Conbelts S.A.
counter
2 326 457 5 1

Popularne opinie

pokurcz

hahahaha i dziadowska firma pada na pysk! a jak pytałem tam o pracę to mnie zlały księzniczki z działu kadr, no to teraz życze wam długieeego odpoczynku na bezrobociu bo już w innej firmie nie pomogą znajomości

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś
tommy

Zakładu nie ma!!! Od wczoraj wszyscy pracownicy odbierają miesięczne wypowiedzenia.

Pomocna?
Tak15Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktos

Ktoś wie kiedy będą jakieś pieniądze? Albo kiedy będzie ten wyrok? Ile jeszcze mamy czekać? Juz nie licze na odprawę ale gdzie nasze zaległe wypłaty? Z czego mamy żyć? Czy ktoś odpowie w końcu za to co się stało?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Wszystkie opinie

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 21 dni.
 Pytanie

Czy pracodawca Conbelts S.A. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Pytanie Nowy wpis
 Pytanie

Jaki dress code obowiązuje w Conbelts S.A.?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Do Pytanie Nowy wpis
Były pracownik
@Pytanie

Firma nie istnieje już od stycznia 2020. Wszyscy polecieli na bruk. Pracowałam tam i tak była to dziadowska firma - szczególnie w zakupach marne grosze a wielka odpowiedzialność.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Pytanie
 Pytanie

Wypłacają dodatkowe nagrody w Conbelts S.A.?

Pomocna?
TakNie2
Zgłoś
??? Nowy wpis
@Pytanie

A gdzie teraz jest taki zakład ?

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
pokurcz

hahahaha i dziadowska firma pada na pysk! a jak pytałem tam o pracę to mnie zlały księzniczki z działu kadr, no to teraz życze wam długieeego odpoczynku na bezrobociu bo już w innej firmie nie pomogą znajomości

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Listopadzie 2019r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 115 175
  2. olx.pl 2 736 098
  3. pracuj.pl 2 718 511
  4. linkedin.com 2 689 259
Nick
Użytkownicy czekają na odpowiedź 253 dni.
 Pytanie

Cóż tam teraz słychać?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
JK

To w takim razie JESZTCZE RAZ: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Na dodatek Sąd w Warszawie w ostatecznym wyroku stwierdził że patenty na podstawie których wzięto ponad 8 mln pieniędzy unijnych z PARP-u były (usunięte przez administratora) , co znaczy że zarząd wyłudził te pieniądze a trwałość projektu nie została dotrzymana. Nie wyprodukowaliśmy ani jednego metra „cudownie niespotykanej” taśmy zgłoszonej do PARP-u...

Pomocna?
TakNie1
Zgłoś
Grzegorz
@JK

Widzę, że zdecydowałeś się opisać finanse spółki oraz kwestie związane z ZUS, oraz US. Ja natomiast poszukuję informacji związanych z pracą w firmie Conbelts. Wiesz może, czy obecnie jest zapotrzebowanie na nowych pracowników?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Goblin
@Grzegorz

Olbrzymie

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
ciekawy
@Goblin

A gdzie zapisy się odbywają ?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
ciekawszy
@ciekawy

'Uwaga, grupa! Kierunek – wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja." :)

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
też ciekawy
@ciekawszy

???????????????? !!!

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
TT
@też ciekawy

Wystarczy spojrzeć na mapę, gdzie znajdują się producenci taśm w Polsce.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Urszula
@TT

@TT Z tego co widzę na stronie Conbelts S.A. cały czas mają zapotrzebowanie na nowych pracowników. Można wysyłać swoje CV http://conbelts.com/kariera/kariera. Ciekawi mnie natomiast jak wygląda rekrutacja w tej firmie? Przyjmują bez doświadczenia zawodowego? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pomocna?
TakNie1
Zgłoś
Tradycja
@Urszula

Proszę jeszcze raz odwiedzić stronę firmy i spojrzeć w zakładkę aktualności. Ogłoszono przetarg na sprzedaż majątku firmy. Tyle w temacie.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Damian
@Tradycja

Rzeczywiście masz rację. Mam przez to rozumieć, że firma aktualnie ma zawieszoną działalność? Co z osobami, które do tej pory tam pracowały? Może masz większe informacje na temat całej sytuacji.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Tomek

Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? Jak wyglądają zarobki i jakie są wymagania?

Pomocna?
TakNie1
Zgłoś
Pytanie
Użytkownicy czekają na odpowiedź 351 dni.
 Pytanie

Czy często w firmie Conbelts S.A. zdarza się rekrutacja wewnętrzna?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
JK

@Dociekliwy bardziej 20.01.2019 23:32 Przypomnę wpis sprzed 4 miesięcy: ta firma była odpowiedzią w latach 80-tych na zapotrzebowanie kopalń na taśmy trudnopalne! Wybudowana wysiełkiem całego Śląska! I na końcu trafiła do farbowanego.. -Rok 2006: farbowany wypłaca 6 mln. dywidendy,bez zysku w firmie z kapitału zapasowego -kończy budowę domu 1000 m kw w Mysłowicach na działce 5 tyś. -Rok 2010: otwiera upadłość układową w Conbelts, prawie 30 mln zł odda kooperantom po 8 latach ( farbowany kończy basen kryty w swojej rezydencji wart 1,2 mln zł, znaczy się basen) - Rok 2011: Węglokoks i Kopex podpisują konsorcja z Conbelts i wkładają po 10 mln zł, Syndyk Technologii Buczek pożycza 10 mln zł( jest nadzorcą w Conbelts). - Rok 2012 i 2013 farbowany szaleje z cenami, dźwignia finansowa i.. 8 ; 9 mln zysku! - Rok 2014: odlot!!! Australia, projekt w PARPIE na 25 mln inwestycji 8,3 mln dotacji taśm „ niespotykanej jakości”, 8 mln zysku - Rok 2015: farbowany wypłaca 8 mln zł dywidendy do Luksemburga, BMW 6, Tajlandia, już cała rodzina obsadza strategiczne stanowiska (za wjątkiem zarządów- tam byłe „asystentki”). Krzyże Zasługi, Diamenty BCC, cudotwórca restrukturyzacji - rok 2016: „Kupujemy Wolbrom”!!! Pamiętacie to spotkanie z kadrą? Brakowało tylko UUUUUUra!!!! Wodzu, prowadź! Wypłata 6 mln zł dywidendy do Luksemburga. Ciekawe za co farbowany chciał ich kupić ? Kupić akcje od ludzi na termin a potem zapłacić pieniędzmi z kasy Wolbromia. Ciekawe, czemu w to nie weszli... Dzisiaj byliby tu gdzie my, tylko basen by był większy. Pierwszy kłopocik, służby zwęszyły że syn prezesa Węglokoku pracował u nas. Farbowany ma 2 miesiące na oddanie 17 mln zł. - 2017r. Banki nie bardzo chcą mieć w portfelu firmę z właścicielem transferującym kasę do Luksemburga, farbowany łączy transgranicznie Luksemburg z SCF. Conbelts warty 80 mln zł wprowadza za 1zł, bez podatków.. kłopocik. Ten rząd nie lubi transferu kasy do rajów podatkowych , wprowadza ustawę działającą wstecz.. kłopocik...To jakieś 30 mln zł „oszczędności” na podatkach ( z dywidendami) farbowanego. Siada płynność, siada jakość, ABW w firmie. Mówi nam, że to zmowa konkurencji, Wolbromia, „zachodnich firm” ( forma w golfa ciagle jednak rośnie). Pierwszy wniosek o upadłość, to jeszcze nie panika, raczej nie zrozumienie. Odwiedza nas nadzorca, przemiły Pan Damian Zgolik. Prosi o dokumenty, jeszcze prosi...Zaczyna się panika. Druga kancelaria od restrukturyzacji w Polsce Karola Tatary przygotowuje obronę- wniosek o sybką restrukturyzację. Wniosek przechodzi, niezapłacona faktura na 100 tyś. zł leży nie zapłacona zostaj,( do dzisiaj w księgowości). Farbowany biega za pieniędzmi, ale jak zwykle „ trzyma fason” chce za firmę 90 mln a sobie chce zostawić biurowiec, tak dla szpanu. Gdyby powiedział 50, pewnie by był dzisiaj bogaty, a my wybierali byśmy prezenty na Święta. -2018r. Walka o przetrwanie i jednocześnie bajdurzenie farbowanego, zaraz będzie finansowanie, zaraz będzie inwestor. To nie on jechał na Bogdankę negocjować zmianę terminu dostawy! Wysłał dziewczyny! To my dzwoniliśmy na kopalnie że już się produkuje i za chwilę będzie dostawa. To z nami dzisiaj nie chcą gadać o pracy w Tauronie, bo ich rolowaliśmy z umową. Farbowany się Nigdzie ! nie podpisał. No chyba że uznać za wyjątek to, gdzie złożył prywatny podpis na wekslach pod ostatnie pożyczki ( zastawa na wytłaczarkach), złamał swoją zasadę o nieporęczaniu prywatnie firmie..Może to go dogoni. Złożenie wniosku o sanację to już ratowanie własnego tyłka. Ten wniosek bez otwarcia NIC nie daje, ani firmie ani zarządowi. W przypadku nie złożenia wniosku o likwidacje w terminie, zarząd nie ma ochrony. Nawet jeżeli jest to spółka akcyjna. ZUSy, PITy 4, i kilka sprytnych kancelarii znajdą ścierzkę do majątku prywatnego zarządu. Prokuratura w Bytomiu przesłuchuje w temacie fikcyjnych podwyższeń kapitałów . Banki zaczynają windykację. Wystarczy na upadłość jak zabiorą zastawy? Mają wszystko. Jak sobie to podsumowałem, jest mi lepiej. Nawet bez prezentów pod choinkę. Ktoś to kupi, od Banku, syndyka lub komornika. Zadzwonią do nas, bo nikt bez nas nie uruchomi tej fabryki, zadzwonią.... A do farbowanego mam nadzieję o 6.00.

Pomocna?
Tak3Nie1
Zgłoś
WL

Dzieje się coś na fabryce czy już złomiarze wszystko rozkradli?

Pomocna?
Tak6Nie1
Zgłoś
Majk’a

Nie jest zle, z opóźnieniem ale w końcu przelew dotarł. Liczyłam na odprawę wyższa, jednak w tej sytuacji sześciokrotność wynagrodzenia to i tak pozytywne zaskoczenie. Na produkcji tez już wszystko uregulowane? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie6
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
produkcja konfekcja
@Majk’a

Póki co nic mi nie wiadomo żeby ktoś z produkcji dostał przelew czekamy.

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawda
@produkcja konfekcja

Nikt nie dostał przelewu. Majka'a sieje zamęt

Pomocna?
Tak12Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobra dusza
@Majk’a

Nikt nie dostal przelewu, ani z produkcji, ani z biurowca, ani z UR, ani z kadry. Jedynie osoby, ktore w grudniu siedzialy na bramie dostaly wyplaty po poltora tys. Moze pora naglosnic sprawe w mediach? Niech wszyscy dowiedza sie, jak zostalismy potraktowani - gorzej niz psy na bramie, bo te mialy co jesc, a my na swieta nie zobaczylismy nawet zlotowki, mimo funduszu socjalnego, na ktory odciagali skladki przez caly rok. Wstyd i hanba, panie prezesie Fiszer, wstyd!

Pomocna?
Tak3Nie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobra dusza
@Majk’a

Nikt nie dostal przelewu, ani z produkcji, ani z biurowca, ani z UR, ani z kadry. Jedynie osoby, ktore w grudniu siedzialy na bramie dostaly ochlapy. Moze pora naglosnic sprawe w mediach? Niech wszyscy dowiedza sie, jak zostalismy potraktowani - gorzej niz psy na bramie, bo te mialy co jesc, a my na swieta nie zobaczylismy nawet zlotowki, mimo funduszu socjalnego, na ktory odciagali skladki przez caly rok. Wstyd i hanba, panie prezesie Fiszer, wstyd!

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byla pracownica
@Dobra dusza

Dokladnie, nie slyszalam by ktos dostal chociaz zlotowke, Majka - nie siej dezinformacji, nawet najlepsza sciema dobrego imienia firmy i tak juz nie uratuje...

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik pras
@Majk’a

Po co Pani (Pan) to zrobiła? Przecież to tylko (usunięte przez administratora)ludzi którzy jak idioci pytają w banku o przelew. Jeżeli to ktoś z zarządu, to „gratuluję” pomysłu. Kupienie paru dni spokoju kosztem jeszcze bardziej nerwowych Świąt to świństwo. Nie zapomnę wam tego : panie „farbowany”. Dla mnie już tylko takim pan zostanie. Żaden tam (usunięte przez administratora) Fiszer.

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jaca
@Majk’a

jaki przelew taka ściema to może napisać tylko (usunięte przez administratora) ludzie trzeba go podać do sądu /komornik i egzekucja jak bedziemy czekać na pańską łaskę to się prędzej zestarzejemy.PAMIĘTACIE TEKSTY O INWESTORACH, KONTRAKTACH itp a nawet kasę z funduszu socjalnego zapier....

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wdzięczny
@jaca

Wniosek jest w Funduszu. Czekamy na kasę. Może trzeba podziękować koleżanka które go zrobiły chociaż nie pracują już w firmie ?

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
@Majk’a

Ciekawe czemu wpisano na początek kłamstwo sprzed dwóch miesięcy? Jak na razie to trwa to kuriozalne postępowanie sanacyjne: „pomroczność jasna” . Zarządca bez załogi „ kontraktuje” po kawałku linie produkcyjne, przecież to kompetencje syndyka!!!!! Gdzie jest interes wierzycieli? Gdzie jest Bank któremu z przed nosa kontraktują aktywa?

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dociekliwy bardziej

To w takim razie JESZTCZE RAZ: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Na dodatek Sąd w Warszawie w ostatecznym wyroku stwierdził że patenty na podstawie których wzięto ponad 8 mln pieniędzy unijnych z PARP-u były (usunięte przez administratora) , co znaczy że zarząd wyłudził te pieniądze a trwałość projektu nie została dotrzymana. Nie wyprodukowaliśmy ani jednego metra „cudownie niespotykanej” taśmy zgłoszonej do PARP-u...

Pomocna?
Tak17Nie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
@Dociekliwy bardziej

No to jutro pierwsza licytacja maszyn...

Pomocna?
Tak3Nie1
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
przerażony
@JJ

Jak będzie coś wiadomo gdzie ,,poszły'' maszyny to napiszcie-podyktowane jest to tylko sentymentem

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ZK
@Dociekliwy bardziej

Przypomnę wpis sprzed 4 miesięcy: ta firma była odpowiedzią w latach 80-tych na zapotrzebowanie kopalń na taśmy trudnopalne! Wybudowana wysiełkiem całego Śląska! I na końcu trafiła do farbowanego.. -Rok 2006: farbowany wypłaca 6 mln. dywidendy,bez zysku w firmie z kapitału zapasowego -kończy budowę domu 1000 m kw w Mysłowicach na działce 5 tyś. -Rok 2010: otwiera upadłość układową w Conbelts, prawie 30 mln zł odda kooperantom po 8 latach ( farbowany kończy basen kryty w swojej rezydencji wart 1,2 mln zł, znaczy się basen) - Rok 2011: Węglokoks i Kopex podpisują konsorcja z Conbelts i wkładają po 10 mln zł, Syndyk Technologii Buczek pożycza 10 mln zł( jest nadzorcą w Conbelts). - Rok 2012 i 2013 farbowany szaleje z cenami, dźwignia finansowa i.. 8 ; 9 mln zysku! - Rok 2014: odlot!!! Australia, projekt w PARPIE na 25 mln inwestycji 8,3 mln dotacji taśm „ niespotykanej jakości”, 8 mln zysku - Rok 2015: farbowany wypłaca 8 mln zł dywidendy do Luksemburga, BMW 6, Tajlandia, już cała rodzina obsadza strategiczne stanowiska (za wjątkiem zarządów- tam byłe „asystentki”). Krzyże Zasługi, Diamenty BCC, cudotwórca restrukturyzacji - rok 2016: „Kupujemy Wolbrom”!!! Pamiętacie to spotkanie z kadrą? Brakowało tylko UUUUUUra!!!! Wodzu, prowadź! Wypłata 6 mln zł dywidendy do Luksemburga. Ciekawe za co farbowany chciał ich kupić ? Kupić akcje od ludzi na termin a potem zapłacić pieniędzmi z kasy Wolbromia. Ciekawe, czemu w to nie weszli... Dzisiaj byliby tu gdzie my, tylko basen by był większy. Pierwszy kłopocik, służby zwęszyły że syn prezesa Węglokoku pracował u nas. Farbowany ma 2 miesiące na oddanie 17 mln zł. - 2017r. Banki nie bardzo chcą mieć w portfelu firmę z właścicielem transferującym kasę do Luksemburga, farbowany łączy transgranicznie Luksemburg z SCF. Conbelts warty 80 mln zł wprowadza za 1zł, bez podatków.. kłopocik. Ten rząd nie lubi transferu kasy do rajów podatkowych , wprowadza ustawę działającą wstecz.. kłopocik...To jakieś 30 mln zł „oszczędności” na podatkach ( z dywidendami) farbowanego. Siada płynność, siada jakość, ABW w firmie. Mówi nam, że to zmowa konkurencji, Wolbromia, „zachodnich firm” ( forma w golfa ciagle jednak rośnie). Pierwszy wniosek o upadłość, to jeszcze nie panika, raczej nie zrozumienie. Odwiedza nas nadzorca, przemiły Pan Damian Zgolik. Prosi o dokumenty, jeszcze prosi...Zaczyna się panika. Druga kancelaria od restrukturyzacji w Polsce Karola Tatary przygotowuje obronę- wniosek o sybką restrukturyzację. Wniosek przechodzi, niezapłacona faktura na 100 tyś. zł leży nie zapłacona zostaj,( do dzisiaj w księgowości). Farbowany biega za pieniędzmi, ale jak zwykle „ trzyma fason” chce za firmę 90 mln a sobie chce zostawić biurowiec, tak dla szpanu. Gdyby powiedział 50, pewnie by był dzisiaj bogaty, a my wybierali byśmy prezenty na Święta. -2018r. Walka o przetrwanie i jednocześnie bajdurzenie farbowanego, zaraz będzie finansowanie, zaraz będzie inwestor. To nie on jechał na Bogdankę negocjować zmianę terminu dostawy! Wysłał dziewczyny! To my dzwoniliśmy na kopalnie że już się produkuje i za chwilę będzie dostawa. To z nami dzisiaj nie chcą gadać o pracy w Tauronie, bo ich rolowaliśmy z umową. Farbowany się Nigdzie ! nie podpisał. No chyba że uznać za wyjątek to, gdzie złożył prywatny podpis na wekslach pod ostatnie pożyczki ( zastawa na wytłaczarkach), złamał swoją zasadę o nieporęczaniu prywatnie firmie..Może to go dogoni. Złożenie wniosku o sanację to już ratowanie własnego tyłka. Ten wniosek bez otwarcia NIC nie daje, ani firmie ani zarządowi. W przypadku nie złożenia wniosku o likwidacje w terminie, zarząd nie ma ochrony. Nawet jeżeli jest to spółka akcyjna. ZUSy, PITy 4, i kilka sprytnych kancelarii znajdą ścierzkę do majątku prywatnego zarządu. Prokuratura w Bytomiu przesłuchuje w temacie fikcyjnych podwyższeń kapitałów . Banki zaczynają windykację. Wystarczy na upadłość jak zabiorą zastawy? Mają wszystko. Jak sobie to podsumowałem, jest mi lepiej. Nawet bez prezentów pod choinkę. Ktoś to kupi, od Banku, syndyka lub komornika. Zadzwonią do nas, bo nikt bez nas nie uruchomi tej fabryki, zadzwonią.... A do farbowanego mam nadzieję o 6.00.

Pomocna?
Tak4Nie1
Zgłoś1
Ograny

No to farsy sądowej ciąg dalszy. Sędzia otwiera sanację i „wybiera” na zarządcę Mirosława Możdżenia!!! Tak beszczelnego grania na nosie wierzycieli świat nie widział!!! Pan mec. Możdżeń to partner prof. Tobora - członka Rady Nadzorczej SCF S.A. właściciela Conbelts. Wymienić tu należy( wszystko firmy Fiszera) iż:nadzorcą w 2009r w Conbelts był Emil Salej ( najbliższy i zaufany pracownik kancelarii Możdżenia, syndykiem w Technologiach Buczek był Emil Salej, syndykiem w Hucie Buczek był.... Emil Salej! Nadzorcą w SCF w 2012r. był Bartosz Klepacz: pracownik Możdżenia, syndykiem w Cerkolor był Gewald: pracownik kancelarii Możdżenia, nadzorcą Conbelts w 2017 r był.... ten sam Bartosz Klepacz no i przyszedł czas na Mistrza! Trzeba posprzątać to całe gawno, bo przecierz za chwilę Pan Mirek sam złoży wniosek o likwidację a syndykiem zostanie kto ? No pewnie że ktoś z kancelarii Tobor - Możdżeń! Czy któryś z sędziów zadrze z Panem dziekanem Prawa? Ich dzieci kończą ten wydział lub zaczną.. Tyle że ta farsa zaczyna być śmieszna. Rodzi się pytanie, dla których służb donoszą Panowie, że mogą bawić się za miliony innych, kiedy piętnuje się pracowników średniego szczebla w PGG, SRK czy KGHM za defraudacje 30 tyś. złotych. Gdzie media które powinny piętnować takie układy. Jak na razie cisza.

Pomocna?
Tak16Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nierozliczony transport

Przekrętów ciąg dalszy. W piątek Sąd otworzył postępowanie sanacyjne. Bez wypłat dla załogi od września, zero przychodów, zero ludzi, zero produkcji. Co zarząd nakłamał w Sądzie? Że ma plan naprawczy ? (Czego?). Że kolejny raz „przegoni” komorników? Na jak długo tym razem? Czegoś takiego w Polsce jeszcze nie było! Czwarta po kolei nie zamknięta upadłość. Czy właściciel tej firmy zamierza w ogóle pracować ? Czy tylko (usunięte przez administratora) naiwnych?

Pomocna?
Tak7Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
 Rekomendacja

Nie mogę w to uwierzyć, że ta firma upadła. Pracowałem tam. Tam skończyłem szkołę. Pracowała tam moja mama i ojciec. Nawet moja babcia. Czy to już koniec Zakładów Gumowych Górnictwa? Lubię atmosferę w Conbelts S.A. za: Pracowałem na walcowni, na inżynierii i na prasach. Atmosfera zaczęła się zmieniać, odkąd dyrektor, pan Norwisz przestał rządzić zakładem. Zmieniała się na coraz gorzej niestety.

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś
Dociekliwy

To w takim razie kilka szczegółów do zarządu Conbelts który czuje się poszkodowany: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Kto tu kogo chce zastraszyć?

Pomocna?
Tak16Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
homo rudolfensis
@Dociekliwy

a pamiętacie te spotkania o podboju świata? o tym co będzie w 2030 roku? Chyba jednak najbardziej mi żal tych którzy stracili te kilka lub kilkanaście lat i nie poznali Bogumiła, trochę mniej żal tych którzy wierzyli mu do końca, jeszcze mniej tych którzy widzieli to co robił z ich kolegami i koleżankami z sąsiedniego biurka lub pokoju obok, ale nie zareagowali nawet gestem, bo.. ich to nie dotyczyło lub bo dostali 300 lub 500 zł brutto podwyżki lub dostali w stopce "kierownik" i myśleli że są tacy wspaniali i w końcu ci których Bogumił miał do wykonywania czarnej roboty, a ci służąc swojemu lordowi doprowadzili do zwolnienia lub odejścia tak wielu osób, o ironio dlaczego część z nich Bogumił kopnął teraz na końcu tak mocno w (usunięte przez administratora) jak oni kopali dla niego przez tyle lat.

Pomocna?
Tak8Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grześ
@Dociekliwy

No to mamy styczeń i co z kasą? Zarząd dalej próbuje przeforsować sanację w sądzie? Sędzia Adamowicz musiała by być (usunięte przez administratora) aby takie postępowanie otworzyć. Przecież nie ma firmy, jest tylko majątek i żadnych szans na jej powrót. To dla czego zarząd nie składa uproszczonego wniosku o likwidację? Bo jest za późno!!!!!!! Bo jeżeli nie otworzy sanacji ( liczy się data złożenia z sierpnia 2018r ) to terminem złożenia wniosku przez zarząd będzie data złożenia uproszczonego wniosku o likwidację, czyli na przykład teraz. A to jest już więcej niż trzy miesiące od powstania przesłanek plus 1 miesiąc na przygotowanie wniosku. Mogę tylko podpowiedzieć zarządowi : niech kancelarie przygotują wam sprawne wnioski o upadłość konsumencką w WIelkiej Brytani, puki jeszcze nie ma breksitu...

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zła dusza
@Grześ

Idź pan w diabły z pomaganiem zarządowi, już wystarczająco nas wyepcył, żeby pomagać takim no, admin usunąłby epitet. Tej firmy już nie da się uratować, walcownia niedługo ma ruszyć, ale kto mu ją uruchomi? Obsługa sterowni, obsługa mikserów, walcarek + UR - tylko desperaci przyjdą zpowrotem, a takich na zakładzie nie brakuje. Stoją murem za farbowanym i będą szli za nim w zaparte, a ten dalej będzie ich tjulać i cieszyć się "domkiem w Tajlandii". Chłopcy z walcownii zarabiali psie grosze w porównaniu do ich ciężkiej pracy, a wielu pewnie by wróciło z pocałowaniem ręki farbowanego - tak sobie wychował swoje pieski.

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koledzy z walcowni
@Zła dusza

Te elektryk. Wszyscy wiemy kim jesteś. Zwykłym frajerem.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Księgowa

Zgłaszajcie się! Pozew zbiorowy „napisze”Kancelaria Mec. Karola Tatary(ma nezapłaconą fakturę na 100.000,- zł od Conbelts). Lepiej „napisze” pozew zbiorowy BDO Legal Łatała i Wspólnicy , tam Conbelts winien jest ponad 300.000,- zł ( emisja obligacji), nie rozliczeni w procesie szybkiej restrukturyzacji. Przy okazji może zapłacicie zaległości Conbelts.

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś
Dobra dusza
@Księgowa

Gdzie i do kogo mamy się zgłosić?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Księgowa Conbelts
@Księgowa

Przepraszam, niedoprecyzowałam. Myślałam że to napiszą pod „solidarni” To był sarkazm do skargi na http://gowork.pl

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Solidarni

Wszystkie firmy poszkodowane przez portal gowork zachęcamy do dołączenia się do pozwu grupowego przed Sądem . Wszystkich zainteresowanych z całej polski zachęcamy do kontaktu na nieprawdziwe12[małpa]gmail.com .Jedynie ruch solidarny położy kres tym kłamstwom i kalumniom Piszcie będziemy się wspólnie bronić

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwator1983

Większość tych komentarzy śmierdzi na kilometr prowokacją. Zupełnie jak ten kupiony laluś z tvp3 który próbował rozkręcić aferę o naszych taśmach. Ale ja widzę, że niewielu daje się nakręcić na te brednie i za to brawo ekipa Conbelts! Pokazaliśmy że nie jesteśmy bandą naiwniaków tak jak te komentarze sugerują. Sytuacja jest jaka jest. Zacisnęliśmy zęby i żyjemy dalej. Kumaci już dawno nową pracę mają a zaległą kasę dostaniemy tak jak się należy. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ZK
@Obserwator1983

O czym ty mówisz? O zaciśnięciu zębów? Brawo ekipa Conbelts? Brednie? To które informacje są bredniami? Wypłacone 15 mln dywidendy do Luksemburga w dwa lata przy jeszcze nie spłacanym układzie? Zamknięcie firmy tej wielkości w sposób jakiego nikt od dawna nie widział na Śląsku: z dnia na dzień, próbując wcisnąć miesięczne wypowiedzenia zamiast trzech? Odwiedziny ABW i (usunięte przez administratora)o pseudo inwestorach z Cypru to są brednie? Akta firmy w KRS-sie nie kłamiom. Fikcyjne podwyższenia kapitału i pożyczki na Maltę prawie 30 mln w 2009r to brednie? 40 mln kapitałów w CBB Inwestycje które „wyparowały” na Maltę i Cypr to brednie? Gdyby tak było to prokuratura nie otworzyła by śledztwa w 2018r. A jak masz wątpliwości to sam odwiedź sąd i KRS i zobaczysz co się tam nazbierało przez lata w: Conbelts, CBB inwestycje ( po zmianie nazw, „zgubieniu” kapitałów i przeksztaceniu w kolejne dwie spółki).A można zobaczyć dalej, do Silesi Capita Fund S.A.: zmianie siedziby na Tarnowskie Góry, (usunięte przez administratora) podwyższeniu-obniżeniu kapitałów o dziesiątki milionów aby utopić bani i Fundusz Górnośląski. Jego prezes Matusiewicz był pupilkiem Fiszera bo włożył do SCF 12 mln zł ( bezzwrotnie). Po wyczyszczeniu wspólników powrót na Szyby Rycerskie 4 do Bytomia. Kancelaria Dziekana Prawa która pasła się przez 10 lat w radach nadzorczych, za co dawała ochronę w X Wydziale Upadłosciowym to brednie? A kancelaria z Krakowa do której Fiszer rocznie płacił kilka milionów ( chwalił się sam na konferencji „ jak ograłem Eurofaktor”) nie nie była w radzie nadzorczej. To podobno najlepsza kancelaria w Polsce od kombinacji w rajach podatkowych ( połączenie transgraniczne SCF i Conbelts Luksemburg: „palce lizać”). Tylko gdzie jest w tej układance miejsce dla nas ? Tych którzy do tej pory chodzili do pracy a nie czytać akta po sadach. Czy w tych 15 mln zł zysku za 2015 i 2016 rok są dwa miliony zaległych pensji dla nas na godne rozstanie z firmą? Mamy zacoisnąc zęby „ekipa konbelts”. Nie ma ekipy konbelts. Są wydymani ludzie i bezwzględny cwaniak...

Pomocna?
Tak19Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cotomabyc
@Obserwator1983

Na początku nawet to było śmieszne i trochę żałosne. Wydawało się że komuś bardzo zależy żeby narobić zamieszania. Teraz widać jak na dłoni że ktoś tu chyba zarabia na pisaniu takich komentarzy. Jeszcze to bezczelnie podszywanie się pod innych...

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobra dusza
@Obserwator1983

Najlepiej glowa w piasek i niech dalej nas ebie. Ludzie, jaka ekipa Conbelts? Tej firmy juz dawno nie ma. Spora czesc juz dawno znalazla sobie prace, zeby miec za co zyc. Sam pracowalem gdzie indziej, jeszcze zanim dostalem swiadectwo pracy, na ktorym nie bylo wyszczegolnione, ze farbowany nie wyplacil mi wyplat za miesiace, w ktorych pracowalem i siedzialem na bramie. Pracowalem, zeby miec co dzieciom wlozyc do garnka. Jak mam miec jakikolwiek szacunek do czlowieka, ktory wykolowal mnie i rodzine na czysto, nie taka byla umowa, ktora zawieralem z zakladem. Jesli ktos wierzy, ze dostaniemy kase, ktora nam sie nalezy, to go wysmieje. Tak samo mozna wierzyc farbowanemu, jak stawial Rudolfa, jaka to sielanka bedzie, jak mialy byc kordy - idylla. O Australii nie wspomne, kalander PVC mial dzialac na okraglo. I co? psinco, nie ma nic. A na szacunek to trzeba sobie zasluzyc, nie wszystko i nie wszystkich idzie kupic.

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
2019
@ZK

ZK skoro jesteś tak dobrze poinformowany to gdzie ty człowieku się ukrywałeś do tej pory

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwator1983
@ZK

Widać że nie masz z tymi "wydymanymi" nic wspólnego bo z nimi nie rozmawiałeś nigdy ani z nimi nie pracowałeś. Inaczej wiedział byś co myślą o tych komentarzach i waszych żałosnych próbach dorzucania oliwy do ognia.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
@Cotomabyc

Człowieku, Nikomu już na firmie nie zależy, niestety.. No może jeszcze kilka „padlinożerców” kancelarii z syndykami może na tym zarobić. Może komornik. Wydaje ci się że to kogoś obchodzi co tu piszemy? Cobra rozbudowuje fabrykę w Piekarach, FTT uruchomiło nowa tkalnię i linię kalandra. Rynek się wyciszył, nie ma już żółtych fajerwerków, podboju Ameryk i Australii ! „Najnowocześniejsza fabryka taśm w Europie” po prostu przestała istnieć. Rozliczcie się z nami a „pies z kulawą nogą” tutaj nie zajrzy! Boicie się, że to co tu wychodzi może kiedyś „ubudzić demony” w prokuraturze? Może ten strach was zmotywuje do wypłacenia nam tego co się nam należy.

Pomocna?
Tak6Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan
@Obserwator1983

No to mamy prawdziwy obraz naszego zarządu. (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora) Też rozmawiałem z funduszem. Dzięki Bartek za pomysł! Przecież to takie oczywiste! Można zweryfikować każdą informację którą tu podajecie. Niestety to wszystko prawda!!! WNIOSEK MOŻNA ZŁOŻYĆ DO FUNDUSZU DOPIERO PO POSTANOWIENIU SĄDU O OTWARCIU POSTĘPOWANIA!!! Zarządowi w ogóle nie zależy na szybkim otwarciu! W sądzie ciagle składa uzupełnienia do wniosku o sanację ! Liczy się dla niego tylko utrzymanie terminu pierwszego złożenia wniosku ! Bo od jego daty będzie kiedyś biegły oceniał czy wniosek został złożony w terminie ! Bo jak tak to zarząd za nic nie odpowiada ! K(usunięte przez administratora)I o to chodzi. Zarząd usypia nas „ ekipa konbelts” właśnie po to. Jeszcze ten miesiąc i nie mamy na co liczyć. Chyba że tak jak napisał ZK, ktoś złoży wniosek o likwidację. U Sędzi Adamczyk ( tam trafił wniosek o sanację sprawy czekają na otwarcie nawet 8 miesięcy).

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek
@Jan

Wniosek o likwidacje to 1000 zl wiec 10 osob po 100 zl i mamy taki wniosek , jestem chetny na położenie się do tego

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek

Dzisiaj dzwonilem do funduszu i pani z ktora rozmawiale udzieliła mi takich informacji ze z firmy Conbelts S.A nie ma jeszcze żadnego wniosku na wyplaty , jak ktos chce sie sam czegos dowiedziec to tutaj jest br do funduszu 322972026

Pomocna?
Tak8Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Conbelts S.A. - Bytom

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Listopadzie 2019r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 115 175
  2. olx.pl 2 736 098
  3. pracuj.pl 2 718 511
  4. linkedin.com 2 689 259
Conbelts S.A.
2/5 Na podstawie 326 ocen.
Conbelts S.A.