MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.

Adres: Grażyńskiego 141, 43-300 Bielsko-Biała

NIP: 5472045857 KRS: 0000255868

MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.
2 154 6 1

Opinie o MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.

Cinkciarz

co tam pany na B-Suvie, brygadzista narobił braków a Pawełka wyrzucają???

Byle do piątku
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Brygadzista pociskał lepsza scieme pewnie. Sprawdzał ostatnie sztuki że zmiany i dobre były to ciekawe skąd afera.

Hanys
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Zgadza się. Ustawiacz Wojtek M. Kolizje ma co chwile, ale w tym zakladzie nie szuka się winnego tylko ofiary. Powinien on polecieć, mówił że sprawdzał detale i były dobre. Ps. On i tak powinien siedzieć za kolizje po alkoholu. /Wojtek warto mieć rodzinę w pracy nie?/

Cinkciarz
@Hanys 15.01.2019 23:26

ofiara musi być, lepiej wyrzucić młodego (ojca czwórki dzieci) niż brygadzistę pijaka...

Renton
@Hanys 15.01.2019 23:26

Ofiara była łatwym celem bez rodzinnego wsparcia w zakladzie. Niestety.

Rudy
@Renton 16.01.2019 00:29

Co to za braki byly?

Anonim
Zweryfikowany użytkownik
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Milo ze wszyscy wiedza jak naprawdę wygląda sytuacja i ze Paweł jest niewinny szkoda tylko że nikt jakoś się nie pochyli w stronę zebrania się Wszystkich i wstawienia za nim wiedząc że jest niewinny i że ma 4 dzieci na utrzymaniu. Nie życzę nikomu źle ale skoro dziś padło na Pawła to jutro może być ktoś inny w tej samej sytuacji i ciekawe jak sie poczujecie jak nikt nie zareaguje oficjalnie i pozwoli by rodzina cierpiala bez powodu. Wiecej rozwagi sumienia i odwagi, zarowno dobro jak i zlo zawsze wraca.

Wkurzony
Zweryfikowany użytkownik
@Renton 16.01.2019 00:29

To moze koledzy po fachu wiedzac ze Pawel nie jest winny bedzie wsparciem dla Pawla , zbierajac sie wspolnie i odpowiednio postawi sie za nim ???? Czy brakuje jednak odwagi?

Kolega
@Hanys 15.01.2019 23:26

Hanys fajnie się pisze anonimowo na forum w necie na kogoś jak się (usunięte przez administratora) wie, co? Jak wam jest tak żal Pawelka to niech się ktoś wstawi za niego u kierownika. Bo ja słyszę od każdego inna wersję jaką Paweł przedstawia. Nie dziwne więc że ktoś się wkur**l i poszło wypowiedzenie. Takie rzeczy się już działy na tym zakładzie i głowy nie leciały bo człowiek potrafił wyjaśnić co się stało a tu widać o coś innego jeszcze poszło. Ale najlepiej swój jad anonimowo w necie wyladowywac. Ogarnijcie się ludzie! Jak do kogoś coś masz to powiedz mu to honorowo w twarz, a jak Ci się tak bardzo nie podoba zwolnienie kolegi to nie wiesz gdzie iść z tym problemem? Ps. Nie osadzaj innych swoją miarą żeby się to kiedyś nie odwróciło przeciwko Tobie. Ty tam najlepiej wiesz co on powinien nie? A jak zazdrościsz Wojtkowi rodziny w pracy to idź się zatrudnić tam gdzie Twój kuzyn/szwagier/brat czy ktoś tam jeszcze pracuje to Ci bedzie dobrze.

Boguś
@Kolega 18.01.2019 00:55

Kolega! Jak kogoś posądzasz o anonimowość, to sam nie być taki ahahahhahaa. :-) Żal.

Kortez
@Cinkciarz 15.01.2019 23:03

Co wy chcecie od Wojtka to przecież najlepszy brygadzista????

Hanys
@Kolega 18.01.2019 00:55

Oooo a kolega nie anonimowy? Nie widzę żebyś się z nazwiska podpisał. Nie robisz u Wojtka na zmianie to nie wiesz co było i jak, więc daruj sobie. Jakbyś wtedy był w pracy to byś wiedział co było, a nie słuchał opowieści po hali. A że nie wiesz dlaczego kolegę jednak zwolnili, bo miała być tylko nagana, to twój problem. Nie mając gruntownej wiedzy w temacie, bazując tylko na plotkach nie mam z tobą o czym pisać. Ps. Dorabiam sobie u rodziny jakbyś chciał wiedzieć. Ps2.Mówisz ogarnijcie się ! Nie wylewaj jadu! Człowieku chyba nie przeczytałeś tego co napisałeś. Jesteś jeszcze gorszy.

Kolega
@Hanys 18.01.2019 06:55

Tylko, że ja w porównaniu do Was nie obrażam tu nikogo szczególnie jak nie mam 100% pewności. Co z tego że nie robię u Wojtka na zmianie? Swoje słyszałem. A Ty byłeś przy tym wszystkim od początku do końca, że jesteś taki pewny swego czy może też ktoś Ci opowiadał? Zresztą nie ważne. Wojtek jest w porządku, nie on wydał Pawłowi wypowiedzenie, nie? Z tego co wiem to starał się mu chronić tyłek dlatego miała być tylko nagana, a co się potem stało to już tak jak sam napisałeś chodzą różne ploty po hali. Nie mniej jednak nie powinieneś człowieku pisać że Wojtek powinien za to czy za tamto siedzieć! Ani to nic wspólnego nie ma z praca ani tym bardziej nie Twoja sprawa!

Hanys
@Kolega 18.01.2019 11:17

Jak nie jestem pewny to siedzę cicho. Tam mam. Masz prawo mieć swój punkt widzenia na różne sprawy. Lecz gdy jakiś pijany kierowca zabije Ci dziecko, żonę lub kogoś bliskiego to się wtedy przekonasz jakie jest życie. Ja się już przekonałem. Tobie nie życzę.

Afera
@Byle do piątku 15.01.2019 23:20

Nie brygadzista sprawdzał sztuki tylko Pawełek i ponoć były złe gołym okiem było widać dlaczego nie zgłosił tego wojtkowi jak robił pomiar? Jak wcześniej ktoś napisał Pawełek co chwile zmienia wersje a nie trzyma się jednej więc chyba coś tutaj jest nie tak z tym typem

Kanibal

I znowu nie podpisali, zabawy ciąg dalszy

Pracownik
@Kanibal 17.01.2019 14:29

Spodziewałeś się ze podpiszą i ta firma która ma w czterech literach pracowników, da Ci podwyżkę? STRAJK - tylko to może jeszcze coś zdziałać.

Dość tego!!!
@Pracownik 17.01.2019 15:11

Zgadza się zwiazki będą pytać ludzi co dalej robić. Trzeba jasno powiedzieć że takiej nędzy nie bierzemy!!!! Zobaczymy czy ludzie się zadowolą ochłapami czy zawalczą o to co się im należy!! KPINA

Hanys
@Dość tego!!! 17.01.2019 15:51

Chyba do (usunięte przez administratora) mieli walczyć o 5zł. No dobra te 3zl to minimum, bez ruszania premi. To o co się będzie (usunięte przez administratora) pytał? Chce usłyszeć że jest sierotą. Co??? cwaniak grzeszek już przekupił znowu związki. Władze związków już mają wczasy wykupione?

Renton
@Hanys 17.01.2019 16:12

Walczyć o podwyżki a nie chodzić i pytać czy 1.90 może być jak miało być min 3zl . Coś tu jest nie tak po co te zwiazki . Z litości to zakład raz na parę lat i tak by nam dał złotówkę więcej. Więc po co ta szopka. Pokażcie.ze zaslugujecie na składki od swoich członków. !!!

Rudy

Mialy byc rozmowy, co z nimi? Znowu cos po cichu podpisza i bedzie placz

Spać nie mogę
@Rudy 16.01.2019 21:34

A Ty pierwszy już płacz.... rozmowy 17ego.

Spawacz

Podobno Koksa tzn Janusza chcą spuścić Ktoś coś wie?

He
@Spawacz 13.01.2019 19:22

Janusz jest na wylocie

Robol
@He 13.01.2019 21:13

Jak to tak?

Robert
@Spawacz 13.01.2019 19:22

Czemu go chcą spuścić?

Leszek

Jak dadzą godziwą podwyżkę to ludzie będą mieć inne podejście i nowi pracownicy będą napływać chętniej do firmy. Na razie jest jedną wielka bieda.

Grzeszek

Grzeszek kiedy podniesiesz wypłaty? Ludzie nie chcą już robić nadgodzin. Nowi nie przychodzą bob.stawka nviei zmienia się od 10 lat. W ostatnim czasie odeszły sami ludzie legendy. Nic do Was nie dociera? Ten zakład upadnie. Nagrody rozdajecie między g e j a m i z biura. To ludzie na produkcji przynoszą największe zyski dla firmy. A Wy mściwe wszystkich roboli głęboko.

Anty Kuczerek

Gdzie te (usunięte przez administratora)podwyżki?

Pracownik
@Anty Kuczerek 11.01.2019 18:18

Dyrekcja sobie przywłaszczyła. Dla roboli nie ma nic. Wracać do pracy, bo norma czeka.

Hanys
@Anty Kuczerek 11.01.2019 18:18

Na mCHU JAdają :-(

Minimalna do góry a my w miejs

Wzrosła pensja minimalna. wraz z nią dodatki składające się na pensje. Mam nadzieję że obiecane 3 zł podwyżki jest liczone bez tego że wzrosła pensja.minimalna.

Magnetoman bielsko

Wykorzystuje się pracownika do granic możliwości. Dyrekcja sama zdziwiona jak ludzie to wytrzymują. Dajcie normalnie zarobić żebyśmy się nie czuli jak szmaty... 3 zł to jest jak wyrównanie za ubogie lata bez podwyżki a kolejna złotówka czy dwa złote to by była dopiero podwyżka !!!

Ciekawski

Kiedy ogłosicie, że nie zrealizowano celów i premia za luty będzie o połowę niższa niż obiecane 2 tysie? Sobie porozdawali premie za WCM zaraz po audycie, a ludzie dostaną ogryzek.

Pracownik
@Ciekawski 09.01.2019 17:43

Kiedy wreszcie zrozumiecie, że ten zakład ma ludzi w (usunięte przez administratora) Nic nie ogłoszą bo i po co. Strajk, tylko to może coś zmieni.

Gdzie są pieniądze?

Czy w końcu się zmieni w tej firmie na lepiej z pieniędzmi?

Pracownik
@Gdzie są pieniądze? 10.01.2019 13:24

Tak, jak się zwolnisz i poszukasz lepiej płatnej pracy. Tutaj dyrekcja ma ludzi w tyłku. Pozdrawiam tego małego zakłamanego kierownika produkcji z amortyzatorów.

Stanowcze nie dla obecnej dyre

Teraz między 20-15 stycznia liczę, że dyrekcja da te 3 zł na godzinę do góry. Niech powiedzą macie i spadajcie. Bo takie granie w h... to żenada!

vjkdsjfgb
@Stanowcze nie dla obecnej dyre 09.01.2019 16:25

Było dziś to spotkanie ze związkami ?

Fgggg
@vjkdsjfgb 09.01.2019 16:33

Nic nie było.

Kasa

Co z tą kasą?

Podwyżki

I jak podwyżki? Trzy złote będzie, (brutto)?

podwózkowicz

I co głąby będzie podwyżka Ale chyba normy róbcie dalej w weekendy A (usunięte przez administratora) dostaniecie

Zaradny
@podwózkowicz 04.01.2019 19:17

cuhj, a nie podwyżka...

Pracownik

Co z podwyżkami? Ponoć 2 zł?

...
@Pracownik 19.12.2018 13:10

To tylko propozycja ale to mało i zwiazki dobrze że się nie zgodziły na to..

magneti

Wszyscy umiecie tylko pisac na forum i wygadywac rozne bzdury!!! Juz dawno zaloga powinna sie dogadac i powiedziec w koncu STOP tym wybrykom dyrekcji!!!!!!! Policjanci podwyzki umieli wywalczyc pracownicy administracji sadowej takze!!!! Tylko robole z mm nie potrafia w koncu sie dogadac i powiedziec DOSC!!! Ile jeszcze neda nas robic w balona?!!!! Od gadania bzdur na forum jeszcze nic sie nie polepszylo!!! A dyrekcja sobie wchodzi i czyta jaka to zaloga jest zorganizowana!!! I caly czas bedzie robic sobie z pracownikami co chce, bo tacy wlasnie sa zorganizowani!!!

Biedak z magneti
@magneti 17.12.2018 14:35

Ale nie ma jak się zorganizować. Nie wiem jak można to zrobić. A trzeba do tego dążyć. Zwiazki nie bardzo chcą pomagać. Wszyscy mamy dość tej słabej płacowej sytuacji. Niech znajdzie się ktoś mądry i zorganizuje ludzi.

Pracownik
@magneti 17.12.2018 14:35

Dobrze mówisz, ale brakuje kogoś kto to rozkręci. Wszyscy tylko narzekają, ale zorganizować ludzi nie ma komu. Związki to śmiech na sali, biorą tylko składki i guzik robią. Ja bym zaczął od poinformowania PIP o tym, co dyrekcja odwala z bezplatnymi urlopami. No i może o wypadkach na hali (amory), które nie są nigdzie zgłaszane.

wkurzony.

Niestety, firma (amortyzatory) stwierdzila ze nadchodzący wtorek i sroda (i poniedzialek dla niektorych), sa dniami wolnymi od pracy i wyslala pracownikow na urlop - niektorym zostalo tylko po 3 dni na okres swiateczno-noworoczny bo wczesniej tez byly przestoje, wiec bedzie to urlop bezplatny. Chyba już czas zeby powiadomić PIP co się odpierdziela w tym (usunięte przez administratora) Art. 174. § 1. Na pisemny wniosek pracownika pracodawca może udzielić mu urlopu bezpłatnego.

Bezpłatny
@wkurzony. 16.12.2018 20:41

To gdzie masz urlop jak ,się szastalo urlopem przez cały rok to teraz brakuje i bardzo dobrze bezmozgi na bezpłatny jak nie umiecie zaplanować nawet tak prostej rzeczy

wkurzony
@Bezpłatny 17.12.2018 07:16

Sam jestes bezmózgowiem, baranie. Obrażać sobie możesz kolegów. Są osoby ktorym zostalo tylko tyle, ile mialo byc przeznaczone na okres swiateczny - czyli trzy dni. Zresztą, urlop jest zdaje się dla pracownika, nie pracodawcy. Poza tym, firma robiła sobie wolne piatki i wywalała pracownikow na przymusowy urlop - i co, mam to uwzględniać przy planowaniu swojego urlopu, że kierownictwo nie bedzie umialo zapewnic pracownikowi zajecia? Może inspekcja pracy bedzie miała inne spojrzenie na ta kwestie niż taki ktoś jak ty.

Bezpłatny
@wkurzony 17.12.2018 07:50

Jakbyś się do czegoś nadawał to może by i Cię wzieli nawet do głupiego liczenia na inwentaryzacji Ale prawdopodobnie nawet tego nie ogarniasz więc siedzisz w domu ośle.

wkurzony
@Bezpłatny 17.12.2018 10:59

Skąd wiesz czy siedze czy nie? Moze akurat sobie licze detale albo korpusy na montazu. Osiol to chyba cię robił, bo mu nie wyszlo. No ale czego sie spodziewac po takiej biedzie intelektualnej. Jak nie masz nic konkretnego do dodania, to zajmij sie robieniem tego co wychodzi ci najlepiej. Tylko nie zapomnij o wazelinie.

Robotnik

I jak temat podwyżek? Firma dalej ma pracowników w tylnej części ciała? Może wreszcie coś się ruszy w kwestii strajku, bo to jest chyba jedyna opcja do jakiejkolwiek zmiany na korzyść pracowników.

Miś

Wiadomo coś na temat podwyżek?

Byle do piątku
@Miś 11.12.2018 19:30

W piątek będzie spotkanie związków z kierownictwem to może się coś dowiemy.

Robol
@Byle do piątku 11.12.2018 21:37

Komisja BHP a nie zebranie odnośnie podwyżek (usunięte przez administratora)

Mały
@Robol 12.12.2018 13:12

Tej firmie potrzebny jest strajk.

Byle do piątku
@Robol 12.12.2018 13:12

Mało wiesz...

Metalowy
@Miś 11.12.2018 19:30

3 zeta do godziny plus premia podobno takie coś Grzeszczek zaproponował

Robol

I co głąby wielce mieliście protestować nie pracując w weekend gdzie wasze zdanie ,ambicja tylko umiecie szczekac po kątach lizusy.

Rozpowszechniamy po zakladzie
@Robol 07.12.2018 19:29

Pracują vigele BMW i ukl. Ale trzeba spopularyzowac tą stronę żeby więcej ludzi się tu udzielało i na bieżąco mogło poczytać co się dzieje i wpisać swoją opinię. A tak to nawet nie wszyscy mogą o tym wiedzieć. Więc podawajcie dalej info o tej stronie.

Krasnal

Czy na dzisiejszym spotkaniu był poruszony temat podwyżek?

heheszki
@Krasnal 03.12.2018 18:39

Tak. Za 2 lata powiedzą ile dostaniemy.

Leszczak
@Krasnal 03.12.2018 18:39

Był (usunięte przez administratora) z nawiązką obiecali

Rafał
@Leszczak 03.12.2018 23:35

Wasze odpowiedzi wyraźnie wskazują, że nie jesteście zadowoleni z wyników spotkania. Trudno jednak wywnioskować coś więcej. Czy temat wynagrodzenia był poruszany, czy podjęto jakieś konkretne ustalenia? Warto o tym porozmawiać, ponieważ oprócz Was, ten temat interesuje także inne osoby na forum.

Robol1990
@heheszki 03.12.2018 19:19

Na Jeepy Renegade to mają na całą flotę, a pracownikom nie dadzą podwyżek. Puszczają się nimi po całym mieście i szpanują głupotą. Jesteśmy dla nich szmaciarzami. Mają nas głęboko.

Pracownik
@Rafał 04.12.2018 23:17

Jak trudno wywnioskować coś więcej? Może zwyczajnie przeczytaj pozostałe wypowiedzi, a nie wrzucaj tutaj tej ugrzecznionej wypowiedzi.

MMshit
@Pracownik 05.12.2018 16:49

Stul paszcze brodziata z hr

Pracownik
@MMshit 06.12.2018 12:24

Sam ją stul.

Borys

Kiedy rozmowy?

Renton to kapuś

Na kępy to mają siano, a na podwyżki to nie. Panoszą się i lansują po mieście.

Szmaciarz

Pff ..., Miałeś spotkanie. W (usunięte przez administratora) mają ludzi. Traktują ich jak szmaciarzy. Na Jeepy Renegade to kaskę mają, a 20 brutto robolowi to nie łaska.

robol

Czy dyrekcja już ustaliła, ile kasy na święta rzuci swoim robolom? Czy dalej nie wiedzą i będą odwlekać decyzję do dnia wypłaty?

magneti
@robol 03.12.2018 13:44

Skoro Fiat dostal 2tys to magneti moze 1.5tys

MMshit
@robol 03.12.2018 13:44

2000 brutto

Renton
@MMshit 03.12.2018 14:27

Szału nie ma kroja pracowników na czym się da.

Pracownik
@Renton 03.12.2018 16:54

Lepiej tyle, niż mniej jak inne zakłady.

xxx

xxx

Ziom

Od nowego roku dużo ludzi między sobą gada, że jak nie dadzą satysfakcjonujących min 3 zł brutto to się zwolnią. Kto zostanie dla Japońców? To będzie kompromitacja dla Dyrektora zakładu. Sami się ośmieszą. Robiłem w Bielsku-Białej zarabiają po 20 brutto w prywatnych firmach na produkcji.

Robol
@Ziom 30.11.2018 21:53

Niech sobie gadają i sie zwalniaja. Dyrekcja ma to w tyłku. Jak zawsze.

BógHonorOjczyzna

Szanowna Dyrekcji z Panem Kuczerą żądamy min 4,50 brutto, a jak nie to masowo L4 pójdzie w grę. I ryba minimum 2600 zł. Szkoda Wam kasy? Wasza?

Robol
@BógHonorOjczyzna 30.11.2018 18:15

I jeszcze frytki do tego bardzo proszę ;)

Bób kawior i wloszczyzna
@Robol 30.11.2018 18:18

Tak tak tak ;)

Mały
@BógHonorOjczyzna 30.11.2018 18:15

Masowe L4 to byłby dobry pomysł.

Ziom

Dyrekcja w Magneto Marelli to porażka. Niech sobie w doope schowają wszystkie premie. Niech zrobią 20 brutto na godzinę i nara. Chyj z tych pseudo premi. Niech zaboerą te premie i zrobią odpowiednią stawkę godzinową. Mały Grzesiu niech to zrozumi w swojej tępej, małej głowie.

Razem
@Ziom 30.11.2018 21:17

Też tak myślę na ch.. nam premię jak pieniędzy potrzeba na co dzień a nie okazjonalnie..

Zostaw opinię o MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o. - Bielsko-Biała

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAGNETI MARELLI AFTERMARKET Sp. z o. o.