(usunięte przez administratora)Biuro i regionalni drenują pracowników do ostatniej kropli krwi i potu. Ciągle tną godziny i dokładają obowiązków. Na stacjach konkurencji zawsze po kilka osób na zmianie a tu po jednej z kierownikiem, który siedzi w biurze albo sprząta kible. Nocki to porażka, zawsze 1 osoba a ostatnio nawet przerwy w nocy przeszkadzają regionalnym bo stacja jest 24/7 a Ty od 19 do 7 masz nie lać i nie (usunięte przez administratora) bo drzwi nie można zamknąć. Jeszcze chwila i razem z ekwiwalentem na pranie zaczną wypłacać dodatek na pampersy. Zero odpowiedzialności za pracownika, jak ktoś ma l4 to musisz (usunięte przez administratora) za niego a później odbiór godzin bo nie wolno nadgodzin wypłacać bo regionalna się nie zgadza.
Czytając niektóre komentarze zastanawiam się co Wy niezadowoleni wiecznie pracownicy jeszcze robicie w tej firmie. Dlaczego nie znaleźliście do tej pory pracodawcy , który Was doceni, w końcu jesteście tacy wspaniali : pracowici, rzetelni, kompetentni, uczciwi itd. I tylko ten zły pracodawca , który Was gnębi ... dlaczego jeszcze nie odeszliscie do innego wymarzonego pracodawcy...bo go nie ma. Bo gdziekolwiek byście się nie zahaczyli to zawsze będzie zle i to nie dlatego ,ze wszyscy pracodawcy są źli, to z Wami jest coś nie tak. Jeszcze to do Was nie dotarło? Błagam znajdźcie sobie inna robotę. Zrobicie przysługę sobie i nam, tym którzy chcą przychodzić do pracy w dobrym humorze i z takim samym z niej wychodzić , nie musząc wysłuchiwać nieudaczników.
Witam. Czy u was też w sylwestrową noc jest jedna osoba na zmianie?
W firmie będą bony na święta Wielkanocne ?
No ładnie się ZFSS wytłumaczył, że nie ma środków. Szkoda , że nie doceniają swoich pracowników. Robia wszysto zeby nas zniechęcić do pracy. Już pomijam fakt , że jakaś dziwna rewolucja się dzieje w naszej firmie i ludzie z wiedzą odchodzą (zaraz sobie z palcem do d. Nie trafia cos czuje ). Chyba pora tez na nas
System octan 2000 w 2023 i wielkie zdziwienie, że braki kadrowe. Nawet mi ich nie żal, grafiki ucinają, sprzedaże wymuszają, może dlatego, że panuje tam bieda ale nawet produkty nędza. Odeszłam i znalazłam lepsze miejsce pracy, każdemu polecam pójść w moje ślady. Tutaj to paczki Glovo, kierownicy w biurze, albo przychodzą na 4 godziny a ty stoisz 12. (usunięte przez administratora)(pisanie błędnych maili, zachowywanie się głośno i nie na miejscu pewne zachowania) cały czas w biegu, non stop niskiej jakości jedzenie, warto wspomnieć że po wyczyszczeniu toalety i zatankowaniu np gazu lecisz robić kanapki lub hot dogi(usunięte przez administratora)biuro i ich słabe pomysły, takie jak vege hot dog albo hamburgery, dużo minusów, z plusów w moim przypadku zespół i klienci, tyle z zalet. Zapomniałam dodać o pojedynczych nockach, nie wiem czy to w Warszawie tylko, natomiast przegięcie ewidentne, jeszcze pracownicy biura stacji byłego statoil mają problem do przerw, na szczęście każdy nie zwraca praktycznie uwagi:) ,bo ewidentnie procedury leżą (przynamniej oni nie są zapoznani odpowiednio) Mam nadzieje, cże to miejsce szybciutko upadnie, bo nie ma racji bytu, z tego co wiem są duże braki i to nawet w moim byłym miejscu pracy, Podsumowując nie jest to godne miejsce pracy lepiej iść do bp jeśli komuś zależy na stacji paliw albo jak ja pójść w zupełnie coś innego i mieć spokój, prośby kierowników o zostanie ignorujecie ,bo zapewne takie będą, szanujcie siebie i swoje zdrowie. Powodzenia
Niech otworzą swoje firmy i staną się wymarzonymi pracodawcami dla swoich pracowników. A najlepiej niech sobie zrobią spółdzielnię i się w niej zatrudnią do kupy, będą mieli jak w niebie
To właśnie przez takich nieudaczników i dupolizów jest w tej firmie jak jest. Będziesz siedział cichutko i godził się na wszystko nawet na pracę za miskę ryżu. Jak ci się tak podoba to pracuj sam na wszystkich zmianach. Rób hamburgery, sprzątaj i rób wiele innych rzeczy. To właśnie Ty jesteś nieudacznikiem i tchórzem bo nie potrafisz bronić swoich praw tylko potulnie przytakujesz.
Może opowiesz jak Ty bronisz swoich praw i jak strajki organizujesz? Chętnie się dowiem
Na pewno nie siedzę cicho i nie trzęsę się, że mnie zwolnią. Polecenia czasem wypełniam a czasem nie, bo nie mam zamiaru przemęczać się dla tej żałosnej firmy. Ataki typu zwolnij się jak ci źle radzę sobie darować. Chciała bym czasem żeby sami mnie zwolnili ale uwaga nie zwalniają !!! A czemu? A no temu, że już nikt nie chce przyjść tu do pracy na dłużej niż miesiąc ????????????
U mnie tez na stacji była taka jak Ty. Wiesz jak płakała jak ja zwolnili ? Nagle circle było najlepsze
Marudo a jak firma traktuje swoich pracowników. Pojedyńcze obsady, na kuchni też , nie pełne etaty, itp. Wiecznie zadowolony pracowniku lub krawaciarzu z puławskiej . Realiów tej firmy nie znasz lub jesteś Sado nasi.
Nie strasz nie strasz bo .... Trzymaj palec dalej tylko czasem nie zginaj. Może Ci medal z tektury wytną.
Kolejna co pracuje tutaj od 20 lat. Narzeka i czeka aż do niej przyjdą i zaproponują pracę marzeń. Bo sama się przecież nie zwolni. Ogrnaizatirma buntów i pragnąca żeby wrócił Statoil xD kocham takie jak ty
Wskaż gdzie narzekam. Ja tylko mówię że pracują tu ludzie, którzy nie potrafią się odezwać. Jak bym chciała to chyba jasne że już bym się dawno zwolniła. Ale po co mam umowę na stałe to poczekam na odprawę. Pozdrawiam wszystkich z bólem (usunięte przez administratora)
Przecież nikt na siłę Cię nie trzyma. Zachowujecie się jakbyście byli w jakimś (usunięte przez administratora) bez możliwości ucieczki. A tu jednak taaa daaam! Tam są drzwi, droga wolna..
Przecież nikt Ci nie broni czytać ze zrozumieniem. Nie pisałam, że się chce zwalniać. A jak będę chciała to na pewno to zrobię.
Wybacz ale by pracować na stacji paliw nie musisz spełniać żadnych wymagań ani posiadać kierunkowego wykształcenia. Na start godzisz się pracować po 12 godzin w akordzie. Pracujesz także w niedzielę wolne od pracy, w święta, w sylwestra i nowy rok. Wynagrodzenie często ledwo przekracza poziom minimalnej krajowej. Wszyscy pracujący na stacji jesteśmy nieudacznikami życiowymi
Wybacz , ja tak o sobie nie myśle i o swoich kolegach tez nie. Ktoś musi pracować na stacji, ktoś musi pracować w biurze , a ktoś musi zamiatać ulice. Kwestia jak podchodzisz do tego co w życiu robisz. Ja staram się robić to najlepiej jak potrafię , dla siebie, nie dla mojego przełożonego, bo mi kazał, dla siebie, i z tego czerpie satysfakcję. Współczuje tym wiecznie niezadowolonym , nieszczęśliwym ludziom.
Piszesz , ze raz pracujesz raz nie , jak ci się chce. A ja znam takie jak ty. Wiem dlaczego cię jeszcze cię nie zwolnili. Bo kłapać jęzorem umiesz tylko w takim miejscu jak to, a tak naprawdę to kiedy jesteś sama na zmianie z kiero to wylizujesz mu cztery litery i donosisz na innych.
O kochany nie mierz wszystkich swoją miarą. Jak Ty tak postępujesz a wnioskuję że tak bo tak dobrze znasz temat to już twój problem.
Popłakałem się ze śmiechu. Kujawianka nie lubisz swojej pracy, nienawidzisz firmy w której pracujesz , czujesz się nie doceniana i siedzisz w niej , bo czekasz aż zrobisz im na złość i weźmiesz odprawę po zwolnieniu cię? Należy ci się Nobel za przebiegłość i logikę działania. Na złość mamie odmrożę sobie uszy, genialne! Jezu tacy ludzie pracują w tej firmie?
Nigdy nie napisałam że nie lubię swojej pracy ani, że nienawidzę firmy. Nie wiem skąd wysłałeś te informacje. A jak już pisałam jak chciała bym się zwolnić to bym to zrobiła. Nie trzeba się o mnie martwić.
O jakiej odprawie za zwolnienie mówisz?bo ja nie słyszałem żeby komuś odprawy wypłacali za zwolnienie z pracy. Jest okres wypowiedzenia który musisz przepracować , no chyba że cię zwolnią z wykonywania obowiązków bo nie będą mogli już na ciebie patrzeć????. Ty czytałaś kiedyś firmowy regulamin pracy ?
Odprawa pieniężna dla zwolnionych pracowników przysługuje jedynie wtedy, kiedy ustanie stosunku pracy nastąpiło na mocy wypowiedzenia wręczonego pracownikowi przez pracodawcę lub porozumienia stron, gdy przyczyna zwolnienia leży po stronie pracodawcy.
Jedyna odprawa jaka ci się należy to pośmiertna ale chyba nie o nią ci chodzi. Poczytaj regulamin pracy , mam wrażenie ze go na oczy nie widziałaś. Jeśli wierzysz w te bzdury , które piszesz to gratuluje intelektu
Nie wiesz kim jestem więc mnie nie obrażaj bo ja na swoim stanowisku znam kodeks pracy na pewno lepiej niż Ty. A odprawa się należy ale oczywiście nie będę Ci tego udowadniać pokazując wyciąg z konta. Pamiętaj że to tylko forum i pisać tu może każdy. A mi nie gratuluj intelektu ale lepiej zadbaj o swój bo jest w ciemnej .....
Pracodawca jak pracodawca on określa granice i ramy działania firmy, a to KS są bezpośrednim kreatorem atmosfery. Jeśli jest otwarty i szczery dialog z załogą to wydaje mi się, że i pracownikom sympatyczniej się pracuje. Załoga może w tym momencie radą sugestią służyć jak zorganizować system funkcjonowania stacji, aby jak najlepiej służyć realizacji celów, a było jak najmniej utrudniające życie pracownikom.
(usunięte przez administratora)Niestety nie masz racji, jeśli w danym zakładzie jest źle, to w 90% przypadków(mówiąc metaforycznie) odpowiedzialny jest tylko właściciel i/lub kadra kierownicza. Pracowałem w kilku jak ja to nazywam Patologicznych Zakładach Pracy (u mnie w województwie jest mnóstwo) większość z nich należy dziwnym trafem do eks-komunistów, ich rodzin lub bogoczy, którzy chcą się jak najwięcej nachapać. W takich zakładach pracy cel jest tylko jeden właściciel musi się jak najwięcej zarobić, inaczej mówiąc zysk ma być jak największy (zazwyczaj kosztem pracownika). Co jest normą w takich patologicznych miejscach: 1. Podejście właściciela i kadry kierowniczej typu Hrabia na włościach, a chłop pańszczyźniany oraz ciesz się w że w ogóle ci płacę i jak płacę ci moje pieniądze to jesteś niewolnikiem. 2. Wykorzystywanie pracowników na maksa, także do wykonywania obowiązków nie związanych z pełnionym stanowiskiem. 3. Stawka minimalna. 4. Zatrudnianie w kadrze kierowniczej swojej rodziny i znajomych, którzy zazwyczaj nie mają kompetencji do pracy na tym szczeblu oraz często są zbyt "niedorozwinięci umysłowo" i kwalifikacyjnie, żeby zorganizować zakład pracy tak żeby funkcjonował normalnie i tak żeby nie tylko właściciel i kierownicy byli zadowoleni, ale także pracownicy niższych szczebli, co spowodowałoby poprawę funkcjonowania całej firmy. 5. Jak jest jakiś problem to zawsze jest wina pracownika, bo przecież właściciel i kierownicy są idealni. 6. Ciągła rotacja pracowników (więc jeśli widzicie, że regularnie pojawia się ogłoszenie o poszukiwaniu pracownika do danej firmy, to nawet nie wysyłajcie tam cv, ciągła rotacja pracowników pojawia się tylko w złych firmach, co jest logiczne, przecież jeśli w firmie jest dobrze, to mało kto albo nikt z niej nie odejdzie). 7. Wałki na kasie. 8. Oszukiwanie podwykonawców. 9. Podejście typu jak ci się nie podoba to się zwolnij. 10. Przez złe warunki pracy i płacy, w takim zakładzie są zatrudniani pracownicy którzy są niekompetentni, nie mający kwalifikacji, alkoholicy, itp. towarzystwo, więc taki pracodawca, przez nich będzie miał złą opinie o pracownikach i będzie myślał że wszyscy pracownicy są tacy, a wystarczyłoby poprawić to co złe, nie być chciwym, wywalić niekompetentych kierowników i wtedy do pracy przyszli by normalni ludzie, a cała firma lepiej by działała. Na szczęście w Polsce jest już coraz lepiej z warunkami pracy, no ale niestety jeszcze istnieją te Patologiczne Zakłady Pracy i zapewne przez dwa lub trzy pokolenia jeszcze będą istnieć, bo w tych zakutych głowach nigdy nie pojawi się pomysł, że może lepiej jest zmienić podejście do pracownika, polepszyć warunki pracy i wtedy przyjdą lepsi pracownicy na długi okres czasu lub na stałe i cały zakład pracy, będzie lepiej funkcjonować, kosztem trochę mniejszego zysku. Niestety chciwość, nadmierna miłość do pieniędzy i zbyt wysoka samoocena odbierają rozum i umiejętność logicznego myślenia. No na koniec życzę Polsce i pracownikom, aby te wszystkie Patologiczne Zakłady Pracy poupadały, czym prędzej i żeby na ich miejsce nie powstały nowe.
Zatrudnij się na jednej cwaniaczku. Sam zobaczysz, że wina nie leży po stronie pracowników chyba, że mamy do czynienia z osobą fałszywą. U mnie jest to samo. Kierownik nie pomaga, (usunięte przez administratora) na godzinach. Popracuj a potem się wypowiadaj.
Odnoszę wrażenie ,ze za to ze w Kongo szarańcza zeżarła kukurydze tez odpowiada kierownik ????
Wszystkich chcących przeżyć niezapomniane emocje niczym rolercoster i lekcje życia zapraszam na dniówke na stację w Przemyślu lub dla naprawdę twardych na nockę (oczywiście jednoosobowa) emocje gwarantowane jak również mokrą koszulkę i ćwiczenie pęcherza. Nie wiedziałem że człowiek może nie sikać 9 godz. Na następną nockę biorę słoik po ogórkach... ????. Nie wiem ile ludzi musi przyjść na stscje i ile kasy musi być w szufladzie żeby nasza biedna firma dała dwie osoby na noc. Ale widać ze nawet prawdziwa wojna na UA i,, mała wojna na nocy jeden kasjer kontra masa klientów,, nie zmienia nic w myśleniu naszych ciężko pracujących szefów (zdalnie już prawie dwa lata). Ale jest dobrze dwie osoby się zwolniły jakiś czas temu i za trzy tygodnie zwalnia się dalsze dwie osoby. Reasumując,, Brawo WY,,!!!!
Spróbuj coś zmienić w pojedynkę, ludziska się boją zawalczyć solidarnie. Widocznie te czasy minęły. Brak solidarności w pracowniach powoduje flustracje że jest źle i brak nadziei na poprawę. Proponuje zmienić firmę z puławskiej w Wa,w. Na inne stanowisko pracy. Choć by Orlen przynajmniej nocki podwójne i całe etaty. A ci krawaciarze z Warszawy niech sami zdalnie poprowadzą serwisy.
Szczerze powiedziawszy pracowałem w tym bagnie 10 lat , zatrzymywało mnie tylko to że miałem świetną ekipę z kierownictwem włącznie , warunki pracy co do finansów i ilość pracy w pojedynkę (nocki) to dramat i wyzysk! Na szczęście los zmusił mnie do opuszczenia szeregów i życie jakby piękniejsze
Ej, No nie gadaj, ze się przejmujesz opinia innych na gowork i masz potem gorszy dzień? Ale to tak na marginesie. Ja sadze ze po prostu „opiniujący” liczył na cuda wianki, nie do końca wszystko rozumie, a w szczególności regulamin. Trochę zbyt strachliwy jest i to się właśnie tak objawia - boi się iść do kibelka.
Dużo ci płacą za te fejki i lizanie (usunięte przez administratora) puławskiej? Ilu was tu jest podstawionych przez biuro żeby ludzie przypadkiem się nie skrzykneli i nie zaczeli bronić.To co się dzieje w firmie to żenada . Kierownictwo zarabia naszym kosztem i cięciami bo na nic innego ich nie stać. A szykują jeszcze więcej i będzie jeszcze gorzej. Czas sie obudzić i przynajmiej próbować bronić.
Masz racje to z biura piszą te odpowiedzi do niezadowolonych pracowników. Trudno żeby ktoś ze stacji był zadowolony z tego co sie dzieje.
Tu jest idealny przykład bycia społecznym (usunięte przez administratora), często tankuje i wpadam na wasze stacje, to ile nasłyszałem się aż mi przykro, „odgórni” pracownicy lecą po bandzie i dobrze że ludzie mają możliwość mówienia o tym głośno! W Polsce wasze stacje to jedna wielka (usunięte przez administratora), którą pracownicy trzymają jeszcze, paliwo macie słabiej jakości, jedzenie i zero przydatnych artykułów, ceny swoją droga, jak usłyszałem pomysły regionalnej to aż nie mogłem uwierzyć iż tak (usunięte przez administratora) osoba może mieć takie stanowisko, nawet pracownicy mówiąc nie mogli ze śmiechu, mimo że mnie to przerażało, jeszcze warto dodać sam fakt że jest jedna osoba na zmianie, raz myślałem że szału dostanę bo jakieś (usunięte przez administratora) wzięło po 4 hot dogi i wszyscy stoją i czekają, klientów i pracowników macie w poważaniu, nie polecam
Czy jak ktoś jest na L4 to dostanie też ta zapomogę? Jak wynosi 470 brutto to ile na rękę dostaniemy przy całym etacie ? Orientuje się ktoś ;)
W trakcie L4 nadal jesteś pracownikiem tej firmy więc jest spełniony warunek konieczny do uzyskania dodatku inflacyjnego. Netto czyli "do ręki" to około 350 zł.

Czy jak dostajecie talon za założenie kontaktu Prepaid ,to podpisujecie u kierownika ze ten talon otrzymaliście ,czy nie ?
Nie wiem jak teraz ale kiedyś przychodziło listem na nasze nazwisko, więc nic nie trzeba było podpisywać.
Wiadomo ile komu???? mam podpisane kilka prepaidów i dostałam bon za 1. Mam wrażenie nie czekają aż się zwolnimy żeby tylko tego nie dać
Czy każdy pracownik Statoil (Circle K Poland) otrzymuje umowę o pracę, czy są stanowiska gdzie należy spodziewać się umowy zlecenia?
Mam pytanko do wszystko tu obecnych. Czy na waszych stacjach też są takie cięcia prądu? Lodówki wyłączone na sklepie, światła wszędzie mają być zgaszone, nie można włączyć grzejnika, w łazienkach kosta, bo wyłączone ogrzewanie, w biurze tak samo. Strasznie zimno jest w nocy ok 13-14 stopni na stacji i zakaz włączenia ogrzewania. To nie są warunki do pracy!!!
Musi być minimum 14stopni, Więc jeśli jest mniej to można włączyć ogrzewanie. Tak, jest tak chyba wszędzie ale nie aż tak restrykcyjnie...
Chwalą się jaka ta praca w tej firmie jest (usunięte przez administratora) A ludzie tam pracujący głownie kobiety pracują za czapke śliwek. Srednia brutto to około 4 tys brutto. No to w (usunięte przez administratora) dużo. Jezdzi taki regionalny i (usunięte przez administratora) pensje byle on sam się nażarł. Ludzie zapierdzielają świątek piątek czy niedziele po 12 godz i wydaje się takiemu facetowi że to (usunięte przez administratora) pensja.Chodzi o dolnyśląsk. Zero bezpieczeństwa na nockach bo pracują po jednej osobie. Niech (usunięte przez administratora) sam popracuje w nocy i obsługuje pijakó i naćpanych to niejednokrotnie (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)jezdzi i ucuna etaty godziny traktując ludzi jak (usunięte przez administratora) Zwykły karierowicz. Na stacji jest zero BHP. Nic nie dbają o pracownka. Wyzysk w biały dzień.Ludzie nie przyjmujcie się do tej firmy bo zostaniecie zrobieni w (usunięte przez administratora) i bedziecie białymi niewolnikami.
Wy tak narzekacie ciągle na tą firmę. A może pora zebrać wspólne siły i szczerze wypełnić ankietę myvoice. Nie bójcie się szczerze odpowiadać.
Ankieta myvoice - derektorzy wierzą w nią jak w Boga a to ściema jakiej mało… cóż z wiarygodności tej ankiety kiedy kierownik sam za całą załogę wypełnia ankiety żeby mieć super wynik- sprawa wychodzi na jaw a pseudoregionalny( bo gość kompetencji nie ma za grosz-chyba ze w obiecywaniu gruszek na wierzbie) daje podwyżkę takiemu KS czy inna kierowniczka ,która stoi za plecami pracownika,który ankietę wypełnia to jak na takiej stacji ma nie wyjść 5,0 ? Oczywiście wspomniane towarzystwo dalej pracuje …
Przecież na plakatach są kody QR każdy ma prawo do wypełnienia ankiety. Ludzie nie bójcie się szczerze na nią odpowiadać!. Masz rację , bo w każdym regionie jest ten sam (usunięte przez administratora) Ale myślę, że już nie długo. Ludzie sami będą odchodzić bo Prace za takie pieniądze to znajdziemy w sumie wszędzie..
To, że stacja dostaje pocztą plakat myvoice’a z kodem QR nie znaczy ,że ten plakat wisi na każdej stacji … zwłaszcza jak chcesz mieć wynik 5,0 i marzy ci się uścisk dłoni dyrektora …
Na wielu stacjach już tak jest - jeden Sprzedawca i Kierownik lub Z-ca na zmianie 12 godzinnej... I nie będzie lepiej do tego nowe usługi na stacji jak punkt InPost do nadawania i odbierania paczek, zobaczycie co będzie się działo w grudniu. Następna usługa zakupy z dostawą do domu Glovo - pakujesz hot-doga plus artykuły z sklepu masz na to około 15 minut jesteś sam na stacji masz kolejkę PRACA w NOCY zmiana 1 osobowa ! Cały czas są cięcie wydatków a najlepiej i najłatwiej się oszczędza na pracownikach. No i to przewodnie hasło: "Take it easy" nie ma się jak do rzeczywistości i pracy na stacji. Gdy przyjeżdża inspekcja Prezesów z Kanady lub Norwegii nasi dyrektorzy wybierają jedną najlepszą stację w regionie i wtedy wszystkie firmy serwisujące tam się zjawiają i naprawiają wszystkie usterki stacji, nagle punkt dostaje nowe meble sklepowe i urządzenia do strefy food, nawet kosze na (usunięte przez administratora) są wymieniane na nowe. Wtedy na zmianie pojawia się minimum 2 lub 3 osoby plus oczywiście kierownik i zastępca i tak właśnie jest zakłamywana nasza rzeczywistość i praca na stacjach Circle K
Dokładnie tak tylko ile można tak działać ? Czy firma chce sama sobie szkodzić niewyrabiajacy się pracownik nie ma kto wyjść pomoc klientom tym sposobem klienci wola iść na inną stację gdzie mogą liczyć że jedna osoba pomoże czy że zatankuje i zapłaci a nie czeka w kolejce bo kasjer ma 3 hot dogi i 2 burgery do zrobienia a drugiej osoby brak
Podobno w Norwegii była wizytacji i nikt cyrku nie robił :) Czyli można pokazać rzeczywista pracę bez kreowania rzeczywistości. Tylko u nas postaw się, a zastaw się :)
A powiedz mi tak szczerze. Wasza stacja próbowałam ostatnio kogoś zatrudnić? Bo u nas jest wieczny problem z rekrutacjami. Nie dziwiota.
Czy ktoś wie kiedy otrzymamy nowe umowy z nową stawką?
Nowe stawki obowiązują od 1 stycznia 2023. Kierownik miał obowiazek poinformować pracowników o tym jaka mają podwyżek przed Bożym Narodzeniem. Umowę na piśmie powinien każdy dostać do końca stycznia.
Ja do dnia dzisiejszego nie wiem ile dostałem. Ale myślę że chyba nie jestem jedyny. Dopiero się dowiem jak zobaczę kwitek 10lutego.
Też się zastanawiam. Chyba czas zacząć szukać innej roboty, bo (usunięte przez administratora) zaczyna się u nas robić.
Tak się zastanawiam dlaczego nikt z was nie zapyta poprostu swojego kierownika? Ma obowiązek was poinformować o podwyżce, łaski nie robi
Jeśli jest od stycznia to powinno być widoczne w workday, tam gdzie jest stawka wynagrodzenia czy jakoś tak. U mnie nic się nie zmieniło. Ostatnia zmiana jest na dzień 01.01.2022.
Jak tam podwyżka zadowalająca?
Wiadomo już jakie będą podwyżki w tym roku?
U nas kierownik poinformował. Śmiech na sali pracuje kilka lat i najniższą krajową +10 zł , szaleństwo. Czas szukać nowej roboty
Skoro pracujesz już kilka lat, to co sądzisz o pracy pomijając już to wynagrodzenie? Jest szansa na umowę o pracę?
Czy macie na stacji odkurzacz?
U mnie w regionie wszystkie stacje mają, może poprostu wystarczy się upomnieć, bo chyba nie każą wam zamiatać miotłą. ????
Serio?! Przecież nikt nawet nie wspomniał, że można odkurzaczem i cały czas używamy miotły. Odkurzacza nie ma przynajmniej odkąd pracuję.
U nas też nie ma odkurzacza od jakiś 5-7 lat i jeśli musimy coś pozamiatać to tylko miotłą. Kierownictwo zabrało sobie do domu i od tego czasu nie ma odkurzacza ale to chyba juz tak ma być, że sobie przywłaszczają własność firmy.
1 mail do centrali i dostaniecie kurierem. Myśmy nie dawno pisali i przyszedł taki super, bardzo mocny, lekki i może nawet wodę wciagac. 1 mail wystarczył
Ale kto ma wysłać mail? Kierownik? Kierownik ma już odkurzacz, więc drugi nie jest potrzebny. Podaj na jaki mail wysłać wiadomość, to może uda się jeszcze coś załatwić poza odkurzaczem. Ponieważ brakuje u nas dużo sprzętu.
To jaki jest ten mail do centrali? Bo u nas też przydałoby się coś niezbędnego, a kierownik nic z tym nie chce zrobić.
Czyli do kogo? Bo kierownik nam nie poda maila do konkretnego działu w sprawie, której sam nie potrafi załatwić.
Na samym wstępie powiem, że moja opinia na temat tej firmy raczej nie zmieni jej cudownie na lepsze, ale muszę to z siebie wyrzucić. Po pierwsze, oszczędność na personelu w tej firmie woła o pomstę do nieba!!! Wcale nie przekłada się do na większe zarobki, bo wynoszą one mniej więcej tyle samo co na innych wielkich stacjach, gdzie liczba pracowników jest 1,5x większa. U nas zaledwie 8 osób wliczając w to kierownika, w tym dwie osoby na 0,5 etatu. I wcale nie jesteśmy słabiej obrotową stacją od innych, przynajmniej w moim mieście. Jeszcze kiedy przyszedłem tutaj do pracy ponad rok temu, ruch na stacji nie był aż taki bardzo duży. Teraz liczba klientów w dzień znacznie się zwiększyła, czasami ruch jest wręcz nie do wytrzymania, biorąc pod uwagę to, że samemu stoi się na kasie do popołudnia, a kierownik czy zastępca siedzą w biurze. Po drugie, oczywiście nocki samemu przy otwartej stacji. Skoro firmie szkoda opłacać dwójkę pracowników na nocy, to przynajmniej byliby łaskaw dać Nam okienko nocne, ale widocznie uważają że można zjeść ciastko i mieć ciastko!!! Po trzecie, upierdliwe dodatkowe obowiązki (Lotto, Glovo, Inpost) z których pracownicy i tak nie mają żadnych premii. Nawet firma ma z tego marne grosze zysku, czasami mam wrażenie że wprowadzili to tylko po to, żeby Nam się nie nudziło, bo przecież nie mamy nic do roboty!!! Co do kierownika i zastępcy to ich podejście do pracowników jest stosunkowo ok. Nie można zarzucić im żadnego mobbingu czy chamstwa ale mówić do Nich o problemach na tej stacji to jak mówić do ściany. Nwm czy naprawdę nie dochodzi do Nich to jaka tutaj jest tragedia, czy jednak zdają sobie z tego sprawę i liczą na to że nagle każdy z pracowników cudownie pokocha tą robotę. Zdaję sobie sprawę jednak, że nic tutaj nie zmienię narzekaniem, a przeczuwam że będzie jeszcze coraz gorzej, dlatego jedyną opcją jest się po prostu zwolnić i znaleźć inną pracę. Pozdrawiam wszystkich, którzy nie mają klapek na oczach i widzą w tej firmie problem.
Dokładnie tak jest ! W nowym roku nowe pomysły na oszczędzanie dyrekcji Circle K na ilości pracowników ! KASY SAMOOBSŁUGOWE !
To ja już odpowiadam -1.5 (tak minus 1.5 dla jasności) tyle zabiorą etatów. Tak dla przypomnienia OPT miał zabrać 5% klientów zabrał u nas 30% i to programów z których jest premia. W niedalekiej przyszłości ma wejść system rozpoznawania rejestracji który zabierze następnych klientów ze sklepu jak płatności mobilne. Prosto zaczyna być założyć kartę extra czy zdobyć kontakt oraz wyrobić przyzwoitą premię.
Czy w tym roku będzie premia i jakieś bony na święta?
A ile tej kasy, wiadomo? w tamtym roku były bony, że ktoś spytał? co wtedy było tak właściwie?
W innym poście pisałem 550 dla pracownika i 200 na każde dziecko przed ukończeniem 18 r.ż. te kwoty oczywiście brutto, o słodyczacj i napojach nic nie wiem ale zawsze była lista produktów w "lepszych" cenach dla pracowników z kartą extra.
Czy dostaliście już bony na święta ? Były przelewy dzisiaj ?
Czy ktoś coś wie, co ma dziać się 15 grudnia na naszych stacjach?
Jak się pracuje w Circle K Poland?
Zobacz opinie na temat firmy Circle K Poland tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 140.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Circle K Poland?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 134, z czego 2 to opinie pozytywne, 48 to opinie negatywne, a 84 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Circle K Poland?
Kandydaci do pracy w Circle K Poland napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.