VIG Ekspert

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 12 ocen.

Opinie o VIG Ekspert

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIG Ekspert

V.I.G.

DNO. W kwestii zmian w tej firmie raczej nic się nie zmieniło a negatywne opinie są prawdziwe. Szkolenie na pracownika infolinii prowadzą "mentorzy". Ludzie, którzy wytrzymali tam dłużej niż pół roku i twierdzą, że to nie oni są dla klientów tylko na odwrót. Z takim podejściem rotacja pracowników się nie zmniejszy. Umowa zlecenie, praca po 8,5 h, w pomieszczeniu smród, zaduch, klimatyzacja odpalona raz w tygodniu... jak ktoś chce tam pracować to powinien mieć zatyczki do uszu bo hałas jaki tworzą te małpy nie pozwala na odpowiednią obsługę telefoniczną. Krzyki, wulgaryzmy, brak kompetencji mentorków a nawet samej osoby koordynującej zespół. Kolesiostwo wiedzie prym w tej firmie, większość osób pozjadało wszystkie rozumy i gdyby mieli tę pracę zmienić to zaczęli by od zamiatania petów ponieważ praca zupełnie nierozwojowa.

Były pracownik
@V.I.G. 08.02.2018 19:54

Pracowałam w tej firmie kilka lat teraz stwierdzam ,że szkoda tych lat , dorobiłam się wielu chorób m.in. Oczu, uszu, serca, kręgosłupa, odcinek szyjny oraz lędźwiowy ,nadwagi, nadciśnienia,hemoroidów, stresu, niedoczyności tarczycy i chorób psychicznych , czy to było warte ....odpowiem 2 słowami nie warto !!! Fuks ma was ...tam gdzie nie dojedziecie

Administrator

Mamy nowy rok 2018. Jakie zmiany zaszły przez ostatni rok w VIG Ekspert? Czy warunki pracy oferowane przez pracodawcę są dla Was satysfakcjonujące?

Kapitan

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Moje doświadczenie opieram na pracy w śląskim oddziale. Straszny bałagan, praca w niedziele ( pracodawca zdecydowanie forsuje to rozwianie w zamian soboty). Brak poszanowania prawa oraz klienta.Będąc likwidatorem , wstyd firmować własnym nazwiskiem wydawane decyzje. Kolejny problem to mobbing, fakt znany przez dyrekcje oraz przełożonych, a zamiatany pod dywan.O poziome pracodawcy świadczy znaczna fluktuacja kadry. Vig wiedzie w tym prym. Zachęcam do dyskusji, może krytyczne słowa skłonią zarząd do refleksji i zmieni się sięgająca dna kultura korporacyjna tego podmiotu.

Do kapitana
@Kapitan 06.01.2018 22:06

niestety tak jak pisano zamiatają to pod dywan , jest mobbing i to wielki !! jest tablo wyników i jest presja, ludzie boja się mówić do tego wtóruje im dyrektorka B.Mazurek która buja się już w tej firmie na stanowisku dyrektora chyba Ponad 12 lat bez konsekwencji ze strony zarządu , bez ogłady , bez pomocy , bez charyzmy ...do tego jej przydupaski .... działach i tęcza ciekawe co maja w obowiązkach ;) skoro ich tak głaska ;)

Kapitan
@Do kapitana 08.01.2018 19:49

Kolejna celna i cenna opinia. Głównym zainteresowanie Pani Dyrektor jest to kto z kim się przespał lub miał romans. Równie ważne są też plotki, kto i na jakiej imprezie firmowej narobił "bałaganu". To również główne zaintreresowanie koordynatorów. Jeśli pojawi się sensacja, rozbrzmiewają telefony do i z Warszawki, oraz następuje liczna wymiana @. Oczywiście nie dotyczących pracy. Jeśli trzeba było wesprzeć zespół w natłoku pracy, koordynator wyjątkowo sprawnie przełączał telefon klienta do likwidatora ......i to tyle jego pomocy. Koordynator Rudzki mistrz w ślizganiu się Vigu i okolic. Jak zarząd tolerować może taką pracę całej wierchuszki???? To ewidentne kpiny w stosunku do zarządu!

pracownik

Ja również się nie zgadzam. Płaca jest ok, podobna do konkurencji. Jeżeli chodzi o przełożonych, to pracują na pełnym zaangażowaniu, są zawsze pomocni i szukają rozwiązań. Faktycznie trzeba pracować w nadgodzinach ale wiedziałem o tym od rozmowy kwalifikacyjnej. Nadgodziny są płatne plus dodatkowa premia. W sumie przy większym wysiłku można dobrze zarobić.

Ania
@anonymous 29.11.2017 16:45

Taki dokument jest podsuwany co kwartał od wielu lat albo się na to godzisz albo jesteś rebelem , i najlepiej pracuj jeszcze w niedziele bo przecież pracodawca robi w twoją stronę ukłon i pozwala ci dorobić do pensji , powinieneś być za do dozgonnie wdzięczny . Wyścig szurów w korpo plus praktyki jak w obozie .

wrocław
@pracownik 21.11.2017 21:54

Nie wie skąd Ty wziąłeś te nadgodziny płatne? Ciągle mało i mało. A jak zrobisz dużo pkt to i tak utną pensję bo nie zrobisz porozumień.

Ekspert

A ja się nie zgodzę. Dla mnie przełożeni zawsze byli mili i pomocni, zresztą tak jak współpracownicy. Kasa też nienajgorsza. No i przede wszystkim fajna atmosfera.

anonim
@anonymous 07.11.2017 16:35

to jest korporacja !! albo sie podporządkujesz albo nie zyjesz nie ma półśrodków , tzn albo chcesz mieć szczęśliwa rodzinę i zdrowie z niewielką ilością kasy, albo kasa i samotność bez rodziny po 10 latach i tak cie zwolnią. Najlepsz stanowiska ma dyrekcja - kadra zarządzająca ...nic nie robią a mówią ze przepracowani !! sku...y je..e

Wert
@Ekspert 21.10.2017 21:06

A ja pozdrawiam szefową

anonim

na likwidacji szkód jest najbardziej przekichane. nie kończąca się orka, nadmiar pracy, nadgodziny, wszystkiemu winny i za wszystko odpowiedzialny jest człowiek likwidujący szkody. cele do premii ustalane pod koniec okresu rozliczenia żeby było wiadomo, że się nie należy. wszystko za 2 tyś do ręki

tom
@anonim 20.10.2017 12:08

likwidator szkód zarabia 2 tys ?

ja
@tom 22.10.2017 16:59

tak

tom

Ile się zaravbia na likwidacji szkód ? na rozmowie pytali ile chce nie powiedzieli ile u nich się zarabia czy tktoś wie jakie są pensje ?

Ela

Pracowałam w tej firmie, niestety nie mogę nic dobrego o niej powiedzieć, poza brakiem szacunku okazywanym przez przełożonych, niepłatnych nadgodzinach , nadmiarem pracy, szybko można wypalić się zawodowo, marne zarobki.

Praca warszawa

Nie polecam tej firmy. Zostałam zaproszona dziś na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko X natomiast rozmowa toczyła się na temat stanowiska Y które mnie zupełnie nie interesowało . Pan nawet nie zauważył że rozmawia ze mną nie na temat ,kiedy zwróciłam mu uwagę nawet nie przeprosił ,nie miał nic do powiedzenia. Nigdy więcej VIG ,strata czasu

twardy

mobing , mobing mobig , cała kadra zarządzaja to jedna wielka klika , razem piją , razem palą razem ...

Waldi

Jeden wielki ( usunięte przez administratora ) to jest jakieś nieporozumienie oprócz mobingu praca w ilościach 2etatow, wieczne niezadowolenie przełożonych , kontrola kontrole kontrola pogania , nadgodziny nieodpłatne , praca w niedziele z obejściem prawa pracy -naginanie ....nie idźcie ta droga

mjhm

a ja widzę, że teraz poszukują rzeczoznawcy komunikacyjnego do Jeleniej Góry z VIG Ekspert. Ogłoszenie wygląda naprawdę ciekawie. Jesli ktoś z was ma możlwiosć poinformowania ile można wyciągnąc netto na takim stanowisku, to bede wdzięczna za informacje

Jaro
@mjhm 16.05.2016 16:02

Odradzam z pełną stanowczością prace w tej firmie. Pensja nijaka w stosunku do godzin pracy, jazda samochodem po 200 km dziennie, t.otalny brak zrozumienia przez przełożonych, totalny brak perspektyw na przyszłość. Brak podwyżek, a upominanie sie kończy się kontrolą która wiąże się z karą porządkową i innego tego typu straszakami.

Paweł
@Jaro 25.04.2017 08:10

Taka robota, bat musi być...

anonim

VIG

Zostaw opinię o VIG Ekspert - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIG Ekspert