Opinie o MIRBUD S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MIRBUD S.A.

Hanna

Aktualnie poszukują na stanowiska Inżynier elektryk, Kierownik robót sanitarnych, Kosztorysant, Kierownik robót elektrycznych. Ktoś ma doświadczenie na tych stanowiskach w MIRBUD i chciałby opowiedzieć o pracy dla osób zainteresowanych aplikacją?

Hanna

@Oko, a teraz jest zamieszczone ogłoszenie na stanowisko Inżynier budowy! ;) Co myślicie?

Oko

Co możecie powiedzieć wykonawcy o budowie i współpracy w Koninie ?????

robol

zawsze mogło być lepiej ogólnie może być, nowa Hala dla Pannatonniini będzie budowana !!!

Radzio

Mam pytanie, czy ktoś współpracował z tą firmą w Gliwicach przy budowie areny w roku 2015/2016 ? Jak przebiegała płatność dla podwykonawców. Z góry dzięki za odpowiedź.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bodo

Nie wiem w jakich latach pracowales , ja zakonczylem z nimi wspolprace 30 czerwiec 2013 odprawę dostałem wcale nie mala . Zarabialem tak jak napisałem ,mniej tez , składki odciągane od tego co zarobiłem ,a nie jak teraz pracujesz w budownictwie pseudo szef jak już zarejestrować to na najnizsza krajowa ,albo najlepiej na czarno za 10-12 zl . W Mirbudzie miałem więcej . Co do gwiazdki w ostatnim roku już nie było . Hotele raz gorzej raz lepiej niektórzy w domach nawet tak nie maja ,co do obiadow tak samo przez caly tydzień zony nie gotuja a jak sa to gorsze niż w Mirbudzie . Co do pensji to tak zarabiałem ,mniej tez ,wiec chyba wiem co pisze .Ale to już wszystko było i nie wroci -a szkoda !!!

Bodo

Witam.Przepracowalem w tej firmie ponad 7 lat i nigdy nie miałem problemów z platnosia ,w sezonie zarabiałem 5000 zl zawsze wypłacane co do dnia i delegacja rowienz. I gdyby firma nie przeszla na samych podwykonawców pewnie pracowałbym bym do dziś .Na gwiazdke po 1000-1500 zl na konto.Odkad nie pracuje w firmie wyjezdzam do Niemiec ,byłem również w Belgii ,to dopiero oszuści i praca na chwile ,żeby cos podgonić i olac pracownika ,nawet teraz w grudniu wrocilem z Afryki z Nigeru ,warunki ciężkie pobyt 3 msc ,bo na tyle wiza i oszustwo!!! Mirbud gdyby przyjmowal wrocilbym na pewno... Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

mirbud

mirbud bardzo dobrze postąpił, jak się ma nieuczciwego podwykonawce co fałszuje dokumenty i zawala terminu to się go uwala żeby już nikogo więcej nie oszukał

murzyn

Ludzie uciekać jak najdalej od tej firmy!!! Jak terminy gonią ich gonią i potrzeba wykonawcy to płacą i wszystko git, ale jak już pożar minie to nie płacą i dodatkowo naciągają. Wszystko musi być na papierze, mailu co i tak nie daje gwarancji zapłaty...

uczciwy

nie radze z nimi pdejmowac jakiej kolwiek współpracy

ahajo

Mając właśnie przygotowaną przez Mirbud umowę w ręku, postanowiliśmy po przeczytaniu powyższych postów jej nie podpisywać, lecz zrobić z niej samolocik i puścić z wiatrem...

555

no widzisz a ja pracuje juz na 4 kontrakcie, 3 w pełni rozliczone i poza parodniowymi przesunięciami w płatnosciach wszystko git

anonim

(usunięte przez administratora)

ccc

Od tego jest właśnie kaucja gwarancyjna

zamus

Robiłem jako podwykonawcy dla mirbud, termin był na 21 dni, a zapłacono na 30. Na budowie w łódzi (sukcesja). Ludzie mnie ostrzegali, mimo to zaryzykowalem. Nalezy pamiętać przede wszystkim o wiedzy inwestora na pismie, to jest priorytet. Zaczynam współpracę na nowo. Pozdrawiam

www
@zamus 17.12.2014 10:04
Robiłem jako podwykonawcy dla mirbud, termin był na 21 dni, a zapłacono na 30. Na budowie w łódzi (sukcesja). Ludzie mnie ostrz...

Podobnie, miałem termin fv na 24.12.2014 i dziś kasa na koncie jest. Więc jak na generalnego płatność w sumie w 33 dni w tym ponad 1 tydzień świąteczny to rewelacja.

anonim

(usunięte przez administratora)

999

bo się taniej ich wynajmuje niż zatrudnia, poza tym odpowiedzialność jak obcy pracownik zawali robote czy wykonaniem i terminem odpowiada ten kto go przysłał a nie Mirbud, proste , opłacalne i logiczne

fonto

Oj ludzie nie jeden kontrakt mozna wygrać tylko za jakie pieniadze i na kim się to odbija jeżeli oni nie maja żadnych pracowników fizycznych oprócz operatorów

dff
@fonto 31.10.2014 11:20
Oj ludzie nie jeden kontrakt mozna wygrać tylko za jakie pieniadze i na kim się to odbija jeżeli oni nie maja żadnych pracownik...

to chyba proste ze od roboty to sa podwykonawcy

fallko7

no co słyszę w radio ze mirbud ma robote na s3

vv

czy ktos pracuje, bedzie pracował na budowie centrali kaufland we wrocławiu? polecacie prace w tej firmie i na tej budowie?

inek

mirbud bedzie budował obwodnice inowrocławia to chyba tak żle im się nie wiedzie,może będą przyjmować ludzi do pracy na czas tej budowy.

2015

Bo nie jest, teraz mirbud dobrze prosperuje, i ma poduszke finansową 2-4kwartał 2013 to było mocno średnio tam z kasą

fonto

A jakie mogą to byc normalne opinie na temat Mirbudu?

ha

Sanepid by się przydał

adtoitoi
@ha 15.04.2014 09:25
Sanepid by się przydał

U Ciebie napewno:)) Kiedy ty ostatnio budowę widziałes, tylko po forach latasz bidaczyno

anonim

(usunięte przez administratora)

Z BRANŻY

mało w tej branży widziałes jezeli sądzisz ze w mirbudzie jest źle

aqwertysa

Nie znam Mirbudu więc nie będę komentował firmy. Jednak jak czytam niektóre komentarze zastanawiam się kto je pisze. Wymagania stawiajcie najpierw sobie a dopiero w 2 kolejności komuś. Już widzę jak ci "pracodawcy" (podwykonawcy) od siedmiu boleści, dbają o swoich pracowników. Najprawdopodobniej płacą im w terminie, zatrudniają legalnie na pełną stawkę wynagrodzenia, organizują szkolenia BHP oraz wykonują okresowe badania lekarskie. Pewnie wielu "pracodawców" jeszcze nie zauważyło ironii w tym co napisałem wcześniej więc wyrażę się wprost. Śmiech mnie ogarnia jak czytam niektóre opinie. Prowadzę średnią firmę budowlaną, całe życie robię tylko na nowych dużych obiektach i nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby problemy finansowe, przy dobrze zawartym kontrakcie wynikały z winy Zleceniodawcy. Życie mnie już nauczyło, że na WSZYSTKO!!! musi być papier. Na gębę to sobie można maseczkę nałożyć. Utopiłem w swoim życiu trochę grosza dopóki podchodziłem tak jak niektórzy z was. Więc jak ktoś pisze że go ktoś "wykręcił" na kasę to w większości przypadków jest tak, że on sam się na tą kasę wykręcił a teraz szuka winnego. Więc jak ktoś nie wie jak to się odbywa to go nauczą. Każdy potrafi liczyć i liczy się tylko zysk, więc jak ktoś wystawia d..ę do bicia to nie ma siły, ktoś go kopnie. Więc życzę "podwykonawcom" wystawiajcie swoje 4 litery dalej, róbcie miejsce normalnym firmom.

anonim

(usunięte przez administratora)

bu

No tak powinni dbac o ciebie nie o siebie, small biznes w polsce hahahaha

do pphu

Skoro liczne fora cię nie przekonuja i wypowiedzi wielu osób,to nic cie nie przekona na ta chwile,masz chęc zarobku i jest to normalne,ale najlepiej wez to zlecenie bedziesz miał konkrety,bo nic innego cie nieprzekona,powodzenia.

PPHU

Nie chcę rad tylko konkretnych informacji

anonim

(usunięte przez administratora)

płacze i lamenty

możesz tez zawsze być generalnym podwykonawcą i sam zatrudniać podwykonawców skoro to tacy fachowi, bezproblemowi, życzlili ludzie podwykonawca jest dla generalnego, nie odwrotnie was są tysiące w Polsce i można sobie wybierac kto co będzie robił:) ad instal dobrze wie za co dostał notę obciążeniową i dlaczego jego kariera w budownictwie została definitywnie zakończona

anonim

(usunięte przez administratora)

666

zwyczajne kłamstwo widać kogoś zysk mirbudu kuje w oczy bo tak się składa ze obiadki nigdy nie były fundowane przez spółkę a diety są wypłacane po dziś ostatnio zeszły tydzień

czytelnik

CZYTAŁEM WPIS FIRMY MIRBUD JAK TO OSTATNI KWARTAŁ 2013 BYŁ ŚWIETNY I SPORO KASY ZAROBILI A JA SŁYSZAŁEM ZE FIRMA PRZESTAŁA DAWAĆ OBIADY NA DELEGACJI I NIE PŁACI DELEGACJI

ciesla

ani mirbudu ani wargromu nie polecam (usunięte przez administratora)

GL

Dzieki nie trzeba powodzenia, mozesz tu odganiać ludzi ile chcesz i podpinać wszystkich pod własne zdanie ja pracowałes, kase otrzymałem, pracuje dalej i 2 z 3 faktur już opłacone trzecia ma termin na 15-03-2014

-------

Mówcie i myślcie jak chcecie,jeżeli nie wierzycie,spróbujcie,wyłóżcie kasę budujcie,żeby póżniej nie było zdziwienia i waszych tu komentarzy ! Powodzenia !

xxx

jedynym kto tu dodaje oszukancze komentarze jest upadły ad instal który za swoją "fachowość" dostał notę od mirbudu i tyle

-------

(usunięte przez administratora). najlepiej z daleka,skromnie,mniejsze zlecenia,mniejsza kasa,ale chociaż pewne ,z nimi się narobicie i nie zarobicie !!!

*****
@------- 22.02.2014 09:47
(usunięte przez administratora). najlepiej z daleka,skromnie,mniejsze zlecenia,mniejsza kasa,ale chociaż pewne ,z nimi się naro...

ale i tak ludzie nie wierza i maja potem problemy .POTWIERDZAM

podwykon

chłopaki już macie paranoje nikt nie ma oni 100% zadowolonych klientów ani dostawców (usunięte przez administratora) juz nie pracuje z Mirbudem ale kiedys tak i źle tego nie wspominam napisze jak jest aktualnie w przyszłym tyg, bo mój były wspólnik teraz coś im robi w gdańsku

Ostróda

no nie powiedziałbym, ja nie jestem z rodziny a nie mam problemów ani z kierownikiem budowy ani z rozliczeniami:) ale w skali całego mirbudu nie można liczyć ze kazda firemka podwykonawcza będzie oczkiem w głowie bo jest ich kilkaset mirbud to już nie lokalna firemka jak było 5 lata temu

Ostróda

z tym też nie mam, kaska na koncie teraz jade na Łódź

hilton

mam pracować na hiltonie w Warszawie jako podwykonawca co powiecie o nich pytanie do podwykonawców na tej budowie

TYNK
@hilton 21.01.2014 16:01
mam pracować na hiltonie w Warszawie jako podwykonawca co powiecie o nich pytanie do podwykonawców na tej budowie...

Teraz już na Hiltonie jest ok, rok temu nie było ciekawie. Cała branża miała cienko ale można było ze strony Mirbudu to zakomunikować

lolo

Przeczytajcie GŁOS SKIERNIEWIC I OKOLIC właśnie w ostatnim wydaniu jest z tym NIE WIEM JAK GO NAZWAĆ obszerny artykuł !!!

?

Chyba mirbud nie stoi aż tak żle skoro jest generalnym sponsorem skierniewickiego święta kwiatów.

podwykonawca

Tak oto rzekła giełdowa spółka. Poczytajcie sobie i zastanówcie się czy warto współpracować z taką firmą? Poczytajcie KRD Mirbudu, porozmawiajcie z podwykonawcami którzy juz pracowali dla tych (usunięte przez administratora) i zrozumiecie dlaczego takiego jeżyka używają tu na forum. Dla nich to standard, tak rozmawiają z podwykonawcami gdy ci chcą należnych ich pieniędzy.

mlody

Jednego nie rozumiem dlaczego swoich ludzi wysyla sie 300km w delegacje a na roboty w okolicy skierniewic wynajmuje sie prywatne np: koparki (usunięte przez administratora)?

Koza

Duża rotacja pracowników, zwłaszcza na dziale przygotowania inwestycji, gdzie współpraca z Panią kierownik działu jak i jej samozwańczą \"prawą ręką\" jest ciężkim doświadczeniem.

Zostaw opinię o MIRBUD S.A. - Skierniewice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MIRBUD S.A.