PGB Human Resources Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 391 ocen.

Opinie o PGB Human Resources Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGB Human Resources Sp. z o.o.

heszke

Przykro czytać kilka lat po odejściu, że oddziały się sypią. W PGB większość ludzi była zawsze niezadowolona, ze względu na to, że po prostu trzeba było umieć zarobić i musiało się chcieć. Atmosfera w oddziale Poznańskim była świetna, ale to za sprawą kilku osób takich jak np. pewien brodaty kolega :) Co do zarządzania firmą - no cóż. Właściciele starali się jak mogli, próbowali. Nieco absurdalne propozycje dotyczące minimów i narzucanie tego co ma się robić doprowadziło do odejścia kilku osób, ale jak to w pracy, właściciel ustala co ma robić pracownik. PGB ogólnie polecam osobom, które CHCĄ PRACOWAĆ, CHCĄ SIĘ UCZYĆ, ale i przede wszystkim takim osobom, które POTRAFIĄ SIĘ DOSTOSOWAĆ I UKŁADAĆ Z INNYMI PRACOWNIKAMI. Jeśli nie jesteś dobrym graczem - nie przetrwasz, a nawet jeśli przetrwasz to nie zarobisz :) Ja z ręką na sercu mogę powiedzieć, że dzięki PGB teraz jestem tam gdzie jestem i nie narzekam na swoje zarobki i sytuację zawodową:)

Ania

A ktoś coś wie o praktykach w lesznie? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat a widziałam ogłoszenie i sie zastanawiam jak by było. Przedewszystkim czy coś się naucze i czy mnie zatrudnią, bo szukam pracy nie praktyki właściwie. Proszę o pomoc osoby zorientowane. Z góry dzięki za pomoc. Anna

hahha
@praktyki audyt, praktykant 2017 styczeń 18.10.2017 17:55
hahahahahaha "Ania" kilka tekstow zapamietalem z tych praktyk " ryba psuje sie od glowy" smieciowki Akur...

tak bylo

Ja
@2017 18.10.2017 16:37
Nie ma słowa o Lesznie, bo oddział dopiero powstaje. Dlaczego w Lesznie?? Bo tam jeszcze nikt o PGB nie słyszał ;) Dobrze ktoś...

święte słowa

Mania

Ja bym się na Twoim miejscu ze wstydu spaliła, że po tylu latach doświadczenia zaczynasz znowu od zera. Także opanuj się z tymi komentarzami tylko rozwijaj kolejny raz ten oddział w Lesznie. Nie wypowiadaj się publicznie taka rada.

Marianna
@Mania 18.10.2017 18:59
Ja bym się na Twoim miejscu ze wstydu spaliła, że po tylu latach doświadczenia zaczynasz znowu od zera. Także opanuj się z tymi...

Zgadzam się w 100% z powyższym komentarzem. Ale w każdej firmie są osoby, które wykonają każde polecenie z góry, bo boją się, że innej pracy nigdzie nie znajdą. Tacy też potrzebni ;) Są różne powody takiego zachowania. W większości przypadków są to obawa przed nieznalezieniem innej pracy np z powodu: nieznajomości języków obcych, tego że w każdej agencji już mnie ktoś zna i nie lubi, wywyższania się - jestem kierownikiem więc nie będę konsultantem! muszę mieć ludzi, którzy za mnie zrobią standardy!, niedostrzegania jakichkolwiek własnych wad, myślenie że wszyscy mnie lubią, a tak naprawdę ludzie już patrzeć nie mogą, niedostrzegania swojej winy - "nie uważam, że to była moja wina, to pracownicy byli zdemotywowani". Jest tego bardzo bardzo dużo.

Młodszy K.
@Marianna 23.10.2017 14:19
Zgadzam się w 100% z powyższym komentarzem. Ale w każdej firmie są osoby, które wykonają każde polecenie z góry, bo boją się, ż...

Święta racja mnie head hunting demotywowal i musialem go robic bo koordynatorki mi mowily ze trzeba zeby miec kandydat i standardy tez musialem do swoich kandydatow i ich ... bylo tego bardzo bardzo duzo.

Zainteresowana rozwojem w branży HR

Chciałabym zapytać o Waszą opinię na temat praktyki w tej firmie. Widziałam ogłoszenie na pracujpl i rozważam aplikowanie. Mam wątpliwości, ponieważ tak się zdarzyło, że moje koleżanki miały praktyki w tej agencji zatrudnienia. Jedna tu we Wrocławiu, a druga w Warszawie bo tam studiuje. Opinie nie były ciekawe, ale zastanawiam się czy się coś zmieniło? Podobno projekty słabe, rotacja wśród praktykantów bardzo znaczna. Będę bardzo wdzięczna za jakielkowiek opinie na ten temat, ponieważ uczestniczę już w innych rozmowach, ale interesuje mnie miękki HR. Czy oddział w Warszawie jeszcze jest? Słyszałam, że ma być zamknięty. Ktoś coś wie?

2222222222222222222
@Zainteresowana rozwojem w branży HR 16.10.2017 13:33
Chciałabym zapytać o Waszą opinię na temat praktyki w tej firmie. Widziałam ogłoszenie na pracujpl i rozważam aplikowanie. Mam...

Wawa jest, ale są tam tylko 2 osoby.

w wa
@2222222222222222222 18.10.2017 10:18
Wawa jest, ale są tam tylko 2 osoby.

5 osób moi drodzy..ty sie bron umiejetnie wszyscy wiedza ,ze ucieklas z miejsca pracy

Milutka

Rotacje to nic dziwnego w dzisiejszych czasach!!. Ludzie zmieniają pracę z różnych powodów. Generalnie PGB Human Resources Sp. z o.o. to spoko firma.

Przemas
@Milutka 08.10.2017 10:59
Rotacje to nic dziwnego w dzisiejszych czasach!!. Ludzie zmieniają pracę z różnych powodów. Generalnie PGB Human Resources Sp....

myślę, że nie masz racji jeśli ludzie czują się w firmie bezpiecznie to masowo z niej nie odchodzą poza tym myślę, że niedługo połowy oddziałów nie będzie ile osób zostało w tej firmie? ile osób pracuje w Warszawie i w Poznaniu? ja pamiętam czasy gdzie było po kilkadziesiąt osób a teraz jest kilka

aplikujacy Pracuj nie rozumiem
@XYZ 09.10.2017 07:00
Jak była spoko to czemu jest taka rotacja czemu firma nie umie zatrzymać wartościowych pracowników?

jakby byli spoko to czemu ich nie zatrzymali??? tylko zwolnili?

Wroc-love

Dlaczego uważasz, że w firmie są nieodpowiedni pracownicy?

Mania

Jesteście przekonani, że trudno jest napisać coś pozytywnego o PGB Human Resources? Może agencja ma akurat gorszy czas w swojej karierze? Nie zawsze jest się cały czas na szczycie, może są w agencji nieodpowiedni pracownicy i efekt ich pracy odczuwacie?

Praktykantka 2017

Ja mogę napisać jak to jest z perspektywy praktykantki. Byłam we Wrocławiu kilka mies temu. Ogólnie tak: płacą jakieś grosiki za konkretne rzeczy - np za podpisane umowy z klientami. Słyszałam jak managerka sie śmiała że inne oddziały nie płacą w ogóle i jadą na bezpłatnych praktykantach. Niee wiem czy to prawda. Wyżyć sie za to nie da, bo zarobić w mies max kilka stów i to jak jesteś mega super hiper :) Szkolą Cie tylko pracownicy firmy, nie ma żadnych szkoleń zewnetrznych bo to za duze koszty. Dostajesz komputer i telefon, masz dzwonić i pozyskiwać klienta czyli podpisac dla firmy umowe. Tak przez ponad pół dnia. Potem rekrutacje, które robisz dla swojego "koordynatora/szefa". Ty robisz a on zgarnia hajs :) Jak wystawisz fakture bo ona ma prowizje a Ty satysfakcję :) Ale jak sie u nas mówiło praktykant nie ma zarabiać dla siebie tylko dla oddziału :) Musisz też być dyzpozycyjny bo inaczej koordynator Ci podziękuje bo za mało na Tobie wyciągnie kasy. Zostać można w firmie jak sie podpisze umowy i wystawi faktury, ale wiekszość osób i tak nie chce zostac. Jest to raczej praktyka, zeby zobaczyć jak wygląda rynek rekrutacji a nie zeby zostać. Praktykanci są bardzo często już w połowie praktyk ściągani do innych marek. Ja też dostałam taką propozycję i z niej po praktykach skorzystałam. 3 inne osoby, które z tego oddziału też. Ogólnie zasada taka: idziesz, uczysz sie, uciekasz do innej firmy :) Jeśli szukacie zaczepienia się na dłużej niż praktyki to nie polecam. Zatrudnienie głównie na umowie śmieciowej. Marne podstawy. Koordynatorzy sami narzekają na kasę i warunki. Boją się prosić o podwyżki bo im pułapy do wyrobienia wzrosną. Opinia o firmie wśród stałych pracowników bardzo słaba. Wiem, bo niejednokrotnie o tym rozmawialiśmy. Są osoby, które szczerze Ci powiedzą: nie pakuj się w to, bo będziesz żałowała. Za to jestem im wdzięczna. Ogólnie nauczyłam się sporo sama, troche od innych, ale to głównie dlatego że byłam im potrzeba żeby zarabiać :) Każdy musi sobie odpowiedzieć sam czy taki system mu odpowiada czy nie. Jak Cie inni pracownicy nie zdemotywują to myślę, że przetrwacie :) Ale u nas każdy ze stałych bronił swojego stołka i bał się, że ktoś go wygryzie. Dlatego mniej odporne osoby szybko znikały, bo słyszały jak to jest słabiutko i że i tak sie pewnie nie uda nam zostać.

xyz
@Praktykantka 2017 09.10.2017 11:12
Ja mogę napisać jak to jest z perspektywy praktykantki. Byłam we Wrocławiu kilka mies temu. Ogólnie tak: płacą jakieś grosiki...

Haha pamiętam te czasy :) myślę, że zgadzam się Mikrofala ciągle śmierdzi? ;)

olalala

Ja znam dobrze firmę pgb. Nie polecam, bo dzieje się tak ostatnio bardzo źle. Ludzie masowo odchodzą. W ciagu ostatniego półrocza myślę, że około 15 osób. Nie polecam jeśli nie chcecie obudzic się z ręką w nocniku że wam oddział zamykają bo już nikogo nie ma. przykre ale prawdziwe

Mania

Rynek pracy coraz bardziej narzeka na brak fachowców. Widzę , że PGB Human Resources ma taki problem. Fajna firma a mimo wszystko brakuje ludzi, może podniosą płace?

Paulina

@Żal - a możesz napisać nieco więcej o odbytej rozmowie rekrutacyjnej? Jak dokładnie ona wyglądała? @YHA - dziękuję za informację. A jak często zdarzają sie wyjazdy, o których wspominasz? Czy PGB Human Resources daje możliwość rozwoju swoim pracownikom, na przykład w postaci kursów/szkoleń? Taka informacja będzie istotna dla osób szukających informacji na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.

YHA
@Paulina 14.09.2017 10:27
@Żal - a możesz napisać nieco więcej o odbytej rozmowie rekrutacyjnej? Jak dokładnie ona wyglądała? @YHA - dziękuję za inform...

Wyjazdy różnie są nie ma stałej częstotliwości i zależy od klientów których aktualnie się pozyska. Szkolenia jedyne jakie oferuję firma to te wewnątrz niej.

YHA
@YHA 16.09.2017 19:46
Wyjazdy różnie są nie ma stałej częstotliwości i zależy od klientów których aktualnie się pozyska. Szkolenia jedyne jakie oferu...

Sorki, że źle spojrzałam te wyjazdy między oddziałam to jak pamiętam to było chyba raz na 6 miesięcy ale nie chcę nikogo wprowadzać w błąd bo już nie pamiętam tak dokładnie.

Mańka

Podpowiedzcie mi czy warto aplikować do firmy? Bardzo ważna jest dla mnie poza kasą atmosfera w firmie.

Maniek

PGB Human Resources ma jak widzę dość długą listę ofert pracy. Słyszałem, że warto jest za ich pośrednictwem złapać pracę. O zarobkach nie rozmawia się na forum, ludzie!

Żal

Żenada! Przychodząc na umówioną rozmowę kwalifikacyjną dowiaduję się, że pani nic o tym nie wie, po czym jednak stara się przeprowadzić rozmowę zupełnie nie będąc do niej przygotowaną! Brak kompetencji i zaangażowania! Nie wiem jak ta firma pozyskuje klientów i specjalizuje się w dziedzinie HR skoro prezentuje w tej materii zerowy poziom! Szczerze nie polecam !

Paulina

@YHA - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w PGB Human Resources Sp. z o.o.? Piszesz, że z pracodawcą podpisywana jest umowa o pracę - a czy są zapewniane dodatkowe benefity, jak np. prywatna opieka medyczna?

YHA
@Paulina 16.08.2017 10:34
@YHA - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w PGB Human Resources Sp. z o.o.? Piszesz, że z pracodawcą podpis...

Nie ma nic ponad premię o której napisane było. I nie zawszę jest umowa o pracę wygląda to tak praktyki- umowa zlecenie i dopiero potem o pracę. Są za to wyjazdy z innymi oddziałam i zwrot pieniędzy za paliwo i bilet jak jedziemy pociągiem do klienta albo rozwozimy ofertę.

Nowa

Czy ktoś się orientuje jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert? Rozwijają się pewnie a że jest duże zapotrzebowanie na tego typu usługi to mają pole do działania. Mam zamiar aplikowac do firmy tylko trochę martwią mnie niektóre opinie, ale dobrze wiedzieć.

YHA

Jako,że nic nikt nie wspomniał o zarobkach a może to kogoś zainteresuje to 2000 brutto umowa o pracę plus premie.

Milutka

Czy mógłby ktoś opisać pracę doradcy klienta agrobiznesowego?

Milutka

PGB Human Resources działa już od kilkunastu lat i może pochwalić się ciągłym rozwojem oraz osiągnięciem wysokiej pozycji wśród firm z branży. Mogę być dumna z pracy w firmie nie tylko że względów finansowych ale również rozwoju zawodowego. Polecam.!

Warszawa
@Milutka 06.06.2017 20:51
PGB Human Resources działa już od kilkunastu lat i może pochwalić się ciągłym rozwojem oraz osiągnięciem wysokiej pozycji wśród...

Miło, że tak piszesz o firmie ale czy mogła byś jednak przybliżyć czy za tym rozwojem zawodowy również pojawia się rozwój pod względem finansowym premie itp ?? Czy ktoś z obecnych tu na forum kto był na stażu wie ile płacą za staż ??

Warszawa

Hej wybieram się do nich na praktyki czytałam form i chciałam spytać np jak uda mi się tam zostać ile płacą komuś jak zostaje tym konsultantem ?? Nie ma tu słowa o zarobkach.

Paulina

@anka, spotkała Cię taka sytuacja? Czy zdecydowałaś się wybrać na rozmowę kwalifikacyjną na zaproponowane przez firmę inne stanowisko? Jeżeli tak, to jak przebiegła rozmowa?

anka

składasz cv na jedno stanowisko, a oni dzwonią z czymś innymi

Paulina

Czytaliście już wywiad z PGB Human Resources Sp. z o.o.? Coś Was szczególnie zaciekawiło/zaintrygowało? :)

Maniek

Pracuję tu już długo i mam wyrobiona opinię. To jest dobra firma ale nie dla każdego. Są osoby, które sie nie nadają do takiej pracy. Wiem jedno, że jak człowiek poczuje pracę to będzie zadowolony jak ja.

ex Researcher

Jeżeli chodzi o bezpłatne praktyki czy staż - warto, a nawet bardzo. To jest jedno z najlepszych miejsc na start i do nauki, do wdrożenia się w branżę i wejścia w świat rekrutacji 360. Jeśli zaś chodzi o pracę w agencji jako researcher/jr consultant/consultant/team leader - ODRADZAM. Rotacja ogromna, KPI spełnia mało kto. Poza tym klienci są słabi, a co za tym idzie - płacą słabo za pozyskane i zrealizowane projekty. Idzie za tym wspomniania masowa rezygnacja konsultantów - po prostu po jakimś czasie wymieniany jest skład. To jest słabe, ale tak jest w bardzo wielu agencjach w tej branży.

Felek

Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji.Słyszałem o firmie dobre opinie ale chciałem się upewnić. Jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć za jaką kasę dostanę pracę na magazynie? Czy podczas rozmowy rekrutacyjnej są pytania związane z pracą jaka mógłbym dostać.? Mam troszkę małe doświadczenie.

Becia

O pracy w firmie się nie wypowiem, natomiast mogę powiedzieć jak to jest ze stażem w PGB. Polecam z całego serca! PGB jest idealną firmą na sam początek "przygody" z rekrutacją. Zaczęłam z zerową wiedzą. Zasypali mnie wewnętrznymi szkoleniami, ale najwięcej daje samo wsparcie zespołu podczas pracy. Jednakże jeśli nie odnajdziesz w sobie drygu i serca do rekrutacji to na pewno Ci się nie spodoba. Ja weszłam w temat jak w masło i sprawia mi to ogromną przyjemność. Uczysz się sprzedaży, rekrutacji, doradztwa, odpowiadania na potrzeby Klientów, skutecznego Head Huntingu... Jest to doskonałe miejsce żeby rozwinąć skrzydła. :) Atmosfera jest bardzo przyjazna co sprzyja pracy. Czy jest jej dużo? Tak. O to chyba chodzi. :) Na pewno nie ma nudy. Są rekrutacje łatwiejsze i trudniejsze. Są jasno sprecyzowane oczekiwania wobec Twojej pracy, doszkalanie jeśli masz z czymś trudność. Bardzo często zdarza się, że jeszcze podczas stażu "huntują" Cię już inne firmy rekrutacyjne, bo pracownicy PGB są wartościowi na rynku pracy. Jeśli ktoś oczekuje kokosów na początek to niewątpliwie się rozczaruje. Ale jeśli jest nastawiony na rozwój, zwiększenie własnej skuteczności, przełamanie barier do rozmów z Kandydatami czy potencjalnymi Klientami to tutaj to odnajdzie. Polecam.

Milutka

Kiedyś widziałem ofertę na młodszego specjalistek sprzedaży czy jest jeszcze aktualna? Może ktoś wie i mógłby przekazać, a przy okazji jakie zarobki możną dostać na początek? Czy są jakieś premie albo inne bonusy możne socjalne? Będzie mi łatwiej podać decyzję.

Magdalena

Wszyscy jesteście normalni jak te Wasze opinie w internecie, Wan się też nudzi?! Nie macie co robić? Odpowiedzialne stanowiska macie, a użeracie się pracownikami najniższego szczebla - ktoś tu powinien się wziąć nie za pracę, lecz.. :) Za ludzi - ludzie są firmą ale czy firma ludźmi?

Audyt meble_stala wspolpraca

a ja współpracuje z nimi już rok. Raz musialem poprawiac audyt niezgodnie z kryteriami , przyjetymi standardami. I w takich sytuacjach trzeba czekac za kasa , bo trzeba poprawnie wykonac zadanie. Kolega , którego poleciłem nie wpisal konta -nr powiadomili go nawet pisemnie. Niestety nie kazdy sie nadaje do aktorstwa ha

Audyt meble_stala wspolpraca

a ja współpracuje z nimi już rok. Raz musialem poprawiac audyt niezgodnie z kryteriami , przyjetymi standardami. I w takich sytuacjach trzeba czekac za kasa , bo trzeba poprawnie wykonac zadanie. Kolega , którego poleciłem nie wpisal konta -nr powiadomili go nawet pisemnie. Niestety nie kazdy sie nadaje do aktorstwa ha

vanilka133

Firma nie płaci za wykonane audyty, już 3 miesiące czekam na zapłatę, proszę o rozwagę zanim zaczniecie współpracę.

PGB Human Resources.
@vanilka133 21.12.2016 17:56
Firma nie płaci za wykonane audyty, już 3 miesiące czekam na zapłatę, proszę o rozwagę zanim zaczniecie współpracę....

Szanowny Panie/ Pani dziękujemy za informację. Prosimy o kontakt : info@pgbhr.com lub 61 85 33 141 Chętnie porozmawiamy , przede wszystkim odsłuchamy nagrania i przeprowadzimy ponowną analizę przeprowadzonego audytu. Wyjaśnimy wszelkie wątpliwości co do wykonanej pracy. Z wyrazami szacunku, Zespół Doradztwa HR

anonim

(usunięte przez administratora)

agn

produkcją? serio? :)

Obserwator

No ci to są dobrzy. Jak dowalą wymagania na byle stanowisko to tylko usiąść i ..... oczywiście paść ze śmiechu. Na jakieś super wysokie stanowiska to może i mają jakąś skuteczność ale na te związane z pracą fizyczną to raczej są beznadziejni. Mówię tutaj o stanowisku np. serwisant. Zakłady raczej tak wysoko poprzeczki nie stawiają dlatego sądzę, że PGB dodaje coś od siebie nie mając pojęcia o tym, że zwykłemu robolowi biegła znajomość języka obcego jest tak potrzebna jak pewnym paniom majtki.

co to ma teraz za znaczenie?

chore jest (usunięte przez administratora) , bo pewna osoba nie może spojrzeć prawdzie w oczy i zrozumieć co inni myślą. takie moje zdanie i wiem, że nie tylko moje

koleżanka/kolega z pokoju
@co to ma teraz za znaczenie? 02.06.2016 20:28
chore jest (usunięte przez administratora) , bo pewna osoba nie może spojrzeć prawdzie w oczy i zrozumieć co inni myślą. takie...

chore jest to ze nie potrafisz podpisac sie tylko co dziennie myslisz o tej osobie i systematycznie wchodzisz tu nie majac swojego zycia. Zloz wypowiedzenie i przestaniesz sie meczyc czlowieku a nie farmazowny wypisujesz pod roznymi nickami codziennie. "Kazdy " domysla sie kim jestes i wszyscy juz o tobie gadaja. Krystynko, co to ma zaznaczenie, kdhdhsjks, były praktykant.

żal!!!!!!
@koleżanka/kolega z pokoju 02.06.2016 21:02
chore jest to ze nie potrafisz podpisac sie tylko co dziennie myslisz o tej osobie i systematycznie wchodzisz tu nie majac swoj...

w końcu się ktoś odważył napisać o tym przecież tego już słuchać nie da , mysli ze gada kazdemu z osobna i cos wskura, denerwujac wszystkich dookola narzekaniem / NIECH IDZIE I JEJ POWIE OTWARCIE, (usunięte przez administratora) kazdy ma swoje zdanie na ten temat a gada, ze wszyscy .co maja robic przytakiwac jedynie, polemika nie wskazana , bo bede najgorszy/a, łązi i marudzi, że to nie wychodzi, że tamto nie wychodzi ,że znowu nie odbierją i że przejezyczyła sie

poznań...

(usunięte przez administratora) że wszyscy praktykanci rozmawiali miedzy sobą do jakiego (usunięte przez administratora) kto trafił.. nikt nie chciał być tam gdzie nie ma wyników, a wiekszosc tak musiala trafic :/ jedni mieli szanse na zostanie, bo mieli (usunięte przez administratora) ktory dał im projekty, zadzwonil i pomogl podpisac umowe, a drugi takiego jak ja... sam targetu nie ma a ode mnie wymaga! komedia. jak sie dostalo po 5 projektow od swojego kordynatora to ten ktos mial szanse a pozostali dostawali jakies (usunięte przez administratora) . to bylo bardzo niesprawiedliwe ja nie mialam szans na zostanie wlasnie przez taka sytuacje. a wiem, że chlopak ktory przyszedl jakos tak jak ja szybko dostal fajny projekt i podpisal umowe i chyba pracuje. taka sprawiedliwosc (usunięte przez administratora) nistratora)

tak było
@poznań... 18.05.2016 20:58
(usunięte przez administratora) że wszyscy praktykanci rozmawiali miedzy sobą do jakiego (usunięte przez administratora) kto t...

Zgadzam się w 100%! Albo masz kogoś ogarniętego, albo tak jak ja laskę, ktora nawet nie umiała robić standardów w bazie :D i ledwo co utrzymywała się w firmie :( Ludzie ogarnijcie troche czego praktykanci wtedy sie uczą!? ale ja całe życie miałam pecha, to i tym razem było tak samo.

firma dobra na start

popieram w 100% ja sie nauczylem duzo i po 6 miesiacach odeszlem do duzej korporacji. Trudno wyrobic minima. Ja wolalem robic rekrutacje , sprzedaz raczej nie. Ustalenia byly w opisie. Nie ktore firmy po studiach proponuja umowe o prace tu zlecenie. Ludzie to jest kazdego wybor!

były pracownik on

(usunięte przez administratora) . wskazowka dla (usunięte przez administratora) , z tego co ja widzialem to ona nie ma osob w zespole (usunięte przez administratora) tam pracuje? nie źle czepie kasy praktykantow , ktorych wymienia jak rekawiczki, zeby w targety nie brac. Ladnie Cie tam porabiaja kobieto. Nikogo nie znajdziesz z takim (usunięte przez administratora) na forum. MNie nie chciala. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

kjbnhjufyvyjh,c
@praktyka kwiecien 13.05.2016 15:38
miałam praktyki i była jedna umowa, ustalenia sa w opisie stanowiska podpisywane obustronnie, ustalenia po podsumowaniach miala...

ciekawe jaka kwote na umowie bys dostal/a np na tzw. "dogrywce" :D wtedy dopiero widac jak mają sie ustalenia do rzeczywistosci (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora) zeby się tylko wybielic w oczach zarzadu i innych pracowników... (usunięte przez administratora) niezly sposób, tylko warto sie zastanowic nad sobą czy postepuje sie ok wobec swoich pracownikow wezcie ludzie otworzcie oczy, nie dajcie sie wykorzystywac i sterowac

praktyka
@kjbnhjufyvyjh,c 13.05.2016 21:05
ciekawe jaka kwote na umowie bys dostal/a np na tzw. "dogrywce" :D wtedy dopiero widac jak mają sie ustalenia do rzec...

jak krowie na rowie ..projekt + umowa ni masz to nara jak masz zostajesz, lub dogrywka , (usunięte przez administratora) chyba (usunięte przez administratora) w target (usunięte przez administratora) proste. mnie sprzedaz nie bawi wiec odeszlam a czytac umiem wiec wiem co podisuje

anonim

(usunięte przez administratora)

myslacy- ty- ja -wy-oni :)

Nikt Cie nie zmusza do pracowania na dziele, mowisz ,ze inne agencje maja umowe o prace , jestes dobry to jakie obawy? Zastanow się dlaczego Ci nikt jej nie zaproponowal tutaj ....Nie bedziesz" musial sie szturchac lokciem". Własny pokój, samochód służbowy, bo przecież jesteś znakomity, efektywny sprzedawca z sukcesami? Prawda? To jest zrozumiałe wobec tego, że masz oczekiwania. Głowa boli? tak... od mało inteligentnych osób , które nie wiedzą co podpisują. Proponuje konsultacje z prawnikiem może wytłumaczy Tobie na czym polega zlecenie, dzieło. Pozdrawiamy kolegę, koleżankę z "klubu dyskusyjnego". Pracującej i zadowolonej z PGB. "Koordynator przyjaciel"

asssia

Firemka rekrutacyjna która zamiast Ci pomóc to Cie zdenerwuje, kilka spotkań, czas poświęcony rekrutacji, po czym oferta pracy dla firmy którą każdy omija z daleka... a w ogłoszeniu napisali, że dla znanej i renomowanej firmy

jadaw

płacą wam za te pochwalne przymiotniki? ;)

yhy

co?

notega

PGB to agencja rekrutacyjna. Stanowisko, o którym piszesz jest przez nich realizowane na rzecz jednego z klientów. To nie praca w PGB.

Ciekawa

Czy PGB organizuje szkolenia z pisania cv? Czy możecie polecić kogos?

Ania

Czy po stażu z urzędu pracy firma ma obowiązek mnie zatrudnić na 3 miesiące? Czy tak jest tylko w przypadku stażu finansowanego z UE? Pytam bo nie wiem jaki staż wybrać

Lolitka

Nagle po telefonie od.... trzeba było zmienić linie obrony ;-)

Bystry

Wytłumacz mi kolego dlaczego dodajesz komentarz nie pod firmą, w której pracowałeś? (usunięte przez administratora)

Ona

Kolego, ale to jest forum dotyczące pgb. (usunięte przez administratora) o po co się wypowiadasz? Bo czegoś tu nie rozumiem. Chyba, że ktoś cię prosił abyś dodał pozytywną opinię? ???

były pracownik

Nie muszę się podpisywac , zainteresowani wiedza jak było. A wam o co chodzi? bo nie wiem z jakiego Oddziału w ogole jestescie , widze ,ze mieliscie podobna sytuacje. A ty maly widze, ze tez nie chcesz sie podpisac ciekawe dlaczego? ha ha Ja pracowalem w 2011 i moim koordynatorem (usunięte przez administratora) ale nie sadze,zeby nu sie chcialo tu siedziec

Mały

Haha aż z tapczanu spadłem. Taki mądry jesteś to się podpisz.. a nie teraz wymyslaj, że z (usunięte przez administratora) Śmiechu warte. (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o PGB Human Resources Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGB Human Resources Sp. z o.o.