Habasit Polska Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 103 ocen.

Opinie o Habasit Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Habasit Polska Sp. z o.o.

Koles

Pozdrawiam nasze piękne dziewczyny w CC, :)

Sky

Czytam o nie wierzę w to co widzę... Księciunio jeden z drugim kierownik im się nie podoba... Lider tez be... Trzeba zapier...na okresie próbnym to norma proponuje wam iść do Saint gobain na vsg 3 godziny i was w czarnych workach wywodzą. Ja pracuje w habasicie prawie rok nie mam nic do kierownika lidera i ludzi z którymi pracuje. Są lepsze i gorsze dni ale wiem jedno są gorsze zakłady niż habasit. Dla mnie to zaje.. Firma nie żaden moloch.

Kuleszki

Habasit Polska Sp. z o.o. wypracował sobie dobrą opinię, to wystarczy.

Onufry

Czas pracy oraz przerw w pracy jest ustalany odgórnie a nie przez pracodawcę. Rozumiem, że @Eieo chce żeby ta przerwa trwałą i trwała aż sobie odpocznie. ????

Eieo
@Onufry 04.10.2017 19:37
Czas pracy oraz przerw w pracy jest ustalany odgórnie a nie przez pracodawcę. Rozumiem, że @Eieo chce żeby ta przerwa trwałą i...

Nie rozumiem pytania w kierunku do mojej osoby? Przerwa w habasit jest 15 minut, tak jak w kodeksie pracy, jeżeli ktoś nie dokończył jedzenia to już jego problem prawda? Najlepiej jak by przerwa była 7h, 30min roboty i 39 min sprzątania, tak tak wygląda.

hAbAsZiT

Witam ! Zostałem jakiś czas temu zatrudniony przez ranstad do habaszitu. Na start 1900 na rękę. Na prasach tłumaczył mi robote typ,który ważył 70kg ,a chodził jak mucha w smole po chali,a tłumaczył mi robote z wielką niechęcią. Dużo ludzi w porządku ale są i tacy którzy obserwują cie jako nowego i spekulują za plecami. Przez 8 dni robiłem na 4 stanowiskach ( przypisany do pras -prasy/klejenie/zgrzewarka ręczna i wysyłki z magazynu) Na prasach nuda ale jak trzeba to trzeba i sie robiło co kazali ,a zas na wysyłce z przedni klimat i można sie dogadać z osobami ,które tam są. Brygadzista (rudy) z wszystkimi sie śmieje ale ja jako nowy zawsze byłem olewany jak tylko pojawiłem sie w okolicy i do tego wisienka na torcie czyli kierownik po którym z miejsca widać jak z rudym spekulują że im sie nie podobasz...Tu ci gada brygadzista że jest luz i wszystko w porządku ,a za plecami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a duupsko. Po 8 dniach normalnej roboty do której sie człowiek przykładał zostałem poinformowany ,że się "nie sprawdziłem" Osobiście nie polecam.

Shs
@hAbAsZiT 22.09.2017 15:09
Witam ! Zostałem jakiś czas temu zatrudniony przez ranstad do habaszitu. Na start 1900 na rękę. Na prasach tłumaczył mi ro...

Czyli nie mogłeś się wyrobić na prasach :) takich leszczy odrazu gonią z firmy

Eieo

Przerwa jest 15 minut, jak się nie wyrobiles z jedzeniem to już twój problem..

Weronika

@Mark piszesz o dużej rotacji pracowników. Jednak na stronie firmy, czy też w internecie nie mogę znaleźć ofert pracy. Czy pracownicy są zatrudniani bezpośrednio przez Habasit Polska, czy może też przez agencję? A może trzeba, nie czekając na ofertę pracy, po prostu zgłosić się do firmy?

Mark

Nowy na start dostaje 1800-1900 na rękę. Praca na 2 lub 3 zmiany. Przemial ludzi niesamowity. Nie licz na podwyżkę przez długi czas. Ludzie ok. Kierownik jak już ktoś napisał ludzi traktuje z góry. Prawda jest taka że jak się podobasz to zostajesz. Na początek robisz z swoich ciuchach. Praca jak każda. Zero palenia przerwa 15 minut tylko jedna. Niektórzy ta sama pracę robią kiepsko a są super bo wyrabiaja normę. Nikogo tu nie interesuje jakie masz kwalifikacje tylko żebyś robił. Nawet na cv nie patrzą. Zero możliwości rozwoju i nie masz praca się nawet wypowiedzieć. Ludzie spoko z większości ale nawet stali pracownicy myślą o zmianie pracy. Myślicie dlaczego?

Eieo
@Mark 16.09.2017 22:08
Nowy na start dostaje 1800-1900 na rękę. Praca na 2 lub 3 zmiany. Przemial ludzi niesamowity. Nie licz na podwyżkę przez długi...

Bo grabarz miał pod sobą 300 osób dlatego się zwalniaja

Henio

Poczytałem trochę i odnoszę wrażenie, że nastroje niektórych nie są zbyt optymistyczne. Habasit jest dobrą firmą i może trzeba znaleźć sposób na problemy?

Jurand

Czyżby firma nie miała zupełnie nowych ofert? A jak atmosfera w pracy? Poczytałam opinie i nie macie zbyt zadowolonych min. Jest nadzieja na lepsze jutro?

Hanna

Czy ta oferta pracy dla specjalisty ds. marketingu jest jeszcze aktualna? Może ktoś dodać coś w tym temacie? Lubię wiedzieć gdzie mam pracować i dla kogo!

stały

jak sie pracuje a nie stoi i mysli 1 h nad taśmami czy robić czy nie to jest ok

Henryk

Habasit Polska ma dobrą opinię jako pracodawca a wiem to ponieważ szukając pracy zrobiłem mały wywiad. Może nie są idealni ale warto dobrze pracować i poprawiać to co złe.

Lady Gaga
@Henryk 25.08.2017 23:11
Habasit Polska ma dobrą opinię jako pracodawca a wiem to ponieważ szukając pracy zrobiłem mały wywiad. Może nie są idealni ale...

Henryk!!!!! Zjedz snikersa, bo gwiazdorzysz!!!!! W żabce są promocję to weź ich tuzin, na zapas!!!!!

Szczery

A czy ktos wyjasni dlaczego,,stary ,, pracownik majac umowe na stałe zarabia 2tyski i nowo przyjety na dzień dobry tez zarabia 2tyski? Po 3 miesiącach będzie nowy zarabial więcej od starego pracownika.Dramat!!!!!

Szczery

A czy ktos wyjasni dlaczego,,stary ,, pracownik majac umowe na stałe zarabia 2tyski i nowo przyjety na dzień dobry tez zarabia 2tyski? Po 3 miesiącach będzie nowy zarabial więcej od starego pracownika.Dramat!!!!!

Szczery
@Eieo 28.08.2017 22:11
2 tys ma nowy i tyle zostanie, nie będzie miał więcej niz stary. Jakoś musieli zwerbowac nowych :)

Tylko co ze starymi pracownikami? Majac ta sama kase szkolic nowego to trochę śmieszne. Tym bardziej ze nowy nie będzie robil tyle co stary!

Eieo
@Szczery 07.09.2017 21:19
Tylko co ze starymi pracownikami? Majac ta sama kase szkolic nowego to trochę śmieszne. Tym bardziej ze nowy nie będzie robil t...

Jak se nowego przedszkolisz tak będziesz miał :) jedni wola robić za kogoś, drudzy wola żeby ktoś robił za niego. A co do kasy, nie każdy stary ma 2 tys, jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cały rok a nie popijasz kawkę to Góra Cię doceni bo widzi wszystko :)

Habasitek

Pracuję w firmie i jestem zadowolonym pracownikiem!!!!

Hanio

Myślę, że w firmie jest dobrze przynajmniej tak wnioskuję z braku ofert pracy. Gdyby było źle jak to niektórzy piszą to firma szukałaby nowych osób. Czasami zastanawiam się w jakim celu niektórzy tak szkalują firmę?

1111
@Hanio 15.08.2017 18:43
Myślę, że w firmie jest dobrze przynajmniej tak wnioskuję z braku ofert pracy. Gdyby było źle jak to niektórzy piszą to firma s...

pytanko nie z tej beczki jak tam mozna dojechac z redenu w Dąbrowie Górniczej ???/

Mark

Ktoś coś może napisać obiektywnie o pracy w dg? Jaka praca ludzie kierownik przerwy? Chciałbym aplikować

Janusz

Trudno wyrobić sobie opinię o firmie, mało jest merytorycznych opinii większość takie niepoważne wpisy. Wprawdzie słyszałem o Habasit sporo dobrego i mam zamiar aplikować ale miałem nadzieję, że tu dowiem się czegoś konkretnego od pracowników. Szkoda

Weronika

@Marycha widzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił odpowiedzi na Twoje pytania. Rozumiem, że masz już proces rekrutacyjny za sobą. Możesz powiedzieć o nim coś więcej? Twoje doświadczenia pomogą osobom, które zadają sobie takie pytania jakie Ty zadawałaś miesiąc temu.

Ok
@Weronika 04.08.2017 11:50
@Marycha widzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił odpowiedzi na Twoje pytania. Rozumiem, że masz już proces rekrutacyjn...

Wiec tak, Firma aktualnie nowym pracownikom daje 2 tys netto na start, umowa przez agencje na 3msc, potem pod firmę na 3 MSC, kolejna na 6msc i na czas nieokreślony :) praca jak ktoś myśli nie jest zła, bywały gorsze. Jak robisz a nie sciemniasz się to masz prace cały czas.. W ostatnich czasach były zwolnienia pracowników którzy nie nadawali się do tej pracy ( pogawedki, kawki itp)

Ok
@Weronika 04.08.2017 11:50
@Marycha widzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił odpowiedzi na Twoje pytania. Rozumiem, że masz już proces rekrutacyjn...

Wiec tak, Firma aktualnie nowym pracownikom daje 2 tys netto na start, umowa przez agencje na 3msc, potem pod firmę na 3 MSC, kolejna na 6msc i na czas nieokreślony :) praca jak ktoś myśli nie jest zła, bywały gorsze. Jak robisz a nie sciemniasz się to masz prace cały czas.. W ostatnich czasach były zwolnienia pracowników którzy nie nadawali się do tej pracy ( pogawedki, kawki itp)

Heniek

Spoko firma bez zadęcia ani szaleństw. Ja osobiście lubię spokojną pracę i tak mi jest dobrze. Firma ma swoją pozycje na rynku i to dla pracowników jest również ważne zw względu na perspektywy dalszej pracy.

Marycha

Witam, czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko pracownik produkcji w Dąbrowie Górniczej. Czego mogę się spodziewać? Nie mam doświadczenia w pracy na produkcji więc nie mam pojęcia jak taka rozmowa może przebiegać. No i jak teraz warunki tam. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Cizia

Fajna firma, jest luzik. Za l4 nie zwalniają, spokojna robota bez pośpiechu. Kiero mówi ze klienci poczekają, ważne żebyśmy my się czuli w pracy dobrze.

Hebel

Słyszałem wiele dobrego o firmie Habasit, czy warto aplikować?

Hebel

@red bull Uważam, że przesadzasz oceniając firmę na podstawie zachowań jednego człowieka w dodatku w krótki czasie. Może po prostu nie nadajesz się do tej pracy? Czasami trzeba przeanalizować swoje możliwości.

red bull

Witam miałem okazje pracowac krotki czas w firmie habasit w Dabrowie Górniczej,nie polecam tej firmy,chyba ze lubisz donosic i strzelac z ucha bo ja nie.jak na miedzynarodowy szwajcarski koncern to zenada ,pracujesz we własnym ubraniu roboczym,chcac isc do toalety musisz zglosic to do brygadzisty,przerwa sniadaniowa tak jak w wojsku-brygadzista skonczy koncza i innitylko ze świete krowy z biura maja przerwe 30min a produkcja zalezy od zmiany max 20min.Zachowanie kierownika zalezne od stopnia zazyłosci z pracownikiem im mniejsze tym bardziej chamskie,niech lepiej wyżywa sie na siłowni niz na pracownikach(chociaz niedługo nie zmiesci sie do drzwi).niektóre osoby z produkcji ok ale to tylko jednostki...

Weronika

@Habashitek proszę o publikowanie merytorycznych komentarzy na temat Habasit Polska Sp. z o.o., a nie na temat poszczególnych pracowników.

Weronika

@Filip hajzer według Ciebie w firmie dzieje się dużo. Co masz na myśli? Powiedz kilka słów więcej na ten temat. Czy w Habasit Polska Sp. z o.o. zaszły jakieś zmiany?

Filip hajzer

Zaniedlugo na kazde stanowisko bedzie mialo

Henry

Czy Habasit Polska ma jakieś nowe oferty pracy dla mechanika?

Filip hajzer

Dzieje sie w firmie duzo duzo duzo :)

Stedke

Jak qrwa 2 tys na miesiąc?! To ile bym tam musiał zapuerdalać na moje wymarzone X5?! To nawet Viezzer lepiej płacił

Hadoo

No no podwyżki dla naj lepszych, tak nie powinno być każdy na taśmach wykonuje tą samą pracę. Na przygotowaniu czasem się obijaja kawka bajerka itp. Ela na początku była bardzo sympatyczna dało się z nią pogadać i pośmiać a teraz, gdzie ta dawna Ela krzykiem i zamenten wiele nie zdziala, co do Jacka bez zmian jego zachowanie masakra

Kukiel

Sosnowiec podwyżki tak tak 100zl dla sami wiecie kogo(przydupasy i ucha) potem 50zł dla nielicznych a reszta nic. Dodam że w DG dostali 250zł. Co do Sosnowca to kolejny sukces Jacka. ,, umnie pracownicy nie mówią o podwyżkach nie ma sensu wszystkim dawać tylko niektórym żeby zmotywować resztę ". I mamy kolejny sukces. A potem Jacek nam powie ,,ja walczę cały czas oto byście mieli lepiej" kłamstwo i hipokryzja. Co do samej pracy jest ok mówię tu czynnościach które trzeba wykonywać. Co trzeba by zmienić to proste Jacka Elke Przemka Eweline i może jeszcze kilka osób chyba że skończyła by się wtedy patologia i reszta wzięła by się za swoje czynności a nie szukanie sensacji i obgadywania to jedyny sposob na te patologiczne sytuacje w zakładzi. Co do Jacka i jego dalszej kariery hmm może jako pisarz bajek albo science fiction. Pozdrawiam serdecznie normalnych ludzi.

Weronika

@1234, co w takim razie chciałbyś zmienić w firmie?

Zuźka

Ciekawy jestem w której firmie pracownicy z agencji pracy dostają premię roczną po za standardowym wynagrodzeniem :) @1234 podwyżki były w tym roku...

Sssss
@Zuźka 10.04.2017 09:10
Ciekawy jestem w której firmie pracownicy z agencji pracy dostają premię roczną po za standardowym wynagrodzeniem :) @1234 po...

W wielu firmach ludzie pod agencją dostają premie roczną.

1234
@Zuźka 10.04.2017 09:10
Ciekawy jestem w której firmie pracownicy z agencji pracy dostają premię roczną po za standardowym wynagrodzeniem :) @1234 po...

Podwyżki w tym roku ha ha ha ha ha 50zl to nie podwyżka , za to co robimy to powinien każdy dostać po 1000zl, robimy maksymalna wydajność. Jesteśmy najlepszym habasitem w Europie pod względem wydajności, wykresy tylko rosną a tu nas jeszcze wyciulali na 13stki.. W tamtym roku i 2 lata temu była w miarę fajna a w tym?.... Nawet na waciki nie starcza, no ale są osoby tzw przydupasy które 2 razy do roku dostają podwyżkę a dalej nic nie robia :)

Weronika

@1234, a co podoba Ci się w pracy?

Judyta

Bardzo zależy mi na pracy w tej firmie ale niestety nie mają żadnych nowych ofert pracy. Chyba, że ktoś coś wie i mógłby się tą wiedzą podzielić. W rejonie są znani jako dobry pracodawca więc warto zawalczyć o dobrą pracę. Czytałam niektóre wpisy i złość mam straszną.

1234
@Judyta 09.04.2017 11:40
Bardzo zależy mi na pracy w tej firmie ale niestety nie mają żadnych nowych ofert pracy. Chyba, że ktoś coś wie i mógłby się tą...

Tu nic siie nie dzieje stawka taka sama do konca zycia, brak mozliwosci podwyzek i roozwoju. 2 zmiany , na kazdej bedziesz walona naa kazdym kroku.

Weronika

@Kapelusznik proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Habasit Polska Sp. z o.o.

Weronika

@Buniek, dobrze to słyszeć. Firma teraz poszukuje osób na stanowisko Specjalista ds. Kontrolingu (m/k) w Dąbrowie Górniczej. Co myślicie?

Buniek

Mogę śmiało napisać ,że pracuję już pewien czas w tej firmie i widzę ogromną przemianę kierownika jest całkiem innym człowiekiem, niż na początku mojego zatrudnienia. Jest może i trochę specyficzny ale jest dobrym kierownikiem jeśli tylko robi się to co powinno. Jeśli wykonuje się swoje zadania prawidłowo i tak jak się należy problemów się nie ma... Ale dużo osób za dużo ma do powiedzenia na tematy które ich w ogóle nie dotyczą dlatego maja inne zdanie. A więc dla mnie jest sprawa prosta jeśli przychodzisz do pracy pracować a nie zajmujesz się innymi rzeczami to pracujesz spokojnie i nie masz w pracy żadnych nie przyjemności :)

Weronika

@Emma, jestem Redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji dotyczących pracodawcy. Chętnie poznam również Waszą opinię/ocenę na temat firmy. Oczywiście zauważyłam, że zdania są podzielone jeżeli chodzi o Habasit Polska Sp. z o.o. Dla chętnych - obecnie poszukują Specjalista ds. Obsługi Klienta. Może warto aplikować?

Emma

Weronika poczytaj trochę wpisów i zrozumiesz czemu chyba że już tu pracujesx i masz swoje zdania

Weronika

@Emma, dlaczego nikomu nie poleciłabyś Habasit Polska Sp. z o.o.? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Emma

Mam20 lat doświadczenia w pracy na produkcji i w każdej firmie organizacja jest podobna ale ta firma przebija wszystkie nikomu bym jej nie poleciła a kierownik to jakieś nie porozumienie zero kultury osobistej same przekleństwa idą z jego ust i to w stronę pracownika czasem wydaje mi się że nie ma świadomość do kogo się zwraca.

Urocza

Elka przestań już pisać o tym hejcie i dobrej firmie. Jak nosi to pobiegaj bez sensu po hali jak zwykle...

Henry

Jak poczytam sobie wpisy to i kawa jest zbędna, tak ciśnienie idzie w górę. Nawet dobre firmy nie unikną hejtu.

Sowa
@Henry 20.02.2017 09:58
Jak poczytam sobie wpisy to i kawa jest zbędna, tak ciśnienie idzie w górę. Nawet dobre firmy nie unikną hejtu....

Człowiek w tej firmie nie ma nic do powiedzenia ma stać i robić taśmy i tak źle jak nie kierownik to ludzie pod sobą dołki kopia kiedyś to była atmosfera super dopuki parę osób nie odesxlo lub zostało zwolnionych teraz nie wiadomo do kogo się odezwac aby nie doniósł wyżej niech każda patrzy na swoją pracę a nie ocenia innej wystarczy że kierownik z okienka patrzy jak wielki brat.

Sowa
@Henry 20.02.2017 09:58
Jak poczytam sobie wpisy to i kawa jest zbędna, tak ciśnienie idzie w górę. Nawet dobre firmy nie unikną hejtu....

Człowiek w tej firmie nie ma nic do powiedzenia ma stać i robić taśmy i tak źle jak nie kierownik to ludzie pod sobą dołki kopia kiedyś to była atmosfera super dopuki parę osób nie odesxlo lub zostało zwolnionych teraz nie wiadomo do kogo się odezwac aby nie doniósł wyżej niech każda patrzy na swoją pracę a nie ocenia innej wystarczy że kierownik z okienka patrzy jak wielki brat.

Heniek

Jak Cię dobrze traktują to wiadomo, że wszystko jest cacy i można nawet na ciepłym krzesełku siedzieć i do 70-tki. Inaczej się ma sprawa gdy szczępisz garba, starasz się żeby było lepiej niż ogólnie przyjęte za normę, a od kierowniczka w Sc słyszysz: "To czemu wcześniej tak nie robiłeś?", albo inne 'motywacyjne' gadki. Rozumiecie o co mi chodzi? Ludzie sami w sobie nie plują jadem byleby tylko pluć, ale bo są niedoceniani, a wręcz demotywowani przez ludzi, którzy o zarządzaniu zasobami ludzkimi wiedzą z kreskówek. Co by nie robić zawsze i tak 'za mało, za wolno, za późno'. Nie wiem skąd pomysł, że aż konkurencja musi w tym maczać palce. Kierownictwo i liderzy gnoją 'hołotę' to 'hołota' nie pozostaje dłużna i wyraża swoją opinię. Moim zdaniem i tak zbyt powściągliwie na to co się tam dzieje. I żeby było jasne - mówię teraz o Sc. Dąbrowa to inny stan umysłu.

Henio

Super firma, pracuję tu od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona. Wystarczyło przeczytać kilka wpisów. To jest straszne jaka podłość jest w ludziach, skąd tyle jadu? Czasami myślę, że może ludzie są inspirowani do takich wpisów przez przez konkurencję?

Heniek

Hela, odrazu widać że albo z biur albo strzela z ucha. Fajnie sie siedzi na wielkim tyłku i wciska bezmyślnie enter nie czytając zamówienia, a potem trzeba wszystko odkręcać. No nic tylko brawo bić. A idiotki co chcą we dwie zrobić tyle co cała zmiana wkońcu się przerwią i plecki będą do wymiany. Zamiast pracować 40 lat już po 20 trzeba będzie im dawać retkę. Taki oto porzytek. Żałosne.

Hela

Szkoda, że najwięcej do powiedzenia mają ci pracownicy, którzy mało dają z siebie. Nawet dobre firmy tak jak Habasit walczą z hejtem.

Zostaw opinię o Habasit Polska Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Habasit Polska Sp. z o.o.