Gordon Hurtownia Motoryzacyjna

Szubin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 325 ocen.

Gordon Hurtownia Motoryzacyjna
2 325 6 1

Opinie o Gordon Hurtownia Motoryzacyjna

TR

u niektórych dyr. ludzie uciekają jak pociski z F16

Nawrócony

Albowiem ja wiem, jakie myśli mam o was – mówi Pan – myśli o pokoju, a nie o niedoli, aby zgotować wam przyszłość i natchnąć nadzieją.” (Księga Jeremiasza 29;11)

szara owca
@Nawrócony 06.12.2018 15:39

AMEN

Ex

Właśnie odszedł z firmy Gordon i rozpocząłem prace w innej branży. Wiem ze to forum czytają ludzie którzy chcą lub zastanawiają się nad rozpoczęciem pracy w tej firmie. Jedno wam ludzie powiem Omijajcie to szerokim łukiem. Praca raczej dla Ukraińców. Wystarczy zobaczyć sobie na ich stronie ile ludzi szukają lub spojrzeć na OlX. Panowie dyrektorzy nawet na forum poniżacie ludzie nazywacie ich nierobami! Nie potraficie zapanować nad firma i taka jest prawda. Info dla pracujących jak jest problem informujcie Jacka Gordona niech wie co się dzieje.

Płn.

Naprawdę już się dzieją takie rzeczy że dyr reg odchodzą? Mają swoje wady ale z tego co słyszałem na Pawła K. Piotra M. I Emila B. Nikt nigdy złego słowa nie powiedział. Ja zauważyłem, że bardzo wielu klientów odchodzi przez ceny. Do tego: strasznie późne dostawy z CN. Samochody jadą pospóźniane godzinami. Nie wiem jeszcze czy na Centralnym ktoś panuje nad wyjazdami. Brygadziści starzy się zwolnili nawet nie ma do kogo zadzwonić się zapytać o co kolwiek bo telefony nie są odbierane.

Kos
@Płn. 05.12.2018 19:52

To prawda w listopadzie zwolnilo się czterech brygadzistow z naprawde dlugim stazem pracy

paweł

dla niedowiarków , że firma GORDON się rozwija "Gordon przystępuje do AD International i od 1 stycznia 2019 roku stanie się AD Polska"

unnamed
@paweł 05.12.2018 09:23

zupełnie odwrotnie jest jeśli chodzi o płace i podejście do pracowników, zamiast też iść w dobrym kierunku wszystko schodzi na psy,a już nie długo dobije dna

Paulina
@paweł 05.12.2018 09:23

Paweł, to z pewnością bardzo wysokie osiągnięcie dla Hurtowni Motoryzacyjnej Gordon z Szubina. Powiedz jeszcze proszę, co to konkretnie oznacza dla tej firmy? Czy dzięki wstąpieniu Gordon do AD International warunki dla pracowników tej firmy ulegną również polepszeniu?

paweł
@Paulina 05.12.2018 11:16

Nikt nikogo na siłę nie trzyma , jest tyleeeeee pracy dookoła , to po co się męczyć jeżeli Ci tak żle ... droga wolna , idż tam gdzie dostaniesz więcej za mniej pracy pozdro , zadowolony pracownik ....

paweł
@unnamed 05.12.2018 09:33

" Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma" pamętaj o tym jak komuś żle to po co tam siedzi .

unnamed
@paweł 05.12.2018 11:32

Pawełku czekam na odpowiedz do pytan Pauliny.. czy Ty juz nie masz nic do powiedzenia? Bo nawet nie wiesz co odpisac? \

wuj
@paweł 05.12.2018 09:23

to akurat nie świadczy o rozwoju, raczej o desperacji..

Pulpet
@paweł 05.12.2018 09:23

Już raz Jacuch żałował tej decyzji, więc nie wiem czy to idzie w dobrym kierunku!

Strachu

W Gordonie będą nowe porządki, będą zmiany i ja w tych zmianach będę uczestniczył, ale pisze wam to tylko dlatego że mi tego nie udowodnicie

?
@Strachu 04.12.2018 17:32

Darek to Ty ?

Majami
@Strachu 04.12.2018 17:32

Strachu jak tak mówisz to ja stąd (usunięte przez administratora)

KUBA

BYŁY KLIENT GORDONA W LUBLINIE........JAK MIŁO BYŁO GOŚCI U SIEBIE PRZEDSTAWICIELA Z PROFESJONALNYM PODEJŚCIEM DO TEMATU I WIEDZĄ,TAK TRZYMAĆ PANOWIE ........CENY OK , BĘDZIEMY HANDLOWAĆ

Bart

Ten portal służy do przesyłania opinii. Załóżcie sobie jakieś forum na którym możecie pisać do woli. Oczywiście po godzinach pracy.Pozdrawiam

kamikadze
@Bart 04.12.2018 10:05

a pisałeś tą wiadomość z pracy?

M......a

gordon....... Dobrze piszesz my na Podkarpaciu w pierwszym miesiącu wyrobiliśmy wszystkie założone plany i dostaliśmy fajną wypłatę-lepszą niż kiedyś :) Oby tak dalej.

Iiiiii
@M......a 03.12.2018 22:13

Hahaha jasne zobaczysz jak długo to potrwa nie wyrobisz dostaniesz gola podstawę a limyty rosną

gordon

Witam serdecznie wszystkich którzy dyskutują na temat nowego dyrektora regionalnego z IC tzn. z GORDONA :) Z przykrością stwierdzam fakt, że szkoda Waszego czasu na pisanie bzdur tylko wejście się w końcu do roboty NIEROBY!!!!! Czasy gdzie ktoś za Was zapierdzielał lub udawało Wam się nie robić. Dobiegły końca!!!!!!! Brawo!!!!!!!!!!!!!! Odnośnie sytuacji w Lublinie : Robert już dawno byłeś na wylocie jeszcze za czasów Dyr. Pawła Kłosowskiego oczywiście razem z Twoim KOLEŻKOM Pawłem PH. Uważam ,że Systemy Motywacyjne mają sens ale tylko dla tych , którzy przychodzą do pracy po to żeby pracować i zarabiać pieniądze ????

Klient Lublin

Także jestem klientem HM Gordon Lublin i prawdę mówiąc nie zauważyłem jeszcze żeby cokolwiek złego się działo po "odejściu" starej władzy. A już na pewno nic co by zwiastowało upadek oddziału, zwłaszcza w Lublinie. Wchodząc na oddział nie czuć już swądu ruskich papierosów i "mądrych" komentarzy Pana kierownika, który w każdym temacie musiał dorzucić swoje 5 groszy podczas rozmów z handlowcami. Choć jak widać po komentarzach jego nad wyraz postawiona ambicja i ego nie pozwala mu odejść z honorem. Panie Robercie z całym (niegdyś) szacunkiem ale proszę już zostawić internet w spokoju i takie dziecinne zagrywki pozostawić jednak dzieciom. Im to wychodzi znaczenie lepiej. Co prawda w świecie biznesu motoryzacji, a zwłaszcza w branży hurtowni jest Pan spalony, więc tej drogi polecać nie będę, choć proszę mi wierzyć, jest jeszcze wiele zawodów w których się Pan sprawdzi. Natomiast co do Pana Pawła który był "przedstawicielem"... Choć to są duże słowa. Który został zatrudniony jako przedstawiciel handlowy. Chyba nikt Panu nie powiedział że to praca w terenie, a nie tylko na terenie hurtowni. Złoty biznes był dla obu Panów. Teraz jednak potraktujcie to jako lekcja pokory. Przyznać Panom jednak muszę jedno. Rozsiewanie plotek i mylnych opinii wychodzi Panom niezwykle dobrze. A teraz co to samej atmosfery która panuje tam w chwili obecnej. Panowie z obsługi bardzo chętnie doradzają i w każdej sprawie pomogą. Wchodząc tam nie ma się wrażenia że siedzą za karę, a prosząc ich o pomoc nie odnosi się wrażenia że przerwało im się niezwykle ważne zajęcie jak to ma miejsce u konkurencji . Od chwili "wielkich" zmian firma znowu staje na nogi i mam nadzieję że z każdą chwilą będzie tylko lepiej. Pozdrawiam.

Janosssik

Pracuje w jednym z oddziałów o których mowa wcześniej... tj w oddziale w którym wprowadzone zostały nowe zmiany. Osobiście nie zauważyłem zmian na gorsze... obroty te same firma zarabia więcej oddział powoli nabiera rozpędu nie wiem skąd tyle hejtu... na chwile obecną na PLUS

wuj
@Janosssik 03.12.2018 14:40

Konkretnie: Który oddział, jaki obrót i o ile wzrósł? Porównując z jakim okresem?

Obserwator
@Janosssik 03.12.2018 14:40

Ejjjjjj!! Panowie jeszcze żadne zmiany tak naprawdę nie zostały wprowadzone, one dopiero będą wdrażane! Także za wcześnie na podsumowanie

Pszczółka :D

Również pracuję na terenie w którym przeprowadzane są zmiany. Zmiany są na wielki plus po tym bagnie które stworzyli pseudo kierowniczek i nierób handlowiec. Niestety ciężko jest się pogodzić z tym że ktoś przyszedł i chce zrobić porządek z firmą i takie kleszcze jak tych dwóch nierobów są od razu usuwani. Najłatwiej siedzieć i brać kasę za to że się tylko było i nic nie robiło. Czasy się dla takich osób skończyły. Teraz pozostało im tylko siedzieć i pisać negatywne komentarze żeby oczernić bezpodstawnie firmę bo nikt ich nie chce do roboty wziąć. A oddział w Lublinie wraca na właściwe tory. Na wszystkich terenach które są mi znane i w których oddziałach zostały przeprowadzone zmiany wszyscy są zadowoleni i od razu widać to po wzrostach sprzedaży. Także panie pseudo kierowniczku i nierobie handlowcu morda w kubeł i brać się do roboty a nie siedzieć i pierd***ć głupoty bo nie długo święta a szkoda żeby pod choinką zabrakło prezentów. :) Z pozdrowieniami :)

trzmiel
@Pszczółka :D 03.12.2018 19:49

pszczółka jest pracowita i jak widać lubi robić za darmo

Pszczółka :D
@trzmiel 03.12.2018 20:24

@trzmiel Co ty chłopie wiesz o życiu, a z resztą im mniej wiesz tym lepiej śpisz :) Na twoim miejscu martwił bym się o swoje zarobki a nie o innych. Ale jak widać lubisz zaglądać do cudzych kieszeni :)

Bzyk
@Pszczółka :D 03.12.2018 19:49

Centrala wam oczy zamydla nie bedzie dobrze to tylko pozory. Zarabiacie mniej a mówisz ze jest lepiej? Cos tu nie gra!

Pszczółka :D
@Bzyk 03.12.2018 20:52

Szkoda mi czasu na dyskusję z tak nie kompetentną osobą która nie posiada żadnej wiedzy na ten temat.

trzmiel
@Pszczółka :D 03.12.2018 21:02

propaganda na szeroką skalę i tyle, albo trolling, nie umiem inaczej tego wytłumaczyć

Pszczółka :D
@trzmiel 03.12.2018 21:08

Błądzisz z tym swoim myśleniem.

Obserwator
@Pszczółka :D 03.12.2018 21:14

Pszczółka wiem kim jesteś czyżby handlowiec z stolicy :-)

Zajęty pracą

Widzę że fala hejtu wylewana tutaj przez frustratów przybiera na rozmiarze. Proponuję tym osobom zabrać się do pracy zamiast pisać głupoty, w dodatku nie do końca pisane po polsku. Myślę że wszystkim osobom pracującym w tej Firmie powinno leżeć na sercu jej dobro. Hejterom zaś proponuję wziąć głęboki oddech i skupić się na pożyteczniejszym wykorzystaniu czasu.

TEN czyli JA

Panie Robercie, Panie Pawle... prośba od firmy nauczcie sie odchodzić z honorem.... nie rozlewajcie gów*a w internecie.... nie tędy droga. Wiem ze trudno wypościć z rąk taką kurę ze złotymi jajami lecz jak to mowia karma wraca...

pozdro
@TEN czyli JA 03.12.2018 15:04

karma wraca, kiedyś wróci i do firmy

Włodek

Oczywiście wszystko jest ładnie i pięknie:) Chyba w BYDGOSZCZ!!!! Lecz też nie koniecznie.:) Panię w księgowości robią Ci łaskę jak prosisz je o pomoc. Najlepiej nakazać pracownikom pracować po 10 godz. w ramach 8 godz systemu pracy:P I kto tu mówi o normalności??? Tu się liczy zysk i marża. Dziś Ty pracujesz, jutro student za 1.6 a później emeryt za 1.8tys.

anonim

(usunięte przez administratora)

życzliwy z podkarpacia

Panie Prezesie błagam Pana niech się Pan w końcu obudzi. Zauroczyło Pana dwoje ludzi którzy doprowadzili prawie do rozpadu placówki a teraz rozwalą Pana firmę na której sukces pracował Pan tyle lat. Nikt nie zrobi z Hurtowni Gordon drugiego IC bo to się po prostu nie da. Jest tylu dobrych ludzi wokół którzy wiedzą co zrobić żeby było lepiej a firma daje szansę ludziom do których trzeba dokładać bo jeszcze nie zarobili ani na siebie ani na firmę. Dobrzy ludzie którzy są zaraz zaczną uciekać a firma zamiast się wznosić będzie spadać już spada tylko czy się podniesie. Firma to ludzie dobrzy ludzie którzy znają firmę i wiedzą jaki guzik wcisnąć żeby było lepiej ale jak się ma oczy zamknięte i nie da się im szansy to nic dobrego to nie wróży. W firmie jest tylu nie docenionych fachowców na wyższych i niższych szczeblach ale tylko są bo nikt ich nie widzi.

Piotrek

Wiem I to kwestia czasu:) Ale trzeba przetrwać ciężkie chwile żeby było lepiej. :) po 7 LATACH CHUDYCH MOŻE BĘDĄ TŁUSTE. taK jak jest w PŚ napisane.

anonim

(usunięte przez administratora)

1984

Z tym przykładem to kompletnie nie trafiłeś kolego. Z deszczu w ulewę.

Angelika

Również miałam okazje pracować w tej firmie 8 msc ,W tej firmie nie da się normalnie pracować . Uwierzcie mi nie da ,w swoim życiu pracowałam w firmach różnych ale w tej co tam się dzieję to NIE DA SIĘ NOOOO NIE DA.Nadgodziny płacone śmiesznymi stawkami bardzo smiesznymi ,nigdy nie dostałam kwitku od wypłaty mimo że nie raz prosiłam w kadrach ale nie dali mi ,za 240 godz 1720 zł ...śmieeeeech na sali .Podziękowałam tej firmie bo nie będe się w balona robić ,w Zamościu nie da się pracować cieszę się że z tego (usunięte przez administratora) zwolniłam i znalazłam pracę na miarę moich staran i wysiłków .Współczuję tym ludziom bo pracują tam za marne groszą,dają się oszukiwać w każdy możliwy sposób bo mają rodziny i musza gdzieś pracować ja tam dałam sobie spokój szkoda mojego czasu .NIE POLECAM NIKOMU pracy w tym (usunięte przez administratora) w Zamościu bo szybciej uciekniecie niż zaczniecie pracę Moje sugestie dla Gordon Hurtownia Motoryzacyjna: Szanować pracę pracowników i nie oszukiwać ich na każdym kroku .

Lord

Panie prezesie czy pan kierował się wybierając dyrektorów regionu. Np.(usunięte przez administratora). Czy pańscy ludzie wiedzą na czym polega praca na takim stanowisku ? (usunięte przez administratora). Czy dyrektorzy dostają premie za demotywowanie pracowników i niszczenia firmy Gordon. Panie Gordon miałem okazje z panem kiedyś rozmawiać. I jest pan naprawdę dobrym człowiekiem ale chyba nie zdaje pan sobie sprawy co się wyprawia w pańskiej firmie. Ps. Panie Jacku podpowiem dyrektor ma podnosić morale a nie gnoić ludzi. Przy takim podejściu szybciej będzie pan zamykał oddziały niż je otwierał.

Kamil

Najgorsza firma w jakiej miałem okazje pracować .Nigdy nie wiesz za ile pracujesz ,żadnego kwitku od wypłaty nic .Te puste slogany że 3 msc umowa zlecenie a poźniej umowa o prace przechodzi się to farmazon .Nadgodziny płatnę są tak że sprzatając psie góóóówienka zarobisz więcej niż u nich .To co sie w środku dzieję jest nie do opisania ,to trzeba przeżyć by zobaczyć jaki (usunięte przez administratora) tam się dzieję ... Moje sugestie dla Gordon Hurtownia Motoryzacyjna: DRAMAT

skonsternowany

Panowie kubeł zimnej wody. Ostatnie zmiany w płd-wsch regionie doprowadzą do upadku oddziałów - nowa polityka firmy, tj. wyższe marże spowodują spadek obrotów, to już się dzieje! Zabierzmy PH i sprzedawcom, płaćmy im mniej, bo wypłaty dla pracowników to przecież tylko koszty. Konkurencja objeżdża nas pod każdym względem: ceny, dostępności i rzetelności. Ostatnia sztuka w CN? Możesz być pewien, że nie dojedzie, klienci się już śmieją. Nowy dyrektor regionalny - brak szacunku do pracowników, fifarafa bez doświadczenia pracy z klientem, ten pan umie tylko w excela. Niedługo chyba będzie dużo wolnych miejsc pracy w Gordonie. Znacie taką firmę jak Fota, czy już wszyscy o niej zapomnieli? Niczego się od nich nie nauczyliście, po Gordonie też nikt nie zapłacze.

Ciekawy

Aż tak strasznie tam ? Dzwoniłem w sprawie pracy jako magazynier i od razu zostalem zaproszony do współpracy bez żadnej rozmowy, składania CV Wydaje mi się to trochę dziwne

Pituch
@Ciekawy 29.11.2018 08:50

No jest dziwne bo potrzebuja każdego bo każdy tam ucieka jak widzi ten sajgon też radzę uciec bo będziesz 240 h w miesiącu robić za 1700 na rękę

Zadowolony - rozczarowany

Drogi Panie Prezesie , HR oraz Dyrekcjo a także Koledzy i Koleżanki. Jedni są zadowolenie drudzy nie, tak zawsze jest. Osobiście jestem zadowolony z pracy na stanowisku Handlowym, jednak APELUJĘ jeszcze raz APELUJĘ o wyjaśnienie obecnej sytuacji w firmie. Bardzo mi przykro że z nami Pracownikami, (najważniejszym ogniwem przedsiębiorstwa dystrybucyjnego) nikt nie chce się spotkać i szczerze porozmawiać. Firma huczy od plotek. W niepewności oraz strachu pracuję się fatalnie nic nie można zaplanować i myśleć o przyszłości. Jak podaję Gordon firma zatrudnia 1 tysiąc osób, które co dzień kładą się spać z pewną niepewnością . Kolejna WAŻNA rzecz te plotki wydostały się z firmy, plotkują handlowy dostawców , handlowcy konkurencji i zaczynają klienci ... Ciężko budować wspólnie cokolwiek. Proszę o reakcję w niektórych firmach HR czyta opinie tu zamieszczone mam nadzieję że i u nas jest ktoś taki. Cały czas mam nadzieję że to plotki i gadanina...

P.K.
@Zadowolony - rozczarowany 28.11.2018 10:10

Potwierdzam osiąganie jakich kolwiek celów sprzedażowych w tej firmie nie istnieje. Wszystko to co się teraz dzieje może doprowadzić tylko do jednego do szybkiego upadku. Brak współpracy z kim kolwiek na każdym szczeblu nikt nic nie wie szkoda pisać i szkoda czasu ale czas szybko brać nogo za pas i uciekać.

Agnieszka
Zweryfikowany użytkownik

@Hgfd Poproszę o przedstawienie się bo oszczerstwa są spore , niezgodne z prawdą Agnieszka Mojska

obecny

Podobno od nowego roku będą podwyżki, tak długo ich nie było, że teraz podobno Prezes ma dorzucić wszystkim więcej kasy! :)

kanadyjczyk
@obecny 25.11.2018 21:15

Podniesienie płacy minimalnej to nie podwyżki :)

Wargas
@obecny 25.11.2018 21:15

Podwyżki chyba normy!

Hgfd
Zweryfikowany użytkownik

Hurtownia super mega dużo części dostępnych ale pracownicy wiele do życzenia.... chodzi mi konkretnie o jedna(usunięte przez administratora) czy jakos tak... wredna kobieta! Przyjeżdża do klienta i w między czasie załatwia swoje sprawy prywatne wisząc na telefonie z tego co się dowiedziałem ma również problemy z prawem przekręty w play, przekręty kredytowe które brała na obce osoby, niewypłacalność z byłej firmy.... mając takich pracowników daleko ta hurtownia nie zajdzie a szkoda.... Moje sugestie dla Gordon Hurtownia Motoryzacyjna: Zmienić pracownika (usunięte przez administratora) dla waszego dobra Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przyjrzeć się dobrze (usunięte przez administratora)

Rafal

Największe dno w branży. Brak szacunku dla kogo kolwiek. Najgorszy płatnik w branży. Jakość na poziomie mniejszym niż zero.

Komisarz Gordon

Kary finansowe za wszystko, nawet za maila. Odradzam, nadgodziny płatne wg. widzimisię pracodawcy, brak jakiejkolwiek wglądu w swoje rozliczenie. Kantowanie i dziadowanie do końca. Krzesła kupione na początku działalności filli/ oddziału mimo iż stare i uszkodzone nie zostaną wymienione. Chyba że pracownik kupi je sobie z własnej inicjatywy i dla siebie ( oczywiście brak zwrtou kosztu zakupu, kupujesz dla siebie) Moje sugestie dla Gordon Hurtownia Motoryzacyjna: Omijać szerokim łukiem. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Poprawić stosunek komunikacji z filią\oddzialem i przestać żydzic na pracowników i utrzymanie oddziału

Cement

Uciekajcie ukraincy, bo polacy lubią być (usunięte przez administratora) więc zostaną

Zostaw opinię o Gordon Hurtownia Motoryzacyjna - Szubin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gordon Hurtownia Motoryzacyjna