Covebo Work Office Sp. z o.o.

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1065 ocen.

Opinie o Covebo Work Office Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Covebo Work Office Sp. z o.o.

zły

Uwaga nie Polecam covebo Uwaga !!!!!!! o.s.z.usci z.ł.odzieje k.a.n.ciaże !!!!!! N.a.cią.gacze pobieraja opłaty za wszystko a po zakończeniu Współpracy jeszcze jeszcze wyciągają pieniądze wysyłają jakieś faktury typu transport H.u.j.e CoVebo nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rado2
@zły 16.12.2017 09:47
Uwaga nie Polecam covebo Uwaga !!!!!!! o.s.z.usci z.ł.odzieje k.a.n.ciaże !!!!!! N.a.cią.gacze pobieraja opłaty za wszystko a...

cala prawda o covebo j.w

holend

Pytanko zna ktoś kordynatora Piotra Wilka??

sam

Uwaga Uwaga !!!!! !!!!nie pracujcie przez covebo to (usunięte przez administratora) i same problemy z nimi !!!!

tak

!!!!!covebo (usunięte przez administratora) naciągacze (usunięte przez administratora) nie polecam oszukują na każdym kroku byle by uwalić na hajsie !!!!!

Kkkkkkkk

Czesc ja mam jechac pakowac mieso na dwie zmiany jak tam jest holandia

prawda
@Kkkkkkkk 15.12.2017 11:35
Czesc ja mam jechac pakowac mieso na dwie zmiany jak tam jest holandia

witam w jakiej miejscowości ???

PRAWDA

Witam jestem w trakcie pisania skargi do sncu.nl Jesli ktoś ma podobne problem z Cowebo możemy zrobić to razem Chodzi o wszystkie przypadki oszustw w Cowebo nie wypłacone wakacyjne wciskane faktury do zapłaty i tp. Możemy zebrać ekipę i dać im popalić Proszę pisać w odpowiedziach jak jest ktoś chętny to znajdziemy jakąś drogę kontaktową mail lub telefon czy fb

PRAWDA

!!!!!!!UWAGA!!!!!!!! UWAGA !!!!!!!! UWAGA !!!!!!!!! Wita jak pisałem wcześniej że ciąg dalszy nastąpi tak więc pisze Proszę sobie wyobrazić ze już nie pracuje w covebo od pierwszego listopada takie wystawili mi świadectwo a ostatni dzień w pracy byłem 31 października a oni wysłali mi fakturę do zapłaty za transport 40 e 6 grudni prawdopodobnie za listopad bo jak zwykle na fakturze jest tylko kwota parodia jak h..u..j najlepsze jest to że po pierwszych 2 tygodniach pracy tam zrezygnowałem z roweru ponieważ było 9 i pół kilometra do pracy ale oni i tak pobierali. Na umowie opłata za rower była 8 a oni pobierali 10 ale to nić to grosze hahaha PROSZĘ O POMOC mam wszystkie dowody GDZIE TO ZGŁOSIĆ????? bo już mam dosyć tych maili z srovebo (usunięte przez administratora) jakieś w ostateczności pójdę z tym wszystkim do sądu ale może ktoś zna jakąś agencje co się zajmuje takimi sprawami bo TO JEST MASAKRA I !!!!!! NIE POLECAM COVEBO NIE DEFINITYWNIE NIE NA STARCIE NIE OSZUŚCI I (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!! CDN!!!!!!

Monika
@ja 11.12.2017 19:41
www.sncu.nl -wejdz jest tez w jezyku polskim

Witam tez dostalam fakture do zaplaty za tranport. Choć oni i już. Co mam zrobic .

prawda
@Monika 14.12.2017 20:49
Witam tez dostalam fakture do zaplaty za tranport. Choć oni i już. Co mam zrobic .

Witam pani Moniko ja dostałem 2 faktury pierwsza za jakiś materiał haha a następna za transport i nie płaciłem żadne jestem w trakcie pisania skargi do SNCU.NL jeżeli pani chce możemy zrobić to razem ???

Oleeczka

Polecacie jakaś agencje w NL?

aaaa
@Ewelina 29.11.2017 10:38
Ja jadę ale z Lublina

Ewelina pojechałaś już? Ja chcę jechać z Lublina ale po nowym roku dopiero i sama, i trochę się boję.

wj
@aaaa 14.12.2017 19:57
Ewelina pojechałaś już? Ja chcę jechać z Lublina ale po nowym roku dopiero i sama, i trochę się boję.

Masz jakiś kontak z Ewelina z kurczaków?Ciekawe jak tam jest bo mam zamiar pojechac

Beny

Czy przy podpisywaniu umowy wymagają zaświadczenia o niekaralności? Miałem jechać z e&a ale tam chcieli swiadectwo.

anonymous
@Beny 14.12.2017 21:44
Czy przy podpisywaniu umowy wymagają zaświadczenia o niekaralności? Miałem jechać z e&a ale tam chcieli swiadectwo....

Nic nie wymagają.Pojedziesz i bedziesz przez trzy tygodnie narzucal kurczaki do koryta

AAAA

Wybiera się ktoś może po nowym roku przez tą agencję? Prosiłabym o kontakt przez facebooka lub meila osoby, które planują jechać, najlepiej z lubelskiego ;) https://www.facebook.com/Nisiaq96 krysadominika@gmail.com

krzyś

Siema, a wie ktos z was coś na temat pracy w amsterdamie? na myjce?

Barbarian
@krzyś 14.12.2017 13:51
Siema, a wie ktos z was coś na temat pracy w amsterdamie? na myjce?

Ja byłem przez pół roku, robota jak każda inna, godziny spoko.

krzyś
@Barbarian 14.12.2017 14:19
Ja byłem przez pół roku, robota jak każda inna, godziny spoko.

ok bo sie wahalem troche ale raczej pojadę. spoko to wszystko wyglada

dasds

witam czy ktoś pracuje w mieście Bunschoten w piekarni miałbym kilka pytań

nico
@anonymous 11.12.2017 15:15
Czy strach tam sie wybrac

Praca jak praca wiadomo że trzeba się przyłożyć i pracować jak wszędzie, nie ma się czego obawiać największe problemy stwarzają sami ludzie z którymi sie pracuje albo mieszka , odwagi i pewności siebie Ci życzę.

Iwwww
@dasds 04.12.2017 16:02
witam czy ktoś pracuje w mieście Bunschoten w piekarni miałbym kilka pytań

hej ja wyjezdzam w nd mieszkaja juz tam jakies dziewczyny w Bunschoten albo Nijkerk prosze o wiadomosc dzieki:) mam pracowac w piekarni na ciastkach ciezka praca ?

Kubaa

Witam, czy ktoś wyjeżdża 17.12 do piekarni (Bunschoten) ? Można prosić o opinie pracowników, którzy tam już pracują ? A mianowicie system pracy, ilość godzin, czy rzeczywiście jest tak jak zapewnia agencja. Z góry dziękuje za odpowiedź.

anonymous
@Iwwww 14.12.2017 11:24
Witam, ja mam właśnie w niedzielę wyjechać ale się zastanawiam czy teraz czy po nowym roku dopiero

ja jade teraz w tą niedziele z Dąbrowy Górniczej agadałam z babka i ma mi jeszcze podac adres bo nie wiem czy do Bunschoten czy Nijkerk. Jak jada jakies dziewczyny to pisac :D jade sama i sie troche boje..

Iwwww
@Ola 14.12.2017 13:36
Ja na Boboli jusz czwarty miesiac. Tesz sie balam, ale robota spoko i hajs tesz sie zgadza.

w Jakim miescie jestes Ola ?

Zumandi

Witam. Czy ktoś wyjeżdża w sobotę na stroiki do PT Creation w Wijk Aalborg? Kwatery W Veen. Może już ktoś tam był? Będę wdzięczna za każdą informację.

Piotrus

Witam, wybieram sie od nastepnego tygodnia na pakowanie doniczek? moze ktos tez sie wybiera? przerazaja mnie te ceny za mieszkanie od 55-104 e

anonymous
@Piotrus 12.12.2017 12:03
Witam, wybieram sie od nastepnego tygodnia na pakowanie doniczek? moze ktos tez sie wybiera? przerazaja mnie te ceny za mieszka...

zarabiasz750 euro miesiecznie bo cie kroją

boski
@anonymous 12.12.2017 15:27
zarabiasz750 euro miesiecznie bo cie kroją

skoro masz czas na pisanie bzdetnych opinii to znaczy, ze nie miales czasu na prace stąd twoje 750€

Piotrus

Zna ktos moze pracy Agencja pracy 31? ktora wspolpracuje z holenderska agencja pracy Blue Groep. Prosze o szybka pomoc bo nwm czy podjac prace u nich. stawka 9.80 brutto przy owocach warzywach

anonymous
@Piotrus 12.12.2017 12:20
Zna ktos moze pracy Agencja pracy 31? ktora wspolpracuje z holenderska agencja pracy Blue Groep. Prosze o szybka pomoc bo nwm c...

zarabiasz tylko 750 euro ja bym rezygnował odrazu

Piotrus
@anonymous 12.12.2017 15:27
zarabiasz tylko 750 euro ja bym rezygnował odrazu

Kolego mowisz o Covebo, czy o Agencji Pracy 31 ?

Ziomek

Jedzie ktoś w tą sobote do hoogeveen ? z lubuskiego

samsama

Hejka jest ktos w bunschoten i czuje się samotnie jak cos to pisac dziewczyny i chlopaki

Alterego
@samsama 09.12.2017 15:06
Hejka jest ktos w bunschoten i czuje się samotnie jak cos to pisac dziewczyny i chlopaki

Tak xd

samsama
@Alterego 11.12.2017 01:32
Tak xd

Cos Malo napisałeś

Normalny

Zastanawia mnie jedna rzecz jak tak czytam, wiele jest opinii typu banda złodziei , dziadostwo , każdy klnie tu ,widać poziom osób :-) a żadnych konkretów , pracowałem w innych agencjach OTTO , T&S i SBA i tacy przeważnie to sami się prosza o zwolnienie , bo to zwykle pijacy, symulanty co im sie nie chce pracować! Ja się jeszcze zastanawiam nad wyjazdem do pizzerinek ale chyba jednak pojade bo mój kolega pracuje tam i sobie chwali. Mówi że też czytał opinie ale się nimi nie sugerował , bo nikt się nie fatyguje żeby pisać opinie jeżeli jest zadowolony. Tylko Ci co tam po prostu myśleli że na wakacje przyjechali tu swoje żale wylewają

anonymous
@zadowolona 01.12.2017 13:28
ja też byłam w Nijkerku 4 mieśiące ale pracowałam na stoortebumie teraz w niedziele tez jade ale do inej pracy...

Hak to zalatwic

kazdymainnyproblem
@Normalny 01.12.2017 10:01
Zastanawia mnie jedna rzecz jak tak czytam, wiele jest opinii typu banda złodziei , dziadostwo , każdy klnie tu ,widać poziom o...

Moja odpowiedź będzie ogóla. Wróciłam niedawno z NL. Pracowałam przez Covebo. Należałam do osób, które chciały pracować i zaoszczędzić pieniądze. Nie byłam zadowolona z wypłaty, bo kto by był zarabiając na miesiąc 800 euro. Fakt mało godzin, mimo pracy od pon do pt. Interesowała mnie praca na weekendy to koordynatorzy to zignorowali. Zadowolone właśnie są osoby, które nie są chętne do pracy. Ważne że przeżyją z miesiąca na miesiąc i mają gdzie mieszkać. Mieszkałam w Belgii pracowałam w Holandii. 75 km w jedną stronę do pracy. Dodatkowo pobierali nam 75 euro miesięcznie za dojazdy. A mieszkanie wychodziło ponad 400 euro za miesiąc na osobę.

.

Sa tu osoby ktorym nie wyplacili wakacyjnego? Wiecie cos na ten temat?

Ja

JA za 10 dni dostalem wyplate w covebo 720 e pozdro dla nierobow :D

skorpion
@Ja 09.12.2017 22:19
JA za 10 dni dostalem wyplate w covebo 720 e pozdro dla nierobow :D

Sam jesteś nierobem ja za 20 dni wziełem 920 euro

Ja
@skorpion 10.12.2017 00:02
Sam jesteś nierobem ja za 20 dni wziełem 920 euro

XD

mmm

Hej jedzie ktoś może jutro z lublina na jakieś kiełbaski czy cos? Ja bylem rok temu i za dwa tygodnie na lososiu wziolem ponad 3000 tysiące...wiec spoko...jezdze tylko na wyjazdy świąteczne bo wtedy akurat mam przestój w pracy u siebie.

taktak

Jedzie ktoś w Niedzielę z Wrocławia???

Seba
@taktak 29.11.2017 13:31
Jedzie ktoś w Niedzielę z Wrocławia???

Jade z gliwic

PRAWDA

NIE STANOWCZO NIE !!!!!!!! NIE POLECAM !!!! pracowałem tam nie pracuje już ponad miesiąc a oni nadal wysyłają mi jaką fakturę do zapłaty zaległość za transport do pracy ubezpieczenie i mieszkanie fakturę na której jest tylko kwota nie jest napisane za co i w jakim okresie nie zostało potrącone z mojej wypłaty dlatego sprawdziłem wszystkie solarisy i na nich jest jasno potrącone za mieszkanie transport i ubezpieczenie tak więc oszustwo a co lepsze w wiadomości jest taka informacja ""Chcielibyśmy kontynuować umowę, ale jeśli płatność nie zostanie zrealizowana nie będzie to możliwe "" to jest najlepsze jaką umowę jak ja już zakończyłem współpracę z tą agencją i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego mówiłem koordynatorowi ze koniec a oni coś tam kręcą nadal na boku NIE POLECAM !!!!!!!!! Jak na dzień dzisiejszy to tyle ale Pozdrawiam !! CDN !! ps. Respekt do tych co po przeczytaniu tych wszystkich opowieści jednak zdecydują się na współprace spakujcie dużo zdrowia i pozdro

prawda

NIE STANOWCZO NIE !!!!!!!! NIE POLECAM !!!! pracowałem tam nie pracuje już ponad miesiąc a oni nadal wysyłają mi jaką fakturę do zapłaty zaległość za transport do pracy ubezpieczenie i mieszkanie fakturę na której jest tylko kwota nie jest napisane za co i w jakim okresie nie zostało potrącone z mojej wypłaty dlatego sprawdziłem wszystkie solarisy i na nich jest jasno potrącone za mieszkanie transport i ubezpieczenie tak więc oszustwo a co lepsze w wiadomości jest taka informacja ""Chcielibyśmy kontynuować umowę, ale jeśli płatność nie zostanie zrealizowana nie będzie to możliwe "" to jest najlepsze jaką umowę jak ja już zakończyłem współpracę z tą agencją i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego mówiłem koordynatorowi ze koniec a oni coś tam kręcą nadal na boku NIE POLECAM !!!!!!!!! Jak na dzień dzisiejszy to tyle ale Pozdrawiam !! CDN !! ps. Respekt do tych co po przeczytaniu tych wszystkich opowieści jednak zdecydują się na współprace spakujcie dużo zdrowia i pozdro

prawda
@prawda 29.11.2017 10:41
NIE STANOWCZO NIE !!!!!!!! NIE POLECAM !!!! pracowałem tam nie pracuje już ponad miesiąc a oni nadal wysyłają mi jaką fakturę d...

!!!!!!!UWAGA!!!!!!!! UWAGA !!!!!!!! UWAGA !!!!!!!!! Wita jak pisałem wcześniej że ciąg dalszy nastąpi tak więc pisze Proszę sobie wyobrazić ze już nie pracuje w covebo od pierwszego listopada takie wystawili mi świadectwo a ostatni dzień w pracy byłe 31 października a oni wysłali mi fakturę do zapłaty za transport 40 e prawdopodobnie za listopad bo jak zwykle na fakturze jest tylko kwota parodia jak h..u..j najlepsze jest to że po pierwszych 2 tygodniach zrezygnowałem z roweru ponieważ było 9 i pół kilometra do pracy ale oni i tak pobierali na umowie opłata za rower była 8 a oni pobierali 10 ale to nić to grosze hahaha PROSZĘ O POMOC mam wszystkie dowody GDZIE TO ZGŁOSIĆ bo już mam dosyć tych maili z srovebo (usunięte przez administratora) jakieś w ostateczności pójdę z tym wszystkim do sądu ale może ktoś zna jakąś agencje co się zajmuje takimi sprawami bo TO JEST MASAKRA I !!!!!! NIE POLECAM COVEBO NIE DEFINITYWNIE NIE NA STARCIE NIE OSZUŚCI I (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!! CDN!!!!!!

Pinokio

Robota jest w covebo na lososiu jutro do robotu w sobote wow chyba cie pogrzalo i zasilki tez daja. Pozsrawi

Ara

Ingram Micro Waalwijk Holandia pracuje ktoś? Ktoś się wybiera?

Jaa
@Ara 05.12.2017 12:18
Ingram Micro Waalwijk Holandia pracuje ktoś? Ktoś się wybiera?

Tak

Jaki12

Dzwoniac do covebo pani pierw mowi po polsku pozniej po angielsku dalismy tlumacza do telefonu to sie rozlonczyla!!! Jezeli ktos z was pracowal w bol.com przez covebo prosimy o kontakt pod nr. +48573434200 skladamy zawiadomienie o oszustwie do policji skarbowej jesli ktos chce sie dolaczyc do tego prosimy o kontakt!!! Ksiegowa mamy aby wypelnila papiery.

Wojtek O
@Jaki12 07.12.2017 15:10
Dzwoniac do covebo pani pierw mowi po polsku pozniej po angielsku dalismy tlumacza do telefonu to sie rozlonczyla!!! Jezeli kto...

Dominik to ty ?

Monika
@Wojtek O 07.12.2017 15:38
Dominik to ty ?

No to ładnie...

metzu

wie ktoś jak sie dostac do tego boni w najkerku ??

anonymous
@metzu 06.12.2017 14:56
wie ktoś jak sie dostac do tego boni w najkerku ??

Przez biuro w Bunschoten

Bodzio

witajcie. Pracowalem w Covebo 6 miesiecy i byla to moja pierwsza praca w tej jakze wspanialej firmie (żart) . Nie wiem jak jest w innych filiach Covebo ale tej w Zwolle omijajcie szerokim łukiem . Koordynatorzy z tego regionu to jakas kpina!! Nie wszyscy bo Pana Pawła można pochwalic za podejscie do człowieka. Jeżeli dostaniecie oferte pracy na kurczakach w Dedensvart lub Hogeven pomyślcie dwa razy lub nawet nie myślcie o nich wcale. Opiekę nad nimi ma młody szczaw imieniem Dawid.B . Chłopczyk w rurkach ogolony na czubka jak i zachowaniu i podejściu do ludzi takim samym. Wysługuje sie innym zwykłym pracownikiem pseudo-koordynatorem Rafałem.....ktory mieszka na tym samym domku we wsi Elim(tam zazwyczaj mieszkaja polacy,jest ich okolo 40 na duzym domku) pan Dawid.B tak pan z małej pisze. Nowo przybyłych pracownikòw nie wita osobiście i nie wprowadza na zaklad pracy aby żetelnie dopilnować formalnośći z tym związanych tylko wysługuje sie panem Rafałem ktòremu płaci ekstra 100 euraskòw (żal....) A jak ktos ma jakieś ważne zaległe sprawy typu niezapłacone za paliwo,amortyzacja za swoje auto lub godziny w innych zakladach do ktorych sie chodzilo pracowac bo nie bylo pracy w macierzystej firmie to moze zapomniec ze odzyska te pieniądze..... Taki z niego koordynator jest ze szybko spławia czlowieka przez telefon bo osobiście nawet nie pofatyguje sie na miejsce zamieszkania. Przez telefon obiecuje pełen wymiar czasu godzin,dobre zarobki i warunki mieszkaniowe. Po przybyciu na miejsce doznajesz szoku gdzie trafiles z jaka patologia mieszkasz i jakich warunkach gdy wstajac z łòżka wpadasz nosem na scianę w pokoiku 2x2 z wspołlokatorem go dzielac. W pracy po przybyciu okazuje sie ze tej pracy nie ma na caly tydzien,tylko 4czasami 3dni w tygodniu. Oczywiscie czasami proponuje zastepcza gdzie po przepracowaniu go na odcinku nie ma tego dnia gdyz ktos dal ciala z lista obecnosci. I poszedl ten dzień za frree tak naprawde nie wspominajac ze trzeba bylo tam dojechac te 70km za swoje pieniazki. Moge wymieniac jeszcze wiele itd. Wiec przejde do konkretu bo kazdego interesuje ile za takie 4 tygodnie zarobimy. A wiec kokosy leca a jest tego tak duzo az kon by sie usmial !!! 900euro z centami za 4 pelne tygodnie i to bez wiekowki tak tak kolezanka na wiekowce 600...... plus swoje paliwo i auto do pracy. Praca jak w akordzie totalny zap....ol za przeproszeniem. Kto lubi hardkorowa prace polecam jak najbardziej. Rozsadnych normalnych ludzi wystrzegam przed ta filia Covebo Zwolle i Dawidem B. On tez zadzi na Wezepie i salatkach . Kto lubi biwakowac w szopkach to polecam jak najbardziej. Opowiedziałbym ale inny niech cos napisza ktorzy tam mieszkali....

Rrt3

Agencja covebo smiech na sali!!! Okradają ludzi bialy dzień! Moj chlopak za 3 tygodnie pracy dostal wyplate 380 euro. Smiech na sali!!! Same nocki Pracowalismy. A ja za trzy tyg 570 euro. Nie oplaca sie pracowac w tej firmie. Nawet koordynatorzy odchodza z tej firmy. Koordynatorzy jezdza po trawke a nie do lekarzy jak jest potrzeba. Maja swojego lekarza ktory jest oplacony i przepisuje lek paracetamol. Ubezpieczenie odciagaja co nie jest nic warte. Karty ubezpieczeniowej nie dostalismy. Umowy do reki nie dostalismy po podpisaniu tylko wysylaja na maila co jest nie zgodne z prawem. Jednym slowem oszusci i (usunięte przez administratora) z COVEBO znam inne agencje ktore nie oszukuja jak covebo. Covebo najgorsza firma w Holandii.

Ania

Mam pytanie,kradną na lokacjach?

Magdalena

Pierwszą wypłatę dostałam prawie połowę dużo mniejszą od swojego chłopaka który był na wiekówce. .. przez cały pobyt prosiłam się o nick i hasło do salarisów, w drugim miesięcu wyjechaliśmy i wtedy dopiero dostałam.. oraz wypłatę dużo większą chodź przepracowalam 3 tygodnie. .. chyba się bali ;) Koordynatorka Kaśka straszna jędza straszyła mnie wyjazdem do Polski gdy chciałam z nią porozmawiać o zmianie działu (niektórzy nie mieli z tym problemów i mówili że jak im nie pasuje to przenoszą do innego ) bo na dziale na który zaczęli mnie wysyłać była szefowa Karinka (a właściwie to pracownik który nie miał prawo mi nic mówić ale że długo tam pracowała kazali mi się jej pytać o to co i jak ) pierwszy dzień spoko gdyby a potem się zaczęło prześladowanie, czułam się jak w (usunięte przez administratora). Odradzam biuro zdecydowanie. Co do warunków mieszkaliśmy w lesie w bungalu. Rowerem 25 min do pracy. Tu nie będę wybrzydzac ale zdrowie psychiczne dla mnie najważniejsze jeśli dla Ciebie tez, oraz chcesz zarobić pieniądze a nie 600 e za 180 godz pracy szukaj gdzieś indziej. Pozdrawiam

Karolina

Hej, nie wiecie czy rekrutują w covebo na koordynatorów?

Odpowiedz
@Karolina 18.11.2017 14:08
Hej, nie wiecie czy rekrutują w covebo na koordynatorów?

Czytałem gdzies na stronie Covebo że tak, do Barneveldu.

Elka
@Karolina 18.11.2017 14:08
Hej, nie wiecie czy rekrutują w covebo na koordynatorów?

Tak cały czas się koordynatorzy zmieniają. Może nie wytrzymują presji jakie im biuro narzuca, aby oszukiwać " swoich podopiecznych"

Niedźwiedź

Moi drodzy...absolutnie pod żadnym pozorem NIE POLECAM! O firmie usłyszałam od znajomej, i z góry zdawałam sobie sprawę że firma kroi pracowników na czym tylko popadnie, ale nie spodziewałam się że aż do takiego stopnia...Gdy razem z chłopakiem przyjechaliśmy do Holandii, trafiliśmy do bardzo ładnego domku, nieco ciasnego i co prawda tylko z jedną koedukacyjną szafą na rzeczy/ubrania, ale to nie stanowiło początkowo większego problemu, zważywszy że mieliśmy dwie NORMALNE współlokatorki (co jest wybitnie ważne w tym społeczeństwie z marginesu). Docelowo jechaliśmy z myślą że będziemy pracować przu pakowaniu mięsa z stawką około 11,40€/h na rękę. Po przyjeździe okazało się że przeniosą nas na inną fabrykę o stawce 9,04€/h... pomijając ten fakt, po dwóch pierwszych tyg. pracy wypadala aktualnie wypłata (około700€), która była tylko wabikiem by pracować tam dłużej...oczywiście to suma po odjeciu opłaty za mieszkanie 55€/tydz., transport 75€/miesiąc. Z miesiąca na miesiac było tylko gorzej, bo za kolejne 4tyg. zarobiliśm o wiele mniej(około900€). Ciekawostki o czym nie powiedzą ci koordynatorzy: dodatkowe opłaty za transport(5-100€), za ewentualną przeprowadzkę(150€), kara za wolne (100€)+3 dni przymusowego wolnego, gdy jeździsz własnym/służbowym autem musisz tankować z własnych pieniędzy z czego zwrócą ci tylko 50%... jeżeli masz jakieś problemy z wypłatą, to od razu możesz zapomnieć o jakimkolwiek zwrocie pieniędzy czy ewentualnej pomocy...tylko mydlenie oczu i gra na czas...także podsumowując- jeżeli wybieracie się do tej firmy zarobić i odłożyć jakiekolwiek pieniądze to spakujcie ze sobą dużą ilość cierpliwości, ewentualnie jakiś granat albo karabin ;)

Lidzia
@Niedźwiedź 10.11.2017 03:28
Moi drodzy...absolutnie pod żadnym pozorem NIE POLECAM! O firmie usłyszałam od znajomej, i z góry zdawałam sobie sprawę że firm...

Podkreslę, że te 55€ jest netto za tydz mieszkania w ich domkach a do tego dochodzą koszty ET za zakwaterowanie i sumując to wszystko wychodzi niezła kwota za chatę

Nick
@Niedźwiedź 10.11.2017 03:28
Moi drodzy...absolutnie pod żadnym pozorem NIE POLECAM! O firmie usłyszałam od znajomej, i z góry zdawałam sobie sprawę że firm...

Zgadzam się z tym. Covebo kroi jak tylko może, przeszłam przez to samo

Aga

Witam. Czy może ktoś napisać jakie kwoty są pobierane przez tą agencję?

Jarek
@Jarek 30.11.2017 12:29
No mogę

Co konkretnie

Kacpro
@Aga 29.11.2017 19:31
Witam. Czy może ktoś napisać jakie kwoty są pobierane przez tą agencję?

To zależy od oddziału, w którym się pracuje. Jeśli chodzi o oddział w Barneveld to sprawa wygląda następująco: mieszkanie od 55€ netto na tydzień do 106€ brutto na tydz- zależne jest to od twoich zarobków, czyli im więcej zarabiasz, rym więcej Ci zabierają. Ubezpieczenie to ponad 90€ na miesiąc; transport: jeśli dojeżdżasz do pracy służbowym autem jako kierowca, to płacisz 55€ na miesiąc, jeśli jako pasażer to 75€/msc plus wszyscy pasażerowie że swojej kieszeni składają się na paliwo.

Kjgdcbu

Szmatniki je...e i tyle zorro w 8 odcinku nie walił tak w ch.ja jak oni

Daniel

witam ma kktos zamiar wyjechac do Bunschoten na zapiekanki i pizzy? mam zamiar wyjechac z dziewczyna ale po tych opiniach troche zwadpilem prosze o pomoc. jak cos to mail : d.krystman@gmail.com

Daniel
@ewelina 29.11.2017 15:43
Hej ja jadę tam . Jutro wyjeżdżam

mogla bys napisac co i jak jak juz tam bedziesz? Pozdrawiam

aśka
@Daniel 29.11.2017 12:40
witam ma kktos zamiar wyjechac do Bunschoten na zapiekanki i pizzy? mam zamiar wyjechac z dziewczyna ale po tych opiniach troch...

Ja jadę , 02.12.2017

walduś

Robiłem tu i przez Covebo juz dwa razy i teraz w grudniu znuw jadę . normalnie jest robota 4-5 dni w tygodniu i nawet nadgodziny i spokojnie po 1200-1300 euro wpadało juz po odliczeniach , Dla mnie wystarczy. W polsce na magazynie jak pytałem chcieli mi 1500 zł dać cwoki . Wiadomo że to nie sa wakacje ale jak normalnie z kordynatorem rozmawiasz to jest spoko a nie przyjezdzasz i wydaje ci sie ze nawczasy do hotelu przyjechałes. Jak widze takich typów na domku to mi się płakać chce , ze smiechu. Za przywożenie do roboty płacisz ale to chyba normalne , jak nie chcesz placić to sobie chulajnogę zabierz z polski albo dymaj na piechote. Ludzie nie płaczcie tyle bo żal (usunięte przez administratora) ściska.

Adrianna

COVEBO NAJGORSZĄ AGENCJĄ w jakiej miałam przyjemność pracować. Pracowałam miesiąc wraz z chłopakiem w Bakker w Zeewolde. Nie dość, że dorosłych ludzi traktują jak pierwszych lepszych gówniarzy, co na kolonie przyjechali (wpraszanie się koordynatorów bez wcześniejszej zapowiedzi/zaproszenia do Twojego POKOJU. TAK! Koordynator (Tomasz K.) potrafił wparować o 10 rano w niedzielę każąc nam się pakować, bo się przeprowadzamy, bo jobcoach ma większe prawo do komfortu (zamiast na bungalach, mieszkaliśmy w domu, szeregowcu)). KRADNĄ TWOJE PIENIĄDZE. Wiecie ile wypłacono nam z urlopowych? ZERO. Jeszcze nasyłają na nas windykacje. Potrącili nam za zakwaterowanie, dodatkowe koszta za jakieś faktury, za transport i inne g*wna , kiedy to my byliśmy już dawno w Polce i opłata za zakwaterowanie i inne nie dotyczyła nas. A jednak ;) Pewnie kasa wleciała jako dobra premia dla naszego koordynatora ;)) Nic a nic nie da się załatwić. Wysłałam milion maili, smsów i milion razy dzwoniłam prosząc o korektę. Pracę skończyłam w lipcu, mamy listopad. Zero reakcji. Niby zrobili korektę, ale i tak w dalszym ciągu złą. Sprawa najpewniej skończy się w sądzie. JESLI SZANUJESZ SWOJE NERWY CZAS I PIENIĄDZE NIE POLECAM PRACY W COVEBO. (usunięte przez administratora) JAKICH MAŁO. Najgorsza agencja w jakiej przyszło mi pracować.

tomski
@Jack 20.11.2017 16:17
wejdz na www.sncu.nl tam to zgłoś

witam Pana Panie Jacku w jaki sposób zgłosić jak to zrobić ??

xxxxx
@tomski 25.11.2017 11:14
witam mam taki sam problem z tą agencją covebo pracowałem tam do dnia 1.11.2017 posiadam zaświadczenie pracy z początkiem i k...

www.sncu.nl , to jest strona w języku polskim-zgłaszać wszystko

Silence

Mam pytanie ,czy pracuje ktos na kontenerach ,jakie są zarobki,jak wygląda zakwaterowanie,bo za te pieniądze to można pokój wynająć

Mati11

Chciałem sie spytać czy z tej agencji pracuje w holandii jako operator prasy CNC. Prosze o odpowiedź.

Jarek

Jedzie ktoś pikowac na bmw?albo może ktoś tam działa i chętnie się podzieli info???? byłbym wdzieczny

podoba mi sie

hejka jedzie ktoś w niedziele do bunschote????

ciamek1

chcialem zapytac o prace w nijkern order picker albo wozek widlowy czy stawka jest faktycznie taka ??

emdżi
@ciamek1 27.11.2017 15:29
chcialem zapytac o prace w nijkern order picker albo wozek widlowy czy stawka jest faktycznie taka ??

tak, mam kilku znajomych co tam robią i sobie chwalą

Ewelka

witam czy ktos tez ma przelozony wyjazd z polski do pracy w piekarni ?

asia
@asia 28.11.2017 11:58
chyba 16:45

rezygnuję z tego wyjazdu. Poszukam coś po nowym roku.

asia
@Ewelka 24.11.2017 13:35
witam czy ktos tez ma przelozony wyjazd z polski do pracy w piekarni ?

Zrezygnuję chyba z tego wyjazdu. Poszukam coś po nowym roku.

Oleeczka

Czy jest ktosktoś z Rybnika lub okolic. Kto chcialbyby wyjechac, do holandii juz w grudniu?? Mam 21 lat. Nie chcialabym samo jechać. Tu jest moj e mail. Alebocz96@gmail.com

ciamek1

chcialem zapytac o prace w nijkarn na order picker albo wozek widlowy czy stawka jest faktycznie taka jak pisza ??

drugiraz

Witam był ktos a może wie cos ma temat pracy przy pakowaniu plastrów lososia w Harderwijku???

mjoiknhu
@drugiraz 23.11.2017 17:33
Witam był ktos a może wie cos ma temat pracy przy pakowaniu plastrów lososia w Harderwijku???

bylem 4 lata temu i bylo ok 1 dzien w zastepstwie harderwaijk piekny jest

mlody1997

Witam wszystkich . Czy ktoś wybiera sie w ten week ? jade pierwszy raz do pracy za granice i do tego z tym biurem > ;) odwagi mi nie brak . staartuje na order pickera :) ktoś moze tez tam leci > ? jade sam :) luźne towarzystwo sie przyda haha :)

Dawid
@mlody1997 22.11.2017 22:34
Witam wszystkich . Czy ktoś wybiera sie w ten week ? jade pierwszy raz do pracy za granice i do tego z tym biurem > ;) odwag...

Ta ja z Dziewczyna jade dzisiaj o 19 45 juz drugi raz robilem jako order picker praca bez lipy jezeli wyrabiasz norme

Zostaw opinię o Covebo Work Office Sp. z o.o. - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Covebo Work Office Sp. z o.o.