Pracowałem tu i to dobre kilka lat. Nie tak dawno postanowiłem się rozstać z zakładem, poszedłem w inną stronę i zmieniłem branżę. Ale czy to znaczy, że było mi tu źle - no nie. Ogólnie było nieźle, wiadomo, że nie wszystko mi pasowało i sam psioczyłem jak cholera czasami, ale to chyba normalne. przynajmniej dla mnie. Ale tak koniec końców, jak chodzi o warunki zatrudnienia, to byly okej. Nie była to idealna robota, ale krzywda mi się nie działa. Rozumiem niektóre komentarze, a przy niektórych aż łapię się za głowę. Z niektórymi pozytywnymi się zgadzam, z niektórymi nie, tak samo w przypadku negatywnych - niektóre mają swoje ziarnko prawdy, a inne dla mnie są czystą prowokacją. Ogólnie to polecam wszystkim kandydatom się nie sugerować opiniami na tym forum, tylko sprawdzić samemu i dopiero wtedy wyrobić własną opinię.
Witam serdecznie! Przepracowałem w tej Firmie - ponad 41 lat... i przykro mi czytając większość wypowiedzi. Przecież to jest Nasz Zakład pracy... a tu taki język i takie inwektywy...w wypowiedziach. Przecież jak się komu nie podoba Firma... to szuka innej...tam gdzie będzie lepiej. Obowiązku nie ma... to nie jest Zakład karny. Odejdź... Wszystkim tym którzy chcą pracować w Naszej Firmie... ślę Pozdrowienia i spokoju oraz miłej i koleżeńskiej atmosfery w pracy.
przyjmują też do przyuczenia może??
Produkcja stali spadła z 71,5 mln ton w roku 2020 do 69,1 mln ton w roku ubiegłym. Wartość sprzedaży wzrosła natomiast z 53,27 mld dolarów w roku 2020 do 76,571 mld dolarów w roku ubiegłym. Wynik EBITDA z 4,301 mld dolarów w 2020 skoczył w roku ubiegłym do 19,404 mld dolarów. A kochane związki jak próbują załatwić podwyżkę w wysokości 200-250zl . Przy czym nawołują do wspólnej pikiety z Solaris o podwyżki dla nich w wysokości 800zl . Śmiech na sali .
Witam czy firma ma własnych kierowców i tabor czy wynajmuje podwykonawców a jak tak może ktoś wie jak się firmy nazywają i czy potrzebują kierowców sam ciężarowych pozdrawiam
Dawaj couerwom łby golimy na łyso
Ile arcelor ma tych swoich oddziałów powiedzcie mi
W tym roku zdaje mature i więc jak się domyślacie zero doświadczenia ale chce iść do pracy. Huta jest duża więc jakieś porady?
ja bym zaczął od jakiegoś stażu na początek, zobaczył czy ci pasuje taki typ pracy i wtedy już podjął decyzje na jakie konkretnie stanowisko chcesz iść
To firma oferuje jakies płatne staże? Na jaki czas taki staż można załatwić i czy rzeczywiście potem jest szansa na zatrudnienie? Opłaca się w ogóle pod kątem atmosfery u was?

Witam.Czy moze ktoś opowiedzieć jakie sa warunki pracy jako operator produkcji?Jakie zarobki?
Chciałbym się zapytać czy praca jako wytapiacz staliwa jest fajna praca i jaka jest atmosfera na tym stanowisku
leci ten czas, za niedługo mi 3 lata miną
U nas jest jeszcze bardzo zróżnicowany,są pracownicy z długoletnim stażem i są z kilku miesięcznym. Takie 10 lat to średnia stażowa.
Witam, Zastanawiam się czy tylko mnie nurtuje takie pytanie. Huta jest ogromna składa się z wielu wydziałów,gdzie pracuje bardzo dużo osób, a na tym forum zawsze tylko walcownia i to w postaci obrzydliwego hejtu.?.
Agencja Pracy czy pod firmę?
Cześć dojeżdża ktoś z Tychów na poranną zmianę? Pracuje 6-14 na średniej. 518646170 napisz eskę można się zgadać będzie taniej paliwo wychodziło
Mam pytanie chciałbym się przyjąć na piec jako wytapiacz pomocnik jaka to jest praca i w ilu się pracuje na piecu czy w pierwszy dzień pracy będę z kimś pracować i czy jest jakiś luz przerwy między wytopami żeby odpocząć. Chciałbym się zapytać czy są kartki żywnościowe na hucie.
nie, pierwszy dzień i cię od razu puszczą od razu jak leci samego. no pomyśl trochę, w każdej firmie muszą cię przypilnować na początku chyba
o to dobrze wiedzieć, a co myślisz, trza mieć duże doświadczenie? czy do przyuczenia też szukają kogoś?
O co chodzi z tymi kartkami? Możesz to wytłumaczyć? Tak naprawdę pierwszy raz spotykam się z takim określeniem.
Za dzień pracy masz jedną kartkę, a własciwie elektroniczny zapis o prawie do posiłku.Za równowartosć ok 20zł.Od sumy wykorzystanych kartek odprowadzasz podatek dochodowy chyba że wydatek energetyczny na twoim stanowisku jest duży to kartki /posilek jest za darmo.W rzeczywistosci zwiazki tak popierd. że możesz być w biurze i mieć darmo lub naparzać osprzęt młotem i płacić podatek. Można za kartke wybierać trochę z bufetów..zamiast posiłku.Np ciasto -drogie,lub napoje-bardzo drogie -ale w sumie ..na kartke więc ...
I jak tam po wyborach.Kto wygrał.?
Te wybory to jedna wielka ustawka.Prawdziwe wybory odbyły się w restauracji Astra na kolacji sponsorowanej przez Selera.
Wyniki wyborów w niektórych komisjach były już znane przed wyborami. Generalnie wybory te zostały sfałszowane
Teraz znowu nowo wybrane władze zaczną dbać o interes pracownika.Ale jak to mają robić skoro zasiadają w radach nadzorczych spółek powiązanych z pracodawcą tj.Consensus Maritex .Pewnie robią to społecznie.
Chciałbym się zapytać ile się zarabia na hucie i po ile są kartki żywnościowe
Chciałbym się zapytać jaka jest atmosfera panujena stanowisku rozlewacz stali
Chciałbym się zapytać ile się zarabia na hucie i po ile są kartki żywnościowe
Pracowałem jako suwnicowy na odlewni w Niemczech posiadam uprawnienia na suwnice sterowany z kabiny S 2 pracowałem jako wytapiacz żelazostopów i staliwa na piecu łukowym. Chciałbym się zapytać czy ktoś ma jakiś namiar do firmy Arcelor Mittal żeby się przyjąć do pracy bez żadnego problemu i chciałbym jak najszybciej rozpocząć pracę w Hucie proszę o pomoc jakiś namiar pozdrawiam
Jak szefostwo w Poland Arcelormittal (ArcelorMittal Poland) traktuje pracowników?
Jak się pracuje w ArcelorMittal Poland?
Zobacz opinie na temat firmy ArcelorMittal Poland tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 463.
Jakie są opinie pracowników o pracy w ArcelorMittal Poland?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 375, z czego 48 to opinie pozytywne, 193 to opinie negatywne, a 134 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy ArcelorMittal Poland?
Kandydaci do pracy w ArcelorMittal Poland napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.