Benhauer

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 290 ocen.

Opinie o Benhauer

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Benhauer

Nowy

Pracuję w firmie od ponad miesiąca i mogę jasno stwierdzić - większość tych wypocin, które można tutaj przeczytać to stek rozwydrzonych bachorów. Praca z klientem nie jest prosta. Jeśli idzie się na stanowisko sprzedawcy lub do BOK'u a nie wyrabia się danych targetów, na które się umówiliśmy to słabo, później trzeba napisać opinię w internecie, że firma zwalnia ludzi codziennie, że taki śmaki i owaki nastrój tam panuję. Zgodzę się z dwoma opiniami - są dwie umowy oraz pracują tutaj fajni ludzie. To teraz napiszę coś ode mnie - przychodząc do firmy, każdy z mojego działu miło mnie przywitał. Dziewczyny z rekrutacji pokazały wszystko oraz jasno przedstawiły jak trzeba tu pracować. Co miesiąc 10 pracowników dostaje pewne benefity. Kawa - ekstra. Przerwy w pracy? Jasne, nikogo się nie pytasz. Stanowisko pracy? Zależy od działu ale jeśli potrzebujesz lepszy sprzęt to ci go zapewnią. Wypłaty? Regularne, na tyle, na ile się umówiłeś. Lokalizacja? Bardzo dobra, rondo grzegórzeckie to świetna lokalizacja. Ludzie? Bardzo fajni, pomagają jak trzeba, nikt na nikogo nie patrzy z góry. Pracuję tutaj się bardzo dobrze.

Edyta

@kkk a może tak rzadko odbywają się te zajęcia z jogi, bo nie ma na nie chętnych osób z firmy Benhauer? I co w tej sprawie z ZUSem? Dostaliście takie powiadomienie i urząd chce, żebyście sami z firmą załatwili tą sprawę?

Edyta

@Ktoś o jodze dowidziałam się ze strony firmy Benhauer. Uważasz, że są na niej nieaktualne informacje? @Ja a co było dokładnie napisane na temat firmy w tym zawiadomieniu od ZUS?

kkk
@Edyta 22.12.2017 11:58

Joga - zajęcia z jogi organizowane przez firmę, odbyły się ostatni raz ok. 2 lat temu, jak jest na stronie, to po prostu dla "employer brandingu", aby ściągnąć więcej cv. Zawiadomienia od ZUS - wg. ZUS firma prowadziła taką konstrukcję umów, aby zaniżyć składki na ubezpieczenia społeczne dla pracowników, co wg. ZUS nie powinno mieć miejsca i było świadomym działaniem kierownictwa firmy. Podobno ponad 150 osób dostało takie zawiadomienia, że w ich wypadku tak właśnie składki zaniżała firma.

Ja
@kkk 24.12.2017 15:07

Dokładnie i zostało to udowodnione wiec powodzenia :) wyczuwam milionowe kary fiskusa

anonim

(usunięte przez administratora)

paulina i aniela

o wypraszamy sobie te trupy

Magda

Wypraszam sobie bycie trupem !

Edyta

@kolejny czy jeżeli zwalniany był codziennie inny pracownik to czy firmie Benhauer udawało się w takim samym tempie? Rozumiem, że studenci i absolwenci mogą kierować swoje zgłoszenia do tej firmy, bo mają szansę na zatrudnienie i zdobycie doświadczenia? @MC nawet jeżeli masz możliwość pójść po pracy na jogę to chyba jest plus?

Ktoś
@Edyta 01.12.2017 09:52

Jaka joga?! To nieaktualne info sprzed 2 lat. W tej firmie nie ma praktycznie żadnych benefitów. Badania krwi ewentualnie raz w roku. Ale raczej nikt tam nie wytrzyma dłużej niż rok albo zostanie wcześniej zwolniony.

kolejny

Pracowałem tutaj, w dziale IT prawie rok. Jak na tą firmę jest to bardzo długi okres czasu. Z jednej strony mogę powiedzieć, że przez pierwsze 4 miesiące nauczyłem się naprawdę bardzo dużo, gdyż firma wytworzyła bardzo dużą aplikację, w której jest bardzo dużo błędów, które trzeba było naprawiać "na wczoraj" i cały kod był do refactoringu.-Jest to jedyny plus, który przychodzi mi do głowy. Reszta jest jednym wielkim minusem. Niestety prezesi byli nieosiągalni (pracownicy bali się zwrócić uwagę albo zaproponować coś ciekawego, gdyż groziło za to zwolnienie), a dyrektor był oczywiście wielkim fachowcem, gdyż jest developerem z bardzo dużym stażem, ale nie miał siły przebicia i pracownicy, którzy byli postawieni znacznie niżej decydowali o zmianach w aplikacji. Atmosfera w firmie również nie była najlepsza, gdyż prawie codziennie zostawał zwolniony jakiś pracownik. Podsumowując jeżeli jesteś nowy na rynku pracy i chcesz zdobyć jakiekolwiek doświadczenie to polecam tą firmę, gdyż prawdopodobnie zostaniesz przyjęty, natomiast jeżeli szukasz nowej lepszej pracy, to odradzam bo nie znam miejsc gorszych niż to

BahamaMama

Pracowałam w Benhauer prawie rok i zgadzam się z praktycznie wszystkimi negatywnymi koemantarzami z tej strony: - bardzo niska podstawa (mydlenie oczu prowizjami od sprzedaży, które wypłacane są w dziwnym systemie ‚rat’. Osobiście nie byłam w stanie połapać się jaką dostanę wypłatę w każdym miesiącu. Do tego dochodziły odcięcia z podstawy z niewyrobione, nierealne KPI - wyrabiane przez max 3 osoby w firmie) - ilość ogłoszeń o pracę wystawianych przez Benhauer wiąże się ze stałą rotacją. Jak ktoś przepracował pół roku, to szacun - benefitów brak - nie liczcie na multisporty i inne pakiety medyczne. Chyba, że akurat się rozwodzicie, wtedy możecie przytulić kilka groszy od przezabawnego szefa. - brak stabilności zatrudnienia. Zwolnienia były na porządku dziennym, bez ostrzeżenia, z dnia na dzień. - nie dość, ze umowa śmieciowa to jeszcze podpisujesz dwie umowy, z dwoma różnymi firmami - wypłata oczywiście tez rozdzielona na dwie spółki. - Bardzo stresująca atmosfera w biurze, frustracje szefostwa przelewane na pracowników Był jeden plus - wspaniali koledzy i koleżanki z biura (Uciekajcie stamtąd jak najszybciej) i fajni klienci.

Anna

Firma niby szuka pracowników ale sami nie wiedzą co oferują i czego oczekują. Informacje zamieszczone w ogłoszeniu mijąją się z tym co można usłyszeć na rozmowie o prace. Moim zdaniem firma nieprofesjonalna.

Nikola

@Daria Straszne to co piszesz na forum o firmie Benhauer. Czy sprawdziłaś swoje informacje? Pisanie niesprawdzonych informacji jest bardzo krzywdzące dla firmy.

Pracownik
@Nikola 19.10.2017 19:29

Firma rok temu miała 250 pracowników, teraz nie więcej niż 160. Miała biura w Krakowie, Warszawie, Berlinie, Indiach, teraz pozostało tylko biuro w Krakowie - takie są fakty, nie opinie.

Daria
@Nikola 19.10.2017 19:29

Sprawdzone jak najbardziej :) To są informacje z osobistych doświadczeń jak i z relacji osób które tam pracują bądź pracowały.

qa

W skrócie: Statek tonie, a kapitan nie ogarnia. Wsiadasz? ;)

Daria

Potrzebują tak dużo osób bo wszyscy odchodzą z tej firmy.... Nie polecam

Daria

Potrzebują tak dużo osób bo wszyscy odchodzą z tej firmy.... Nie polecam

Marek

Dla mnie jest ciągle zastanawiające dlaczego tak dużo osób potrzebują? Czy to jakieś nowe projekty?

Byc może nowy

Witam, Chciałem tylko się zapytać o stawkę 1800 zł netto czy brutto?

Edyta

@Nikola a brak fachowców? Dużo osób studiuje właśnie takie kierunki, a i tak absolwenci mają problem ze znalezieniem pracy. Jakby ktoś szukał pracy to Benhauer poszukuje dużo nowych pracowników: http://www.gowork.pl/praca/benhauer;pr

Nikola

Patrząc na aktualna listę ofert pracy zastanawiam się czy brak na rynku fachowców może być problemem dla Benhauer-a?

Edek

Pracowałem w tej firmie i cieszę się że już tam nie pracuje... Minusy: -Jeden wielki syf -Stosunek do pracownika najgorszy z możliwych i tyle w temacie -Praca za 1800zl na umowę śmieciowa -Podwyższa ? zapomnij prędzej Cię zwolnią. -Ciągła rotacja Plusy: -Poznałem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi Zdecydowanie odradzam tą firmę

Ryszard

Wiem w jakiej firmie nie będę pracował. Właśnie w tej. Komuna skończyła się dawno temu. NIE POLECAM!

Edyta

@beznadzieja i starość pariasa no tak o karach pracownik powinien zostać poinformowany przed podpisaniem umowy. Ty piszesz, ze 1800 zł to podstawa. Czyli można dostać więcej? Z kolei @Koala temu zaprzecza. To w końcu jak jest z tą wypłatą w Benhauer?

beznadzieja i starość pariasa

Bardzo niska podstawa(1,8k), naciąganie na wysokie prowizje, kary za brak wyrobionego KPI( nikt nie wspominał podczas rozmowy kwalifikacyjnej), ludzie jak to w każdej firmie - różnie. Summa summarum, nie polecam.

Koala

Pracowałam 2 miesiące. Nie polecam. Minusy : Umowa śmieciowa, Stresująca praca, 1800 zł i brak perspektyw na więcej, Szybkie wdrazenie, Rotacja, Brak poczucia bezpieczeństwa i stabilności jako pracownik, Plus : Super knajpka z smacznym jedzeniem , Darmowe piwko w piątki, Ładne biuro, Praca na początek

Edyta

Według wywiadu: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,6615,wywiad-marek-broda firma Benhauer dba o pracownika poprzez benefity takie jak darmowe zajęcia z native speakerem, joga, xbox czy piłkarzyki w open space i dofinansowania do wyjazdów integracyjnych. Czy to wszystko nie jest prawda skoro takie negatywne opinie zostawiacie o firmie?

MC
@Edyta 14.09.2017 12:04

ostatni native speaker wywalony z firmy ponad rok temu, jogę to można praktykować ale indywidualnie i najlepiej poza godzinami pracy ;) xbox i pilkarzyki są na dole w knajpie, ale lepiej żeby Cię nie widzieli podczas pracy przy tym :D

Nikita

Czy jesteście pewni, że nie ma dobrych stron w tej firmie? Doskonale wiecie, że ideałów nie ma i zawsze może coś szwankować. Kiedyś pracowałem w firmie i miło wspominam tamten czas, jestem zaskoczony!

Szkoda czasu

Firma prawdopodobnie ma takie kłopoty kadrowe przez pewne, przyspawane do stołka persony. Brakuje krytycznej postawy wobec siebie, wobec swoich decyzji. Wrzucane są nieprawidłowe osoby. Z drugiej strony nie słucha się też pracowników. Teoretycznie są otwarci na krytykę, jednak wszyscy się boją, bo już widzieli kilka reakcji na próby poprawy sytuacji. Działają według taktyki, że jeśli usuną narzekającego problem się skończy. Brawo.

Norbi

Czy jesteście pewni, że nie można o firmie Benhauer napisać coś pozytywnego? Jestem zaskoczony takimi wypowiedziami, może firma jest w trudnym momencie i to odbija się na pracownikach? Radzicie sie wstrzymać z cv?

Niezadowolonaaa

NEGATYW za brak szacunku i glupie, dziecinne traktowanie. Zupelnie niepowazni ludzie.

Niezadowolony

Nie sprawiedliwa firma poniewaz zle traktuja swoich pracownikow. Pracuje w tej firmie i szukam czegos innego, jestem czescia Benhauer kilka tygodni i juz widze ze to nie jest praca dla ambitnego mlodego chlopaka, ucza Cie tu tylko jak byc chamem. Nie polecam bo sam odchodze zanim potraktuja mnie jak kolezanke, zwolnie nie bez uprzedzenia a byla bardziej pracowita odemnie.

nicDobrego

Maiłem krótki epizod z tą firmą (2 miesiące) i jedyny plus jaki mogę o niej powiedzieć z perspektywy czasu to, to że zwolnienie się przebiegło sprawnie i bez problemów :D

Alicja

Negatyw bo oszukuja na obietnice wysokich zarobkow

Patryk

Powaznie NIE warto nie piszcie tam bo to nie jest tak jak pisza w ogloszeniach, placa tez kiepska a atmosfera jak wyzej wspominala kolezanka A albo nieznany obserwator.

Olka

Zdeycowany negatyw. Przykra i obskurna ekipa. Nie polecam. Zle traktuja ludzi.

Nowa

Witam wszystkich, odrazu zaznaczam ze to NEGATYWNA OPINIA! Do CEO Grzegoza B. Nie ma Pan bladego pojecia o tym jak prowadzic firme i traktowac ludzi. Firma to przede wszystkim ludzie ktorych wy traktujecie jak g.... Czy my jestesmy dla Pana miesem ? Uwazajcie na tych ludzi. Pozornie wydaja sie mila i mloda kadra. Piszac do Ciebie odrazu przechodza na Ty co powoduje ze sie nie pilnujesz bo przeciez sa tacy kolezenscy. To strategia i gra pozorow. Rozmowa kwalifikacyjna to proba udobruchania szefa, pokaz wiedzy na zasadzie jak duzo wiesz o firmie i jak bardzo zalezy Ci na pracy z ktorej i tak Cie niedlugo wyrzucimy tylko Ci o tym nie mowimy i nie damy umowy bo to by nam utrudnilo bezpodstawne i upokarzajace zwolnienie. Nie polecam bo to nie jest normalne jak traktuje sie tam ludzi.

informatyk

Informatyk Benhauer Sp. z o.o. - Kraków, małopolskie Co możecie powiedzieć o tej ofercie ??? Ile kasy na start bo jak mnie niż 3 netto i umowa śmieciowa to z góry dziękuje . Godziny pracy po 8 czy dłużej ?? Weekendy wolne ??

DDDDDD
@informatyk 24.08.2017 21:15

tak/tak/tak/tak

Edyta

@Nikol czyli opowiesz co jest nieidealne, ale jednak cenisz sobie tą pracę? Ważne takie uzasadnienie jest dla osób, które zastanawiają się nad pracą w Benhauer. W wywiadzie dla serwisu gowork.pl http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,6615,wywiad-marek-broda pracodawca wspomina o wielu benefitach. Najlepszym z nich jest wyjazd do Maroko dla najlepszych pracowników. Trudno zostać takim pracownikiem? Nie ukrywam, że niewiele pracodawców funduje w nagrodzie wycieczki, więc brzmi to nieźle. Powiedz czy poleciłbyś aplikację do Benhauer?

Nikol

Nie jest idealnie ale ogólnie nie narzekam na pracę.

Zrezygnowana

Obenie pracuję w firmie, ktora jest jednym wielkim bagnem i chciałabym z niej spierniczac gdzie pieprz rosnie wiec pomyslalam o benhauer ale widzę,ze to by bylo z deszczu pod rynnę.Dzięki za alert:)))

gdziesąłyżki

Luźne refleksje na temat pracy w BHR PLUSY 1) można się wiele nauczyć 2) poznać wspaniałe osoby 3) zintegrować co-piętek przy piwie, czy raz na jakiś czas na mieście MINUSY 1) nie ważne są twoje kompetencje, po pierwsze jest zawsze ślepe posłuszeństwo 2) im dłużej pracujesz "po pracy" tym bardziej cenionym pracownikiem jesteś 3) nie zawsze wypłacają cały, należny hajs za prace 4) firma teoretycznie odnosi sukcesy, ale będąc w środku czujesz się jak na Titaniku 5) brakuje jakiegokolwiek zarządzania personalnego w firmie (kompletny chaos i niekonsekwencja) To takie moje spostrzeżenia nt Benhauera. Jeśli zastanawiałeś się dlaczego non-stop ogłaszają się na formach dla pracowników to wyżej znajduje się odpowiedź.

Regina

Nie ma idealnej firmy, wszędzie mega zdarzać się trudne sytuacje. Czasami trafi się na zły dzień przełożonego, tak już jest!. Trzeba zostawić za sobą złe chwile i pracować.

Luidzi

Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna, że firma tak długą listę ofert? Generalnie słyszałem o nich dobre opinie a że szukam pracy to dlatego tak dopytuję. Jaka jest atmosfera? Czy są jakieś dodatki socjalne?

Byly pracownik

@Zrezygnowana Polecam iść, większość komentarzy które tutaj są za bardzo naciągane negatywnie, ogólnie pracowałem na umowie zlecenie + kolejna umowa dla osób które chcą być ubezpieczone, po zakończeniu pracy w tej firmie z papierów które otrzymałem dowiedziałem się że opłacane było wszystko prócz chorobowego. Atmosfera była przyjemna ale to też może zależeć w jakim dziale się pracuje (imprezy, wyjścia integracyjne na koszt firmy), czasem trzeba było zrobić coś asap ale to jak w każdej innym corpo, wypłaty były w terminie 30/31/01,

Nick

Benhauer to nowoczesna firma i jak widać nie dla każdego!!

Zrezygnowana
@Nick 08.08.2017 10:46

A więcej szczegołów? Bo Twoj post można rozumiec dwojako:)

Zrezygnowana

Moze ktos napisac cos pozytywnego o pracy w tej firmie? Chciałabym zgosic się jako Spec.ds.Obslugi Klienta ale po tym,co tutaj czytam - aż strach isc na rozmowę. Praca jak praca ale czy atmosfera między ludźmi jest az tak niedobra jak piszecie i czy umowy są o dzieło czy na zlecenie? I czy rzeczywiscie zwalnia sie ludzi bez ostrzeżenia? Jakies pozytywny są w tej pracy? (Imprezy integrujące jak piwo w knajpie srednio mnie interesują- chodzi mi o pracę, ludzi i szacunek ze strony przełożonych).

Nikolas

Sądziłem, że na forum dowiem się coś więcej o firmie. Niestety poziom pseudo pisarzy nie pozostawia złudzeń. Z cała pewnością więcej hejterów jak na tym wątku nie ma nigdzie.

Natalia

Nie pracowałam tam ale jako klientka mam złe doświadczenia. Bałagan, brak obiecanych faktur ale potem wezwania do zapłaty za nie, niekompetentna obsługa i robią problemy z rezygnacją.

Natalia

Czy ktoś się orientuje dlaczego Benhauer ma tak długa liste ofert pracy? Jakiś nowy projekt czy coś innego?

Lanerka

Czy jesteście pewni, że nie można napisać cos pozytywnego o firmie? Przecież wszędzie może zdarzyć się różnie

anonim

(usunięte przez administratora)

Andrzej

Błotnik działa, a web push, salesbot, i cała masa integracji nie bardzo

KupieOpla

Tu nie chodzi o udowadnianie sytuacji, ale o pomawianie poszczególnych osób które tam pracują. Oczernianie pewnych ludzi, wyciąganie subiektywnych wniosków, które oczywiście są poparte świadkami widmo. Na całe szczęście osoby, które wylewały w pocie czoła swoje żale będą miały szanse pokazać dowody, rozmowy , nagrania, jak tylko zostaną ujawnione przez Policje. Każdy ma prawo do swojej własnej opinii, ale to co zostało napisane to już lekka przesada. W każdej firmie nie jest łatwo się przebić, w każdej firmie trzeba udowodnić swoją wartość i każda firma zawsze znajdzie parę takich osób, które zamiast wziąć się za siebie i za własne życie wylewają swoje żale na portalach go work tylko dlatego, że po prostu im się nie udało. Zawsze ktoś jest winny: szef, prowizje, wypłaty, miejsce parkingowe, ludzie, pogoda, kurz , brak klimatyzacji, bóle reumatyczne, czy zbyt dużo przekleństw które są po prostu powszechne w tej branży ( polecam oglądnąć Wilka z Wallstreet). Anonimowość w sieci nie daje jednak prawa do obrażania ludzi, którzy akurat w tej sytuacji wybrali firmę Benhauer i mają inne poglądy o niej niż co po niektórzy tutaj. Jest tyle miejsc na rynku pracy, że naprawdę znajdziecie coś dla siebie , tylko ostrzegam: na budowie przeklinają, w biedronce jest nudno, w branży it mogą was boleć plecy od siedzenia przed kompem, rozdając ulotki można się ostro zgrzać zwłaszcza w sezonie letnim. Jest więc sporo powodów, że i te miejsca pracy możecie znienawidzić. Pytanie czy będziecie gotowi na tak drastyczne warunki?

Halo, policja? Proszę przyjechać na fejsbuka

Bardzo czekam, aż autor komentarza zostanie pozwany z 212 kk . Udowadnianie przed sądem, że nie było sytuacji opisanych w poście będzie super widowiskiem : )

Mądrala

Każda firma wspiera się na pracownikach z dłuższym stażem i jeśli tacy są to oznacza , że firma jest dobra.

Zostaw opinię o Benhauer - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Benhauer