Mostostal Warszawa S.A.
2 106 6 1

Opinie o Mostostal Warszawa S.A.

Ind

Jakie wynagrodzenia na stanowisku IB, KR?

Marek
@Ind 11.11.2018 14:03

Podpowie ktoś coś ?

Maja
@Marek 02.12.2018 19:45

Mamy nadzieję, że ktoś z użytkowników podzieli się z nami informacjami na ten temat. Pytanie o warunki finansowe to jedno z najczęściej zadawanych pytań na forum. Czy mogę zapytać, co oprócz wynagrodzenia jest dla Ciebie istotne w danym miejscu pracy?

FHU MAXBUD BOBULA KAMIL

Polecam współprace z firmą rusztowania ramowe bardzo dobre jakościowo myslę teraz na zakupem tak z 2 000m2pozdrawiam

pracownik

nie polecam Oddziału w Sopocie

Kolega po fachu
@pracownik 08.11.2018 15:40

Coś więcej

Maja
@Kolega po fachu 09.11.2018 14:31

Warto dzielić się na forum opiniami dotyczącymi zatrudnienia w Mostostalu. Jednak każdy komentarz powinien być odpowiednio uargumentowany. Czy Ty chciałbyś przekazać nam merytoryczną opinie na temat pracy w tym miejscu? Jesteś pracownikiem firmy?

anonim

(usunięte przez administratora)

karma-wraca

Ten wpis kwalifikuje sie do zlozenia doniesienia do prokuratury o mozliwosci popelnienia przestepstwa przez jego autora. Albo pozew cywilny, naruszenie dobr osobistych. Policja w 3 sekundy namierzy autora po IP.

Pawel
@karma-wraca 25.03.2018 20:32

Uważam ze Ziggi ma prawo do wypowiedzi, sam potwierdzam zła atmosferę, poza tym do tego sluzy forum, a powiadomienie należy złożyć do PiP celem faktycznego naruszenie prawa pracowników

Ramka
@karma-wraca 25.03.2018 20:32

ale się zagalopowałeś karma wraca, taki delikatny jesteś ?XD

Majka
@Ramka 18.09.2018 21:22

nie zagalopowal sie bo jak widac wpisy zostaly usuniete, a autorka ma teraz okazje przestudiowac kodeks karny.

Waldi

Najpierw źle pracują w firmie, przejdą do drugiej i narzekaj , że w pierwsze ich oszukano!!

Mm

Oczywiście. Zobacz kurs akcji mostka. Niektórzy "bohaterowie" już uciekli...

R2D2
@Mm 17.07.2018 23:17

Podobno przeszli do rimy o solidnych fundamentach...współczujemy

Radek
@R2D2 23.07.2018 20:28

Komu? Mostostalowi ze odeszli czy Fundamentalowi ze przyszli?

R3D3
@Radek 25.07.2018 12:20

Oczywiście że Fundamentalowi - wystarczy spojrzec jak partaczyli robotę, żebyś cie widzieli ich efekty "pracy" to głowa boli, ja bym nie oderał na miejscu inwestora takiego "czegoś"....

Zainteresowany

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Remik

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

R2D2
@Remik 17.07.2018 16:34

Cz Ty sie dobrze czujesz?

Zainteresowany

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Kamil
@Zainteresowany 04.07.2018 11:14

no pewnie, zobacz na ich stronie, duzo rekrutacji mają.

qwer

jak wygląda temat płatności dla podwykonawcy ????

Maja

@Kuba, piszesz, bo jesteś w jakiś sposób związany z firmą Mostostal Warszawa? Pracujesz lub pracowałeś w tym miejscu? Jaka jest Twoja opinia na temat tej firmy? @budowlaniec, długo już pracujesz w Mostostal Warszawa? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca?

Kuba

Idealnych firm nie ma, jeśli nawet jest coś co nie do końca dobrze funkcjonuje to trzeba poprawiać!!

Kumpel tynkarzy

Wykonawcy trzymajcie się z daleka w szczegolnosci od budowy Kraków Mieszkaj w Mieście. Brak odbiorów, kary za wszystko, zrabany stan surowy, brak zakresow do roboty. Firmy są traktowane jak niewolnicy do bicia za błędy Pana. Odradzam bo dołożycie do interesu. Pzdr

budowlaniec
@Kumpel tynkarzy 13.04.2018 08:12

Niestety. Być może, kierownictwo budów jest "motywowane" przez wyższych rangą, wpada w amok, niszczy innych zapominając czym jest szacunek do drugiego człowieka, do podwykonawców, dostawców. Po latach taki ktoś budzi się z ręką w nocniku, rozumiejąc, że sam został wydymany przez "swojego pana". Niestety bywa, że jest za późno. Kontrahenci długo pamiętają jego "dokonania" w tej przecież dość hermetycznej branży.

Maja

@Karol, @Hugo, dziękuję Wam za odpowiedź. Choć odczucia jakie macie wobec tej firmy różnią się od siebie to daje to wiele do myślenia i pozwala na samodzielne podjęcie najlepszej decyzji. @Karol, pisałeś, że można się wiele nauczyć, czego konkretnie? Czy prowadzone są tam szkolenia?

Maja

Witam serdecznie, czy jest jakaś osoba na forum, która mogłaby powiedzieć coś na temat pracy, atmosfery i ogólnych warunków jakie panują w firmie MOSTOSTAL Warszawa S.A. ? Chętnie poznałabym różne opinie na ten temat. Jakie są benefity, czy wciąż rekrutują na poszczególne stanowiska ?

Karol
@Maja 10.04.2018 18:26

Ja jestem zadowolony i z pensji i z benefitów - benefity raczej standardowe jak w innych firmach. Fajnie się pracuje, można się dużo nauczyć, nie ma nudy.

Hugo
@Maja 10.04.2018 18:26

Proponuje zacząć lekturę wszystkich postów od początku, prawie wszystkie dotyczą jakości pracy w MW. Ja stanowczo odradzam. W moim odczuciu a nie jestem odosobniony, atmosfera mówiąc delikatnie jest zła. Na budowach pracuje się bardzo dużo i długo, zarobki niskie, odpowiedzialność ogromna. Nikt niedocenia poswiecania. Podwyzka? Niemozliwa. Duzo osob odchodzi. Ja tez odszedlem i nie zaluje. Są lepsi pracodawcy. Niezależnie od decyzji życzę powodzenia.

Ania

Nie jest źle ale bywało lepiej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Karma-wraca

Jak na "ponad miesiac pracy" to duzo "wiesz";) ha ha:) smiale teorie glosisz. Dobrze, ze sie zwolnies - spokojnie zrobisz kariere piszac powiesc science fiction:)

Marta

W sobote rano nie masz nic lepszego do roboty niz pisac o swojej bylej firmie??? SZOK. Cos nie tak...? Chcesz o tym pogadac? Moze na kozetce?

Detektyw
@Marta 25.03.2018 20:35

To nie on, tylko ona pisze - Katarzyna, o maly wlos prokurator, adwokat i radca - bla ha ha:)))

Andrzej

Warto przyjść tutaj do pracy jako KR

Marlena
@Andrzej 02.01.2018 20:46

Obecnie nie, ale jak wyczyszcza opady po-Budimexowe, wtedy znowu moze byc warto.

Tomek
@Marlena 05.01.2018 20:01

Marlena wracaj drukować rysunki!

Marcin
@Tomek 06.01.2018 21:17

Tomek bo beton jedzie

Mda
@Andrzej 02.01.2018 20:46

nie warto

Marcin
@Mda 14.02.2018 17:25

Bo rozglądam się za pracą bo zaraz mnie zwolnią

Aleksander

Przytoczony wywiad jest pustą teorią nie mająca nic wspólnego z rzeczywistym podejściem pani kierownik i zarządu do pracowników. Jak to zwykle bywa, gdy dzieje się źle, firma stara się na zewnątrz wyglądać lepiej zwłaszcza ze pracownicy PR juz nie pracują, a działu PR nie ma. W lutym chyba była najwyższa ilość wypowiedzeń złożona przez pracowników, pojawiają się skargi o mobbing, nie kojarzę ankiety dotyczącej satysfakcji w pracy, jestem pracownikiem, wiec jezeli wykonano ja wybiórczo to z pewnością wynik jest bardzo dobry :-) firma w ciągłej restrukturyzacji, następują po sobie kolejni prezesi, a kolejni koledzy prezesów, zatrudniają kolejnych kolegów z nowymi pomysłami nie pasującymi do firmy, w związku z tym brak stabilności. Na dzień dzisiejszy nie polecam Mostostalu

mostokorpo
@Aleksander 18.03.2018 07:56

Brałem udział w tej ankiecie ponad rok temu - najwięcej punktów miał brak balansu między pracą, a życiem prywatnym i zbyt niskie wynagrodzenia. Ale przy interpretacji wyników pominęli oczywiście te dwa czynniki i nadal pracuje się po minimum 10 godzin dziennie Ilość wypowiedzeń powinna dać do myślenia władzom firmy i osobom udzielającym takich wywiadów

Marlena
Zweryfikowany użytkownik
@Aleksander 18.03.2018 07:56

Przykro to wszystko czytać. Pracowałam tam 7 lat, kiedy było tam stabilnie i to była bardzo fajna firma, pracownicy lubili się, razem jeździliśmy na urlopu, wyjazdy zagraniczne. Może kiedyś znajdę gdzieś takie fajne miejsce.

Micky

Dla wszystkich którzy pytają się jak się pracuje w Mostostalu Warszawa S.A. polecam lekturę wywiadu z Panią Joanna Kondraszuk, Kierownik Działu (usunięte przez administratora) kilka cytatów: "Aby mobilizować pracowników do działania, musimy wiedzieć, co ich inspiruje. Badamy więc ich motywację i zaangażowanie. W styczniu przeprowadziliśmy takie badanie i wyniki pokazują, że elementami, które najsilniej wpływają na zaangażowanie naszych pracowników, są atmosfera pracy i dobre relacje z przełożonymi. Mówi się, że nic tak nie motywuje do działania, jak pochwała za dobrze wykonane zadanie. Staramy się, aby pracownicy byli motywowani każdego dnia." "Wiemy, że efektywny pracownik to pracownik spełniony w życiu prywatnym. Dlatego dbamy o to, aby zachować równowagę między życiem prywatnym i zawodowym." "Ważne jest, aby ludzie, którzy spędzają ze sobą minimum osiem godzin dziennie, szanowali się. W Mostostalu staramy się nie rywalizować ze sobą, tylko wspólnie realizować nasze cele. Dla zachowania dobrej atmosfery ważne jest, aby nie stwarzać sytuacji konfliktowych, a jeśli już taka się zdarzy, należy szybko reagować." "Kolejny raz nawiążę do styczniowego badania satysfakcji pracowników, ponieważ zawiera ono odpowiedź wprost na pytanie o atmosferę panującą u nas w firmie: pracownicy we wszystkich obszarach firmy, niezależnie od stanowisk, stażu pracy, wieku czy płci, bardzo wysoko ocenili atmosferę pracy w Mostostalu Warszawa. Nie jest to wynik zaskakujący dla nas, gdyż pracujemy na co dzień w tej rzeczywistości i tego się spodziewaliśmy. Jesteśmy dumni, że wspólnie tworzymy tak przyjazny klimat. Kiedy prezentowaliśmy wyniki badania zarządowi i doszliśmy do aspektu atmosfery, jeden z członków zarządu podsumował: „Ludzie lubią pracować w Mostostalu” – i taka jest prawda."

Administrator

Wiarygodne opinie dotyczące pracy w danej firmie, to cenne wskazówki dla osób, które rozważają zatrudnienie w przedsiębiorstwie. Posiadasz informacje na temat atmosfery panującej w Mostostal Warszawa S.A.? Napisz o tym!

FHU MAXBUD BOBULA KAMIL

nie wiem jak z pracą ale jak forum to się wypowiem ze współpracujemy z firmą od kilku nastu lat kupiliśmy rusztowania systemowe RAMOWE BAUMANN MOSTOSTALL i mamy na gwarancji w Siedlcach oraz w Warszawie jeszcze teraz dokupujemy z 2500m2 polecamy bardzo dobrej jakości rusztowania.

sadf
@FHU MAXBUD BOBULA KAMIL 26.10.2017 20:55

chyba się Państwu mostostale pomyliły, piszecie o Altradzie Mostostal a to zupełnie inna firma

Agrafka

Firma bardzo zle stoi, finansowo doluje, akcje od dwoch lat doluja, rozrasta sie administracja, zatrudniaja kolesiostwo z Budimexu, zreszta fatalnej jakosci ludzi, ktorych chcial sie pozbyc, albo pozbyl sie Budimex. Pracownicy co lepsi odchodza bo nikt kto madry w firmie z czlowiekiem na czele, ktory nigdy nie powinien stanac wyzej niz kierownik robot, nie chca sie maczac w tym... To byl najgorszy z mozliwych wyborow dla firmy, zdaje sie ze pan Endrju z Poznania dokona niemozliwego: upadlosc firmy. Straszne. Ciesze sie ze juz tam nie pracuje, ale zal mi firmy, bo potencjal byl tylko ta ekipa goła sie pohawila i wszystko juz pedzi jak roler coaster w dol....

J. Brzozowski

Kto podpowie, jakie są zarobki kierownika robót i budowy w MW? Chociaż widełki :P

neutral
@J. Brzozowski 30.10.2017 22:31

IB 3000 brutto, KR 5000 brutto, KB 7000 brutto. Nie licz na więcej i sprawdź giełdę jakie spadki notuje firma.

inżynier
@neutral 08.11.2017 15:01

Jeśli to prawda to takie stawki dla inż. z uprawnieniami są stanowczo za niskie przy tak dużej odpowiedzialności! Jeśli dodatkowo nadgodziny niepłatne to już byłaby to kpina.

Misieg
@J. Brzozowski 30.10.2017 22:31

lepiej nie będzie ?

Andrew

Chciałem aplikować, ale po przeczytaniu komentarzy widzę, że to strata czasu. 2500 brutto... W 2017 roku. No ludzie.

Murłata
@Andrew 24.08.2017 16:03

Jestem pracownikiem na stanowisku Inżyniera budowy od ponad pół roku. Napiszę o faktach i trochę o subiektywnych odczuciach. Pensja 4000 zł brutto plus 1000 brutto za mieszkanie (praca poza miastem siedziby firmy) co daje 5000 brutto. Za kartę multisport (jest ona dofinansowana) płacę coś ponad 30 zł na miesiąc więc to odejmują z pensji. każdej osobie przysługuje obiad w cenie 12 zł dziennie ( doliczają do podatku jako mniejszy koszt uzyskania przychodu) 150 zł masz oddawane raz na 3 msc na wydarzenia kulturowe (z wyłączeniem kina) Jeżeli chodzi o nadgodziny to można prowadzić karę ewidencji czasu pracy i niby po zakończeniu budowy można sobie iść na długi płatny urlop ale jakoś w to nie wierzę i tego nie prowadzę. Mi trafiło się naprawdę super kierownictwo bo kiedy tylko chce wyjść wcześniej to nie ma problemu (aczkolwiek nie nadużywam tej supermocy) Praca to najczęściej 9 godzin, za to w poniedziałki mam czas żeby dojechać sobie na budowę ( poniedziałki pojawiam się w okolicach godziny 11.00 - taka umowa między nami.) Z opieki medycznej (opłaconej do tej pory nie skorzystałem), nie widziałem też na oczy żadnych premii czy innych bonusów. Pracuję jedną sobotę w tygodniu i odbieram sobie za nią dzień wolny na tygodniu. Atmosfera w pracy mi odpowiada, jeszcze nie zaliczyliśmy żadnej wtopy więc i nerwów nie ma (póki co) Telefon, laptop służbowy ale to chyba norma... Wydaje mi się że trafiłem na budowę na której mamy sporo luzu, kolega z budowy sąsiedniej to telefon nie przestaje dzwonić. Panowie.... najważniejsze to pokazać że ma się życie prywatne i czas prywatny to świętość no ale zależy wszystko jak kierownik budowy wszystko ustawia no i jaki to kontrakt, jakie terminy. Jak miałbym tam siedzieć 10-11 godzin dziennie to bym nie robił tego za te pieniądze.

MKat

To wszystko ściema Mostostal Waw to złodzieje

Spitusek83

Witam... Pojawiła się oferta na Specjalistę ds. Ekonomiczno - Finansowych w Poznaniu... Może ktoś coś powiedzieć na jakie zarobki można liczyć i jak się ogólnie pracuje w biurze w Poznaniu???

Maja

@bidon czy benefity o których wspomniałeś dalej są oferowane pracownikom firmy? Chętnie również dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju w Mostostal Warszawa S.A.

Skowron
@Maja 29.03.2017 15:02

Jest angielski bezplatny. Jest taki fajny nowoczesny cykl szkolen roznorodnych dla inzynierow, ktore trwaja ok roku - info na stronie www.mostostal.waw.pl. Dofinansowanie studiow. Duzo szkolen wewnetrznych jest, sa wewnetrzni prowadzacy oraz zewnetrzni, ale tez z otwartych korzystaja pracownicy bardzo czesto. Ale co wazne najwiecej mozna sie nauczyc w praktyce, a w Mostostalu Warszawa jest duzo b.dobrych inzynierow z duzym doswiadczeniem i ambitne ciekawe wyzwania, wiec jesli ktos lubi sie uczyc to i formalna nauka jest ( szkolenia i warsztaty) i przez nowe doswiadczenie mozna sie rozwijac. Tylko checi potrzebne sa:)

Drabina

Zero nowych kontraktow, a szukaja tyle ludzi....o co kaman? A no o to, jak sie dowiedzialem w rozmowie tel, ze szukaja pod PRZYSZLE kontrakty. No jak licza ze same PRZYJDA to niech sie juz pakuja. Z ta ekipa co to od 2016 przybywa i przybywa to tylko rozmontuja firme w drobny mak. Kto to dopuscil zeby ten ktos z nikad tam wpadl...nawet go wyguglac trudno, nikt go nie zna w swiecie budowlanym...jak licza hiszpanie ze on i ta ekipa kontrakty przyniosa to sie przelicza. Poltora roku i nic. I nic nie bedzie. Tylko koszty i straty.

kret

Ludzie ... brak słów... Startowałem na inż. budowy, mam doświadczenie, zrobiłem uprawnienia ale jeszcze nie czuję się na siłach na wyższe stanowiska. Powiedziałem kwotę, uważam, że realną tj. 5000 brutto.... Pan kierownik stwierdził, że za dużo i że nie mam szans bo on ma na moje miejsce za 2500 brutto ... Ludzie proszę was, szanujcie się, kto się zgadza za te pieniądze... to nie jest prestiż zarabiać jak na kasie w biedronce będąc inżynierem

Gim
@kret 19.02.2017 12:46

To się potwierdza co i mnie mówili w grudniu. SZOK-5000 brutto z uprawnieniami to taka najniższa pensja a oni proponują 2500brutto to jest tragedia... Dobrze że to ludzie piszą na forum. Dno w wynagrodzeniach... Na rozmowie to pytali się dlaczego odszedłem z poprzedniej firmy to Ja nie narzekałem że mi mało płacili, a ile chcę zarabiać u nich pytali to też z nich jaja robiłem że tak jak na przetargu budowlanym że najniższą cenę chcę 2000 to oni że dadzą 2500 brutto... pieprzył coś że u nich się dużo godzin pracuje że raz w tygodniu do 22 nawet i że oddają dni wolne za nadgodziny a wiedziałem od znajomego że nie chcą oddawać...

Zostaw opinię o Mostostal Warszawa S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Warszawa S.A.