Nie do końca łapię tego, w połowie kwietnia szukają kelnera/kucharza na umowę zlecenie, pod koniec kwietnia - kucharza/cukiernika na umowę o pracę i jeszcze z noclegiem. Czym różni się praca kucharza na zleceniówce, od pracy kucharza na uop? Dlaczego dają te dziwne łączone ogłoszenia bez szczegółów? Ja nie wiem, czy to ma być kucharz i cukiernik w jednym czy dwóch różnych kandydatów. Wytłumaczy to ktoś?
Wiadomo ile będzie wakatów czy nie? To praca tylko na ferie czy można na jakiś dłuższy okres się załapać jak już zatrudnią? Bo szukam pracy stałej raczej
Coś więcej o tej pracy na kelnera mogę prosić? W ogłoszeniu praktycznie zero informacji, nie ma podanego jak długie są zmiany. Wiem że w gastro 8h to rzadkość ale chociaż chciałbym wiedzieć, jak konkretnie tu się czas pracy rozkłada.
Mam pytanie dotyczace pracy jakie macie doswiadczenia pracujac w hotelu ? Co z zakwaterowaniem jakie warunki ?
Zależy o jakie stanowisko pytasz. Jest możliwość zakwaterowania, cena spoko, ale warunki mega przeciętne i atmosfera tez średnia.
Jestem po awfie i widzę że szukają specjalistę ds sportu do zabawy z dziećmi i tak dalej, myślę że mogłaby to być fajna forma wakacyjnego zarobku. Tylko ktoś niżej pisal że słabe pieniądze i atmosfera nie taka jaka być powinna a mi bardzo zależy żeby czuć się komfortowo w rpacy.. czy cos zmieniło się w tym roku na plus ?
Czy rozmowa kwalifikacyjna do Hotel Arłamów S.A. odbywa się w siedzibie firmy?
Zależy na jakie stanowisko, w gastronomii rozmowa jest "zdalna" tzn przyjmują wszystkich którzy chcą pracować
tam nie ma rozmowy biorą jak leci kazdego nawet zebyś był mechanikiem to przyjmą Cię na gastronomie
Szukam pracy i natknąłem się na ofertę na stanowisko zastępcy szefa kuchni. Pracowałem już na kuchni przez siedem lat, czy to wystarczy, aby móc objąć ten wakat? ;) Poza tym, w jakich godzinach się tutaj pracuje? Jest to praca zmianowa? Rozwiejcie moje wątpliwości...
Rozwiewam,praca szefa kuchni jest nienormowana tzn. masz normalną umowę o pracę lub B2B i rypiesz praktycznie nonstop. 300+ godzin w miesiacu to tu jest norma, od szefa kuchni po zwykłego kelnera
No co ty, serio 300 godzin.. tzn. nie pracuje na kuchni od wczoraj i wiem, że nadgodziny są wpisane w stanowisko, ale jak dla mnie to za wiele. No chyba, że faktycznie idzie tu wyciągnąć konkretne pieniądze?
nie polecam nikomu tego miejsca do pracy jak się szanujecie omijajcie to zdala atmosfera pieniadze tragedia na rozmowie wszystko ładnie a póżniej masakra
A co tam fajnego oferowali na umowie ? Ja trochę z innej paki bo chce się dostać na instruktora jazdy konnej bo jest taka oferta ale zastanawiam się czym różniła się u Ciebie praca od tego co firma mówiła na rekrtuacji? I czy ktoś w ogóle miał podobnie? Będę wdzięczna za info
Praca na stajni fajna bo z końmi i tu się plusy kończą, na wszystko brakuje pieniędzy, tzn kasa jest ale oszczędności, raz nawet słyszałem że w ramach oszczędności jak koń był niejeżdżący, to jeden mądry z kierownictwa zapytał czy" konie muszą jeść jak nie jeżdżą" - pozostawiam do własnej oceny
W sieci znalazłem ogłoszenie na stanowisko kelnera/barmana z zakwaterowaniem. Firma oczekuje od pracownika dyspozycyjności w godzinach popołudniowych i nocnych. Możecie konkretniej napisać, od której do której się pracuje? I czy jest to praca na zmiany, czy cały czas o tej samej porze jest się w pracy? (: Jeśli chodzi o zakwaterowanie, to ma się je za darmo? I co wchodzi w skład tego opcjonalnego wyżywienia? Zastanawiam się nad aplikacją :D
godziny są zmienne wygonią cię do domu jak im bedzie pasowało i zadzwonią kiedy bedą potrzebować zakwaterowanie płatne nie polecam tego miejsa jak sie szanujesz to je omiń
Ale tak na ogół to zazwyczaj w jakich godzinach się pracuje? I po ile godzin dziennie? Piszesz, że zakwaterowanie płatne. Daj znać, ile trzeba za nie płacić. Dzięki za info.
teraz to chyba 300 zł/miesiąc, śniadanie, kolacja 5 zł, obiad 10 zł. Na śniadanie to co było dzień wcześniej na kolacje, na obiad jak zdążysz to coś zjesz. Praca w godzinach od rana do wieczora 7-24. nie ma stałych godzin, czasem pracujesz 8 czasem 18 h
Nie do końca łapię tego, w połowie kwietnia szukają kelnera/kucharza na umowę zlecenie, pod koniec kwietnia - kucharza/cukiernika na umowę o pracę i jeszcze z noclegiem. Czym różni się praca kucharza na zleceniówce, od pracy kucharza na uop? Dlaczego dają te dziwne łączone ogłoszenia bez szczegółów? Ja nie wiem, czy to ma być kucharz i cukiernik w jednym czy dwóch różnych kandydatów. Wytłumaczy to ktoś?
Być może szukają jelenia, który by pracował za trzech a zarabiał za jednego.Kombinują jak wszędzie i to jeszcze bez normalnej umowy a co za tym idzie świadczeń.Może by nawet jeleń pieniędzy nie oglądał
Czy właśnie piszesz w ten sposób o aktualnie zatrudnionych osobach? Ciekawi mnie przy tym ich odniesienie do tej sprawy. Teraz chyba nikogo nie potrzebowali? Przynajmniej mi oferta się nie wyświetlała po wpisaniu, chyba ze gdzieś indziej są dodawane? ktoś odniesie się do tej stawki? Może i stanowisko „łączone” ale może zarobki tez jednak nieco lepsze?
Wiadomo ile będzie wakatów czy nie? To praca tylko na ferie czy można na jakiś dłuższy okres się załapać jak już zatrudnią? Bo szukam pracy stałej raczej
Chciałabym spróbować iść tam do pracy na recepcjonistkę, zwłaszcza że oferują to zakwaterowanie. Ja nie jestem tutaj z najbliższych okolic. Może tylko ktoś powiedzieć, jakie są warunki, samemu się mieszka? Może ktoś pracował już i korzystał z tej opcji. Nawiązuje do ogłoszenia jak coś.
Warunki socjalne są jak dla pracowników budowlanych, stare materace, poniszczone łazienki, zaplecze kuchenne w budynkach socjalnych z lat 80. Popalone garnki i zepsute lodówki. W pokojach po 4 czy 6 osób. W zime chodzisz po metalowych schodach, jak zamarzną to nogę złamiesz. O remoncie zarząd opowiada nam co roku ale nikt w to już nie wierzy. Jedzenie masz w kantynie, najgorsze kolacje bo nie ma wieczorami managerów to dają cokolwiek. Po pracy siedzisz w pokoju, plus, że jest internet. Cały Arłamów ogrodzony do lasu nie pójdziesz bo glina w podłożu, sprzęt sportowy czy rowery jako pracownik za wszystko płacisz. Darmowy basen ale mało kto chodzi bo ratownicy notują obecności.
pracowałem tam chwilke masakra pieniądze atmosfera coś tragicznego nie polecam nikomu nie chciałem słuchać. teraz już wiem dlaczego miejscowi jak można ich tak nazwaś przemyśl Ustrzyki nie chcą tam pracować teraz juz znam odpowiedz
Ja też tam pracowałam ale nie chwilkę. Zbieram się w sobie aby po tych latach napisać wszystkim cienie i blaski tego miejsca. Trzeba tylko uważać bo obecny zarząd przeczulony na swoim punkcie, faworyzują swoich ale ich coraz mniej, sami się pozwalniali i jest lepiej ale klimat pozostał.
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Hotel Arłamów S.A.?
atmosfera niezbyt przyjemna napędzają ja sami przełożeni swoimi (usunięte przez administratora) o podwyżkach i innych sprawach robi się nadal za najniższą krajową ( teraz dali ludzią podwyżke brutto cos 500 zł ale co to za podwyżka jak zrobili to poprostu co nas czeka od stycznia a zrobili to po to żeby (usunięte przez administratora)cieszyli się ze coś dostali ,
Kierownik Operacyjny Gastronomii to nowe stanowisko, czy bynajmniej, a poprzednia osoba je piastująca odeszła? Ciekawa jestem przyczyn szukania kogoś takiego. Jak oceniacie mieszkania służbowe, czy to dla osoby bez zobowiązań i z doświadczeniem jest dobra opcja, taki przyjazd na miejsce i uzależnienie się od pracodawcy finansowo i lokalowo?
Hej, jak to umową o pracę to prawdziwy zaszczyt? Trzeba sobie jakoś specjalnie zasłużyć aby móc ją uzyskać w Arłamów ? Jaką umowę dostaje się na start?
Teraz są dwa ogłoszenia o pracę dla kucharza cukiernika i tam jest napisane że umowa o prace, a drugie dla kucharza-kelnera i jest zlecenie, więc pewnie zależy na jakie stanowisko będziesz aplikować. Jako cukiernik masz doświadczenie czy tylko kucharz, bo widziałem że przy tym stanowisku jest opcjonalnie zakwaterowanie i wyżywienie.
Oszczędności, cięcia kosztów na ludziach w gastro i 5 % na ten rok od zarządu. Tak się dzieje w Arłamowie. Nowa polityka, plany rozbudowy, uchwały by wywołać presje na zespole, który przeżył covid w zamknięciu i miał pomniejszone wynagrodzenia. Cięcia grafików, redukcje, raporty i odpowiedzialność za pracę. I tak co miesiąc w każdy dzień. Podwyżki uzależnione od planów rozbudowy i kosztów rur, a ty pracuj i dawaj od siebie coraz więcej w mniej osób.(usunięte przez administratora) Arłamów to taki sok zagęszczony w kartonie, wyciska Cię do granic możliwość ale dla pracownika ma wynikać satysfakcja, że ma stabilną pracę i pensję na czas. Po całym roku dowiadujesz się z portali hotelarskich jakie to kokosy trzepie grupa przyjezdna, która trzyma władze za sterami. Tobie pozostaje szukać oszczędności i podwyższać ceny by znaleźć 5 % ale o podwyżkach zapomnij. Pieniądze znajdą się na dywany, inwestycje, nowych pracowników z Warszawy i złote żyrandole. Kto tu pracuje ten wie o czym piszę.
Na czym polegają te oszczędności? Biorę udział w rekrutacji do pracy w Arłamowie. Jestem ciekaw jak to wygląda w innych działach? 5 % są cięcia czy podwyżki o tylko tyle?
Hotel Arłamów S.A. w mieście Arłamów gm. Ustrzyki Dolne poszukiwała pracowników na Kelner. Co możecie powiedzieć o pracy tam? Jak wyglądał proces rekrutacyjny?
Dużo godzin, sporo eventów a weekendy hotel ma pełne obłożenie. Można zarobić dobre pieniądze ale praca dość ciężka. Stawka do negocjacji, tylko trzeba pokazać co się umie i czy potrafisz nosisz 3 talerze na jednym ręku. Pracują tam gastro ludzie i dają radę na zmianach. Arłamów nie jest dla delikatnych ludzi, dużo się nauczysz, dobrze zarobisz ale przygoda na 2-3 lata. Ja tak zrobiłem i polecam.
Nadgodziny są dla chętnych i tych co mieszkają na miejscu. Wszystko jest ładnie rozliczane, grafik ustala się z supervisorem działu. Grafik zmienia się od obłożenia i grup jakie hotel ma.
(usunięte przez administratora)
Z tego co pamiętam to było szkolenie wstępne. Napiwki to trudny temat, więc nie opowiem Stawki były takie średnie, dlatego znalazłam lepiej płatnej. Faktycznie miłe koleżanki tam miałam.
Dlaczego trujecie środowisko i wylewacie swoje ścieki w pobliskim rezerwacie przyrody?
Kilka lat było się w tym miejscu i nie raz czytałem tutaj te wpisy. Arłamów jest dla twardych i kompetentnych. Arłamów hartuje nie tylko psychikę ale i wiedzę. Kto nie był tutaj dłużej niż rok ten nie ma pojęcia o skali działania. Hotel jest trudny ale dzięki temu nabiera sie doświadczenia w branży. Myślałem, że dużo wiem zanim tu przyszedłem. Rezygnując wiem, że Arłamów to trudny hotel ale jednak porządna firma na tle całej gastronomii w Polsce. Urlopy są płatne, wynagrodzenie się zmienia i wiadomo, że zawsze mogłoby być większe, jak wszędzie. Jednak to tu jest lekarz, wyżywienie czy jeden właściciel. Nie ma cyrku, chodź nie było łatwo.
Bo tu nie chodzi o zachęcanie, tylko o to , że Arłamów jest miejscem w którym podjęcie pracy musi być świadomym wyborem. Jeżeli chce się z tego miejsca wyciągnąć jak naj więcej, to zangarzowanie i cierpliwość jest naprawdę ważna. Natomiast jeżeli, to miejsce traktujesz jako przygodę, nie jest miejsce dla ciebie. Wszystko w tym temacie.
Kurczę czemu jest tam aż taki rygor? Chodzi o to żeby zapewnić jak najwyższy standard gościom? Bo widzę że 4 gwiazdki macie :P
Czy w Hotel Arłamów S.A. pracuje się na open space?
haha, wiadomo że nie na basenie... ale może napiszesz coś więcej o tej pracy? o zarobkach, atmosferze?
Nie polecam nikomu kto chociaż trochę się szanuje. Pierwsza rzecz to kierownicy będą was mieli głęboko w poważaniu w każdej sytuacji Druga tak jak ktoś już wspomniał jesteśmy tylko mięsem do pracy nic więcej zero szacunku od strony która nas zatrudnia Trzecia ostatnia to zarobki, totalnie nie adekwatne do tego co robimy mówię o wszystkich miejscach o restauracjach hotelowych o klubie karczmie totalne zero. Nigdy bym tam nie wrócił w szczególności przez osoby tam pracujące po parę lat czują się za nie wiadomo kogo. (usunięte przez administratora) totalne chcę dać 0 gwiazdek
Ale jeśli chodzi o zarobki to chyba już podczas rozmowy o pracę są one omawiane :P Skoro komuś nie odpowiadają to w sumie nie wiem dlaczego decyduje się na podpisanie umowy.
Coś mi sie wydaje, że niektóre osoby nie radzą sobie z pracą, często jest tak, że pracownik robi rzeczy, o których nie ma bladego pojęcia, przeszkolenia oraz zezwolenia. Życzę Pani większej wiedzy na temat rekrutacji w hotelu, podczas której brakuje informacji a kandydat pod wpływem stresu nie zadaje pytań... oraz trochę więcej szacunku do pracowników, ze strony podkreślę całej załogi, bo wyglądało i wygląda to źle, a proszę wierzyć lub nie większość byłych pracowników, którzy mają żal do waszego hotelu nie wiedzą o istnieniu gowork lub po prostu mają to gdzieś. Proszę też, aby Pani administrator nie usuwała tekstu z mojej odpowiedzi. Pozdrawiam.
Wątpię, czy ona jest z hotelu, nie wiem czemu do niej piszesz, jakby była. Raczej typowy (usunięte przez administratora) wszystkowiedzący lepiej z góry choć i nogi tu nawet nie postawił. Ot, se poprawia humor wyższością. A powiedz jak ze szkoleniem dla pokojowych? Czy stawka w porządku?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Hotel Arłamów S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Hotel Arłamów S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Hotel Arłamów S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 0 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!