VIG Ekspert

Benefity

• Ciechanów

5. Opinie o VIG Ekspert

Opinie o VIG Ekspert Warszawa

Nie przegap nowości o VIG Ekspert!

10.11.2019 11:59

Jak długo trwa proces awansu w VIG Ekspert?
    Ex kandydat

24.02.2020 17:38

Jak długo ...? To zależy czy przed zawałem czy po. Co najmniej 10 lat z Rzeczoznawcy na Starszego z podwyżką 250 zł brutto co przy dzisiejszej inflacji pozwoli na ułożenie Tobie i Rodzinie życia
    maciek

22.10.2019 20:06

przejmowani ... mają rację Leszek ? skąd: kadry, zarząd ... Jak zwykle chłopaki z Krakowa inteligentni (pozdrowienia dla ex kadry). Podpiszcie, podpiszcie, za 3 m-ce rotacja i ... ręka w nocniku za przeszło 10 lat w Gothar
    przejmowani pracownicy wiener

01.10.2019 13:41

VIG kupił Wiener - opinia o pracodawcy VIG z punktu widzenia 5 miesięcy przejmowania nas - Obietnica VIG to przesłanie nam umów do zapoznania się, utrzymanie wynagrodzenia i zmianę części wynagrodzenia na dofinansowanie do miejsca pracy jako pracę z domu i za internet o ile damy im FV imienną. Dziś otrzymaliśmy zaproszenie na spotkanie na którym dostaniemy do podpisania umowy. Nie mamy możliwości zapoznać się, skonsultować z prawnikami, partnerami - mamy przyjść jak bydło i bez pytania i zastanowienia podpisać. Tym samym w świetle zapewnień VIG wraz z jeszcze obecnym pracodawcą WIENER - oszukało wszystkich pracowników i nie dotrzymało zobowiązań. Nie wiemy nic na czym stoimy jakie dostaniemy wypowiedzenia ani jakie warunki pracy. Nie gwarantują samochodów służbowych - nie są wiadome zasady ich przydzielania i dzielenia między technikami - są tacy bo mają do użytku a są tacy co mają pod biurem codziennie brać samochód. VIG ukrywa wszystkie informacji dotyczące ilości zadań na technika, nie posiada procedur i wytycznych w formie pisemnej, wszystko jest ustalane na gębę - brak wytycznych dla likwidatora technicznego wiec w razie czego wszystko jest Twoją winą. Ponad 60 osób zostało w dniu dzisiejszym na lodzie bez wiedzy o swojej przyszłości i jedyne co wiemy to że 31-12-2019 cały sprzęt mamy zdać do VIG. Tym samym VIG wraz z Wiener nas oszukało nie dotrzymując postanowień które sami sobie narzucili. Tak wygląda przejęcie firmy i stosunek do pracowników - pomiata się nimi, przekazuje nieprawdziwe informacje, ukrywa i ostatecznie okłamuje.
    przejmowani pracownicy wiener

03.10.2019 12:24

@Leszek - prawdopodobnie pod wpływem wpisu tutaj otrzymaliśmy informację iż przełożeni zmienili zdanie i prawdopodobnie przed spotkaniem otrzymamy do wglądu umowy, z tym że nie odpowiedzą na ewentualne pytania do czasu spotkania bo tylko tam będą udzielali odpowiedzi. Osoby z mniejszych miejscowości planują podpisać umowy zaś jest duże grono osób które umów nie planuje podpisać i z chęcią rozstało by się z Firmą bo nie planują pracować w VIG z różnych przyczyn (zatrudnienie po kilka procent w każdej firmie wchodzącej w skład VIG czy też niejasny system pracy /zadaniowy czy godzinowy oraz to że nikt nie chce dać nam procedur jakimi mamy się kierować tzn jakie są wymagania do sporządzania wycen na ile mamy podążać ścieżką rzeczoznawczą a na ile wytycznymi z góry narzuconymi). Wiem jedynie że na 15 osób 3 na pewno nie podpiszą porozumienia a 10 by odeszło gdyby dostało odprawy czyli zostają 2 osoby które niezależnie od oferty ją przyjmą. Nie wiemy jak się układa sytuacja w pozostałej części Polski ale działania pracodawców pokazują nam wybitnie iż należy się ich trzymać z daleka i to jest opinia wszystkich pracowników przejmowanych. Brak merytorycznych szkoleń, nastawienie na pracę jak w kołchozie, nieoczekiwane zwolnienia, zmuszanie pracownika do pracy w innym terenie żeby się sam zwolnił, oczekiwany brak myślenia pracownika stawia Tą firmę w najgorszym z możliwych świetle a jak dodamy do tego problemy z bankami z powodu pracy na jakieś procenty to wychodzi katastrofalny obraz. Regularne wypłaty to jedyny pozytyw.
    likwidator

29.09.2019 23:02

jak wygląda sprawa w VIG ekspert ze służbówką? Jakie samochody są do dyspozycji, jak wygląda rozliczanie z kilometrów i wydatków za paliwo oraz czy można swobodnie korzystać we własnym zakresie czy tylko możemy używać w sprawach związanych z dojazdem do klienta? Gdzie firma na terenie śląska ma swoją centralę? Czy w VIGu też jest takie parcie na wysyłanie na kursy psychologiczne związane z tym jak rozmawiać z klientem, jak negocjować itp? Pracuję obecnie w innej firmie, zarabiam ok 4 tys. na rękę jak wykonam normową liczbę zleceń, czasem trochę więcej jak wpadnie premia czy więcej zleceń. Na jakie zarobki(mniej więcej) można liczyć u Was? Chodzi mi o pracę na terenie woj. śląskiego.
    siec warsztatów

24.09.2019 14:54

Jako kierownik jednego z warsztatów sieci naprawczej, po kontakcie z innymi kierownikami serwisów musimy przyznać iż nie ma drugiej tak patologicznej firmy przysyłającej do nas rzeczoznawców - ludzie bez wiedzy, zastraszeni, tylko wpaść i wypaść najlepiej w czasie atomowym - jak by wszyscy mieli stać w blokach i czekać aż wielmożny Pan przyjedzie bo wiadome że nie będzie miał czasu bo go pilnują i śledzą do tego nie wolno mu dawać wymian bo raporty im przychodzą że dają za dużo wymian i mają dawać naprawy - faktem jest ze oględziny są szybko i weryfikacja jest szybka ale jakość jaka za tym idzie jest żenująca - brak podstawowej wiedzy rzeczoznawczej i ucieczka. Żal mi ludzi tam pracujących i z racji ich wpisów tutaj nie będę zbyt wulgarnie o nich pisał bo widać z wpisów iż winny jest pracodawca a nie oni. Weźcie się za szkolenie ludzi i przestańcie ich straszyć - rzeczoznawca winien aktywnie uczestniczyć w oględzinach i identyfikacji uszkodzeń a nie być "przelotnim fotografem". Jak Oni mają wykonać swoją pracę i wykonać 5 oględzin dziennie z wyliczeniem jak jedno samo obejrzenie auta i rozbrojenie do oględzin zajmuje 2h !!! gdzie czas na dojazd i wycenę !!!

24.09.2019 19:29

Potwierdzam, jakość wykonywanych "usług" spadła. To jak piszesz "praca" w fabryce snów. Szkolenia są ... ale przyjadą czerwone nosy i tyle ... Kwalifikacja uszkodzeń ... racja. Lepiej przeciągnąć najem zastępczego i jakoś to będzie - na słupkach zawsze super. A co z Klientem ??? W pełni popieram sieć warsztatów bo jako chyba jedyny miał odwagę.

28.09.2019 23:32

Czy rzeczywiście compensa płaci za roboczogodzine blacharsko-lakierniczą warsztatowi sieci naprawczej 54 zł?

20.09.2019 18:18

Szacunek dla Olafa - ma wiedzę i ogromne poczucie bezpieczeństwa. Z doświadczenia własnego (bo często usuwają moje wpisy) polega to na tym, iż ingerencja osób 3 w "układ" może stanowić potencjalne "zagrożenie" ... Reszty możecie się domyśleć. Analogicznie wyglądała fuzja z Inter. Podpisujesz porozumienie zmieniające i za w dobrych powiewach 3 miesiące zostajesz "zwolniony". Pójdźmy dalej - podpisałeś porozumienie zmieniające i ... nie dość, że nie masz odprawy to dalej dla każdego banku jesteś niewiarygodnym klientem bo nie masz pełnego etatu (10% tu 45% ty itd). Kolega podpisał i bank zabrał mu kartę kredytową pomimo tego, że wpływy miał jeszcze z prywatnej działalności ALE system z banku zwariował. Lepiej było mieć najniższą na pełnym niż 4 etaty. Dalej ... wypadek w pracy (nikomu nie życzę) to okaże się, że ZUS was wyleczy bo jechaliście na szkodę samochodem z umową dla spółdzielni i macie góra 10 % należnego świadczenia (zgodnie z umową o pracę). Na zakończenie UWAGA na prowadzenie działalności POZA. Podstawa do dyscyplinarki bez NICZEGO
    pracownik wiener

18.09.2019 16:21

Faktem jest że VIG nas przejmuje - wiemy jedynie że dostaniemy jakieś propozycje i już zaczyna się ukrywanie informacji i oszukiwanie - z jednej strony mówią że pensje będą te same a z drugiej zabierają podstawę i dają jakiś dodatek za pracę w domu oczywiście nie "ozusowany". Koordynatorzy albo nic nie wiedzą albo ukrywają przed nami informacje - nie wiemy jakie wypowiedzenia dostaniemy bo te informacje są ukrywane, nie proponują nam odejścia tylko na siłę zmuszają do przyjęcia pracy która wcale nie jest pewna bo np na moim terenie wiem że mają za duże obstawienie technikami i brakuje im szkód. Ewidentnie chcą nas później przesunąć na inny teren i uniknąć wypłaty odprawy. Ma być jakieś spotkanie na którym możemy zadawać pytania ale logiczne że jak ktoś zada to po przyjęciu propozycji go wywalą jak kolegów z interrisk o których było już tu pisane. Już na tym etapie a nie pierwszy raz nas kupuje jakaś firma widzimy z kim mamy do czynienia i co chcą z nami zrobić bo takich tajemnic i ukrywania oraz niejasności jeszcze nie doświadczyliśmy.
    olaf

19.09.2019 22:16

jeśli chcesz wiedzieć jak będzie to podpytaj kolegów z vig ,którzy tam zostali bo duża czesć uciekła do konkurencji i tam z pocałowaniem dostali min 1000 zł wiecej, praca na umowe i czas zadaniowy to oznacza praca w godzinach 24h, mobbing jesli masz rodzine to raczej nie zarobisz na nią , bo cały zarzad do tacy bracia ,którzy się wspólnie wspierają i pilnują swoich interesów , umowa podzielona na kilka, tak jak pisali poprzednicy bo niby pracujesz dla kilku firm ,kpina, brak konkretnych szkoleń, jak masz możliwośc to uciekaj do innych t.u.nie licz na nich bo bez skrupułów mogą zwolnić pracownika , a za co to już oni sobie potrafią powód znaleźć , ponieważ na kazdym kroku są jakieś nieprawidłowości w firmie a odpowiada za to pracownik ,nie kierownik, czy dyrektor, te osoby są nie do ruszenia , betony, ludzie z likwidacji uciekają do konkurencji poniewaz pracuja jak na taśmie produkcyjnej w fabryce.
    byly pracownik mazowieckie

17.09.2019 14:56

VIG kupiło też Gothaer (teraz Wienner). Znajomi przekazują iż dokładnie schemat się powtarza jak był u mnie w firmie gdzie po przejęciu wszystkich zwolnili. Krętacze i (usunięte przez administratora) jakich mało - za wszelką cenę chcą człowieka okłamać i ukrywają informację teraz np nie mają ludzi i chcą zeby wszyscy z wiener do nich przyszli więc nie dadzą im należnych odpraw a później zwolnią jak nie będą potrzebni. Obiecują Ci samochód po czym się dowiadujesz ze musisz go dzielić z kolegą z biura, zmuszają systemem premiowym być postępował niezgodnie z praktyką rzeczoznawczą - w końcu ilość pracowników którzy się z nimi sądzi nadal jest olbrzymia. Etat dzielony na kilka, kilka wniosków, które trzeba wysyłać, nepotyzm - to coś co wyróżnia to zgromadzenie na tle wszystkich innych.

17.09.2019 19:01

Popieram prawdę, Wbrew pozorom kolejny wpis biura personalnego "Andrzeja" mija się z prawdą. Jak słusznie wykazałeś to fikcja ... Będzie taka sama sytuacja jak z Interrisk przyjęli a tych co nie uciekli po 3 miesiącach sami (bez świadczeń) zwolnili. Wcześniej koledzy i koleżanki znaleźli sobie pracę w konkurencji i to z 1500 pln górką na starcie. Czemu wspomniany na wstępie Andrzej poleca firmę tylko na podstawie szkoleń prowadzonych przez "czerwone nosy" wnoszące do wiedzy tylko tyle jak wypić ćwiartkę w minutę w przerwie na ... Jak ma się to do Kodeksu Pracy, mianowicie: fundusz świadczeń socjalnych, itd. Paczka na święta z Makro z produktami - termin ważności 25 grudzień i dodatkowo OPR bo nie wykonałeś normy. W woli wyjaśnienia dla Andrzeja poważne firmy kończą kurs dla pracowników Certyfikatem ale nie spożywania na czas. Szkolenia to koszty (vide ustawa o księgowości). Sama spółdzielnia ... czekała. Polecam lekturę ETS o podatku VAT.

05.06.2019 00:51

Dno - pracowałem tam 7 lat jako rzeczoznawca w terenie. Pierwsze kilka lat było ok , potem zmienił się zarząd ,zwiększyła norma dzienna , tabelki mobbingowe wysyłane co tydzień , o podwyżkach zapomnieć przez 7 lat - jak było dużo szkód to nie ma było kasy na podwyżki bo za dużo szkód w VIG , a jak było mało szkód to nie było kasy na podwyżki bo nie ma zleceń.... Dramat ,nie polecam, do póki nie wywalą kółka wzajemnej adoracji z zarządu M.M , W.L i poopiecznych kierowników ,na prawdę lepiej iść do Lidla... Zarobki w okolicach 4 tyś brutto , plus premia teoretyczna , ale jest tyle możliwości żeby jej nie wypłacić w regulaminie ,że można zapomnieć o jej istnieniu. Może stacjonarni pracownicy mają lepiej ,ale jako rzeczoznawca ..... idźcie gdzie indziej

07.06.2019 19:36

Zgadzam się z Marcinem i niech ... przestaną pisać bzdury Marcin ma rację i to w odniesieniu na całą Polskę prosty przykład Kraków muszkieterowie z 6 został 1 bo miał gehennę do emerytury. Koledzy poszli do pracy na stacje benzynowe, Biedronka, Lidl i żyją w harmonii z rodziną a nie non stop maile, telefony itd jak w (usunięte przez administratora). Nie za jałmużnę bo Ci co zostali tak mówią na "wypłatę", którą otrzymują z co najmniej 3 źródeł. Marcin ma racje a i tak zaraz usunął wpis mój i Marcina ... niewygodny. Zorganizowana grupa przestępcza o charakterze nie zbrojnym. Marcin SĄDY są po naszej stronie.

26.11.2018 17:31

Potwierdźcie - nie muszę mieć doświadczenia w ubezpieczeniach albo likwidacji szkod??
    Pawlo

19.01.2019 13:50

Jak wygląda praca Rzeczoznawcy Komunikacyjnego? Na jakie zarobki można liczyć? Jaki jest dzienny przydział zleceń Ile godzin dziennie pracujecie?

21.01.2019 19:07

Musisz mieć co najmniej roczne doświadczenie inseminatora pcheł i wydzwaniacza komarzych jaj. Niech ... żołnierze... i inni z kadr przestaną robić wpisy Ctrl c Ctrl a powtarzające się w tej samej sekwencji od przeszło dwóch lat. Odpowiedzcie uczciwie "idź do pracy do Biedronki" tam Cię przynajmniej będą Szanować
    mjhm

16.05.2016 16:02

a ja widzę, że teraz poszukują rzeczoznawcy komunikacyjnego do Jeleniej Góry z VIG Ekspert. Ogłoszenie wygląda naprawdę ciekawie. Jesli ktoś z was ma możlwiosć poinformowania ile można wyciągnąc netto na takim stanowisku, to bede wdzięczna za informacje
    Paweł

02.06.2017 23:38

Taka robota, bat musi być...
    Maciek SZ.

27.11.2018 18:19

To idź do OBI kup młotek i walnij się w ....
    wald

26.11.2018 18:30

Tom, wal śmiało doświadczenie itp. ... w tej Firmie zbędne. Możesz być być opiekunem surykatek, inseminatorem mrówek czy wydzwaniaczem jaj i tak Będziesz SUPER lecz od razu skontaktuj się z lekarzem bądź farmaceutą. Pozdrawiam
    kasope78

16.03.2018 21:24

Stanowisko Młoszy Doradca infolinia produktowa Jakie warunki panuja na Al. Jerozolimskie 162?
    Olga

23.03.2018 16:09

Jeśli Nie masz doświadczenia i zależy ci na kasie to wał śmiało ! ;)
    XYZ

26.11.2018 11:26

Umowa o pracę i praca w godzinach borowych. Pon-Pt max do 18:00
    A.

25.06.2018 18:48

Nie Zgodzę się ze złymi opiniami , pracuję w firmie kilka lat , i jeste zadowolony , pensja na czas zarobki tez niezłe, można dorobić na nadgodzinach , atmosfera ok mogło być gorzej.Pracowalem w warcie ale tam to było duzo gorzej.
    anonymous

11.07.2018 18:09

Walcz z nałogiem Aaa ma rację ... organy ścigania w gotowości bojowej(usunięte przez administratora) (o ile wiesz co to znaczy)
    Ann.

22.11.2018 11:58

Jak dla mnie to kolejny pusty hejterski komentarz. Jak można pracować w firmie i rzekomo się meczyc do takiego stopnia? Poza tym po co w ogole się wdawać w jakies towrzyskie kwestie. Idę do firmy, zajmuję się pracą, wychodzę. Dostaję pensję, premię. Pracy jest sporo, to fakt i trzeba robic na wyniki, ale wszystko w granicach rozsądku. Jeszcze nie widzialam firmy gdzie płacą za nic nierobienie...
    Malwa

17.11.2018 17:15

A ja mam pytanie odnośnie formy umowy i dodatkowych benefitów – jak to wygląda?
    Max

18.11.2018 19:01

Z tego co wiem, to VIG Ekspert w większość zatrudnia na umowę o pracę. Zdarzają się zlecenia, ale chyba głownie na infolinii i raczej dla studentów. Co do benefitów to masz multi sport na preferencyjnych warunkach, pakiet med., zniżki na ubezpieczenia. To takie najważniejsze. w centrali mają tez bezpłatny autobus, który dowozi pracowników. Fajna sprawa.
    rencista

16.11.2018 19:57

A i Aaa ect. Mak najbardziej właściwe zdanie i w pełni popieram KOLEGĘ. Serwis powinien weryfikować z racji spełnianej, bądź neutralnej Funkcji nie usuwać opinii pracowników - zmaltretowanych, zmobingowanych, ect. w moim subiektywnym przeświadczeniu wpisy na portalu są jak wskazał nasz "ex pracownik" autorstwa działu kadr z panią ... W. P. na czele, która ma co najmniej 4 etaty i jest zadowolona (ps. .................) Konkludując tym co się ewakuowali SZACUN. Rynek jest tak ofertowy, że każdy pracodawca z takim nawet 2 letnim doświadczeniem przyjmuje do pracy na 8 godzin bez ... i wynagrodzenie na wstępie 30% in plus. Od nowego roku podwyżka. Ja się wyautowałem i zarabiam 2x tyle co w "zakładzie Pracy chronionej" SU" śpię spokojnie ...Plus pełen socjal POLECAM nie nabijajcie kasy dla ...

10.08.2018 16:15

Nie pracującym

11.08.2018 19:05

To jest wina nie firmy tylko kadry zarządzającej , to oni szczują ludzi , są bezwzględni , oszukują pracowników , dla własnych celów robią "własne interesy "

Kontakt - VIG Ekspert

Al. Jerozolimskie 162 02-342 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń
    xyz

03.07.2018 14:13

VIG Ekspert posiada wiele działów w różnych miejscach Polski. Trudno ocenić pracodawcę na przykładzie wyjątków, w szczególności, że większą motywację do zostawienia opinii ma niezadowolony pracownik. Osobiście mam pozytywną opinię o placówce w Warszawie. Widać, że zmiany idą w kierunku podejścia pro-pracowniczego.
    Aaaa

04.07.2018 10:25

Muszą to zmieniać ponieważ pracownicy uciekają z tej firmy, duża rotacja , konkurencja nie śpi . Kto normalny wytrzyma tak ciężką pracę jak na taśmie produkcyjnej w fabryce. Rzeczoznawcy pracują po 10h bez dodatkowych pieniędzy jeżdżąc małymi puszkami bez klimatyzacji , Likwidatorzy merytoryczni na słuchawkach jak w callcenter 700-1000 rozmów miesięcznie z odpowiedzialnością finansową, w innych firmach nie ma takich wymagań. Jestem pracownikiem sprzedaży i ta informacja jest z pierwszej ręki, proszę jej nie usuwać.
    T

08.07.2018 03:22

Jakie 10? Jak nic 60 tygodniowo.

19.06.2018 22:29

Aninim

19.06.2018 22:33

Nie dziwota ze ludzie sami się zwalniają , nawet ważne osoby ;(
    On

20.06.2018 18:26

Kto wytrzyma tak szaleńczą prace ...
    Martyna

19.06.2018 10:19

Jest oferta na likwidatora szkod do Katowic, ktos coś może napisać ? Jakie wymagania jakie zarobki , ile h się pracuje cZy 8h czy więcej ? Czy sa dodatki ..ect wysłałam cv czekam na odpowiedz
    Willy

19.06.2018 10:31

Jest kilka opinii poniżej sa prawdziwe

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w VIG Ekspert?

Willy

19.06.2018 10:29

Rekrutacja to podstawa tej firmy, jak i szkolenia z niczego ...ważne aby uzyskać informacje jak pracują w konkurencji .. nic innego się nie nauczysz, szkoleń brak przygotowanie do pracy przeprowadzają wewnętrzni pracownicy którzy i tak nie bardzo się orientują w systemach bo tez krótko pracują , do tego nie sa chętni. Bo nikt im za to dodatkowego szmalu nie daje. kierownicy weryfikują umiejętności po kilku miesiącach , ale to oni nie przeszkalają a wymagają, nadgodziny są ale nie płatne., bo skoro zostajesz to jesteś niewydajny i nie potrafisz sobie zorganizować pracy, Upomnij się a możesz zapomniec o premii, najlepiej nic nie mów o rób swoje to jest idea tej firmy. Dyrektorzy i kierownicy zupełnie niepotrzebni w tej firmie ... pobierający niezłe garze , niepomocni ,nie znający procedur ect,
    Zbigniew

26.04.2018 16:58

Ale lipa. Przy drugim etapie rekrutacji o mojej kwalifikacji decydowała małolata na kaczych nogach. Szok, wypytywała mnie o sprawy o których nie miała bladego pojęcia. Dowiedziałem się twlefonicznie, że został wybrany inny kandydat. Jednak okazało się że była to nieprawda. Znajomy pracujący w VIG zaprzeczył jakoby ktoś został wybrany. O co chodzi tym gamoniom?
    Ever

07.05.2018 10:05

ta oferta to ściema i niekończąca się rekrutacja. Na rozmowie wyciągają jedynie informacje o działaniu innych firm. Widać to chociażby po zmianie stanowiska z młodszego managera na kierownika. Nie dajcie się oszukać, nic nie mówcie bo oni to wykorzystują
    wel0na

25.04.2018 11:00

Kierownik w Departamencie Contact Center - ta oferta to ściema i niekończąca się rekrutacja. Na rozmowie wyciągają jedynie informacje o działaniu innych firm. Widać to chociażby po zmianie stanowiska z młodszego managera na kierownika. Nie dajcie się oszukać!
    K.

02.03.2018 11:03

Pracowałam na call center przez rok, praca na telefonie, statystyki i inne tam przeniosłam się do innej firmy też na call center , kasa lepsza i umowa na czas nieokreślony, na początek dla "studentów" ta praca jest ok , ale tylko na chwilę aby coś dorobić.
    w.w.g.j.d.

01.03.2018 12:31

ta firma to totalny chaos , brak koordynacji i zarządzania, likwidacja szkód sobie, ubezpieczenia sobie , nie polecam.
    Pati

25.02.2018 14:40

Najgorsze miejsce do pracy. Socjalu zero a nawet kuchnia w takim stanie że pamięta dobrze czasy komuny. Zaduch i smród. Aż się człowiek dziwi jak tski miejsca jeszcze istnieją w dzisiejszych czasach. Oczywiście na 7 pietrze gdzie prezesi siedzą to inna bajka tam nawet jest posprzątane. Praca na likwidacji to koszmar. Niby każdy pomocny ale z każdą pierdoła leci naskarzyc do dyrektora. Zawalają Ciebie teczkami bo oczywiście nie ma szans na elektroniczną dokumentację. A teczki jakiś pracownik zawsze Ci przetrzepie i poskarży jak cos mu się nie spodoba. Tragedia. Pracowałam tam ponad miesiąc i każdego dnia się zastanawiałam co jayam robię... Botanika atmosfera ani miejsce ani pieniądze nie były tego warte.
    V.I.G.

08.02.2018 19:54

DNO. W kwestii zmian w tej firmie raczej nic się nie zmieniło a negatywne opinie są prawdziwe. Szkolenie na pracownika infolinii prowadzą "mentorzy". Ludzie, którzy wytrzymali tam dłużej niż pół roku i twierdzą, że to nie oni są dla klientów tylko na odwrót. Z takim podejściem rotacja pracowników się nie zmniejszy. Umowa zlecenie, praca po 8,5 h, w pomieszczeniu smród, zaduch, klimatyzacja odpalona raz w tygodniu... jak ktoś chce tam pracować to powinien mieć zatyczki do uszu bo hałas jaki tworzą te małpy nie pozwala na odpowiednią obsługę telefoniczną. Krzyki, wulgaryzmy, brak kompetencji mentorków a nawet samej osoby koordynującej zespół. Kolesiostwo wiedzie prym w tej firmie, większość osób pozjadało wszystkie rozumy i gdyby mieli tę pracę zmienić to zaczęli by od zamiatania petów ponieważ praca zupełnie nierozwojowa.

16.02.2018 23:20

Pracowałam w tej firmie kilka lat teraz stwierdzam ,że szkoda tych lat , dorobiłam się wielu chorób m.in. Oczu, uszu, serca, kręgosłupa, odcinek szyjny oraz lędźwiowy ,nadwagi, nadciśnienia,hemoroidów, stresu, niedoczyności tarczycy i chorób psychicznych , czy to było warte ....odpowiem 2 słowami nie warto !!! Fuks ma was ...tam gdzie nie dojedziecie
    Kapitan

06.01.2018 22:06

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Moje doświadczenie opieram na pracy w śląskim oddziale. Straszny bałagan, praca w niedziele ( pracodawca zdecydowanie forsuje to rozwianie w zamian soboty). Brak poszanowania prawa oraz klienta.Będąc likwidatorem , wstyd firmować własnym nazwiskiem wydawane decyzje. (usunięte przez administratora) Zachęcam do dyskusji, może krytyczne słowa skłonią zarząd do refleksji i zmieni się sięgająca dna kultura korporacyjna tego podmiotu.
    anonymous

08.01.2018 16:54

Kapitanie, oni tam są chwaleni i awansowani za poniżanie (usunięte przez administratora)

21.11.2017 21:54

Ja również się nie zgadzam. Płaca jest ok, podobna do konkurencji. Jeżeli chodzi o przełożonych, to pracują na pełnym zaangażowaniu, są zawsze pomocni i szukają rozwiązań. Faktycznie trzeba pracować w nadgodzinach ale wiedziałem o tym od rozmowy kwalifikacyjnej. Nadgodziny są płatne plus dodatkowa premia. W sumie przy większym wysiłku można dobrze zarobić.
    Ania

13.12.2017 09:57

Taki dokument jest podsuwany co kwartał od wielu lat albo się na to godzisz albo jesteś rebelem , i najlepiej pracuj jeszcze w niedziele bo przecież pracodawca robi w twoją stronę ukłon i pozwala ci dorobić do pensji , powinieneś być za do dozgonnie wdzięczny . Wyścig szurów w korpo plus praktyki jak w obozie .
    wrocław

13.12.2017 20:03

Nie wie skąd Ty wziąłeś te nadgodziny płatne? Ciągle mało i mało. A jak zrobisz dużo pkt to i tak utną pensję bo nie zrobisz porozumień.

20.10.2017 12:08

na likwidacji szkód jest najbardziej przekichane. nie kończąca się orka, nadmiar pracy, nadgodziny, wszystkiemu winny i za wszystko odpowiedzialny jest człowiek likwidujący szkody. cele do premii ustalane pod koniec okresu rozliczenia żeby było wiadomo, że się nie należy. wszystko za 2 tyś do ręki

22.10.2017 16:59

likwidator szkód zarabia 2 tys ?
    ja

27.10.2017 16:48

tak

21.09.2017 12:51

Ile się zaravbia na likwidacji szkód ? na rozmowie pytali ile chce nie powiedzieli ile u nich się zarabia czy tktoś wie jakie są pensje ?
    Ela

15.08.2017 10:22

Pracowałam w tej firmie, niestety nie mogę nic dobrego o niej powiedzieć, poza brakiem szacunku okazywanym przez przełożonych, niepłatnych nadgodzinach , nadmiarem pracy, szybko można wypalić się zawodowo, marne zarobki.
    Praca warszawa

28.07.2017 17:28

Nie polecam tej firmy. Zostałam zaproszona dziś na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko X natomiast rozmowa toczyła się na temat stanowiska Y które mnie zupełnie nie interesowało . Pan nawet nie zauważył że rozmawia ze mną nie na temat ,kiedy zwróciłam mu uwagę nawet nie przeprosił ,nie miał nic do powiedzenia. Nigdy więcej VIG ,strata czasu
    Waldi

24.06.2017 07:09

Jeden wielki (usunięte przez administratora), to jest jakieś nieporozumienie (usunięte przez administratora)praca w ilościach 2etatow, wieczne niezadowolenie przełożonych , kontrola kontrole kontrola pogania , nadgodziny nieodpłatne , praca w niedziele z obejściem prawa pracy -naginanie ....nie idźcie ta droga

08.10.2015 12:25

VIG