APATOR RECTOR Sp. z o.o.

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 273 ocen.

APATOR RECTOR Sp. z o.o.
2 273 6 1

Opinie o APATOR RECTOR Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Zuza

Może napiszecie coś nowego o pracy w firmie? Warto szukać tu swojego miejsca?

Albatros
@Atddk 12.08.2018 09:49

Praktycznie już nie

Igor

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

mombas
@Igor 15.08.2018 21:13

Zapewne firma potrzebuje ludzi do pracy bo ludzie stąd uciekają. Najlepsza wskazówka dla kandydata przed rozmową to w ogóle nie iść na rozmowę do tej prymitywnej firmy bo naprawdę nie warto. Jest dużo lepszych firm.

Ratatuj

Jak zaczynaliśmy pracę na Sulechowskiej, a później na Osadniczej (mowa o paszportyzacji) to zupełnie inna ekipa zarządzała i zupełnie inaczej wprowadzało się dane. Byłem wtedy świeżo po studiach. Pracowało się dobrze, bo była fajna atmosfera, były problemy, ale nikt nikomu nie podkładał jakoś specjalnie świni. Pamiętam, że z ludźmi, z którymi wprowadzałem dane i czasem też z liderami chodziłem na browar. Razem spędzało się wieczory, a potem przychodziło do pracy na dziesiątą i nikt się tego nie czepiał. Pieniądze były w porządku, praca trudna, ale i weryfikacja nie była zbyt złośliwa. Pomijając pojedyncze przypadki, ale wszędzie to się mogło zdarzyć. Zostawało się chętnie, bo zwyczajnie materiał był dobry, klient mniej wymagający, a liderzy i kierownictwo bardziej myślało o pracownikach. W 2012 roku nawet strefę kibica w tych chałupniczych warunkach udało się zorganizować. Ale, jak to w życiu bywa, coś musiało pójść nie tak. Chodzi tutaj o to, że wielu ludzi zmieniły pieniądze i korporacja w jaką przerodził się ten wydział. Pamiętajmy, że kierownicy i liderzy wywodzili się zawsze z operatorów. Zatem każdy z nich wiedział, jak wygląda ta praca na dole. Mogli wybrać kim się staną później. Ten mój głos nieco sentymentalny się wydaje, ale mam dobre wspomnienia z tą pracą. Dzisiaj to już całkiem inna firma i inny świat. Ale kilka lat tam miło spędziłem. Jeszcze na starych śmieciach. Pozdrawiam swojego pierwszego lidera Łukasza M. Pewnie tego nie przeczyta. Kto wie, czy ktoś z tu zaglądających jeszcze go pamięta. Pozdrawiam wszystkich:)

Karol

Wypowiedzi są różne bo różne są oceny pracowników!!!

dżaga
@Karol 12.07.2018 18:42

Wypowiedzi są różne, ale łączy je jedna wspólna cecha, a mianowicie taka, że są wszystkie negatywne. Nie da się ukryć, że ta firma to kompletne dno.

albatros

Ciekawe komu się nie spodobało streszczenie ogłoszeń parafialnych prezesa, skoro zostało to usunięte?

mayster

Tamten usunięty wpis o wypowiedzi prezesa sprzed miesiąca był lepszy. Ten jest trochę skrótowy. Zapomniałeś o jeszcze jednym punkcie: "Jesteśmy najlepsi na świecie i mamy duży potencjał (szkoda tylko, że świat o tym nie wie)".

mayster

Drodzy koledzy i koleżanki, muszę Was zasmucić. Niestety nie jest to zbytnio wiarygodny portal ponieważ negatywne opinie są stąd usuwane. Wystarczy, że firma zapłaci i wybrane opinie po prostu znikają. Skąd to wiem, a no stąd bo to sprawdziłem. Tak się składa, że co jakiś czas robię kopię wszystkich wpisów. Taka niespodzianka.

Iwona

@albatros, dzięki za opinię. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w APATOR RECTOR można liczyć na jakieś premie lub benefity pozapłacowe? A może zechciałbyś napisać jak oceniasz warunki zatrudnienia w tej firmie? Te informacje będą cenne dla osób, które chcą podjąć pracę w tym miejscu.

albatros
@Iwona 25.06.2018 12:59

Z benefitów, nie ma niczego o czym warto wspomnieć, a Fundusz Socjalny, to psi obowiązek pracodawcy. Jedyne co można polecić, to jak się czasem Ciebie zobaczy w mini i obcisłej koszulce, to na chwilę się robi milej, ale Ty też stąd odejdziesz jak tylko dostaniesz odpowiednią ofertę z innej firmy, więc potencjalni chętni nie powinni się napalać... Warunki płacowe nie są konkurencyjne - co potwierdzają oferty dla osób które już odeszły - przeskok jest tak duży, że firma nie jest w stanie nikogo zatrzymać, bo jej nie stać. Podkreślam jeszcze raz, nie zachęciłbym nikogo do pracy w AR w aktualnej sytuacji, bo szkoda mi swojej reputacji wśród wrogów i znajomych.

Iwona

@alabtros, Twój komentarz niewiele mówi o samej pracy w APATOR RECTOR. Zachęcam Cię do napisania opinii na temat pracy w tej firmie. Jaka atmosfera pracy panuje w APATOR RECTOR?

albatros
@Iwona 19.06.2018 14:20

Może mój komentarz nie wiele mówi o samej pracy, ale wiele mówi na temat tego czy na dzień dzisiejszy warto startować tutaj do pracy.... Atmosfera jest ok, ale atmosfera Cię nie nakarmi... W aktualnej sytuacji nikogo z czystym sercem bym nie zachęcał do pracy u nas... Dodatkowo pracujemy na starym sprzęcie, a w upały klima nie w każdym pomieszczeniu daje radę i w takim pomieszczeniu atmosfera się baaaaardzo zagęszcza....

Iwona

@anonymous, zgadza się. Masz rację. Przepraszam za przeoczenie. Jesteś pracownikiem w firmie APATOR RECTOR czy masz zamiar aplikować? Może napiszesz coś o swoich doświadczeniach z tą firmą?

Iwona

@adam, @tongpo, czy pracujesz lub pracowałeś w APATOR RECTOR? Jeśli tak to proszę wyraź swoją opinię o pracy w tym miejscu. @Ula, na stronie internetowej firmy można znaleźć aktualne oferty pracy: http://www.apator.com/pl/grupa-apator/kariera/aktualne-oferty-pracy Czy masz zamiar aplikować na któreś stanowisko?

anonymous
@Iwona 04.06.2018 23:23

@Iwona, małe sprostowanie, te oferty nie dotyczą firmy apator rector, lecz pozostałych firm z grupy kapitałowej apator. Siedziba firmy apator rector znajduje się w Zielonej Górze, natomiast żadne z tych ogłoszeń nie dotyczy tego miasta

Ula

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Iwona

@pier, pytałam o aktualności, na forum nie wszystkie wcześniejsze opinie muszą być jednoznaczne z obecnym stanem rzeczy. Nie mam na celu pisanie jedynie o pozytywach, można pisać o złych stronach, ale podpierać je konkretami, dlatego podpytywałam co jeszcze można o APATOR RECTOR powiedzieć.

tongpo
@GalAn 19.05.2018 21:52

Czyżbyś uważał, że to świetna firma? No może dla ciebie i twoich kombinacji tak panie "chińska koszula".

Iwona

Analizując forum @dobra rada, trudno się domyślić co jest tak naprawdę przyczyną tego, żeby dać sobie z APATOR RECTOR spokój. Ktoś pisał o kierownictwie i bonach ale czy to wystarczający powód? Możesz podać inne argumenty, które przekonałby innych?

pier
@Iwona 12.04.2018 20:15

Raczej nie trudno domyślić się co jest tak naprawdę przyczyną tego, żeby dać sobie spokój z tą firmą. Po co się powtarzać, a wystarczy poczytać sobie poniższe komentarze i wniosek będzie czysty i przejrzysty, że to beznadziejna firma. Zresztą kto tam pracował ten dobrze wie jak jest. Niedawno wypowiedzenia dostali dyrektorzy. Jak jeszcze ktoś wreszcie zrobi porządek z tymi wszystkimi leserami/leserkami na kierowniczych stanowiskach to może będzie jakaś nadzieja na tą firmę, a jak nie to pewnie upadłość wisi w powietrzu.

Dawid

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Sytuacja wyjaśniła się już ?

dobra rada
@Dawid 18.03.2018 12:54

Człowieku poczytaj sobie opinie i daj sobie spokój z aplikowaniem. Stąd trzeba uciekać, a nie aplikować no chyba, że jesteś już naprawdę zdesperowany i nie możesz niczego innego znaleźć. Z czym miała się sytuacja wyjaśnić. Chyba tylko z tym, że z każdym miesiącem jest tylko gorzej.

Saszka

Po co się stresować, jak można wyemigrować? Ciepło macie na hali? :)

Obserwator
@info2 07.03.2018 22:32

Elkomtech jest zarządzany przez Apatora Nie ma co liczyć na zmiany w Rectorze po połączeniu. Zmiany będą w Elkomtechu aby go dostosować do standardów Rectora.

Paweł

Jesteście pewni, że nie można o firmie napisać coś pozytywnego?

Xiaoping
@Antek 19.01.2018 16:41

Konkretów tu już bardzo dużo zostało napisanych i nie ma sensu się powtarzać. Jeśli chodzi o to czego unikać to najlepiej tej całej upadającej firmy.

dexter

Prymitywna firma z prymitywnym podejściem do ludzi, niedotrzymująca terminów wykonywania projektów. Firma z przestarzałymi technologiami i sprzętem. To co mówią nie ma absolutnie odzwierciedlenia w rzeczywistości. Jest wszechobecny syndrom mydlenia oczu. W sumie to nie ma co się dziwić, że ta firma jest tak potężnie zadłużona i tonie skoro jest w niej dwa razy więcej dyrektorów jak pięter w budynku. Do tego dochodzą jeszcze kierownicy projektów, różni kierownicy, zastępcy kierowników, itp. Brak jakiejkolwiek kompetencji w zarządzaniu.

anonymous

Czy paszportyzacja jeszcze istnieje? Kiedys to byly czasy w tej firmie. Codziennie kilka paczek same wioski samemu sie wybieralo :-) żyła złota swego czasu :-)

Tina
@anonymous 24.11.2017 06:48

Słyszałam, że człowiek o dwóch twarzach gustujący w chińskiej odzieży dalej niestety tam pracuje w najlepsze.

chichuachua

Totalnie beznadziejna firma, bez żadnych perspektyw na przyszłość, w której rządzą układy, kolesiostwo, znajomości i cwaniactwo. Jak ktoś ma "plecy", znajomości i dorwie się do kierownikowania to choćby był leserem, niewiele robił tylko dużo gadał to i tak nikt i nic tego nie zmieni. Można mówić i pokazywać różne dowody na to, że dana osoba powinna zostać zmieniona, ale co z tego bo przecież chroni ją immunitet kolesiostwa. W firmie jest cała gwardia ludzi jest od zarządzania, kierownikowania, statystyk ilościowych, a robić nie ma komu. Możesz być bardzo w porządku, starać się, pracować, być dokładnym, a i tak nikt tego nie doceni. Firma zapewnia kontakt z przestarzałymi technologiami i pracę na starym sprzęcie. Jednym słowem porażka i dno. Absolutnie odradzam pracę w tej firmie.

Iwona

@były wprowadzacz - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w APATOR RECTOR Sp. z o.o.? Piszesz, że firma jest źle zarządzana przez kierownictwo - skąd taka opinia? Czy Twoim zdaniem przekłada się to na sytuację pracowników? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Czy jest ono wypłacane regularnie? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Bella
@Iwona 22.08.2017 13:32

Pracowałam w tej firmie i muszę przyznać, że jest to totalne dno. Warunki zatrudnienia kiepskie, a do tego są jeszcze różne kombinacje z umowami np. takie same stanowisko, ktoś ma umowę o pracę, a inny ktoś już umowę zlecenie. Kierownicy dużo gadają, od innych wymagają, a sami zbytnio się nie przemęczają. Do tego są fałszywi, nieszczerzy, a bywają też po prostu chamscy. Sytuacja pracowników w tej firmie jest taka, że ten kto mógł to już uciekł do innej firmy. Wynagrodzenia nie są wypłacane regularnie. Firma jest mocno zadłużona, nie ma płynności finansowej więc są obsuwy w wypłatach. Atmosfera w firmie jest drętwa, jest ciągły stres, pośpiech i poganianie ze wszystkim. Jakieś idiotyczne terminy i limity. Odradzam wszystkim pracę w tej firmie.

ex-pracownik

Jeśli programiście nie zależy na obcowaniu z nowymi technologiami, rozwijaniu się w obrębie najnowszych trendów, to tak: programowanie w przestarzałej technologii jest dla niego ;) Dobre dla studenta na rozruch i poszukanie lepszej roboty, ale w każdym innym przypadku to regres. Nie polecam - jest mnóstwo fajnych, nowych technologii, których można się nauczyć poprzez pracę w innych firmach, że szkoda czasu na "legacy software" jakim jest w największej mierze oprogramowanie w AR. @xfghghjghj - pięknie w punkt opisane :)

Iwona

@xfghghjghj Widać też, że bardzo zależało Ci na pracy w firmie oraz byłeś bardzo zaangażowany w swoją pracę oraz pomoc innym pracownikom. Rozumiem, że nie masz najlepszych wspomnień, jeśli chodzi o to jak wyglądało zakończenie Twojej współpracy z APATOR RECTOR. Jednak z tego co piszesz firma dała Ci wiele możliwości sprawdzenia się w różnych rolach. Obecnie firma poszukuje Programisty GIS. Możecie powiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku? Co możecie podpowiedzieć osobom, które zastanawiają się nad aplikacją?

były wprowadzacz
@Iwona 18.07.2017 10:14

Osobom, które zastanawiają się nad złożeniem swojej aplikacji w tej firmie na jakieś stanowisko mogę szczerze poradzić - DARUJCIE TO SOBIE. Jest to prymitywna firma z przestarzałymi technologiami i starym sprzętem. Firma potężnie zadłużona, przegrywająca przetargi, a jak już jakiś cudem wygra to na idiotycznych warunkach. Firma, w której najważniejsze są układy i znajomości, a nie szanująca zwykłych ludzi. Firma zatrudniająca masę różnych dyrektorków, kierowników, liderów itd. którzy dużo gadają, wszędzie się kręcą, a sami niewiele robią. Firma, w której jest dużo kombinatorstwa, cwaniactwa, buractwa i brak szczerości. Absolutnie nikomu nie polecam pracy w tej chorej firmie bo szkoda na to zdrowia, czasu i nerwów.

xfghghjghj

Niestety bez najmniejszej wątpliwości nie polecam. Kiedyś nawet napisałem tu pozytywnie o AR, ale to był taki moment, gdy zdawało się (!), że jest dobrze, ale jednak pierwotne opinie się sprawdziły. W firmie tej, a zwłaszcza w byłym już WUO ("restrukturyzacja"), niestety nie szanuje się człowieka, jeżeli nie jest on bezmyślnie podległym niektórym przełożonym i/lub jednocześnie nie wyrabia on 120% normy (bo przecież osoby, które nigdy nie pracowały na Twoim dziale, nie robiły tego co Ty, wiedzą od Ciebie znacznie lepiej, że "na pewno można"). Wystarczy mieć odmienne, w tym wypadku w pełni uzasadnione zdanie co do danego tematu/ obowiązku i nawet nikt nie wysłucha argumentów, nie zapyta, tylko od razu jest się zbędnym, do zastąpienia. Kierujesz się dobrem "najniższych" w hierarchii, pomagasz ludziom, którzy tak naprawdę są właściwą siłą napędową całego projektu, rozwiązujesz problemy techniczne, merytoryczne, bo po prostu "opiekujesz" się grupą, bo to jest absolutnym priorytetem, to w rezultacie... nie wywiązujesz się z dodatkowymi na bieżąco wymyślanymi zadaniami nadanymi przez "górę", które nagle okazują się konieczne, bo K...toś z góry kompletnie skopał założenia pg... projektu. A teraz wyobraź sobie: pracujesz łącznie w firmie ponad 2,5 roku. Przez cały ten czas stajesz się w pewnym stopniu wszechstronny; poznałeś bardzo dobrze specyfikę przedmiotu wieloletniego projektu, brałeś udział w 5/7 procesach tego projektu, opanowałeś łącznie obsługę niemal każdego programu, na którym się przy nim pracuje, miałeś niejednokrotnie kontakt z Klientem (+ szkoliłeś Klienta z obsługi firmowej aplikacji), zdarza Ci się nawet przez jakiś czas (2 miesiące) uczestniczyć bezpośrednio w zarządzaniu częścią projektu. Do tego Twoja wiedza informatyczna jest ponadprzeciętna i nadal ją rozwijasz; współpracujesz, nie jesteś konfliktowy, nie dajesz ponosić się emocjom, nie jesteś przysłowiową świnią, tylko stoisz za ludźmi. Czy kogoś to interesuje? Czy ktoś to widzi? Czy ktoś chce to widzieć...? Następuje "restrukturyzacja" i... cóż, po prostu nie byłeś wystarczająco blisko całej kliki. I wisienka na torcie: Na samym końcu współpracy dowiadujesz się, że najwięcej negatywnych opinii miał na Twój temat Twój bezpośredni przełożony, za którego właściwie robiłeś najwięcej pracy, który swego czasu mógł bardzo, bardzo spokojnie zajmować się telefonicznie podwykonawcami; który przy jednej z bardziej czasochłonnych części projektu (miasto WRW) udaje się na pełny urlop i po powrocie zastaje miłą niespodziankę, że wszystko zostało zrobione; który może zebrać laury za to, że "jego" część projektu zakończona została produkcyjnie wcześniej od innej, mniej złożonej części (schematy) pomimo pierwotnych założeń. Wszystko to bo nie spodobało się mu i jego "paczce", że na kwartalnym spotkaniu z "górą" złożono propozycję, byś może to Ty zajął jego miejsce, skoro wyniki pracy mówią same za siebie. I na cóż zdają się słowa pewnej osoby decyzyjnej, która zapewnia Cię w rozmowie w 4 oczy, że "w razie W" to Ty jesteś na pierwszym miejscu, by rzeczywiście go kiedyś zastąpić...?

bez-nadzieja

Totalnie beznadziejna firma i bez żadnych perspektyw na przyszłość. Stojąca na skraju bankructwa i z poważnym wciąż powiększającym się zadłużeniem. Firma w której niekompetentni ludzie podejmują nieprzemyślane i głupie decyzje. Zwykli, kompetentni i wykształceni pracownicy są nieszanowani albo zwalniani. Odradzam wszystkim pracę w tej firmie.

Iwona

Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.

powiem prawde

Panie Dyrektorze . Otworz oczy . Gdzie byles , kiedy kierownicy z akwarium uprawiali swoja polityke ??? Kto jak nie ty powinien stac na strazy tego , aby kretacze i oszusci nie mieli prawa glosu ??? Ktos powie , ze zarzuty sa bezpodstawne . Byle operator moze sprawdzic kto , jakie paczki robil w mantisie . Najlepszy jest posiadacz chinskich koszul , który dorabial sie najpierw na swoim akronimie , a pozniej , gdy uslyszal , ze kradl , bo wprowadzal oswietlenie tam gdzie go byc nie powinno , 20 km w jeden miesiąc [ktory z normalnych operatorow mial takie szczescie ??? ] - przerzucil sie na akronim swojej dziewczyny, ktorej nikt nigdy na oczy nie widzial . Brawo panie kierowniku, zarobiłes swoje i za to wielkich szacun , bo oszukiwales wszystkich , lacznie z ludzmi do ktorych w kazdy dzien usmiechales sie i sciskales reke. Przy przyklasku kolegow z pokoju. Panie Dyrektorze , takich ludzi ci potrzeba ??? Takich ludzi zdanie cenisz ??? Panie Dyrektorze , dzisiaj pozegnales kilku ludzi , ktorych ja zostawilbym bedac na Twoim miejscu , pozbywajac sie tego calego kierowniczego paszkwilu . Ale do tego trzeba miec odwage . Trzeba miec swoje zdanie i sluchac wszystkich, nie wybranych .Nie musisz zyczyc powodzenia . Zostaw te zyczenia dla siebie , przyda sie , bo zostawiles przy sobie ludzi , ktorzy przy pierwszej nadarzajacej sie okazji kopna cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

sasza
@powiem prawde 29.03.2017 19:35

ciekawe, ciekawe, a spytajcie przy okazji tę osobę czy zupełnym przypadkiem ten proceder nie był mu zgłaszany już rok temu ;)

Jacek

Widzę, że za dużo się nie zmieniło :D Kiedyś były bardzo fajne czasy na paszportyzacji, ludzie już w drugim miesiącu pracy zarabiali po 3k na rękę. Ja zaczynałem jeszcze paszportyzację na Sulechowskiej, ktoś to jeszcze pamięta? Jeśli Wam coś nie pasuje, to idziecie do swojego przełożonego i zgłaszacie problem, jeśli nic się nie zmienia to składacie wypowiedzenie i szukacie pracy w której czujecie się dobrze. Nie jest to bardzo skomplikowane. Pozdrawiam starą ekipę :)

aga

A powiedzcie jeszcze jednak ważna sprawę która tak naprawdę dotyczy zarówno pracownikow jak i przyszłych kandydatów którzy jeszcze do końca roku mogą sie zatrudnić, czy jak wybierasz sie na rozmowę to jesteś informowany o tym na jaki czas będziesz zatrudniony?

Konstanty

Po prostu prześlij cv na adres mailowy;-).

Konstanty

Po prostu prześlij cv na adres mailowy;-).

Zostaw opinię o APATOR RECTOR Sp. z o.o. - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie APATOR RECTOR Sp. z o.o.