Kaufland Polska Markety Sp. z o.o.
3 183 6 1

Opinie o Kaufland Polska Markety Sp. z o.o.

Dopracy a nie500+

Jak ktoś chce pracować a nie bimbać 8 h to polecam. Ja osobiście awansowałam po 9 miesiącach pracy???? Lubię atmosferę w Kaufland Polska Markety Sp. z o.o. za: Każdy wie co powinien robić

Artek123
@Dopracy a nie500+ 22.11.2018 21:32

To musiałaś nieźle kombinować i się podlizywać .Życzę Tobie miłej i przyjemnej pracy,ciekawa jestem jak długo wytrzymasz.

Locek

Hej. Gdzie we Wrocławiu jest centrala?

Emi35
@Locek 06.12.2018 10:15

Aleja Armii Krajowej 47:-)

Locek
@Emi35 07.12.2018 10:52

Dzięki za info. Znalazłem. Byłem pewien że będzie trudniej. Od stycznia zaczynam pracę.

Gall Anonim

Dramat na mięsie...taka emerytka M A R Y Ś K A ciągle ma wolne i tylko by chciała robić na 1 zmianie. Nikt jej nie karze pracować przecież ma emeryturę! I jeszcze takie same przywileje jak pozostali pracownicy (bony,grusza). I ciągle narzeka jaką to biedna.

buszczanka

Nie bierzcie paczek. W porównaniu do innych firm nasza paczka wygląda bardzo ubogo. Nie mówiąc już o tym że dzieci pracowników nic nie dostają. Jak mam podzielić ryż na dwoje dzieci i siebie czy te 4 czekoladki. WSTYD!!!!!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić podejście do pracowników bo to oni pracują na wizerunek i obroty firmy. Nie ma pracowników nie ma obrotów, są za to zdenerwowani klienci ciągłymi kolejkami i brakiem towaru na pólkach.

on
@buszczanka 02.12.2018 18:02

Dzieci pracowników mają 500+. Chyba wystarczy na kilka paczek.

junior_jn

Dodatkowo może czas pokazać ludziom i gazetom jak nam jest dobrze i cudownie w jakich warunkach pracujemy i co robią z nami dyrektorzy marketu zastępujący ich menadżerowie i oczywiście góra.... może czas zacząć imprezę jak kiedyś biedronka????

Mlody
@junior_jn 02.12.2018 17:10

To który market zaczyna. Bo tak wszyscy gadają A później lipa. Tak jak z pączkami. Niektórzy odebrali jak by było co.

junior_jn
@Mlody 04.12.2018 17:47

Nowy dwór mazowiecki nie wziął....zbieramy podpisy i odsyłamy z życzeniami

Radom

Radom. Paczki o (usunięte przez administratora) potłuc , nawet świnie nie chcą tego jeść. (usunięte przez administratora) trzeba za trzy osoby a pensja jedna , a wymagań ... Robię bo niestety jeszcze muszę - ale już niedlugo ????

junior_jn

Nowy dwór mazowiecki też nie bierze paczek.to wstyd i hańba żeby pracodawca roku 2018 tak obraźliwie doceniał swoich pracowników.

Róża

W Ciechanowie nie bierzemy paczek mamy dość tego traktowania i atmosfery jaka towarzyszy pracy to nie jest firma które szanuje pracownika Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zacząć szanować pracownika

Mlody

Ludzie bierzecie te paczki .Bo na niektórych marketach nie biorą. Zjednoczomy się i nie bierzemy tych 4 cukiereczkow mini oliwy i pasty. Niech sobie wezmą.

Joanna345

Porażka godzina 8.15 Kaufland polkowice kolejki jak za komuny 2 kasjerka robią od niechcenia jeszcze nigdy nie widziałam żeby sklep funkcjonował normalnie kup 3 bułeczki stracisz godzinę w kolejce szok Moje sugestie dla Kaufland Polska Markety Sp. z o.o.: Kasjerka kolejki Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Ustawić personel to napewno

toja
@Joanna345 14.11.2018 08:40

Ustawić to może mąż sobie Panią w domu . Tacy są pracownicy jakich firma zatrudnia , że nie ma chętnych to tego jest przykład . Z firmy coraz więcej osób ucieka które pracują lata , i nikt z tym nic nie robi . Będzie jeszcze gorzej bo firma zaczęła szukać oszczędności , które pewnie będą szukane w personelu . Tylko czekać aż firma zacznie się zwijać z Polskiego rynku .

Ich były pracownik
@toja 14.11.2018 11:25

Tylko czekać aż firma zacznie się zwijać z Polskiego rynku . Nie zanosi się na to, wręcz przeciwnie. Cały czas budują nowe markery. Zaś pracownicy drugiej zmiany na koniec muszą wysprzątać sklep i dodatkowo w ramach rozrywki wyszorować sracze dla klientów ale to tak dokładnie aby rano pan dyrektor mógł w porcelanie zobaczyć swoje odbicie.

były
@Ich były pracownik 17.11.2018 15:30

Budują nowe ??? ile jeden dwa na rok do których jest problem ze znalezieniem personelu bo firma ma za nic pracowników . Starzy odchodzą bo są traktowani jak maszynki do zarabiania pieniędzy , którzy muszą pracować na kilku etatach . Nowych brak a jak ktoś przyjdzie to popracuje 1 , 2 tygodnie i dziękuje za taką harówkę . Kaufland nawet nie potrafi pracownikom podziękować w postaci solidnych paczek na święta za ich ciężki trud przed tym okresem , tylko daje 5 produktów z ich linii produktów które się nie sprzedają a trzeba jakoś się pozbyć . Karton większy niż sam suwenirek w środku , wstyd po prostu .

lider

Witam ile zarabia lider zespołu na dziale świeżym ?

Lalka
@lider 14.11.2018 18:10

Z tego co słyszałam to kokosów nie ma .Z tego co słyszałam to 3200zl brutto ale to nie jest pewne.Sama się zastanawiam bo też będę pełnić ta funkcje od 1 grudnia.

Mira
@lider 14.11.2018 18:10

Lider ma 3400

Były Lider
@lider 14.11.2018 18:10

Za mało , lider to takie stanowisko gdzie masz otwarcia, zamknięcia przyjmowanie dostaw, kierownika dnia menadżerowie traktują lidera jako popychadło ty masz robić wszystko masz donosić na innych a i tak jak potrzeba kogoś opierdzielic to lidera.Zrezygnowałem bo nie jestem donosicielem , a ludzi szanuje .

tutek
Zweryfikowany użytkownik

Lubię atmosferę w Kaufland Polska Markety Sp. z o.o. za: Gdzie za 99,99zł można kupić głośnik Omega og58 to cena normalna (wg gazetki) w Kuflandzie a po promocji czarnego piątku 39,99zł-super !!! Dlaczego ze swoich klientów robicie idiotów zakupowych, jego normalna cena to 38,99zł a u was oszustów po 60% promocji. (usunięte przez administratora) Czy cały czarny piątek tak u Was wygląda? Oszustwo na całego.

Mik

Totalna lipa brak poszanowania dla pracownika obuz w Świdnicy

Greg08

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Niedobory pracowników dają się we znaki wszystkim.Klienci muszą stać w długich kolejkach a i praca w takiej sytuacji kiedy trzeba za dwóch pracować generuje dużo niepotrzebnego stresu i rotacje.Pełną odpowiedzialność za ten stan rzeczy ponosi polityka firmy,która chce realizować swoje plany małą liczbą pracowników,którym płaci nędzne stawki.Czy w niemieckich Kauflandach też tak jest??Oczywiście,że nie.Uciążliwością są również dyrektorzy regionalni oderwani od rzeczywistości.Mentalnie zachowują się jakbyśmy mieli szalone bezrobocie lat 90',a tłum chętnych do pracy czekał za przysłowiową bramą.Próbują realizować jakieś plany nakreślone w biurach.Wychodzi z tego kupa smrodu i odejścia pracowników z i tak już skromnej liczby pracowników.

Stały klient

Chorzów centrum

Stały klient

Po wczorajszych zakupach w waszej sieci zaczołem się zastanawiać jak to możliwe że na dziale warzyw są przyjmowane osoby które swoim zachowaniem odstraszają klientów . Firma nie szanując starych pracowników na ich miejsce przyjmuje nowych są to czesto nieodpowiedni ludzie do takie pracy . Mam na myśli konkretnego pracownika z wczorsjszej rannej zmiany na dziale warzyw gdyż taka sytuacja powtaża się już któryś raz

niewolnik

Folwark niewolników. W Kauflandzie w Rudzie 1 menadżer pomiata ludżmi i uchodzi mu to na sucho.DYREKTOR jest głuchy na skargi pracowników.Najbardziej dostaje sie chyba kasjerkom,co wieczór szanowny Pan biega po działach zbiera do wózka towar pozostawiony po klientach i pełne wózki podrzuca pod kasy żeby kasjerki to porozwoziły.NA kasach jest brudno i nikt nie sprawdza dat bo niby kiedy? Nawet jeśli są 3 kasjerki to jedna jest automatycznie oddelegowana do wykładania towaru a najlepiej to żeby jedna siedziała na kasie a reszta była na działach.Na działach nie jest lepiej nikt nie przestrzega sprawdzania dat bo trzeba szybko zatowarować sklep.Serwis ma to gdzieś upycha w półki żeby jak najwiecej było zrobionych palet.Atmosfera w pracy jest cięzka i co tu mówić ogólnie do (usunięte przez administratora)

Pruczek
@niewolnik 07.06.2018 07:29

Nowy dwor napisał do gazety. Błaga o pomoc. Zacznijcie pisać i wy.

Nieznana
@Pruczek 10.06.2018 07:29

I tak wszyscy pracownicy powinni zrobić bo kadra żądzocym to istny koszmar jako po pracownikach jak po osłach

Ida
@Nieznana 25.06.2018 09:01

A Ty jak piszesz na forum to nie rób błędów bo aż oczy bolą

Dd

Pracuje tu prawie 5 lat i od dłuższego czasu słyszę że nie podoba się im branie urlopu na żądanie.ale kiedy prosisz wcześniej o zwykły dzień urlopu to i tak wpisują ci UZ.oczywiscie nie wszystkim. Oczywiście nie możesz mieć własnego zdania i myśleć po swojemu,tylko tak jak oni ci każą.Za urlop na żądanie,chorobowe i własne zdanie są wymierzane kary- zmiana grafiku lub zmiana działu na np.sprzateczke żeby tylko się ciebie pozbyć.i sugerowanie że jesli ci nie pasuje to zawsze możesz zmienić pracodawcę.nie ważne że wykonujesz dobrze swoje obowiązki.dla nich licza się tylko tabelki i statystyki.

klient

Moje sugestie dla Kaufland Polska Markety Sp. z o.o.: Po pierwsze to wiecej pracownikow zeby był pozadek i ceny , towar na swoim miejscu oraz zgodne ceny , przy kasach skanery to by ułatwiło prace kasjerki i klientą

Klientka

Masakra ,godziny 18.20 otwarte dwie kasy !!!kolejka nie malejąca ,brak reakcji personelu ,nie polecam sklepu nikomu

Stała klientka kauflanda

Będąc o 18 w Kauflandzie zapytałam się pani o kajzerki pani powiedziała że już nie ma miała przyszykowane na jutro śmiechu warte o 18 koniec wypieku kajzerek

zdegustowana
@Stała klientka kauflanda 07.10.2018 18:30

ale ma pani problem kiedyś piekarnie były pozamykane w weekendy i jakoś ludzie żyli nikt z głodu nie umarł a tu problem ze kajzerki nie ma pewnie były inne bułki ale zapewne zbyt drogie !!!!!

Gość

Moja opinia dotycząca rozmowy rekrutacyjnej w Centali Kaufland Wrocław. W skrócie: niski poziom i kompletna strata czasu, a w rozwinięciu: - całkowity brak szacunku do osoby zaproszonej na rozmowę, począwszy od przekroczenia drzwi Centrali. Wyglądało to tak, że po poinformowaniu recepcjonistki o moim przybyciu rozpoczeło się dzwonienie i szukanie osób, które mają rozmowę ze mną odbyć. Zostałam nawet poproszona o samodzielne sprawdzenie maila z zaproszeniem na moim smartfonie, - po odnalezieniu odpowiednich osób przez panią recepcjonistkę zostałam wprowadzona do salki w której "przesłuchiwały" mnie dwie Panie w średnim wieku, które spoglądały na mnie z wyższością i co chwilę podśmiechiwały do siebie za każdym razem kiedy próbowałam zadać im merytoryczne pytania dotyczące obowiązków w firmie i obszarów które obejmuje stanowisko na które rekrutowałam, - podczas rozmowy dowiedziałam się że jedna z Pań nie lubi prasować swoich ubrań, co zdecydowała się zakomunikować, ot tak, jako odpowiedź na pytanie czego nie lubi robić w pracy[??!!], które sama zadała, - próbując uzyskać informacje jak wygląda wykonywanie analiz i sporządzanie raportów, o których była mowa w ofercie pracy dowiedziałam się od jednej z pań, że analizy "tak są", po kilku minutach "w sumie mało", a na końcu "analiz prawie nie ma" i moje główne obowiązki jako specjalisty, to będzie przywitanie się i zaparzanie kawy dostawcom. Specjalista do spraw zaparzania kawy. Nieźle. Chyba coś się tutaj komuś pomyliło. Podsumowując: najgorsza, namniej profesjonalna z rozmów w jakich miałam okazję uczestniczyć. Sama atmosfera rozmowy pozostawiała wiele do życzenia (mogę sobie tylko wyobrazić jakie ma to odzwierciedlenie w atmosferze w firmie), nie wspominając o braku znajomości warunków i wymagań zapisanych w ofercie przez rekruterów. Brak spójności w odpowiedziach, zmiana zdania co kilka minut dotyczącego obowiązków na stanowisku pracy. Odradzam, chyba że ktoś ma ochotę sprawdzić na własnej skórze, dla sportu, jak nie powinna wyglądać rekrutacja pracownika.

Milena
@Gość 09.06.2018 00:02

Twoje wrażenie dotyczące pracy w tej firmie są właściwe. Spędziłem tam kilka miesięcy i przyznaję, brak kompetencji totalny. Tak, biega się często parzyć kawę na spotkanie z dostawcą i nazywa się to "przygotowywaniem salki". Kadra managerska nie ma pojęcia o swojej pracy, nie potrafią dobrać ludzi do stanowiska, generalnie sami nie wiedzą czego oczekiwać, kupcy nie umieją sprecyzować swoich oczekiwań - ma być zrobione i dobrze, ale jak wygląda proces tego nikt cię nie nauczy, bo sami nie wiedzą. Nie ma szkoleń, a jeśli już są to prowadzone w sposób żałosny, jakby były szykowane na kolanie 10 minut przed. Porażka. Mnóstwo nadgodzin i siedzenie do wieczora, zaznaczam, że są nadgodziny niepłatne. Oczywiście zapewniają, że można je odebrać, pytanie tylko kiedy, skoro praca kończy się o 17-18. Jest to wbrew przepisom prawa pracy. Analiz nie ma wcale. Nie ma czego żałować. Doświadczenie takiej pracy daje tylko obraz nieudolnej niby korporacji, gdzie i tak nikt nie stosuje się do procedur. Z reszta na pytanie czy są procedury usłyszałem odpowiedź, że gdzieś są. Stara i nieskuteczna struktura, stare kliki i ogólne (usunięte przez administratora) i cwaniactwo. Nie ma czego żałować.

Jola
@Gość 09.06.2018 00:02

Czy ta rekrutacja dotyczyła stanowiska: Specjalista w Dziale Dystrybucji? Powiedzieli chociaż jakie są zarobki?

Magda
@Jola 17.09.2018 10:51

Właśnie widzę ofertę na to stanowisko, więc podbijamy pytanie bo nie wiem czy jest sens aplikować.

Marketing

Jak wyglada sytuacja w marketingu? Jak atmosfera, obowiązki, wynagrodzenie i przełożeni? Warto aplikować?

Fru
@Marketing 20.06.2018 11:28

Nie warto. Średniowiecze, brak decyzyjności, brak realnego wpływu na marketing firmy. W zeszłym roku zatrudnili świetnego dyrektora - młody, kreatywny, z sukcesami. Sfrustrowany zwolnił się po kilku miesiacach ;) W Kauflandzie rządzi stara kadra kierownicza (po 10-12 lat w firmie) i przez to firma zatrzymała się w czasach "ważniaków i szarej masy".

anonymous

Jestem stałym klientem kalfland chrzanów ale to co tam się dzieje przy ladzie jak jest na zmiane taka potężna baba Mirka krzyki wulgarne słowa do koleżanek i do klientów oddzewy takie że włosy się jerzom na głowie kto takiego człowieka przyją tam do pracy przecież jej wygląd odstrasza od tej lady moja wnusia boi się jak idę na zakupy a jest ta pani to mówi nie robimy tam zakupow bo ja się boję proszę zróbcie z tym pożądek bo ona odpycha klientów od lady swoim zachowaniem i wyglądem

Hahaha
@anonymous 15.08.2018 19:12

Z wnusia siedzi sie w domu a nie po marketach lata. Nie po to rodzice powierzyli ci dziecko pod opieke.

Dostawca

Opinia dotyczy Centrum Dystr Wola Krzysztoporska. Powinni swoim pracownikom biurowym dostarczyc samochod ciezarowy z psychotropami. Maja trudnosc z odczytaniem dokumentow dostawy. Chca zeby dokumenty wygladaly jak ich zamowienia. Jakas Pani M wymusza od kierowcy dok. taki jaki ona chce. Wiec wycinamy zamowienie wklejamy na dok WZ , bo inaczej robi problem. Twierdzi, ze sie troche podrocza i kierowca jest przetrzymywany. Pisze tutaj ta opinie poniewaz moze ktos z tej firmy to przeczyta i moze cos w tym kierunku zadziala i poprawi wizerunek, bo takie informacje plyna od roznych dostawcow. A p. M moze niech uczestniczy w odpowiednich szkoleniach. Jak dzialaja systemy ERP (elektroniczny obieg dok)itd. Mozna podsumowac i stwierdzic inteligetni inaczej. -Ale to Polska "B"

tenobcy
@Dostawca 15.05.2018 19:17

Gdyby Pan widział co wyprawia się w cetrali haha. Byłam tam rok i to o rok za długo. Troglodyci i banda osób, które mentalnością zostały w latach 90. Zero pojęcia o pracy w zespole, brak umiejętności negocjacji. Pani kupiec z działu kosmetyków nie ma zielonego pojęcia o kosmetykach, nie potrafi dobrać nowości do aktualnego zapotrzebowania na rynku nie wspomnę już o tym, że wymaga gwiazdki z nieba od osób z nią współpracujących. Nie posiada żadnych umiejętności do rekrutowania nowych osób i nie umie ich wyszkolić. Nikt nie trzyma się procedur, z resztą główny szef działu zakupów też do końca tego nie pilnuje. Nie można nazywać się poważną firmą gdy panuje mobbing i chaos organizacyjny.

Gax

Czy u was też jest 300zł co 2lata na "urlop pod gruszą"? Toć to 12,5 miesięcznie przez okres 2lat.

agness

Proszę o informację, jak wygląda praca w centrali we Wrocławiu ?

dziki
@agness 21.08.2017 17:06

Tragedia.

niezadowolona

Kaufland Lubartów to dopiero porażka Kauflandu . Obsługa jakby pracowała tam za karę , wiecznie niezadowolona , uzyskanie informacji graniczy z cudem bo panie zajęte są znajomymi , lub mają inne obowiązki . Panie z lad wykładają towar na markecie a później podają nam towar typu wędlina . Dyrektor marketu klepie pracowników po tyłkach , lub zachowuje się w sposób nie stosowny przy klientach.

Pracownicy psychicznie wykończ

Zwracamy się z prośbą do Dyrekcji firmy Kaufland we Wrocławiu o zabranie z marketu Kaufland w Inowrocławiu Menedżera Marketu w Inowrocławiu z powodu złego traktowania pracowników i klientów , straszenia że zrobi w tym markecie ,,getto pracy" a co to słowo oznacza to każda osoba znająca historię Polski wie bardzo dobrze.Tego typu słowa słyszymy prawie w każdym dniu pracy.Za tego typu zachowania tej pani i używanie takich wyrazów dyrekcja firmy powinna wyciągnąć wnioski dyscyplinarne w stosunku do tej pani.Pani ta według naszej oceny nie nadaje się do kierowania zespołem ludzi z którymi wchodzi w konflikty. Z powodu złego zachowania w stosunku do pracowników część długoletnich pracowników została zwolniona lub sami się zwolnili nie wytrzymując presji jaką na nich wywierała.Pozostali pracownicy rozważają czy nie zrobić to samo i odejść. Jeżeli Dyrekcji firmy Kaufland zależy na pracownikach gdzie o takich dzisiaj coraz trudniej to powinna tę panią doprowadzić do porządku i natychmiast zareagować i zająć się problemami załogi w tym markecie w Inowrocławiu.Apelujemy jeszcze raz do Dyrekcji firmy Kaufland we Wrocławiu o pilne zajęcie się naszymi problemami bo może dojść do takiej sytuacji że pewnego poranka nie będzie kto miał otworzyć marketu ponieważ nie będzie pracowników.

Klient
@Pracownicy psychicznie wykończ 11.01.2018 11:13

Tak to prawda co piszą o Inowrocławiu. Nawet klient jest mieszany z błotem .Współczuję pracownikom takich przełożonych.To już nie ten sam Kaufland co kiedyś.

ews
@Pracownicy psychicznie wykończ 11.01.2018 11:13

Pracownik otwiera market? to paranoja jakaś. Od tego jest kierownictwo

ewa
@ews 27.01.2018 22:54

Mnie kazali bank otwierać . Ludzie zanoście pieniądze do banku a ja dostanę klucze po 2 miesiącach pracy.

anonymous

Wrocław Centrala - jeżeli szukasz praktyk w biurze i zastanawiasz się, czy odbyć je w centrali Kauflandu, zastanów się jeszcze raz. NIE MÓWIĘ TU O PRACY, A O PRAKTYKACH, o pracy nie wiem zbyt wiele. Pomijając nawet okej pracę w biurze (okej, to znaczy bez większych zarzutów, raczej można się spodziewać, co tak na prawdę robi się na praktykach i jest to do zaakceptowania), raz na jakiś czas wysyłają cię do "pracy na markecie". Czytaj: będziesz zwykłym pracownikiem fizycznym. Noszenie kartonów, aktualizacja cen itp. Praca nierzadko nie mająca NIC wspólnego z obowiązkami na umowie. Przykry żart i niepoważne traktowanie pracowników. We Wrocławiu nie brakuje lepszych miejsc do odbycia praktyk. Polecam rozejrzeć się za alternatywą.

Zostaw opinię o Kaufland Polska Markety Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska Markety Sp. z o.o.