ITIS

Technologie

Proces

Produkty

• Ciechanów

5. Opinie o ITIS Sp. z o.o.

Opinie o ITIS Warszawa

Nie przegap nowości o ITIS Sp. z o.o.!

PoRozmowieRekrutacyjnej

23.08.2021 10:07

Rozmowa rekrutacyjna na najwyższym poziomie.

04.06.2020 16:55

Nie ma schematu. Jeśli jesteś dobry - nawet tego samego dnia, w którym masz rozmowę o prace, możesz wyjść z firmy z podpisaną umową. Na rozmowie rekrutacyjnej spodziewaj się raczej standardowych pytań + weryfikacja umiejętności w zależności od tego, na jakie stanowisko aplikowałeś + język

04.03.2020 09:58

W firmie panuje bardzo dobra niekorporacyjna atmosfera o czym świadczy fakt, że wiele osób pracuje tam bardzo długo i wcale nie mają zamiaru niczego zmieniać. Widać, że ludzie są przyjaźnie nastawieni do siebie i zawsze służą pomocą. Pracodawca dobrze płaci i ceni umiejętności swoich pracowników.

03.10.2023 09:57

Byłem na rekrutacji. Odrzucili mnie. Ale nie dostałem żadnego feedbacku dlaczego, mimo iż o niego prosiłem. Ale po komentarzach widzę że nic straconego :) .Pozdro dla zarządu ITFS

bylydev

09.05.2023 17:14

Chciałbym wyrazić swoją opinię aby ustrzec potencjalnych kandydatów. Zgadzam się z wieloma rzeczami o których pisali przedmówcy. Nie polecam firmy. Zarządzanie projektami leży, terminy często nierealne a za ich niedotrzymanie winę ponoszą oczywiście developerzy. Do tego technologia przestarzała i nie za wiele możliwości rozwoju. Ponadto firma zatrudnia osoby z całej Polski na pracę zdalną a następnie ustanawia powrót do pracy z biura. To świadczy o braku szacunku do pracownika i jego życia. Widać po podejmowanych decyzjach, że firma (usunięte przez administratora) i nie jest stabilna.

Jeden z byłych developerów

08.05.2023 21:14

Trochę konstruktywnej krytyki jako były developer. Aktualnie najgorsza firma w jakiej pracowałem. Zarząd mimo zatrudnienia sporej ilości osób pracujących zdalnie w obrębie całej Polski ustalił konieczny powrót do pracy z biura. Informacja o powrocie do pracy z biura z wyprzedzeniem uwaga - 3 dniowym. Tak, każdy miał się przeprowadzić do Warszawy w ciągu 3 dni i tam pracować. Ciężko ocenić czy to działanie mające na celu zachęcić część pracowników do odejścia czy coś zupełnie innego. Kilka osób już wiem, że odeszło. W każdym razie firma jak widać jest niestabilna i nie ma szacunku do pracownika i jego życia. Podejmowane decyzje sugerują, że prawdopodobnie powoli idzie na (usunięte przez administratora). Zgadzam się również ze słowami przedmówców, że zarządzanie niemal nie istnieje, terminy projektów są ustalane losowo a za ich niedotrzymywanie winę ponoszą głównie developerzy. O przestarzałą technologię się nie czepiam bo każdy wie na co się pisze. Są też jakieś plusy aby nie było. Współpracownicy naprawdę w porządku a stawkę można wynegocjować uczciwą jak na swoje umiejętności. Pomijając dziwne decyzje firma nienajgorsza na początek aby posiedzieć z rok/dwa i myśleć dalej. Ale ogólnie nie polecam, chyba, że ktoś jest zdesperowany albo dopiero zaczyna. Pozdrawiam

23.12.2021 09:22

Czy ITIS Sp. z o.o. ma ściśle ustalone godziny pracy?

j

04.02.2022 13:29

Godziny pracy są standardowe, w grę wchodzą przesunięcia w tę lub w tamtą. Idzie się dogadać.
    Obecny

21.12.2021 18:33

Dawno tutaj nie zaglądałem, i powiem szczerze zastanawiam się skąd się biorą te różne rewelacje :DDD Chyba od ludzi, którzy od bardzo dawna tutaj nie pracują, widać, że dużo ludzi, którzy piszą mają wiedzę na stan firmy sprzed wielu lat i próbują mieć wyobrażenie, że obecnie wygląda to tak czy owak. Szczególnie rozbawiły mnie wpisy o bezpłatnych nadgodzinach :)))) Nie słyszałem o czymś takim u nas w żadnym zespole, wszystkie nadgodziny czy prace w weekend (sporadyczne) są płatne z bonusem - do wyboru extra kasa albo extra urlop. Na projektach wiadomo, trzeba dowozić, nie ma obijania się, terminy są ambitne ale moim zdaniem realistyczne. Jeżeli nawet trafi się praca w weekend to jest dla chętnych, nie chcesz nie musisz pracować. Po niektórych opiniach widać, że były prezes potrafił wzbudzić bardzo negatywne emocje, które na długie lata zostały w pamięci :DDD
    Paweł

10.12.2021 22:43

Firma jest ok. Używają fajnych, nowych technologii. Jeśli jesteś dobry i ogarniasz, zostanie to zauważone i docenione również finansowo. Widać też, że nowy Zarząd próbuje ogarnąć wszelkie historyczne problemy i zaniedbania. A problemy są w każdej firmie w dzisiejszych czasach. Ważne, że idzie się z nimi dogadać i starają się zachowywać pro-pracowniczo. Czuć to już na rozmowie. Mają stabilnych, dużych klientów i projekty przy których możesz się dużo nauczyć. Czasami tempo projektowe jest trochę za duże ale to zależy w jakim projekcie będziesz.

20.02.2021 09:33

bylyItisowiec

23.11.2021 01:44

Co za różnica? Po tylu latach pewnie 10% składu zostało. Powodów do zmiany było sporo więc sam się dziwię że zachowałem tak pozytywne wspomnienia.
    endo

25.11.2021 17:49

Niewiele się w firmie zmieniło.
    Konieczko

26.06.2021 07:39

Hej, czy może mi ktoś w jakich technologiach jest pisane oprogramowanie w waszej firmie? Zadaje to pytanie bo nie chce trafić do firmy gdzie będę przepisywał jakieś starodawne rzeczy i utknę przy nich na zawsze. Czy architekci odpowiadający za FE i BE mają jakieś plany na przyszłość jeśli chodzi o net core i Azure? I jak wygląda ścieżka kariery programisty? Czy są jakieś szkolenia na TL albo Arch?

29.03.2021 17:58

Jestem trochę przerażony opiniami. Proszę, mógłby jakiś programista opisać, jak to wygląda z jego perspektywy?

31.03.2021 19:21

Od dawna jesteś ex-pracownikiem ITISu? Może w ostatnim czasie coś zmieniło na lepsze?
    F

13.04.2021 15:42

@Kandydat, nie zmieniło się. Świadczy o tym choćby liczba pracowników która ostatnio z własnej woli opuściła szeregi pracowników ITIS...

25.03.2021 20:19

Odradzam, czuć że firma powoli tonie... Atmosfera słaba, zarządzanie leży, zarządzanie projektami tak samo. Liderzy do marionetki. Dużo rzeczy obiecywane "na gębę", a potem niedotrzymane. O urlopie zapomnij. Nie polecam współpracy.
    R

22.03.2021 16:08

Najgorsza frima w której pracowałem ;( Zarządzanie projektami leży, podejscie do pracownika leży, zarobki średnie.
    Kacper

14.04.2020 18:14

@pracownik wiec rotacja jest mała ?

04.06.2020 16:51

Tak, pracownicy odchodzą bardzo rzadko.
    Paweł

20.03.2021 17:32

Ostatnio dość często
    Dawid

21.02.2021 12:36

Faktycznie nie ma szacunku do pracownika ?
    Maciek

20.03.2021 17:29

Tak, kompletny brak szacunku.
    Ktoś

05.03.2021 15:39

Teraz kilku developerów poleciało... Z nienacka

22.02.2021 12:04

@Dev

24.02.2021 16:20

Chyba już powinnaś się tytułować jako były pracownik. Jaka obraza? Po prostu tak działa każda firma ze pracownik który jest nie potrzebny zostaje zwolniony. Zamiast wylewać swoje żale tutaj, to zawsze możesz się przebranżowić i zostać programistką i wrócić do ITIS ;)
    Ilona

24.02.2021 17:28

Jestes tchórzem. Tyle w temacie.

17.12.2020 17:52

Jaki jest styl zarządzania kadrą w ITIS Sp. z o.o.?
    ITIS-owa Ruletka

29.12.2020 14:55

Styl zarządzania polega na dużej dowolności, a raczej braku zarządzania... Ostatacznie winę za złe zarządzenie złe decyzje, można delegować na developerów :) Od lat nie wiele się zmieniło.Terminy nie ralne, praca w pełnym wymiarze nadgodzin. Analitycy robią co chcą, a najczęściej robią niewiele. NIektórzy testerzy pracują, a niektórzy patrzą na analityków :) Prawdziwych PM jest mało, zazwyczaj osoby które udają PM, chodzą na spotkania bóg wie co jeszcze robią, chyba meile czytają... Firma zwiększa dramatycznie zatrudnienie, przybylo ok 40 osób, ludzie przychodzą odchodzą, firma się może zmieni.. ale nie wiem w którą stronę.
    iha

02.03.2020 20:00

sposob prowadzenia projektow to jakas kpina. managment... nic sie nie zmienil od ostatnich komentarzy. dziekuje. dobranoc

09.11.2019 18:52

Czy rozmowa rekrutacyjna w ITIS Sp. z o.o. odbywa się również w języku angielskim?
    9n ndje

07.01.2020 00:03

Na jakie stanowisko rozmowa była po angielsku?
    Karolina

17.06.2018 10:02

@anonymous, co w takim razie powinno ulec zmianie w ITIS, aby to miejsce pracy było atrakcyjniejsze z perspektywy osób w nim zatrudnionych? Mógłbyś podzielić się swoimi uwagami i spostrzeżeniami w tej kwestii? Na pewno są osoby, które chętnie się z nimi zapoznają.
    Pan_Świnia

19.07.2018 09:40

ITIS trzeba zaorać. Samir powinien odejść, management powinien odejść i nigdy, ale to nigdy nie pracować więcej w IT. Ludzie niepoważni i nieodpowiedzialni nie powinni się brać za prowadzenie firmy. Do firmy powinna wejść inspekcja pracy i skontrolować umowy, respektowanie praw pracownika (szczególnie sposób rozliczania nadgodzin). Jak to wszystko się zadzieje, to można będzie powiedzieć, że frima się zmieniła i można tam normalnie pracować.

23.10.2019 21:10

Zgadzam się z tą opinią.

18.10.2019 17:12

Sposób prowadzenia projektów w tej firmie to jakiś żart. Wieczna improwizacja i łatanie dziur...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ITIS?

06.08.2019 19:41

(usunięte przez administratora) dziwie się ze Compensa jeszcze ich nie kopnęła w D, no ale może są tani, i daleko tak wiec ciężko skontrolować.
    Bastian

27.08.2019 20:59

Upaść nie upadnie, ale jak dzielna kobieta "pracująca" z syfilisem, będzie się powoli rozpadać podczas pracy. A propos, jak tam wasz TFS? Ponoć wróciliście do przenoszenia kodu na dyskietkach 5,25". Jeszcze trochę i będziecie kodować w Logo Komeniuszu.
    Boomerang

13.05.2019 21:38

Ja za to mogę powiedzieć same dobre rzeczy o ITIS. Jeśli chodzi o to że ITIS szuka PM, to nie jest to związane z tym że ludzie cały czas odchodzą. Bardzo miła atmosfera w pracy, z każdym można o wszystkim porozmawiać. Jeśli chodzi o samego prezesa, Samira, jest to naprawdę dobry człowiek. Kiedy odchodziłem z ITISu Samir powiedział mi że jeśli chciałbym wrócić, droga wolna, że zawsze jestem mile widziany. Skorzystałem z tego i wróciłem. Jeśli chodzi o developerów, znają się i wiedzą co robią.
    @

25.04.2019 23:15

Firma powinna zmienić branże z IT na motoryzacyjna, bo to jest ich konik, kto tam był, to widział. Na stanowisko PM, szukają kotoś juz od roku, ludzie przychodzą na troche i "odchodzą". Panowie nie maja pojęcia o HR, nie wspominając już o organizacji pracy. Nie interesują się zbytnio tym co się dzieje w firmie... poza kasą, a potem mają pełne gacie jak mają spotkanie u klienta, na które nigdy nie są przygotowani, a także ich unikają i się nie pojawiają. Przyszłego PM powinni informować na rekrutacji, że w 99% spotkań u Klienta będzie reprezentował firmę sam. To nie jest firma, w której można się rozwijać, a nawet w której się pracuje. Jak sami mówią, "tu się uprawia politykę". Ogólnie nie polecam. Bardzo zadufane w sobie typy.
    animusz

01.04.2019 11:35

Ale przecież firmy informują, że będą się kontaktować z wybrana osobą!

06.04.2019 17:07

Tak, ale on już miał rozmowę czyli firma już się z nim skontaktowała. Może w Afryce jest inaczej, ale standardem w Europie jest że jak firma skontaktuje się z kandydatem, który wcześniej wysłał CV i odbędzie z nim rozmowę, to w ustalonym czasie daje mu odpowiedź. A informacja, że firma będzie się kontaktowała z wybraną osobą dotyczy odpowiedzi na nadesłane CV kandydatów. Do Tunezji cywilizowane zasady jeszcze nie dotarły?
    LeśneRuno

29.03.2019 13:10

Rozmowa się odbyła, generalnie odp miała być do końca tygodnia - oczywiście nie było, co jest akurat standardem, ale po tygodniu został przeze mnie napisany mail, czy mogą mnie powiadomić o wyniku rekrutacji(dla czystej przyzwoitości, wiadomo, że skoro nie dzwonią znaczy, że mnie nie chcą) i od 3 dni nawet mailową odpowiedzią mnie nie zaszczycono, pierwszy raz w życiu mi się coś takiego przytrafiło. Żenada.

06.04.2019 16:55

"Rozmowa się odbyła, generalnie odp miała być do końca tygodnia - oczywiście nie było, co jest akurat standardem" - gdzie to jest standardem? Chyba w Tunezji? W Polsce w IT standardem jest że jak firma umawia się, że odpowie w ciągu tygodnia, to odpowiada chociażby emailowo.
    Karolina

09.06.2018 13:00

@anonymous, mimo wszystko jednak warto aktualizować informacje dotyczące aktualnej sytuacji ITIS. Na pewno od momentu ostatniej opinii pozostawionej na tym forum, coś się w tym miejscu pracy zmieniło. A ze wszystkimi rzetelnymi informacjami o tym pracodawcy chętnie zapoznają się te osoby, które rozważają zatrudnienie u niego.
    anonymous

16.06.2018 23:21

Co się mogło zmienić? Samir odszedł? Nie? No to się nic nie zmieniło.

Kontakt - ITIS Sp. z o.o.

Sternicza 70 01-350 Warszawa

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    Olek

19.01.2018 12:54

Czy jest jakiś powód, że przestaliście pisać?
    Analyst

11.02.2018 21:03

przyłączam się do pytania
    anonymous

08.06.2018 23:07

Wszystko zostało napisane. Nic dodać, nic ująć, więc po co więcej pisać?
    Wasz król A....

26.04.2017 10:26

Gowork ITISu jest niezawodny, zawsze poprawi mi humor nawet po latach. Pozdrowienia dla chłopaków z QA i IR-Team(z Alej) o ile jeszcze tam pracują. Ps. Kto jeszcze pracuje z Alej?
    Tester

30.01.2017 19:57

Cześć. Jutro, 31.01.2017, mam rozmowę o pracę w ITIS Sp. z o.o. Czy ktoś ostatnio miał/ był na rozmowie w tej firmie? Czego się spodziewać? Podczas rozmowy zdziwiło mnie, że pani z którą rozmawiałem naciskała na uzyskanie informacji, jaki mam okres wypowiedzenia w obecnej pracy. Też tak mieliście?
    MmM.

15.02.2017 10:34

i jak i jak? powiedz? :)
    MmM.

15.02.2017 10:34

i jak i jak? powiedz? :)
    kondon

14.01.2017 01:59

'trudne sprawy', tak bym okreslil te firme

13.10.2016 19:26

kukum

20.10.2016 10:36

@rere: Przyjmą, trust me :)
    pracownik ITIS

20.09.2016 11:17

od roku firma przechodzi kryzys ... zamknięto oddział w Białymstoku, ze 100 pracowników zostało zaledwie 30 w tym (UWAGA) 5 ASYSTENTEK BIURA ... pracownicy cały czas są zwalniani bądź sami odchodzą bo wynagrodzenia dostają z miesięcznym opóźnieniem ...
    Analyst

02.08.2016 14:19

Znowu rekrutują analityków ale wciąż nie nauczyli się pisać porządnie wymagań na stanowisko. Piszą, że cenią znajomość branży ubezpieczeniowej. W istocie ten punkt powinni wpisać w sekcji "Wymagamy" jako pierwszy i najważniejszy skill. W tej firmie możecie w ogóle nie kojarzyć UML i BPMN, a wcześniej nie pracować jako analityk w ogóle, ale musicie znać branżę ubezpieczeniową. Zespół analityczny lubi "ustawić sytuację" pod siebie. Dla nich to jest fajne, jeżeli przyjdzie ktoś spoza branży, bo nie stanowi zagrożenia. Taki hint dla rekrutowanych.
    kkrz

09.06.2016 16:22

Przepracowałem w ITIS ponad 1,5 roku. Wypłaty często się spóźniały i czasem przyszło pracować bez dokumentacji. Z drugiej strony kiedyś za spóźnioną wypłatę dostaliśmy dodatek, są też premie świąteczne, grille w ogrodzie i czasem wcześniejsze wyjścia z pracy np. jak się zbliża święto czy dłuższy weekend. Firma rzeczywiście znajduję się w "dołku", ale mam wrażenie że to tylko przejściowa sytuacja- jest tu sztab ludzi którzy nie pozwolą umrzeć Itis-owi. Zarobki trzeba wywalczyć sobie samemu- wszędzie tak jest- ja jako kiepski negocjator dostałem niewiele na start- ale... po rozmowie rekrutacyjnej dostałem telefon, że "decyzją prezesa zostanie dodane mi dodatkowe 1000zł ze względu na relokację do Warszawy". Nie było też problemu z dostaniem podwyżki po okresie prubnym i następnej po przepracowaniu roku. Jest też możlowość zrobienia certyfikatów Microsoft za kase firmy- więc na plus. Generalnie mogę z czystym sumieniem polecić pracę w Itis- odchodzę tylko dlatego, że zostawiam Warszawe i wracam na swoje bagno. Ps. pozdro dla całej firmy- a w szczególności dla IR-Team- nie da się wycenić wiedzy którą dzięki wam zdobyłem.
    aktualny pracownik

03.06.2016 13:10

@kono dział analityków w tej firmie jest wyjątkowy ... zaczynają prace od wspólnych śniadanek - minimum godzinę, potem kawka - ok 40 min, chwila pracy i ponowne spotkanie działu w kuchni na obiadku również minimum godzinę ... można się ustawić?! można :)
    lolz

07.06.2016 08:41

dzial analizy na pewno utrzzymuje dokumentacje systemu poproscie ich raz na jakiś czas o aktualną instrukcję danego modułu - np. dla nowego pracownika do zapoznania się z funkcjonalnością poproscie ich o cos takiego
    oddany

11.05.2016 01:44

jakiekolwiek mniej przychylne komentarze moga skutkowac telefonem z pretensjami od zarzadu, takze radze uwazac
    Aktualny pracownik

06.05.2016 11:37

Witajcie, Praca w firmie ITIS jest trochę inna niż w korpo. Czy gorzej? Nie sądzę. Osobiście pracowałam kilka lat w korpo i szczerze mówiąc nie wróciłabym. Atmosfera w ITIS jest bardzo fajna, młodzi ludzie, otwarci. Wiadomo, że jak gonią terminy to trzeba się wyrobić na czas i wtedy może być trochę stresująco. Ale czy w innych firmach tak nie jest? Może tylko w państwowym urzędzie. Nikt Ci nie zapłaci za siedzenie i to normalne jest że Pracodawca wymaga zrobienia pracy a nie jej odbębnienia. Wiem ile zarabiają tu pracownicy i uwierzcie mi, że kwoty są nie małe. W korpo takich w życiu nie znajdziecie bądź naprawdę nieliczni. Każda firma czasem ma lepszy i gorszy okres, co w tym przypadku jest spowodowane charakterystyka działalności i jej projektami. Natomiast nigdy nie było takiego przypadku żeby pracodawca nie zapłacił pracownikowi jego wynagrodzenia. Jeśli chodzi o zwolnienia to różne są przyczyny i w każdej firmie się zdarzają. Natomiast tu Prezes jest bardzo w porządku, nie wyrzuca nikogo na tzw. zbity pysk, jeśli musi go zwolnić to daje mu nawet większy okres wypowiedzenia jeśli tego potrzebuje zwalniany pracownik. Tak aby na spokojnie mógł sobie znaleźć nową pracę. Co też nie działa na odwrót. Klimat tez jest luźniejszy, wszyscy mówią do siebie po imieniu i nawet najniżej postawiony pracownik rozmawia swobodnie z samym Prezesem. Jeśli jesteś dobry i się angażujesz to zostaniesz wynagrodzony. Firma organizuje integracyjne grille w sezonie, są dwa razy do roku kilkudniowe wyjazdy integracyjne, ludzie wychodzą wspólnie gdzieś po pracy. Wspomniana opieka medyczna jest dla każdego po okresie próbnym bez opłat. Karta benefit/multisport za niewielką dopłatą ok 60 zł. Pozdrawiam wszystkich zastanawiających się :)
    r.

08.05.2016 20:19

Miałem w ogóle nie wypowiadać się w dyskusji, ale ostatni wpis oparty na optymizmie przebił wszystko. Zatem odpowiedź - oparta na wiedzy. W ramach odpowiedzi będzie to cytat z Wikipedii, definicja pojęcia z psychologii Wyparcie. Hasło: Wyparcie Link: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wyparcie Wyparcie lub represja (od łac. reprimere, odpierać, odpychać, tłumić) to jeden z mechanizmów obronnych znanych w psychologii. Jest to usunięcie ze świadomości myśli, uczuć, wspomnień, impulsów, fantazji, pragnień itp., które przywołują bolesne skojarzenia lub w inny sposób zagrażają spójności osobowości danej jednostki (na przykład prowokują pytania o moralność, wywołują poczucie winy itp.). Wyparcie zachodzi wtedy, gdy zaspokojenie popędu (związane z przyjemnością) może spowodować – z uwagi na inne wymogi – przykrość. Wyparte myśli istnieją nadal, jednakże nie są dostępne świadomości. Wyparcie nie jest procesem jednorazowym i wymaga ciągłego nakładu energii. Przykład: Pracownik nie dopuszcza do siebie myśli o możliwości zwolnień grupowych, o których mówi się w firmie. Czuje się dzięki temu lepiej (zmniejszenie frustracji), ale będzie kompletnie nieprzygotowany, jeśli zwolnienia nastąpią (zniekształcenie rzeczywistości).
    Samir

01.04.2016 10:57

Witam. Chciałbym poinformować że z dniem 01.04.2016 filia w Białymstoku została zlikwidowana. Pozdrawiam Goronco z mojego nowego BMW.
    kzyh

01.04.2016 20:05

Samir, ile kilo cebuli wejdzie do bagażnika?
    viva casco

29.03.2016 22:53

Aktualnie w firmie jest więcej asystentek zarządu niż programistów i testerów. Brawo!
    michał komorowski

29.03.2016 22:32

Czy firma nadaje się do współpracy? – myślę, że tak. Bardzo dobra dla osób, które lubią niespodzianki i nieprzewidywalność. Nigdzie nie znajdziecie tylu atrakcji co tu: niepłatne nadgodziny, praca w pośpiechu, monitoring pracowników, wycieczki do ciepłych krajów + szary papier toaletowy.

Zostaw merytoryczną opinię o ITIS Sp. z o.o.

Oferty pracy - ITIS Sp. z o.o.

Fullstack Developer (Java + Angular)

IT Project Manager for Agile

Warszawa

Analityk Biznesowy / Biznesowo-Systemowy (k/m)