Opinie o KRUK S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRUK S.A.

Pytanie

Czy firma nadal pomaga spłacać długi jak kiedyś mówiła o tym reklama? Jeżeli tak to w jaki sposób?

RR
@antywindykator 03.09.2017 17:36
oczywiście że kruk pomaga spłacać długi. nie ma w tej reklamie żadnego kłamstwa. wygląda to tak: 1. kruk (tzn. prokura NSFIZ)...

To że dług jest przedawniony, to nie znaczy, że go nie ma. Sąd nie wyda nakazu zapłaty, gdyż minął okres orzekania, ale nie stwierdza że długu nie ma. Kodeks cywilny wyraźnie mówi, że wierzyciel ma prawo dochodzić swoich roszczeń od dłużnika, nawet do końca jego życia. Nie może tylko uzyskać nakazu, który jest podstawą działań komornika. Ale dług nadal jest. Tak celem wyjaśnienia.

antywindykator
@RR 09.11.2017 21:17
To że dług jest przedawniony, to nie znaczy, że go nie ma. Sąd nie wyda nakazu zapłaty, gdyż minął okres orzekania, ale nie stw...

bredzisz człowieku. okres orzekania nigdy nie mija gdyż pozew można wnieść zawsze i sąd orzeka. jeśli sąd oddali powództwo, nawet na zarzut przedawnienia - to roszczenia nie ma i nie było. spróbuj potem coś z tym zrobić to bekniesz i to zdrowo - zarówno karnie jak i cywilnie. a teraz polecam ci lekturę prawniczą, poczytaj a nuż coś z tego zrozumiesz i przestaniesz takie idiotyzmy wypisywać po internetach. TAK, kruk pomaga spłacać długi :) kupuje "jakiś dług", wnosi pozew, sąd powództwo oddala i voila! :)

ktoś inny

Widziałem, ze szukają HRBP. Jak się pracuje w HR?

egzekucja

Kruk to firma, która posiada bardzo mocny HR i marketing. Ale ta firma przestała już być innowacyjna jak kiedyś, konkurencja coraz bardziej depcze po piętach, a w niektórych aspektach już nawet prześciga Kruka. Stąd też Kruk stawia na zagranicę, czego można się dowiedzieć po wywiadach z p.Krupą. Co spowodowało ten zastój? według mnie przekształcenie się w korporacje, czyli uściślenie procesów i procedur...co spowodowało brak elastyczności i dynamiki. Pracę w Kruk polecam tylko osobom mało doświadczonym i to na 1-2 lata. Pracy na stanowiskach mających bezpośredni kontakt z osobami zadłużonymi w ogole nie polecam

koala

i znowu usuwane sa negatywne opinie po co te fora???????????????????????

antywindykator
@koala 24.10.2017 15:51
i znowu usuwane sa negatywne opinie po co te fora???????????????????????

prawda niektórych boli :)

Pytanie

Ile godzin dziennie i tygodniowo pracuje w terenie i prz komputerze Windykator-DT ?

antywindykator
@Pytanie 16.10.2017 08:27
Ile godzin dziennie i tygodniowo pracuje w terenie i prz komputerze Windykator-DT ?

łącznie 8. odkąd zlikwidowane zostały premie, czyli od 1 stycznia 2016, mija 8 godzin w pracy i dobranoc

Odpowiedz
@antywindykator 18.10.2017 14:11
łącznie 8. odkąd zlikwidowane zostały premie, czyli od 1 stycznia 2016, mija 8 godzin w pracy i dobranoc...

I tak trzymać:)

Marian

Jaki jest powód, że KRUK ma tak długa listę ofert pracy? Zastanawia mnie, że szukają wielu doradców klienta i to w różnych rejonach. Miałem zamiar aplikować właśnie na doradcę ale trochę się wstrzymam. Chyba, że to rozwój firmy i dlatego potrzebują ludzi.

karo
@Marian 17.10.2017 21:21
Jaki jest powód, że KRUK ma tak długa listę ofert pracy? Zastanawia mnie, że szukają wielu doradców klienta i to w różnych rejo...

nie wysoka rotacja, b. wielu odchodzi.

Karolina

@polo Jeśli zawierały niezgodne z regulaminem treści to dobrze, że zostały usunięte!! W jakim celu tak podpuszczasz innych? Chyba można podyskutować merytorycznie a niekoniecznie jak kibice na meczu? Można mieć gorsze zdanie o firmie i pisać o tym na poziomie.

olo
@Karolina 06.10.2017 17:45
@polo Jeśli zawierały niezgodne z regulaminem treści to dobrze, że zostały usunięte!! W jakim celu tak podpuszczasz innych? Chy...

Niestety wypowiedz była merytoryczna, bez inwektyw i została usunięta. Nikt bez przyczyny wam negatywnych ocen nie wystawia, wystarczy zobaczyć jak sa punktowane negatywne wpisy o firmie kruk i ich pseudo menadzerkach bez kompetencji merytorycznych i zarządczych, nie wspomniając juz o śpiewaczce.

polo

usuwane są negatywne wpisy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uważajcie

Halny

Jak ktoś wykonuje swoją pracę z pewną satysfakcją, podoba mu się to co robi to zapewniam, że będzie zadowolony z pracy. To jest całe sedno naszej pracy.

gnuj

Chciałbym się uprzejmie zapytać jakim trzeba być robakiem żeby pracować w call center dodatkowo w windykacji.

zadaniowy czas pracy -orzecznictwo SN- nadgodziny

W orzecznictwie SN przyjmuje się, że samo nazwanie czasu pracy zadaniowym nie wyłącza stosowania przepisów o wynagrodzeniu za pracę w godzinach nadliczbowych (wyrok z 4 sierpnia 1999 r. I PKN 181/99; OSNAP 2000/22, poz. 810). Poza tym zlecanie pracownikowi zadań, których wykonanie w normalnym czasie pracy jest NIEMOŻLIWE, w orzecznictwie SN kwalifikuje się jako równoznaczne z POLECENIEM ŚWIADCZENIA PRACY w czasie PZEKRACZAJĄCYM NORMY CZASU PRACY (uzasadnienie wyroku z 10 września 1998 r. I PKN 301/98; OSNAPiUS 1999/19, poz. 608)

Wpis

Cały ten biznes windykacyjny powoli zaczyna się kończyć,świadomość prawna społeczeństwa ( w tym dłużników) jest coraz większa , a więc parcie na wynik nic tutaj nie zmieni bo windykator to nie cudotwórca i z tzw. spraw śmieciowych nic nie zrobi.Natomiast proponuję żeby te osoby z kierownictwa które oczekują od pracowników wyników same najpierw dały przykład jak wykonać target i go wykonały!!!, wg. dobrej zasady najpierw wymagaj od siebie a potem od inbych-punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

metro
@Nikita 27.09.2017 09:43
Jaka jest podstawa w pracy na CC? Są jakieś premie?

wynagrodzenei widczne jest w ogłoszeniu o prace, 0 % prowizji i rotacja wysoka pracownków bo tieim liderka to śpiewaczka bez kwalifikacji do motywowania i kierowania ludzmi, nie wpominając o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] erkach bez kompetencji do zarządzania ludzmi

Jessica
@Nikita 27.09.2017 09:43
Jaka jest podstawa w pracy na CC? Są jakieś premie?

Nie ma żadnej prowizji ani premii , a podstawa jest taka , jaką wywalczysz na rozmowie , uzależniona od doświadczenia. Dostaniesz umowę na 7 m-cy , przez 5 miesięcy będziesz jeździć na szkolenia , a później albo zostaniesz , albo nie przedłużą Ci umowy.

Wpis

Cały ten biznes windykacyjny powoli zaczyna się kończyć,świadomość prawna społeczeństwa ( w tym dłużników) jest coraz większa , a więc parcie na wynik nic tutaj nie zmieni bo windykator to nie cudotwórca i z tzw. spraw śmieciowych nic nie zrobi.Natomiast proponuję żeby te osoby z kierownictwa które oczekują od pracowników wyników same najpierw dały przykład jak wykonać target i go wykonały!!!, wg. dobrej zasady najpierw wymagaj od siebie a potem od inbych-punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Melania

Ależ mają długą listę ofert, jaki jest tego powód?

anonim

(usunięte przez administratora)

opek

jest tylko jeden etap. Tylko, że potem jest wysoka rotacja, b. dużo ludzi odchodzi, albo są zmuszani do odejścia. B. wysokie parcie na wynik i do tego b. silna antymotywacja na pracownika, także pracownik szybko się wypala, nawet nie przez b. trudnych klientów tylko przez silną anymotywację Menażerki chodza jak święte krowy.

Go

Czy Dział Szkolenia ( Trenerzy) jako fachowcy z dziedziny windykacji pomagają DT w wykonywaniu targetu w terenie?

Tomasz
@Go 08.09.2017 08:28
Czy Dział Szkolenia ( Trenerzy) jako fachowcy z dziedziny windykacji pomagają DT w wykonywaniu targetu w terenie?...

Hahahaha y nie... ale dzięki za poprawienie humoru :)

Cichy

Witam , kruk szuka pracownika do ref.administracji , macie jakieś info jaka robota? zła,dobra ciężka ,leka jaka kaska ?, będę wdzięczny za info. Pozdro

Nowy

Właśnie aplikowałem do KRUK -a i czekam na rozmowę. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka informacji, czego mogę się spodziewać po rozmowie?

Ekspert
@Nowy 06.09.2017 22:36
Właśnie aplikowałem do KRUK -a i czekam na rozmowę. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka informacji, czego mogę się spodziewać p...

W zależności na jakie stanowisko?

JESTEM ROBOTEM

JAK TO SIĘ DZIEJE, ŻE OSTATNIE OSOBY Z RANKINGU, A CHODZI O DORADCÓW TERENOWYCH DOSTAJĄ TAKI SAM AWANS I TAKĄ SAMĄ PODWYŻKĘ JAK OSOBY PIERWSZE Z RANKINGU ? I DLACZEGO KIEROWNICY MIESZAJĄ W CELACH DORADCÓW ? CELE SĄ WYLICZANE Z POTENCJAŁU TERENU DANEGO DORADCY WIĘC DLACZEGO ZWYKŁY DORADCA TERENOWY MUSI PRZEJĄĆ CZĘŚĆ CELU NP UGODOWEGO OD EKSPERTA, BO TEN NIE DAJE RADY CHOCIAŻ PRACUJE ZA DWA RAZY WIĘKSZĄ PENSJĘ, A PO OBNIŻENIU CELU I TAK W OSTATECZNOŚCI ROBI CEL UGODAMI EMU. MAM NADZIEJĘ, ŻE ZANIM KTOŚ USUNIE TEN WPIS KTOŚ NAM TO WYJAŚNI.

Pytanie

Czy Kierownicy Rejonu reprezentujący pracodawcę kontrolują i przestrzegają normy czasu pracy DT zatrudnionych w terenie,czyli nie więcej niż 40 godzin tygodniowo i 8 godzin na dobę ( w tym praca przy komputerze) zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy?

Odp
@Pytanie 04.09.2017 14:23
Czy Kierownicy Rejonu reprezentujący pracodawcę kontrolują i przestrzegają normy czasu pracy DT zatrudnionych w terenie,czyli n...

Tak,tak-za przestrzeganie zgodnie z Kodeksem Pracy norm czasu pracy DT odpowiedzialni są KR jako osoby reprezentujące pracodawcę!!!

Hanna

Mają bardzo długą listę aktualnych ofert pracy. Charakter działalności firmy Kruk nie należy do miłych ani łatwych. Praca bardzo stresogenna, nie sprzyja to w zachęcaniu ludzi do podejmowania pracy. !

J

Firma Kruk wykorzystuje tylko naiwnośc klientów. Chciałam spłacic dług w całości, zapewniona przez pracowników KRUKA ze dostane od nich rekomendacje na pozyczke w firmie pozyczkowej wspołpracujacej z nimi, wziełam chwilówkę na łaczna kwote 4 tys zł. Po tym jak zaksiegowali pieniadze na swoim koncie otrzymałam informację ze osobom niepracujacym pozyczek nie udzielaja a wczesniej nie wspomnieli o tym ani słowem. Zostałam z długiem którego po 30 dniach gotówka nie spłace bo nie mam miesieczne nawet połowy tego. Firma robiaca ludzi w bambuko by sie nachapac tylko!

toż to szok
@J 31.08.2017 12:36
Firma Kruk wykorzystuje tylko naiwnośc klientów. Chciałam spłacic dług w całości, zapewniona przez pracowników KRUKA ze dostane...

żeby spłacić dług wzięłaś chwilówkę?? A chwilówkę chciałaś spłacić kredytem??? A z czego chciałaś zapłacić ten kredyt skoro nie pracujesz?? Wzięłabyś kolejny żeby mieć na raty?? i Ty się dziwisz, że nie dostałaś od Kruk pożyczki? Matko skąd się tacy ludzie biorą, a potem jest płacz że nie wie skąd się tyle długów wzięło !!!

zorro
@toż to szok 01.09.2017 22:38
żeby spłacić dług wzięłaś chwilówkę?? A chwilówkę chciałaś spłacić kredytem??? A z czego chciałaś zapłacić ten kredyt skoro ni...

a ty skąd się urwałeś wkruku sami tacy klienci, chyba nie znasz klientów kruka. Z takimi klientami masz osiągać zawyzone wyniki, bo takie przysniły sie komus z menadzerów czy jeszcze wyżej, a co myslałes ze do kruka trafia normalny kowalski?? kruk to inkasso firma a klientami sa ludzie delikatnie mówiąć z problemam, zeby nieobrażaać nikogo.

Obowiązujące prawo-Kodeks Pracy- dotyczy DT

Art 140 Kodeksu Pracy-W przypadkach uzasadnionych rodzajem pracy lub jej organizacją albo miejscem wykonywania pracy może być stosowany system zadaniowego czasu pracy.PRACODAWCA PO POROZUMIENIU Z PRACOWNIKIEM ustala czas niezbędny do wykonania powierzonych zadań,uwzględniając wymiar czasu pracy wynikający z norm określonych w art 129. CZAS PRACY-art 129-czas pracy NIE MOŻE PRZEKROCZYĆ 8 GODZIN NA DOBĘ I PRZECIĘTNIE 40 GODZIN w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy.... Uwaga Jeżeli pracownik wykonuje pracę przy komputerze należy tę pracę bezwzględnie doliczyć do czasu pracy!!!

KP
@Obowiązujące prawo-Kodeks Pracy- dotyczy DT 29.08.2017 22:49
Art 140 Kodeksu Pracy-W przypadkach uzasadnionych rodzajem pracy lub jej organizacją albo miejscem wykonywania pracy może być s...

Cisza-chyba jest coś na rzeczy?

Kodeks Pracy

Czy firma po porozumieniu z DT zatrudnionymi w zadaniowym czasie pracy ustala czas niezbędny do wykonania przez nich powierzonych im zadań w terenie i pracy przy komputerze w czasie 40 godzin tygodniowo?-podstawa prawna art.140 w zw. z art. 129 Kodeksu Pracy. Praca powyżej 40 godzin tygodniowo zgodnie z obowiązującym prawem (Kodeksem Pracy)stanowi pracę w godzinach nadliczbowych również w zadaniowym czasie pracy.

Estera

Kilka slow na temat pseudo korporacji. Promowanie pracownikow w zaleznosci od stopnia koneksji, brak kompetencji, kultury osobistej,pracownikow na stanowiskach menadzerskich. Zamiatanie nieprawidłowości pod dywan. Roztaczanie wizji arkadii rozwoju, nawet na imprezach integracyjnych pranie mózgu nacisk na cel. Podwazanie kwalifikacji innych pracownikow, kolesiostwo. Placa po nizej godnosci no chyba ze znasz Ryska czy, Zbyszka.Ciche awanse bez rekrutacji.

Gbh

Kiedy pracowałem w tej firmie trenerami były osoby bez żadnego doświadczenia w windykacji terenowej- czego mieli nauczyć pracowników z kilkunastoletnim stażem w windykacji, z doświadczeniem i wiedzą skoro w terenie nigdy nie pracowali lub bardzo krótko np. w Providencie? Pytanie-czy coś się zmieniło w tym zakresie? i czy DT pracujący w terenie ma szanse w tej firmie zostać szkoleniowcem (trenerem) lub np. KR?

kle

nie rozumiem dlaczego usuwane sa negatywne opinie????!!! zwłaszcza o niekompetentnych menadzerek

Wojtek

Witam Nie ma miejsca na powstanie Związków Zawodowych w korporacji zwanej Kruk. Jesteśmy inicjatorami powstanie Stowarzyszeniowa Byłych i Obecnych Pracowników Korporacji Kruk. Jest nas na razie nie wiele 23 osoby. Ale chcielibyśmy stworzyć większy ruch. Nie chcemy szkalować pracodawcy. Chcemy tylko opisywać rzeczywistość . Może z czasem być negocjatorem . Czekamy na wasze opinie.

Odp
@Wojtek 25.08.2017 23:30
Witam Nie ma miejsca na powstanie Związków Zawodowych w korporacji zwanej Kruk. Jesteśmy inicjatorami powstanie Stowarzyszenio...

Art.3 ,,Nikt nie może ponosić ujemnych następstw z powodu przynależności do związku zawodowego..."- podstawa prawana Ustawa z dnia 23.05.1991 r o Związkach Zawodowych Jestem 24-były

olo
@Wojtek 25.08.2017 23:30
Witam Nie ma miejsca na powstanie Związków Zawodowych w korporacji zwanej Kruk. Jesteśmy inicjatorami powstanie Stowarzyszenio...

Pseudo menadzerowie się mocno okopali. Są o b. niskich kwalifikacjach zarówno merytorycznych jak menadzerskich. Szeregowi pracownicy mają b. wygórowane plany wykonania, zresztą nierealne do wykonania. Nie wiadomo skąd biorą te plany realizacji chyba z kapelusza.

Martyna

Pracuję w Kruk-u i nie rozumiem niektórych osób. Praca z pięknymi przedmiotami jest przyjemna, ale jak widać niektórzy wolą coś innego. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Zapraszamy do firmy.

olo

zwolnieni pracownicy znajdą lepsza firmę, problem polega na tym, ze Kruk się reklamuje , że jest taką wspaniałą firmą a rzeczywistość wygląda inaczej, znajdą nowych pracowników na jak długo i znowu uciekną

Koralgol

Też uważam, że dobra firma sama się obroni. Szkoda, że niektórzy tak ostro oskarżają firmę, sobie tylko szkodzą. Firma znajdzie nowych pracowników bez problemu.

Jakiśtaki

Konkurencja przyparła ostry atak na Kruk-a, żeby to była prawda co piszecie!!

olo
@Jakiśtaki 15.08.2017 21:20
Konkurencja przyparła ostry atak na Kruk-a, żeby to była prawda co piszecie!!

dobra firma sama sie obroni nie potrzebuje reklamy nie wiadmo dlaczego usuwane są negatywne wpisy skoro jest ich dużo

Mamona

Mają dobrą opinię, bo są w stanie opłacić cenzorów usuwających wpisy z tego forum...

anonim

(usunięte przez administratora)

burza

radze poszukać innej firmy, strata czasu, usuwane są regularnie negatywne wpisy

Odp
@burza 13.08.2017 19:06
radze poszukać innej firmy, strata czasu, usuwane są regularnie negatywne wpisy

oraz niewygodne związane z przepisami Kodeksu Pracy

Lex

W związku z usuwaniem wpisów z tego portalu dotyczących przepisów prawa pracy ( m.in.zapytania czy wypłacone zostały wynagrodzenia za przepracowane nadgodziny przez DT za poprzednie lata ich pracy? ) , przypominam,że art. 54 Konstytucji RP zapewnia każdemu obywatelowi wolność słowa i wypowiedzi a stosowanie cenzury jest zakazane! Wpisy dotyczące obowiązującego prawa nie naruszają regulaminu tego portalu!!!

Majeczka

Jeśli wiecie jak się pracuje w korporacji to właściwie powinniście wiedzieć na co można liczyć. Po co to narzekanie, nie odpowiada mi praca to ją zmieniam, co nie zmienia faktu, że Kruk jest spoko firmą. Może to nie ta bajka i wystarczy zmienić dla dobra obu stron?

bizon
@Majeczka 09.08.2017 11:43
Jeśli wiecie jak się pracuje w korporacji to właściwie powinniście wiedzieć na co można liczyć. Po co to narzekanie, nie odpowi...

hi Majeczka napewno jestes mila osoba ,i zycze Ci all the best ,ale Twoja firma jest troszeczke dziwna jesli chodzi o moj przypadek good luck

były pracownik

Prace w tej firmie oceniam jak jakiś zły sen . Dobrze , że już się skończył.

poldek

jeśli ktoś nie wie jak się pracuje w korporacji to może się przekonać 0 zdania własnego maksymalizacja euforii na każdym kroku

AnnoDomini

Czy ktoś wie w jakiej mniej więcej wysokości wynagrodzenia można się spodziewać na stanowisku Młodszego Specjalisty ds kadr?

lew

ja się bardzo cieszę, że już nie pracuję w tej firmie po 2 dniach znalazłem lepszą ha ha jak moi dwaj koledzy

Pytanie

Orientujecie się czy firma szuka szefa Działu Szkolenia?

Jerzyk

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o pracy dla referenta ds. ustalania kontaktów i aktualizacji danych? Słyszałem o firmie sporo dobrego chociaż zakres ich działania nie należy do łatwych ale ja się tu odnajdę.

Malibu

Ależ super oferta pracy , tylko wybierać o ile ktoś ma kwalifikacje.

Pytanie

Czy firma za pracę w w godzinach nadliczbowych ( np. w terenie) wypłaca wynagrodzenie zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy?

Kadrowy

Dla chcącego nie ma nic trudnego nawet można wymyślić historyjkę z biednym zwolnionym super pracownikiem? Jak ktoś źle pracuje to wylatuje . Firma jest ok .

Andrzej

Nie polecam pracy w FK. Jeśli wartościowi ludzie i zaczynają coś robić i być związani już nie tylko zawodowo ale i sentymentalnie FK to ich zwalniają. W Rejonie Gdańskim zwolniono i zwalnia się na przestrzeni kilku lat wszystkich wartościowych ludzi. Ostatnio ponoć znowu zwolnili człowieka bez podania przyczyny który był z tą organizacja związany 7 lat. Ot tak .

Kadr

Bardzo interesuje mnie praca doradcy klienta ds. zadłużenia. Może ktoś ma informacje w tym temacie i mógłby podzielić się na forum?

polo
@Kadr 20.06.2017 13:47
Bardzo interesuje mnie praca doradcy klienta ds. zadłużenia. Może ktoś ma informacje w tym temacie i mógłby podzielić się na fo...

strata czasu, całe te ich brednie o wydajności korporacyjnej, musisz udawacć entuzjazm ze tak dobrze sie pracuje w na CC, klient rzuca słuchawkami najczęściej

Gh

Bez ludzi zdolnych można się obejść, potrzebni są tylko ludzie posłuszni:)

Sati
@Gh 19.06.2017 16:29
Bez ludzi zdolnych można się obejść, potrzebni są tylko ludzie posłuszni:)

Posłuszni nic mądrego nie wymyślą nie mają pomysłów.Za dużo tutaj posłusznych, dlatego jest jak jest.Kto pcha ten świat do przodu ,posłuszni czy zdolni?

Karolek

Firmy takie jak KRUK nie trzymają pracowników, którzy nie są wydajni. Myślę, że pełna jadu opinia pochodzi od osoby, która juz nie pracuje i ma wielką złość.

56 lat

W ich ofertach tylko praca w młodym zespole, itp. niech napiszą wprost , ze starych nie potrzebują.

Zostaw opinię o KRUK S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRUK S.A.