NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.

2.1 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 16 dni.

Jak szefostwo w NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o. traktuje ludzi?

Rafalwps

Witam, czy ktoś wie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na staż z JAVY? I na co patrzą głównie przy rekrutacji?

@Rafalwps

Cześć! Pierwszym etapem jest wstępna rozmowa telefoniczna z HR odnośnie motywacji, oczekiwań, informacji o stażu połączona z weryfikacją języka angielskiego. Następnym etapem jest spotkanie (zazwyczaj około póltorej godziny) z HR, Managerem i osobami techniczymi (na google meet lub w biurze). Dzięki temu będziemy mogli Cię bliżej poznać. :) W trakcie panelu technicznego z livecodingiem sprawdzimy podstawową znajomość języka programowania. Pozdrawiamy!

Rafalwps
@NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.

Czy można wiedzieć jak mniej więcej wygląda livecoding? Jakiego typu zadania są do wykonania?

@Rafalwps

Do wykonania zadania wystarczą podstawy języka, znajomość algorytmów i struktur danych. Zadania zazwyczaj dotyczączą zaimplementowania danej funkcji.

czemuminieodpowiadacie?
@NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.

planujecie ruszyc z stazem na frontend developera w tym roku?

@czemuminieodpowiadacie?

Cześć, obecnie nie planujemy otwarcia stażu na Frontend Developera.

@NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.

A w ogóle jakieś staże będą albo praktyki na wakacje dla studentów? W poprzednich latach były takie możliwości żeby złapać doświadczenie w zawodzie?

@anonim

Cześć, aktualne oferty stażowe znajdziesz na naszej stronie www: https://novomatic-tech.com/pl/internships Pozdrawiamy!

anonim Nowy wpis
@NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.

Dzięki. Właśnie znalazłem informacje o otwartych stażach. Dopytam jeszcze czy se one płatne? Trwają zwykle 3 miesiące? Potem jest szansa na stały etat jak ktoś się sprawdzi?

@anonim

Tak – staże są płatne, trwają 3 miesiące i po ich zakonczeniu jest szansa na pracę na etacie. :) Pozdrawiamy!

Mirek

Czy jest jakaś praca w Novomatic nie tylko na programiste ale taka typowa dla świeżaków? Np. recepcja lub obsługa klienta?

@Mirek

Cześć Mirek. Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na tego typu stanowiska. Zachęcamy jednak do śledzenia ofert pracy NOVOMATIC.

Waldek

Cześć, czy planujecie wystartować w tym roku z stażem dla Frontend Developerów? Jeśli tak, to w jakim terminie?

Anon160

Ile wynosi wynagrodzenie podczas trwania stażu w Novomatic?

Jolanta
@Anon160

Podbijam, w IT widełki są już raczej normą, to oszczędność czasu, który "poszedłby" na rekrutację i wzajemne badanie oczekiwań. A tak, wszystko jasne :)

@Jolanta

Jeśli chodzi o program stażowy, to oczekiwania finansowe omawiamy z kandydatami już na etapie rozmów w procesie rekrutacyjnym. Zawsze udaje nam się dojść do prozumienia z zainteresowanymi osobami. :)

Anonimowy alkoholik
@Anon160

Na C/Cpp w zeszłym roku było to 27/28zł

@Anonimowy alkoholik

Brutto czy już na rękę? Jak na staż to tak sobie. Wiesz może czy po stażu można zostać na dłużej? Przyjmują tych co się sprawdzą?

@anonim

Stawki w programie stażowym NOVOMATIC są uzależnione od stanowiska oraz poziomu umiejętności aplikujących kandydatów. Nasza inicjatywa cieszy się dużą popularnością, praktycznie każdego roku stażyści, po zakończeniu programu, zostają z nami na dłużej. :) Jeśli chcecie uzyskać więcej informacji (również o wynagrodzeniu), to gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym.

mkmk
@NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.

Planujecie w tym roku startować ze stażem na frontend developera?

Emilia

Hej, wracam z ich strony, zainteresowało mnie ogłoszenie dla Project Managera. Tylko zastanawia mnie to co napisali o trybie pracy. Z jednej strony piszą o możliwości pracy zdalnej, a z drugiej o pakiecie relokacyjnym. To jak to jest, można pracować w 100% z domu czy jednak po czasie naciskają na biuro? No i jak wygląda sprawa podwyżek i premii?

@Emilia

Cześć! Jeśli jesteś zainteresowana ofertą i chcesz poznać szczegóły (w tym tryb pracy oraz możliwości finansowe w NOVOMATIC), to gorąco zachęcamy do aplikowania na stanowisko IT Project Managera. Wszystkie szczegóły poznasz w trakcie rozmowy rekrutacyjnej. :) Pozdrawiamy!

Trrpis

Cześć, czego można spodziewać się podczas rozmowy technicznej na c++ developera (mid)? Więcej teorii, czy zadań praktycznych? test online? Czy pytania są o szczegóły działań bibliotek czy raczej algorytmika? Pozdrawiam

@Trrpis

Cześć, podczas rozmowy technicznej, możesz się spodziewać live coding, w oparciu o zadania techniczne przygotowane przez nasz zespół Deweloperów. Zadania mają pokazać Twój sposób myślenia. :) Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym!

Czy pracodawca NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

Czym w NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?

@Pytanie

Ciekawe wyzwania, praca wśród osób o dużym doświadczeniu i możliwość rozwoju to główne „dodatki". Mamy całą serię benefitów standardowych w naszej branży, zapraszamy na naszą stronę internetową, część z nich jest na niej wspomniana -> novomatic-tech.com.

Dawid S.

Dzień dobry, Widziałem Państwa nową ofertę na stanowisko UX Researchera. Chciałem zapytać o Państwa wymogi językowe - chciałbym wiedzieć czy w codziennej pracy wymagają Państwo komunikacji w języku angielskim (lub innym). Pozdrawiam serdecznie, DS

@Dawid S.

W pracy komunikujemy się po polsku. Język angielski przydaje się jednak w codziennych zajęciach – jak prowadzenie research'u. Oczywiście ciekawym aspektem jest jego poziom znajomości. Wydaje nam się, że wystarczający jest w tym przypadku dobrym określeniem. Zapraszamy do rozmów z naszymi rekruterami, wspaniale wyjaśniają wszystkie wątpliwości.

SlimShady

Aplikowałem na pozycję programistyczną bez wymogu doświadczenia zawodowego. Rozmowa z gościem od HRu świetna, miałem naprawdę optymistyczne nastawienie do samej firmy na resztę rekrutacji – czułem, że naprawdę zależy im na kandydacie. No ale potem przyszedł tech interview… i w jego trakcie miałem wrażenie, że człowiek który przeprowadzał ze mną rozmowę nabijał się ze mnie po cichu. Masakra. Już nie wspominając o samym zaawansowaniu technologicznym tegoż tech interviewa, czyli Google Docs, zamiast jakiegokolwiek collaborative code editora (kto normalny w tych czasach pisze kod na „kartce”? xD). Od dłuższego czasu pracuję już w innej firmie, ale tym jednym występem gościa, który wydawał się przelewać całą frustrację ze swojej pracy na mnie, spowodowaliście, że nigdy w życiu nie zamierzam się zarekrutować do was ponownie w przyszłości. Chapeau bas. Na przyszłość proponuję chociaż umieścić kogoś od HRu albo line managera wspólnie w rozmowie, aby nie dochodziło do takich sytuacji – choć ja osobiście miałem przypisane co najmniej kilka osób do calla, więc nie wiem gdzie podziała się reszta z nich. Pozdrawiam.

@SlimShady

Dziękujemy za podzielenie się konstruktywną krytyką. W NOVOMATIC przywiązujemy dużą wagę do procesu rekrutacji i w znakomitej większości przypadków uczestniczy w rozmowie rekrutujący menadżer, a kandydat proszony jest o rozwiązanie problemów programistycznych w IDE własnego wyboru. Zapewniamy również przyjazny stosunek do osoby aplikującej, choć w przypadku niektórych rozwiązań w dyskusji osób technicznych mogą lecieć iskry – to oznaka ścierających się w procesie twórczym idei! Mimo Twoich odczuć zapraszamy ponownie.

Jak jest z pakietem medycznym w NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.? Można dołączyć rodzinę?

Whynottry

Na jakie wynagrodzenie może liczyć tester mid/ regular? Generalnie zarobki są rynkowe, czy tak jak głoszą plotki poniżej średniej krakowskiej? A jeżeli jednak niższe to co was testerzy trzyma w tej formie.

@Whynottry

To jest dobre pytanie. Zadowolenie z pracy opiera się na wielu czynnikach. Płaca jest jednym z nich. Sprawdź otwarte rekrutacje, daj nam znać że chcesz rozmawiać. Ponegocjujemy :).

ex ATSI
@Whynottry

Z tego co wiem to płacę sąteraz rynkowe więc QA może spokojnie wołać kwoty pięcio cyfrowe.

ola

Witam. Czy rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko Junior Accountant jest w jezyku angielskim? Na jakie wynagrodzenie mozna liczyc na tym stanowisku?

@ola

Witaj Olu! Rozmowa rekrutacyjna na stanowisko Junior Accountant przebiega w języku polskim. Jednak jednym z jej etapów jest weryfikacja poziomu znajomości języka angielskiego kandydatów – jest to związane z potrzebą kontaktowania się z pracownikami centrali naszej firmy w Austrii. Co do wynagrodzenia, to wszysctkie szczegóły poznasz w trakcie rozmowy rekrutacyjnej. Zapraszamy do aplikowania tutaj: https://novomatic-tech.com/pl/careers?offer=1f37b8#offersSection i mamy nadzieję, do zobaczenia:)

Dorota
@Marcin

A czy jest szansa na umowę o prace ? Czy osoby bez doświadczenia w branży też mają szanse się dostać i wyszkolić? Są robione kompleksowe szkolenia dla nowych osób?

Wiele osób zainteresowałaby kwestia, związana z możliwością rozwoju w NOVOMATIC Technologies Poland S.A.. Czy taka w ogóle w niej istnieje?

Niby tak, ale w niczym konkret
@Pytanie

To zależy w czym, w C++ nie rozwiniesz się na pewno ze względu na projekty. Szkoleń w tym stacku jest bardzo mało, większość to są szkolenia z umiejętności miękkich. Jeżeli jesteś młody to wiedz, że ludzie tam nie pałają ochotą do pomocy a wręcz przeciwnie - code review jest nacechowany emocjonalnymi wycieczkami w twoją stronę, więc raczej po jakimś czasie odechce Ci się nawet pytać. Ja się cofnąłem w rozwoju co zauważyłem na rozmowach o pracę do innych firm po pracy tutaj.

Horacy
@Niby tak, ale w niczym konkret

To zależy też mocno od zespołu i od człowieka który ten zespół "ciągnie". Generalnie (w większości projektów) nie ma przeciwwskazań, żeby się rozwijać, używać nowych standardów, kompilatorów, nowoczesnego CMake'a - jedne zespoły z tej możliwości korzystają, inne nie chcą. Zawsze możesz podpytać o to na rozmowie.

Maciej
@Horacy

Moim zdaniem rozwój jest zawsze dobry, bo wtedy idzie się tylko do przodu. Takie umiejętności tylko procentują w przyszłości. Trzeba mieć otwartą głowę, szczególnie w tej branży.

Patodeweloperka

ATSI, Jak przeszliście przez tę pandemię jak dotąd? Były jakieś zwolnienia w Polsce? Jakieś słuchy o możliwym wejściu firmy na giełdę? Rzućcie jakąś informacją. Chyba nie jesteście aż tak zastraszeni?

Karolina
@Patodeweloperka

A czemu mieliby być zastraszeni? To dopiero zabrzmiało przerażająco! Czemu tak sądzisz??

Jak się pracuje z ludźmi z NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.?

Skorpionv1

Aplikowałem na staż z Java i bardzo chwale sobie rekrutację (niestety się nie dostałem). Bardzo szybki kontakt oraz podczas rozmowy można było o wszystko zapytać. Bardzo sympatyczni ludzie.

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.? Chętnie zatrudniają?

pracoooownik
@Pytanie

Jestem pracownikiem dosyć zadowolonym. Zatrudniają studentów głównie na staż, ale da się dostać też na pozycję np. regulara z UoP w niepełnym etacie(trzeba ich tylko przekonać na rozmowie o pracę). Wszystko zależy oczywiście do działu, ale raczej firma elastycznie podchodzi do pracownika. Osobiście pracowałem na 3/5 etatu jednocześnie studiując dziennie i nikt nie miał z tym problemu.

Jolanta
@pracoooownik

To jest bardzo ciekawe, co piszesz o NOVOMATIC. Czy dobrze rozumiem, że student bez specjalnego doświadczenia ma szansę od razu dostać się na stanowisko regular z pominięciem juniora? Ciekawa jestem, w jaki sposób można przekonać rekruterów firmy w trakcie rozmowy. Napisz, jak to widzisz.

pracoooownik
@Jolanta

Posiadałem już prawie 2 letni staż w innej firmie gdzie byłem juniorem :) Ogólnie w moim przypadku odczułem że liczyły się umiejętności podczas rekrutacji, a nie uczelnia czy ile mam lat doświadczenia (chociaż pewnie doświadczenie sprawiło że na tą rozmowę się w ogóle dostałem).

Halina
@pracoooownik

Czy mógłbyś podpowiedzieć jakie umiejętności według Ciebie przeważyły w Twoim przypadku o tym, że udało Ci się dostać zatrudnienie na takim stanowisku w Novomaticu? Jestem ciekawa jakie są w szczególności doceniane :) Jak pracodawca je weryfikuje podczas rekrutacji? :D

Idżiem

Ależ tu kasują opinieeeee... Aż furczy. ????

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o. - Zabierzów

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

NOVOMATIC Technologies Poland Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii