VIG Ekspert

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 17 ocen.

VIG Ekspert
2 17 6 1

Opinie o VIG Ekspert

Kapitan

Pip już kilka razy działał w Katowickim odziale. Panie Prezesie Fuchs, przeczytaj pan wreszcie wszystkie historie i rozgoń katowickich korporacyjnych bandytów !

Nie pracującym
@Kapitan 10.08.2018 16:15

To jest wina nie firmy tylko kadry zarządzającej , to oni szczują ludzi , są bezwzględni , oszukują pracowników , dla własnych celów robią "własne interesy "

A.

Nie Zgodzę się ze złymi opiniami , pracuję w firmie kilka lat , i jeste zadowolony , pensja na czas zarobki tez niezłe, można dorobić na nadgodzinach , atmosfera ok mogło być gorzej.Pracowalem w warcie ale tam to było duzo gorzej.

Aa
@A. 25.06.2018 18:48

Absolutnie nie polecam tej firmy a szczególnie w KATOWICACH. Pracowałem tam i potrafią wykończyć człowieka psychicznie. Liczą się tylko statystyki a człowiek wogole się nie liczy. Zero jakiej kolwiek motywacji do pracy. Jak jesteś dobry ok ale jak tylko masz troszke mniejsze wyniki to traktują Cie jak największe dno...nawet jak nie jedziesz na wycieczke integracyjna to musisz sie tlumaczyc u Dyrektorki bo dla niej to mam wrazenie najbardziej licza sie imprezy...Ty pracujesz ponad swoich mozliwosci a Pani Dyrektor i Pan Działach zbieraja laury...a Ty nawet glupiego dziekuje nie uslyszysz...ja po zwolnieniu się z tej firmy wylądowalem u psychiatry i psychologa żeby naprawili mi psychikę...

w5
@A. 25.06.2018 18:48

Dlaczego A. pisze bzdury ? Jakie "dorobić na nadgodzinach" jaka atmosfera ? proszę podzielić na forum lekarzem i farmaceutą bo to co dolewają do Spółdzielczej kawy chyba tak działa. Odnoszę wrażenie, że na portalu znowu KADRY. Nadgodziny są oczywiście w Sądzie Pracy, mobbing opracowany jak obozy ... pracy na Syberii - do perfekcji. Pracownicy nie powinni się nazywać Rzeczoznawcami tylko zek-ami z powieści Solzenicyna

Aaa
@A. 25.06.2018 18:48

A. Kto i kiedy w tej firmie zapłacić Ci za nadgodziny? No chyba że już nie pracujesz i dostałeś na szczególną prośbę po odejściu..... (przynajmniej w technicznej likwidacji)

anonymous
@A. 25.06.2018 18:48

Walcz z nałogiem Aaa ma rację ... organy ścigania w gotowości bojowej w sprawie o mobbing ect. (o ile wiesz co to znaczy)

xyz

VIG Ekspert posiada wiele działów w różnych miejscach Polski. Trudno ocenić pracodawcę na przykładzie wyjątków, w szczególności, że większą motywację do zostawienia opinii ma niezadowolony pracownik. Osobiście mam pozytywną opinię o placówce w Warszawie. Widać, że zmiany idą w kierunku podejścia pro-pracowniczego.

Aaaa
@xyz 03.07.2018 14:13

Muszą to zmieniać ponieważ pracownicy uciekają z tej firmy, duża rotacja , konkurencja nie śpi . Kto normalny wytrzyma tak ciężką pracę jak na taśmie produkcyjnej w fabryce. Rzeczoznawcy pracują po 10h bez dodatkowych pieniędzy jeżdżąc małymi puszkami bez klimatyzacji , Likwidatorzy merytoryczni na słuchawkach jak w callcenter 700-1000 rozmów miesięcznie z odpowiedzialnością finansową, w innych firmach nie ma takich wymagań. Jestem pracownikiem sprzedaży i ta informacja jest z pierwszej ręki, proszę jej nie usuwać.

T
@Aaaa 04.07.2018 10:25

Jakie 10? Jak nic 60 tygodniowo.

anonim

(usunięte przez administratora)

Aninim

Nie dziwota ze ludzie sami się zwalniają , nawet ważne osoby ;(

On

Kto wytrzyma tak szaleńczą prace ...

Martyna

Jest oferta na likwidatora szkod do Katowic, ktos coś może napisać ? Jakie wymagania jakie zarobki , ile h się pracuje cZy 8h czy więcej ? Czy sa dodatki ..ect wysłałam cv czekam na odpowiedz

Willy
@Martyna 19.06.2018 10:19

Jest kilka opinii poniżej sa prawdziwe

Willy

Rekrutacja to podstawa tej firmy, jak i szkolenia z niczego ...ważne aby uzyskać informacje jak pracują w konkurencji .. nic innego się nie nauczysz, szkoleń brak przygotowanie do pracy przeprowadzają wewnętrzni pracownicy którzy i tak nie bardzo się orientują w systemach bo tez krótko pracują , do tego nie sa chętni. Bo nikt im za to dodatkowego szmalu nie daje. kierownicy weryfikują umiejętności po kilku miesiącach , ale to oni nie przeszkalają a wymagają, nadgodziny są ale nie płatne., bo skoro zostajesz to jesteś niewydajny i nie potrafisz sobie zorganizować pracy, Upomnij się a możesz zapomniec o premii, najlepiej nic nie mów o rób swoje to jest idea tej firmy. Dyrektorzy i kierownicy zupełnie niepotrzebni w tej firmie ... pobierający niezłe garze , niepomocni ,nie znający procedur ect,

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w VIG Ekspert? Podziel się swoją opinią. Może okazać się bardzo pomocna!

Zbigniew

Ale lipa. Przy drugim etapie rekrutacji o mojej kwalifikacji decydowała małolata na kaczych nogach. Szok, wypytywała mnie o sprawy o których nie miała bladego pojęcia. Dowiedziałem się twlefonicznie, że został wybrany inny kandydat. Jednak okazało się że była to nieprawda. Znajomy pracujący w VIG zaprzeczył jakoby ktoś został wybrany. O co chodzi tym gamoniom?

Ever
@Zbigniew 26.04.2018 16:58

ta oferta to ściema i niekończąca się rekrutacja. Na rozmowie wyciągają jedynie informacje o działaniu innych firm. Widać to chociażby po zmianie stanowiska z młodszego managera na kierownika. Nie dajcie się oszukać, nic nie mówcie bo oni to wykorzystują

wel0na

Kierownik w Departamencie Contact Center - ta oferta to ściema i niekończąca się rekrutacja. Na rozmowie wyciągają jedynie informacje o działaniu innych firm. Widać to chociażby po zmianie stanowiska z młodszego managera na kierownika. Nie dajcie się oszukać!

Dorota

@KK a jak wygląda sytuacja z dodatkowymi, pozapłacowymi benefitami? Orientujesz się jak wygląda kwestia z aktualnymi rekrutacjami, czy obecnie są prowadzone? Daj znać, wielu osobom się przyda ta wiedza. Dużo z Was wspomina o mobbingu w pracy. Mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce w firmie VIG Ekspert?

Kk
@Dorota 29.03.2018 09:24

Mobing w tej firmie polega na poniżeniu, ośmieszenie, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniu albo odizolowaniu pracownika od współpracowników, takie sytuacje miały miejsce w firmie VIG Ekspert byłem tego świadkiem - niejednokrotnie. Co do benefitów to wszystko dodatkowo płatne : to jest karta multisport 110zł/na miesiąc , jest prywatny lekarz 14 zł miesięcznie rozliczane w rocznym PIT, jest ubezpieczenie grupowe od 60 zł miesięcznie ,ale brak jest odpowiednich szkoleń chyba, że z obsługi klienta nawet 2x do roku ;) z zakresow prawnych i ubezpieczeniowych brak , brak dofinansowania do nauki i kursów językowych, dojazdów, jest zniżka na ubezpieczenia ale to w każdej firmie ubezpieczeniowej istnieje.No i na święta paczka w postaci produktów spożywczych na granicy terminów ważności o wartości ok 60zł -produkty słabej jakości ,całkowicie bezużyteczne w tym wino za jakieś 16-18 zł. Nawet jajka i ciasta na święta wielkanocne musieli sami pracownicy gotować i piec bo firmy nie było stać na catering i tak od kilku lat.

Ola
@Dorota 29.03.2018 09:24

Taforma to jest mobing i okropieństwo

kasope78

Stanowisko Młoszy Doradca infolinia produktowa Jakie warunki panuja na Al. Jerozolimskie 162?

KK
@kasope78 16.03.2018 21:24

Z mojej perspektywy dobre. Praca max do 18 jeżeli chodzi o ten dział, do wyboru umowa zlecenie albo up z dobrą stawką. W dodatku kilkuosobowy zgrany zespół

Olga
@kasope78 16.03.2018 21:24

Jeśli Nie masz doświadczenia i zależy ci na kasie to wał śmiało ! ;)

K.

Pracowałam na call center przez rok, praca na telefonie, statystyki i inne tam przeniosłam się do innej firmy też na call center , kasa lepsza i umowa na czas nieokreślony, na początek dla "studentów" ta praca jest ok , ale tylko na chwilę aby coś dorobić.

w.w.g.j.d.

ta firma to totalny chaos , brak koordynacji i zarządzania, likwidacja szkód sobie, ubezpieczenia sobie , nie polecam.

Pati

Najgorsze miejsce do pracy. Socjalu zero a nawet kuchnia w takim stanie że pamięta dobrze czasy komuny. Zaduch i smród. Aż się człowiek dziwi jak tski miejsca jeszcze istnieją w dzisiejszych czasach. Oczywiście na 7 pietrze gdzie prezesi siedzą to inna bajka tam nawet jest posprzątane. Praca na likwidacji to koszmar. Niby każdy pomocny ale z każdą pierdoła leci naskarzyc do dyrektora. Zawalają Ciebie teczkami bo oczywiście nie ma szans na elektroniczną dokumentację. A teczki jakiś pracownik zawsze Ci przetrzepie i poskarży jak cos mu się nie spodoba. Tragedia. Pracowałam tam ponad miesiąc i każdego dnia się zastanawiałam co jayam robię... Botanika atmosfera ani miejsce ani pieniądze nie były tego warte.

Ekspert

A ja się nie zgodzę. Dla mnie przełożeni zawsze byli mili i pomocni, zresztą tak jak współpracownicy. Kasa też nienajgorsza. No i przede wszystkim fajna atmosfera.

tom
@Ekspert 21.10.2017 21:06

a gdzie dokłądnie pracujesz ? jakie zarobki?

ja
@Ekspert 21.10.2017 21:06

oj chyba jesteś panią z kadr zi masz za zadanie poprawić wizerunek na foum.

pracujacy
@Ekspert 21.10.2017 21:06

tak jak sie jest konfidentem to zawsze się na dobre wyjdzie , tez mialem epizod z vig ekspert , kasa slaba za nadmierna ilosc pracy , jaka atmosfera - tam atmosfery brak, likwidatorzy nie mogą ze sobą rozmawiać chyba ze ci co mają zgodę na papieroski

anonymous
@pracujacy 31.10.2017 10:47

a właśnie, jeszcze klika (usunięte przez administratora). ciągle na szepty i podlizywanie

anonim
@anonymous 07.11.2017 16:35

to jest korporacja !! albo sie podporządkujesz albo nie zyjesz nie ma półśrodków , tzn albo chcesz mieć szczęśliwa rodzinę i zdrowie z niewielką ilością kasy, albo kasa i samotność bez rodziny po 10 latach i tak cie zwolnią. Najlepsz stanowiska ma dyrekcja - kadra zarządzająca ...nic nie robią a mówią ze przepracowani !! sku...y je..e

Wert
@Ekspert 21.10.2017 21:06

A ja pozdrawiam szefową

V.I.G.

DNO. W kwestii zmian w tej firmie raczej nic się nie zmieniło a negatywne opinie są prawdziwe. Szkolenie na pracownika infolinii prowadzą "mentorzy". Ludzie, którzy wytrzymali tam dłużej niż pół roku i twierdzą, że to nie oni są dla klientów tylko na odwrót. Z takim podejściem rotacja pracowników się nie zmniejszy. Umowa zlecenie, praca po 8,5 h, w pomieszczeniu smród, zaduch, klimatyzacja odpalona raz w tygodniu... jak ktoś chce tam pracować to powinien mieć zatyczki do uszu bo hałas jaki tworzą te małpy nie pozwala na odpowiednią obsługę telefoniczną. Krzyki, wulgaryzmy, brak kompetencji mentorków a nawet samej osoby koordynującej zespół. Kolesiostwo wiedzie prym w tej firmie, większość osób pozjadało wszystkie rozumy i gdyby mieli tę pracę zmienić to zaczęli by od zamiatania petów ponieważ praca zupełnie nierozwojowa.

Były pracownik
@V.I.G. 08.02.2018 19:54

Pracowałam w tej firmie kilka lat teraz stwierdzam ,że szkoda tych lat , dorobiłam się wielu chorób m.in. Oczu, uszu, serca, kręgosłupa, odcinek szyjny oraz lędźwiowy ,nadwagi, nadciśnienia,hemoroidów, stresu, niedoczyności tarczycy i chorób psychicznych , czy to było warte ....odpowiem 2 słowami nie warto !!! Fuks ma was ...tam gdzie nie dojedziecie

Administrator

Mamy nowy rok 2018. Jakie zmiany zaszły przez ostatni rok w VIG Ekspert? Czy warunki pracy oferowane przez pracodawcę są dla Was satysfakcjonujące?

Kapitan

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Moje doświadczenie opieram na pracy w śląskim oddziale. Straszny bałagan, praca w niedziele ( pracodawca zdecydowanie forsuje to rozwianie w zamian soboty). Brak poszanowania prawa oraz klienta.Będąc likwidatorem , wstyd firmować własnym nazwiskiem wydawane decyzje. Kolejny problem to mobbing, fakt znany przez dyrekcje oraz przełożonych, a zamiatany pod dywan.O poziome pracodawcy świadczy znaczna fluktuacja kadry. Vig wiedzie w tym prym. Zachęcam do dyskusji, może krytyczne słowa skłonią zarząd do refleksji i zmieni się sięgająca dna kultura korporacyjna tego podmiotu.

Do Kapitana
@Kapitan 06.01.2018 22:06

niejaki pan S.Działach jest tego najlepszym przykładem , do pomocy wyznaczył kolejnego mądrego P.Wardowskiego który mobbingował ludzi w poprzednich firmach, to jest plan na dobry sukces .

Kapitan
@Do Kapitana 07.01.2018 19:08

Pan D , znana persona , jednym słowem nic nowego , rozwiązania siłowe. Zobaczymy jak długo ten "układ" potrwa. Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka :) Proszę o kolejne opinie. To jedyna szansa aby coś zmienić. Ciekawe czy zarząd w osobie Franza Fuchs zdaje sobie sprawę z obrotu sprawy, czy powinien się dowiedzieć i posprzątać w Vig ekspert?

anonymous
@Kapitan 07.01.2018 21:09

Kapitanie, oni tam są chwaleni i awansowani za poniżanie i mobbingowanie pracowników...

Do kapitana
@Kapitan 06.01.2018 22:06

niestety tak jak pisano zamiatają to pod dywan , jest mobbing i to wielki !! jest tablo wyników i jest presja, ludzie boja się mówić do tego wtóruje im dyrektorka B.Mazurek która buja się już w tej firmie na stanowisku dyrektora chyba Ponad 12 lat bez konsekwencji ze strony zarządu , bez ogłady , bez pomocy , bez charyzmy ...do tego jej przydupaski .... działach i tęcza ciekawe co maja w obowiązkach ;) skoro ich tak głaska ;)

Kapitan
@Do kapitana 08.01.2018 19:49

Kolejna celna i cenna opinia. Głównym zainteresowanie Pani Dyrektor jest to kto z kim się przespał lub miał romans. Równie ważne są też plotki, kto i na jakiej imprezie firmowej narobił "bałaganu". To również główne zaintreresowanie koordynatorów. Jeśli pojawi się sensacja, rozbrzmiewają telefony do i z Warszawki, oraz następuje liczna wymiana @. Oczywiście nie dotyczących pracy. Jeśli trzeba było wesprzeć zespół w natłoku pracy, koordynator wyjątkowo sprawnie przełączał telefon klienta do likwidatora ......i to tyle jego pomocy. Koordynator Rudzki mistrz w ślizganiu się Vigu i okolic. Jak zarząd tolerować może taką pracę całej wierchuszki???? To ewidentne kpiny w stosunku do zarządu!

pracownik

Ja również się nie zgadzam. Płaca jest ok, podobna do konkurencji. Jeżeli chodzi o przełożonych, to pracują na pełnym zaangażowaniu, są zawsze pomocni i szukają rozwiązań. Faktycznie trzeba pracować w nadgodzinach ale wiedziałem o tym od rozmowy kwalifikacyjnej. Nadgodziny są płatne plus dodatkowa premia. W sumie przy większym wysiłku można dobrze zarobić.

Ktoś tam
@pracownik 21.11.2017 21:54

Cha cha cha ...poczytaj wcześniejsze posty albo masz normalną uczciwą pracę i rodzinę dla której masz cAs w weekendy albo jesteś kretem i niewolnikiem wybór należy do ciebie ;)

anonymous
@pracownik 21.11.2017 21:54

nadgodziny płatne plus dodatkowa premia??? hahahaha

anonymous
@pracownik 21.11.2017 21:54

a co z dokumentem, który podsuwają przełożenii na którym jest napisane, że zrzekasz się nadgodzin a w pracy siedziałaś dłużej w sprawach prywatnych?

Ania
@anonymous 29.11.2017 16:45

Taki dokument jest podsuwany co kwartał od wielu lat albo się na to godzisz albo jesteś rebelem , i najlepiej pracuj jeszcze w niedziele bo przecież pracodawca robi w twoją stronę ukłon i pozwala ci dorobić do pensji , powinieneś być za do dozgonnie wdzięczny . Wyścig szurów w korpo plus praktyki jak w obozie .

wrocław
@pracownik 21.11.2017 21:54

Nie wie skąd Ty wziąłeś te nadgodziny płatne? Ciągle mało i mało. A jak zrobisz dużo pkt to i tak utną pensję bo nie zrobisz porozumień.

anonim

na likwidacji szkód jest najbardziej przekichane. nie kończąca się orka, nadmiar pracy, nadgodziny, wszystkiemu winny i za wszystko odpowiedzialny jest człowiek likwidujący szkody. cele do premii ustalane pod koniec okresu rozliczenia żeby było wiadomo, że się nie należy. wszystko za 2 tyś do ręki

tom
@anonim 20.10.2017 12:08

likwidator szkód zarabia 2 tys ?

ja
@tom 22.10.2017 16:59

tak

tom

Ile się zaravbia na likwidacji szkód ? na rozmowie pytali ile chce nie powiedzieli ile u nich się zarabia czy tktoś wie jakie są pensje ?

Ela

Pracowałam w tej firmie, niestety nie mogę nic dobrego o niej powiedzieć, poza brakiem szacunku okazywanym przez przełożonych, niepłatnych nadgodzinach , nadmiarem pracy, szybko można wypalić się zawodowo, marne zarobki.

Praca warszawa

Nie polecam tej firmy. Zostałam zaproszona dziś na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko X natomiast rozmowa toczyła się na temat stanowiska Y które mnie zupełnie nie interesowało . Pan nawet nie zauważył że rozmawia ze mną nie na temat ,kiedy zwróciłam mu uwagę nawet nie przeprosił ,nie miał nic do powiedzenia. Nigdy więcej VIG ,strata czasu

twardy

mobing , mobing mobig , cała kadra zarządzaja to jedna wielka klika , razem piją , razem palą razem ...

Waldi

Jeden wielki ( usunięte przez administratora ) to jest jakieś nieporozumienie oprócz mobingu praca w ilościach 2etatow, wieczne niezadowolenie przełożonych , kontrola kontrole kontrola pogania , nadgodziny nieodpłatne , praca w niedziele z obejściem prawa pracy -naginanie ....nie idźcie ta droga

mjhm

a ja widzę, że teraz poszukują rzeczoznawcy komunikacyjnego do Jeleniej Góry z VIG Ekspert. Ogłoszenie wygląda naprawdę ciekawie. Jesli ktoś z was ma możlwiosć poinformowania ile można wyciągnąc netto na takim stanowisku, to bede wdzięczna za informacje

Jaro
@mjhm 16.05.2016 16:02

Odradzam z pełną stanowczością prace w tej firmie. Pensja nijaka w stosunku do godzin pracy, jazda samochodem po 200 km dziennie, t.otalny brak zrozumienia przez przełożonych, totalny brak perspektyw na przyszłość. Brak podwyżek, a upominanie sie kończy się kontrolą która wiąże się z karą porządkową i innego tego typu straszakami.

Paweł
@Jaro 25.04.2017 08:10

Taka robota, bat musi być...

anonim

VIG

Zostaw opinię o VIG Ekspert - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIG Ekspert