Kilka dni temu wróciłem z sanatorium MSWiA ,,Continental" z Krynicy Zdroju. Czytając różne opinie, postanowiłem dodać swoją. Z pobytu jestem bardzo zadowolony. Jedzenie świeże, smaczne i nie monotonne. Baza zabiegowa super. Wszystko na miejscu. Obsługa miła, uczynna, uśmiechnięta i profesjonalna. Pokoje skromne, ale czyste i przytulne. Łóżka wygodne, w łazience nie zabrakło ciepłej wody. Spokojnie mogę dać ocenę 9/10. Naprawdę pobyt mój uważam za bardzo udany. Było bardzo fajnie. ps. Jeżeli ktoś z pobytu w Continentalu na NFZ jest niezadowolony, to proponuję pojechać prywatnie do hotelu RITZ. Tam powinno mu się podobać, ale tak faktycznie , to też nie jestem tego pewien.......... !
Firma poszukuje kogoś na stanowisko Instruktora gimnastyki korekcyjnej. W ofercie zostało napisane, że jest to praca na część etatu. To znaczy, że po ile godzin miesięcznie się pracuje? Poza tym, podane są widełki wynagrodzenia. Możecie mi napisać, od czego zależy wysokość zarobku, który się otrzyma?
Jedzenie, zabiegi i ich organizacja ok. jak na standardy sanatoryjne. Uprzejmy personel. Wyposażenie pokojów tragiczne. Pęknięta umywalka z dziurą w górnej części. Za krótkie prześcieradła. Z pościeli może tylko bezdomni byliby zadowoleni. Coś, co ma być poduszką to zbrylona forma wylatująca z białego worka ( to prawdopodobnie poszewka). Kuracjuszom wybierającym się na pobyt własnymi samochodami, radzę zabrać własną pościel.
Na jakie wynagrodzenie można liczyć, pracując na stanowisku: Specjalista Ds. BHP w firmie Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowe Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Krynicy?
W Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowe Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Krynicy prowadzona jest rekrutacja na stanowisko brak. Zostałeś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną? Napisz, jak wyglądało spotkanie z przedstawicielami firmy! Twoja opinia może okazać się pomocna dla innych użytkowników, którzy rozważają zatrudnienie w przedsiębiorstwie.

bylem w tym sanatorium i z wszystkiego bylem bardzo zadowolony remont sie odbywal kiedys to musza zrobic . jedzenie bardzo dobre obslugo swietna i nie ma na co narzekac pozdrawiam
Właśnie przebywamy na turnusie w tym sanatorium! Warunki mieszkalne na 3.Rozwalajace się łóżka, wyleżane materace,pościel,poduszki i kołdry dawno powinny leżeć na śmietniku. Wystrój jak z lat 80-tych.W miarę dobre zabiegi ale b.krotkie,7-10inut jeden ( najwięcej 4 dziennie).Personel medyczny niższego szczebla jak i służba pięter ok!życzliwa i pomocną. Lekarz który nas przyjmował nie przeprowadził żadnego wywiadu zlecił zabiegi , które później zmienialiśmu.Chamski,opryskliwy i arogancki p.doktor ,w-ce dyr d/s lecznictwa Jeżeli chodzi o wyżywienie to po prostu tragedia.Posiłki wcale nie urozmaicane. Sałata i cząstki pomidora które akurat o tej porze roku są bez smaku,i żadnych wartości odżywczych. Sałatka z selera i marchewką dominują w posiłkach.Obiady beznadziejne małe porcje,mięso nie dowarżone ( plastry jak na kanapkę), surówki dominuje seler i marchewka.Zupy rzadkie i zagęszczane mąką.W trzy tygodniowym turnusie jadłospis zaczął się powtarzać.Jemy znowu to samo po raz drugi. Brak owoców,ciasto drożdzowe było 2 razy w turnisiie.Pani dietetyczka nie popisała się z jadłospisem.Rzadnego spotkania z dyrekcją ośrodka,za to w pokojach,na korytarzach nawet w toalecie radiowęzeł przez który nadawane są komunikaty i prawie reklamy,czuliśmy się jal w jakimś obozie .Zastanawiamy się nad skargą do NFZ .Nie polecamy!
W wakacje 2022r, mieliśmy okazję gościć w tym sanatorium. Wcześniej byliśmy w Ustroniu, Busku Zdroju Solcu Zdroju i dwa razy w Muszynie. Mając dotychczasowe doświadczenia , pobyt oceniamy jako udany. Wyżywienie całkiem dobre, zabiegi i personel bardzo pozytywne , pokój czysty z pięknym widokiem. W trakcie turnusu rzeczywiście był wykonywany remont ale prace nie były wykonywane póżnym popołudniem ani też w nocy wobec czego nie były uciążliwe. Nie była to tzw. "twarda budowlanka" a roboty wykonywano kiedy chodziliśmy na zabiegi, posiłki , lub na miasto. W tak dużym obiekcie nie ma możliwości aby wykonywać prace kiedy nie ma turnusów. Tak naprawdę remont nie kolidował z naszymi czynnościami , nie wiem w czym problem. Każdy może mieć subiektywną ocenę tej placówki ale stwierdzenia Pana z Wielkopolski o tym , że był "brud i pluskwy" to nieprawda a nadto w prostej linii naruszenie dóbr osobistych firmy i osób tam pracujących. Osoby odpowiedzialne za prowadzenie tego sanatorium powinny wezwać tego Pana do pisemnego złożenia przeprosić . Uzyskanie danych osoby kryjącej się pod nickiem nie jest wcale takie trudne ( kancelaria prawnicza wskaże właściwy tok postępowania ) . W Krynicy są hotele cztero i pięciogwiazdkowe oferujące SPA i Wellness, wcale nie trzeba czekać trzy lata aby wyjechać do sanatorium dofinasowanego przez NFZ.
czy podczas pracy w kuchni można wyrobić sobie jakieś premie czy raczej sama podstawa przysługuje? pytam z ciekawości, bo niektóre Panie zostały niedawno tak pochwalone, że zastanawiam się w jaki sposób dobrą pracę się tu docenia. Ogłoszeń w zasadzie w ostatnim czasie nie widziałam, są tu w kuchni ogólnie jakieś większe rotacje czy raczej pracuje stały skład? Co z przyjęciami sezonowym?
Serdeczne podziękowanie dla całego personelu,zwłaszcza dla personelu kuchni. Jesteście panie bardzo pomocne,troskliwe i empatyczne???? Święta są wspaniale przygotowane i zadbałyście panie o dobre nasze samopoczucie.Ponadto,dziękujemy bardzo całej ekipeie rehabilitantów.????Wdzięczne .Aurelia,Ewa,Danusia i Ania.
Sanatorium kiepskie.Remont,brud,pluskwy.W pokojach zimno.Jedzenie beznadziejne.Dla diabetyków na drugie śniadanie niema nic?!!Zabiegi całkiem dobre ,ale za krótkie, 30 min. dziennie.Generalnie głęboka komuna.Basen czynny ,2 godź. w porze objadowej....bez sensu.NIE Polecam!!!!
Z sanatorium w ramach NFZ skorzystałam pierwszy raz (turnus na przełomie X-XI 2022 r.) i pewnie nigdy więcej nie będę po pobycie w tzw. Continentalu. Po pierwsze obiekt w trakcie remontu: robotnicy hałasują, "śmierdzi chemią", przechodzi się na zabiegi przez korytarze w trakcie budowy w pyle - kto wyraził zgodę na prace budowlane nie wyłączając części remontowanych od użytkowanych przez kuracjuszy? Po drugie: oczywiście jedynek nie ma dla kuracjuszy ( mimo, że lekarz wypisał zalecenia), trafił mi się pokój przed remontem tzw. trójka czyli trzy osoby ale prawdopodobnie pierwotnie to była dwójka. Nie dość, że standard z lat 70 zeszłego wieku to jeszcze mocno zaniedbany ( brudne ściany, brzydki zapach, odrapane drzwi, pęknięta umywalka, rozklekotane łóżka, mocno zużyta kołdra i poduszka....) ale przede wszystkim brakowało miejsca (mała szafa na trzy osoby, tylko przy jednym łóżku była szafka nocna, brak lampek nocnych, nie było gdzie upchnąć walizek). Po trzecie: jedna z współlokatorek zachorowała, wprawdzie zawieszono jej zabiegi a posiłki donoszono do pokoju ale nadal przebywała z nami (nie ma izolatek) - w konsekwencji pod koniec turnusu rozchorowała się druga a ja po powrocie do domu. Po czwarte: zabiegi wprawdzie wykonywane przez miły personel ale większość trwała 10 minut ( masaż, kąpiele solankowe, pole magnetyczne). Strata czasu siedzieć trzy tygodnie w niekomfortowych warunkach żeby skorzystać dziennie przez ok 30 - 40 minut z zabiegów. Po piąte: posiłki wprawdzie te gotowane w miarę smaczne, dodatkowo co drugi dzień naprawdę dobre ciasto ale śniadania i kolacje z małym masełkiem porcjowanym, dżemo - i sero - podobnymi wyrobami, cytryna do herbaty po pół plasterka na osobę i nie wiedzieć czemu dodawana do większości potraw kukurydza konserwowa.
Rzeczywiście kiepsko się regenerować, gdy za ścianą trwa remont. Może to przez wzgląd na niego kuracjusze nie mogli otrzymać samodzielnych pokoi. Zgłaszałaś swoje zastrzeżenia pracownikom obiektu, zarówno te dotyczące zabiegów jak i warunków? Zapewne byłaby szansa, by podjęli jakieś działania na korzyść gości.
Uwagi były zgłaszane na bieżąco: Jedynek jest mało ( między wierszami powiedziane było, że rezerwowane są dla t.zw. gości komercyjnych ( hotelowych, pełnopłatnych a nie dla tych z funduszu NFZ) Co do remontu to podobno mają pozwolenie - tylko ciekawe kto im to wydał. Ale najbardziej denerwujące było to, że lekarz nie odizolował chorej - w konsekwencji leczę się z ostrego przeziębienia z zapaleniem oskrzeli do dzisiaj. Jedyne z czego można było być w pełni zadowolonym to miła obsługa, profesjonalni fizjoterapeuci i rehabilitanci - współczuje im oni w tym remoncie musieli pracować po 8 godzin. No i miejsce super - Krynica Zdrój jest bardzo urokliwa i oferuje sporo imprez.
Bardzo Pani dziękuję za informację. Właśnie obydwoje z mężem otrzymaliśmy skierowanie do tego sanatorium od 6 grudnia 2022 r. Pani ocena i telefon, który tam wykonałam pomogły nam podjąć decyzję o rezygnacji z takiego leczenia. Nie Pan Minister zdrowia skorzysta z takich warunków leczenia razem z prezesem nfz.
Dużo osób wspomina tutaj o profesjonalnym personelu :) To miłe bardzo, ale ciekawi mnie jak jest z drugiej strony? :D Może jakiś pracownik sanatorium się wypowie na temat warunków w firmie? Proponują umowę o pracę? No i czy to praca raczej na sezon, czy cały rok? :-)
Czy ktoś wybiera się do Sanatorium 13.09.22r ? chciałbym się zabrać z Dąbrowy Górniczej.
Witam Mieliśmy z małżonką przyjemność przebywać w tym sanatorium. Jesteśmy pod wrażeniem bazy zabiegowej, podejścia personelu. Posiłki super. Jedyny dylemat brak dostępu do internetu w pokojach. Polecamy
To fajnie że pobyt się udał :) A możesz dodać coś o personelu i ogólnie ludzi którzy tam pracują? :) Zastanawiam się nad rekrutacją do firmy, chętnie poczytam coś o atmosferze wśród pracowników
dwa dni temu zakończyłem turnus , jestem zadowolony .Na wstępie chciałem podziękować całemu personelowi sanatorium za bardzo miłą obsługę a szczególne podziękowana należą się Pani Uli z 5 piętra która dbała o nas i nie szczędziła uśmiechu .Zabiegi dobre trwające 10 min ,trochę mało. Posiłki mizerne ale dziękuje bo nie przytyłem , brak wyprowiantowania mnie trochę zdziwił bo w innych sanatoriach podobno było
Ja zakonczylem turnus w czerwcu 2022 ,i potwierdzam to napisał Łazior ,a dla Pani z piątego pietra jak najbardziej należą się brawa ,szybka ,czysta ,uśmiechnięta,komunikatywna .
Panie Włodzimierzu, Bede w sanayorium w 07.2019 Skad pana taka opinie ! ? Jako kto pan przebywał w tym sanatorium ? Jaki nr pokoju pan otrzymał ? Dziwne - wszyscy sie mylą, przeciez to jest jakas farsa ? Moj adres neptun671@wp.pl Proszę o odpowiedz Z powazaniem W.
byłem w tym sanatorium w lipcu 2016 roku i potwierdzam w pełnej rozciągłości opinię Pana Włodzimierza z Gdańska. Podkreślam stanowczo- było naprawdę super i tak nadal trzymać. Narzekania niektórych naszych Rodaków dosłownie na wszystko, to nasza przywara narodowa - malkontentów nigdy w żadnym środowisku nie brakowało i nie zabraknie.
Byłem w RITZ'u.... Też była ciepła woda w łazience, więc jakby podobny standard!!!
Zgadza się. Świetny obiekt, doskonały personel, dobre jedzenie, przytulne pokoje, kawiarnia. Co chcieć więcej? Jedynym mankamentem jest brak codziennych Mszy Świętych w sanatoryjnej kaplicy. Uważam, że Dyrekcja powinna jakoś to zorganizować.
Nie polecam. Jedzenie tylko w porach takich jak śniadanie oraz kolacja. Zwłaszcza dostaje się mało jedzenia i żeby wejść do toalety trzeba zapłacić. Wodę dostaje się tylko rano i wieczorem, ale ile się dostaje tej wody to masakra, dostaje się jedna małą szklaneczke na cały dzień. Do sklepu wyjść nie można, oraz zwierząt też nie. Poprostu nie idźcie tam i trzymajcie się z daleko od tego piekła. Moja mama przez to zmarła, a moje kochane zwierzątka i córkę musiałam zostawić w domu. Nie poprostu. Masakra
Przykro mi. W głowie się nie mieści żeby w takim ośrodku płacić za toaletę? I żeby woda była dozowana? Tam to chyba jakaś kontrola powinna wejsć.
Mnie tez się tak wydaje że z tą toaletą to przesada. A to że nie można mieć zwierząt to raczej norma. Ty byłeś na na takim turnusie sanatoryjnym wszystko było ok? Nie masz zastrzeżeń?
Czy ktoś się wybiera 02.06.2022?
Witam czy ktoś wybiera się na turnus 21.04-12.05 ? Okolice Warszawy? Pozdrawiam
Witam. Moze wybiera się ktoś z okolic Kutna, Łodzi do tego sanatorium na turnus od 19 kwietnia. Chętnie się zabiorę. marcinprzepiora78@gmail.com
Jak się pracuje w Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowe Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Krynicy?
Zobacz opinie na temat firmy Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowe Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Krynicy tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 7.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowe Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Krynicy?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 3 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!