Sabre Polska Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 3502 ocen.

Sabre Polska Sp. z o.o.
5 3502 6 1

Opinie o Sabre Polska Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Eks-sabrowicz

"Sabre jest dobre dla studentów i ojców". Takie zdanie usłyszałem kiedyś od już byłego pracownika. Myślę, że bardzo dobrze streszcza profil firmy. Sabre oferuje elastyczne godziny czasu i pozwala pracować w niepełnym wymiarze godzin (1/2 lub 3/4 etatu). Sprawia to, że jest dobrym miejscem pracy dla studentów, którzy próbują pogodzić studia dzienne z pracą zawodową oraz osób, którym zależy na trochę bardziej luźnym trybie pracy. Odnoszę wrażenie, że z czasem procent studentów wśród wszystkich pracowników się zwiększa. W mojej ocenie atmosfera często jest wręcz zbyt luźna. Jeśli chodzi o płace - szału nie ma, na pewno nie jest to top tier w Krakowie. Żeby móc zaoferować konkurencyjne stawki swoim pracownikom i powstrzymać ich przed ucieczką z firmy, kierownictwo oferuje ludziom wyższe stanowisko niż osiągnęliby w realiach rynkowych. Stąd w Sabre wysyp senior developerów z dwu-trzyletnim doświadczeniem. Technologicznie firma również stoi z tyłu za rynkiem. Co jakiś czas senior management ogłasza wielkie projekty "unowocześniania". Kiedyś był wielki projekt wchodzenia w cloud (czy ktoś zna choć jeden zespół, który to faktycznie wdrożył na produkcję?), teraz mamy konteneryzację i OpenShift. Podejrzewam, że skończy się jak z Cloudem - z dużej chmury mały deszcz. Ogólnie mogę polecić Sabre jako pierwszego pracodawcę w karierze, ale po max dwóch latach warto zmienić pracę, żeby poznać jak wygląda proces wytwarzania oprogramowania w bardziej nowoczesnych firmach, które idą z duchem czasu. Można potem wrócić na ciepłą posadkę, gdy np. urodzi się nam dziecko i będziemy potrzebować więcej luzu. Byle znowu nie zostać się tam na zbyt długo.

Samun
@Jacek 20.08.2018 14:19

Do decyzji managera, zależy od projektu. Jak będziesz chciał wolne we wtorek a akurat zespół ma wtedy retrospektywę Sprintu to się raczej nie uda.

Karolina

@Eks-sabrowicz, czy to źle, że ludzie studiujący mogą równocześnie nabierać doświadczenia zawodowego? Moim zdaniem to bardzo przydatna sprawa i fajnie, że firma Sabre Polska oferuje taką możliwość. Długo pracowałeś w tym miejscu? Czy ktoś z Was również chciałby dodać swoją opinię na temat pracy w Sabre Polska w Krakowie? Zachęcam!

Karolina

@ocs, wypowiadasz się w wątku dotyczącym pracy w Sabre Polska wnoszę więc, że jesteś obecnym lub byłym pracownikiem tej firmy. Możesz napisać coś o pracy w tym miejscu? Każda rzetelna opinia jest mile widziana na forum. @Kod, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w tej firmie. Zdecydujesz się aplikować? Myślę, że zawsze warto spróbować swoich sił. @Złe wieści, pracujesz w Sabre Polska w Krakowie? Na podstawie jakiej umowy odbywa się zatrudnienie w tej firmie? Chętnie dowiem się też, czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne.

Kod

Czy stawka 13brutto dla contributor ( umowa z zew firma) na Java Developer jest realna? Mam kilka lat doświadczenia w programowaniu ale jak developer to pierwszy raz byłby

byly-sg
@Kod 09.08.2018 17:21

Z zewnętrzną firmą wszystko jest możliwe, mają wyższe stawki niż bezpośrednio w Sabre, w zamian za to, że mogą z Ciebie zrezygnować z dnia na dzień. W lipcu dostałem ofertę powrotu do Sabre, gdzie stawki były do 100zl/h dla contributora i do 120/h dla seniora.

Natalia

Kto się chce zwalniać z super firmy? Pewnie tylko tacy, którzy nigdy nie szanują tego co mają!

ocs
@Natalia 09.08.2018 17:24

Upały dają się we znaki...

Karolina

@Ciekawy, aplikowałeś do pracy w Sabre Polska? Możesz powiedzieć, w jakiej atmosferze przebiegała Twoja rozmowa rekrutacyjna? @Ja, rozumiem, że pracujesz w Sabre Polska. Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy?

Ciekawy

Pytanie o liczbę osób które odeszły w tym roku z firmy mocno zestresowało Panią z HR. Mówiła tak szybko, że nic nie zrozumiałem. Czy ktoś zdołał zanotować jakiś konkret odnośnie tej kwestii?

Ja
@Ciekawy 05.07.2018 13:38

Jak znam zycie to nikt sie nie zwolnil oprocz sredniej przecietniej odchodzacych z danej firmy o takim rozmiarze.

Karolina

@Nick, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w Sabre Polska. Co możesz powiedzieć o tym pracodawcy i oferowanych przez niego warunkach? Polecasz aplikować? Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Sabre Polska?

Rozczarowany

Czwartkowy Town Hall na którym miały być przekazane informacje odnośnie autorskich kosztów został odwołany... Czy ktoś ma jakieś przecieki co miało nam być przekazane w tej kwestii?

Nick
@Rozczarowany 11.06.2018 12:10

Oficjalne stanowisko jest takie, że możesz to robić wyłącznie na własne ryzyko. Nowego modelu nie mają i nie wiadomo czy będą. Dział HR znów rozwiązał problem działu HR, great success!

Karolina

@Karol, w jaki więc sposób, Twoim zdaniem, powinnam dopytywać o szczegóły dotyczące pracy w firmie? Jeśli masz dla mnie jakieś rady - chętnie je przeczytam. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja w Sabre Polska? Czy firma prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Karolina

@Exsg02CXXX, nie wiem, jakim cudem miałabym to zrobić. Do moich obowiązków należy dopytywanie o szczegóły i aktywizacja uczestników dyskusji, a nie działania, o których piszesz. @Nick, "kliknąć" w gwiazdki może każdy. Czy zwolnienia, o których piszesz, miały miejsce niedawno?

Karol
@Karolina 06.06.2018 15:33

@Karolina, kobieto - jeżeli chcesz "moderować" i "aktywizować" to robisz to fundamentalnie ŹLE :) Twoje działania odbierane są jako ordynarna agitka prowadzona przez pracownika działu HR w Sabre. Od jakiegoś czasu wiele osób daje ci to do zrozumienia ale albo jesteś odporna na sugestie, albo faktycznie jesteś pracownikiem kadr w Sabre :)

Karolina

@Tak se LATAM, oczywiście, rozumiem. Dziękuję jeszcze raz za wypowiedź. Czy ktoś z Was także chciałby podzielić się swoją opinią na temat pracy w Sabre Polska? Gorąco zachęcam Was do dodawania swoich opinii!

Tak se LATAM
@Nick 04.06.2018 15:56

Nie zapominajmy o najświeższym wytworze fantazji DFW wciśniętym nam przez bezwładny polski HR, tj. lojalka. Było o tym głośno w całym krakowskim IT. I tylko dlatego wymiękli i sie wycofali, ale smród pozostał.

Karolina

@Tak se LATAM, dziękuję za Twoją odpowiedź. Jaka panuje atmosfera wśród pracowników Sabre Polska? Czy przysługują Wam jakieś dodatkowe benefity socjalne typu dofinansowanie do karty sportowej lub prywatna opieka medyczna? Jak oceniacie tego pracodawcę? Polecilibyście aplikować do pracy w tym miejscu osobom młodym, zdobywającym swoje pierwsze doświadczenie zawodowe?:

Tak se LATAM
@Karolina 24.05.2018 22:18

Nareszcie jakiś sensowny moderator. Kudos. Benefity standardowe jak w kazdym korpo. Nic specjalnego. Co do atmosfery to to bywa różnie. W mojej okolicy nie jest za wesoło. Ludzie zaczynaja odchodzić (przerozne powody, od znurzenia biznesem, po polski leader[bull]ship). Młodzym, niedoświadczonym, szczerze polecam. Naucza sie praktyk korpo, tych dobrych jak i złych. Zdobyte doświadczenie bedzie owocowac w przyszlosci. Jesli po 4, 5 latach jeszcze tam będą to albo znaleźli swoje miejsce, albo sa już niekonkurencyjni i boja sie ruszyc poza firmę. Tej drugiej opcji nie zycze nikomu.

Karolina

@Tak se LATAM, skoro wypowiadasz się w wątku dotyczącym pracodawcy, którym jest Sabre Polska, to oznacza to, że pracujesz w tym miejscu, tak? @na, na forum panuje wolność wypowiedzi i ważna jest każda opinia, zarówno ta pozytywna, jak i negatywna, jeśli tylko napisana jest w rzeczowym i kulturalnym tonie. Czy Ty pracujesz w Sabre Polska? Co możesz powiedzieć na temat pracy w tym miejscu? Chciałam również odnieść się do odpowiedzi na mój poprzedni komentarz - nie jestem w żaden sposób związana z firmą Sabre Polska. Jestem moderatorem tego forum i odpowiadam za aktywność na tym wątku.

Tak se LATAM
@Karolina 18.05.2018 21:48

Tak jestem pracownikiem. Od kilku lat widze coraz mniej ambitnej roboty, na rzecz przewalania sie papierkologia. Faktyczna robota czesto po kwartale jest do wrzucenia, bo marketing cos sprzedal na wyrost i teraz zorientowal sie ze ten mały ficzer wymaga 2-uch lat. Wiec cofamy sie i pakujemy w kolejne (usunięte przez administratora) Te najwieksze produkty to czesto archeologia designu, ale poprawic nie można bo z tego idzie kasa. I tak te gliniane nóżki slabna, a świeża konkurencja zaciera rączki, patrzac jak obecny model biznesowy odchodzi w przeszłość.

Daria

Firma jest świetnym pracodawcą a jak ktoś dobrze pracuje to nie musi się o nic obawiać!!!

ur
@Tak se LATAM 16.05.2018 20:44

A Ty z jakiego jesteś że się nudzisz? :D

F-86 Sabre

W USA kolejne zwolnienia. Nas też to czeka? Jak tu chodzić do roboty w takiej atmosferze? :-(

peace
@F-86 Sabre 26.04.2018 22:55

Trzeba było wyjechać na Majówkę :) Nie oglądaj TV pojawiają się czasami relacje z Syrii będziesz przytłoczony i z domu nie wyjdziesz.

Filip

Ta firma to świetny pracodawca. Czy prowadza może jakąs rekrutację?

na
@Ravi's Bijacz 21.04.2018 17:26

Ja nie rozumiem polemiki z narzekającymi na firmę osobami. HRom oraz wszystkim którzy z pracy w Sabre są zadowoleni rekomenduję żeby się nie odzywali na tym forum. To jest przestrzeń jak widać konkurencji, trolli, byłych pracowników którzy z różnych powodów zostali zwolnieni i nie mogą się z tym pogodzić. Prosiłbym więc o nie wchodzenie w polemikę z niezadowolonymi, to jest ich przestrzeń!! Swoimi wypowiedziami psujecie tylko samopoczucie tym nieszczęśliwym ludziom którzy poświęcają swój wolny czas żeby hejtować Sabre.

ref

czy ktoś może powiedzieć coś o Air Shopping jaka praca, atmosfera, możliwości rozwoju z góry dziękuję

Me How
@ref 16.04.2018 14:04

Zależy gdzie trafisz. Zespołów i projektow jest trochę. W kazdym znajdziesz cos fajnego. Ale tez nad tym wszystkim jest korpo bulszit, który skutecznie odbiera chęci. Mozesz sie mocno podciągnąć w doświadczeniu zawodowym bo jest od kogo sie uczyć. Biznesowa cześć dla nowego jest trudna do ogarniecia na poczatku, ale pomoc jest zawsze pod ręką. Jesli potrafisz olac niekompetentny management i nie przejmować sie tym jak ci ostatni sa marionetkami najwyższej kasty z Dallas, to sobie poradzisz.

Nick

Dostałem 2 podwyżki ale zarabiam tyle samo? W której firmie jest to możliwe? Słynne zwolnienia, okresowe wywalanie kontraktorów, odliczenia, umowa o przesukiwaniu szafek i dysków twardych... 4 gwiazdki z 5ciu taaaa :-)

Nick
@Koniec ściemy 16.04.2018 11:28

Sposób pracy działu HR dla mnie jest jednoznacznym przykładem %#÷&chronu. Zamiast rozwiązać problem pracownika dział rozwiązuje problem działu HR. Zrobili duuużo wewnętrznego PRu że niby walczą o dobro pracowników. Tak naprawdę już w zeszłym roku było wiadomo że model jest niepoprawny i wniosek 100% będzie odrzucony. Czyli dział HR standardowo rozwiązał problem działu HR a cała firma i jej pracownicy muszą radzić sobie sami. I otóż dla tego po dwóch podwyżkach dostaje tyle samo co pół roku temu. Great success HR! Zapewnie znajdziecie ponad 100 dobrych pracowników na te nowe reki z ostatniego maila. Już widzę te tłumy kandydatów.

Ciekawy

Premie wypłacone, widział ktoś czy była duża kolejka do HR z wypowiedzeniami?

Wiesniactwo to stan umyslu
@Ciekawy 30.03.2018 09:03

mini-bonus na mini-ratke dla wsiura, ktory ma kredyt (:

Karolina

Staż w firmie Sabre Polska jest płatny. Szukają aktualnie stażystów na: Programistę Java (Java Developer), Programistę C++ (C++ Developer), Programistę C# (C# Developer), Inżyniera jakości oprogramowania (Quality Assurance Engineer) oraz inne w zależności od zapotrzebowania. Czy ktoś był i poleca staż? Można się dużo nauczyć? Będzie ktoś z Was aplikował?

Nick
@xXx 09.02.2018 23:22

Uwielbiam kiedy żóltodzioby bez doświadczenia chcą od razu klepać megabajty kodu na PRODa. W normalnym zespole nikt was nie dopuści do poważnych spraw zanim chociażby na prostych rzeczach nie udowodnicie ze się nadajecie.

Mateusz

Programiści z sabre dotykają się siusiakami! Nawet programistki!

GdzieJestHajs

Czy ktoś ma jakieś przecieki odnośnie interpretacji podatkowej w sprawie autorskich KUP? Nie minęło już 3 miesiące od złożenia wniosku?

Tax
@Ważne pytanie 20.03.2018 12:13

Tak samo nie musisz zgłaszać pracodawcy, że masz podwyższone KUP np. ze względu na pracę w innym iejscu niż zamieszkanie. Po prostu wychodzi wszystko przy wypełnianym przez CIEBIE zeznaniu rocznym. Powodzenia.

Karolina

@DeclineOfSabre nie mam obowiązku podsyłać linków, bo w jakimś stopniu będzie to naruszenie regulaminu, bo wątek dotyczy tylko firmy Sabre Polska. Jednak jak sobie przejrzysz wątki na Gowork.pl to zobaczysz, że moderatorzy tam uczestniczą.

tcpip

Czy ktoś wie ile to by było 100% VCP? Przypuszczam że jest to jakiś procent rocznych zarobków brutto.

tcpip
@pm 10.03.2018 20:16

Gdzie tam, koledze chodziło o miesięczny. Ja dostałem ok 40%

Karolina

@Sg02XXX nie jestem pracownikiem firmy Sabre Polska, co oznacza, że nie zajmuje się też rekrutacją. Chciałabym wiedzieć czemu koledzy sami się nie wypowiedzą, bo wtedy taka opinia jest jeszcze bardziej wartościowa. Przecież to forma pomocy innym użytkownikom. Nie wypowiadając się nie robią na złość firmie, dlatego nie rozumiem Twojej reakcji. A czy faktycznie firma nie likwidowała stanowisk? Czy potem ktoś nowy był na nie zatrudniany?

DeclineOfSabre
@Karolina 22.02.2018 16:25

Karolina, czy wypowiadasz się też na forach innych firm, w których "nie pracujesz"? Możesz podesłać jakieś linki? P.S. Pozdrawiam panie z HRu.

Karolina

@anonymous to nie ja. @xXx skoro Twoi koledzy byli na stażu w firmie Sabre Polska to czemu sami nie chcą się na ten temat wypowiedzieć? Jednak takie informacje przez pośrednika nie zawsze muszą być tak samo oddane jak od osoby, która faktycznie tego doświadczyło.

Sg02XXX
@Karolina 16.02.2018 11:44

Karolina, Jesteś pracownicą Sabre w dodatku zajmujesz się rekrutacją i się dziwisz? Do niedawna Sabre wypierało się zwolnień pracowników, które trwały podczas zeszłego roku - co miesiąc kilka osób pod pretekstem likwidacji stanowisk pracy. Jeszcze kilka miesięcy temu noty były na poziomie dwóch gwiazdek..... A teraz oczekujesz, że pracownicy będą się wypowiadać? Jak rozumiem masz poczucie humoru....

JeszczeSabre

Czy ktoś orientuje się jak wygląda wypłata VCP za poprzedni rok na okresie wypowiedzenia? Premia jest za poprzedni rok, ale może być uznaniowa. Ktoś to przerabial?

JeszczeSabre
@JeszczeSabre 04.02.2018 22:54

Rzeczywiście, znalazłem ten zapis.

Karolina

@Dyzio rozumiem, była redukcja kontraktów, bo firma Sabre Polska nie potrzebowała już tylu pracowników czy jej na taką ilość pracowników po prostu nie było stać? Nie jestem na bieżąco z Waszą pracą w firmie, dlatego nie rozumiem całej zależności, o której napisałeś. Możesz napisać to w taki sposób, by każdy z nas zrozumiał?

Karolina

@Car2fast @Dyzio a wiesz co mogło być powodem zwolnienia? Czyli @Pracownik premie były obiecywane mimo zwolnień? I czy była mowa o tym, że będą na początku miesiąca?

Dyzio
@Karolina 26.01.2018 14:53

To była redukcja kontraktorów. Ok, ja rozumiem, że jak przychodzi kryzys, to kontraktorów odcina się jako pierwszych, po to w sumie ich się zatrudnia, by móc reagować elastycznie na zapotrzebowanie. Ale cholerka, dawanie DWÓCH GODZIN na przekazanie pracy developera komuś innemu bez sprawdzenia wpływu na idące projekty to czyste świństwo wobec tych, którzy zostają z tym "gorącym kartoflem". Sam już jestem od kilku miesięcy poza tą śmieszną firmą, ale innych przestrzegam przed tym cudem z hinduskim managementem w Dallas.

Zostaw opinię o Sabre Polska Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sabre Polska Sp. z o.o.