MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.

Adres: Grażyńskiego 141, 43-300 Bielsko-Biała

NIP: 5472045857 KRS: 0000255868

MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.
2 165 517 5 1

Opinie o MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Szczery
 Opinia

Nie polecam

Pomocna?
Tak2Nie
lsdkld
 Opinia

(usunięte przez administratora) pracuje tam rok czasu a mam już dość majstrowie zmuszają do roboty i zastraszają nakazami albo naganami patologia nie warto tam pracować a jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje

Pomocna?
Tak6Nie
Ziomek
 Opinia

Ile będzie gruszy?

Pomocna?
Tak1Nie
Robol
 Opinia
@Ziomek 28.06.2019 12:17

Pewnie mało, w końcu podwyżki były.

Pomocna?
TakNie
Partyzant
 Opinia
@Ziomek 28.06.2019 12:17

Jak w ogóle będzie...

Pomocna?
TakNie
Rafał
 Opinia
@Robol 28.06.2019 16:13

W ostatnim czasie miały miejsce podwyżki wynagrodzeń pracowników zatrudnionych w firmie MAGNETI MARELLI AFTERMARKET? Mógłbyś przybliżyć, jakiej one były wysokości oraz czy każdy pracownik ją otrzymał? Podwyżki są zawsze miłym momentem w każdy miejscu pracy, więc mam nadzieję, że z chęcią napiszesz o nich coś więcej.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Rafał 08.07.2019 10:08

Nie, w tym miejscu podwyżki nie są miłym momentem. Podwyżki były (niewielkie), ale kosztem obniżenia pozostałych świadczeń - czyli chociażby premii świątecznej. Ogólny rozrachunek (podwyżka vs. wcześniejsze premie) wychodzi niestety na niekorzyść pracownika - więcej stracił na obniżonych premiach, niż zyskał na podwyżce. Ogólnie nie polecam harować w tym zakładzie - ludzi nie szanują, zmuszają do robienia coraz to większych norm i nie zapewniaja odpowiednich środków ochrony indywidualnej.

Pomocna?
Tak2Nie
On
 Opinia
@Robol 08.07.2019 10:37

Oj niestety taka prawda

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@Freeman Brak słów żeby skomentować ten wpis. Szanuj człowieku innych jeśli chcesz być szanowany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie4
Freeman
 Opinia

Mam pytanie. Kogo trzeba zabić aby do was trafić? Bo słyszałem, że jesteście kontynuacją (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie
Nick
 Opinia
@Freeman 08.06.2019 17:02

Nie idz tam odradzam a raczej radze naprawde (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie1
Robol
 Opinia
@Freeman 08.06.2019 17:02

Komory już są. Wentylacja działa słabo, wyciągi z maszyn podobnie. Wentylatory nad głowami pracowników ledwo co dmuchają więc sauna gratis. Dyrekcja ma to w głębokim poważaniu, bo oni są zajęci ważniejszymi sprawami - gnębieniem i mobingowaniem pracowników oraz lataniem z kamerką po hali, bo a nuż gdzieś jeszcze można bardziej podnieść normę. Uj z robolami, oni mogą zdychać.

Pomocna?
Tak9Nie
Łowca Nastolatek
 Opinia

Na początku piękne słowa, szkolenie BHP i takie tam bzdety ze 2 dni. Potem do roboty niby na pół gwizdka aby się przyzwyczaić, a tak po 2 tygodniach w @izdę i na gaz. Ile nie zrobicie zawsze będzie mało, i nie ważne że ciągle są jakieś awarie bo maszyny są w opłakanym stanie i ciągle coś się sypie. Raz się odrobicie to następnego dnia bądźcie pewni, że dostaniecie więcej do roboty i tak w kółko aż was uj strzeli albo złapiecie kontuzje. Tylko dla masochistów.

Pomocna?
Tak8Nie
Nick
 Opinia

Spawalnia same (usunięte przez administratora)cwaniaki ogólnie takiego chamstwa braku pomocy nie widzialem nigdzie !!! Kolnierzyki z polowek do gory a (usunięte przez administratora) amortyzatora nie podniose lecz kopne a słowo dla starych pracownikow zeby pomoc nowym i slyszec (usunięte przez administratora) normalne najgorsza praca w moim zyciu nie polecam kasa (usunięte przez administratora) i duzo by gadac i gosc do goscia (usunięte przez administratora) i jebiesz 1200 amorow i zle ta firma to nie porozumienie a awaria powinno pisac na drzwiach bo maszyny sa ze sredniowiecza jak ktos chce krzywdy zapraszam rotacja mowi sama za siebie a ogloszenie caly czas jest

Pomocna?
Tak9Nie
Robotnik
 Opinia

Dlaczego by nie zrobic strajku?? Powertrain potrafi, nauczyciele potrafią... A My nie potrafimy? Moze trza sie wziąć w garść i działać.

Pomocna?
Tak2Nie2
Robol
 Opinia
@Robotnik 08.04.2019 07:39

My nie potrafimy, bo nie jesteśmy zorganizowani. Każdy tylko potrafi pod nosem narzekać i psioczyć, a jak przychodzi co do czego, to baranki potulnie wykonują każde zachcianki swojego pana i władcy. Tak więc, nie ma co liczyć na jakikolwiek ruch ze strony roboli.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kaja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Robotnik 08.04.2019 07:39

Witam, być może nietrafnie wybrałam wątek, ale skoro już, to mam pytanie, czy w Waszej firmie są stanowiska pracy (praca fizyczna) przewidziane dla kobiet? Znalazłam ogłoszenie. Z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie3
Eugeniusz B
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Z rokującej nadzieje na przyszłość rozwijającej się firmy, robi się dziewiętnasto- wieczna kapitalistyczna , wyzyskująca niemiłosiernie załogę manufaktura.

Pomocna?
Tak5Nie1
Robol
 Opinia
@Eugeniusz B 28.03.2019 22:15

Nie obrażaj dziewiętnastowiecznych manufaktur. Tutaj mamy typowy januszex, czy bardziej rusinex ????

Pomocna?
Tak3Nie
Robolmagnetii
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Mam pytanko. Czy u Was w zakładzie po zdobyciu srebra lub złota WCM była jakaś premia dla pracowników? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Krawiec
 Opinia
@Robolmagnetii 15.03.2019 15:16

Tak. Polary dostaliśmy :) na bogato

Pomocna?
Tak1Nie
Gość
 Opinia
@Robolmagnetii 15.03.2019 15:16

Wystarczy świadomość, że pracujesz z najlepszymi. Tutaj pieniądze nie są najważniejsze. Łączy nas misja. Łubudubu ,łudubudu, niech nam żyje Mirosław ,kierownik naszego trudu. To mówiłem ja...

Pomocna?
Tak4Nie1
c
 Opinia

Witam, powie mi ktoś ile NETTO dostanę za miesiąc L4 przy stawce 17.28 ?, bo nie wiem czy jest to liczone bez premii czy z premią (21%), będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kibol
 Opinia
@c 14.03.2019 14:51

L4 liczone jest 80% stawki bez premii tzn z 17.28 odejmij 20% pomnóż razy ilość godzin w miesiącu i wyjdzie Ci wynagrodzenie brutto minus 30% składki i wtedy masz netto

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
;ADASFA
 Opinia
@Kibol 16.03.2019 02:57

Dzięki, pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia

To tak: premie za WCM obcięli, za plan obcięli, to samo że świąteczną. Ktoś wie, ile ta wspaniała firma planuje obciąć z premii wczasowej? Wychodzi na to, że z tymi extra dużymi podwyżkami, wyjedziemy gorzej niż bez nich.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kleryk
 Opinia
@Robol 15.03.2019 05:31

Ponoć 1000 brutto Za grusze , oraz 500 brutto za wydajnosc w maju

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mati
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam ile zarabia się jak ktoś jest zatrudniony bez pośrednio przez firmę ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B
 Opinia

Witam 1. Czy nadgodziny w weekend (czyli 100%, 150%) są liczone od samej stawki czy od stawki z 21% premii? 2. Czy na święta wielkanocne jest jakiś Socjal? 3. Zaczynam teraz pracę i nie mam nic urlopu, czy z parodniowym urlopem w wakacje wczasy pod gruszą mi przynależą ? i jakie to są mniej/więcej kwoty? Proszę o przydatną odpowiedź. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Grupa D1
 Opinia
@B 05.03.2019 12:03

1. Nadgodziny są liczone od gołej stawki, bez premii. 2. Nie ma 3. W zeszłym roku było 2 tys brutto. Jezeli teraz zaczynasz prace, to dostaniesz 3/12 z gruszy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B
 Opinia
@Grupa D1 05.03.2019 12:32

Dzięki wielkie, pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kebab
 Opinia

U mnie w zakladzie byl podobny przypadek zwolniono chlopaka ktory miał tez bardzo ciężka sytuację rodzinną i finansową tylko na podstawie pomuwienia zakladowego konfidenta bo powodow do zwolnienia nie bylo bo chlopak robił kazdy weekend mial duzo nadgodzin byc moze to komuś przeszkadzało. Najgorsze jest to ze cala załoga podobnie jak u was wie ze dlaczego ze gość zaostal pomowiony i nikt nie poszedł się wstawić za nim. Natomiast ow informator pracuje dalej nic nie robi i klepie mlode dziewczyny po pupach i ba ponoc ma awans dostać. Kierownictwo nie widzi nic zlego w tej patologi takie czasy ręce opadaja

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia
@Kebab 06.02.2019 07:10

Ale tu jednak kolega sie odwolal i na kamerach jest dowod na to ze Wojtek byl przy maszynie wezwany do awarii to to nie jest tak ak sobie Panowie koledzy po hali opowiadają. Jednak jakaś sprawiedliwość w tym zakładzie jest i pomimo że niektórym to zapewne w niesmak to Paweł pracuje nadal i niewylatuje.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spawacz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kebab 06.02.2019 07:10

No i co poszedł na spawanie do fajnych chłopaków nie licząc ustawiacza i team lidera chociaż też do najgorszych nie należą wyrabia się więc mu siadla robota tu na spwalni nie zginie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia
@Spawacz 18.02.2019 11:44

Wyrabia się i udowodnił że jest warto się odwoływać jeśli jest się niesłusznie oskarżony A Wojtuś łapie nagany w końcu ponosi konsekwencje swojego cwaniactwa i ładowania innych na minę za swoje błędy...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magnetron
 Opinia

W kwietniu będzie premia plus minus 3000 brutto jako wyrównanie stawki, (przez kilka lat nie było podwyżek).

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grzeszek
 Opinia
@Magnetron 14.02.2019 01:56

Nie pier.... Bo ludzie później wierzą w takie brednie :) żadnej premii nie będzie!!! Jedynie ostatnia premia za wykonanie planu (tzw. WCM). Ale nie 3000 tylko połowa z tego... I to brutto.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciastek
 Opinia

Witam ile na godzinę proponują na początek I jak praca wygląda ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magnetron
 Opinia
@Ciastek 12.02.2019 23:16

3 koła zarobisz z jedną sobotą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magnetii
 Opinia
@Magnetron 14.02.2019 01:56

Chyba brutto ha ha ha !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magnetron
 Opinia
@Ciastek 12.02.2019 23:16

16,90 brutto + 21 % premia czyli 20,40 brutto na godzinę. Premię Ci zapierniczą jak Cię znajdą np. na hali bez okularów ale to rzadko.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciastek
 Opinia
@Magnetron 15.02.2019 00:03

Dzięki

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia

Ta firma to patologia I tyle ;)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cinkciarz
 Opinia

co tam pany na B-Suvie, brygadzista narobił braków a Pawełka wyrzucają???

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byle do piątku
 Opinia
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Brygadzista pociskał lepsza scieme pewnie. Sprawdzał ostatnie sztuki że zmiany i dobre były to ciekawe skąd afera.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanys
 Opinia
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Zgadza się. Ustawiacz Wojtek M. Kolizje ma co chwile, ale w tym zakladzie nie szuka się winnego tylko ofiary. Powinien on polecieć, mówił że sprawdzał detale i były dobre. Ps. On i tak powinien siedzieć za kolizje po alkoholu. /Wojtek warto mieć rodzinę w pracy nie?/

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cinkciarz
 Opinia
@Hanys 15.01.2019 23:26

ofiara musi być, lepiej wyrzucić młodego (ojca czwórki dzieci) niż brygadzistę pijaka...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Renton
 Opinia
@Hanys 15.01.2019 23:26

Ofiara była łatwym celem bez rodzinnego wsparcia w zakladzie. Niestety.

Pomocna?
Tak6Nie
Rudy
 Opinia
@Renton 16.01.2019 00:29

Co to za braki byly?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Milo ze wszyscy wiedza jak naprawdę wygląda sytuacja i ze Paweł jest niewinny szkoda tylko że nikt jakoś się nie pochyli w stronę zebrania się Wszystkich i wstawienia za nim wiedząc że jest niewinny i że ma 4 dzieci na utrzymaniu. Nie życzę nikomu źle ale skoro dziś padło na Pawła to jutro może być ktoś inny w tej samej sytuacji i ciekawe jak sie poczujecie jak nikt nie zareaguje oficjalnie i pozwoli by rodzina cierpiala bez powodu. Wiecej rozwagi sumienia i odwagi, zarowno dobro jak i zlo zawsze wraca.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wkurzony

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja
@Renton 16.01.2019 00:29

To moze koledzy po fachu wiedzac ze Pawel nie jest winny bedzie wsparciem dla Pawla , zbierajac sie wspolnie i odpowiednio postawi sie za nim ???? Czy brakuje jednak odwagi?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kolega
 Opinia
@Hanys 15.01.2019 23:26

Hanys fajnie się pisze anonimowo na forum w necie na kogoś jak się (usunięte przez administratora) wie, co? Jak wam jest tak żal Pawelka to niech się ktoś wstawi za niego u kierownika. Bo ja słyszę od każdego inna wersję jaką Paweł przedstawia. Nie dziwne więc że ktoś się wkur**l i poszło wypowiedzenie. Takie rzeczy się już działy na tym zakładzie i głowy nie leciały bo człowiek potrafił wyjaśnić co się stało a tu widać o coś innego jeszcze poszło. Ale najlepiej swój jad anonimowo w necie wyladowywac. Ogarnijcie się ludzie! Jak do kogoś coś masz to powiedz mu to honorowo w twarz, a jak Ci się tak bardzo nie podoba zwolnienie kolegi to nie wiesz gdzie iść z tym problemem? Ps. Nie osadzaj innych swoją miarą żeby się to kiedyś nie odwróciło przeciwko Tobie. Ty tam najlepiej wiesz co on powinien nie? A jak zazdrościsz Wojtkowi rodziny w pracy to idź się zatrudnić tam gdzie Twój kuzyn/szwagier/brat czy ktoś tam jeszcze pracuje to Ci bedzie dobrze.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Boguś
 Opinia
@Kolega 18.01.2019 00:55

Kolega! Jak kogoś posądzasz o anonimowość, to sam nie być taki ahahahhahaa. :-) Żal.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kortez
 Opinia
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Co wy chcecie od Wojtka to przecież najlepszy brygadzista????

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanys
 Opinia
@Kolega 18.01.2019 00:55

Oooo a kolega nie anonimowy? Nie widzę żebyś się z nazwiska podpisał. Nie robisz u Wojtka na zmianie to nie wiesz co było i jak, więc daruj sobie. Jakbyś wtedy był w pracy to byś wiedział co było, a nie słuchał opowieści po hali. A że nie wiesz dlaczego kolegę jednak zwolnili, bo miała być tylko nagana, to twój problem. Nie mając gruntownej wiedzy w temacie, bazując tylko na plotkach nie mam z tobą o czym pisać. Ps. Dorabiam sobie u rodziny jakbyś chciał wiedzieć. Ps2.Mówisz ogarnijcie się ! Nie wylewaj jadu! Człowieku chyba nie przeczytałeś tego co napisałeś. Jesteś jeszcze gorszy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kolega
 Opinia
@Hanys 18.01.2019 06:55

Tylko, że ja w porównaniu do Was nie obrażam tu nikogo szczególnie jak nie mam 100% pewności. Co z tego że nie robię u Wojtka na zmianie? Swoje słyszałem. A Ty byłeś przy tym wszystkim od początku do końca, że jesteś taki pewny swego czy może też ktoś Ci opowiadał? Zresztą nie ważne. Wojtek jest w porządku, nie on wydał Pawłowi wypowiedzenie, nie? Z tego co wiem to starał się mu chronić tyłek dlatego miała być tylko nagana, a co się potem stało to już tak jak sam napisałeś chodzą różne ploty po hali. Nie mniej jednak nie powinieneś człowieku pisać że Wojtek powinien za to czy za tamto siedzieć! Ani to nic wspólnego nie ma z praca ani tym bardziej nie Twoja sprawa!

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanys
 Opinia
@Kolega 18.01.2019 11:17

Jak nie jestem pewny to siedzę cicho. Tam mam. Masz prawo mieć swój punkt widzenia na różne sprawy. Lecz gdy jakiś pijany kierowca zabije Ci dziecko, żonę lub kogoś bliskiego to się wtedy przekonasz jakie jest życie. Ja się już przekonałem. Tobie nie życzę.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Afera
 Opinia
@Byle do piątku 15.01.2019 23:20

Nie brygadzista sprawdzał sztuki tylko (usunięte przez administratora)i ponoć były złe gołym okiem było widać dlaczego nie zgłosił tego wojtkowi jak robił pomiar? Jak wcześniej ktoś napisał (usunięte przez administratora)co chwile zmienia wersje a nie trzyma się jednej więc chyba coś tutaj jest nie tak z tym typem

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik ze starzem
 Opinia
@Kolega 18.01.2019 00:55

A no napewno ze o cos innego a głównie o ratowanie (usunięte przez administratora) Wojtkowi, skoro juz mu prawko za kolizje pod wpływem alkoholu zabrali to jakby doszło do tego ze jest winny kolizji na maszynie mial by problem , a tak to niewinnego się wyrzuci Wojtusia uratuje kosztem drugiego poczym sie go wykorzysta zeby hale wysprzatal zeby reszta premje zgarnęła.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kolega
 Opinia
@Kolega 18.01.2019 11:17

Panie "pracownik ze stażem" najpierw naucz się podstawowych zasad ortografii i gramatyki, a później się wypowiadaj na forum. Naprawdę jesteście aż tak ograniczeni umysłowo żeby powtarzać plotki jeden po drugim? Jakby Paweł był taki niewinny jak twierdzicie, to skończyło by się na naganne, którą dostał w pierwszej kolejności, a nie na zwolnieniu. Zresztą jak chłopak jest taki pewny swojej niewinności to niech idzie są sądu. Są kamery. Wszystko jest do udowodnienia i po sprawie, a nie wieszacie psy na Wojtku, a wiecie tyle co Wam Pawełek po opowiadał. Zresztą ja się już wypisuję z tej bezsensownej dyskusji, bo Wy i tak wiecie najlepiej. I nie rozumiem co do tego wszysykiego mają jego prywatne sprawy, że mu prawko wzięli. Tacy jesteście wszyscy bez skazy? Bez wad i błędów? Zastanów się najpierw nad sobą i czy na pewno zawsze w życiu postepujesz zgodnie z zasadami... Żegnam.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miodek
 Opinia
@Kolega 20.01.2019 21:19

Panie Kolega od ortografii piszemy poopowiadał razem nie rozdzielamy tych dwóch członów????

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zatroskany
 Opinia
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Możesz coś więcej napisać

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ano
 Opinia

krzysztof l oddaj moje 0,7 fin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grzesiu
 Opinia

To jak? 2,46 podwyżki i premia na karpia 1500 brutto? Tak to ma wyglądać? Co o tym myślicie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Grzesiu 24.01.2019 19:05

To jest Twoja propozycja?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Realista
 Opinia
@Grzesiu 24.01.2019 19:05

Przeliczajac to (usunięte przez administratora) nie podwyżka wliczając to premię za WCM oraz te biedne 144 zł kwartalne to daje nam 1,20 rzeczywistej podwyżki . Porażka jednym słowem.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Broda
 Opinia
@Realista 24.01.2019 23:27

Przecież jelenie i tak nie ogarnąć, że ich w (usunięte przez administratora) ja robimy i przyjmą jałmużnę i z uśmiechem na twarzy pójdą robić nowe wyższe normy :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Broda 24.01.2019 23:49

No niestety. Barany i jelenie potrafią tylko biadolić pod nosem, jak to jest źle i jacy wszyscy niedobrzy a biedny robolek tak mało pieniążków dostaje. Ale jak przychodzi co do czego, to potulne barany robią, tzn zapie$#@^%ją co im szanowna dyrekcja każe. A ona, tak jak i związki, które tylko biorą składki, mają nas/ich w czterech literach. Pisanie tutaj tych żalów i nawoływań do niczego nie doprowadzi - jedyna opcja to konkretny STRAJK albo masowe złożenie wypowiedzeń. Ale na to się nie zanosi, bo kto miałby to niby zrobić? Taka mentalność Polaka-robola. Nawet Ukraińcy mają większe jaja od was i potrafią zawalczyć o swoje. Tak więc, pracujcie sobie dalej, narzekajcie na ujową wypłatę i niedorobioną dyrekcję, tylko nie za głośno bo pan i władca usłyszy.

Pomocna?
Tak3Nie
heheheheh
 Opinia
@Grzesiu 24.01.2019 19:05

I w Sosnowcu maja więcej. Kto by się spodziewał.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Realista 24.01.2019 23:27

Czyli jak to ma wyglądać? Podwyżka od stycznia, ale w zamian likwidują w tym roku premię WCM? A jak pozostałe premie - wydajnościowa, świąteczna, wakacyjna i co tam jeszcze było?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Do Pana Grzeszka!
 Opinia

Panie (usunięte przez administratora)kiedy będzie porozumienie z podwyżkami? Jak nie dacie 3 zł podwyżki to połowa załogi idzie do innych firm. Nie interesują nas żadne części składowe w postaci dodatków tylko 3 zł podwyżki. No i mam nadzieję, że 27 stycznia wszystko się rozwiąże i nie będziecie tego ciągle tego przeciągać!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
??????
 Opinia
@Do Pana Grzeszka! 22.01.2019 11:59

Czemu nie ma jeszcze sporu zbiorowego?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byle do piątku
 Opinia
@?????? 22.01.2019 12:03

Proste zwiazki się boją że załoga jest miękka i nie będzie poparcia. A po drugie nie zależy im na jakiejś większej kwocie podwyżki oni już są zadowoleni. Bo coś im się udało...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cinkciarz
 Opinia
@Do Pana Grzeszka! 22.01.2019 11:59

Co tam wczoraj ustalili? 2.15 i coś jeszcze, czy tylko tyle?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Do Pana Grzeszka! 22.01.2019 11:59

Myślisz ze oni się przejmują tym, że ktoś się zwolni? Jakby było inaczej, to już dawno stawka poszłaby w górę. A tak, to mają pracowników w czterech literach i będą to przeciągać tak długo jak się da. No i ludzie też są bardzo słabo zorganizowani - każdy tylko narzeka i stęka jak mało zarabia, ale jak przychodzi co do czego, to głowa w dół i za%%%rda^^ją.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Tak wiec na amortyzatorach brak podwyzek a norma od poniedzialku jeszcze wieksza. KPINA

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Pracownik 19.01.2019 20:47

Skąd takie info?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Robol 20.01.2019 12:52

Nowe normy sa juz porozwieszane na tablicach

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Pracownik 20.01.2019 14:36

Która hala? Normy podwyższają, a na 3D podobno mało zamówień mieli i jeden piątek już szedł okrojony.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Robol 20.01.2019 15:12

Tak. W piatek na nocce tylko ducato i sprzatnie szlo. I przy okazji rozwieszone zostaly nowe normy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Pracownik 20.01.2019 20:03

Mocno podnieśli i wszedzie? No cóż, miały być podwyżki, tylko nikt nie obiecywał ze chodzi o pieniążki. Szkoda, że ludzie jak zwykle pomarudzą, ponarzekają i wrócą do (usunięte przez administratora) zeby tylko skonczyc jak najszybciej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia
@Robol 20.01.2019 20:37

Ludzie na amorach ogolnie są mało zorganizowani, i potulnie przyjmują wymysly tego malego idioty i dyrektora. Moze czas sie wreszcie zorganizować i rozpocząć strajk?

Pomocna?
Tak2Nie
Luzak
 Opinia
@Marek 20.01.2019 20:55

Ludzie się za bardzo boją o swoją robotę i nie pójdą strajkować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cinkciarz
 Opinia

Jak tam? Zadowoleni z rozmów?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Cinkciarz 19.01.2019 21:25

A jaki wynik tych rozmów?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cinkciarz
 Opinia
@Pracownik 20.01.2019 13:14

1.92 zł do stawki i 85 zł dodatku do bezpośredniej produkcji. W środę kolejne rozmowy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Cinkciarz 20.01.2019 13:51

Trochę słabo. Jeszcze trochę to minimalna pensja będzie większa ;-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia
@Cinkciarz 20.01.2019 13:51

Te związki są po prostu ŻAŁOSNE. Nic nie umieją załatwić, tylko ściągają składki. Będą sobie co tydzień robić te rozmowy, z których i tak nic nie wyniknie - prędzej zastanie nas nowy rok. Zróbmy wreszcie STRAJK, bo inaczej nic nie załatwimy. Dyrekcja jak nas miała, tak bedzie miała w czterech literach.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kanibal
 Opinia

I znowu nie podpisali, zabawy ciąg dalszy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Kanibal 17.01.2019 14:29

Spodziewałeś się ze podpiszą i ta firma która ma w czterech literach pracowników, da Ci podwyżkę? STRAJK - tylko to może jeszcze coś zdziałać.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dość tego!!!
 Opinia
@Pracownik 17.01.2019 15:11

Zgadza się zwiazki będą pytać ludzi co dalej robić. Trzeba jasno powiedzieć że takiej nędzy nie bierzemy!!!! Zobaczymy czy ludzie się zadowolą ochłapami czy zawalczą o to co się im należy!! KPINA

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanys
 Opinia
@Dość tego!!! 17.01.2019 15:51

Chyba do (usunięte przez administratora) mieli walczyć o 5zł. No dobra te 3zl to minimum, bez ruszania premi. To o co się będzie (usunięte przez administratora) pytał? Chce usłyszeć że jest sierotą. Co??? cwaniak grzeszek już przekupił znowu związki. Władze związków już mają wczasy wykupione?

Pomocna?
Tak5Nie
Renton
 Opinia
@Hanys 17.01.2019 16:12

Walczyć o podwyżki a nie chodzić i pytać czy 1.90 może być jak miało być min 3zl . Coś tu jest nie tak po co te zwiazki . Z litości to zakład raz na parę lat i tak by nam dał złotówkę więcej. Więc po co ta szopka. Pokażcie.ze zaslugujecie na składki od swoich członków. !!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rudy
 Opinia

Mialy byc rozmowy, co z nimi? Znowu cos po cichu podpisza i bedzie placz

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spać nie mogę
 Opinia
@Rudy 16.01.2019 21:34

A Ty pierwszy już płacz.... rozmowy 17ego.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spawacz
 Opinia

Podobno Koksa tzn Janusza chcą spuścić Ktoś coś wie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
He
 Opinia
@Spawacz 13.01.2019 19:22

Janusz jest na wylocie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@He 13.01.2019 21:13

Jak to tak?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robert
 Opinia
@Spawacz 13.01.2019 19:22

Czemu go chcą spuścić?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leszek
 Opinia

Jak dadzą godziwą podwyżkę to ludzie będą mieć inne podejście i nowi pracownicy będą napływać chętniej do firmy. Na razie jest jedną wielka bieda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grzeszek
 Opinia

Grzeszek kiedy podniesiesz wypłaty? Ludzie nie chcą już robić nadgodzin. Nowi nie przychodzą bob.stawka nviei zmienia się od 10 lat. W ostatnim czasie odeszły sami ludzie legendy. Nic do Was nie dociera? Ten zakład upadnie. Nagrody rozdajecie między g e j a m i z biura. To ludzie na produkcji przynoszą największe zyski dla firmy. A Wy mściwe wszystkich roboli głęboko.

Pomocna?
Tak3Nie
Anty Kuczerek
 Opinia

Gdzie te (usunięte przez administratora)podwyżki?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Anty Kuczerek 11.01.2019 18:18

Dyrekcja sobie przywłaszczyła. Dla roboli nie ma nic. Wracać do pracy, bo norma czeka.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanys
 Opinia
@Anty Kuczerek 11.01.2019 18:18

Na mCHU JAdają :-(

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o. - Bielsko-Biała

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej