Pracowałem tam kiedyś jako młody chłopak przez kilka miesięcy. Już pomijając szefostwo, które każdy tu opisuje i jest to prawdą. Poziom ludzi, z którymi musiałem współpracować to była istna katastrofa. Nigdy więcej nie spotkałem się z takim burdelem.
Powiecie czy u was nie patrzą wcale na normy? Pytam, bo widziałem komentarz, że niby zwalniają dobrych ludzi a brzmi to trochę bez sensu no chyba, że wynik właśnie się nie liczy
Nie ma nowych projektów bo poprzedni dyrektor nic nie załatwiał tylko strat narobił więc wygaszają produkcję powoli kończą sie stare projekty a nowych niema więc ludzi zwolnili około 140 osób
Ustawiacze i liderzy chleją na drugich zmianach jak kierownictwo wraca do domu, kiedyś na nockach było to na porządku dziennym. Na linii N3 kumplowi kazali robić jakąś robotę co poskutkowało rozcięciem mu nogi. Pomogli mu to zatamować ale nie powiedział że byli w tym dniu wypici bo nie był kabel ale wszyscy wiedzieli że mają wlane w gardło. Firma totalna porażka. Szanuj sobie zdrowie i nie podejmuje się pracy w tym (usunięte przez administratora)
W tym roku dyrekcja nawet nie była łaskawa złożyć życzeń swoim (usunięte przez administratora). Taka to (usunięte przez administratora) i wspaniała firma. (usunięte przez administratora)
Jak tam tania siło robocza? Dalej robicie na tego małego grzeszka? Uciekajcie z tej niby firmy puki można jeszcze gdzieś się załapać.
Ta firma to jedna wielka porazka. Zwalniaja bardzo dobrych pracownikow ktorym zalezy na pracy daja z siebie wszystko a oni w zamian ich wywalaja na bruk a ukraincom umowy przedluzaja to jest dyskryminacja!!! I tak im te ukraincy kopna w (usunięte przez administratora)
Znowu nie ma papieru w toaletach. Gdzie są związki zawodowe ktore niby walcza o godne miejsca pracy? Skoro nie potrafia w niczym pomoc zwalnianym ludziom, to moze chociaz z brakiem papieru sobie poradza?
Naszczęście już tam nie pracuje 2 lata atmosfera w pracy okropna wszczególności jak pracuje się z pewną ustawiaczką (usunięte przez administratora) Ustawiaczka ta wogule nie powinna pracować na takim stanowisku nie szanuje ludzi jeden wielki (usunięte przez administratora) dziewczyny płaczą z powodu niej wyzywa się po ludziach i przenosi problemy domowe do pracy wylewając je i mszcząc się na ludziach.Wybiera sobie osoby które cały czas (usunięte przez administratora) sie po nich jest fałszywa jak wiatr zawieje.Dziewczyny boją sie odzywać ale tak naprawde nikt jej tam nie lubi.Wiem że wiele osób na nią narzeka i wiele skarg było złożonych (usunięte przez administratora)
Pan kierownik hr wywiera presję i chce żeby pracownicy podpisywali rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, a nie z winy pracodawcy. Kłamią, zmuszają i ogólnie (usunięte przez administratora)a gdzie są związki i pip, bo to już są zwolnienia grupowe.
Papier jest, w przeciwieństwie do związków zawodowych które nic nie robią.
Dla czego kasujecie komentarze o tym że każdego miesiąca zwalniani są pracownicy.Pracujemy na dwie zm.Koncem czerwca polecieć na kolejne 25 osób .Ale o tym ani słowa przed postojem kolejne zwolnienia .Nie ma zamówień i tym bardziej przyjęć .
Nie jestem obrońcą związków zawodowych ale bez nich byłoby jeszcze gorzej. Należysz do któreś organizacji związkowej, czy jesteś zwykłym pasożytem, który wymaga, krytykuje ale nic od siebie nie da? O którego związkowca ci chodzi, że tyje i nic nie robi? Wanda(solidarność) i Jacek(Metalowcy) są normalnej budowy ciała. Chyba, że powstała jeszcze jakaś organizacja, a ja nic o tym nie wiem?
Ten który często chodzi po 3d z nazwiskiem na M. Nadania żeby się zapisywać ale żadnych konkretnych info nie ma. A we wrześniu ma być podobno pogrom ze zwolnieniami. I co? Związki cisza. Tak jestem w jednych z nich i żałuję.
Ja pracuję na 41, więc nie bardzo wiem o kogo chodzi. Należę do solidarności. A co mają zrobić związki, skoro pracownicy sami podpisują porozumienie stron? Było trzeba się postawić, to jak to było tłumaczone w styczniu, to wtedy pracodawca musiałby usiąść ze związkami do rozmów. A tak to nie ma takiej potrzeby, bo ludzie tak jakby sami się zwalniają. Co do informacji od związku zawodowego Solidarność, to ja je dostaje od Mirka, z grupy na Facebooku, ewentualnie sam się przejdę do siedziby aby porozmawiać z Wandą. Na brak informacji nie narzekam. Do którego związku należysz jeżeli mogę zapytać?
Jak ktoś chce tutaj próbować swoich sił, to musicie wiedzieć że rotacja jest koszmarna. Ludzie cały czas przychodzą i odchodzą, dawno czegoś takiego nie widziałem
Ludzie już nie przychodzą, bo nikogo nie zatrudniają, raczej wywalają. Jedynie biurwy się trzymają stanowisk.
Zwalniają wykwalifikowanych fachowców. Zakład upadnie a hala 41 napewno. Żle się dzieje w firmie ale nieroby z biura zostają bo są nietykalni. Ciekawe że jak niema zamówień to dla ludzi z produkcji niema pracy ale dla biurowych już jest? Firma i dyrektor HR to kpina z ludzi.
Fakt ludzie tracą pracę jest ich coraz mniej roboty tyle że spokojnie można zrobić jedną zmianę to nie zrozumiem O CO TUTAJ CHODZI chyba o to żeby umysłowi dostali swoje pieniążki jak co miesiąc A my co na nich fizyczni pracujemy mamy obcinane pensje wstyd zachowalibyscie trochę godności bo widać gołym okiem że robicie z uczciwych ludzi (usunięte przez administratora) w zrobić jedną zmianę i plan pracy do tego nie trzeba mieć wyższych studiów
Już niedługo zacznie obowiązywać 4 brygadowka.Dlaczego? Bo jak wam sobota i niedziela wypadnie,to (usunięte przez administratora)za normalną stawkę, zamiast świąteczną. Zrobią was na szaro bez mydła.I myślicie, że ktoś się zbuntuje? Zgadliscie! Nikt nie odejdzie bo Polak ma naturę (usunięte przez administratora) i na dodatek,co drugi pracownik ma kredyty, więc będzie (usunięte przez administratora) na linii Vigel jeden operator pracuje przy dwóch maszynach. Chciał się podlizać kierownictwu,no to robaczki robią za dwóch..
Czy w zakładzie jest duża rotacja ? Czy raczej stali pracownicy? Są jakieś fajne premie na święta, wakacje?
Witam zwalniajom w koncó czy nie szukam pracy i nie wiem czy się przyjąć?
Ktoś może się wypowiedzieć o pracy w dziale finansów ? Jak atmosfera, szefostwo? Nadgodziny to norma, czy proces jest ułożony na tyle dobrze, że sporadycznie?
Panowie i Panie bez przesady z tą atmosferą w firmie, gdyby było naprawdę źle to byście odchodzili. A mimo wszystko każdy się cieszy, że ma pracę w Marelli i sobie chwali.
Najlepsze że pozwalniali ludzi a teraz kaza nadgodziny robić bo nie ma komu pracować. Pan kierownik hr powinien wylecieć na zbity pysk za takie coś.
Chciałabym zacząć pracę w tym zakładzie gdzie się składa CV przez jakie biuro

Jak się pracuje w MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.?