Opinie o bemomotors.pl - Bemo Motors Sp. z o.o. w Poznań

Poniżej znajdziesz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie Bemo Motors Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj też opinie kandydatów do pracy w Bemo Motors Sp. z o.o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Produkcja samochodów osobowych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Bemo Motors Sp. z o.o. w Poznań

baner wywiady
Lola

Nie polecam pracy w bemo w oddziale w Rzeszy, dyrektor adam p. To (usunięte przez administratora) Wredny, wstrętny typ człowieka, masakra jednym słowem. Fałszywy i mściwy. Oby karma wróciła..

Artur
@Lola

są dwa rodzaje kierowników. jedni motywują i wspierają a drudzy są świniami. dlatego ci drudzy zawsze szukają ludzi do pracy. największym baranem okazuje się prezes który wierzy w brednie świni.

Beznicku

(usunięte przez administratora) ALERT! Jeżeli zastanawiasz się nad podjęciem pracy na recepcji w serwisie Forda na ul. Bukowskiej w Poznaniu- przestań, chyba, ze stać Cię na cotygodniowe wizyty u psychologa. Samozwańcza królowa owej recepcji, która prawdopodobnie ze względu na swój wygląd jest pogrążonym w kompleksach smutnych człowiekiem, zgnębi Cię psychicznie przy wszystkich akurat obecnych, na każdym kroku doświadczysz nieuzasadnionej krytyki i niewybrednych żartów na swój temat. Jeżeli chodzi o szefa serwisu, również nie można powiedzieć nic dobrego. Polecam trzymać się z daleka od tego miejsca, ja wytrzymałam niecały miesiąc.

KOD
@Beznicku

Niesamowite, jak trafna jest ta opinia.

swarzędz

Napiszcie ile można zarobić jako mechanik w normalnym trybie pracy t.j. 8 godzin. Ile jest pracujących sobót. Czy płacą za urlop. Dzięki.

@swarzędz

na obecne czasy 2400 do 3500 na rękę, przy wyrobieniu ok 150 godzin

Barbara Nowy wpis

Drodzy, do Poznania akurat szukają na stanowisko Specjalista ds. Windykacji. Kto będzie tak miły i z grubsza zdradzi, jakie to zarobki są? Da się godnie żyć w mieście doznań? Pytanie stąd, że rozważam przeprowadzkę :3

Beznicku

KOD Nowy wpis
@Beznicku

Niesamowite, jak trafna jest ta opinia.

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 57 dni.

Ile trwa i jak wygląda proces rekrutacji w Bemomotors (Bemo Motors Sp. z o.o.)? W okolicach 8 stycznia opublikowali na Pracuj.pl kilka ogłoszeń o pracę.

swarzędz

@swarzędz

na obecne czasy 2400 do 3500 na rękę, przy wyrobieniu ok 150 godzin

Kamil
@pracownik

To ciekawe. Mechanik 3500zl na miesiąc? Właśnie odebrałem auto z naprawy w tym serwisie i na fakturze liczą sobie 165zl/godzinę. Wiec, jeśli mechanik dostaje z tego 23zl/godzinę to nieźle tam rąbią mechaników.

Blacharz
@pracownik

To tyle co w biedronce ????????

Edyta Nowy wpis
@Blacharz

zwróć uwagę tylko, że to stawka sprzed dwóch lat jest. do dziś raczej wzrosło? Ile w zasadzie powinno być, żeby było adekwatnie, jak rynkowo z tym jest?

Podziel się swoimi wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Bemo Motors Sp. z o.o.. Jakich pytań powinien spodziewać się kandydat na stanowisko Doradca ds. Doposażeń Samochodów Nowych (PDI)?
logo firmy Spedytor / Spedytorka
logo firmy Mechanik Utrzymania Ruchu
Stal Warsztat Sp. z o.o.
(26 opinii)
Aplikuj na wiele ofert

Ile trwa i jak wygląda proces rekrutacji w Bemomotors (Bemo Motors Sp. z o.o.)? W okolicach 1 stycznia opublikowali na Pracuj.pl kilka ogłoszeń o pracę.

Bemo Motors Sp. z o.o. szuka kandydatów na stanowisko Recepcjonista. Wiecie, na jakie wynagrodzenie można liczyć podczas okresu próbnego w tej firmie? Czy rzeczywiście można zarobić 4500 PLN?

@Administrator

Najniższa krajowa

Sylwia
@Lola

Ale tylko podczas okresu próbnego jest najniższa krajowa czy potem też? Od czego zależą możliwości uzyskania podwyżki albo premii?

Artur

Weronika

A dlaczego nie pracujesz w tej firmie już?

QWERTY

Czyli nic się nie zmieniło..... Szkoda.. Ciekawe kiedy wreszcie się ogarną. W całej grupie.

Magdalena

A ten szef często kontaktuje się z byłymi pracownikami? Takie telefony u nich to normalne?

@Weronika

Właśnie ze względu na "szefa" serwisu i jego podejście do pracowników. Nie ważne, czy ktoś popełnił błąd czy też nie. On spełniał się tym, że mówiąc kolokwialnie mógł kogoś (usunięte przez administratora) Trzeba być mu posłusznym i dawać się poniżać, wtedy ludzie pracują dlugo.

Ilona
@Były pracownik

A jak z rotacją w firmie? Ludzie odchodzą, czy raczej wytrzymują w takich warunkach?

Mietek

Nie polecam, właściciel i jego "derektorzy" zatrzymali się z zachowaniem w latach 90-tych,pracownicy nic nie znaczą, (usunięte przez administratora)

Durektor
@Mietek

Mietek, jak masz jakieś wątpliwości bądź trafne uwagi to przyjdź i porozmawiaj. Chetnie posłuchamy i wyciągniemy wnioski na przyszłość . Sam taki anonimowy wpis jest dość „ słaby”. Pozdrawiam lata 90????‍♂️

Czaban
@Durektor

Wątpliwości i uwagi zostały przedstawione. Anonimowa odpowiedź nie jest lepsza. Pozdrawiam serdecznie Czaban

Dominika
@Czaban

Czyli rozmawiałeś/łaś z pracodawcą na temat tego, co warto byłoby zmienić w firmie? Możesz zdradzić, co to takiego i jak się do tego odniosło kierownictwo? Jeśli mogę wiedzieć, to rozmowa była inicjatywą jednej osoby, czy zebrała się większa grupa pracowników?

Ktoś - i inni co manipulują
@Mietek

Potwierdzam

Jaka umowa obowiązuje w Bemo Motors Sp. z o.o. podczas okresu próbnego?

katzerbluth

właśnie idę no rozmowę o pracę jako .zobaczymy co będzie

Sylwia
@katzerbluth

Jako kto, bo chyba coś Ci ucięło wiadomość? Powodzenia! :)

Wiecie może, czy w Bemo Motors Sp. z o.o. szukają chętnych na staż?

Konrad

Gwarancja Ford Protect to zwykłe naciąganie klientów na dodatkowe koszty. Od trzech miesięcy próbuję odzyskać koszty które poniosłem za granicą na naprewę DPF który jest objęty tą gwarancją. Nie polecam Bemo Motors w Jelonku k Poznania!

beznika

Kupiłam dzisiaj samochód w Bemo Motors. Wprawdzie trzeba było czekać (wina pandemii, nie forda), to cała reszta odbyła się, jak należy, a nawet bardziej. Miła atmosfera, zarówno w punkcie sprzedaży, jak i przy oddawaniu starego auta w komis, a także przy zawierania ubezpieczenia ( a kiedy trzeba było to i w blacharni). Wprawdzie jestem klientką Forda od wielu lat, to jednak nie sądzę, żeby to powodem dobrego traktowania. Oni chyba tak mają... Zresztą przez tyle lat bywania w Bemo nie byłam nigdy świadkiem jakiejś scysji z klientem (nie mówiąc o awanturze).

Sławomir

Chce kupić części do forda. Jeśli zamówię to przesyłka kurierem jest szybko realizowana, czy czeka się dość długo na sprowadzenie towaru z zagranicy? Zależy mi na czasie, więc to dla mnie ważna kwestia.

Do Sławomira
@Sławomir

To raczej nie jest pytanie na ta stronę...

Filip

Najważniejsze dla nas, że mamy dobrego pracodawcę. Firma potrafi docenić i szanuje pracowników, polecam!

Hah
@Filip

Weź chyba zapłacili Ci żebyś tak napisał.....

Sii Kepasa
@Hah

A może faktycznie tak jest.... To że pięć osób źle się wypowie.... Na to 500 będzie miało dobre zdanie. A więc zainteresuj się zdaniem każdego, a nie tylko osoby ze ZŁĄ OPINIA

@Filip

Przeszłam przez parę firm motoryzacyjnych w poznaniu i nie tylko. Atmosfera zależy od oddziału, ale nie ma na co narzekać. Wbrew pozorom dotychczas jest to jedyne miejsce z którego nie chce się uciekać w popłochu. Na mapie poznańskiej motywacji i w porównaniu do wielu pracodawców wart polecenia.

Ryszard

Jedni potrafią lepiej wykonywać swoją pracę inni gorzej i zarobki dlatego są różne

@Ryszard

ci co wykonują gorzej swoją pracę -> wyrobią mniej godzin -> czyli są mało efektywni -> do zwolnienia -> założenie w obecnych czasach (Covid-19) jest takie, że pracodawca może pozwolić sobie na zwolnienie obecnego i zatrudnienie nowego pracownika...

Blacharz
@pracownik

W naszym fachu nie ma strachu, to ono szukają pracowników, a nie pracownik ich... Nie tu to gdzie indziej.

Sławomir
@Blacharz

Masz racje. Trzeba się cenić. Pracowałeś w tej firmie i wiesz ile tam można zarobić?

Olgierd
@Sławomir

Nie tyle ile byś chciał, to napweno.

Jak wygląda atmosfera i praca w bemo na Bukowskiej w Poznaniu

Alojzy
@Pytanie

Zależy na jakim dziale. Serwis? Jak bedziesz dawał sie poniżać szefowi serwisu to będziesz z szanowany, jak nie, to wylecisz za nic, polityka szefa serwisu jest taka, ze masz byc posłuszny, bedziesz dostawał opieprz za wszystko, nawet za cos czego Ty nie zrobisz, ale akurat byles kolo niego, to sie Tobie musi dostac Salon, dzial części zamiennych jak i komis, mają fajna, wesołą atmosferę

@Alojzy

Chodzi o oddział na bukowskiej?

Dominika
@Alojzy

Powiem Ci, że brzmi to bardzo nieprzyjemnie, naprawdę zdarzały się takie przypadki, że ktoś został zwolniony z dnia na dzień? Przecież na pewno są umowy no i prawo, które to reguluje. I o co chodzi z tym poniżaniem, co takiego ten szef robi?

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Bemo Motors Sp. z o.o.?

Nicku nie musi być

Chcesz zarobić na serwisie w Bemo musisz wyrobić około 200rbh. Będziesz uczciwy, rzetelny itp to tego nie wyrobisz. Przemiał, przemiał i jeszcze raz przemiał.pracownicy poziomu myjni, warsztatu, blacharni traktowani zero jedynkowo. Dziś jesteś, jutro cie niema.

Barbara
@Nicku nie musi być

Czyli te roboczogodziny liczą Wam od jak największej liczby samochodów? Bo można równie dobrze te 200 spędzić nad dwoma-trzema, dopieszczać itd.... Czy coś źle rozumiem.

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Bemo Motors Sp. z o.o. - Poznań

• Jak się pracuje w Bemo Motors Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Bemo Motors Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.

Bemo Motors Sp. z o.o.
2/5 Na podstawie 86 ocen.
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Styczniu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)