REMAX Sp. z o.o.

Adres: Powstańców śląskich 25, 45-086 Opole

NIP: 7551885860 KRS: 0000285527

REMAX Sp. z o.o.
2 16 5 1

Opinie o REMAX Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Tomasz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Potwierdzam WSZYSTKIE negatywne informacje, wszystkie fakty i argumenty na: nie. Odradzam. W 2019 tyle samo zarobicie w swoim mieście, bez tych wszystkich "atrakcji". Remax szuka naiwnych. Nie podpisujecie żadnej umowy z tą firmą. Remax tylko wywozi tanią siłę roboczą dla Agero Group. Na miejscu dowiadujecie o prawdziwych warunkach pracy i pobytu. Widziałem różne miejsca w Europie. To warto zobaczyć z jednego powodu - po pobycie tam, nie będziecie już NIGDY narzekać na swoją pracę.

Pomocna?
Tak1Nie
Krzysztof
 Opinia
@Tomasz 03.04.2019 09:05

Proszę posłuchać rady kolegi pracowałem tam 2 lata temu i nic tam się nie zmieniło jak wam pasuje stawka 6,50 na godzinę to proszę bardzo dobra rada zaszczepcie się na teżzca i zultaczke i powodzenia

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia
@Krzysztof 21.04.2019 22:11

Stawka, o której nadmieniłeś faktycznie może wydawać się nieco zaniżona. A jak długo byłeś zatrudniony w REMAX? Mogłoby być tak, że po jakimś czasie pracodawca podniósłby Ci stawkę - nie uważasz? Wiemy, że firma ta oferuje prace za granicą. I dlatego chciałabym Cię zapytać, jak wobec tego przedstawia się kwestia zakwaterowania pracowników? Macie je zapewnione?

Pomocna?
TakNie
Obiektywny
 Opinia

Kategorycznie odradzam NORMALNYM ludziom wyjazdów dla tej agencji. Pojechałem do pracy jako kierowca śmieciarki kat C, po przyjeździe do Niemczech dostałem umowę o pracę jako pomocnik produkcji, sortowacz odpadów ze stawka duzo niższa niż podana w ogłoszeniu/rozmowie telefonicznej! Następnie zostałem odesłany do "hotelu pracowniczego" w którym juz po 10 minutach zaczęły sie awantury a w nocy przyjechała karetka bo ktoś kogoś pobił. W ciągu dnia jak i nocy gra głośna muzyka, słychać wyzwiska i awantury a z okien lecą butelki. W małych pokojach upchane są 4 do 6 osób, wybrańcy mieszkają w pokojach 2-3 osobowych. Normą jest wielogodzinne czekanie na transport po pracy do hotelu a wyjazdy do pracy zaczynają sie nawet 3 godziny przed jej rozpoczęciem! Niestety ale większość osób tam pracujących to alkoholicy, niektórzy to prawdopodobnie przestępcy. Już w autokarze z Polski dosłownie 5 minut po starcie była pita wódka z gwinta a na pierwszej przerwie po godzinie od wyjazdu niektóre osoby nie mogły utrzymać się na nogach. Agencja zabiera także zbyt duzo osób a następstwie czego wiele osób musi siedzieć w hotelu nie zarabiajac ani grosza bo nie ma dla nich tego dnia pracy! Podsumowując, jeśli jesteś normalnym, uczciwym człowiekiem szukającym normalnych warunków pracy i zycia to nie marnuj swoich nerwów i czasu na tą agencję. Jesli jesteś zaśnięciem pijakiem to poczujesz się tu jak w domu!

Pomocna?
Tak75Nie
nowy
 Opinia
@Obiektywny 16.10.2017 00:43

witaj też jestem kierowcą znalazłeś może coś normalnego daj znać pozdrawiam malesz2@o2.pl

Pomocna?
TakNie
Zszokowany
 Opinia
@Obiektywny 16.10.2017 00:43

Nie byłeś czasem w miejscowosci Zweibrücken? Inna agencja pracy a mianowicie ALVI Personal Services z Nysy ma podobne oferty pracy. Z tego co czytałem to wszystko wygląda u nich podobnie,. Mianowicie podobne oferty pracy, tez szef Rusek, melina nie hotel i ta patologia.

Pomocna?
Tak2Nie
Zszokowany
 Opinia
@Zszokowany 16.01.2019 13:54

Z tego co widzę to chyba byliście w miejscowości Neustadt czyli byliście w innym miejscu. Jednak jest to blisko Zweibrücken czyli prawdopodobnie to jest ten sam pracodawca bo wszystko wygląda identycznie.

Pomocna?
Tak1Nie
Mirosław
 Opinia
@Zszokowany 16.01.2019 14:14

Masz doświadczenia związane z pracą za pośrednictwem firmy REMAX? Jeżeli tak, to bardzo bym prosił, abyś podzielił się z nami swoją wiedzą na temat pracy w tym miejscu. Czy według Ciebie warto tam aplikować? Można liczyć na stabilne zatrudnienie? Proszę o informację na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Krzysztof
 Opinia
@Zszokowany 16.01.2019 13:54

Agencja niemiecka nazywa się agero szef rusek Alex stawki na chwilę obecno 6e jak ja pracowałem 4.80 w okresie zimowym niezawsze jest praca ubranie robocze płatne przez pracownika zaliczka 50 na tydzień wypłata na koniec tempo pracy dość szybkie jak ja ziezdzalem jeden pracownik Waldek zarobił przez 3 miesiące 1500 e. Bo nie było pracy ubezpieczenie tylko w pracy życzę powodzenia

Pomocna?
Tak3Nie
Mirosław
 Opinia
@Krzysztof 23.01.2019 22:02

Proszę, aby w tym wątku wypowiadać się tylko i wyłącznie na temat agencji pośrednictwa pracy REMAX. Twoja wypowiedź dotyczy zatrudnienia za pośrednictwem innej agencji, więc Twój wpis może być mylący dla osób odwiedzających ten wątek. Zawsze możesz znaleźć wątek dotyczący opisywanej przez Ciebie agencji i tam wyrazić swoje zdanie. Nie masz żadnych doświadczeń związanych z firmą, której dotyczy wątek tego tematu?

Pomocna?
TakNie
Krzysztof
 Opinia
@Mirosław 24.01.2019 12:40

Wypowiadam się na temat pracy w agenci remax porostu jak nie jesteś w temacie to ci wyjaśnię po kolei agencja remax wysyła nas do Niemiec a tam podpisujemy papiery z agencio agero kturo prowadzi rusek alex i będę zawsze ostrzegał ludzi przed to agencio bo tam pracowałem i wiem jak tam wyglodajo warunki pracy i spania za 6 euro co płaco na chwilę obecno naprawdę nie warto ją pracowałem za 4.80 stawki podnieśli bo nie mogli znajsc jeleni ???? do pracy jak pracuje 11 lat za granic pierwszy raz spotkałem się z tako agencio a te pochlebne komentarze w większości piszo starzy pracownicy kturzy majo jakieś układy ukladziki naprawdę za te pieniądze jak chcecie wystarczy poszukać w internecie pracy a nie tam a jak już tam chcecie pracować to zaszczepcie się na teżzca i zultaczke bo pani w biurze jakoś zapomniała mi o tym wspomnieć i życzę powodzenia

Pomocna?
Tak2Nie1
Ares
 Opinia
@Obiektywny 16.10.2017 00:43

Mam tam jechać jako operator jak tam jest naprawdę?Pomoże ktoś!?

Pomocna?
TakNie
Olka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Krzysztof 30.01.2019 09:52

Stawka to 6 euro netto ale pod warunkiem że przepracujesz więcej niż 4 tygodnie. Jeśli mniej to 4,80. Tak tłumaczą w biurze. Problem w tym że jeśli nawet zapiszesz się na np. 10 tygodni i musisz zjechać wcześniej np po 9 tygodniach bo coś Ci wypadnie, albo że jak nie ma roboty i oni Cię do domu wysyłają to za zerwanie umowy tez będziesz miał nawet mimo przepracowania 9 tygodni wszystkie godziny przepracowane po 4,80 netto...wyzysk. ..i niech tu pracownicy z biur nie piszą że jest inaczej. Wiem, że macie za zadanie dodawać pozytywne opinie...

Pomocna?
Tak4Nie
MAREK
 Opinia

NIE POLECAM FIRMY REMAX ORAZ WSPOLPRACUJACYCH Z NIMI FIRM AGERO I IPL Z NEUSTAD NIE SA SLOWNI MOWIA ZE PO 7 EURO PRACA A ROZLICZAJA PO 4,80 PLUSKWY W MIESZKANIU BRUD SMRÓD PELNO KRYMYNALISTOW I BRUDASÓW I ALKOHOLIKÓW I (usunięte przez administratora) SAMA FIRMA JAKO FIRMA ZLE WSPOMINAM NIE POLECAM TEJ FIRMY UWAZAJCIE NA NIĄ

Pomocna?
Tak5Nie
Ares
 Opinia

Mam tam jechać jako operator ładowarki pomoże ktoś!?

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia
@Ares 31.01.2019 07:36

To wspaniale, że rozpoczynasz pracę za pośrednictwem firmy REMAX, która specjalizuje się w pośrednictwie pracy za granicą, głównie w Niemczech, w branży usuwania odpadów oraz segregacji i odzyskiwania surowców wtórnych. Kiedy konkretnie wyjeżdżasz? Wiemy, iż oferują tam pewną i legalną pracę za granicą u rzetelnych pracodawców na podstawie niemieckiej umowy o pracę. A powiedz, na jakim poziomie trzeba znać język niemiecki? Czy poziom komunikatywny będzie wystarczający?

Pomocna?
TakNie
Krzysztof
 Opinia
@Aneta 01.02.2019 15:01

Wspaniale że tam jedziesz za 6,50 na godz i mieszkanie w kturym by nawet imigranci by nie mieszkali byłem pracownikiem tej agenci

Pomocna?
Tak2Nie
Zawiedziony
 Opinia

Witam wszystkich powiem jedno to są (usunięte przez administratora) naciąganie. Żaden normalny człowiek tam nie pojedzie, ludzie uciekają. Tam jest zbierabina ludzi z całego kraju, połowa z nich jest normalna druga połowa to osoby z pod filarów. Jestem kierowca i pojechałem tam na śmieciarki, nie dość ze czekałem tydzień aby łaskawie ktoś do mnie przyszedl że mogę iść do pracy (jak kobieta do mnie dzwoniła to dala mi 24 godziny aby się spakować i jechać)nikt nikt do mnie nie przyszedł. Dobrze że wziąłem pieniądze i miałem za co wrócić bo gdybym nie to to nie wiem co ze mną by było. Byłem w pokoju z paroma ludźmi ścisk, śmierdziało w niem jakby ktoś tam umarł( wydaje mi się że to stary szpital). To ich zdaniem był naj lepszy hotel, a ludzie inni którzy ze mną przyjechali pojechali do hotelu który na podłodze ma pluskwy( to są białe robaki które gryza). W nocy nie mogłem spać budziłem się co chwile i patrzyłem czy nic po mnie nie chodzi. Cały szef chodził z ochroniarzem nie wiem czy czegoś się bał czy co, jak mi tam ludzie zaczęli gadać oni tam siedzą bo nie mają za co wrócić. (usunięte przez administratora) dobrze że z tamtąd uciekłem.

Pomocna?
Tak3Nie
Zawiedziony
 Opinia
@Zawiedziony 28.11.2018 09:30

Pani która do mnie dzwoniła powiedziała, że jest dużo pracy a co się okazało na miejscu że siedziałem w domu. Kazali mi czekać że coś będzie, ja tam pojechałem do pracy a nie czekaći siedzieć w domu ( za siedzenie tam nie dają kasę). Ludzie mi powiedzieli że chyba przyjechałem na zastępstwo jak, ktoś będzie potrzebował wolne w pracy lub pójdzie na urlop.

Pomocna?
Tak2Nie
Mirosław
 Opinia
@Zawiedziony 28.11.2018 09:37

Jak długo byłeś w tym miejscu? Czy rzeczywiście do końca dni, które tam byłeś nie otrzymałeś żadnych obowiązków, które mogłeś wykonywać? Rozmawiałeś może bezpośrednio z szefem, dlaczego nie ma dla Ciebie pracy, mimo że w takim celu tam przyjechałeś? Opisz precyzyjniej, jak to wyglądało.

Pomocna?
TakNie
Ilona
 Opinia

@Gabriel, z tego, co napisałeś mam rozumieć, że idąc do pracy za pośrednictwem firmy REMAX mogą zdarzać się dni, że pracownik nie będzie mieć żadnej pracy i nie otrzyma za ten dzień wynagrodzenia? Wiesz może, dlaczego tak się dzieje? Agencja w trakcie rozmowy informuje potencjalnego kandydata, że takie sytuacje mogą mieć miejsce?

Pomocna?
Tak2Nie
Gabriel
 Opinia

W małych pokojach upchane są 4 do 6 osób, wybrańcy mieszkają w pokojach 2-3 osobowych.Agencja zabiera także zbyt duzo osób a następstwie czego wiele osób musi siedzieć w hotelu nie zarabiajac ani grosza bo nie ma dla nich tego dnia pracy!

Pomocna?
Tak3Nie
Ilona
 Opinia

@Pawel1991, nie odpowiem Ci, czy to prawda, ponieważ nie jestem pracownikiem firmy REMAX. Najlepiej sugerować się opiniami, które zostały odpowiednio uargumentowane oraz potwierdzone przez innych użytkowników, jednak jeżeli jesteś zainteresowany pracą w firmie REMAX to myślę, że powinieneś spróbować swoich sił i podzielić się z nami swoimi wrażeniami na temat tego miejsca pracy.

Pomocna?
TakNie
Ilona
 Opinia

W chwili obecnej firma REMAX poszukuje pracowników na dwa wolne stanowiska pracy w Niemczech: https://www.gowork.pl/praca/remax-sp.-z-o.o.;pr Czy ktoś z Was zastanawiał się nad złożeniem aplikacji na któreś z tych stanowisk? Może są wśród forumowiczów osoby, które pracowały na podobnych stanowiskach za pośrednictwem tej agencji pracy i mogą podzielić się swoimi doświadczeniami? Zachęcam do wyrażenia opinii na ten temat.

Pomocna?
Tak3Nie
Pawel1991
 Opinia
@Ilona 05.07.2018 08:04

jestem chętny jak najbardziej ale czy to prawda co pisza na forum o waszej firmie?

Pomocna?
Tak1Nie
Ilona
 Opinia

@Gumis, opinia, którą dodałeś w wątku opinii o firmie REMAX nie powinna zawierać słów wulgarnych oraz obraźliwych. Na przyszłość, proszę, abyś odpowiednio dobierał słownictwo, aby ten problem zniwelować. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Dlaczego uważasz, że firma REMAX ma jakiś związek z rzekomym "szmuglowaniem"? Może była to sytuacja, która nie ma nic wspólnego z pracodawcą? Przybliż opisaną sytuację.

Pomocna?
TakNie
Gumis
 Opinia

Firma Remax to jedna wielka lipa , Rusek andrej ktory to prowadzi ta prace w Niemczech to zarobek 100 euro na tydzien a zapierdol przy telewizorach duzy ,Firma Remax w Opolu gada co innego , a spanie to baraki blaszane, a tak apropo Firma remax z Opola gadala o wyszych zarobkach i .Miala byc umowa na 3miesiace,a rusek dal na 6 miesiecy jeden wielki kouchoz o ludziach cotu pracuja. Niema pensij tygodniowej tylko 50 euro co tydzien zaliczki ,zastanawiam sie czy firma Remax ma cos wspulnego z narkotykami bo jak bylem na miescie to podiechal samochod i wysiadlo 4gosci z propozycia o bardzo duzym zarobku za szmuglowanie, co teraz zrobic niech ktos cos poradzi.

Pomocna?
Tak7Nie
patryk
 Opinia

witam a o której mniej więcej są wyjazdy z kiel lub gliwic

Pomocna?
TakNie
Ilona
 Opinia

@Sw Neustadt, a przed wyjazdem jakie stanowisko jest wpisane na umowie, przecież REMAX musi z Tobą taką podpisać, więc jak oni to robią, że nie wie się co się dokładnie będzie robić przed przyjazdem na miejsce?

Pomocna?
TakNie
Daniel
 Opinia

Zawsze wiadomo do jakiego rodzaju pracy jedziemy, nie bajerujcie!!!

Pomocna?
Tak2Nie
Sw Neustadt
 Opinia

Ta obecna Remax to byłe ets Gliwice jedna klika czy to Opole. Jedziecie na miejsce i dopiero na miejscu się dowiecie co będziecie robić byłem laderem, pracowałem na budowie,albo recykling czyli rozbieranie monitorów na akord, za 4 euro 60 cent.za godzinę pracodawcą jest ruski zawsze. Tego wam nie powiedzą w Polsce

Pomocna?
Tak9Nie
Krzysiek
 Opinia

Nie wiem jak teraz rok temu byłem tam za 4.80 byłem tydzień i wróciłem wskazówki dla tych co chcą tam pracować zaszczepcie sie na teżca i zułtaczke bo bo można załapać te choroby a co do pracy tępo sprinterskie chotele (usunięte przez administratora) kiła i mogiła

Pomocna?
Tak13Nie
Leszek
 Opinia

Witam jestem zainteresowany tą pracom podejmę ją od 26.02.2018 dzęki

Pomocna?
Tak6Nie
46
 Opinia

Ja jechałem do pracy w niemczech zbiurka < autokar > na bielanach wrocławskich stacja orlen o 19g byłem 18g czekałem do 20.30g ani autobusu ani telefonu łaziłem jak bezdomny postacji musjałem wracać do wrocławia w do dziśaj nikt nie zadzwonił i nie odbiera telefonu wyrzucona kasa tagrze remax kielce to poraszka

Pomocna?
Tak21Nie

Zostaw opinię o REMAX Sp. z o.o. - Opole

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REMAX Sp. z o.o.

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny