State Street Bank Polska

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 469 ocen.

State Street Bank Polska
4 469 6 1

Opinie o State Street Bank Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie State Street Bank Polska

Ola

Czy miał ktoś sytuację, że po rozmowie w biurze była kolejna rozmowa telefoniczna z Indiami?

viki

Witam, mam pytanie o pracę w tej firmie. W którym dziale byłoby mi najłatwiej się wdrożyć i zrozumieć procesy nie mając za bardzo doświadczenia w tego typu pracy jedynie wykształcenie ekonomiczne i ang min. B2. Proszę o porady, bardzo zależy mi aby nie znaleźć się w teamie gdzie nie ma kto ci wytłumaczyć i przekazać obowiązków a deadliny gonią.

kongo
@Kowal 14.07.2018 17:43

A jak wygląda praca w dziale derivatives??

Banan

Witam, czy ktoś z byłych lub obecnych stażystów orientuje się, czy staż trwa pełne 3 miesiące, czy kończy się po 12 tygodniach tak jak w umowie? Z jednej strony umowa jest do końca trzeciego miesiąca stażu, a z drugiej to jednak 12 tygodni.. wie ktoś coś na ten temat?

Isla
@Banan 10.07.2018 17:44

Staż trwa dokładnie 3 miesiące

Janusz

Czy firma prowadzi może rekrutacje?

Grażyna
@Janusz 11.07.2018 19:27

Tak

Wujlock

Witam, Praca w SSB ma swoje zalety ale nie jest wolna od wad. Pracuje juz kilka lat I wciaz mnie cos zadawala, zaskakuje I zawodzi. Nie mniej jednak wciaz pracuje. Za duzo pisania. Nie jest zle. Jakby co sluze rada:)

Yridin
@Haha 06.07.2018 11:39

Haha. W sumie to jeszcze nie mam multisporta więc nic mnie tam nie trzyma ;P

And1

Witam, dostałem propozycję pracy na stanowisku FA A1 w departamencie AIS NAV czy ktoś ma informacje jak wyglądają tam warunki ? Przeszukałem forum ale niestety nic nie znalazłem. Pozdrawiam

szymiszymi
@emil 04.07.2018 21:49

Widzę, że jesteś swieżo po rekrutacji, jakbys mógł wypisać jakie pytania były zadawane zarówno w rozmowie telefonicznej jak i w biurze ss? Z góry dziekuje w imieniu swoim i przyszłych czytelników ;)

Jola

Czesc! Mam zamiar startowac do SS. Chcialam zapytac jak wyglada rekrutacja? Jakie stanowiska sa to typowe klepanie z excela? Jaka stawka na poczatek i czy dlugo trzeba pracowac, aby moc pracowac z domu? Chodzi mi o SS przy Galerii Kazimierz. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie odpowiedzi :)

justyska2510
@Jola 21.06.2018 16:56

Cześć :) czy również mogę prosić o notatki? mój mail justyska2510@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :)

Ania

Czy wszyscy na pozycji a1 zarabiają tyle samo? Czy różni się to w zależności od działu?

asd
@Ania 01.07.2018 18:39

Te co mają wymagania dot. ludzi. Wystarczy przejrzeć ogłoszenia gdzie czegoś wymagają, jakiegoś dyplomu. Np ryzyko.

Amelia

A czy ktoś z Was pracuje w dziale IMS? Jak oceniacie wolumen pracy, ilość nadgodzin, atmosferę?

d

Hej, A2 wszedzie zarabia 5200 brutto? Czy np w it jest to nieco wiecej?

ba
@b 26.06.2018 17:56

Więcej. Cała firma to nie fund accounting.

Zainteresowana

Hej! :-) Czy ktoś ma jakieś opinie na temat działu Fund Accountant z j. francuskim? Będę ogromnie wdzięczna za wszystkie opinie! :-)

Abc

Hej, a czy np. są jakieś kursy językowe w State? I czy ktoś się orientuje czy po stażu jest możliwość zatrudnienia się na pół etatu za większą stawkę niż ta stazową? :)

Kriss
@Fajna sprawa 24.06.2018 22:28

Nie płaci się za kurs językowy. Staż pracy min 1 rok (mogę się mylić co do stażu).

magda.92

Czy ktoś mógłby mi podesłać jakieś notatki albo przydatne informacje przygotujące do rozmowy kwalifikacyjnej? Byłabym bardzo wdzięczna. ;) Mój mail to: megi.92@o2.pl

magda.92
@magda.92 27.06.2018 19:37

Z góry bardzo dziękuję za pomoc. ;)

hugo

Witam Mam pytanie o działy dla tzw. Klepaczy. Powiedzcie mi jak wygląda tam praca A2? Jakie zarobki? Dzięki za wszelkie informacje pozdrawiam

Alicja

@Zosia, czy sama korzystasz z kursów językowych oferowanych przez State Street Bank Polska? Jeżeli tak, to jak oceniasz ich poziom trudności? Czy uczysz się na nim tylko słownictwa, które potrzebne jest Ci w pracy, czy jest to nauka ogólna? Swoją wypowiedź zainteresujesz osoby rozważające współpracę z tym pracodawcą.

Ogogr

wie ktos moze czy pracujac w stejcie mozna zmienic dzial? a jesli tak to jak to zrobic

mmmmmmmm
@Ogogr 22.06.2018 23:32

Logujesz się do Workday'a i gdzieś tam jest opcja "My Applications" czy coś w tym rodzaju. Wchodzisz w to i widzisz wszystkie aktualnie otwarte rekrutacje. Wybierasz interesujące Cię stanowisko i normalnie aplikujesz. Po jakimś czasie napisze do Ciebie ktoś z HRów, żeby umówić Cię na rozmowę kwalifikacyjną z managerem z działu, do którego aplikujesz. Powodzenia.

Pyt

Hej, jeśli pracuje od 4 czerwca to dostanę w tym miesiącu wypłatę?

Mingardi
@Pyt 21.06.2018 12:16

Tak, dostaniesz w tym miesiącu (26.06)

Kejt

hej mam jutro rozmowę - ale z Polakami, czy myslicie że będzie po ang. ?

JULIA99
@Fgyhji 28.05.2018 19:11

Hej.ja chwilę pracowalam w IMS.zwolnilam sie,gdyz jak dla mnie bylo za duzo obowiazkow ponad moje umiejętności i możliwości..za malo szkolen,brak czasu na nie.Nie wytrzymalam.Ten dzial tez ma swoje pododdzialy,ja trafilam do najciezszego,inni potwierdzili..My tam robilismy wszystko,za duzo! Raporty,rekony, i inne sprawy...Chaos,ciagle zmiany, oslabiony team.

jozio

potrzebuję wszelkich informacji na temat działu Sec Val. Każde info na wagę złota!

jozio
@Eugen 14.06.2018 09:47

a czy wykonywanie zadan na tym stanowisku jest trudne do nauczania? Ang wykorzystuje się bardziej ten pisany? aplikowałem do innego działu, a zaproponowali mi ten, wiec zastanawiam się czy przyjąć ta ofertę

Alicja

@Realtalk, możesz, ze względu na osoby zainteresowane współpracą z State Street Bank Polska wyjaśnić skróty A2 i FA, które pojawiły się w Twoim wpisie? Rozumiem, że najwięcej emocji wzbudza w Tobie atmosfera w tym miejscu pracy i tempo pracy. Czy jednak zdecydowałbyś się na konkretne przedstawienie warunków zatrudnienia w tym obszarze firmy, w którym pracowałeś u tego pracodawcy?

ukiii

Jeśli chcecie pracować w atmosferze ciagłych deadlajnów, gdzie nikt nie ma czasu wytlumaczyć Ci pewnych rzeczy a gdy juz nie ma wyjścia to robi to z wielka łaską gdy masz problem, gdzie A2 odpowiada na Twoje pytania z wielką łaską to polecam , praca w FA to jedna wielka klepanina, nawet nie musisz do konca wiedziec co klepiesz bylebys robił to szybko xd szkoda nerwów

Realtalk
@ukiii 15.06.2018 11:38

Coś w tym jest, ale zależy od teamu

wypłata

Stejtowicze, kiedy jest wypłata? W regulaminie pracy wyczytałam, że 10. tego, tutaj na forum są pogłoski, że 25. Jak to jest?

25
@wypłata 13.06.2018 07:23

25

swiezak

Witam! Dostałem wczoraj maila od state street żebym napisał kiedy mogą się ze mną skontaktować (niestety wczoraj jak dzwonili bateria mi padła i dostałem sms ze numer +91... próbował sie ze mną skontaktowac). Napisałem maila zeby zadzwonili dzisiaj koło południa. Niestety nie dostałem telefonu. Miał ktoś podobną sytuację, co robić, jest szansa ze zadzwonią jeszcze czy może takie numery juz wyrzucają ze swoich baz?

whatever
@swiezak 18.10.2017 13:11

do mnie dzwonili dwa razy, ale miałam wyłączony głos w tel i po 5 minutach mialam od nich maila, że próbowali się kontaktować i zależy im na mojej osobie. Miałam im odpisać w jakich godzinach będę dostępna żeby mogli spróbowac ponownie

Wit

Cześć. Ponad 3 tygodnie temu miałem rozmowe z SS z Panem z Indii. Po niej miałem zostać poinformowany kiedy mam rozmowe F2F w Krakowie. Niestety do dzisiaj nie dostałem żadnej odpowiedzi. Wysyłałem maila z zapytaniem, czy już coś wiadomo, ale niestety nie dostałem odpowiedzi. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Myślicie, że powinienem jeszcze raz napisać tam bądź zadzwonić?

polita
@Wit 10.06.2018 15:43

ja też miałam mieć rozmowę w biurze dzisiaj i się nie odbyła, pisałam maila do nich wczoraj żeby mi potwierdzili to mi hindus odp że na pewno do końca dnia dostanę potwierdzenie, dzisiaj tam jeszcze dzwoniłam to mi powiedzieli, że ten hindus z którym rozmawiałam nie przyszedł jeszcze do pracy. Za 2 h zadzwoniła inna hinduska i zaproponowała mi jeszcze inne stanowisko (rozmowa za tydzien w biurze), ale nie liczę na to bo też mi powiedziała, że od razu podsyła maila z opisem stanowiska itd. i dalej nic nie dostałam :D śmiech na sali

Alicja

@sv, czy chcesz powiedzieć, że praca w dziale o którym wspominasz nie jest rozwijająca, a obowiązki w nim są wyłącznie rutynowe? Czy da się jakoś na to wpłynąć i zmienić? Możesz konkretnie opisać co każdego dnia robisz w State Street Bank Polska na swoim stanowisku? Czy do wynagrodzenia pracodawca oferuje jakiegoś rodzaju premie? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

opinia
@cornellio 11.06.2018 19:13

To była ironia odnosząca się do frustratów na tym forum.

Kaja

Cześć, Zdaję sobie sprawę, że takie pytanie chyba już padło (przeszukałam całe forum przed aplikowaniem), a teraz nie mogę znaleźć tej informacji. Ile zarabia się na każdym szczeblu w ss: staż, a1, a2 itd? Czy te stawki są takie same dla Gdańska i Krakowa ?

hajs
@hajs 07.06.2018 22:04

Ale powiedzmy, że 75% działów firmy to klepacze i oni na start mają mniej więcej tyle samo. 3800 brutto.

Maja Wu

Cześć wszystkim! Niestety,czasy gdy State Street był pożądanym pracodawcą dawno już minęły. Pracowałam ponad 2 lata jako Fund Accountant (i tak jestem pełna dla siebie podziwu,że wytrzymałam tak długo). Po pierwsze, brak możliwości rozwoju oraz ogromny stres ze stony przełożonych. "Szkolenia " zapewniane prze Stejta są na stosunkowo niskim (przerażająco) poziomie o podstawowej wiedzy ze świata finansów. Ponadto, musisz mieć "pozwolenie" od supa na uczestnictwo,jednak nie musisz się tym martwić bo nigdy nie ma na CZASU NA SZKOLENIA :) Awans (i cudowna rozmowa ze "wspaniałysmi supami") na wyższe stanowisko jest bynajmniej śmieszna. Wielu moich znajomych nie dostali się wyżej z powodu NIE SPEŁNIANIA DEADLINÓW. To dopiero początek,praca jak to praca ale NAJWAŻNIEJSI SĄ LUDZIE, z którymi spełniasz cudowne 8h (czyt. 10). Przykro to pisać,ale MOBBING,WYZWISKA czy PUBLICZNE OŚMIESZANIE na floorze to codzienność, np. bo nie ściągnąłeś raportu czy nie widziałeś 1 z miliona maili. Cudowni przełożeni są tak "zapracowani",że nawet mają czas na zmierzenie TWOJEGO CZASU W ŁAZIENCE,czy LICZENIE ILE RAZY BYŁEŚ W DANYM DNIU NA HERBACIE. Wypowiedzenia w tej firmie to codzienność, chamstowo i wyzysk,miliony nadgodzin a gdy już przekroczysz magiczny próg 10 h miesięcznie - nie martw się KOCHANY SUPERVISOR i tak będzie kazał Ci zostać i nie zgłaszać nadgodzin. Gdy popełnisz błąd czy masz opóźnienie również się nie martw - posiedzisz aż skończysz (co tam lunch, czy krótka przerwa). W moim przypadku wielokrotnie byłam zostawiana z pracą sama, bez pomocy przełożonego. Komentarze od przełożoych takie jak:" Kto Cię tu zatrudnił? Mam mówić do Ciebie podniesionym głosem? Rób to szybciej a nie kolejna herbata w kuchni". Podczas gdy on co godzinkę prestiżowa fajeczka :) - cuudownie. Praca w OGROMNYM STRESIE - ZALEŻNA OD HUMORÓW PRZEŁOŻONYCH Po zgłoszeniu sprawy do officera a potem do AVP, , sprawę obrócono sprytnie przeciwko mnie zarzucając mi brak zaangażowania w pracę i kazano "wziąć się w końcu do roboty". Pozdrawiam, mam nadzieję,że ostrzegłam i nie zmarnujecie swojego życia,nerwów w tej firmie.

Wojtek
@Belg 06.06.2018 11:31

Pracowalem w polskich firmach i bylo o wiele gorzej... za smieszne pieniadze...

Belg

3900 brutto??? smiech na sali. Proces rekrutacyjny na marnym poziomie. Rozmowa po angielsku na poziomie A2 (i to w porywach, poniewaz osoba po drugiej stronie nie potrafila poprawnie wymawiac wiekszosci slow) i nie rozumiala wiekszosci tego co mowilem (mam C1). Praca dla studentow, poniewaz nikt dorosly nie bedzie pracowal za takie smieszne pieniadze.

Luc
@Belg 06.06.2018 11:24

3900 na początkującym stanowisku? Jak wyglądał Twój proces rekrutacji?

NKOTB

a jak wygląda sprawa parkingu w SS Kazimierz? jest jakis darmowy dla pracowników? czy trzeba parkowac gdzieś w poblizu? tam jest strefa?

HihracZ
@NKOTB 04.06.2018 17:43

Tak, to ten most przy akademii. Natomiast czy stoisz na mandat czy nie, to nie wiem. Ale chyba nie, bo zawsze tam widuje auta. Kiedyś laska na szkoleniu w cbk akurat mi pokazywała swoją furę, że tam parkuje. Nie wiem gdzie wynajmujesz i w jakich godzinach pracujesz, ale Krk to stanie w korkach. Często lepiej w tram wsiąść. Co do szkodliwości parkowania pod tym mostem to akurat chyba nikomu bardzo to nie szkodzi. W mojej opinii to zdecydowanie mniejsze nadużycie niż parkowanie na miejscach dla inwalidów, zastawianie chodnika czy blokada ulicy, bo się na chwilkę stanie na awaryjnych.

aaaa

Hej, czy dostał ktoś z Was wiadomość o takiej treści ? Nie bardzo rozumiem o co chodzi z ta aktualizacją We have received a positive response for your interview. There is another update which we are yet to receive with respect to your candidature. Shall share across a confirmed reply probably by evening to your email. Have a nice day. Thank you..

Zostaw opinię o State Street Bank Polska - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie State Street Bank Polska