Lear Corporation Poland II

Jarosław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 716 ocen.

Opinie o Lear Corporation Poland II

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II

Praca...

Kto chce pracować to bedzie pracował. Kto narzeka to bedzie narzekał gdzie by nie pracował. Praca nie jest najgorsza(w końcu 3 tyś osób pracuje).ciepło, wyplata zawsze na czas, autobusy sa z dopłatą. Wiadomo trzeba robić za darmo nic nie ma. Nie pasuje? To proszę do kadr, zwolnić się . Nikt nikoga na siłę nie trzyma! I zaprawszam do roboty na budowe.Super warunki mróz,zimno deszcz, śnieg, mokro, brudno, po 10, 12 godzin dziennie. Albo za granice tez super mieszkac w jakieś dziurze,jeść konserwy 3 razy dziennie 7 dni w tygodniu pracować po nim 12 godz 7 dni w tygodniu z dala od domu i rodziny. Robota jest tylko wybierać.

Prod.
@Adrian 17.01.2018 12:27

Idź do kadr zapytaj ile ludzi pracuje... Ludzi z lear plus firmy zewnetrzne.

dsf
@Prod. 20.01.2018 13:36

jakich firm zewnętrznych?

Bella

Jak tam sytuacja na porshe ?

neis

Czy jest tu jakaś dziewczyna ,która tak jak ja szuka pracy i planuje zgłosić się do leara? niech napisze na maila: kubus_512@wp.pl :)

Ktos
@neis 04.01.2018 13:06

Nie ciesz się za 8

Asmodeusz
@tyryty 05.01.2018 22:56

Drogi kolego Lear to jeden Wielki (usunięte przez administratora) nie wiem co robi twój kuzyn ale z roku na rok jest coraz gorzej praca jest wszedzie ten kto wraca do Leara to albo Desperat który nie daje sobie rady albo człowiek który lubi byc poniżanym i gnojonym kokosów tu nie ma i nie będzię

Pracownik

Lear Corporation Poland II to dobra firma, można spokojnie pracować.

Kitting
@Pracownik 11.01.2018 19:49

Dobra by była gdyby lepiej płacono a że jest jak jest to ludzie się zwalniają atmosfera taka jak w Więzieniu

Adrian
@Pracownik 11.01.2018 19:49

Dobra Spokojna Firma ?? Powiedz to tym którzy się zwolnili gdyby były większe zarobki to by ludzie się tak nie zwalniali a tak każdy chce odejsc

Rekrut

Zostałem zaproszony na rozmowe ws. pracy jako Magazynier. Jak wygląda taka rozmowa w Lear? Co powinienem wiedzieć idąc na tą rozmowe? Na rozmowach zazwyczaj pytają o zarobki. Ile zarabia Magazynier w Lear. Pytam, bo nie chciałbym się wygłupić mówiąc za dużo, albo powiedzieć za mało w stosunku do tego co mogą dać. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.

TOLA@wp.pl

Podobno na krojowni są jakieś egzaminy. Czy żeby tam pracować trzeba je zdać ?

YaNS
@TOLA@wp.pl 08.01.2018 11:57

Tak, aczkolwiek są bardzo proste, w jeden dzień można się spokojnie nauczyć :)

Czarna

A czy w ten sam dzien sie do pracy idzie czy na drugi

Czarna

Czesc wszystkim chcialam sie dowiedziec dostalam sie do Lear w poniedziałek mam jechac na badania, czy w ten sam dzień sie idzie do pracy czy na drugi? Z Góry dziękuję za odpowiedź

Bsbsbs
@Czarna 06.01.2018 22:29

Badania są obok leara,idziesz o 10,lekarz przychodzi o 12 ja byłam w piątek to pani z recepcji mówiła ze na poniedziałek i wtorek jest 30 osób :)

Tramal

ta stara wapniaczka pani stasia z szycia jeszcze żyje czy już zdechła przez te cygary? cały ten (usunięte przez administratora) powinni zaorać.

Aa

Jest możliwość załatwienia sobie pracy tylko na jedna zmianę?

...
@Aa 04.01.2018 10:16

Jak masz znajomości.U ,,matek,, ostatnio mało szycia i też będą oddawane na inne modele tak ze tam raczej tez ciężko będzie (chyba ze wracasz po macierzynskim)

Szakal2018

Witam :) czy wiadomo już kiedy będzie w pełni funkcjonowała Lectra na magazynie? No wiecie, operator, premarking i kajotki...

Calkiem nowy

Siemaa,ide oddac lrew dzisiaj Czy bede miec za to urlop płatny okolicznosciowy?Bo nie wiem czy isc czy zostac w domu.troche oslabiony bede

Krojownik

Ile wynosi stawka za dzien dla pracownika nowego a ile wynosi za urlop.Wszystko netto oczywiscie,bo nie wiem...

Kuła
@Krojownik 27.12.2017 21:53

Nie masz dniówek, a stawkę miesięczną 2000 zł i dzielną to przez dni pracujące w miesiącu, im mniej dni pracujących, tym większa kwota za godzinę i większa wypłata.

Nowyy

Czy nocka z soboty na niedziele to jest pewne 200% czy jednak 100% Bo to 6h w niedziele.

CCC
@Nowyy 16.12.2017 16:09

Tak

aaaaaaaaaaaaaa
@Nowyy 16.12.2017 16:09

nocka z soboty na niedzielę zawsze jest 200% ale mam nadzieję ze ta sobota będzie wolna

Jolcia

Czy ktos wie o co chodzi z tymi bonami świątecznymi??? Kto miał najniższe dochody dostał niewiele ponad 3 stówy a ci z wyższymi dochodami prawie 400 zł. Czy nie powinno być odwrotnie? Bo ja czegoś tu nie rozumie.

zapaleniec
@Jolcia 16.12.2017 19:08

Bony sa na wódkę!! Kto wypije więcej dostał większy bon a kto mniej....

KTOS
@Jolcia 16.12.2017 19:08

Już drugi rok z rzędu tak jest. W tym roku przekonałem się na własnej skórze. Ale co tu gadać. Sprawiedliwości w Lear nigdy nie było i nie będzie.

Nowy

Ludzie omijajcie Zmianę C na krojowni skóry idzcie na inne zmiany bo to co się dzieje na tej Krojowni przechodzi ludzkie pojęcie Majstrowa Magda sieje terror ma zgraję pupilków i podpierdalaczy którzy donoszą na wszystkich dookoła na szkoleniu BHP mówiono nam że soboty nie są obowiązkowe a gdy się nie zapisałem to już majstrowa chodzi zła i prowadzi jakies chore obserwacje od razu widac że jest chora na umysle ...Ludzie nie pchajcie się na zmiane C bo nowy ma (usunięte przez administratora)

Liderka
@Liderka 09.12.2017 09:41

Każdy Nowy mysli że przyjdzie na krojownie to będzię się lenił ale niestety trzeba pracowac a ty kolego zamiast układac tą swoją grzywkę przy stole to powinienes słuchac co do Ciebie mówi przełożona bo wylądujesz na Szwalni

Chodzę kiedy chce
@Nowy 09.12.2017 09:21

Nowi mają na każdym kroku przewalone w tydzien mają umiec wszystko a tak nie powinno byc tak samo co nie którzy chodzą cały tydzien kto wam broni róbcie aż garba dostaniecie z tej roboty kto może ten chodzi kiedy mu pasuje ale żeby obrzucac innych którzy mają w sobote co w domu robic to już im nic nie wolno tylko chodzic i pilnowac tego Kołchozu

Gumiś

Ludzie czepcie się w końcu roboty, bo to co wyprawiacie wywołuje wymioty. Forum to forum, banda (usunięte przez administratora) Którzy usiłują swoimi wypocinami tutaj coś zdziałać. G***o możecie. Możecie gdybać. Ja codziennie jestem w każdym miejscu, nie narzekam bo bywały gorsze prace, jest ciepło i sucho, a robota nie jest ciężka, wystarczy chcieć i mieć głowę na karku. Ale co niektórzy wolą tylko pierniczyć bzdety o tym że weekendy pracujące, że kasy mało. Nie znacie świata, nie wypowiadajcie się. Weekendy ratują wynagrodzenie, są bo przez takich jak Wy są braki i ciągle mamy w plecy, włażenie w odbyt, obgagdywanie, romanse i dłubanie w nosie, nie zdajecie Sobie sprawy jak ludzie na to reagują, wszystko się widzi, i każdy wie jakie skutki przynosi rżnięcie głupa. Czepcie się roboty. Inni tyrają na chleb, drudzy tylko łażą na chorobowe, przepustki i urlopy, to nie gimbaza, tylko dojrzałe podejście do wykonywanych obowiązków. Jedyny i tylko jedyny problem to LUDZIE. Dlatego nowi odchodzą po kilku dniach, a starzy pracownicy zapadają w tą chorobę, nieróbstwa i obrabiania tyłka za plecami. Pracuję już 4 lata i się przyzwyczaiłem że są ludzie i parapety. Ale ludzkiej, obrzydliwej, zepsutej do szpiku kości natury nie da się zmienić. Pozdro.

Gumiś reaktywacja 2
@xyz 12.12.2017 10:15

To się umyj bo ludzie na urlop uciekają.

Taka Prawda
@Gumiś reaktywacja 14.12.2017 20:56

Lepiej byc bystry niż woda w sedesie niż byc Totalnym Popychadłem które kopią w (usunięte przez administratora) na każdym kroku i teraz to popychadło uczy innych co mają robic

anonymous

Nasza królową na 494 zna się na robocie a zachowuje się jak typowa blondynka dostała trochę wladzy potraf tylko na skargi latać.

Bbbb
@Ciekawy 14.12.2017 18:06

To nasza pani. Ela zmiana a

@494
@Bbbb 14.12.2017 21:16

Na tylko że na Panią pasuje mieć coś w głowi a o wyglądzie to już nie wspomne.

Gienia

Co sie dzieje na porsche, ludzi biorą z łapanki ... i pozniej dziwia sie czemu tyle kasacji na tym modelu, ludzie sie zwalniaja lub chodza na chorobowe ..Kied sie to .zmieni ?

Roznoszaca
@Gienia 14.12.2017 18:11

Nowy model nowe szycie ludzie jeszcze nie wiedzą co z czym się je każdy model to przechodzi nawet jak na stary model do szwaczek ktore tam szyją wchodzi nowa wersja dzieje się podobnie klient zwraca na najdrobniejsze detale uwagę muszą go zadowolić żeby go zatrzymać Jeszcze nie dawno był szał na 494 i 405 z "my-kami" przejdzie jak się wdraża w Szycie i ogarną co jak ma być i jak ma wyglądać

abcd

Witam ja mam pytanie odnośnie zwolnienia lekarskiego czy jest cos takiego ze jak sie będzie 3 bądź 4 dni na zwolnieniu to nie zabierają premii albo tylko czesc czy jak to jest?

anonim

(usunięte przez administratora)

ZM.B

Kitting na zm. B zawsze był do (usunięte przez administratora) Ale to nie winna samej liderki tylko pań co tam pracują dać połowę z nich na szycie. A jak już mówimy o liderach to lider ze zmiany B pan Łukasz Buks... to jest chama człowiek bez wychowania i więzy. Człowie który go wybrat na lidera pomylil się i to bardzo. Ale mam nadzieję że majster który jest teraz zmieni go bo z tym człowiekie nie da się pracować. Prosze o zmiany na KT mamy fajnego majstra to może ekipa się zmieni dzięki niemu.

Przemysl

Z Przemyśla jeździ bus zakładowy pracuje około 30osob na jedną zmianę

Beata

Czy dużo pracuje tam osób z Przemyśla? Proszę o odpowiedź.

marschall

Pracuje kilka lat w tym zakładzie..zdecydowanie nie polecam pracy tutaj...zarobki nie są kto wie jakie cięcia podatek goli wypłatę do najmniejszej krajowej...a dodatkowe płatne nadgodziny go tylko w soboty i niedziele co jest nie komfortem jeszcze nocne zmiany do tego koszmar..... Lepiej spać spokojnie niz doznać zmęczenia i wyczerpania.. Druga sprawa to nadzór majstrowych i kierownikow zmiany...powinno się zmienić kadrę cześć z nich nie nadaje się do pracy z ludźmi... Nie wykształcone nie mające pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi... Brygadzistki to też jakas pomylka...a przepisy BHP uderzają we wszystko...nawet w twoj styl ubioru......Teraz myślę się zwolnić bo jest niedowytrzymania...kierowniczka zm C powinna być zmieniona za to co wyrabia...nadużywa władzy i mści się na pracownikach....i nikt z tym.nic nie robi...Wogole nie polecam tego miejsca pracy był obóz i jest...

Rysiek
@Nick 03.09.2017 15:32

W Biedronce lepiej płacą niż w tym Kołchoziku pod Amerykańską Flagą

Lir
@marschall 30.08.2017 22:54

Nie przejmuj się Renata chyba maturę niedawno zdawała tylko nie wiem czy zdała

ciekawy

W jaki sposób zatrudniani są nowi pracownicy? Jeśli przez agencję to jaką oraz jak długo trwa praca w niej zanim przejdzie się pod zakład?

hdhdhd

Piatek wolny?

Wolne
@hdhdhd 27.11.2017 19:28

Z jakiej okazji???????

xd
@Wolne 28.11.2017 16:07

Andrzeja, imieniny dyrektora, to potwierdzone

Królewna

Niektórzy są na Charakterystykach Krytycznych, Specjalnych itd i mają 2 kategorie...O ile wiesz co oznaczają te charakterystyki. A jak zapytasz o kategorie to tylko śmiech pod nosem. Brak szacunku.

Nieznana
@Królewna 26.06.2017 17:39

Skąd ja to znam, a obiecywali 5 kategorie, a jakie komplementy się sypaly, żeby tylko iść na airbag.

Janek

Czy to prawda że lear w poniedziałki i środy są kursy języka angielskiego ?a

Produkcja
@Janek 27.11.2017 12:59

Angielskiego, niemieckiego i włoskiego Info. W HR.

Hannibal Lectet

Czy w grudniu będą rekrutację na krojczy lub inne ?

nick

witam chce sie zwolnic a mam umowe na 5 lat jak gdzie mam isc aby to zrobic jak najszybciej

dgh
@......... 18.11.2017 11:34

Bo to omijanie prawa pracy. Umowy na czas określony , powyżej dwóch lat temu służą. https://praca.trojmiasto.pl/Umowy-na-czas-okreslony-maksymalnie-trzy-lata-n89127.html

.........
@dgh 19.11.2017 10:35

Prawo pracy zmienia się z roku na rok. W 2014 było akurat tak jak napisałem wyzej. A na marginesie Lear ma daleko prawo pracy. Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tedi
@Palnijcie się w Łeb z waszym monitoringiem 11.09.2017 22:43

A co teraz boisz się ze biuro zobaczy jak sie obijasz na krojowni skóry, ze teraz przezywasz ze kamery sa montowane ? Moze wreszcie ktos zobaczy jak wygląda praca na krojowni, jak wiekszosc ludzi którzy tam pracuja tylko chodza plotkowac zamiast robic..

agentka fb
@Tedi 14.09.2017 08:44

jak to się mówi na krojowni to Ciechocinek

Gość 111

Chodzą plotki, że na zmianie A osoba z laminowana została przeniesiona razem z kilkoma innymi osobami na produkcję a po jednym dniu wróciła na laminacje. Podobno to sobie załatwila. Jedni muszą godzić się bez gadania na to co im każą a inni załatwiają sobie to co im pasuje. Co to ma być? Co to za układy?

anonymous
@Gość 111 27.10.2017 20:44

Trzeba nosic fasole to siedź załatwić a pani g osią lubi takich co do (usunięte przez administratora) wchodzę

agentka fb
@Laminowanie 29.10.2017 10:18

nie nie są osoby z laminowania i dają sobie rade na produkcji pozdrawiam jak ktos musi to się nauczy gorzej jak ktos nie chce jeden szybciej załapie inny póżniej trzeba chciec

Anonim

Ja się pytam gdzie jest PIP. Jak w tych czasach można traktować ludzi jak niewolników, przecież ten zakład to jest obóz pracy.

agentka fb
@Anonim 12.11.2017 09:38

nikt nikogo na siłę nie trzyma

BONYY

wie ktoś jakiej wysokości bedą bony na święta?

Bony
@BONYY 16.11.2017 12:12

Bony są dla wszystkich czy tylko dla stałych pracowników?

Kasia
@Bony 16.11.2017 17:49

Tylko dla pracowników zatrudnionych na leara. Na agencji pracownicy nie dostaja.

Rafał

Ludzie... opamietajcie się... dziś pracownik liniowy jest zerem... szkoda tylko że bez nich zakład tez jest zerem, kierowniczka majątkowe brygadzistki... co to (usunięte przez administratora) jest... pojecia nie mają za grosz tylko ryja drzew bo limity limity... Boże w Rumunii czy Moldawi robią ludzie o 30 procent mniej i na spokojnie gdzie zaznaczę że w Rumunii litr paliwa kosztuje 7.30. Za komuny niedzielę wolne a dziś jak się nie wpiszesz na sobotę topretensje i zastraszania.... Ale spokojnie... otworzą nową galerię inne miejsce pracy... młodzi jak to młodzi mają w (usunięte przez administratora) kłaniam się jakimś tempym (usunięte przez administratora) i znajdą inną robotę. Przepraszam za literówki ale zero poszanowania dla pracownika który uczciwie pracuje... bo pseudo Panie brygadzistki wiedzą wszystko A prawda jest taka że są tak tępe ze szok

Bogdan
@Pracownica z z494 14.11.2017 11:36

A Dyrektor taki sam jak te majstrowe i brygadzistki udaje głupka że o niczym nie wie a naprawde pozwala na to chodzi dumny jak Paw i patrzy żeby mu tylko się ktos kłaniał o to sama prawda o tym Dyrektorze

Snake
@aaaaaaaaaaaaaa 14.11.2017 09:32

Robota jest wszędzie wystarczy popatrzec i miec odwagę rzucic ten Lear w cholore bo jest coraz gorsza atmosfera. Prawa pracowników są łamane a dozoru coraz więcej narobiono liderów którzy nic nie robią szwedają się tam i z powrotem byle by sobie pogadac i posmarowac balsamem obolałe rączki

Gienia

Po co są te alarmy od klienta na skazy jeśli kj ma z góry narzucone od kierowniczki że wszystkie skazy w nowych poszyciach mają iść chocby byla wielkości pięści ? Myslicie ze kj slepa i Skaz nie widzi ??

basia77

wie ktos kiedy beda bony na swieta?

brygida12124

W soboty , niedziele i święta też się pracuje???

Adi
@XYZ 10.11.2017 17:16

Amerykanie wolą swietowac ale polaczki jakby mogli to by całe trzy zmiany przerobili Ciemny Naród który tylko widzi prace w tej Komunistycznej Firmie która ma za nic Swieto Narodowe dziwne że tego (usunięte przez administratora) jeszcze nie zamkneli

XYZ
@XYZ 10.11.2017 17:16

A tak się zastanawiam czy Tychy idą do pracy 11 ?

Maciekk

Dzisiaj to dopiero była afera jak majstrowa płakała xd

jonnhy
@Maciekk 09.11.2017 18:34

Ktora

fddfdfdfdfdfdf

Co to za seksafera

Slepy
@fddfdfdfdfdfdf 08.11.2017 15:45

Jaka znowu seks afera ? Wam już się w głowach pierd.oli xD

nick
@Slepy 08.11.2017 21:07

to od walenia konia na przerwach

Pracownica z 494

A majstrowa Kamila T jeszcze pracuje .....no ta to dopiero s..a kiedy kierownictwo dojdzie do tego ze w tym zakladzie nieodpowiedni ludzie sa na kierowniczych stanowiskach jeszcze pani kierownik Bozena R to juz jest kpina z urzedu alk.......ka na stanowisku kierowniczym ......przykre znalesc sie pod jej rządami jest jeszcze wiele innych ale o nich nastepnym razem zreszta i tak nie wierze ze admin to opublikuje

kj
@Pracownica z 494 06.11.2017 16:34

Przestań się pluć, bo się jadem zajdziesz haha, myślisz, że mnie to sprowokuje co piszesz. Mam dobry ubaw z Ciebie.

dfhg
@Pracownica z 494 02.11.2017 13:37

Jak można tak niechlujnie pisać? Polska język trudna język? Ludzie, nikt nie wymaga cudów ale jakies kropki, przecinki można powstawiać żeby to jakis sens miało.

Luzak

Ten mechanik to tylko kleptoman

Calinka
@Luzak 05.11.2017 01:08

do Luzak. Słuchaj a wiesz może coś więcej na temat wybryków tego mechanika? Bo sam raczej nie kradł, musiały być w to zamieszane też inne osoby z Leara? Podobno jego żona również tu pracuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

On lubi mydło pod prysznicem :-)

Rafał

A słyszeliście o jakiś jeszczze aferach na zmianie c bo tam podobno dużo się dzieje ?

Michał

Jak co się stało na zmianie C ? Cicha woda brzegi rwie ha ha ha . Nagrała kamera mechanika jak kradnie i został zwolniony dyscyplinarnie!!! Zreszta z tego co słyszałem od dawna kradł i Ciekawe tylko jak to wywoził ? Mieli na niego oko aż wkoncu wpadł ???? I bardzo dobrze (usunięte przez administratora) wstrętny !!!!!!

Gość 111

To prawda, że 11 listopada w sobotę trzeba będzie pójść do pracy?

Gość111
@Gość 111 03.11.2017 11:33

Wiem tylko, że bez względu na to czy pójdziemy wtedy do pracy czy nie to i tak ten dzień jest do odebrania bo święto wypada w sobotę.

Biuro

2500zl plus premie

Izabell
@k 04.10.2017 18:49

Hahaha 2500 plus premie ????!! Chyba w biurach, na produkcji dostaniesz podstawę najniższa krajowa plus premie nic wiecej

Pracownik
@Biuro 04.10.2017 18:38

Za co ma być taka premia? nawet jeśli coś takiego zrobią to zwykły pracownik nie dostanie co najwyżej po znajościach! Tak samo jak z kategoriami lecą wszystkie po znajomościach albo na zasadzie tego lubię to mu dam tamtego nie lubię to mu nie dam!

Czesiek

Ludzie taka prośba do was zacznijcie się myc co nie którzy to tak cuchną jakby wogóle nie mieli dostępu do mydła i wody to samo dotyczy się nie których dziewczyn wypinglowane paznokcie w kilku kolorach a smierdzą potem tak że nie idzie wytrzymac Wstyd żeby tak było nawet co nie które panie liderki cuchną jak się sytuacja nie poprawi to posypią się nazwiska bo tak dłużej byc nie może

anonymous

Witam czy na linii matek karmiacych pracuje sie w soboty?

Obserwator
@anonymous 26.10.2017 17:19

Tak. Ta linia pracuję w soboty.

Aaaaaaa

Witam w ostatnich dniach został zgubiony złoty pierscionek z diamencikami , jezeli ktos by go znalazl bardzo proszę o komentarz na ten temat , jest on dla mnie bardzo wazny , (za znalezienie jest nagroda )

Zostaw opinię o Lear Corporation Poland II - Jarosław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II