Statoil Poland sp.zo.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 372 ocen.

Statoil Poland sp.zo.o.
2 372 6 1

Opinie o Statoil Poland sp.zo.o.

Maria

Pierwszy plus dla Circle od bardzo dawnego czasu ... Za kartę Multisport. Świetne warunki i masa obiektów, których można korzystać (a mieszkam w bardzo małej miejscowości). Brawo. Szkoda że w innych tematach nie ma też takich plusów.

Haha
@Maria 03.10.2018 21:23

Ale mi karta multisport za którą trzeba płacić. Taniej mam bez tej karty niż z kartą. Żenada. Naiwnych szukają

Zks
@Haha 05.10.2018 08:14

Gdzie masz tak tanio, że za 29 zł możesz iść 30 razy na siłownię ? Wstęp za 1 zł super. Gdzie mieszkasz ?

Szczur w spódniczce
@Maria 03.10.2018 21:23

Firma Circle postanowiła wprowadzić karty multisporta po 10 latach funkcjonowania tego programu, kiedy większość normalnych firm już dawno od tego programu zaczęła odchodzić z prostych powodów, taki przykład: Do przeciętnego aquaparku na taką kartę możesz wejść na godzinę, czyli zdążysz się przebrać, 20 minut posiedzieć w basenie, dwa razy zjechać z jakiejś zjeżdżalni, przebrać się i wyjść. W przypadku siłowni to też jest godzina i też zdążysz się przebrać, 5 razy podrzucić jakimś gryfem, no i w sumie to by było na tyle. Te karty multisporta wprowadzono kiedyś po to, żeby pracownik jakiejś firmy mógł sobie testowo wejść raz tu, raz tam i może spodoba mu się na jakiejś jednej siłowni albo zajęciach i wykupi normalny karnet, aby się tam zakotwiczyć i reglanie uczęszczać. Wchodząc na godzinę na siłownię to ty tylko zdążysz oglądnąć sprzęt, a wchodząc na godzinę na basen, przetestować prysznice i magnesy w szatni. W rzeczywistości nie pracuje się po to, aby dostać kartę multisporta (bo ja już taką kartę kiedyś miałem) i wejść na 30 minut do solanki, czy 40 na siłownię, bo to nie jest żaden sport. Pracuje się po to, aby zarobić tyle, żeby móc sobie pozwolić na nowy rower do rekreacji, wyjechać w zimie na narty albo opłacić sobie zajęcia sportowe, które faktycznie kogoś interesują i zajmować się tym w zakresie normalnym/regularnym, a nie ograniczonym minimalną barierą czasową. Niestety z tej pracy nie kupicie sobie ani roweru, ani nie będzie was stać, żeby uprawiać jakikolwiek sport na normalnym poziomie, bo żeby siłownia przynosiła jakiekolwiek efekty to faktycznie trzeba wejść tam przynajmniej na 3 godziny z czego solidna rozgrzewka powinna trwać 15 minut, żeby sobie krzywdy nie zrobić. To samo basen, to samo wszystko inne. Dlatego taki multisport, podobnie z resztą jak praca w Circle, to jest jedna wielka lipa i pic na wodę, a dodatkowo po tych nockach/dniówkach na Circle to wy nawet nie będziecie mieć siły, żeby podnieść torbę sportową. Tak jak ktoś tam trafnie na dole napisał, taki multisport czy w ogóle praca w Circle to jest dobra opcja dla jakiegoś licealisty/studenta, natomiast prowadząc normalny tryb życia to was z takiej pracy na nic nie będzie stać. Zamiast łapać za te karty multisporta (za które notabene i tak musicie płacić), to lepiej złapcie za gazetę Robotniczą i poszukajcie sobie normalnej pracy, bo w Circle to nie sport was zajedzie, tylko jednoosobowe pieczenie gyrosów, smażenie frytek i zwijanie tortilli z kolejką klientów po same drzwi za 2 tys miesięcznie.

Szczur w spódniczce
@Zks 05.10.2018 09:34

W ogóle to wy na tą siłownie będziecie chyba chodzić w butach pracowniczych, bo na obuwie sportowe to was raczej nie stać. To samo na basenie, będziecie pływać w spodniach Circle z podwiniętymi nogawkami. Na tych kartach powinni wam pisać takie wielkie Circle, żeby personel siłowni nie był zaskoczony nietypowym ubiorem i zachowaniem konkretnych klientów.

Kiefas
@Szczur w spódniczce 05.10.2018 10:00

Albo jesteście tępi albo nie wiecie jak to działa. Nawet nie zobaczycie jak to działa, nie poczytajcie ... Ale narzekać to pierwsi. Typowe Janusze z was. Gdzie tam pisze że na godzinę ??? W moim mieście sa 3baseny - na ta kartę wchodzisz na 170 minut a w jednym nawet na 210 minut. Siłownia ? U mnie są 4 - na kartę masz open- więc wchodzisz bez limitu- możesz ćwiczyć 10 godzin nawet. Brak słów na was.

Szczur w spódniczce
@Kiefas 05.10.2018 10:23

Co ja ci tu będę tłumaczył? Popytaj znajomych. Gdziekolwiek wprowadzano karty multisporta, pracownicy sami zaczęli z tego rezygnować po pół roku, bo stwierdzali, że im się to średnio kalkuluje. Takie coś było atrakcyjne dla studentów 10 lat temu. Dzisiaj już każda firma stawia na zarobki i jeśli nie konkurujesz na rynku zarobkami, jeśli nie przedstawisz na tyle atrakcyjnej oferty, aby pod względem finansowym była zachęcająca dla potencjalnego pracownika, to po prostu nie będziesz miał pracowników i żaden multisport tutaj nie pomoże. Swoją drogą licząc te wszystkie redukcje personalne/kadrowe/finansowe jakie w tej firmie odbywały się na przestrzeni ostatnich 10 lat (bo wtedy Circle kupiło Statoila), każdy pracownik mógłby sobie za to kupić jacht pełnomorski z basenem na pokładzie, więc chociaż mogli już się porwać na darmowe karty dla każdego pracownika (i tak ich zostało niewielu). Jak sam przykład pokazuje, mentalność naszego zarządu jest po prostu niezmienna, są to ludzie przewidywalni pod każdym względem i oni nigdy nie będą chcieli za cokolwiek płacić, tym bardziej za pracę. W tej firmie już zawsze będzie problem z pozyskaniem nowych pracowników, bo nawet jeśli przez przypadek ktoś się w Circle zatrudni, od razu wybiegnie wyrywając za sobą futrynę, kiedy w pierwszym dniu zreflektuje o co tutaj chodzi i na czym polega polityka zarządu.

wrapoburger
@Szczur w spódniczce 05.10.2018 10:50

Trochę racja. U mnie na stacji ostatnio zatrudnił sie chłopak który uciekł stąd po tygodniu. Powiedział że zdawał sobie sprawę z minimalnej krajowej ale nie myślał że panują tu aż tak straszliwe warunki pracy że bedzie zasuwał za dziesieciu i to bez przerwy. Żaden Multisport tutaj nie wystarczy bo przy tak potwornych warunkach pracy i maluczkich piniążkach i tak każdy stąd ucieknie.

Szczur w spódniczce
@wrapoburger 05.10.2018 11:57

Taki multisport w tej firmie ma służyć jedynie do tego, żeby kierownik wyciągał jakiemuś naiwniakowi na rozmowie kwalifikacyjnej i mówił: "Widzisz? Cieszysz się?" …a potem następuje ponure zderzenie z brutalną rzeczywistością i gadki typu: "Ty możesz wziąć przerwę, która ci przysługuje, a my możemy ciebie zwolnić dyscyplinarnie, podkładka się zawsze znajdzie". Albo: "Ty możesz pójść na L4 jak jesteś chory, a my potem dojedziemy ciebie jak oponę na zawodach F1, zobaczysz jak ładnie potrafimy dojeżdżać nieposłusznych nam pracowników". Weźcie sobie tego multisporta i idźcie na niego do poradni psychiatrycznej, zanim się tutaj postanowicie zatrudnić. Moja dobra rada :)

Ubawiony
@Szczur w spódniczce 05.10.2018 10:00

W poprzedniej firmie miałem kartę multisport. I wszystko było gratis. I dla bliskich członków rodziny również, a tu za dzieci trzeba płacić blisko 100zl. Przecież młodzież szkolna ma zniżki i o wiele taniej wyjdzie jak samemu kupi ten karnet. To ja chyba czegoś tu nie rozumiem, ale oferta. Boki ze śmiechu można zrywać. Szukają naiwnych czy co.

Mily kierownik
@Ubawiony 05.10.2018 22:41

Czemu więc przyszłem pracować do Circle skoro miałeś takie super warunki w innej pracy ?

Ubawiony
@Mily kierownik 06.10.2018 08:10

Z powodu przeprowadzki. Na dniach składam wypowiedzenie.

Kiero
@Ubawiony 06.10.2018 13:40

No no ... niektórzy tu od 10 lat na dniach składają wypowiedzenie ... hahaha

Marek
@Kiero 07.10.2018 11:42

A ja właśnie odszedłem z tej chorej firmy i jedynie czego żałuję to tego, że nie zwolniłem się już wcześniej. Każdego miesiąca wydawało się, że już będzie lepiej bo przecież gorzej być nie może. I okazywało się, że może :-) Teraz rozkoszuję się wolnym weekendem i jak najszybciej chcę zapomnieć o tych kilku latach koszmaru. Pozdrawiam wszystkich, którzy tam jeszcze pracują, trzymajcie się i przyjmijcie wyrazy współczucia...

Pracownik
@Kiefas 05.10.2018 10:23

Po 12 godzinach na nogach bez przerwy w pracy to ja ledwo mam siłę żeby zmienić ciuchy i iść do domu...

Pracownik
@Maria 03.10.2018 21:23

Karta nic nie da jeśli nie szanuje sie pracowników.

Pracownik
@Maria 03.10.2018 21:23

Karta nic nie da jeśli nie szanuje sie pracowników.

Kielbasa
@Mily kierownik 06.10.2018 08:10

do: Mily kierownik Czemu wiéc przyszedlem...a nie ''przyszlem''....Panie mily kierowniku :)

A.

Niestety ale prawda jest taka że narzekanie nic nie da. Ludzie pracują tu z przyzwyczajenia, bo zatrudnili sie na Statoilu. Pracują i mają nadzieje ze coś się w końcu zmieni, że będzie jak kiedyś. Zmienia się ale tylko na gorsze. Warunki pracy są coraz gorsze.

Pewne źródło

Napisze wam tu coś co pewnie was zadziwi.... Albo zasmuci. Wasze narzekanie tutaj nic nie zmieni. Nic ... zero!!!!! Albo konkretnie działanie albo się zgadzacie. Ja też pracuje, ale narzekać nie mogę.

ja

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Poprawić zarobki , zwiększyć ilość pracowników (problemy z przerwą na posiłek ),

Ufff...
@ja 11.10.2018 20:59

W ogóle nie mamy przerwy na posiłek i nikogo to nie obchodzi. Pracownicy nie liczą się w tej firmie. Nie są szanowani przez kierownictwo. Kierownik, który szanuje pracownika dba o niego, pozwoli mu iść na przerwę, wysłucha go, pracuje rowno z nim itd., ale nie w tej firmie .

Anka
@ja 11.10.2018 20:59

Większe stawki, premie motywacyjne częściej niż raz na rok kilka groszy,dwie osoby na nocnej zmianie,więcej zrozumienia dla pracowników.Praca jest ciężka ale wystarczy aby firma bardziej o nas dbała i nie byłoby źle.

Pracownik
@ja 11.10.2018 20:59

Pracodawca Circle K powinien zapewnić takie warunki pracy jakie zapewniał STATOIL.

Buber

Ta firma strasznie promuje zatrudnianie się w niej, a potem jedyne co ma do zaoferowania to permanentne mówienie pracownikom: "Nikt wam nie każe tutaj pracować skoro jest tak źle, lepiej na pewno nie będzie i jak coś nie pasuje to możecie się stąd zwolnić" albo "My wam nic nie damy, bo my tylko bierzemy, nie oczekujcie od nas czegokolwiek, bo to wy macie nam dawać a nie my wam". Wyprzedzę tę firmę w swoim lamencie o nic nie dawaniu i napiszę wam szczerze, że nie musicie się tutaj w ogóle zatrudniać, bo tutaj jest bardzo źle i lepiej już od razu skierujcie się gdzie indziej, żeby się nie denerwować. Tutaj będziecie pracować za darmo, kierownictwo będzie się z was śmiało, że dajecie sobą tak poniewierać i że w żaden sposób nie cenicie swojej godności jako ludzie, no i będziecie pracować na najgorszych warunkach jakie tylko można sobie wyobrazić. Zatrudnić to oni was na pewno tutaj przyjmą z otwartymi rękami, bo tutaj są takie warunki pracy, że trzeba naprawdę długo szukać frajera, który chciałby się ich podjąć, ale co wam po takiej pracy, skoro nie zarobicie ani złotówki, zniszczycie sobie zdrowie, życie, a kierownictwo będzie wam codziennie mówić: "Zapomnij, że coś dostaniesz śmieciu. Nie masz żadnej wartości jako nasz pracownik, już jakiś bezdomny kundel jest więcej wart niż ty, pracując u nas". Po co wam to? Idźcie szukać pracy gdzieś indziej!

Buber
@Buber 10.10.2018 18:21

I pamiętajcie o tym, że zwalniając się stąd nie wpadniecie z deszczu pod rynnę, bo w sensie beznadziei ta praca jest już Niagarą kiepścizny. Nie znam kogokolwiek, kto się stąd zwolnił i narzekał, że trafił pod rynnę, wręcz przeciwnie. Pod rynną to jest każdy, kto siedzi w tej firmie i to pod taką rynną z której rwącym potokiem leci (usunięte przez administratora) prosto na głowę pracownika. Już lepiej być pod rynną zwykłą, dachową, niż taką z bezpośrednim podłączeniem do miejskiej szalety na dworcu PKP. Jeśli mielibyśmy zatem założyć, że jest rynna i rynna, ta rynna jest najgorszą, pod którą tylko można trafić.

Pewne źródło

W godz. 6-22 W niedzielę bez handlu dodatek 5 zł brutto za godzinę.

Depeches
@Pewne źródło 10.05.2018 14:22

Firma ma wgląd w faktyczną liczbę klientów na godzinę więc powinni indywidualnie dla każdej stacji ustalić godziny największego obciążenia i wtedy przydzielić na nie dodatek. U nas w dzień jest ruch jak w zwykłą niedziele, więc raczej lichy bo w okolicy jest sporo żabek i freszy, ale zamykają się o 20-22 i wtedy zaczyna się gehenna. Jeden pracownik na nocy gdzie obowiązków ile jest to każdy kasjer wie od 0.00 do rana ma 200 klientów. A dlaczego jeden bo nie ma godzin a przede wszystkim ludzi do pracy. Super bo jak zwykle ten co pracuje naprawdę ciężko jest niedoceniany, ale to taka polityka tej firmy.

Circlozaur
@Depeches 19.05.2018 22:30

To nie jest polityka firmy tylko debilizm kierownika, który źle zarządza godzinami pracy! Zgłoście regionalnemu!

Ilus
@Circlozaur 07.07.2018 10:30

Przecież regionalny akceptuje taki grafik to po co z tym do niego. Przecież i tak nic z tym nie zrobią. W największy ruch człowiek jest sam na zmianie. W weekendowe nocki też. A roboty od groma i zero przerwy się nie należy przez 12godzin pracy. W największy ruch kierownik powinien być obecny na stacji tak jest w procedurach. Śmiechu warte. Przez cały weekend nawet dzwonić do nich nie wolno bo jest zakaz .

Moze
@Pewne źródło 10.05.2018 14:22

5 zyla brutto do godziny. Za 12h zapierdalania starczy na maślankę i piwo Romper z Żabki hehe. Może coś zostanie. To se kupisz zapałki. Na CyrkiKlej

LOGAN

Zarobki na 3 kulki lodów !!! Przychodzisz dajmy na to w niedzielę na 18 do 6 rano. Dodatek za wolną niedziele od handlu masz jedynie w godzinach 18 - 22. Później nie należy się . Wyliczając masz dodatku 14 zł. netto. Sporo prawda? Przyjdź do Circle K, zarobisz na lody!!!!!

Dżepetto
@LOGAN 11.06.2018 10:51

Na nocce masz dodatek nocny, przynajmniej tak jest u nas.

Typ
@Dżepetto 11.08.2018 05:28

Dodatek nocny masz tylko dlatego, że taka przeszła ustawa w Sejmie, a nie że CyrkleKey ci daje. Muszą i nie ma zmiłuj.

Fąfara

A może by tak pozwalniać regionalnych?Siedzą na stacjach, śmiechy, żarciki tak wygląda ich praca. Samochody służbowe, po co oni są potrzebni? Kierownicy i zastępcy powinni też pracować jak reszta pracowników. W święta, na nocki. Nie pchali by się tak do koryta.

Zgagens
@Fąfara 03.10.2018 09:27

A reszta pracowników będzie pracować za kierowników i zastępców . Taka hierarchia .

Wreszcie
@Fąfara 03.10.2018 09:27

Też możesz awansować i (usunięte przez administratora) w stołek.Wszystko przed Tobą.

Raba
@Wreszcie 04.10.2018 05:30

Pierwsze to musi się zwolnić stołek. A kierownicy starej daty nie oddadzą go no chyba że czas na emeryturę będzie.

Stary
@Zgagens 03.10.2018 18:02

Sami kierownicy i zastępcy niech siedzą w nocy jak reszta pracowników

Ona
@Wreszcie 04.10.2018 05:30

Sam jesteś chyba tym obibokiem kierownikiem. Albo siedzisz pod stołem kierownika.

Marco
@Fąfara 03.10.2018 09:27

Zgadzam się. Kierownicy powinni też pracować w nocy, weekendy czy święta. A nie wymądrzać się, że na nocce nie było zrobione to czy tamto. Niech pokażą jak pracują w nocy i to samemu na zmianie, a nie komuś wytykać błędy. U nas na stacji już popołudniowa zmiana jest samotna. Klienci z niedowierzaniem na to patrzą co się tu wyprawia. Jedna osoba musi ogarnąć tłum ludzi.

Wreszcie
@Ona 04.10.2018 16:04

Chyba ONa dawno po twarzy nie dostała do tego gdzie jestem doszedłem ciężka pracą.lachy jak ty robić nie muszę.

Mily kierownik
@Marco 04.10.2018 17:52

W nocy to ja sobie śpię grzecznie. A w weekendy będę się wyrzewał na saunie na kartę multisport. Jak mam jeszcze przy tym pracować? Po ciężkim tygodniu kierowania wami.

Ona
@Wreszcie 04.10.2018 18:47

Taki z ciebie kierownik że po twarzy bijesz. Może trzeba to zgłosić do sądu!!!!

Marco
@Mily kierownik 05.10.2018 06:48

Szkoda słów na takich jak ty.(usunięte przez administratora) z ciebie i tyle. Widać, że brak ci kultury i rozumu. (usunięte przez administratora)

Cyrjk

Ja to bym wyy...bał tych starych cwaniaków kiero albo niech przejda na własną działalność i przestana się panoszyc.

Realista
@Cyrjk 30.09.2018 21:05

Ty wtedy przejdziesz na umowę zlecenie lub najniższą na łapę i 500 pod stołem

anonymous
@Realista 04.10.2018 00:26

A Ty nie będziesz blokował miejsca za taką stawkę co dostałeś kiedyś, dwóch kierowników będzie zadowolonych, a pod stołem to Ci porty falują jak wyniki i liczby raportować trzeba.

Realista
@anonymous 04.10.2018 18:10

Nie pisałem że jestem kierownikiem .

CIRCLOZAUR JADOWITY

"STRAJK PRACOWNIKÓW CIRCLE K" ? To co się dzieje w tej firmie to jedna wielka porażka. Nowi ludzie przychodzą i po kilku dniach się zwalniają. Pracownicy, którzy są od kilku czy kilkunastu lat odchodzą do innych firm. Ciągle dochodzą nowe obowiązki a kasa taka sama. Kanapeczki, wrapy, wrapoburgery i inne gówna. Niedziela bez handlu wygląda tak, jakby stado dzików wbiegało co chwilę do sklepu. A co na to kierownik? A co na to k. regionalny? Oni mają Cię głęboko w czterech literach. Liczy się sprzedaż. Zapierdzielamy jak osły bez przerw. Często 12 godzin na nogach z grypą - ale kierownicy udają , że tego nie widzą. Musimy w końcu coś z tym zrobić. Mam nadzieję, że jesteście też za tym. No bo przecież ile można? Nasze żądania: - podniesienie wynagrodzenia za niedzielę o 200-300 proc. - min. stawka miesięczna dla pełno etatowca 3000 brutto Co dodalibyście jeszcze do żądań? Jak widzicie ten strajk? Co myślicie o wydarzeniu na fb? "Strajk pracowników Circle K?

PracownikŚlask
@CIRCLOZAUR JADOWITY 17.09.2018 17:04

Jak najbardziej jestem za. Trzeba w końcu coś z tym zrobić. Może jak wszyscy się zbuntujemy to w końcu może Warszawa przejrzy na oczy i zrobić coś z naszymi warunkami pracy.

Pracownik
@CIRCLOZAUR JADOWITY 17.09.2018 17:04

2 osoby na nocnej zmianie. Zmiany 1- osobowe są wykańczające fizycznie i po prostu niebezpieczne. Nawet klienci dziwią się ze zgadzamy sie stać sami na nocce.

Pracownik
@CIRCLOZAUR JADOWITY 17.09.2018 17:04

Niedziele płatne tak jak nadgodziny ( dniowki i noce + dodatek). Tak samo święta min. 100 % stawki. I podstawa min. 3000tys brutto. No i oczywiście stażowe bo to co jest aktualnie to jest poniżej krytyki

Dowidzenia
@CIRCLOZAUR JADOWITY 17.09.2018 17:04

Proszę się zwolnić. Komu się nie podoba niech odchodzi. Jeśli dalej "zostajesz" to pomimo pitu pitu "zgadzasz się" na obecne warunki :) Daj przykład innym ZWOLNIJ SIĘ - jest tyle wokoło pracy ... Jeszcze raz - ZOSTAJĄC dowodzisz że może tak być i jest to akceptowalne pozdrawiam teraz z magazynu - 3000 brutto - praca od pon. do nd.

Dowidzenia
@Dowidzenia 20.09.2018 13:05

"praca od pon. do nd." to teraz NIE u mnie tylko u Was

Dede
@PracownikŚlask 18.09.2018 17:41

Jestem również za. Jak na razie nic na lepsze

CIRCLOZAUR JADOWITY
@Dowidzenia 20.09.2018 13:05

Dlaczego mam się zwolnić? Zrobię wszystko, żeby było mi tutaj lepiej. ps. Co robi magazynier na stronie z opiniami na temat firmy Circle K? haha - nie kompromituj się. Ciekawe, który to kierownik pisze. :)

anonymous
@CIRCLOZAUR JADOWITY 17.09.2018 17:04

"Strajk pracowników Circle K? dobry pomysł.Brak samotnych nocek i wieksza kasa to podstawa

Mariusz
@PracownikŚlask 18.09.2018 17:41

Warszawa nie reaguje na żadne monity ani problemy, brak działu operacyjnego skutkuje tym, że nie ma kto podjąć decyzji i to w każdym temacie. Na serwis sprzątający nie ma, na maszyny do sprzątania nie ma, jest tylko kasa na szmaty do podłogi.

Pracownik
@Mariusz 25.09.2018 17:09

Mnie sprzątanie nie przeszkadza. Ale fakt ze człowiek sterczy sam na nocy jak głupi albi że przez 12 godz.nie może isc na przerwę to już nie jest normalne. To nie są normalne warunki pracy!

Trójmiasto
@CIRCLOZAUR JADOWITY 17.09.2018 17:04

A ktoś słyszał o działaniu związków zawodowych w naszej firmie? Bo to raczej ich rola by coś z tym zrobić? A jak na razie to ludzie płacą składki a w Warszawie muszą im dawać więcej skoro siedzą cicho i tylko podpisują zgody pod kolejnymi regulaminami wynagradzania...

Dowidzenia
@CIRCLOZAUR JADOWITY 21.09.2018 14:43

Pracowałem do końca czerwca 18 - Teraz i owszem pracuje na magazynie jako zwykły robol Mam na start 3k brutto , ale za czasu pracy w statoil/circle zrobiłem kurs na widlaka :) Przepracowałem w statoil/circle 3 lata Praca na stacji skierowana jest dla osób młodych, nie mających rodzin na utrzymaniu, studentów, uczniów itp. - to są słowa jakie w maju usłyszałem od kierowniczki / pytałem wtedy o podwyżkę dla starszego kiblowe... :) , czyli dla mnie / i tą podwyżkę dostałem ale w magazynie. Zmień pracę i będzie Ci lepiej / nie bij PIANY strajkiem bo ta szybko opada "Dlaczego mam się zwolnić? " - dostajesz pieniądze za pracę ? dostajesz. Nie odpowiada - Odchodzę "Zrobię wszystko, żeby było mi tutaj lepiej." - raczej wszystkim będzie lepiej bez Ciebie

Pracownik
@Pracownik 26.09.2018 09:04

Zgadzam się z twoją opinią. 12 godzin na nogach i zero przerwy!!!!! A jedzenie trzeba w kieszeni trzymać i cichaczem je podjadaćmiędzy klientami. Do tego cały miesiąc w pracy, a tylko trzy dni wolnego. Przepisy mają głęboko w D...e tak jak nas

Stary Lary

Proponuję złożyć wymówienia. Na koniec roku posypie się w firmie I będą kierownicy sami pracować. A Regionalni polecą że nie potrafili nic z tym zrobić.

Buuu
@Stary Lary 22.09.2018 17:47

Są tacy którzy w życiu tego nie zrobią, a najwięcej narzekają. Prawda jest taka, że firma w ogóle nas nie słucha i nie dba o nas. Jak można pracować przez 12 godzin bez żadnej przerwy!!! W nocy to już w ogóle nie ma czasu na nic. Nawet niewolnicy mieli przerwę, a my? Może trzeba zgłosić to do PIP ???

Mariusz
@Stary Lary 22.09.2018 17:47

dokładnie tak! Na Machnaczu kierownik dostaje już na łeb, mobbing to mało powiedziane, czepia się wszystkich ze swoją Anitą. Tylko patrzeć jak zacznie ścigac klientów.

Pracownik
@Buuu 23.09.2018 18:29

Firma nie dba nawet o klientów a co dopiero o nas... Wielu klientów narzeka na zmiany na stacji. Mówią że to nie jest to co kiedyś. Każdy widzi co sie tu dzieje, jak latamy z językami na brodzie. Z brudnymi łapami od razu do kasy. Ludzie to widzą.

anonymous

Ona uwielbia obmawieć i choć znam większoćś pracowników to głupio mi że aż tak yto sie odbywa. Gdyby w mojej pracy był kto s ntak głupi i pusty to dwno nby odszedl

anonymous
@anonymous 18.09.2018 21:43

Ona jest tak pusta i głupia że nawet tego nie dostrzega. To jest stara rycząca 50tka która zerwała się z łańcucha i zachowuje się jak jakiś niedopieszczony podlotek.

anonymous
@anonymous 19.09.2018 19:19

Ogólnie mówiąc to pani Dorota - bo taki napis ma na tabliczce na firmowej koszulce to pustak z farbowanymi przetłuszczonymi włosami i tłustą porowatą cerą co swoim debilowatym zachowaniem i manierami paniusi która na widok byle jakiego faceta lub kolesia w czarnym ubranku - czytaj "ochroniarza" który się do niej uśmiechnie to ma wilgotno między nogami - to takim zachowaniem psuje i reputację i opinię innym pracownikom na tej stacji.

Pracownik
@anonymous 19.09.2018 19:39

Nieładnie tak kogoś obgadywać, bo świadczy to o tej osobie...

pracownik

Słyszałem że na stacjach ma pojawić się karta multisport orientujecie się może kiedy wejdzie i ile bedzie kosztować

Dre
@pracownik 07.09.2018 00:11

Też o tym słyszałem, ale brak konkretów. Więc chyba coś jest na rzeczy skoro też coś wiesz o tym.

NickCkovac
@pracownik 07.09.2018 00:11

Ciekawe kto będzie miał na to czas???

zgagens
@NickCkovac 11.09.2018 06:10

Czas zawsze się znajdzie.

pracownik
@NickCkovac 11.09.2018 06:10

Mam 15-16 zmian w miesiącu reszta wolne więc czas jest wystarczą chęci :))

Truman
@pracownik 12.09.2018 23:48

Ja mam swoje życie poza pracą, więc raczej czasu będzie za mało.

Pracownik
@NickCkovac 11.09.2018 06:10

Lub raczej kto będzie miał na to siłę po takiej harówce...

....
@pracownik 12.09.2018 23:48

Ciekawe jakim cudem masz tyle wolnego? Ja mam pół etatu i może z 5 dni wolnego miesiącu. Same dopracowania. Inni u nas też tak mają. Na umowie pół etatu a robisz prawie cały

Kiero
@.... 17.09.2018 10:43

Zależy jak twój kierownik układa grafik. Jak robisz dane 12 godzinne zmiany to masz 14 zmian i po sprawie. A jak masz zmiany po kilka godzin. To robisz codziennie po trosze. Cała filozofia

Depeches
@Kiero 17.09.2018 12:41

jasne 14 nocek i po sprawie Bałwan

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

W Circle K trzymają teraz każdego bo nikt nie chce tam pracować;)

anonymous

Nie ma sensu sie tu wysilać bo najprawdopodobnirj ta ze sztucznymi oczami to kasuje. Nikt gówna by nie chciał dotykać więc jest z la

anonymous

Tesztuczne oczy to wskazówka, hahahha kijej bym jej dotknąć nie chciał. Koszmarnie pusta baba tylko obmawiac potrafi i bazuje na tym że wszyscy myślą że jedt supe a to pustak do pot egi

anonymous

To że się godzą pracować w niedziele to ich wybór. Ale to ze na jednej ze stacji w Łodzi pracuje laska ze sztucznymi oczami co opowiada o sprawach prywatnych innych pracowników do klientów to jest żenada. To psychicznie chora kobieta. Kupuje paliwo tam na stacji od lat a ona zawsze wywleka życie prywatne innych na forum publiczne. Coraz bardziej zniecheca mnie do jeżdżenia na tą stację. Dla mnie to osoba z problemem psychicznym. Jak mozna (usunięte przez administratora) we własne gniazdo ?

Zajebany

(usunięte przez administratora) jakieś wymyślają. Lepiej płacić niech zaczną. Samotne zmiany, święta, niedziele pracujesz wolne od handlu i wyciagasz ledwo 2tys.

Wściekły
@Zajebany 15.09.2018 15:31

Zgadzam się z tobą. To co się dzieje to jakieś wielkie nieporozumienie. Praca praktycznie 7 dni w tygodniu bez wolnego. Umowy na pół etatu a zapiepszasz cały, bo nie chcą ludzi do pracy zatrudnić, a umowy na cały etat też nie. Samotne nocki po 12 godzin w weekendy to już przegięcie. Do tego lista zadań do wykonania. Nic z tym nie robią i nie mają zamiaru zrobić. My szaraki to nas traktują jak G.... . Pytam dlaczego prezesi , dyrektorzy czy kierownicy nie zapiepszają w weekendy, świera czy na nockach? Tak dla przykładu powinni pokazac co potrafią i ile w nocy samemu na zmianie zrobią za 5zl brutto . Brak słów co się tam dzieje. Jest coraz gorzej

Kolo
@Wściekły 17.09.2018 10:26

A ja tylko do końca miesiąca i spadam z tego syfu :-) Już odliczam godziny :-) Szkoda życia na pracę w tej firmie.

Marzena Poznań

Cześć Wszystkim, Chcę/my się dowiedzieć jak teraz zmienia/niła się stawka zaszeregowania w różnych regionach/miastach. Kierownik Stacji i Regionu twierdzi że mamy tyle samo co inni. (Nie wierzymy im) Jeśli możesz to napisz: miasto lub region i stawka (godzinowa lub brutto za cały etat) Każdy będzie mógł się porównać :) ps. słyszałem jak moja kierowniczka rozmawiała przez telefon z drugą kierowniczką i "wiesz, zobacz, no przecież ta różnica cały czas się zmniejsza ja mam 3500 , a pracownik .... + dodatki)" Tak sądzę że kierownictwo tak wcale o wiele nie ma lepiej.... Poznań - 2800,00

Maro
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

2800 dla sprzedawcy ? Wow. Śląsk - 2250 brutto dla sprzedawcy. Polska jest podzielona na 3 duże regiony - każdy z nich ma inną stawkę.

Adam
@Maro 18.07.2018 17:13

Te 2250 brutto, o których pisze Maro to ten najniższy region- ciekawe czy Poznań to 1 czy 2.

Zrezygnowany
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

Najniższa krajowa. I nic nie wiemy o podwyżkach czyli ich nie ma u nas.

Ja
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

Pomorskie pomiędzy 2250-2450 brutto

Nsjshsh
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

2400 zł dolnośląskie

Johnny
@Ja 19.07.2018 12:35

Gdynia i Gdańsk 2500 sprzedawca a 2600 starszy sprzedawca

Pracownik
@Johnny 28.07.2018 21:48

Warszawa 2500 i od lipca podwyzki.

Upokorzony kasjer
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

Po obecnych podwyżkach w Krakowie 2600 kasjer i 2700 starszy kasjer.

JaJonasz
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

Poznań 3000 starszy sprzedawca.

Ola
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

Ślask - 13,10/h

KTOŚ
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

ŁÓDŹ, 2400

KTOŚ
@Marzena Poznań 18.07.2018 15:41

ŁÓDŹ 2400 BRUTTO

Penis w ciętej i wsadzanej

Witam! Co najczęściej robicie, kiedy chcecie rozmrozić łososia na szybko do kanapki klientowi? Ja zazwyczaj wkładam go do pisuaru i okraszam ciepłym moczem.

Ja
@Penis w ciętej i wsadzanej 11.08.2018 06:07

Rozumie że u ciebie na Orlenie jest to normalna praktyka.

sprzedawca

Tez mi nowość, każdy u nas tak robi...

Depeches
@Penis w ciętej i wsadzanej 11.08.2018 06:07

Idź do kibelka z którego właśnie wyszedł i za pomocą berła przykryj go ciepłą kupą którą zostawił, przez to nabierze smaku temperatury i aromatu. Pan będzie zadowolony.

K

Tragedia. (usunięte przez administratora).

Nawallony
@K 19.08.2018 23:57

O.K. Ale o so hodsi?

Pracownik

Kiedyś była to najlepsza stacja, zarówno dla pracowników jak i dla klientów. A teraz szkoda gadać...

Himka
@Pracownik 27.07.2018 22:31

Dokladnie.. Ja po 10 latach pracy uciekam. 1550 zl na rękę. I jedno osobowe zmiany. W dzień jeszcze wlasciciel pomoże jak ma dobry humor. A samotne noce.... Masakra.

ktoś

łódź, 2400 brutto

Wreszcie
@ktoś 23.07.2018 10:01

2500 Łódź

LOL

Warto przypomnieć że zabierane są premie sprzedażowe nawet za jeden dzień choroby. Zarobiłeś przez prawie m-c 400 zł. i pech chciał łapie cię choroba. Kasę zgarnia góra a ty masz gó...

Mily kierownik
@LOL 08.08.2018 15:46

Jesteś ciemny i tego nie rozumiesz. Bo to tak nie działa. Odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.

21223213
@LOL 08.08.2018 15:46

U mnie tak nie ma masz l4 masz normalna premie.

Lol
@Mily kierownik 08.08.2018 19:53

Wal się pedale

Kasia

Niestety praca na tej stacji należy do ciężkich. Zastanawia mnie , że tak bogaty koncern, tak poniewiera człowiekiem. To prawda , że jesteś od wszystkiego, ogrodnik, sprzątaczka, babcia klozetowa, negocjator, marketingowiec,tankujący, kucharz, piekarz. Na samotnej nocce, nie masz czasu po głowie cię podrapać, bo kartka A4 z zadaniami już czeka. Jakaś pusta pała zgarnia niezła kasę , za zmianę ustawień towarów a śmiecie- pracownicy co tydzień apiać od nowa przestawiają. Ktoś ma fantazję, przestawia tabelki w exelku, kasuje premię a Ty jak pupa biegaj i w kołku przestawiaj. Klient wkurzony bo wiecznie czegoś szuka, Ty już tez nie masz pojęcia gdzie dziś stoi dana woda, no Kongo. Zastanawiam się tylko , czy to takie celowe upokarzanie pracowników, czy po prostu te pały wyżej w swoich skórzanych fotelach nie zauważają tych maluczkich. Tajemniczy klient, to następny bat na juz i tak zjechanych pracowników. Praca na krótko, tylko celem zapoznania się z warunkami pracy, ale na dłuższą metę, zdecydowanie odradzam!!

Pracownik
@Kasia 14.07.2018 22:52

Prawadą jest niestety , że pracodawca w tyłek wszedłby klientowi by tylko nabić sobie kabzę, natomiast pracownik, tak pracownik ten który ma wyrobić te normy, sprzedać a to bułkę a to płyn do spryskiwaczy z szerokim uśmiechem na twarzy po 10 godzinach w ciągłym ruchu ( kasa, wykładanie towaru,mycie urządzeń, toalety, dostawy, ect)przez owego bogatego pracodawcę traktowany jest jak popychadło i śmieć. Szanowny pracodawco, zadowolony i wydajny pracownik to doceniany pracownik, to dobrze wynagradzany pracownik. Może czas tam na górze troszkę przetrzeć oczka, a nie ślinić się tylko na każdy zarobiony na czyjejś ciężkiej pracy miliard?

Byłem zadowolonym pracownikiem

Ocena 2 na 6 gwiazdek mówi sama za siebie a i tak pewnie biuro anonimowo trochę podciągnęło tą trochę zawyżoną ocenę.Ludzie trzymajcie się z daleka od Circle K to nie jest Statoil !!!

Pracownik

Nie w takiej firmie się zatrudnialiśmy. Statoil był porządnym pracodawcą.

Nick
@Pracownik 25.07.2018 22:11

Mądrze piszesz , szkoda tamtych czasów i żal patrzeć co pseudokierownictwo z tym zrobiło

kasjer-sprzedawca-barman

Na początek to nie zmieścił się cały nick kasjer-sprzedawca-barman-sprzątacz-ochroniarz-kucharz-zarządca toalety itd. Pracuję od 12 lat i to jest o co najmniej 7 za długo .Teraz to już TRAGEDIA , chyba najgorszy pracodawca w branży. Wymagania kosmos za niewiele ponad minimum krajowe. Do tego straszenie TK i KR . Praca na pojedynczych nocach w wakacje to jakieś nieporozumienie , dniówki nie lepsze KS I ZKS zamknięte w biurze jeden kasjer i ciągła kolejka a jak poprosisz o pomoc to raban że sobie nie radzisz. Jeżeli ktoś się zastanawia nad pracą w Circle K to zdecydowanie odradzam. Na dzień dzisiejszy to wielka ewakuacja starszych pracowników . A tzw. kierownictwo twierdzi że nic się nie dzieje . Na więcej szkoda pisania szkoda czasu i nerwów ....................

Optymistą
@kasjer-sprzedawca-barman 25.07.2018 12:28

Jeżeli pracujesz tak długo to nie jest Ci tak źle, bo jakby by było to byś się dawno zwolnił, a nie pracował tutaj 12 lat. To nie pisz takich głupot. Komu jest źle to odchodzi góra po roku, a nie tkwi w tym miejscu. Widzę, że nadal chcesz tu pracować i nie masz zamiaru się zwalniać. Uważam, że praca nie jest najgorsza. Wszędzie trzeba pracować i to jeszcze bardziej. Czasami najgorsze są te pojedyncze nocki, ale i to jest do ogarnięcia.

anonymous
@Optymistą 25.07.2018 13:51

Myślę że 2012 rok był tym przełomowym kiedy to zaczęło być coraz gorzej i przez ten czas miałem ciągle nadzieję że coś się poprawi ale mam dość i opuszczam ten CYRK .

Fazi

Małopolska 2200

Adda

Dajcie znać jak jest na Klikowskiej w Tarnowie?? Mam mieć jutro rozmowę

Zostaw opinię o Statoil Poland sp.zo.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Statoil Poland sp.zo.o.