Orange Logistics

3 Dodaj opinię
Orange Logistics
3 228 457 5 1

Opinie o Orange Logistics

Filtruj opinie po kryteriach:

olaaa
 Opinia

Witam, napisze ktoś jak tam aktualnie wyglądają zarobki, bo widziałam wypowiedzi ale sprzed 3 lat , podobno podstawa i prowizja?

Pomocna?
Tak25Nie
pół roku
 Opinia
@olaaa 01.04.2019 12:55

Proste na rozmowie dostajesz info w tabelce 2500 - na 3 pierwsze miesiące i zaczynasz od Zlecenia tzw. śmieciówki 3100 - po 3 miesiącach i normalną umowę, dobre jest to że nie ma z tym problemu, nie kręcą od razu dają ja miałem pierwsze 3 miesiące prowizje od 500 - 1500 pln, ale nie każdy wyrabia taką marże, dziewczyna co zaczynała ze mną to w 3 miesiącu miała 400 pln prowizji ale była słaba nie przedłużyli jej umowy Jeden chłopak u mnie w zespole ma podstawy 6300 i drugie tyle bierze prowizji ale powiem szczerze jest prze kozak i nie wiem jak on to robi że tyle marży (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak34Nie1
gooogo spedd
 Opinia
@pół roku 02.04.2019 12:47

Piszesz kolego troszkę głupoty bo w moim teamie tylko jedna osoba ma podstawę 5 koła i resztę trzeba ciepać z prowizji , według mnie 5-6 koła i to ze wszystkim razem z prowizjami na rękę można wyjść ale więcej to pojedyncze osoby

Pomocna?
Tak24Nie1
rafcio
Nazwa działu: Spedycja
 Opinia
@pół roku 02.04.2019 12:47

Pracuje 2 miesiąc i zrobiłem 34 koła marży, dostałem umowę na 5600 zł __ 2486,00 zł prowizji, więc nie gadajcie głupot 2500 i jakieś śmieciówki, bo jak pokażesz że do czegoś się nadajesz to w sumie wyszedłem ponad 10 tys. nie chce się czytać nawet tych lebieg co tu wypisują , od razu widać że się nadają ...hehe ale nie na spedytoró∑ chyba że w księgowości robią to nie wiem ale w spedycji zarabia się prawdziwe pieniądze

Pomocna?
Tak21Nie
pela
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@olaaa 01.04.2019 12:55

Ja tu pracuje już pół roku i pomiędzy 4-5 tys zarabiam i nie widze możliwości na więcej

Pomocna?
Tak19Nie
Jolka
Nazwa działu: Spedycja
 Opinia
@olaaa 01.04.2019 12:55

Ja mam 6 koła podstawy i 5/6 koła prowizji ale mnie się chce pracować a nie płakać na tych forach jak jest ciężko ;)

Pomocna?
Tak8Nie2
Franciszek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@rafcio 08.04.2019 18:52

Dziwne bo na niektórych komentarzach piszą 1650 a na innych 6 tys.

Pomocna?
Tak2Nie
Spedytor
 Opinia
@pela 11.04.2019 16:53

to weź się może za robotę w końcu to i będzie 10 tys :) a nie tylko fb inst i zakupy :)

Pomocna?
Tak3Nie1
Gosia
 Opinia
@Franciszek 13.05.2019 07:59

1650 piszą na komentarzach z przed 4 lat i pewnie ludzie od faktur bo handlowcy i spedytorzy teraz poniżej 3500 nie zarabiają , średnio myśle ze koło 4500/5000, chyba ze mówimy o niemrawcach co sobie nie radzą ale to i tak sami po 2/3 miesiącach odchodzą bo się nadają głą..by do tarcia chrzanu a nie na spedycję, siedzi potem taka niemota i wypisuje na forum

Pomocna?
Tak2Nie
Tadziu
 Opinia
@Franciszek 13.05.2019 07:59

Ja zaczynałem to dostałem 2300 podstawy od razu a po 4 miesiącu 3500 ale robię dobre wyniki, w sumie z prowizjami najwiecej wyszedłem 6300 , a skąd 1650 to nie mam pojęcia

Pomocna?
Tak3Nie
mako
 Opinia
@rafcio 08.04.2019 18:52

drugi pstrowski :)), a dniówki na szafce kredą??

Pomocna?
Tak2Nie1
Tyskie
 Opinia
@Tadziu 10.06.2019 09:30

Coś ty , ja tu pracuje już dwa lata i wychodzę raz 4 raz 5 koła i u mnie w zespole może jedna osoba zarabia 6 więc nie gadaj że tak tu jest kolorowo

Pomocna?
Tak2Nie
aleksandra
 Opinia
@pół roku 02.04.2019 12:47

Pewnie że nie wyrabiała na 10 zatrudnionych zostaje maksymalnie 3 osoby , a reszta ta co się nie nadaje potem piszą jakieś frustrujące komentarze coś o "konkretach " ::)))

Pomocna?
TakNie
boss
 Opinia
@rafcio 08.04.2019 18:52

Ta moze i 10 kola zgarnoles bo przewoznicy od dudy nie dostaja nic????zlodziejska firma kto wam jeszcze auta wstawia? A duda ktory na bacznosc pod stolem przechodzi dalej ma panamere porshe

Pomocna?
Tak1Nie
tytus
Nazwa działu: Spedycja
 Opinia
@pół roku 02.04.2019 12:47

no nie tak do końca jest jak piszesz, byłem dziś na rekrutacji , rozmowę prowadził jakiś Pan który robił bardzo dobre wrażenie, w konfrontacji z innymi komentarzami to nie czekałem na niego chyba nawet minuty a byłem 20 min przed czasem. Najpierw kulturalnie się przedstawił i opowiedział mi w skrócie o firmie, wypytał o poprzednie prace tylko trochę inaczej niż na innych rozmowach kwalifikacyjnych, wydawał się naprawdę zainteresowany moją osobę i tym czym do tej pory się zajmowałem. Potem opowiedział o pracy spedytora i jestem przekonany że był szczery bo miałem odczucie że chce mi obrzydzić tą pracę albo to był jakiś haczyk :). Szczerze mówiąc po rozmowie z nim to na koniec nawet nie pamiętałem jaką kwotę wynagrodzenia mi zaproponował bo ja po prostu tam chce pracować. Zostawił mi broszurę ze ścieżką kariery i tam jest napisane że pierwsze 3 mc 2400 a nie 2500 więc inaczej niż piszesz a jeśli chodzi o prowizję to mówił żę jestem w stanie wyjść przez pierwsze 3 miesiące 300-600 pln . Wątpie żeby odejmował a Ty piszesz że prowizji 500-1500pln. Jeśli chodzi o wynagrodzenie po pół roku to wspomniał że są spedytorzy którzy mają same podstawy na poziomie 6300 i w to też mu wierze. Prawdę mówiąc po tej rozmowie to jestem przekonany że chce tam pracować.

Pomocna?
TakNie
kkk
 Opinia
@pół roku 02.04.2019 12:47

No bez jaj, ciekawe kto tam tyle zarabia. Pracuje tu już ponad rok i na rękę wychodzę cztery koła jak jest dobry miesiąc. Ciężko moim zdaniem lepiej wyjść

Pomocna?
TakNie
przed rozmową
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

dzień dobry , wybieram się na rozmowę , oddział Katowice 11 listopada , dział handlowy . czy Ktoś ma jakieś pinie ?? będę wdzięczna za odpowiedz , bo czasu mam mało :) pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
przed rozmową
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@przed rozmową 10.07.2019 10:38

Dzień Dobry , byłam dziś na rozmowie , miał być dział handlowy ...a to zwykły call center .... Rozmowa z panią Sandrą , byłam przed czasem , Pani zeszła natychmiast do salki rekrutacyjnej ... poszłam , raczej aby zdobyć doświadczenie w procesie rekrutacyjnym , ale poszło bardzo szybko , chyba nawet 10 min .... na początek 2100 ,na zlecenie potem , jak się sprawdzę rozmawiamy do umowie , z podstawą 3000 coś ... na okresie próbnym w " telefoniadzie " mam złapać jedna umowę i w kolejnych miesiącach 2, 3 . na umowie ma być 6 na miesiąc , inaczej ..... może to i fajna praca , ale dla kogoś kto żyje na garnuszku rodziców , jako człowiek z rodziną i zobowiązaniami nie podejmę ryzyka ... zrezygnowałam na rozmowie pozdrawiam 13 lat jako manager w FMCG (pracuję nadal :)

Pomocna?
Tak1Nie
Kaśka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dzień dobry. Chciałam się podzielić moimi spostrzeżeniami. Otóż aplikowałam do działu sprzedażowego jakiś czas temu. Pani Jola przyjęła mnie punktualnie, sympatyczna rozmowa, nawet bardzo. Kurczę, nawet się nie stresowałam. Czekam na pozytywną odp nie ukrywałam. Praca wydaję się ciekawa pełna wyzwań. Zarobki może na początku nie jakieś kokosowe, ale wiem, że dam sobie radę prowizyjnie.

Pomocna?
Tak3Nie1
Przyszły pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witajcie, byłam umówiona jakiś czas temu z Panią (usunięte przez administratora)na spotkanie rekrutacyjne jednak mimo moich kilku telefonów w dniu spotkania Pani (usunięte przez administratora)nie odebrała i nie oddzwoniła, więc i ja ostatecznie się nie pojawiłam. Mam kilku letnie doświadczenie w telesrzedaży i obsłudze klienta . Niestety natknęłam się na nieuczciwych pracodawców i nie chciałabym już tego po raz kolejny przerabiać. Zależy mi na zarobkach 4-6 tys na rękę - czy jest to realne, czy tylko dla osób, które siedzą tam latami i jakie zarobki są szczególnie na początku w tych pierwszych miesiącach? Na czym dokładnie polega praca - czy laik z branży spedycyjnej ale dobrą gadką i pozytywnym nastawieniem da radę? :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z góry dziękuję za pomoc :)

Pomocna?
TakNie
martysia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam. a ja powiem, że złożyłam do nich ponownie CV. Zdaję sobie sprawę, że może mają mnie w sowich notatkach gdzieś i mnie nie przyjmą. Otóż w lutym dzwonili do mnie - przyjęli mnie do pracy, odmówiłam. To był mój duży błąd. Od tego czasu bujam się po jakichś firmach, w których albo nie ma wypłaty na czas, albo szefa nigdy nie ma i w sumie nie wiadomo kto to, albo dają jakieś dziwne umowy o dzieło, chcą aby założyć działność, no szok. Mam dość. Przyjęli moją koleżankę na dział handlowy jakieś 4 m-ce temu, ludzieee, wniebowzięta. Pozdrowienia dla Ciebie łobuzie :) może mnie tam przepchniesz jakoś. :)

Pomocna?
Tak2Nie
Ataga
 Opinia

tak, poproszono mnie o napisanie coś od siebie i robię to z przyjemnością. pracuję w Orange od grudnia. mam już swoje lata i wiem jacy pracodawcy są na rynku, nie raz się zdziwiłam :(( Tutaj jest stabilnie, bezpiecznie. Szefowa wesoła ale i kompetentna. Nigdy nie odmówiła pomocy. Uwielbiam tą firmę. Ale fakt, wymagają. Jeśli ktoś chce w pracy robić nic - to nie tutaj. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
holeryk
 Opinia

nie rozumiem tych Waszych hejtów, ale wiecie kto hejtuje... przeczytajcie definicje. nie dziwne, że pracy nie dostaliście... i szybko nie dostaniecie. nikt nie chce pracować z marudami... ale "miłej atmosfery" to każdy oczekuje. szok. rece opadają. pozdrowienia dla Was....

Pomocna?
TakNie
balbina z orange
 Opinia

Firma totalne dno. Ich praca opiera się na oszukiwaniu przewoźników. Spedytorzy zwalniają się nagminnie, bo maja dość okłamywania ludzi przez telefon. Omijać ich szerokim łukiem!!!

Pomocna?
Tak4Nie
wwo
 Opinia
@balbina z orange 05.07.2019 01:01

Ciekawe bo nie kojarzę żeby w tym roku odszedł ktoś kto pracuje dłużej, świeżych do 3-5mc to się przewinęło trochę nie powiem ale koleżanko balbino, przewoźników tu nie wolno oszukiwać i managerowie tego pilnują, nie wiem jakie praktyki Ty stosowałaś. Z dziewczyn to były zwolnione z doświadczeniem dwie dziewczyny z krajówki ale sobie nie dawały rady i nie chciało im się pracować. Więc to może być tylko któraś z Was albo świeżak. W każdym bądź razie w mojej opinii jeśli chodzi o osoby z stażem minimum rok to tu rotacji praktycznie nie ma, chyba że coś mnie ominęło , napisz proszę jeżeli się mylę.

Pomocna?
TakNie2
balbina z orange
 Opinia
@wwo 06.07.2019 13:35

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Maciek2910
 Opinia

Udzieli mi ktoś informacji jaka kasa jest przez te pierwsze 3 miechy taki konkret żebym wiedział czy w ogóle iść na rozmowę

Pomocna?
Tak30Nie1
Katarzyna
 Opinia
@Maciek2910 28.11.2017 13:11

1800 zł netto + premia od wypracowanego obrotu. Taka przynajmniej była propozycja dla mnie.

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pozdro
 Opinia
@Katarzyna 04.12.2017 15:17

1800 netto obiecują, w praktyce dostajesz umowę na 2400 brutto lub 15 za godzinę. W przeliczeniu wychodzi jakieś 1600 zł + premia.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mokasyn
 Opinia
@pozdro 15.03.2018 22:02

zapominasz dodać iż premia w orange, jest jedną z najwyższych w branży. Jak złapiesz kontrakt z klientem na 3-5 lat to masz co miesiąc wypłatę z kosmosu, znajomy tam pracuje pół roku i wskoczył na taką opcje. Ale rak jak ktoś wspomniał, nie dla każdego taka praca jest spoko

Pomocna?
Tak2Nie2
Pozdro
 Opinia
@Mokasyn 16.03.2018 09:28

Premia jest faktycznie okej. Gdyby tylko na start firma dawała normalną umowę o pracę na okres próbny z zachowaniem wypowiedzenia zgodnego z kodeksem pracy to byloby to okej. Niestety prawda jest taka ze wielu ludzi zmienia prace w ktorej mieli przynajmniej pewne miejsce, ale np. chcieli zaczac robic cos innego. Potem jesli ktos sobie nie poradzi albo wg szefostwa robi za slaby wynik zostaje tak naprawde z dnia na dzień na lodzie bez pracy a musi za coś żyć. Przy zachowaniu wypowiedzenia wiedzialby chociaż, że ma już sobie czegoś szukać. Niestety firma kusi fajnymi zarobkami, ale pracownikow traktuje jak śmieci.

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdro
 Opinia
@Mokasyn 16.03.2018 09:28

A to ze premia jest najwyzsza nie zmienia faktu ze mowione jest o 1800+premia a nie 1650+ premia. Dla mnie netto to zarobek do reki.

Pomocna?
TakNie1
Mokasyn
 Opinia
@Pozdro 16.03.2018 23:15

i ta podstawa się zwiększa wraz z efektami, od 1800, potem 2200 , 2500 i potem ponad 3000 + marże od klientów i samochodów, które co miesiąc idą do przodu

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdro
 Opinia
@Mokasyn 21.03.2018 09:46

Od 1650 ;) dalej widze firma wciska kit pracownikom. Tylko 150 zł roznicy, co tam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Orangeisthenewblack
 Opinia
@Pozdro 16.03.2018 22:40

W spedycji trzeba podejmować czasem trudne decyzje i jedną z nich jest ta czy to jest dla Ciebie czy nie.. Orange propnuje 5 dniowe szkolenie i sprawdzenie siebie "nawzajem". Mało jest takich opcji. U ich konkurencji szkolenie minimum 2 tygodnie zanim zaczniesz zarabiać na swoje konto.

Pomocna?
Tak1Nie2
Leeroy Jenkins
 Opinia
@Pozdro 24.03.2018 08:46

Podstawy +3k są osiągalne ale trzeba się wykazać. Nic za darmo.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdro
 Opinia
@Orangeisthenewblack 29.03.2018 00:50

Ale co to ma do tego co napisalem? ;) trudne decyzje to jest dac sie (usunięte przez administratora) na 150 zl miesiecznie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KTC
 Opinia
@Pozdro 29.03.2018 22:23

Plus minus 150 zł to szczegół, ja dostałem 600zł za prawie 3 tyg pracy, w systemie rób co chcesz, mów co chcesz, byle by sprzedać fracht. Brak zetelnego szkolenia (jakiegokolwiek) i ogólny chaos, dezinformowanie klientów oraz podejmowanie trudnych decyzji typu kłamać czy tylko trochę kłamać,...poza tym nauczyć się można liczyć w kilku językach od 1-24 i pogadać kilkanaście razy dziennie z klientami z całej Europy o Orange logistics i poczekać aż odłoża słuchawkę.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdro
 Opinia
@KTC 03.04.2018 11:23

No dla mnie to nie szczegół. A co do tego jak prosperuje firma to wiem bo sam tam pracowałem :) kłamstwo to coś na czym funkcjonują.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hgh
Nazwa działu: Spedycja
 Opinia
@Maciek2910 28.11.2017 13:11

Pierwsze 3 miesiące 2500+premie Jakieś 3000 powinieneś wyjść

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracuje to wiem
 Opinia
@Pozdro 24.03.2018 08:46

Proszę Cie, po tym co piszesz widzę ze nawet miesiąca pełnego nie przepracowałeś, stawka to 1800 PLN, na zleceniu masz płacone za przepracowane dni, jak w jakiś dzień Cię nie było to nie masz za to zapłacone, z tym ze jak ktoś przychodzi pracować tylko po to żeby dostać podstawę to i tak nie zrobi kariery, niech lepiej idzie na produkcje czy magazyn tam się odnajdzie, a jeżeli chcesz mieć wpływ na to ile zarabiasz to nie koncentrujesz się na podstawie tylko na wynikach, a podstawa to "dodatek" do premii. I nie musisz być przecinakiem, wystarczy ze potrafisz myśleć i Ci sie chce, a jak masz przyjść i posiedzieć 8h to nie odnajdziesz się w tej branży.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola
 Opinia
@Hgh 29.03.2019 07:56

2500 netto czy brutto ?

Pomocna?
Tak1Nie
Lgbt
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Maciek2910 28.11.2017 13:11

Startujesz od 2500, zarobki są dobre ale ciężko się utrzymać w te 3mc, potem jak polapiesz co i jak jest ok

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jolka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pozdro 24.03.2018 08:46

Aktualnie zarobki to od 2500 się zaczynaja to już dawno nie aktualne i jeśli chodzi o wdrożenie to się znacznie poprawiło , niestety rotacja na początku jest dalej

Pomocna?
Tak1Nie
H2o
Nazwa działu: Spedycja
 Opinia
@Katarzyna 04.12.2017 15:17

To nie prawda, stare info. Teraz startujesz od 2500pln

Pomocna?
TakNie1
Darek
 Opinia
@Maciek2910 28.11.2017 13:11

Ple ple, spedytorzy zarabiają po 20 000 , śmiech na sali , takich co tyle zarabiają jest w tej firmie raptem może czterech. Prawda jest taka że 5 góra 6 tys. i to trzeba na to grubo za..pie..prz..ać

Pomocna?
TakNie
Niuńka78
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie1
windykacjaterenowa1@gmail.com
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Pracus
 Opinia
@windykacjaterenowa1@gmail.com 02.07.2019 14:35

Jak to jest ze administrator czyli OL usowa nie przychylne komentarze :) ?

Pomocna?
Tak1Nie
Admin
 Opinia
@Pracus 03.07.2019 12:00

Witam, administrator usuwa komentarze wolgarne, obraźliwe oraz reklamy które nie są zgodne z regulaminem serwisu gowork.pl, te które nie łamią regulaminu nie są usuwane niezależnie od tego czy są pozytywne czy negatywne.

Pomocna?
TakNie
Tadziu
 Opinia

Mam prośbę żeby ktoś napisał o pracy w tej firmy bo 80% komentarzy to że rekruter się spóźnił na spotkanie, ciekawe ja tam aplikuje na rekrutera i w aktualnej pracy zdarza mi się spóźnić na spotkanie, choć by z powodu że przeciąga mi się poprzednie spotkanie. Ale na szczęście nie mam do czynienia z tak roszczeniowymi osobami. Jestem mocno zainteresowany tą pracą i proszę o jakiś komentarz osoby która pracuje chociaż 4/5 lat

Pomocna?
Tak1Nie
xyz
 Opinia
@Tadziu 03.07.2019 10:01

Stary kasa spoko, ale pracy jest sporo i trochę stresu. Jak ciśniesz z marzą to i się nie czepiają jak masz słabszy okres to zaraz zaczynają się problemy. Dla mnie trochę słabo bo każdy może mieć słabszy okres a tu tego nie rozumieją tylko cały czas ile masz marży , rano/wednie/ wieczór w nocy " ile masz marży ?, pracuje tu już 3,5 roku i czasami mam tego dosyć.

Pomocna?
Tak1Nie
fakturzystka z orange
 Opinia
@Tadziu 03.07.2019 10:01

Tadziu, zaopatrz się w termos i kanapki. Atmosfera u nas jest super, non stop fan i beka z ludzi przez telefon. Czekamy na Ciebie , zespól zgrany orange i banany.

Pomocna?
Tak2Nie
Chcesz zarabiać? Kłam.
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
tadzio
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie1
TR
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Ktr
 Opinia

Kurczę szkoda że są tu praktycznie same komentarze osób które nie dostały pracy, nie trafili pod podany adres, poczuły się zażenowane jakością procesu rekrutacyjnego i biją pianę. Pracuje aktualnie w korpo firmie o globalnym zasięgu i renomowanej marce i na profilu mojej firmy wypowiadają się też ludzie którzy pracują w firmie i piszą jakiego rodzaju problemy ich dotykają w organizacji. Niestety tu sami frustraci którzy nie dostali pracy albo mieli jakieś problemy związane z rekrutacją. Zastanawiam się Czy w Orange Logistics jest tak dobrze że osoby w tej firmie pracujące się nie wypowiadają albo wypowiadają się tylko pozytywnie, czy nikt u nich nie pracuje, to by tłumaczyło 90% komentarzy osób które bądź się nie dostały albo które są tka wartościowymi kandydatami że same postanowiły zrezygnować z dalszego udziału w rekrutacji. Ale nie potrafię jednego zrozumieć, jeżeli bym zrezygnował z rekrutacji z niezależnego powodu to jakoś nie chciało by mi się udzielać na forum na ten temat, zwykle swoją frustrację wylewają ludzie którzy w jakiś sposób czują się pokrzywdzeni lub nie docenieni. Hmmm a tu zwykle piszą tacy wartościowi którzy sami zrezygnowali . Nie mogłem się powstrzymać od tak swobodnych przemyśleń. W sumie jak ja tu drukuje to też mi się nudzi :))) ale dziś mam luźny dzień :))

Pomocna?
Tak1Nie3
Anonim
 Opinia

Witam Niestety nie polecam tej firmy. Otóż dostałam telefon od Pani która umówiła się ze mną rzekomo na rozmowę kwalifikacyjną. Ustalilysmy godzinę jak i datę spotkania. W wiadomości SMS dostałam adres. Więc w umówiony dzień przyjechałam pod wskazana lokalizację. Na miejscu dowiedziałam się że firma dawno zmieniła miejsce. Próbowałam się dodzwonić do nich,zarówno przez numer który miałam zapisany w telefonie, jak i na sekretariat gdzie numer podany był na stronie internetowej. Nie odebrali żadnego telefonu, dzwoniłam kilkakrotnie. Wysłałam wiadomość SMS i mija kolejny dzień bez jakiegokolwiek odzewu. Więc wychodzi na to że tylko straciłam czas i paliwo dojeżdżając tam. Olewają potencjalnych pracowników.

Pomocna?
Tak1Nie
anka
 Opinia
@Anonim 27.06.2019 09:14

a jaki to był adres?

Pomocna?
TakNie
Chęć pracy
 Opinia

Czy ktos aplikowal do dzialu rekrutacji? Jakies opinie o zespole i zarobkach?

Pomocna?
TakNie
Krzysiek
 Opinia
@Chęć pracy 24.06.2019 22:18

W Orange nie ma działu rekrutacji jest tylko jedna osoba, większość rekrutacji przeprowadza manager działu

Pomocna?
TakNie
Krzysiek
 Opinia
@Krzysiek 25.06.2019 09:33

A swoją drogą to sporo pracy przy rekrutacji , cały czas rosną i non stop rekrutują

Pomocna?
Tak1Nie
Beznicku
 Opinia

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w zeszłym tygodniu. Po przeczytaniu opinii o rekrutacji tutaj bylam sceptycznie nastawiona, ale stwierdziłam, ze pójdę i bo opinie w internetach bywają różne. A wiec tak... Na Panią rekruterke (W.) czekałam 14minut z zegarkiem w ręce ( stwierdzam, ze jak spóźni się 15minut to wychodzę, No bo szanujmy siebie i swój czas ..). Jednak ani „przepraszam” nie usłyszałam ani nic. Rozmowa ekspresowa, nie trwała dłużej niż 10minut. Wręcz wyczuwałam lekkie zniecierpliwienie jak dłużej niż jednym zdaniem odpowiadałam na pytanie, które obszerniejszej odpowiedzi wymagało ;) tego dnia byłam już po dwóch innych rozmowach, gdzie klimat, ludzie i cała otoczka sprawiala, ze człowiek czuł się dobrze, wchodząc jednak tutaj było lekko odrażająco, a atmosfera jednak tez swoje robi.

Pomocna?
Tak5Nie2
Ania
 Opinia
@Beznicku 24.06.2019 21:57

Miałam iść na romowę ale czytając wpisy o szacunku do czasu dla 2 osoby zal.pl

Pomocna?
TakNie1
Andrzej
 Opinia

Praca bardzo stresująca(usunięte przez administratora)Jedna drukarka na 40 osób. Przełożony nakazuje rzucać tekstami typu "powiedz, że już zgłosisz klientowi" a tak na prawde nie robi się nic. Mydlenie oczu przewoźnikom. Ciągle piszą i dzwonią o niezapłacone faktury, często "spedytor" czuje się jak dział windykacji. Firma bierze kase za zlecenia, ale przewoźnikom (usunięte przez administratora) Szkolenie - można się dużo nauczyć, to na pewno. Ale trzeba chodzić i się prosić o pomoc, wytłumaczenie czegoś. Najbardziej pomocni są ludzie z teamu, a nie przełożony czy team leader, który stawia cię przed laptopem, "o tu kopiujesz tu wklejasz" i tyle ze szkolenia. - (usunięte przez administratora)np. człowiekowi bardzo zależy żeby zjechać w piątek, sprzedajesz ładunek na rozładunek w poniedziałek - leader nakazuje ci odpisać, że tak tak, jasne, zrzucą towar przez weekend, na pewno... a później nie wolno odbierać telefonu, bo dzwoni przewoźnik ze słusznymi pretensjami - za mało istotne błędy typu uzupełnienie 12 z 15 klientów w tabelce leader podtyka pod nos oświadczenie o wypłacie zaliczki na sporą kwotę. Czyli dostajesz karę pieniężną, podpisujesz albo cię zwalniają. W świetle prawa nie mogą obciążać osób na zleceniu, dlatego nakazują podpisać pokwitowanie zaliczki, a leader tą kasę bierze do swojej kieszeni - cała marża wypłacana pod stołem, w niejasny sposób, masz 10000 obrotu, to ci nie wyszło, to nie dojechało, tu notę wysłali czyli jednak masz 5400 marży. Takie info dostajesz przy wypłacie, nie w trakcie realizacji planu sprzedażowego - wulgarni pracownicy - musisz słuchać z pokoju obok ile panienek zaliczył tamten przez weekend, a ile narkotyków zjadł tamten, przekleństwa przekleństwem popędzane, nawet z ust leaderów (tylko jeden wyraża się tak jak na dorosłego człowieka w pracy przystało, pozdro Krzysztofie Ciebie tam tylko szanowałem za postawę) - nie jesteś żadnym spedytorem ani pomocnikiem spedytora, prowadzisz aktywną sprzedaż wyłapująć ładunki z giełd zagranicznych i wrzucając je na polskie giełdy, "swoje" auto można dostać po miesiącu, dwóch i to też zalezy od układów z team leaderem - duża dysproporcja w traktowaniu pracowników, jak jesteś "dobrym ziomkiem" z leaderem to szybciej dostajesz auta (i więcej aut), lepsze ładunki, nawet jeśli masz gorszy wynik od innych najważniejsze jest tam kolesiostwo +/- większość osób zatrudnionych tam już dłużej ma węża w kieszeni. Pomocni, mili, pokazuja rożne triki jak obejść system, a później idą na skargę do leadera, że oszukujesz. Nie radze tam nikomu ufać, jedynie słuchać co i jak się robi na giełdach, nie uczestniczyć w żadnych obejściach systemu ani przerzucaniu zleceń ani innych takich. Sami ci pokażą jak to robić, im wolno, ale jak ty zrobisz to idą na skargę a później dalej udają najlepszych kolegów. + fajne zaplecze, lodówka, ekspres, mikrofala, duże pomieszczenie socjalne + kasa na koncie (podstawa) zawsze na czas + można zarobić na prawdę dużo pieniędzy. Realizując plany na bieżąco nigdzie nie dostaniesz takiej kasy jak w orange, podstawa + marza typu 2-3 tysiące jest do zrobienia po 3 miesiącach bez problemu, tylko trzeba nie mieć sumienia Ogólnie fajna praca dla ludzi, którym(usunięte przez administratora)pracowali np. w call center na sprzedaży albo w tego typu miejscach, potrafią wciskać ludziom i kombinować.

Pomocna?
Tak13Nie
PannaBoo
 Opinia

Rekrutacja w fazie umawiania rozmowy. Pani rekruterka na moje pytanie, gdzie mieści się firma (aplikuję dużo i nie muszę znać na pamięć lokalizacji wszystkich potencjalnych pracodawców) zgorszonym tonem głosu udzieliła mi informacji, natomiast na pytanie o wynagrodzenie zareagowała nieukrywanym już rozdrażnieniem, mówiąc, że takie informacje to na rozmowie, drwiaco przy tym prychając. Na moją odpowiedź, że to ja biorę dzień wolny i planuje się spinać i przedstawiać z najlepszej strony, więc nie chciałabym na koniec usłyszeć, że minimalna krajowa plus prowizja, bo w takich rozmowach nie biorę udziału, jest to strata czasu moja oraz pani, pani powiedziała "to niech pani w ogóle nie przyjeżdża" i rozłączyła się bez słowa. Ja również tego nie skomentuję. Brawo.

Pomocna?
Tak11Nie
ona
 Opinia
@PannaBoo 14.05.2019 20:03

O dziwo mnie to nie dziwi :)

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@PannaBoo 14.05.2019 20:03

W sumie spoko, przynajmniej konkretnie i nie trafiłaś czasu na zbędne spotkania ;)

Pomocna?
TakNie
PannaBoo
 Opinia
@Nick 13.06.2019 21:51

Konkretnie, bo w bólach to z kobiety wyciągnęłam. Wcale nie była chętna, żeby przyznać, że zarabiają na (usunięte przez administratora), którzy prowadzą akwizycję.

Pomocna?
TakNie
aleksandera
 Opinia
@PannaBoo 14.06.2019 19:18

najpierw to (usunięte przez administratora) musiała byś mieć co wyciągnąć, bo takich co dużo gadają to wszyscy wiedzą jak się kończy pewnie ostatni raz to wyjmowałeś w gimnazjum , ostatni i zarazem pierwszy raz.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1
1
boss
 Opinia
@PannaBoo 14.06.2019 19:18

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1
PannaBoo
 Opinia
@aleksandera 17.06.2019 13:57

A tu powyżej mamy drodzy państwo przykład za co firma Orange Logistics płaci swoim trollom, wypisujacym nieprawdziwe komentarze o treści "no, jest w sumie nieźle, zarabiam 40 tyś na mc chociaż liczyłem na 70 ale Wacek z mojego działu już tyle wyciąga, będzie dobrze ..." oraz takim jak wyżej, którzy w niezwykle kulturalny sposób komentują prawdę o firmie. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie
Małgorzata
 Opinia

Fajna firma, byłam na rekrutacji dzisiaj i zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Pani rekruter spotkanie przeprowadziła bardzo profesjonalnie, moim zdaniem zapytała o wszystko co miało znaczenie w kontekście pracy. Wyjaśniła dokładnie na czym praca polega i z czego będę rozliczana. Mam nadzieje że mnie zatrudnią , informacje zwrotną mam dostać do jutra, więc mi się wydaje że dosyć szybko. Moje odczucia po rozmowie ogólnie pozytywne.

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia

Mogą Ci podziękować w trakcie 1 dnia, tylko dla tego jak masz kogos w rodzinie w transporcie. Niesprawiedliwe, nieuczciwe. Nic o tym nie wspominają w trakcie rozmowy

Pomocna?
TakNie1
Nick
 Opinia
@Paulina 31.05.2019 12:45

Akurat w ciągu jednego dnia żeby komuś podziękowali to nie kojarzę ale to prawda nie trzymają jak nie robisz wyników , mnie o tym mówili już na rekrutacji i rozumiem to ze każdy powinien na siebie zarobić

Pomocna?
Tak1Nie
windykacja spólek dudy sp
 Opinia
@Paulina 31.05.2019 12:45

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1
Ola
 Opinia

Witam, rzeczywiście trochę inaczej... , aplikację składałam na inny dział, natomiast przez tel dostałam info, że będzie to rozmowa w dziale handlowym. Poszłam, a co mi tam. Jakoś mnie to nie dziwi, że tak robią, czasem działy wymieniają się CV-kami. Rozmowa była miła, rzeczowa, bardzo przyjemna. Dostałam tą pracę i zaczynam w poniedziałek. Moją przełożoną będzie Pani Wiola, świetna dziewczyna, spróbuję.

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia
@Ola 17.06.2019 16:06

pracowałam u Wioli , też myslę że fajna. Ale ja chyba bym nie przyszła jak by do mnie dzwonili z propozycją innego stanowiska.

Pomocna?
TakNie1
pp
 Opinia

Wprowadzają w błąd! Oferta była na pracownika administracyjno-biurowego, a tak naprawdę poszukują osoby do pracy w call center. Pani przeprowadzająca rozmowę twierdziłą, że w ogłoszeniu pisze, że poszukują do działu handlowego- w ogłoszeniu nie ma nic na ten temat!( jest tylko wzmianka, że "pomoc w obsłudze działań handlowych". Pani przeprowadzająca rozmowę bardzo niemiła i wyniosła. Pozostaje duży niesmak.

Pomocna?
Tak4Nie
Rafał
Nazwa działu: Spedycja
 Opinia

Witam, mam prośbę żeby ktoś kto tam pracuje napisał czy to możliwe bo mój kolega pracuje tam jako spedytor i twierdzi że zarabia prawie 10 000 zł na rękę. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Pomocna?
TakNie
Spedytor
 Opinia
@Rafał 22.05.2019 11:20

Pewnie że tak jak najbardziej możliwe. Skoro wyrabia dużą marże w miesiącu to i ma dużą wypłatę :) Sam biorę około 8 000 a nie jestem najlepszy

Pomocna?
TakNie1
Nick
 Opinia
@Spedytor 23.05.2019 19:13

Nooooo kolego 8/10 koła to na cała firmę zarabia może ale to może kilka osób zwykle to koło 5/6 pln hmmmm troszkę tu ubarwiają

Pomocna?
TakNie1
eR Zet

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Proces rekrutacji w firmie to porażka. Ostrzegam przed stratą czasu - dużo do przejścia, żeby na koniec już po informacji o pozytywnym zakończeniu i chęci podjęcia współpracy następuje "ukryty" 3ci etap - wszystki na przestrzeni naprawdę długiej ilości poświęconego czasu ( powyżej 1,5miesiąca) - pod pretekstem zapoznania z kierownikiem następuje spotkanie - dopiero po tym etapie można otrzymać zatrudnienie - jeśli ktoś chce się bawić w taki proces - zapraszam ;]

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jakub
 Opinia
@eR Zet 20.12.2018 15:09

Dziwne bo ja byłem na rozmowie i na drugi dzień dostałem informacje że mnie zatrudnią, spotkanie było w poniedziałek a w środę zacząłem prace . Pracuje czwarty miesiąc , dostałem umowę o prace i jest ok, polecam

Pomocna?
Tak3Nie
Tyskie
 Opinia
@Jakub 08.06.2019 10:01

Ja na odpowiedz czekałem ponad tydzień ale w sumie prace dostałem

Pomocna?
Tak1Nie
budyń
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Osin
 Opinia

Badziewna firma, już na wstępie chce wyrolowac. Unikać

Pomocna?
Tak4Nie1
therock1993
 Rekomendacja
@Osin 04.06.2019 19:32

Właśnie dostałem propozycję współpracy z tą firmą. Co rozumiesz przez to,że na wstępie chcą cię wyrolować ? Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie
Gosia
 Opinia
@Osin 04.06.2019 19:32

Możesz rozwinąć co według Ciebie znaczy chcą wyrolować ? Bo pracuje tu ponad rok i nie znam historii żeby ktoś był wyrolowany ;)?

Pomocna?
Tak1Nie
Tadziu
 Opinia
@therock1993 06.06.2019 16:50

Te opinie to tragedia, jak może wyrolować firma która zatrudnia ponad 200 osób, jeżeli coś by Ci nie wypłacili to idziesz do PIP i pieniądze Ci przynoszą w zębach . Ja tu pracuje od pięciu miesięcy i ani super tu nie jest ani źle. Kasa dobra ale trochę ciśnienia robią na wyniki . Wszędzie coś , ale takie pierdoly o rolowaniu kogoś w tych czasach to mnie strasznie bawią

Pomocna?
Tak2Nie1
Ela
 Opinia

Dziwnie jakoś po oznaczeniu że jest to negatywna opinia to nie są one dodawane. Bylam na rozmowie i nie jestem zadowolona. Umowiona byłam na inne stanowisko po czym na rozmowie kwalifikacyjnej okazało się że już stanowisko zostało obsadzone. Zostały tylko handlowe jak call center. Nie raczyli uprzedzić wcześniej o takiej sytuacji. Rozmowa trwała może z 3 min wliczając w to moje komentarze na temat temat. Niski poziom prowadzenia rozmowy.

Pomocna?
Tak1Nie

Zostaw opinię o Orange Logistics - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny