Sabre Polska Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 3467 ocen.

Sabre Polska Sp. z o.o.
53467

Opinie o Sabre Polska Sp. z o.o.

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sabre Polska Sp. z o.o.

Karolina

@Tak se LATAM, skoro wypowiadasz się w wątku dotyczącym pracodawcy, którym jest Sabre Polska, to oznacza to, że pracujesz w tym miejscu, tak? @na, na forum panuje wolność wypowiedzi i ważna jest każda opinia, zarówno ta pozytywna, jak i negatywna, jeśli tylko napisana jest w rzeczowym i kulturalnym tonie. Czy Ty pracujesz w Sabre Polska? Co możesz powiedzieć na temat pracy w tym miejscu? Chciałam również odnieść się do odpowiedzi na mój poprzedni komentarz - nie jestem w żaden sposób związana z firmą Sabre Polska. Jestem moderatorem tego forum i odpowiadam za aktywność na tym wątku.

Tak se LATAM
@Karolina 18.05.2018 21:48

Tak jestem pracownikiem. Od kilku lat widze coraz mniej ambitnej roboty, na rzecz przewalania sie papierkologia. Faktyczna robota czesto po kwartale jest do wrzucenia, bo marketing cos sprzedal na wyrost i teraz zorientowal sie ze ten mały ficzer wymaga 2-uch lat. Wiec cofamy sie i pakujemy w kolejne (usunięte przez administratora) Te najwieksze produkty to czesto archeologia designu, ale poprawic nie można bo z tego idzie kasa. I tak te gliniane nóżki slabna, a świeża konkurencja zaciera rączki, patrzac jak obecny model biznesowy odchodzi w przeszłość.

Daria

Firma jest świetnym pracodawcą a jak ktoś dobrze pracuje to nie musi się o nic obawiać!!!

ur
@Tak se LATAM 16.05.2018 20:44

A Ty z jakiego jesteś że się nudzisz? :D

F-86 Sabre

W USA kolejne zwolnienia. Nas też to czeka? Jak tu chodzić do roboty w takiej atmosferze? :-(

peace
@F-86 Sabre 26.04.2018 22:55

Trzeba było wyjechać na Majówkę :) Nie oglądaj TV pojawiają się czasami relacje z Syrii będziesz przytłoczony i z domu nie wyjdziesz.

Filip

Ta firma to świetny pracodawca. Czy prowadza może jakąs rekrutację?

na
@Ravi's Bijacz 21.04.2018 17:26

Ja nie rozumiem polemiki z narzekającymi na firmę osobami. HRom oraz wszystkim którzy z pracy w Sabre są zadowoleni rekomenduję żeby się nie odzywali na tym forum. To jest przestrzeń jak widać konkurencji, trolli, byłych pracowników którzy z różnych powodów zostali zwolnieni i nie mogą się z tym pogodzić. Prosiłbym więc o nie wchodzenie w polemikę z niezadowolonymi, to jest ich przestrzeń!! Swoimi wypowiedziami psujecie tylko samopoczucie tym nieszczęśliwym ludziom którzy poświęcają swój wolny czas żeby hejtować Sabre.

ref

czy ktoś może powiedzieć coś o Air Shopping jaka praca, atmosfera, możliwości rozwoju z góry dziękuję

Me How
@ref 16.04.2018 14:04

Zależy gdzie trafisz. Zespołów i projektow jest trochę. W kazdym znajdziesz cos fajnego. Ale tez nad tym wszystkim jest korpo bulszit, który skutecznie odbiera chęci. Mozesz sie mocno podciągnąć w doświadczeniu zawodowym bo jest od kogo sie uczyć. Biznesowa cześć dla nowego jest trudna do ogarniecia na poczatku, ale pomoc jest zawsze pod ręką. Jesli potrafisz olac niekompetentny management i nie przejmować sie tym jak ci ostatni sa marionetkami najwyższej kasty z Dallas, to sobie poradzisz.

Nick

Dostałem 2 podwyżki ale zarabiam tyle samo? W której firmie jest to możliwe? Słynne zwolnienia, okresowe wywalanie kontraktorów, odliczenia, umowa o przesukiwaniu szafek i dysków twardych... 4 gwiazdki z 5ciu taaaa :-)

Nick
@Koniec ściemy 16.04.2018 11:28

Sposób pracy działu HR dla mnie jest jednoznacznym przykładem %#÷&chronu. Zamiast rozwiązać problem pracownika dział rozwiązuje problem działu HR. Zrobili duuużo wewnętrznego PRu że niby walczą o dobro pracowników. Tak naprawdę już w zeszłym roku było wiadomo że model jest niepoprawny i wniosek 100% będzie odrzucony. Czyli dział HR standardowo rozwiązał problem działu HR a cała firma i jej pracownicy muszą radzić sobie sami. I otóż dla tego po dwóch podwyżkach dostaje tyle samo co pół roku temu. Great success HR! Zapewnie znajdziecie ponad 100 dobrych pracowników na te nowe reki z ostatniego maila. Już widzę te tłumy kandydatów.

Ciekawy

Premie wypłacone, widział ktoś czy była duża kolejka do HR z wypowiedzeniami?

Wiesniactwo to stan umyslu
@Ciekawy 30.03.2018 09:03

mini-bonus na mini-ratke dla wsiura, ktory ma kredyt (:

Karolina

Staż w firmie Sabre Polska jest płatny. Szukają aktualnie stażystów na: Programistę Java (Java Developer), Programistę C++ (C++ Developer), Programistę C# (C# Developer), Inżyniera jakości oprogramowania (Quality Assurance Engineer) oraz inne w zależności od zapotrzebowania. Czy ktoś był i poleca staż? Można się dużo nauczyć? Będzie ktoś z Was aplikował?

Nick
@xXx 09.02.2018 23:22

Uwielbiam kiedy żóltodzioby bez doświadczenia chcą od razu klepać megabajty kodu na PRODa. W normalnym zespole nikt was nie dopuści do poważnych spraw zanim chociażby na prostych rzeczach nie udowodnicie ze się nadajecie.

Mateusz

Programiści z sabre dotykają się siusiakami! Nawet programistki!

GdzieJestHajs

Czy ktoś ma jakieś przecieki odnośnie interpretacji podatkowej w sprawie autorskich KUP? Nie minęło już 3 miesiące od złożenia wniosku?

Tax
@Ważne pytanie 20.03.2018 12:13

Tak samo nie musisz zgłaszać pracodawcy, że masz podwyższone KUP np. ze względu na pracę w innym iejscu niż zamieszkanie. Po prostu wychodzi wszystko przy wypełnianym przez CIEBIE zeznaniu rocznym. Powodzenia.

Karolina

@DeclineOfSabre nie mam obowiązku podsyłać linków, bo w jakimś stopniu będzie to naruszenie regulaminu, bo wątek dotyczy tylko firmy Sabre Polska. Jednak jak sobie przejrzysz wątki na Gowork.pl to zobaczysz, że moderatorzy tam uczestniczą.

tcpip

Czy ktoś wie ile to by było 100% VCP? Przypuszczam że jest to jakiś procent rocznych zarobków brutto.

tcpip
@pm 10.03.2018 20:16

Gdzie tam, koledze chodziło o miesięczny. Ja dostałem ok 40%

Karolina

@Sg02XXX nie jestem pracownikiem firmy Sabre Polska, co oznacza, że nie zajmuje się też rekrutacją. Chciałabym wiedzieć czemu koledzy sami się nie wypowiedzą, bo wtedy taka opinia jest jeszcze bardziej wartościowa. Przecież to forma pomocy innym użytkownikom. Nie wypowiadając się nie robią na złość firmie, dlatego nie rozumiem Twojej reakcji. A czy faktycznie firma nie likwidowała stanowisk? Czy potem ktoś nowy był na nie zatrudniany?

DeclineOfSabre
@Karolina 22.02.2018 16:25

Karolina, czy wypowiadasz się też na forach innych firm, w których "nie pracujesz"? Możesz podesłać jakieś linki? P.S. Pozdrawiam panie z HRu.

Karolina

@anonymous to nie ja. @xXx skoro Twoi koledzy byli na stażu w firmie Sabre Polska to czemu sami nie chcą się na ten temat wypowiedzieć? Jednak takie informacje przez pośrednika nie zawsze muszą być tak samo oddane jak od osoby, która faktycznie tego doświadczyło.

Sg02XXX
@Karolina 16.02.2018 11:44

Karolina, Jesteś pracownicą Sabre w dodatku zajmujesz się rekrutacją i się dziwisz? Do niedawna Sabre wypierało się zwolnień pracowników, które trwały podczas zeszłego roku - co miesiąc kilka osób pod pretekstem likwidacji stanowisk pracy. Jeszcze kilka miesięcy temu noty były na poziomie dwóch gwiazdek..... A teraz oczekujesz, że pracownicy będą się wypowiadać? Jak rozumiem masz poczucie humoru....

JeszczeSabre

Czy ktoś orientuje się jak wygląda wypłata VCP za poprzedni rok na okresie wypowiedzenia? Premia jest za poprzedni rok, ale może być uznaniowa. Ktoś to przerabial?

JeszczeSabre
@JeszczeSabre 04.02.2018 22:54

Rzeczywiście, znalazłem ten zapis.

Karolina

@Dyzio rozumiem, była redukcja kontraktów, bo firma Sabre Polska nie potrzebowała już tylu pracowników czy jej na taką ilość pracowników po prostu nie było stać? Nie jestem na bieżąco z Waszą pracą w firmie, dlatego nie rozumiem całej zależności, o której napisałeś. Możesz napisać to w taki sposób, by każdy z nas zrozumiał?

Karolina

@Car2fast @Dyzio a wiesz co mogło być powodem zwolnienia? Czyli @Pracownik premie były obiecywane mimo zwolnień? I czy była mowa o tym, że będą na początku miesiąca?

Dyzio
@Karolina 26.01.2018 14:53

To była redukcja kontraktorów. Ok, ja rozumiem, że jak przychodzi kryzys, to kontraktorów odcina się jako pierwszych, po to w sumie ich się zatrudnia, by móc reagować elastycznie na zapotrzebowanie. Ale cholerka, dawanie DWÓCH GODZIN na przekazanie pracy developera komuś innemu bez sprawdzenia wpływu na idące projekty to czyste świństwo wobec tych, którzy zostają z tym "gorącym kartoflem". Sam już jestem od kilku miesięcy poza tą śmieszną firmą, ale innych przestrzegam przed tym cudem z hinduskim managementem w Dallas.

Pracownik

Ma ktoś jakieś wieści o premiach w tym roku?

Car2fast

Sabre to porażka. Entry level jeżeli chodzi o skąplikowanje projektów. Zwalniają ludzi z dnia na dzień. W środę zostałem poinformowany że w piątek ma mnie nie być:) no i to zarządzanie zdalne z USA. Nikt nic nie wie. Czeski film:) ale płacą w miare dobrze na b2b :) 15-20k + vat. Tylko czy warto ryzykować. Jak już to za maksymalną stawkę.

Dyzio
@Car2fast 24.01.2018 06:34

Ponad rok temu kumpel (kontraktor) dowiedział się w połowie sesji planowania Sprintu (godz. ok 13.00), że do 15.00 tego samego dnia ma oddać laptopa w IT. Zespół miał niecałe dwie godziny by przejąć od niego robotę w środku projektu, wszystkie prywatne branche, rozgrzebane pliki. Sabre RULES :-D

Karolina

@TG dziękuję za odpowiedź. Czyli tylko w przypadku stanowisk z wymaganą znajomością języka angielskiego trzeba się przygotować na sprawdzenie tego na rekrutacji. @widzialem upadajace silosy.... piszesz, że w pewnym momencie stanęły podwyżki w firmie Sabre Polska, ale mówisz, że ludzie dostawali awansy. Czy w takim przypadku awans się nie wiązał z tym, że była podwyżka?

eks-sabrowiec
@Karolina 11.01.2018 13:52

Taniej wyszło dać awans pewnej grupie ludzi niż wszystkim podwyżki ;- ).

krezus

@Alan A co to za różnica czy po roku czy nie? Jakaś gwarancja wzrostu w czasie? Nigdzie tak nie ma - w żadnej firmie.

widzialem upadajace silosy....
@Old-friend 04.01.2018 13:19

Sabre w latach 2005-2009 oferowalo bardzo dobre stawki. W 2007 jako contributor mialem 7500 brutto, w 2009 jako senior stanelo na ok. 8500 i do konca 2013 praktycznie nie drgnelo. I to byl/jest najwiekszy problem przestali placic wiecej niz inni zeby "nie pompowac rynku". W rezultacie kto mial glowe na karku znalazl "external opportunity" bardzo czesto za +50% lub wiecej. W 2013 jako senior dostalem 14k w startupie, odchodzac po roku mialem szanse pozostajac na 17k wiec niemal +100% w 2 lata :P Sabre po wielu odejsciach zatrzymywalo pracownikami awansami ze wzgledu na niskie widelki i dochodzilo do paradoksow gdzie dobrych deweloperow jeszcze niedawno niechetnie awansowano nawet na leaderskie stanowisko by po paru latach przecietniakow awansowac na principali aby dac rade placic im choc podobnie jak w innych firmach.

Karolina

Wchodząc na stronę firmy Sabre Polska widzę, że jest ona w języku angielskim. Czy to oznacza, że rozmowa rekrutacyjna również jest przeprowadzana w tym języku? W jakim stopniu trzeba znać ten język?

TG
@Karolina 22.12.2017 14:31

Nie, rozmowa zazwyczaj jest po polsku poza momentami gdy sprawdzają czy umiesz angielski jeżeli na danym stanowisku wymagają umiejętności angielskiego. Szczegóły zależą od konkretnego stanowiska.

gandalf

FYI - od nowego roku Sabre zawiesza program autorskich kosztów przychodu, podejrzewam że mogą posypać się wypowiedzenia

Praktyk
@TC 07.12.2017 12:53

A jednak przy obecnej tendencji do dowalania klasie sredniej i szukania szybkiego poklasku, wydaje sie, ze opcja bezpieczniejsza ma sens. Suweren przyklasnie po ujawnieniu "skandalicznych praktyk bogatych programistow z elity". 2018 pokaze, kto mial racje...

Karolina

@gandalf co to za program? Na czym ono polega? Dlaczego miałyby być zwolnienia grupowe w Sabre Polska? @Nick_moj z jakiego powodu zostało zwolnione aż 50 osób?

Nick
@Karolina 01.12.2017 14:31

Dla tego że sabrowe wypłaty są słabe na tle konkurencji w KRK. Dodatkowo dowiadujemy się że za miesiąc mamy dostawać na rękę mniej? Serio?

Zizu

Czy ktoś z grona zawiedzionych, zirytowanych i wściekłych rzucil juz papierami? Tylu bylo mocnych w gębie....

Javadev
@paperman 27.10.2017 21:34

Jest kolejka w HR z wypowiedzeniami

gumiś

Podobno były dziś jakieś zwolnienia w KRK, prawda to?

Darina
@Nick_moj 11.11.2017 11:40

2 osoby z Krakowa,reszta w USA.

Bombel

@ZawiedzionySG Miałam takie wrażenie, że są w Sabre osoby, które konfliktują ze sobą innych pracowników. Twój wpis to potwierdza i może warto o tym rozmawiać z szefostwem. Takie sytuacje bardzo niekorzystnie wpływają na wyniki w pracy a atmosfera jest ważna!!

ZawiedzonySG
@Bombel 19.10.2017 10:48

To nie szeregowi pracownicy sobie skacza do gardel ale nasi szefowie.. Jest ich za wiele i sie rozpychaja. To efekt organizacji matrixowej ktora jednak jest wygodna dla kadr w DFW bo mozna napuszczac na siebie silosy. W ten sposob wysilek idzie w wewnetrzna walke i nikt nie zagrozi cieplym i zbednym posadkom VP, SVP itd w DFW

Jarząbek - trener 1ligi

Przeczytalem co tutaj jest napisane przez niektorych, ta 'umowa' dosc ciekawa sprawa. Ale chcialbym uspokoic co niektorych, szczegolnie tych z IT. Firm w Krk przybywa i daja co raz lepsze warunki, wiec jesli boicie sie o stolki to nie powinniscie. Niedawno pracujac w innym Krakowskim korpo takze chcieli mnie dojechac za cos czego nie zrobilem, generalnie dosc prostacka sytuacja, co prawda inny kontekst ale jest czesc wspolna. Robote mozna znalezc dosc szybko (i ja tez sobie znalazlem), nawet z dnia na dzien gdyby nie procedury rekrutacji, ktore zajmuja czas.... Takze glowa do gory, nie podpisywac byle czego, a pewnie wiekszosc z Was ma kase na porade prawnika, a jak nie to zrzuta i grupowo to zalatwic. Korposy maja co raz mniej do gadania bo jestesmy zdolni (my Polacy!) i nie damy "se" sobie w kasze dmuchac. Pozdro dla Wszystkich normalnych z Sabre i innych korpo.

Alan

Jakie zarobki można uzyskać po roku pracy w Sabre jako Software QA Engineer ??

Nikc
@Alan 15.10.2017 22:40

0zł przez 2 lata po odejściu z firmy

Nikc

Ej, a jak tam silosy? Już poleciały czy czekamy do stycznia?

ZawiedzionySG
@Nikc 13.10.2017 12:22

Do silosow wracamy. Dziel ludzi i zarządzaj konfliktem, oto strategia liderow z DFW i ich przyd..asow z KRK

Zostaw opinię o Sabre Polska Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sabre Polska Sp. z o.o.