Orange Logistics
3 161 6 1

Opinie o Orange Logistics

Aika

Witam czy możecie jakoś bardziej opisać prace na stanowisku przedstawiciela handlowego w tej firmie?

orange
@Aika 08.09.2018 11:05

Ogólne warunki: · pracujemy w Katowicach, od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00 · oferujemy pełne wdrożenie w pracę oraz opiekę Managera na każdym etapie naszej współpracy Do obowiązków na tym stanowisku należy: · kontakt z firmami transportowymi w celu nawiązania długofalowej współpracy · sprzedaż ładunków na giełdach transportowych · dbanie o dobre relacje z klientami · reprezentowanie firmy na spotkaniach służbowych Zapewniamy: · umowę o pracę · podstawę + premię za wyniki · wszystkie potrzebne narzędzia pracy: *telefon *laptop *samochód służbowy (na spotkania z klientem) Wymagania: · doświadczenie w branży min. 6 miesięcy · wykształcenie min. średnie · prawo jazdy kat B · komunikatywność · odporność na stres · umiejętność organizacji czasu pracy

Dominika

@grzegorz, Czy możesz napisać coś więcej o samych obowiązkach w pracy i systemie pracy w Orange Logistics? Czy to praca wymagająca dyspozycyjności? Czy pracujesz w systemie zmianowym? Czy możesz liczyć na wsparcie pracowników w trakcie pierwszych dni w pracy? Dzieląc się swoją opinią pomagasz innym kandydatom w dotarciu do cennych informacji.

grzegorz
@Dominika 23.07.2018 23:02

Pracowałem w call center więc obowiązki takie jak zawsze, praca na słuchawce. Większość pracowników pomaga w pierwszym dniu pracy, bardzo fajni ludzie. Polecam

grzegorz
@Dominika 23.07.2018 23:02

To zależy czy pracujesz na kraju, międzynarodówce czy na giełdach. W każdym dziale inne wynagrodzenie i obowiązki. W każdym na czymś innym się skupiają. Ale jeżeli lubisz kontakt z klientem , potrafisz negocjować i od czasu do czasu zrypka od klienta Cię nie przestraszy to będziesz zadowolona z pracy. Stres trochę spory bo klienci wymagają profesjonalizmu i żeby wszystko było na czas a kierowcy teraz są fatalni i bardzo ciężko się z nimi dogadać.

Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Pracownika biurowego z j. angielskim.
 

OBOWIĄZKI:
·        Koordynowanie i nadzorowanie przewozów w transporcie międzynarodowym


·        Monitorowanie pracy kierowców z wykorzystaniem nowoczesnych urządzeń telematycznych


·        Optymalizacja tras


·        Współpraca ze spedytorami i innymi oddziałami firmy


WYMAGANIA:
·        Mile widziane doświadczenie na stanowisku dyspozytora lub spedytora międzynarodowego


·        Wykształcenie min. średnie


·        Biegła znajomość j. angielskiego


·        Znajomość zagadnień transportowych


·        Praktyczna znajomość MS Excel


·        Komunikatywność, umiejętności organizacyjne


OFERUJEMY:
·        Ciekawą pracę, dobre warunki pracy, atrakcyjne wynagrodzenie


·        Stabilne zatrudnienie na umowę o pracę


·        Aktywny udział w rozwoju firmy


·        Bardzo dogodną lokalizację
 
 
Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Pracownika biurowego z j. niemieckim.
 


OBOWIĄZKI:
·        Koordynowanie i nadzorowanie przewozów w transporcie międzynarodowym


·        Monitorowanie pracy kierowców z wykorzystaniem nowoczesnych urządzeń telematycznych


·        Optymalizacja tras


·        Współpraca ze spedytorami i innymi oddziałami firmy


WYMAGANIA:
·        Mile widziane doświadczenie na stanowisku dyspozytora lub spedytora międzynarodowego


·        Wykształcenie min. średnie


·        Biegła znajomość j. niemieckiego


·        Znajomość zagadnień transportowych


·        Praktyczna znajomość MS Excel


·        Komunikatywność, umiejętności organizacyjne


OFERUJEMY:
·        Ciekawą pracę, dobre warunki pracy, atrakcyjne wynagrodzenie


·        Stabilne zatrudnienie na umowę o pracę


·        Aktywny udział w rozwoju firmy


·        Bardzo dogodną lokalizację
 
 
Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Asystenta Spedytora.
 
Aby do Nas dołączyć, musisz być osobą która:

  • jest odporna na stres

  • lubi wyzwania

  • jest uśmiechnięta i ma poczucie humoru

  • jest dobrze zorganizowana


Jeśli jesteś właśnie taką osobą, chcemy Ci zaoferować:

  • wynagrodzenie składające się z dwóch części: podstawa + premia

  • stabilne zatrudnienie: umowa o pracę

  • komfort pracy: wszystkie potrzebne materiały (samodzielne stanowisko, laptop i telefon służbowy)

  • niepowtarzalną atmosferę: dobre samopoczucie naszych pracowników jest dla nas na wagę złota, dlatego dbamy o koleżeńskie stosunki,

  • organizujemy imprezy firmowe i wyjścia integracyjne oraz zapewniamy świeże owoce w każdy wtorek i czwartek 

  • możliwości rozwoju: jasno określone cele, których realizacja skutkuje awansem


Brzmi dobrze, prawda?
 A więc co należy do obowiązków na tym stanowisku?

  • kontakt z klientami oraz przewoźnikami

  • ustalanie tras

  • działanie na giełdach transportowych


 
Nawet jeśli powyższe działania nie są Ci znane, nie szkodzi – WSZYSTKIEGO CIĘ NAUCZYMY PODCZAS SZKOLENIA 

 

Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Spedytora Międzynarodowego.
 
Do obowiązków na tym stanowisku należy:
·        planowanie i organizacja transportów w relacjach międzynarodowych,
·        monitorowanie realizowanych zleceń transportowych, dbanie o jakość i terminowość dostaw,
·        pozyskiwanie do stałej współpracy przewoźników,
·        pozyskiwanie klientów oraz rozwijanie wzajemnej współpracy
·        działania na giełdach transportowych
Wymagania:

  • wykształcenie min. średnie

  • doświadczenie w spedycji międzynarodowej minimum 6 miesięcy

  • znajomość języka angielskiego na poziomie minimum komunikatywnym

  • dobra organizacja czasu pracy

  • odporność na stres i dyspozycyjność


Oferujemy:
·        stabilność zatrudnienia: umowa o pracę
·        możliwości na rozwój w strukturach firmy
·        bardzo dobre zarobki: podstawa + premia uzależniona tylko od twoich wyników
·        super atmosferę: wyjścia integracyjne, imprezy firmowe, owoce w każdy wtorek i czwartek
·        benefity: karta Multisport, ubezpieczenie na życie, prywatna opieka medyczna
 
Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Przedstawiciela Handlowego
 
Ogólne warunki:
·        pracujemy w Katowicach, od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00
·        oferujemy pełne wdrożenie w pracę oraz opiekę Managera na każdym etapie naszej współpracy
 
Do obowiązków na tym stanowisku należy:
·        kontakt z firmami transportowymi w celu nawiązania długofalowej współpracy
·        sprzedaż ładunków na giełdach transportowych
·        dbanie o dobre relacje z klientami
·        reprezentowanie firmy na spotkaniach służbowych
 
Zapewniamy:
·        umowę o pracę
·        podstawę + premię za wyniki
·        wszystkie potrzebne narzędzia pracy:
*telefon *laptop *samochód służbowy (na spotkania z klientem)
Wymagania:
·        doświadczenie w branży min. 6 miesięcy
·        wykształcenie min. średnie
·        prawo jazdy kat B
·        komunikatywność
·        odporność na stres
·        umiejętność organizacji czasu pracy
 
Jeśli kontakt z klientem nie jest Ci straszny, jesteś pewny siebie i chcesz stale rozwijać swoje kwalifikacje wyślij do nas swoje CV.

 

Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
orange

Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Przedstawiciela Handlowego Ogólne warunki: • pracujemy w Katowicach, od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00 • oferujemy pełne wdrożenie w pracę oraz opiekę Managera na każdym etapie naszej współpracy Do obowiązków na tym stanowisku należy: • kontakt z firmami transportowymi w celu nawiązania długofalowej współpracy • sprzedaż ładunków na giełdach transportowych • dbanie o dobre relacje z klientami • reprezentowanie firmy na spotkaniach służbowych Zapewniamy: • umowę o pracę • podstawę + premię za wyniki • wszystkie potrzebne narzędzia pracy: *telefon *laptop *samochód służbowy (na spotkania z klientem) Wymagania: • doświadczenie w branży min. 6 miesięcy • wykształcenie min. średnie • prawo jazdy kat B • komunikatywność • odporność na stres • umiejętność organizacji czasu pracy Jeśli kontakt z klientem nie jest Ci straszny, jesteś pewny siebie i chcesz stale rozwijać swoje kwalifikacje wyślij do nas swoje CV. Do CV prosimy dodać klauzulę: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."

Olga

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata ?

anka

ja też pracowałam, jako konsultant telefoniczny, nie narzekałam na warunki godzinowe, stawka w sam raz, ludzie też bardzo mili. Polecam

zbigniew

Polecam firmę.

grzegorz

Praca w Orange Logistics jak najbardziej na plus, praca jak każda inna trzeba się wykazać skutecznością. Pracowałem w call center i nie narzekałem, stawki dobre i fajnie ludzie. Pozdrawiam

krzys

Polecam firmę

jarek

Polecam firmę Orange Logistics. Praca mi odpowiada, rotacja jest duża, ale pytanie gdzie nie jest ? Nikt nie będzie trzymał osób które nie pracują, to chyba normalne... Ja pracuje w międzynarodówce i zarabiam parę tysięcy na rękę, wiec nie narzekam. Jak się komuś chcę tak naprawdę pracować to będzie zadowolony !

krystian

Polecam Orange Logistics, po rozmowie rekrutacyjnej byłem miło zaskoczony. Udało się, dostałem się. Normalne stawki i dodatkowe benefity. Uważam że to idealna praca dla ludzi młodych i energicznych.

zbyszek

świetna firma, polecam

łukasz

Polecam firmę Orange Logistics, świetne warunki pracy, stawki bardzo fajne. Dodatkowo dużo benefitów, pracuje od paru miesięcy więc mogę się wypowiedzieć. Ludzie w pracy bardzo mili i pomocni.

Tomo

Pracowałem i żałuje :) mam doświadczenie w call center i w spedycji ale tak dziwnej firmy nie widziałem, na początku było okej ale to tylko początki później już tragedia. Nie polecam!

Manager:)
@Tomo 15.05.2018 18:21

Dla czego potem przestało Ci się podobać?

kris

Polecam firmę

janek

Polecam firmę Orange Logistics, świetne warunki pracy, pracuje już pare miesięcy i nie narzekam. Praca jak każda inna, po prostu liczy się efektywność.

adam

Rozliczenia 1 4 6 7 0 4 1 2 6

kasia

Kolega pracował i chwalil, poszłam na rozmowę rekrutacyjna i nie było tak źle. Dobre warunki, jeżeli są lepsze miesiące to naprawdę można dużo zarobić. Polecam !

spedy

Pracuję już 3 miesiąc, po takim czasie mogę już napisać coś od siebie. Praca ciężka (na rozmowie nie mówili, że będzie łatwo). Trzeba się nieźle nagimnastykować aby zrobić cel (jak na razie udaje mi się, wskoczyłem już na drugą podstawę, ale poluję na te 2,5 tyś netto). Kasę ktoś opisał poniżej od 1800 do 3k netto. Ekipa bardzo spoko, do tego luźna atmosfera, kiero spoko. Przez ten czas widzę, że testują ludzi. Nie każdy nadaje się do tej pracy, nie ma co ukrywać, jest stres, są cele ale jak już ktoś się rozkręci to raczej zostaje w firmie. Przeważnie w firmie pracują faceci, a szkoda przydało by się więcej kobiet. Co mogę więcej napisać, firma jak firma i tyle.

Maciek2910

Udzieli mi ktoś informacji jaka kasa jest przez te pierwsze 3 miechy taki konkret żebym wiedział czy w ogóle iść na rozmowę

KTC
@Pozdro 29.03.2018 22:23

Plus minus 150 zł to szczegół, ja dostałem 600zł za prawie 3 tyg pracy, w systemie rób co chcesz, mów co chcesz, byle by sprzedać fracht. Brak zetelnego szkolenia (jakiegokolwiek) i ogólny chaos, dezinformowanie klientów oraz podejmowanie trudnych decyzji typu kłamać czy tylko trochę kłamać,...poza tym nauczyć się można liczyć w kilku językach od 1-24 i pogadać kilkanaście razy dziennie z klientami z całej Europy o Orange logistics i poczekać aż odłoża słuchawkę.

Pozdro
@KTC 03.04.2018 11:23

No dla mnie to nie szczegół. A co do tego jak prosperuje firma to wiem bo sam tam pracowałem :) kłamstwo to coś na czym funkcjonują.

ALA

ja nie wiem czy to normalne że mnie zaproszono. byłąm na rozmowie ale wydaje mi sie ze to nei praca dla kobiety w logistyce, zarobki zachecajace. ale chyba sie obawiam ze w tej branzy komunikacji to ja nie zlapie w prowadzeniu transportow zwlaszcza ze powiedziano ze jest sporo stresujacych sytuacji i ze trzeba byc odpornym. Fajnie ze szczerze to powiedzili. dla to spotkanie po ktorym mam watpliwosci. i czy to prawda ze tam w spedycji pracuja kobiety? wie cos ktos na ten temat?

add1cted
@ALA 16.11.2017 10:47

Pracuje troche kobiet w spedycji. W oddziałach niektórych firm nawet przeważają Panie, także można śmiało próbować

Administrator

Posiadacie jakieś informacje związane z Orange Logistics? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo pomocna.

czleko

Skąd taka duża rotacja pracowników? Co chwilę widzę te same oferty pracy. Jaki jesr tego powód?

tukins

ja od stycznia pracuje. Koncze szkolenie. Atmosfera jest naprawde dobra, dynamicznie i jakos naturalnie bez sciemniania. Faceci spedytorzy sa bardzo knkretni. zobaczymy jak mi ladunki i prowadzenie transportow pojdzie. atmosfera tylko zacheca zeby stanac na wysokosci zadania.

Karol

Słyszałem, że Orange Logistics to bardzo dobry pracodawca. Podpowiedzcie czy potrzebują pracowników? Jaka jest atmosfera?

Orange Logistics
pracodawca
Od poniedziałku zaczynamy pracę w nowej siedzibie, nowe miejsce oznacza nowe możliwości ! :)
   

Zostaw opinię o Orange Logistics - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Logistics