Statoil Poland sp.zo.o.

Adres: Lublańska 38, 31-476 Warszawa

NIP: 5213668279 KRS: 0000501975

Statoil Poland sp.zo.o.
2 387 6 1

Opinie o Statoil Poland sp.zo.o.

AlDnA

Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Idź stąd
@AlDnA 18.01.2019 21:55

AlDnA poniżej napisała - "W Circle k pracuje sie gorzej niż w Oświęcimiu. W Oświęcimiu Niemcy w pewnych momentach mordowali, a w Circle pastwią się nad człowiekiem do końca. Zameczą, ale dadzą tak małe pieniądze że i umrzeć nie dadzą. Za mało by przeżyć za mało by umrzeć, wystarczająco by zmęczyć człowieka na amen. I ci regionalni, którzy wchodzą na stację jak do kurnika wołając do pracowników: (usunięte przez administratora) Jak do jakichś gęsi czy innego drobiu. Ludzie, pomóżcie nam. Pomocy, ratunku!!! Gorzej niz za rzymian, Mojżeszu" Porównanie do Oświęcimia, Niemiec z drugiej strony modlitwy. JAKA OBŁUDA !!!

de
@AlDnA 18.01.2019 21:55

Ale porażka

anonim

(usunięte przez administratora)

Rob

Witam bratnia duszę.

Pracownicy stacji

Jak myślicie czy jest sens zadzwonić do PIPu i opowiedzieć o tym co sie tutaj wyprawia? To jak jest traktowany człowiek przez KS i to co się tutaj wyprawia to brak słów.

Zgagens
@Pracownicy stacji 16.01.2019 09:52

A jak się wyprawia?

Twój KS :)
@Pracownicy stacji 16.01.2019 09:52

A jak jest człowiek traktowany? KS zmusza Cię do pracy? Otrzymujesz wynagrodzenie? To zapie...laj i nie pisz co tu się wyprawia, to jest realny świat, a jak Ci źle to do widzenia, nikt Cię nie zmusza byś tu dalej się męczył. PIP em to Wiesz kogo możesz straszyć? Co najwyżej przedszkole. Śmieszny jesteś i do tego Dzban i Lamus

Do twoj ks
@Twój KS :) 17.01.2019 23:20

Smieszny jesteś ty. Kogo tutaj pokazujesz? Myślisz, ze glupim pisaniem ktoś stwierdzi "ah dostaje marna kasę za wyzysk to ide pozapierd..ć". Niech dzwoni, bo ma do tego prawo!!!

inek
@Do twoj ks 18.01.2019 12:42

Przecież tam wyżej NIC nie pisze o tym że nie może dzwonić. Ale co on tam powie biedaczysko, że jest źle traktowany. Synku wyzysk na maksa to się zaczyna dopiero od 3k . wyzysk za najniższą WTF

Al Tampone
@Pracownicy stacji 16.01.2019 09:52

Zależy z czym chcesz dzwonić do tego PIP-u? Ogólnie inicjatywę popieram, ale jeśli chcesz powiedzieć, że na 12-godzinnej zmianie nie ma przerw, no to oczywiście masz rację, natomiast musisz pamiętać, że według kodeksu pracy masz prawo do przerwy, jednak z niej nie korzystasz dobrowolnie, ponieważ zarząd mówi otwarcie, że za korzystanie z przerwy rozwiążą z tobą umowę, czyli cię zwolnią. Prawo tutaj oczywiście stoi po stronie wyzyskiwacza, bo wyzyskiwacz i pasożyt (Circle) z zarządem w Warszawie ma prawo ciebie zwolnić. Kolejna kwestia, że jesteś sam na zmianie i masz przez 12 godzin kolejkę do drzwi. Tutaj oczywiście też masz rację, ale musisz pamiętać o tym, że polskie prawo pracy nie precyzuje mocy przerobowej pracownika i z punku widzenia prawnego twój właściciel (circle) ma prawo traktować ciebie elektrycznym pastuchem, żebyś szybciej pracował, gdy nie masz przerwy i przez 12 godzin masz kolejkę do drzwi. Takie ma prawo i z tego też korzysta. Jeśli chcesz mieć jakiegokolwiek haka to zrzuć się najpierw z kolegami na kamerkę szpiegowską w sklepie detektywistycznym i nagraj przełożonego, który mówi do ciebie, że nie należy się tobie przerwa, bo jako pracownik tej firmy nie jesteś człowiekiem tylko zwierzęciem . Wtedy po prostu będziesz miał podkładkę, a póki je nie masz, twój pan (właściciel) jest czysty. Oni mają prawników, gotowych iść z wami na wojnę, a wy macie zdobycze nowoczesnej technologii, jak mikroskopijne kamery HD nagrywające również dźwięk, tylko musicie nauczyć się z nich korzystać. Nie bójcie się tego, nagrywajcie wszystkie rozmowy z przełożonymi, a później wytoczcie im proces i zażądajcie milionowego odszkodowania za zniesławienie, jawny mobbing oraz za stalking, który w tej firmie jest na porządku dziennym. Jeśli będziecie mieli twarde dowody, sprowadzicie ich prawników do parteru, ale jeśli dalej będziecie się zachowywać jak dzieciaki, oni będą traktować was jak dotychczas, czyli jak swoje kundelki, jak takie szmatki podłogowe.

AlDnA
@Pracownicy stacji 16.01.2019 09:52

W Circle k pracuje sie gorzej niż w Oświęcimiu. W Oświęcimiu Niemcy w pewnych momentach mordowali, a w Circle pastwią się nad człowiekiem do końca. Zameczą, ale dadzą tak małe pieniądze że i umrzeć nie dadzą. Za mało by przeżyć za mało by umrzeć, wystarczająco by zmęczyć człowieka na amen. I ci regionalni, którzy wchodzą na stację jak do kurnika wołając do pracowników: (usunięte przez administratora) Jak do jakichś gęsi czy innego drobiu. Ludzie, pomóżcie nam. Pomocy, ratunku!!! Gorzej niz za rzymian, Mojżeszu

Kierownik Regionalny

Ruda napisała: "Jakaś kasa na wielkanoc?" A może białą z bekonem i z chrznowym po same jajka niespodzianki do dupci byś nie chciała?

Uuuuu
@Kierownik Regionalny 09.01.2019 21:06

(usunięte przez administratora) jesteś

Cxxx
@Kierownik Regionalny 09.01.2019 21:06

Ale z ciebie (usunięte przez administratora)

Straszyny sprzedawca
@Kierownik Regionalny 09.01.2019 21:06

Taką przyjemność zafundować regionalnemu po same niespodzianki hej niech i on ma coś od życia smutas ????

Rudy
@Kierownik Regionalny 09.01.2019 21:06

Fiuta do buzi chcesz?

Pracownik.

Dla osób zastanawiających się nad pracą w Circle K. Ogólnie zarobki jak wszędzie, premia na święta jednak jest godna pochwały ale... Na nocach jest jeden pracownik który ma pełno roboty wyrzucanie śmieci, odkurzanie, mycie podłogi, mycie łazienek,dokładanie towaru, robienie kanapek oczywiście w między czasie obsługa klientów. Od 7-19 czasem jest jedna osoba z kierownictwem więc można powiedzieć, że stoję sam. (Zależy też od kierownika i humoru bo często nie mają czasu na pomaganie...) W tych godzinach jest największy ruch więc obsługuje klientów, robie hot-dogi, zapiekanki itd Obsługuje lotto gdzie czasem jedna osoba ma z 10 losów do sprawdzenia i 20 do wysłania więc trochę to zajmuję no i pilnuje porządku na stacji i staram się dokładać towar, sprawdzać daty itd. Czy jedna osoba może robić 1000 rzeczy wokół? Nie da się. Na 12 godzin pracy jest 30minut przerwy. Zazwyczaj tę przerwę ma się między klientami. Nie ma mowy, żebyś poszedł i miał naprzykład 20minut przerwy na kanapkę i herbatę aby odpocząć. Moim zdaniem cały czas powinno być 2 pracowników a nie tylko czasami.

Natalola
@Pracownik. 09.01.2019 13:47

U mnie jest dokladnie tak samo. Za kazdym razem gdy komuś mówię gdzie i w jakich warunkach pracuję, to bardzo mi współczują i chwytają się za głowę. Na szczęście swoje już odchodzę. Ostatnie dni. Czego mi żal? Tego, że nie zrobiłam tego wcześniej. Im częściej tu zaglądam tym wiem, że na każdym Cyrku jest tak samo. Firmę należy omijać szerokim łukiem, a najlepiej to iść w drugą stronę. Konkurencja się z nas śmieje, ze dajemy się wykorzystywać za marne grosze i przede wszystkim narażamy samych siebie na niebezpieczeństwo. Nie dajcie sie wykorzystywać!!! Pozdrawiam

Ktoś
@Pracownik. 09.01.2019 13:47

Amen kolego.

Szary
@Pracownik. 09.01.2019 13:47

Przypuszczam, że tę opinię pisała osoba z biura, bo jest po prostu zbyt delikatnie napisana i na tej samej zasadzie przeprowadza się rozmowy kwalifikacyjne w Circle. Na tych rozmowach mówi się pracownikowi, że w firmie w zasadzie nie ma przerw i przerwę trzeba mieć między klientami, gdzie między klientami nie ma w rzeczywistości czasu, aby nawet pierdnąć. Jest tu napisane, że gdzieś tam jest kierownik, a w rzeczywistości kierownik wychyla się zza drzwi tylko po to, aby krzyknąć do kasjera: ,,Ch....uj ci w du....pę szmat...o!" Fakty są takie, że ten post pisał ktoś z biura i w rzeczywistości temat przerwy nie jest nawet podnoszony. przez 12 godzin od rozpoczęcia do zakończenia pracy nie można: Jeść, oddawać stolca, poszczać bąka, kiedy kret macha rączką, nie można oddawać moczu, nie wolno się drapać itd. Za to co 15 minut przyjeżdża regionalny, żeby zrobić ci zdjęcie tabletem i powiedzieć: ,,Mam cię ty mała kurew....ko, zobaczysz szma....to jak cię dojadę, zrobię sobie twoim kosztem taką premię, jaka nigdy ci się nie śniła". Macie wtedy odciętą całą pensję, czyli 1200 złotych brutto, bo premii w tej firmie nie ma i dostaniecie dodatkowo naganę z wpisem do akt, aby wam zablokować ucieczkę z tej firmy do innego pracodawcy. Jeśli nawet rzucicie wypowiedzeniem, oni podstawią wam takiego haka, że zwolnią was dyscyplinarnie i od razu zatrudnią adwokatów, aby was załatwić na drodze sądowej, abyście już nigdzie nie mogli znaleźć pracy. Musicie wiedzieć, ze jedynym, komu płaci ta firma godziwe pieniądze, to właśnie adwokatom, aby w razie potrzeby zaatakować pracowników i wywalczyć na nich odszkodowanie za zniesławienie, circle, jakim jest chociażby nierównie wlanie sosu na paróweczkę w bułeczce.

Ruda

Jakaś kasa na wielkanoc ?

Fąfara

A może by tak pozwalniać regionalnych?Siedzą na stacjach, śmiechy, żarciki tak wygląda ich praca. Samochody służbowe, po co oni są potrzebni? Kierownicy i zastępcy powinni też pracować jak reszta pracowników. W święta, na nocki. Nie pchali by się tak do koryta.

Zgagens
@Fąfara 03.10.2018 09:27

A reszta pracowników będzie pracować za kierowników i zastępców . Taka hierarchia .

Wreszcie
@Fąfara 03.10.2018 09:27

Też możesz awansować i (usunięte przez administratora) w stołek.Wszystko przed Tobą.

Raba
@Wreszcie 04.10.2018 05:30

Pierwsze to musi się zwolnić stołek. A kierownicy starej daty nie oddadzą go no chyba że czas na emeryturę będzie.

Stary
@Zgagens 03.10.2018 18:02

Sami kierownicy i zastępcy niech siedzą w nocy jak reszta pracowników

Ona
@Wreszcie 04.10.2018 05:30

Sam jesteś chyba tym obibokiem kierownikiem. Albo siedzisz pod stołem kierownika.

Marco
@Fąfara 03.10.2018 09:27

Zgadzam się. Kierownicy powinni też pracować w nocy, weekendy czy święta. A nie wymądrzać się, że na nocce nie było zrobione to czy tamto. Niech pokażą jak pracują w nocy i to samemu na zmianie, a nie komuś wytykać błędy. U nas na stacji już popołudniowa zmiana jest samotna. Klienci z niedowierzaniem na to patrzą co się tu wyprawia. Jedna osoba musi ogarnąć tłum ludzi.

Wreszcie
@Ona 04.10.2018 16:04

Chyba ONa dawno po twarzy nie dostała do tego gdzie jestem doszedłem ciężka pracą.lachy jak ty robić nie muszę.

Mily kierownik
@Marco 04.10.2018 17:52

W nocy to ja sobie śpię grzecznie. A w weekendy będę się wyrzewał na saunie na kartę multisport. Jak mam jeszcze przy tym pracować? Po ciężkim tygodniu kierowania wami.

Marco
@Mily kierownik 05.10.2018 06:48

Szkoda słów na takich jak ty.(usunięte przez administratora) z ciebie i tyle. Widać, że brak ci kultury i rozumu. (usunięte przez administratora)

anty-zjeb
@Wreszcie 04.10.2018 18:47

(usunięte przez administratora) ale kto wie, co jutro przyniesie

ja
@Fąfara 03.10.2018 09:27

Ogarnąć ludzi nie jest łatwo , zwłaszcza przy takich rotacjach .

Miły pracownik
@Mily kierownik 05.10.2018 06:48

Zapomniałeś dodać że wylaczasz jeszcze telefon żeby nikt Ci nie dokuczala jak się wygrzewasz. To wy macie tefony firmowe które powinny być dostępne 24h a nie tylko wtedy jak się jest w pracy.

Ktoś
@Miły pracownik 03.01.2019 09:07

Brednie, nikt nie płaci za infolinię 24h

Miły pracownik
@Ktoś 03.01.2019 21:43

To po co wam w takim razie telefony służbowe?

Ktoś
@Miły pracownik 04.01.2019 09:26

Żeby nas uwiązać, to kara nie przywilej.

Ktoś
@Marco 04.10.2018 17:52

Nie bój , nie bój ta paranoja będzie miała ciąg dalszy, od lutego nowe modele pracy. Dopiero będzie się działo.

Janusz i Grażynka
@Ktoś 04.01.2019 22:17

Rozwiń coś swoją wypowiedź. Modele od Lutego na + czy - ?

Ktoś
@Janusz i Grażynka 04.01.2019 23:24

Oczywiście że na -

wow
@Ktoś 05.01.2019 07:57

A to się jeszcze da coś obciąć????? Czy zamykamy na noc? lub KS na nockach.... :))))

Miły pracownik
@wow 05.01.2019 10:47

Dało radę ze jedna osoba jest na nocy to i czemu by nie dało rady jedna osoba na dniu. Przecież był plan żeby kierownik miał jeden weekend i jedna noc w miesiącu ale oczywiście to byly tylko pomysł który nigdy w życiu nie wszedł.

Kalim
@Fąfara 03.10.2018 09:27

Popieram

Były pracownik

Odkąd na nocy jest jeden pracownik, można powiedzieć że firma zeszła na psy. Same wymagania a warunki pracy coraz gorsze. Na szczęście już tam nie pracuję. I każdemu radzę odejść bo nigdzie nie będzie gorzej, naprawdę...

Amelia

Coś słychać na temat podwyżek? I czy w ogóle będą, skoro płaca minimalna wzrosła? Podobno trzeba czekać do lipca jak ma się to 2250 brutto

Pracownik
@Amelia 03.01.2019 17:25

Podwyżki od lipca. Od stycznia siatki w górę. Ale symbolicznie. Spytaj ks to Ci powie ile u Ciebie jest

Olcia1274

Mam takie pytanie, a są jakieś stacje które posiadają podwójne nocki? I jakim cudem to zrobiły :D Ja co prawda już tam nie pracuję , ale ostatnio jechałam i zajechałam zatankować o 1 w nocy i były 2 osoby i jak zapytałam czy prywatna to powiedzieli, że nie, że sieciówka. Jak to zrobiliście ? Ja z powodu pojedynczych nocek odeszłam. Pozdrawiam

Były Pracownik
@Olcia1274 31.12.2018 12:33

Wytłumaczenie tej nietypowej jak na standardy Circle K sytuacji jest bardzo proste, a mianowicie takie, że wszyscy się stamtąd zwalniają i zatrudniają ciągle nowych pracowników, którzy z resztą też się od razu zwalniają. Druga osoba, którą widziałaś na stacji, to najprawdopodobniej był nowy pracownik podczas szkolenia, który pewnie i tak już stamtąd uciekł. Ja zwolniłem się z Circle jakieś 3 miesiące temu i od tamtego czasu ciągle widzę jakichś nowych podczas szkolenia, jako drugą osobę na nocce. Ilekroć przejeżdżam widzę jakąś jedną nową osobę, a później już jej nie widzę, tylko jakiegoś innego nowego i tak w koło macieju. Ludzie się stamtąd zwalniają już podczas samego szkolenia, bo jeśli słyszą, że to wszystko będą musieli później robić sami to oni pitolą taką robotę i to za kilkaset złotych na miesiąc przy sztywnym grafiku pracy i bezwzględnej wobec pracownika dyspozycyjności. W sumie na ironię losu i tak wyszło na to, że są 2-osobowe zmiany, tylko zamiast doświadczonych, porządnych pracowników pracują na nich ludzie zatrudniający się na tydzień, góra dwa i zaraz stamtąd uciekający w popłochu. Jeśli ktoś mnie pyta o opinię o tej firmie, jako o opinię byłego pracownika, zawsze mówię, że jest to firma, która już dawno się skończyła - zarówno dla klienta, jak i dla pracownika. Jest to firma ze złotym medalem w kategorii "najgorsza firma na świecie" i właśnie znajduje się w końcowej fazie upadku. Po moich radach znajomi zawsze decydują się tankować na stacjach innych firm, nawet kiedy Circle jest im po drodze. My byli pracownicy tego obozu koncentracyjnego tyle możemy zrobić dla nieszczęśników, którzy jeszcze trwają w tych katuszach, w tej nieludzkiej męczarni - możemy solidarnie, wszelkimi siłami odciągać klientów od tankowania na stacjach Circle. Nasza opinia dla naszych znajomych jest kluczowa, pamiętajmy o tym, gdy ci nas o nią pytają. Wszystkiego dobrego życzę w nadchodzącym 2019 roku. Życzę Wam, żebyście w nowym roku już tam nie pracowali, bo nie ma nic gorszego od pracy w tej firmie. Rzućcie to w cholerę, a wszystko Wam się jakoś ułoży, tak jak mi się ułożyło. Uwierzcie w siebie, bo praca w tej firmie nie jest Was warta, stać Was na coś więcej. Pozdrawiam cieplutko.

Pilnik
@Były Pracownik 31.12.2018 16:23

Zgadam sie . Robiąc to samo w innej firmie jesteś chociaż traktowany jak człowiek a nie jak robot !! Uciekajcie !!

Były Pracownik
@Pilnik 31.12.2018 23:16

Już robot jest lepiej traktowany przez ludzi jako ciekawy wynalazek technologiczny. Pracownik tej firmy jest traktowany jak bawół ciągnący wagony z węglem, grzęznący po kolana w błocie i biczowany szpicrutą po garbie, aby ciągną je szybciej kiedy się ślizga kopytami po szlamie. Coś strasznego, wręcz niewyobrażalnego i z toalety nie można nawet skorzystać, już nie mówiąc o takich fanaberiach jak przerwa czy jedzenie.

Kiszona kapusta
@Olcia1274 31.12.2018 12:33

To zalezy jaki jest model i ile jest transakcji po północy do rana jeśli np ok 150 od polnocy do 7 to dwie osoby to norma jak wejdą wam hamburgery wrapy frytki i inne nowości foodowe i klientów będzie ponad 100 po polnocy to będą dwie osoby

Adam
@Kiszona kapusta 02.01.2019 22:26

Brednie, brednie i jeszcze raz brednie. Zapraszam do mnie. Na nocce 200 osób, pełen food czyli hamburgery itp. I 1 osoba.

Były Pracownik
@Kiszona kapusta 02.01.2019 22:26

Dokładnie, to są brednie. Po północy może być 10 000 klientów i wszyscy po hamburgery oraz wrapy, a i tak będzie jedna osoba. Oni to sobie ubzdurali w głowie w ten sposób, że jeśli hipotetycznie postawi się tam jednego pracownika i ktoś przyjdzie po wrapa na stację w środku nocy, to temu komuś już się nie będzie chciało wracać, nawet jeśli kolejka będzie kilometrowa i i tak zaczeka, a pracownik i tak będzie musiał go obsłużyć, bo skoro stoi sam, to przecież nie ma innego wyboru. Taka logika. Jeśli nie będziecie się wyrabiać, to najzwyczajniej w świecie przyjedzie na stację regionalny, żeby zrobić wam zdjęcie, jak się nie wyrabiacie z kolejką, aby mieć podkładkę do tego, żeby uciąć wam premię, czyli całe 3,20 zł. brutto. On wam utnie 3,20, a w zamian w nagrodę, w ramach premii, dostanie 40 tys. złotych netto, że niby jest taki elokwentny, przystojny, zaradny i obrotny ...wiadomo, przecież rodzina ;)

Don Pedro

Ej! A to takie łyse g...wno u was jeszcze pracuje we Wrocławiu jako regionalny? No wiecie chyba o kogo chodzi? Jego matka jest koniem, stary nosorożcem, a(usunięte przez administratora) go świnia. Jak będzie kiedyś jeździł na tym swoim spedalonym rowerku po mieście to (usunięte przez administratora) w łysy dzban dostanie za to, że jest (usunięte przez administratora) do bicia. Nawet nagrywanie telefonikiem go nie uratuje i straszenie pozwem, bo zanim telefonik wyciągnie, wszystkie zęby mu wylecą na chodnik. Niech się ma (usunięte przez administratora) na baczności, zobaczy kiedyś jak kończą fleciory jego pokroju.

Janusz i Grażynka

Zwalniacie się w końcu? Płaca minimalna wzrosła do 2250 :) A u Was jak? Też w górę?

Były pracownik
@Janusz i Grażynka 29.12.2018 13:22

Już się zwolniłem. Inni również na stacji na której pracowałem. W końcu człowiek odetchnie od tego (usunięte przez administratora). Pozostałym życzę wytrwałości.

Janusz i Grażynka
@Były pracownik 29.12.2018 17:43

BRAWO, BRAWO, BRAWO

Beti
@Janusz i Grażynka 29.12.2018 13:22

Ja tez juz odeszlam, na stacji 3 os ????

Pytający

Czy są u was organizowane wigilie pracownicze bądź imprezy integracyjne???? Podobno inne stacje mają, a u nas nic. Doprosic się nie umiemy KS. Słyszymy za rok. Podobno są na to przeznaczone pieniądze. Jeżeli je nie wykorzystamy to KS ją bierze czy jak? Jeżeli tak zawziecie nie chce nic zrobić .

Zks
@Pytający 17.12.2018 07:13

Impreza jest pokrywane z funduszu socjalnego. Każda stacja musi mieć imprezę ... I firma tego pilnuje. Jakbyście nie zrobili to regionalny będzie gnębil kierownika aż ja zrobi w końcu. Czas na imprezę jest do 30.01. Po tej dacie jest kolejna kasa i znowu rok żeby zrobić. Podsumowując- musi być impreza i tyle. A może być w formie wigilijki może być a formie kregli, picia, jedzenia. Firma faje 150 zł na 1 pracownika. Czyli przy 10 osobach macie 1500 zł do przehulania

Robert
@Pytający 17.12.2018 07:13

U nas 2 razy w roku

Zks
@Robert 17.12.2018 16:12

TeZ tak można. Masz np. 1500 zł na 10 pracowników to robisz 2 mniejsze imprezy po 750 zł. Tylko większość kierowników woli zrobić 1 konkretna i mieć z głowy.

Kieras
@Zks 17.12.2018 16:49

Albo organizujesz imprezę dla kumpli, bierzesz fakturę a pracownicy nic o żadnej integracji nie wiedzą :-D

Pytający
@Zks 17.12.2018 11:09

KS powiedział że w tym roku imprezy nie będzie. Może w przyszłym. I tyle na temat .

Zks
@Pytający 18.12.2018 02:22

Wystarczy umieć czytać że zrozumieniem i byś wiedział czemu tak powiedział.

Karol
@Zks 17.12.2018 11:09

Bzdura, nic nie musi. Znam stacje w Warszawie, które od kilku lat nie mają żadnej integracji i środki im po prostu przepadają.

Karol
@Zks 17.12.2018 11:09

Podobnie jest ze środkami przeznaczonymi na integrację przyznanymi za konkursy (np. gumiaczki) czy najlepszy grand opening, niemal połowa stacji warszawskich ich nie wykorzystała. Nie było, żadnego przypominania i ciśnienia na wykorzystanie tych pieniędzy przez biuro czy regionalnych. P.S. z tym terminem 30.01 też nie jest tak do końca, można złożyć podanie do hr o przesunięcie tych środków (np. do końca roku finansowego). pozdrawiam :)

Mily kierownik
@Karol 23.12.2018 15:00

No właśnie nie można. Bo wiadomość że mają być wykorzystane do 31.01 to ostateczny termin jaki podał właśnie HR na podanie, które złożyliśmy.

Karol
@Mily kierownik 24.12.2018 11:46

Widocznie oficjalną ścieżką nie można ;)

Zgredek

Witam wszystkich forumowiczów chciałbym poinformować wszystkich iż firma nie patrząc na nic zwalnia kobiety w ciąży która przebywa na zwolnieniu lekarskim ciążowym.

Kiero
@Zgredek 15.12.2018 11:01

Jaki powód zwolnienia ? Jaka umowę miałeś ?

Janusz i Grażynka
@Zgredek 15.12.2018 11:01

Fake news – forma przekazywania informacji, która opiera się na celowej dezinformacji lub oszustwie!!! Nie da się nikogo zwolnić na L4!!! ps. prosimy o parę dodatkowych informacji np. jaka umowa (zlecenie, o pracę), czasowa lub na czas nieokreślony, zatrudniony/a w firmie czy ajent...?

Kiero
@Janusz i Grażynka 15.12.2018 13:07

Można zrobić tak - jest np. Na określonej umowie. Ma.L4, umowa mu wygasa na L4 i nie przedłuża się jej.

Zgredek
@Kiero 15.12.2018 12:53

Niestety okres próbny ,zdarzyła się ciaza

Zgredek
@Janusz i Grażynka 15.12.2018 13:07

Niestety da się w Polskim prawie kobieta która nie jest pełne 3 miesiące w ciąży jest traktowana jak by w nie nie była super polityka prorodzinna ,ustawodawca nie przewidział jakiego stresu przysparza kobiecie jak stres negatywnie może wpłynąć na płód

Kiero
@Zgredek 15.12.2018 17:12

Nic złego nie zrobił kierownik tej stacji. Nie zwolnił tylko nie przedłużył umowy. To legalne i według mnie dobre. Bo ledwo zatrudnisz i od razu 2 lata nie obecności pracownika

Bbbb
@Kiero 15.12.2018 21:59

Pracodawca nie płaci tylko zus ale co dla was ludzie znaczą, nic.

Janusz i Grażynka
@Bbbb 16.12.2018 10:36

I wszystko jasne "umowa wygasła", ale najlepiej napisać wielkie hasła "ZWOLNIONA", oj dzieciaki dzieciaki A nie łatwiej było parę razy "przyjść" do pracy !? zgłosić KS iż się jest w ciąży by ustalił grafik bez nocek? Jak by wówczas nie przedłużył - TO!!! ojojoj, by było wówczas nieetyczne itp. i itd. działo by się ... Jeśli ktoś przebywa na urlopie lub L4 to wg. prawa nie można z nim podpisać żadnej umowy, aneksu a ciąża to już była przed zatrudnieniem się ? TAK, TAK, TAK????

Szary.pracownik

Chciałbym się dowiedzieć czy jaka kolwiek stacja otrzymała jaką kolwiek pomoc od Warszawy. ! ? Moja stacja ma świetnego kierownika i zastępców. Pomagają na kasie , rozkładają towar, przyjmują dostawy. Rewelacja. ???? Nasza ekipa? Jak wszędzie są zgrzyty ale się dogadujemy. Pomagamy sobie jak możemy. Dniówka stara się zrobić tyle żeby nocka miała lżej i na odwrót. I co teraz? Przyszła zima zmniejszenie etatu. Komu zmniejszyli? Numerowi który nie miał sprzedaży. ( Tak numerowi bo jesteśmy dla Warszawy Tylko numerem, i tego kierownik nie wybierał tylko Warszawa;!) Jak jakaś osoba ma mieć sprzedaż!? Jak stara się jak może i woli zejść z kasy żeby wyczyścić kible , przyjąć dostawę czy iść do gazu? Dostawa nie trwa pięć minut? Chorobowe? Kolejne osoby wypadają a Ci co zdrowi pracują po 200 godzin. Warszawa nie wie że ludzie chorują? Nie jesteśmy maszynami. Przerwa w pracy? Hahah w ciągu 12 h powinniśmy mieć 30 minut przerwy. A jemy w ciągu pięć minut i zaraz wracamy do dostawy, kasy czy mycia półek. Że jeszcze nikt nie nabawił się wrzodów żołądka to jest cud . Hmmm zwykła kasa ma przerwę pięć minut chociaż. A kasa restauracja i kuchnia? Kiedy? Ewentualnie się zamienią miejscami i na szybko na kuchni zje coś ale w między czasie musi wstawić dania. Przed wakacjami weszły nowe kanapki. Warszawa obiecała że będzie więcej ludzi do pomocy więcej kasy. Oprócz tego że kanapki o 2 grosze są więcej premiowane to nic się nie zmieniło. A teraz na kuchni są nowe kanapki tosty mięsa croissanty wszystko. I tylko więcej pracy. Moja stacja po rozmowach między sobą niechce więcej pieniędzy. Chcemy więcej ludzi lub większe etaty. Chcemy normalnie pracować z przerwą na śniadanie. W skrócie? Towar Plac, wymiana wody Dostawa Dbanie o czystość półek ( harmonogram sprzątania) Daty sprawdzanie. To nie idzie tak szybko Dorabianie kanapek Dokładanie hotdogow Dorabianie ciastek Gazety Kawiarki mleko kawa cukier Stoliki , naczynia po obiadach I w między czasie obsłużyć klienta Hmmm nic trudnego przecież nie? Proszę o jeden dzień i jedną noc. Żeby ktoś z warszawskiego biura przyszedł i popracował za nas. I zobaczył że to nie jest lekka praca

Janusz i Grażynka
@Szary.pracownik 11.12.2018 13:02

"Stoliki , naczynia po obiadach", "...wstawić dania", Czyżby ktoryś z MOPów płakał? Takie peany pochwalne dla KS i ZKS, kto to pisał? Krótko w firmie? Taka jest rzeczywistość. Na razie skończyły się Echy i Ochy o MOPach mało coś słychać pewnego radia... Do rzeczy: przyjdzie sezon to i etat wróci.

Zgagens
@Janusz i Grażynka 11.12.2018 16:06

No rzeczywistość jest brutalna.L4 paru pracowników (taki mamy klimat)i nie wiadomo czy leżanki nie wstawić na magazyn bo wiecznie w pracy. Masz budę w środku pola na ktorą zajrzy Janusz i Grażyna aby się tylko odlać,może coś więcej.Masz czas na ogarnięcie jednej toalety po nich ,dołożyć towar, wypić ćwiartkie dla odwagi ,takie numery powinny zniknąć z mapy Cyrkla. Trzeba robić na nich i nie tylko na nich,a garb rośnie. A co do płaczu to jeszcze zapłaczesz.Etat? Ze trzy etaty powinny być bo ludzie też chcą iść na urlopy, też chorują, też coś wypadnie ,kim zastąpisz? Pewnie pierwszy chętny będziesz do pomocy.

Janusz i Grażynka
@Zgagens 11.12.2018 16:46

Nie zrozumiałeś!!! Taka jest rzeczywistość na 3/4 wszystkich stacji. Ale tak postawa "wypić ćwiartkie dla odwagi" :) to podziwiam. Ja z Grażynką JUŻ nie płaczę. Godnie te wszystkie zmiany wprowadzamy w biurze: nie pomagamy, siedzimy tylko w biurze, robimy zapasy na magazyn, i tylko czekamy na 15-tą. -;

Były pracownik
@Szary.pracownik 11.12.2018 13:02

To tylko pozazdrościć takich kierowników. U nas Pani kierownik palcem nie tknie, wydaje tylko rozkazy. Całe dnie siedzi wyłącznie w biurze. Nie ma pojęcia co to jest praca na stacji. Samemu trzeba wszystko ogarnąć. Ludzie chorzy przychodzą i pracują. Jak był wypadek w pracy to nawet tego nie zgłosiła. Z przykrością się patrzy na to jak kierownik ma w d...e pracowników i traktuje ich jak gorszy sort. Nawet klientów olewa i nie chce ich wysłuchać. Czasu nie ma mowi im. Unika konfrontacji i radź sobie sam szaraczku. Od paru dni juz nie pracuję w tej firmie. I odradzam innym pracę na tej stacji. No chyba, że lubi być traktowany jak śmieć.

pracow.
@Szary.pracownik 11.12.2018 13:02

Szczerze nie lepiej się zwolnić , naprawde wyzwól się z tego !

Arczi

Tankuje na stacjach Circle k od lat ale ostatnio spotkałem się z niesamowitym chamstwem i arogancja chyba kierownika stacji miał na plakietce imię Leszek kwestia odnoszenia się do innych pracowników potraktował bym jako mobbing i zastanawiam się i złożeniu doniesienia do PIP -u a także o zmianie stacji jeżeli główne kierownictwo zezwala na takie praktyki.

Lech
@Arczi 30.11.2018 14:23

Prosimy coś więcej, np. miasto, co się stało, co powiedział, co zrobił! może np. powiedział pracownikowi by przestał palić ? , a może by odłożył telefon i się w niego cały czas "nie gapił"

Arczi
@Lech 30.11.2018 14:52

Warszawa ul.Wroclawska nie chodziło o papierosa ani o telefon lecz chamski sposób odzywania się do pracownika zrób to zrób tamto wyczyść kible na żadną przerwę nie pojdziesz a do drugiego idź na przerwę odpocznij calkiem inny ton wypowiedzi typowe faworyzowanie jednego pracownika a drugiego kątowanie ,można wymagać od pracownika ale trzeba także zwrócić uwagę że na stacji są klienci i trzeba zachować kulturę osobistą .Przebywałem na stacji dłuższą chwilę i dokładnie obserwowałem zachowanie tego pana i uważam że w swoich słowach i tonie wypowiedzi posuną się za daleko .

Pracownik
@Arczi 30.11.2018 20:54

To podobnie jak u nas. My nie mamy przerwy przez 12 godzin, tylko kierownik stacji i zastępca ją ma. My gorszy sort to traktowani jesteśmy jak zwierzęta

Bystre Oko
@Arczi 30.11.2018 20:54

Oj nie ładnie A. I K.

nie ważne
@Arczi 30.11.2018 14:23

Brawo Brawo tam od dawna patologia i łamanie wszelkich praw.

nie ważne
@Arczi 30.11.2018 20:54

wyczyścić stare Kiero bo nie ogarniają nowych praktyk!!!

Ewelinka124

(usunięte przez administratora)Pracownik traktowany jest jak śmieć. Ludzie pracujący na innych stacjach śmieją się jak można dać się tak wykorzystywać. Kierownik - zasiądzie w biurze i zajęty telekonferencjami i gadaniem przez telefon ze znajomymi przez cały dzień. Przy robieniu grafiku wolna amerykanka - jeden lajcik drugi za niego rypie. Ciągłe skargi klientów dlaczego jest jedna osoba - jakby to była wina pracownika. Straszenie skargami że myje się kible i robi jedzenie, a także głupie pytania dlaczego pracownik jest placowym i sprzątaczką robiącą jedzenie i kasującą. Prawda jest taka, że to już łamanie praw człowieka. Ale to już nie moja bajka, odeszłam z tej firmy i teraz pracuję w innej sieci i wiem co to znaczy być traktowaną z szacunkiem. Jednak życzę pracownikom, którzy dalej tam "pracują" aby przyszli po rozum do głowy i uciekali, albo doczekali czasów starego dobrego statoil-u, który szanuje pracowników. PS. Co musi się stać żeby były podwójne nocki , pewnie jakaś tragedia, jednak życzę wszystkim powodzenia i zdrowia bo ono tu jest najważniejsze.

Radosny
@Ewelinka124 12.12.2018 21:43

I z tym się zgadzam w 100%. KS większość dnia rozmawia przez telefon ze znajomymi i praktycznie nic nie robi. Już skarg i pretensji klientów nie da się słuchać. Ostatnio ich wyzwałem. Niech do KS skargi wnoszą, a nie do mnie . Byłem świadkiem jak KS olał klienta i powiedział, że nie ma czasu go wysłuchać i sobie poszedł na pogaduchy. Klienta zatkało i powiedział, że w życiu już tu nie zatankuje jak go w (usunięte przez administratora) mają ????????. Książkę można napisać o tym co tu się dzieje.

Zgagens
@Ewelinka124 12.12.2018 21:43

To wszędzie takie kierownictwo panuje?

Rob89
@Zgagens 13.12.2018 21:05

U mnie niestety tez. widocznie są nieźle tresowani przez wawe

GH

Kiedy kasa na święta?

Kiero
@GH 12.12.2018 18:05

Nasz info w robocie. Wystarczy poczytać

GH
@Kiero 12.12.2018 22:06

Serio. Ale odpowiedź.

Jjjjj
@GH 12.12.2018 22:15

14 podobno

GH
@Jjjjj 12.12.2018 23:04

Dzięki

Anka

Temat zastepczy z tą kartą. Może napiszecie o warunkach i zarobkach?

Prac
@Anka 25.11.2018 18:16

Zarobki gówniane. Warunki i traktowanie pracownika jak śmiecia

Brakslow
@Anka 25.11.2018 18:16

Nie polecam. Ostatnie dni w tej firmie. Traktuja jak smiecia, wykorzystuja. Pracujesz po 180h bo ludzi do pracy nie ma i dostajesz 2tys. Kiedy mowisz ze potrzebujemy placowego czy pani sprzatajacej zostajesz wysmianym. Nocki samemu... Musisz klepac kanapki czyszczac kible i jednocześnie obslugiwac lud, az z tlumu ktos krzyknie ,,nie mozna otworzyc drugiej kasy?'' nie k** nie mozna. 200 os musisz obsłużyć.

Brakslow
@Anka 25.11.2018 18:16

No i pamietaj ze nawet jak w (usunięte przez administratora) ludziom wlazisz to jak przyjdzie skarga (w wiekszosci zmyslona) to zaraz baty od regionalnego. Nie wiem po co jest te stanowisko skoro przy zgłaszaniu jakiejkolwiek potrzeby on nie reaguje. Takze radz se sam. Praca jak za kare, nikomu nie polecam.

Pracc
@Brakslow 27.11.2018 21:37

To prawda. W niedzielę w pojedynkę na zmianie. Żadnej przerwy i prawie 500 osób do obsłużenia, które tobą gardzą bo muszą czekać w długiej kolejce. Za tyle godzin pracy moja pensja wynosi około 1800zl na rękę. Kierownik w weekendy nie odbiera telefonu jest poza zasięgiem. To radz sobie sam.

as
@Brakslow 27.11.2018 21:37

180h to chyba nie jest mega dużo ?

Pracownik
@as 01.12.2018 02:05

180h więcej niż etat. To jak nie jest dużo. To jest istny (usunięte przez administratora), gdzie nie szanuje się pracownika. Przez 10-12 godzin na nogach bez przerwy na posiłek. To jak można to nazwać. Niewolnictwo!!!! Może inne stacje mają normalnego kierownika, gdzie wysyła się pracownika na przerwę, ale u nas tak nie ma.

Kiero
@Pracownik 01.12.2018 13:08

Mam dla Ciebie powiedzenie: Nie podoba się? Czas na zwolnienie:)

Pracownik
@Kiero 01.12.2018 13:55

Właśnie to zrobiłem. Ostatnie dni tutaj jestem. I co łyso ci? Sam sobie pracuj w tym (usunięte przez administratora) jak lubisz bym pomiatany jak gów. O:-D

Bs
@Pracownik 01.12.2018 18:17

I bardzo dobrze! Moze jak zwolni sie wiekszosc osob to zaczną traktować ludzi z odrobiną wyrozumiałości. :)

as
@Pracownik 01.12.2018 13:08

Wolisz chodzić po 8 godzin ?

Depeches
@Brakslow 27.11.2018 21:41

Ja w sprawie potrzeby stanowiska regionalnego/regionalnej pozwalniać a za ich wypłatę (tak stawiam plus/minus 6tyś + premie auto służbowe telefon tablet i bóg wie co jeszcze) utrzymał by kilku kasjerów.

Realista
@Pracownik 01.12.2018 13:08

Jeśli przerobisz 180 to w nastepnym miesiącu mniej , zmiany 10-12 h wiekszość pracowników jest zadowolona bo sa mniejsze koszty dojazdu i zaoszczędzony czas . Co do przerw to jesli jej nie masz to faktycznie jest źle , no chyba że siedzisz na krzesle za kasą jak nie ma klientów , to wtedy też odpoczywasz

Bla bla
@Depeches 09.12.2018 11:27

6tyś...chybaa musisz do tego dodac jeszcze 6????

Zgagens

HACCP tera w modzie????

Kiero
@Zgagens 05.12.2018 17:54

Pewnie. Kontroling na pierwszym miejscu. 1 osoba na zmianie ... A na audycie kontrola jakby 10 osób sprzatalo dzień i noc.

Romek
@Kiero 05.12.2018 21:50

Ha,ha, to te obozy pracy pod nazwą cirlek jeszcze istnieją? :-D A myślałem, że w XXI wieku ludzie nie pozwalają się tak upokarzać i dawno już to coś splajtowało :-D

Pracownik
@Romek 06.12.2018 11:36

Ty tu nie popisuj się Romek bo nigdy nie awansujesz z płacowego na sprzedawcę.

Zgagens
@Kiero 05.12.2018 21:50

To pewnie wyniki będą ;)

Leon
@Zgagens 06.12.2018 16:33

Na Silikony mają kasę. Przyjedzie typ i szuka na czym by tu uwalić stację. Może szanowne biuro przyjedzie wspomóc w sprzątaniu na audyt, bo my na 1 osobowej zmianie nie dajemy rady. Przerwy śniadaniowej nie robimy bo nie ma kiedy tylko jemy między ludźmi. Nasyłajcie więcej kontroli, trzymajcie ludzi na pół etatach którzy pracują po kilka lat i naklejajcie na szybę najlepszą obsługę.

Ghgh
@Leon 06.12.2018 16:56

I z tym się zgadzam . A biuro nie pomoże, bo do tego się nie nadaje. Nie potrafią sprzątać. To widać po ich biurze, gdzie smród i brud. Posprzątać nawet tego cyfu po sobie nie potrafią i to im nie przeszkadza. Wstyd po prostu. Cyfiarze!!!!!

Zgagens
@Ghgh 06.12.2018 18:18

No byli ostatnio na Station Days to się napracowali całe trzy dni ;) Pamiętajcie aby zagrać w muzyczną grę. Możecie zagrać ale wygrać nie:)))

Romek
@Pracownik 06.12.2018 14:38

Buahaha, kible już pomyte, że na goworku siedzisz?

Alojzy
@Romek 06.12.2018 18:37

@Romek Jasne że kibelki pomyte, nawet w miedzy czasie w trakcie mycia kilka apetycznych hot dogów klientom podanych. Dlaczego Silikery nie przyjadą w nocy skontrolować jak jeden pracownik na nocce myje kibelki i serwuje ciepłe pieski. To jest bardzo, ale to bardzo w zgodzie z zasadami HCCP. No ale kto ma to zrobić skoro jest sam jak pień na stacji.

Beatka
@Alojzy 07.12.2018 10:33

Jezu czytam jak o swojej stacji . Myslalam ze tylko u mnie taki dramat a tu szok .

Pracownik

Czy pracownik, który wypowiedział umowę o pracę na stacji CircleK otrzyma "świąteczną premię"?. Okres wypowiedzenia rozpoczyna się 1 grudnia i trwa miesiąc

Ks
@Pracownik 02.12.2018 00:43

Tak

Pracownik
@Ks 02.12.2018 07:07

Dziękuję za odpowiedź

Depeches
@Pracownik 02.12.2018 00:43

Na twoim miejscu bym poczekał do wypłaty i dał wypowiedzenie przed świętami po którym gdyby nie było natychmiastowe ( a nadmienię że może być bez większych problemów)poszedł bym na L4 z życzeniami wesołych świąt kierownikowi.

Maria

Pierwszy plus dla Circle od bardzo dawnego czasu ... Za kartę Multisport. Świetne warunki i masa obiektów, których można korzystać (a mieszkam w bardzo małej miejscowości). Brawo. Szkoda że w innych tematach nie ma też takich plusów.

Haha
@Maria 03.10.2018 21:23

Ale mi karta multisport za którą trzeba płacić. Taniej mam bez tej karty niż z kartą. Żenada. Naiwnych szukają

Zks
@Haha 05.10.2018 08:14

Gdzie masz tak tanio, że za 29 zł możesz iść 30 razy na siłownię ? Wstęp za 1 zł super. Gdzie mieszkasz ?

Szczur w spódniczce
@Maria 03.10.2018 21:23

Firma Circle postanowiła wprowadzić karty multisporta po 10 latach funkcjonowania tego programu, kiedy większość normalnych firm już dawno od tego programu zaczęła odchodzić z prostych powodów, taki przykład: Do przeciętnego aquaparku na taką kartę możesz wejść na godzinę, czyli zdążysz się przebrać, 20 minut posiedzieć w basenie, dwa razy zjechać z jakiejś zjeżdżalni, przebrać się i wyjść. W przypadku siłowni to też jest godzina i też zdążysz się przebrać, 5 razy podrzucić jakimś gryfem, no i w sumie to by było na tyle. Te karty multisporta wprowadzono kiedyś po to, żeby pracownik jakiejś firmy mógł sobie testowo wejść raz tu, raz tam i może spodoba mu się na jakiejś jednej siłowni albo zajęciach i wykupi normalny karnet, aby się tam zakotwiczyć i reglanie uczęszczać. Wchodząc na godzinę na siłownię to ty tylko zdążysz oglądnąć sprzęt, a wchodząc na godzinę na basen, przetestować prysznice i magnesy w szatni. W rzeczywistości nie pracuje się po to, aby dostać kartę multisporta (bo ja już taką kartę kiedyś miałem) i wejść na 30 minut do solanki, czy 40 na siłownię, bo to nie jest żaden sport. Pracuje się po to, aby zarobić tyle, żeby móc sobie pozwolić na nowy rower do rekreacji, wyjechać w zimie na narty albo opłacić sobie zajęcia sportowe, które faktycznie kogoś interesują i zajmować się tym w zakresie normalnym/regularnym, a nie ograniczonym minimalną barierą czasową. Niestety z tej pracy nie kupicie sobie ani roweru, ani nie będzie was stać, żeby uprawiać jakikolwiek sport na normalnym poziomie, bo żeby siłownia przynosiła jakiekolwiek efekty to faktycznie trzeba wejść tam przynajmniej na 3 godziny z czego solidna rozgrzewka powinna trwać 15 minut, żeby sobie krzywdy nie zrobić. To samo basen, to samo wszystko inne. Dlatego taki multisport, podobnie z resztą jak praca w Circle, to jest jedna wielka lipa i pic na wodę, a dodatkowo po tych nockach/dniówkach na Circle to wy nawet nie będziecie mieć siły, żeby podnieść torbę sportową. Tak jak ktoś tam trafnie na dole napisał, taki multisport czy w ogóle praca w Circle to jest dobra opcja dla jakiegoś licealisty/studenta, natomiast prowadząc normalny tryb życia to was z takiej pracy na nic nie będzie stać. Zamiast łapać za te karty multisporta (za które notabene i tak musicie płacić), to lepiej złapcie za gazetę Robotniczą i poszukajcie sobie normalnej pracy, bo w Circle to nie sport was zajedzie, tylko jednoosobowe pieczenie gyrosów, smażenie frytek i zwijanie tortilli z kolejką klientów po same drzwi za 2 tys miesięcznie.

Szczur w spódniczce
@Zks 05.10.2018 09:34

W ogóle to wy na tą siłownie będziecie chyba chodzić w butach pracowniczych, bo na obuwie sportowe to was raczej nie stać. To samo na basenie, będziecie pływać w spodniach Circle z podwiniętymi nogawkami. Na tych kartach powinni wam pisać takie wielkie Circle, żeby personel siłowni nie był zaskoczony nietypowym ubiorem i zachowaniem konkretnych klientów.

Kiefas
@Szczur w spódniczce 05.10.2018 10:00

Albo jesteście tępi albo nie wiecie jak to działa. Nawet nie zobaczycie jak to działa, nie poczytajcie ... Ale narzekać to pierwsi. Typowe Janusze z was. Gdzie tam pisze że na godzinę ??? W moim mieście sa 3baseny - na ta kartę wchodzisz na 170 minut a w jednym nawet na 210 minut. Siłownia ? U mnie są 4 - na kartę masz open- więc wchodzisz bez limitu- możesz ćwiczyć 10 godzin nawet. Brak słów na was.

Szczur w spódniczce
@Kiefas 05.10.2018 10:23

Co ja ci tu będę tłumaczył? Popytaj znajomych. Gdziekolwiek wprowadzano karty multisporta, pracownicy sami zaczęli z tego rezygnować po pół roku, bo stwierdzali, że im się to średnio kalkuluje. Takie coś było atrakcyjne dla studentów 10 lat temu. Dzisiaj już każda firma stawia na zarobki i jeśli nie konkurujesz na rynku zarobkami, jeśli nie przedstawisz na tyle atrakcyjnej oferty, aby pod względem finansowym była zachęcająca dla potencjalnego pracownika, to po prostu nie będziesz miał pracowników i żaden multisport tutaj nie pomoże. Swoją drogą licząc te wszystkie redukcje personalne/kadrowe/finansowe jakie w tej firmie odbywały się na przestrzeni ostatnich 10 lat (bo wtedy Circle kupiło Statoila), każdy pracownik mógłby sobie za to kupić jacht pełnomorski z basenem na pokładzie, więc chociaż mogli już się porwać na darmowe karty dla każdego pracownika (i tak ich zostało niewielu). Jak sam przykład pokazuje, mentalność naszego zarządu jest po prostu niezmienna, są to ludzie przewidywalni pod każdym względem i oni nigdy nie będą chcieli za cokolwiek płacić, tym bardziej za pracę. W tej firmie już zawsze będzie problem z pozyskaniem nowych pracowników, bo nawet jeśli przez przypadek ktoś się w Circle zatrudni, od razu wybiegnie wyrywając za sobą futrynę, kiedy w pierwszym dniu zreflektuje o co tutaj chodzi i na czym polega polityka zarządu.

wrapoburger
@Szczur w spódniczce 05.10.2018 10:50

Trochę racja. U mnie na stacji ostatnio zatrudnił sie chłopak który uciekł stąd po tygodniu. Powiedział że zdawał sobie sprawę z minimalnej krajowej ale nie myślał że panują tu aż tak straszliwe warunki pracy że bedzie zasuwał za dziesieciu i to bez przerwy. Żaden Multisport tutaj nie wystarczy bo przy tak potwornych warunkach pracy i maluczkich piniążkach i tak każdy stąd ucieknie.

Szczur w spódniczce
@wrapoburger 05.10.2018 11:57

Taki multisport w tej firmie ma służyć jedynie do tego, żeby kierownik wyciągał jakiemuś naiwniakowi na rozmowie kwalifikacyjnej i mówił: "Widzisz? Cieszysz się?" …a potem następuje ponure zderzenie z brutalną rzeczywistością i gadki typu: "Ty możesz wziąć przerwę, która ci przysługuje, a my możemy ciebie zwolnić dyscyplinarnie, podkładka się zawsze znajdzie". Albo: "Ty możesz pójść na L4 jak jesteś chory, a my potem dojedziemy ciebie jak oponę na zawodach F1, zobaczysz jak ładnie potrafimy dojeżdżać nieposłusznych nam pracowników". Weźcie sobie tego multisporta i idźcie na niego do poradni psychiatrycznej, zanim się tutaj postanowicie zatrudnić. Moja dobra rada :)

Ubawiony
@Szczur w spódniczce 05.10.2018 10:00

W poprzedniej firmie miałem kartę multisport. I wszystko było gratis. I dla bliskich członków rodziny również, a tu za dzieci trzeba płacić blisko 100zl. Przecież młodzież szkolna ma zniżki i o wiele taniej wyjdzie jak samemu kupi ten karnet. To ja chyba czegoś tu nie rozumiem, ale oferta. Boki ze śmiechu można zrywać. Szukają naiwnych czy co.

Mily kierownik
@Ubawiony 05.10.2018 22:41

Czemu więc przyszłem pracować do Circle skoro miałeś takie super warunki w innej pracy ?

Ubawiony
@Mily kierownik 06.10.2018 08:10

Z powodu przeprowadzki. Na dniach składam wypowiedzenie.

Kiero
@Ubawiony 06.10.2018 13:40

No no ... niektórzy tu od 10 lat na dniach składają wypowiedzenie ... hahaha

Marek
@Kiero 07.10.2018 11:42

A ja właśnie odszedłem z tej chorej firmy i jedynie czego żałuję to tego, że nie zwolniłem się już wcześniej. Każdego miesiąca wydawało się, że już będzie lepiej bo przecież gorzej być nie może. I okazywało się, że może :-) Teraz rozkoszuję się wolnym weekendem i jak najszybciej chcę zapomnieć o tych kilku latach koszmaru. Pozdrawiam wszystkich, którzy tam jeszcze pracują, trzymajcie się i przyjmijcie wyrazy współczucia...

Pracownik
@Kiefas 05.10.2018 10:23

Po 12 godzinach na nogach bez przerwy w pracy to ja ledwo mam siłę żeby zmienić ciuchy i iść do domu...

Pracownik
@Maria 03.10.2018 21:23

Karta nic nie da jeśli nie szanuje sie pracowników.

Pracownik
@Maria 03.10.2018 21:23

Karta nic nie da jeśli nie szanuje sie pracowników.

Kielbasa
@Mily kierownik 06.10.2018 08:10

do: Mily kierownik Czemu wiéc przyszedlem...a nie ''przyszlem''....Panie mily kierowniku :)

deni
@Szczur w spódniczce 05.10.2018 10:50

Ile wyrwanych framug widziałeś? buhahahaah

deni
@Pracownik 07.10.2018 16:41

Pracując po 12h masz 15 lub 16 dni wolnych!!!! i ty mówisz że nie masz czasu ??!! Leń jesteś !!!!!!!!!!!

deni
@Pracownik 07.10.2018 19:35

Korpo czekają na Ciebie. Wszyscy będą Cię szanować. Człowieku obudź się to jest realny świat

Wyjpaneman
@deni 25.10.2018 23:12

Ta 15 dni wolnych. Jak się pracuje przez te 12 godzin to się przesypia te wolne dni. Jak są dniówki to spoko. A jak dadzą tobie nocki to masz (usunięte przez administratora) nie wolne. Przychodzisz i idziesz spać. No chyba, że stoisz tylko na kasie. A są tacy. Wywałącznie jajca na lade i przez 12 na kasie stoją. (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) ludziom pracującym w cyrku. Dobrze, że mam wasię w (usunięte przez administratora) I te wasze premie które notabene mogą (usunięte przez administratora) jak się na chorobowe pójdzie. (usunięte przez administratora) z taką pracą.

Anka
@Maria 03.10.2018 21:23

Temat zastepczy ta karta. Może powiecie coś o warunkach pracy i płacy?

John Do

Moje sugestie dla Statoil Poland sp.zo.o.: wprowadzić podwójną obsługę na nockach Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nie traktować pracowników jak towar

Zgagens
@John Do 08.11.2018 09:03

Nie ma już Statoil Poland sp. Zo.o. Nie ten dział????

Wituś

Co z tym strajkiem? My już się zebraliśmy i czekamy na wsparcie pozostałych.

Zgagens
@Wituś 23.10.2018 13:41

Jakby ten strajk miałby wyglądać wg Ciebie?Masz pomysł?

Kiero
@Wituś 23.10.2018 13:41

Jaki kurła strajk?! Do roboty trolle!

deni
@Zgagens 23.10.2018 16:05

W ramach strajku proponuje wkładać parówki do "góry nagami" buhahahaaha

deni
@Kiero 24.10.2018 18:37

Popieram, do roboty!!! Strajk jak w LOT - strajkującym dyscyplinarka buhahahahaha

deni
@Wituś 23.10.2018 13:41

A gdzie się zebraliście? Gdzie ta miejscówka? Pod kiblem, .... bbuhahahaha

deni
@Wituś 23.10.2018 13:41

Wituś, zebraliście się online? czy pod tym kiblem? jako odźwierny chyba

Leon
@deni 25.10.2018 23:16

_deni Popracuj nad słupkami bo Kanadyjczycy pogrożą paluszkiem i znowu będziecie musieli ciąć. Tylko teraz komu, jak na większości stacji jest 1 pracownik na zmianie. Może Wam też przykręci śrubę w biurze i zaczniecie odpowiadać za błędy.

Zgagens
@deni 25.10.2018 23:03

No to do dwururek i niedługo kanapeczki kto nie ma ....

Zgagens
@deni 25.10.2018 23:03

Dyrektorowi groźba zwolnienia????

Dyrektor
@Zgagens 26.10.2018 16:34

I jeszcze znajdźcie trochę czasu na sprzedawanie IQOS od listopada. Bo też wam wprowadzam

Tr
@Wituś 23.10.2018 13:41

Ale jaja strajk na Statoil, pracowałem w latach 2009 - 2013, zaczynałem na stacji skończyłem na swojej w wawie. Za moich czasów lataliśmy na wycieczki Egipt, Turcja, Maroko... Po moim odejściu zaczęło się robić słabo, wszystkich co znałem i że stacji i z biurowca już nie pracują... Chyba że ta gnida Marek Tr.

Berni
@deni 25.10.2018 23:01

W ramach strajku może wylecieć kilku regionalnych :) To bardzo dobra wiadomość - szczególnie jeśli chodzi o region łódzki.

Zgagens
@Dyrektor 26.10.2018 17:33

Do zestawu food ... Po jedzeniu trza będzie podgrzać ????

Rozczarowana

NIE POLECAM firmy Circle K! Aplikowałam do działu IT w Warszawie. Rozmowa to jakiś koszmar! Pan Manager maglował mnie przez 1,5 godziny! Miałam wrażenie, że wyciąga ode mnie informacje jak usprawnić procesy w swoim dziale a nie o moje kwalifikacje i doświadczenie, wyraźnie oczekiwał przykładowych rozwiązań. Po rozmowie oczywiście oświadczył, że otrzymam odpowiedź w ciągu dwóch tygodni. Po trzech tygodniach braku jakiejkolwiek odpowiedzi napisałam do działu HR z zapytaniem o wyniki rekrutacji, otrzymałam standardową odpowiedź, że wybrali kogoś innego. Zero informacji zwrotniej o powodach odrzucenia mojej kandydatury. Firma Circle K jest niepoważna! Przestrzegam każdego przed aplikowaniem na jakiekolwiek stanowisko!

deni
@Rozczarowana 20.10.2018 20:12

Nosz q..a coś ty taka nieświadoma - za dużą kasę powiedziałaś, wzięli miśkę spode Lwowa - buhahahaha

A.

Niestety ale prawda jest taka że narzekanie nic nie da. Ludzie pracują tu z przyzwyczajenia, bo zatrudnili sie na Statoilu. Pracują i mają nadzieje ze coś się w końcu zmieni, że będzie jak kiedyś. Zmienia się ale tylko na gorsze. Warunki pracy są coraz gorsze.

Pewne źródło

Napisze wam tu coś co pewnie was zadziwi.... Albo zasmuci. Wasze narzekanie tutaj nic nie zmieni. Nic ... zero!!!!! Albo konkretnie działanie albo się zgadzacie. Ja też pracuje, ale narzekać nie mogę.

ja

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Poprawić zarobki , zwiększyć ilość pracowników (problemy z przerwą na posiłek ),

Ufff...
@ja 11.10.2018 20:59

W ogóle nie mamy przerwy na posiłek i nikogo to nie obchodzi. Pracownicy nie liczą się w tej firmie. Nie są szanowani przez kierownictwo. Kierownik, który szanuje pracownika dba o niego, pozwoli mu iść na przerwę, wysłucha go, pracuje rowno z nim itd., ale nie w tej firmie .

Anka
@ja 11.10.2018 20:59

Większe stawki, premie motywacyjne częściej niż raz na rok kilka groszy,dwie osoby na nocnej zmianie,więcej zrozumienia dla pracowników.Praca jest ciężka ale wystarczy aby firma bardziej o nas dbała i nie byłoby źle.

Pracownik
@ja 11.10.2018 20:59

Pracodawca Circle K powinien zapewnić takie warunki pracy jakie zapewniał STATOIL.

Buber

Ta firma strasznie promuje zatrudnianie się w niej, a potem jedyne co ma do zaoferowania to permanentne mówienie pracownikom: "Nikt wam nie każe tutaj pracować skoro jest tak źle, lepiej na pewno nie będzie i jak coś nie pasuje to możecie się stąd zwolnić" albo "My wam nic nie damy, bo my tylko bierzemy, nie oczekujcie od nas czegokolwiek, bo to wy macie nam dawać a nie my wam". Wyprzedzę tę firmę w swoim lamencie o nic nie dawaniu i napiszę wam szczerze, że nie musicie się tutaj w ogóle zatrudniać, bo tutaj jest bardzo źle i lepiej już od razu skierujcie się gdzie indziej, żeby się nie denerwować. Tutaj będziecie pracować za darmo, kierownictwo będzie się z was śmiało, że dajecie sobą tak poniewierać i że w żaden sposób nie cenicie swojej godności jako ludzie, no i będziecie pracować na najgorszych warunkach jakie tylko można sobie wyobrazić. Zatrudnić to oni was na pewno tutaj przyjmą z otwartymi rękami, bo tutaj są takie warunki pracy, że trzeba naprawdę długo szukać frajera, który chciałby się ich podjąć, ale co wam po takiej pracy, skoro nie zarobicie ani złotówki, zniszczycie sobie zdrowie, życie, a kierownictwo będzie wam codziennie mówić: "Zapomnij, że coś dostaniesz śmieciu. Nie masz żadnej wartości jako nasz pracownik, już jakiś bezdomny kundel jest więcej wart niż ty, pracując u nas". Po co wam to? Idźcie szukać pracy gdzieś indziej!

Buber
@Buber 10.10.2018 18:21

I pamiętajcie o tym, że zwalniając się stąd nie wpadniecie z deszczu pod rynnę, bo w sensie beznadziei ta praca jest już Niagarą kiepścizny. Nie znam kogokolwiek, kto się stąd zwolnił i narzekał, że trafił pod rynnę, wręcz przeciwnie. Pod rynną to jest każdy, kto siedzi w tej firmie i to pod taką rynną z której rwącym potokiem leci (usunięte przez administratora) prosto na głowę pracownika. Już lepiej być pod rynną zwykłą, dachową, niż taką z bezpośrednim podłączeniem do miejskiej szalety na dworcu PKP. Jeśli mielibyśmy zatem założyć, że jest rynna i rynna, ta rynna jest najgorszą, pod którą tylko można trafić.

Pewne źródło

W godz. 6-22 W niedzielę bez handlu dodatek 5 zł brutto za godzinę.

Depeches
@Pewne źródło 10.05.2018 14:22

Firma ma wgląd w faktyczną liczbę klientów na godzinę więc powinni indywidualnie dla każdej stacji ustalić godziny największego obciążenia i wtedy przydzielić na nie dodatek. U nas w dzień jest ruch jak w zwykłą niedziele, więc raczej lichy bo w okolicy jest sporo żabek i freszy, ale zamykają się o 20-22 i wtedy zaczyna się gehenna. Jeden pracownik na nocy gdzie obowiązków ile jest to każdy kasjer wie od 0.00 do rana ma 200 klientów. A dlaczego jeden bo nie ma godzin a przede wszystkim ludzi do pracy. Super bo jak zwykle ten co pracuje naprawdę ciężko jest niedoceniany, ale to taka polityka tej firmy.

Circlozaur
@Depeches 19.05.2018 22:30

To nie jest polityka firmy tylko debilizm kierownika, który źle zarządza godzinami pracy! Zgłoście regionalnemu!

Ilus
@Circlozaur 07.07.2018 10:30

Przecież regionalny akceptuje taki grafik to po co z tym do niego. Przecież i tak nic z tym nie zrobią. W największy ruch człowiek jest sam na zmianie. W weekendowe nocki też. A roboty od groma i zero przerwy się nie należy przez 12godzin pracy. W największy ruch kierownik powinien być obecny na stacji tak jest w procedurach. Śmiechu warte. Przez cały weekend nawet dzwonić do nich nie wolno bo jest zakaz .

Moze
@Pewne źródło 10.05.2018 14:22

5 zyla brutto do godziny. Za 12h zapierdalania starczy na maślankę i piwo Romper z Żabki hehe. Może coś zostanie. To se kupisz zapałki. Na CyrkiKlej

Zostaw opinię o Statoil Poland sp.zo.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Statoil Poland sp.zo.o.