PPUH POKO-AL

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o PPUH POKO-AL

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPUH POKO-AL

Maja

@szczęśliwy przez okradanie rozumiesz niewypłacanie całej pensji? Czy ktoś jeszcze miał taką sytuację w PPUH POKO-AL? To ważne dla potencjalnych pracowników.

szczęśliwy
@Maja 29.09.2017 08:49
@szczęśliwy przez okradanie rozumiesz niewypłacanie całej pensji? Czy ktoś jeszcze miał taką sytuację w PPUH POKO-AL? To ważne...

Oj Maja,w POKO-al pracujesz od 200 do 230 godzin w miesiącu a zapłacą pracownikowi za 135 godzin a resztę godzin pracujesz za darmo dla firmy,widzę że ktoś zaufany usuwa komentarze niewygodne dla firmy

szczęśliwy

W 2014 Szwajcarii ujawniono największy dumping socjalny jaki zrobił POKO-AL to jest kłamstwo,największy dumping i okradanie pracowników to od długich lat jest w Niemczech

ciekawy
@szczęśliwy 28.09.2017 23:53
W 2014 Szwajcarii ujawniono największy dumping socjalny jaki zrobił POKO-AL to jest kłamstwo,największy dumping i okradanie p...

Ile można zarobić w niemczech? jak z przejazdami? urlopem? nadgodziny?a praca po ile godzin?

taki tam
@ciekawy 08.10.2017 21:16
Ile można zarobić w niemczech? jak z przejazdami? urlopem? nadgodziny?a praca po ile godzin?

w de monter ma 1370 euro za przepracowany miesiąc nieważne ile godzin , zdarza się przepracować nawet 230 godz i też dostaniesz 1370 euro,poko-al to taka firma że im mniej godzin pracujesz tym więcej zarobisz to absurd ale tak jest,urlopu w zasadzie nie ma,dostajesz zapłacone za urlop a dziennie pracuje się 10h no i sobota ok 7h ale to zależy od widzimisie tzw.kierownika budowy,jak jedziesz firmowym busem do domu to firma niby daje jeden bak paliwa ale i tak pracownik musi odrobić ten gest dobrej woli,ale zawsze możesz przekonać się sam '' ciekawy'' zatrudniając się w tej firmie bez problemów przyjmują nowych .

Maja

@anty poko al a czy taki sposób rozliczania godzin jest uregulowany w umowie? Bo jeśli tak to pracodawca może mieć prawo do takiego rozwiązania sprawy. Daj znać czy jest tak jak pisze, czy może jednak inaczej? I czy wiedziałeś o tym przed podjęciem współpracy z PPUH POKO-AL?

anty poko al

ta firma to wyzysk i dno umowa o prace na najnizsza krajowa,choc dostaje sie do reki wiecej niz na umowie. brak poszanowania pracownika u trynkiewicza predenkiewicza piotra odpisywanie godzin z byle powodu straszenia itp.widac ze firma woli ludzi nie z warszawy gdyz niema nad nimi takiej władzy co nad przyjezdnym.warszawiaki sie wykłucali o swoje a przyjezdni boja sie bo straca prace wróca do siebie a tam o prace ciezko. pracuje sie 11 godz płaca za 10,5 ..dochodza jeszcze przymusy pracy w soboty inaczej jakies smieszne odpisywania godzin 30 min z kzdego dnia tyg. ludzie sie zachwycaja ze pieniadze w terminie lub przed-to fakt ale jakim kosztem? kierownik niema szacunku nie umie powiedziec czesc swoim pracownikom,pracuje sie do 17 lub 18 od 6-7 do tego na sam koniec potrafia powiedziec ze trzeba zostac kilka godz dłuzej ,paranoja uciekajcie i niech ta firma plajtuje czym predzej

Zadowolony

Zobacz tępaku z jaką firmą masz podpisaną umowę. Ta firma od kilku lat już nie istnieje. Zapominacie dodać że dostajecie jeszcze za urlop od SOKI na którą pieniądze w wysokości 240 EUR - 280 odprowadza szef .

j23
@Zadowolony 19.04.2017 15:11
Zobacz tępaku z jaką firmą masz podpisaną umowę. Ta firma od kilku lat już nie istnieje. Zapominacie dodać że dostajecie jeszc...

'Zadowolony;podobasz mi się i Twój tok rozumowania także tak trzymaj

Maja

@Galileodługo już pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej o możliwościach rozwoju oraz warunkach zatrudnienia w PPUH POKO-AL.

Galileo

Nie moja to rzecz, ale radziłbym Prezesom czym prędzej przyjrzeć się warunkom, tak płacowym jak i reszcie jaka panuje na budowach w Niemczech, radzę też spojrzeć na rączki prawie wszystkich kierowników, którzy czują się samodzielnymi władcami prywatnych folwarków. Sytuacja jest nieciekawa, starczy kilka pozwów do odpowiednich organizacji pracowniczych a lawina pociągnie na dno całą firmę

Mercy

Pracowałem w Poko-Alu w Niemczech. Bardzo tego żałuję, to strata czasu za śmieszne pieniądze. Ci co tam byli to wiedzą. Zarabia się niecałe 1400E/mieś. za 11godz. pracy dziennie i soboty 7godzin. Niektórzy pracownicy mają trochę więcej ok. 1500E - starsza kadra, ale to i tak śmiechu warte. Ludzie siedzą tam chyba z przyzwyczajenia - dziwię się że doświadczeni monterzy zgadzają się na taką pracę. Po odejściu mimo niewielkiego doświadczenia bez trudu znalazłem pracę w tej branży. Dwa dni temu dostałem ofertę pracy za 1700Euro na miesiąc - przy 40godz na tydzień + nadgodziny płatne, ale jeszcze rozważam ten wyjazd. Zdecydowanie lepiej pracować w Polsce w Poko-Alu niż w Niemczech - w miarę doświadczony monter zarobi w Poko-Alu 3200-3400/mieś - przy mniejszej ilości godzin. W Niemczech - ok. 5500zł. Jeżeli ktoś jest kawalerem to nic więcej nie dostanie z podatków, czy Kindergeld. Tylko osoby mające najlepiej duże rodziny powinny pracować w Niemczech - tylko z uwagi na dodatkowe benefity.

polw

Dobrze, że jest zawierana umowa @ema, ale jakie benefity?

anonim

(usunięte przez administratora)

ZENEK

uwaga uwaga w Bonn padł Bank Godzin! prawie jak A.....G...

pracownik

Tylko potrafią straszyć białymi kartkami ped..ły tak jak ten zboczeniec Piotrek Pretenkiewicz(trynka)

Malk

Na produkcji szukają do pracy, ale trzeba mieć samochód lub się dogadać bo z komunikacją kicha. Warunki ok. Płacą nieźle, ale dużo nadgodzin co jakiś czas.

pracownik

nie świruj jak masz chęci do roboty to zarobisz

jo

A jakie jest kierownictwo, jaka atmosfera.

pewnie

to zaprezentuj tą umowę... wtedy uwierzę

pracownik
@pewnie 11.02.2015 15:53
to zaprezentuj tą umowę... wtedy uwierzę

weź się za robotę to dostaniesz tyle na ile się umawiasz. A jak masz się chować za słupem albo ściemniać ile wejdzie to przyjmij się do mniejszych firm fasadowych i szukaj pieniędzy 1-2 miesiące po czasie jakim powinny zostać wypłacone.

pracownik

Sytuacja jest znakomita, miła atmosfera, robota nie za ciężka, odpowiedzialna, pieniądze na czas, nie ma kombinacji ze stawkami, na ile się umawiam tyle dostaje.

amatoroo

ja własnie nie wiem dlaczego tak się dzieje... ludzie kiedyś sobie o wiele bardziej pomagali niż w czasach dzisiejszych gdzie liczy się tlko " ja i ja"... Nie rozumiem dlaczego jeśli ktoś wie coś o ppuh poko-al a pewnie są tutakie osoby to dlaczego się nie ujawnią i nie pomogą w rozterkach osobom które szukają teraz... no nie rozumiem

nowy

z tego co czytam to na montażach rewelacji nie ma, a jak jest na produkcji w polsce?

Antek
@nowy 15.10.2014 13:37
z tego co czytam to na montażach rewelacji nie ma, a jak jest na produkcji w polsce?

niewiele gorzej jak na produkcji w niemcach

"ćpunek"

NIC MNIEJ NIC WIĘCEJ

KUBA

Zdzisiek ma teraz dobrze..., kiedy my wszyscy pracujemy , on o 09:06:35 siedzi sobie przed kompem, co jest? , pracy nie mozesz dostać:)

edzio
@KUBA 08.07.2014 19:20
Zdzisiek ma teraz dobrze..., kiedy my wszyscy pracujemy , on o 09:06:35 siedzi sobie przed kompem, co jest? , pracy nie mozesz...

Zdziszek nie musi bo ty na niego pracujesz :)

Zdzisiek

Witam jestem byłym pracownikiem firmy i pozdrawiam chłopaków z jajami którzy potrafili się przeciwstawić całej firmie i walczyć o sprawiedliwość.(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

keine

ARSCHLOCH

gufi

jedyne rozwiązanie jest takie że wszyscy zjadą do domu bo pare osób namieszało

nic

to chyba prawda trzeba nas wszystkich [usunięte przez administratora] na nowo zaczac zesply

mac
@nic 06.07.2014 17:24
to chyba prawda trzeba nas wszystkich [usunięte przez administratora] na nowo zaczac zesply

ale gro z tczewa jest ock

j23

To jak jest w poko-al?bo sam juz nie wiem czy pracuje w uczciwej firmie czy nie.(usunięte przez administratora)

mac
@j23 06.07.2014 13:33
To jak jest w poko-al?bo sam juz nie wiem czy pracuje w uczciwej firmie czy nie.(usunięte przez administratora)...

o czym ty piszesz tego nie da sie uniknac

my

dokladnie oni a wiec panowie wiecie koledzy prosimy o nie mieszanie w to reszty ekipy itak jest ciezko i zle sie dzieje z gory dzieki

pomoc

kazdy zostal oszukany panowie nie wciagajcie w to ludzi ktozy nie sa w to zamieszani jezeli chcecie to do pana pokojskiego zadzwoncie a on wam powie kto jest z firma a kto nie a jak nie to do diabla albo goli nie oczerniajcie tych niewinnych przed reszta bo kazdy musial podjac decyzje sam i stanac przsed trudnym wyborem

spoko

wyluzujcie, łatwo jest oczerniać na takim forum i już parę osób zostało tu niesłusznie wymienionych. "mac" pisze nieprawde, może celowo podaje wiecej nazwisk,bądzcie ostrożbni bo łatwo się osądza anonimowo, nie dolewajcie oliwy do ognia bo sytuacja jest dosyć koszmarna.

anonim

(usunięte przez administratora)

obiektywny

Panowie, wszystkich Was do szkoły ortografii się uczyć! Może przy okazji i rozumu nauczą. Sami sobie jesteście winni zaistniałej sytuacji! Wywalić wszystkich i budować zespół od podstaw. Jedyne sensowne rozwiązanie. Na moje oko to każdy z Was to potencjalny kapuś! I nic tu już groźby kolegów współpracowników nie pomogą.

mac

praca na fasadach polega na zaufaniu kolegi czesto jestesmy na linkach musimy bardzo dbac o asekuracje kolegow

jejkej

Najdziwniejsze że to właśnie żołnierze z Opoczna w dużej mierze działają przeciw nam i sprzedali swojego Kierowniczka...i nas

Ade Poko-al

Wystarczył jeden zadłużony desperat i możemy wszyscy skończyć w pośredniaku. A reszta poszła za nim w świńskim pędzie. Najgorsze jest to, że każdy z nas Polaczków na tym straci. Nawet nasz "kolega" wkrótce obudzi się z ręką w nocniku bo zobaczy, że był tylko pionkiem w grze, jego koleżki jeszcze szybciej. A oglądać się za siebie będzie trzeba baaardzo długo.A eksportowcy ze Szwajcarii zamiast biednych 12 franeczków zarobią teraz w Polsce bogate 3 CHF.Jeśli będą mieli trochę szczęścia. Jak to ktoś powiedział "po chudych latach przychodzą tłuste a po tłustych..."

anonim

(usunięte przez administratora)

ks

Wielu tu się na nich już szykuje... szczególnie na Organizatora akcji i tych Opoczniaków zbuntowanych co już dawno powinni z hukiem wylecieć

mac

my pracujemy tzw na eksporcie jest mi ciezko lecz gdy moja zona idzie do bankomatu to i ja sie ciesze bo on nie jest pusty

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

NIE FIRMĘ NIE SZEFA ale SPRZEDALI KOLEGÓW!

monter.

Edzio widzę ze masz dobre info co do sytuacj w pokoal i tedo co się ostatnio wydazylo w Szwajcarii. Może byś opisał sytuacje jak wygląda. Napewno dużo osób będzie zainteresowanych.

monter.

Koledzy i co dalej z firmą dajcie jakieś informacje jak coś wiecie bo niewiadomo co robić szukać roboty.

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

Ciekawe czy którys zastanowil sie gdzie prace znajdzie bo raczej w PL ciezko na fasadach mu bedzie, ale nie wiem czemu ich nie żałuje :)A ten najbardziej poszkodowany Pan Piotr L ciekawe dlaczego musiał wyjechac skoro sam prowadzil firme

ja

Kuba widać że żal i zawiść przez twoje 4 litery przemawiają... czyżby nie udało ci się dostać na kontrakt i musisz spełniać zachcianki swojej żony z tych 2tys, noi wcale mnie nie zdziwi jak spłacasz kredyt. A chłopaki zapewne w wiekszosci z uczciwie zarobionych pieniedzy domy postawili i nie zdziwie sie jak bez kredytow. A co do Pana P to szkoda bo dzieki niemu te kilkadziesiąt osób miało co do garnka włożyć.

piotr

KUBUŚ TOBIE PEWNIE NIE UDAŁO SIĘ WYJECHAĆ CO?NASZE DOMY I ŻONY TO NASZA SPRAWA

mac
@piotr 04.07.2014 18:15
KUBUŚ TOBIE PEWNIE NIE UDAŁO SIĘ WYJECHAĆ CO?NASZE DOMY I ŻONY TO NASZA SPRAWA

piotr jestes pewien ze twoj dom i twoja zona to tylko twoja sprawa

kuba

pewnie ze dobrze,niech wszyscy wróca do Polski i tak jak inni zarabiają uczciwie swoje 2 tysie,a ich leniwe żony podniosą tyłki i tez się ruszą do roboty a nie wysylaja swoich chlopow za marne 10 tysięcy za granice. skoncza się budowy domow i czas będzie splacac kredyty.

zmartwiona

no i co teraz z tą firmą

student

Mili koledzy myślę o zatrudnieniu się w takiej firmie możecie opisać jakie są w niej umowy, stawki, ogólnie jakieś info. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

"ćpunek"

szanowna żono kolegi nie mam pojęcia co pani powiedział mąż ale jedno wiem na pewno a mianowicie trzeba na prawdę zasłużyć sobie na zwolnienie z poko-al`u a wiem co pisze bo również "pozwolono mi się zwolnić"

gufi

firma jest spoko pieniadze sa na czas jak sie komuś nie chce pracować to wypisuje bzdury bo jest wielce poszkodowany są oczywiśccie niedomówienia ze ktos jest forowany czy ma względy ale tak jest wszędzie gzie pracowałem zawsze takie rozmowy są na bokach to są gówniarskie osądy tych co nie nie mieli styczności z prawdziwą charówą za parę złotych i nie wiedza jakim kosztem to trzeba było zarobić tu można zarobić nie wyp ruwając sobie flaków przesadnie to moje zdanie a pan pokojski chce dac zarobić nie jest ażtaki chytry jak inni szefowie

anonim

(usunięte przez administratora)

mac

wiem jedno ja tam pracuje ja i moi koledzy zawsze bedziemy czekac i ich oczekiwac wszedzie

kula1979

jest ok

PIOTREK

Pracuję od roku! Niektóre z przeczytanych opinii są naprawdę fajne - ale jedna podstawowa zaleta to to, że pieniądze są zawsze na koncie przed 10.

cezar

Witam Dostałem propozycję pracy w tej firmie. Aktualnie w kraju. Na dzień dobry wydaje się wszystko ok reszta wyjdzie w praniu. Czytając wszystkie opinie no to człowiek może się załamać ale moje zdanie kto chce pracować to bedzie pracował. A alkoholizm czy inne zabawy to każdy ma swoje sumienie i jest dorosły więc powinien wiedzieć co robi.

paniunia

ja,pracuje juz w tej firmie pare lat, praca ciekawa,zrobki przyzwoite w caly miesiac mozna wyciagnac 1800,euro plus urlop to wyjdzie okolo dwojki,ludzie rozni,mieszkana np.w Hamburgu ok, ale za to w Monachium III liga.kto chce tu pracowac moze patrze w przyszlosc.ta firma nie jest dla narzekajacych na zycie ludzi.

Zostaw opinię o PPUH POKO-AL - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPUH POKO-AL