Mostostal Warszawa S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 93 ocen.

Opinie o Mostostal Warszawa S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Warszawa S.A.

J. Brzozowski

Kto podpowie, jakie są zarobki kierownika robót i budowy w MW? Chociaż widełki :P

inżynier
@neutral 08.11.2017 15:01
IB 3000 brutto, KR 5000 brutto, KB 7000 brutto. Nie licz na więcej i sprawdź giełdę jakie spadki notuje firma....

Jeśli to prawda to takie stawki dla inż. z uprawnieniami są stanowczo za niskie przy tak dużej odpowiedzialności! Jeśli dodatkowo nadgodziny niepłatne to już byłaby to kpina.

Misieg
@J. Brzozowski 30.10.2017 22:31
Kto podpowie, jakie są zarobki kierownika robót i budowy w MW? Chociaż widełki :P

lepiej nie będzie ?

FHU MAXBUD BOBULA KAMIL

nie wiem jak z pracą ale jak forum to się wypowiem ze współpracujemy z firmą od kilku nastu lat kupiliśmy rusztowania systemowe RAMOWE BAUMANN MOSTOSTALL i mamy na gwarancji w Siedlcach oraz w Warszawie jeszcze teraz dokupujemy z 2500m2 polecamy bardzo dobrej jakości rusztowania.

Andrew

Chciałem aplikować, ale po przeczytaniu komentarzy widzę, że to strata czasu. 2500 brutto... W 2017 roku. No ludzie.

Murłata
@Andrew 24.08.2017 16:03
Chciałem aplikować, ale po przeczytaniu komentarzy widzę, że to strata czasu. 2500 brutto... W 2017 roku. No ludzie....

Jestem pracownikiem na stanowisku Inżyniera budowy od ponad pół roku. Napiszę o faktach i trochę o subiektywnych odczuciach. Pensja 4000 zł brutto plus 1000 brutto za mieszkanie (praca poza miastem siedziby firmy) co daje 5000 brutto. Za kartę multisport (jest ona dofinansowana) płacę coś ponad 30 zł na miesiąc więc to odejmują z pensji. każdej osobie przysługuje obiad w cenie 12 zł dziennie ( doliczają do podatku jako mniejszy koszt uzyskania przychodu) 150 zł masz oddawane raz na 3 msc na wydarzenia kulturowe (z wyłączeniem kina) Jeżeli chodzi o nadgodziny to można prowadzić karę ewidencji czasu pracy i niby po zakończeniu budowy można sobie iść na długi płatny urlop ale jakoś w to nie wierzę i tego nie prowadzę. Mi trafiło się naprawdę super kierownictwo bo kiedy tylko chce wyjść wcześniej to nie ma problemu (aczkolwiek nie nadużywam tej supermocy) Praca to najczęściej 9 godzin, za to w poniedziałki mam czas żeby dojechać sobie na budowę ( poniedziałki pojawiam się w okolicach godziny 11.00 - taka umowa między nami.) Z opieki medycznej (opłaconej do tej pory nie skorzystałem), nie widziałem też na oczy żadnych premii czy innych bonusów. Pracuję jedną sobotę w tygodniu i odbieram sobie za nią dzień wolny na tygodniu. Atmosfera w pracy mi odpowiada, jeszcze nie zaliczyliśmy żadnej wtopy więc i nerwów nie ma (póki co) Telefon, laptop służbowy ale to chyba norma... Wydaje mi się że trafiłem na budowę na której mamy sporo luzu, kolega z budowy sąsiedniej to telefon nie przestaje dzwonić. Panowie.... najważniejsze to pokazać że ma się życie prywatne i czas prywatny to świętość no ale zależy wszystko jak kierownik budowy wszystko ustawia no i jaki to kontrakt, jakie terminy. Jak miałbym tam siedzieć 10-11 godzin dziennie to bym nie robił tego za te pieniądze.

MKat

To wszystko ściema Mostostal Waw to złodzieje

Spitusek83

Witam... Pojawiła się oferta na Specjalistę ds. Ekonomiczno - Finansowych w Poznaniu... Może ktoś coś powiedzieć na jakie zarobki można liczyć i jak się ogólnie pracuje w biurze w Poznaniu???

Maja

@bidon czy benefity o których wspomniałeś dalej są oferowane pracownikom firmy? Chętnie również dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju w Mostostal Warszawa S.A.

Skowron
@Maja 29.03.2017 15:02
@bidon czy benefity o których wspomniałeś dalej są oferowane pracownikom firmy? Chętnie również dowiemy się więcej na temat moż...

Jest angielski bezplatny. Jest taki fajny nowoczesny cykl szkolen roznorodnych dla inzynierow, ktore trwaja ok roku - info na stronie www.mostostal.waw.pl. Dofinansowanie studiow. Duzo szkolen wewnetrznych jest, sa wewnetrzni prowadzacy oraz zewnetrzni, ale tez z otwartych korzystaja pracownicy bardzo czesto. Ale co wazne najwiecej mozna sie nauczyc w praktyce, a w Mostostalu Warszawa jest duzo b.dobrych inzynierow z duzym doswiadczeniem i ambitne ciekawe wyzwania, wiec jesli ktos lubi sie uczyc to i formalna nauka jest ( szkolenia i warsztaty) i przez nowe doswiadczenie mozna sie rozwijac. Tylko checi potrzebne sa:)

Drabina

Zero nowych kontraktow, a szukaja tyle ludzi....o co kaman? A no o to, jak sie dowiedzialem w rozmowie tel, ze szukaja pod PRZYSZLE kontrakty. No jak licza ze same PRZYJDA to niech sie juz pakuja. Z ta ekipa co to od 2016 przybywa i przybywa to tylko rozmontuja firme w drobny mak. Kto to dopuscil zeby ten ktos z nikad tam wpadl...nawet go wyguglac trudno, nikt go nie zna w swiecie budowlanym...jak licza hiszpanie ze on i ta ekipa kontrakty przyniosa to sie przelicza. Poltora roku i nic. I nic nie bedzie. Tylko koszty i straty.

kret

Ludzie ... brak słów... Startowałem na inż. budowy, mam doświadczenie, zrobiłem uprawnienia ale jeszcze nie czuję się na siłach na wyższe stanowiska. Powiedziałem kwotę, uważam, że realną tj. 5000 brutto.... Pan kierownik stwierdził, że za dużo i że nie mam szans bo on ma na moje miejsce za 2500 brutto ... Ludzie proszę was, szanujcie się, kto się zgadza za te pieniądze... to nie jest prestiż zarabiać jak na kasie w biedronce będąc inżynierem

Gim
@kret 19.02.2017 12:46
Ludzie ... brak słów... Startowałem na inż. budowy, mam doświadczenie, zrobiłem uprawnienia ale jeszcze nie czuję się na siłac...

To się potwierdza co i mnie mówili w grudniu. SZOK-5000 brutto z uprawnieniami to taka najniższa pensja a oni proponują 2500brutto to jest tragedia... Dobrze że to ludzie piszą na forum. Dno w wynagrodzeniach... Na rozmowie to pytali się dlaczego odszedłem z poprzedniej firmy to Ja nie narzekałem że mi mało płacili, a ile chcę zarabiać u nich pytali to też z nich jaja robiłem że tak jak na przetargu budowlanym że najniższą cenę chcę 2000 to oni że dadzą 2500 brutto... pieprzył coś że u nich się dużo godzin pracuje że raz w tygodniu do 22 nawet i że oddają dni wolne za nadgodziny a wiedziałem od znajomego że nie chcą oddawać...

bezrobotny

Firma próbuje ostatnio poprawić swój PR ale ta ilość ogłoszeń o pracę, pomimo braku zleceń, jest zastanawiająca...

Mark

To co tu czytam to aż głowa boli. Pensja dla inżynierów 2,5-3 tyś po 11 godź dziennie praca?? To szok jakiś!! To jest pensja równa pomocnikowi zbrojarskiemu lub ciesielskiemu. Fachowcy cieśle-zbrojarze mają teraz po 20-23 zł netto na godź. miesięcznie to jest 4 tyś netto. To jest chory system płac i rachuby,degradacja kadry technicznej,dno. żeby kierow. robót zarabiał tyle co cieśla czy murarz 4 tyś. To jest chore. Świat do góry nogami!!! Szacunku nie ma. Pyskują do człowieka,zęby szczerzą kły...

dud

O takich rzeczach i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich @romek, bo przecież wiedzą jak zadbać o niezłe zatrudnienie. Ważne dla mnie jest to, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych zadań, wiecie czy jest to w pełni możliwe? Pozdrawiam

zainteresowany MK

kurcze tyle różnych opinii... ale z rozeznania małego wiem też że nie jest aż tak źle... zależy od budowy chyba, miejsca gdzie się trafi

anonim

(usunięte przez administratora)

adam

Pojawiła się ostatnio oferta - Specjalista ds. Ofertowania - branża ogólnobudowlana, miejsce pracy: Kraków. Na jakie zarobki może liczyć kosztorysant z 2-3 letnim doświadczeniem w tej firmie? Jakie są warunki pracy, atmosfera?

wendy

co to znaczy dobre benefity? bo jeżeli to multisport, dofinansowanie biletów, "opieka" medyczna i karty na świeta to nie jest więcej jak 1000 zł rocznie

wendy
@Kajetan 22.08.2017 15:34
Hmm....zastanawiam sie czemu tam pracujesz skoro tak narzekasz? I to publicznie;) firmy nie daja -zle. Ta firma daje - tez zna...

kto powiedział, że pracuję ;) więc spokonie, uspokójcie hormony dziewczyny Jeśli chodzi o angielski i szkolenia tzw. menedżerskie są dostępne dla małej grupki. Szkolenia techniczne są organizowane w centrali, pracując w regionach zapomnijcie o tym. Czyli z tym "korzystają b. często" bym na pewno się nie zgodziła Dofinansowanie studiów? nie znam nikogo kto takie uzyskał, próbowałem się dowiedzieć czy jest to możliwe to uzyskałam odpowiedź, że "tylko wtedy, jeżeli będzie na to zapotrzebowanie". To tak jak z dofinansowaniem wczasów, niby jest opcja ale prawie niemożliwa. Doświadczonych inżynierów jest coraz mniej. @Skowron fajnie, że bronisz firmy ale mydlenie oczu o najlepszym miejscu pracy w perspektywie nadgodzin, że KAŻDY MA, jest delikatnie rzecz ujmując, hipokryzją. Znam firmy, w tym duże, które przynajmniej ryczałt wprowadziły, a tutaj dalej wyzysk. Obecnie pracując na budowie mam wypłacane wszystkie nadgodziny tak, że ten.... odnośnie sobót pisałem w kontekście, że absolutnie nieuczciwe jest, że, aby odebrać i udokumentować sobotę, pracownik zmuszany jest do podpisywania miesięcznych godzinówek, w których oświadcza, że codziennie pracował 8 h. A spróbował który się wychylić i wpisać inną wartość jak 8h! Nie są to też skargi ani na zus ani na podatki, tylko wyliczenia realnej kwoty za benefity, które tak chwalicie. Ponadto nie jest to rozdrapywanie ran na forum, tylko informuję, zwłaszcza młodych inżynierów, żeby jednak się zastanowili zanim popełnią tą życiową decyzję i wyeliminują całkowicie swoje życie prywatne łącznie z zarywaniem, za darmo oczywiście, nocek.

Skowron
@wendy 24.08.2017 00:08
kto powiedział, że pracuję ;) więc spokonie, uspokójcie hormony dziewczyny Jeśli chodzi o angielski i szkolenia tzw. menedże...

Bzdury piszesz i tyle w temacie.

inż budowy

jestem inż budowy do pensji trzeba doliczyć opiekę medyczną kartę multisport, dofinansowanie na kulturę. Wracając do firmy ogólnie nie jest źle, ale da się wyczuć lekki chaos, nikt nic nie wie decyzje są zmieniane 3 razy w tygodniu mam dosyć ale na pensję nie narzekam :)

Obserwator

Prosze tak nie narzekać. Wysokie szczeble na budowach to dodatkowe profity od hurtowni. Jest dodatkowa kasa, wyjazdy, itp. Pewnie nie wszędzie tak jest, ale Panowie z samego centrum Polski wiedza o co chodzi:)

do ryś

Bo wszyscy co chwile popracują się zwalniają i cały czas potrzeba narybku na wypełnianie stanowisk.

wolny

Omijajcie ta firmę jak chcecie pracować w normalnych warunkach, zatrudniłem się na inżyniera bud., przepracowałem 3 miesiące okresu próbnego potem, prawdopodobnie w wyniku braku innej na dany moment opcji, przedłuzyłem umowę. Po 4 miesiącach się zwolniłem. Płaca w Warszawie 3500 brutto, podobno niektórzy są w stanie więcej wynegocjować ale to zakres 500 zł brutto więcej Godziny - około 10-11 godzin dziennie, nie wolno się wychylać z rozliczeniami i nikt nie dostawał za nadgodziny rekompensaty, urlopów raczej nie dają, większość ma ogromne ilości zaległych dni Jest naprawdę słabo, nie wierzcie w nic co opowiadają na rozmowach rekrutacyjnych.

Nicki Cruz
@wolny 31.07.2016 11:50
Omijajcie ta firmę jak chcecie pracować w normalnych warunkach, zatrudniłem się na inżyniera bud., przepracowałem 3 miesiące o...

ale jaja,ale jaja,ale jaja,ale jaja!

Nicki Cruz
@wolny 31.07.2016 11:50
Omijajcie ta firmę jak chcecie pracować w normalnych warunkach, zatrudniłem się na inżyniera bud., przepracowałem 3 miesiące o...

ale jaja,ale jaja,ale jaja,ale jaja !!

anonim

(usunięte przez administratora)

ghgwb

przejdź piętro niżej do kadr to może ci powiedzą albo do asystenta zarządu,albo na przerwie zapytaj na parterze w barze,tu na forum to nie

anonim

(usunięte przez administratora)

ghdg

te skórę trzeba mieć grubą,nie zazdroszczę

anonim

(usunięte przez administratora)

KIM

Zakładam że jest Pan inteligentnym człowiekiem,jeśli jeszcze ma pan wątpliwości to może trzeba się przyjąć do roboty. A wszystkim którzy nie dostają kasy za nadgodziny i inne sprawy jak są poważniejsze-ostro do PIP,Związków Zawodowych,Sąd Pracy,jeśli jest dowód. Nie odchodzić z podkulonymi ogonami tylko walczyć o prawdę i uczciwość. W innych firmach widziałem jak podostawali wyroki i grzywny za takie sprawy,a nawet za mobbing psychiczny to zaraz siedli na d. A na kierownika trzeba myślę próbować. Kierownik to chyba nic nie robi tylko wydaje polecenia. W muratorze ostatnio czytałem że kierownik bud. zarabia w Polsce 8 tyś zł, ale nie pisali czy za 2 czy za 1 miesiąc. ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

anonim

(usunięte przez administratora)

bugi

a ty w ogloszeniach robisz? pisać potrafisz? jesteś fizyczny pracownik czy raczej psychiczny

anonim

(usunięte przez administratora)

zen1

o ta oferta wyśmienita,rodzinę utrzymasz za to i siebie,a jaki prestiż,ja staję w kolejkę jako pierwszy. maliniak z 40 latka uśmiałby się. na ciecia za 2500 nie macie nic?

anonim

(usunięte przez administratora)

fart

to przyjmuj się szybko póki to widzisz!!!!

gość

przyjmuj się szybciutko,posada jak marzenie od rana do nocy na budowie.

anonim

(usunięte przez administratora)

beny

to może dla ciebie w sam raz robota,wzrok masz trochę słaby ale w okularach można,a kasa jaka chyba ogromna, ale trzeba się spieszyć,może przyjmą,jakie to byłoby szczęście,

maka

W biurze to co innego-8 godzinek,soboty wolne,ciepło i klimatyzacja,może i więcej płacą w całej Polsce,ha,ha,ha,ha,ha,ha !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

KIM

A KIEROWNIK chce żebym robił a nie pasuje mu odmówić,żalił się że 9,5 roku czekał na awans,szkoda mi go i pomogę mu.Byłem kiedyś wolontariuszem to teraz ciutkę też można. Wychowałem się na filmach Człowiek z żelaza,Baza ludzi umarłych,Wajdy i Hłaski. Nożeczywiście młode pokolenie chce tyle co ludzie na zachodzie Europy i JA to popieram,ceny u nas przecież takie same co w Niemczech,benzyne to nawet dużo droższą mamy -do naszych zarobków,a chleb też drogi w Polsce,za 1kg w Deutschland płaciłem 90 centów,to w Polsce płacę dużo więcej. Robie bo robie na tych budowach,od małego nauczony roboty w polu i na budowie,dziadek był cieśla dachowy,brał mnie w wakacje na dachy,od 16 roku życia robie,na wyjazd nad morze za swoje,motor za swoje.Fakultet mam ukończony dobry,sam prof.Witkowski mnie chwalił bardzo za statykę,mechanikę budowli,było tak że z konstrukcji metalowych tylko JA jeden odpowiedziałem,rozwiązałem zadanie na tablicy,dr hb. nie mógł wyjść z podziwu, a u prof.Paulo też miałem same 4, do stypendium brakło mi 0,2 pkt na 4 roku. Tata mi nie pomagał,sam musiałem iść do przodu,przełamać los. Dziekan mnie bardzo cenił na wydziale,do tej pory mam kontakt. Na budowie to śmieją się Ci zbrojarze że zarabiam 2tyś. No co ja poradzę-taki los? Wierzę bardzo w plan Morawieckiego,bardzo wierzę,wierzę w Polskę naszych marzeń i snów! W PIS bardzo wierzę! W siebie najbardziej i w Transcendentnego Dyrektora na Samej Górze! Kolega mnie ciągnie do Anglii za foremana,2400 funtów na miesiąc.Może i warto. Szkoda że w Polsce tak jest-jak jest.

rokita
@KIM 16.06.2016 18:02
A KIEROWNIK chce żebym robił a nie pasuje mu odmówić,żalił się że 9,5 roku czekał na awans,szkoda mi go i pomogę mu.Byłem kiedy...

ty dobze widzis chyba w okularach patrzysz,a tak na marginesie to sam z siebie te bzdury piszesz czy na Konstruktorskiej ci kazali od PR? leć z uprawnieniami zobaczysz jakie kokosy że w koszu nie pomieścisz,jak się komu poszcześci bedzie kierownikiem robót od rana do nocy a i w sobotę też trzeba a co zdziwko? hi,hi,hi,hi,hi,hi,hi

KIM

Inżynier budowy lub odpowiednio majster budowy to NIE JEST FIZYCZNE stanowisko a NAROBIĆ TO FAKTYCZNIE TRZA SIĘ DUŻO NAROBIĆ!!!

KIM

Napisałem wyraźnie. Pensja inżyniera,majstra budowy po studiach które są bardzo ciężkie i już z paroletnim doświadczeniem w zawodzie 2tyś zł netto,na czysto,do ręki. BEZ dodatków. Godzin duużo i niby do odbioru,spróbuj odebrać. pensja Tyle co salowa w szpitalu albo sprzątaczka w hipermarkecie. Bardzo nieprzyjemni w rozmowie na budowie,patrzą wilczym wzrokiem. Cieśle-zbrojarze u podwykonawców zarabiają 3,5-4 tyś na rękę,kwatera i dojazd busem służbowym,robotnicy się nabijają na budowie z inżynierów i ich zarobków. Taka jest prawda. Idź przekonasz się.

KIM

Dostałem u nich pracę inżynier-majster budowy za 2500zł netto-czytaj do ręki,bez kwatery. Na budowie była to najniższa pensja. Robotnicy mnie wyśmiali. Nadgodzin jest duuużo. Niestety są niepłatne. A jak byłem wcześniej u nich na tych śmiesznych rozmowach kwalifikacyjnych to patrzyli się na mnie wilczym wzrokiem.Wiadomo polaczki.

Takitam

Pytanie: Nie poszukują teraz asystenta Kierownika Kontraktu? Inżyniera Projektu?

ok

Inżynier budowy zarabia ok. 3000 - 4000 brutto w zależności od doświadczenia.

zainteresowany MK
@ok 01.05.2016 23:01
Inżynier budowy zarabia ok. 3000 - 4000 brutto w zależności od doświadczenia.

dzięki za odp... ale jest to kwota bez nadgodzin?

oliv
@zainteresowany MK 02.05.2016 14:19
dzięki za odp... ale jest to kwota bez nadgodzin?

Za nadgodziny dają ryczałt 500zl brutto i codziennie 2-3h dłużej w pracy + soboty też opłacone przez ten smieszny ryczalt. Firma DNO

ekonomista

Dużo bardzo dużo

zainteresowany MK

A ile zarabia inżynier budowy w Mostostalu teraz?

patryk
@zainteresowany MK 23.04.2016 21:35
A ile zarabia inżynier budowy w Mostostalu teraz?

Ok 5 tys

Pidżej
@patryk 17.03.2017 21:22
Ok 5 tys

a kierownik robót i budowy ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Inny Mostostalowiec

Pracuję w Mosto od 6 lat. Sprawa nadgodzin została rozwiązana w następujący sposób - z naszej podstawy zostało wydzielone ok 10% jej wysokości i nazwano to "ryczałtem za nadgodziny". Tym samym pomniejszyli sobie koszty związane z ZUSem, a my pracujemy tyle ile zażyczy sobie tego przełożony. Gdy już zaczniesz tam pracowac, to niezaleznie od tego czy masz lat 24 czy 54, twoim miejscem pracy raz jest Gdańsk a raz Kielce. I czasem masz tydzień na to, by stawić się w nowym miejscu "bo jesteś pilnie potrzebny". Delegacje nie są wypłacane - tworzone są aneksy do umówy, zmieniające miejsce pracy. Fakt - nie trzeba tego podpisywać, ale wiąże się to z rozwiązaniem umowy. Podsumowując - Mostostal to kolesiostwo. I brak szacunku dla pracownika. Niestety. Wszystko zaczęło się walić na przełomie 2010/2011. I ten stan dala trwa. NIE POLECAM.

mostostalowiec

Takie są realia, nadgodziny powinny być dokumentowane i rozliczane wg Prawa Pracy. Wobec pracowników nie stosuje się ani jednego, ani drugiego, każda próba związana ze składaniem dokumentów z nadgodzinami kończyła sie dla większości osób rozmowami z szefem/dyrektorem, że "tak nie może być, bo na budowach tak się pracuje itp.". Za nagdodziny to praktycznie druga pensja wychodzi, pozostaje tylko sąd. Inny mostostalowcu - nie słyszałem o 10%, nigdy nie dostałem takiego papieru i na paskach też nie ma o tym wzmianki.

mostostalowiec

Prawo Pracy w tej firmie jest pojęciem abstrakcyjnym. Dziennie nadgodzin minimum 3 (oczywiście nie rozliczane), zaległe urlopy z 3 lat bez możliwości ich wykorzystania, parę lat pracy i żadnego szkolenia poza obowiązkowym bhp, a słowo premia to nie istnieje nawet na święta. Do tego malownicze podróże na budowy na drugi koniec Polski oczywiście bez delegacji i samochodów. To są warunki pracy w mostostalu i dotyczy wielu osób z dużym stażem, o których można powiedzieć, że przyczyniły się dla firmy. Zresztą teraz niby "stawiają na młodych". Wiecie dlaczego? Bo starsi pracownicy już wytrzymać nie moga i sukcesywnie odchodzą, a młodym się wydaje, że ta nazwa to dobra marka. Stąd takie zatrzęsienie ofert pracy. Nie polecam, praca w tej firmie grozi frustracją - pracownik z 5-cio letnim stażem.

atlas

Specjalista, Dział Analiz i Rozwoju, płaca b.dobra powyżej średniej, świetna atmosfera pracy, praca lekka głównie pisanie maili i załatwianie prostych spraw, angielski wymagany im wyżej tym lepiej bo używa się codziennie

Student

Witam, Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Chciałbym kandydować do niej na stanowisko inżyniera.

Piotr

Życzę Mostostalowi jak najlepiej jako powykonawca znam wiele firm budowlanych, ale tylko tej firmie mogę z czystym sercem wydać pozytywną opinię. Dobrze wykonana praca tylko w tej firmie została w całości zapłacona i doceniona przez jej szefów. Powodzenia i podziękowania. Niech dobry los Wam sprzyja.

GLOBAL INKASO

Global Inkaso oferuje szybką, tanią i skuteczną windykację należności na każdym etapie sprawy. Specjalizujemy się w windykacji w branży transportowej!! Profesjonalnie reprezentujemy Klienta zarówno w postępowaniu polubownym, postępowaniu sądowym, jak również w postępowaniu egzekucyjnym.! Posiadamy szereg wypracowanych metod działania w zależności od stopnia trudności powierzonych spraw W celu zapewnienia jak najwyższej skuteczności windykacji wierzytelności, dostosowujemy strategię działania do określonego rodzaju spraw, jak i oczekiwań Klienta. Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych, a wynagrodzenie prowizyjne należne jest wyłącznie od wyegzekwowanej kwoty (succes fee). (usunięte przez administratora)

xxxx

Też byłem pracownikiem Mostostalu z przelewami było ok zawsze na czas,co do atmosfery podzielam opinie,no cóż tak już jest w korporacjach, da się wytrzymać.W Polsce nie mamy stabilności (my budowlańcy, i nie tylko) i tu jest problem.Wałki korupcje wszędźie są nic nowego.Nie mniej jednak chętnie bym tam chciał pracować z powrotem.Nie każdemu da się dogodzić, wiadomo lekko nie jest.A zarządzanie nie należy do banalnych spraw (ci u góry też mają ciśnienia)tyle że lepsza pozycja i kontrola nad wszystkim ja ich rozumiem.Lepiej pracować i narzekać niż wcale nie pracować.Pozdrawiam wszystkich. xxxx

GLOBAL INKASO

Global Inkaso oferuje szybką, tanią i skuteczną windykację należności na każdym etapie sprawy. MAMY DOŚWIADCZENIE W WINDYKACJI MOSTOSTALU WARSZAWA! DZIAŁALIŚMY W IMIENIU WIERZYCIELI! Profesjonalnie reprezentujemy Klienta zarówno w postępowaniu polubownym, postępowaniu sądowym, jak również w postępowaniu egzekucyjnym.! Posiadamy szereg wypracowanych metod działania w zależności od stopnia trudności powierzonych spraw W celu zapewnienia jak najwyższej skuteczności windykacji wierzytelności, dostosowujemy strategię działania do określonego rodzaju spraw, jak i oczekiwań Klienta. Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych, a wynagrodzenie prowizyjne należne jest wyłącznie od wyegzekwowanej kwoty (succes fee). Zapraszamy do kontaktu: Global Inkaso ul. Ostrowskiego 30 lok. 304 53-254 Wrocław tel.: +48 71 79 66 000 kom.: +48 608 691 334 e-mail: kontakt@globalinkaso.pl www.globalinkaso.pl

Bezrobotny

UWAGA: NOWA, OGÓLNOKRAJOWA AKCJA INTERNAUTÓW Zbliżają się Eurowybory i wielu polityków (szczególnie tych, których za bardzo nie lubimy) szuka tam sobie ciepłej posadki. Szanowni Internauci, zróbmy im wszystkim niespodziankę i głosujmy solidarnie na osoby z poza politycznego establishmentu, czyli na tych z dalszymi numerami na listach wyborczych albo na tych z mało znanych partii. To ma być dla obecnej klasy politycznej ostrzeżenie. Jak trzeba będzie, powtórka nastąpi w przyszłorocznych wyborach do naszego parlamentu. To, co ostatnio w Sejmie działo się w sprawie niepełnosprawnych to szczyt obłudy, hipokryzji oraz wręcz bezczelności ze strony obecnej władzy. SIŁA NASZA JEST W INTERNECIE. PORADZILIŚMY SOBIE W SPRAWIE ACTA, PORADZIMY SOBIE TEŻ Z POLITYKAMI. PROŚBA DO WSZYSTKICH ABY TEGO POSTA LUB COŚ O PODOBNEJ TREŚCI - ZAMIEŚCIĆ NA WSZELKICH MOŻLIWYCH PORTALACH I FORACH INTERNETOWYCH.

Były pracownik

Kolego, co się dziwisz opiniom niepochlebnym. Przecież nie masz chyba zamiaru się tam zatrudniać kiedy w firmie trwają zwolnienia grupowe. Łącznie zwolnią ponad 1000 osób. I nie ważne kogo byle ilość zwolnionych zgadzała się z tym co zadeklarowali do Hiszpanii. Chora atmosfera, ludzie ludziom wilkiem, albo jeszcze gorzej. Pracowałem tam kilka dobrych lat i cieszę się że mnie zwolnili, przynajmniej jeszcze dostałem odprawę bo za chwilę nie wiadomo jak będzie. Okręt tonie i będzie niebawem na dnie zwłaszcza że nic nowego nie kontraktują. Korupstwo tam było, jest i będzie a każdy prezes patrzy tylko co by tu dla siebie jeszcze ugrać, a na żadnej naprawie mu nie zależy. A panią (usunięte przez administratora) z kadr kopną w (usunięte przez administratora) tak samo i z takim samym szacunkiem jak ona traktowała innych. Żenada.

Kieleccok

Mostostal to jedna wielka kupa. Owszem w delegacji dało się zarobić.Kadra z Konstruktorsiej w Warszawie to masakra. Zwłaszcza pewna Pani z kadr i Były dyro z drogówki. Ale to już nieważne bo pewnie w przyszłym roku takiej firmy jak Mostostal Warszawa będziemy szukać tylko w opcji "PRZESZŁOŚĆ"

kibol

jesli chodzi ,,ubrania zawsze byl nowe... ale lapowki to normalka ,,, firma grzy......eu jest tego znana ma wszstkich kieszeni od kerownika do dyrektora ,,,,budowy na ktorej jest, ty pracujesz 8 godz prywaciasz ma na papierku 12 tym byl na budowe 7 godzin papier wszystko przyjmie ,,, a oni maja glebokie kieszenie ,,,bana kierownicza ,,,prezes przychodzi jest nie caly rok bierze 2,200 miliona zl i nowe A 6 ,, to gdzie mam byc dobrze w Mostostalu tam sie kae sie robi ,, Byli dyrektorzy(usunięte przez administratora).. sa teaz na Warszawskim M kolejne stacje buduja i kase maja jest PO UKLADY ,,,moze juz nie dlugo zastuka ABW,,, ZASTUKA DO DRZWI ,,, TYLKO NIECH SZYBKO PAPIERKI SPALA NA MYSIADLE ,,,, BO TROSZKE TAM JUZ JEST..

pracownik

z tym zaleganiem wypłat to przesadziłeś, pracuję jeszcze w mostku i od 5 lat nie było ani dnia opóźnienia - wręcz przeciwnie nawet nieraz jeden dwa dni szybciej. A co do podwykonawców to faktycznie - zaległości są poważne jeśli chodzi o terminy. Ale cóż skoro "góra" myśli tylko o tym jak jeszcze dostać na kolejny miesiąc pensyjkę, a nie o podniesieniu takiej marki jak "Mostostal" i uregulowaniu zadłużeń to za niedługo będzie pewnie kolejna wielka upadłość kolejnego budowlanego potentata. Zszargali sobie opinię na rynku i teraz na słowo "mostostal" dostaje większość drgawek.

podwykonawca

Mostostal na dzien dzisiejszy nie jest w stanie wyplacac w terminie wyplat swoim pracownikow, wiec dla potencjalnych podwykonawcow to samobojstwo. Kierownictwo to kretacze, przeciagaja odbiory, niszcza wieczorami poprawki, ktore podlegaly odbiorom w dniu nastepnym - sam bylem swiadkiem, porannych odciskow buciorow na posadzkach. Firma trup, inwestycja station w Tychach stoi, zwalili 4 miesiace temu budynki i lezy kupa gruzu, ktora proboja teraz sprzedac - zalosne. Dla podwykonawcow jedna rada uciekac, dla potencjalnych pracownikow to juz po temacie, bo planuja ograniczac zaloge.

CYLA TO WI

Mostozłom hehehe(usunięte przez administratora) , na niczym sie nie znają , wykiwać , kombinować wszystkich w koło maja za nic kadra siedzi w Wawie i udaje że wszytko jest dobrze ale ludzie wiedzą , że Mostozłomu juz nie ma kary jakie na dzien dzisiejszy za opóźnienia musi zapłacić MW to ponad miliard złotych (usunięte przez administratora) niczego od kilku lat nie wykonali w terminie i za kwotę z umowy zawsze dają minimum na przetargu a potem Inwestroa skubią z kasy i podwykonawców BANDA ZŁODZIEJI

bezrobotny

wspaniała firma która potrafi robić tylko wałki na podwykonawcach dzieki za rozwalenie mojej firmy - ponad 50 osób na bruk

Zostaw opinię o Mostostal Warszawa S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Warszawa S.A.