Caritas Polska

Jak pracujemy

Co nas wyróżnia

Co oferujemy

Dołącz do nas

Zobacz co się dzieje w #CaritasPolska

3. Opinie o pracodawcach Caritas
  5. Opinie o Caritas Polska

Opinie o Caritas Polska Caritas

Nie przegap nowości o Caritas Polska!

19.04.2018 12:51

02.12.2019 18:48

Mi z torebki zginęły perfumy, gdy tam pracowałam.
    #kass

03.09.2022 21:18

Nie polecam. Pracowalam od 2016 do 2022. Dyrekcja w ODL to jakas porazka. Baterie się wyczerpały. Niech przyjdzie ktoś ogarniety, świeży i nowy. Już wystarczająco się nachapaliscie $$$
    marcineq

08.02.2022 21:06

Zastraszanie, groźby, podcinanie skrzydel i wmawianie na kazdym kroku jaki jestes do (usunięte przez administratora) To tak w skrocie
    były pracownik

04.08.2022 17:10

Pracowałam w Caritas Diecezji Kieleckiej i działo się to samo poniżanie i zastraszanie . Najgorsza praca
    xXwalicwasXx

26.05.2022 09:58

Wczoraj byłam po odbiór paczki z żywnościowej na Bażanciej jednak pan który wydaje żywność stwierdził że najpierw mleko się należy Ukraińcą a jak zostanie to da nam Polaka i nie dostałam mleka proszę mi wyjaśnić czym my jesteśmy gorsi czy jesteśmy już nikim w swoim Państwie wszystko pierwsze dla Ukrainy?????
    Elżbieta

25.03.2021 08:21

Mobbing i pranie mózgu. Można dobrze zarobić, ale kosztem własnej psychiki.
    Mir

29.10.2021 00:32

To czemu tego nie zglosilas?
    ania

04.04.2022 12:28

a w jakim dziale Pani pracowała?
    KL

28.03.2022 13:31

Czy ktoś ma jakieś opinie odnośnie pracy w Caritas Gdańskim przy fromborskiej ?
    on

24.03.2022 08:23

Czy ma ktoś opinię o pracy w Caritas Diecezja Gdańsk? Praca w Sopocie?

29.03.2021 12:52

Czy jest możliwość pracy w Caritas Polska na część etatu?
    Caritas diecezji siedleckiej

28.11.2021 23:24

To ty nie kłam, bo ja mówię o jednostce podlegającej CDS. Dla twojej informacji pracownicy poza Siedlcami ciągną na najniższej krajowej lub nawet mniej. Biura i pokoje socjalne są w dużo gorszym stanie niż w Siedlcach. Na jednym spotkaniu dyrektor oznajmił, że pracownicy Caritas diecezji Siedleckiej otrzymali pieniądze na święta, a w naszej jednostce, cóż nie było ich. Diecezja siedlecka to nie tylko Siedlce i sobie to zapamiętaj. Musisz liczyć się z tym, że nie każdy będzie zatrudniony na tych samych warunkach jeden dostanie tel. służbowy, inny nie. Jeden może korzystać z samochodu służbowego, inny jest proszony, żeby podrzucił pańcie do Siedlec swoim samochodem. A na rozliczenie paliwa... nie ma środków. Nie wszędzie jest jak w Siedlcach i przestań wprowadzać w błąd.
    @tedi

20.12.2021 16:46

Faktycznie moja wypowiedź dotyczyła pracy w centrali.

24.10.2019 15:32

Pracowałem przez jakis czas w caritas,powiem tak DNO, kasa słaba, atmosfera jeszcze gorsza... każdy każdego obgaduje za plecami, a ksieża dyrektorzy kłamią jak najęci !! kiedyś tez miałem inne zdanie o kościele, o księżach i o caritas, teraz również złotówki nie dam na tych naciągaczy. Pracy w Caritas nie polecam pod każdym względem.
    magdam

29.11.2021 00:10

zgadzam się z Tobą , księża dyrektorzy okrutnie kłamią, mówią ci co innego a za chwilę okazuje się zupełnie co innego , mnie akurat dotyczyło stanowiska ,gdzie miałam pracowac a także zarobków, wyzysk tam totalny, najniższa krajowa , praca ciężka nie tylko fizycznie...pracujące tam kobiety śmiejące się z ludzi ułomnych i kalekich ,totalna znieczulica , już w pierwszy dzień pracy musiałam sama dzwigać dorosłego chłopaka aby go przenieść z wózka inwalidzkiego na łóżko, miały pretensje jak czegoś nie wiedziałam w pierwsze dni pracy...masakra... w gorszym miejscu nigdy w życiu nie pracowałam.
    GOSĆ

21.02.2021 12:47

CARITAS SIEDLCE (woj.mazowieckie) obecnie prowadzi nabór na stanowisko asystent osób w kryzysie bezdomności. proszę o opinie o pracy na tym stanowisku, atmosferze pracy w siedleckim caritasie oraz zarobkach na tym stanowisku. z góry dziękuję
    niewka

27.05.2021 10:21

Nie polecam. Dużo kłamstw ze strony szefostwa, obietnic bez pokrycia ...

07.05.2021 12:55

Caritas Polska to najmniej profesjonalna organizacja z jaką miałam styczność. Mało tego, stosują (usunięte przez administratora) i okłamują od samego początku. Odradzam wszystkim
    MM

17.03.2021 11:40

Jakiś czas temu byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w DPS-ie w Caritasie w Gdańsku przy ul. Fromborskiej. Poszukiwali pielęgniarki. Z profilu na facebooku wydawało mi się, że atmosfera jest rewelacyjna. Faktycznie, gdzieś tam pod filmikami w internecie pojawiały się różne opinie, ale chciałam się przekonać sama. Rozmowa była niemiła, oschła, sztywna, czułam się winna, że zawracam głowę Pani Dyrektor. Gdy wychodziłam jedna z Pań tam pracujących, spojrzała na mnie i tylko powiedziała: lepiej nie. Reasumując. Chyba jednak lepiej nie :)
    frodo

22.02.2021 23:57

pracuję w firmie caritas oczywiście czy to można uważać za firmę banda złodzieji i nic więcej ,każdy wchodzi w (usunięte przez administratora) szefowi ,brak szacunku dla pracownika .Ja pracuję na pół etatu a zapierniczam za dwóch to jest totalny wyzysk człowieka ,sam myślałem jak się przyjmowałem że instytucja kościelna będzie fajnie ,no i sie przeliczyłem ,banda złodzieji i nic więcej każdy patrzy jak cię zgnoić,A najlepiej by im pasowało żeby pracownicy pracowali za grosze i samochody były czyste ,tylko że żaden kutafon nie da pieniedzy na środki czystości ,najlepiej im pasuje jak sam zapłacisz za nie bo caritas jest biedny to jest totalna bzdura ,a jak ni wyczyścisz tak jak on chcą to kara ...............Tylko żaden (usunięte przez administratora) NIC NIE DA ......bedzie trza było po woli znikać z tego guwna

02.12.2019 19:20

Mi z torebki zginęły perfumy, gdy tam pracowałam.
    Olk

13.02.2021 19:42

Mojej małżonce papierosy z paczki tez zginęły wiec co tu myśleć cały caritas taki

18.12.2020 01:34

Kuchnia św Alberta Kraków Caritas, a więc taka moja opinia jest bardzo negatywna z tego miejsca, Siostra która kieruję tym obiektem wyzywa i krzyczy na pracowników bo jej wiecznie coś nie pasuje, każe sobie gotować obiadki oddzielnie tylko dla niej, siostra na tym stanowisku to obłęd jakiś, w życiu bym się nie spodziewał że siostra zakonna może być zdolna do takich żeczy,dyrektor Caritasu przymyka oko bo oczywiście rączką rączkę myje, ta cała instytucja nadaje się do natychmiastowej kontroli z księdzem dyrektorem Caritasu Kraków na czele, macie pomagać biednym i utrudzonym a jesteście kliką która kombinuje i blokuję prawdziwych wolontariuszy. SKANDAL
    mała

10.07.2020 07:33

Witam Caritas Ełk przejął od MOPS Ełk dziwnym sposobem asystenta osób niepełnosprawnych.Zatrudniając się tam nie miałam pojęcia że mam do czynienia z mafia.Mam sześcioro podopiecznych i od każdego z nich muszę płacić (dobrowolnego haraczu ) 90 zł miesięcznie (540 zł) na rzecz fundacji Lazarus prowadzonej przez dyrektora Caritas Ełk.Dano mi do zrozumienia że brak wpłaty (dobrowolnego) haraczu skutkuje rozwiązaniem umowy.Jest to rozbój,zarobie 3000 tys.s czego 1/5 muszę oddać dla czarnej mafii.Robią dobry biznes mając 100 podopiecznych ksiądz dyrektor Dariusz K. przytula sobie miesięcznie 9000 zł.Dodam że Ełk to mała mieścina i wpływy czarnych są mocno widoczne więc chcąc pracować musimy płacić, co za chory kraj.
    Kurła

03.06.2020 11:28

Witam wszystkich . Uwaga na oferty pracy w Gdańsku przy ul .Fromborskiej 24 jako kucharz . Pani dyrektor na rozmowie o pracę mówi ,że chciała by coś zmienić w kuchni ,bo dania są nieprzyprawione, bo z mięsa mielonego można zrobić coś więcej niż kotlety mielone i szuka doświadczonych kucharzy . Na śniadanie podają tam seniorom Uwaga: zupe budyniową na śmietanie masakra... Obiady na mrożonkach i oczywiście dużo glutaminianu sodu (kucharek ,vegeta), no jesteście wprost rewelacyjni . Ciekawe czy pani dyrektor by chciała ,aby jadła to jej matka , albo matka tego kogoś kto nazywa się kierownikiem kuchni ???? Oczywiście ten kto zaproponuje najmniejszą stawkę wygrywa , bo na dużo ich nie stać ważne ,że niekompetentna kierownik kuchni zarabia dobrze i truje ludzi . Pozdrawiam udławcie się kasą

30.05.2020 12:57

Czy w Caritas Polska zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
    Kurła

31.05.2020 18:32

To zależy od stanowiska pracy i tego jakie warunki Ci zaproponują
    Mm

24.04.2018 15:21

Czy ktoś miał styczność z swietlicami środowiskowymi prowadzonymi przez Caritas? Dostałam tam ofertę pracy i nie znam zadnych opini. Diecezja katowicka.
    Ugug

26.05.2020 20:04

Nastaw się na najniższą krajową
    Niosący-światło

03.05.2020 09:32

Mam nadzieje że wreszcie dotrą wystarczająco mocno do świadomości społeczeństwa! Zwłaszcza do gorliwych wiernych płacących na tace itp w zamian za iluzje i bajki o niebie.

24.01.2020 19:32

W Warszawie w dziale krajowym zajmowały się poszukiwaniem partnerów se... dla różnych ludzi... Plotki i kawa to 90% czasu pracy... Dobrze zarabiają... A projekty leżały... To było straszne... Jak się wyśmiewają z ludzi... A mnie poganiała jedna pani, że za wolno. Sprzęt do pracy słaby.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Caritas Polska?

Kontakt - Caritas Polska

Caritas

Branża główna: Organizacje religijne

FacebookIconXIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    xxx

20.12.2019 14:12

Największe (usunięte przez administratora) jakie spotkało mnie w życiu, spotkało mnie właśnie tam... Odradzam każdemu, (usunięte przez administratora) na opisanie którego nie potrafię znaleźć słów... Traumatyczne wspomnienia...
    xxx

19.12.2019 09:06

Odradzam pracę tam. Po trzech miesiącach powiedziano mi, że nie ma potrzeby żeby mnie zatrudniać. Zdarzyć się może, że wam też coś takiego powiedzą. Poza tym słabo jest pod każdym względem.
    stach

07.12.2019 13:08

caritas był dobry jak nie było 500 plus.ja na 2500 muszę robić cały miesiąc bez wolnego.a dziecioroby się śmieją
    qwerty

03.12.2019 09:19

Powiedziano mi, że niesprawnie pracuję, chociaż nie mam orzeczenia o niepełnosprawności, jestem zdrową osobą

02.12.2019 18:45

Zginęły mi perfumy z torebki, gdy tam pracowałam.

02.12.2019 18:44

Bidoki... Ksiądz dyrektor chodzi w niewyprasowanym tischercie, jest zakaz otwierania okna, gotują obiady z nieświeżych produktów i jeszcze je sprzedają.

02.12.2019 18:39

Zginęły mi perfumy z torebki, gdy tam pracowałam.

08.11.2019 14:51

Wykropkowane zostało słowo, które tylko zacytowałam po pani używającej go w Caritas. Bardzo nieprzyjemnie tam jest, ale niektórzy lubią takie klimaty...

08.11.2019 14:40

Czemu administrator usunął słowo de bil. To tylko cytat pani pracującej w Caritas.

08.11.2019 14:26

Taka jest atmosfera w Caritas, pośpiech, brak wiedzy i kompetencji, usłyszysz tam wyzwiska typu głupi, bezmyślny, (usunięte przez administratora) Zajmują się swataniem ludzi, kojarzeniem par w godzinach pracy, nielegalnie obserwują pracowników przez zainstalowane kamery na komputerze. Nachodzili w pracy mojego znajomego, poznali mojego chłopaka i następnie mi go odbili. Także uważajcie
    jaga baba

07.01.2019 12:55

Dam Owsiakowi i tyle przynajmniej wiem .że go pilnują.
    Piti Krakus

21.09.2018 23:53

moja mama chorowała na stwardnienie zanikowe boczne, przebywała w ośrodku Caritasu. osoba bezwładna, leżąca. Cena za pobyt 1300 zł za 2 tygodnie. Do obsługi 30 chorych 2 pielęgniarki.Codziennie otrzymywała posiłki - na stoliku przy łóżku.....w pierwszym dniu pobytu dostarczyłem słoiczki z jedzeniem dla dzieci (mama miała juz kłopoty z gryzieniem). Wyjaśnione pielęgniarkom co gdzie i kiedy podawać. na drugi dzień okazało się że nić jej nie podano.rozmowa z paniami pielęgniarkami. Drugi dzień -to samo. trzeci - to samo. Kaloryfer przy łóżku miał zepsuty zawór, gorąco jak w piekle. Przez 2 tygodnie zgłaszane, nikt nie naprawił.Pielęgniarki dostają 10 zł./godz. netto. Negocjacje z pracodawcą (ksiądz generał) nie przyniosły rezultatów: "pomyślimy być może o podwyżce w przyszłym roku" - odpowiedź generała na żądanie większych pieniędzy przez pielęgniarki. Mama była też w Krzeszowicach w państwowym ośrodku - bez rewelacji, ale było całkiem dobrze. Dla mnie Caritas to dno, firma nastawiona na zysk, niezależnie od tego w jakim stanie jest pacjent. kiedyś w kościele lub przy nim często były akcje na rzecz Caritas w których brałem udział. Dziś wolę wrzucić banknot do kratki ściekowej niż im dać. Kościelny ośrodek powinien świecić przykładem, tymczasem jego sposób działalności jest ZNACZNIE gorszy od ZUS.Mam zmarła kilka miesięcy temu.
    Sebastian

16.10.2018 21:14

przepraszam,ale czy to prawda,ze tylko 2 opiekunów jest na są na 30 pacjentów.Zastanawiam sie o miejscu dla taty w warszawskim Caritas.Z góry dziękuje za odpowiedz,pozdrawiam Sebastian.
    ankhgd

04.01.2019 22:10

Do bluzgajacych na DPS prowadzony przez Caritas ja przez długi czas pracowałam w największym w Bielsku Białej DPS. I na90 osób (z czego okolo40 leżących, 20 wymagających pomocy np przy ubieraniu czy kąpieli i około 30 samodzielnych ale z problemami zdrowotnymi było nas uwaga 1 pielęgniarka i 2 opiekunki na cały dzień, salowe pomogły rozdać posiłki lub zebrać talerze, ale toalet, kąpieli czy karmień już nie robiły.... To co opiekujecie to standardy i nie dotyczy tylko Caritas.
    ZASMUCONE

28.05.2018 16:00

Do chwili obecnej miałam pozytywne zdanie o działalności Caritas ale niestety obserwacje moje i wsłuchiwanie się w głosy tych co korzystają z pomocy Caritas doprowadziły do tego, że zmieniłam zdanie i tych co pracują w Caritas a szczególnie tych co przyznają pomoc dla ludzi pokrzywdzonych przez los. Ludzie nie z własnej winy są krzywdzone przez los, w szczególności osoby samotnie wychowujące małe dzieci. Sytuacje w rodzinach są różne, ale najtrudniejsze są tam, gdzie dzieci tracą jedno z rodziców i wówczas samotna matka lub ojciec wychowują dwoje lub troje dzieci. I co robi Caritas? Rodzinom pełnym, gdzie jest dwoje pracujących rodziców z 1 dzieckiem przyznaje dość sporą pomoc finansową a osobom samotnie, bo jedno z rodziców nie żyje, i wychowującym dwoje dzieci przyznaje ogółem mniejszą kwotę niż na jedno w/w. I jak to można rozumieć? Jak można to sobie wytłumaczyć? Czym kierują się osoby, które przydzielają taką pomoc innym? Czyżby i tu wkradło się KUMOTERSTWO? Bo inaczej nie sposób tego zrozumieć.
    Wdzięczny

05.08.2018 23:31

Nie zgodzę się z tą opinią. Ja jestem ojcem samotnie wychowującym troje dzieci. Nie pracuję bo jestem niepełnosprawny i muszę zajmować się domem i dziećmi. Caritas ponaga mi jak może. Dostaję żywność, stypendium na dzieci, paczki. Dzieci wyjeżdżają też na kolonie i wycieczki zupełnie za darmo. Od nikogo takiej pomocy nie dostałem. Nawet nie musiałem o nią prosić nikogo z Caritas. W szkole się tym zajęli i Caritas objął naszą rodzinę stałą opieką.
    Małgorzata

25.09.2018 21:18

Pragnę zauważyć , że istnieją też takie małe zespoły Caritas w parafiach, które niosą pomoc ludziom mieszkającym na terenie danej parafii - i tam też pomoc jest zauważalna i odczuwa się niesamowitą wdzięczność ludzi. W naszej parafii też działa Parafialny Zespół Caritas i dzięki współpracy z Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej mamy różne projekty jak Projekt Operacyjny Pomoc Żywnościowa i inne zbiórki, Tornister Pełen Uśmiechów organizowane są w diecezji kolonie, które są również dofinansowane i wielokrotnie możemy dostrzec uśmiech i radość w oczach potrzebujących i otrzymujących pomoc. Oprócz pomocy dla młodzieży są też różne pakiety dla seniorów - bo"jesień życia" nie musi być smutna. Myślę, że fajnie , że ta pomoc też istnieje. Obowiązuje prawo wolności. Ale niektórzy ludzie tak po prostu ogromnie dziękują za otrzymaną " kromkę chleba".
    Opiekun.med.

23.05.2017 14:34

Dzień dobry-czytam Państwa wypowiedzi i jestem w ogromnie szoku... Pracowałam w Caritasie na stanowisku opiekun medyczny przez 5 lat i bardzo miło wspominam ten czas. Z przyczyn ode mnie nie zależnych musiałam zrezygnować z dalszej współpracy. Zarobki w porównaniu z innymi instytucjami są o wiele niższe niż w Caritasie, pakiety medyczne w enel-medzie, wczasy pod gruszą, dofinansowanie do obozów i kolonii letnich dla dzieci pracowników etatowych, możliwość wzięcia pożyczek na czas trwania umowy (etat) ,karty Benefit na siłownię, paczki dla dzieci do 18r.ż Ciekawe czy w innych instytucjach macie takie korzyści i możliwości. Pozdrawiam serdecznie.
    Bet

17.09.2018 21:05

Co za brednie pracuje w caritasie w Janowie Lubelskim gola pensja minimum I nic wiecej
    Martita

07.09.2018 15:25

Pobyt Caritasu w Dąbkach druga połowa sierpienia2018 oblicze pokazali!!!! Byłam z rodzina na wakacjach i niestety grupa " seniorów" z Caritasu psuli pobyt swoim zachowaniem . W dniu przyjazdu awanturowali się na warunki . Warunki dobre co prawda bez TV, lezakow i kocu i recznikow, ośmieszali sie bo chcieli darmowa wode w malych butelkach. Ale rzaden hotel nisko gwiazdkowy czy dom wczasowy nie zapewnia ręczników( chyba ze maluteńkie) ,koce jeśli da służą do przykrycia gdy chłodno! A te "dziady" chcieli koce na plaże!!!!. Leżaki można wypożyczyć 3zl za dobę. W "wodniku" TV można wypożyczyć. Te awantury trwały i miały miejsce przed hotelem i stołówce oraz w recepcji przez kilka dni !!! Małotego na stołówce zachowywali się jakby nigdy nic nie jedli - a bufet był uzupełniany na bierzaco - to " seniorzy " z Caritasu znów biegiem do szweda !!! Szybko kule od stawiali. Pozostali goście i wczasowicze tez byli zniesmaczeniu tymi wlosliwcami. Przed sniadaniami modliszki ....a na śniadaniu diabły. Serdecznie wspolczuje obsłudze takich " toksycznych" turnusów" . Po tym co przezylismy patrząc i słuchając biadolenia z pod pokoju i z nad balkonów .Nie będziemy juz wspierać Caritasu .
    anonymous

03.08.2018 01:36

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/po-tym-zabojstwie-przestalem-wierzyc-w-boga-czy-to-ksieza-zabili-roberta-wojtowicza/z882hme
    Julita

03.06.2018 10:25

@po prostu, jeśli widziałeś takie działania, powinieneś zgłosić to do kierownictwa. Nie należy tolerować takich zachowań. Dodaj swoją opinię o zakresie obowiązków w tej pracy. Czy zajmujesz się rozdzielaniem darów dla podopiecznych? Jak wygląda sprawa z umową o pracę? Jest na stałe, czy raczej zlecenie? Twoja opinia na pewno będzie przydatna.
    Elwira

21.06.2018 16:08

Julita, ja zajmuję się rozdzielaniem darów i takiej biedy jak tam to chyba nigdy nie widziałam. Ludzie potrzebują wszystkiego od jedzenia po ubrania. To nie praca dla każdego.
    nena

26.04.2018 17:44

odradzam każdemu pracę w edukacji w placówkach Caritasu Archidiecezji Krakowskiej - prowadzą słynne z wyłudzania od rodziców opłat przedszkole na Mazowieckiej w Krakowie ale tez kilka szkół. Dla pracowników mają niejasne umowy, wyzysk, mobbing i jak najniższe stawki za godzinę pracy. Najlepiej jakby pracownicy pracowali za darmo. Mają nawet takie pomysły jak żądanie zwrotu rzekomo nienależnie wypłaconego wynagrodzenia (powołują się na błąd komputera) lub żądanie podpisania oświadczenia o pracy określonej liczby godzin za darmo. Zlecają pracownikom prowadzenie szkoleń weekendowych - uczestnicy szkoleń płacą za nie nawet 1500 zł, a pracownicy powinni je prowadzić za darmo. Umowy podpisują na każdy rok szkolny tylko. Dla niepokornych lub pytających lub tych którzy nie chcą pracować za pół darmo 7 dni w tygodniu - brak przedłużenia umowy. Szkoda czasu na taką pracę.
    oburzony

16.04.2018 22:44

Ksiądz dyrektor Caritas we Wrocławiu to ani ksiądz ani dyrektor kompletnie niekompetentna osoba na stanowisku, zero empatii i życzliwosci gorszy od urzędasa z słusznie minionego okresu.
    kinia

16.11.2014 21:47

Zastanawiam się jak tam jest naprawdę. Ludzie chwalą się że sporo można zarobić będąc opiekunem ( wychowawcą ) poza zajęciowym ponoć w małej gminie pod Wrocławiem można zarobić 2500 na rękę i to lekko,łatwo pilnując dzieci niepełnosprawne w godzinach popołudniowych od 14-22- to chyba nie jest tam aż tak źle. W tygodniu wolne za pracę w niedzielę a i miesiąc płatnych wakacji też jest. A to że inni wykradają paczki dla biednych to inna sprawa. Wiadomo, że tak po prostu jest. Jak ktoś pracuje przy korytku to i mięsko do domku zaniesie, a i ciasteczka i inne łakocie przeznaczone dla biednych dzieci. Nie pochwalam tego, ale nikt tego nie kontroluje, więc ludzie biorą.Wiadomo są plusy i minusy, ale jaka jest prawda sami powiedzcie , bo chętnie bym się tam zatrudniła.
    pp

11.04.2018 17:24

O co Pani chodzi, gdy pisze Pani "poza zajęciowym"? Dziękuję.

Zostaw merytoryczną opinię o Caritas Polska