ISSP

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 83 ocen.

ISSP
2 83 6 1

Opinie o ISSP

Xyz

Ja dostałam smsa i e-mail żeby przyjechać bo mają dla mnie pieniądze jechałam około 5 H w jedna stronęgdzie powiedzieli mi że to pomyłka i mogę wracać do domu zmarnował dzień i jeszcze mało co nie zdążyłam na ostatni pociąg do domu nie dajcie im się nabrać to zwykle oszustwo

Aneta

@Uprzejma, z twojej relacji wyłania się przygnębiający obraz pracy. Czy będąc już na miejscu, próbowałaś uzyskać od kogoś pomoc lub kontaktować się z biurem ISSP w Polsce? Czy firma starała się w jakiś sposób Tobie pomóc?

Uprzejma
@Aneta 12.10.2018 00:00

A koordynator na miejscu od czego jest. Jak mówiłam co się dzieje. To nic z tym nie zrobił. Wmawiano mi że jestem konfliktowa. I że nie potrafię się dogadać. Jak współlokatorzy pili to się dogadywali. Ja tego nie tolerowałan. To znaczyło że coś ze mną nie tak było. A do tego to ich chamaskie i prymitywne zachowanie.

Uprzejma
@Aneta 12.10.2018 00:00

Żałuję że nie opisałam tego wcześniej. Będąc tam na miejscu. A dopiero gdy już wróciłam do domu.

Uprzejma

Nie polecam tej agecji pracy. Wyjechałam do pracy do niemiec. Niestety pierwszy dzień pracy nie skończył się dla mnie za dobrze. Mieszkanie na wsi od Berlina prawie 60 kilometrów w jedną stronę do pracy. Mnie te dojazdy ominęły. Do sklepu w jedną stronę 17 kilometrów. Nie patrzą kogo przyjmują do praca. Większość to patologia i kryminał. Która robi z mieszkania meline. Tylko picie i robienie syfu. Nie chciało się im sprzątać. A najlepszy to był już były koordynator. Jedyny jego plus to że pomógł przy formalnościach w szpitalo i wizytach u lekarza. Dzień w dzień pił. A na drugi dzień wiózł ludzi do pracy. Miałam problem ze współlokatorami. Byłam obrażana przez nich. Zgłaszałam to nie udolnemu koordynatoriw. Nic z tym nie potrafił zrobić. Brak słów. A ta praca była na netto w Berlinie.

Aneta

@:D. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wartościowych informacji o firmie ISSP oraz czuwać nad przestrzeganiem regulaminu forum. @andrzej, czy próbowałeś to w jakiś sposób wyjaśniać z firmą ISSP? Może był jakiś sposób, żeby rozwiązać zaistniałe problemy mieszkaniowe? Czy na rozmowie kwalifikacyjnej pytałeś o warunki mieszkaniowe?

andrzej

POWIEM TAK PRACA PRZEZ ISSP ,TO JEST AGENCJA KTÓA WYSYŁA LUDZI DO PRACY I ON NIEWIEDZĄ JAK TAM JEST JAKIE CHATY DO WYNAJĘCIA ,JA TEGO NIEROZUMIEM ,PRZYJECHALISMY PRZEZ ISSP DO PRACY PIERWSZY DZIEN SPALISMY W SAMOCHODZIE ,NA DRUGI DZIEN DOSTALISMY MIESZKANIE ,MIESZKALISMY 8 NA JEDEN KIBEL ,DOJAZD DO PRACY 40 MINUT W JEDNĄ STRONĘ ,KWOTA NA UMOWIE 10 EURO A ZAROBKI 900 NA RĘKE,COS NIETAK ,I JESZCZE MAJA TAKIE WYMAGANIA ZE TRZEBA ROBIĆ NORMY ,A JAK NIE TO WYSYŁAJA NA INNY KONTRAKT NAPRZYKŁAD NA DZIEN DZIEJSZY MAM ZNAJOMEGO CO PRACUJE KOŁO DORTMUNDU NA NAJWIEKSZYM MAGAZYNIE W EUROPIE .POWIEDZIAŁ ZE JEDNA WIELKA PORAŻKA , TAKA TAM JEST NORMA ZE LUDZIE BIEGAJA JAK ROBOTY ,A JAK NIEMASZ WYROBIONEJ NORMY TO DO POLSKI ,TAKA JEST AGENCJA ISSP I DO TEGO AGENCJA LPSA W NIEMCY OMIJĄC JE Z DALEKA

PRACOWNIK W NETTO BERLIN

rzeczywiscie zgiodze sie z tym mieszkania brudne i przedewszystkim myszy latają takie mieszkania wynajmuja issp ,podpisują umowy na 6 miesięcy a po miesiącu kazą jechac do domku ,to jest chore dla mnie tak robia prawie z kazdym pracownikiem ,albo sie sami zwalniaja ,trzeba normy wykonywać ,issp ogarnijcie sie wy szukacie ludzi do pracy a niepłacicie

ISSP W NETTO BERLIN

JESLI CHODZI O PRACE W ISSP NIEPOLECAM,AGENCJA PRACY WYSYŁA LUDZI DO NIEMIEC DO DRUGIEJ AGENCJI A TAM WYCHODZA CYRKI ,JESLI CHODZI O MIESZKANIA NIEZADBANE ,JEST TAM PIJANSTWO ,DO PRACY DOJEZDZA SIE 60 KM W JEDNA STRONĘ OD MIEJSCA ZAKWATEROWANIA DO MIEJSCA PRACY OBIECUJA ZE ZAROBIE 1200 A ZAROBKI TO 900 EURO ,NIEPOLECAM FIRMY ISSP ,I OMIJAJCIE PRACE W NETTO BUCH BERLIN

Aneta

@Pedro, dokładnie, mnie tez bardzo interesuje to jak wygląda współpraca z tą agencją obecnie. Już dawno nikt w sposób merytoryczny nie opisał tu obecnej sytuacji jaka panuje w ISSP we Wrocławiu. Kto się wypowie?

:D
@Aneta 13.06.2018 12:51

Anetko z ISSP ale po co ci ta opinia? Przecież czytasz tu od dawna opinie ludzi i nic nie zmieniacie.

Aneta

@Elcia, o to samo chciałam zapytać, przecież warunki muszą być jasno wypisane na umowie, którą dostajemy do przeczytania. @byłypracownik, jak było w Twoim przypadku czy kaucja 70 euro była wpisana w umowę? Jak było z zakwaterowaniem czy liczba osób w pokoju też była Ci znana przed podjęciem pracy?

eh
@Aneta 12.04.2018 21:01

To co ci mówią w biurze, a co zastajesz na miejscu to dwa różne światy. Np. opieka koordynatora, który ma pomagać w załatwieniu wielu spraw w rzeczywistości polega na tym żeby cię pilnował żebyś zapierd*lał w robocie, a twoje sprawy ma w (usunięte przez administratora) i w niczym ci nie pomoże. Na temat warunków mieszkaniowych w umowie NIC nie ma. I nawet jeśli trafisz że masz pokój 2 czy 3 osobowy to tych pokojów jest 3-4, a więc w mieszkaniu jest 9 osób a tylko jedna łazienka i oczywiście jedna kuchnia. I teraz masz sytuację, że te 9 osób wstaje o 4 rano i każdy chce skorzystać bo o 4:30 wyjazd do roboty.

zzz

Nie rozumiem jednej rzeczy. Jeśli macie w umowie zapisane warunki to firma musi je spełniać. Chyba że czegoś nie dopilnowaliście.

ha ha ha
@zzz 19.03.2018 11:52

Jedź i dopilnuj żeby spełniała :D

Tymoteusz

Czy nikt nie pytał przed wyjazdem o wysokość zarobków i teraz dopiero narzekacie??

tt
@Tymoteusz 09.01.2018 21:57

W Niemczech zarobki podaje się w stawce godzinowej i na takiej umowie jaką masz płacą ci wyłącznie za przepracowane godziny. W Niemczech jest krótszy tydzień pracy, a więc miesięcznie pracuje się 151 godzin ale ty na tej umowie nie masz gwarantowanej ilości godzin. Więc jak nie ma pracy to pracują ci zatrudnieni bezpośrednio przez zakład, a ty siedzisz w domu lub ewentualnie pracujesz po 3-4 godziny dziennie.

Aneta

@KORDYNATOR MARCIN, czy zostałeś poinformowany o takiej konstrukcji umowy jeszcze przed rozpoczęciem pracy? Czy taka praktyka dotyczy wszystkie osoby współpracujące z firmą ISSP? Jakie stanowisko zajęła firma? Pozostali użytkownicy na pewno będą wdzięczni za napisanie kilku słów więcej. Dla niektórych to może być cenna informacja.

KORDYNATOR MARCIN

MOJA OPINIA ISSP WROCŁĄW UL.RACŁAWICKA .PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE 2 TYGODNIE TEMU .DOSTAŁEM DWIE UMOWY OD NICH CZYLI ISSP WROCŁAW A DRUGA LPSA GMBH .TO ZNACZY ZE MOJE PIENIADZE KRĄZYŁY PRZEZ DWIE RĘCE .CZYLI PRACOWAŁEM W BERLIN BUCH W NETTO JAKO KOMISJONER .TAM TRZABYŁO ROBIC NORMY .OFEROWALI NA UMOWIE ZE ZAROBIE 1200 1300 EURO A SIE OKAZAŁO ZE ZAROBIŁEM 800 EURO ZA 150 GODZIN ,TYLE TO W POLSCE ZAROBIE .DO PRACY DOJEZDZAŁĘM PO 60 KM W JEDNA STRONĘ A TAM GDZIE MIESZKAŁEM TO (usunięte przez administratora) I BRUD .SAMA PATOLOGIA .W PRACY TAK SAMO ZMIENIALI SIE JAK RĘKAWICZKI .MIAŁEM UMOWE NA 6 MIESIĘCY A PO MIESIĄCU PRZYJECHAŁEM.A ISSP NIC NIEWIE BO ONI TYLKO REKRUTUJĄ .SZUKAJA FRAJERÓW DO PRACY .POJEDZIECIE LUDZIE SAMI SIE PRZEKONACIE .BEDZIECIE ROBILI NORMY ZA 800 EURO A JAK NIE TO WAM PODZIĘKUJĄ

Tymon

Tylko ten się nie myli kto nic nie robi. Jak jest dużo spraw to każdemu może się zdarzyć taka pomyłka, trzeba wyjaśnić i tyle!

Bylypracownik

Nie polecam, pojechaliśmy w 4 osoby do Rhenus Eisenach, za 120h dostaliśmy 400€. Kaucja 70€ za ubrania miała byc zwrócona jednak po oddaniu ubrań nie dostaliśmy pieniędzy. Znajomy miał przepracowane 105h i dostał tyle samo pieniędzy co my, gdzie mieliśmy 15h więcej, wiec można samemu stwierdzić jak przycinają pieniędze, nawet nie sprawdza kto ile przepracował. Dzisiaj otrzymałem pismo, że jestem im winny 500zł, nie wiem za co, ponieważ mieszkanie zostawiliśmy tak jak powinnismy, wszystko zostało sprawdzone, ubrania także zwróciłem. Teraz mam tylko problem. Koordynatorka na miejscu także pozostawia wiele do życzenia, wyzywa, pokazuje środkowy palec, grozi, wchodzi do pokoju jak spisz. Nawet w toaletach w pracy można poczytać na ścianach teksty typu „Edyta (koordynatorka) to (tutaj wstaw jakieś wyzwisko)”. Serdecznie odradzam i namawiam do szukania innej firmy. Rotacja jest ogromna, ludzie po 1szej wypłacie sie zwalniają, bo nikt nie chce robić za takie grosze. Atmosfera w pracy nieprzyjemna. W mieszkaniach roboczych 3-4 pokojowych lokują nawet 8-12 osob. Bywa, ze musisz dzielić pokój z 3(!) obcymi osobami. Szerzy sie pijactwo i narkomania, masz na 5 rano do pracy i nie możesz spać, bo cisza nocna nie obowiązuje. Jedna łazienka na 8 osób, gdzie często większość ma na jedna zmianę.

Doris
@Bylypracownik 23.03.2018 16:05

wlasnie otrzymalam pismo o karze 500 zl... czy ktoś z was płacił taka kare?

Łukasz
@Doris 16.07.2018 18:19

Witam, kto dostał od tej firmy kare 500 zł to zapraszam do kontaktu, bylem z tym u prawnika i jest to próba wyłudzenia kasy. Oczywiście jeżeli dostanę jeszcze jedno pismo od ten firmy, zmuszony jestem zlorzyc wniosek do sądu.

sn
@Łukasz 28.07.2018 19:12

Witam również dostałam pismo odnośnie kary 500 zł, już drugi raz gdyż za pierwszym napisałam maila i był spokoj ze 3 mies. Znowu przysłali. Koordynatorka mowila ze nie będzie kar ... Proszę o kontakt na mail sainevart@gmail.com

Jarecki

Ja jakoś z kolegami przepracowałem dwa lata przez tą agencję i nie narzekam.Z praktyki wiem że najwięcej piszą ci co się robić nie chce.

Aneta

@Doris, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź i napisać czego dotyczy ta kara? Czy informacja o niej była zawarta w umowie? Czy wiedziałaś o niej wcześniej? Niezależnie od przyczyn, zawsze warto szukać porozumienia i wyjaśnić tę sytuację z firmą ISSP. Może jako pracownik nie dotrzymałeś lub złamałeś warunki umowy?

Aneta

@Franek, na jakie stanowisko zamierzasz aplikować? Czy posiadasz jakieś doświadczenie w tej branży? Jeżeli posiadasz pożądane doświadczenie i umiejętności na pewno Twoja kandydatura zostanie dostrzeżona i być może dostaniesz zaproszenie na rozmowę do firmy ISSP? Zawsze warto próbować i wysłać swoje CV.

Franek

Czy stawiają jakieś wymagania na początek?

Dantello869

DHL Kolonia - Byłem w grudniu 2017 roku, przepracowałem tylko miesiąc. Praca ciężka ale znośna, zakwaterowanie było okej, dojazd do pracy również okej (każda grupa miała do dyspozycji busa od agencji), zarobki były całkiem w porządku, chociaż za taką ciężką pracę w takim tempie powinni dać ciutke więcej. Co mnie zniechęciło? Kontakt z koordynatorem w przyjazny i jasny sposób graniczy z cudem, wszelka pomoc (która została nam zapewniana) ze strony koordynatora również beznadziejna. Wypisz / powiedz mu o problemie, a on powie że nie wie, że sobie radź. Warunki umowy - tutaj trzeba bardzo uważać. Słownie i w umowie zostało mi powiedziane, że ubezpieczenie obowiązuje od 1 dnia pracy... Tak na prawdę nie było żadnego :) Miałem problemy zdrowotne i zostałem przewieziony do szpitala. Poinformowano mnie o kosztach liczonych w setkach euro za przewóz samą karetką. Jak się okazało żeby mieć ubezpieczenie trzeba było się upominać w agencji. Żenada po całości. Ludzie pracowali tam po kilka miesięcy i nawet nie wiedzieli, że nie mają tego ubezpieczenia. Kontakt i pomoc ze strony agencji również żenada. Odsyłają kilka razy na inny numer telefonu. Nie polecam tej agencji pracy. ISSP jest niekompetentne i nie warto nawet nogi postawić u nich w drzwiach. Jak wyjazd za granicę to tylko na własną rękę, lub przez rodzinę / znajomych. Pozdrawiam :)

Anonim689

Halle, projekt RADIAL, nie polecam, koordynatorka nie zna języka niemieckiego, zarobki marne, brak ogrzewania w mieszkaniach (mimo tego, ze płaciliśmy 50 centów dziennie więcej) zwalniają z dnia na dzień, nawet na okresie wypowiedzenia. Mało tego nie zwalniają osobiście np. w piątek tylko telefonicznie w poniedziałek wymyślając jakieś bezpodstawne „powody”. Brak pomocy ze strony koordynatora i szefa. Całkiem coś innego na umówiecałkiem coś innego w rzeczywistości. Panie w biurze nawet godziny pracy podają złe. Pozdrawiam. Zjechałam po miesiącu.

7788- ja
@Anonim689 17.12.2017 22:23

Ale zna angielski, zarobki rzeczywislie marne bo 850 € Brak ogrzewania w kazdym pkoju jest kaloryfer ktory grzeje, jakie 50 centow wiecej ? Na miesiac płacisz 195 € za mieszkanie "ciepłe". No nieatety tak jest lecisz w (usunięte przez administratora) to nikt nierobów nie bedzie trzymać w pracy :)

anonymous
@7788- ja 18.02.2018 01:06

A ktoś wie czy pracują przez tą agencję są odprowadzane składki emerytalne ???

Anonim
@Anonim689 17.12.2017 22:23

Dramat jednym słowem zgodzę się z anonimem.

Pedro

Podpowiedzcie jak się pracuje z agencją. tak rzadko piszecie

Aneta

@janek, wcześniej pytałam czy kaucja była wpisana w umowę i teraz zapytam czy stawka również? Wyjeżdżając za granicę z ISSP powinniśmy mieć pewność jakie mamy zakwaterowanie i jakie wynagrodzenie jest nam przyznane.

totylkoja
@Aneta 17.05.2018 13:38

jest podana stawka za h brutto

franek

Mam pytanie czy ktoś już był w pracy DHL w Kolonii. Ile płacą netto za godzinę pracy, na czym polega praca.

Janek
@franek 20.08.2017 17:17

9.30 € brutto / godzinę.

karl
@franek 20.08.2017 17:17

10,23 € brutto/h

nie polecam

Zdecydowanie nie polecam byłem w tamtym roku na wakacjach w KIK Dortmund pracując na tym samym magazynie tylko w innej firmie ludzie zarabiali kilka stów euro wiecej, strasznie duża rotacja w ludziach

kubi
@nie polecam 13.05.2017 15:51

Logika betonu... "On zarabia więcej!" Staż pracy, kwalifikacje, znajomość języków - nieważne! Już nie mówiąc o tym, że inne firmy mogły np. odciągać pracownikom więcej $ za mieszkanie, bądź dojazdy do pracy ;-)

Janek
@nie polecam 13.05.2017 15:51

KIK Dortmund duża rotacja i 8.40 € brutto/ na godzinę. Strasznie szybkie tempo pracy i słabe pieniądze za tak ciężką pracę, to lipa i wyzysk straszny. Niemiec za tą samą pracę ma 20 € brutto/godzinę i normę tzw. 500 pikow , Polacy mają 8.35 brutto/godzinę. Polacy, mają normę ok 1200 pików !!! Na taki rezultat musowo biegać praktycznie. Jeżeli, ktoś ma w wózku paleciaku słabe akumulatory to lipa. Na początku zawsze dostaje się wózek wolno-jeżdżący to bardzo niedobrze.

dawid

Od lat opinia o tej firmie jest tak samo zła a ludzie dalej się nacinają.

anonymous

co słychac w firmie?

Elcia

Wszystko jest czytelnie na umowie, firma działa zgodnie z umową- to sa niemeickie umowy jakby nie działali to już by ich nie było, bo kary w dE są olbrzymie. W biurze dostałam przewodnik z wszystkimi niezbędnymi rzeczami, nie rozumiem osób, które pisza że coś jest neizgodne z umową, czytacie ją w ogóle?

ja26

Witam, chciałabym się przebranżowić i zacząć prace jako rekruter, czy wie ktoś jak mogę złożyć swoje CV we Wrocławiu,bo niestety na stronie nie znalazłam zakładki "kariera" a nie interesuje mnie znalezienie pracy przez agencję tylko praca W agencji pracy.Pozdrawiam

Abi

Wszystko jasne już na wstępie, firma poświeca dużo czasu na podpisanie umowy, odpowiadają na wszystkie pytania. Warunki zgodne z umową

Zostaw opinię o ISSP - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP