Team leader spedytorów (rekruter) to błąd.
Podejmuje decyzje bez uzgodnienia z kierownikiem w sprawie rekturacji.
Kosztowało mnie to 3 dni urlopu w obecnej firmie na darmo.
Mimo ustaleń z Panem rekturerem kontakt z nim jest zerowy. Nie pamięta, albo nie szanuje.
Zastanów się dziesięć razy i jak chcesz tam iść i mówią Ci, że coś trwa ileś dni, ale jak będzie krócej to nic się nie stanie bierz swój bagaż i wyjdź. Szkoda czasu
fredka.
08.11.2016 12:14
Hej! dostalam propozycję pracy w tej firmie. Generalnie mam bardzo mieszane uczucia. mam obecnie prace na umowę o pracę która trwa do .. .lutego ... i tak na prawdę nie mam pojęcia czy mi ją przedłużą czy nie . nie powiem ze zarobki są kuszące i fakt , że mam możliwość otrzymania umowy o pracę na dłuzej niz rok. ale widzę że nie do konca tak to jest ... niestety nie mogę sobie pozwolić na jakąś tam śmieciówkę przez 3 miesiące... czy myslicie ze jest mozliwosc otrzymania umowy od razu ? bez hejtu prosze. moze ktos byl w podobnej sytuacji
AAAaa
08.11.2016 15:03
Myślę że nie dadzą Ci od razu umowy o pracę, z tego co mnie wiadomo każdy zaczynał od zlecenia. Ale potem dają umowę o pracę. Więc się zastanów.
Przychody i zysk Orange Logistics
-1,3 mln
2020
2021
2022
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Klaudia
20.10.2016 19:13
Ja pracowałam w tej firmie przez ostatni rok, dla mnie zbyt cieżko . Po roku miałam dość tej charowki. Moze i pieniądze były dobre , ale zrezygnowałam i nie żałuje . Praca nie jest moim całym życiem . Nie polecam
olo
21.10.2016 12:38
No teraz pewnie na recepcji dostajesz , najniższą krajową . Ale no cóż praca nie jest twoim całym życiem. Ja tam sobie w Orange pracuje, dobrze zarabiam, czasem ciężko tyram wale 7-8 zleceń w ciągu dnia. A czasem mogę troszkę się po opiep-sz-a-c . I robię 2-3 zlecenia. :) a na koniec miesiąca 25-30 tys marży jest i nikt do mnie się nie czepia. Wszystko zależy jak się zorganizujesz.
Kiedy Państwa przedsiębiorstwo rozpoczęło działalność i jakie zmiany zaszły od tej chwili?
Firma Orange Logistics zadebiutowała w branży TSL w 2007 roku i jest doskonałym przykładem dynamicznie rozwijającego się podmiotu. Nasza historia jest bardzo ciekawa. Właściciel przedsiębiorstwa prowadził handel hurtowy drewnem budowlanym i na potrzeby działalności zakupił trzy ciągniki siodłowe z naczepami. Aby obniżyć koszty transportu i otrzymać możliwość przewozu ładunków na trasach powrotnych firma uzyskała Licencję Transportową Krajową. Dzięki temu nasi handlowcy zaczęli pozyskiwać klientów, którzy zlecali nam przewozy własnych towarów. Zainteresowanie okazało się na tyle duże, że byliśmy zmuszeni do powiększenia taboru ciężarówek; z czasem transport stał się główną częścią naszego biznesu. Na kolejnym etapie w zakres naszej działalności weszły również spedycja oraz przewozy międzynarodowe. Z biegiem czasu to właśnie w nich wyspecjalizowało się Orange Logistics i obecnie kursy zagraniczne generują 80 % przychodu firmy. Na ten moment dysponujemy flotą ponad 500 jednostek transportowych. Naszym największym kapitałem są jednak pracownicy. W trzecim kwartale bieżącego roku zatrudnialiśmy w naszym biurze ponad 180 wykwalifikowanych osób, zajmujących się m.in. finansami, administracją, handlem czy działalnością operacyjną.
Jakie usługi oferujecie? Do kogo są one skierowane?
Orange Logistics oferuje szeroko rozumiane usługi logistyczne. Są to m.in. przewozy drobnicowe (czyli paletowe) oraz całopojazdowe, zarówno na terenie kraju, jak i całej Unii Europejskiej. Nasza oferta jest skierowana przede wszystkim do firm produkcyjnych i dystrybucyjnych, generujących znaczne wolumeny.
Jakie wyzwania stawia praca w branży TSL (Transport, Spedycja, Logistyka)?
Aktualnie jedno z największych wyzwań to konieczność konkurowania z dużymi, międzynarodowymi molochami. Mowa tutaj nie tylko o cenach; współcześnie klienci oczekują również - a może przede wszystkim - aby świadczone przez nas usługi były w jak największym stopniu kompleksowe. Zauważamy, że w ostatnich latach nastąpił wzrost wolumenów produkcyjnych, a mimo to przedsiębiorstwa stopniowo zawężają krąg firm spedycyjnych, z którymi współpracują. Przekłada się to na zwiększenie ilości dziennych odbiorów ładunków w różnych destynacjach. Sytuacja ta wiąże się z poważnymi trudnośćiami logistycznymi, ponieważ coraz mniej podmiotów z branży TSL jest w stanie realizować przewozy bezpośrednio od siedzib klientów, aż do miejsca przeznaczenia. Ponadto kontrahenci wymagają usług coraz wyższej jakości. Kolejnym wyzwaniem jest więc znalezienie i utrzymanie przy współpracy z nami najlepszych, rzetelnych kierowców.
Obecnie konkurencja na rynku jest duża. Co wyróżnia Orange Logistics?
Uważam, że w naszej branży najważniejszą rolę odgrywa kapitał ludzki i to on jest naszą największą siłą. Szczególną uwagę przykładamy do procesu doboru pracowników. Zatrudnione u nas osoby mogą liczyć na pomoc pod kątem rozwoju zawodowego i osobistego. Dzięki temu rotacja w naszym przedsiębiorstwie jest relatywnie niewielka. Jesteśmy zdania, że praca w branży TSL wymaga kreatywności, a bez odpowiedniej atmosfery w firmie jej pobudzenie byłoby niemożliwe. Staramy się dbać o podtrzymywanie dobrej współpracy pomiędzy poszczególnymi działami, co wbrew pozorom nie zawsze jest sprawą łatwą. Powody do potencjalnych konfliktów pomiędzy kierowcami a spedytorami czy spedytorami a administracją mogą zdarzyć się zawsze, lecz naszym atutem jest umiejętność łagodzenia tego typu sporów, jeśli już zaistnieją.
Wydaje nam się, że to między innymi dzięki dobrej atmosferze panującej w firmie klienci chcą z nami współpracować. Niebagatelną rolę odgrywa również stosunek jakości naszych usług do oferowanej przez nas ceny. Myślę, że właśnie dzięki rzetelnej współpracy zatrudnianych przez nas osób jest on satysfakcjonujący zarówno dla kontrahentów, jak i nas samych. Oczywiście atutem Orange Logistics są również innowacje technologiczne, specjalne programy obsługi klientów i młody tabor, jednak w obecnych czasach niemal każda licząca się firma transportowa może się tym pochwalić. W związku z tym uważam, że w największej mierze wyróżniają nas ludzie.
Na rok 2016 stawiali sobie Państwo za cel rozbudowę taboru i podniesienie standardów telematyki. Czy udało się już zrealizować część z planowanych działań? Rozbudowa floty będzie wiązała się z zapotrzebowaniem na nowych pracowników?
Rok 2016 przyniósł pewne zmiany, jeśli chodzi o pomysły na rozwój firmy. Oczywiście plany związane ze wprowadzeniem telemetyki zostały zrealizowane, co przełożyło się na wzrost jakości usług, świadczonych przy pomocy naszych pojazdów. Analizy rynku wykazały jednak, że obecnie dla klientów najważniejszą rolę odgrywa kompleksowość oferty, w związku z czym naszym priorytetem stał się rozwój działu spedycji. W bieżącym roku Orange Logistics podwoiło liczbę zatrudnionych spedytorów, zajmujących się przewoźnikami zewnętrznymi. Odpowiadając na pytanie o zapotrzebowanie na nowych pracowników - owszem, wciąż poszukujemy odpowiednich osób.
Codziennie Państwa kierowcy odwiedzają 15 państw. Planujecie dalszą ekspansję na kolejne rynki?
Aktualnie realizujemy przewozy na terenie całej Unii Europejskiej i w związku z tym staramy się raczej podnosić jakość naszych usług na rynkach, na których jesteśmy obecni w tej chwili. Być może na rozszerzenie zakresu działalności o kolejne państwa przyjdzie czas później. Jedyne zmiany w tym obszarze, jakie nastąpią najpewniej w najbliższej przyszłości, to otwarcie nowych oddziałów handlowych na terenie Francji i Włoch.
Jakimi cechami charakteru powinni odznaczać się Państwa pracownicy?
Myślę, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie - wszystko zależy od działu firmy, do którego prowadzimy nabór. Predyspozycje osób zatrudnianych w księgowości niekoniecznie muszą pokrywać się z tymi, których oczekujemy od pracowników działu operacyjnego. Osobiście zawsze biorę udział w drugim lub trzecim etapie rekrutacji na spedytora, zatem mogę wypowiedzieć się na ten temat. Spedytor międzynarodowy powinien charakteryzować się przede wszystkim odpornością na stres, umiejętnością analitycznego myślenia, komunikatywnością i zaangażowaniem. Z moich obserwacji wynika, że jest to bardzo wymagająca praca. Nierzadko zdarzają się sytuacje, kiedy dochodzi do awarii lub klienci dzwonią wieczorami, chcąc uzyskać informacje na temat ładunku. Często powtarzam moim spedytorom, że jest to praca, którą pokochają albo znienawidzą i sądzę, że to stwierdzenie najlepiej obrazuje charakter tego stanowiska. Z drugiej strony spedytorzy to grupa, która osiąga w firmie najwyższe zarobki, zatem ich trudy są nagradzane :)
Ile osób obecnie liczy Państwa zespół? Mógłby Pan przestawić w jakich działach Państwa firmy można znaleźć zatrudnienie?
Tak, jak wspominałem, w trzecim kwartale zatrudnialiśmy w biurach naszej firmy ponad 180 osób i liczba ta wciąż się powiększa. W chwili obecnej prowadzimy rekrutację do działu operacyjnego na stanowisko spedytora międzynarodowego. Lada moment rozpocznie się również nabór do działu handlowego, do którego będziemy poszukiwać koordynatora klienta francuskojęzycznego oraz fakturzystkę. Dodatkowo nieustannie trwa rekrutacja kierowców międzynarodowych.
Na jakie stanowiska poszukują Państwo pracowników najczęściej? Gdzie osoby zainteresowane mogą znaleźć informacje o aktualnej rekrutacji.
Najczęściej poszukujemy kandydatów na stanowisko spedytora międzynarodowego. Aktualne ogłoszenia można znaleźć na naszej stronie internetowej.
Jak wygląda proces rekrutacji?
Proces rekrutacji przebiega - w zależności od stanowiska - w formie dwóch lub trzech etapów. Pierwszy z nich przeprowadza manager zespołu, drugi jest prowadzony przez kierownika działu, natomiast w trakcie trzeciego etapu - jeśli jest on konieczny - następuje przedstawienie warunków pracy.
Również proces weryfikacji umiejętności kandydatów jest zależny od charakteru stanowiska, na jakie aplikują. Może być to test znajomości konkretnego języka obcego, mapy Europy czy niezbędnych do pracy programów komputerowych. Jednak kluczowy pozostaje dla nas wynik analizy, czy dana osoba pasuje do zespołu, do którego prowadzimy aktualnie rekrutację. Kandydatom staramy się przedstawić całościowy obraz pracy. Zdarza się, że osoby aplikujące same rezygnują po rozmowie z nami, dochodząc do wniosku, że nie jest to odpowiednia praca dla nich. Uważamy, ze uczciwe i rzetelne przedstawienie wszystkich warunków to jedyny sposób na budowanie efektywnych zespołów, współpracujących ze sobą w przyjaznej atmosferze.
Jakie wymagania stawiacie przed pracownikami? Czy znajomość języków obcych jest konieczna?
To zależy od działu, do którego aplikuje dany kandydat. Znajomości języków obcych wymagamy jedynie w zespołach pracujących z klientami międzynarodowymi.
Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy? Czy mają szansę na rozwój?
To ciekawe zagadnienie. Często w trakcie rekrutacji zadaję kandydatom pytanie: ,,Co dla Pana/Pani oznacza tak właściwie rozwój w pracy?" i proszę uwierzyć - otrzymuję bardzo różne odpowiedzi. Jednak zakładając, że mowa tutaj o doskonaleniu swoich umiejętności, możliwości awansu w strukturach firmy czy podwyżkach, to owszem - nasi pracownicy mogą liczyć na dobre warunki rozwoju.
A jak wygląda atmosfera w firmie? Czy organizują Państwo spotkania, wyjazdy integracyjne?
Oczywiście organizujemy spotkania integracyjne, jednak uważamy, że to nie one mają największe przełożenie na atmosferę panującą w firmie. Kilka lat temu popularne stało się przekonanie, że dofinansowanie do karty MultiSport wystarczy, aby zatrudniane przez przedsiębiorstwa osoby dobrze pracowały i nie odczuwały potrzeby zmiany stanowiska. To nie do końca prawda. Oczywiście wszystkie benefity pozapłacowe czy wyjazdu integracyjne są potrzebne i stanowią miły dodatek, jednak osobiście uważam, że nic nie zastąpi wypłaty na wysokim poziomie, dobrych relacji z przełożonymi i jasnych zasad panujących w firmie. Śledząc różne fora internetowe, takie jak gowork.pl, zauważam, że opinie naszych pracowników o firmie są w większości pozytywne.
Uczestniczyliście w akcji Szlachetna Paczka. Działania prospołeczne są dla Państwa ważne?
Oczywiście, działalność charytatywna jest według nas bardzo potrzebna. Uważamy, że każda organizacja na pewnym etapie rozwoju powinna zainteresować się nie tylko wypracowywaniem zysków, ale także innymi sprawami, jak na przykład pomocą osobom potrzebującym.
Co uważa Pan za największy dotychczasowy sukces firmy?
Myślę, że największym sukcesem Orange Logistics jest zbudowanie kultury pracy, która promuje ludzi pragnących się rozwijać. Proszę mi uwierzyć, że nie jest to takie proste, jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka! Prawdę mówiąc pojedynczych sukcesów w historii naszej działalności było bardzo wiele. Jednak to właśnie zatrudniane przez nas osoby przyczyniły się do faktu, że w 2016 roku przychody naszej firmy wzrosną najprawdopodobniej o 60 % względem roku ubiegłego.
Podsumowując, dlaczego warto pracować właśnie w Orange Logistics?
Gdybym w tej chwili rozpoczynał karierę w branży TSL chciałbym trafić właśnie do takiej firmy, jak nasza. Dlaczego? W przeciągu pierwszych trzech miesięcy pracy w Orange Logistics niektórzy spedytorzy i handlowcy podwoili swoje wynagrodzenie finansowe w stosunku do startowego. Aby awansować w strukturach naszej firmy nie potrzeba pracować tutaj przez kilka lat - najważniejszą rolę odgrywają wyniki. Mamy przykłady osób, które awansowały po czterech miesiącach od chwili zatrudnienia. Praca w naszym przedsiębiorstwie jest gwarancją stabilizacji i zaspokaja potrzebę bezpieczeństwa; nigdy nie zdarzyły się u nas zwolnienia bez wyraźnej przyczyny. W Orange Logistics panują jasne i klarowne zasady. Pracownicy znają zakres swoich obowiązków i mają świadomość, z czego będą rozliczani. Nasze przedsiębiorstwo wciąż się rozwija, w związku z czym każda ambitna osoba może znaleźć tutaj swoje miejsce.
Dziękujemy za rozmowę.
wow
18.10.2016 15:09
wiesz że jak jest dobrze to nikt ci się nie pochwali :) , jak w miarę pracujesz to 3500 - 4000 zł na rękę . Chociaż te świerzaczki to i 2000 wychodzą na początku. Zależy jak Ci się poukłada i jak ogarniasz.
15.10.2016 13:28
halo
17.10.2016 10:39
Wiesz w spedycji to raczej łaski nie robią, ja odbieram co trzeci dzień telefon z propozycją pracy. Ale w oranege rzeczywiście dobrze płacą a już kilka osób po odejściu żałowało i chciało wracać. Myślę że jak jest dobrze to nie ma co szukać :) bo się może (usunięte przez administratora)
Kris
13.10.2016 22:28
Wypłaty są terminowe, ale dla m,nie to nie jest żaden plus a warunek , w dzisiejszych czasach to łaski nie robią że płacą w terminie. Natomias muszę przyznać że bardzo mi się podoba atmosfera panująca w tej firmie. Sprawia wrażenie takiej nowoczesnej, tzn. zarządzanej nowocześnie, wszyscy są na ty nie zależnie od wieku. Systemy wynagrodzeń przejrzyste, od samego początku znasz możliwości rozwoju. Jeden chłopak awansował na managera po czterech miesiącach pracy, bo miał wyniki. W mojej opinii jeżeli chce ci się pracować to mogę polecić Orange
Orange:)
13.10.2016 11:27
Z tego co widzę to ostatnie 3 miesiące dostałam 7-go, 9-go . Czyli generalnie płacą przed dziesiątym.
Jeśli chodzi o kwoty wypłaty to jest nieźle :) , ja po trzech miesiącach ciężkiej orki :) dostałam za wrzesień 3600 pln na rękę więc uważam że jak na początek nieźle. To tylko pracy dużo. Cały czas trzeba o tym myśleć. Chłopak co ze mną zaczynał po miesiącu sam zrezygnował bo mówił że mu się tiry śniły po nocy. Mnie się podoba ale na pewno nie dla każdego ta praca. Pracuje w zespole 14 osobowym, manager spoko, da się z nim żyć. Ogólnie atmosfera spoko.
Fff
12.10.2016 11:52
Co rozumiesz przez socjal?
Spedytor
11.10.2016 22:09
Teraz mamy nowy projekt i dużo rekrutują chłopaki do działów , co za tym idzie spora rotacja i narzekacze się trafiają. A miesiąc jak ktoś pracuje to wiadomo kto to jest.
Po miesiącu pracy to wstydziła bym się pisać opinie o firmie. To oczywiste że zwolniona bo się nie nadawała .
Jeśli chodzi o wypłaty w Orange Logistics to pracuje od 1,5 roku, nie długo ale od nikogo nie słyszałam żeby kiedy kolwiek się spóźnili. A jeśli chodzi o kwoty to jak Sławek mi obiecał że dostanę za cos premie to zawsze się wywiązuje z danego słowa . Zaglądajcie na transie z Kim kolwiek z firmy to wam potwierdzi .
Pracowałam w życiu w czterech firmach i tu mi sie podoba najbardziej , oczywiście wiem ze to indywidualne odczucie ale moje jest właśnie takie.
11.10.2016 22:46
Wiesz jak ktoś dobrze przeszkolil i poświęcił czas oraz nauczył to jest inna kwestia a w dodatku dużo wcześniej miałaś obycia z tym stanowiskiem, też bym się wymadrzala :) a to że miałam mało aut jak na początek to nie oczekujmy cudów bo z pustego to nawet Salomon nie naleje :) dużo zależy od team leadera :) i zależy w jakim segmencie pracujesz, a wgl dużo czynników składa się na sukces! :)
11.10.2016 22:22
Rafal
Przebieg rekrutacji
Byłem na pierwszym etapie, ciężko trochę trafić do tej firmy. Jak juz ich namierzylem to z recepcji pani przeprowadziła mnie do salki gdzie odbywała się rekrutacja. Firma wyglada spoko, bym powiedział nowocześnie, sami młodzi ludzie , gadali i się śmieli , wygląda jak by była miła atmosfera. Miałem spotkanie z Panem Dawidem. Zrobił na mnie dobre wrażenie , młody , miły , uśmiechnięty. Nie robił dystansu i nie czułem się jak na innych rekrutacjach jak petent w urzędzie miasta. Pytania zadawał sensowne a na koniec powiedział że rekrutacja jest trzy etapowa ale moze uda nam się zamknąć na dwóch. Generalnie wrażenie bardzo dobre, chciał bym sie dostać do tej firmy.
Pytania
-wypytał mnie o poprzednie prace, dokładnie to o zakresy obowiązków i czemu juz tam nie pracuje.
- na czym mi zależy w pracy ,
-przepytywał z angielskiego
- czemu bede dobrym spedytorem i to mi się wydawało bez sensu , bo skąd mam wiedzieć :)
-czy znam jakichś spedytorów, cos jeszcze ale nie pamietam :)
11.10.2016 11:52
Kolega z pracy
11.10.2016 16:21
no pewnie że jest wypłata na czas, a Samanta to naprawdę Natalia i pracowała ze mną. Nie miesiąc tylko 3 i po trzech miesiącach dalej nie dorobiła się żadnego klienta. Prowadziła 3 a nie 8 samochodów i nie potrafiła ich załadować. Jak chcecie prawdziwych informacji to :
1) tak pierwsze 3 miesiące zlecenie dają
2) wypłaty są w terminie a w tym miesiącu dostałem nawet 7-mego
3) tak jest zapieprz i ciężko, ale kasę też dobrą płacą, dużo postów to przechwałki i pieprzenie że zarabiają po 6-8 tys. , takie kwoty to pojedyncze sytuacje. Myśle że średniakowi w tej firmie wyjdzie 3-4tys. na rękę.
Mnie się wydaje że nikt na nikogo nie donosi bo nie ma czasu ani potrzeby, jak robisz marże to kogo obchodzi donoszenie. Jak nudzisz się to i się wkręcasz że ktoś donosi, według mnie : atmosfera jest ok, zresztą wszyscy włącznie z szefostwem jesteśmy na ty, zarobki ok, pracy trochę dużo . Idealnych firm nie ma.
A i tak szef ma porsche, fajne:)
Pozdro dla Natalii :)
Kolega z pracy
11.10.2016 16:21
no pewnie że jest wypłata na czas, (usunięte przez administratora) i pracowała ze mną. Nie miesiąc tylko 3 i po trzech miesiącach dalej nie dorobiła się żadnego klienta. Prowadziła 3 a nie 8 samochodów i nie potrafiła ich załadować. Jak chcecie prawdziwych informacji to :
1) tak pierwsze 3 miesiące zlecenie dają
2) wypłaty są w terminie a w tym miesiącu dostałem nawet 7-mego
A i tak szef ma porsche, fajne:)
Pozdro dla Natalii :)
10.10.2016 16:05
11.10.2016 09:56
Tak dają lecz w ofercie o pracę jest wyraźnie wszędzie napisane UMOWA O PRACĘ! Więc niech nie robią z ludzi idiotów :)
samantaaaaa
10.10.2016 14:25
A więc dam i ja szczerą opinię, i napiszę jak jest naprawdę ...
Pracowałam niecały miesiąc po czym w tym samym dniu zostałam zwolniona ...
Na początku mówią/piszą że dostaniesz umowę o pracę a jak się zatrudnisz to dają umowę zlecenie, właśnie tylko po to aby Cię z dnia na dzień mogli w (usunięte przez administratora) br />
Praca mi się bardzo podobała i jej specyfika, lecz niedocenione starania ( w sumie jak mogą być docenione jak prawie "szefa" nie ma ). Oczekują wyników od razu lecz aby zainwestować w dobrą jakieś kadry szkolące bądź w szkolenia, to szkoli Cię osoba która sama ma 7 aut do prowadzenia i nie ma czasu Ci tłumaczyć niczego... Zadajesz nieraz pytania i echoooo... Firma kogucik :) spółeczki córeczki tylko po to aby prawdziwej twarzy nie rozszyfrować :) Kwestia zwolnienia niby "marża" na porsche szefa , pewnie teraz mięso poleci w mój komentarz lecz mnie to mało obchodzi , będą bronić lizydupy :) a i nie zazdrość przemawia tylko rozczarowanie bo jeśli jeździ się takim autem to i można zatrudnić szkoleniowca !! I takich rotacji by nie było :) po co piszą że do przyuczenia jak nikt prawie nie szkoli i na dodatek Cię wyrzucą nie z Twojej winy , bo jak masz osiągać wyniki ,wiedzę posiadając niedużą? Na LOGIKĘ a ponoć zajmują się właśnie myśleniem :) Dają Ci sprzęt niezbędny do pracy, podniesiony pułap wysoko gdzie aby awansować musisz mieć z 8 aut, dodatkowo robisz zlecenia , szukasz ich , kontaktujesz się z kierowcą, przewoźnikiem , potencjalnym klientem , wysyłasz meile i kupa roboty przy ładunkach... brak czasu na cokolwiek!!! za dużo spedytor ma, bo dzwonienie i namawianie potencjalnych klientów leży w pracy handlowców którzy też tam są... na początek 1800zł przez 3 miesiace umowy zlecenie potem 2200zł na umowę o pracę (plus marża) jak zrobisz 15tys marży co wczesniej było 10 to wskakujesz na 2500zł jak 20 tys 2700 a 25 3000zł... Kij i marchewka szkoda że wszyscy się łapią na ten wyścig szczurów, przez co tracisz człowieczeństwo bo każdy z zazdrości i pazerności mało co rozmawia i daje rady, straszna rywalizacja jest między ludźmi... A i jeden osobnik w szczególności donosi wszystko szefowi :) więc uważajcie z kim i o czym rozmawiacie :) to było by na tyle :)
Powodzenia !
12.09.2016 17:38
Wypłatę dostajesz w terminie, nie masz się o co obawiać.
09.09.2016 15:58
11.10.2016 10:00
Wypłata hmmm, ja robiłam miesiąc i dzisiaj 11 a dalej przelewu nie mam... Poczekam jeszcze do wieczora dzisiaj a jak nie to inaczej to załatwię :)
adam
29.08.2016 11:20
Jak chcesz pracować, a nie się obijać, to wszystko jest w porządku. Atmosfera na plus
Ringo
29.08.2016 10:28
Witam ponownie , chcialem tylko napisac ze rozmowy z szefem nie bylo , nie zadzwonili. To dla tych ktorych jak mnie zbija na wyjscie milym usmiechem i nadzieja na robote , . Powodzenia ;)
Ringo
23.08.2016 10:46
Witam , jestem po rozmowie wstepnej na stanowisko spedytora miedzynarodowego . Rozmowa przebiegla szybko , sprawnie i jak mysle pozytywnie . Kolejny etap to rozmowa z szefem w piątek . Trzymajcie kciuki .
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Orange Logistics?
13.08.2016 18:46
Wiadomo nowa praca, trzeba sie wykazac dla leni nie ma miejsca. Takie mam szybkie pytanie, czy to prawda, ze zaczyna się na stanowisku spedytora 1800 złotych netto?
Mariusz
05.08.2016 19:03
Świetna atmosfera, pieniądze na czas i zadowalające warunki. Czego więcej chcieć? Polecam!
halo
27.07.2016 18:45
Mnie się bardzo dobrze pracuje w tej firmie, atmosfera luźna wszyscy są na ty, nawet z szefami.
AŚKA
27.07.2016 17:40
Zależy dla kogo, żartuje . Generalnie jest luźno, wszyscy na ty, z szefami też. Ale jak coś przeskrobiesz ostro się czepiają. Jak wszystko się zgadza, myślę o raportach i wytycznych to fajnie. Co mnie osobiście się podoba to dokładnie wiem co mam robić i jak się wywiązuje, a mnie praktycznie zawsze udaje się wypełniać swoje obowiązki to luzik, wiem czego się spodziewać. Do przezimowania słabo, szybko managerowie i Sławek wycinają leni a jak ktoś chce pracować to szybko można awansować i dobrze zarabiać.
lego
27.07.2016 11:44
To ty chyba też tu pracujesz skoro wiesz o aktualnych konkursach, no regularnie robią jakieś konkursy, można na tym nieźle przyrobić. Za pozyskanie klienta premia 800 zł , jeden chłopak na krajówce to bierze ponoć miesięcznie za 3-5 klientów + podstawa 3000 + prowizja od marży. Podobno wychodzi ponad 10 tys. a pracuje pół roku. Ale jest najlepszy , nie wiem jak sku-rczy-byk to robi. :)
dino
25.07.2016 12:46
Pewnie że zatrudniają od teraz na już, pracuje tu od roku i w tym okresie czasu podwoili liczbę spedytorów. Więc z pewnością zatrudniają od teraz na już. I z Mateuszem nie do końca się zgadzam że część tych komentarzy to stek bzdur. Po prostu jednej osobie się tu bardzo podoba i widać że są zadowoleni z pracy a inni odchodzą lub są zwalniani. Więc zależy od kontekstu, na pewno niektórzy mogą źle odebrać firmę. Choć mnie osobiście się tu super pracuje.
dino
25.07.2016 12:45
czad
24.07.2016 02:12
Słyszałem nie dobre opinie o tej firmie czy to prawda?
Mateusz
12.07.2016 22:08
Część tych komentarzy to jakaś bzdura. Pracuje krótko, przyjęto mnie bez doświadczenia na spedytora międzynarodowego. I owszem nie jest łatwo... trzeba się szybko uczyć. Ale jak się porywa na głęboką wodę to tak jest. Praca wg mnie jest bardzo ciekawa. Wymaga dobrej koordynacji własnych działań i analitycznego myślenia... przewidywania ruchów oraz robieniu/załatwianiu kilku spraw na raz. Nie jest dla każdego... ale myślę, że warto powalczyć. Atmosfera w pracy jest bardzo fajna. Jest presja czasu i obowiązków, ale nikt nad tobą nie stoi z batem. Po prostu trzeba robić swoje i tyle. Moje pierwsze wrażenia są pozytywne. Chociaż pierwsze dni były trudne z racji ogromu informacji. Z każdym dniem jest łatwiej organizować sobie czas pracy. Co do zarobków... nie podam kwoty bo za krótko pracuje. Jest podstawa oraz prowizje i premie. Praca dla osób na prawdę zdecydowanych... dla tych co myślą, że sobie posiedzą i popierdzą w stołek na pewno nie.
19.06.2016 11:12
mmm
19.06.2016 18:54
są 2 etapy rozmowy: jedna z liderem spedycji, a drugi etap z szefem. fajnie, jak sie orientujesz w temacie transportu, a jak startujesz na międzynarodowego spedytora, to część rozmowy przeprowadzają w języku obcym.
19.06.2016 09:18
11.10.2016 22:48
A 25tys to podstawa jest 3000zl jak już a 2700 to 20tys marży :)
Fff
12.10.2016 08:12
To na kraju pracowałaś ? Bo na międzynarodówce od 25 tys. jest jest 2700, a 30 tys jest 3000 podstawy. A ile marży Samantaa?
siemka
18.06.2016 21:34
Firma się rozwija i znowu ogłoszono nabór na spedytorów. Ja byłam ostatnio na rozmowie i zostałam zaproszona na 2 etap. Jestem dobrej myśli :)
gosc
07.09.2016 20:37
A jakie warunki na spedytorow?? Mam tam jutro rozmowę
gosc
09.09.2016 14:56
Hej i dostałaś się?? Bo ja też zostałam zaproszona na ll etap.Napisz coś więcej o tej pracy jeśli moż[email protected]
krzyś
16.06.2016 11:25
Uwielbiam wypowiedzi takich leniwych głąbów, jak schreck. Pracuje tu od 3 lat, w firmie w sumie pracuje ponad 170 osób, w branży Spedycyjnej gdzie wszyscy biją się o spedytorów a wg ciebie nie płacą. Bardzo proszę idź się uzewnętrzniać do żony.A pewnie że Orange Logistics to Duda, nikt tego nie ukrywa. Dwa lata temu robili rabranding jak otwierali oddział w niemczech.
No cóz sporo ostatnio tu się przewinęło niedodziałanych świeżaków, mówiłem szefowi żeby nie brać bez doświadczenia ale on się uparł. I teraz tego skutki na forum frustraci.
ucho89
07.04.2016 12:27
No pewnie że jak ci się nie chce robić to omijaj a jak chcesz pracować i zarobić to możesz próbować, na początku duża rotacja wytrzyma dwa miesiące to potem już pracuje. Więc chyba ok.
25.03.2016 14:58
Buahahah
01.04.2016 14:01
Jak przetrwasz piątek i o 16.00 Cię nie zwolnią, to masz szanse popracować kolejny tydzień hahahahahaha ;)
paulo
30.01.2016 05:47
ludzie omijajcie tom firme wielkim kolem
19.01.2016 12:13
tajemniczy69
20.01.2016 08:37
Teraz postaw sobie kotku pytanie - jak daremny musiałeś być, że nawet w Dudzie cie nie chcieli.
Pozdrawiamy Cie Michał Ucho89 - Duduś.
Duduś
31.01.2016 12:07
Kolego.... Skoro bylem daremny to nie znalazłbym szybko innej roboty :D
Daremny to Ty jesteś pisząc takie głupoty.
gg
24.11.2015 21:18
Heja czy orientujecie się może ile może u nich zarobić handlowiec stacjonarny? I w jakich godzinach pracuje? Oczywiście jestem osobą która angażuje się w pracę, nie tak zwany darmozjad tylko rzetelny pracownik;)
globus
31.10.2015 12:30
Składałem do nich cv, czytałem że cały czas przyjmują ale nie widziałem nigdzie ogłoszeń na spedytora. (usunięte przez administratora) Wie ktoś z kim w tym Orange Logistics trzeba pogadać żeby dostać się na spedytora? z góry dziękuję.
Ucho89
25.10.2015 14:47
Ja od listoapda mam rozpoczac tam prace jako Dyspozytor. Mozecie cos powiedziec na temat ego stanowiska w tej firmie? Bo widze tutaj różne opinie, ale dot. głównie spedytorów.
Zostaw merytoryczną opinię o Orange Logistics Sp. z o.o.