Hoven sp. zo.o.

Modlnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 500 ocen.

Opinie o Hoven sp. zo.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hoven sp. zo.o.

zawiedziony klient

Odradzam stanowczo zakup i instalacje jakie oferuje Hoven. Ich instalator to jakis partacz (przynajmniej ten na moim terenie),z trzech paneli podlaczyl jak sie okazalo jeden.Wyszlo to dopiero przy serwisie po ok roku chyba, za ktory nie malo sobie rzadaja i kolejny ignorant niby uzupelnil plyn ,ktory ciekl i cieknie (po jego wizycie tez) ,teraz pojawia sie komunikat alarmowy ze za wysoka temperatura paneli. Czy zna ktos i mógłby mi polecic kogos kompetentnego do przeprowadzenia prawdziwego serwisu . Pomijam ta zalosna gwarancje od firmy ,to kpina .Nie ma zadnej(chyba ze chodzi o gwaracje wyrzuconych kilkunastu tysiecy .Oszczednosci nie widze .Minely 2 lata

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@Kiewo, o czym mówisz?

Kiewo

290 za jakis serwis czy ktos juz plcil i za co

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@MonaLisa, a czy odbywają się rekrutacje wewnętrzne w firmie?

erf
użytkownik zarejestrowany

O rany to perzecież takie zarobki są na prawdę wysokie @sawcz, nie ukrywam, że takie stawki mi odpowiadały, ale wiadomo czy mają teraz jakieś ogłoszenie właśnie dla stażystów? Doświadczenie u nich zdobyte musi byc dodatkowo dość cenne. Dzięki za odpowiedź

MonaLisa

Bardzo słaba firma, pracowałam w Energia Polska SA (stare HOVEN) ok 2 lat, marne szanse na rozwój osobisty. Więkoszość pracowbników odchodzi sama po paru miesiącach - duża rotacja. Osoby na wyższych stołkach to niedoświadczeni zawodowo ludzie, patrząc na ich kompetencję to zatrudnieni zostali po znajomości. Firma nie kładzie żadnego nacisku na PR (szkoda im kasy). Dodatkowo doszłu mnię słuchy że firma nie płaci na czas lub w ógole podwykonawcom. Reasumując nie polecam.

Janek_warszawa

Dobra Firma dla studentki za 1500 netto (po okresie próbnym). Bogaty pakiet socjalny: Karta multisport (za 70zł z wypłaty) Brak Ubezpieczenia grupowego. Brak ekwiwalentu wczasów pod gruszą. Wymagania: Brak doświadczenia. Brak mózgu (Zarząd też go nie posiada, zatem się dogadacie) Oferujemy: Wysokie zarobki uzależnione od braku mózgu! Biurko Krzesło Laptop (4letni ale jeszcze śmiga) Myszkę (bezprzewodową!) Pakiet Office (bez licencji, po okresie próbnym 2 lat i odpowiednich wyników możemy zakupić licencję) Znakomite warunki pracy w biurze (10 osób na 12m2) Kuchnie z mikrofalą Brak szkoleń, bo i po co?

Zbyszek

Szanowni Państwo, firmy Hoven od jakiegoś czasu nie ma już na rynku zatem wszelkie komentarze zarówno pozytywne jak i negatywne są zbędne. Dodatkowo branża kolektorów pada ponieważ dofinansowania się skończyły. Będą kolejne rozdania ale ta branża nie ma już takiej przyszłości.

wtf

do KK - kasowanie moich komentarzy nic nie da, wszyscy w branży znają prawdę Hoven/Energia Polska na którą sami sobie zapracowaliście... Wystarczy poczytać komentarze od początku istnienia firmy, żeby zauważyć że nic w tym temacie się nie zmieniło. Żal mi jedynie Pana KK który nie spotkał się z porządną firmą! :)

anonim

(usunięte przez administratora)

trololoo

handlowiec ?

Paulina

Od samego poczatku mam problem z ta firma. W 2012 roku zostaly przez hoven zamontowane solary , do dnia dzisiejszego nie dzialaja prawidlowo. Sprawa poszla do sadu jednak nikt z tej firmy nie pojawil sie( byla to sprawa ugodowa). Wszystkie osoby zainteresowane prosze o kontakt meilowy pauliiina1992@o2.pl. mysle o procesie zbiorowym wszystkich osob poszkodowanych.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ania

Ja również czekam już od miesiąca na serwis nawet nie odbierają moich telefonów

jan
@Ania 19.08.2015, 22:05
Ja również czekam już od miesiąca na serwis nawet nie odbierają moich telefonów

www.tanszyprad.com ecir.pl

riczi58

UNIKAJCIE TEJ FIRMY ZA WSZELKA CENE OD MIESIACA ZGLASZAM NAPRAWE I NIE REAGUJA TO BANDA OSZUSTOW

Poinformowany

Jakiś czas temu napisałem informację nt. firmy HOVEN i Energia Polska Inwestycje Sp. z o.o., a mój post został usunięty. Miała to być przestroga dla ewenentualnych podwykonawców, którym nagminnie nie płacą, a podwykonawstwo to również forma zatrudnienia, a przed takimi firmami należy ostrzegać, szkoda tylko, że gowork to ignoruje.

anonim

(usunięte przez administratora)

wojtas

Bredzisz kolego aplikancie na DTH Hoven. W Modlnicy firmy Hoven nie ma już od dawna, centrala mieści się ściśle w Krakowie. W dniu dzisiejszym rozmowy kwalifikacyjnej pewnie byś nie przeszedł, tak jakoś się składa, że wymagania są na prawdę profesjonalne. Jesteś dobry w zakłamywaniu rzeczywistości. Szukaj roboty u kogoś innego.

Sewek
@wojtas 30.04.2015, 00:06
Bredzisz kolego aplikancie na DTH Hoven. W Modlnicy firmy Hoven nie ma już od dawna, centrala mieści się ściśle w Krakowie. W d...

Dlatego napisałem na razie. Znam dokładnie kolektor próżniowy, który masz i od kogo pochodzi. To nie jest nic nowego. Są instalacje z 2005-2006r. Długo przed instnieniem Hovena i wiem, co się z nimi dzieje teraz. Na razie jest fajnie :)

Radek

Witam Mam kolektory sloneczne firmy Hoven od 2,5 roku. Polecam. Najważniejszy jest handlowiec który dobiera i pomaga. Firma zainstalowała w mojej okolicy bardzo dużo zestawów i wygrali przetarg w Gminie obok więc jest ok. Co do systemu nie mam problemów, działa grzeje od 65 do 85 stopni od marca do października.

Krystek

Zalozyli mi ostatnio rurowe i nie mam zastrzezen

Piotr
@Krystek 24.03.2015, 23:18
Zalozyli mi ostatnio rurowe i nie mam zastrzezen

U mnie pracują już ponad 3 lata i jestem zadowolony

Sewek

Zobaczymy jak długo. Spodziewaj się niespodzianki za rok lub dwa

witek67
@Sewek 24.03.2015, 09:56
Zobaczymy jak długo. Spodziewaj się niespodzianki za rok lub dwa

Jak do tej pory jest dobrze. Ostatnie widne dni woda w zasobniku 60-70 stopni. Przed czym mnie ostrzegasz Sewek ? Nie mam doświadczenia w takich instalacjach, na razie o dziwo można się poparzyć.

witek67

Te rurowe założyli mi dobre. Ostatnio grzeje jak laleczka.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

solatik

Alicja a tylko Hoven wchodzi w gre..?

zrozpaczony klient
@solatik 18.03.2015, 18:48
Alicja a tylko Hoven wchodzi w gre..?

Przyjmij się Alicjo do Hoven może poprawisz wizerunek serwisu tej firmy na Śląsku, bo jest fatalny.

monter

Witam Ja mam nie zapłaconą fakturę za montaż od września.KoleKolektory to fajna rzecz,ale zalezy ile kosztują ,jaki jest potem serwis. Montuję kolektory od 5lat i nie spotkałem nikogo kto by żałował.Wsprawie pytań pisać fhudormix@wp.pl

janinka

Witam, Właśnie przeszłam proces rekrutacyjny z firmy HOVEN na stanowisko w księgowości. Moje pytanie - czy w biurze również są problemy z wypłatami wynagrodzenia? Czy ta sprawa dotyczy tylko monterów lub przedstawicieli? Jaka atmosfera panuje w biurze? Proszę o pomoc ponieważ nie wiem co zrobić a czas na odpowiedź mam tylko do jutra do 12:00 - pilne. Pozdrawiam

Klientka

Maja kolektory zarówno polskie jak i chińskie. Ja mam zamontowane chińskie i sa OK.

EMERYTKA

Dziękuje za informacje właśnie zrezygnowałam z tej oferty, ale oszustwo to ponoć polska produkcja tak zapewniał przedstawiciel handlowy HOVEN z Olsztyna.

solin
@EMERYTKA 11.02.2015, 21:13
Dziękuje za informacje właśnie zrezygnowałam z tej oferty, ale oszustwo to ponoć polska produkcja tak zapewniał przedstawiciel...

To zależy, bo ta firma rzeczywiście bazowała na imporcie z Chin, ale po wygaśnięciu dotacji, mają także kolektory płaskie od polskich producentów. Trzeba sprawdzać, pytać, a najlepiej u producenta się dowiadywać

emerytka

mam pytanie do osób które mają założone kolektory słoneczne firmy Hoven czy to jest uczciwy sprzedawca a wogole czy warto zakładać te kolektory.

kicia
@emerytka 10.02.2015, 17:50
mam pytanie do osób które mają założone kolektory słoneczne firmy Hoven czy to jest uczciwy sprzedawca a wogole czy warto zakła...

kolektory tak ale nie do grzania wody tylko do produkcji prądu i na pewno nie HOVEN

tomek33gda@wp.pl
@emerytka 10.02.2015, 17:50
mam pytanie do osób które mają założone kolektory słoneczne firmy Hoven czy to jest uczciwy sprzedawca a wogole czy warto zakła...

Droga Pani jeżeli kolektory do grzania wody to może niekoniecznie z tej firmy, najtańsza Chińska produkcja. Miłego wieczoru

kat

to oni jeszcze są na rynku???

sol

niestety tego się należało spodziewać, skoro kupiło się sprzęt od firmy powstałej tylko na fali dotacji na solary, której jedynym zapleczem był magazyn na importowane z chin superprodukty. takie firmy wydrenowały rynek, poudzielały gwarancji na 15 lat, sprzedały chłam i teraz się zwijają. a na rynku nie brakowało od zawsze uznanych producentów

woj74

Hoven banda naciagaczy założyłem ich solary i odrazu zaczęły się problemy z instalacją za servisem czekam pół roku a oni mają klienta w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec wszystkim odradzam tą bandę naciagaczy a ja sprawę chyba skieruj do UOKiK może oni wezmą się za tych oszustów!!!!!!Jeżeli chcecie założyć solary to nie w tej firmie!!!!!!!

damian
użytkownik zarejestrowany

ja mam pytanie odnośnie warunków pracy tam, czy zawze pracownicy mają wszystko zapewnione jak na przykład odpowiednie narzędzia do pracy itd, czy nie jest ogrzewanie zimną też, bo dla mnie to jest równie ważne jak wynagrodzenie otrzymywane od nich. Dajcie znać jak cokolwiek się z tym ruszy i będa nowe ogłoszenia.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

klient
@OPINIA O FIRMIE 29.03.2015, 17:18
Czekam na serwisanta od 21.03.15. Przez telefon podają informację że będą do 7 dni.Nikt nie dzwoni z Hovena z żadną informacją....

Proponuję zadzwonić na infolinię 801801221 - skontaktują Pana z Doradcą, który pokaże okoliczne instalacje.

ELŻBIETA
@woj74 25.01.2015, 13:27
Mam ten sam problem z tymi oszustami!!!!!!

mamy ten sam problem zalożylismy pompe ciepła i ujawniła sie usterka serwis unika tefonów nie odbiera i ma szystko gdzieś Proponuje pozew do prokóratury oraz zainteresowanie sprawą mediów ponieważ ewidetnie oszukują

jacgaz

Od 5ciu m-cy domagam się wypłaty kary za spóźnienie montażu. Pisma i telef. Mają w d...pie. Może ktoś z was ma podobny problem i podał ich do sądu. Proszę o kontakt (jac.gaz@interia.pl)

lipa

To Hoven jeszcze istnieje ???? HAHAHAHA

no name

Opinia rynku to jedno, a zmiany wewnętrzne ostatniego okresu drugie. Ogólnie mówiąc robi się mało optymistycznie.

były zatrudniony

Twoja opinia pracowniku to kpina, choć właściwie w jednym się zgadzam, otóż nie każdy się nadaje do pracy w tej firmie- nie nadają się ludzie którzy nie dadzą sobą manipulować i nie pozwolą ze sobą pogrywac bo ta firma szuka pracowników przeciwnej kategorii. Owszem praca popłaca ale w tym przypadku to stwierdzenie nie ma zastosowania, za to robienie ludzi w **uja zdecydowanie nie popłaca o czym już ktoś w tej firmie się przekonał hahaha 1-0 dla mnie, a to nie koniec.. ;-) walczcie o swoje ludzie;-)

pracownik

Pracuję w firmie już ponad rok, atmosfera jest super, zawsze mogę liczyć na pomoc kolegów albo KS-a, mamy dostęp do świeżych informacji co pomaga mi w pracy. Firma daje narzędzia auto, tablet, internet, telefon na jasnych zasadach co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza. Parząc co w tej chwili dzieje się na rynku pracy to jedyna branża, która się rozwija i ma przyszłość. Nie jest lekko ale jak to mówią Praca - popłaca a jak dbasz tak masz. Uważam też, że nie każdy się do tej pracy nadaje dlatego pojawiają się wpisy ludzi rozczarowanych.

wiba

Ja jako klient. Moja opinia o firmie Hoven jest nie najlepsza. Do czasu podpisania umowy - obiecywanie. Za podpisanie umowy w promocji przedświątecznej:tablet. Za dojazd do banku bon: 200 złoty. Zainstalowanie kolektorów: ok.4 tygodni. Na instalację czekaliśmy 4 miesiące a tabletu i 200 zł. nie doczekaliśmy się do dzisiaj. Inna sprawa to próba dodzwonienia się na infolinię. Odzywa się ktoś "wszyscy konsultanci zajęci" i rozłączenie. Dziękuję za taką pomoc. To gdzie i jak zgłaszać reklamacje?

Stefanek

A moja negatywna opinia o Hoven zniknęła! Cenzura? Z daleka od nich, to moja rada dla szukających pracy.

Stefanek
@Stefanek 21.10.2014, 19:01
A moja negatywna opinia o Hoven zniknęła! Cenzura? Z daleka od nich, to moja rada dla szukających pracy....

Potwierdzam. Dodaj jeszcze że nagle pozbawieni zostaliśmy 1 000,- i motywacja poszła się j...ć! I te koszty za jazdę prywatną samochodem (ha ha ha - trudno te jeździdła tak nazywać) wyssane z palca! Największy mój błąd to praca w tej ..... (piiiiii).

BYŁY zatrudniony

DOBRA RADA. Trzymajcie się z daleka od tej firmy, nie ważne jaki oddział poszukuje pracownika. Każdy z koordynatorów, osób zajmujących naczelne stanowiska włącznie z głową zarządu pozostaje, delikatnie rzecz ujmując, obojętny na bezprawne poczynania względem zatrudnionych: mowa tu o pracy bez umowy, która rzekomo ma być zawarta "w najbliższym czasie", mowa także o braku należnego wynagrodzenia, które notabene ulega zmianie wedle upodobań koordynatora, mowa także o lekceważącym podejściu osób decyzyjnych do ponagleń i prób odzyskania wynagrodzenia przez pracownika. Unikanie kontaktu, kierowanie sprawy do co raz to nowych osób, rzekomo odpowiedzialnych za rozliczenie z pracownikiem, a koniec końców brak kontaktu z jakimkolwiek przedstawicielem firmy i brak wynagrodzenia. Dodatkowo taki precedens jest nagminny, o czym świadczy fakt dalszego zatrudniania pracowników, podczas gdy takowych etatów w rzeczywistości NIE MA. Popracuj sobie miesiąc, dwa, tyle czasu, ile uda się im Cię zwodzić, odwal kawał dobrej roboty, a potem działanie na zasadzie "*pierdalaj, poszukamy sobie nowego kretyna ;) dzięki za charytatywny udział w rozwoju tej, jakże prestiżowej Firmy." TOTALNA PORAŻKA. Mam nadzieję, że nikt więcej nie pozostanie ku temu obojętny i skieruje ku nim właściwe organy.

Anonim

Przestrzegam wszystkich przed firmą Hoven . Są nie rzetelni nie kompetentni , nie są wstanie odpowiedzieć mi na żadne pytanie i odsyłają do innych oddziałów.Nie dotrzymali warunków zawartych w umowie.Nie przestrzegają terminów, i umówionych godzin tylko przyjeżdżają bez uprzedzenia o innych godzinach. Jest to firma która nie przyjmie żadnej reklamacji i zostawiają klienta z problemem. Co jest ich obowiązkiem radzę szukać innej firmy która będzie bardziej kompetentna.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Jehoven

Ci, którzy się wybierają na rozmowę o pracę w Hoven niech spytają też (prócz powyższych wątpliwości) ile zarobią podczas urlopu wypoczynkowego albo czy dostaną rekompensatę w postaci dnia wolnego lub kasy za obowiązkowe szkolenia w soboty, na które cześć osób musi jechać przez pół Polski. Muszę z ciekawości zadzwonić do ludzi, moim ex-DTH klientów, którym Hoven stawiał kolektory. Minęło już trochę czasu, więc jakieś zdanie już pewnie mają na ten temat.

rudy

tragedia po około trzech tygodniach instalacja walnęła, tragiczny kontakt z serwisem czekam na naprawę już prawie tydzień. nie polecam,kasę chwycili szybko a potem klienta mają w( usunięte przez administratora )

Maniek

To jak w końcu jest z tą firmą ? Czy może ktoś rzetelnie odpowiedzieć ?

Pracownik
@Maniek 11.07.2014, 14:53
To jak w końcu jest z tą firmą ? Czy może ktoś rzetelnie odpowiedzieć ?

zadzwoń , umów się i porozmawiaj tutaj masz rożne głosy - niekoniecznie pozytywne ale dość często na takich forach królują ci którym nie wyszło , wpisują i tworzą własne blogi więc nie za bardzo nabierzesz zdania dzwoń , rozmawiaj i sam decyduj o swoim zyciu

Jehoven

Mogą zmieniać w trakcie pewne zasady (zgodne z prawem) - to ich przywilej. To nie był żaden wałek. Jednak 1000zł dodatkowe do regularnej wypłaty z umowy o pracę to nie jest takie "nic". W trzecim miesiącu bonusowy tysiak prysnął, a zasady premiowania się zmieniły, więc goła wypłata + mgliste premie i prowizje przestały być już kuszące. Tak oto opadła motywacja pracownika. Iść do przodu lub cofać się w rozwoju - takie opcje miałem... Moim zdaniem lepiej dać na początek mniej i zwiększać niż odwrotnie.

Jehoven

Pieniądze za pracę też zawsze miałem na czas. Tylko po kilku miesiącach kwota była inna niż ta, na którą się umawialiśmy na początku. Jeśli chodzi o informację o podatku do US to akurat sam Hoven informuje, chyba, że jest jakiś niedouczony DTH, który "zapomniał" o tym wspomnieć klientowi... Anoda natomiast niech sobie jest wymieniana, bo to żaden koszt tym bardziej, że nie robi się tego co miesiąc...

Jehoven

Pieniądze za pracę też zawsze miałem na czas. Tylko po kilku miesiącach kwota była inna niż ta, na którą się umawialiśmy na początku. Jeśli chodzi o informację o podatku do US to akurat sam Hoven informuje, chyba, że jest jakiś niedouczony DTH, który "zapomniał" o tym wspomnieć klientowi... Anoda natomiast niech sobie jest wymieniana, bo to żaden koszt tym bardziej, że nie robi się tego co miesiąc...

macko

A ja mam pytanie takie... Nie znalazłem w gwarancji zapisuju że "anoda" w zbiorniku jest wymieniana na koszt właściciela. Straszą że gwarancja przepadnie jak nie wymienią. Druga sprawa... Firma nic nie informuje przy zawieraniu umowy że będzie trzeba zapłacić podatek do US od solarów...

Obserwator

Hoven to tragedia.[usunięte przez administratora] i wyłudzacze. Zarówno wobec klientów (zwłaszcza, jak i pracowników. Gorąco odradzam, jest wiele konkurencyjnych firm w tej branży.

piotr
@Obserwator 27.05.2014, 14:58
Hoven to tragedia.[usunięte przez administratora] i wyłudzacze. Zarówno wobec klientów (zwłaszcza, jak i pracowników. Gorąco od...

ale co się stało???

taki

Zawsze w Hoven $$ miałem na czas.

Jehoven

Opowiadam o tym, co tu zastałem. Były oddziały w PN Polsce (w moim oddziale było 5 DTH i 1 KS) - nie ma już oddziałów, a minął niecały rok... Jak to wytłumaczysz? Napisz, gdzie masz wątpliwości to Ci rozjaśnię temat. Ten portal jest dla ludzi, którzy może pójdą moją ścieżką, więc niech mają wiedzę. Też wolę taką wiedzę mieć zanim się w coś zaangażuję. Ale ja na temat Hoven znajdowałem albo wazeliniarstwo albo sączenie jadem, żadnych konkretów.

do Jehoven

Jehoven - chyba firmy Pomyliłeś... Pracuję w Hoven od popnad pół roku i takich jak Ty historie opowiadasz nie widziałem :) a może firma dzieli Polskę na dwie części a jestem z tej lepszej- południowej...

Jehoven
@do Jehoven 13.05.2014, 22:26
Jehoven - chyba firmy Pomyliłeś... Pracuję w Hoven od popnad pół roku i takich jak Ty historie opowiadasz nie widziałem :) a mo...

Opowiadam o tym, co tu zastałem. Były oddziały w PN Polsce (w moim oddziale było 5 DTH i 1 KS) - nie ma już oddziałów, a minął niecały rok... Jak to wytłumaczysz? Napisz, gdzie masz wątpliwości to Ci rozjaśnię temat. Ten portal jest dla ludzi, którzy może pójdą moją ścieżką, więc niech mają wiedzę. Też wolę taką wiedzę mieć zanim się w coś zaangażuję. Ale ja na temat Hoven znajdowałem albo wazeliniarstwo albo sączenie jadem, żadnych konkretów.

Zainteresowany pracą

Mnie właśnie zaprosili na rozmowę kwalifikacyjną. Możecie coś napisać o jej przebiegu. Ciężko jest się tu przyjąć?

Zostaw opinię o Hoven sp. zo.o. - Modlnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hoven sp. zo.o.