Interland

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 17 ocen.

Opinie o Interland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interland

Karol

Czy może ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o pracy za granicą. Słyszałem, że dobrze wychodzi się na wyjeździe na Islandię? Co o tym powiecie?

Welder

Czy ktoś pracuje w dusseldorf jako spawacz przez interland? Dokładnie spawanie dzwigów pod sównice stoczniowe.

Hektor
@Welder 08.04.2017 09:26
Czy ktoś pracuje w dusseldorf jako spawacz przez interland? Dokładnie spawanie dzwigów pod sównice stoczniowe....

Od kwietnia różne agencje proponują tam pracę, próbki to w Krakowie, to na pomorzu (Gdańsk), ostatnio dzwoniłem do pewnej agencji to stwierdzili, że na razie nabór jest wstrzymany...

żenada

Stanowczo odradzam. Z lotniska odebrała mnie Pani Basia, tempa baba która wątpię, że skończyła podstawówkę. Potraktowany zostałem jak śmieć. Z pracowniczego baraku uciekałem w nocy. Pani Hania zapewniała, że to jest ich najlepszy pracodawca namawiając na wyjazd do Islandii zamiast Niemiec!!

oszukany

UWAGA UWAGA jeżeli ktoś zdecyduje się jechać do Islandii proszę najpierw o dokładne sprawdzenie agencji do której się wybiera, kiedyś Proventus, dzisiaj zapewne inaczej się nazywa. Jeżeli właścicielem będzie Pan Sverrir dla którego pracują Pani Barbara i Pani Aleksandra NIE JEDZCIE TAM. Pani Haniu czy na pewno nie pobieracie żadnych prowizji i pieniędzy od zatrudnionej głowy? Jak inaczej wytłumaczy Pani współpracę z tą firmą z Islandii? Czy Pani spokojnie śpi w nocy mając na sumieniu taką ilość oszukanych ludzi? A może jest Pani taką samą osobą, a raczej rzeczą jak Pani Barbara?

sławko

Zarobki mają w pełni adekwatne do powierzanych obowiązków @rodo, ale czy wypłata jest terminowa? Dzieki

INTERLAND

Informuję Państwa, że agencja pośrednictwa pracy INTERLAND nie współpracuje od 5 miesięcy z firmą PROVENTUS z Islandii.

iceland
@INTERLAND 19.08.2016 13:06
Informuję Państwa, że agencja pośrednictwa pracy INTERLAND nie współpracuje od 5 miesięcy z firmą PROVENTUS z Islandii....

Jak Państwo mogą tak kłamać i naciągać ludzi!!!! Jesteście taką samą obłudą jak Pani Barbara, Aleksandra i cała ta firma. Z firmą Proventus nie współpracujecie bo powstała nowa pod inną nazwą ale z TYM SAMYM WŁAŚCICIELM!

pytajaca

Witam, czy ktoś pracował na stanowisku kelnerki na Islandii poprzez firmę Interland? Czy w tym przypadku również okazuje się, że kontrakt jest przez firmę Proventus? Może ktoś jest w stanie mi więcej powiedzieć? :)

sprzątaczka hotel
@pytajaca 04.07.2016 13:13
Witam, czy ktoś pracował na stanowisku kelnerki na Islandii poprzez firmę Interland? Czy w tym przypadku również okazuje się,...

Jeśli się wybierasz do pracy w hotelu na sprzątaczke bądź do jakiejś innej tego typu oferty i na swojej drodze spotkasz niejaką Basię to uciekaj ile sił . Na początku będzie fajna i pomocna Ale jak tylko nie wykonasz któregoś z jej rozkazu to jesteś przegrany. Na kenitala będziesz czekała wiele tygodni i będziesz pracowała codziennie za psie pieniądze poniżania i zdolowana. Warunki pracy jak w Biedronce w Polsce a Twoja szefowa jest głupia polka po podstawówce.

adam

Witam, czy pracuje ktoś lub wybiera się do pracy jako elektryk-instalacje w hotelach, interesują mnie warunki mieszkaniowe i płacowe.

meda

Interland na Islandie wysyla tylko do firmy Proventus. Ogłoszenie jest napisane tylko po to żeby zwabić do wyjazdu. Umowa o ile w ogóle ją dostaniesz będzie z Proventusem, zostaniesz zmuszona do mieszkania w ich "hotelu", jak się wyprowadzisz i tak będą zabierać z wypłaty, nie będą Ci płacić za wszystkie godziny, a jak się upomnisz zaczną straszyć. Jak chcesz jechać do Islandii jedź na własną rękę, pracu jest dużo, nie ma tam gorszej firmy jak Proventus

maro

byłem przed kryzysem i wtedy było dobrze, w 2015 w Proventusie z Interlandu był szwagier, chłop który nigdy na nic nie narzeka, powiedział, że woli zbierać puszki niż dać się oszukiwać, okradać i poniżać

arti

czy moglbym prosic o jakis kontakt z osoba ktora byla na islandi?

selvo

Dostajesz umowę którą Proventus na miejscu zmienia i masz do wyboru albo podpisać albo wrócić. Z wypłaty odciągają sobie za mieszkanie, ubrania, pościele, bilety miejskie ile im się podoba. umówią się na 40 tys odciągają 60 tys, mówią, że ubrania za darmo a sobie odciągają. Oszukują na godzinach. Zatrudnili Polki, które mają kantować ludzi. Okradli mnie na ponad 100 tys, 3 tys zł. Interland nic sobie z tego nie robi tylko dalej obiecuje złote góry

gosc

Proventus z Islandii to banda złodzieji i oszustów. Nie dajcie się naciągnąć na tą oferte!

zadowolony
@gosc 28.02.2016 19:51
Proventus z Islandii to banda złodzieji i oszustów. Nie dajcie się naciągnąć na tą oferte!

Troche dziwne jest to co piszesz. Ja pracuje dla firmy Proventus juz ponad rok jako stolarz budowlany, kilkukrotnie jezdzilem do Polski i wracalem na Islandie, jestem uczciwym pracownikiem i nie miam problemow ani na hotelu ani w pracy. Duzo tez widzialem podczas mojego pobytu tutaj, na przyklad ludzi ktorzy nie przyjezdzaja do pracy tylko po to, zeby codziennie pic i sie awanturowac. Widzialem rowniez chlopow ktorzy rzucali sie pijani i robili takie rzeczy, ze glowa mala. Jesli jedziesz za granice do pracy i chcesz uczciwie zarobic to polecam Proventusa, ale jesli masz zamiar upijac sie codziennie do nieprzytomnosci i nie stawiac sie w pracy, a pozniej pisac takie bzdury to lepiej zostan w domu.

moro

Uwaga na prace w Islandii!!! Wszystko jest ładnie do momentu wyjazdu, na miejscu okazuje się, że nie ma pracy albo jest w innym zawodzie. Firma Proventus dla której się pracuje oszukuje na godzinach, za hotel i inne pobierają sobie ile chcą. Sprzątaczka Polka decyduje kto idzie do pracy i pomiata ludźmi jak dziwkami w burdelu. W hotelu syf, brak lodówki, kuchnia 3m2 na 12 chłopa. druga Polka histeryczka w biurze która nie potrafi nic załatwić. Jak się żyje jak pies to może uda się odłożyć 3 tys zlotych

UWAGA !
@moro 20.02.2016 22:46
Uwaga na prace w Islandii!!! Wszystko jest ładnie do momentu wyjazdu, na miejscu okazuje się, że nie ma pracy albo jest w innym...

UWAGA ! To jest komentarz ktory jest nieprawdziwy, tak jak inne komentarze na temat firmy Proventus ktore oczerniaja uczciwych pracodawcow ! Pisze je czlowiek, ktory zostal zwolniony za naduzywanie alkoholu I narkotykow I grozenie innym pracownikom. Teraz sie msci gdyz firma Interland nie udzieli mu juz pomocy w znalezieniu pracy I zostal dyscyplinarnie zwolniony.

Proventus
@UWAGA ! 28.06.2016 21:48
UWAGA ! To jest komentarz ktory jest nieprawdziwy, tak jak inne komentarze na temat firmy Proventus ktore oczerniaja uczciwych...

Te komentarze są jak najbardziej prawdziwe i radze się trzymać z daleka od tej firmy. Właścicielem firmy Proventus jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszust podatkowy. Do obsługi firmy zostały zatrudnione prymitywne polki które naciągają, oszukują i okradają pracowników i to przede wszystkich pożądanych, ciężko pracujących ludzi. Problemem tych ludzi jest to, że nie znają języka i nie potrafią sobie poradzić, co jest w perfidny sposób wykorzystywane prze firme Proventus. Nie zrozumiałą rzeczą jest to, że Interland odmawia pomocy i wierzy w rzeczywistość przedstawioną przez Panią B. i Panią A. które pracują w firmie Proventus.

island

firma interland jest bardzo wporządku ale jeżeli ktoś wybiera się do Islandii radze się zastanowić, firma Proventus do której wysyłają ludzi oszukuje na czym się da

Icelanderka
@island 19.02.2016 22:24
firma interland jest bardzo wporządku ale jeżeli ktoś wybiera się do Islandii radze się zastanowić, firma Proventus do której w...

Czy firma Proventus zajmuje się na miejscu również osobami, które jadą do pracy do hotelu? Czy ktos spotkał się z przypadkiem, że w ogłoszeniu o pracę było napisane, że umowa bezpośrednio z właścicielem hotelu na na miejscu okazało się, że z firmą Proventus? Oferta wydaje się super, ale komentarze na forum niepokoją

anonim

(usunięte przez administratora)

Icelanderka

Dokładnie, również zależy mi na aktualnych opiniach, w sumie o każdej firmie można coś negatywnego przeczytać, dużo tez pewnie zależy od miejsca, do którego się jedzie

meda
@Icelanderka 05.04.2016 18:46
Dokładnie, również zależy mi na aktualnych opiniach, w sumie o każdej firmie można coś negatywnego przeczytać, dużo tez pewnie...

tak i rolują na czym się da. Interland od wszystkiego umywa ręce. Jedź na własną rękę

martys3001

Natknąłem się dzisiaj na świeżą ofertę pracy od Interland, możecie skomentować czy warto składać CV na to stanowisko? Pilnie proszę o komentarze, dziękuję i pozdrawiam. Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna m.in. za: •realizację wyznaczonych planów sprzedaży oraz za... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5722304?keywords=&region=

aneczka

czyli nie ma możliwości zatrudnienia się w samym Interlandzie jako firmie, z tego co mówi @ludork a szkoda, bo miałam taką nadzieję. Szukam pracy biurowej w sumie gdziekolwiek i jakąkolwiek więc aplikuję gdzie się da więc i tu spróbuję z nadzieją że się uda, chociaż zasmuciłeś mnie trochę. mimo to dzięki.

anonim

(usunięte przez administratora)

derk

myślę, że nie coś . .. a znajdzie on naprawdę pokaźną listę stanowisk pracy , które oferuje Interland. I tam znajdzie zapewne coś dla siebie ponieważ firma ma duży przekrój różnego rodzaju stanowisk. Czy to praca na lądzie czy też wodzie to chyba się opłaca. Znajomy polecał, także nie mam innego wyjścia jak tylko mu przytaknąć tu na forum

anonim

(usunięte przez administratora)

mm

uciekać daleko od tej firmy (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Interland - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interland