Opinie o filtron.eu/pl - MANN+HUMMEL FT Poland Sp. z o.o. w Gostyń

Poniżej zobaczysz opinie aktualnych i byłych pracowników o firmie Wix - Filtron Sp. z o.o.. Znajdziesz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w Wix - Filtron Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Produkcja części i materiałów eksploatacyjne pojazdów

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Wix - Filtron Sp. z o.o. w Gostyń

baner wywiady
przykładny pracownik

Musze napisac to co od dawna obserwuje. Mianowicie... panowie operatorzy maszyn z klimów (B20) czesto opuszczaja stanowiska pracy, chodza gdzie sie da i kiedy sie tylko da na kawke, nie kawkę, papieroska, do kibelka, na ławeczkę, bo wychodza z założenia, że wszystko im maszyny zrobią i sami nie musza nic robić. A nawet jesli stoi taki jeden z drugim przy swoim stanowisku, to czesto widze ze ręce maja założone. Czekają na nie wiem na co??? Czesto widze, ze panie na obrubce sobie ręce zdzierają i są zarobione po uszy, to wtedy może najlepsza pora, żeby operator przyszedł i panią pomógł tam w robocie (tak jak to robią na EKO!!!). Operator powinien ustawić maszyne i przyjść robić razem z paniami (albo na obróbce, ablo na pakownii, albo skosach!), bo nie moze być tak, że 13.30, a oni w łapę miotłe i gotowi do wyjścia, a inni nawet nie myśla jeszcze pracy skończyć, bo w przeciwieństwie do nich PRACUJA, A NIE SIE OPIEPRZAJA!!!

@przykładny pracownik

Dlaczego niektórzy pracownicy dostają do zrobienia najgorszą robotę a inni najlepszą czyli gdy norme można wyrobić w 4 godziny, najczęściej osoby ze znajomościami i rodziną w firmie.

Zwiazkowiec

Witam wszystkich. Dzisiaj oficjalnie zostały założone związki w firmie . Zachęcam wszystkich do zapisywania się. W tych ciężkich czasach wszyscy musimy się zjednoczyć . Zachęcam do polubienia strony https://m.facebook.com/OPZZ-Konfederacja-Pracy-przy-MANNHummel-FT-104500914611151/

Alan
@Zwiazkowiec

A podwyżki kiedy bo wszystko drożeje

Wszyscy to widzą ...

Witam. Z takim pytaniem. Może tak być że na tym samym dziale pracuje dziewczyna która jest w związku partnerskim z (lider) koordynatorem tego działu? Czy tylko rodzina nie może pracować razem? Widać dziewczyna przez taki układ ma duże względy, jest lepiej traktowana.... Pozostałe dziewczyny mają przes.....e Jeśli nie mogą pracować razem to gdzie można zgłosić taka sytuację ?

Miki
@Wszyscy to widzą ...

Wujki,ciotki rodzina znajomi, przyjęci do pracy z polecenia, zero pojęcia o pracy.Tylko udają że robią

nicolas

Szkoda właśnie że się nie wezmą za tą ul.starogostyńską za tą ściemę i przekręty , wychodzenie na papierosa co 45minut i to wszsytko z brygadzistą ...... wrocławska na pełnych obrotach a starogostyńska wali ścieme i się śmieje

Teddy
@nicolas

Najgorszą robotę mi na Starogostyńskiej dają,

Patryk Nowy wpis

Dlaczego te tępe dzidy przyjmują żółtych na miesiąc a potem ich zwalniają bo na przyjmowali za dużo osób

Mama Nowy wpis
@Patryk

Synku mówiłam ci idź zapytaj do kadr a nie na Gowork ale od zawsze byłeś piz.da i tak nią jesteś do dzisiaj tylko mądry w domu i w internecie

A2 Nowy wpis
@Mama

Biorą co się da bo za chwilę sraczka bo nie ma skąd

Adam Nowy wpis
@Patryk

Dla tego że nie wiedzą że myślenie nie boli,mają ludzi za nic ale zawsze tak było

Kto

Kto mi powie jak znajdę jakiegoś czerwonego na A10 albo gdzie można ich szukać?

@Kto

Ja ci powiem widziałem ich dziś z 6ciu i nie mam problemu żeby ich znaleźć bo widać ich więc nie szukaj sensacji tylko zajmij się praca

Ty
@Kto

Bo czerwoni w tym zakładzie bardzo dobrze się kitrają i 8 godzin zleci a udawają bardzo napracowanych

Jola
@Ty

Proponuję przyjść na dział B10, a konkretnie na linie Ar3 i Am to zobaczysz jak powinni pracować brygadziści i zaznaczam, że nie pisze tego komentarza brygadzista, a zwykła pracownica. To jest przykład brygadzistów jak powinni pracować w tej firmie

On
@Ty

Ale masz kompleks czerwonych ale jak jest możliwość rozwoju to nikt nie chce bo ja nie będę tyle latał wolę 8h i do domu itp ale narzekać to każdy potrafi

Joo
@Kto

Joo ci powiem możesz dalej sobie te wypociny pisać a my i tak się z tego śmiejemy i dalej tak będziemy robić a twój wpis świadczy o tym jaki jesteś słaby i mięciutki ale w internecie jesteś wielki i odważny no no szacunek (usunięte przez administratora)

Tu się pisze opinie o firmie . Ok , to napisze co obserwuje od jakiegoś czasu . I dochodzę do wniosku, że jeśli Rosjanie kiedyś wejdą do Polski to nie będą mieli z kim walczyć już. Bo wy ludzie Polacy sami sie powybijacie. Sąsiad sąsiada, pracownik pracownika. Masakra co się dzieje z tym NARODEM

@Opinia

O firmie mało napisałeś, jedynie to że pracownik pracownika

??

kiedy kierownik mwg zainteresuje się tym co dzieje się u niego na magazynie??

Bombel
@??

Bo kierownik na mwg się dopiero uczy. Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia i nie powinien być kierownikiem i mieć takie stanowisko. To samo jest z brygadzistą na odbiorze.

Plomba
@Bombel

Bardzo mnie cieszy że ty masz pojęcie o wszystkim tylko nie o swoim żenującym życiu

@??

Co wy kur..wa dajecie za rzeczy ,to jest dramat przymierzasz podczas mierzenia na zakladzie wpisujesz rozmiar m jak przychodzą rzeczy to nie pasuja.Koszulka która przymierzałem na zakladzie była z innego materiału a dostałem z innego.Jak was niestac na porządne rzeczy to nierozdawajcie tego badziewia bo zygadz się chce,niech każdy sobie kupi rzeczy bo przecież w tych szmatach spędzam połowę życia.

Molek
@Q

Akurat z ciuchami to się zgodzę. Niestety jakość jest dużo gorsza niż wcześniejszej odzieży. Poza tym sporo ludzi narzeka właśnie na rozmiarówkę i opoźnienia, a podobno zapłaciliśmy więcej nowemu dostawcy bo chcieliśmy mieć lepszą obsługę i jakość. No to się udało.

Kuqe
@Q

Podjedź w pracy dam ci 2zl na chusteczki żebyś nie beczał i naucz się pisać poprawie ofiaro losu

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w firmie Wix - Filtron Sp. z o.o.? Czy przeprowadzana jest w formie online, czy stacjonarnie w siedzibie firmy? Jak oceniasz podejście rekruterów do kandydata?
logo firmy Elektromechanik utrzymania ruchu
Wrocław
Partner Serwis sp. z o.o.
(30 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Pracownik Utrzymania Ruchu (mechanik/elektryk)
Zimna Wódka
Feniks Sp. z o.o.
(12 opinii)
Aplikuj na wiele ofert
Figa

Niedługo ten co umie tylko włączyć i wyłączyć maszynę dostanie więcej pengi niż ten który w pełni umie ja obsługiwać. Tepe dzidy się cieszą a my się cofamy. Taka prawda. Nie ma sprawiedliwości. Może czas docenić pracowników za umiejętności a nie za znajomości?

Figi
@Figa

Rozwiń swój wpis bardziej bo nie wiadomo ani o co chodzi ani o jaki dział

@Figi

Pisze ogólnie . Nie będę pisać jaki dział bo po co ? Nie wiesz o co chodzi ? To na pewno jesteś dzida co włącza i wyłącza maszynę haha

Figa

No tak jestem z tych mc co pie... jak człowiekowi ciężko .

Proszę o konstruktywną odpoied

Bardzo proszę jeśli ktoś ma wiedzę w tym temacie.. co grozi brygadziscie za zabranie prywatnego telefonu pod nieobecność właściciela?? Nie poinformowanie go o tym, dopiero po którejś godzinie. Od razu uprzedze, gdzie takie rzeczy się dzieją.... B30!

i co

A co ma piernik do wiatraka? Brygadzistka zabrała telefon pracownicy ze stołu pod jej nieobecność. nie powiedziała nikomu o tym. wychodziła z działu i kto wie co z nim robiła! ja bym na policje zgłosił bo to nie jest normalne! kierowniczka ugłaska swoją pupilkę i rozejdzie się po kościach a biedna dziewczyna pewnie wyleci z działu bo tak to chyba u nich robią. cokolwiek by się nie działo to kradzież jest kradzieżą

@i co

Kradzież można zgłosić brygadzistka. Jest monitoring .Wszystko jest do sprawdzenia .

Operator

Bo trzeba zrobić jak na zachodzie jest Europy. Co pół roku brygadziści zmieniają dział na inny . Jest porządek i szacunek dla drugich ludzi .

Q

Swojego zniszczyć a Ukraińca głaskać.Sprawdzie ile godzin oni spędzają w telefonach magazyn logistyka to jest chore na co kierownictwo pozwala.

Prawda
@Q

Ale tu nie chodzi o telefon bo sama brygadzistka na nim siedzi prywatnie...! Zresztą każdy jak ma chwilę zajrzy... To chodzi o coś innego. Przez tą osobę zwolniło się parę osób lub zostało przeniesionych! Nadal nie pojmuje jak można przywlaszyc sobie czyjąś własność! Ona słowa nie powiedziała pracownicy tylko zajumala telefon pod nieobecność! Gorzej niż (usunięte przez administratora), ciekawe kto następny na liście pani Kas....

@Prawda

Brygadzistów powini regularnie wymieniać między działami żeby zapobiec takiemu (usunięte przez administratora) jakie teraz panuję.No i oczywiście co drugiego brygadzistę zdegradować .A zarząd zadaje durne pytania co zrobić żeby zmniejszyć koszty a 130 pajaców łazi i zajmuje się obgadywaniem i sklucaniem ludzi.

Sprawiedliwość
@i co

Z tym tematem proponuje iść do kadrowego. Przecież to przywłaszczenie mienia pracownika a zarzad kiedyś napisał że kradzież będzie się kończyć rozwiązaniem umowy.

Sprawiedliwi
@Sprawiedliwość

W tym zakładzie sprawiedliwości nigdy nie było, ja twierdzę jaka dyrekcja taka kadra

Gusbi
@Sprawiedliwość

I co hahaha sprawa załatwiona. Dziewczę na panelach a brygadzista na dziale, taki kierownik to skarb... Proponuję jutro iść na rozmowę i wziąć telefon kierowniczce na kilka godzin , ale tak nie mówiąc nic! Ciekawe czy też Was wynagrodzi

Niemiec
@Gusbi

Proszę iść dalej z tym. Ktoś w końcu zrobi porządek z tym kolesiostwem

Hehe

Ty tak poważnie? Kierowniczka poszła po bandzie. Wychodzi na to że pani z bilbordów może wszytko. Może zabrać ci rzeczy prywatne kiedy chce i jak chce a ty dla kierowniczki jesteś nikim! Nawet prawa nie masz swojej rzeczy prywatnej używać. Ale uwaga! Ty nie możesz ale jak ci pani z bilbordu zabierze to może haha

Myśl

O czym ty piszesz?? Używać to jedno, ale tu mowa o przywłaszczenieniu! Pani z bilborda zabrała telefon pracownicy bez słowa. Nie powiedziała że na nim siedział czy coś. Zabrała pod nieobecność! Przy (usunięte przez administratora) IE nosiła a kto wie co robiła. Kierownik (usunięte przez administratora)! Wyciągała konsekwencje z niewinnej pracownicy a ta nic!

Kaczor

Dają w szyje

Edzia
@Kaczor

Ja też daje w szyję , na tym dziale masę kobiet daje w szyję tylko o tym nie mówi

Lesser

Im więcej się starasz to gorzej, robota jest dla frajerów

Lesery
@Lesser

Święta racja, motto dyrektora

Heje

Najlepsze jest że wszystkie dziewczyny poleciały z naklejkowni i kurde droga kierownik! Gdzie mamy trzymać te wszystkie palety????? Ciekawe gdzie sięga ta słynna ręką! Bo pogrążasz inne działy chroniąc (usunięte przez administratora). Oby dotarło to wyżej

Pracownik roku
@Heje

Dokładnie, wszystko stoi wszędzie i czeka do następnej zmiany

Jaś
@Pracownik roku

Przyjdą i zrobią. Za to im płace.

B30

Czy ktoś na tym dziale myśli w ogóle? Dziewczyna ukarana a czerwona z uśmiechem się obchodzi wszędzie. Widocznie trzeba to załatwić inaczej skoro kierownik nie widzi i kryje (usunięte przez administratora). Przywłaszczenie jest karalne! Może g24 trzeba zaangażować by rozeszło się po całym powiecie i prawda wyszła na jaw a nie to jak kierowniczka próbuje pod dywan zamieść przywłaszczenie mienia. Jak zwalniała prawdziwego brygadzistę to takich skrupułów nie miała! My niezapomniamy tego!

Prezes
@B30

Z udostępnieniem filmu instruktażowego jak pracownik nie powinien się zachowywać w godzinach pracy nie będzie problemu .

Pani

Taka jest bystra anonimowo to może zrobimy jawne głosowanie w czasie produkcji kto jest za nią a kto za tobą hmm ? Chcesz się sprawdzić ? Zajmij się swoim życiem a jeśli naprawdę masz w sobie tyle odwagi przedstaw się tu ładnie reszta działów z chęcią się dowie kim jesteś

Dlaczego
@Pani

Pisz, pisz komentarze broniące cię ale jak media się zainteresują albo dyrektor to nie będzie ci do śmiechu. A z tego co wiem to sama często na telefonie siedzisz.

Jeja

"poprosić o oddanie telefonu" prywatnego....gdzie ja pracuje.... Kierownictwo gratulacje ukarania pracownika! Tego jeszcze nigdzie nie grali. To że kierownictwo przeszło samych siebie to jak nic nie powiedzieć.

Nika
@B30

O Tensie w Porcie i całej tej maskaradzie kierowniczka też nie wiedziała. Jeżeli o niczym nie wie co się dzieje na dziale to źle o niej świadczy. Metody dyscyplinowania jak zabieranie cudzej własności i czerpanie przyjemności z patrzenia jak kobieta się denerwuje i szuka są tak prymitywne że szkoda gadać.

Mam pytanie czy w naszej firmie są bezpłatne urlopy bo z tego co słyszę luzie biorą zwłaszcza na święta bo im brakuje i na niektórych działach tak jest

Wer
@Kasia

Tak ale tylko na wakacje lub na święta.

Kierowniczka

Jest jedno rozwiązanie, żeby przerwać ten (usunięte przez administratora) na B30, wymienić wszystkie pracownice na inne, te przenieść na panele, a z paneli lub innych działów na B30, to jedyne konkretne rozwiązanie

Starsi
@Kierowniczka

Wiadomo jak kara to na panele.

Jak to dziala

Czy może ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie polega wysyłanie zleceń na zewnątrz z działu technicznego? Czy to normalne ze technolodzy którzy pracują w mann hummel maja swoje działalności i wysyłają sobie zlecenia lub swoim kolegom którzy tez pracują w mann hummel i maja swoje działaności?A co najlepsze robią te zlecenia w godzinach swojej pracy na narzędziowni w mann hummel za co maja zapłacone a Narzedziownia w tym czasie musi zlecić na zewnątrz bo nie może się wyrobić? Tak można żyć tylko do mann hummel

mmm
@Jak to dziala

trzeba było się uczyć, to byś zarabiał

Zwiazkowiec

Alina
@Zwiazkowiec

Brawo w końcu ktoś się odważył. Wpisujemy się wszyscy !!!

Decks
@Zwiazkowiec

Zgadnijcie kto zakłada. I niech każdy zada sobie pytanie czy widzicie tą osobę w tym miejscu. Uważam że fajnie aby były zwiazki zawodowe w naszej firmie ale życzyłbym sobie aby był to Ktoś kto ma prawdziwy staż w tej firmie. Ktoś kto jest dla mnie autorytetem. Ktoś kto ma wiedzę jak ta firma funkcjonuje. Nie Ktoś urwany z choinki bo będą łatwo zarobione pieniądze. Decyzja należy do Nas. Ja się z tą osobą na nic nie piszę i jakoś nie wierzę że poczuła wielką troskę o Nas pracowników. To tylko moje skromne zdanie. Każdy ma swój rozum nikt nie jest dzieckiem.

Maras
@Zwiazkowiec

Czyżby przypływ milosierdzia i troska o ludzi czy własny interes i czubek własnego nosa?

Darek
@Decks

To się nie zapisuj ale zaś o nic nie proś bo właśnie tacy jak ty są najgorsi nic nie robią tylko narzekają. Ludzie śmiało możecie się zapisywać nie słuchajcie tego pajaca bo tylko narzekać potrafi

Grrr
@Decks

Widzę że ktoś z zarządu się uaktywnia . Boli co ?

Decks
@Darek

Ja nie narzekam ja tylko stwierdzam fakt i czytaj ze zrozumieniem chyba ze masz z tym problem. tylko piszę o moich odczuciach. Nie uważam abym był najgorszy. 13 lat regularnej pracy w Wixie to chyba nie jest źle jakoś że mną wytrzymują ludziska:)

Meg
@Alina

Chce wiedzieć kto zakłada to przede wszystkim. Mowa wpisujemy się wszyscy???

Czy zwiazkowiec to pracownik naszej firmy czy kt0s kto mości sobie miły etacik za fajne sianko?? Reszty nie muszę chyba pisać. Nie czuje się pałacem wiesz za długo już tu pracuję.

....
@Marcin

Tak związkowcy to pracownicy firmy

@....

Entliczek Petliczek czerwony stoliczek...czy zakładający związek to pracownik firmy hmmm i tak i nie. Zdradzcie sekret kto zakłada:):) Niech kurtyna opadnie i nastanie jasnosc. Reflektory odpalone możemy ruszać nie trzymajcie nas w niepewnosci. Etaty związkowców czekają. I teraz mrugnięcie oka

Jola
@Marcin

Tak to pracownik firmy i śmiało można się zapisywać widzę że jak nikt nic nie robi to źle jak ktoś ruszył i się udało to też źle ludzie czy wam się dogodzi?

Prankmas
@Zwiazkowiec

Brawo brawo, na pewno się przyłącze

Maria
@Zwiazkowiec

Ja się na to pisze dosyć już nas wykorzystują A związki nie zaszkodza. Ale tempa masa ludzi tego nie rozumie

"Zdun", dasz radę ;D

@pracownik

Jak dobrze pamietam dawno dawno temu praca na produkcji baaaaaardzo Cie męczyła...czyli wielki come back.

Typ
@Zwiazkowiec

Spoko jak związki zajmą się sprawami pracownika to na pewno zyskają na wartości. Teraz to pewnie jedna wielka niewiadoma i nowość. Jak związek zajmie się niektórymi osobami, które mają spodnie innego koloru chodzą cwaniakują kpią z ludzi i przy tym chwalą się, że są nietykalni bo pracują np. 17 lat więc pewnie są idealni, to dla mnie ma to sens. :-D

AntyPiS
@Grrr

Miejmy nadzieję że nasze podpisy coś pomogą, w przeciwnym razie wielu operatorów nie przyjdzie i firma się pakuje. Polak Polakowi zawsze pod górkę. To się musi zmienić, bez przesady aby niektórzy zarabiali po 10 razy więcej na miesiąc niż ludzie na hali.

PanoszyćSię
@Typ

Czerwone spodnie z D10 od str stołówki powinny miec rowery na hali i do tego endomondo.

Mario
@Typ

Od tego nie sa zwiazki żeby kogoś zwalniać czy zatrudniać to przede wszystkim

Typ
@Mario

Kto tu mówi o zwalnianiu. Są pouczenia albo rozmowy. Wystarczy jak im się raz wstyd zrobi.

Mietek
@pracownik

Jeśli to Zdun to grubo poszedł. Pracowaliśmy razem na dziale daaaawno temu. Nie znam go jakoś mega ale sam by tego nie wymyślił

Th0or
@Alina

Nie znam gościa który to zakłada bo za krótko tu pracuje ale z tego co tu czytam długo już nie pracuje w filtronie . Ja pracuje na dziale gdzie jest Zbyszek Tytus i dla mnie to super facet. Ma długi staż zna się na robicie. Jest w porządku dla nas Ja osobiście chciałbym jego w tej roli ale chyba nic z teg0o nie będzie

Mario
@Typ

Są oceny brygadzista można tam podzialac

co to ma być
@Zwiazkowiec

Informacja że jest związek na FACEBUKU to ciekawe, a może to jakaś grupa dyskusyjna

Czesio
 Problem
@Th0or

TYTUS PRZEWODNICZĄCYM ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH NO PROSZĘ CIĘ

Junek
@Czesio

Bardzo nieodpowiedzialny gość ! Tacy są w firmie najlepsi a poza tym (usunięte przez administratora) dyrektorka .

@Zwiazkowiec

Może byście coś podziałali a niw tylko wirtual i gierki, jakieś podwyżki by się przydały.

Ostatni sprawiedliwy
@Junek

Przestańcie wciąż mymlac i szukać wciąż winnychh popatrzcie na siebie i wtedy oceniajcie innych

@Zwiazkowiec

To na koniec roku będą super podwyżki jak są związki.

Olus
@Pracownik

Spokojnie dostaniesz podwyżkę od nowego roku ale normy jeleniu i będziesz to robił za te same pieniądze więc już nie warcz

Pracownik Eco
@Zwiazkowiec

Związki powinny zrobić coś z L4 w tej firmie bo jak ci się zdarzy zachorować, to nie dość że *0 % wypłaty, premii nie a brygadzista patrzy zwolnić.

Qwe

No to będą w końcu podwyżki, z 1000 zł

Qwe
@Zwiazkowiec

To ile kasy będzie na święta

bart

No to wywalczycie podwyżki

Bart
@Zwiazkowiec

I co z tymi podwyżkami związek istnieje już pół roku i co z tego ma pracownik.

zawiedziony
@Zwiazkowiec

przecież działacie już, czy to nowy związek tamten jest Solidarność a wy konfederacja? Ale konfederaci chcieli utrzymać niewolnictwo więc o co wam chodzi ?

wsx
@Zwiazkowiec

związki już są to kolejne

Kizio

Podwyżki płacy załatwcie.

Karolek
@Zwiazkowiec

Co macie wspólnego z konfederacją ?

Komunista
@Zwiazkowiec

Walka klas trwa należy przeciwstawić się oprawcą, zapisujcie się do związku.

qwe
@Zwiazkowiec

Głównym zadaniem inżynierów, planistów czyli ustalających robotę czego ile zrobić jest utrudnienie pracy, tak żeby robol się napocił , może tym się zajmą związki.

Stefan
@Zwiazkowiec

Jak to jest że studenci idą na 4 brygady i żaden student nie chce robić a przyjmują Ukraińców

Tut
@Stefan