Lear Corporation Poland II

Adres: Serdeczna 40, 43-100 Legnica

NIP: 6462117219 KRS: 0000085748

Lear Corporation Poland II
2 376 6 1

Opinie o Lear Corporation Poland II

Pracownik

Czy to prawda że Marek z HAB jest rodzinom z dyrem

Nina
@Pracownik 22.12.2018 12:40

Wiem napewno że jest konfident

Paula2
@Pracownik 22.12.2018 12:40

Rodziną może i tak ale rodzinom ?heh

POLAK NIE DOCENIONY PRACOWNIK

BYŁEM I WIDZIAŁEM UKRAINA SIĘ NAŻARŁA NAWET NIE WIEDZIAŁA JAKIE TO ŚWIĘTO DYREKCJA STAŁA Z OPŁATKIEM NIKT SIE Z NIMI NIE PODZIELIŁ BO SAMI DO POLSKICH PRACOWNIKÓW NIE PODESZLI JEDLI NA STOJĄCO ABY NIKT SIE NIE ROZSIADŁ SPRYTNE ZAGRANIE

Xxx

Wigilia co tu dużo mówić..tragedia. To że pierwsza i druga zmiana była podzielona na tury to i tak nie wyglądało to tak jak powinno,jeden chlew..Jeszcze się dobrze nie zaczęło a już nie było co zjeść, został tylko (usunięte przez administratora) i ludzie którzy nawet nie obchodzili od tych garów.Juz lepiej by było jakby każdy dostał po kawałku ryby i ze trzy pierożki, kawałek ciasta i coś do picia na tacy i tyle.Wydzielone porcje (nawet niewielkie)ale każdy by skorzystał a tak to skorzystali tylko Ukraińcy bo przecież walkę jak o ogień muszą odstawić.Naprawdę przykro było w tym uczestniczyć..

Operator 5 lat w Lear

Witam wszystkich co myślicie o dzisiejszej wigilii na zmianie C bo ja myślę tylko jedno dlaczego pan dyrektor potraktował nas jak bydło ja się pytam dla kogo była ta wigilia dla świń czy dla ludzi czułem tylko ocierajacych się ludzi i przepychajacych się do jedzenia smród potu to aż cofal przy samym wejściu ludzie z Ukrainy pobierali rękoma pierogi z tacy dla mnie to był szok nigdy takiego czegoś nie widziałem 250 osób w tak małym pomieszczeniu w ciuchach roboczych jedzenie na stojąco to przebija już wszystko napiszcie co o tym myślicie

Nick
@Operator 5 lat w Lear 21.12.2018 02:09

Chciałbym zauważyć, że pozostałe zmiany podzielono na trzy tury, a nas potraktowano jak bydło, ponieważ przedstawiciele dyrekcji musieliby zostać w zakładzie co najmniej godzinę dłużej, a po co, skoro temat można zamknąć w 15 minut. Żenada. Dno z metrem mułu.

Nick1
@Operator 5 lat w Lear 21.12.2018 02:09

Tym właśnie pokazali jaki mają szacunek dla ludzi którzy zarabiają na nich. A takiej wigilii nigdy nie przeżyłam:/ przykro było na to patrzeć...z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Trzeba jak większość dobrej załogi się ewakuować z tej firmy, bo dobre czasy już nie wrócą ://

Operator

Zmiana "B" pani "I" opertor czy lider, oto jest pytanie ?, kawa, zupka, papieros i plotki, ale dziewczyna umie sie ustawić.

Operatorka
@Operator 09.08.2018 14:28

Wreszcie ktoś napisal o pani " I",zgadzam sie , wielka pani lider, nic nie robi, siedzenie przed komputerem to jej wychodzi i rozkazywanie. Uważa sie za najlepszą. Pamiętaj krzyczeć możesz na swojego męża i dzieci nie na ludzi, bo jesteś jedną z nas.

Pankracy .
@Operatorka 13.10.2018 19:02

Co wy tej Pani I tak się czepiliscie ? Na Mfa nie jest cięzko więc nie wiem na co narzekacie.

Obserwator
@Operator 09.08.2018 14:28

Wszystkim z boku wydaje się to takie proste, może sami chcecie się zamienić dopiero byśmy zobaczyli czy to taka "miła i przyjemna praca" zarządzanie ludźmi wymaga dużo wysiłku nie fizycznego ale psychicznego, czasem lepiej jest być operatorem odpowiada się tylko za siebie i za swoją pracę i niczym się nie przejmuje. Odpowiedzialność za ludzi to coś więcej. Pamiętajcie, że zawsze może być gorzej, więc szanuj przełożonego swego bo możesz mieć gorszego.

Pankracy .
@Obserwator 04.11.2018 23:32

Hm. Czasem odzywki sa nie na miejscu bo nie jesteśmy zwierzętami , ale jak jest się liderem to nie ma się juz kolegów bo by na łep wlezli. Ale pamiętajcie LIDERZY tez kiedyś byliscie operatorem w szarej koszulce i wymagaliscie szacunku więc traktuj ludzi jak jak byś chciał aby Cię traktowali.

Pankracy .
@Operatorka 13.10.2018 19:02

Lider nie ma prawa krzyczeć tylko odnosić się z szacunkiem do pracownika

Bezglutenowa
@Operatorka 13.10.2018 19:02

Myślicie, że taki cyrk jest tylko na zmianie B?. Na zakładzie panuje 1 zasada -> masz znajomego kierownika(albo,to twój boy)? ktoś z rodziny ma wyższe stanowisko(biuro), jesteś dobrym konfidentem? awans masz jak w garści. Najlepsze jest,to że na tym zakładzie działa, to w bezczelny sposób i 80% stanowisk obsadzanych jest po znajomości. Przyjdźcie i popracujcie parę miesięcy,a zrozumiecie. Jeden wielki (usunięte przez administratora) i czcze obietnice o "podwyżkach" za wyrabianie chorych norm.

San
@Bezglutenowa 12.12.2018 13:49

Tak jest źle to dlaczego sie nie zwolnisz?A normy są takie że spokojnie sie wyrabia.Jak jesteś leserem który nic nie robi to najlepiej napisać jak to jest źle.Podwyżki są dla ludzi którzy naprawdę zasługują a według mnie ty nie zaliczasz sie do takich osób!Proszę zmienić zakład pracy a nie oczerniac ludzi tam pracujacych.

Zażenowany pracownik
@San 12.12.2018 19:18

O czym ty w ogóle piszesz, normy zależy jaki dział. A podwyżki większość tylko widzi jak jest "inflacyjna" bo od siebie to są tylko obietnice. I dlaczego "pracownicy" z Ukrainy są lepiej traktowani niż Ci z Polski, zostają na nadgodziny i po co jak często nie mają co robić, a jak jest to dostają łatwą prace bo "nie rozumiem".

Majtor

Jakie stawki na audytora jakosci i jaka praca

Krist

Witam jakie opinie o prototypowni D&d ? Szukają ludzi do pracy ponoć

anonim
@Krist 02.12.2018 21:23

Jest ok

Polska

Naćpani liderzy ,którzy nawet tabliczki mnożenia nie znają .Ukraina coraz bardziej bezczelna i leniwa,polskiego języka nie mają zamiaru się uczyć.Strzał w kolano dla Leara.

Mil
@Polska 21.09.2018 23:44

No to nie widzę problemu :)wyrywkowo sprawdzać w razie dziwnego zachowania ale operatorów również:)

betty
@Polska 21.09.2018 23:44

A jak myślisz czemu przyjmują Ukraińców? Bo Polacy nie chcą pracować. Nie ma rąk do pracy. Każdy by chciał kokosy zarabiać i się nie napracować. I kółko się zamyka. Ukraińcy mają wszystko w (usunięte przez administratora) w większości. Psują maszyny na potęgę. Języka się nie uczą. Bo po co ? Po trzech miesiącach znikają.

Stołówkowicz

Witam miały zajść zmiany na Naszej stołówce, jak widzę nic się nie dzieje w tej sprawie, pierogi są dla osób lubiących pieprz, a nie wszyscy go lubią w aż takiej ilości, surówki miały się poprawić a większość ich nie chce jeść, to chyba coś nie tak ?? Czy w końcu zmieni się na lepsze ??

Kkkk
@Stołówkowicz 13.11.2018 10:17

Może zacznij robić sobie kanapki leniu

Xxx
@Kkkk 20.11.2018 19:17

Tutaj nie chodzi o lenistwo.Myślisz że wszyscy którzy korzystają z zasobów kuchni Lear są leniami??? Człowiek chce zjeść poprostu ciepły posiłek ale nawet z tym ciepłym jest często problem nie mówiąc już o smaku niektórych potraw..i te kolejki-tragedia.Ludzie czekają i czekają a przerwa sobie leci.. to jest to przerwa spędzona w kolejce,brawo!

Wiola

Szkoda że(usunięte przez administratora)odchodzi.Super kierownikiem jest.

W.P
@Wiola 25.10.2018 09:51

Marek świetny kierownik!

Spawacz

Brak kompetencji ludzi w tym zakładzie Moje sugestie dla Lear Corporation Poland II: Zmiana Liderów i Mistrzów Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zmiana liderów i mistrzów

M.
@Spawacz 05.11.2018 10:41

Kogo masz na mysli.Jezeli masz problemy z mistrzem bądź tl to zgłoś w kadrach a nie na forum.A moze z toba jest poprostu cos nie tak?!:)

Absolwent

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Dać podwyzki i nie zabierać premi

Zle sie dzieje
@Absolwent 12.10.2018 23:57

Dac podwyzki i postawic na POLAKOW

zainteresowany

Ile zarabia sie na stanowisku inzyniera jakosci? Widze, ze co jakis czas wskakuje oferta i zstanawiam sie nad aplikacją.

mats
@zainteresowany 29.10.2018 20:59

za mało

xxDxxDxx

Praca super. Super ludzie. Mila atmosfera. Jeżeli chcesz pracować i idziesz z nastawieniem dobrym a nie po to żeby tylko narzekać i zależy Ci na pracy to żadna zła opinia nie przeszkodzi Ci z pracą w tej firmie.. Jeżeli trafisz na D2xx P.Budniak(najlepszy przełożony).. Będziesz zadowolony. Tylko pracować! Pozdrawiam wszystkich z Gp12 i nadasanych nierobów którzy nie wiedzą jeszcze co to znaczy zla praca.

Pracownik
@xxDxxDxx 19.10.2018 09:25

Mialam tą przyjemność pracować z Pawłem jak i jego żona (usunięte przez administratora), wspaniali ludzie, zawsze służyli z pomocą. Wiecej takich ludzi w Learze. POZDRAWIAM.

Była współpracownica
@xxDxxDxx 19.10.2018 09:25

Paweł to najlepszy przełożony z jakim pracowałam. Dzięki niemu jest fajna atmosfera na dziale.

idnaS

No proszę kto by pomyślał romans za romansem. Ta Dziewucha z Haba to niema wstydu jeden żonaty ją olał to za drugiego się bierze. Boże z kim ja muszę pracować żal mi takich ludzi.....

Xx$x
@idnaS 02.10.2018 21:53

No słyszałam o tej Czarnej z Haba podobno nie raz już WC zaliczyła. Porażka

Xxxxx
@idnaS 02.10.2018 21:53

Czyżby chodziło o " N. B" z Haba?

idnaS
@Xxxxx 11.10.2018 22:13

Tak

xxx
@idnaS 02.10.2018 21:53

Tylko tak naprawdę.. co kogo obchodzi co Ty sobie na ten temat myślisz? Pewnie odwagi brak żeby powiedzieć dziewczynie w oczy co się o niej myśli to lepiej na forum..żal to jest jest naprawdę Ciebie.Lepiej pomyśl co jutro na obiad zrobisz.

Yo
@idnaS 12.10.2018 19:40

Prawda w oczy kole... Jak stare przysłowie powiada. Pluj krowie w oczy to powie że deszcz pada.. Więc niema sensu z taką osobą podejmować rozmowy.. Tylko nasz zakład jest właśnie tak postrzegany. Jeden wielki (usunięte przez administratora) Przez właśnie między innymi takie osoby.

G
@idnaS 02.10.2018 21:53

wiesz że łatwo można się dowiedzieć skąd zostały wysłane wiadomości ? Więc dziewczynko zazdrosna jeśli nie wiesz nie pier... powiedz dziewczynie prosto w oczy chyba musisz być bardzo zakompleksiona baba ze piszesz tutaj zamiast zatkac ryj wiesz dobrze że to nie prawda Ale musisz aby komuś zniszczyć życie . Spójrz w lustro i zobacz jakim jesteś człowiekiem . To ze ty tak robisz nie musisz pisać tego na kogoś innego. Bądź osoba taka by otwarcie powiedzieć tej osobie !!!!!!!! Jak to mówią kozak w necie (usunięte przez administratora) w świecie . !! I czy wiesz co oznacza RODO ... możesz mieć niezle problemy przez to. Raz że podszywasz się nickiem dwa że używasz inicjalow. Usuń to albo będziesz miała problemy i zajmij się swoim życiem . Pilnuj swojego mezusia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pankracy

A co powiecie o naszej kantynie ?

Anonimek
@Pankracy 25.09.2018 00:17

Zmienic automaty !

Pracownik
@Pankracy 25.09.2018 00:17

Kantyna brak słów zero poprawy najlepszym rozwiązaniem byłoby zmiana, obiady suche, pierogi sam pieprz i ziemniaki, obsługa niemiła, kotlety suche, surówki brak słów i nic się nie zmienia, porcje powinny być jednakowe a nie według uznania. I zawsze to samo jedzenie nie zawsze świeże.

Glodny
@Pracownik 28.09.2018 10:10

Zmiana

BrawoWY

Świetna polityka zakładu: specjaliści uciekają, zalew pracowników z Ukrainy(roszczeniowi, w większości nie chce im się pracować aby odbębnić 3 miesiące...). Początkowo obcokrajowcy stanowili, stanowiska najniższego szczebla, obecnie jest to już Logistyka czy Utrzymanie Ruchu, więc możecie sobie wyobrazić co się tam dzieje. Stanowiska wyższego szczebla to w dużej mierze osoby awansujące wewnątrz (brak doświadczenia w branży poza Lear)... Ogólnie kolesiostwo, atmosfera słaba, zarządzanie dno. Brawa dla Pana, który w dwa lata z korporacji zrobił sobie prywatny folwark. Ogólnie pisałby i pisał.. Nie polecam. ;)

Taki
@BrawoWY 17.09.2018 01:50

W UR nie ma Ukraińców

Espania
@BrawoWY 17.09.2018 01:50

4 brygady?serio!!!?

Los Angeles

Jak robota w UR?

Taki
@Los Angeles 27.09.2018 14:52

Nie jest najgorzej Pplecam

Pan Kupka

Z ostatniej chwili byłem zrobić 2 "kupke"do toalety a te przy sztniach nieczynne wiec idę do sztni a te zamknięte.l oczywiście ide na halę a tam jedna muszla zatkana i bez zamka w drzwiach a druga bez deski . Więc wybieram się do recepcji. A RECEPCJONISTKA do mnie ze niemoze otwierać dzwi kazdemu na to ja odpowiedam że tylko chcę skorzystać z toalety bo wszędzię są albo uszkodzone albo pozamykane . Poczym nie wpuszcza do toalety na recepcji. Po wyjściu z toalety RECEPCJONISTKA mi mówi że dzwoniła do inż budynku i on nic takiego niezaobserwował oprucz tych dwóch toalet które są nieczynne. ŻENADA. OCZYWIŚCIE RECEPCJONISTKA ZBULWERSOWANA ŻE ŚMIAŁEM JĄ ODCIĄGNĄĆ OD JEJ ZAJĘĆ.

Obserwator, pracownik, szczery

Zmiany w Lear to praca u podstaw i na kazdym stolku bez wyjatku. Nie tylko w Lear Legnica. Zarządzanie wiąże się z komunikacja, działaniami opartymi na decyzjach, które dają wyniki. Tu każdy powinien zacząć od siebie i zastanowić się nad tym, co chciałby zrobić i poprawić i z Kim i dlaczego! Na produkcji, w biurach, na wjezdzie do zakladu. Prosze nie parkowac na trawniku =》 slaba widocznosc grozi wypadkiem! Razem mozna wiele, a nie przeciwko sobie. Nowy Dyrektor to wielki dar dla tego zakładu. Na zła opinię zapracowano olewatorstwem, decyzjami "bo coś robić trzeba", posiekanymi błędami, szukaniem winnych, a nie rozwiazan. Ty to zrob a reszta 16 i do domu. Wprowadzaniem projektow na szybko i na "czyms". Ktokolwiek chce coś zrobić trafia tu na beton. Lepiej szukać wymówek. Brakowało Tu Pana. Robi się czysciej, 3 miesiące i widać porządek gołym okiem. Proste 5S. A komponenty i produkty jak pięknie poukładane. Logistyka z dnia na dzień przypomina ład. Poprawa we właściwym kierunku!!! Miło się to obserwuje i jak cenna to nauka!!! Prawdziwy przywódca i jego kroki. Codziennie !! Weryfikacja tego, co ma byc zrobione. Strukturę trzeba zbudować. Trzeba aktualizowac stan obecnych. Ludzie sie szukaja i sie nie znaja. A inny jezyk w tym nie pomaga. Coz taki trend na rynku. Musi minac sporo czasu zanim sie wszystkich pozna.To wtedy BHP sie dowie Kto jest na danej zmianie w przypadku pozaru :) Ilu sie ewakuowalo, a ilu zostalo :) jakie środki ochrony i w jakich ilościach :) W punkcie zbornym liczba ewakuowanych jest najważniejsza :) Lider ma wiedziec ilu ma Ludzi na zmianie, co i jak robia, a nie czy chodza do...A jak dumnie APU z zeszytem wyglada! Inteligencja! I po co Ludziom komputery? :) Zakresy ludziom dać prosze i normalne umowy o pracę, stażysta stażystów pogania, a obowiazki inżyniera. Duzo ludzi wykonuje nie swoje albo wtraca sie w prace innych. HR powinny zająć się obsługą pracownika i kontrolować umowy, place, nadgodziny itd. Szkolenia podstawowe dla personelu. Ludzie pragna wiedzy! I nie za wszystko odpowiada HR Manager. Pani Paulina ma sporo checi i jest sumienna i nowa. Czy mloda osoba nie ma prawa awansowac jesli dobrze wykonuje swoje obowiązki? Ona wraz z Nami bedzie sie rozwijac! Bo chce! Wesprzyjmy ja! Dajmy kazdemu czlowiekowi szanse! Traktujmy tak, jak sami bysmy chcieli, by nas traktowano! To jest motoryzacja LUDZIE a nie lodziarnia na rogu. Istnieje, bo Klient kupuje. Klient kupuje, bo Lear to firma z pięknymi wartościami i narzędziami. Kiedy produkt jest ok to dobrze, ale nie można pchać czegokolwiek w rynek. Trochę wyobrazni: co się dzieje, gdy siedzenie się składa przy 120 km/h na autostradzie? Powodzenia! KTO CHCE ZA TAKIE RZECZY ODPOWIADAC? JA NIE! A jak Wam farba zacznie schodzic bedziecie zadowoleni? SAMI JESTESCIE KLIENTAMI!!! Ilosc? Tak. Jakosc ? Przede Wszystkim! Dlaczego maszyny nie sa doinwestowane? Cięcia na ciaglosci produkcji? Kto takie decyzje podejmował? Jedna osoba organizująca wysyłki, a jak będzie wypadek to Transporty co? U jasnowidza? Transporty specjalne? To jest problem też tylko 1 osoby? Naprawde? I przez kilka lat nikt nie wymyślił bezpiecznego stoku rezerw? I te informacje jak bombki na choince! Wszystko wszędzie i na każdy temat! Święty Mikołaj odwiedzi nas za miesiac! Pranie dywanów! W innych firmach sa ekskluzywne palarnie dla gosci i zdejmijcie ta propagande przed wejsciem na zaklad bo goscie zdjecia robia. Ludzie tu gonia za prostymi rzeczami. Problem z papierem do drukarki, a ogłoszenia firmy na drzwiach do kibla! Informacje o kradziezach z godzinami dostepu do pomieszczenia?? To chcemy pokazywać Klientom, którzy wchodzą na Zakład i serwisantom oraz firmom? Naszym rodzinom za tydzień? Wizerunek Kochani!! Ludzie maja wyraz twarzy jak mumie. Ludzie boja sie pytan. Pomalujmy. Wyrzucmy co nie jest właściwe z siebie i naszego otoczenia, rozmawiajmy, słuchajmy i uczmy, usmiechajmy sie, zmienmy na lepsze, odnosmy się do siebie z szacunkiem! Odlozmy cos na chwile ale zrobmy to!!!! Nie mowmy ze sie nie da, nie czekajmy na CUD!RAZEM! Nerwowka i widzi mi sie nie pomoglo do tej pory. Głupie polecenia to żadna poprawa. Wierze ze za kilka lat. Tak LAT! Bedzie tu pieknie. To się musi wkoncu udać! I beda z NAS PRZYKLAD BRAC inne Planty!! Ekipa coraz LEPSZA! NAJLEPSZA! Sporo z najlepszym doświadczeniem. Z połowy Dolnego Śląska Ludzi przyciagnelo!. PRACUJMY RAZEM i WYGRAJMY RAZEM! ONE LEAR. DUMA i ZWYCIĘSTWO. SATYFAKCJA i SUKCES. TO NASZ WSPÓLNY CEL! A Nowy Dyrektor tylko Nas w tym poprowadzi, bo dobrze wie jak! Ciąg dalszy nastąpi :)

Roberto
@Obserwator, pracownik, szczery 23.09.2017 03:39

To w tym ciąg dalszy nastąpi po tym zrobieniu laski nowemu dyrektorowi to się rozumiem przedstawisz nam i na stanowisko Deputy Plant Manager od razu. Żenada. Syf jest,ale nie tylko przez brak 5s, Lear pozwala na kolesiostwo i się firma rodzinna zrobiła. Zatrudnianie kolegów z rodzinami na stanowiska na które się nie nadają, zobacz ile jest takich osób które w innej firmie na swoim obecnym stanowisku nie przetrwały by nawet jednego dnia, zobacz na dział D&D jak tam szambo wybiło. Lear to firma bez perspektyw dla fachowców, nie polecam pracy tutaj bo trzeba zasuwać na nierobów z koneksjami i zamiast na pracy to mieć oczy naokoło głowy bo w ramach podziękowania nieroby kręcą ciągle afery na ciebie(w końcu jak na robocie się nie znają to czymś się muszą zająć). Transfer pracowników wcale się nie zmienił, przemiał totalny, Lear legnica=Competence Center dla innych okolicznych firm. A te wszystkie hasła i tak nie zginą, bo ta szopka korporacyjna, hasła, ciągłe szkolenia z etyki żeby sobie ktoś butelki wina od dostawcy nie wziął, gdzie management bagażniki samochodów otwiera na to, i niszczy strukturę firmy poprzez zatrudnianie idiotów na kierownicze stanowiska i przez "na siłę" promowanie pewnych osób(Patrz D&D, gówno zawinięte w cukierek po michałku wcale nie będzie smakować jak michałek). Codziennie obserwuję ten dramat i się cudów nie spodziewam. Nie bądź naiwny panie kolego.

...
@Obserwator, pracownik, szczery 23.09.2017 03:39

Przeginacie z narkotyksmi w tym zakladzie na kazym dziale dil

Dj
@... 24.06.2018 15:10

Jaraja nawet mistrzowie odpowiedzialni za innych pracowników żenada

HR Room
@Obserwator, pracownik, szczery 23.09.2017 03:39

R. Malesa

Pankracy

A pracownik po 2 latach 2500 chore stawki chorzy ludzie. I nikt nie ma zamiaru nic z tym zrobić . Mercedesa otworza to nikt tu nie zostanie poza ukraina ????????

pracownik xxx

Panie Paulino prosze poruszyć kwiestię dofinansowania karty multisport, myślę że to przyciagnie grono ludzi, niestety 110zł to bardzo dużo na taki zakład w niektórych firmach jest ona prawie za darmo ... Pozdrawiam.

Opiku
@pracownik xxx 20.09.2018 11:16

Dokladnie 50 zł brutto powinni być max

Jungenflop

Spawacz na wejście ma 2800 po 3 miesiącach 2900...... Gruzin ,Ukrainiec 17 zł na łapę ..i czemu oni się dziwią że nie ma spawaczy. Wola zatrudniać co 3 miesiące nowych pseudospawaczy.. i tak w kółko

Wiola

Po pierwsze rynek w Polsce jest tak duzy ze każdy zakład teraz zatrudnia ludzi z innych krajów.Poczytajcie trochę .Po drugie Polacy tez wyjeżdżają do niemiec do pracy wiec z kąd ta nienawiść! Proszę uważać na słowa ,jeżeli się komuś nie podoba praca w lear i uważacie że gdzieś indziej będzie lepiej to proszę zmienić a nie oczerniać na forum.Dlaczego na żywo już nie jesteście tacy mądrzy.Żenada...

Absolwent

Zenaada! Co tu sie dzieje ukraina siedzi polaku zapier.. o 100 więcej od niego po 3 latach , ja nie wiem jak tak moze być ze Polaków traktuja gorzej niz ukrainca . I nikt nic z tym nie robi biuro widzi jak polak stoi zjeba zaraz , a ukraina niech stoi hajs leci. Ich praca po 12 h to stanie bo nikt ich nie chce . To zamiast tego podwyzki dajcie a nie !

Lol
@Absolwent 10.09.2018 22:23

Ciekawe bo pracuje ładnych tam pare lat i widzę że polacy teraz też leniwi sie zrobili a zwlaszcza ci paro letni:)wiec nie gadaj glupot ze pracownicy z ukrainy to nic nie robią!Zarabiają wiecej dlatego właśnie bo pracują po 12h a my co nic od siebie 8h i do domu i jeszcze to narzekamy jak nam to źle.Zakład nie jest zły tylko ludzie- zwłaszcza ci starsi sie wycwanili.Daj najpierw coś z siebie a później mów o innych.A nikt nie wymaga wiecej niż jest norma.Norma jest wyliczona normalnie no ale jak ktoś czesto chodzi palić albo sie rusza wolniej... to jak ma ją wykonać no niestety sama sie nie zrobi.Po zatym podwyżki są ale dla osób które naprawdę sie wykazują i angażują w pracę.Rotuja na większości stanowiskach a nie na jednym i klapki na oczy ,,ja swoje zrobiłem,,.Nigdzie tak niema,nic za darmo nie przychodzi:)

Absolwent
@Lol 11.09.2018 08:14

Hahaha wes wgl zastanów sie co gadasz . Ukrainiec ma w (usunięte przez administratora) reklamacje a ty masz konsekwencje bo on pojedzie do domu ! Przez 3 lata norma nawet ponad aby zrobić plan rotacja na nowy projekt. I co z tego mamy ? 100 zł więcej niz ukraina !jak często chodzi PALIĆ skoro zakład pozwala na 2 przerwy na papierosa. Na jakim świecie ty zyjesz . Nie pracuje tu rok czy dwa zeby nie wiedzieć co jest grane

M
@Absolwent 12.09.2018 15:05

Też byłam na a5x i wiem jakie tam normy były:)montaż o której kończył wiec nie mów proszę jak tam ciężko było.Teraz przynajmniej macie okazje zobaczyć jak na innych projektach się robi.Jest okazja sie naprawdę wykazać:).

Ttt
@M 13.09.2018 10:31

Ciekawe kiedy Byłaś na a5x pod koniec jak tam nic nie szło

Absolwent
@Ttt 13.09.2018 15:22

A co powiesżo vs czy hab tez tam nic sie nie robi ? Tam ludzie powinni dostać ze wgl tam robia w szczególnosci kobiety

M
@Lol 11.09.2018 08:14

Lol to zatrudnijcie pracowników z Ukrainy jak ci polscy pracownicy nie pasują

Co z ta Polska
@Lol 11.09.2018 08:14

Nie leniwi, tylko nikt nie bedzie tyrac za ukraine. Polak ma sie podwojnie narobic zeby szoszol czul sie jak pan? Wstyd zeby we wlasnym kraju Polak byl poganiany a ukrainiec podpieral sciany i palarnie biorac te same pieniadze smiejac sie nam w pysk i czujac sie jak u siebie. Tu jest Polska precz z ukraina. Nie pozwalajmy zeby historia sie powtorzyła

Polska ginie

Tylko czekac az zostaniemy wygnani z wlasnego kraju przez bandere dzieki tym tolerancyjnym ktorzy na to pozwalaja. ukraina zalewa Polske az ja calkiem wchlonie

M

To się nie dziwię ze Polacy z tej firmy uciekają widać że zatrudniają pracowników z Ukrainy

Opinia

Leniwi ukraincy i tylko garstka Polaków

Absolwent
@Opinia 08.09.2018 13:11

A naszej dyrekcji to pasuje.. na 12 przychodza i nic nie robią bo nikt ich nie chce. A nam Polaka podwyzki nie dadza, 100 więcej to 3 latach niz Ukrainiec co nic nie potrafi i podpiera palarnie

Praca
@Absolwent 08.09.2018 23:54

Ale w statystykach sie zgadza, firma oszczędza i ponosi lepsze koszta

Anonimus

Szkoda gadac co sie dzieje na tym zalkadzie jedno wielkie wiecie co.Ludzie bez wstydu.Jak mozna rozbijac rodziny i zwiazki.

Xxxxx
@Anonimus 23.06.2018 20:18

Była taka Madzia rozwaliła rodzinę bez skrupułów a teraz zawinela (usunięte przez administratora) i poszła bo jej mistrzunia zwolnili (plaża się skończyła)

Pani
@Xxxxx 25.07.2018 05:02

Dziwnym trafem po miesiącu już przeszła na firmę ciekawe dlaczego jak inne operatorki bardziej zasłużone musiały robić dłużej by z agencji przejść na firmę!!!

XXL
@Xxxxx 25.07.2018 05:02

A ruda to lepsza?Przes.rała swoje małżeństwo i popadła w paologię a na dodatek zaciążyła :)i to z takim burakiem :)

X-Men
@XXL 30.07.2018 23:17

A on zostawił żonę (fajna żonę) dla takiej grubaski i dwoje małych dzieci to trzeba być dopiero burakiem!!! O niej się nie wypowiem bo sama jest matką i zrobiła coś takiego!

Xxxxx
@X-Men 31.07.2018 00:15

Kupa długów u ludzi i jak w przedszkolu tego lubię ma luz tego nie niech zapierdziel. Towarzystwo jaraczy. Doigral się i wyleciał!!!!

XXL
@X-Men 31.07.2018 00:15

O proszę,jakiś wszechwiedzący poparzony pokurcz wie jak było i jak jest i rozpowiada plotki.Miej jaja i zapytaj u źrudła jak jesteś ciekawy.

Nick
@Anonimus 23.06.2018 20:18

To nie jest kącik zerwanych więzi jak nie macie co robić tę pe pi py to się swoimi rodzinami zajmijcie tak już jest w tym zakładzie połowa płci pięknej ..połowa mężczyzn to co się dziwić że zawsze coś się skreci albo w jedną stronę albo w druga..ale komuś za plecami robić to nie ładnie .. to do wszystkich l.a.c.h.o.n.o.w

Zainteresowany

WItam. Jakie są zarobki (+/-) na stanowisku konstruktora? Pozdrawiam

Zostaw opinię o Lear Corporation Poland II - Legnica

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II