Podobno urlopy mają być wstrzymane ????
Syndyk owszem jest i pracodawca a z tego co mi wiadomo pracodawca ma prawo przesunięcia urlopu jeśli jest takowy jeszcze a jeśli ludziom zostaną same urlopy?to na kiedy?na wrzesień?
Cześć. Proszę wszystkich nie zadowolonych z działania syndyka i dokładnych przemyśleń i roszczeń co do działania osoby odpowiedzialnej za brak terminowych wypłat jak i innych świadczeń. Proponuję spokojne przemyślenie odnośnie roszczeń co do kancelarii pani syndyk... Na koniec miesiąca zostanie zbudowane nasze wspólne niezależne forum dyskusyjne poparte pomocą prawną. Strona forum powinna zacząć działać dnia 01.06.2025.
W ramach wyjaśnienia strona zostanie stworzona nie na GoWork, i będzie ogólno dostępna w wyszukiwarce jako nie zależna.
A może czas aby wszyscy ruszyli do Państwowej Inspekcji Pracy składać pozew na działania Pani syndyk a w zasadzie totalny ich brak Im więcej wniosków wpłynie tym lepiej Nie wiem czy dodatkowa strona tu pomoże ale już kilkanaście lub kilkaset pozwów pewnie tak
Pozdrawiam wspaniałego kierownika z Rudy Śląskiej!!! Wspaniałe to były lata czyszczenia akumulatorów malowania beczek
Kto ma stówę pożyczyć ?
Szybki
2+2*2
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Dzis połowa wyplaty za kwiecień została przelana.Czekamy dalej na kolejne przelewy.
TAKIE MAŁE SPROSTOWANIE DLA WSZYSTKICH Tak, syndyk masy upadłości ma obowiązek spłacić pracownika z roszczeń wynikających ze stosunku pracy, które powstały przed ogłoszeniem upadłości. Obejmuje to między innymi wypłaty zaległych wynagrodzeń, odprawy, a także inne świadczenia związane z pracą. Szczegóły: Roszczenia pracownicze: Roszczenia pracownicze są w kolejce płatności po kosztach postępowania upadłościowego i przed innymi wierzycielami. Spis wierzytelności: Syndyk ma obowiązek umieścić roszczenia pracownika w spisie wierzytelności, nawet jeśli pracownik nie złożył takiego wniosku. Odprawy: Pracownikowi przysługuje odprawa w przypadku zwolnienia w związku z upadłością, a jej wysokość zależy od stażu pracy. Zaległe wynagrodzenia: Syndyk musi spłacić zaległe wynagrodzenia za pracę wykonaną przed ogłoszeniem upadłości. Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych: Jeśli firma upadła nie ma środków, to roszczenia pracownika mogą być pokryte z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. Kolejność spłaty: Roszczenia pracownicze są uprzywilejowane i spłacane przed innymi wierzycielami.
Tyle że nie może zamknąć sprawy o upadłość dopóki nie ureguluje wierzycieli łącznie z pracownikami
Z tym że były punkty odsunięte od wiedzy że to koniec lub oszukani że zaraz się rozkręci. Każdy żyje dalej, pracuje itd... Ale dlaczego odpuścić odprawy, zaległe wypłaty, dlaczego sobie o tym tutaj nie porozmawiać. Wiadomo, że każdy sobie radzi i nie czeka jak na zbawienie.
A czym Pan Prezes się teraz zajmuje? Tak tylko pytam..,
GDZIE NASI DYREKTORZY TRAFILI ?
Pewnie do Rodona bo gdzie. Przecież te janusze zarządzania już z każdej normalnej hurtowni zostali pogonieni. Teraz został im Rodon. I za jakiś czas powtórka z rozrywki.
Jak wspominacie swoich dyrektorów, koordynatorów? Ja wspominam średnio. Dyrektor wiecznie nasilający makaron na uszy że już niedługo "będzie kapać" , i tak przez 2 lata... Koordynator, jego pupil który całą robotę odwalał za dyrektora. Z każdym przyjazdem na oddział był coraz mniejszy, bardziej zestresowany itd. pozdrowienia z Warmii i Mazur
Pani Syndyk chce mieć robotę tylko zrobiona towar zwieziony i to będzie zapewne miała .a pracowników zwodzi za nos tylko !!!myśli że sypnie jedna wypłata i wystarczy.skonczy się maj i wogole jej nie zobaczy nikt .taka jej wizja!
Tyle że Pani syndyk nie zdąży zwieść i upłynnić całego towaru do końca maja bo jeszcze podobno szuka ludzi do pracy bynajmniej w centrali na kilka miesięcy żeby ogarnąć towar A spłacenie pracowników jest w obowiązku syndyka inaczej każdy z nas lub zbiorowo może założyć sprawę w sądzie A ludzi do spłaty tylko przybędzie jak się skończy spora ilość wypowiedzień z końcem maja I znowu pewnie pójdzie wniosek do funduszu o odprawy do tych ludzi tylko że będzie mały problem bo jeszcze ci z pierwszego wniosku nie będą uregulowani
Czy ktoś wie kiedy będą wypłaty za luty???
To jednak coś w tym wszystkim nie pasuje Informacja z dziś od Pani syndyk korekta jest złożona i do 15 maja ma nastąpić wypłata wynagrodzeń za luty i odpraw z funduszu tym którym się to należy Chyba ktoś jawnie robi nas w chu...ja Może powoli czas zebrać się w kilka lub kilkanaście osób i jechać do sądu złożyć pozew zbiorowy
Dokładnie to samo chciałem napisać, robią i mówią nam co chcą i jeszcze różnie, wygląda jakby się miało nie zmienić bez właśnie metody rzędu takiej jak piszesz, jeśli ktoś ma wiedzę odnośnie możliwości działania jako grupa pracowników to mógłby coś podpowiedzieć
Czy ktoś ma aktualne informacje odnośnie wypłat i odpraw z funduszu które miały być po majówce ?
Czy już wiadomo kiedy dokładnie będą wypłaty za luty oraz odprawy ?
Czy za opóźnienie w wypłatach możemy liczyć na odsedki?
To już musisz sobie google odpalić albo prawnika poradz,lepszych pytań nie idzie zadawać xd.
Czy dostał ktoś z was obiecane bony które miały być na święta?
Poszła 2 cześć wynagrodzenia od 07.03 do 31.03 jak by co teraz tylko czekać na resztę
Też mam nadzieję że z początkiem maja naprawdę pójdzie to do przodu, bo raczej każdy chciałby mieć to z głowy, dostać co się należy, zapomnieć i iść do przodu, a nie oszukujemy się, te wypłaty większości ludziom pozwolą na dobry rozruch. Też takie to dziwne, że marcowe ludzie dostają przed zaległymi. Oby się ogarneli jak najszybciej.
No i może taka prośba do innych osób które tutaj są i czytają, a które jeszcze może pracują bo nie wiem czy wszystkie filie są pozamykane, bo czytam że są jakieś zebrania z Panią syndyk ,to jeżeli są w miarę na bieżąco i mają lub będą mieć jakieś info sprawdzone, nie "fejk njusy" to też pewnie dużo ludzi będzie wdzięcznych.
Wszystkie informacje będą tutaj na bieżąco masz to u mnie jak w banku jak ktoś będzie kłamał to zaraz go poprawie czegoś nie wiesz to pytaj pozdro
Informacja z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych z dnia 25.04. - wniosek jest na etapie składania korekty, proszę się uzbroić w cierpliwość.
Od biura to się proszę od ..... . Nikt nie będzie się brudził od tego są magazynierzy.
I co tam mądralo trzeba jeździć zamykać placówki a tak się madrowałeś że od brudzenia się są magazynierzy zobaczymy jak w nowej pracy będziesz się mądrował
Gdzie są nasze pieniądze? !!!
Ktoś się orientuje czy wypłaty/odprawy są poprawnie wyliczone i kiedy wreszcie je wyślą ? Bo 2 tygodnie to już minęły od wniosku, tam chyba bez większego zaangażowania pracowników w dzwonieniu to się będzie rok ciągnąć

Jak się pracuje w Hurtownia Motoryzacyjna "GORDON" Sp. z o.o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Hurtownia Motoryzacyjna "GORDON" Sp. z o.o.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy Hurtownia Motoryzacyjna "GORDON" Sp. z o.o.?