Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

11.06.2021 09:27

Szanowni Państwo,

witamy na profilu KRUK S.A. - lidera rynku zarządzania wierzytelnościami w Polsce i Europie Centralnej. Obecnie zatrudniamy w Polsce ponad 1800 osób. Nasza centrala znajduje się we Wrocławiu, ale mamy też swoje oddziały w Szczawnie-Zdroju i Pile. Sporą grupą naszych Pracowników są Doradcy Terenowi, którzy działają lokalnie w 18. regionach na terenie całego kraju.

Dziękujemy za liczne opinie, które pojawiają się na tym forum. Jesteśmy firmą otwartą na opinie zarówno obecnych, jak i byłych Pracowników. Cieszą nas także pytania potencjalnych kandydatów dotyczące pracy w naszej firmie. Regularnie śledzimy treści, które się tu pojawiają i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Bardzo cenimy każdy merytoryczny wpis. Chcemy być wszędzie tam, gdzie pojawiają się informacje na temat naszej firmy. Państwa obecność w tym miejscu jest dla nas sygnałem do udziału w dyskusji i podjęcia próby odpowiedzi na pytania, które Państwa nurtują.

Wiele zawdzięczamy naszym Pracownikom, dlatego chcemy tworzyć przyjazne środowisko pracy, nieustannie się rozwijać i usprawniać funkcjonowanie naszej firmy. Odpowiedź zwrotna od obecnych i byłych Pracowników jest dla nas szczególnie cenna. We wszystkich niepokojących i wymagających wyjaśnienia kwestiach możecie się Państwo kontaktować z nami również bezpośrednio pod adresem mailowym: [email protected].

Zapraszamy Państwa do otwartego dialogu. Prosimy jednak pamiętać, że swoboda wypowiedzi nie oznacza prawa do świadomego kłamstwa, publikowania oszczerstw, pomawiania, obrażania kogokolwiek czy naruszania czyjejś godności. Obraźliwe komentarze zawierające treści niezgodne z prawem będą usuwane przez administratora.

Z wyrazami szacunku i serdecznymi pozdrowieniami
    Ktoś

03.12.2023 14:23

@Pracodawca Proszę odpowiedzcie na mój komentarz skoro liczą się dla Was opinie byłych pracowników, którzy piszą całą prawdę bo już nie muszą obawiać się o posadę.
    Naście lat Wasz pracownik

09.12.2025 16:33

Pytanie ponawiam - kiedy w końcu zaczniecie traktować pracowników innych spółek wchodzących w skład grupy na równi z pracownikami macierzystego Kruka? Kiedy wypłaty będą równe na takich samych szczeblach stanowisk? Każdy tak samo ciężko pracuje na Wasz sukces i to latami. Nieważne czy to własne, inkaso, raven czy novum, etc.

BENO

24.06.2026 10:18

Wyzyskuwacze!!!!!

Daniel

29.06.2026 15:30

o jakie śmiałe słowa. a czemu tak piszesz? kruk ma spoko opinie jako pracodawca właśnie..

01.07.2026 19:31

Nic dziwnego, skoro biorą udział w płatnych rankingach

kandydat

30.06.2026 19:09

Ogólnie latwe pytania rekrutacyjne dostałem ale po paru dniach dostałem regułkę że jednak nie wezmą mnie 0 info co poszło nie tak. Dostałem również ankietę mówię no co tam zrobię 1 pytanie czy polecę pracę w tej firmie XDDD to wyłączyłem. Jak można pytać osoby która nigdy tam nie pracowała czy poleci pracę w tej firmie...

06.03.2026 12:45

Wygórowane oczekiwania, sekcja mile widziane w ofercie pracy oczywiście jest jako umiejętności wymagane. Bardzo słaby feedback typu mamy lepszych kandydatów na to dane stanowisko, po czym dodają świeżą identyczną ofertę pracy, czyli nikogo nie znaleźli. Szkoda czasu(usunięte przez administratora)
    Tojko

23.06.2026 21:47

No a widzisz ja mam zupełnie odwrotne doświadczenie po rozmowie u nich. Poszło sprawnie, zrezygnowałem jednak bo dostałem lepszą propozycję z innej firmy. Ogólnie polecam Kruka.
    Mi już wystarczy

22.06.2026 12:21

Jeśli chcesz dołączyć do tej firmy, masz ciekawe pomysły i chęć robienia rzeczy po nowczesnemu, to przygotuj się na zderzenie ze ścianą. W dużej mierze IT jest zdominowane przez osoby ze stażem 15+, a same staż wydaję się ważniejszy niż aktualna wiedza czy znajomość trendów w branży. Stanowiska tech liderów i architektów (tych co ostatecznie decydują) zajmują głównie osobu, które od lat są w firmie. Dobrze działa tu zasada Pareta. Problem w tym, że cęsto forsują rozwiązania, które sami znają najlepiej, a niekoniecznie takie, które dziś mają najwiecej sensu. Świeże podejście jest traktowane z dużą rezerwą, a czasem wręcz jak zagrożenie. Młody ma się podporządkować i stara gwardia już o to zadba by go przytemperować.
    #ProgramistaC
    Mi już wystarczy

22.06.2026 15:53

*chodziło mi o zasadę Petera -nie Pareta.
    Jan Asperger

05.06.2026 21:28

Czy cokolwiek z tego poniżej oferujecie pracownikom neuroatypowym? Najlepsze firmy na świecie (często określane jako liderzy Neurodiversity@Work) odeszły od ogólnych haseł i oferują konkretne, techniczne oraz procesowe ułatwienia, które odpowiadają na specyficzne cechy myślenia osób w spektrum autyzmu (w tym z zespołem Aspergera). Oto co **realnie i namacalnie** otrzymasz w firmach, które traktują ten temat poważnie (np.Microsoft, SAP, EY czy Dell): 1. Gwarancja "Przewidywalności" Środowiska Dla osób w spektrum chaos informacyjny jest wyczerpujący. Najlepsi pracodawcy dają prawo do egzekwowania jasnych zasad komunikacji: - **Zasada "No surprises" (Brak niespodzianek)**: Menedżer ma obowiązek wysyłać agendę każdego spotkania z wyprzedzeniem. Masz pełne prawo odmówić udziału w nagłym spotkaniu wideo bez podanego powodu. - **Pisemny kontrakt zadań**: Każde polecenie służbowe musi zostać przesłane w formie checklisty (Krok 1, Krok 2, Krok 3) z precyzyjnie określonym terminem i definicją ukończenia zadania (_Definition of Done_). Eliminuje to domyślanie się, "co autor miał na myśli". 2. Gwarancje Sensoryczne w Biurze Jeśli zdecydujesz się pracować z biura, a nie z domu, topowe firmy dają Ci fizyczne przywileje: - **Własne, stałe biurko**: Całkowite zwolnienie z systemów rezerwacji biurek (hot-desking). Masz swoje stałe miejsce, które możesz zaaranżować po swojemu. - **Strefa niskobodźcowa**: Lokowanie stanowiska pracy w najmniej uczęszczanych częściach biura (z dala od kuchni, ekspresu do kawy i głównych ciągów komunikacyjnych). - **Budżet na wyciszenie**: Bezproblemowe finansowanie z budżetu firmy profesjonalnych słuchawek z aktywną redukcją hałasu (ANC), okularów blokujących niebieskie/jaskrawe światło lub paneli wyciszających wokół Twojego biurka. 3. Edukacja Twojego zespołu (za Twoją zgodą) Przed Twoim dołączeniem do zespołu, menedżer i współpracownicy przechodzą szkolenie z tzw. **komunikacji bezprzemocowej i bezpośredniej**. - Zespół uczy się, że jeśli nie utrzymujesz kontaktu wzrokowego lub odpowiadasz bardzo lakonicznie/dosłownie, nie wynika to z niechęci czy braku szacunku. - Współpracownicy są instruowani, by unikać sarkazmu, ironii i metafor w rozmowach o projektach, ponieważ utrudnia to precyzyjną realizację zadań.

12.06.2026 11:41

Dziękujemy za to pytanie – doceniamy jego poziom szczegółowości i odniesienie do konkretnych praktyk. W Grupie KRUK neuroinkluzywność (uwzględnianie neuroróżnorodności) jest elementem szerszego podejścia do Diversity, Equity & Inclusion, realizowanego w oparciu o Politykę Różnorodności i Inkluzywności obowiązującą w całej Grupie. Przekłada się to na konkretne działania – wiele z nich odpowiada na potrzeby wskazane w pytaniu: Stworzyliśmy poradnik inkluzywnej komunikacji, cyklicznie udostępniany pracownikom i menedżerom, który obejmuje m.in.: • wysyłanie agendy przed spotkaniami, • ograniczanie nagłych spotkań na rzecz komunikacji asynchronicznej, • stosowanie notatek i checklist po spotkaniach, • doprecyzowywanie terminów, priorytetów i oczekiwań. Dodatkowo w całej organizacji promujemy podejście „Definition of Done” – nie tylko w projektach strategicznych – aby minimalizować niejednoznaczność i potrzebę domyślania się intencji. Pracujemy w modelu hybrydowym lub zdalnym – każda osoba może zawnioskować o pracę zdalną, jeśli wynika to z jej potrzeb. W biurze we Wrocławiu dostępne są różnorodne przestrzenie: • strefy pracy cichej i indywidualnej, • salki dla pojedynczych osób zapewniające prywatność, • przestrzenie relaksu i wyciszenia (np. quiet rooms, sala wellbeing), • pomieszczenia z możliwością regulacji oświetlenia i temperatury. Biuro jest również zaprojektowane tak, aby ograniczać nadmierne bodźce (np. brak bezpośredniego sąsiedztwa kuchni i głównych ciągów komunikacyjnych przy stanowiskach pracy). Ze względu na model pracy nie mamy w pełni przypisanych biurek dla każdej osoby, ale zespoły pracują w swoich stałych przestrzeniach – każdy wie, gdzie „jego zespół siedzi”, a w praktyce wiele osób korzysta na co dzień z tych samych, ulubionych miejsc. Stanowisko pracy może zostać dostosowane do indywidualnych potrzeb – z budżetu zespołowego lub centralnego, na wniosek pracownika. Wynika to nie tylko z przepisów BHP, ale z podejścia, które promujemy w firmie. W każdej spółce działają także Ambasadorki ds. Dostępności, które wspierają w doborze rozwiązań i usprawnień. Kadra menedżerska jest regularnie zapraszana na szkolenia dotyczące neuroróżnorodności, DEI oraz komunikacji. W tym roku tematyka neuroróżnorodności, różnorodnych funkcji poznawczych i sposobów pracy pojawiła się na agendzie programu szkoleniowego dla liderów już kilkukrotnie. Organizujemy także szkolenia ogólnofirmowe oraz – w razie potrzeby – dedykowane warsztaty dla konkretnych zespołów (np. NVC, inkluzywna komunikacja, współpraca w zespole). W Grupie KRUK działa sieć Neuro Network, zrzeszająca pracowników neuroatypowych oraz osoby zainteresowane tematyką neuroróżnorodności. Jest to przestrzeń do wymiany doświadczeń i współtworzenia rozwiązań – wiele inicjatyw rozwijamy właśnie w oparciu o głos pracowników. Jednocześnie mamy świadomość, że najlepsze praktyki rynkowe w tym obszarze dynamicznie się rozwijają. Wskazane w pytaniu rozwiązania traktujemy jako bardzo wartościową inspirację do dalszej analizy i usprawniania naszych działań.
    Jan Asperger

18.06.2026 07:04

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 😊 Wygląda to bardzo przyjaźnie dla osób takich jak jak.
    Jan

30.05.2026 15:25

Niepoważna firma. Nie dosyć, że odzywają się po publikacji swojej oferty pracy po 3 miesiącach to podczas rozmowy mają pretensję, że się znalazło nową pracę. A podczas rozmowy rekruterzy znudzeni i niezainteresowani kandydatem. Obiecali odezwać się po 2 tygodniach niezależnie od wyniku rozmowy. Minął miesiąc i kontaktu brak.
    Soszi

15.06.2026 15:11

Ja bym się sam odezwał w takiej sytuacji 😉 byłem u nich na rozmowie, ale w międzyczasie też znalazłem coś innego i nikt mi nie robił problemów. Wiadomo, że jak rekrutacja trwa, to się wszystko może zdarzyć. A samą rozmowę w kruku wspominam dobrze- konkretnie i w miłej atmosferze.

07.04.2026 12:47

Jak oceniacie stanowisko Specjalista ds. zadłużenia contact center?
    asdfasdf

19.02.2026 23:39

szacunek mówicie jako wartości? aaa.... chociaż od kilkunastu lat może coś uległo poprawie bo jak tam pracowałem w IT to w 2011 roku pamiętam jak prezes wiadomo kto, opierdzielał równo przy całym open spejsie na głos dyrektora IT że gdzie on jest bo on do niego dzwoni a jego brak i to tak na fest było, zresztą jakoś 2 lata potem potem dyrektor IT zrezygnował więc chyba słabe te szacunki były, i przestańcie usuwać komentarze, prawda was boli ? jeszcze była taka ciekawa sytuacja jak w okolicach chyba 2014 roku przyjechała babka z zarządu i oznajmiła że cała nagroda za wypracowany zysk [o ile dobrze pamiętam] będzie przeznaczona na jakiś tam cel charytatywny zamiast trafić do pracowników, to też było jak kop w nos, może zarząd sam swoje premie mógłby na przeznaczyć zamiast decydować za innych, no ale tak szacunek....
    Wojtek

30.12.2025 18:56

Firma kupuje fałszywe długi nie zgadza się z żeczywistością dzwonią z telefonu internetowego chcą wyłudzić dane osobowe i potem sprzedać żeby ktoś inny wziął na tą osobę kredyt ..Tam pracują partacze nie umią rozrużnić fałszywy dług a prawdziwy taki jest cały kruk i pracownicy
    #Spawacz
    Sanderka

13.01.2026 22:49

Może ktoś wyłudził na jego dane i Kruk to kupił? Co się od razu tak bulwersujesz, weź wystygnij koleś.
    Brak

14.01.2026 10:35

Dobrze powiedziane ....moze.. I sobie sama odpowiedziałaś. Jak ktos wyludzil to sprawa na policje i po sprawie. Ty wystygnij a pogoda sprzyja ;)
    Iza

31.12.2025 14:00

Firma która przekracza swoje granice do tego stopnia że niedługo zostaną oskarżeni o nękanie ,jeśli ktoś spłaca komornikowi raty a oni wydzwaniają i grożą człowiekowi jakby byli nie wiadomo kim
    Sanderka

13.01.2026 22:50

A po co wydzwaniać i dochodzić skoro jest już komornik? Sądzisz że ktoś po potrąceniach komorniczych jeszcze wyjmie siano i dopłaci? Skończ pajacować z tymi swoimi błyskotliwymi myślami że najlepiej wziąć kredyt i nie spłacać, tak cię tu nauczyli szczekać? Zero własnego rozumu, wstyd.
    Brak

14.01.2026 10:31

Mnie nauczyli ze jak cos pożyczam to oddaje...jest takie słowo jak uczciwość ale jak widać Ciebie nikt nie nauczył takich trudnych słów. Współczuję. A jesli mówisz poważnie ze jak ktos ma komornika to juz nie ma z czego płacić?😊 zejdz na ziemię albo nie udawaj ...każdy robi tak ze oficjalnie nie ma z czego nie ma pracy itp a sie okazuje ze zyje i to na wysokim poziomie...jak myslisz z czego?😊 oczywiście nie mozna wszystkich wrzucac do jednego worka to jasne. Zero własnego rozumu. Wstyd :)
    Rekrutacja

09.01.2026 16:25

Jak oceniacie pracę w It jaki analityk jaka atmosfera ?
    Krzysztof

01.11.2023 11:47

Uważajcie DT bo kontrola sprawdza bilingi na telefonach przychodzących i wszystkie kontakty na sprawach komorniczych. Sprawdzają zasadność i czy w ogóle taki kontakt był...... czyżby kolejne zwolnienia??
    Jan

05.11.2023 09:40

Oj tak, masz rację mnóstwo takich przewalow było ale najlepsze to to że dział kontroli wiedział o tym tylko cel uświęca środki. Oj tak było mnóstwo nieoficjalnych patentów na podkręcenie śruby praktycznie co do każdego celu przy pełnej świadomości góry
    Chwila

17.12.2025 15:46

I bardzo dobrze,do patologii w tej firmie doprowadzili sami pracownicy,ci narwańcy ,którzy nabijali sobie targety udając że pracują,dawno się KRUK powinien za takich wziąć,szkoda ,że tak późno
    Potencjalny kandydat

14.07.2025 16:28

W ogłoszeniu w części „oferujemy” jest napisane: „Możliwość wypożyczenia samochodu firmowego do celów prywatnych”. Jak to działa? Czy wypożyczenie jest doraźne czy samochód jest przydzielony na stałe? Czy są pobierane od pracownika za to jakieś opłaty? Jeśli tak to o jakich kwotach mówimy? Jakie samochody są w Państwa flocie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Wariat

18.11.2025 10:42

Samochód masz firmowy i jeździsz gdzie chcesz fabia. Są dodatkowe większe do wypożyczenia typu octavia
    Zara

20.03.2025 22:18

Hej. Po Gali z oklaskami mam pytanie. Czy zasnąłem czy nikt nic nie powiedział o premii rocznej? Ktoś coś wie?
    All mighty

13.05.2025 14:57

Na Prezesa poszło niestety :( https://businessinsider.com.pl/gielda/najwiecej-zarabiajacy-prezesi-polskich-spolek-mamy-nowego-lidera/hqbn9h2
    Margareta

31.08.2025 22:31

607 koła miesięcznie - miło
    Pracownik123

15.07.2025 08:36

Niestety, to typowy Polski (usunięte przez administratora) z kulturą (usunięte przez administratora) Nadgodziny, stres i presja to codzienność. Firma osiągnęła ogromny zysk za zeszły rok, bo aż 1 miliard złotych, ale pracownicy mogą zapomnieć o jakiejkolwiek premii. Ma wystarczyć dziękuję wypowiedziane łamiącym się głosem przez prezesa na townhallu. Prawie się wzruszyłem. Na plus: typowe korporacyjne benefity, praca hybrydowa, ładne nowe biuro w dogodnej lokalizacji.
    zxc

13.06.2025 15:48

Albo Kruk dyskryminuje ludzi, którzy się rekrutują, albo posiada jakąś śmieszną czarną listę. Od 2018 roku wysłałem chyba 10 razy swoje CV i ANI RAZU nie dostałem kompletnie żadnej informacji zwrotnej. Straszna żenada i polecam omijać szerokim łukiem
    Business analyst

10.06.2025 10:01

Najgorsza rekrutacja w moim życiu. Od początku rozmowy Państwo się śpieszyli i odrazu poczułam podniesienie poziomu stresu. Musiałam szybciej myśleć i odpowiadać. Przez godzinę opowiadałam o swoim doświadczeniu w pracy i dawałam odpowiedzi na standardowe pytania na stanowisko. Takoż padło kilka niezwykłych, ale bezsensownych typu co pani lubi robić w wolnym czasie. Po mojej dopytce chciałam zadać swoje pytania, ale państwo nie mieli czasu i odpowiadałi bardzo niechętnie. Na jedno pytanie dostałam odpowiedź niech pani zobaczy na giełdzie sama. Co uważam za chamską odpowiedź. za kilka dni dostałam absolutnie nieprofesjonalny feedback, że "nie mam doświadczenia i żadnej wiedzy" co nawet śmiesznie, bo przez godzinę opowiadałam o swoim doświadczeniu I mam potwierdzoną wiedzę. Żadnych konkretów nie dostałam. Nawet jakby naprawdę nie miałam wiedzy, mówić takie rzeczy do kandydata to po prostu chamstwo. Ale w taki sposób pewnie traktują wszystkich młodych ludzi. Miałam rozmowy w innych bardziej wiadomych firmach i wypadku odmowy zawsze dostawałam uczciwy konkretny feedback.
    pytanie

09.06.2025 18:40

Czy istnieje możliwość odbycia stażu w formie zdalnej?
    Kubernetes

28.03.2025 20:35

KRUK S.A Wystawia od lat ogłoszenia dla IT, nigdy nie odpowiada, nawęd na idealnie dopasowane CV. :) Z ciekawości testowane. Ogłoszenie typu ghost.
    Szczepan

18.11.2024 08:22

Witam. Z pełną odpowiedzialnością muszę napisać, że dzięki firmie KRUK uniknąłem komornika. Przedstawiciel firmy dostosował moje zadłużenie do moich możliwości finansowych. Jest to jedna z niewielu firm windykacyjnych w Polsce, która traktuje dłużnika jak człowieka. Polecam .
    odp

25.02.2025 10:55

To przykre i żal mi mi Cię ze jesli chodzi o faktycznie rzekomą fakture musiales angażować prawnika :) Taki obyty w prawie i w ogóle i dał sie wkrecic w jakies faktury :) Pech zapewne :) Mam tylko wrazenie ze jakby ten sam sąd w innej sprawie wydał niekorzystny dla Ciebie wyrok to juz na pewno bysmy tu sie naczytali o bezprawiu w kraju złodziejstwie, lewactwie itp.:) I zazwyczaj ten kto ma tyle do powiedzenia sprzed ekranu i potrafi tylko naublizac jest bohaterem w swoim domu ;)
    odp

25.02.2025 10:57

A propo zatrudnienia to wątpię ze byłoby godne dla Ciebie stanowisko :)))))

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    Nowy pracownik

03.10.2024 15:38

Witam Na jakie zarobki można liczyć jako dt,. Podajcie proszę widełki, jakimi samochodami poruszają się dt. Czy rzeczywiście samochody są podsłuchiwane?
    Tomasz

24.10.2024 23:09

Czy to ważne jakimi samochodami? Ty masz jeździć do klientów i pieniądze przynosić do firmy, a jak chcesz sobie auta testować to idź do salonu na dzień otwarty.
    Plu

12.02.2025 20:14

Chyba jest różnica czy jeździsz przez 10 godzin dziennie skodą fabią, czy yariską w automacie
    Rekrutujący się

23.01.2024 22:41

Od 3 lat wysłałem 4 razy CV do KRUKa i nigdy nic nie odpisali, więc szkoda czasu na tę firmę
    Aplikant

27.11.2024 17:21

Trochę to dziwne bo ja po wysłaniu cv dostałem telefon na spotkanie na teams po ok tygodniu. Po kolejnym tygodniu kolejny telefon że zapraszają ba drugi etap rekrutacji. Może wg nich nie nadajesz się do tej pracy. Ja pracowałem z ludźmi przez ponad 5 lat i wydaje mi się że potrafię z nimi rozmawiać…
    Były DT

11.01.2024 12:39

Kiedyś pracowało się inaczej, teraz nie polecam. Wyciskają z Ciebie na maxa,a od siebie nic. Jesteś tylko cyferką w tabelce.

14.06.2024 15:36

Premie zostały wycofane w 2014 roku, także świeżaki nie znają tych realiów. Praca jak praca, wszędzie trzeba robić, plany są wyśrubowane bo kiero chce by go ktoś chwalił. Ogólnie ludzie spoko ale pensja (usunięte przez administratora) nie urywa, dlatego już pracuje gdzie indziej.
    Maja

04.11.2024 10:35

Potwierdzam na 100%, szukają frajerów na których zwalają całą odpowiedzialność za wyniki, roztaczając wizję armagedonu po każdym kwartale (pomimo dobrych wyników). A starych wygów nadal karmią papką taką samą jak dla młodych korposzczurów ????????
    Katie

29.09.2024 00:52

Witam, Mam pytanie odnośnie oferty pracy specjalisty/taki ds. Weryfikacji dokumentów i jakości danych(Szczawno-zdrój), mianowicie oferty należało składać do 27 sierpnia czyli już jest po terminie a pomimo to oferta dalej widnieje....czyli nadal aktualna? Nie ma nigdzie informacji, że oferta jest już nie aktualna....@Pracodawca Drugie pytanie czy są szkolenia dotyczące danego stanowiska pracy? Czy po prostu " masz to, to i to rób" i pozostawienie pracownika samemu sobie

30.09.2024 13:54

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość i czujność. Rzeczywiście, ogłoszenie było aktywne mimo zakończenia rekrutacji, za co serdecznie przepraszamy. Błąd został już naprawiony. Odnosząc się do pytania dotyczącego stanowiska – każdy/a nowy/a pracownik/ca który/a dołączy do naszego zespołu, przechodzi odpowiednie szkolenie, obejmujące zakres obowiązków oraz standardy, którymi kierujemy się w codziennej pracy.

30.06.2024 18:25

Zarobki przeciętne, cele przegięte. Ale jest grupa narwańców, która da się pokroić za zrobienie celu, będą kombinować i grać nieuczciwie. I takie osoby psują tą pracę.

29.06.2024 17:57

Brak informacji zwrotnych po aplikacji. Pisanie do rekruterów również na nic się nie zda, nie odpowiedzą - to po prostu rzucanie grochem o ścianę.

28.06.2024 11:27

Bernard

28.06.2024 21:48

Panie Andrzeju a co Pan ma na myśli pisząc cyt. "pracowników pokrzywdzonych przez pracodawcę zapraszam do kontaktu", będę wdzięczny, jak Pan rozwinie temat, jakich Pan oczekuje informacji.
    Szczęsliwy

12.06.2024 11:26

Nie sugerujcie się wpisami na tej stronie ponieważ firma usuwa wszystkie niepochlebne opinie na swój temat.... Kruk stał się firmą która nie szanuje swoich pracowników i uważa ich za (usunięte przez administratora)wynajmując jakieś firmy detektywistyczne do kontroli pracowników w terenie...Sprawa jest już zgłoszona do PIP i jest w toku ponieważ ludzie tej firmy śledzili pracowników również w czasie wolnym. Zarządzanie na szczeblu kierowniczym w dziale terenowym to porażka do której doprowadził (usunięte przez administratora). Omijajcie tą firmę z daleka ponieważ będą na was szukać tylko haków a jak już zaczniecie więcej zarabiać to was zwolnią z byle powodu aby na wasze miejsce zatrudnić tańszą opcję....
    Andrzej Łański

20.06.2024 08:37

Jak możesz to napisz, który PIP się tym zajmuje i gdzie można się zgłaszać.
    Były DT

24.06.2024 18:56

Z tego co mi wiadomo, to szpiegostwa dopuszczali się pracownicy działu kontroli, bo już jeden/jedna z nich przepraszał/a DT że tak się zachował/a i doniósł/a na teoretycznie niewykonane wizyty....szkoda że teraz ślepo wykonują polecenia i nie liczą się z konsekwencjami dla siebie. A ja, osobiście mam nadzieję, że osoba która mnie kontrolowała zawstydziła się oglądając moje szanowne (usunięte przez administratora) podczas załatwiania swoich potrzeb w trakcie pracy w lesie...tak, takie są realia pracy w tej firmie.

19.06.2024 15:34

Zachęcamy do obejrzenia poniższego wideo. Zobacz, jak się u nas pracuje:

rekrutowany

19.04.2024 14:43

firma robi sobie jaja zamieszczając ogłoszenia a nawet nie otwiera ich -.- jak nie chcecie zatrudnia ani odpowiadać na zgłoszenia nie dawajcie ogłoszeń - taka porada :D
    lydkagrubasa

09.04.2024 18:43

Jak to jest że w regionie wylatuje kilku pracowników za obijanie się a kierownik nadal pływa jak pączek w maśle? a sorry a propos opinii to firma fajna tylko chory jest system bo nie jest oparty na zdrowych zasadach, jeden pracownik może (usunięte przez administratora) się a drugi ma lepszy teren i trochę więcej sprytu żeby błyszczeć, wysiłek może być podobny tylko osiągnięte cele zgoła różne, ale jeżeli komuś taka gra odpowiada to polecam firmę.
    Zadowolona

20.03.2024 09:04

Pracę w KRUKu zaczynałam trochę z nastawieniem - dlaczego nie, praca jak każda inna. Opinia branży co prawda nie była zachwycająca, oceny na gowork także, ale uznałam że spróbuję. I po ponad 2 latach mogę powiedzieć, że nie mam powodów, by narzekać. Z przyjemnością odrzucam oferty rekruterów. Mam naprawdę ciekawą i rozwijającą pracę. Moja szefowa jest najlepszą, z jaką pracowałam w całym życiu. Co roku szkolenie z interesujacych mnie obszarów. Co roku podwyżka. Co roku premia. Są trudniejsze zadania. Są trudne momenty i rozmowy, ale gdzie nie ma?
    Nitka

21.03.2024 21:38

W którym dziale jest tak dobrze?

04.04.2024 14:52

Dzień dobry, w nawiązaniu do zapytania odnośnie stanowiska Starszy/a Specjalista/ka ds. Zakupów potwierdzamy, że po wdrożeniu na stanowisko możliwa jest praca hybrydowa.
    Karambol

28.02.2024 09:26

Profesjonaliści i to widać od samego początku współpracy. Polecam
    pasazer

20.02.2024 13:04

4 kroki dzielą Cię od spłaty zobowiązań , co bys nie zrobil konczysz z komornikiem ,zadnej pomocy od nich nie otrzymasz , pieknie wyglada tylko reklama .

07.02.2024 11:56

Widziałem, że firma daje możliwość praktyk, niestety w ogłoszenie nie mogę już wejść, w sumie ma ono już parę ładnych lat. Studiuje i chciałabym podjąć właśnie takie praktyki, szczególnie na stanowisku w dziale indywidualnej obsługi prawnej. Ile trwają takie praktyki i czy są one płatne? Jeżeli bym się wykazał jest potem realna możliwość zatrudnienia?

12.02.2024 11:23

Dzień dobry, oferta praktyk, którą Pan/i znalazł/a, jest ofertą rzeczywiście sprzed kilku lat. Obecnie nie prowadzimy praktyk w tym obszarze. Zachęcamy jednak do śledzenia naszych ogłoszeń z obszaru Prawa – być może inna oferta okaże się dla Pana/i interesująca.
    Arti

28.01.2024 23:14

Detektyw/ka ds. Ustalania Kontaktów i Aktualizacji Danych Co to za stanowisko ?

22.01.2024 12:19

Czyli jako specjalista ds sprzedaży spotkania z klientem tylko online? Widziałem w ogłoszeniu, że pierwsza umowa na 7 miesięcy na umowę o pracę? A kolejna? Na czas nieokreślony?

23.01.2024 10:49

Dzień dobry, w przypadku zainteresowania ofertą pracy, prosimy o przesłanie aplikacji. Na wszystkie pytania odpowiemy podczas rozmowy rekrutacyjnej.

28.01.2024 21:25

Kolejna umowa na dwa lata. Spotkania z klientami tylko na żywo.
    Szukający pracy

28.11.2023 10:46

Czy stanowisko Specjalista ds. zadłużenia klienta indywidualnego to to samo co doradca terenowy? MOże ktoś podać jakie są mniej więcej zarobki na tym stanowisku dla nowych pracowników, albo chociaż jakieś widełki płacowe?

05.01.2024 17:37

Zarobki 5500 do 6500 brutto na umowę na okres próbny. Specjalista ds zadłużenia to innaczej doratca terenowy. Samochód służbowy się dostaje. Nie ma biur spotkania są online

24.11.2023 12:29

DeTe

18.12.2023 21:17

Mój wpis, do którego zadałeś pytanie już usunięty :D sam widzisz jak firma daje się swobodnie wypowiedzieć i prowadzi merytoryczną dyskusję ;] firma od wielu lat nie daje nawet minimum poczucia stabilizacji zatrudnienia. Dzisiaj jesteś, jutro może cię nie być. Samo planowanie to żadne zapewnienie, więc jest to potwierdzenie tego co napisałem powyżej. Zarobki są mocna przeciętne, kwot nie napisze, bo nie opublikują. Nastroje u pracowników są różne, niektórzy we wszystko wierzą i cały czas czują "prestiż", że tu pracują:O inni myślami są już gdzie indziej. Atmosfera od wielu lat jest fatalna, człowiek człowiekowi wilkiem, a ulubieńcy kierowników mogą i mają wszystko. Oczywiście dzięki kombinacją. Zyski nie mają tu żadego znaczenia, po prostu wszystko się kończy.
    Bożydar

19.12.2023 08:24

O tak pupile dostają tereny po zwalnianych doradcach metodą wszystko dla jednego. Sam nie potrafi wszystkiego obrobić ale ma trzy razy więcej spraw bo musi być w trójce najlepszych dt w Polsce. Pupile zawsze byli i to widać gołym okiem.
    Ktoś tam - nieważne kto

05.12.2023 09:30

Właśnie powstały dział wysokich sald zabiera wszystkie sprawy doradcom powyżej 20 tyś. Do tego APC, selfpayery, e-kruki, Emilki i wręcz obsesyjna kontrola w terenie a wy macie jakieś wątpliwości dokąd to zmierza?

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.