Opinie o Conbelts S.A. w Bytom

Poniżej znajdziesz opinie obecnych i byłych pracowników o pracodawcy Conbelts S.A., oraz Klientów firmy. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do pracy w firmie Conbelts S.A. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.


Branże: Surowce, półprodukty - produkcja wyrobów z gumy i kauczuku

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Conbelts S.A. w Bytom

Misza
Były pracownik
 Pytanie

Kogo tam maja przyjmować, jeżeli zarządca ogłosił przetarg na sprzedaż budynków biurowca i magazynu surowców?

Joanna
@Misza

Tzn co zmienia lokalizacje firmy? O to Ci chodzi?

Misza
Były pracownik
@Joanna

Zadaj to pytanie po polsku to, spróbuję odpowiedzieć.

Edyta Nowy wpis
@Misza

Ona chyba pyta o to czy firma lokalizację zmienia, bo biurowiec poszedł na przetarg?

Pytanie Nowy wpis
 Pytanie

Jaki jest wkład kierownictwa Conbelts S.A. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?

Misza Nowy wpis
Były pracownik
@Pytanie

Chyba jaki był wkład. Przecież tam kamień na kamieniu nie został. A przed zwolnieniem wszystkich pracowników w 2018 wkład kierownictwa w budowanie atmosfery był przeogromny. Tyle, że nie dobrej Małpki skakały na sznurku jak pan im zagrał. A dobra atmosfera szkodziła realizacji planu. Raczej chodziło o skłócanie wszystkich ze wszystkimi.

Toito Nowy wpis
Były pracownik
 Pytanie

Co tam słychać? To już koniec firmy, czy jeszcze coś się dzieje? Dzkoda mi ludzi. A farbowany sobie pływa w basenie za milion. Gdzie sprawiedliwość

Pytanie
 Pytanie

Jakie są warunki zatrudnienia w Conbelts S.A.?

#
Kandydat
 Pytanie
@Pytanie

A są przyjęcia ?

 Rozmowa kwalifikacyjna
Czy rozmowa kwalifikacyjna w Conbelts S.A. odpowiadała Twoim potrzebom? Czego dowiedziałeś się o swoim nowym, potencjalnym miejscu pracy? Twoja opinia jest dla nas ważna.
logo firmy Wykładanie towaru w sklepie kosmetycznym Bytom
Bytom
Agencja Pracy Tymczasowej Work&Profit
(705 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Kierownik Salonu Change Lingerie
Bytom
Change of Scandinavia Poland Sp. zo.o.
(268 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Spawacz Mig, Mag
Bytom
REGESS
(247 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Praca Deligoo - stawka gwarantowana!
Bytom
Citydrive Sp. z o.o. sp.k.
(48 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Nick
Były pracownik

Tak sobie myślę, co siedziało we mnie, że tyle lat pracowałem dla tej firmy za, naprawdę marne wynagrodzenie, znosząc w ostatnich latach niepoważne osoby na kierowniczych stanowiskach (nie wszystkich, ale większość) ich fochy i brak kompetencji, czy choćby podstawowej wiedzy o tym czym się zajmowały. Paradoksalnie, pad firmy i sytuacja na rynku pracy spowodowały przekwalifikowanie się i teraz nie dość, że mam spokój, przełożonego prawie wcale nie oglądam, ani nie słyszę (chyba, że bym coś nabroił, albo jak sam mam do niego interes), a na dodatek zarabiam 50% więcej.

Do nick
Były pracownik
@Nick

Firma kreowała się na nie wiadomo jaką. Potem zostałam tam zatrudniona i to było jedno wielko (usunięte przez administratora) pod wzgledem płacy i warunków pracy - niecale 1500 zl z 2 jezykami.... Potem poszłam do innej pracy i 1000 zl na dzień dobry więcej. Po 2 latach po odejsciu z Conbelts ponad 3 do ręki. Zero sentymentu do tej firmy.

Pytanie
 Pytanie

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Conbelts S.A.?

Darek

@Nick a to ile lat tu pracowałeś ?

Nick
Były pracownik
 Pytanie
@Darek

>25 Piszesz "tu" więc tam jesteś/ pracujesz? Co się tam obecnie dzieje? Podziel się informacjami.

&
Kandydat
@Nick

Tak jak Darek ciekawych jest więcej.I nie jest to sentyment !!!

Nick
Były pracownik
@&

Tylko sentyment. Może z odrobiną "babskiej ciekawości".

Pytanie
 Pytanie

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w Conbelts S.A.?

?
Pracownik
 Pytanie
@Pytanie

A gdzie teraz jest ten zakład ?

Damian
@?

Ja mam nieco inne pytanie. Bo ogólnie w sieci mało jest informacji na temat firmy Conbelts. Wszystkie opinie pochodzą raczej z lat ubiegłych, dlatego chcę ustalić, czy coś tam się zmieniło skoro tak mało osób wspomina o tym pracodawcy? Jest to w ogóle polecane miejsce pracy? Z góry dzięki za informację.

@Damian
Były pracownik
 Pytanie
@Damian

Jak myślisz dlaczego wpisy pochodzą sprzed kilku lat? Bo nie ma kto pisać? Ciepło... ciepło... Nie ma pracowników, nie ma produkcji, firma istnieje "na papierze", żeby wyciągnąć jeszcze co się da.

?
Pracownik
@@Damian

ja tylko myślę głośno

Nick
Były pracownik
@?

Masz status "pracownik". Napisz proszę czym się zajmujecie, co tam robisz, ogólnie co słychać.

Pytanie
 Pytanie

Jaki dress code obowiązuje w Conbelts S.A.?

Do Pytanie
Były pracownik
@Pytanie

Firma nie istnieje już od stycznia 2020. Wszyscy polecieli na bruk. Pracowałam tam i tak była to dziadowska firma - szczególnie w zakupach marne grosze a wielka odpowiedzialność.

Pytanie
 Pytanie

Wypłacają dodatkowe nagrody w Conbelts S.A.?

???
@Pytanie

A gdzie teraz jest taki zakład ?

pokurcz

hahahaha i dziadowska firma pada na pysk! a jak pytałem tam o pracę to mnie zlały księzniczki z działu kadr, no to teraz życze wam długieeego odpoczynku na bezrobociu bo już w innej firmie nie pomogą znajomości

Nick
 Pytanie

Cóż tam teraz słychać?

JK

To w takim razie JESZTCZE RAZ: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Na dodatek Sąd w Warszawie w ostatecznym wyroku stwierdził że patenty na podstawie których wzięto ponad 8 mln pieniędzy unijnych z PARP-u były (usunięte przez administratora) , co znaczy że zarząd wyłudził te pieniądze a trwałość projektu nie została dotrzymana. Nie wyprodukowaliśmy ani jednego metra „cudownie niespotykanej” taśmy zgłoszonej do PARP-u...

Grzegorz
@JK

Widzę, że zdecydowałeś się opisać finanse spółki oraz kwestie związane z ZUS, oraz US. Ja natomiast poszukuję informacji związanych z pracą w firmie Conbelts. Wiesz może, czy obecnie jest zapotrzebowanie na nowych pracowników?

Goblin
@Grzegorz

Olbrzymie

ciekawy
@Goblin

A gdzie zapisy się odbywają ?

ciekawszy
@ciekawy

'Uwaga, grupa! Kierunek – wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja." :)

też ciekawy
@ciekawszy

???????????????? !!!

TT
@też ciekawy

Wystarczy spojrzeć na mapę, gdzie znajdują się producenci taśm w Polsce.

Urszula
@TT

@TT Z tego co widzę na stronie Conbelts S.A. cały czas mają zapotrzebowanie na nowych pracowników. Można wysyłać swoje CV http://conbelts.com/kariera/kariera. Ciekawi mnie natomiast jak wygląda rekrutacja w tej firmie? Przyjmują bez doświadczenia zawodowego? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Tradycja
@Urszula

Proszę jeszcze raz odwiedzić stronę firmy i spojrzeć w zakładkę aktualności. Ogłoszono przetarg na sprzedaż majątku firmy. Tyle w temacie.

Damian
@Tradycja

Rzeczywiście masz rację. Mam przez to rozumieć, że firma aktualnie ma zawieszoną działalność? Co z osobami, które do tej pory tam pracowały? Może masz większe informacje na temat całej sytuacji.

Tomek

Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? Jak wyglądają zarobki i jakie są wymagania?

JK

@Dociekliwy bardziej 20.01.2019 23:32 Przypomnę wpis sprzed 4 miesięcy: ta firma była odpowiedzią w latach 80-tych na zapotrzebowanie kopalń na taśmy trudnopalne! Wybudowana wysiełkiem całego Śląska! I na końcu trafiła do farbowanego.. -Rok 2006: farbowany wypłaca 6 mln. dywidendy,bez zysku w firmie z kapitału zapasowego -kończy budowę domu 1000 m kw w Mysłowicach na działce 5 tyś. -Rok 2010: otwiera upadłość układową w Conbelts, prawie 30 mln zł odda kooperantom po 8 latach ( farbowany kończy basen kryty w swojej rezydencji wart 1,2 mln zł, znaczy się basen) - Rok 2011: Węglokoks i Kopex podpisują konsorcja z Conbelts i wkładają po 10 mln zł, Syndyk Technologii Buczek pożycza 10 mln zł( jest nadzorcą w Conbelts). - Rok 2012 i 2013 farbowany szaleje z cenami, dźwignia finansowa i.. 8 ; 9 mln zysku! - Rok 2014: odlot!!! Australia, projekt w PARPIE na 25 mln inwestycji 8,3 mln dotacji taśm „ niespotykanej jakości”, 8 mln zysku - Rok 2015: farbowany wypłaca 8 mln zł dywidendy do Luksemburga, BMW 6, Tajlandia, już cała rodzina obsadza strategiczne stanowiska (za wjątkiem zarządów- tam byłe „asystentki”). Krzyże Zasługi, Diamenty BCC, cudotwórca restrukturyzacji - rok 2016: „Kupujemy Wolbrom”!!! Pamiętacie to spotkanie z kadrą? Brakowało tylko UUUUUUra!!!! Wodzu, prowadź! Wypłata 6 mln zł dywidendy do Luksemburga. Ciekawe za co farbowany chciał ich kupić ? Kupić akcje od ludzi na termin a potem zapłacić pieniędzmi z kasy Wolbromia. Ciekawe, czemu w to nie weszli... Dzisiaj byliby tu gdzie my, tylko basen by był większy. Pierwszy kłopocik, służby zwęszyły że syn prezesa Węglokoku pracował u nas. Farbowany ma 2 miesiące na oddanie 17 mln zł. - 2017r. Banki nie bardzo chcą mieć w portfelu firmę z właścicielem transferującym kasę do Luksemburga, farbowany łączy transgranicznie Luksemburg z SCF. Conbelts warty 80 mln zł wprowadza za 1zł, bez podatków.. kłopocik. Ten rząd nie lubi transferu kasy do rajów podatkowych , wprowadza ustawę działającą wstecz.. kłopocik...To jakieś 30 mln zł „oszczędności” na podatkach ( z dywidendami) farbowanego. Siada płynność, siada jakość, ABW w firmie. Mówi nam, że to zmowa konkurencji, Wolbromia, „zachodnich firm” ( forma w golfa ciagle jednak rośnie). Pierwszy wniosek o upadłość, to jeszcze nie panika, raczej nie zrozumienie. Odwiedza nas nadzorca, przemiły Pan Damian Zgolik. Prosi o dokumenty, jeszcze prosi...Zaczyna się panika. Druga kancelaria od restrukturyzacji w Polsce Karola Tatary przygotowuje obronę- wniosek o sybką restrukturyzację. Wniosek przechodzi, niezapłacona faktura na 100 tyś. zł leży nie zapłacona zostaj,( do dzisiaj w księgowości). Farbowany biega za pieniędzmi, ale jak zwykle „ trzyma fason” chce za firmę 90 mln a sobie chce zostawić biurowiec, tak dla szpanu. Gdyby powiedział 50, pewnie by był dzisiaj bogaty, a my wybierali byśmy prezenty na Święta. -2018r. Walka o przetrwanie i jednocześnie bajdurzenie farbowanego, zaraz będzie finansowanie, zaraz będzie inwestor. To nie on jechał na Bogdankę negocjować zmianę terminu dostawy! Wysłał dziewczyny! To my dzwoniliśmy na kopalnie że już się produkuje i za chwilę będzie dostawa. To z nami dzisiaj nie chcą gadać o pracy w Tauronie, bo ich rolowaliśmy z umową. Farbowany się Nigdzie ! nie podpisał. No chyba że uznać za wyjątek to, gdzie złożył prywatny podpis na wekslach pod ostatnie pożyczki ( zastawa na wytłaczarkach), złamał swoją zasadę o nieporęczaniu prywatnie firmie..Może to go dogoni. Złożenie wniosku o sanację to już ratowanie własnego tyłka. Ten wniosek bez otwarcia NIC nie daje, ani firmie ani zarządowi. W przypadku nie złożenia wniosku o likwidacje w terminie, zarząd nie ma ochrony. Nawet jeżeli jest to spółka akcyjna. ZUSy, PITy 4, i kilka sprytnych kancelarii znajdą ścierzkę do majątku prywatnego zarządu. Prokuratura w Bytomiu przesłuchuje w temacie fikcyjnych podwyższeń kapitałów . Banki zaczynają windykację. Wystarczy na upadłość jak zabiorą zastawy? Mają wszystko. Jak sobie to podsumowałem, jest mi lepiej. Nawet bez prezentów pod choinkę. Ktoś to kupi, od Banku, syndyka lub komornika. Zadzwonią do nas, bo nikt bez nas nie uruchomi tej fabryki, zadzwonią.... A do farbowanego mam nadzieję o 6.00.

WL

Dzieje się coś na fabryce czy już złomiarze wszystko rozkradli?

Majk’a

Nie jest zle, z opóźnieniem ale w końcu przelew dotarł. Liczyłam na odprawę wyższa, jednak w tej sytuacji sześciokrotność wynagrodzenia to i tak pozytywne zaskoczenie. Na produkcji tez już wszystko uregulowane? Pozdrawiam

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
produkcja konfekcja
@Majk’a

Póki co nic mi nie wiadomo żeby ktoś z produkcji dostał przelew czekamy.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawda
@produkcja konfekcja

Nikt nie dostał przelewu. Majka'a sieje zamęt

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobra dusza
@Majk’a

Nikt nie dostal przelewu, ani z produkcji, ani z biurowca, ani z UR, ani z kadry. Jedynie osoby, ktore w grudniu siedzialy na bramie dostaly wyplaty po poltora tys. Moze pora naglosnic sprawe w mediach? Niech wszyscy dowiedza sie, jak zostalismy potraktowani - gorzej niz psy na bramie, bo te mialy co jesc, a my na swieta nie zobaczylismy nawet zlotowki, mimo funduszu socjalnego, na ktory odciagali skladki przez caly rok. Wstyd i hanba, panie prezesie Fiszer, wstyd!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobra dusza
@Majk’a

Nikt nie dostal przelewu, ani z produkcji, ani z biurowca, ani z UR, ani z kadry. Jedynie osoby, ktore w grudniu siedzialy na bramie dostaly ochlapy. Moze pora naglosnic sprawe w mediach? Niech wszyscy dowiedza sie, jak zostalismy potraktowani - gorzej niz psy na bramie, bo te mialy co jesc, a my na swieta nie zobaczylismy nawet zlotowki, mimo funduszu socjalnego, na ktory odciagali skladki przez caly rok. Wstyd i hanba, panie prezesie Fiszer, wstyd!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byla pracownica
@Dobra dusza

Dokladnie, nie slyszalam by ktos dostal chociaz zlotowke, Majka - nie siej dezinformacji, nawet najlepsza sciema dobrego imienia firmy i tak juz nie uratuje...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik pras
@Majk’a

Po co Pani (Pan) to zrobiła? Przecież to tylko (usunięte przez administratora)ludzi którzy jak idioci pytają w banku o przelew. Jeżeli to ktoś z zarządu, to „gratuluję” pomysłu. Kupienie paru dni spokoju kosztem jeszcze bardziej nerwowych Świąt to świństwo. Nie zapomnę wam tego : panie „farbowany”. Dla mnie już tylko takim pan zostanie. Żaden tam (usunięte przez administratora) Fiszer.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jaca
@Majk’a

jaki przelew taka ściema to może napisać tylko (usunięte przez administratora) ludzie trzeba go podać do sądu /komornik i egzekucja jak bedziemy czekać na pańską łaskę to się prędzej zestarzejemy.PAMIĘTACIE TEKSTY O INWESTORACH, KONTRAKTACH itp a nawet kasę z funduszu socjalnego zapier....

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wdzięczny
@jaca

Wniosek jest w Funduszu. Czekamy na kasę. Może trzeba podziękować koleżanka które go zrobiły chociaż nie pracują już w firmie ?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
@Majk’a

Ciekawe czemu wpisano na początek kłamstwo sprzed dwóch miesięcy? Jak na razie to trwa to kuriozalne postępowanie sanacyjne: „pomroczność jasna” . Zarządca bez załogi „ kontraktuje” po kawałku linie produkcyjne, przecież to kompetencje syndyka!!!!! Gdzie jest interes wierzycieli? Gdzie jest Bank któremu z przed nosa kontraktują aktywa?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dociekliwy bardziej

To w takim razie JESZTCZE RAZ: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Na dodatek Sąd w Warszawie w ostatecznym wyroku stwierdził że patenty na podstawie których wzięto ponad 8 mln pieniędzy unijnych z PARP-u były (usunięte przez administratora) , co znaczy że zarząd wyłudził te pieniądze a trwałość projektu nie została dotrzymana. Nie wyprodukowaliśmy ani jednego metra „cudownie niespotykanej” taśmy zgłoszonej do PARP-u...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
@Dociekliwy bardziej

No to jutro pierwsza licytacja maszyn...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
przerażony
@JJ

Jak będzie coś wiadomo gdzie ,,poszły'' maszyny to napiszcie-podyktowane jest to tylko sentymentem

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ZK
@Dociekliwy bardziej

Przypomnę wpis sprzed 4 miesięcy: ta firma była odpowiedzią w latach 80-tych na zapotrzebowanie kopalń na taśmy trudnopalne! Wybudowana wysiełkiem całego Śląska! I na końcu trafiła do farbowanego.. -Rok 2006: farbowany wypłaca 6 mln. dywidendy,bez zysku w firmie z kapitału zapasowego -kończy budowę domu 1000 m kw w Mysłowicach na działce 5 tyś. -Rok 2010: otwiera upadłość układową w Conbelts, prawie 30 mln zł odda kooperantom po 8 latach ( farbowany kończy basen kryty w swojej rezydencji wart 1,2 mln zł, znaczy się basen) - Rok 2011: Węglokoks i Kopex podpisują konsorcja z Conbelts i wkładają po 10 mln zł, Syndyk Technologii Buczek pożycza 10 mln zł( jest nadzorcą w Conbelts). - Rok 2012 i 2013 farbowany szaleje z cenami, dźwignia finansowa i.. 8 ; 9 mln zysku! - Rok 2014: odlot!!! Australia, projekt w PARPIE na 25 mln inwestycji 8,3 mln dotacji taśm „ niespotykanej jakości”, 8 mln zysku - Rok 2015: farbowany wypłaca 8 mln zł dywidendy do Luksemburga, BMW 6, Tajlandia, już cała rodzina obsadza strategiczne stanowiska (za wjątkiem zarządów- tam byłe „asystentki”). Krzyże Zasługi, Diamenty BCC, cudotwórca restrukturyzacji - rok 2016: „Kupujemy Wolbrom”!!! Pamiętacie to spotkanie z kadrą? Brakowało tylko UUUUUUra!!!! Wodzu, prowadź! Wypłata 6 mln zł dywidendy do Luksemburga. Ciekawe za co farbowany chciał ich kupić ? Kupić akcje od ludzi na termin a potem zapłacić pieniędzmi z kasy Wolbromia. Ciekawe, czemu w to nie weszli... Dzisiaj byliby tu gdzie my, tylko basen by był większy. Pierwszy kłopocik, służby zwęszyły że syn prezesa Węglokoku pracował u nas. Farbowany ma 2 miesiące na oddanie 17 mln zł. - 2017r. Banki nie bardzo chcą mieć w portfelu firmę z właścicielem transferującym kasę do Luksemburga, farbowany łączy transgranicznie Luksemburg z SCF. Conbelts warty 80 mln zł wprowadza za 1zł, bez podatków.. kłopocik. Ten rząd nie lubi transferu kasy do rajów podatkowych , wprowadza ustawę działającą wstecz.. kłopocik...To jakieś 30 mln zł „oszczędności” na podatkach ( z dywidendami) farbowanego. Siada płynność, siada jakość, ABW w firmie. Mówi nam, że to zmowa konkurencji, Wolbromia, „zachodnich firm” ( forma w golfa ciagle jednak rośnie). Pierwszy wniosek o upadłość, to jeszcze nie panika, raczej nie zrozumienie. Odwiedza nas nadzorca, przemiły Pan Damian Zgolik. Prosi o dokumenty, jeszcze prosi...Zaczyna się panika. Druga kancelaria od restrukturyzacji w Polsce Karola Tatary przygotowuje obronę- wniosek o sybką restrukturyzację. Wniosek przechodzi, niezapłacona faktura na 100 tyś. zł leży nie zapłacona zostaj,( do dzisiaj w księgowości). Farbowany biega za pieniędzmi, ale jak zwykle „ trzyma fason” chce za firmę 90 mln a sobie chce zostawić biurowiec, tak dla szpanu. Gdyby powiedział 50, pewnie by był dzisiaj bogaty, a my wybierali byśmy prezenty na Święta. -2018r. Walka o przetrwanie i jednocześnie bajdurzenie farbowanego, zaraz będzie finansowanie, zaraz będzie inwestor. To nie on jechał na Bogdankę negocjować zmianę terminu dostawy! Wysłał dziewczyny! To my dzwoniliśmy na kopalnie że już się produkuje i za chwilę będzie dostawa. To z nami dzisiaj nie chcą gadać o pracy w Tauronie, bo ich rolowaliśmy z umową. Farbowany się Nigdzie ! nie podpisał. No chyba że uznać za wyjątek to, gdzie złożył prywatny podpis na wekslach pod ostatnie pożyczki ( zastawa na wytłaczarkach), złamał swoją zasadę o nieporęczaniu prywatnie firmie..Może to go dogoni. Złożenie wniosku o sanację to już ratowanie własnego tyłka. Ten wniosek bez otwarcia NIC nie daje, ani firmie ani zarządowi. W przypadku nie złożenia wniosku o likwidacje w terminie, zarząd nie ma ochrony. Nawet jeżeli jest to spółka akcyjna. ZUSy, PITy 4, i kilka sprytnych kancelarii znajdą ścierzkę do majątku prywatnego zarządu. Prokuratura w Bytomiu przesłuchuje w temacie fikcyjnych podwyższeń kapitałów . Banki zaczynają windykację. Wystarczy na upadłość jak zabiorą zastawy? Mają wszystko. Jak sobie to podsumowałem, jest mi lepiej. Nawet bez prezentów pod choinkę. Ktoś to kupi, od Banku, syndyka lub komornika. Zadzwonią do nas, bo nikt bez nas nie uruchomi tej fabryki, zadzwonią.... A do farbowanego mam nadzieję o 6.00.

1
Ograny

No to farsy sądowej ciąg dalszy. Sędzia otwiera sanację i „wybiera” na zarządcę Mirosława Możdżenia!!! Tak beszczelnego grania na nosie wierzycieli świat nie widział!!! Pan mec. Możdżeń to partner prof. Tobora - członka Rady Nadzorczej SCF S.A. właściciela Conbelts. Wymienić tu należy( wszystko firmy Fiszera) iż:nadzorcą w 2009r w Conbelts był Emil Salej ( najbliższy i zaufany pracownik kancelarii Możdżenia, syndykiem w Technologiach Buczek był Emil Salej, syndykiem w Hucie Buczek był.... Emil Salej! Nadzorcą w SCF w 2012r. był Bartosz Klepacz: pracownik Możdżenia, syndykiem w Cerkolor był Gewald: pracownik kancelarii Możdżenia, nadzorcą Conbelts w 2017 r był.... ten sam Bartosz Klepacz no i przyszedł czas na Mistrza! Trzeba posprzątać to całe gawno, bo przecierz za chwilę Pan Mirek sam złoży wniosek o likwidację a syndykiem zostanie kto ? No pewnie że ktoś z kancelarii Tobor - Możdżeń! Czy któryś z sędziów zadrze z Panem dziekanem Prawa? Ich dzieci kończą ten wydział lub zaczną.. Tyle że ta farsa zaczyna być śmieszna. Rodzi się pytanie, dla których służb donoszą Panowie, że mogą bawić się za miliony innych, kiedy piętnuje się pracowników średniego szczebla w PGG, SRK czy KGHM za defraudacje 30 tyś. złotych. Gdzie media które powinny piętnować takie układy. Jak na razie cisza.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nierozliczony transport

Przekrętów ciąg dalszy. W piątek Sąd otworzył postępowanie sanacyjne. Bez wypłat dla załogi od września, zero przychodów, zero ludzi, zero produkcji. Co zarząd nakłamał w Sądzie? Że ma plan naprawczy ? (Czego?). Że kolejny raz „przegoni” komorników? Na jak długo tym razem? Czegoś takiego w Polsce jeszcze nie było! Czwarta po kolei nie zamknięta upadłość. Czy właściciel tej firmy zamierza w ogóle pracować ? Czy tylko (usunięte przez administratora) naiwnych?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Conbelts S.A. - Bytom

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Conbelts S.A.?

    Zobacz opinie na temat firmy Conbelts S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.

Conbelts S.A.
2.2/5 Na podstawie 330 ocen.
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Sierpniu 2022r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. linkedin.com 5 485 320
  2. pracuj.pl 4 208 112
  3. GoWork.pl 3 497 256
  4. olx.pl 3 102 462
  5. jooble.org 2 375 082
Conbelts S.A.
Przejdź do nowych opinii