Opinie o Caritas Polska w Caritas

2.2/5
Na podstawie 63 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych i obecnych pracowników o pracodawcy Caritas Polska. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do pracy w Caritas Polska o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Pozostałe firmy

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Caritas Polska w Caritas

Olam

Brak możliwości rozwoju, zatrudnienia czasowe, dużo ludzi odchodzi, brak dodatków dla pracowników, podwyżek brak, szacunku brak. Rządzi jedna osoba, której decyzje zależą od jej dziennego nastroju. Wszyscy się boją.

Przykre.
@Olam

Do tej pory nic się nie zmieniło. Na nikogo nie można liczyć. Ludzie są traktowani przedmiotowo ,a dyrektor ma "swoje humory ". Nie bądźcie naiwni ,nie przepracowałem nawet okresu próbnego. Umowy są raczej nie przedłużane, a powód nie oddający prawdy,serce w tej firmie to jedna wielka fikcja. Za mojej pracy odeszło 7 osób,a nie mieli nawet roku przepracowanego. Jeśli ktoś prosi o podwyżkę to kadry wszystko blokują,jak prosi za wiele to nie przedluzaja umowy z głupiego powodu.

Dyrektor to jakiś żart

Witam, to co się dzieje w Caritas jest nie do pomyślenia, wiecznie wykorzystanie i zmuszanie pracowników do przychodzenia w wolne dni od pracy (weekendy) , Znęcanie psychiczne, zmuszanie pracowników do prac nie związanych z pracą danego pracownika. Mam nadzieję że ktoś się za to w końcu weźmie i za tego dyrektora bo to są kpiny jak on traktuje pracowników.

@Dyrektor to jakiś żart

Niestety nic nie da się zrobić. Tylko zmienić pracodawcę i to szybko, bo wszystko odbija się na zdrowiu.

pracownik Caritas Polska

Osobiście jestem bardzo zadowolonym pracownikiem, mogę to stwierdzić po przepracowaniu 11 miesięcy w Caritas Polska. Polecam osobom którym zależy na dalszym rozwoju w branży NGO, mamy dużo szkoleń, nasza praca jest doceniana a dzięki czemu świat staje się lepszym miejscem. #dobrajestwięcej!

@pracownik Caritas Polska

#Dobrajestwięcej Tak, potwierdzam, wyczuwalne jest to zwłaszcza przy panującym tam ciągłym (usunięte przez administratora)ze strony kadry zarządzającej, szemraniu po kątach i pokazywaniu na każdym kroku jaki to jesteś słaby..... Jeżeli ktoś chce się nabawić depresji i niskiego poczucia własnej wartości to polecam!!

Nadzieja Nowy wpis

Nie ma takiej skali, którą dałoby się ocenić Caritas Polska Okopowa. Trzeba byłoby przejsc na poziom poniżej zera. Wielka nadzieja, że będzie nowy dyrektor i wymieni na początku tych co powinien, a doceni pracowników. Tak, pracowników, bo kadra jest do wymiany. Trzymam kciuki za Was.

Mała Mii Nowy wpis

Zachęcona ofertą pracy zatrudniłam się w tej instytucji jakie było moje rozczarowanie. W ofercie zaznaczone było że brak pracy w dni wolne okazało się to nieprawdą. Praca w weekendy w święta. Mając specjalizacje z pielęgniarstwa długoterminowego zostałam przez caritas zgłoszona jako pielegniarka środowiskowo rodzinna. Oczekiwano odemnie zrobienia kursu. Sama odeszłam. Ktoś kto jest tak nieuczciwy dyskawlifikuje takuego pracodawcę już na wstępie. A ponoć caritas to tak uczciwa instytucja- no nie. Odradzam serdecznie! Przykre doświadczenie! I zmarnowane kilka tygodni

Drzewo Nowy wpis

Dla wszystkich, którzy szukają pracy i rozważają Caritas Polska (biuro w Warszawie): odradzam, pracodawca zatrzymał się w czasach 90, dodatkowo pracownicy są gnębienie i traktowani bardzo źle. Nie dajcie się zwieść podczas rozmowy rekrutacyjnej. Jak były pracownik wiem co mówię. Bardzo szybko zorientowałem się, że zostałem (usunięte przez administratora)

Czarny Nowy wpis

Opolski caritas to samo nic dobrego nie można powiedzieć. Nieprawidłowości (usunięte przez administratora) ludzi na maksa. Obiecują kokosy a tak naprawdę człowiek pracuje 7 dni w tygodniu. Pensja minimalna, brak dodatków Brak szkoleń Brak wszystkiego. Omijajcie szerokim łukiem. Ta instytucja nie ma nic wspólnego z dobrem i poszanowaniem człowieka.

Byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Caritas Polska? Podziel się relacją i opisz swoje wrażenia z rekrutacji na stanowisko Doradca ds. zatrudnienia oraz usamodzielnienia cudzoziemców.
logo firmy Statystyk Medyczny w Dziale Rozliczeń Usług Medycznych
Tychy
HR SIGMA Sp. z o.o.
(312 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Pracownik ds. przyjmowania dostaw i wykładania towaru w drogerii- Warszwa
Warszawa
Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit
(838 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Specjalista ds. zarządzania flotą i logistyki
Miszewko
FRIZO Chłodnictwo, Wentylacja Przemysłowa, NH3, CO2, ESG
(59 opinii)
Aplikuj na wiele ofert
Szkoda zdrowia

Wreszcie wyszlo na jaw,jak w caritas traktuje się ludzi. Jeśli sie szanujecie,doceniacie omijajcie to miejsce. Nic wspólnego z dobrem nie ma. Rotacja ,rotacja,rotacja.... brak szacunku,brak rozwoju,brak podwyżek. Praca od humoru dyrektora. Złe traktowanie.... moje 4 miesiące pracy będę leczyć do końca życia. Kadry to tragedia !!!!!! Pani E nie potrafiąca nawet drukować.... smiech na sali... uwazajcie na tą firmę, nie polecam chyba ,że ktoś jest samobójca.

Tak, szkoda gadać...
@Szkoda zdrowia

Zgadzam się. Jak ja się cieszę, że ktoś w końcu wspomniał o pani E. Teraz afera z głównym dyrektorem. Wielka nadzieję, że tej pani też ktoś się przyjrzy bliżej. To niewaiarygodne, że ktoś objął taką funkcję bez wiedzy merytorycznej, bez umiejętności zarządzania zespołem, a do tego bez empatii. Zasłania się innymi, zasługi innych sobie przypisuje. Może ktoś jej zrobi egzamin z płac? Ciekawe co by wyszło.... (usunięte przez administratora)

@Tak, szkoda gadać...

Tak,niestety Caritas nic wspólnego dla pracownika z dobrem nie ma. Pracowałam tylko 3 miesiące ,i wszystko wygląda inaczej niż było obiecywane. Pani E nie powinna pełnić takiej funkcji. Cieszę się ,że ktoś pisze o tych kłamstwach ,bo zatrudnia ludzi obiecując podwyżki i "kokosy" ,a tak na prawdę nigdy o nic doprosić się nie da. Wykorzystywanie i brak szacunku.

T
@anonim

Oprócz tego, jak dla mnie najbardziej uwłaczające było, że sama nie ma wiedzy, ale innym to wytykała (nie mając oczywiście racji). I to straszenie dyrektorem....

Ojciec Klemens

Nieprzyjazne środowisko pracy, brak szacunku (usunięte przez administratora) Przestrzegam wszystkich potencjalnych pracowników - trzymajcie się z daleka od warszawskiego Caritas Polska - nikt nie doceni waszej pracy i godziwie nie zapłaci. Dyrektora otoczył "kokon doradców" bo już jest stary, urzęduje drugą kadencję i już mu się nie chce rozwiązywać bieżących problemów wewnątrz organizacji. A jest ich mnóstwo. Niby organizacja chrześcijańska, niby powinna kierować się wartościami dobra, sprawiedliwości i równości, ale dyrektor za sprawą swoich "doradców" obrał kurs na komercję i zarządzanie typu Carrefour, czyli człowiek jest zasobem, jego warunki pracy nie mają znaczenia, najważniejsze jest dobro i apanaże wąskiej grupy osób zarządzających. W organizacji jest ogromna rotacja pracowników, dlatego zatrudniono rekrutera, który szuka naiwniaków, obiecując gruszki na wierzbie. Jak ktoś jest sfrustrowany i nie może nigdzie znaleźć pracy to łatwo wpada w sieć. Jednak po okresie próbnym odchodzi widząc błędy w zarządzaniu, niskie wynagrodzenia, brak premii, brak stażowego, brak funkcyjnego, brak wszystkiego. Najgorszy jest brak szacunku ze strony kierowników. Dobra rada dla wszystkich nowych i naiwnych - nie przepracowujcie się, kawa co 15 minut i potem papieros, nikt wam tego nie odmówi, raz w miesiącu na zwolnienie lekarskie i punkt 16 do domku. Ja się zaangażowałem i(usunięte przez administratora) z tego miałem. Najbardziej nieprzyjazna atmosfera w pracy, wszyscy knują przeciwko sobie i nadskakują kierownikowi. Ten z kolei zarządza przez konflikt, zapuszczając przeciwko sobie pracowników. Dba tylko o siebie, innych kierowników i oczywiście ojca dyrektora. Hipokryzja do granic możliwości.(usunięte przez administratora)

Olam

Łucja
@Olam

W jaki sposób interpretujesz rozwój? Masz na myśli jakiś konkretny brak kursów czy coś? no to na twoje oko czym konkretnie się tutaj zajmują i co do tych dodatków to jakich byś oczekiwał żeby były adekwatne?

Jola
@Olam

Czyli nic się nie zmieniło, pracowałam 10 lat temu na zlecenie przez ok. 5 lat. Najbardziej żenujące były nocne kontrole, sprawdzanie, czy pielęgniarki za bardzo nie odpoczywają, to był koszmar.

@Jola

Co to znaczy, że było sprawdzane to czy ktoś nie za bardzo odpoczywa? Co się działo podczas takiej kontroli? Ile trwała i jak ją argumentowali? Zastanawiam się także czy one wciąż do dziś występują? chyba nikt więcej o nich nie pisał?

On/ona/ono
@Olam

Pozwolę sobie się niezgodzic z tym, że niema dodatków. One są, ale dla wybranych. Możesz być pracowitym i nie dostać a możesz mieć dobre relacje z szefem i dostać. Generalnie w prawie firmy są przewidziane premie ale w praktyce ich brak.

@On/ona/ono

I co w zasadzie składa się na te wspomniane dodatki? przeglądam właśnie ofertę dla specjalisty ds. telemarketingu i faktycznie zbyt wiele nie jest wpisane. Co się skrywa pod tymi inicjatywami dobroczynnymi chociażby?

Przykre.
@Olam

Brak rozwoju zawodowego. Kursy szkolenia - brak - chyba że ktoś zrobi za swoje pieniądze. Czas pracy praktycznie ciągły ,pod telefonem. Praca niestety w weekendy święta, popołudniami i wieczór. Brak jakiegokolwiek premi i dodatków. Brak wysługi lat. To czy dany pielęgniarz, pielegniarka będzie pracować jako pielegniarka środowiskowa poz, czy pielegniarka opieki długoterminowej, hospicyjnej zależy od dyrekcji. Brak jakiegokolwiek negocjacji w tym zakresie. Liczy się "sztuka" Brak wsparcia że strony przełożonych, pielegniarki pielęgniarze często oprócz pracy przy pacjenta zajmują się sprawami absolutnie niezwiązanymi z pracą pielęgniarską. Ciągle nadgodziny, ciągły brak pracowników, wynagrodzenie na tle innych podmiotów kiepskie, brak premii, brak wysługi lat. Dyrekcja i przełożeni nie toleruja odmiennego zdania. Gdy pracownik jest odmiennego zdania najczęściej kończy się kara np. Oddelegowaniem w inne miejsce.

asdf

Witam. w ogłoszeniu dla Specjalisty ds. obsługi darczyńców podkreślono elastyczny czas pracy w modelu stacjonarnym. Jak można go w tym momencie rozumieć? Nie wskazano ewentualnego przedziału godzin. W których koniecznie trzeba być dostępnym?

Larysa

Dużo tych zapytań zbiera się na temat telemarketingu a jakoś odpowiedzi nie widzę. mnie też interesuje ta praca, nigdy nie miałam możliwości na zatrudnienie w organizacji społeczno-charytatywnej. Zastanawiam się czy charakter (usunięte przez administratora) bardzo się rożni? I ile trzeba tego doświadczenia by się kwalifikować? Nie zostało to sprecyzowane

pracownik Caritas Polska

@pracownik Caritas Polska

#dobrajestwięcej tak, potwierdzam, zwłaszcza przy tym (usunięte przez administratora) wsród kadry zarządzającej, szemraniu po kątach i pokazywaniu na każdym kroku jaki to jesteś słaby. Tą firmę radzę omijać szerokim łukiem, chyba, że ktoś chce się nabawić depresji i niskiego poczucia własnej wartości

@pracownik Caritas Polska

A średni staż pracy tu w caritasie ile wynosi? Widzę opinie, w której ktoś napisał, że około 11 miesięcy pracował. Teraz tylko nie wiem czy to mało czy dużo skoro komuś warunki odpowiadały?

Witam, a po takim już pełnym roku stażu przybywa może jakichś przywilejów lub czegokolwiek? Zastanawiam się nad tym, ponieważ wcześniej już podkreślali, że nie ma żadnych podwyżek i chce się upewnić czy to do teraz tak właśnie jest? można w pewnym sensie zrobić jakaś karierę?

Ilu osób na ten telemarketing potrzeba? po przejrzeniu komentarzy od kandydatów widzę, że ktoś pytał o te prace jeszcze we wrześniu a teraz właśnie widnieje chyba taka sama oferta z oznaczeniem „od zaraz”. To rotacja? co się robi tam na dziale? na czym konkretnie praca polega? omówicie ją?

Panciajulianna

Witam. Ktoś pracował w Caritas diecezji Bielsko-żywieckiej?? Jak atmosfera? Zarobki?

@Panciajulianna

Czy typ specjalizacji może mieć także znaczenie jeśli o stawkę chodzi? zastanawiam się także nad tym czy lokalizacja faktycznie ma tak duży wpływ na nią? Wiadomo ewentualnie gdzie ze wszystkimi warunkami jest najlepiej? Atmosfera i tak dalej?

Dyrektor to jakiś żart

@Dyrektor to jakiś żart

Pytanie do pracowników

Czy ktoś pracował w Caritas Archidiecezji Gdańskiej CENTRUM POMOCOWE CARITAS im. Jana Pawła II ul. Fromborska 24, Gdańsk ? Interesuje mnie jak wygląda tam.wymagrodzenie oraz warunki pracy ?

Agnieszka
@Pytanie do pracowników

Bardzo przyjemna atmosfera, zaangażowany zespół.

@Agnieszka

Hej, a o jakim konkretnie dziale/stanowisku mówisz? :) Chciałabym podbić jeszcze pytanie o zarobki, mogłabyś napisać widełki? Lub chociaż czy doceniają pracownika pod względem podwyżki, premii? Chciałabym aplikować tu do kadr i plac, co myślisz? Warto?

Pracownicy coraz częściej oczekują od pracodawców zapewnienia benefitów pozapłacowych. Jak wygląda ten aspekt w Caritas Polska? Chodzi o pracę jako Koordynator Zespołu, takie ogłoszenie jest na Pracuj.pl 6 września.

Zuzka

Witam, widzę, że ktoś pytał o pracę w kontekście Gdańska, ale nikt nie udzielił odpowiedzi. A czy może ktoś z tu zebranych wie jak aktualnie pracuje się przy telemarketingu? Dopiero przeglądam oferty na stronie i chyba byłabym zainteresowana. Pytanie tylko czy można także zdalnie / hybrydowo?

Pieczara Sebastian

Caritas Zator. Moja żona pracowała i zwolniła się z powodu swojej " nadgorliwości" Chciała pracować lepiej i więcej oraz z sercem. Traktowała to miejsce jako pracę za pieniążki w połączeniu jednocześnie z pomocą oraz służbie niesienia ludzią tam będącym pomocy. Niestety koleżanki tam nie chciały takiej"nadgorliwej":( Cała reszta na ogromy PLUS:) Normalna umowa pracy Pełny ZUS Dodatek szkodliwy Czas na kilka kaw oraz posiłków w trakcie pracy oraz inne pozytywne. Żona chętnie by pracowała aż do emerytury:) Panie tam pracuję pracują po 15 czasami 20 lat świadczy to o tym że jest dobrze:) Gdyby było źle przez ten czas 15 lat i więcej zmieniły by pracę na inne miejsce

Zostaw merytoryczną opinię o Caritas Polska - Caritas

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Caritas Polska?

Zobacz opinie na temat firmy Caritas Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 32.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Caritas Polska?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 25, z czego 4 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 9 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Przejdź do nowych opinii