Firma oferuje jakiś socjal, benefity, Multisport itp.? A może jakieś premie za skończone na plusie kontrakty? A może jakieś ubezpieczenia grupowe? Tylko sucha wypłata i nic więcej?
Mirbud nie oferuje niczego ... poza wymagrodzeniem, oczwiście -20%! Kompletnie zadnych benefitów, nawet podstawowego ubezpieczenia. Nie dotyczy to Dnia Budowlańca - wódki ile zdołasz wypić.
Proszę o wyjaśnienie kwestii formalnej, a mianowicie umów ustnych w @Mirbud. Jeśli pracownicy słyszą od Zarządu Mirbud S.A., że po zakończonej budowie, po przekazaniu do gwarancji budowy, pracownicy otrzymają premię za budowę to jest to bardziej umowa ustna. Kontrakty zakończone na fajnym plusie ( nie wskazuję na miniusie rzecz jasna). Dlaczego więc pracownicy, którzy już nie współpracują z Mirbud S.A. ( a byli uczciwi i rzetelni ) nie otrzymali premii za budowę, zaś otrzymali ją jedynie aktualnie zatrudnieni pracownicy z tej budowy, skoro przy uzgadnianiu warunków przy zatrudnianiu nie było wskazywane i warunowane, że premia będzie wypłacana pod warunkiem np. jeśli nadal będzie się zatrudnionym. Uzgodnienie bylo jednoznaczne - po budowie, a nie warunkowe, w szczególności przy wygenerowaniu przez budowę zysku. W Mirbud S.A. premiowanie nie jest nigdzie zapisane w umowach, lecz jest to charakter subiektywnego przyznawania przez osobę lub osoby w zależności od różnych aspektów nieznanych pracownikom niższego szczebla niż dyrektorzy. Premiowanie ( wysokość premii, termin wypłaty, podział % ) nie jest zapisany na papierze jak w innych spółkach lub premii dla Zarządu. Rozumiem, że to jest oszczędność dla finansów spółki ale tym samym rysuje się nierzetelność, ktoś nazwać może takie postępowanie roŵnież oszukiwaniem ludzi ( pracowników), no bo po co wyplacać komuś kogo już nie ma. Ale przypomniec trzeba niektórym decyzyjnym że premia nie jest wyplacana za przyszłe budowy, tylko za budowy które się już zakończyły za prace ktora sie odbyła a nie odbędzie. Apeluję gorąco, aby Zarząd jednak przeanalizował sytuację premiowania, może w co nie wierzę sformalizował premiowanie aby w końcu sprawiedliwie podchodzić do pracowników. Tyle.
Dzień dobry, próbuję się dowiedzieć o wypłacie wynagrodzeń dla obcokrajowców, ludzie nie zapłacili mi za wynajem mieszkania bo rzekomo nie dostali kasy za ostatni miesiąc pracy i nawet nie wiem jak i do kogo z tym się zgłosić. Firma zarabia miliony a ludzie tracą tysiące.
Na tym polega kapitalizm. To takie (usunięte przez administratora) XXIw. Dorabianie się na garbie zwykłych ludzi. Czego chcieć więcej. Zmiany ustroju, żeby stolik się wywrócił jak w latach 80 zeszłego wieku. Na tym dorabiają się firmy
Witam, przeczytałem na stronie dotyczącej opinii o kobylarni, która jest własnością mirbudu, że : - na kontraktach dróg ekspresowych i innych jest tak dużo kierowników mostowych i drogowych, za duży zespól ludzi zatrudnionych na daną budowę na zakres prac, że się nie trzeba przepracowywać tylko wysiedzieć 10h / dzień, bo są prowadzone roboty tylko przez podwykonawców, - Soboty są platne, i wystarczy tylko się pojawić na parę godzin, nikt nie sprawdza i nie rozlicza z godzin pracy. Czy dalej trwa rekrutacja na kierowników mimo dużej kadry? Proszę o info czy w mirbudzie, który już jest właścicielem kobylarni też jest tak lekko i nie trzeba pracować po godzinach? Z góry dziękuję, kierownik robót
No na dobrą sprawę to tak. A jakby tak pomyśleć, to ktoś z ulicy też ma szanse się czegoś nauczyć. Tylko te zarobki podobno czy naprawdę takie dobre?
Mam pytanie o wypłaty czy na czas są wypłcane? Bo moi lokatorzy nie dostali wypłaty za ostatni miesiac - tak twierdzą, nie mają mi jak zapłacić za wynajęcie i zużyli wody i ogrzewania na około 4k. za kwartał, nie mam za co zapłacić kredytu za to mieszkanie.
Ostrzegam przed tą firmą , jeżeli nie mialeś problemów finansowych a chcesz je mieć to podpisz z nimi umowe na 30 stron gdzie nie masz żadnych praw , patrzą w oczy i klamią ( dotyczy kier. projketu ) o kasie na czas zapomnij , dzwonisz , piszesz prosisz o SWOJE PIENIĄDZE!, tak w skórcie wyglada praca dla nich 3 mld obrotu a na budowach wciąz to samo - żebranie o kasę albo mowią ci ze termin 30 dni bo oni mają tak umowe z inwestorem a co obchodzi kogos ich umowa ? nie macie kasy na realizacje kontraktu ( podwykonawcy wydaja swoje pieniadze) to poprostu weżcie kredyt komercyjny a nie wymagacie by podwykonawcy was kredytowali
FIRMA OSZUKAŃCZA, BAZUJĄCA NA WYZYSKU I ROBIENIU W KONIA FIRMY PODYWKONAWCZE, NIE POLECAM "ZWROT NALEŻYTEGO WYKONAIA UMOWY' NALEZY DOLICZYĆ SOBIE DO KONTRAKTU WRAZ Z PODATKAMI BO SA TO PIENIĄDZE, KTÓRE NIGDY NIE SĄ ZWRACANE, MIMO PODPISANEJ OBUSTONNIE UMOWY.
Kierownik robót elektrycznych poszukiwany! Podejmiemy współpracę w oparciu o umowę lub b2b z samodzielną, odpowiedzialną osobą, która będzie brała czynny udział w procesie przygotowania oraz realizacji budowy. Gwarantujemy jasne warunki zatrudnienia oraz wysokie wynagrodzenie. CV proszę składać poprzez portal pracuj.pl lub proszę o kontakt telefoniczny. Pracuj w jednej z najlepszych firm budowlanych w Polsce!
@Reks Uzupełnię wyższą wiadomość, że przede wszystkim trzeba zdobyć wiadomość na kontrakcie, kto jest stałym wieloletnim pracownikiem, robiącym wszystko wszystko wszystko, aby przez samego siebie w firmie cały czas być zatwierdzonym, w tym z wysokim bardzo wynagrodzeniem. Nowi świezi pracownicy raczej nie mają znaczenia. Moja wiadomość otrzymana niedawno jako jedna z ostatnich, to zwolnienie dyrektora kontraktu w innej cześci kraju, chyba tylko po to, aby stałe naczelstwo firmowe (kontraktowe) nadal mogło wieloletnie pracować, w tym z bardzo dużym wyjątkowym wynagrodzeniem na kontraktach. Jest dla mnie oczywiste, że w okresie wieloletnim gwarancji kontraktu (to jest po wybudowaniu kontraktu i po jego opuszczeniu kadry realizacyjnej) pewne cechy wyjdą na jaw dzienny. Ale nigdy nie ucierpia wieloletni pracownicy delegowani przez centralę. Na przykład biuro Skierniewice nie zwracają uwagi, co sie dzieje na kontraktach w kraju... To daje dużo do myślenia pracownikom na kontraktach. Nie było dotychczas innej firmy w kraju w ogóle nie obserwującej co sie dzieje na kontraktach. Jako osoba zatrudniona na kontrakcie musicie zwracać uwagę co sie dzieje i w przypadku otrzymania wypowiedzenia trzeba mieć inną poszukiwaną cały czas pracę (cały czas to monipolować). Jeśli otrzymacie wypowiedzenie umowy, otrzymacie też całkowicie bardzo złą opinię i nie znajdziecie pracy. Nie ma znaczenia, czy byliście dobrym, czy byliście złym, pracownikiem.
Serio psują opinię pracownikowi po wypowiedzeniu? Nie bardzo rozumiem z jakiego powodu. Trzeba być cały czas na standbay z drugą robotą pod ręką żeby nie zostać z niczym? Przecież tak się nie da bo można się nerwicy nabawić.
Kobiety nie powinny pracować w takiej firmie jak mirbud. Raz, że będą miały psutą opinię, a dwa będą parowane ze starymi policjantami albo wojskowymi z przeróżnych służb. Dobrodzieje z mirbudu może niech udostępnią tym panom swoje córki lub wnuczki. Myślenie ludzi mirbudu jest takie jak organizacja balu budowlańca - niby wszystko ładnie i pięknie, suknie balowe, a za potrzebą w szpilkach do toy toja.
Dzień dobry. Czy w firmie Mirbud zatrudniają kierowców / operatorów sprzętu ciężkiego ?
Na jednym ze spotkań Pan Prezes ćmiąc fajeczkę (oczywiście nie pytając czy to komuś przeszkadza) w przypływie dobreg humoru rzecze tak: "pracownik w wieku 35-45 lat jest najbardziej wydajny i takiemu trzeba dawać podwyżki regularnie bo bez trudu znajdzie sobie inną robotę, pracownik w wieku 45-55 lat, ooo to już inna bajka takiemu trzeba podtrzymywać kroplówkę aby myślał, że jest doceniany ale i tak nigdzie nie pójdzie bo nikt go nie zatrudni więc co jakiś czas trzeba podrzucić mu jakiś ochłap, pracownik w wieku 55-65 lat, ha ha niech sie cieszy, że pracuje!!! Jest mój do śmierci - w domyśle nic mu sie nie należy". Jak ktoś pracował w firmie Mirbud to pewnie rozumie o co chodzi. W sumie czytajac komentarze to jest ten sam dziadoski schemat: - w dniu zatrudnienia umowa niższa o 20% - premia ale np. ja nie zostałem poinformowany, że moja kwota brutto będzie o nią pomniejszona - kant nr 1, - auto służbowe - w każdej normalnej firmie narzędzie pracy i często bonus do korzystania do użytku codziennego, tutaj coś w rodzaju dotknięcia Boga - skoda fabia - czy jesteś inżynierem budowy czy kierownikiem kontraktu - wszyscy równi i jeżdżą fabiami, - (usunięte przez administratora) płacowy - kierownik robót potrafi zarabiać więcej od kierownika kontraktu, wszytko zależy od okoliczności i potrzeby chwili, nikt nie dąży aby to poukładać, a ludzie gadają i wymieniają się informacjami co prowadzi do frustracji. Pewien kierownik robót przy flaszce dowiedział się, że inny KR zarabia od niego 2x więcej - (usunięte przez administratora) papierami i nawet nie chciał gadać o podwyżce - pomimo, że mu proponowali - trzeba mieć honor, brawo Jakub, - mechanizm Mirgosa działa jak ruski zegarek, 1 dzień urlopu - brak premii i pensja 20% niższa, więc ludzie biorą urlop, mniej urlopu więcej pracownika w pracy i mniej wczasów, oczywićście od 7:00 do 17:00 bez nadgodzin, nieważne czy wracasz do Szczecina czy Zakopanego 7:00 -17:00 obowiązuje. Aby nie było tylko o negatywach trochę pozytywów: - firma płaci podwykonawcom uczciwie, chociaż nie zawsze na czas, ale płaci i rozlicza do końca, - nie spotkałem się z naciskami aby kogoś oszukać, jest poszanowanie dla podwykonawców. Podsumowując, trzeba wyjąć słomę z butów i wznieść się na wyższy poziom, słuchać młodych w reformowaniu firmy. Uporządkować patologię w systemie płac, ludzie naprawdę gadają i wymieniją się informacjami. Na szczęście mnie powyższe już nie dotyczy bo uwolniłem się z 5 firmy budowlanej w Polsce z mentalnością firmy krzak. Panie Prezesie gratuluję sukcesów ale musi Pan zdać sobie sprawę, że nie ma Pan patentu na mądrość we wszystkich dzedzinach, z boku naprawdę wygląda to słabo.
Nie wiem dlaczego, ale byłem wynika z poprzednich opinii "szczęśliwcem" - przyjąłem się na B2B, dostałem tyle ile chciałem (a nie chciałem mało), wystarczyło na utrzymanie samochodu (miałem swój), co koniec roku była premia (symboliczna) i podwyżka (inflacyjna), pracowałem 7 lat i poszedłem na swoje. Nikt mnie nie "sekował" pomimo że jestem 60+. Byłem KB i to prawda - jeżeli niewiele sobą reprezentujesz to nic nie znaczysz - rządzi KK, ale jak ci się chce i potrafisz, to możesz sobie wywalczyć pozycję.
Mnie też rekrutował sam Pan prezes. W wieku 47 lat mówi do mnie że Pan najlepszy czas ma za sobą. Co potwierdza postawiona tezę. W sumie może i dobrze że się doszło do finalizacji rozmów.
Oj tam… takie panuje przekonanie, że zarówno kobiety i mężczyźni po 40stce już się nie nadają do tej roboty. Na budowach śmieją się z kobiet po 40stce, że im szczęki wypadają…
Nie będę opisywała swoich doświadczeń pracowniczych z pracy w Mirbudzie, a odpowiem na pytania które, w mojej ocenie nurtują każdego z czytelników tego portalu, który rozważa pracę w tej organizacji: 1. Czy ponownie zatrudniłabyś się w Mirbudzie? NIE 2. Czy wynagrodzenie wpływało terminowo? NiE ... zdarzały się kilkudniowe opóźnienia. 3. Czy prawdą jest, że wynagrodzenie podzielone na część stałą i premię za frekwencję (20%)? TAK 3. Czy prawdą jest, że jeden dzień chorobowego i nie otrzymujesz 20% wynagrodzenia za cały miesiąc? TAK, to taka nagroda za chorobę; - 20% od prezesa i -20% od ZUSu. Łatwo sobie policzyć ijakie wynagrodzenie otrzymasz po 1 dniowym chorobowy? 4. Czy nowy samochód służbowy rownież do użytku prywatnego można wynegocjować? NIE. Samochody są tylko i wyłącznie do użytku służbowego ... Skoda Octavia lub Fabia ... z 10 letnią amortyzacją. Przebiegi w setkach tysięcy kilometrów i są podpięte pod GPS. 5. Czy delegacje są wypłacane zgodnie z kodeksem pracy? NIE. Delegacja jest tylko wtedy uznana, gdy odbyła się wraz z noclegiem (faktura VAT). Nawet jeśli byłeś w delegacji przez 30 godzin to nic nie otrzymasz jeśli nie masz faktury za nocleg. Gdyby trzeba było odebrać dziecko ze szkoły wcześniej, z uwagi na wypadek losowy to musisz brać urlop na cały dzień. 5. Czy mobbing, zastraszanie, szantaż są częstymi zjawiskami w Mirbudzie? TAK ... znam kilka osób, które tego doświadczyły i nadal doświadczają. 6. Czy zasady BHP są przestrzegane na budowach? NIE Powstają nawet filmy i memy z budów Mirbudowych. Są dostępne na YouTube. Poszukaj filmów z drabinami. 7. Czy istniejace procedury są przestrzegane? NIE ... nikt ich nie stosuje, bo nikt ich nie wymaga. Liczy się tylko wynik na budowie za wszelką cenę. Bezpieczeństwo ludzi i podwykonawców jest na ostatnim miejscu. 8. Czy w Mirbudzie są jakiekolwiek szkolenia miękie? NIE. Podobno jest możliwość nauki języka angielskiego ale dla wybrańców w biurze w Skierniewicach. 9. Czy to prawda, że firma Mirbud faktycznie zarządzana jest przez samych panów? TAK, a seksistowskie teksty są czymś normalnymi i akceptowalnym sposobem komunikacji na każdym szczeblu. 10. Czy to prawda, że Prezes pali papierosy w obecności swoich pracowników podczas spotkań i narad? TAK. Niestety nie tylko on pali papierosy na spotkaniach. 11. Czy podwykonawcy są uczciwie traktowanie i mają terminowo płacone faktury? NIE. Dodatkowo można się znaleźć na czarnej liście podwykonawców jeśli za bardzo skutecznie będziesz dochodził swoich należności od Mirbudu. Mirbud płaci podwykonawcom, tylko i wyłącznie, gdy ma zaplacone wcześniej przez inwestora. To Prezes JM osobiście akceptuje płatności dla podwykonawców. 12. Czy w firmie Mirbud zachodzą zmiany w sposobie zarządzania i wytyczania nowych celów? NIE. Najlepszym przykładem jest emeryt (niejaki Pan Jacek) zarządzający całą flotą kilkuset pojazdów z 10 letnią ich amortyzacją. TYLKO najbiedniejsze wersje SKODY są przedmiotem zakupów firmowych .. i tylko w benzynie. 13. Czy firma Mirbud ubezpiecza na życie dla swoich pracowników, oferuje kartę multisport, szkolenia? NIE NIE NIE. Absolutnie NIC! Żadnych benefitów. Jeśli będziesz miał wypadek na budowie to TY masz problem, a jeśli dodatkowo pracujesz b2b to nasz już problem egzystencjalny. 14. Czy to prawda, że cała decyzyjność jest skupiona w rękach jednej osoby? TAK absolutnie cała. JM posiada nawet lokalną gazetę wspierając dobrą nowiną lokalnych polityków i lokalnego biskupa. 15. Jak już musisz zatrudnić się w Mirbudzie (bo musisz i nie masz innej alternatywy)? ... to liczy się tylko stawka podstawa. Premia frekwencja 20% (to kara za L4 czy wypadek przy pracy). Tylko nie zatrudniaj się b2b, bo będziesz pracował po min. 10 godzin dziennie, a 10 letni samochód służbowy Skoda Fabia) na trytytkach (tablica rejestracyjna i kołpaki) to już obciach towarzyski w dzisiejszych czasach. 16. Czy to prawda, że w Mirbudzie panuje rygor/ zamordyzm, co do CZASU PRACY? TAK mega piłowany i egzekwowany (zagrożony utratą 20% premii i próbami straszenia zwolnieniem). 17 Czy to prawda, że nigdy nie było i nie ma tzw. home-office w Mirbudzie? TAK, nawet Cowidzie nie było w Mirbudzie home-office - to przez wstawiennictwo u lokalnego biskupa diecezji łowickiej Alojzego Orszulika (dzień budowlańca). 18. Czy to prawda, że organizacją rządzi niepodzielnie Pan i Władca? Tak, on tego nie wie, że dziś budowanie firmy w której jedna osoba ma władzę spowoduje brak jej rozwoju i dużą rotację. Pracownicy nie czują się w takiej firmie częścią zespołu, a wyrobnikiem, który nie ma prawa głosu.
same złe doświadczenia , uważam ,że w naszym kraju nie może być tak ,że firmy pokroju mirbudy żerują na podwykonawcach , tną ceny zlecen, obciązją kosztmai budowy , gwarancjami i innymi bzdetami , milion wymagań wobec podwykonawców a oni żadnych praw - tak sa skonstruowane umowy , terminy platnosc 30 dni , fakturowanie raz w miesiacu , podpiswanie protokolu 7 dni, potem prosisz sie o kase gość zatrudniony w tej firmie na umowe o prace czy B2B dostaje kase co miesiac nie wydajac nic z własnej kieszeni a podwykonawcy mają dostarczac materialy i prace i potem biegasz i błagasz o przelew
Ostrzegam przed tą reklamę i tym nr tel to (usunięte przez administratora)jakich mało. Nie dajcie się nabrać bo stracisz pieniądze
Nigdy więcej Mirbudu, jedno wielkie klamstwo każdego niemal pracownika na stanowisku , przerażajacy brak odpowiedzialnosci za słowo , nie wierzę, że można patrząc w oczy kłamać na temat ustaleń poczynionych tydzien czy dwa wczęśniej Uwazajcie na to , jedno wielkie kłamstwo - kłamstwo i spychologia - żadnych wiarygodnych ludzi i to ludzi po studiach wiec wydawało by sie ,że jakiś poziom powinni reprezentowac
Proszę nie mylić wykształcenia z inteligencją. Można mieć wykształcenie wyższe i być skończonym (usunięte przez administratora). Znam wielu mądrych ludzi że średnim, nawet po zawodówkach, wykazujących się większą mądrością i zrozumieniem niż ludzie z wyższym wykształceniem.
W jakich tematach są te kłamstwa? Bo wiadomo, że taki problem z dotrzymywanie obietnic może utrudniać życie w pracy tylko ciekawe, o co dokładnie chodzi i czy w ogóle o coś istotnego chodzi.
Jle może zarobić operator ładowarki jakie są stawki godzinowe wie ktoś czy to TAJNE PRZEZ POUFNE
Jaka stawka dla operatora sprzętu
Jle może zarobić operator ładowarki woziła wie ktoś
Na jakie warunki obecnie może liczyć pracownik budowlany? Widziałem, że jest umowa o pracę, a to już jakiś plus. Dajcie znać jaka stawka, bo w ogłoszeniu nie pisali.
Dzień dobry, Miło, że znaleźli Państwo czas, aby podzielić się opinią o naszej firmie. Widzę sporo pozytywnych komentarzy i pojawiają się też negatywne. Jeśli będę w stanie Państwu pomóc z zakresu HR, zapraszam do kontaktu. Osoby chętne zostać naszymi pracownikami i ich opinie są dla mnie bardzo ważne, aby usprawnić przepływ informacji i przyśpieszyć proces rekrutacji. W związku ze stałym rozwojem firmy na terenie całego kraju poszukujemy osób chętnych do nawiązania z nami współpracy. Proces rekrutacji będzie sprawnie przeprowadzony i otrzymacie Państwo odpowiedź o dalszych krokach. Zachęcam do kontaktu kierownik działu rekrutacji telefon 46 833 98 28
@Pracodawca Jaki jest średni czas zatrudnienia (osób wykonujących pracę na kontraktach/na budowach)? Jakie szkolenia są dostępne dla osób wykonujących pracę na kontraktach/na budowach? Jak rejestrowane są nadgodziny na kontraktach/na budowach?
Rozpoczynamy wkrótce kolejne budowy. Okres trwania zależny od jej specyfiki. Jesteśmy otwarci na dlugotrwałą współpracę z zaangażowanymi praxownikami. Proszę o przesłanie CV lub kontakt telefoniczny.
jako podwykonawca i dostawca bierz pod uwage ,że zabiorą tobie na 60 miesiecy 10 % , do tego jakieś chore ksozty budowy do 3 % ( za te dzieisatki kontenerów i inżynierów płacą podwykonanawcy, do tego za rzekome dodpady - szczerze - lepiej sobie odpuscic prace z takimi firmami
Omijajcie tą firmę, szkoda czasu i wysiłku a tym bardziej zdala od pana dyrektora tech SB.
Mógłbyś coś więcej opowiedzieć? Chodzi ci o złą atmosferę w pracy, czy coś innego? Bo z Twojej opinii nie można zbyt wiele wywnioskować.
Najgorszy pracodawca w skierniewicach, układy, brak perspektyw, jedna wiekla prowizorka, rozwiazuje się umowę z dnia na dzień, ostrzegam nie szukajcie pracy w mirbudzie
... i najlepsze zarobki w mieście, jak Ci się nie podoba idź do Urzędu Miasta za 4 tyś, fakt nie jest może idealnie w tej firmie, ale coraz lepiej. Układy są wszędzie taka specyfika narodu, a w którym dziale pracowałeś?

Jak się pracuje w MIRBUD S.A.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w MIRBUD S.A.?