State Street Bank Polska

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 477 ocen.

State Street Bank Polska
4 477 6 1

Opinie o State Street Bank Polska

Jacek

Po jakim czasie można dostać awans z a1 na a2?

Toni
@Jacek 16.10.2018 20:37

Jak jesteś ogarnięty to 1,5 roku A2 -> 1,5 roku SA. Coraz mniejsze bezrobocie i rosnąca konkurencja może sprawić ze te okresy będą się skracały.

Jacek
@Toni 16.10.2018 20:57

Ja wygląda kwestia wynagrodzenia dla seniora? Co dalej, są jakieś podwyżki?

Eghh
@Jacek 17.10.2018 18:38

Poczytaj inne opinie, odpowiedz już padła na Twoje pytanie.

Eklowisa

Czy hr musi poinformować o odrzuceniu kandydatury na staż? Byłam na rozmowie z managerem.

Trish
@Eklowisa 17.10.2018 22:07

Nic nie musi.

Majkel

Hejka! Na jaki mail powinienem korespondować, jeżeli po upływie 2 tyg od rozmowy w biurze nie dostałem żadnej informacji odnośnie przyjęcia/nie przyjęcia. Dzięki za pomoc! :)

Dejzel
@Majkel 16.10.2018 10:51

Dobre pytanie. Podziel się jak znajdziesz. Za 2 dni upłyną dwa tygodnie.

Eeee
@Dejzel 16.10.2018 14:57

Wszystkie e maile od hindusów (nie do ghr) - ale poczekaj aż miną 3 tyg.

Jola
@Eeee 16.10.2018 18:39

A dlaczego 3 tygodnie? Aż tak długo trzeba czekać? Ja aplikowałam na staż. Trzeba pisać do hindusów? Nie można odpowiedzieć na wiadomość z polskiego hr?

P.
@Jola 16.10.2018 23:58

Ja również aplikowałam na staż i też ciągle brak informacji :(

Tomek
@P. 17.10.2018 07:17

Jak masz kontakt do polskiego hr to możesz pisać.

Florystka
@Tomek 17.10.2018 07:46

Pisać od razu 14 dnia?

P.
@Florystka 17.10.2018 09:48

Kontakt z Talent Acquisition ma sens ?

Kebabix
@P. 17.10.2018 14:06

Ma ktoś odpowiedź?

Inka
@Majkel 16.10.2018 10:51

Co trzeba zrobić. Czy musza poinformować o odrzuceniu kandydatury?

kandydat..Dostejta

Jak ktoś szuka materiałów to tutaj sąna przykład w pdf: - http://mst.mimuw.edu.pl/wyklady/ifi/wyklad.pdf - http://coin.wne.uw.edu.pl/rslepaczuk/ Wzory matematyczne do swapów od strony 36 na przykład kontrakty irs/ccirs float/float basis swap powodzenia

Beee
@kandydat..Dostejta 16.10.2018 13:47

A te wzory to po co ?

Ola

Chce startowac do ss. Czy ktoś mógłby opowiedzieć o rozmowie, na co najbardziej zwrócić uwagę, jakieś notatki?

Heheszki
@Ola 16.10.2018 08:27

Ej, czy nikt z kandydatów startujących do SS nie potrafi sam zrobić notatek z kilku haseł dotyczących branży finansowej? xd informacje na temat rozmowy kwalifikacyjnej i pytań, znajdziesz w zakładce „rozmowy kwalifikacyjne”.

patryk

hej, czy ktoś z was mógłby podzielić się informacjami o przebiegu rekrutacji do state street?również byłbym bardzo wdzięczny za jakieś notatki;) mój adres to patryk.dab@o2.pl

Beee
@patryk 15.10.2018 16:46

Przebieg rekrutacji: 1. Dzwonią z Indii 2. Dzwonią z Hiszpanii 3. Rozmowa w biurze 4. Czekasz na odpowiedz

Anonimowa94

Pracuje drugi miesiąc w FA, niestety nie jest to praca której się spodziewałam. Lekkie mydlenie oczu na rozmowach kwalifikacyjnych i wstępnych szkoleniach. W teamie nikt nie ma czasu na porządne szkolenie, raczej zdawkowe porady wiec czasami poprostu nie wiadomo co robić. Osobiście nie robię narazie nadgodzin ale z tego co zaobserwowałam to ludzie siedzą po 10h. Spora rotacja odkąd doszłam do teamu 2 osoby odeszły. Przydatnych rzeczy poza excelem to raczej sie nie nauczę. Więc myśle ze posiedzę z 6 msc żeby w cv nie wyglądało to źle i uciekam dalej. Pensja też nie zachwyca jak na korporacje. Niestety to moja pierwsza korpo wiec chciałam zdobyć jakieś doświadczenie. Czasami absurdalne sytuacje typu pokazano mi coś raz na szybko potem osoba która tą rzeczą się zajmuje idzie na urlop i zostawia to mnie. Po 2 msc oczekiwania ze człowiek zrozumie cały proces i będzie już samemu klepać. Generalnie słabo mam nadzieje ze 4 miesiące szybko zlecą i później trafie lepiej :) Pozdrawiam

Perseusz
@Anonimowa94 17.09.2018 08:55

Patrząc obiektywnie, pracujesz 2-gi miesiąc. Masz 24 lata i raczej słabe doświadczenie, mało wnosisz do korporacji, nie poświęcasz się (nie robisz nadgodzin), nie potrafisz zgłosić swoich uwag odnośnie braku ogarnięcia procesu, zarabiasz prawie 4 000 PLN, drugi miesiąc nic nie robisz - chcesz jeszcze 4 przebombać. To jakie są w takim razie Twoje wyobrażenia odnośnie pracy ? Leżeć i pachnieć ?

Anonimowa94
@Perseusz 17.09.2018 20:15

Po 1 to 2700 to dla Ciebie 4 tys ? Druga sprawa to stwierdzenie nie poświęcasz się widać na czym ta firma bazuje na poświeceniu się czyli siedzeniu po 10h dziennie ? Pracuje się by żyć a nie żyje by pracować chciałam przypomnieć tylko, gdzie ten cały niesamowity work life balance o którym była mowa ? 3 sprawa rzeczy były zgłaszane ale nikt nie ma czasu na pewne rzeczy bo są zawaleni robotą. 4 sprawa doświadczenie mam 5 letnie lecz pracowałam wcześniej w polskich firmach za podobne pieniądze i bez tylu nadgodzin, poprostu stwierdziłam ze chciała bym zdobyć doświadczenie w międzynarodowej firmie. No i jeszcze stwierdzenie nic nie robisz, z cyklu nie wiem to się wypowiem, robię i to zwykle sama dochodzę to tego co i jak ma być zrobione

Ja
@Anonimowa94 18.09.2018 08:17

Składki na ZUS to tez twoj zarobek :) dla mnie tez malo kto ma czas + mam problemy z dostepami ale zyje, ucze sie sama, podparruje i podpytuje od czasu do czasu. Jak dla mnie 2 miesiace to za szybko zeby oceniac ;) rowbiez sama sie z tym wstrzymuje, nie mowie ze jest zle czy dobrze.

anonymous
@Ja 18.09.2018 16:33

Składki ZUS to zarobek ZUS, naiwna.

jola
@Perseusz 17.09.2018 20:15

Postawa bycia na kolanach rządzi :)

Yolo
@jola 18.09.2018 22:18

Zgadzam sie, ze skladki na ZUS, NFZ i inne daniny to czesc wynagrodzenia, ktore placi pracodawca. To nie jest wina pracodawcy, ze rzad nam zabiera 40% pensji.

Ja
@Yolo 19.09.2018 07:38

Dokladnie. Nie mialam na mysli iz cala ta kasa Ci sie zwroci ze skladek ale tak wlasnie liczy sie wynagrodzenie. :) z zalozenia te skladki ida na TWOJE konto a pracodawca je PLACI za Ciebie. :)

Yolo
@Ja 19.09.2018 16:38

Dokladnie. Jak pracownik dostaje 3 tys. PLN netto to pracodawca placi 5 tys PLN. 2 tys. PLN zabiera rzad.

Anonimowa94
@Ja 19.09.2018 16:38

Jasne, że tak ale niestety za składki ZUS czy ubezpieczenie jedzenia nie kupię, rachunków nie zapłacę wiec trzymam się raczej kwot netto jeżeli mówimy o zarobkach

Yolo
@Anonimowa94 19.09.2018 17:27

Zgadzam się. Tylko to pokazuje jedno - nie można pracodawcy z to, że zarabiamy 3k a nie 5k, bo pracodawca nam 5k płaci tylko 2/5 zabiera rząd. Niezależnie już czy to State Street czy inna firma.

Jatoja
@Yolo 19.09.2018 20:04

Nie przejmuj sie prosze tymi opiniami, ktore tu ludzie zamieszczaja. Twoj odbior rzeczywistosci jest jak najbardziej prawidlowy. Tak to wlasnie wyglada w korpo. Jeszcze ktos Ci napisze o poswieceniu...Co wnosisz do organizacji? Ja zazwyczaj wnosilek plecak, telefon, portfel, klucze do domu, laptopa. Nie bierz tych wypranych mozgow na powaznie. Rob absolutne minimum, ucz sie jak nawiecej, niczym sie nie przejmuj, nie podchodz na powaznie. I olewaj komentarze takich pajacow jak Prometeusz czy inni, ktorzy za bardzo uwierzyli w takie organizacje. Tez kiedys pracowalem w korpo, teraz ma normalna robote, roznica jest kosmiczna! Glowa do gory i powdzenia. ;-)

Jatoja
@Jatoja 20.09.2018 12:05

Komentarz bylo do ANONIMOWA94

wigwam
@Jatoja 20.09.2018 12:05

Te wyprane mozgi o których mówisz to nikt inny tylko: WIEŚNIAKI Z MAŁYCH ZABITYCH DECHAMI MIEJSCOWOŚCI które będąc w Krk myślą że Pana Boga za nogi złapały i że wolno im wszystko... tylko w Polsce jest taka patolopiczna atmosfera w korpo, w innych krajach jest normalnie pozdrawiam :]

Sengin
@Jatoja 20.09.2018 12:05

Jest dokładnie tak jak pisze jato ja. Podpisuje się oboma rękami majac 9 lat doświadczenia w korpo. Nie zmieniłem na normalną robotę tylko i wyłącznie z powodu zarobkow, ktore mam teraz wysokie. Generalnie rob minimum, komunikuj maksimum. Pozdrawiam

Anonimowa94
@Sengin 20.09.2018 20:25

Dzięki za podpowiedzi, na pewno skorzystam :) grunt to zbytnio się nie przejmować i nie dać sobie wpoić tego korpo myślenia (praca twoim drugim domem - przypomina mi to pewne czasy zapisane w naszej historii) z drugiej strony wydaje mi się że to przez ludzi z takim podejściem wyglada to tak a nie inaczej - nie wyrabiam ? No nic posiedzę dłużej bo deadline ! Maganerowie widza takie przyzwolenie ze strony pracowników i nikt z tym nic nie robi. Co w przypadku gdyby wszyscy pracownicy stwierdzili „ja pracuje 8 godzin i nie jest moją wina, ze nie wyrabiam deadlinow”. Ktoś musiałby przemyśleć proces i dostosować go tak żeby praca była wykonana w regularnych godzinach. Tutaj natomiast nikt się tym nie przejmie bo jest na to ciche przyzwolenie ze strony pracowników. Obserwując to bajzel jest podobny jak w naszych rodzimych „januszopolach” tylko na większa skale i z większym bullshit talking. Pozdrawiam

anonymous
@Anonimowa94 20.09.2018 21:08

No i widać dziewczyno, że masz łeb na karku. Tak trzymać!

Ja
@Anonimowa94 20.09.2018 21:08

U mnie to nawet wyganiaja jak sie siedzi 10min za dlugo.. :) wiec tez nie wrzucajmy calego.korpo do jednego wora bo jak widac nie w kazdym zespole dzieja sie takie same rzeczy.

Maciej
@Anonimowa94 17.09.2018 08:55

Ja Ci powiem ze swojego doświadczenia że po 3 pierwszych miesiącach nienawidziłem tej firmy, chciałem jak najszybciej się wynieść i nawet angażować inspekcje pracy. Wielki szok i niedowierzanie przeżyłem jak postanowiłem jednak spróbować ale zmieniłem team i okazało się że tam leżał problem. Teraz jestem już 8 miesięcy w firmie i jestem mega zadowolony. Dobra kasa, nie mam kata nad sobą, nauczyłem się już tak dużo że jestem we wszystkim samodzielny a do pracy idę z przyjemnością a nie jak na skazanie. Jedyne z czym się zgodzę to jeśli nie wiesz co robisz , to jest to męczarnia ale jak już ogarniesz wszystko od a do z to zmienisz podejście. Pozdro

jakub
@Maciej 23.09.2018 14:41

Ok tylko jak zmienić team skoro manager robi z tym problem??

Grażyna (ta od Janusza)
@jakub 23.09.2018 18:50

Menadżer nie może robić ci z tym problemu, każdy ma prawo do mobilności wewnątrz firmy. Po prostu daj mu znać, że aplikujesz na inne stanowisko. Jeśli robi ci problem to eskaluj do oficera albo wyżej.

Kolig
@Maciej 23.09.2018 14:41

A w jakim dziale jesteś obecnie?

jakub
@Grażyna (ta od Janusza) 24.09.2018 17:52

Rozmawiałem z managerem w obecności officera... jest możliwość przeniesienia jedynie jeśli będę mieć w miarę ok. KPI to po pół roku od daty rozpoczęcia pracy. W korpo jesteś tylko trybikiem w machinie więc nie jestem tym zdziwiony ale przyznaję, że nie motywuje to do pracy.

Ja
@jakub 24.09.2018 21:05

Moze i jestesmy trybikami wle przynajmniej te trybiki dostaja cos w zamian :) ja nie narzekam na swoja prace, kasa minimalna w SS jest dla mnie zadawalajca na poczatek. Atmosfera w State tez jest fajna (przynajmniej w cbk).

Jatoja

Nie napinaj buły. Moge byc tepy, ale gwarantuje, ze to Ty do mnie mozesz w zyciu raportowac. )

Nick86
@Perseusz 17.09.2018 20:15

A ja myslalam, ze czasy PRL-u mamy juz za soba, ale widac nawolywanie ludzi do pracy wciaz jest w trendzie. Na utarg juz nikt nie pracuje.

Przemo89
@Nick86 03.10.2018 00:56

Ewidentne nie minęły, trwają nadal tylko są upiększone w mądre słowa typu „pracuje dla międzynarodowej firmy dlatego nie będę się odzywać że tyram jak murzynn po 10h w tyg podczas podczas gdy moi sąsiedzi z Europy pracują po 6 godz za 3 razy większe stawki” powinienem na kolanach do kaluty lecieć ze mam prace i ze dam sobą pomiatać. Dziwić się dlaczego duże korporacje przenoszą do nas firmy, podejście pozostało po PRL tylko umiejętności mamy dużo większe niż konkurencja w Europie. Szkoda tylko ze ludzie po 5 latach pracy w tej firmie ogarniają się ze jedyne co potrafią to szukać błędów w formule w excelu (no może jakieś soft skillowe badziewia które cofają o 2,3 stanowiska ) i zostają już w tym kołchozie bo nie mają innej opcji .

anonymous
@Przemo89 03.10.2018 22:28

No akurat w PRL było „czy się stoi czy się leży 2000 się należy” tutaj masz „ zapierdzielaj do upadłego, 2700 się należy”

Nika
@Yolo 19.09.2018 17:25

Widzę, że ktoś tu skrzętnie policzył składniki wynagrodzenia :) Proponuję może jakieś szkolenie na ten temat :)

Yolo
@Nika 13.10.2018 11:45

Bardzo chętnie. Nawet możemy zrobić do tego ćwiczenia :)

mark

czy ze słabym angielskim, bez doświadczenia ani wykształcenia w kierunku ekonomicznym dam radę prześlizgnąć się przez rekrutację?

mark
@mark 13.10.2018 09:52

pls odp

Xxxxx
@mark 13.10.2018 09:55

Nie

Nick
@mark 13.10.2018 09:52

Przygotuj się dobrze do rozmowy (są pytania tutaj zamieszczone, nawet na pamięć się naucz) - złóż CV na 3 miesięczny staż i później prawdopodobnie zaproponują Ci prace.

Michał

Siemka! Czy jest sens aplikowania na stanowisko z językiem niemieckim znając solidne podstawy A2, i oczywiscie angielski mocne B2? Pokazując swój entuzjazm i chęć rozwijania tego języka w pracy, spojrzą na mnie przychylnym okiem? Nie mam żadnego doświadczenia, związanego z finansami i będzie to niestety moja pierwsza praca w korpo.

anonymous
@Michał 24.09.2018 22:13

a ile chcesz zarabiać?

Michał
@anonymous 24.09.2018 22:24

2800 netto

Natalia
@Michał 24.09.2018 22:13

Entuzjazm to klucz do sukcesu! To właśnie pozytywne nastawienie, pokazwanie, że nie boisz się wyzwań i jesteś gotowy na rozwój są bardzo często pozytywnie odbierane przez rekrutujących menadżerów. Powodzenia! Mam nadzieję że już wkrótce powitamy cię w naszej wspaniałej State Streetowej rodzinie :D

Paweł
@Natalia 26.09.2018 07:28

Ale Ty tak na poważnie XD?

Wtopa

Czy ktoś pamięta dokładnego maila na którego trzeba odesłać wypełnione dokumenty przed 1 dniem? Niestety zakończyłem proces ale nie spisałem sobie maila i nie wiem gdzie odesłać.

Ja
@Wtopa 08.10.2018 10:13

Dokumenty trzeba dostarczyc do biura w State Street. Skany sie nie licza jako dokument, potem beda same problemy jesli nie bedzie oryginalnej kopii

Mirea
@Wtopa 08.10.2018 10:13

Ile czekałeś na odpowiedz po rozmowie w biurze? Jak cię poinformowano o decyzji?

anonymous
@Mirea 10.10.2018 20:48

Odpowiedz mialem mieć w ciagu 2tyg od rozmowy w biurze. Otrzymałem w przeciagu jak dobrze pamietam 7-8dni od rozmowy, telefonicznie.

Mitea

Ile czeka się na decyzje po rozmowie w biurze? Jak powiadamiają? Możliwe ze dzwonili z Brukseli!

Mitea
@Mitea 10.10.2018 20:39

Chodzi o staż

Olaa

Czesc, slyszalam ze mozna negocjowac wynagrodzenie na rozmowie kwalifikacyjnej a czy mozna negocjowac wynagrodzenie na wewnetrznej rozmowie o awans? Z A1 na A2, albo A2 na Senior. Czy zawsze dostaje sie najnizsza pensje ze stanowska na ktore sie aplikuje i nie ma mozliwosci negocjacji?

zainteresowany_praca

Hej, orientujecie się może na jakim poziomie kształtują się miesięczne zarobki na pozycji A2? Czy jest to zależne od konkretnego działu?

zainteresowany_praca
@zainteresowany_praca 10.10.2018 18:23

Już odnalazłem wątek na ten temat. Dzieki! ;)

Charliee

Jak wygląda kwestia przeniesienia się do innego biura? Zaczynam prace 15 pazdziernika w bonarce i czy jest taka możliwość, żeby się przenieść bliżej centrum? czy to CBK czy Kapelanka to bez różnicy. Jesli tak to do kogo z taka sprawą iść i kiedy najlepiej?

Me
@Charliee 06.10.2018 17:06

Na początku myśle że nie, zwłaszcza jak nie będzie takiego działu w drugiej lokalizacji. Na początku będziesz miał dodatkowo przez najbliższych kilka tygodni osobę z teamu, która będzie Cię wszystkiego uczyła (wiec 2 osoby tym bardziej się nie przeniosą).

Natalia
@Charliee 06.10.2018 17:06

Dziwne, nie powiedzieli ci podczas rekrutacji w którym biurze będziesz pracować?

Charliee
@Natalia 07.10.2018 18:04

Rozmowa odbywała się w bonarce. Zapytałem na koniec czy jest możliwość pracowania w cbk albo kapelanka ale otrzymałem odp że nie wiadomo czy będą akurat tam.potrzebowac pracownika ale dali adnotacje że chciałbym w centrum i tyle.

Lili

PYTANIE!!! Czy ktoś wie coś więcej nt. Depart. COPS, atmosfera, praca ect. Z góry dzięki za info:)

adv
@Lili 26.09.2018 17:33

To w CBK??

Coooo
@Lili 26.09.2018 17:33

Pracuje w cops i polecam z całego serca. Wydaje mi się, że to jeden z najlepszych działów w firmie. Fajna atmosfera, praca różnorodna, mnie się trafił super management. Trochę nadgodzin co kilka miesięcy.

Lili
@Coooo 28.09.2018 09:41

Dzięuję bardzo za informację:)....zaczynam w listopadzie jako Client Service Support Admin. :) miło słyszeć pozytywną opinie...po przeczytaniu negatywnych, tylu.:)

Lili
@adv 26.09.2018 22:59

w Gdańsku:)

Coooo
@Lili 03.10.2018 10:43

Pracuję na tym samym stanowisku, ale w Krakowie. Fajna, zróżnicowana praca - u mnie. Nie mogę ręczyć, że w Gdańsku będzie tak samo. Gratuluję przyjęcia do załogi stejta, nie tak łatwo się dostać, i powodzenia.

GoPoland

Powiem krótko: p.i.e.p.r.z.y.ć Amerykanow. Nikomu ta firma w Polsce niepotrzebna. Żadnych korzyści z tego nie ma. Zależność i to wszystko. P.S.: Wygraliśmy w siatkówkę z nimi na mistrzostwach świata mężczyzn jesteśmy lepsi od nich to było w półfinale kiepsko im szło.

Nick12

Witam, mam pytanie. Złożyłem pewnego dnia aplikacje na staż, a pare dni potem znajomy mnie polecił na pół etatu. Szczerze mówiąc wolałbym normalne pół etatu niż staż na pół etatu. Czy jest mozliwa rezygnacja ze stażu na rzecz normalnego zatrudniania ?

Anon007

Jak tam aktualnie atmosfera w stejcie ? Dostałem propozycje pracy po rozmowie niestety dużo tutaj czytam negatywnych opinii. Dodam ze zależy mi na spokoju w pracy, stabilnych warunkach i braku nadgodzin (mam male dziecko). Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam

Michael

Witajcie, jakie są zarobki na stażu w SS na pół etatu ? I drugie pytanie czy są teraz przyjęcia na umowe na pół etatu ?

Matthew

Myślicie ze gdy wezmę l4 czwartego dnia pracy to mnie szybciej zwolnią? Dostałem antybiotyk i czuje sie jak ...

Ja
@Matthew 02.10.2018 07:38

Ubezpieczenie chorobowe obowiązuje w następnym miesiącu po rozpoczęciu pracy (tzn możesz iść ale nie będzie to płatny urlop).

Ewelina

Zastanawiam się, czy w innych krakowskich korpo panuje podobny bałagan jak w SS. Zaplecze "techniczne", czyli wiecznie psujące się komputery(zwłaszcza w CBK) oraz poziom help desku pozostawiają wiele do życzenia. Naprawdę ciężko jest wykonywać swoją pracę, jeżeli co 2 dzień nie możesz zalogować się do kompa albo ciągle nie działają ci jakieś aplikacje, a Hindus na help desku mówi tak, że go nie rozumiesz i ewidentnie chce się ciebie jak najszybciej pozbyć nie rozwiązując twojego problemu. A i jak to już było tutaj wielokrotnie powtórzone, nowe umiejętności nabyte w SS przydadzą się tylko w SS, także słabo.

Ja
@Ewelina 29.09.2018 12:17

Jak się zastanawiasz to sprawdź i daj nam odpowiedź.

sss
@Ewelina 29.09.2018 12:17

Pracowałam w dwóch budynkach, nie miałam nigdy większego problemu, a jak jakiś był, to bardzo często tego samego dnia ticket się rozwiązywał.

Nowy

Czesc. Dostałem ofertę pracy w SS na stanowisku FA Ire A1 na Kazimierzu. Mógłby ktoś coś powiedzieć więcej na temat tej pracy? Dodam że do tej pory pracowałem w kompletnie innej branży nie związanej ani z finansami ani z księgowością w jakimkolwiek tego słowa znaczeniu

Misis
@Nowy 25.09.2018 19:18

Jezusie jakim więc cudem dostałeś pracę w State Street?

tomek
@Nowy 25.09.2018 19:18

mogłbyś mi doradzić jakie miałeś pytania na rozmowach telefonicznych oraz w biurze? Sam aplikuje na to stanowisko i chciałbym się jakoś przygotować mail juzio93@gmail.com

Dominika
@Misis 25.09.2018 22:03

Aaa to od kiedy trzeba skonczyc finanse zeby dostac prace w State ? Ja jestem kulturoznawca a prace dostalam bez problemu ;)

Finansista
@Dominika 26.09.2018 07:39

No i właśnie dlatego procesy słabo hulają, przez was humanistów

Nowy
@Misis 25.09.2018 22:03

Tak, bo do klepania tabelek w excelu potrzeba wielce specjalistycznej wiedzy :) Pojecie ogolne nt. finansow mam, angielski zaawansowany, dodatkowo szybka zdolnosc przyswajania wiedzy naprawde czesto czynią cuda. Szkoda ze 90% spoleczenstwa takich umiejetnosci nie posiada lub myśli że posiada. I potem są kwiatki jak w mojej poprzendiej pracy gdzie przychodzi ktoś na rozmowę i po angielsku nie potrafi opowiedzieć jaka ksiazke ostatnio przeczytal nie mowiac o trudniejszych rzeczach :) Ale angielski poziom b2+ wpisany w CV :) Koledze ponizej podesle cos potem na mail, ale w sumie nie bylo na rozmowie nic czego by nie mozna bylo znaleźć na tym forum bądź w internecie

goral
@Nowy 28.09.2018 16:57

podeślesz mi również na go-ral@wp.pl Bardzo prosze :)

mz242

Ktoś mógłby podesłać informacje odnośnie pytań na rozmowie z managerem na FA na maila marcinmz24@o2.pl

Łukasz
@mz242 28.09.2018 18:56

Również prosiłbym o podesłanie materiałów na maila: luki69_93@o2.pl.

Janusz
@Łukasz 28.09.2018 19:15

Ludzie ... skoro nie potraficie przełączyć zakładki na "Rozmowy kwalifikacyjne" lub przeklikać kilka stron wstecz, to naprawdę nie jest z wami dobrze ....

Marek

Jaki dress code obowiązuje ?

Karolinka
@Marek 26.09.2018 13:31

Business casual. W piątki można założyć blue jeans.

Marek
@Karolinka 26.09.2018 17:14

Czyli co np ?

Karo
@Marek 26.09.2018 18:52

Eleganckie spodnie plus koszula, spodnie garniturowe plus marynarka, sukienka, spódnica... polecam Google. I czytanie regulaminu SS, tam jesy cały rozdział odnośnie ubioru

karolina

Mam pytanie! Jestem na etapie wypełniania wniosków na myworkday i niestety nie zapisałam sobie maila, na którego mam wysłać wypełniony wniosek Poland Background Check Form Intern-AVP. Babka z Indii mi niestety go nie podała, bo chyba go nie zna... Poratuje ktoś?

Lili
@karolina 31.08.2018 13:52

Podpinam się pod pytanie..... bardzo proszę o podpowiedź...teżniestety nie zapisałam:(

Jola

Czesc! Mam zamiar startowac do SS. Chcialam zapytac jak wyglada rekrutacja? Jakie stanowiska sa to typowe klepanie z excela? Jaka stawka na poczatek i czy dlugo trzeba pracowac, aby moc pracowac z domu? Chodzi mi o SS przy Galerii Kazimierz. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie odpowiedzi :)

Ania
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej Jolu! A masz może refferala? Jeśli nie to chętnie pomogę, odpowiem na Twoje pytania plus podeślę notatki ;) zostaw maila w komentarzu jeśli jesteś zainteresowana.

Madlen
@Ania 10.06.2018 12:36

madzia12_92@o2.pl

Malina
@Ania 10.06.2018 12:36

Cześć:) ja również zastanawiam się nad aplikowaniem do SS. Czy mogę liczyć na informacje podobne jak Jola powyżej?:)

Ania
@Madlen 11.06.2018 23:06

Wysłałam Ci maila

Michal
@Ania 12.06.2018 16:39

Hej, czy ja również mógłbym prosić o jakąś informacje :) ? craew@op.pl

Kasia
@Ania 10.06.2018 12:36

Aniu, ja rowniez poproszę o maila z informacjami i wskazowkami dragan.kasia@gmail.com

Yela
@Ania 10.06.2018 12:36

Mogę również prosić o jakieś informacje? ;) @yelajemor@gmail.com

Iksinski
@Ania 10.06.2018 12:36

Ja również poproszę megabite@o2.pl

XXX
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy mogę również prosić o te informacje: tkaczdiana@gmail.com.

ilona
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy ktoś mógłby mi podesłać jakieś notatki? Byłabym wdzięczna :) Mój mail to stilona94@gmail.com, z góry dzięki

ilona
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej czy również mogłabym liczyć na Twoją pomoc? Mój mail to stilona94@gmail.com :) z góry dzięki

A
@ilona 19.06.2018 18:20

Czy ja też mogłabym prosić o notatki? :) Mój mail to kieronskaa@gmail.com

Jola
@Ania 10.06.2018 12:36

Mam juz :) ale wolalabym sie tez czegos dowiedziec od innej osoby, moj mail to alexautumn@gmail.com

Annnia
@Jola 21.06.2018 16:56

Byłalbym bardzo wdzięczna za podesłanie notatek. Mój adres email to anna.nowak@amorki.pl.

abc
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej :) Czy mogłabym również prosić o notatki? Mój e-mail to: abc.cab1@wp.pl

H
@abc 22.06.2018 16:07

Hej, również prosiłabym o podpowiedzi na maila : pmonikaa@poczta.onet.pl

AM
@Ania 10.06.2018 12:36

Ja również proszę o jakieś wskazówki na maila anka.gm@poczta.fm dziękuję !

Stejcik
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy ja również mogę prosić o podesłanie notatek? stejcik@o2.pl

Julka
@Jola 09.06.2018 22:21

czy mogę prosić o notatki? liwmic@wp.pl :) bede wdzieczna

magda
@Ania 12.06.2018 16:39

Czy moge też prosić o notatki ? adgamst@gmail.com Z gory dziekuje :)

Julia
@Jola 09.06.2018 22:21

czy ja również bym mogła prosić o notatki? juliakrawczyk285@gmail.com Z góry uprzejmie dziękuję

magda.92
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej, jeśli dysponujesz jakimiś materiałami to byłabym mega wdzięczna za udostępnienie. ;) megi.92@o2.pl Z góry wielkie dzięki. ;)

Piotr
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej :) czy ja również mógłbym prosić o materiały? Mój mail to piotr.guca@gmail.com

Justyska2510
@Piotr 30.06.2018 19:22

Cześć :) czy również mogę prosić o notatki? mój mail justyska2510@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :)

justyska2510
@Jola 21.06.2018 16:56

Cześć :) czy również mogę prosić o notatki? mój mail justyska2510@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :)

Gość
@Justyska2510 03.07.2018 11:18

Mam prośbę podeslijcie jakieś notatki z rozmów? gandalof@wp.pl

Olek
@Ania 12.06.2018 16:39

Proszę o notatki Olek.kowalski11@po.pl

Dominika
@Olek 17.09.2018 19:25

Byłabym również wdzięczna za jakieś wskazówki, oraz notatki! Dzięki! dherholz@wp.pl

Berri
@Dominika 17.09.2018 23:42

Hejjj !! Bardzo proszę o notatki na e-maila : pulkaska@wp.pl

Michal

Witajcie, Jaki dział wybrać na sam początek ? Coś słyszałem o FA albo FR, ale wole tu zapytać. Drugie pytanie - miałby ktoś możliwość podzielenia się notatkami do rozmowy kwalifikacyjnej ? Email: go-ral@wp.pl Z góry dzięki za każde info :))

Menadżer
@Michal 22.09.2018 16:02

Witaj, Jeżeli nie posiadasz odpowiedniego doświadczenia do innego działu lub wykształcenia kierunkowego to FA będzie dla Ciebie najlepszym wyborem. Regards

Dominika
@Menadżer 22.09.2018 21:47

Nie zgodze sie. Nawet bez wyksztalenia kierunkowego zostaniesz przyuczony do swoich zadan. No i wiele dzialow jest o wiele prostsza niz FA .

niki
@Dominika 23.09.2018 14:21

Prostsza?? Które np?

Dominika
@niki 23.09.2018 18:48

Np dla mi bardzo podszedl dzial podstkowy

Helmund

Cześć, Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji jakie teamy w FA są najlepsze/najgorsze ? Oraz cxy we wszystkich teamach są nadgodziny ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Dominika

Na niektore stanowiska az za latwo, tam gdzid potrzeba sporo osob i gdzie jest spora rotacja.. chociaz ja dostalam sie za pierwszym podejsciem na stanowisko gdzie ostatni raz przyjeli kogos rok temu. Pokaz ze Ci zalezy i jestes zmotywowana a powinni byc dobrze

Johanes

Cześć, Czy ktoś mógłby wyjaśnić co oznacza pakiet luxmed VIP ? tzn. co w sobie zawiera oprócz standardowego pakietu ?

Zostaw opinię o State Street Bank Polska - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie State Street Bank Polska