SaSa Rekrutacja

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 71 ocen.

SaSa Rekrutacja
4 71 6 1

Opinie o SaSa Rekrutacja

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

monter Berlin

w Berlinie jestem jako monter KG i poki co wszystko elegancko. duzo firma, kaska ok, zobaczymy jak po wyplacie. spokojnie moge polecic ta oferte innym

Sasda
@monter Berlin 23.08.2018 11:10

Jaka kaska bo jestem ciekawy? :)

ROZCZAROWANY

DZWONIE DO PANSTWA SASA REKRUTACJA JAK TYLKO SIE DA I NA JAKI NUMER SIE DA NO I TE PROFESJONALNE 28 SEKUND DO DZIS NIE ODDZWANIA ZYCZE POWODZENIA

SASA Rekrutacja
@ROZCZAROWANY 17.09.2018 15:44

Witamy, posiadamy 4 numery telefonu, które znajdują się na stronie. Zawsze w godzinach 8-16 jesteśmy dostępni. Numery do rekruterów: +48 664 248 008, +48 736 893 070, +48 787 071 924, +48 737 616 333 lub kontakt mailowy: info@sasa-r.eu. Zachęcamy do kontaktu!

Mirek

Jeżeli 9.27 Euro brutto jest dla nich ATRAKCYJNYM wynagrodzeniem,to ja dziękuję za taką ofertę pracy.Może jeszcze mieszkanie jest płatne ze 300 Euro?Śmiechu warte.

Pracus
@Mirek 15.07.2018 11:40

Zawsze możesz za dychę na godzinę w Polsce robić :D tylko w złotych dostaniesz Hehehe

saals
@Pracus 15.07.2018 21:11

Mądrusiu,poziom płacy 10 € za godzinę jest porównywalny do 10 zł w PL,tylko człowiek mocno zdesperowany i nie znający realiów w DE zgodzi się pracować za taką stawkę,najczęściej do 1 zaliczki lub wypłaty.Pracuj za 8 € przecież to i tak więcej niż 10 zł-:)

fan

Wszystko na plus, trzeba tylko dziekowac ze sa takie dobre firmy jak ta, brawo sasa

transeu

praca w dormundzie jest ok, mam polskiego dyspozytora, takze nie mam porblemu z kontaktem z dyspo. mam swoje auto, zjazd co 3 tygodnie. poki co ciezko znalezc jakies minusy. firma wywiazala sie z obietnic, w koncu nie tylko puste slowa jak u innych . Pozytywne wrazenia!

anonymous
@transeu 01.08.2018 12:23

cześć, daj jakiś namiar na siebie..

suchy

Slychac w poczcie pantoflowej ze dobrze dzialaja, chyba czas na probe

Jureczek

Daje mocna dyszkę :)

Piotrek

Jedyna porządna firma rekrutacyjna na rynku. Wiarygodność, bez ściemy! Szacun, ja wam mega dobrze życzę! Sporbowalem i nie żałuje :) a reszta ściemniaczy niech się wybiela :D powodzenia SASA

Jurusfahrer

Pracuje od roku jako kierowca w Hamburgu na bdf latam po skandynawi jk lubię praca jak wszędzie trzeba robić Jestem zadowolony na ten moment polecam

Jarzabek

Nie znam agencji.Ale przestrzegam przed pracą dla górników w Saarbrucken.Byłem,widziałem,pracowałem.Umowa owszem niemiecka.Stawka 15 euro?Raczej wątpię.Pomoc przy szukaniu mieszkania?Racz2j wątpię.Pracowałem od czerwca 2017 do kwietnia 2018.Było około 15 Polaków,teraz został 1,który też odchodzi.Chcesz jechać?Dobrze się zastanów.

Pingu

Jesuuuu, jakie watpliwosci chcecie wyjasniac. Jaka "osoba nie zajmujaca sie rekrutacja". W biurze pracuja dwie osoby. Jaki proces rekrutacyjny. Oferujecie po prostu nieistniejace miejsce pracy. 6 miesiecy temu w lokalnej gazecie niemieckiej przeczytaliscie ogloszenie I wrzuciliscie je do siebie jako swoja oferte pracy. Nie pofatygowaliscie sie nawet skontaktowac z ogloszeniodawca i sprawdzic czy jest aktualne. To kpina a nie posrednictwo.

Kierowca

Odradzam. Firma niepowazna. Oferuje prace, ba, przesyla nawet jakas aplikacje na maila. Dzwonie wiec do pracodawcy I tu niespodzianka. Nikt, nic nie wie o tym ze mam zaczac jakas prace. Ludzie absolutnie nieprofesjonalni

SaSa Recruitment
@Kierowca 07.08.2018 12:12

Witam. Przekazanie danych firmy oznacza, iż pomyślnie przeszedł Pan proces rekrutacji i firma zaakceptowała Pańską kandydaturę. Możliwe, że trafił Pan na osobę, która nie pracuje w dziale rekrutacji i nie posiada informacji o zatrudnieniu pracowników. Czekamy na bezpośredni kontakt!Chętnie pomożemy wyjaśnić wszelkie wątpliwości :)

jarek

polecam, jarek

kamil

Podobno oferta na produkcji jest juz tylko na stale, To prawda? Ktoś wie, czy może jest jeszcze możliwość zeby sie zalapac? Bylem w zeszlym roku, ale w tym juz podobno nie ma rekrutacji dla studentow. Prosze o info od osob ktore sa na miejscu. z gory dzieki

gregory

Jestem pozytywnie zaskoczony profesjonalnym kontaktem i przemiłą obsługą! Super :)

Andrzej

Czy pracował ktoś w (usunięte przez administratora) w Hanowerze ?

piotrek

Wiecie cos wiecej o ofercie w dreznie w systemie pon - piatek? jest tam ktos na miejscu?

marekkram
@piotrek 09.07.2018 10:34

Piotrek jesli chodzi ci o ta oferta o ktorej mysle to jest kawałek za Dreznem tak dla informacji. Firma jest ok, zazwyczaj trasy od pon do piatku, bardzo rzadko sobota, moze raz w miesiacu zostajemy. Ogolnie trasy sa tylko po Niemczech, wiec nie musimy sie szarpac na jakis grubszych kontrolach. jak to u niemca, pracowac trzeba, ale nie ma wtopy z firma, jest calkiem spoko.

Gaju
@marekkram 10.07.2018 13:17

A podasz jakiś namiar do siebie żeby dostać więcej info?tzn jak z kasa ,gdzie dokładnie i jaka firma ? Dzieki

Sasa
@Gaju 10.07.2018 14:20

Jeśli ma Pan pytania odnośnie pracy to prosimy o kontakt bezpośrednio z nami, możemy na nie odpowiedzieć i pomóc w kontakcie z firmą.

Tomson

Byłem dzisiaj w okolicach Berlina na rozmowie. Z szefem na miejscu dogadałem nawet lepsza kasę wiec narzekać nie mogę. W niedziele zaczynam i mam nadzieje ze pójdzie dobrze. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Tomek

xyz

Czy pracuje ktos na jako pracownik produkcji przy pakowaniu kurczaków? jesli tak prosze o wiadomosc na mejla dominikakowalska0@o2.pl

marysiaa
@xyz 13.06.2017 17:25

jesli można rowniez poproszę o informacje na maila marysiaa4tuna@tlen.pl

Roberto
@marysiaa 22.06.2017 00:07

Marysia tu można zadzwonić i jest polski pracownik w biurze to wszysyko ci powie. Teraz już mniej studentów przyjmują raczej wszystkich na stałe co szukają roboty. Jak coś to możesz sie do mnie odezwać, bo jestem na miejscu.

scaniaa420

śmieszy mnie to co tu czytam, ja też jeżdze przez Sase i wszystko jest git, agencja rzetelna i warta polecania dalej, nigdy nie pisze na takich forach, ale jak widze, co niektórzy piszą, to postanowilem napisać. Jesli mam jakis problem to dzwonie do nich do biura we Wroclawiu, zawsze pomagaja zalatwiac wszystkie sprawy. moj jezyk niemiecki tez nie jest super, dlatego nawet tlumaczenia mi ogarneli! A wy ludzie zamiast wylewac swoje żale na śmiesznym forum to lepiej skontaktujcie się z sasą bezposrednio! serio polecam, szczegolnie osobom, które nie ogarniaja jezyka!

Werty

Uwaga na tą agencje, wysyłają do firm które nie wypłacają pieniędzy i oszukują firma doskonale o tym wie i o sprawach sądowych przeciwko pracodawcom gdzie sąd wydał już wyrok korzystny dla pracownika mimo to nadal wysyłają tam kierowców przykład znowu robią rekrutację do frankfurtu na busa 4/1 bez adwokata pieniędzy od tej firmy zobaczysz połowę Sasa doskonale o tym wie.

SaSa Recruitment
@Werty 24.03.2018 11:42

Witam. Jeśli ma Pan jakikolwiek problem z rozliczeniem - prosimy o bezpośredni kontakt. Łatwiej byłoby gdyby się Pan przedstawił. Pieniądze są wypłacane każdemu kierowcy, który przeszedł tydzień próbny, podczas którego nie spowodował szkód i strat. Mamy wielu zadowolonych kierowców, którzy pracują i mogą wystawić pozytywne referencje firmie. Czekamy na kontakt - mamy nadzieję, że uda się to wyjaśnić.

Gladiator50
@Werty 24.03.2018 11:42

Potwierdzam informacje kolegi. Strzeżcie się pracy w firmie transportowej z bazą w Maintal. Właścicielem firmy GmbH nie jest Niemiec, jest to firma rodzinna Marokańczyków. Warunki pracy powiem, ze są OK ale zdarza się często, że godziny pracy kierowcy są nie przestrzegane, zmuszanie do wyciągania kart i powrotów np z UK bez odpyczku. Wynagrodzenie za pracę np. na busie 1600.00€ na solówce 1.7000€ na dużym 2.000.00€ brutto w rzeczywistości + 24.00€ diety. Stawki wynagrodzenia rozbite są na 30 lub 31 dni czyli naliczą od pełnej podstawy jeżeli przepracujesz pełny miesiąc. Przymuszają do ich systemu pracy czyli na busie min. 4/1 na duż min.3/1. Często jest tak, ze pomimo zaplanowanych dni pracy sprytnymi podejściami przeciągną Cie tydzień dłużej. W moim przypadku dwa razy pracowałem 5 tygodni. W firmie brak jest jakichkolwiek warunków sanitarnych i socjalnych, brak prysznicy, toalety, nie ma możliwości zadbania o higienę osobostą, brak WC (postawiony TOYTOY pod wiatą) Warunki jakie tam panują upodlają człowieka. Pracownicy biurowi mają dostęp do WC, toalety, prysznica, aneksu kuchenno-jadalnego w budynku burowym. Większość kandydatów do pracy rezygnuje już po pierwszym kontakcie z firmą i jej właścicielami. Większość kierowców po przepracowaniu 1, 2, 3 miesięcy rezygnuje z pracy. Byli pracownicy występowali przeciwko firmie do Sądu gdzie otrzymali korzystne dla siebie wyroki. Wlasciciele firmy po przegranych sprawach w dalszym ciągu oszukują z wynagrodzeniami dla pracowników. Muszę nadmienić, że od poczatku roku 2018 nie było kierowcy który po zatrudnieniu przepracował dłużej jak 6 miesięcy, gdyż sami rezygnowali z pracy albo otrzymywali wypowiedzenia tydzień przed zakończeniem 6 miesięcznego okresu próbnego. Co jeszcze dodać? Umowa o pracę zawierana jest na okres 1 roku z okresem próbnym 6 miesięcy. Opisałem tą sytuację będąc jeszcze pracownikiem do 08.07.br. Po pięciu tygodniach pracy za miesiąc czerwiec otrzymałem wynagrodzenie w kwocie 1.016 € netto policzone od podstawy w kwocie 1.333.00€ Jeżeli któryś z pracowników dopatrzy się nieprawidłowości, tłumaczą to pomyłką księgowej z tym, że takie pomyłki są każdego miesiąca. Później taka osoba brana jest już pod obserwację i na odstrzał. Nie opisuję tej sytuacji ze złości czy z zemsty bo moją sprawą już zajęła się kancelaria adwokacka. Piszę to wyłącznie dlatego, żeby ostrzec innych bo póżniej na łzy i płacz będzie za późno. Osoby decyzyjne w firmach rekrutujących pracowników zanim kogoś tam podeślą, powinni osobiście sprawdzić i poznać warunki jakie dają pracodawcy. A jeżeli jeszcze jestem przy tym temacie to napiszę, że rekruterzy też są robieni w balona przez właściciela opisywanej firmy. Żeby nie płacić firmą rekrutującym za ,,głowę" prowadzą rekrutacje za pośrednictwem nowo przyjętych pracowników obiecując im od 250 do 300 euro za zwerbowaną osobę z wyplaceniem za nią deklarowanej kwoty po przepracowaniu 3 miesiecy tylko, że w tym przypadku obydwaj są zwalniani po tym okresie.

SZERYF
@Gladiator50 03.07.2018 13:04

Podpinam się pod opinią kolegi wyżej. Rekrutacja przez SaSa, firma w Niemczech z bazą w Maintal (ML-Transport...). Już od samego początku kręcą. Właściciele to marokonczyki. Miało być w płacone w systemie 3/1, a na umowie płacone za pełny miesiąc. Auta w środku brudne. Jak się nie upomnisz to takim będziesz jeździł. Socjal? Tylko dla pracowników w biurze.( tylko wychodek zwany toy-totem pod wiatą). Nie polecam tej firmy. A agencja powinna sprawdzać gdzie wysyła ludzi.

Gladiator50
@Werty 24.03.2018 11:42

Informacja dla właściciela firmy SASA. Powinniście wysłać swoich pracowników do Firmy ML E...&Logistic w Maintal/Frankfurt am Main i przeprowadzić rozmowę z kierowcami to dowiecie się całej prawdy i sami stwierdzić w jak karygodnych warunkach ludzie tam pracują. Mogę doradzić, że najlepszym dniem będzie niedziela, kiedy kierowcy muszą wstawić się do firmy najpóźniej do północy. Noc spędzają w samochodach, jak psy w budach do dnia następnego do godz.8.00 następnie zgłaszają się do biura, gdzie sprawdzane jest im prawo jazdy i wystawiana urlopówka od godz.8.00. Dobrym dniem jest też piątek, kiedy kierowcy zjeżdżają do firmy po 3,4,5 tygodniowym okresie pracy i czekają do północy (według nakazu) żeby zakończyć cykl pracy. Panowie czyli do pracy musicie wstawić się w niedzielę najpóźniej do północy a pracę kończycie w dniu przypadającym w piątek o północy. Wynagrodzenie za prave jest luczone za 30,31 pełnych przepracowanych dni. Przepracujesz 3 tygodnie to za tydzien wolnego odbijają z podstawy wynagrodzenia.

Gladiator50
@SaSa Recruitment 26.03.2018 11:46

Proszę osobiście sprawdzić te informacje, bierzecie pieniądze za rekrutacje to zobowiązuje Was do tego. Przedstwię po uzyskaniu wyroku Sądu Niemieckiego. Długo zastanawiałem się nad umieszczeniem opinii. Zdecydowałem się dopiero wtedy, gdy dotarłem do grona osób, które dochodziły swoich praw na drodze sądowej i posiadają pozytywne wyroki. Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie mam na celu umieszczać złej opinii o Państwa firmie, chcę tylko zwrócić Waszą uwagę na tą firmę i postępowanie i traktowanie z ich strony polskich obywateli. Z tego co wiem w dniu dzisiejszym dwóch pracowników zrekrutowanych przez Państwa złożyło wypowiedzenia z natychmiastowym terminem, po jednym dniu pobytu, nie pracy a pobytu. W dalszym ciągu Pan/ni uważa, że sytuacja jest zadawalająca?

SaSa Recruitment
@Gladiator50 03.07.2018 16:56

Współpracujemy z ponad setką firm transportowych. Jeśli dostajemy sygnał od kierowcy, że cokolwiek jest nie tak jak być powinno, zawsze od razu wyjaśniamy sytuację z firmą i staramy się znaleźć rozwiązanie problemu. Jeśli nie uda się dojść do porozumienia, od razu wskazujemy inne miejsce pracy. Każdą sytuację można rozwiązać, trzeba tylko poinformować nas bezpośrednio o problemie. Nie mamy możliwości pomóc kierowcy, który wyjeżdża bez słowa lub temu który pisze bezosobowo na forum. Nasza firma oferuje tak dużo ofert pracy w Niemczech, że bez problemu jesteśmy w stanie bezpośrednio przekierować pracownika do innej firmy. Z naszych usług korzystają setki zadowolonych pracowników, mamy świadomość, że mogą pojawić się problemy, ale w takim przypadku od razu reagujemy. Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji, dlatego też nie zostawiamy Państwa opinii bez komentarza. Informujemy, że zakończyliśmy współpracę z tą firmą, w celu uniknięcia większych nieporozumień, jednak na przyszłość prosimy o kontakt bezpośrednio z nami, tak byśmy mogli pomóc w rozwiązaniu problemu.

Jasiek

Podpowiedzcie jakie warunki zabezpiecza agencja na miejscu?

adrianna
@Jasiek 17.06.2018 21:08

To zależy o jaką ofertę Ci chodzi. Jak na prace na produkcji to w ubiegłym roku było ogarniete zakwaterownie i ubranie robocze. jak masz jakieś pytnie to tez są polscy kierownicy na miejscu. w zeszlym roku bardzo duzo ludzi tam na wakacje przyjechalo. jak cos chcesz wiecej widziec to pytaj.

P.

Czy pracowal ktos (usunięte przez administratora)w Niemczech przez tą firmę? Jakie opinie ?

marcink.

jezdze na trasach miedzynarodowych w Kassel i wszystko jest ok, spokojnie mozna jechac!

Zainteresowany

Jakie warunki mieszkaniowe proponuje firma?

Tomaspl

Mega plus za kontakt z firma. Zwięzle szczerze i na temat. Troszkę czekałem na odpowiedz, ale w końcu wszystko dobrze dogadane. Bez zarzutów pozdrawiam Tomek

djj

Nie polecam oferty pracy przy pakowaniu Drobiu w Niemczech w miejscowości Haren . Praca miała być bezpośrednio z pracodawcą a tu sie okazało że przez niemiecką agencje która okrada ludzi , wypłacają śmieszne pieniądze za dość ciężką prace na taśmie w okropnej atmosferze z rumunami i ruskimi. Ludzie uciekają z tamtąd po miesiącu a nawet zdarzało się że po 1 dniu, bo nikt za 500-600 euro pracować nie chce a obiecane było 1000 e na rękę. Mieszkania z dala od sklepu albo z patologią. Nie polecam.

kokodzambo
@djj 08.05.2018 16:56

Ziomek co ty wypisujesz, jak sie lezy na "chorobowym" i nie pracuje to moze tyle dostales. Ja tu siedze juz troche czasu i na piniądz nie narzekam, dostaje tyle na ile sie umawiałem. Jak ktos jedzie do pracy to trzeba liczyc się z tym, ze trzeba robic, za darmo nikt wam pieniędzy nie da.

Trollinka
@kokodzambo 16.05.2018 12:54

Czy mozna uzyskac wiecej informacji o tej ofercie pracy? Trollinkagl@onet.pl

Trollinka

Witam mam dwie oferty pracy na kurczaki (ukladanie na tacki) albo miejscowosc Haren albo schuttorf ... chcialabym poznac bezposrednio opinie od ludzi ktorzy mieli\maja doczynienia z tymi ofertami pracy. z gory serdecznie dziekuje Trollinkagl@onet.pl

martinpl

wszystko na plus, zadowolony daje 6 gwiazdek!

kamil

jestem kierowca zawodowym z duzym doswiadczeniem, trafilem do firmy w heidelbergu, auta sa w miare nowe, od pracodawcy wszyscy kierowcy dostali zakwaterowanie w wynajetym przez firme domu. mysle, ze troche tu popracuje, bo jak narazie wszystko idzie w dobra strone. nie ma co marudzic, tylko trzeba pracowac jak sie chce zarobic troche kaski.

Zostaw opinię o SaSa Rekrutacja - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SaSa Rekrutacja