Aktualne opinie o 4565 restauracjach z miasta Warszawa. Sprawdź opinie aktualnych oraz byłych pracowników na temat rekrutacji, warunków pracy czy atmosfery w firmach z branży: Restauracje w mieście Warszawa oraz opinie klientów.
Jarosław Kowalski 147 Break Jarosław Kowalski
Warszawa
Stawka godzinowa jest poniżej minimalnej - 27/h, to niezgodne z prawem
Norbert Mikołajczyk Noorbi
Warszawa
Nie polecam, alkoholicy i narkomani. Wstydu nie mają się ludziom pokazywać na oczy.
HULAKULA - Rozrywkowe Centrum Miasta
Warszawa
Pracowałem w tym lokalu przez rok i oprócz doświadczenia, które tam zdobyłem, wynagrodzenie zostało wypłacone. Otrzymałem pensję, napiwki oraz swój osobisty procent od sprzedaży jako premię. Nie miałem żadnych problemów ani nieporozumień z pracodawcą. To jeden z nielicznych pracodawców, którzy są otwarci na kontakt i lojalni wobec pracowników.
McDonald's Polska Sp. z o.o.
Warszawa
Już dawno nie płacą więcej w licencji mozne tak było przez chwilę pracowałam zarówno w licencji jak i korporacji
Dagrasso (DA GRASSO sp. z o.o.)
Warszawa
Nie polecam tej pizzerii, pizza była gorzej niż nie smaczna, przyjechała zimna, Ciasto gumowe, na jednej połowie , serem i szynką. Wyczuwalny tylko smak starej pieczarki nic więcej, druga połowa z całymi oliwkami które mają w sobie pestki…. nigdy więcej! Najgorsze Da grasso w Łodzi bez porównania z Dąbrową! Tam chociaż szanują klijenta i robią smacznie.
Foodi Izabela Frycz
Warszawa
zarobki są na poziomie najniższej krajowej, tu chodzi o godziny w jakich mozna pracowac .
Mavam5 Marek Jarząbek
Janki-warszawa
Pracodawca tragedia, jakoś udaje mu się obejść polskie prawo i zarobki dużo poniżej krajowych za godzinę. Traktuje pracowników prawie jak (usunięte przez administratora) Nie polecam
Kemer Kebab Paweł Bogdański
Warszawa
raczej dali wam już podwyżki bo inaczej dalej byście lamentowali ze tak mało kasy macie. szalu przy tym nie ma ze nie chwalicie czy po prostu nie chcecie żeby ktoś wam stanowisko podebrał?
Lokalne Lodziarnie Sp. z o.o.
Warszawa
Tutaj to praca sezonowa czy normalnie na etat i na stałe można pracować? Myślę o zatrudnieniu ale stała współpraca mnie interesuje
Foksal Sp. z o.o.
Warszawa
No ale chyba na stałą pracę też tutaj można liczyć, co? Bo niektórzy pisali o pracy dorywczej. Ja to raczej na etat czegoś szukam i na umowę o pracę
Klubokawiarnia Trema Sp. z o.o.
Warszawa
Hej, z ogłoszenia wynika ze pomoc kuchenna robi na zleceniu ale wpisane też sa takie dni jak weekendy i święta. To wtedy stawka będzie wyższa, tak?
Edyta Kiliś
Warszawa
No dobra, pisaliście że niby pół roku nie miał ktoś z Was umowy. A może jednak składki były odprowadzane tylko samego papierka nie było? Warto to sprawdzić
Smaki Warszawy Restauracja
Warszawa
Charytatywnie to mi się kojarzy z pracą za darmo...a chyba jednak muszą wam coś płacić za pracę, co? Więcej niż najniższa chociaż wpada?
Restauracja ‘’ Jeff’s”
Warszawa
Ja pracowałam w Jeffsie 10 lat temu Miałam umowę zlecenie a po prawie 2 latach dostałam UoP na najniższym etat najniższą krajowa
Lody Marsjano Jacek Pietrzak
Warszawa
O super że pisaliście pozytywnie o szefowie. No no ok a nadal jest tak? Znaczy czy pomaga i są dobre relacja z szefostwem? Jak nadal jest pozytywnie to hmmm jestem zachęcona.
Cafe Zamek Kawiarnia Restauracja Krzysztof Traczyk
Warszawa
Na ofercie widziałem ze oprocz premii za wyniki możliwe sa jeszcze nadgodziny do zrobienia. Powiecie jak w praktyce wychodzą? wciskają na sile a nawet jeśli to jak zapłacą?
Thai Wok Sp. z o.o.
Warszawa
Hej. we wcześniejszych komentarzach widziałam ze robi sie na umowie zlecenie ale podobno ma mieć ona znamiona umowy o pracę. jest tak? no chyba ze do teraz już sie ogarnęli i dają sama umowę o pracę to może będę aplikować
MDM Michał Adamczyk
Warszawa
A teraz jak jest z atmosferą?? Pisał ktoś że była ok. No a teraz jest też tak czy może jest jeszcze lepiej? Ciekawa jestm bo zmieniam pracę i chce aplikować.
Zjedz Sp. z o.o.
Warszawa
No okej te stawki wyglądają mnie ciekawi czy premia za wyniki jest tylko na papierze czy uczciwie ją przyznaje firma?
Varsovia Food Company Sp. z o.o.
Warszawa
No nie, to ja nawet na firmie nie spojrze jeśli do teraz umowy o pracę nie dają. wiecie czy by już bez marudzenia poszli na rękę? no bez przesady żeby w tych czasach jej nie dać
Grzegorz Rudnik Restauracja Widoczna
Warszawa
Negatywna Wytrzymałam tydzień Pan źle odzywa się do całego personelu Przez pana właściciela można dostać załamania nerwowego Ale to jeszcze bym wytrzymała taka praca Ale do dnia dzisiejszego nie dostałam od szefa nawet 1zl
Regalo Sp. z o.o.
Warszawa
Jak ta firma to robi ze niby od dłuższego czasu już ociąga sie z kasa a dalej ma pracowników? po prostu coś mi tu nie gra i nikt by sie pewnie nie przyjął więcej
Dobra Buła Sp. z o.o.
Warszawa
Wiesz to nie pierwsza firma gdzie stawiają na minimalna podstawę, życie. A jak wygląda sytuacja z premiami lub innymi dodatkami? Motywują nimi?
Grupa TB Sylwia Majchrzak
Warszawa
Podzielę sie z wami swoimi odczuciami odnośnie tej firmy. 1. NIE POLECAM 2. ZARZĄD - masakra 3. Atmosfera - masakra każdy z kijem Wykorzystują pracowników za śmieszne pieniadze O wolnym to możesz sobie pomarzyć nawet jak jesteś na zleceniu!!! Śmiech śmiech i śmiech. Ogólnie nie polecam zatrudniać sie u nich gdziekolwiek! Problem z wypłata na koniec pracy wymyślają odbiory w biurze w Warszawie i nawet nje potrafią obliczyć poprawnych kwot pracowników.
Klub Enklawa
Warszawa
cześć. atmosfera raczej będzie u was ok skoro od lat nikt na nią złego słowa nie napisał? liczę na info o relacji w zespole i z przełożonymi bo bym aplikował
Costa Coffee Polska
Warszawa
Ciezko liczyć na druga wypłatę z tytułu obsługi jeśli jej zakres jest mniejszy niż u innych z tego co czytam. czymś jeszcze praca dla nich sie rożni? Faktycznie jest luźniej?
Green Caffè Nero
Warszawa
Cześć mam pytanko na jakie pytania rekrutacje muszę się przygotować na rozmowie o pracę ? zadaje to pytanie żeby już mniej więcej być przygotowanym . Co powiecie mi na temat atmosfery w pracy i kierownictwie ? Zastanawia mnie jedna rzecz mamy się spotkać wszyscy grupowo przy okrągłym stole czym mam to służyć ?
KH Group Kristóf Hankó
Warszawa
Bida to znaczy że mała kasa bo już wcześniej o tym pisali i myślałam że się poprawiło. Mam nadzieję że nie minimalna.
Prudentia Sp. z o.o.
Warszawa
No dobra i jak sobie w takich sytuacjach radzicie? mam nadzieję ze nie zostajecie na lodzie i firma jakoś wspiera
PGD 28 Sp. z o.o.
Warszawa
jeżeli nie ma u was dobrej atmosfery to nawet sie w to nie pakuje, bo właśnie od gorszej uciekam. Nie ma jakichś chorych akcji i patrzenia na ręce?
Marcowy Zając Sp. z o.o.
Warszawa
Siemka. Powiecie jak sie u was pracuje? głównie chce wiedzieć czy maja do was dobre podejście i czy nie przeginają z wymaganiami bo bym aplikował
Sushi Yummy Sp. z o.o.
Warszawa
Stawka coś ruszyła się na kurierze? Bo jednak swego czasu była dość niska.
BD Polska Sp. z o.o.
Warszawa
A teraz też nie dają umów o pracę? Pisaliście że kiedyś wchodziło w grę tylko zlecenie. Ale na pewno są jakieś etaty gdzie praca jest inna od zlecenia
Multi-Vet Przemysław Kępa
Warszawa
hej, firma ma dopisek 'w spadku'. To działa teraz czy nie? skończylem technikum wet i nie wiem czy składać tam papiery czy nie
Salad Story S.A.
Warszawa
Cześć! Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią na temat pracy w Salad Story. Zależy nam na tym, aby każde zgłoszenie było dokładnie przeanalizowane, ponieważ priorytetem jest dla nas tworzenie pozytywnego środowiska pracy, w którym wszyscy pracownicy czują się szanowani i odpowiednio traktowani. Z Twojej wiadomości wynika, że doświadczyłeś kilku sytuacji, które wzbudziły Twoje zastrzeżenia, m.in. w kwestii liczby godzin pracy, komunikacji wewnętrznej, a także opóźnień w otrzymaniu dokumentów. Każda z tych kwestii jest dla nas bardzo istotna i chcielibyśmy się do nich odnieść, aby wyjaśnić sytuację. Będziemy bardzo wdzięczni, jakbyś mógł bezpośrednio skontaktować się z Dyrektorem Operacyjnym w celu wyjaśnienia tych spraw. Zostawiam adres e-mail do naszej COO: kamila.orlinska@saladstory.com. Dziękujemy za współpracę i mamy nadzieję, że uda nam się wspólnie wyjaśnić te kwestie. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Pizza Na Wypasie Franczyza Sp. z o.o.
Warszawa
Halko, kto robi na Targówku fajnie macie? dobrze płacą za wypiek albo za godzinę?
Max Burgers (Max Poland Sp. Z O.O.)
Warszawa
faktycznie trochę tej roboty tu jest z tego co czytam i dziwie sie ze kasa może być tak mała. nigdy nie było mowy o premiach lub jakichś napiwkach?
"SENY GROUP RESTAURANT POLAND" Sp. z o.o.
Warszawa
Zwinęli się z Modlińskiej, niby tymczasowo zamknięte a już tam ukraińska narzedziownia ma magazynek w lokalu. To jakieś problemy firmy czy tylko ten jeden punkt już kaput?
Jadłodajnia Centralna Sp. z o.o.
Warszawa
zlecenie z oferty boli w oczy. Czy ona faktycznie będzie już tak na stale? ktokolwiek jest tu na umowie o pracę?
SGH Serwis Sp. z o.o.
Warszawa
Ej mam nadzieję że z tym niepłaceniem to jakieś pojedyncze sytuacje? Mam nadzieję,chyba jakby tak było ciągle to by już tam nikt nie został. A chyba działa zakład
Papa John’s Pizza (Lech Pizza Sp. z o.o.)
Warszawa
Wystraszył mnie wpis na temat regionalnego… ma 5 lat wiec liczę na to ze się coś zmieniło i ktoś zgłosił wyżej jego zachowanie.. Może coś powiecie na temat tego napuszczania jednego pracownika na drugiego?
Przegryź-D. Krzemińska sp.j.
Warszawa
Pracownice sali wulgarne,chamskie, krzykliwe,aroganckie -, bardzo nieodpowiednie towarzystwo,jakąś patologia i z tego powodu nie polecam współpracy z tą restauracją. Pracownicy kuchni spokojni,kulturalni-ażvszkoda,że muszą się męczyć z takimi osobami z sali. Właściciel świadoma sytuacji panującej w restauracji,nie reaguje na niepoprawne relacje interpersonalne w środowisku pracowniczym. Szef Kuchni nie jest od upominania dziewucha tylko ma ważniejsze dla restauracji zadania. Wierzę,że Właścicielka Restauracji stanie na wysokości zadania i wyeliminuje krzywdzące czyny ze strony kobiet zatrudnionych w sali. Rzadko kiedy trafia się na tak rozwydrzone i jazgoczące wrogością i arogancją przypadki kelnerek w Warszawskich restauracjach...wstyd dziewoje!
La Iberica Sp. z o.o.
Warszawa
Restauracja nie zapłaciła wynagrodzenia (już prawie miesiąc opóźnienia od momentu, kiedy wypłata miała być przelana), brak odpowiedzi na wezwania, maile, smsy. Podczas współpracy też było mnóstwo niedociągnięć organizacyjnych i nieuczciwych zachowań, jak np. próba zmiany rodzaju umowy na nienazwany, czyli nieregulowany w Kodeksie Cywilnym bez uzgodnienia i - jak się teraz okazało - kłamstwo na temat powodu takiej decyzji (w końcu nikt kto nie płaci za zlecenia nie chce być podpięty pod Kodeks Cywilny). Wynegocjowana umowa-zlecenie dotarła na ostatnią chwilę przed rozpoczęciem pracy i z błędem (potem, rzekomo zabrana przez inwestora na miesiąc do podpisu, wróciła bez podpisu inwestora). Do tego problemy z doprecyzowaniem grafiku, managerka Magdalena ignorowała wiadomości z prośbą o doprecyzowanie niejasności w umowie, a następnie poszła na urlop nie informując o niczym i nie delegując zadań. Próby kontaktu z kimkolwiek przez podane mi kontakty social media czy maila również okazało się bezcelowe. Ze strony managerki Magdaleny, przy pierwszej konfrontacji z odpowiedzialnością pojawiły się manipulacje faktami i przerzucanie winy za własne zaniedbania i niedomówienia. Kategorycznie odradzam zarówno osobom planującym nawiązać tym miejscem współpracę, jak i klientom restauracji ceniącym sobie etyczne przedsiębiorstwa. @Pracodawca
Telepizza Poland Sp. z o.o.
Warszawa
Miałam okazję uczestniczyć w procesie rekrutacyjnym w tej firmie i niestety muszę wyrazić swoje niezadowolenie. Uważałam, że rozmowa poszła mi całkiem dobrze, jednak do dziś nie otrzymałam żadnej odpowiedzi – ani pozytywnej, ani negatywnej. Uważam, że brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej to brak szacunku dla czasu i wysiłku, jaki kandydaci wkładają w przygotowanie się do rozmowy. Proces rekrutacyjny powinien być dwustronnym dialogiem, a nie jednostronnym monologiem. Niestety, takie podejście świadczy o nieprofesjonalizmie firmy i może zniechęcać potencjalnych kandydatów.
Alpha Leporis Sp. z o.o.
Warszawa
Praca w Alpha Leporis (kawiarnia The Hot Spot przy ul.mińskiej) charakteryzuje się wyzyskiem pracowników. Normalnym jest pracowanie kilka dni pod rząd po naście godzin, zmiany gdzie pracownik jest sam pomimo dużego ruchu i brak przerw w pracy. Kierownictwo wykazuje się brakiem kompetencji w zarządzaniu zasobami ludzkimi (grafik z dnia na dzień, zapewnienie za małej ilości pracowników, aby ciąć koszty). Zwykle wszystko jest winą pracownika (dostawa, która nie dojechała, brak produktów, że klienci nie chcą brać min. trzech rzeczy na paragonie, nieelastyczni pracownicy, którzy nie chcą przyjechać do pracy w dzień wolny na 2 godziny). Ponadto zakres obowiązków, który jest ustalany na początku ma się nijak do tego czego oczekują Panie menagerki. Pomimo zatrudnienia tylko na stanowisko baristy musisz także dodatkowo: prowadzić instagrama, robić śniadania, gofry, kanapki, obsługiwać 4 rodzaje dostaw, dodatkowo często kierownictwo dorzuca nowe zadania typu wypiekanie przez baristów ciast, chodzenie po duże zakupy itd. Koniecznie trzeba brać poprawkę na fakt iż obie Panie menagerki mają swoje nastroje, które lubią przelewać na pracowników i ich stresować, i to jest chyba największy problem w tym miejscu. W tym miejscu jest (usunięte przez administratora) Oglądanie i podsłuchiwanie pracowników na kamerach, pisanie i dzwonienie po godzinach pracy lub w dzień wolny, obgadywanie przez Panie menagerki pracowników i straszenie zwolnieniami to norma. Wypłata rzadko jest na czas przez księgowość, która nie wystawia rachunków w umówionych ramach czasowych. Z pozytywnych rzeczy - szef jest ludzki i chętnie daje premie pracownikom, aby chcieli pracować. System benefitów to typowe premie od utargu, konkursy. Klienci są wybitnie mili, zasady sanitarne są utrzymywane przez pracowników. Bardzo nie polecam tego miejsca pracy ze względu na kierownictwo, które potrafi być codziennie na miejscu, aby patrzeć pracownikom na ręce. Gdyby nie to, to miejsce nie różniłoby się bardzo od innych kawiarni, w których pracownik ma za dużo obowiązków. Przeciwnie - dałoby się tam pracować.
Veda Group Ltd. Sp. z o.o.
Warszawa
Czemu tak często wrzucają ofertę dla kelnerki, coś nie tak jest z tą robotą? Stawka nawet niezła idzie wyciągnąć 30zł. Chyba że to nie od razy ma się takie zarobki?
Wół Na Stół Jakubowski Damian
Warszawa
W 100% zgadzam się opinią poniżej. Oszczędzanie na ilości pracowników, jako kelnerka na zmianie byłam sama lub max we dwie plus do oganięcia bar. Klimatyzacja leci Gościom na głowę oraz jest slisko na sali (podobno problem od dłuższego czasu). Pracownicy nie dostają umów. Brak kierownika zmiany lub managera (przez chwilę była managerka ogólna). Każdy robi co chce i jak chce, a Szefowi widocznie nie przeszkadza. Sam jest osobą bardzo specyficzna. Nie polecam pracy w tej firmie.
Ciao A Tutti Sp. z o.o.
Warszawa
To na jakiej wysokości stoi pensja tak orientacyjnie? Najnizsza krajowa się zmienia co roku wiec chyba chociaż to powinno się podnosić. Naprawdę nikt nigdy nie miał podwyżki?
Pizza Hut
Warszawa, Plac Grunwaldzki 25-27
Widziałem w sieci ofertę dla pracownika restauracji w której podają widełki stawki godzinowej różniące sie o symboliczne 1 zł. od czego jest to zależne? Patrzą tylko na doświadczenie?
Kalina Sp. z o.o.
Warszawa
Czy jako student mam szansę dostać umowę zlecenie jako recepcjonista? W ogłoszeniu nie ma o tym mowy tylko, że chętnie zatrudnią studenta.
Antalia Pacuszka Renata
Warszawa
Chcę przesłać CV na kasjera i ciekawią mnie zniżki na firmowe produkty i usługi. Ile można zyskać takiego rabatu?
Jager Gerard Jastrzębski
Warszawa
też myślę ze firma powinna dać lepsze wsparcie jeśli widzi ze ktoś sobie nie radzi a jednak go przyjmuje. To jak te szkolenia konkretnie wyglądają?
American House Bed&Breakfast Agnieszka Joanna Moroz
Warszawa
Recepcjonistka hotelowa w ogłoszeniu ma wzmiankę o elastycznym grafiku. Jestem studentką zaoczną więc będę mogła dopasować grafik do zajęć?
Belvedere - Cafe Łazienki Królewskie Sp. z o.o.
Warszawa
Jak teraz zarobi starszy specjalista ds. marketingu? niestety nawet przedziałów płacowych w ogłoszeniu nie chcą podać
Marla Marlena Kultys
Warszawa
Chciałbym pracować jako kurier - kierowca kat. B i wpadło mi w oczy ogłoszenie. Proponują umowę zlecenie a czy po jakimś okresie próbnym można liczyć na UoP?
Kucharek Sześć s.c.
Warszawa
Widziałem ze pomoc kuchenna może być na umowie o pracę. w ofercie nie piszą o okresie próbnym więc w razie czego nie wciskają nagle zlecenia na start?
Kimi Sushi Sp. z o.o.
Warszawa
Dokładnie mnie też ten komentarz jakiś podejrzany sie zdaje. Ale czy faktycznie maja jakieś gorsze podejście do nowych? Sam miałem próbować
Una Pizza Restaurants Sp. z o.o.
Warszawa
Zupełna cisza o warunkach współpracy z firmą a jest wakat dla dostawcy. Chłopak chciałby się zatrudnić i czy dają jedynie zlecenie/o pracę tymczasową?
Opcw Popiński i Wspólnicy sp.j.
Warszawa
Trochę watpie w takie wyjaśnienie tego ze chcą tu pracować bo przecież wokol tyle innych miejsc jest. czymś na pewno plusuja ale już boicie sie to pochwalić?
Amrit Joy Sp. z o.o.
Warszawa
To musisz chyba wyjaśnić wprost kwestie umowne ze niby takie akcje sa z tymi wypłatami ze po sadach latasz. Jak można niby na robotę sie umówić bez podstawy?
Hard Rock Cafe Warsaw
Warszawa
Minimalna stawka, barmani ego jakby pracowali na stanowisku za niesamowite pieniądze, rozmowa wstępna - lanie wody. Premie? Flaszka alkoholu nie pieniądze. Menadżerowie- ludzie których ambicje spadły na "złotą" (usunięte przez administratora). Byle młody truteń oburzy się jak nie będziesz znać ozdobnika na szklankę i będzie kazał Ci iść do domu, truteń - nie przełożony. Lanie wody do szklanki i podawanie jedzenia za minimalną - oczekiwania takie, jakbyś miał pracować u Fukiera. Tłumaczą to tak "Bo tak robią w najlepszych knajpach", w najlepszych może i tak ale czy ta jest najlepsza? No, nie. Godziny pracy? Lipne - 30-40h tygodniowo pensja? bliżej 3 niż 4k. Pracowałem 3 miesiące, nigdy więcej tam nie wstąpię. (usunięte przez administratora) -JS
Konrad Hoduń Barek Kawowy Konrad Hoduń
Warszawa
Cześć to będzie dla mnie stabilna praca? Tak bym zakładał po tym jak długo sama firma działa ale nikt jakoś warunków nie chwali co martwi
Fine Dining Sp. z o.o.
Warszawa
Czy powiesz coś więcej? Bo chciałabym aplikować właśnie na Magazyniera czy są również kobiety u Was na tym stanowisku?
Dobro & Dobro Inna Yarova
Warszawa
Nadgodziny nie sa tu jednak problemem? Nikt nie odpowiedział do teraz na to pytanie jak je rozwiązują a ciekaw byłem czy można sobie tutaj jeszcze więcej dorobić. Na premiach chociaż tu nie zaluja?
Staff Service Krzysztof Wiśniewski
Warszawa
Jeśli te 38 na rękę jest możliwe to powie mi ktoś za jaka konkretnie pracę? pewnie ciezko jest na start tyle wyciągać ale potem?
Agnieszka Hanuszczak - by The Slice
Warszawa
Nastawiam sie a dobra atmosferę a niestety nic o niej nie piszecie. zapewnicie chociaż ze nie ma tu miejsca na jakieś toksyczne akcje? Tego unikam
Quchareczka Sp. z o.o.
Warszawa
Zatrudniają ludzi na czarno, osoby tam pracujące są pod wpływem, odradzam współpracę, pracowałem tam i zrezygnowalem. Polecam omijać to miejsce dla osób które szukają stałej i pewnej pracy
Rest Group Sp. z o.o.
Warszawa
Napiszcie mi jak się tu pracuje. To znaczy chodzi mi o atmosferę i relacje z szefem. Da rade się dogadać i nikt nie stoi nad głową? Nie chce konfliktowych akcji dlatego pytam.
Pizza Na Wypasie Sp. z o.o.
Warszawa
Trochę mnie zmroziło że stawka tak niska i trzeba zasuwać po 12 godzin. Jeszcze rozumiem jakby płacili więcej. Nie ma szans na na podwyżki? Kiedy mieliście ostatnio?
Premium Cigars Sp. z o.o.
Warszawa
Często rzucają wypowiedzeniami czy to była tylko jedna taka sytuacja ze dużo osób poszło z magazynu? No i w sumie możecie dać znać dlaczego tak się stało
Japanese Food Polska Sp.z o.o
Warszawa
Dla jasności sytuacji … Piotr Trzaska przejął lokale Susi Royal i on ponosi odpowiedzialność od czerwca 2022 roku za to czy ktoś otrzymał wynagrodzenie czy nie lub zapłatę za towar . Sushi Royal ani JFP nie mają z tym nic wspólnego . Doszło do sprzedaży tych punktów . Księgowa
Myata Sp. z o.o.
Warszawa
Dzień dobry, chciałby zapytać jeżeli jest wolne miejsce kelnerem w Warszawie. Mam doświadczenie, 1 rok w hotelu Marriotcie, w Okęcie, teraz w hotelu Westin. Jeszcze pracował na kilka cateringach(Royal Catering, Belvedere, Speed Catering). To wszystko co napisał to jest projekty mojej firmy gdzie pracuję koordynatorem. Napisałem, gdzie pracowałem i dlatego chciałbym u was po pracować. Dowiedz się, jaki jest grafik pracy kelnerów. Mam jeszcze dyplom ukończenia Politechniki Białostockiej, kierunek turystyki. Pozdrawiam, Vitali Zaleski.
Tadeusz Staśkiewicz Tadeo
Warszawa
A dlaczego ktoś ma się skarżyć na pracę w Macu? Praca jak praca, ciężko jest ale to chyba w każdej restauracji podobnie...
SQ Catering & Events Sp. z o.o.
Warszawa
Mimo umowy o pracę wracając ze zwolnienia lekarskiego zostałam zwolniona po 3 dniach od powrotu. Zostało mi rzucone wypowiedzenie za porozumieniem stron.(usunięte przez administratora)
Kawiarnia Spotkanie Monika Szatkowska
Warszawa
Niestety ciągle jest ten sam problem, w kawiarnii panuje straszny brud szefowa też niestety nie należy do najmilszych osób, Bardzo odradzam pracę w TEJ kawiarnii..
Agg Grzegorz Gryko
Warszawa
Pracownia Młyn nie płaci sowich zobowiązań wobec kontrahentów. Też radzę żadnych interesów z nimi nie robić.
Aldar Dariusz Zadworny
Warszawa
Jeżeli szukacie pracy to omijajcie szerokim łukiem. Umowę podpisują na 3 miesiące, okres próbny i nie przedłużają nikomu. Mają stałą ekipę, a zatrudniają tylko by załatać dziurę. Przez 3 miesiące jakieś niższe składki płacą. Możesz być super pracownikiem a i tak cię zwolnią. Przez okres 3 miesięcy jestem 4 którego tak wystrowali. Szkoda że tak późno się zoorientowalem, ale lepiej późno niż wcale
MFP Anita Bujanowska
Warszawa
A w ogole co ja sie denerwuje. Nie krytykujcie bo sami zostaniecie zaorani. Jeszcze wam pokaze tak sie wyszkole ze to wy bedziecie w pozycji gorszej ode mnie. Swoja drogo to jakas regula zostana instruktoramjze osoby najbardziej niemile zostaja instruktorami I trzymacie je na kuchni zeby ludzie nie widzieli?
Nine S Sp. z o.o.
Warszawa
Bardzo duża rotacja, ponieważ stawka jest bardzo niska. Kelnerzy nie mają zapewnionego posiłku pracowniczego - koszt dla pracownika to 40% ceny z karty. Bardzo ciężka praca od strony psychicznej. Jeden z managerów siedzi ciągle na kamerach, drugi kontroluje wszystko z półpiętra i na słuchawka zwraca uwagę w taki sposób, że wszyscy pracownicy to słyszą. Bardzo mocno naciskają na sprzedaż sugerowaną. Trzeba ludziom wciskać jak najwięcej. Nawet jeśli jest się chorym to dostaje się wiadomości z zapytaniem kiedy ktoś może przyjść do pracy, bo grafik się nie składa. Pracownicy nie są nagradzani. Często brakuje rzeczy na barze. Widząc jak przygotowywane jest jedzenie na kuchni nie chciałabym, żeby moi znajomi tam jedli. Jak odszedłem do innej pracy to mój nowy szef mi ciągle powtarzał: to nie jest Lewandowski tu nie musisz stać na baczność, możecie ze sobą rozmawiać jak macie czas, nie zaglądaj ciągle w stoki czy nie stoi pusta butelka i nie bój się postać nawet dłużej i porozmawiać z gośćmi. Przez jakieś 3 tygodnie słyszałem tylko: wrzuć na luz. Dopiero w nowym miejscu złapałem oddech. Nie polecam pracy w nines.
B&B Busalacchi sp.j.
Warszawa
Interesy oraz sam zamysł biznesu z P.Walterem to czysta przyjemnosc, wiecej takich ludzi na rynku nam potrzeba.
Myrage 2015 Sp. z o.o.
Warszawa
dyrektor tej firmy uważa, że jest najlepszy, obniżając koszty pracy i zwiększając miesięczne dochody., nie polecam tego miejsca, zwłaszcza Cma i Warszawskiego sen. Nowi kelnerzy uciekają po dwóch dniach dołączenia... bo mogą tego nie zrobić ze względu na presję w pracy i niższą pensję. Dać 2 osoby pracę 1 osobie.. podwójna praca.. Polecam tę restaurację klientom, którzy chcą dobrego jedzenia i napojów, ale nie polecam ludziom tam pracować., jeśli ktoś chce pracować, proszę iść - spróbuj i wkurz się wyłączony.. @Pracodawca
Amrit Kebab (Amrit Spółka z o.o. sp.k.)
Warszawa
No cóż, szczególne podziękowania dla Amrit Kebab, bo inaczej nie mogę nazwać tego miejsca. Ponieważ jest to tylko knajpka, powiem tak, menadżerka Karina, która osobiście jest bardzo dobra, ale nie wierz w takie kłamliwe i pochlebne słowa tej osoby, ona tak naprawdę jest pionkiem w tym całym oszustwie, szefowa Justyna odgrywa rolę duża rola, zarabia na ludziach i ich poszukiwaniu pracy. Jeśli zastanawiasz się, czy jechać tam zjeść, czy pracować, uciekaj stąd i nie oglądaj się. Moja rada dla Ciebie: uważaj na siebie...
Zapiecek Polskie Pierogarnie
Warszawa
Pani manager na świetojańskiej to pomyłka. Zero kompetencji, dwie lewe rece do pracy, ludzi traktuje jak swoich pachołków. Chyba lekko woda sodowa uderzyła do głowy. Wstyd że taka osoba jest w kadrze zarządzającej takiej firmy. Pozostali pracownicy pomocni bez zarzutu, normalni ludzie
Bobby Burger Sp. z o.o.
Warszawa
W centrali pracują 4 osoby, ogarniając wszystkie możliwe stanowiska. Nie zatrudniają, bo nie mają na to pieniędzy. Zmian nie ma końca, o czym świadczy otworzone na chwilę Wege Guru, zamknięte i w to miejsce z z powrotem otworzony lokal BB. Polecam sprawdzić ile lokali BB faktycznie działa.
Melon Catering i Restauracje Sp. z o.o.
Warszawa
Tak mi ucieli mimo że umawialiśmy się na trochę więcej
Nova Heaven Sp. z o.o.
Warszawa
Firma prowadzi kawiarnię "Dobre Miejsce" w Fabryce Norblina w Warszawie. Jednak to nie jest dobre miejsce do pracy. Przepracowałam tam dwa lata, najdłużej w historii firmy. Rotacja pracowników jest ogromna. Właścicielka ma zmienne nastroje, a za niepowodzenia firmy wyżywa się na pracownikach. Najpierw jest zachwycona nowym pracownikiem, a po kilku tygodniach tworzy wokół niego atmosferę wrogości i wyrzuca z godziny na godzinę. Jedyna obowiązująca forma zatrudnienia to umowa zlecenie. Ja byłam przez dwa lata zwodzona, że umowa zlecenie zostanie zmieniona na umowę o pracę. Gdy zaczęłam się upominać o zmianę umowy, to z osoby najważniejszej po właścicielce, stałam się "wrogiem publicznym" nr 1. Ten stres odbił się na moim zdrowiu. Na szczęście charakter pracy nie wymagał codziennego kontaktu z właścicielką, tylko dzięki temu byłam w stanie pracować. Przez dwa lata nie miałam ani jednego dnia wolnego, bo właścicielka narzucała kolejne obowiązki, nie cierpiące zwłoki, do wykonania natychmiast. Po dwóch latach byłam psychicznie i fizycznie totalnie wykończona. W końcu zostałam zwolniona z godziny na godzinę. Właścicielka nagminnie przeciąga płatności, nawet dla dostawców, więc zdarzało się, że pracownicy z własnych pieniędzy musieli płacić za dostawę, żeby kawiarnia działała. W kawiarni nie istnieją żadne spisane zasady działania, nawet obowiązkowe (Sanepid), więc właścicielka może w dowolnym momencie zarzucić pracownikowi, że czegoś nie zrobił. Pracownicy żyją w ciągłym stresie, bo nie wiedzą, czego mogą się spodziewać. Przez kawiarnię, w której jest osiem "etatów", w ciągu roku przewinęło się ponad 40 pracowników! To mówi samo za siebie. Zdecydowanie odradzam.
Catering Krzysztof Rowicki
Warszawa
Pracodawca nie jest chętny do podpisywania wszelkich umów o pracę, płaci tygodniowo do ręki czego nie popieram w obecnych czasach. Praca nie stabilna, fizycznie , emocjonalnie... Pracodawca toleruje picie alkoholu przez innych pracowników na miejscu pracy i podczas wykonywania zlecenia ! Własciciel unika wszelkich informacji, wyjaśnień, ustaleń, nagłych zmian i kolejności stylu pracy czy rozwiązywania problemów co jest częstym powtarzajacym się czynnikiem w tej firmie. Ekipa jest problematyczna i nerwowa , zwłaszcza kucharka- Iwona (kobieta impulsywna, arogancka ) Nie polecam podejmowania pracy w " Bistro 81" na Połczyńska w Leroy Merlin.
Dominium S.A.
Warszawa
Złożyłem aplikację na pracownika Call center i miałem zacząć pracę. Niestety w związku z infekcją poinformowałem, że muszę odwołać szkolenie podając przyczynę . Jak już było ok zadzwoniłem z zapytaniem czy oferta nadal aktualna. Nie była i ja to rozumiem. Potem jednak pojawiła się odświeżona oferta i złożyłem ponownie CV. I w tym czasie miałem kolejny telefon z rekrutacji, jednak osoba dzwoniąca podkreśliła, że zadzwoniła tutaj przez pomyłkę. Interpretacje każdy może sobie sam ułożyć. Ja oceniam takie podejście zdecydowanie negatywnie.
Dodo Pizza Poland Sp. z o.o.
Warszawa
Witam wszystkich,byłem właśnie na rozmowie i mam do aktualnych/byłych pracowników kilka pytań: 1) Ilu godzinna jest zmiana (czy są nadgodziny) i czy zarobki rzędu np 3500pln netto nie są tu problemem ? 2) Czy to normalne w tej firmie,że menadżer wychodzi sobie ze spotkania pod pretekstem,że coś się stało,zamiast uczciwie powiedzieć czy czy ma ochotę na współpracę,czy też nie ?!?!? (parę min temu właśnie taka sytuacja nastąpiła).Czy osoby na stanowiskach kierowniczych faktycznie są uczciwe i po przerwaniu spotkania dzwonią/wysyłają SMS z powiadomieniem by dokończyć rozmowę czy w rzeczywistości kłamią,że rozmowa będzie kontynuowana,a w rzeczywistości olewają kandydata ? 3) Czy jest praktykowane w tej firmie informowanie kandydatów o wyniku rozmowy (w dzisiejszych czasach to raczej norma),czy ja za PRLu mają gdzieś informację zwrotną ?
Aroma Coffee Iwona Janicka-Marchewka
Warszawa
Okropna praca w okropnej atmosferze pomagającej na skarżeniu się szefowej zamiast zwrócenia uwagi osobie wprost. Ciagłe telefony szefowej, co godzinę, co pół. A po godzinach pracy milion sms-ow, a gdy sie nie odpisuje, to dobijanie sie dniami. W ciągu pracy patrzenie sie na rece poprzez monitoring (dodatkowo chyba wyposażony w podsłuch), wytykanie kazdego malego bledu. Umowa niezgodna z prawem pracy, zastraszajaca pracownika. Kazda rozmowa z szefowa polega na wytknieciu pracownikowi w bardzo agresywny sposob wszystkich jego bledow wraz z dowodem z monitorigu, tak jakby sie cos ukradlo. Kawiarnia zatrudnia studentow aby miec zwolnienia podatkowe, a jak juz studenci maja studia to oczekuje sie od nich ze nie pojda na nie bo x i y. Malujaca sie na profesjonalna a zatrudnia osoby niedoswiadczone (bo latwiej nimi manipulować) i ma do nich pretensje ze nie wiedza tyle co osoba pracujaca w kawiarni x lat. Oczekiwania wobec pracownikow gorsze niz w niejednej sieciowce. Odradzam
Klub Sportowy Delta Warszawa
Warszawa
Doją ludzi jak trzeba, młodzi ludzie nie mają nic do powiedzenia, a sportowcy tym bardziej! To jest jakaś karuzela finansowa jak było, jest i będzie! Obrzydliwe że wciągają w to młodych
New Orleans Gentlemen's Night Club
Warszawa
Z tego co mi wiadomo, to nie zawsze wygląda tak, że dni sobie wybierasz, języki to podstawa jak w innych klubach: angielski, francuski i ewentualnie rosyjski
Maksmak Agnieszka Kuczyńska-Do
Warszawa
Burgery zimnie, odgżewaliśmy w mikrofali. Wszędzie piszą, że szybki dojazd a czekaliśmy ponad godzinę. Wszystkie opinie z pierwszych stron są same najlepsze bo pisane przez zesmoł baru. Poza tym nie da się dodać nowej opinie ???????? dobry cwańcyk !
Wiking Restauracje Sp. z o.o.
Warszawa, Stanisława Moniuszki 1A
Praca jest tylko stacjonarnie w lokalizacjach na terenie Warszawy
Olio & Pomodoro Sp. z o.o.
Warszawa
To jakaś pomyłka.Jak to możliwe że klienci za te marketowe produkty płacą tyle pieniędzy.Tam nic nie jest prawdziwe,nie dotrzymują umów.Omijac z daleka jako pracownik i klient !
Food Societa Sp. z o.o.
Warszawa
Za kilka lat pracy żadnej premii, najniższa krajowa i dużo wymagań. (chociaż niby obiecali premii i podwyżki co pół roku pracy, za staż) Naprawdę lepiej się pracuje w innych gastro placówkach.
Artur Woltyński Arturex
Warszawa
Praca w tej firmie jest stabilna, jeśli ktoś chce pracować. To nie jest miejsce dla kogoś kto uważa, że w pracy wystarczy zrobić tzw "dooopogodziny" ???? Jeśli chcesz pracować i jesteś sumienny to na bank zostaniesz doceniony finansowo. Ta firma nie sknerzy na dobrego pracownika, docenia go. Jeśli Ty jesteś w porządku dla firmy to bedziesz miał tam elegancko. Polecam bardzo. Ekipa super. Firma na rynku od wielu wielu lat
Eat Green Sp. z o.o. sp.k.
Warszawa
Porazka ta praca, ta jedna koszulka firmowa na lata i opaska xdddd oszczędzają na wszystkim co się da, i jeszcze ta zmiana nazwy