Opinie o Conbelts S.A. w Bytom

Poniżej znajdziesz opinie byłych oraz obecnych pracowników o pracodawcy Conbelts S.A., oraz Klientów firmy. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do pracy w firmie Conbelts S.A. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Surowce, półprodukty - produkcja wyrobów z gumy i kauczuku

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Conbelts S.A. w Bytom

Pytanie
 Pytanie

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w Conbelts S.A.?

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 48 dni.
 Pytanie

Jakie godziny pracy obowiązują w Conbelts S.A.?

Nick
Były pracownik

Tak sobie myślę, co siedziało we mnie, że tyle lat pracowałem dla tej firmy za, naprawdę marne wynagrodzenie, znosząc w ostatnich latach niepoważne osoby na kierowniczych stanowiskach (nie wszystkich, ale większość) ich fochy i brak kompetencji, czy choćby podstawowej wiedzy o tym czym się zajmowały. Paradoksalnie, pad firmy i sytuacja na rynku pracy spowodowały przekwalifikowanie się i teraz nie dość, że mam spokój, przełożonego prawie wcale nie oglądam, ani nie słyszę (chyba, że bym coś nabroił, albo jak sam mam do niego interes), a na dodatek zarabiam 50% więcej.

Do nick Nowy wpis
Były pracownik
@Nick

Firma kreowała się na nie wiadomo jaką. Potem zostałam tam zatrudniona i to było jedno wielko (usunięte przez administratora) pod wzgledem płacy i warunków pracy - niecale 1500 zl z 2 jezykami.... Potem poszłam do innej pracy i 1000 zl na dzień dobry więcej. Po 2 latach po odejsciu z Conbelts ponad 3 do ręki. Zero sentymentu do tej firmy.

Pytanie Nowy wpis
 Pytanie

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Conbelts S.A.?

Darek

@Nick a to ile lat tu pracowałeś ?

Nick
Były pracownik
 Pytanie
@Darek

>25 Piszesz "tu" więc tam jesteś/ pracujesz? Co się tam obecnie dzieje? Podziel się informacjami.

&
Kandydat
@Nick

Tak jak Darek ciekawych jest więcej.I nie jest to sentyment !!!

Nick Nowy wpis
Były pracownik
@&

Tylko sentyment. Może z odrobiną "babskiej ciekawości".

 Rozmowa kwalifikacyjna
Czy rozmowa kwalifikacyjna w Conbelts S.A. odpowiadała Twoim potrzebom? Czego dowiedziałeś się o swoim nowym, potencjalnym miejscu pracy? Twoja opinia jest dla nas ważna.
logo firmy ZDALNY Key Account Manager
Bytom
GoWork.pl
(470 opinii)
Wyślij CV
logo firmy PRACOWNIK UTRZYMANIA RUCHU - ELETRYK/MECHANIK
Bytom
Epco Polska Sp. z o.o.
(18 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Lakiernik
Bytom
LUMATECH Sp. z o.o.
(50 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Asystent spedytora
Bytom
Agencja Pracy
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Pytanie
 Pytanie

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w Conbelts S.A.?

?
Pracownik
 Pytanie
@Pytanie

A gdzie teraz jest ten zakład ?

Damian
@?

Ja mam nieco inne pytanie. Bo ogólnie w sieci mało jest informacji na temat firmy Conbelts. Wszystkie opinie pochodzą raczej z lat ubiegłych, dlatego chcę ustalić, czy coś tam się zmieniło skoro tak mało osób wspomina o tym pracodawcy? Jest to w ogóle polecane miejsce pracy? Z góry dzięki za informację.

@Damian
Były pracownik
 Pytanie
@Damian

Jak myślisz dlaczego wpisy pochodzą sprzed kilku lat? Bo nie ma kto pisać? Ciepło... ciepło... Nie ma pracowników, nie ma produkcji, firma istnieje "na papierze", żeby wyciągnąć jeszcze co się da.

?
Pracownik
@@Damian

ja tylko myślę głośno

Nick
Były pracownik
@?

Masz status "pracownik". Napisz proszę czym się zajmujecie, co tam robisz, ogólnie co słychać.

Pytanie
 Pytanie

Jaki dress code obowiązuje w Conbelts S.A.?

Do Pytanie
Były pracownik
@Pytanie

Firma nie istnieje już od stycznia 2020. Wszyscy polecieli na bruk. Pracowałam tam i tak była to dziadowska firma - szczególnie w zakupach marne grosze a wielka odpowiedzialność.

Pytanie
 Pytanie

Wypłacają dodatkowe nagrody w Conbelts S.A.?

???
@Pytanie

A gdzie teraz jest taki zakład ?

pokurcz

hahahaha i dziadowska firma pada na pysk! a jak pytałem tam o pracę to mnie zlały księzniczki z działu kadr, no to teraz życze wam długieeego odpoczynku na bezrobociu bo już w innej firmie nie pomogą znajomości

Nick
 Pytanie

Cóż tam teraz słychać?

JK

To w takim razie JESZTCZE RAZ: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Na dodatek Sąd w Warszawie w ostatecznym wyroku stwierdził że patenty na podstawie których wzięto ponad 8 mln pieniędzy unijnych z PARP-u były (usunięte przez administratora) , co znaczy że zarząd wyłudził te pieniądze a trwałość projektu nie została dotrzymana. Nie wyprodukowaliśmy ani jednego metra „cudownie niespotykanej” taśmy zgłoszonej do PARP-u...

Grzegorz
@JK

Widzę, że zdecydowałeś się opisać finanse spółki oraz kwestie związane z ZUS, oraz US. Ja natomiast poszukuję informacji związanych z pracą w firmie Conbelts. Wiesz może, czy obecnie jest zapotrzebowanie na nowych pracowników?

Goblin
@Grzegorz

Olbrzymie

ciekawy
@Goblin

A gdzie zapisy się odbywają ?

ciekawszy
@ciekawy

'Uwaga, grupa! Kierunek – wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja." :)

też ciekawy
@ciekawszy

???????????????? !!!

TT
@też ciekawy

Wystarczy spojrzeć na mapę, gdzie znajdują się producenci taśm w Polsce.

Urszula
@TT

@TT Z tego co widzę na stronie Conbelts S.A. cały czas mają zapotrzebowanie na nowych pracowników. Można wysyłać swoje CV http://conbelts.com/kariera/kariera. Ciekawi mnie natomiast jak wygląda rekrutacja w tej firmie? Przyjmują bez doświadczenia zawodowego? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Tradycja
@Urszula

Proszę jeszcze raz odwiedzić stronę firmy i spojrzeć w zakładkę aktualności. Ogłoszono przetarg na sprzedaż majątku firmy. Tyle w temacie.

Damian
@Tradycja

Rzeczywiście masz rację. Mam przez to rozumieć, że firma aktualnie ma zawieszoną działalność? Co z osobami, które do tej pory tam pracowały? Może masz większe informacje na temat całej sytuacji.

Tomek

Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? Jak wyglądają zarobki i jakie są wymagania?

JK

@Dociekliwy bardziej 20.01.2019 23:32 Przypomnę wpis sprzed 4 miesięcy: ta firma była odpowiedzią w latach 80-tych na zapotrzebowanie kopalń na taśmy trudnopalne! Wybudowana wysiełkiem całego Śląska! I na końcu trafiła do farbowanego.. -Rok 2006: farbowany wypłaca 6 mln. dywidendy,bez zysku w firmie z kapitału zapasowego -kończy budowę domu 1000 m kw w Mysłowicach na działce 5 tyś. -Rok 2010: otwiera upadłość układową w Conbelts, prawie 30 mln zł odda kooperantom po 8 latach ( farbowany kończy basen kryty w swojej rezydencji wart 1,2 mln zł, znaczy się basen) - Rok 2011: Węglokoks i Kopex podpisują konsorcja z Conbelts i wkładają po 10 mln zł, Syndyk Technologii Buczek pożycza 10 mln zł( jest nadzorcą w Conbelts). - Rok 2012 i 2013 farbowany szaleje z cenami, dźwignia finansowa i.. 8 ; 9 mln zysku! - Rok 2014: odlot!!! Australia, projekt w PARPIE na 25 mln inwestycji 8,3 mln dotacji taśm „ niespotykanej jakości”, 8 mln zysku - Rok 2015: farbowany wypłaca 8 mln zł dywidendy do Luksemburga, BMW 6, Tajlandia, już cała rodzina obsadza strategiczne stanowiska (za wjątkiem zarządów- tam byłe „asystentki”). Krzyże Zasługi, Diamenty BCC, cudotwórca restrukturyzacji - rok 2016: „Kupujemy Wolbrom”!!! Pamiętacie to spotkanie z kadrą? Brakowało tylko UUUUUUra!!!! Wodzu, prowadź! Wypłata 6 mln zł dywidendy do Luksemburga. Ciekawe za co farbowany chciał ich kupić ? Kupić akcje od ludzi na termin a potem zapłacić pieniędzmi z kasy Wolbromia. Ciekawe, czemu w to nie weszli... Dzisiaj byliby tu gdzie my, tylko basen by był większy. Pierwszy kłopocik, służby zwęszyły że syn prezesa Węglokoku pracował u nas. Farbowany ma 2 miesiące na oddanie 17 mln zł. - 2017r. Banki nie bardzo chcą mieć w portfelu firmę z właścicielem transferującym kasę do Luksemburga, farbowany łączy transgranicznie Luksemburg z SCF. Conbelts warty 80 mln zł wprowadza za 1zł, bez podatków.. kłopocik. Ten rząd nie lubi transferu kasy do rajów podatkowych , wprowadza ustawę działającą wstecz.. kłopocik...To jakieś 30 mln zł „oszczędności” na podatkach ( z dywidendami) farbowanego. Siada płynność, siada jakość, ABW w firmie. Mówi nam, że to zmowa konkurencji, Wolbromia, „zachodnich firm” ( forma w golfa ciagle jednak rośnie). Pierwszy wniosek o upadłość, to jeszcze nie panika, raczej nie zrozumienie. Odwiedza nas nadzorca, przemiły Pan Damian Zgolik. Prosi o dokumenty, jeszcze prosi...Zaczyna się panika. Druga kancelaria od restrukturyzacji w Polsce Karola Tatary przygotowuje obronę- wniosek o sybką restrukturyzację. Wniosek przechodzi, niezapłacona faktura na 100 tyś. zł leży nie zapłacona zostaj,( do dzisiaj w księgowości). Farbowany biega za pieniędzmi, ale jak zwykle „ trzyma fason” chce za firmę 90 mln a sobie chce zostawić biurowiec, tak dla szpanu. Gdyby powiedział 50, pewnie by był dzisiaj bogaty, a my wybierali byśmy prezenty na Święta. -2018r. Walka o przetrwanie i jednocześnie bajdurzenie farbowanego, zaraz będzie finansowanie, zaraz będzie inwestor. To nie on jechał na Bogdankę negocjować zmianę terminu dostawy! Wysłał dziewczyny! To my dzwoniliśmy na kopalnie że już się produkuje i za chwilę będzie dostawa. To z nami dzisiaj nie chcą gadać o pracy w Tauronie, bo ich rolowaliśmy z umową. Farbowany się Nigdzie ! nie podpisał. No chyba że uznać za wyjątek to, gdzie złożył prywatny podpis na wekslach pod ostatnie pożyczki ( zastawa na wytłaczarkach), złamał swoją zasadę o nieporęczaniu prywatnie firmie..Może to go dogoni. Złożenie wniosku o sanację to już ratowanie własnego tyłka. Ten wniosek bez otwarcia NIC nie daje, ani firmie ani zarządowi. W przypadku nie złożenia wniosku o likwidacje w terminie, zarząd nie ma ochrony. Nawet jeżeli jest to spółka akcyjna. ZUSy, PITy 4, i kilka sprytnych kancelarii znajdą ścierzkę do majątku prywatnego zarządu. Prokuratura w Bytomiu przesłuchuje w temacie fikcyjnych podwyższeń kapitałów . Banki zaczynają windykację. Wystarczy na upadłość jak zabiorą zastawy? Mają wszystko. Jak sobie to podsumowałem, jest mi lepiej. Nawet bez prezentów pod choinkę. Ktoś to kupi, od Banku, syndyka lub komornika. Zadzwonią do nas, bo nikt bez nas nie uruchomi tej fabryki, zadzwonią.... A do farbowanego mam nadzieję o 6.00.

WL

Dzieje się coś na fabryce czy już złomiarze wszystko rozkradli?

Majk’a

Nie jest zle, z opóźnieniem ale w końcu przelew dotarł. Liczyłam na odprawę wyższa, jednak w tej sytuacji sześciokrotność wynagrodzenia to i tak pozytywne zaskoczenie. Na produkcji tez już wszystko uregulowane? Pozdrawiam

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
produkcja konfekcja
@Majk’a

Póki co nic mi nie wiadomo żeby ktoś z produkcji dostał przelew czekamy.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawda
@produkcja konfekcja

Nikt nie dostał przelewu. Majka'a sieje zamęt

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobra dusza
@Majk’a

Nikt nie dostal przelewu, ani z produkcji, ani z biurowca, ani z UR, ani z kadry. Jedynie osoby, ktore w grudniu siedzialy na bramie dostaly wyplaty po poltora tys. Moze pora naglosnic sprawe w mediach? Niech wszyscy dowiedza sie, jak zostalismy potraktowani - gorzej niz psy na bramie, bo te mialy co jesc, a my na swieta nie zobaczylismy nawet zlotowki, mimo funduszu socjalnego, na ktory odciagali skladki przez caly rok. Wstyd i hanba, panie prezesie Fiszer, wstyd!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobra dusza
@Majk’a

Nikt nie dostal przelewu, ani z produkcji, ani z biurowca, ani z UR, ani z kadry. Jedynie osoby, ktore w grudniu siedzialy na bramie dostaly ochlapy. Moze pora naglosnic sprawe w mediach? Niech wszyscy dowiedza sie, jak zostalismy potraktowani - gorzej niz psy na bramie, bo te mialy co jesc, a my na swieta nie zobaczylismy nawet zlotowki, mimo funduszu socjalnego, na ktory odciagali skladki przez caly rok. Wstyd i hanba, panie prezesie Fiszer, wstyd!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byla pracownica
@Dobra dusza

Dokladnie, nie slyszalam by ktos dostal chociaz zlotowke, Majka - nie siej dezinformacji, nawet najlepsza sciema dobrego imienia firmy i tak juz nie uratuje...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik pras
@Majk’a

Po co Pani (Pan) to zrobiła? Przecież to tylko (usunięte przez administratora)ludzi którzy jak idioci pytają w banku o przelew. Jeżeli to ktoś z zarządu, to „gratuluję” pomysłu. Kupienie paru dni spokoju kosztem jeszcze bardziej nerwowych Świąt to świństwo. Nie zapomnę wam tego : panie „farbowany”. Dla mnie już tylko takim pan zostanie. Żaden tam (usunięte przez administratora) Fiszer.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jaca
@Majk’a

jaki przelew taka ściema to może napisać tylko (usunięte przez administratora) ludzie trzeba go podać do sądu /komornik i egzekucja jak bedziemy czekać na pańską łaskę to się prędzej zestarzejemy.PAMIĘTACIE TEKSTY O INWESTORACH, KONTRAKTACH itp a nawet kasę z funduszu socjalnego zapier....

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wdzięczny
@jaca

Wniosek jest w Funduszu. Czekamy na kasę. Może trzeba podziękować koleżanka które go zrobiły chociaż nie pracują już w firmie ?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
@Majk’a

Ciekawe czemu wpisano na początek kłamstwo sprzed dwóch miesięcy? Jak na razie to trwa to kuriozalne postępowanie sanacyjne: „pomroczność jasna” . Zarządca bez załogi „ kontraktuje” po kawałku linie produkcyjne, przecież to kompetencje syndyka!!!!! Gdzie jest interes wierzycieli? Gdzie jest Bank któremu z przed nosa kontraktują aktywa?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dociekliwy bardziej

To w takim razie JESZTCZE RAZ: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Na dodatek Sąd w Warszawie w ostatecznym wyroku stwierdził że patenty na podstawie których wzięto ponad 8 mln pieniędzy unijnych z PARP-u były (usunięte przez administratora) , co znaczy że zarząd wyłudził te pieniądze a trwałość projektu nie została dotrzymana. Nie wyprodukowaliśmy ani jednego metra „cudownie niespotykanej” taśmy zgłoszonej do PARP-u...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
@Dociekliwy bardziej

No to jutro pierwsza licytacja maszyn...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
przerażony
@JJ

Jak będzie coś wiadomo gdzie ,,poszły'' maszyny to napiszcie-podyktowane jest to tylko sentymentem

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ZK
@Dociekliwy bardziej

Przypomnę wpis sprzed 4 miesięcy: ta firma była odpowiedzią w latach 80-tych na zapotrzebowanie kopalń na taśmy trudnopalne! Wybudowana wysiełkiem całego Śląska! I na końcu trafiła do farbowanego.. -Rok 2006: farbowany wypłaca 6 mln. dywidendy,bez zysku w firmie z kapitału zapasowego -kończy budowę domu 1000 m kw w Mysłowicach na działce 5 tyś. -Rok 2010: otwiera upadłość układową w Conbelts, prawie 30 mln zł odda kooperantom po 8 latach ( farbowany kończy basen kryty w swojej rezydencji wart 1,2 mln zł, znaczy się basen) - Rok 2011: Węglokoks i Kopex podpisują konsorcja z Conbelts i wkładają po 10 mln zł, Syndyk Technologii Buczek pożycza 10 mln zł( jest nadzorcą w Conbelts). - Rok 2012 i 2013 farbowany szaleje z cenami, dźwignia finansowa i.. 8 ; 9 mln zysku! - Rok 2014: odlot!!! Australia, projekt w PARPIE na 25 mln inwestycji 8,3 mln dotacji taśm „ niespotykanej jakości”, 8 mln zysku - Rok 2015: farbowany wypłaca 8 mln zł dywidendy do Luksemburga, BMW 6, Tajlandia, już cała rodzina obsadza strategiczne stanowiska (za wjątkiem zarządów- tam byłe „asystentki”). Krzyże Zasługi, Diamenty BCC, cudotwórca restrukturyzacji - rok 2016: „Kupujemy Wolbrom”!!! Pamiętacie to spotkanie z kadrą? Brakowało tylko UUUUUUra!!!! Wodzu, prowadź! Wypłata 6 mln zł dywidendy do Luksemburga. Ciekawe za co farbowany chciał ich kupić ? Kupić akcje od ludzi na termin a potem zapłacić pieniędzmi z kasy Wolbromia. Ciekawe, czemu w to nie weszli... Dzisiaj byliby tu gdzie my, tylko basen by był większy. Pierwszy kłopocik, służby zwęszyły że syn prezesa Węglokoku pracował u nas. Farbowany ma 2 miesiące na oddanie 17 mln zł. - 2017r. Banki nie bardzo chcą mieć w portfelu firmę z właścicielem transferującym kasę do Luksemburga, farbowany łączy transgranicznie Luksemburg z SCF. Conbelts warty 80 mln zł wprowadza za 1zł, bez podatków.. kłopocik. Ten rząd nie lubi transferu kasy do rajów podatkowych , wprowadza ustawę działającą wstecz.. kłopocik...To jakieś 30 mln zł „oszczędności” na podatkach ( z dywidendami) farbowanego. Siada płynność, siada jakość, ABW w firmie. Mówi nam, że to zmowa konkurencji, Wolbromia, „zachodnich firm” ( forma w golfa ciagle jednak rośnie). Pierwszy wniosek o upadłość, to jeszcze nie panika, raczej nie zrozumienie. Odwiedza nas nadzorca, przemiły Pan Damian Zgolik. Prosi o dokumenty, jeszcze prosi...Zaczyna się panika. Druga kancelaria od restrukturyzacji w Polsce Karola Tatary przygotowuje obronę- wniosek o sybką restrukturyzację. Wniosek przechodzi, niezapłacona faktura na 100 tyś. zł leży nie zapłacona zostaj,( do dzisiaj w księgowości). Farbowany biega za pieniędzmi, ale jak zwykle „ trzyma fason” chce za firmę 90 mln a sobie chce zostawić biurowiec, tak dla szpanu. Gdyby powiedział 50, pewnie by był dzisiaj bogaty, a my wybierali byśmy prezenty na Święta. -2018r. Walka o przetrwanie i jednocześnie bajdurzenie farbowanego, zaraz będzie finansowanie, zaraz będzie inwestor. To nie on jechał na Bogdankę negocjować zmianę terminu dostawy! Wysłał dziewczyny! To my dzwoniliśmy na kopalnie że już się produkuje i za chwilę będzie dostawa. To z nami dzisiaj nie chcą gadać o pracy w Tauronie, bo ich rolowaliśmy z umową. Farbowany się Nigdzie ! nie podpisał. No chyba że uznać za wyjątek to, gdzie złożył prywatny podpis na wekslach pod ostatnie pożyczki ( zastawa na wytłaczarkach), złamał swoją zasadę o nieporęczaniu prywatnie firmie..Może to go dogoni. Złożenie wniosku o sanację to już ratowanie własnego tyłka. Ten wniosek bez otwarcia NIC nie daje, ani firmie ani zarządowi. W przypadku nie złożenia wniosku o likwidacje w terminie, zarząd nie ma ochrony. Nawet jeżeli jest to spółka akcyjna. ZUSy, PITy 4, i kilka sprytnych kancelarii znajdą ścierzkę do majątku prywatnego zarządu. Prokuratura w Bytomiu przesłuchuje w temacie fikcyjnych podwyższeń kapitałów . Banki zaczynają windykację. Wystarczy na upadłość jak zabiorą zastawy? Mają wszystko. Jak sobie to podsumowałem, jest mi lepiej. Nawet bez prezentów pod choinkę. Ktoś to kupi, od Banku, syndyka lub komornika. Zadzwonią do nas, bo nikt bez nas nie uruchomi tej fabryki, zadzwonią.... A do farbowanego mam nadzieję o 6.00.

1
Ograny

No to farsy sądowej ciąg dalszy. Sędzia otwiera sanację i „wybiera” na zarządcę Mirosława Możdżenia!!! Tak beszczelnego grania na nosie wierzycieli świat nie widział!!! Pan mec. Możdżeń to partner prof. Tobora - członka Rady Nadzorczej SCF S.A. właściciela Conbelts. Wymienić tu należy( wszystko firmy Fiszera) iż:nadzorcą w 2009r w Conbelts był Emil Salej ( najbliższy i zaufany pracownik kancelarii Możdżenia, syndykiem w Technologiach Buczek był Emil Salej, syndykiem w Hucie Buczek był.... Emil Salej! Nadzorcą w SCF w 2012r. był Bartosz Klepacz: pracownik Możdżenia, syndykiem w Cerkolor był Gewald: pracownik kancelarii Możdżenia, nadzorcą Conbelts w 2017 r był.... ten sam Bartosz Klepacz no i przyszedł czas na Mistrza! Trzeba posprzątać to całe gawno, bo przecierz za chwilę Pan Mirek sam złoży wniosek o likwidację a syndykiem zostanie kto ? No pewnie że ktoś z kancelarii Tobor - Możdżeń! Czy któryś z sędziów zadrze z Panem dziekanem Prawa? Ich dzieci kończą ten wydział lub zaczną.. Tyle że ta farsa zaczyna być śmieszna. Rodzi się pytanie, dla których służb donoszą Panowie, że mogą bawić się za miliony innych, kiedy piętnuje się pracowników średniego szczebla w PGG, SRK czy KGHM za defraudacje 30 tyś. złotych. Gdzie media które powinny piętnować takie układy. Jak na razie cisza.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nierozliczony transport

Przekrętów ciąg dalszy. W piątek Sąd otworzył postępowanie sanacyjne. Bez wypłat dla załogi od września, zero przychodów, zero ludzi, zero produkcji. Co zarząd nakłamał w Sądzie? Że ma plan naprawczy ? (Czego?). Że kolejny raz „przegoni” komorników? Na jak długo tym razem? Czegoś takiego w Polsce jeszcze nie było! Czwarta po kolei nie zamknięta upadłość. Czy właściciel tej firmy zamierza w ogóle pracować ? Czy tylko (usunięte przez administratora) naiwnych?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
 Rekomendacja

Nie mogę w to uwierzyć, że ta firma upadła. Pracowałem tam. Tam skończyłem szkołę. Pracowała tam moja mama i ojciec. Nawet moja babcia. Czy to już koniec Zakładów Gumowych Górnictwa? Lubię atmosferę w Conbelts S.A. za: Pracowałem na walcowni, na inżynierii i na prasach. Atmosfera zaczęła się zmieniać, odkąd dyrektor, pan Norwisz przestał rządzić zakładem. Zmieniała się na coraz gorzej niestety.

Dociekliwy

To w takim razie kilka szczegółów do zarządu Conbelts który czuje się poszkodowany: 1. Uchwała ZGB nr6/06 z dnia 19 czerwca 2006r. „ ustala się łączną wysokość dywidendzie rok 2005 na kwotę 8.861.110,- zł brutto.” 2. Zysk za 2013r. Zgodnie z uchwałą NWZA z dnia 29.07.2014r. Został rozdysponowany następująco: na wypłatę dywidendy 8.389.640,-zł, na kapitał zapasowy 737.904,-zł 3. Uchwała nr 6 ZWZA Conbelts S.A. Z dnia 29 czerwca 2016r.” par.1p1. Przeznaczyć zysk Spółki wykazany w sprawozdaniu finansowym Spółki za rok obrotowy 2015 w wysokości 5.283.958,-zł w całości na wypłatę dywidendy akcjonariuszom” W tym czasie był nie spłacony układ ( to z powodu zaległości raty układu wierzyciel złożył wniosek o upadłość w 2017r), wniosek o szybką częściową restrukturyzację w 2017r - 23 mln zł. Nie spłacony 01.12.2018r. Wniosek o sanację złożony w sierpniu 2018r. Nie otwarty do dzisiaj. Układ z ZUS i US. Ludzie bez pieniędzy wyrzuceni na bruk. Zeległe ich ZUS i PIT 4. Kto tu kogo chce zastraszyć?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
homo rudolfensis
@Dociekliwy

a pamiętacie te spotkania o podboju świata? o tym co będzie w 2030 roku? Chyba jednak najbardziej mi żal tych którzy stracili te kilka lub kilkanaście lat i nie poznali Bogumiła, trochę mniej żal tych którzy wierzyli mu do końca, jeszcze mniej tych którzy widzieli to co robił z ich kolegami i koleżankami z sąsiedniego biurka lub pokoju obok, ale nie zareagowali nawet gestem, bo.. ich to nie dotyczyło lub bo dostali 300 lub 500 zł brutto podwyżki lub dostali w stopce "kierownik" i myśleli że są tacy wspaniali i w końcu ci których Bogumił miał do wykonywania czarnej roboty, a ci służąc swojemu lordowi doprowadzili do zwolnienia lub odejścia tak wielu osób, o ironio dlaczego część z nich Bogumił kopnął teraz na końcu tak mocno w (usunięte przez administratora) jak oni kopali dla niego przez tyle lat.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grześ
@Dociekliwy

No to mamy styczeń i co z kasą? Zarząd dalej próbuje przeforsować sanację w sądzie? Sędzia Adamowicz musiała by być (usunięte przez administratora) aby takie postępowanie otworzyć. Przecież nie ma firmy, jest tylko majątek i żadnych szans na jej powrót. To dla czego zarząd nie składa uproszczonego wniosku o likwidację? Bo jest za późno!!!!!!! Bo jeżeli nie otworzy sanacji ( liczy się data złożenia z sierpnia 2018r ) to terminem złożenia wniosku przez zarząd będzie data złożenia uproszczonego wniosku o likwidację, czyli na przykład teraz. A to jest już więcej niż trzy miesiące od powstania przesłanek plus 1 miesiąc na przygotowanie wniosku. Mogę tylko podpowiedzieć zarządowi : niech kancelarie przygotują wam sprawne wnioski o upadłość konsumencką w WIelkiej Brytani, puki jeszcze nie ma breksitu...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zła dusza
@Grześ

Idź pan w diabły z pomaganiem zarządowi, już wystarczająco nas wyepcył, żeby pomagać takim no, admin usunąłby epitet. Tej firmy już nie da się uratować, walcownia niedługo ma ruszyć, ale kto mu ją uruchomi? Obsługa sterowni, obsługa mikserów, walcarek + UR - tylko desperaci przyjdą zpowrotem, a takich na zakładzie nie brakuje. Stoją murem za farbowanym i będą szli za nim w zaparte, a ten dalej będzie ich tjulać i cieszyć się "domkiem w Tajlandii". Chłopcy z walcownii zarabiali psie grosze w porównaniu do ich ciężkiej pracy, a wielu pewnie by wróciło z pocałowaniem ręki farbowanego - tak sobie wychował swoje pieski.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koledzy z walcowni
@Zła dusza

Te elektryk. Wszyscy wiemy kim jesteś. Zwykłym frajerem.

Księgowa

Zgłaszajcie się! Pozew zbiorowy „napisze”Kancelaria Mec. Karola Tatary(ma nezapłaconą fakturę na 100.000,- zł od Conbelts). Lepiej „napisze” pozew zbiorowy BDO Legal Łatała i Wspólnicy , tam Conbelts winien jest ponad 300.000,- zł ( emisja obligacji), nie rozliczeni w procesie szybkiej restrukturyzacji. Przy okazji może zapłacicie zaległości Conbelts.

Dobra dusza
@Księgowa

Gdzie i do kogo mamy się zgłosić?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Księgowa Conbelts
@Księgowa

Przepraszam, niedoprecyzowałam. Myślałam że to napiszą pod „solidarni” To był sarkazm do skargi na gowork.pl.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Conbelts S.A. - Bytom

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

Conbelts S.A.
2.2/5 Na podstawie 328 ocen.
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Marcu 2021r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 4 014 360
  2. linkedin.com 3 587 328
  3. olx.pl 3 276 288
  4. jooble.org 3 086 424
  5. pracuj.pl 3 054 024
Conbelts S.A.