Jak się pracuje w McDonald's Polska Sp. z o.o. Warszawa? Zadaj pytanie

Niżej możesz napisać pytanie o to jak się pracuje w McDonald's Polska Sp. z o.o. Warszawa, jak wygląda praca, jak kształtują się zarobki. Sprawdź czy praca w McDonald's Polska Sp. z o.o. jest dla Ciebie! 


Branże: Restauracje
Restauracje Warszawa

Najnowsze pytania nt. pracy w McDonald's Polska Sp. z o.o. w Warszawa

Pola Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 60 dni.
Inne
 Pytanie

Dlaczego zabawki w Maku są takie lamerskie? Jakieś karty z piłkarkami - kogo to obchodzi? To żadna zabawka. Szkoda wody i prądu by produkować taki badziew i wciskać go ludziom. To nieekologiczne. Chyba wiecie gdzie możecie wsadzić sobie te karty.

Pytanie Nowy wpis
 Pytanie

Jak długo trwa proces awansu w McDonald's Polska Sp. z o.o.?

123
Kandydat
 Pytanie

Czy szukajaa teraz kogos do pracy?

Miki Miki
Były pracownik
@123

Szukają ale dużo godzin nie dostaniesz w sezonie może bo zima nie ma tyle pracy lepiej latem się zatrudnić bo w zimę to cieszko

Renata Nowy wpis
Inne
@Miki Miki

Na pracownika restauracji, często widziałam ogłoszenia kiedys? A co do tych godzin, to to jakaś praca na zlecenie albo dzieło? W sensie, że dzwonią jak potrzebują. Nie ma stałych godzin pracy? Super byłoby to wiedzieć.

Miki Miki Nowy wpis
Były pracownik
@Renata

Jest normalnie umowa o pracę tylko że pewnie byś dostała na 1/4 etatu i mało tych godzin często jak ruchu nie ma to do domu wysyłają i człowiek stratny o to chodzi a latem dużo godzin można mieć i a zima ciężko powini zrobić że to praca sezonowa

Smakosz
Inne
 Pytanie

Dzień dobry. Nie jestem Państwa pracownikiem, ale sporadycznym klientem i od długiego czasu zastanawiam się dlaczego wszystkie kanapki, które Państwo podają nie wyglądają tak jak na Państwa reklamach? Na reklamach mięso wylewa się z bułki, pięknie wygląda sałata, ogórki i pomidory oraz cebulka wyglądają bardzo zachęcająco. Mimo tego, że nie jest to zdrowe, zachęcony wyglądem podjeżdżam pod McDrive, ? Bo jest to szybkie i smaczne. Zamawiam cheeseburgera albo jakiegokolwiek burgera i jest on diametralnie różny od tego co widzę na reklamie. Mało tego, pracownicy przyrządzają kanapkę bez rękawiczek, a jak zwróciłem raz uwagę to kierownik popatrzył na mnie jak na dziwoląga. Nie napiszę gdzie. Rodzi się zatem jedno pytanie dlaczego kanapki podawane przez Państwa nie wyglądają tak jak na zdjęciu?? Czemu Państwo (usunięte przez administratora) klienta mimo tego, że ten klient i tak Widząc to, kupuje te hamburgery na tony? To nie jest żadna reklama ani marketing, ale jeśli Państwo dołożyliby więcej uwagi do wyglądu produktu to zapewne zyski byłyby potrójne, a ja klient kupowałbym częściej u Państwa. Dla mnie częściej to raz na 2 miesiące, bo dzieci lubią....Kiedy to się zmieni?

Kas
Inne
 Pytanie
@Smakosz

Kanapki na zdjęciach mają klientowi pokazać, jaki skład dana kanapka ma. Moja zachęcić do zakupu. Kanapkę się zjada ( smak jest najważniejszy) a nie ogląda. Po drugie dlaczego pracownicy nie robią kanapek w rękawiczkach? Ponieważ przestrzegają standardów czystości w tym mycie rąk regularnie co 1 h.a jak trzeba to i częściej. A klient dlaczego nie kupuje w masce i rękawiczkach? Ludzie dotykają lady kasowej, stolików brudnymi łapami, pieniędze też takimi wręczają. Sami o sobie się nie boją? Czasami wychodząc z łazienki po skorzystaniu z WC rąk nie myją. Uważam że tacy prędzej rozsieją (usunięte przez administratora) Na przejściu dla pieszych, gdy dotyka się przycisku aby przejść też trzeba nosić rękawiczki??????? Przecież chwilę potem ktoś znowu dotknie, wejdzie do mc, nie umyje rąk i zje kanapkę. To jest śmieszne Kiedy to się zmieni? Nie wiem skąd smakoszu jesteś ale proponuje dać przykład. Miejsc PRACY w mc Donaldd jest sporo. Chętnie zjem drwala.z bilbordu reklamowego przygotowanego w rękawiczkach ????

nn
Pracownik
@Smakosz

rękawiczki w mcdonalds nie są wymagane

Tom
Pracownik
@nn

Dochodzenie swych praw też nie. Nawet można powiedzieć że nie mile widziane.

Pegaz
Były pracownik
 Pytanie
@Kas

''....Po drugie dlaczego pracownicy nie robią kanapek w rękawiczkach? Ponieważ przestrzegają standardów czystości w tym mycie rąk regularnie co 1 h.a jak trzeba to i częściej.'' - A świstak siedzi i zawija w sreberka.

Kekw
Były pracownik
@Smakosz

Do wczoraj byłam pracownikiem i po pierwsze. Reklamy produktów żywnościowych są przyrządzane nie na bazie istniejącego jedzenia a przez specjalne studio i fotografa który tworzy mieszanki z niejadalnych rzeczy które imitują to co mają ale wyglądają 5x smaczniej niż normalnie. Poczytaj sobie o fotografii produktów żywnościowych. Nie tylko mc to stosuje ale wszystkie fast foody, stocki zdjęć,sklepy etc. A po drugie McDonald nie potrzebuje 3xwięcej klientów bo byśmy chyba oszaleli. Wczoraj w ostatni mój dzień pracy wyganialiśmy klientów bo nie mieliśmy w 6 osób szans na obsłużenie wszystkich xddd Jezu jak się cieszę że to koniec.

Pracownik Restauracji
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

Bardzo miła pani, wszystko trwało 10 min, dostajesz skierowanie na badania, za które płacisz, a oni później oddają pieniądze, stawka na dzień 19.04.2021 na umowę o pracę to 17 brutto.

Pytania

O doświadczenie, opowiedzieć o sobie

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Miki Miki
Były pracownik
 Pytanie

Tam się nie da pracować tylko wyzysk i nic więcej jeden musi wszystko zrobić a drugi ma hige live upodlenie na każdym kroku człowiek nie raz tam płakał prośby o wolne były ignorowane nie raz zmowa i milczenie P Jarosław jak przyjeżdża to udawanie i granie byle by pojechał do domu jak tak chcą grać to do kina powini iść co nie którzy co tam pracują nie znają słowa przepraszam tylko same słowa z wykrzyknikiem na końcu .Pracownik co zajmuje się grafikiem do wymiany nie zna kodeksu pracy i przepisów za to swoim ulubieńca dogadza . Kierowniczka w porządku tylko że szkoda że nie umie zrobić z tego cyrku normalnego miejsca pracy .Parobki uciekają i ciekawi mnie kto tam na sezon zakasa rękawy do pracy ? Marnie to widzę nie mój problem na szczęście . Cyrk na kółkach nic więcej praca może nie jest zła ale wymagają od jeden osoby o trochę za dużo .Psychiatryk to za mało powiedziane dużo by pisać szkoda nie których ludzi bo naprawdę pracują a na to sobie nie zasługują ogólnie nie polecam i radzę P.Teresie zrobić porządek zanim to upadnie

Z.
Pracownik
 Pytanie

Odradzam pracę w tej restauracji, jeżeli macie inne wyjście - omijajcie szerokim łukiem. A jeżeli chodzi o nowych pracowników,( uczniów, studentów) którzy przychodzą tylko na weekendy, jeżeli kierownik restauracji zaproponuje wam zmianę etatu na większy na okres wakacyjny, moja rada nie zgadzajcie się, bo potem będziecie się modlić w połowie lipca do Pana Boga żeby to już był wrzesień, żeby nie było tego koszmaru że wy stoicie sami na serwisie, pełno ludzi, 50 morów, systemy padają od zbyt dużej ilości zamówień, temperatura nie do zniesienia i jeszcze kierowniczka drze pi*** że za wolno. Słowo " (usunięte przez administratora) na to co się dzieje latem to zbyt łagodne określenie. I jeszcze ci ludzie (klienci) szkoda nawet komentować. Lepiej czasami mieć trochę mniej pieniędzy i mieć zdrową psychikę. Druga sprawa : nawet jeżeli nie ma klientów, a np. przed chwilą był ruch pracownik nie ma prawa stanąć i złapać oddechu, nawet jeżeli stoi się przy OAT ( miejscu gdzie oczekuje się na kanapki by złożyć zamówienie) xd musisz dokładać sosy, słomki,ketchup i inne pierdoły albo co najgorsze zamieść kuchnię i serwis ( tak twój kręgosłup będzie wniebowzięty), no chyba że pójdziesz się napić, ale nie myśl sobie że zawsze na to pozwalają, czasami nawet jak jesteś już na skraju wytrzymania pozwolą Ci z wielkiej łaski i jeszcze powiedzą "tylko szybko". Kolejna sprawa, kierowniczka i managerowie, którzy wiecznie drą(usunięte przez administratora). Powiem krótko za ciężką pracę masz zapłacone pyskiem.no czasami oczywiście znajdzie się dzień dobroci dla zwierząt. Są takie dni że atmosfera jest gorsza niż w przedszkolu, managerowie + kierowniczka drą się na pracowników specjalnie jak najgłośniej żeby ich poniżyć, a ludzie oczekujący na zamówienie wszystko słyszą, czasami śmieją się czasami są w szoku i oglądają jak dramę w kinie. Kolejna rzecz standardy. Jak wiadomo niektóre standardy w maku są po prostu śmieszne i nie są dostosowane do tzw. (usunięte przez administratora) ale skoro restauracja wymaga ode mnie żebym trzymał się standardów to ja wymagam żebym miał warunki pracy zgodne ze standardami. Otóż jak wiadomo Mc Donald's organizuje konkurs na jak najszybsze wydawanie zamówień na drive thru. Polega on na tym że restauracja która uzyska tzw. najlepszy ( krótki) czas z całego dnia wydawania zamówień na drive, który pojawia się na monitorze na tym stsnowisku, pobiją tzw.rekord czyli restauracja otrzymuje dyplom itd. a pracownicy najczęściej nie mają z tego nic. Otóż w mojej restauracji żeby uzyskać jak najkrótszy czas zmusza się pracowników żeby usuwali zamówienia które nawet jeszcze nie zostały wydane ( nawet jeżeli samochodów jest pełno i drive jest zakorkowany), a potem je przywoływali. Oczywiście jak można się domyślić skutkuje to pomyłkami, a potem kto za to odpowiada jak przyjdzie zdenerwowany klient? Na pewno nie kierownik.. Już wiele razy z moją koleżanką z pracy wyrażaliśmyy sprzeciw ale co my możemy jak jesteśmy tylko robolami... Tylko nie tylko my tutaj cierpimy ale też klienci którzy piszą w opiniach alertach że jesteśmy głupi, że znowu nie dostali tego co zamawiali... Wiem że opinie tutaj zamieszczają też klienci, chcę żebyście wiedzieli jaka jest prawda, bo pewnie nie tylko moja restauracja tak robi. Tym bardziej że to jest po prostu (usunięte przez administratora) Parę razy do maka przychodzi kontrola no i oczywiście wywęszyli że usuwamy zamówienia, zabronili tego, myślałem że to coś poskutkuje ale poskutkowało tylko na chwilę... Trochę się rozpisałem ale to tylko kilka przykładów, mógłbym wymieniać i wymieniać, naprawdę nie warto tutaj pracować, (usunięte przez administratora) jeszcze gorzej, pracuję tylko dlatego że studiuję i wymiar jest weekendowy gdyby nie to by już mnie nie było, pozdrawiam

Justyna
Pracownik
@Z.

W100 % się zgadzam , kasowanie zamówień bo czasy... I tak my pracownicy nic z tego nie mamy... (usunięte przez administratora) i wykorzystywanie są na porządku dziennym... robią wszystko, żeby utrudniać życie pracownikom i jeszcze mają pretensje później..

Ania
Były pracownik
@Z.

Zgadzam się w 100 %.

Ola
Inne
@Z.

To czemu też na menadżerki nie krzyczysz ze zadasz szacunku

Tes
Były pracownik
@Justyna

Oj tak i weź potem wydaj dobrze zamówienie bez pomyłki

Naruciak
Były pracownik
@Z.

Pełny szacun dla Ciebie koleżanko ze jeszcze tam wytrzymujesz i pracujesz. Niektórzy wola siedziec u kogoś w kieszeni bujając jaja. Jeden z większych plusów tej pracy to jest to ze człowiek staje się odporny na tricki i pułapki które czychaja na klientów oraz świadomość kto tak naprawde za to odpowiada. Niestety muszę się z tobą zgodzić. Taka jest gola prawda o tej firmie. Większość menageringu paraduje w nieskazitelnych koszulach i wszystkich traktują na dziendobry z góry. Śmieszno i straszno, bo nie chce nawet myślec jak tacy ludzie funkcjonowałoby na wyższych stanowiskach a zdarzają się tez i takie przypadki. Zero kwalifikacji do kierowania ludzmi, zero doświadczenia i zero odpowiedniego podejścia do ludzi.

JG
Były pracownik
@Z.

Tak właśnie wygląda praca w Macdonald's. Każdy powinien popracować w Macu ze 3 miesiace, najlepiej w wakacje wtedy każdy jeden wiedziałby jak to jest tej "po drugiej stronie..."

Sara
Inne
@Z.

Zgłoś to do inspekcji pracy w Białystoku bardzo polecam gdyż też była główna kierownik wielka Pani darla się i wyleciała na zbity ... Także warto zgłaszać zgłaszać można anonimowo a mniej będzie cwaniactwa (usunięte przez administratora)

Ciekawyyyy
Były pracownik
 Pytanie
@Sara

Pani J.? :-)

Ala
Kandydat
@Z.

A orientuje się ktoś jak wygląda zmiana nocna chodzi o sprzątanie

micki
Pracownik
@Ala

sprzatanie trzeba wszystko wyczyscic ekspresy do kawy maszyny do lodow i szejkow gryle frytownice od czszu do czasu wymienic olej posprzatac podlogi stoliki

Norbert
Były pracownik
@Z.

Sytuacja się nie zmieniła od dwóch lat, w moim maku niestety to samo - tobie zazdroszczę, że przynajmniej studia się udało ogarnąć z pracą, bo oni liczyli, że ja studiując będę dalej im pracował na pełen etat.

Mikołaj
Inne
@Norbert

Nie dali ci elastycznego czasu pracy wiedząc że jesteś na studiach? Myślałem że tu jest taka możliwość że pół etatu albo godziny do ustalenia jak komu pasuje. Narzucają grafik tak że trudno wpasować naukę?

Norbert
Inne
@Mikołaj

Pracowałem na pełny etat, studiuję zaocznie, zjazdy mam co 2 tygodnie. Ale co mi po wolnym tylko na zjazdy, skoro sama przełożona wstępnie oznajmiła, że zmniejszy etat, a mnie zależało na nauce, gdzie byłbym bardziej styrany pracą niż skupił się na zadaniach i projektach, materiał na moje zajęcia też jest spory i na to trzeba poświęcić czas, co rzekomo dobrze zrozumiała. Ale potem widzę w grafiku, że osoby, które miały pełny etat i nie studiowały lub odchodziły już z tej firmy, dostały pierwszeństwo na zmniejszenie etatu nawet o 120 godzin pracy mniej. Wiem, że wtedy pracując 7 miesięcy nie mam za dużo do powiedzenia w kwestii przydzielania komuś godzin, ale sądzę, że jej podejście do mnie było mocno lekceważące, gdzie jeszcze ogłasza publicznie, że "robi wszystko dla studentów, aby nie mieli pod górkę".

Norbert
Inne
@Norbert

+ Jeśli mogę dodać, poinformowałem także o obowiązku odbycia praktyk w następnym roku, bo takie są założenia mojego profilu na uniwersytecie. Odpowiedź na to również była wymijająca, jakoby zmniejszono mi etat na 3/4, jednak z niewiadomych przyczyn prośba nagle została odrzucona.

Kocia
Inne
@Z.

Byłam ostatni i pracownik przyniósł mi tacę z jedzeniem i tam wszystko wywalone bylejak położone słabe beznadzieja już tam nie przyjdę????

Agata
Inne
@Z.

Byłam i byli mili pracownicy bardzo fajna obsługa jestem zadowolona ale (usunięte przez administratora) pomylili moje jedzenie z innym!!! Beznadzieja nawet nie było dużo ludzi!

Nowa
Inne
 Pytanie

Którego dnia w miesiacu jest wynagrodzenie we franczyzie ?

anonim
Pracownik
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

brutus
Były pracownik

Musisz przejść szkolenia. Jeśli nie przejdziesz chyba 2 razy to będą z tobą rozmawiać, w ostateczności wypowiedzą ci umowę.

anonim
Inne
@brutus

Faktycznie tak bardzo tego pilnują? A te szkolenia mają jakiś stały program czy to z czasem się zmienia? może po nowym roku przyjdę i ciekawi mnie czy cokolwiek się zmieni w ich zakresie?

zawiedziony pracownik
Pracownik
 Pytanie

Tylko jeden weekend w miesiącu wolny.Można prosić kierownika o zmianę dni pracy, sugerować mu przed początkiem miesiąca, że w dany dzień prosimy o wolne - żadna z moich próśb nie została uwzględniona.Usłyszałam, iż ,,to jest mój problem i mam prosić współpracowników, czy nie chcą się ze mną zamienić wolnym".Przeczytałam gdzieś, że z firmą najlepiej jest się ożenić i poza pracą nie mieć życia.Żadne slogany o elastyczności pracy nie są prawdziwe. Praca w tej firmie pozornie nie wydaje się trudna-są to zwykle rutynowe czynności, do których idzie się przyzwyczaić.Najcięższe w niej są natomiast wielozadaniowość, stresująca praca w pośpiechu,presja ze strony kadry i to,że za błędy współpracowników obrywa się tobie(jeśli masz kontakt z klientem).Przykład: stoisz przy ladzie wydając zamówienia,ktoś zgłasza,że jego burgera miał być bez pikli,a je ma.Chamstwo ludzkie nie ma granic-niektórzy w takiej sytuacji rzucają w twoją stronę przekleństwami.Jakby mieli zaraz cię pobić. To nie jest przesada, a codzienność. Osobiście najcięższe dla mnie było pracowanie na frytce.Pozornie łatwe zajęcie, jeśli nie trwa więcej niż godzinę. Gorąco paruje z frytkownicy prosto w twarz,łatwo o oparzenia, a kosze z frytkami dla osoby drobnej są dosyć ciężkie. Ja miałam odciski na palcach oraz naderwane ścięgno. Z fajną ekipą naprawdę można jakoś przeżyć w tej robocie.U mnie menadżerowie wprowadzali stres,mobbingowali mnie i resztę.W tej firmie jest rotacja-nie zależy im na twoim dobrym samopoczuciu.Co działa naprawdę na niekorzyść firmy.Opowiadając moje doświadczenia innym ludziom, zrażam ich od stołowania się w McDonald's. Stanowi to negatywną reklamę.Przykład mobbingu: menadżerka każe nieustannie zamiatać osobie, której nie znosi, mimo, że nie ma czego zamiatać.Pośpiesza innych, podczas, gdy sama nie pomoże w pracy. Podsłuchałam rozmowę menadżerek, które kazały zrobić coś pracownicy-,,wiesz, siebie do takich zadań nie posyłamy".Menadżerowie myślą, że są lepsi, bo mają koszule. Często nie przyjmują najmniejszych uwag od strony ,,zwykłych" pracowników. Wydałeś zamówienie, w którym nie spakowali frytek, mimo, iż to było konkretnie ich zadanie? Twoja wina. Menadżer nie nalał pewnego napoju? Poinformują cię o tym, że to twoja wina - pewnie źle wydałeś jakieś poprzednie zamówienie i dałeś colę tam, gdzie nie powinno jej być. Oni przecież się nie mylą tak jak ty. Polityka firmy mówi jasno, żeby niezależnie od stanowiska zwracać się do siebie na ty.Pewien chłopak, po spytaniu się menadżerki ,,jak się masz?" usłyszał od niej, że ,,nie jest jego koleżanką". Instruktorzy kompletnie nie przykładają się do swojego stanowiska, unikają obowiązków,jakie z tym się wiążą.Ewidentnie siedzą w tym dla kilku groszy brutto więcej.Teoretycznie powinni cię instruować przy każdym stanowisku, w praktyce menadżer rzuca cię na głęboką wodę, a instruktorzy się patrzą i nie raczą pomóc, no chyba, że się spytasz - zrobią to z wielką łaską.Mogę policzyć na palcach jednej ręki współpracowników,którzy byli pomocni, np.osoba niebędąca instruktorem, mimo, że pracuje w firmie 2-3 lata. Prawda jest taka, iż o awansie decyduje sympatia ze strony menadżerów, a przede wszystkim kierownika. Jeśli nikomu się nie podlizujesz, awans dostaniesz bardzo późno, o ile w ogóle, jeśli się o niego nie doprosisz. Koleżanka, której pozostały 3 tygodnie do rozwiązania umowy, poprosiła o nauczenie wydawania zamówień na drive thru.Po czym spotkała się z jednoznacznym stanowiskiem menadżerów,że to bez sensu,przecież będzie odchodzić.Innego dnia,ta sama menadżerka poprosiła ją o pracę na tym stanowisku. Kiedy powiedziała,że nikt ją nie nauczył, usłyszała ,,a powiedz mi, jak długo tutaj pracujesz?".Od czego są zatem instruktorzy? Menadżerowie cały czas proszą o robienie nadgodzin. Przy stanowczym ,,nie" wpędzą cię w poczucie winy, rzucą jakimś wrednym komentarzem. W praktyce możemy w trakcie pracy iść się napić czy do toalety, w teorii jeśli to zrobimy, musimy liczyć się z krzywymi spojrzeniami i komentarzami od pewnych menadżerów, jak"jesteś niepoważny, to nie przedszkole". Półgodzinna przerwa, przy bieganiu 8,5 godziny na nogach, jest niczym. Dwa razy mi się zdarzyło, że kierowniczka zmiany odjęła mi czas z przerwy za spóźnienie się niecałe pół minuty do pracy - proszę mi uwierzyć, że takie sytuacje wynikają chociażby z mycia i suszenia rąk przed podejściem do stanowiska, szczególnie, jeśli jest kolejka pracowników. W praktyce obrywało mi się nawet za mycie rąk, mimo, że zgodnie z wytycznymi pracownicy powinni robić to co godzinę. W praktyce mało które standardy są przestrzegane. Jedynie, kiedy jest kontrola, wszyscy bardzo udają przez franczyzobiorcą - a potem śmieją się z niego, kiedy pojedzie, że ma kija (usunięte przez administratora) Każdej osobie zastanawiającej się nad pracą w tej firmie odradzam, no chyba, że to jest ostateczność. Młodociani mają się również całkiem dobrze - dostają takie same pieniądze, pracują krócej i nie obowiązuje ich połowa obowiązków, co normalnych, dorosłych pracowników.

Hg
Były pracownik
@zawiedziony pracownik

Instruktor jest zwykłym pracownikiem- to menager wszystkim dookoła rozkazuje i mówi co kto ma robić (bo bez tego przecież nikt nie wiedziałby co robić)

@kandydatka
Kandydat
 Pytanie
@zawiedziony pracownik

A coś o nocnej zmianie możesz napisać? Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam zgadzając się tam pracować (tylko i wyłącznie na nocki), w poniedziałek mam iść po skierowanie na badania.

Zainteresowany
Kandydat
 Pytanie

A czy może ktoś z Was pracował jako asystent ds personalnych i może się wypowiedzieć w tym temacie ?

ciekawa
Inne
 Pytanie

po jakim czasie od zatrudnienia dostaje się bonifikartę?

miki
Pracownik
@ciekawa

Bonifikate otrzymujesz zaraz od pierwszego dnia

Julian
Pracownik
 Pytanie

Dzień dobry, chciałbym tylko zapytać jak działa system wypłaty w McDonald's. Umowa na okres próbny zakłada stawkę 21.50zł, mam mniej niż 26 lat, posiadam status ucznia. Dlaczego więc z wypłaty zabrali mi jakieś dobre 20% ?

Frytka
Były pracownik
@Julian

Bo to jest umowa o pracę a nie zleceniówka i dlatego ci na te wszystkie ubezpieczenia zabierają.

Loki
Inne
 Pytanie

To nie praca tylko wyzysk. Pracownik jest nikim, menager może wszystko - to chore, jak (usunięte przez administratora) czy więzienie. Nie możesz iść do łazienki bo nie. Ani się napić. O wszystko trzeba pytać. Musisz być w 5 miejscach naraz a i to za mało. Kto pozwala na funkcjonowanie czegoś takiego? Liczy się tylko kasa i tania siła robocza.

Pytanie
 Pytanie

Jakie warunki pracy są w McDonald's Polska Sp. z o.o.? Czy jest szatnia i/lub stołówka pracownicza? Czy organizowany jest dojazd do pracy dla osoby pracującej na stanowisku Pracownik Restauracji?

Maja
Były pracownik
@Pytanie

Jest szatnia i stołówka, oba to bardzo małe pomieszczenia. Szatnia nie była zamykana, wszyscy mieli wszystko razem. Co do stołówki to był to jeden stolik i czesto jadło się twarzą w twarz z innymi osobami, które akurat miały przerwe. Nie ma żadnego dojadu do pracy, z tego co mi wiadomo podobno był jakiś dodatek dla osób mieszkających daleko od miejsca pracy.

Pracownik (Opole)
Pracownik
 Pytanie

Czy ktoś może mi odpowiedzieć na jakiej podstawie pracodawca w McDonald's może płacić mi mniej za godzinę niż najniższa krajowa? Umowa o prace, a jednak stawka 20,80/h

Jerzy
Inne
@Pracownik (Opole)

O ile się nie mylę, to najniższa stawka godzinowa, teraz od 01.07 to 23,5 zł brutto, teraz zasadnicze pytanie - jesteś pracownikiem już od dawna czy dopiero niedawno dołączyłeś? Bo jeśli pracujesz już dłużej, to może dostaniecie aneks albo nie zdążyli po prostu jeszcze wprowadzić zmian? Wiesz już coś więcej, bo minęło trochę czasu od Twojego wpisu? Daj koniecznie znać, bo to dosyć ważna sprawa. P.S. Nie jest to przypadkiem kwota netto, to 20,8 zł?

Ana
Były pracownik
@Pracownik (Opole)

Miałam taki sam problem - u mnie było to 21.80 brutto. Kierownik mówił, że jest wyznaczona minimalna miesięczna na podstawie której ustalają, ile to wyniesie na godzinę. Powiedział, że to umowa o pracę i tak można, a ja się na to zgodziłam podpisując umowę.

grzesiek
Kandydat
 Pytanie

witam na umowie o prace ile dni na noce wychodzi w miesiacu?

Ad120358
Były pracownik
 Pytanie

Czy może ktoś powiedzieć coś o pracy kierownika zmiany? Na czym polega i jak to wygląda w rzeczywistości?

Nie masz szans
Były pracownik
@Ad120358

Najpierw musisz zostać "szarakiem", przejść wszystkie stopnie awansu na managera, nim będziesz miał szansę być kierownikiem zmiany. Bo kierownikami zmiany są po prostu managerowie restauracji. Nikt od tak nie da ci stanowiska managera, jeśli wcześniej nie harowałeś jako śmieć w roli szarego zwykłego pracownika. Nawet koszulki celowo są szare. Xd Pozdrawiam

Renata
Inne
@Nie masz szans

A ile jest tych stopni awansu tak w ogóle? Macie jakieś szkolenia, możliwości rozwoju? Czy po prostu awansujecie jak już dobrze poznacie niższe stanowisko?

Kamil
Były pracownik
 Problem
@Nie masz szans

Nie prawda. Niektórych od razu zatrudniają jako menadżerów. Żeby dostać bon na święta trzeba przepracować rok, ale są wyjątki od tej reguły- jeśli kierowniczka cię lubi to dostaniesz te 300 czy 500 zł nawet jeśli pracujesz niecałe pół roku.

j
Były pracownik
@Renata

u mnie bylo tak ze najpierw zatrudniali jako zwyklego pracownika, jesli sie poznalo wszystkie stanowiska to mozna bylo awansowac na instruktora czyli takiego zwyklego pracownika z roznica taka ze zarabial 1zl wiecej i dodatkowo mogl szkolic mlodych pracownikow. ewentualnie mozna bylo od razu dostac awans na wlasnie menadzera, ktory zarabia wiecej od zwyklego pracownika i instruktora, a kierownik zmiany to w sumie taki menadzer ktory dodatkowo zajmuje sie zeby pracownikow wysylac na przerwy itp

Karol
Inne
@j

Długo czeka się na taki awans? Rozumiem że trzeba przepracować na wszystkich stanowiskach żeby poznać specyfikę pracy. Ale ile to trwa? Rok, dwa, czy zależy od tego jak ktoś jest pojętny i możne dostać się szybciej na managera?

smutne
Pracownik
@Karol

Nie doczekasz sie awansu,jak nie lizesz(usunięte przez administratora) kierownikowi i nie przychodzisz na kazde zawolanie i nie zostajesz po godzinach.. Pracuje ponad 1,5roku mam wszystkie szkolenia i zero awansu ani podwyzki jeszcze laske robia z przedluzeniem umowy :) a jestem bardzo dobrym pracownikiem pracujacym bardzo szybko za 5 osob....

Karol
Inne
@smutne

Czemu łaskę? Trzeba się przypominać? Tzn. na jakiej umowie pracujesz, że trzeba ją przedłużać? Zlecenie czy UoP na czas określony? Dosyć dziwne, że tyle pracujesz i jeszcze nie awansowałeś, może niewystarczająco się 'wyróżniasz'? :D

Irys
Inne
 Pytanie

Witam Ja może trochę z innej beczki niż poprzednicy. Zastanawia mnie jedno. Dlaczego kawa karmel latte a mc donald Racibórz kosztuje o dwa złote więcej niż np w Warszawie? i o złotówkę wiecej niż w Bytomiu? Ja zupełnie nie rozumiem praktyk tych właścicieli. Dla mnie to chytrość i nic więcej. Nachapać sie dużą łyżką nie mała powoli.

Mkl
Inne
 Pytanie
@Irys

Może to zależy od tego czy to franczyza czy korporacja?

Pytanie
 Pytanie

Jak wygląda sprawa grafiku w McDonald's Polska Sp. z o.o.. Czy pracodawca idzie na rękę?

Kasia
Były pracownik
@Pytanie

Dostosowany do potrzeb

j
Były pracownik
@Pytanie

pewnie zalezy na jaki team trafisz. ja nigdy nie mialam problemu z grafikiem, zawsze jak mialam jakies wymagania to zostawaly one spelnione

pracownica BYŁA
Były pracownik
 Pytanie
@j

Taak... i co jeszcze może bułki do tego ?ja na rozmowie o prace pytałam czy aby napewno będę mogła chodzić wiekszość na rano bo mam dzieci i tak mi najbardziej pasuje... babka powiedziała ze oczywiście po czym jak zostałam zatrudniona grafik dostałam fatalny.. poszłam to zgłosić że nie tak się umawiałam to mnie wyśmiała w twarz i przy wszystkich z tesktem że mam nie myśleć że stale będę miała na rano bo każdy by tak chciał . ;) ogólnie to jak tam traktują pracownika to tragedia.. Ja poszłam do pracy dlatego żeby sobie zarobić i być miedzy ludzmi kiedy dzieci są w przedszkolu, a nie po to żeby na każdym kroku ktoś mnie upokarzał... a nowych to mają za (usunięte przez administratora) chyba .

Zainteresowany
Kandydat
 Pytanie

Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na asystenta ds. personalnych. Zakres obowiązków standardowy, jednak znaczny jak na ten poziom. Czy ktoś może pracował już na takim stanowisku? Jak wygląda ścieżka zawodowa, awans czy benefity?

Już-nie-pracujący
Były pracownik
@Zainteresowany

Daj spokój "kadrowa" to tak naprawdę kierownik jakich mało i zapieprzasz równo z każdym a dodatkowo masz mnóstwo roboty, gdy przychodzi koniec miesiąca, raporty płace, godziny grafiki, rozliczenia. A w msc noramlnie jesteś wszędzie na kasie, kuchni itp odradzam stanowczo - nie za takie pieniądze...

Zainteresowany
Kandydat
@Już-nie-pracujący

Zdziwiło mnie to, w końcu w ogłoszeniu nie ma nic o staniu na kasie - tylko typowe obowiązki kadrowe.

Elżbieta
Inne
@Zainteresowany

To fakt, ale jeśli ja to samo ogłoszenie widziałam, to piszą wyraźnie, że "jak w każdej restauracji konieczne jest posiadanie badań sanitarno-epidemiologicznych (jeśli ich nie masz, będziesz mieć czas, żeby je zrobić). Gdzie w kadrach wymagają tego? Ja najpierw też myślałam, że to praca w centrali na Marynarskiej, ale skoro chcą książeczki san-epid, to dla mnie jasne, że będę wydawać burgery :3

U
Pracownik
@Zainteresowany

Ciężka praca, stresowa. Duża odpowiedzialność, bo wiadomo masz dużo na głowie i oby była dobra współpraca z doświadczonym kierownikiem to naprawdę ważna podstawa! Powodzenia :) spróbuj :)

Nowy
Kandydat
 Pytanie
@U

A wie ktoś może jakie są godziny pracy dla takiego asystenta? Typowe biurowe 7/8-15/16 czy tak jak restauracja jest czynna?

Zostaw merytoryczną opinię o McDonald's Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie
McDonald's Polska Sp. z o.o.
1.9/5 Na podstawie 115 ocen.
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
McDonald's Polska Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii