UREM POLSKA

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o UREM POLSKA Sp. z o.o.

Opinie o UREM POLSKA Kraków

Nie przegap nowości o UREM POLSKA Sp. z o.o.!

Sb

27.01.2023 19:38

Obecnie sytuacja w GDK się zmieniła. Od jakiegoś czasu firmą zarządza też zagraniczna, duża korporacja (nie będę tu wymieniać nazwy bo pewnie administrator usunie ale łatwo dotrzeć do tego jaka). W każdym razie zmienił się zarząd i zwolniono osobę, na którą dotychczas z tego co wiem były skargi co zrobiło ogromną różnicę w pracy na co dzień. Pracuje się hybrydowo a części męczących procedur z przeszłości na szczęście już nie ma ???? Ale prawdę mówiąc to całą "robotę" robią tu teraz ludzie. Trzeba przyznać, że pracownicy się tu po prostu lubią a relacje nawiązują się również prywatnie. W trakcie dnia masz się z kim pośmiać czy ponarzekać, można na sobie polegać... Właściwie jest to w praktyce inna firma, oby dalej w tą stronę bo wszyscy na to liczymy.
    NN

15.03.2023 17:45

To właśnie przez tą zagraniczną korporacje większość pracowników odeszła z GD&K. I nie ma co szukać wytłumaczenia na siłę, tylko trzeba przyznać że obecnie firma oferuje mało przyjazne środowisko pracy, a to właśnie atmosfera w pracy buduje to co codziennie napędza nas do działania
    Trk

19.03.2023 10:34

Nie zgodzę się, obecnie atmosfera jest bardzo dobra. Dążymy do tych samych celów, wspieramy się w codziennej pracy i polegamy na swoich opiniach czy doświadczeniu. Jak wspomniano w komentarzu wyżej, wśród pracowników tworzą się również relacje prywatne i chętnie spotykamy się także po pracy, dlatego ten komentarz jest nieprawdziwy. Przede wszystkim też nie ma dobrowolnych odejść pracowników z powodu zagranicznej korporacji. Owszem była reorganizacja i część osób niestety musiała odejść ale to było związane z częściową zmianą profilu działalności.
    Izabela

04.06.2017 21:34

Moim zdaniem jest Ok, pensje nie są wcale niskie i można się bardzo dużo nauczyć. Po ostatnich zmianach w zarządzie - jest jeszcze lepiej. Mogę to śmiało powiedzieć, bo pracuję tu kilka ładnych lat.

GC

08.05.2026 09:05

Jedynym jasnym punktem tej firmy są sami pracownicy, którzy wspierają się nawzajem w trudnych sytuacjach. To dzięki relacjom w zespole da się tam wytrzymać dłużej niż miesiąc. Niestety na tym pozytywny się kończą. Zarządzanie firmą odbywa się na poziomie właścicieli, gdzie panuje brak szacunku do drugiego człowieka. Właściciele traktują pracowników przedmiotowo, nie licząc się z ich czasem ani kompetencjami. Atmosfera jest ciężka, a kultura pracy praktycznie nie istnieje. Najbardziej obciążająca moralnie jest jednak kwestia relacji z najemcami. Standardem jest wprowadzenie ich w błąd i stosowanie nieuczciwych praktyk jak np. sprzedaż energii elektrycznej po zawyżonych cenach. Pracownicy są zmuszeni do realizacji wytycznych właścicieli, które uderzają w interesy najemców. Z obawy przed utratą pracy, pracownicy karnie wykonują te polecenia, co tylko napędza ten szkodliwy mechanizm. Szczerze odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą, zarówno jako kandydat do pracy jak i potencjalny najemca. Szkoda czasu i nerwów na wspieranie biznesu opartego na manipulacji.
    #FacilityManager

09.07.2024 10:59

Nowy wygląd GD&K Consulting!

Z przyjemnością prezentujemy Wam nową odsłonę GD&K Consulting, która powstała w wyniku zmian w obszarze naszej działalności ale także w strukturze właścicielskiej.

Chcąc połączyć wizerunek dwóch współwłaścicieli – UNIQA Real Estate i GD&K Group – stworzyliśmy całkiem nowe logo oraz stronę internetową, kierując się nowoczesnością, czytelnością i prostotą.

Zapraszamy do zapoznania się z naszym wyglądem na stronie http://www.gdkc.pl – z radością poznamy Wasze opinie, a tymczasem wdrażamy również gadżety firmowe aby ustandaryzować system identyfikacji w biurze!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3

25.05.2023 11:19

Czy GD&K Consulting Sp. z o.o. zatrudnia studentów?

31.05.2023 11:37

Tak, zatrudniamy studentów - często są to stanowiska podstawowe lub staże aby zapewnić studentom praktyczne doświadczenie zawodowe i możliwość uczenia się od doświadczonych specjalistów.

16.12.2022 09:46

Ciekawa jest ta nasza firma - z jednej strony chce uchodzić za przyjazną, a z drugiej żąda od byłych pracowników oddania prezentów świątecznych
    Arch

31.12.2022 17:13

@Pracownik To musiałeś coś mocno narozrabiać;) a tak serio, to czy jesteś pewien, że miałeś zwrócić prezent świąteczny? Ja miałem zwrócić torbę na laptop, więc przyniosłem tą z logo firmy, ponieważ tą miałem. Ale od razu powiedzieli, że to był prezent świąteczny, więc tą mam sobie zostawić, a zwrócić tamtą poprzednią. I tak zrobiłem - doniosłem za kilka dni. I to jest w porządku.

21.03.2023 10:20

Okres wielkanocny to czas świętowania z rodziną i przyjaciółmi. Natomiast w biurze zazwyczaj staramy się spędzać ten czas razem. Nieważne, czy jest to wspólne śniadanie, czy spotkanie integracyjne. W tym roku również mamy nadzieję zrobić coś specjalnego całym zespołem.

12.02.2023 11:13

Czy w GD&K Consulting Sp. z o.o. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?

16.02.2023 13:16

Świadczenia dodatkowe zależą od indywidualnych ustaleń z przełożonym. Nie traktujemy ich jako przywileju i stosujemy je po uzgodnieniu. Zapewniamy również dofinansowanie do prywatnej opieki zdrowotnej oraz kursów językowych, a z benefitów pozapłacowych jednym z przykładów jest dzisiejszy Tłusty Czwartek, który świętujemy pączkami ale także alternatywą bez cukru :)

03.02.2023 12:12

Miło nam powitać wszystkich użytkowników portalu GoWork poszukujących informacji o naszej firmie!

Ci, którzy pracują w GD&K Consulting – dziękujemy, że jesteście!

Zainteresowanych pracą z nami – witamy!

Dziękujemy za liczne komentarze. Widząc Wasze zainteresowanie pragniemy wykorzystać tę płaszczyznę komunikacji by odpowiedzieć na pytania i dać tym samym bezpośredni obraz GD&K Consulting.

Obecnie skupiamy się na działalności z zakresu Property Management oraz Project Management, jednak działów w naszej strukturze jest więcej. Dział prawny, leasingu, marketingu, dział finansowo-księgowy oraz administracji wspierają dodatkowo funkcjonowanie całej organizacji.

GD&K Consulting tworzą pracownicy. Łączą nas wspólne cele biznesowe i zawodowe oraz wartości takie jak odpowiedzialność, zaufanie i profesjonalizm. Ważne jest dla nas, kogo zapraszamy do naszego zespołu. Poza wiedzą i kompetencjami cenimy sobie również otwartość, szczerość, kreatywność i nieszablonowe myślenie. Poszukujemy osób, na których możemy polegać.

Podziel się opinią i skontaktuj z nami

Jesteśmy otwarci na Wasze komentarze i pytania. We wszystkich sprawach wymagających wyjaśnienia zapraszamy do bezpośredniego kontaktu na adres: [email protected].
    J.J.

06.01.2023 10:35

Miałam okazję pracować w GD&K. Na szczęście od kilku lat mogę rozwijać się w innej branży w cudownym zespole. Mając porównanie zdecydowałam się napisać opinie. W GD&K oczywiście pracowały tez osoby przyjazne, pomocne (ale one też już tam nie pracują). Jest tam dosyć hermetyczne środowisko, jak szefowie cie lubią to masz ok a jak mają ambiwalentny stosunek do Ciebie - mylą twoje imię nawet jeśli pracujesz tam praktycznie rok (dla mnie to brak szacunku). Dużo nerwów, rozliczanie czasu pracy co do minuty (uzupełniało się w systemie timesheet a jak za dużo czasu wpisywało się na daną czynnosc to od razu pretensje ile można coś robić). O premiach, nagrodach czy dodatkach można było pomarzyć. Podwyżka u mnie wynosiła 150 zł brutto. Dodaje opinie wprawdzie po jakimś czasie więc jest nadzieja ze może coś się tam zmieniło ale moje doswiadczenia tam idealnie opisuje opiniamoich bliskich którzy owiedzieli wprost :" odkąd zmieniłaś pracę i nie pracujesz w GDK jesteś inna osoba, spokojna, zrelaksowaną. Wcześniej byłaś kłębkiem nerwów, w ciągłym stresie". Polecam szukać pracy w innym miejscu - da się pracować z ludźmi którzy szanują i dbają o pracownika ????

03.10.2022 14:36

Jaką stawkę oferują na stażu w dziale prawnym? Jaka ilość godzin jest do wyrobienia?

08.04.2022 13:25

Czy pracodawca GD&K Consulting Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

14.06.2022 15:07

Serio taka atmosfera. Sama zlozylam aplikacje. W poniedzialek rozmowa. Prosilabym o szczegoly . dziekuje i pozdrawiam.
    NIck

19.08.2022 14:10

Tak. Pracodawca motywuje, do ucieczki z tego miejsca.

19.07.2022 18:40

Czy można liczyć w GD&K Consulting Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
    ex

21.07.2022 01:01

jeśli sam sobie ją ufundujesz to tak, mają jakieś pakiety w kosmicznych cenach
    była pracownica

15.07.2022 15:29

Bardzo długo zbierałam się do wystawienia tej opinii, bo w GD&K pracowałam przez krótką chwilę (jedynie na okres próbny i samodzielnie podjęłam decyzję o nie kontynuowaniu tej współpracy) i nie sądziłam, że to krótkie doświadczenie będzie miało tak ogromny wpływ na moją psychikę. Zacznę od tego, że zatrudniona zostałam w czasie największej fali pandemii, i mimo że większość firm pracowała wówczas online, ja miałam obowiązek przychodzenia do biura (usunięte przez administratora)Pomimo iż zatrudniono mnie na fantastycznie brzmiącym stanowisku i zapewniono mnie, że wszystkiego zostanę nauczona, już od pierwszego dnia byłam pozostawiona sama sobie i nie otrzymałam absolutnie żadnego wsparcia ze strony kogokolwiek. I to w jakiejkolwiek kwestii, począwszy od takich trywialnych próśb, jak koleżeńska pomoc w ogarnięciu swojego stanowiska pracy a skończywszy na skomplikowanych analizach dokumentów, które widziałam po raz pierwszy w życiu. Jestem osobą pracowitą i ambitną, jednakże przy okazji młodą, optymistyczną i oczekującą przyjaznej atmosfery w miejscu, w którym spędzam większość swojego dnia. Zachowanie współpracownic (usunięte przez administratora) pozostawiam po prostu bez komentarza, bo powodowały, że codzienna pobudka i wyprawka do pracy była dla mnie koszmarem, a po 8 godzinach miałam ochotę jedynie płakać. Nigdy w życiu tak krótkie doświadczenie zawodowe nie spowodowało we mnie tak ogromnego rozczarowania, smutku, poczucia beznadziejności i spadku samooceny. Współpracownice potrafiły na głos komentować mój wygląd i krótkie doświadczenie, a nawet zgłaszać mnie do HR za nieodpowiedni ich zdaniem strój (mimo, że zapewniano mnie o dress-codzie business casual, którego przestrzegałam) - przecież takie zachowanie przypomina gimnazjum, nie wyobrażam sobie być starszą stażem i wiekiem koleżanką z pracy i nie podejść do młodej dziewczyny i nie zwrócić jej uwagi w taktowny sposób, jeżeli rzeczywiście coś jest nieodpowiednie, zamiast tego tworzyć takie toksyczne dramy i angażować HR w firmie, która ma 50 pracowników. Pomijam też fakt, że w XXI wieku czepianie się kobiety ubranej w elegancką sukienkę i obcasy, że ma "odrobinę za duży dekolt i kusi tym współpracowników" jest skandaliczne. Konfrontacja z menagerami i zarządem kończyła się słowami "one tak mają" i żeby zachować zimną krew, aż odpuszczą. Ostatecznie, dzięki Bogu, skończyła się moja współpraca z tym przepełnionym pychą i zawiścią zespołem i kategorycznie odradzam komukolwiek rozpoczęcie pracy w tym miejscu, chyba że stać ich później na wielomiesięczną terapię.
    Kasia

18.07.2022 09:41

Mialam podobna sytuacje w inne firmie, i mimo prob powiedzenia takim osobom, ze zachowuja sie nieladnie w stosunku do pracownikow, nic to nie dalo.
    była pracownica

21.07.2022 00:59

Zazwyczaj nie mam problemu z konfrontacją, ale w tym przypadku uznałam, że najlepiej będzie po prostu odejść i zapomnieć. Na szczęście zaraz później zostałam zatrudniona w cudownej firmie i pracuję z fantastycznymi ludźmi, więc to przykre doświadczenie odeszło w niepamięć, ale przypomniałam sobie gdy ktoś ostatnio rozważał tam zatrudnienie i spytał mnie o opinię. Także zdecydowałam się uprzedzić jak najwięcej osób tutaj. Może te "koleżanki" kiedyś trafią na ten komentarz i się zreflektują.

12.05.2021 11:12

Czy GD&K Consulting Sp. z o.o. ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Rozczarowana

17.08.2021 23:06

Ogólnie to: - musisz raportować czas pracy co do 5 minut -jak się spóźnisz 10 minut to musisz to odrobić -jak zrobisz 8 godzin "nadgodzin" w miesiącu to firma nagle takich rzeczy nie zauważa

18.08.2021 10:38

Odnosząc się do tej i kolejnej Twojej wiadomości, nie mogę się z Tobą zgodzić. W każdej firmie panują określone zasady, w GD&K również. I komunikuje się je każdemu pracownikowi rozpoczynającemu pracę. Nadgodziny występują, jeśli jakieś zadanie wymaga pilnej realizacji - a gdzie ich nie ma? Ale po ustaleniu z przełożonym zawsze się je odbiera w dniach wolnych - wystarczy się skomunikować i wszystko jest do ustalenia. W czasie pandemii pracownikom, którzy studiowali dziennie, pozwalano na odbywanie zajęć na studiach online w godzinach pracy, a znając rynek pracy nie wszędzie miałoby to rację bytu. Pracodawca jest elastyczny, dopasowuje się do moich potrzeb. Ważne, żeby nie zapominać, że pracownik ma nie tylko prawa, ale i obowiązki. Jeśli umawiamy się na wynagrodzenie za konkretną ilość godzin pracy to dla mnie jest jasne, że moje 10 minut spóźnienia należy odpracować w innym czasie. Zasady fair play obowiązują wszędzie.

Kontakt - UREM POLSKA Sp. z o.o.

Mogilska 65 lok. 740 31-545 Kraków

NIP:6762030913

Branże: Agencje i pośrednictwo nieruchomości
    Rozczarowana

17.08.2021 23:02

Zalety: -Nie zwalniają... Wady: -...ludzie się sami zwalniają nie bez powodu -brak możliwości rozwoju, to czego się nie wie trzeba szybko samemu nadrobić -"darmowe nadgodziny" można liczyć w dziesiątkach godzin w skali roku -im wyżej tym gorsza komunikacja z przełożonymi, najgorzej z "dyrektorami" -atmosfera pracy, firma chroni "specyficznością" osoby/pracoholików które nie powinny pracować z kimkolwiek -kwestia podwyżek i szkoleń prawie nie istnieje -mnóstwo obowiązków które nie były uzgadniane -ogromna rozbieżność pomiędzy tym co jest obiecywane na rozmowie o pracę a rzeczywistością

19.07.2021 18:49

Jeśli chcecie pracować w wolontariacie i z pocałowaniem ręki korzystać ze swoich praw to jest to idealne miejsce. Właściwe miejsce do pracy dla ludzi którzy chcą mieć zniszczone ambicje i przez lata stać w miejscu.

20.07.2021 12:50

GD&K to dobra firma dla ludzi, którzy lubią pracować i wykonują swoje zadania w taki sposób, żeby móc się rozwijać. To miejsce dla tych, którzy nie boją się wyzwań i cenią ciekawe projekty.
    Słabo

28.02.2020 16:52

Już tutaj ktoś pisał, że były zmiany 3 lata temu, z tym, że objęły tylko część firmy. Druga część (w mojej opinia ta gorsza) została. To że tu jestem ratuje tylko to, że pracuję przy ciekawym projekcie, jak się skończy to zmykam.

23.12.2019 09:01

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w GD&K Consulting Sp. z o.o.?
    magda

03.01.2020 09:48

Umowę na czas nieokreślony można dostać po zakończeniu okresu próbnego, który trwa od 1 do 3 miesięcy, w zależności od stanowiska i stopnia kompetencji danego pracownika.
    uwaga

21.05.2016 22:37

Stanowczo odradzam pracę w tej firmie. Atmosfera jest poniżej jakichkolwiek standardów, ciągły stres i poniżające traktowanie wpływa destrukcyjnie na wszystkich i powoduje ciągłą rotację w szczególności na niższych stanowiskach. Im niżej ktoś jest w hierarchii tym bardziej dają mu to odczuć stali pracownicy, którzy mają bardzo wysokie mniemanie na swój temat. Ludzie są fałszywi i trzeba uważać na każde słowo. Przy okazji to wszystko za śmieszne pieniądze. Jeśli macie chociaż odrobinę szacunku do siebie - unikajcie tego miejsca jak ognia!
    olka

08.11.2016 12:04

Święta prawda!
    Ooo

04.04.2019 15:00

Potwierdzam
    Patryk

06.03.2018 20:35

Czy firma potrzebuje pracowników? Jaka macie atmosferę w pracy?, dla mnie to jest bardzo ważne.
    Basia

20.03.2018 13:45

Firma nieustannie rekrutuje bo każdy kto się tam zatrudni ucieka w mgnieniu oka.. Atmosfera w pracy pozostawia dużo do życzenia, naprawdę nie polecam.
    magda

19.04.2018 16:40

Zupełnie się z tym nie zgadam. W firmie jest bardzo wielu pracowników, którzy pracują przez co najmniej kilka lat. Rekordzistka bodajże 20. Wielu jest takich co pracują ponad 10 lat. Nie przypominam sobie ucieczek w mgnieniu oka.
    Ewela

20.11.2017 14:16

Byłam na rozmowie początkiem listopada w związku z ogłoszeniem na młodszego prawnika. Nie wiem jakie wymagania mają Państwo w firmie ale chyba zbyt wygórowane bo usłyszałam od Pani, która mnie rekrutowała, że mam bardzo małe doświadczenie zawodowe ( pracuje od 19 roku życia w administracji i spółkach z przerwą na urlop macierzyński plus dwa uprawnienia zawodowe i rozpoczęty doktorat) po czym sama stwierdziła iż urodziła w wieku 22 lat a na aplikację poszła w wieku 30:) Także bez komentarza. Wymagają biegły prawniczy angielski chyba nie zdając sobie sprawy iż zrobienie certyfikatu z legal english to koszt opiewający na kilka tysięcy i bynajmniej po nim nie bierze się pracy za 2 tys na ręke. Zresztą nie sprawdzono nawet mojej znajomości języka w żadnym stopniu. Mówiłam głównie ja, mało dowiedziałam się o pracy prawników w firmie oprócz tego, że nadzorują umowy gospodarcze i związane z nieruchomościami. Kraków widać oferuje marną pracę w tym zawodzie i zaczynam się zastanawiać poważnie nad przeprowadzką do Warszawy bo widzę, że niektórzy robią sobie jawne żarty. Nie wspomnę o jakiejkolwiek informacji chociażby mailowej,że nie zostałam zkwalifikowana i podziękowaniu mi chociażby za rozmowę co w takich firmach powinno być obowiązkiem. Jako, że zajmowałam się HR-em nie wyobrażam sobie by w tak ordynarny sposób rekrutować pracowników, nie wspomnę o ubiorze rekrutującej mnie Pani mecenas idealnego na spacer z dzieckiem a nie na pracę prawnika w prestiżowej firmie. Pozdrawiam
    Aga

21.03.2018 17:13

Dziękuję za opinię. Chociaż nie jest pozytywna, to bardzo pomocna - dzięki niej wiemy, co możemy poprawić. Jeśli chodzi o ubiór, to standardem jest u nas typ casual - mniej zobowiązujący niż strój biznesowy. Pozdrawiam
    kacha

17.01.2017 23:15

A ja mam inne doświadczenie - za moich czasów zespół był świetny. Choć pracy było zawsze dużo, ludzie byli OK. No i niezła szkoła szczególnie dla początkujących. Ostatnio doszły mnie słuchy, że coś się zmieniło, więc może te rekrutacje wyjdą im na dobre. Mają ładne biuro.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w UREM POLSKA?

dido duda

19.04.2016 15:53

Przestrzegam przed tym pracodawcą. Nawet nie wiadomo od czego zacząć opisywanie atmosfery i poniżających warunków pracy jakie tam wprowadza jeden z członków zarządu, który traktuje pracowników jak podnóżki i maszynki do nabijania mu kasy (na pełnych obrotach pracują tam naprawdę dobrzy specjaliści, chyba nie mają innego wyjścia). Rotacja na pewnych stanowiskach jest ogromna. W Krk jest trudno o dobrą pracę, ale na szczęście nie wszyscy godzą się na poniżanie i odchodzą. Warunki finansowe - bardzo średnie - za taki stres i pęd pracy w tym wielkim bałaganie - po prostu się nie opłaca. Nie polecam! Poszukujący pracy - uwierzcie, że znajdziecie lepszą! Powodzenia!
    oliwka

06.01.2017 14:50

mam takie samo doświadczenie! totalnie odradzam - poniżanie na każdym kroku i nieustanne pokazywanie wyższości. (gdyby jeszcze było się czym chwalić )
    michu

03.08.2014 16:56

Dzieki za opinie. Jestem powazna osoba z ambicjami, mialem im wyslac swoje dokuemnty ale w takim razie sobie odpuszcze...
    Hellen

18.07.2014 00:04

Zdecydowanie odradzam! Byłam u nich na rozmowie kwalifikacyjnej i powinnam zażądać zwrotu pieniędzy za podróż z drugiego końca Polski. To jest jakaś kpina, że oni w ogóle mają czelność zapraszać poważnych ludzi na spotkanie, zajmować czyjś cenny czas i za pracę na odpowiedzialnym stanowisku zaproponować tyle, że ledwo starczy na wynajem mieszkania i dojazdy do pracy! Śledzę ogłoszenia tej firmy i widzę, że rotację muszą mieć olbrzymią, bo co chwila rekrutują na te same stanowiska, co w ogóle mnie nie dziwi. Odradzam poważnym ludziom.
    firma gdk

27.02.2014 13:53

Witam! Przestrzegam wszystkich aplikujących na jakiekolwiek stanowisko w firmie GD&K Group. Bardzo destruktywna atmosfera (spływająca na pracowników z "góry"), (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o UREM POLSKA Sp. z o.o.