Orange Logistics
3 167 6 1

Opinie o Orange Logistics

Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Asystenta Spedytora.
 
Aby do Nas dołączyć, musisz być osobą która:

  • jest odporna na stres

  • lubi wyzwania

  • jest uśmiechnięta i ma poczucie humoru

  • jest dobrze zorganizowana


Jeśli jesteś właśnie taką osobą, chcemy Ci zaoferować:

  • wynagrodzenie składające się z dwóch części: podstawa + premia

  • stabilne zatrudnienie: umowa o pracę

  • komfort pracy: wszystkie potrzebne materiały (samodzielne stanowisko, laptop i telefon służbowy)

  • niepowtarzalną atmosferę: dobre samopoczucie naszych pracowników jest dla nas na wagę złota, dlatego dbamy o koleżeńskie stosunki,

  • organizujemy imprezy firmowe i wyjścia integracyjne oraz zapewniamy świeże owoce w każdy wtorek i czwartek 

  • możliwości rozwoju: jasno określone cele, których realizacja skutkuje awansem


Brzmi dobrze, prawda?
 A więc co należy do obowiązków na tym stanowisku?

  • kontakt z klientami oraz przewoźnikami

  • ustalanie tras

  • działanie na giełdach transportowych


 
Nawet jeśli powyższe działania nie są Ci znane, nie szkodzi – WSZYSTKIEGO CIĘ NAUCZYMY PODCZAS SZKOLENIA 

 

Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Spedytora Międzynarodowego.
 
Do obowiązków na tym stanowisku należy:
·        planowanie i organizacja transportów w relacjach międzynarodowych,
·        monitorowanie realizowanych zleceń transportowych, dbanie o jakość i terminowość dostaw,
·        pozyskiwanie do stałej współpracy przewoźników,
·        pozyskiwanie klientów oraz rozwijanie wzajemnej współpracy
·        działania na giełdach transportowych
Wymagania:

  • wykształcenie min. średnie

  • doświadczenie w spedycji międzynarodowej minimum 6 miesięcy

  • znajomość języka angielskiego na poziomie minimum komunikatywnym

  • dobra organizacja czasu pracy

  • odporność na stres i dyspozycyjność


Oferujemy:
·        stabilność zatrudnienia: umowa o pracę
·        możliwości na rozwój w strukturach firmy
·        bardzo dobre zarobki: podstawa + premia uzależniona tylko od twoich wyników
·        super atmosferę: wyjścia integracyjne, imprezy firmowe, owoce w każdy wtorek i czwartek
·        benefity: karta Multisport, ubezpieczenie na życie, prywatna opieka medyczna
 
Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
Orange Logistics
pracodawca
Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Przedstawiciela Handlowego
 
Ogólne warunki:
·        pracujemy w Katowicach, od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00
·        oferujemy pełne wdrożenie w pracę oraz opiekę Managera na każdym etapie naszej współpracy
 
Do obowiązków na tym stanowisku należy:
·        kontakt z firmami transportowymi w celu nawiązania długofalowej współpracy
·        sprzedaż ładunków na giełdach transportowych
·        dbanie o dobre relacje z klientami
·        reprezentowanie firmy na spotkaniach służbowych
 
Zapewniamy:
·        umowę o pracę
·        podstawę + premię za wyniki
·        wszystkie potrzebne narzędzia pracy:
*telefon *laptop *samochód służbowy (na spotkania z klientem)
Wymagania:
·        doświadczenie w branży min. 6 miesięcy
·        wykształcenie min. średnie
·        prawo jazdy kat B
·        komunikatywność
·        odporność na stres
·        umiejętność organizacji czasu pracy
 
Jeśli kontakt z klientem nie jest Ci straszny, jesteś pewny siebie i chcesz stale rozwijać swoje kwalifikacje wyślij do nas swoje CV.

 

Do CV prosimy dodać klauzulę:

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."
   
orange

Jesteśmy firmą, którą na rynku wyróżnia dynamiczny rozwój, w przeciągu ostatnich 3 lat zwiększyliśmy zatrudnienie o 300%. Nasz team to w większości młode, ambitne osoby, ukierunkowane na realizację celu i własny rozwój. Chcemy stale poszerzać swoją działalność, więc obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Przedstawiciela Handlowego Ogólne warunki: • pracujemy w Katowicach, od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00 • oferujemy pełne wdrożenie w pracę oraz opiekę Managera na każdym etapie naszej współpracy Do obowiązków na tym stanowisku należy: • kontakt z firmami transportowymi w celu nawiązania długofalowej współpracy • sprzedaż ładunków na giełdach transportowych • dbanie o dobre relacje z klientami • reprezentowanie firmy na spotkaniach służbowych Zapewniamy: • umowę o pracę • podstawę + premię za wyniki • wszystkie potrzebne narzędzia pracy: *telefon *laptop *samochód służbowy (na spotkania z klientem) Wymagania: • doświadczenie w branży min. 6 miesięcy • wykształcenie min. średnie • prawo jazdy kat B • komunikatywność • odporność na stres • umiejętność organizacji czasu pracy Jeśli kontakt z klientem nie jest Ci straszny, jesteś pewny siebie i chcesz stale rozwijać swoje kwalifikacje wyślij do nas swoje CV. Do CV prosimy dodać klauzulę: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922)."

Olga

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata ?

anka

ja też pracowałam, jako konsultant telefoniczny, nie narzekałam na warunki godzinowe, stawka w sam raz, ludzie też bardzo mili. Polecam

zbigniew

Polecam firmę.

grzegorz

Praca w Orange Logistics jak najbardziej na plus, praca jak każda inna trzeba się wykazać skutecznością. Pracowałem w call center i nie narzekałem, stawki dobre i fajnie ludzie. Pozdrawiam

krzys

Polecam firmę

jarek

Polecam firmę Orange Logistics. Praca mi odpowiada, rotacja jest duża, ale pytanie gdzie nie jest ? Nikt nie będzie trzymał osób które nie pracują, to chyba normalne... Ja pracuje w międzynarodówce i zarabiam parę tysięcy na rękę, wiec nie narzekam. Jak się komuś chcę tak naprawdę pracować to będzie zadowolony !

krystian

Polecam Orange Logistics, po rozmowie rekrutacyjnej byłem miło zaskoczony. Udało się, dostałem się. Normalne stawki i dodatkowe benefity. Uważam że to idealna praca dla ludzi młodych i energicznych.

zbyszek

świetna firma, polecam

łukasz

Polecam firmę Orange Logistics, świetne warunki pracy, stawki bardzo fajne. Dodatkowo dużo benefitów, pracuje od paru miesięcy więc mogę się wypowiedzieć. Ludzie w pracy bardzo mili i pomocni.

Tomo

Pracowałem i żałuje :) mam doświadczenie w call center i w spedycji ale tak dziwnej firmy nie widziałem, na początku było okej ale to tylko początki później już tragedia. Nie polecam!

Manager:)
@Tomo 15.05.2018 18:21

Dla czego potem przestało Ci się podobać?

kris

Polecam firmę

janek

Polecam firmę Orange Logistics, świetne warunki pracy, pracuje już pare miesięcy i nie narzekam. Praca jak każda inna, po prostu liczy się efektywność.

adam

Rozliczenia 1 4 6 7 0 4 1 2 6

kasia

Kolega pracował i chwalil, poszłam na rozmowę rekrutacyjna i nie było tak źle. Dobre warunki, jeżeli są lepsze miesiące to naprawdę można dużo zarobić. Polecam !

spedy

Pracuję już 3 miesiąc, po takim czasie mogę już napisać coś od siebie. Praca ciężka (na rozmowie nie mówili, że będzie łatwo). Trzeba się nieźle nagimnastykować aby zrobić cel (jak na razie udaje mi się, wskoczyłem już na drugą podstawę, ale poluję na te 2,5 tyś netto). Kasę ktoś opisał poniżej od 1800 do 3k netto. Ekipa bardzo spoko, do tego luźna atmosfera, kiero spoko. Przez ten czas widzę, że testują ludzi. Nie każdy nadaje się do tej pracy, nie ma co ukrywać, jest stres, są cele ale jak już ktoś się rozkręci to raczej zostaje w firmie. Przeważnie w firmie pracują faceci, a szkoda przydało by się więcej kobiet. Co mogę więcej napisać, firma jak firma i tyle.

Maciek2910

Udzieli mi ktoś informacji jaka kasa jest przez te pierwsze 3 miechy taki konkret żebym wiedział czy w ogóle iść na rozmowę

Katarzyna
@Maciek2910 28.11.2017 13:11

1800 zł netto + premia od wypracowanego obrotu. Taka przynajmniej była propozycja dla mnie.

pozdro
@Katarzyna 04.12.2017 15:17

1800 netto obiecują, w praktyce dostajesz umowę na 2400 brutto lub 15 za godzinę. W przeliczeniu wychodzi jakieś 1600 zł + premia.

Mokasyn
@pozdro 15.03.2018 22:02

zapominasz dodać iż premia w orange, jest jedną z najwyższych w branży. Jak złapiesz kontrakt z klientem na 3-5 lat to masz co miesiąc wypłatę z kosmosu, znajomy tam pracuje pół roku i wskoczył na taką opcje. Ale rak jak ktoś wspomniał, nie dla każdego taka praca jest spoko

Pozdro
@Mokasyn 16.03.2018 09:28

Premia jest faktycznie okej. Gdyby tylko na start firma dawała normalną umowę o pracę na okres próbny z zachowaniem wypowiedzenia zgodnego z kodeksem pracy to byloby to okej. Niestety prawda jest taka ze wielu ludzi zmienia prace w ktorej mieli przynajmniej pewne miejsce, ale np. chcieli zaczac robic cos innego. Potem jesli ktos sobie nie poradzi albo wg szefostwa robi za slaby wynik zostaje tak naprawde z dnia na dzień na lodzie bez pracy a musi za coś żyć. Przy zachowaniu wypowiedzenia wiedzialby chociaż, że ma już sobie czegoś szukać. Niestety firma kusi fajnymi zarobkami, ale pracownikow traktuje jak śmieci.

Pozdro
@Mokasyn 16.03.2018 09:28

A to ze premia jest najwyzsza nie zmienia faktu ze mowione jest o 1800+premia a nie 1650+ premia. Dla mnie netto to zarobek do reki.

Mokasyn
@Pozdro 16.03.2018 23:15

i ta podstawa się zwiększa wraz z efektami, od 1800, potem 2200 , 2500 i potem ponad 3000 + marże od klientów i samochodów, które co miesiąc idą do przodu

Pozdro
@Mokasyn 21.03.2018 09:46

Od 1650 ;) dalej widze firma wciska kit pracownikom. Tylko 150 zł roznicy, co tam.

Orangeisthenewblack
@Pozdro 16.03.2018 22:40

W spedycji trzeba podejmować czasem trudne decyzje i jedną z nich jest ta czy to jest dla Ciebie czy nie.. Orange propnuje 5 dniowe szkolenie i sprawdzenie siebie "nawzajem". Mało jest takich opcji. U ich konkurencji szkolenie minimum 2 tygodnie zanim zaczniesz zarabiać na swoje konto.

Leeroy Jenkins
@Pozdro 24.03.2018 08:46

Podstawy +3k są osiągalne ale trzeba się wykazać. Nic za darmo.

Pozdro
@Orangeisthenewblack 29.03.2018 00:50

Ale co to ma do tego co napisalem? ;) trudne decyzje to jest dac sie (usunięte przez administratora) na 150 zl miesiecznie?

KTC
@Pozdro 29.03.2018 22:23

Plus minus 150 zł to szczegół, ja dostałem 600zł za prawie 3 tyg pracy, w systemie rób co chcesz, mów co chcesz, byle by sprzedać fracht. Brak zetelnego szkolenia (jakiegokolwiek) i ogólny chaos, dezinformowanie klientów oraz podejmowanie trudnych decyzji typu kłamać czy tylko trochę kłamać,...poza tym nauczyć się można liczyć w kilku językach od 1-24 i pogadać kilkanaście razy dziennie z klientami z całej Europy o Orange logistics i poczekać aż odłoża słuchawkę.

Pozdro
@KTC 03.04.2018 11:23

No dla mnie to nie szczegół. A co do tego jak prosperuje firma to wiem bo sam tam pracowałem :) kłamstwo to coś na czym funkcjonują.

ALA

ja nie wiem czy to normalne że mnie zaproszono. byłąm na rozmowie ale wydaje mi sie ze to nei praca dla kobiety w logistyce, zarobki zachecajace. ale chyba sie obawiam ze w tej branzy komunikacji to ja nie zlapie w prowadzeniu transportow zwlaszcza ze powiedziano ze jest sporo stresujacych sytuacji i ze trzeba byc odpornym. Fajnie ze szczerze to powiedzili. dla to spotkanie po ktorym mam watpliwosci. i czy to prawda ze tam w spedycji pracuja kobiety? wie cos ktos na ten temat?

add1cted
@ALA 16.11.2017 10:47

Pracuje troche kobiet w spedycji. W oddziałach niektórych firm nawet przeważają Panie, także można śmiało próbować

Administrator

Posiadacie jakieś informacje związane z Orange Logistics? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo pomocna.

czleko

Skąd taka duża rotacja pracowników? Co chwilę widzę te same oferty pracy. Jaki jesr tego powód?

tukins

ja od stycznia pracuje. Koncze szkolenie. Atmosfera jest naprawde dobra, dynamicznie i jakos naturalnie bez sciemniania. Faceci spedytorzy sa bardzo knkretni. zobaczymy jak mi ladunki i prowadzenie transportow pojdzie. atmosfera tylko zacheca zeby stanac na wysokosci zadania.

Karol

Słyszałem, że Orange Logistics to bardzo dobry pracodawca. Podpowiedzcie czy potrzebują pracowników? Jaka jest atmosfera?

Orange Logistics
pracodawca
Od poniedziałku zaczynamy pracę w nowej siedzibie, nowe miejsce oznacza nowe możliwości ! :)
   
slaw

! a ja dostalem odpowiedz. ale powiedziano mi ze z zatrudnieniem sie chca wstrzymac do drugiego tygodnia stycznia bo maja jakies wewnetrzne zmiany ktore chca poprowadzic dobrze by sie zajac wprowadzeniem nowego pracownika. i dobrze uczciwie. no i dobrze. duzo czytalem i wiem od ludzi ktorzy pracuja w tej branzy. mam nadzieje sie sprawdzic i dobrze ale to bardzo dobrze zarobic jako spsedytor!

feron

mieli dzwonić mnie umówić na rozmowę bo pierwszego terminu nie moglam wziąc i nagle cisza, wiec ktos w ostatnich tygodniach byl u nich ? bo tu sa komentarze ze wszystko sprawnie szybko a do mnie nie oddzwoniono z innym terminem, ktorego nie mogl

Zamats

podstawa podstawą ale kolega pracuje i mówi, że poniżej 4 nie schodzi więc warto się tą branżą zainteresować. Ja przez niego próbuję się dostać na międzynarodówkę, mam mieć w styczniu spotkani, dlatego szukam dodatkowych opinii.

tutus

jest dobrze.trzeci tydzien robię z nimi,przedłużyli staż bo mi wpadają domknięte frachty. jak dalej tak pojdzie to super zarobie.Polecam

tomek
@tutus 30.11.2017 15:40

a wszyscy piszą ze do tygodnia odpowiedz, ja trzy tygodnie temu bylem i Dpa!

Katarzyna
@tomek 01.12.2017 08:26

może po prostu trzeba zadzwonić i dopytać?

Zostaw opinię o Orange Logistics - Katowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Logistics