tez nie ma byc. Nic ich nie trzyma. Tym bardziej ze firmy sasiadujace daja lepsze oferty placowe wiec dlaczego nie korzystać? Ja tez tylko przezimuje i na wiosne uciekam bo pracuje tu 4 lata i mam 17 zl . To jest smiech.

Gta
@Mlody 01.11.2018 23:00

A nowy na start 15

Zatroskany
@Mlody 01.11.2018 23:00

17 to masz dużo są tacy co po 4 latach mają 16

on
@Zatroskany 02.11.2018 14:09

I jeszcze nie tak dawno po 14 latach mieli 16zł. WTF

Wolny Strzelec
@Mlody 01.11.2018 23:00

Ile miałeś na umowie jak się zatrudniles ? Jak gdzies dają lepiej to idź i nie narzekaj... Na jakim stanowisku pracujesz ? Nie ma możliwości rozwoju i czy się poprostu nie chce

Jim
@Mlody 01.11.2018 23:00

Jak chcesz większą stawkę to idz na B20 albo D10 tam sa najwyższe w calej firmie :)

Magazyn
@Mlody 01.11.2018 23:00

Ja po pół roku mam 17 hehehe

Jeleni szukacie
@Jim 03.11.2018 18:18

To nieprawda że gdy zmienisz dział bedziesz więcej zarabiać. Swego czasu na J10 szukano operatora, a na rozmowie kierownik proponował pozostanie przy dotychczasowej stawce i obiecał "w dalekiej przyszłości" awans na ustawiacza. Dodatkowo na rozmowie kandydaci byli maglowani z materiałoznawstwa i tematów fizyki jakby mieli objąć stanowisko wyższe niż podano w rekrutacji. Oczywiście ja ich warunki spełniałem bo jestem (usunięte przez administratora) ale oni nie spełnili moich warunków czyli nie stać ich na (usunięte przez administratora)uczciwego pracownika. Czy człowiek o zdrowych zmysłach mógłby być w stanie zgodzić się na takie warunki?

Halina
@Jim 03.11.2018 18:18

Na D10 ???????????? dobre hahaha ????????????

Jak to
@Magazyn 04.11.2018 09:31

Mi na start zabrali premie, hahaha już tam nie pracuje bo lipa :p

JAREK

Po przeczytaniu komentarzy chyba jednak odpuszcze prace w tej firmie

Flustracja
@JAREK 01.11.2018 11:02

Dobrze zrobisz, uratujesz swój stan psychiczny

Ave
@Flustracja 01.11.2018 23:54

Widać kto jest odporny na stres, ty Jarek chyba nie hehe

Ave
@Ave 09.11.2018 17:40

Przepraszam miałem napisać Flustracja

Marian

Jak tam kieras MS? bo slyszalem ze marzyła mu sie kariera w polityce.... heheheh w zamiataniu afer jest dobry to moze cos na wieksza skale ogarnie?

Olobabolo
@Marian 07.11.2018 09:17

Jego ulubienica chwali się wszystkim że ma już 50 nadgodzin, czy jest to zgodne z prawem? Z tego co wiem to max 32 w miesiącu. A inni dlaczego nie mogą dorobić?

Kondzio

Witam. Mam pytanie czy nocna zmiana z 16 na 17 listopada idzie do pracy?

Misiu Puchatek
@Kondzio 07.11.2018 08:16

Tak nocka idzie, prace zaczynasz 13 na 3 zm

Kondzio

Pytam tutaj bo brygadzisci to szkoda gadac . Jakies przesuniecia robia?

Kondzio

Pytam tutaj bo brygadzisci szkoda gadac

Kondzio

Czy ktoś mi odpowie

Bb
@Kondzio 07.11.2018 10:07

Spytaj swojego brygadzisty.

robol

Chcę poruszyć temat dość upokarzający jak dla mnie, sprawdzanie plecaków podczas opuszczania firmy. To nas takich robaczków się tak prześwietla a administracja ma możliwości takie ze pewnie całą maszynę mogli by wynieś. Kto sprawdza auta służbowe (osobowe) wyjeżdżają i wjeżdżają bez kontroli. Po firmie chodzi informacja ze kierownik dużego działu, ,, kupił” grunt pod budowę domu od właściciela firmy, która dziwnym trafem zdobywa duże zlecenia w firmie. Jeśli to prawda to jest dopiero niesprawiedliwe.

...
@robol 21.10.2018 20:13

Dziwne... Maszyna zadna nie zginela a filtry tak. Pewnie same wychodza. Ze niby co jest niesprawiedliwe. Ze ktos cos kupil - wazne ze kupil, a nie ukradl. Z niektórych kipie zazdrosc i zawistnosc, boze ludzie opamietajcie sie, nikt za nic nie ma, tylko praca wzbogaca. Widzicie tylko ile ktos ma a nie to co poswiecil. Ale co niektorzy nie wiedza co to znaczy, nie znaja takiego stanu.

Flustracja
@robol 21.10.2018 20:13

To jest racja wyjeżdżają i wjeżdżają be kontroli, niech też ich kontrolują ciekaw jestem jak wyjdą. Samochody firmowe powinny też codziennie po pracy byś na zakładzie a rzadko kiedy są. Firmowy samochód nie jest prywatny.

Tomi
@Flustracja 22.10.2018 13:14

Naprawdę macie ludzie problemy. Ci co tu wypisują te bzdury, czytają a później opowiadają to w pracy, to z reguły maja największy (usunięte przez administratora) u siebie i lepiej poobgadywac kogoś, żeby nikt nie zwrócił uwagi na ich nieciekawe życie, bo co mają o sobie powiedzieć, lepiej ponarzekac na firmę, z której mają chleb. Trochę szacunku... Zacznijcie zmiany od siebie, a i reszcie się będzie lepiej pracowało, nie muszą wysłuchać waszych narzekań.

Blacha
@Tomi 23.10.2018 12:21

Zmiany? Od siebie? Może raczej od ciebie...

Zadowolona
@Flustracja 22.10.2018 13:14

Ja mam takie pytanie do flusyracja, co to znaczy "flusyracja"? I więcej pytań nie mam, jak ktoś inteligentny, to sam się domyśli co to za ludzie piszą... Pewnie Ci sami, co są zdania, że "czeba" ponarzekać, żeby coś dali. W języku polskim istnieje słowo - frustracja, jak już :-)

Flustracja
@Zadowolona 30.10.2018 16:42

Zadowolona co cię interesuje Nick można wpisać gahsududhh, czytaj treść komentarza i nie marnuj serwera na bzdury, szkoda Twojego czasu.

Zadowolona
@Flustracja 01.11.2018 11:26

Szkoda czasu na czytanie Twoich komentarzy, bo po pierwszym słowie widać Twój poziom inteligencji.

Flustracja
@Zadowolona 01.11.2018 19:40

Lepiej nic nie pisz

Kubuś Puchatek

Dzięki jotkom w ostatnim miesiącu sprzedaż wzrosła o 70%. Przez nich automaty są non stop puste.

Prosiaczek
@Kubuś Puchatek 19.10.2018 00:02

Mam nadzieję, że nie zazdrościsz, bo byłoby nieładnie jeśli masz gorzej, a Twój wpis sugerowałby oni też mieli źle.

!!!!
@Kubuś Puchatek 19.10.2018 00:02

Jotki siedzą tylko na kawie lub na fajce. Kierownik to toleruje najchętniej sam by się do niektórych przysiadł. A dyrektor o tym wie i nie zgłasza sprzeciwu. Sprzedaż wzrosła- kawy ...

Jotki
@!!!! 19.10.2018 19:20

Kolego zazdrościsz czy co, bo sam już nie wiem. Widzę że strasznie Cię to boli. Szkoła była dla wszystkich, nie musiałeś rzucać w nią kamieniami????. A skoro jesteś taki kozak w internecie to bądź też nim w życiu realnym i przyjdź powiedz to ludziom w twarz. Zapraszam na dział i zobaczysz jak wygląda tutaj robota. Nie pozdrawiam.

Pracownik
@Kubuś Puchatek 19.10.2018 00:02

Zazdrościsz atmosfery na J10 . Jest jaka jest bo tam pracuje fajna ekipa i potrafią się zgrać . Są przy tym pracowici i kierownik tez jest spoko a z biura .

Obserwator
@Pracownik 21.10.2018 19:54

Zgadzam się i dlatego mogę polecić nasz dział mimo, że nie zawsze jest kolorowo. Każdy jest szanowany niezależnie od zajmowanego stanowiska.

12456553
@!!!! 19.10.2018 19:20

Ty to przyjdź na kawę postawią napewno

Onakanona

Zadowolony i ona lepiej się nie wypowiadajcie szkoda waszego biurowego czasu. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś pozytywnie wypowiadał się za temat Filtronu i tu nie chodzi o gowork. Moim zdaniem nie musi być piniuch na wakaje ani też na święta ale niech dadzą godnie żyć z normalnej pensji. To że pracujesz na produkcji to musisz żyć w nędzy, Nie masz ambicji idź do biura no kuzwa wszyscy do biura nie mogą iść. Filtronie nie dorobisz się niczego no chyba że garba. Sa ludzie już tak zryci w firmie że im wezmą pół wypłaty i powiedzą no pewnie mieli powód. To są ludzie już zniszczeniu przez firmę. Pracy w rejonie jest dużo. Ci co się pozytywnie wypowiedz na temat firmy to są ludzie pewnie z biura, brygadzisci, kierownicy i (usunięte przez administratora) reszta 70% narzeka bo jest im ciężko. Więc zadowolony zamknij paszcze i się nie udzielaj.

Zadowolony
@Onakanona 20.10.2018 10:36

Każdy pospisujac umowę zgadza się na warunki pracy i płacy proponowane przez firmę, jeżeli się z tym nie zgadzasz i uważasz, że masz wyższe kompetencje i stać cię na lepsze wynagrodzenie to nie podpisujesz umowy tylko szukasz pracy, która cię będzie satysfakcjonować i wynagrodzenie również. Dostajecie angaże, podpisujecie je a poźniej narzekacie, po co? Skoro tyle pracy dookoła to ja nie widzę powodów do narzekań, nikt tu nikogo na siłę nie trzyma, zrozumcie to wreszcie. A nabór na kierowników i brygadzistow trwa, warto spróbować...

Pracownik
@Onakanona 20.10.2018 10:36

Człowieku gdzieś ty się urodził ... znajdź inna firmę gdzie płaca lepiej na produkcji i tam się zatrudni. Pracodawca zatrudniał Cię za odpowiednia kwotę na która się zgodziłeś . A teraz wypisujesz tu głupoty . Jeśli uważasz ze brygadzista i kierownik czy dyrektor maja super to aplikuj. Dlaczego dużo osób rezygnuje z biur bo presja jest duża nie tylko na produkcji . Firma ma wskaźniki które musi osiągnąć nie osiągnie to być może zacznie zwalniać bo nie będzie pieniędzy na utrzymanie pracowników . Ale co ty tam wiesz skoro ciagle tylko narzekasz . Na jakiej podstawie firma ma Ci więcej zapłacić : zrobiłeś coś ciekawego , jesteś zaangażowany , cały czas się rozwijasz? Nawet osoby pracujące na produkcji mogą zaoszczędzić dla firmy pieniądze za co dostają nagrody . Ty pewnie nie bo za słaby jesteś .

Ona
@Onakanona 20.10.2018 10:36

Forum jest dla wszystkich, kazdy pracownik ma prawo sie tutaj wypowiedziec. Ktos nie napisal to co ty bys chcial i nie po twojej mysli to musi byc z biura, niestety mylisz sie.

Ja
@Ona 21.10.2018 09:59

No to najpewniej brygadzista lub kierownik albo ktoś co wchodzi w ... :)

Pracownik
@Ona 21.10.2018 09:59

Możesz się wypowiadać :) Widać ze tu każdy kto pisze coś dobrego od razu musi być z biura. A na produkcji również może panować miła atmosfera. Zastanawiam się czemu nie zmienisz pracy jak ci tak złe . Meczy mnie te ciagle narzekanie ludZi , myślicie ze będziecie narzekać na zarobki to się poprawia ... co takiego zrobiłeś aby było Ci lepiej , dlaczego nie zostaniesz brygadzista , nie zmienisz pracy . Możesz sobie narzekać ale w ten sposób nic się nie zmieni. Uważasz Ze w Filtronie nie ma fajnej atmosfery i wszyscy jak ty tylko narzekają jak to jest zle, meczy Cię codziennie przychodzenie do pracy ... Ile zarabiasz ? Jakie stanowisko i wydział cwaniaczku ze tak Ci zle... pochwał się

Pracownik
@Onakanona 20.10.2018 10:36

Jak chcesz godnie żyć to szukaj nowej pracy lub idź do szkoły jak Ci złe . Zatrudnij się w volkswagenie na produkcji tam dają ponad 5000 zł na rękę . Idź o narzekaj gdzie indziej . A może pochwał się co zrobiłeś w Filtronievprzez ostatni rok coś Ci się udało ... tak myślałem zarabiać więcej za nic . Prawda jest taka ze 90% pracowników ma ubaw z tego forum nie piszą bo nie chcą czytać tych głupot co niektórzy wypisują . Wszystko bez pokrycia. Firma bardzo dobraaa

ABC.
@Pracownik 21.10.2018 20:00

Dziwne jest to że jesli przychodzi o badanie satysfakcji to co roku gorzej i to jest rezultat tych 10% nie. zadowolonych. .Bo niby pozostale 90-% jestt super zadowolonych. To skąd takie slabe wyniki Madralo.A co do wyższych zarobków to chociaż by dlatego że z roku na rok produkujemy coraz więcej

Aneta
@Onakanona 20.10.2018 10:36

Proszę Cię, byś nie używała wulgaryzmów w wypowiedziach na forum. Wszelkie, nawet emocjonalne opinie, można wyrazić bez użycia przekleństw. Takie słownictwo jest nie na miejscu i nie wnosi nic do komentarza, łamie natomiast obowiązujące nas zasady kultury oraz regulamin serwisu.

On

Jak wygląda sytuacja na magazynie wyrobów gotowych? Bo mam możliwość podjęcia tam pracy

beznick
@On 30.10.2018 18:14

Idź to się dowiesz

były

Jeśli ktoś ma zamiar tu się zatrudnić to doradzę mu aby wiał jak najdalej od tej "firmy". Moje sugestie dla Wix - Filtron Sp. z o.o.: Dobrze by było aby ktoś w końcu zszedł z góry i pogadał z ludźmi ale z normalnymi pracownikami a nie z tymi z układami i podstawionymi. Proszę przyjrzeć się warunkom pracy jak i samej pracy brygadzistów w szczególności brygadzistom na D10. Gnębienie na każdym kroku, pracują cudzymi rękami, śpią na nockach nie wspomnę o szantażowaniu ludzi że jak nie podpiszą "dobrowolnego" przyjścia w dzień wolny to wylądują na dywaniku u kierownika i że mogą liczyć się z konsekwencjami .Dlaczego nie wszyscy dostali możliwość wypowiadania się na czacie który firma udostępnia ostatnio, dlaczego nie wszyscy dostali numery by dostać tą aplikację ?Dlaczego odmawia się im brania udziału w dyskusji? Można by tu jeszcze wiele napisać ale jest tego zbyt wiele, może dodam tylko to aby w końcu ktoś zainteresował się tym dlaczego ludzie uciekają z działu D10 i to na potęgę, chodzi głównie o jedną zmianę której przewodzi mega zapracowany "brygadzista"

Pracownik
@były 27.10.2018 09:39

A kto nie dostał możliwości zainstalowania aplikacji? Kłamstwo wystarczy podejść do kadr bo to kadry szkoliły w instalacji . Ludzie mówcie prawdę , bo id tych kłamstw to głowa boli. Czy był ktoś u Dyrektora lub Kierownika zgłosić problem . Ludzie dlaczego tak kłamiecie . Co was boli ze ludzie są z pracy zadowoleni i wszędzie tylko Wam zabierają bo niby za nic i zawsze . A na święta nie dają to firma najgorsza i tak samo na wakacje. Zalosneee.

Pracownik wydziału D10
@były 27.10.2018 09:39

Czy masz człowieku jakieś dowody na to co napisałeś? Jeśli nie to znaczy, że powyższe to pomówienia, a na to jest już paragraf!!! Cały wydział jest monitorowany, można sprawdzić kiedy brygadzista z D10 pracuje nie swoimi rękoma, kiedy znika aby ewentualnie pospać na 3zm,albo kiedy kogoś gnębi. Nie wiem czy wiesz, ale podczas wydawaniu numerów do komunikatora każdy pracownik kwitował odbiór własnoręcznym podpisem. Nie dostali jedynie ci którzy mieli tego dnia urlop lub zwolnienie lekarskie... Lista jest, można sprawdzić kto nie dostał. Dodam tylko, że na D10 są ludzie z B10, B30 i nikt nie chce wracać na swoje wydziały. Piszesz, że na potęgę ludzie uciekają z wydziału, a więc podaj liczbę!! Nie wiesz ilu i czemu to nie pisz bzdur. Na D10 jest sześciu brygadzistów, masz jaja? Odważysz się pogadać o swoich problemach z którymś z nich czy jesteś tylko zakompleksionym fLustratem(celowo z błędem), który tylko tutaj kozaczy i wylewa swoje pseudo żale.

Psss

Powiem krótko wymagania duże, pieniądze minimalne i łeb zryta.

Szcurek

Siema jak robię od października to dostane coś na święta czy nic proszę o odp

Niestety
@Szcurek 27.10.2018 16:39

Nigdy tam nic nie dostaniesz, jedynie co potrafi zrobić to zabrać premię, mimo że będziesz pracować wydajnie, ale jakiś osoba co (usunięte przez administratora) a jest ich tam 3/4 firmy powie że ściemniasz i masz po premi... Powodzenie w tej pięknej firmie, co ludzie to szmaty...

Qest
@Niestety 28.10.2018 06:46

Żeby coś dostać to trzeba mieć układy z brygadzistą lub kierownikiem jest takich przypadków bardzo dużo możesz być najlepszy a ktoś inny będzie nagrodzony koleżanka lub kolega bo ten najlepszy ma uwagi do jakości czy innych rzeczy po prostu za dużo wymaga jest to dla przełożonych bardzo uciążliwe po co to ruszać.A gdy przyjdzie reklamacja tak robol jest winien wszyscy się wyprą kto robi pomiary ?

Pracownik
@Qest 28.10.2018 13:19

Jakie układy co wy mówicie. Wystarczy robić swoje i być zaangażowanym a napewno będzie zauważone . Jeśli jest reklamacja to faktycznie jest odpowiedzialność pracownika jak w każdej firmie. Kolejne grono do narzekania. Brawo Wy

Ja

Jak tak wam źle Zapraszam do Euro-Comfort to zobaczycie to to znaczy zła firma....

anonim

(usunięte przez administratora)

Nordkapp

Jeszcze jedno, jak nadal przeprowadzaja audyty to niech jeden dyrektor pożyczy od drugiego okulary a gebels niech kupi od "stepnia" bo śmiech na sali.

Ona
@Nordkapp 19.10.2018 00:50

Twoja wypowiedz jest straszna jakim trzeba byc .... , a zreszta na forum to " jaki ja wazniak i madrala" a w rzeczywistosci pewnie burak jakich malo. Ciesze sie ze odeszles z tej firmy bo pracowac z taka osoba to zal. Szkoda ze nie ma osob ktore by chcialyby powiedziec cos dobrego. ja jestem zadowolona z pracy, atmosfera jest ok raz lepiej raz gorzej. Pracowalam w innych firmach i nie chcialabym wrocic do nich.

Stary 08

Jeśli już nie pracujesz to co Cię obchodzi co się dzieje w firmie. Tam gdzie teraz jesteś to masz lepiej? Bez jaj człowieku. Filtron i tak jest najlepsza firma w okolicy i tak będzie jeszcze długie lata. Możesz pracowac np na ulicy łopatą rozgarniac piasek pod kostkę brukową. Tam to dopiero jest kocioł i patologia.

Zadowolony
@Nordkapp 19.10.2018 00:50

Czy wydaje Ci się, że ublizając innym poczujesz się lepiej, wątpię. To nie metoda, lepiej zabrać się do pracy to Cie docenią i zmienisz swoje podejście. Przypuszczam, że Twoje życie prywatne jest tak ubogie, że nie pozostaje Ci nic jak zajmować się obmawianiem innych. Najwięcej wypowiadają się tutaj osoby bez ambicji, lub takie którym te ambicje odebrano poprzez degradacje i zastąpienie ich osobami kompetentnymi. Widać, że gorycz porażki pozostaje... Dla ambitnych i chcących się rozwijać firma jest ok.

Pablo

Kolega dobrze pisze a reszta ....śmiech na sali, pewnie pisze to ktoś z biura albo co włazi w (usunięte przez administratora) :) ale nie oszukujmy sie, jest gorzej niż było i Filtron już nie jest najlepsza firma w regionie taka prawda

Zadowolony
@Pablo 19.10.2018 19:19

To zakładać swoje firmy i sobie rządzić samemu. Ja jesteś taki bystry to co robisz w Filtronie na produkcji, chyba Cię stać na coś lepszego? Czy się mylę:-)

Pablo
@Zadowolony 19.10.2018 19:26

Nie mylisz się :) pozdro ;)

Zadowolony
@Pablo 19.10.2018 19:30

No to na co czekasz, napisz gdzie ten raj się będzie znajdował, pewnie tylko w Twojej wyobraźni. Ale powodzenia, będzie mniej narzekaczy i nam się będzie miłej pracowało :-)

Pablo
@Zadowolony 19.10.2018 19:35

Strona dotyczy firmy Filtron więc nie będę tu o sobie pisał. Dziękuję tobie i też życzę ci powodzenia w Filtronie i myślę że naprawdę jesteś ZADOWOLONY z pracy oby tak dalej ;)

Ona
@Pablo 19.10.2018 19:49

Wiec nie opisuj tu firmy jak juz w niej nie pracujesz. Niech ci sie uklada jak najlepiej zebysmy nigdy sie nie poznali i nie mieli przyjemnosci z soba pracowac. A jak my razem pracowali to naprawde kamien z serca ze niecstane sie taka jak ty.

Pablo
@Ona 19.10.2018 19:57

Nie wiem czy się nie spotkamy bo zostanę księdzem :) i to może nawet w twojej wiosce jak wnioskuję ;)

Ona
@Pablo 19.10.2018 20:21

Przynajmniej sie nie rozmnozysz ... Haha

Pablo
@Ona 19.10.2018 20:24

Hehe żebyś się nie zdziwiła ;) pozdro

Zadowolony
@Pablo 19.10.2018 20:21

To będzie cudowna parafia, ale takie oszczerstwa z ust przyszłego księdza, czy to zgodne z etyką chrześcijańską? Trzeba było zostać i nawracać tych zagubionych w swoim działaniu ludzi, tyle dobra byś uczynił... Taka szkoda...

Zadowolony
@Pablo 19.10.2018 20:39

No to Cie parafianie opiszą, tak jak Ty to tutaj robisz, a ponoć taki zasadny Jesteś. Przemysl to co robisz, i czemu to ma służyć, może warto zacząć zmiany od siebie, a potem wymagać od innych... Taka dygresja.. z Panem Bogiem

Dzimi
@Zadowolony 19.10.2018 19:12

Boli cie to ze ktoś prawde napisał? Kolega opisał całą prawdę. ..

niezadowolony
@Dzimi 19.10.2018 22:45

Zadowolony i Ona - wy naprawde zyjecie na innej planecie? z tego ze na wakacje wam ucieli tez jestescie zadowoleni. ciekawe jak gleboko trzymiecie kierasowi palec w ... ze takie bzdury piszecie. pozdro

Zadowolony
@niezadowolony 19.10.2018 22:51

Wszędzie się skończyły czasy, że cos"dali", trzeba sobie zapracować i zarobić na wakacje. Oszczędność to cnota, a i większą satysfakcja, że za zarobione pieniądze można zabrać rodzinę na wakacje. NIE mam z tym problemu, wróciłem po urlopie i odkładam na następne. Życie jest piękne, trzeba korzystać, a nie uzalac się na goworku z nadzieją, że jak po narzekamy to cos "dadzą" każdy jest kowalem swojego losu.

Dzimi
@Zadowolony 19.10.2018 23:17

Haha ludzie zadowoleni to ci ludzie co nie mają perspektyw i się boją innych lepszych firm wiec im został tylko filtron. Czemu im bardzo dużo ludzi poodchodzilo? Czemu ludzie nadal się zwalniają? I czemu firma przyjmuje takich ludzi nienadających się do roboty , bo inni już nie chcą się przyjmować do filtronu. Tacy im ludzie zostali mówili. .. a firma zyskała naprawdę bardzo zła opinie. Nawet w zakładach fryzjerskich obgaduja GDZIE DO FILTRONU, (usunięte przez administratora) .. I tak opinia idzie...

ABC.
@Zadowolony 19.10.2018 19:12

Zadowolony ty chyba nigdy w tym zakladzie nie pracowałeś jako zwykly pracownik produkcyjny .Poza tym nie wiem na jakiej podstawie oceniasz zycie innych .Nastepny psycholog amator może sam ze sobą masz jakieś problemy .Piszesz o jakiejś degradacji nie sądzę żeby cię to spotkało bo ty raczej należysz to tych którzy wchodzą nawet na sucho .Albo cię awansowali albo masz to obiecane że tak maslisz tacy zawsze są najgorsi .

ABC.
@Zadowolony 19.10.2018 23:17

Napewno jesteś jednym z tych co po trupach do celu . A jako pracownik produkcyjny to musisz bardzo dobrze zarabiać jak cię stać na ciagle wczasy z rodziną.My wiemy że na kierownicze pensje nie ma co narzekać. Może czas abyś przyszedł pracować na prowdukcję i wtedy zobaczymy czy tez będziesz taki zachwycony .

Tomi
@Dzimi 19.10.2018 23:32

Zadowolony ma rację. To wy nie macie perspektyw ja tu siedzicie i narzekacie. Szukać swojej pracy marzeń, a nie tu siedzieć i narzekać, że wam nic nie "dali" Ci co teraz przychodzą do pracy to się z nimi o wiele lepiej pracuje jak z tymi, co tu siedzą po 10 i przeszło, oporni na zmiany wiecznie narzekacy, ja wy. Mi jakby się gdzieś nie podobało, to bym na siłę tam nie siedział, także działajcie, powodzenia!!!

Grrr
@Zadowolony 19.10.2018 23:17

Jak oszczędzać przy takiej pensji ? jak zabrać rodzinę na wakacje ? Ostatnia wypłata - 2300 - 500 rachunki - 500 kredyt - 500 paliwo żeby dojechać do pracy .. 800 zostawię i do 10 będę jadł to co upoluje ...

Pracownica
@Grrr 20.10.2018 13:03

Smutne ale jak najbardziej prawdziwe :(

Pracownik
@Pablo 19.10.2018 19:19

Filtron nie musi być najlepsza firma w regionie, ale to cały czas Firma w której pracują ludzie . Czy naprawdę wszystkim aż tak źle...Moje wrażenie jest bardzo pozytywne .

Primo
@Ona 19.10.2018 18:46

Odpisał pewnie jakiś konfident wazwlinka, raz lepiej raz gorzej, pewnie zależy od tego czy jesteś na kolanach czy od tyłu:p

Pracownik
@Grrr 20.10.2018 13:03

Ludzi dziś tak żyją nie tylko w Filtronie . Co ty nie widziałeś ile masz na umówie tylko teraz narzekasz . Gdyby tak było gdzieś lepiej to byś poszedł a nie wypisywał bzdury . Może i była kiedyś kasa na wakacje a teraz nie ma . Czasy się zmieniają i nic nie poradzimy. Ale czy to powód aby obwiniać innych i dobrego pracodawcę.... w Foltronie naprawdę są fajni ludzie

grr
@Pracownik 20.10.2018 23:52

Ja nie narzekam na prace tylko na wynagrodzenie za nią .. no sory ale wydaję mi się, że w dzisiejszych czasach i przy dzisiejszych cenach za wszystko 2300 to nie jest odpowiednia pensja

Pracownik
@grr 20.10.2018 23:56

Rozumiem, jednak wynagrodzenie było jasne przed zatrudnieniem. Dziś każdy by chciał mieć więcej i więcej . Przecierz to nic złego przenieść się do lepiej płatnej pracy jeśli taka jest i czeka . Po co to całe porównywanie i narzekanie. Myślicie ze od tego narzekania firma zacznie płacić więcej , raczej nie .

Pracownik
@ABC. 20.10.2018 00:57

My wiemy i już wypowiedz za 2000 osób . A skąd heh Zatrudnij się i zobacz jaka brygadziści i kierownicy maja odpowiedzialność a potem gadaj. Dlaczego nie aplikujesz jest ogłoszenie...narzekają wszyscy zmienić nikt nie chce...brawo Ty

Pracownik
@Primo 20.10.2018 23:52

Boże jaki(usunięte przez administratora). Nic dodać nic ująć . Poziom odpowiedzi świadczy o kompletnym braku szacunku i inteligencji . Dobrze ze nie pracujemy razem na produkcji . U mnie na Wydziale jest super atmosfera bez Ciebie.

Stary 08

Pracuje w firmie 8 lat. I wierzcie mi że to najlepsza firma jaka znam. Poukładana z którą można wiązać przyszłość. Po prostu pewniak. KOMU SIE NIE PODOBA TO PROSZE OPUSCIC MURY FIRMY i iść do takiego pracodawcy który jak przyniesiesz np l4 to gotów ci wsadzić termometr w tyłek by sprawdzić czy nie symulujesz . Albo z ryjrm - MA BYC ZROBIONE I H..J INACZEJ DO DOMU POJDZIESZ PO 12 GODZ !- tak było i tak jest nadal .

Zdziwiony

Co się dzieje z tą firmą że kolejny wykfalikowany fachowiec z kilkunastoletnim stażem się zwolnił???

A
@Zdziwiony 15.10.2018 16:01

Kto niby jest takim mistrzem?

Tak jest
@Zdziwiony 15.10.2018 16:01

Kiła sie robi i tyle. Wiara ucieka. Nie patrza juz na staz. Inna firma proponuje wiecej to na co czekac? Starzy pracownicy nie sa doceniani wiec biora nogi za pas.

Kuba E10
@A 15.10.2018 18:49

Słuchaj dupku może nie uważam się za fachowca ale mam jaja i się zwolniłem.A ty co jaja związane i cisną.

Pracownik
@Zdziwiony 15.10.2018 16:01

Pracownik jedzie za granice pracować , taka podjął decyzje . W czym problem - zazdrość :) Rynek pracy się zmienia wolny wybór nic na sile . Ludzie odchodzą i wracają podejmując świadoma decyzje .

!!!!
@Kuba E10 17.10.2018 22:20

Brawo Ty... Będzie Cię brakować ????

Bercik

Chcialabym podkreslic ze na B1 jest tez jeden ze swietnych brygadzistow pan P ktory jest w zakladzie niemal od samego poczatku.Zna sie swietnie na swojej pracy rozwiazuje b problemy te male i te duze ,i jakis czas pelnil role zastepcy kierownika i dawal sobie swietnie rade ,ale niestety nastapila zmiana i od razu rozlam na dziale.Zaklad tez powinien myslec o takich pracownikach i nie tylko nagradzac na 10 lecie firmy ale akurat sa tez pracownicy co pracuja powyzej 25 lat i wiecej.Panie brygodzisto P z B1 wielki szacunek dla pana za tyle lat przepracowanych w zakladzie a co za tym idzie bez L4.Dziekuje

Kajusiowa
@Bercik 11.10.2018 06:31

Bercik masz racje.Jest to super brygadzista bardzo pomocny, zna sie na swojej pracy jak malo kto,zagial by niejednego kierownika.

Lol

Tyle lat na jednym dziale też bym był taki mądry należało by to zmienić. Ludzi przenoszą to takich starych brygadzistów też powinni. Niech się wykażą na innych działach

Kama
@Bercik 11.10.2018 06:31

Wyluzuj musisz zrozumieć że Ciebie nie będzie a MHbędzie.

Pracownik
@Kajusiowa 11.10.2018 06:46

Hmm... jak taki zdolny to dlaczego nie jest kierownikiem? Była rekrutacja w firmie... Może nie jestem kierownikiem i nigdy nie będę ale uważam ze niektórzy kierownicy naprawdę robią kawał dobrej pracy. Wszystko zależy od podejścia .

...
@Pracownik 18.10.2018 21:23

Sa kierownicy :) i kierownicy :( tylko jak tu trafic na tych odpowiednich?

Tom

Jaki zarząd taka firma????

Pracownik
@Tom 18.10.2018 11:27

Najlepiej mówić o ludziach z którymi nigdy się nie pracowało . Gratulacje . Zarząd zły, dyrektorzy i kierownicy do wymiany , a pracownicy - wszyscy ok ? . Takie wypowiedzi o zarządzie wypowiadane na forum świadczą o kompletnym braku szacunku.

Kajusiowa

Zwracam sie z prosba do zarzadu jak i do dyrekcji o niezwloczne zajecie sie problemami w firmie.Afera w zakladzie goni afere .Zle traktowanie ludzi, jak rowniez ponizanie, wykorzystywanie niestety psuje wizerunek zakladu a co za tym idzie opinie o pracodawcy.Prosze otworzyc oczy i uszy bo bardzo zle sie dzieje ,pracownicy glosno mowia i pisza o problemach a zarzad i dyrekcja zamiataja to pod "dywan"

Niekumam
@Kajusiowa 16.10.2018 15:30

Afera na C20 ktos cos slyszal ?

Darex
@Niekumam 16.10.2018 23:05

Jaka afera? Wszystko ok

Alicja
@Niekumam 16.10.2018 23:05

No slyszalam już jakiś czas temu o trwajacej tam aferze romansowej.

Qwe
@Alicja 18.10.2018 00:41

Zwolnili ich ponad miesiąc temu...

Pracownik
@Kajusiowa 16.10.2018 15:30

Póki co to same bzdury bez pokrycia. Czy była Pani zgłosić problem do zarządu lub kadr ...?

a

co się dzieje w tej firmie. Jeszcze kilka lat temu firma ta miała ogromny prestiż, gdzie graniczyło z cudem aby tu pracować. A dziś biorą co się da masakra. Największym atutem były wynagrodzenia, ludzie dosłownie stali przed bramą aby tu się dostać. A dziś zrównali się z innymi firmami czym chcą przyciągnąć nowego pracownika do firmy? Może wspaniała atmosferą? nie wiem....

Robol
@a 16.10.2018 12:53

Ta firma to jedno wielkie szambo, jeśli ktoś ma w planach tu się zatrudnić to niech natychmiast zmieni te plany !

Fiutek
@a 16.10.2018 12:53

No jak to ? Przecież wszyscy jesteśmy, jedną, wielką, szczęśliwą rodziną ;D Czyż nie ? ;D A co do zarobków, firmy w "strefie" już płacą więcej ! Kto ma konkretny fach w rękach, niech szuka pracy gdzie indziej !

Michal
@a 16.10.2018 12:53

Bardzo trafne pytanie do osób decyzyjnych???

@Janek
@Michal 17.10.2018 22:01

A oni to mają w czterech literach. tak jak i nas i tyle. Dobrze by było aby zarząd Niemiecki zaczął się przyglądać poczynaniom niektórych panów dyrektorów.

Pracownik
@@Janek 17.10.2018 23:38

Janek co ty wiesz o pracy Dyrektorów ze tak się wypowiadasz... Czy byłeś osobiście zgłosić uwagę lub porozmawiać , chyba ze to forum ma służyć tylko narzekaniu. Może podzielisz się szczegółami dlaczego należy wymienić dyrektorów . ? A może brak odwagi...

Gitara

Na c 20 jest problem bo mdleją

Była pracownica c20
@Gitara 17.10.2018 17:17

Co się dzieje?

Stefan

dostałem propozycje na dział D1 jak tam jest? Jacy są brygadzsci ?

on
@Stefan 17.10.2018 16:44

Jest lepiej jak w biurowcu tylko ci brygadziści gryzą ze strach :P

Stigol

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wymiana kadry zarządzającej mam namysli brygadzisow jak i część kierownictwa oraz ich przeszkolenie w kierunku prawa pracy bo łamią je nagminnie

...
@Stigol 16.10.2018 12:51

Najlepiej wszystkich i odrazu.

anonim

(usunięte przez administratora)

...

B20 ponoc ostatnio masakra to co tam sie dzieje

Zszokowany??

Matko, jacy ludzie w tej firmie są dziwni. Nienawiść, zawiść, dwulicowość, wszystko co najgorsze. Dlaczego ktoś nie może patrzeć tylko na swoją du.pe? Interesują się wszystkim, tylko nie tym co trzeba. Oczywiście nie wszyscy tacy są, są tacy co potrafią dotrzymać tajemnicy ale to mniejszość.

awam

Nie dawno usłyszałem bardzo mądre słowa które zamiast tego całego FILTER powienien być mottem tej fimry"Pracownik nie jest winien swojemu pracodawcy, służalczości i posłuszeństwa. Jest jedynie winien usługę, za które otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem"

Zostaw opinię o Wix - Filtron Sp. z o.o. - Gostyń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wix - Filtron Sp. z o.o.