Benhauer
2 342 6 1

Opinie o Benhauer

Edyta

@Xyz, widzę, że interesuje Cię praca w Benhauer. Aplikowałeś już? Pamiętaj, że taka kwestia jak wysokość wynagrodzenia może być różna w zależności od wykształcenia, dotychczasowego doświadczenia lub kompetencji. @Konrad, rozumiem, że pracujesz w Benhauer. Na podstawie jakiej umowy odbywa się zatrudnienie w tej firmie?

Xyz

Czy wie ktoś ile może zarobić Junior Java Developer w Benhauer?

Konrad
@Xyz 20.07.2018 12:36

Cześć, wszystko zależy od umiejętności i chęci. Osoby które u nas na stażu zaczynały praktykę po 3-6 miesiącach pracują za bardzo duże stawki. Napisz do mnie na priv: konrad.pawlus@benhauer.pl lub na FB/LinkedIn. Wyjaśnię detale.

Edyta

@nickt, długo już pracujesz w Benhauer? Na podstawie jakiej umowy odbywa się praca w tej firmie? @neutralnynieobliczalny, czy mógłbyś wymienić jakieś konkretne plusy i minusy pracy w Benhauer? twoja wypowiedź, choć długa, jest jednak dość ogólna. @ezbou, i jak wygląda Twoja sytuacja? Jak przebiegła Twoja rozmowa? Pracujesz już w Benhauer?

nickt

jak dla większości ludzi bez doświadczenia jest ok. Jak się przyłożysz to cię zauważą. Oprócz tego kasa zawsze na czas. Nauczyć się też można sporo. Na start polecam.

neutralnynieobliczalny

Pracując tutaj poznałem wielu fajnych ludzi, bez których ta firma tak naprawdę by nie istniała! Wszystkie negatywne opinie uważam za frustracje osób już tu niepracujących i brak wyciągania rzeczywistych wniosków. Żeby za dużo nie pier...ć powiem prosto. Myślę, że każdy kto tu pracował czegoś się nauczył. Przede wszystkim tempa pracy i samodzielności. Są mankamenty (chyba nie da się ich uniknąć...), ale są też pozytywy, które można stąd "wyciągnąć" i które na przyszłość punktują. Jeżeli szukasz nudy to nie tutaj, ręce zawsze jest w co włożyć. Stres? Tylko w pracy bez żadnych odpowiedzialności na karku nie będziesz go odczuwał, tu wiesz, że jak masz coś zrobić to w pełni stoisz za tym Ty. Wniosek ogólny: jest ok, mogłoby być lepiej jak wszędzie i ze wszystkim ;)

pracownikus

pol roku temu napisalem opinie na temat firmy, chcialbym sie podzielic nowosciami, zainteresowani? :)

ezbou
@pracownikus 11.06.2018 20:03

tak, poproszę. W poniedziałek idę na rozmowę i chce wiedzieć na co sie przygotowac

armagedon
@pracownikus 11.06.2018 20:03

Proszę się podzielić - czekamy z niecierpliwością ;)

Rrr

Ok pół roku temu napisałem opinie na temat firmy - bardzo pozytywna. interesuje kogoś nowa opinia po tym czasie?????

kelnik
@Rrr 11.06.2018 19:56

tak, wlasnie chce aplikowac

pracownik bhr

pol roku temu napisalem opinie tutaj, pozytywna, interesuje kogos jak zaopatruje sie na to po pol roku? :)

bbb

pol roku temu napisalem opinie, interesuje kogos co mam do powiedzenia po tym czasie? xD

sss

Pol roku temu napisałem opinie, interesuje kogoś opinia pracownika po 8 miesiącach w firmie Benhauer?

szczery

Firma, której nie mogę nikomu polecić. Może spoza studentami chcącymi zdobyć jakieś doświadczenie na stażu ale w tym przypadku na sensowne wynagrodzenie nie ma co liczyć. W kilku punktach: - słaby, dość awaryjny system - mizerny socjal i system benefitów (a w zasadzie ich brak) - traktowanie pracowników jak przedszkolaków - niezbyt sympatyczna atmosfera w biurze (usunięte przez administratora) - zwolnienia bez powodu, brak poczucia stabilności - jak na "startup" firma jest już raczej mini-korporacją ze wszystkimi złymi jej cechami Niestety wszystkie negatywne opinie na tym forum mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. (usunięte przez administratora)

ExPracownik

Witajcie Po ponad roku pracy w tej godnej pożałowania firmie, która nazywa się z niewiadomych powodów "startupem" - potwierdzam, że większość negatywnych opinii tutaj jest prawdziwa. J(usunięte przez administratora) Kwestie finansowe pozostawiam bez komentarza - każdy dostaje przecież tyle ile sam sobie wynegocjuje. Raczej nie obowiązują, żadne sztywne stawki czy widełki. Znam ludzi, którzy zarabiali tam marne grosze i takich, którzy mocno przekraczali średnią krajową. Niektórzy pewnie też znajdą kilka zalet jak niezła lokalizacja, raz na jakiś czas darmowe jabłka czy marchewka od święta albo możliwość zdobycia doświadczenia. Wymienię największe wady : - brak stabilności zatrudnienia (usunięte przez administratora) - w praktyce brak benefitów - stresująca i niezbyt miła atmosfera w biurze - świadomość, że pracuje się w firmie typu "tonący statek" z bardzo mało konkurencyjnym i niezbyt innowacyjnym produktem - system kar, straszenia, monitoring nawet w kuchni, niepoważne traktowanie pracowników - na wielu stanowiskach konieczność zostawania bezpłatnie po godzinach - firma nastawiona na niedoświadczonych ale pełnych dobrych chęci studentów, którzy będą pracować za ćwierć darmo ale dadzą się podporządkować i traktować "jak śmieć" - sama osoba i charakter prezesa, który jest już owiany swoistą legendą w tej branży... - stanowczo nie jest to miejsce dla profesjonalistów szukających stabilnego zatrudnienia

Krowa która dużo ryczy...

mało mleka daje i odnoszę wrażenie że większość negatywnych opinii pochodzi właśnie od tych osób, które dobrego nie zrobiły nic, a odchodząc zostawiły za sobą taki rozp***dol, że pół firmy musiało po nich sprzątać. Oczywiście w BHR nie jest cudownie, kasa mogłaby być większa, a obowiązków i odpowiedzialności mniej, nad innymi negatywami też się można rozwodzić, ale jak wszyscy mówią, mamy w krk rynek pracownika, więc jak komuś się nie podoba to z pewnością znajdzie dla siebie coś innego - nawet kasę w biedronce. Ale prawda jest taka, że w porównaniu do zeszłego roku idzie to wszystko w dobrą stronę i ludzie mimo wszystko zostają z uśmiechem na twarzy. Także niepracującym już frustratom polecam znaleźć sobie jakieś hobby i zająć się własnym życiem, bo ich "potwierdzam, tak było" jest w pewniej mierze nieaktualne i nic do dyskusji nie wnosi, a zainteresowanym pracą - po prostu przyjść na onboarding i przekonać się samemu, nie sugerując się przereklamowanymi opiniami na GoWorku.

eee makarena!
@Krowa która dużo ryczy... 12.05.2018 14:39

Dali Wam umowy o pracę? Nie wywalaja z dnia na dzień np. połowy działu marketingu? Nie musicie wychodzić o 18, bo tylko leszcze wychodza o 17.30, a Prezes sumiennie notuje kto wyszedł o tej godzinie o której mógł? Nie wywala sie za to, ze ktoś się nie uśmiechnął, powiedział zbyt głośno, albo coś innego, róownie istotnego? Pewne rzeczy nigdy sie nie zmienia, bo musiałyby by się zmienić w głowie ;) A z tą krowa to idealne podsumowanie tej firmy.

Krowa...
@eee makarena! 13.05.2018 09:44

Nie, nie wywalają już z dnia na dzień za brak uśmiechu czy niezasłużenie z jakiegokolwiek powodu, o którym wspomniałeś. Prezes nie notuje, kto o której wychodzi, bo przeważnie o tej godzinie już go dawno w biurze nie ma - zwrócił tylko na jego specyficzny sposób uwagę, że jest różnica pomiędzy "zakończeniem pracy o 17.30" a "byciem już daleko poza biurem o 17.30" - widzę, że Ty tego też jednak nie rozumiesz... A umowy o pracę - połowa ludzi w tej firmie to studenci, którym podejrzewam, że to szczerze zwisa, część pozostałych umowę o pracę ma, a reszta - nie sądzę, żeby w firmie, w której wam wszystkim jest/było tak źle i niedobrze, ktoś jeszcze chciał sobie wydłużać o pół miesiąca ucieczkę z BHR, bo na umowie o pracę musisz sobie jeszcze popracować miesiąc. Ale halo, jak to jest, BHR jest taki be i fu, ale jakby była umowa o pracę to już wszystko byłoby super i spoko? Bo wygląda na to, że chyba tak :) :) :)

Inn

A czy moze ktos cos powiedzieć o stażu w tej firmie? Jest to dobre miejsce zeby zdobyć pierwsze doświadczenie?

Martyna

Podpowiedzcie coś o pracy dla handlowca, taką ofertę ostatnio widziałam

anonim

(usunięte przez administratora)

Zadowolony

Miałem na myśli NETTO. Jeżeli rozpoczynacie dopiero swoją karierę i nie macie doświadczenia to śmiało możecie składać CV :)

xD

Za te szalone pieniądze lepiej iść na kasę do marketu . Zdecydowanie lepsza robota niż w benhauerze.

Zniesmaczony

Szkoda czasu i własnej energii na tą firmę... niby tak "nowocześnie i atrakcyjnie" się promują, ale niestety niewiele w rzeczywistości są warci. Jak ktoś dostał informację, że zapraszają na rozmowę rekrutacyjną - to radzę sobie darować. Widzę, że dużo tutaj już prawdy zostało napisane więc ja daruje sobie powielanie i własną dokładniejszą opinię. Jedynie co powiem to, że odradzam.

Kate

Hej :) Możecie powiedzieć coś o samym procesie rekrutacyjnym? :)

Ryszard

Jak się pracuje? Firma prowadzi może jakąś rekrutację?

Lipa

Nie polecam już samego procesu rekrutacyjnego, ma się wrażenie, ze po drugiej stronie nie ma człowieka. Odpowiedzi na maile słane z templatek. O feedbacku można zapomnieć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zainteresowany

A można wiedzieć ile miałeś PLN na łapkę? Zamierzam do nich wysłać CV i zastanawia się czy (usunięte przez administratora)Netto w dziale marketingu da radę wynegocjować?

Ja

Hej, pracowałem w Benhauerze chwilę. Jak nie masz doświadczenia i jesteś odporny na stres to wbijaj. Można spoko zarobić (w dziale sprzedaży dużo zarabiają bo w customer service szkoda się szarpać. Jedyny plus to mega miłe i ładne dziewczęta).(usunięte przez administratora) Jak się spóźnisz minute czy dwie to będzie to zapisane. Najśmieszniejszy jest 8,5 godzinny czas pracy na umowie zlecenie a i to może okazać się za mało. Ogólnie atmosfera fajna, ludzie mili(usunięte przez administratora)jednak na pewno dużo się nauczysz jeśli to Twoja pierwsza poważniejsza praca. Dla ludzi, którzy chcą się czegoś nauczyć to polecam. Przygotuj się na to, że w każdej chwili możesz wylecieć ale doświadczenie które nabędziesz zostanie na zawsze z Tobą :) Pozdrawiam

ehh

Startowałem na Leada. Rozmowa rekrutacyjna trwała 10 minut. Żadnego pytania technicznego, w sumie żadnych konkretów. O feedback trzeba było się upomnieć. Trochę strata czasu.

Szczęśliwy89
@ehh 15.02.2018 09:22

A ile czekałeś na feedback? Ja w ten sam dzień kiedy była rozmowa dostałem info, że mnie zatrudniają i w sumie pracuję do tej pory i jest spoko :p

Ziomek

Jakiś czas temu miałem "przyjemność" odbyć w tej firmie rozmowę rekrutacyjną na stanowisko DBA. Na początku wszystko standardowo bardzo fajnie, dzwoni miła Pani z HR z propozycją terminy rozmowy. Zaproponowała bardzo wygodną porę i dzień dla mnie więc zgodziłem się pójść. Gdy zaszedłem na miejsce bardzo spodobał mi się ich nowoczesny budynek. Pomyslałem sobie "pewnie mają wypaśne biuro i warunki pracy". Czar prysł jednak po raz pierwszy gdy wysiadłem z windy na drugim piętrze, które to całe okupowane jest przez tę firemkę. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to przestrzeń open space i kilkadziesiąt osób tam pracujacych. Wygladało to jak jakaś hala magazynowa: zimno jak w (usunięte przez administratora) na suficie wiszące rury wentylacyjne, ludzie siedzieli przy ławkach jak w starej szkole, w dodatku każdy z nich pracował tylko przy uzyciu ekranu laptopa i ogólne zagęszczenie tych młodzików wynosiło około 4 osoby / m2. Domniemam po wieku że byli to studenci,bo przeciez ZUSU placić nie trzeba i za 1800zł takiego można szybko i tanio złowić. Nastepnie zostałem zaproszony do pokoju rozmów zeby poczekac na Panią z która odbędzie sie rozmowa. Sala rozmów przypominała salę konferencyjną i wyglądała całkiem spoko i nawet mi sie spodobało do czasu aż chcialem usiąść. Niestety znalezienie tam krzesła, na którym mogłem bezpiecznie sie oprzeć bez ryzyka wywrotki urazu kręgosłupa okazało się wyzwaniem niemożliwym więc wybrałem takie krzesło, które najmniej było rozklekotane. Następnie przyszła Pani. Długo gawędziliśmy o bazach danych, uwazam ze nawet nieźle mi szło, bo na większość problemów mi zadanych znalazłem jakies rozwiązanie. Pani była trochę zawiedziona że w przeszlosci nie zajmowałem się dokładnie tym czego oczekiwali, ale to przeciez można było wyczytać z mojego CV. Po ponad godzinnej przyjemnej rozmowie nadeszła bardzo nieprzyjemna chwila dla firemek tego pokroju - kwestia wynagrodzenia. Moja stawka (w sumie na poziomie człowieka po studiach bez doświadczenia w normalnej firmie) wywołała na Pani twarzy chwilowe zamowienie i smutek, bo przecież było to kilka x więcej niż student za 1800zł bez zusu. Jakże bezczelnie wymagałem tyle żeby przeżyć za to samodzielnie w Krakowie i oprócz chleba kupić sobie jeszcze buty na zimę. Po tym rozmowa od razu przybrała smutny ton. Pani powiedziała, że do tygodnia dostanę odpowiedź zwrotną, lecz od razu wiedziałem, że nic z tego nie będzie (i całe szczęście). Po 3 tygodniach po dopominaniu się dostałem odpowiedź negatywną oczywiście bez podania przyczyny. To tylko potwierdziło moje przeczucia, które niestety okazały się prawdziwe. Serdecznie nie polecam brać udziału w procesie rekrutacyjnym do tej firmy. Banda januszy i tyle. Przepraszam że nie okazałem się głupi i chętny pracować za 1800zł.

elo
@Ziomek 01.03.2018 18:49

A ile chciales ze az tak sie Pani na Ciebie popatrzyla? 3500, 4000, 5000, wiecej? W jakiej firmie bez doswiadczenia mozna tyle dostać? :)

Ziomek
@elo 01.03.2018 21:09

Okolice 4000 netto UoP

Pracownik
@elo 01.03.2018 21:09

W Krakowie to w prawie każdej:)

kmwtw
@Ziomek 01.03.2018 18:49

"Niestety znalezienie tam krzesła, na którym mogłem bezpiecznie sie oprzeć bez ryzyka wywrotki urazu kręgosłupa okazało się wyzwaniem niemożliwym więc wybrałem takie krzesło, które najmniej było rozklekotane" - wystarczyło użyć blokady 'bujania' i problem sam by się rozwiązał :)

hehe
@Ziomek 01.03.2018 18:49

xD która firma da ci 4000 netto i UOP jeśli nie masz doświadczenia? no chyba że faktycznie jesteś bardzo ogarnięty i masz duża wiedzę ale na start po studiach 4k to raczej przerost formy nad treścią jesli trzeba by cie wdrożyć, zapewne nie pracowałeś przy big data, i musiałbyś poznać system i zasady

hehe
@kmwtw 06.03.2018 13:12

jazda, ze gosc chce 4000 netto i uop (5700 brutto) jak nie umie sobie krzesla ustawic xDDD

Ziomek
@hehe 12.03.2018 21:32

Właśnie dostałem pracę za 8000 brutto. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić wszystkich :-)

szlachtaniepracuje
@Ziomek 18.03.2018 09:34

To wspaniałe, że korporacje wspierają niedoświadczonych absolwentów! :) można namiary?

Benhauer
pracodawca


Mógłbyś zastanawiać się co Archimedes, Albert Einstein czy Stephen Hawking mają wspólnego z Marketing Automation. W jaki sposób ich życie czy dokonania wpłynęły na świat sprzedaży i marketingu. Uważamy, że nauka to najcenniejsze narzędzie, które zawładnęło każdym obszarem ludzkiego życia. Daj nam 5 minut, a my postaramy się przedstawić Ci, jakie odniesienie znajduje to w marketingu.

”Inteligencja to zdolność adaptacji do zmian” – Stephen Hawking

Marketing to biznes, w którym nie ma miejsca na przestój. To obszar wymagający ciągłych zmian i adaptacji do coraz to nowszych czynników. W świecie, w którym jeszcze 50 lat temu myśl o posiadaniu własnego komputera pozostawała dla przeciętnego śmiertelnika jedynie w sferze marzeń, nie możesz trzymać się na sztywno utartych strategii, spodziewając się jednocześnie zaskakujących rezultatów. Podążaj za trendami, obserwuj tendencje i dostosowuj swoje działania do zmiennego środowiska. SALESmanago stosując się do tej rady, dało szansę technikom AI (Artificial Intelligence – Sztucznej Inteligencji), poszerzyło zakres komunikacji, gdy e-mail marketing przestał być wystarczającym narzędziem i codziennie uważnie wsłuchuje się w potrzeby swoich klientów.

“Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić – to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz.” – Albert Einstein

Internet zasypany jest atrakcyjnymi nagłówkami, clickbait’owymi tytułami i grafikami mieniącymi się od kolorów. Użytkownicy przyzwyczaili się już, że wszystko podane jest im na tacy, a oni nie muszą silić się na głębsze przemyślenia. Używaj więc prostego języka, komunikując się z odbiorcą, jednocześnie nie rezygnując z pierwotnego przekazu. Bądź ekspertem w swojej dziedzinie i przekazuj swą wiedzę w prosty, acz efektywny sposób.

„Ludzkość zawsze czerpała wiedzę z przeszłości. Z przyszłości wszakże się nie da!” – Archimedes

Nie mogliśmy nie uwzględnić w tym zestawienia Archimedesa (w końcu obchodzimy dziś Dzień liczby Pi). Analityki są cennym źródłem informacji i świetnym sposobem na radzenie sobie z problemami natury marketingowej. Ale czemu ograniczać się tylko do analizy aktualnych poczynań? Spójrz wstecz i odszukaj źródła twoich problemów z przeszłości. Wyciągnij wnioski i zastosuj je do budowania coraz lepszych strategii. Analizuj przeróżne czynniki od częstości zakupu do zmian aktywności kontaktu w sieci. Na tej podstawie automatycznie dostosuj wysokość rabatu do profilu klienta czy wyświetl inteligentne, dynamiczne rekomendacje produktowe na stronie i w newsletterze.

“Stojący w porcie statek jest bezpieczny, ale statków nie buduje się po to aby stały w portach.” – Grace Hopper

Podejmij ryzyko i spróbuj czegoś nowego. Jeżeli nigdy nie poznałeś potencjału beaconów, może czas dać im szansę? Nigdy nie korzystałeś z powiadomień Web Push? Przekonaj się na własnej skórze czy rzeczywiście zasłużyły na swoje 5 minut w świecie marketingu.

„Niech Twój marketing będzie tak przydatny, że ludzie będą chcieli za niego płacić”.
   
Edyta

@kkk a czy pracownicy wspominają przełożonym, ze kiedyś w firmie Benhauer odbywały się zajęcia z jogi i kiedy znowu się odbędą? @Misiu czyli brak chętnych jest powodem braku zajęć? Może trzeba jakoś zachęcić pracowników do uczestnictwa w nich? @Ziomek może faktycznie jako osoba bez doświadczenia zbyt wysokie były Twoje wymogi? Może najpierw było zgodzić się na niższą kwotę by zdobyć doświadczenie i potem móc negocjować podwyżkę?

Edyta

@Ktoś o jodze dowidziałam się ze strony firmy Benhauer. Uważasz, że są na niej nieaktualne informacje? @Ja a co było dokładnie napisane na temat firmy w tym zawiadomieniu od ZUS?

Misiu

ZUS to niech akurat firmie nic nie zarzuca... tylko zastanowią się jak prawo jest tworzone. Firma nie robiła niczego złego. Prawo zezwalało na takie rozwiązanie sytuacji. Także wydaje mi sie, że tutaj za bardzo stoicie po stronie tych złych (czyli ZUS) :) Zajęcia z Jogi się nie odbywają od jakiegoś czasu bo było brak chętnych. Nie potrafiła się nawet zebrać grupa 6 osób. Na początku dużo ludzi chodziło, potem to się zmieniło.

Dobrzewiedzieć

Czy może ktoś się wypowowiedziec jak wygląda praca w dziale IT salesmanago w Krakowie (stanowiska QA)

Misiu
@Dobrzewiedzieć 25.01.2018 18:40

Hej, jeśli nie masz doświadczenia to śmiało wbijaj do nich :) Pracowałem tam chwilę i można się bardzo dużo nauczyć. Na początku dostaniesz wsparcie a potem sam robisz większość rzeczy. Wartościowe doświadczenie

Edyta

@Ktoś skoro nie zgadzasz się z opinią użytkownika @Nowy to może odnieś się do każdej kwestii pracy w firmie Benhauer poruszonej przez niego i powiedz co może się zmienić po pół roku. Bo taka opinia, którą napisałeś nie wiele mówi o pracy w tej firmie.

Nowy

Pracuję w firmie od ponad miesiąca i mogę jasno stwierdzić - większość tych wypocin, które można tutaj przeczytać to stek rozwydrzonych bachorów. Praca z klientem nie jest prosta. Jeśli idzie się na stanowisko sprzedawcy lub do BOK'u a nie wyrabia się danych targetów, na które się umówiliśmy to słabo, później trzeba napisać opinię w internecie, że firma zwalnia ludzi codziennie, że taki śmaki i owaki nastrój tam panuję. Zgodzę się z dwoma opiniami - są dwie umowy oraz pracują tutaj fajni ludzie. To teraz napiszę coś ode mnie - przychodząc do firmy, każdy z mojego działu miło mnie przywitał. Dziewczyny z rekrutacji pokazały wszystko oraz jasno przedstawiły jak trzeba tu pracować. Co miesiąc 10 pracowników dostaje pewne benefity. Kawa - ekstra. Przerwy w pracy? Jasne, nikogo się nie pytasz. Stanowisko pracy? Zależy od działu ale jeśli potrzebujesz lepszy sprzęt to ci go zapewnią. Wypłaty? Regularne, na tyle, na ile się umówiłeś. Lokalizacja? Bardzo dobra, rondo grzegórzeckie to świetna lokalizacja. Ludzie? Bardzo fajni, pomagają jak trzeba, nikt na nikogo nie patrzy z góry. Pracuję tutaj się bardzo dobrze.

Ktoś
@Nowy 13.01.2018 18:09

Buahaha nie rozsmieszaj mnie człowieku. Pracujesz ponad miesiąc? Przepracuj min. pół roku to pogadamy... Człowieku nie masz pojęcia gdzie się zatrudniles.

Nowy
@Ktoś 22.01.2018 20:19

Nie martw się mną. Jak będzie źle po pół roku to nie zapomnę napisać stosownej opinii ????

Zostaw opinię o Benhauer - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Benhauer