Orange Logistics

3 Dodaj opinię
Orange Logistics
3 219 431 5 1

Opinie o Orange Logistics

Filtruj opinie po kryteriach:

Elza
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

To jest niesamowicie ciekawe że osoby które mają staż nie wypowiadają się o tej firmie wcale a jeżeli już to pozytywnie, natomiast jest sporo opinii osób które były tylko i wyłącznie na rekrutacji. W sumie jestem z tego zadowolona że jak widać rynek jest zdecydowanie pracownika:) Jak widać osoby ubiegające się o pracę mają wymagania i roszczenia nawet nie dostając się do niej. Ja byłam na rekrutacji i sama rozmowa bardzo pozytywnie. Również nie do końca mam świadomość tego czemu niektóre pytania rekrutera miały służyć natomiast, nie były ani nie stosowne, ani nie miłe więc nie widziałem żadnych przeciwskazań żeby na nie odpowiedzieć. Mój kolega ze studiów tam pracuje około 2 lata i bardzo chwali sobie atmosferę i zarobki, dla tego aplikowałam do Orange. Mówił że na początku tzn. pierwsze 3 miesiące jest spora rotacja na stanowisku spedytora, sporo stresu, kontakt z klientem, gonienie planu. Po prostu to nie dla każdego. Z resztą rekruterka na spotkaniu powiedziała mi to samo tzn. że początki są bardzo trudne:) ogólnie zeznania się zgadzają

Pomocna?
Tak8Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
uber
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Elza 13.03.2019 17:31

Ja tu pracuje już 3 lata i to nie prawda że rotacja jest tylko na początku, ludzie wypalają się nawet po dwóch latach. Zarobki są bardzo dobre, oczywiście jeżeli robisz sprzedaż a nie jest łatwo. Jak nie robisz wyniku to raz w tygodniu na dywanik i rozliczanie, ale jak potrafisz kombinować i robić marże to zarabiasz , obiecują że 10 koła i więcej ale to bujda, takie wyniki to ma może 10% spedytorów, ale 5-7 koła jest bardzo realne. Trzeba jednak pamiętać żę ta marża sama się nie robi naprawdę trzeba na to tyrać. Jak ktoś szuka spokojnej pracy w której zleci dniówka to lepiej niech omija tą firmę ale jak chce zarabiać i robić karierę to można próbować, szczerze mówiąc dostać się tu nie jest trudno, przynajmniej z mojego punktu widzenia, widzę jakie lebiegi nieraz zatrudniają, ale utrzymać się to już coś zupełnie innego.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawdziwy spedytor????????
 Opinia
@Elza 13.03.2019 17:31

Proste jak ktoś pracuje i dobrze zarabia to przecież nie będzie drukował nic na forum tylko pracuje i nie myśli o głupotach a jak przyszedł sobie ktoś posiedzieć i mu się nudzi albo już ;)))) nudziło ( heh czas przeszły ) to go nie ma , spedytor to nie zajęcie dla takich co chcą przespać się 8h i iść do domu, spedytor musi cisnąć i robić wyniki, planować trasy, rozmawiać z klientem, kierowcą. Wogole uważam ze spedytorem lub handlowcem, podobne do siebie zajęcia tylko spedytor jeszcze musi planować być maksymalnie zorganizowany, pilnować dokumentów i szarpać się z kierowcami którzy szczególnie teraz jak jest rynek pracownika maja muchy w nosie . W każdym razie to nie praca dla każdego. Ja to kocham te szampanki, pokombinować , zbajerował dobrze klienta a z kierowcami zaje bardzo lubie gadać ale to nie każdy tak ma

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kandydat
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Proszę o opinię kogoś kto pracuje w tej firmie a nie zwolnionych lub nie zatrudnionych frustratów. Bardzo proszę niech ktoś kto tam pracuje napisze coś o tej pracy ?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
;)
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kandydat 20.03.2019 17:20

A praca jak praca, jak ostro za...pierdoła..sz to zarabiasz dobrze bo możesz drugie tyle co podstawa dostać prowizji i to spokojnie. Jak się opier..dała..sz to ci nie dadzą żyć . Trochę stresu na początku, jak się w robocie już ogarniesz to w miarę można sobie poukładać. A prawda ze rozpisują się te gamonie co nie dały rady. Zdarza się ze sami rezygnują , czasem firma zwalnia, w 3 miesiące na bank wyjdzie czy się nadajesz

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dddderektor
 Opinia
@Kandydat 20.03.2019 17:20

Ja tu pracuje, jak sibie dobrze poukladasz robotę to i trochę się popiera..... i marże zrobię i kasę zarobię, haha A na poważnie mnie się tu pracuje dobrze, atmosfera jest super chociaż to odczucie względne, z managerem w moim teamie współpraca układa się dobrze, jak są wyniki to mi się nie wcina w robotę, dostajemy swierze owoce i kawę ( taka pseudo reklama) . Trochę gorzej jak wyników nie ma, to zaczyna się czepiać, rozliczać wszystko, telefony, maile, przetargi, itd. Ogólnie nie pracowałem w innej spedycji ale tu mi się podoba

Pomocna?
Tak7Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grześ
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Możesz napisać czemu nie warto ?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kuba
Nazwa działu: IT
 Opinia

Polecam firmę, wiele można sie nauczyć. Konkretne warunki pracy, stałe zatrudnienie. Praca dla młodych ludzi.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Leno
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Nie polecam tej firmy. Juz rozmowa i jej przebieg świadczą o firmie tj.brak przygotowania brak chęci, zapoznania się z cv brak czasu brak mądrych pytań brak ...kultury biznesowej.

Pomocna?
Tak7Nie2
krystyna
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Polecam firmę Orange Logistics.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
arkadiusz
Nazwa działu: IT
 Opinia

Polecam Orange Logistics, po rozmowie rekrutacyjnej byłem miło zaskoczony. Udało się, dostałem się. Normalne stawki , polecam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AnnaZaleska
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jacek
Nazwa działu: IT
 Opinia

Polecam firmę !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szyma
 Opinia

Jakiś rok temu byłam na rozmowie. Okazało się ze to zupełnie inna praca niż w ogłoszeniu tzn call center. Zupełnie mnie to nie interesowało. Straciłam tylko czas. Teraz jak przeglądam ogłoszenia to widzę cały czas tam poszukują ludzi i mydlą oczy ogłoszeniami nie zgodnymi z prawdą. Czy tak trudno napisać ze szukają do call center żeby osoba której taka praca nie interesuje nie traciła czasu ani pieniędzy na dojazd?

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
polak
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie
Marek
 Opinia

W skrócie: + terminowe wypłaty, + dobry kontakt z managerami, + atmosfera w zespole, - ilość pracy do wykonania, - mogłoby być więcej benefitów.

Pomocna?
Tak7Nie
Pawel
 Opinia

Dla przyszłych pracowników - jeśli chcesz być spedytorem musisz wiedzieć kilka rzeczy: nie jest to praca dla każdego, trzeba mieć energię, trzeba być ogarniętym, trzeba sporo rozmawiać, umieć rozmawiać z ludźmi. Jeśli ma się te cechy to można być zadowolonym. Tak to działa. Ja pracuję i zarabiam ale muszę (jak każdy) się nieco napocić. Piszę tak dla młodych ludzi którzy szukają spokojnej pracy w której można spokojnie pić kawę... :) Pozdrawiam wszystkich

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NATALAAAA
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie1
Julia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Wybieram się na rozmowę do tej firmy czy jest ktoś kto mi powie w jakich godzinach pracuje dział handlowy i na czym polega tam praca?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
joanna
Nazwa działu: Call center
 Opinia

Bardzo fajna firma, dużo się nauczyłam i zdobyłam doświadczenie w dziale call center. Dobre miejsce dobra, idealne połącznie komunikacyjne. Byłam bardzo zadowolona ze współpracy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
unkas
 Opinia
@joanna 11.02.2019 11:50

to czemu już tam nie pracujesz, jak było tak super :))

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
swank
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
arek
 Opinia

Polecam firmę, byłem na rozmowie rekrutacyjnej jakiś czas temu. Czekam na wiadomość. Miła i przyjemna rozmowa, bardzo dobre warunki pracy, praca pełnowymiarowa. Oby się udało.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kormel
 Opinia
@arek 28.11.2018 12:51

jeszcze czekasz :), no to "fajnie" rzeczywiście

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kormel
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie
kandydatka
 Opinia

Byłam na rozmowie rekrutacyjnej, rozmowa faktycznie krótka, trwała może max 20 minut. Pani rekruterka zadawała konkretne pytania, aczkolwiek niczym nie zaskoczyła. Na zadane pytania odpowiedziała konkretnie. Odpowiedź miała być do 3 dni roboczych, aczkolwiek mija już dwa razy tyle i cisza, niepoważne to trochę.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ewka
 Opinia

Ja też dodam coś od siebie. Byłam na rozmowie. Owszem trochę czekałam, aż zeszła z góry Pani rekruterka. okazało się, że jest szefem i do swojego działu przyjmuje ludzi, fajnie, bo rekrutuje Cie osoba z którą bedziesz pracować, a nie jakaś piąta woda po kisielu. Wszystko wiedziała, na każde pytanie odpowiedziała, warto było czekać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patka
 Opinia
@ewka 04.02.2019 16:33

Jaki szef kobieta skoro szefem jest (usunięte przez administratora)? Jak sobie sami piszecie opinie to chociaż niech mają coś wspólnego z prawdą.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ciekawski
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak11Nie
karola
 Opinia

witam zainteresowanych. moja rozmowa rekrutacyjna trwała jakieś 15 min. trochę musiałam czekam (jakieś kolejne 15 min) ale nic nie szkodzi, bo pani rekruterka wynagrodziła mi ten czas. rozluźniła atmosferę, przeprosiła, na prawdę zrobiła na mnie wrażenie. miła, uśmiechnięta, same plusy. dodam,że składałam aplikację na dział obsługo klienta biznesowego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bartłomiej
 Opinia

Polecam firmę, miła atmosfera. Korzystne warunki pracy i dobry dojazd. Jak dla mnie na duży plus. Można się wiele nauczyć.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

Byłam jakiś czas temu na rozmowie u nich. Babeczka profesjonalna i uśmiechnięta. Parę standardowych pytań. Potem krótką opowieść o tym jakie są obowiązki. Zadzwoniła po kilku dniach że dostałam się do pracy. Mam trochę daleko ale gdyby nie to śmiało wybrałbym tą firmę. Praca z tą panią byłaby na pewno ciekawa. Niestety nie pamiętam jak się nazywała. Ale chodziło o dział handlowy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
konrad
 Opinia

Polecam pracę w firmie Orange Logistics. Wspominam ją bardzo dobrze, pieniądze na czas , fajni ludzie. Miejsce pracy tez w dobrej lokalizacji.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
LuLa
 Opinia

(usunięte przez administratora) Moje sugestie dla Orange Logistics: W ogłoszeniach o pracę proponuję pisać prawdę bo "Zadowolony klient powie o firmie trzem znajomym, niezadowolony dziesięciu"

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia

Witam, na jakie stanowiska prowadzone są rekrutacje w Orange Logistics?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Paweł 30.11.2018 15:51

spedytor miedzynarodowy, asystent spedytora, przedstawiciel handlowy

Pomocna?
TakNie
weronika
 Opinia

Polecam firmę, fajna i ciekawa praca. Stanowisko na którym pracowałam wymagało energii i radzenia sobie ze stresem. Wynagrodzenie jak najbardziej ok, godziny pracy jak w większości miejsc. Ludzie bardzo kontaktowi i pomocni w każdej sytuacji. Lokalizacja też nie najgorsza.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gabriella
 Opinia

Polecam firmę Orange Logistics, pracowałam tam prawie rok czasu. Można się wiele nauczyć, fajne warunki pracy, jedynym minusem jest praca w stresie. Niektórzy to lubią ja jednak zdecydowałam się na coś spokojniejszego. Jednak jako miejsce pracy to naprawdę warto spróbować. Polecam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Orange Logistics - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny