Lear Corporation Poland II

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 115 ocen.

Opinie o Lear Corporation Poland II

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II

Waldi

Tak narzekacie na Lear,to idźcie do Autoneum Katowice-Panewniki,tam dopiero jest (usunięte przez administratora),bezwzględny zakaz palenia(tylko dla pracowników produkcji) inni mogą;) Ukraińcy liderami,Polacy gorzej traktowani od tych wszystkich ruskich,kasa cieniutka,premia co 3 m bardzo śmieszna,na hali smród,syf i wys temp,normy wyje...na maxa,wstrzymywanie urlopów i dużo jeszcze wymieniać,niema chyba gorszej firmy?

zadowolona

W learze pracuje od pół roku i jestem mega zadowolona super wynagrodzenie bez względu na to czy jest się pod agencja pracy czy pod firma(wszyscy traktowani na równi). Weekendy na zapisy , soboty płatne 100%, niedzielę i święta 200% dodatkowo premia uznaniowa do 300zl, za każdy miesiąc premia absencyjna 100zl (płatne co 3 miesiące ), dodatek nocny i premia świąteczna, wakacyjna w tym roku ok 1tys. Która dostał każdy pracownik po przepracowaniu min 3 miesiecy. Trzy przerwy: jedna 25 min i dwie po 7min tzw. Na papierosa. Na hali baniaki z wodą i automaty z napojami ciepłymi i zimnymi , oraz z przekaskami. Podsumowując jeżeli ktoś się stara i zrobi kilka sobót czy niedziel idzie ładnie zarobić. Jeżeli chodzi o testy manualne mega proste ( składanie części według instrukcji )

Zadowolona
@jprdl 22.07.2017 18:31
ha ha ha co ty koleżanko bierzesz ?? baniaki z wodą, wooow co za luksus normalnieee. aż dziw, że płacić za to nie trzeba :-D...

No patrząc na mój poprzedni zakład to luksus..

anonymous
@zadowolona 22.07.2017 12:25
W learze pracuje od pół roku i jestem mega zadowolona super wynagrodzenie bez względu na to czy jest się pod agencja pracy czy...

Ja pracuję w Lear i mamy tylko jedną przerwę 20 minut z dojściem!!!

anonymous

Wszystko zależy od działu na jaki się trafi, na jednym się zapiernicza a na drugim wszystko na spokojnie. Atmosfera głównie zależy od liderów mój jest np w porzadku nie zmusza do weekendów wolne dostajemy kiedy potrzeba, nie naciska na normy a premie zawsze się zgadza i 300zl wpada.

Renatka

Witam, chciałabym się przyjąć w waszej firmie, ale doszły mnie słuchy że pracuje tam gość pobiegło czy jakoś tak, jeżeli to prawda że tam pracuje to napewno do was nie przyjde, bo miałam okazję z nim już pracować w innej firmie i gość to poprostu porażka mordę wydziera a na robocie to się niezna jeżeli Lear przyjmuje takie osoby to świadczy tylko o słabej jakości firmy.pozdrawiam

j3b4cl3ar
@Renatka 20.10.2017 20:28
Witam, chciałabym się przyjąć w waszej firmie, ale doszły mnie słuchy że pracuje tam gość pobiegło czy jakoś tak, jeżeli to pra...

Daj sobie spokój z tą firmą, naprawdę .. Jest wiele innych prac, gdzie 'władcy' są w stanie zrozumieć pracownika, a nie traktować go jak robota bez uczuć

iro

Hej, proszę o opinie o stanowisku Technik Jakości - Technik laboratorium, akurat tam przyjmują i zastanawiam sie czy złożyć papiery

Alicja

@Marcinczy w firmie Lear Corporation Poland II praca w weekendy jest dodatkowo płatna? Czy w każdy weekend musisz pracować? Może warto porozmawiać o tym z pracodawcą. W jakim dziale pracujesz? Czy każdy dział pracuje w weekendy?

Marcin

Dajcie spokój może i zarobki ok ale , zmuszają ludzi na weekendy bo niema kogo brać do pracy ,niech przyjmą więcej ludzi już nie pamiętam kiedy z żoną mogłem gdzieś wyjść bo tylko na weekendy zmuszają Jesteśmy ludźmi a nie maszynami i też potrzebujemy wypoczynku a nie cały czas non stop robota dajcie spokój szkoda słów

Alicja

@Adam nie możesz nikogo obrażać na forum. Polecam zapoznać się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz swoją opinię. Może ktoś z was podzieli się swoją opinią o pracy w firmie Lear Corporation Poland II?

Spawacz2233

Ile ma spawacz na poczatek a ile doswiadczony co juz troche pracuje???

gosc

Witam a jak to wyglada z premiami I weekendami w logistyce ziomeczki I ziomkinie??

Zwykły pracownik

Robota jak robota w każdej firmie na produkcji , dużo pracy co chwile podkręcane normy , weekendy na zapisy ale ogólnie słabe pieniądze i to bardzo jak za tyle pracy i to w systemie 3 zmianowym najniższa krajowa po 3 miesiącach wyższa stawka bodajże 2270 brutto to też hooj nie pieniądze , premia 300 zł ale za wszystko mogą ci ja skrócić że np. Nie masz okularów albo robisz za mało a co jest chore że np. Robisz za dużo :) ogólne kolesiostwo i włażenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to wszedzie ,robię 2 lata nie jedno już przeżyłem i zobaczyłem w Lear , do wszystkiego się idzie przyzwyczaić , praca jak każda inna wszędzie trzeba zasuwać za nic kasy się nie dostanie ale kasa naprawdę słaba bez weekendów się nie zarobi ale chyba nie na tym to polega żeby siedzieć cały miesiąc w pracy ...

Alicja

@Adam dlaczego nie polecasz? Co masz na myśli pisząc, że są fałszywi? @zadowolona a czy w firmie Lear Corporation Poland II jest możliwość na awans? Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o dobrych stronach firmy?

Szukam pracy

Witam serdecznie. Czy te testy manualne są trudne? Chcę się przyjąć poprzez Work& People.

gey

no to wróć się tam skąd przyszedłeś i huy

gey

haha musisz to do kibla iść. to nie jest jedyny obóz pracy jaki istnieje

iwona

witam chcialabym sie przyjac razem z kolezanka do lear na dzial stal bo podobno na gabki czy cos takiego nie jest dobrze . Mam do was pytanie zy oplaca mi sie to isc tam czy jest ciezko sie siedzi tam na tym dziale czy jak ? jakie sa tam zarobki ? chcialabym zarobic przynajmiej tak 2200zl

Hayabusa

Witam, chce się przyjąć do Lear Tychy. Gdzie najlepiej szukać ofert z jakich agencji ? Z góry dzięki za pomoc.

ona
@Hayabusa 01.05.2017 11:46
Witam, chce się przyjąć do Lear Tychy. Gdzie najlepiej szukać ofert z jakich agencji ? Z góry dzięki za pomoc....

Witaj wiem że agencja Work&People przyjmuje znajduje się na ulicy Jana Pawła 2 nr.28 biuro 26 Pasaż Handlowy Jerzy.

Madzia

Witam wszystkich proszę o napisanie jak wam się pracuję na lear w Tychach byłam na rozmowie i powiedziano mi że mnie przyjmą tylko nie wiem na jaki dział proszę o napisanie jakie zarobki i jak jest z tymi premiami no i czy normy są do ogarnięcia w miarę szybko.

mikexxx
@Madzia 10.04.2017 10:40
Witam wszystkich proszę o napisanie jak wam się pracuję na lear w Tychach byłam na rozmowie i powiedziano mi że mnie przyjmą ty...

oby nie na pianki ,bo tam lipa jest

Alicja

@mysik 15, może najlepiej byłoby skontaktować się w tej sprawie bezpośrednio ze swoim koordynatorem?

marek

jakie agencje przyjmują na Leara w Tychach ?

Xxcc
@marek 26.10.2016 21:59
jakie agencje przyjmują na Leara w Tychach ?

Np IQS lub QRS pracowalem w IQS sa to najwieksi oszusci jakich znam od godzin pracy odejmuja przerwy czyli na wyplacie masz kilka godzin mniej, nie mają szafek na ubrania, nie ma zadnego bhp zaczyna sie po prostu normalnie pracowac od 1 minuty spedzonej na zakladzie... Oszusci oszusci i jeszcze raz oszusci wyplaty 15 lub 16...

mysik 15

Czy ktoś może mi powiedziec jak mogę wrocic na poprzednia zmianę ? Bo ciągle koordynator przeżuca mnie na inną nie mam teraz stałej zmiany. Mało tego 3 tydzień robie na nocki

train

wiesz, wiele młodych osób otrzyma tutaj jednak szansę rozwoju skoro sa oferowana jak widzę ciekawe staże na wydziale produkcji chociażby, trzeba tylko chęci

Dawid

Przestrzegam przed tą firmą do której sprowadza się pracowników mających tylko wypełnić ubytek na kilka dni. Tak właśnie wygląda rotacja pracowników w tej firmie, co do pracy: ciężka robota, którą powinny wykonywać roboty - a przynajmniej większość funkcji. Szefów tej firmy nie obchodzi czy się nauczysz wykonywać jakąś czynność, nie ma tutaj czegoś takiego jak nauczanie ... tutaj dostajesz sekundę i masz potrafić wszystko. Możesz tyrać jak wół, robić więcej niż inni, ba robić za dwóch, a i tak odwiedzą cię koordynatorzy, którzy będą grozić wydaleniem (zapobiegawczo chyba) i stale mówić o motywacji. Żenująca stawka za godzinę pracy, nienaturalne tempo pracy, praca dla ludzi którzy nie mają wyboru i zgodzą się na niewolnicze roboty. Wielka szkoda, że tak traktuje się tutaj ludzi. Dziękuję, szkoda mi słów :(

Gala

1600 zł bez premii? chyba jeżeli jesteś na 3-4 grupie :>. Na początek 2 grupa czyli 2070 brutto[1470 netto + premia 300 brutto] do tego soboty i niedziele. Oczywiście wszystko zależy od działu na który traficie[piszę o montażu,bo nie wiem jak jest na piankach albo na metalach],bo na jednym jest tak,że soboty i niedziele[dla "znajomych"] są co chwile,a na drugim od przysłowiowego święta. Na 2 grupie zrobisz 2 soboty + niedziela dostaniesz 2500-2600 zł. Grupy rozdawane są również "znajomym",a nie od stażu pracy. Możliwości rozwoju? -> skomentuje to tylko tak -> :->

Alexandra

No name, dziękuje za odpowiedź. Rozumiem że bus nie kursuje w weekend, ja jestem z Bytomia/Rudy śląskiej więc dojazd na własną rękę ciężki, czy te weekendy są konieczne? Agencja twierdzi że dobrowolne ale wiadomo jak to bywa na prawdę. I jaki mniej więcej czas dojazdu z Bytomia/Rudu śląskiej?

Krzychu

Witam dostałem ofertę pracy w firmie lear może ktoś wie coś na temat autokaru pracowniczego z sosnowca jaka jest trasa? z góry dzięki za odp.

marcikk
@Krzychu 05.09.2016 16:09
Witam dostałem ofertę pracy w firmie lear może ktoś wie coś na temat autokaru pracowniczego z sosnowca jaka jest trasa? z góry...

Trasa jest od Dąbrowy Górniczej przez Sosnowiec zagórze do centrum potem kierunek Mysłowice i wszystko pod Kosztowy Brzezinka Brzeczkowice Lędziny Bieruń i lear

Anonimowo/anonimowa

Nie polecam pracy na linii produkcyjnej pianek ogółem rzecz biorąc Linia 3 m.in 5 leader lini 3 koszmar zawziety patrzy tylko na pracowników którzy sporo juz tam czasu pracują. Dla nowych katastrofa. Nie polecam również owej pani grażyny jak można być takim wrednym człowiekiem. Z czystym sumieniem nie polecam ani tej lini ani leadera a przede wszystkim do czynienia z tą panią !!!!!!!

Grzegorz Uczciwy

Witam mam zamiar się tam przyjąć ile może zarobić spawacz a ile kontroler jakości i czy w Tychach są takie same problemy jak w Legnicy bo na tamtym forum 99% komentarzy negatywnych?

Alexandra

Witam, ponawiam pytanie, czy Pracował ktoś przez firmę work People? Bo sporo obiecują a widzę że oferty ciągle aktualne.

no name
@Alexandra 16.08.2016 09:56
Witam, ponawiam pytanie, czy Pracował ktoś przez firmę work People? Bo sporo obiecują a widzę że oferty ciągle aktualne....

w sumie jest pare firm typu work people ktore przyjmuja do leara wszędzie jest mniej więcej podobnie...kasa za gołe dni bez premii na 1 stawce ok 1600zl....podbijesz nadgodzinami, czyli 3 weekendy masz ok2700-2900 ( w zależności od premii)...

trebor83

słyszałem że premia jest uzależniona od kilku punktów i pracuje na nią grupa - na czym dokładnie to polega?jeśli ktoś może to proszę o wyjaśnienie.

Ada

Jakie są zarobki realne na dzień dzisiejszy w Tychach w tej firmie?

Ada

Jakie są zarobki realne na dzień dzisiejszy w Tychach w tej firmie?

Marcik 24

Witam czy pracuje ktoś poprzez agencje work people? Jakie plusy i minusy

Mat

Dzięki za szybką odpowiedź. Liczyłem, źe będzie to max godzina... Czyli dojazd i przyjazd z powrotem to trzy godz. z hakiem, troszkę dużo jak sądzę. :( Cóż będę musiał się zastanowić czy nie lepiej podłapać coś bliżej... Produkcja.

Marcik 24
@Mat 26.05.2016 01:08
Dzięki za szybką odpowiedź. Liczyłem, źe będzie to max godzina... Czyli dojazd i przyjazd z powrotem to trzy godz. z hakiem, t...

Również jestem z Sosnowca i czekam na odzew o tutejszej pracy ;)

Kitas

To może być 2 godziny

była gorolka
@Kitas 25.05.2016 19:26
To może być 2 godziny

z pierwszego skrzyżowania będzie jakieś32km(milowice) ze środuli wiadomo dalej ale 2 godz.to chyba w korku.Ale za takie pieniądze nie warto jechać samemu.

gorolka
@Kitas 25.05.2016 19:26
To może być 2 godziny

z pierwszego skrzyżowania będzie jakieś32km(milowice) ze środuli wiadomo dalej ale 2 godz.to chyba w korku.Ale za takie pieniądze nie warto jechać samemu.

Mat

Witam. Jaki jest mniej więcej czas dojazdu busem z Sosnowca do Lear Tychy?

Rev

Siema dostałem propozycje roboty u was w zakładzie na metalach jako monter siedzeń czy coś podobnego.. Powiedzcie mi jak tam robota wygląda ?

xxx

mam propozycje na kontrol jakosci.prosze mi napisac jak to wyglada itd stawka.z gory dziekuje za konkretna odpowiedz

Lear Nowa Wieś Legnicka

W tym miesiącu firma Lear przegięła przelała prawie całej fabryce jedynie pół wypłaty za kwiecień to jest przegięcie !!!

klio

Czy warto przyjść przez worka prosze o opinie

ona8

czesc, czy ktos sie orientuje jak wyglada rekrutacja na staz w dziale jakosci?

anonim
@ona8 16.02.2016 00:34
czesc, czy ktos sie orientuje jak wyglada rekrutacja na staz w dziale jakosci?

Ponawiam pytanie

zyx
@anonim 25.02.2016 23:06
Ponawiam pytanie

musisz przyjść bez majtek w leginsach dopasowanych najlepiej w panterkę z zaświadczeniem od lekarza że jesteś czysty nie masz mend żadnyh

olo

czesc macie pojecie ile mozna zarobic w kontroli jakosci z gory dzieki

80-84848844

pytacie sie o zarobki, wszystko zalezy od tego ile zarobicie to na jakim dziale pracujecie: jezeli na produkcji, to kokosów nie ma, trzeba zrobic z 3 soboty i z 3 niedziele zeby te 3 tysiące miec utrzymanie ruchu, z tego co widze to robią non stop, tutaj juz wyplata ponad 4tysiecy za przepracowany caly miesiac liderzy w okolicach 3,5tys zł majster to około 7tys może więcej wszystko zalezy jaki dział, ale jedno jest wszedzie to samo (mowie o pracownikach fizycznych) jezeli nie robisz weeekendow to nie zarobisz nic

galanonim

Hej. Wiecie jak wyglądają testy manualne na Learze w Tychach? i ogólnie jak wyglądają zarobki[soboty,niedziele są lepiej płatne?]. Dzięki za info.

eryk

3 koła.z sobotami

bolo

to oznacza ta spora sumka - za miesiąc ile można zarobić. są soboty i niedziele pracujące czy nie.,.tyle was tam pracuje a nikt nie może napisać konkretów ile można zarobić na rękę za miesiąc.,.

Agata

Witam Idę w piątek na testy manualne. Jak one wyglądają i czy trudno zdać?Ile mogę zarobić poprzez agencję Work@People? Praca ciężka czy może być? Jak atmosfera w pracy?

848483

na produkcji ludzie za dużo nie zarobią, no chyba że przepracujesz wszystkie weekendy... polecam do innych działów. z tego co zauważyłem to w utrzymaniu ruchu mają dobre zarobki i za dużo się nie narobią, no ale chyba ciężko tam się dostać. Team leaderzy też spoko praca ale stresująca. Firma godna polecenia pod względem wywiązywania się z płacenia na czas itp itd ale nic poza tym. Dużo fajnych lasek pracuje :)

Pracownik Lera

Pracuje w tej firmie pare lat i moge cos o niej powiedziec . Zarobki brutto ok 1750 1950 do tego premia uznaniowa 300 miesiecznie ale generalnie konczy sie na 150 premia absencyjna co 3 miesiace 300 (brak l-4 i nn )Ludie pracownicy ok gorzej z tzw liderami, Maja swoich ludzi tzw przydupasow i tylko oni sie licza. Nie mozna sie odezwac miec swojego zdania bo albo Cie zwolnia albo przeniosa karnie przepraszam...w nagrode. Czepiaja sie byle czego ale nie oczywicie wybranyc. Tam trzeba byc poslusznym wiernym i nie podskakiwac. Jesli sie dobrze przyjrzec to mozna mowic w niektórych przypadkach nawet o mobingu. Jak ktos zainteresowany sluze dokladnymi informacjami

widelec

dzieki za normalna opinie , a powiedz mi kolego czy np mozna u was pracowac soboty i niedziele ? i jak są płacone? na jakie zarobki moze liczyc dzial utrzymania ruchu i dział mechanik?

widelec

witam, jaka obecnie panuje atmosfera i na jakie zarobki mozna liczyc? widze duzo ofert pracy z tej wlasnie firmy w internecie a szukam pracy pozdro prosze o normalne odpowiedzi

Asia

Witam. Staram się o pracę w Learze poprzez agencję pracy Work&People na montażu. Mam przejść testy manualne. Mam pytanie- czy te testy dużo osób zdaje czy są trudne?Umowa jest miesięczna - często się zdarza, że przedłużają?Jak zarobki i atmosfera w pracy, ciężko jest?Jest szansa popracować dłużej niż miesiąc?

Zostaw opinię o Lear Corporation Poland II - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II