Meat-Pros Sp. z o.o.

Bielsko-biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 407 ocen.

Opinie o Meat-Pros Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meat-Pros Sp. z o.o.

Ja22

Witam. Wraz z chłopakiem byliśmy na szteli w Buckeburg. Tam było super warunki pracy wypłata na czas możliwość wzięcia zaliczki dojazd do pracy busem pracowniczym, ale skończył się sezon więc zjechalismy do PL. Ale zalatwilam pracę na szteli Rostock lecz mieliśmy być na szteli konnern Ale nie było podobno miejsc na hotelach. A co do tego Rostock to tak w biurze powiedziano nam że jest możliwość zaliczek A brygadzista powiedział że nie... brygadziste nie obchodzi czym się dostaniecie do pracy gdzie mówiliśmy ze my bez samochodu Plus ze my nowi to wiadomo że nikogo tu nie znamy... Oprócz tej opinii mamy pytanie jaką sztele polecacie ??? Podaje meila i tam bym prosiła o numer telefonu na tą sztele bo na Internecie znaleźć nie mogę. dariska2707@gmail.com

Obrzydona
@Ja22 05.10.2017 10:22
Witam. Wraz z chłopakiem byliśmy na szteli w Buckeburg. Tam było super warunki pracy wypłata na czas możliwość wzięcia zaliczki...

Smierdzielka czy ty uważasz że jak Cię nie chcieli w Buckeburg to w innym miejscu z Wami wytrzymają.??? Wasz zapach zabija. Ślub za pasem . Ogarnijcie się ludzie. Weźcie za robotę. Po co wam Bozia rączki dała. Ruchy!!! Nigdzie się nie nadajecie. Kąpiel Kąpiel i jeszcze raz Kąpiel

Misia2707
@Obrzydona 04.11.2017 01:40
Smierdzielka czy ty uważasz że jak Cię nie chcieli w Buckeburg to w innym miejscu z Wami wytrzymają.??? Wasz zapach zabija. Ś...

W buckeburg skończył się sezon dlatego zjechalismy... I dlaczego nas oczerniasz ?? Nie znasz A oceniasz

anonymous

Jest bardzo duzo negtywnych opini ja sie do nich dopisuje. Pracowałem kilka miesięcy na terenie Niemiec, Trafiłem na dobre warunki mieszkalne kasa w terminie ale wypłaty to kpina. kroją jak im sie podoba pomiedzy miesiącami moja wypłata rózniła sie o ponad 200 euro (1165-899) różnica to ok 8 godz miedzy miesiącami. O jakimś świstku ile sie zarobiło ile otrącili i za co mozna zapomnieć, od kogoś słyszałem ze mozna dzwonić do biura i poprosić to wtedy przyslą. w sezonie potrzebują ludzi wiec płacą troche wiecej po sezonie krojenie na maxa.

Monika

Witam jestem na tym forum,nową osobą.Chciałabym zapytac,Was czy agencja z którą podpisujecie umowę w miejscu pracy.Zaznacza w umowie ile i za co będzie potrącać pięniędzy z Waszych zarobków.Dziękuję za szczere odpowiedzi.

Patryk
@Monika 07.10.2017 14:32
Witam jestem na tym forum,nową osobą.Chciałabym zapytac,Was czy agencja z którą podpisujecie umowę w miejscu pracy.Zaznacza w u...

Witaj, w umowie nie ma czegos takiego Pobieraja jak chca i ile chca Niektorzy ludzie pracuja bez podpisanej umowy nawet 3 dni

B.

Wszyscy gadacie na tego meat prossa,potem szukacie pracy gdzie indziej .A jak przychodzi co do czego to wracacie z podkulonym ogonem i błaganiem o jeszcze jedna szanse . Czemu Ci co wrócili po nieudanych próbach w innych firmach nie napiszą tu głupiego PRZEPRASZAM .

me
@Seba 07.11.2017 20:47
Ciekawe ile razy przedtem wcale zle się nie czuła a nie przychodziła , :)))

wiesz Sebastianie ze zdazyło jej sie pierwszy raz zle sie poczuc w pracy ;)

seba
@Melka 31.10.2017 13:56
Co takiego ? chyba czlowieku straciles rozum! jezeli wogole go posiadales. Kazda praca jest lepsza od tej przez meat-pross,tam...

Dokładnie piszą te komentarze z nickiem B. Osoby, które tam siedzą, bo maja kryte plecy. Nie polecam meat prosa!!! Mięso to zawsze patologia !! Do tego marna kasa, ja robię za 7 e netto z dodatkami po 8 / 10 godzin, 1250 lekko na miesiąc a tam 950 ha ha

Aga12

witam jade do Frankfurtu nad Menem czy ktos tam pracował i moze sie wypowiedziec na ten temat?

odradzam
@Aga12 06.12.2017 11:51
witam jade do Frankfurtu nad Menem czy ktos tam pracował i moze sie wypowiedziec na ten temat?

Szczerze odradzam, słaba kasa, max co zarobisz to 5,80 a jak będzie donosić to może 6. W innych agencjach dostaniesz 6 na starcie. Polecam Mg solutions. Trzeba robić, ale kasa lepsza.

S.

Pracowałem przez meat prosa trzy razy! Raz było ok, brygadzista spoko, ludzie nawet też. Mieszkanie dobrze wyposażone, ale bardzo mało godzin miałem i trzeba było jechać do innej pracy. Niestety druga praca samo patologia, syf kiła i mogiła. Teraz praca trzecia - również fatalna. Trafiłem na "nie fajnego" brygadzistę ze znajomymi i tak dalej. Do tego nasłuchałem się od kolegi (który jak ja jeździ przez meat prosa), że podobno został wywalony z innej pracy za złe traktowanie ludzi i ściągnął do nowej pracy . W tamtej pracy nie byłem, ale po jego zachowaniu sądzę, że to prawda. Bezczelny, arogancki. Kilka dni mi wystarczyło, tragedia. Tacy ludzie trafią na swoich, którzy nie będą patrzeć na konsekwencje. Ja mam na nich w*** i odpuszczam. Stawka w meat prosie od 5 do 6 e ....... ha ha ha ha to nie Polska, ludzie zacznijcie myśleć.

Szczecinianin

Tak czytam wszystkie te pozytywne opinie, typu,że przerwa,że papieros itp. Przerwa należy się jak psu buda - owszem w de nie jest płatna, ale pisząc o przerwie na fajkę to chyba mówisz o osobach pracujących w biurze albo brygadzistach? Bo nigdy nikt(zwykły Kowalski) nie wychodzi sobie z d#py na fajkę. Co do reszty, standarowo co niektórym sodowka do głowy uderza. pravuje w tej.firmie x lat i co najśmieszniejsze w biurze nie znając nawet podstaw języka , nie dość, ze wydaje się jej,że jest kimś więcej niż zwykła panna A.(nie mylić z Anią)Która wyrobila sobie wśród ludzi opinie osoby o lekkich obyczajach,którzy śmieją się za plecami. Tak samo pobierala opłaty na "obuwie i ciuchy robocze", dlaczego nikt nie zrobi z tym porządku? okradnie ludzi,robienie po złości. Od jakiegoś czasu na firmie jest bus meat pros który ma dowozic ludzi do pracy, szkoda tylko że tym busem jezdzi się na prywatne grille,zakupy do polski albo jezdzi nim tylko jedna osoba mając swoje własne auto...ale jak się lize(żeby tylko) ksiezniczce po zapewne ledwo szkole gimnazjalnej (usunięte przez administratora) to się ma lżej. 3. Wydruki z wypłat (odcinki) ktoś zauważył, że na tym nie ma pozycji mieszkania? jest "zaliczka" dlaczego? Bo zarabiając nawet nie najniższa krajowa nie mogą pobierać za mieszkanie!

były

Proponuje poważnie potraktować negatywne opinie na temat Meat Pros w Britz. Podam jeden skandaliczny przykład (byłem świadkiem wielu)-kobieta po 40 tce zasłabła miała poważne problem z sercem nie była w stanie pracować ,decyzja brygadzistów była prosta nie wzywać karetki sami ją odwieziemy do szpitala .Niestety to było by zbyt piękne ,odprowadzili ją do bramy i kazali iść na parking do auta swojego . Chętni do pracy w tej firmie mogą sobie teraz wyobrazić kim będą w i jak będą traktowani .

Karolina

@Seba, @anonymous upominam Was do zachowania kultury wypowiedzi. Szanujmy się wzajemnie na forum. Tu jest regulamin, którego musimy wzajemnie przestrzegać: https://www.gowork.pl/regulamin Czemu komentarze są podzielone odnośnie pracy z Meat-Pros? Niektórzy z Was są zadowoleni, inni nie? Czy jest to powód nierównego traktowania czy każdy miał inne oczekiwania od tej pracy?

B.
@Karolina 24.11.2017 09:06
@Seba, @anonymous upominam Was do zachowania kultury wypowiedzi. Szanujmy się wzajemnie na forum. Tu jest regulamin, którego mu...

W głównej mierze chodzi o tzw nierówne traktowanie pracowników .W meat pross brygadzista zostaje się nie ze względu na wykształcenie czy znajomosci tylko umiejętności ,każdy może liczyć na avans .I teraz sytuacja wyglada tak ze są ludzie którzy w polskich szkołach nie mieli szans ze wzgeldu na trudności materialne rodziców ale po przyjeździe do Niemiec okazało się ze są to konie do roboty i naraz przyjeżdża taki wypieszczony przez rodziców i po tygodniu jak nie ma na co zwalić i chce wrócić bo się nie udało to najczęściej zwala na brygadzistę ze bez szkoły i on pod takim pracować nie będzie . Wszyscy pracownicy rozliczają się w niemieckich urzędach skarbowych i jak do tej pory nie ma żadnych kar na firmę -czyli wszystko jest w porządku .Firma płaci stawki godzinowe ktore są regulowane prawem ,ale nie wszyscy rozumieją ze dostają zapłacone od chwili wejścia na zakład pracy a nie drogę do pracy czy przerwę na papierosa czy tez na pauzę pracownicza ,tego się nie płaci . Wiec jak ktoś pisze pracowałem 11 godzin to trzeba się zastanowić a kiedy Ty jadłeś odlicz sobie z tego 3 przerwy , ile razy wyszła na papierosa odlicz sobie 6 przerw -Wiec wychodzi ze w pracy byłeś jednak 8 godzin a na zakładzie wraz z przerwami i zmiana odzieży przebywałeś 11 godzin .Mit ze w Niemczech płaca nawet za przerwy jest wyssany z palca . Pozatym pracownik który przepracował w firmie 10 Lat ma prawo do wyższej stawki niż pracownik który pracuje miesiąc ,a o to właśnie najwiecej maja NOWI pretensje . I jak to przeważnie jest każdy NOWY zaczyna od tego ze liczy pieniądze innych ,bo skąd oni maja ,Ano proste pracowali , zarobili ,oszczędzali .Wystarczy podjechać pod kilka zakładów i zobaczyć parkingi jakimi autami jeżdżą pracownicy i samemu wyciągnąć wnioski . Wiadomo jest ze każdemu pracodawcy zależy na pracowniku ,każdy to wie ze jeśli mojemu pracownikowi wiedzie się u mnie dobrze to mi tez , ale no cóż nie wszyscy musza być zadowoleni .I dobrze ze jest to forum i mogą się tu wypisać i wypłakać do woli bo w oczy żaden nie powie dopiero jak są w Polsce to zwalają na kogoś swoje frustracje .Pozdrawiam

Mimona :)

Witam:) przepracowalam trochę w tej firmie kazda stela jest inna. Od znajomych wiem ze najlepsza jest na worstadt badz Gaubik. Wszystko da sie dogadać, kasa na czas, urlop da sie ogarnac.. Dojazdy, wyżywienie. Praca 9-9,5 h. Znajomi zadowoleni, wiec jesli chce sie pracowac to warunki bardzo korzystne:)

B.
@Mimona :) 05.11.2017 14:54
Witam:) przepracowalam trochę w tej firmie kazda stela jest inna. Od znajomych wiem ze najlepsza jest na worstadt badz Gaubik....

Szczera prawda

Były pracownik
@B. 05.11.2017 22:29
Szczera prawda

Nie wiem ale wszędzie jest jednakowo kto wchodzi brygadzistą w tyłek to może go nie być w pracy to i tak ma godziny albo zejdzie o 22 to i tak ma wpisaną całą nocke. A jeszcze do tego że wpisują godziny to ma największą stawkę.Albo na rannych zmianach jest 9.5god a niektórzy mają 10 god i schodzą że wszystkimi jednakowo do pracy. To jest nienormalne.

on_7

Zasady jakie panują w pracy w Rostocku są żenujące. Jak kapujesz do brygadzisty to masz dobra wypłatę i godziny zagwarantowane. Tempo pracy szybkie, atmosfera fatalna, nikt ze sobą nie może rozmawiać. Omijajcie szerokim łukiem !

Niki
@Portowiec 02.11.2017 17:27
Zapraszam do wspolnego zlozenia wnioski do sadu

Jesteś malolatem który nie daje sobie rady żeby na siebie zapracować i myślisz że sądy Ci pomogą. Polecam Ci brygadzistke A .Lisiak on by ci pokazala jak pracować. W 10min płakał byś jak bóbr. Po takiej szkole nie narzekał byś na inne miejsca pracy.

Ame
@on_7 28.10.2017 18:06
Zasady jakie panują w pracy w Rostocku są żenujące. Jak kapujesz do brygadzisty to masz dobra wypłatę i godziny zagwarantowane....

tak samo jest w buckeburgu ..brygadzista (usunięte przez administratora) cie za free jesli mu cos nie pasuje tak samo panie w biurze jesli donosisz do biura i do brygadzisty to wejda ci w (usunięte przez administratora) i taka jest prawda ..

Portowiec

Witam szukam osob do wspòlnego zlozenia wniosku do sadu o mobing i wykorzystywaniu ludzi itp. Gdzie stosuje sie w pracy w rostock. Prosze sie nie badz i pisac. Kontakt do mnie 791 194 022.

Nick
@Portowiec 02.11.2017 17:25
Witam szukam osob do wspòlnego zlozenia wniosku do sadu o mobing i wykorzystywaniu ludzi itp. Gdzie stosuje sie w pracy w rosto...

Czy ty wogole znasz pojęcie słowa mobing??? Przeczytaj i być na tyle dorosły aby się przyznać do tego czy byłeś tak potraktowany. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegająca na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Nie sądzę by ktoś Cię tak traktował. A teraz powiedz ile przepracowales w tej firmie. ??? pracownik jest zobowiązany wykonywać pracę sumiennie i starannie oraz stosować się do poleceń przełożonych, ale niektórym w dzisiejszych czasach wydaje się że pracodawca ma przyjac do swiadomosci każde zachowanie pracownika i nie można nawet głosu na pracownika podnieść bo zaraz jest oskarżony o mobing. Żenada.

Misia2707
@Portowiec 02.11.2017 17:25
Witam szukam osob do wspòlnego zlozenia wniosku do sadu o mobing i wykorzystywaniu ludzi itp. Gdzie stosuje sie w pracy w rosto...

Też byłam w Rostock wraz z chłopakiem... tragedia tam żeby mieć dobra kasę musisz być rodzina dla brygadzisty... konnern tragedia stawka niby 5,50 ale nie każdy mój chłopak miał więcej godzin ode mnie A dostał mniej buckeburg było najlepiej stawka nam wychodziła ponad 6€ brygadzisci super polecam tę sztele

Indyk

Masz całkowitą rację kalarepo, ale ludzie są sami sobie winni. Należy pamiętać że w Niemczech nie wolno pracować dłużej niż 10 godzin dziennie, A pomiędzy zmianami musi być 11 godzin przerwy. Chętnie bym poszedł popracować chociaż na jeden dzień w Britz, tylko po to żeby powiedziec tym skurvialym brygadzistom do czego się nadają i co pracodawcy grozi za łamanie praw pracownika, o mobbingu nie wspominając. Na niemieckiej umowie za 9 euro brutto, za 220 godzin pracy dostałem 1800 Euro na rękę za pracę dużo lżejsza. Hwdp meat prosowi i polakom którzy daja się tak ponizac za połowę należnego wynagrodzenia i zanizaja stawki tym którzy mieszkają w Niemczech na stałe.

Kalarepa
@Indyk 11.10.2017 11:33
Masz całkowitą rację kalarepo, ale ludzie są sami sobie winni. Należy pamiętać że w Niemczech nie wolno pracować dłużej niż 10...

Rozumiem ze Pan mieszka tez na stałe w Niemczech i wie jakie są normalne warunki pracy, czyli 7,5h dziennie!!! I ze NORMALNY szanujący pracodawca nie pozwala na prace po 14h dziennie! ???????? No a jeśli potrzeba to max 10godzin i to po wcześniejszym zapytaniu. Pozdrawiam Pana serdecznie, chętnie sie wybiorę tez na jeden dzień tam do pracy by tak samo potraktować brygadzistów jak oni mnie i tych biednych ludzi. ????????????

MPPolska

A ja pracuje w tej firmie tylko że w Polsce i jestem zadowolona????na godzinę mam prawie raz wiecej niż w poprzedniej firmie. Nie jesteśmy główna firma tylko podwykonawcami ale i od głównej i od naszej kierownictwo bardzo dobre ????

Kalarepa

Ludzie zastanówcie sie co wy gadacie!!! Jak można powiedzieć ze ktoś jest nierobem bo nie chce pracować 200-220h miesięcznie za 1000-1200€ ! Nikt normalny i szanujący sie nie da sie poniżać w tym syfie za takie warunki pracy. Pracowałam w britz, i żałuje ze w ogóle dalam sie na to namówić. Pani brygadzistka, Byla pózniej tez szefowa , Pani Gosi... kawał k**rwy! Gnoi ludzi, wyzywa, poniża. Dobrze maja tylko Ci co donoszą i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzą. No i Pani Ania która bierze za prace 500zl, za moich czasów została wywalona i miała zakaz wchodzenia na firmę, a bąk palił głupa ze on nic nie wie o tym . Ja szybko zrezygnowałam i wróciłam do polski. Po miesiącu znalazłam prace z prawdziwej niemieckiej firmie, praca lekka,przyjemna i nie tyram jak wół, nie wiedziałam ze tak można pracować i to u prawdziwego Niemca!!! Praca od poniedziałku do piątku, czasem zdaza sie sobota na która jak ktoś chce moze przyjść jak nie to nie nikt nie zmusza i za stawkę 11,85€ !!! Wiec darujcie sobie ubliżanie tym biednym ludzia ze robic im sie nie chce i marudzą, bo w meat pros przeżyć można prawdziwe piekło na ziemi .

Matyjas
@Kalarepa 10.10.2017 15:40
Ludzie zastanówcie sie co wy gadacie!!! Jak można powiedzieć ze ktoś jest nierobem bo nie chce pracować 200-220h miesięcznie za...

Witam. Do Pani "Kalarepa" czy mógł bym dowiedzieć się w jakiej pani pracuje teraz firmie? Przepraszam za pytanie ale zależy mi na rzetelnej oraz uczciwej firmie.

Monika

Witam jestem na tym forum,nową osobą.Chciałabym zapytac,Was czy agencja z którą podpisujecie umowę w miejscu pracy.Zaznacza w umowie ile i za co będzie potrącać pięniędzy z Waszych zarobków.Dziękuję za szczere odpowiedzi.

Paulina

Dzisiaj święto w Niemczech nikt żadne firmy nie pracują a z meat pros zapier...... za darmoche : ) takich ludzi im trzeba które zamkną gęby u będą robić po 250 h za 800 € haha

Karolina

@Ex pracownik KA to może opowiedz z Twojej perspektywy jak wyglądały mieszkania, które zapewniła Wam firma Meat-Pros. I jak współpracowałeś z tą firmą to może opowiesz o swoich doświadczeniach z firmą. Czy byłeś zadowolony czy też nie?

Ex pracownik KA
@Karolina 29.09.2017 14:10
@Ex pracownik KA to może opowiedz z Twojej perspektywy jak wyglądały mieszkania, które zapewniła Wam firma Meat-Pros. I jak wsp...

Szkoda pisać wszystko jeszcze raz. Polecam poczytać wcześniejsze moje komentarze i innych osób. Na poważnie brałbym te negatywne opinie.

Karolina

@Ewakuacja czy wursztad to nazwa firmy czy miejscowość? Bo watek dotyczy firmy Meat-Pros Sp. z o.o. w Bielsko Białej. Wiesz o tym?

Pracownik 2017
@Karolina 22.09.2017 13:01
@Ewakuacja czy wursztad to nazwa firmy czy miejscowość? Bo watek dotyczy firmy Meat-Pros Sp. z o.o. w Bielsko Białej. Wiesz o t...

@Karolina chodzi o miejscowość, mowa jest cały czas o Meat-Pros.

Ewakuacja

Byłem w wursztad . Praca dobra ale ten dojazd masakra ze by bus przyjechal to sie czeka po 45 minut do godziny na deszcze ,a potem jak sie katar dostanie czy goraczke to sie drą ze specjalnie . Jak specjalnie ??? Robie caly dzien w zimnym wyjde jest zimno zanim do domu dojade to jest 18-30 i jeszcze kaza placic za tego busa ???? Dlaczego na Kaubik stoja trzy busy a na wursztad ani jeden ??? To nie jest normalne

Karolina

@Pakowacz a na umowie jaką miałeś stawkę? Czy dostajesz mniej niż na umowie, która podpisałeś przed podjęciem współpracy z firmą Meat-Pros Sp. z o.o.? Może tak jak pisze @Brutto to chodzi o stawki brutto i netto?

Padnij

Jak to jest że firma płaci ludzią po 5 euro a na umowie jest minimalna 8:50, dlaczego niemieckie prawo się tym nie zajmie, przez 10 lat to ta firma oszukala setki tysięcy ludzi i setki tysięcy euro nie legalnie bierze na swoje konto, płatny urlop? Zapomnij nic nie dostaniesz musisz przerobić cały rok i dopiero dostaniesz 20 dni urlopu do wykorzystania a i tal tak w go nie dadzą Ci wykorzystać bo na nowy rok urlop ci przepada

Brutto
@Padnij 26.08.2017 11:14
Jak to jest że firma płaci ludzią po 5 euro a na umowie jest minimalna 8:50, dlaczego niemieckie prawo się tym nie zajmie, prz...

A Padnij wie ze na umowie jest brutto a wypłaca sie netto :D

Pakowacz

Witam wszystkich. Uważajcie na tą firmę wykorzystują i okradaja ludzi obiecują kokosy w biurze a nie zarobisz więcej niż 5 euro na godzinę. Pójdziesz w sobotę albo niedzielę to jeszcze ci mniej policzą niż normalnie. Niemieckie warunki to tam nigdy nie było mi nie będzie

Bobidreams

W NEURRUPIN jest spoko ....praca N produkcji jest super pakowanie też najgorszy dział to myjka gorąco i trzeba zapierniczac ludzie zmieniają się jak rękawiczki dział na którym sami Polacy brak współpracy ....ogólnie na całym zakładzie jest 30 Polaków i resztą Niemcy ,Polak nie rządzi Polakiem więc nie ma gnojenia to jest super ze jesteśmy pod Niemców. ...pozdrawiam Arka który tu nadzoruje wszystkim

adam bytom

chcial bym pozdrwic brata szefa on to spoko gosciu pracowal niedaleko weimaru z zemna robertem i adamem jezdzilismy oplem vivaro co tydzien do domu razem z ksiedzem jak to czytasz to zdrowko.adam.to bylo gdzies 9-10 lat temu.grzes daj jakies namiary.

Pracownik

Przecież ta Firma to kpina, nie polecam nikomu. Czy ktoś posiada może zdjecia ubrań w jakie są ubierani pracownicy... koszule stylizowane na znany w całej europie obóz. Chętnie nagłośnie sprawę mocniej. Stawka, warunki pracy i reszta nie podlega w ogółe żadnej dyskusji, po 12h od pon do soboty za 6 euro.

Karolina

Przypominam, że na forum obowiązuje każdego użytkownika regulamin, który zabrania używania wulgaryzmów. Całość do przeczytania tutaj: http://www.gowork.pl/regulamin. @Cinek @Joanna czy przed podpisaniem umowy zostaliście poinformowani o takich warunkach pracy? A może ktoś się również wypowie na temat pracy w polskich oddziałach firmy Meat-Pros? Bo aktualnie poszukują również pracowników w Polsce http://www.gowork.pl/praca/meat-pros-sp.-z-o.o.;pr i potencjalni pracownicy chętnie, by się z forum dowiedzieli jak wygląda współpraca.

Cinek

Umowa na niemieckich warunkach... smiech na sali zap***ierdo po 14 godzin dziennie... taka sama stawka za nagdodziny+0%... zlodziejska agencja.

abc

Jestem tu na miejscu i może warto napisać konstruktywną opinię dla osób które chcą przyjechać. Jeżeli jedziecie przez biuro z Bielska to nie sugerujcie się tym co mówią o warunkach mieszkaniowych itd, oni tylko kłamać potrafią. Stawka około pięciu euro a studenci podobno dostają więcej. Możecie trafić do miejsca tak śmierdzącego i zaniedbanego że uciekają stamtąd wszyscy normalni ludzie tzn robale, połamane łózka, zimna woda i zasikane podlogi. Mozecie też trafić do całkiem normalnego miejsca (ja mam to szczęście) i mieszkać jak człowiek. Praca jest różna i zależy od działu na jaki się trafi, ale wszystko jest do przetrwania- pewne jest, że mianem lekkiej się jej nie określi. Osoby zarządzające raczej przyjemne, na współpracownikow trzeba uwazac. Wypłata zawsze na czas, pasków nie ma ale nigdy nie miałem z kwotą problemów.

Pracownik

Jesli masz zapytanie kto to jest p.Beata, Jesli pracujesz w worrstadt to wiesz kto to jest czyli dolmecze p. Monika I Darka.

kulfon
@Pracownik 09.07.2017 12:11
Jesli masz zapytanie kto to jest p.Beata, Jesli pracujesz w worrstadt to wiesz kto to jest czyli dolmecze p. Monika I Darka....

Bo chce jechac do pracy do worrstadt i sam nie wie czy jechac

anonim

(usunięte przez administratora)

kulfon

Jaki pracownik ma zapytanie kto to jest p. Beata

marian

Wstyd mi,ze ta firma jest z Bielska-Bialej,z Beskidow,moich terenow[jestem z Zywca].Pracowalem tam przez miesiac w Durmersheim ,to jest zwykly [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za grosze z pseudo umowa .Zadnych rozliczen za prace ,pobyt i dojazd.Praca po10-15 godzin za 5,5euro[charowa].Zstanawiam sie nad pozwem do sadu,dosc tego niewolnictwa.gorzej niz w 19-stym wieku. Pozdrawiam Marian

anonymous
@marian 22.06.2017 16:20
Wstyd mi,ze ta firma jest z Bielska-Bialej,z Beskidow,moich terenow[jestem z Zywca].Pracowalem tam przez miesiac w Durmersheim...

zapewne znajdzie sie bardzo duzo chetnych oszukanych ludzi zeby zająć sie tą firmą w sądzie.

qlaud

Praca po 10-15 h w sezonie za marną stawkę bo średnio za 240 h się zarabiało po 1100 - 1200 euro kpina nie polecam

Kwiatuzek

SERDECZNIE ODRADZAM PRACUJE SIĘ ZA 5 EURO PO 14 GODZIN WARUNKI PRACY TRAGICZNE POLAKÓW TRAKTUJE SIĘ JAK ŚMIECI WOGÓLE BRAK SZACUNKU MIESZKANIE W BUCKEBURG TRAGEDIA NIGDY WIĘCEJ DZIWIĘ SIĘ ŻE TAKIE BIURO NADAL ISTNIEJE OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIE WYBIERAJCIE SIĘ TAM SZKODA NERWÓW I PIENIĘDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstyd polski na zachodzie

Hej wszystkim. Jak tak czytam co tam sie dzieje, to identycznie jest w Tonnies w Weissenfels. Ale taki urok tej pracy. To jest rzeznia. Nie spodziewajcie sie kwiatów i perfum...to daje duzo do myślenia...podziwiam ludzi którzy tam wytrzymują, aby zarobić na rodziny, dzieci...i tak to prawda. Alkohol i narkotyki to codziennosc, zrownanie człowieka z ziemia również. Czasami zastanawiam sie czemu oni trzymają takich majstrów, którzy tak naprawdę nie nadają sie na nic. Przecież wśród pracowników jest wiele osób którzy potrafią poprowadzić tok pracy bez terroru. Ale przecież musi byc tak ze jeden ma przywileje bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] druga ma bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] daje a trzeci bo jest bratem siostry babki i prababki...zobaczcie co to świadczy o nas polakach. A co najlepsze jeszcze inni placa za dzien wolny i maja wpisana dniowke...albo wodke stawiaja nie mowiac o czym innym...:DWSTYD, LUDZIE WSTYD. PANIE W BIURZE TROCHE WIECEJ CZLOWIEKA W SOBIE. JESTESCIE MATKAMI TAK SAMO, TYLKO ZE WY SIEDZICIE W BIURZE. PRZEPRACUJCIE CHOCIAZ JEDEN DZIEN NA HALI GDZIE JEST 3 STOPNIE , ZAPIERDALAJCIE NA PAUZE ZEBY ZJESC W BIEGU. O OKRESIE NIE MOWIE, BO PEWNIE BIERZECIE CHOROBOWE NA TEN CZAS. A MEZCZYZN NiE TRAKTUJCIE JAK MASZYNY, ONI TEZ SA LUDZMI I MAJA UCZUCIA.

Wujek Dobra Rada

Żądajcie umowy o pracę przed wyjazdem, na każdej umowie agencyjnej musisz mieć wpisane minmalne pensum godzin np. na tydzień lub miesiąc ,jesli nie ma takowych wpisanych to możesz pracować nawet 2h dziennie lub 1h na tydzien( uwaga- często oszuści z różnych agencji piszą tylko na umowach cały etat lub półetatu-to haczyk ) ! Jesli podpiszesz takowa umowę bez wpisanych godzin minimalnych to pózniej mozesz niezle się zdziwić jak przesiedzisz kontrakt na kwaterze a nie w fabryce ! Lepiej żądać umowy przesłanej np.emailem przed wyjazdem -po co narażać się na koszty zwiazane z podróżą itp , To samo dotyczy umów na mieszkania -trzeba nauczyć ich ( tych z agencji) aby zaczęli dbać także o swoich pracowników a nie tylko o klientów (czyli pracodawców), a tak- przyjeżdża taki gdzieś z małej wioski -kwaterują go w mieszkaniu po10 osób ( 3os w pokoju itp ) i jeszcze nie ma godzin do pracy .Po miesiącu czy dwóch zniechęcony rezygnuje -a na jego miejsce jest następny ,który znów podpisuje taka śmieciową umowę, i tak biznes sie kreci ale tylko dla agencji -NIE POZWALAJCIE NA TO ,ABY NAPYCHAC KIESZEŃ AGENCJOM JEŚLI NIE SPEŁNIAJĄ ELEMENTARNYCH WYMOGÓW DOTYCZĄCYCH PRACY ,PŁACY I ZAMIESZKANIA .

Nick Name

Praca Britz-Chorin marynowanie mięsa- ktoś był , będę wdzięczny za opinie ?

NIUSKA

MATEUSZ ! Przestan pisac bajki bo to nie ta strona. MP to nie firma .To darmozjady i oszusci na mega skale. Przed wyjazdem obiecaja Ci gory ,po przyjezdzie do Niemiec wypinaja sie i robta co chceta.Odradzam kazdemu komu przez mysl przejdzie zeby tam jechac . NAJGORSI Z MOZLIWYCH !!!!!!

on
@NIUSKA 23.05.2017 17:36
MATEUSZ ! Przestan pisac bajki bo to nie ta strona. MP to nie firma .To darmozjady i oszusci na mega skale. Przed wyjazdem obie...

witam mam ogolne pytanie slyszalam ze meat pros wchodzi do constaru w starachowicach, kiedys tam pracowałam.a moze ktos wie kto tam bedzie opiekunem grupy.dawniej był fany facet ale sam zrezygnował doswiadczony fachowiec i zarazem ludzki.

Ex pracownik

Mateusz Chcesz mi powiedziec że meatpros płaci ponad 10e/h? Za ile godzin przepracowanych w miesiącu?

Ex pracownik

Wazeliniarze firmy maja przywileje skoro dostajesz na poczte pasek z wyplaty. Widzę że twardo bronisz firmę. Pochwal się stawką za godz. Ile to Bąk płaci 4, 4.50? Na niemieckiej umowie. Meldunek jest? Krankenkasse opacone z pierwszym dniem podjęcia pracy?

Mateusz
@Ex pracownik 17.05.2017 22:11
Wazeliniarze firmy maja przywileje skoro dostajesz na poczte pasek z wyplaty. Widzę że twardo bronisz firmę. Pochwal się stawką...

Jest AOK , jest meldunek , jest porzadne mieszkanie , normalny szef i wyplaty standardowe do 1500€ .Trafiles na durna sztele .Jego najlepsze zakłady to Gau Bickelheim i Worrstad .Szefowa Monika ,Darek i Beata . Tu pracuje ponad 300 osob i nikt nie narzeka .

Ex pracownik

Widzę że Ty masz problem z matematyką. Za 16 godzin po 4.50=72e powinno się znaleźć na moim koncie. I weź mi tu nie pitol o podatkach i innych chorych kosztach które ta firma wymyśla. Szkoda że nie wspomniałeś o klasie podatkowej która tutaj obowiązuje każdego pracownika mającego "niemiecka umowe"(czyt. żart). Jeszcze mi powiedz że dostajesz pasek z wypłaty to już wogole parskne smiechem

Mateusz
@Ex pracownik 17.05.2017 17:56
Widzę że Ty masz problem z matematyką. Za 16 godzin po 4.50=72e powinno się znaleźć na moim koncie. I weź mi tu nie pitol o pod...

Ja dostaje na meila tak jak sobie życzyłem :)) Ale trzeba miec meila ktorego Ty pewnie nawet nie posiadasz ,:))))

Ex pracownik

dostaniesz wyplate ale okrojona nie wiadomo za co. Jak ja pozegnalem sie z ta firma. Za 16 godzin pracy dostslem bodajze 8e wyplaty. Do tego swiadectwo pracy mijajace sie ogromnie z prawda. Na oczy to tylko nie widzialem pasków. Ale to chyba nie ja jedyny

Mateusz
@Ex pracownik 14.05.2017 10:06
dostaniesz wyplate ale okrojona nie wiadomo za co. Jak ja pozegnalem sie z ta firma. Za 16 godzin pracy dostslem bodajze 8e wyp...

Jak za co z tych 16 godzin odejmij sobie 19% podatku ,następnie jakies 15% krankenkasse ,jakie 4,5 % na rente ,dojazd do pracy plus wyzywienie w niektorych filiach .To Ci powiem jak przeliczyłem to juz Ci braklo dołożyli do Ciebie .Najpierw sie dowiedz jakie obowiązkowe opłaty musza Ci sciagnac a potem gderaj

xyz

Czy rezygnując z pracy dostaliście swoje wypłaty będąc w kraju i zgadzały się one?

anonymous
@xyz 12.05.2017 16:45
Czy rezygnując z pracy dostaliście swoje wypłaty będąc w kraju i zgadzały się one?

Ja dostałem zaniżoną wypłate. odeszłem mając 63 h + do tego niewykorzystany urlop jakies 5-6 dni na umowie po 7 h. przeliczałem wypłate i 140 euro za mało dostałem

Qaqa

Witam.We wtorek mam być w miejscowości Luhden31711 wie ktoś coś, jak tam jest?? Proszę o odpowiedź

Patryk

Zaraz bedzie ze teksty pisza z bielska albo z berlina , albo na zlecenie :)) Prawda jest taka ze pracowalem na trzecch sztelach tej firmy . Dopiero w Wursztad znalazlem to czego szukalem . Czasami jest stres to fakt , bo ludzi brakuje bo sa na urlopach albo na chorobowym , ale majstry tak ustawiaja prace ze sie wyrabiamy . Najlepszy majster to Krzysiek , uczy Rumunow Polskiego , zawsze jest wesolo i praca spokojnie plynie . Pozdrawiam SZefowa , wracaj do zdrowka :))

Patryk123

Pracuje na szteli w Gabik prowadzonej przez Pania Monika ,praca zgodna z umowa ,wypłata na czas, pełen pakiet socjalny

Zakochance ;))

Pracuje w Gaubik 5 lat ,odkąd jest Pani Monika szefem nie ma wyzwisk ,stresu ,wszystko jest na czas .Urlopy sa dla wszystkich nie tylko dla uprzywilejowanych jak to bylo za innego pseudomajstra.Pozdrawiamy z urlopu i życzymy dalszych sukcesów

Patryk123

Pracuje na szteli w Gabik prowadzonej przez Pania Monika ,praca zgodna z umowa ,wypłata na czas, pełen pakiet socjalny

olaf

Przepracowałem rok w Gaubik ,stele prowadzi Pani Monika na cale szczescie ,bez mobingu bez wyzwisk oby tak dalej

Marcin

Polecam stele w Worsztad ktora prowadzi Pani Monika .Wyplata na czas ,zainteresowanie ludzmi ,dobre warunki mieszkaniowe .Dowoz do pracy .Pelen pakiet socjalny .

Zostaw opinię o Meat-Pros Sp. z o.o. - Bielsko-biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meat-Pros Sp. z o.o.